מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת הכנה לקק"צר03/09/2010
בעוד 8 שבועות אני מתחיל הכנה לקורס קצינים (נחשון), שבסופה (לאחר כ-3 שבועות) אצטרך לעבור בוחן בר אור. כעת אני בכושר לא טוב במיוחד כאשר אני רץ בקושי 1500 מ'. איזו תוכנית אימונים היית ממליץ עבורי כדי להגיע למצב שבסוף כל התקופה הזו (8 שבועות שבהם אהיה חופשי לעצמי + 3 שבועות שבהם אהיה בהכנה) אוכל לרוץ 2000 מ' בכ-9.5 דקות? והאם זה בכלל אפשרי בפרק הזמן העומד לרשותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה
שי אלנקרי05/09/2010שלום,
בגוף השאלה חסרים פרטים רבים כמו נתונים אישיים אודותייך. בכל מקרה, אני הייתי ממליץ לקבל תכנית אימונים ממאמן כושר באופן אישי או להיעזר באחד כזה הנמצא בחדר הכושר. לקבל תכנית אימונים על גבי הפורום זה מאוד כללי וגם לא הכי מומלץ. כדאי שתפנה למישהו שישב איתך וילמד את מצבך האישי טרם מתאימים תכנית אימונים. שיהיה בהצלחה בבוחן ובהכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודרחל03/09/2010
אני רוצה לשנות את תוכניות האימונים שלי הרבה זמן לא עבדתי על פלג גוף העליון ואני מעוניינת לחזור לאימונים אלה ולחזק את מסת השריר שלי..הבנתי שברגע שמסת שריר שלי גדלת ככה יהיה יותר קל לשרוף שומן וקלוריות.אפשר התיחחסות בנושא והסבר כיצד חיזוק מסרת שריר יכולה להשפיע על אימוני אירובי שלי ושריפת שומן וקלוריות
בנוסף יש לציין כי אני עושה הרבה מאוד אימוני ספינינג(כשמתמכרים לזה אי אפר להפסיק) וכל פעם המדריכה אומרת לי לא לשים יותר מדי עומס..
מסתבר כי ככל שאני שמה הרבה עומס אני מפעילה יותר את שריר הכח של הרגליים ומחזקת אותם במקום לשרוף את השומן אני רק מחזקת את מסת השריר,כלומר אני מפנה את ירידת המשקל לשריר ולא לשומן.(אם אני טועה תקן אותי),אני לא חוצה לנפח את הרגליים להפך אני רוצה להוריד
הייתי שמחה לקבל סוף סוף הסבר לגבי מסת שריר ומסת שומן וכיצד זה משפיע על האימון מבחינת הורדת שומן וקלוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל..
ד''ר איתי זיו04/09/2010הארות...
1. העלאת מסת גוף רזה משפיעה על עלייה ב- BMR (חילוף החומרים הבסיסי) מכיוון שהשריר מצריך אנרגיה על מנת להתקיים לכן ככל שמסת הגוף הרזה רבה יותר יש לכך השפעה רבה יותר על השימוש בקלוריות והדבר חיובי כמובן. ק"ג שריר צורך יותר אנרגיה מקילוגרם שומן אך לא רק התהליכים שבין אימון אחד לבין האימון שבא אחריו (מכונה "פיצוי יסף") מצריכים גם הם קלוריות בשל הבנייה מחדש של הרקמות שניזוקו בעת הפעילות הגופנית. תהליכים אלה יהיו משמעותיים יותר ככל שהאימון הנו ברמה גבוהה יותר.
2. אימוני כוח משפיעים ישירות על איכות האימון האירובי והתוצאות הן טובות יותר בכל מישור לכן תמיד יש לשלב בין שני סוגי האימונים ולא לבצע רק סוג אימון אחד. אימונים אירוביים לא תורמים באופן ממשי להעלאת מסת שריר אלא אם כן מדובר באימונים המתבצעים בדופק גבוה במיוחד אזי יש אלמנט של חיזוק. שהות בעת אימון אירובי בדופק גבוה במיוחד מתאים בעיקר לספורטאים ומתאמנים מתקדמים מאוד.
3. הפחתת שומן אפקטיבית הנה כאמור שילוב של אימונים אירוביים לפחות 3 פעמים בשבוע ועדיף כמה שיותר- עד 6 פעמים בשבוע ושילוב של אימוני כוח- 3 פעמים בשבוע (ניתן גם פעמיים), והקפדה יתרה על התזונה. ללא תפריט המוגבל קלורית לא ניתן להפחית באופן ממשי באחוזי השומן ובמשקל.
4. חשוב לבדוק מפעם לפעם מידת אחוזי השומן ולא את המשקל. אוכלוסייה העוסקת בפעילות גופנית על בסיס קבוע חשוב שתכמת ההתקדמות מבחינת הרכב הגוף והאסתטיקה על ידי מדידת אחוזי שומן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך המלצה ברורה לנעלים להליכהעופר לב03/09/2010
שמי הוא עופר לב בן 55 יודע דבר או שניים בעשיית כושר אך מאחר ואני בעל בעיות הן בברכיים והן בגב התחתון אני נתקל כל הזמן בבעיה למציאת נעל מתאימה להליכה על אספלט(לרוץ מזמן כבר הפסקתי)למרות בירורים מקיפים אני תמיד מגיע לאותם המלצות מעופלות תבוא ונבדוק את כף הרגל שלך ואז נמליץ"כי לכל אחד יש רגל שונה וצרכים שונים" זה יפה וגם מרגש אך אני גר בצפון ואין לי את הפרבילגיה להגיע לבדיקה.אז אנא תנו לי כמה הצעות מכמה חברות לפי דגמים שאוכל להתקדם קדימה ניסיתי בעבר כמה דגמים מובילים וחלק היו טובים בעבור בעיות הברכיים וחלק היטיבו עם הגב,אך לא מצאתי נעל שעשתה טוב לשתי המיגבלות.
תודה על זמנכם מקווה לתשובה ברורה ולא מתחמקת.
הרבה בריאות לכל אשר בציון ומחוץ לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
שי אלנקרי05/09/2010שלום עופר,
אני מבין את בעייתך (די נפוצה), את השאלה היא מאוד כללית. נעל שיכולה להיות טובה עבורי יכולה להיות גרועה עבורך ולהיפך. זה משתנה בהתאם למבנה כף הרגל, משקל הגוף ועוד פרמטרים שונים המשתנים מאדם לאדם. בכל מקרה, נעלי הריצה/הליכה המתאימות לי הן ASICS NIMBUS . אני מקווה שתשובתי תעזור לך, אף על פי שהיא תשובה מאוד כללית.
שתהיה שנה טובה ומוצלחת, המון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות עזרת לי מאד
עופר לב05/09/2010שלומות לך שי ותודה על העזרה,אני נסיתי כמו שאמרתי את כל סוגי הנעלים של ניו באלנאס וסוקוני וכל אחד פתר רק חלק מהבעיה שלי המשולבת בברכיים חסרות סחוס ורצועה קרועה וגב תחתון חוליה של הזנב מחוקה.רק ברוקס התאימה לי אך אין לי אפשרות להגיע למרכז ואתמול שמתי עין על הנעל שהצעת לכן עזרת לי מאד.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
שי אלנקרי12/09/2010בכיף, ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות מתחברות לדלת לאימון כוח כוללשלום02/09/2010
אני רוצה לדעת איפה אפשר להשיג גומיות שמתחברות לדלת ומאפשרות לעבוד על הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיות
שי אלנקרי02/09/2010שלום,
גומיות ניתן להשיג כמעט בכל אחת מרשתות הספורט הגדולות. גשי למחלקת ציוד ואביזרי הכושר וחפשי או בקשי ממישהו את הגומיות. אם לא יהיה בחנות אחת אל תרימי ידיים וחפשי באחת אחרת. זה נמצא אי שם בחנות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כאלו
שלום03/09/2010אני זכר
הייתי באנרג'ים ואין להם את מה שאני חיפשתי.
מתסכל מאוד
אני רוצה לחפש את זה ב-ebay* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה
שלום03/09/2010איך מאמנים את הרגליים עם כזה? לא מבין איך את הרגליים. מה צריך עוד רצועה לרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
שלום04/09/2010איך זה מתחבר לדלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור לא עובד
שי אלנקרי05/09/2010העתקתי את כתובת הקישור אך הוא אינו עובד כך שלא אוכל להסתכל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
שי אלנקרי05/09/2010כנראה שאת הגומיה הספציפית הזו תצטרך לחפש במקומות אחרים. לא ידוע לי על מקום ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימה בזמן ריצהנאור01/09/2010
שלום אני בן 21 מקפיד על פעילות גופנית מגוונת בין השאר ריצה...
שאלה קטנה על נשימה בזמן ריצה כי כל הזמן שאני רץ אני מרגיש כאבים בצד או בכתף ביצאתי בעבר בדיקות לב (מאמץ,אקו,MRI) תוצאות תקינות אמרו לי שכנראה זה עקב נשימה שאני נושם שהיא בד"כ לא סדירה בזמן מאמץ
רציתי לדעת בעצם איך נושמים בזמן ריצה האם דרך האף האם דרך הפה איך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה
שי אלנקרי02/09/2010שלום נאור,
כדאי לנשום דרך האף וזאת מאחר ונשימה זו מכינה את האויר כיאות לנשימה מבחינת טמפרטורה, לחות וסינון גופים זרים.
הנשימה דרך הפה היא הישרדותית בעיקרה.
בנוסף נשימה דרך האף מורידה את קצב הנשימה וקצב הלב בהתאם וטוענים שגם אינה מעוררת ייצור הורמוני "לחץ" אדרנלין וקורטיזול כמו נשימה דרך הפה.
אם אתה ממש מתקשה אני תמיד אומר: תנשום איך שאתה רוצה רק תקפיד לנשום.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשימה
נעם02/09/2010לדעתי כדאי לך להתרגל לנשימות בקצב קבוע, דרך האף (ונשיפות דרך הפה).
את הקצב אפשר לקבוע לפי צעדים -אני עושה שני צעדים נשימה ושני צעדים נשיפה.
אם זם קשה לך פשוט תוריד את הקצב עד שתצליח לנשום כמו שצריך ואז תגביר לאט לאט את הקצב.
נשימות דרך הפה אפשר לעשות רק בספרינטים.
יש לציין שלדעתי קצב נשימה נכון הוא אחד הדברים הכי חשובים בריצה, במיוחד לטווח ארוך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדן,בן 1301/09/2010
שלום
רציתי לשאול-מה אמורה להיות התוצאה הנראית לעיין של אימוני פיתוח גוף(מסת שריר)?
ומה ומהי התוצאה הנראית לעין באימוני פיתוח גוף אצל ילדים?(13,14)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
דן,בן 1301/09/2010מה ההבדל בתוצאות בין אימוני פיתוח גוף לחיטוב?(התוצאות הנראות לעיין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדן
שי אלנקרי02/09/2010שלום דן,
השאלה מאוד כללית. התוצאה הנראית לעין כתוצאה מאימונים לפיתוח גוף הינה אינדיבידואלית הקשורה לגנטיקה, תזונה, סוג אימונים, אינטנסיביות ועוד. התוצאה המתקבלת שונה מאחד לשני. קשה לענות לך על תשובה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש למאמץ יתרישי01/09/2010
שלום,
לפניי 3 שבועות נרשמתי לחדר כושר. אני מגיע לאימון 3 פעמים בשבוע.
כחלק מהאימון קיבלתי הנחייה לבצע 3 סטים של כפיפות בטן 15 חזרות בכל סט. בגלל שהרגשתי שזה לא אפקטיבי, החלטתי על דעת עצמי לעשות 20 חזרות בכל סט ובנוסף לעשות עוד תרגילי בטן על מכשיר נוסף. עשיתי את זה אתמול בערב ועכשיו אני מרגיש כאבים קלים בשרירי הבטן. מרגיש כמו דקירות עדינות. האם עשיתי לעצמי נזק? האם זה נובע ממאמץ יתר? מה לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ
שי אלנקרי02/09/2010שלןם דרור,
אני תמיד ממליץ להקשיב למדריך בחדר הכושר, אני בטוח שהוא ראה דברים אצלך שבגללם הוא התאים לך את תכנית האימון הזו. לא מומלץ לעלות סתם ככה את ההדרגתיות על דעת עצמך, מומלץ תמיד להתייעץ. בכל מקרה, במקרה שלך מ-5 חזרות יותר בתרגיל ותרגיל בטן נוסף לא נראה שעשית לעצמך נזק אלה זוהי הרגשה של כאבי שרירים מאוחרים הנובעת ממאמץ לא מוכר או אינטנסיבי מידי. בכל מקרה, על כל תרגיל שאתה מתכוון להוסיף כדאי שתתייעץ ותראה אם אתה עושה נכון ואם הוא בכלל מתאים לך.
אני מניח שתוך כמה ימים בודדים הכאב ייעלם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על שינהנעם01/09/2010
האם מי שמתאמן צריך יותר שעות שינה ממי שלא?
האם שינה מפוצלת (השלמה בצהריים) יכולה להשלים שעות שינה?
האם מנוחה ללא שינה (כמו לראות סרט )גם נחשבת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
נעם02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
עופר קיס03/09/20101. כן
2. כן
3. כן
כמובן שאיכות השינה ותזמונה הוא קריטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אחר אימוניםG31/08/2010
מהם הדברים שעליהם צריך לערוך מעקב במהלך תוכנית אימונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב אחרי אימונים
ד''ר איתי זיו31/08/2010תשומת הלב צריכה להיות:
1. מדידות אנתרופמטריות - משקל, גובה, היקפים, אחוזי שומן וכדומה.
2. מידת ההתקדמות מבחינת המשתנים באימון - משקל מורם, התאוששות.
3. התקדמות הדרגתית באימונים. אילולא כן ניתן אף להיפצע.[
4. תוכנית אימונים הבנויה באופן מושכל ובהתאמה למטרת האימון הנבחרת.
5. פלטו או סטגנציה במהלך האימונים מעידים עך כך שהתוכנית אינה יעילה למתאמן או לחילופין המתאמן לא מקפיד על הכללים החשובים כגו: תזונה, שינה ואימון מתאים.
6. ערות לכאבים בעת האימון או אחריו. ייתכן שלעיתים יש לנוח יום נוסף או לבצע אימוון זה או אחר בעצימות נמוכה יותר.
7. תוכנית אימון אנאירובית מומלץ להחליף מדי חודש בממוצע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםאלוני31/08/2010
האם שריר שוקל יותר מושמן או שזה עוד מיתוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלוני
ד''ר איתי זיו04/09/20101 ק"ג שריר שוקל כמו 1 ק,ג שומן בדיוק העניין הנו הנפח. הנפח של קילו שומן גדול משמעותית לעומת ק"ג שריר. ניתן לדמות זאת לק"ג נוצות לעומת ק"ג ברזל. המשקל זהה אך הנפח שונה לחלוטין. אגב, זו הסיבה שישנם מתאמנים מזומורפיים (שריריים) ששוקלים יחסית הרבה אך נראים בעלי משקל נמוך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנית כושר + תזונהמתאמן30/08/2010
אהלן, אני רוצה בבקשה עזרה בבניית תכנית כושר ותזונה.
בן 23, 1.70 גובה, משקל 75, מבנה גוף טיפה רחב, כרגע רץ 2000 ב10 דקות, מתח - 6. בטן לא נמדד אבל לא יותר מ40.
אני רוצה לעבוד על הכושר, בעיקר על ריצה (סיפור ריצת 2000 ליתר דיוק), מתח ובטן.
לפני כמה זמן התחלתי באימוני ריצה (ריצות 2000 בפארק), הייתי רץ יומיים ואז יום מנוחה וככה חוזר על עצמו. חטפתי דלקת ברכיים אחרי 3 שבועות מהאימונים כנראה בגל העומס כי לא התאמנתי לפני כן.
אם אפשר לבנות לי תכנית אימונים (אפשר בפארק ואפשר בחדר כושר, כל רעיון יתקבל בברכה) באיזה תדירות לעשות אימונים, על מה לעבוד יותר ואיך. כמו כן חשבתי לשלב אימונים עם שחייה, איך זה יעזור?
ואם אפשר גם לעזור לבנות לי תפריט תזונה נכון כי קיוויתי גם להרזות עם האימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מתאמן
נעם01/09/2010לדעתי אי אפשר לבנות תכנית אימונים ותזונה דרך האינטרנט, אתה חייב לדבר עם מדריך כושר שיתן לך לפחות את הדגשים הכלליים לכושר ולתזונה (שחייבים ללכת ביחד).
למשל אי אפשר פשוט להתחיל יום אחד לרוץ 2000, חייבים להרגיל את הגוף אחרת זה יגרום לפציעות. במיוחד אם יש לך גם קצת עודף משקל.
בפורום יותר נכון לדעתי לשאול שאלות נקודתיות ,
בכל אופן בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב שרירי הפנים (פרצוף)ישי30/08/2010
שמתי לב שלהרבה אנשים שריריים יש גם פנים חטובות, שרירי הלסת האחורית נראים יותר בולטים.
האם זה תרגילים לצריך לעשות במיוחד כדי לקבל תוצאה כזו, או שזה קורה באופן טבעי במהלך אימוני הכושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה?
ישי31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלישי
ד''ר איתי זיו31/08/2010הערותי...
1. פנים חטובות הן סביר ודאי להניח פועל יוצא של אחוזי שומן נמוכים יותר המאפיינים את המתאמנים על בסיס קבוע ומקפידים על תפריט מאוזן.. לא מבצעים תרגילים לשרירי הפנים באופן ייחודי ושרירים אלה (עשרות שרירי9) פועלים באופן מהותי יותר בעת פעילות גופנית מאומצת בה כגון - ריצה, קפיצות שונות, אימוני משקולות ועוד.
2. מפתחי גוף ןספורטאי כוח במקרים רבים עושים שימוש בסטרואידים אנבוליים.אזי יש השפעה על מבנה השרירים והעצמות בכלל וכן גם על עצמות ושרירי הפנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנים
שי אלנקרי02/09/2010שלום דרור,
לא ידועים לי תרגילים כאלו או אחרים בתוך חדר הכושר כדי לחטב את הפנים. ישנם הרבה דברים שנגרמים גנטית או "בצורה טבעית", אבל אני לא מכיר כמעט אנשים שמבצעים אימון לפנים. שווה להעמיק בדיקה ביוטיוב או בכל אמצעי אחר, אני מניח שתוכל למצוא איזה תרגיל או שניים אבל אל תתפתה לחשוב שזה יהיה מה ש"יחטב" לך את הפנים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפח אימונים למתחיל בגיל 38מוטי30/08/2010
שלום רב, אני בן 38 ומתחיל להתאמן בבית. אני במצב "בטטת כורסא" קלאסית והתחלתי לפני מס' שבועות תוכנית ריצה מדורגת 3 פעמים בשבוע. בנוסף אני רוצה לחזק את שרירי החזה והזרועות. המטרה היא להוריד את הכרס והראות מוצק יותר במעט. שאלתי היא (לאחר ההקדמה הארוכה,: מה קצב האימון המומלץ? ראיתי המון תרגילים , ואף קראתי מאמרים אבל לא ברור לי כמה כדאי לי לעשות, כמה תרגילים בכל יום וכמה פעמים בשבוע. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית למתחיל
עופר קיס30/08/2010הי מוטי
אז ככה
3 אימונים לא רציפים בשבוע 8-10 תרגילים לקבוצות שריר עיקריות בין סט אחד לשניים לכל תרגיל. מנוחה של כ דקה ביניהם. תגיע תוך חודש בצורה הדרגתית למצב שקשה לך לסיים 10-12 חזרות. הקשב לגוף, על תגזים עם כפיפות בטן וברגע שיש כאב במפרק או משהו לא ברור הפסק ל 3 ימים והפחת את הקושי לאותה קבוצת שריר
המשך בקטע הבריאותי - שיחקת אותה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היידן,בן 1330/08/2010
האם יש בעיה כשבאימון עושים גם משקולות וגם תרגילים על בסיס משקל גוף(מתח,שכיבות סמיכה)וצריך לעשות כל אימון לחוד?או שזה לא משנה?ואם בסדר,כמה עליות של מתח וכמה חזרות לעשות על מנת פיתוח גוף?({לא חיטוב)
והאם יש הבדל ברמת ההשפעה לשרירים בין אימון בסיס משקל גוף לבין אימון משקולות?
בתודה,
דן,בן 13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדן
עופר קיס30/08/2010הי
לא אין הבדל. התנגדות זו התנגדות השאלה היא הקושי. אם ביצוע התרגיל מאפשר לבצע מעל 15 חזרות הוא נחשב בעיקר סבולת שריר ויש להגביר את ההתנגדות לאיזור קושי באין אפשרות לבצע מעל 10-12 חזרות מ ומלץ לבצע 2-3 מחזורים של 8-12 חזרות עם מנוחה של כ 60-90 ש' בין הסטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה במאמץ גופניצ"צ29/08/2010
אינני מבצע אימוני כושר מסוג כלשהו באופן סדיר אך לאחרונה בעת מאמץ גופני לאורך זמן מכל סוג שהוא (הליכה מהירה, שחיה ואופניים) אני חש בחילה קשה הגורמת לי להפסיק את המאמץ. הזמן מרגע תחילת המאמץ ועד לבחילה משתנה ווצערי אף מתקצר עד כדי כך שלאחר שלוש בריכות רגילות הפסקתי את השחיה. ולאחר כהליכה מהירה של כ-45 דקות נזקקתי לזמן התאוששות ארוך.
לפחות לגבי הליכה ואופניים אני שומר על דופק בטווח 85% ויריה לדופק נמוך יותר לא משפיעה משמועותית על המצב.
זמן ההתאוששות הממוצע מבחילה הינו כשעה+.
כמה חמורה הבעיה שאני נמצא בה לפי הנתונים הנ"ל, אם בכלל? כאשר חשוב לציין שמעולם לא הייתי בכושר גופני טוב ואני סובל מאסתמה מגיל צעיר שאינה מגבילה אותי בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה
עופר קיס03/09/2010אולי זה קשור לסרעפת ואולי לא.
ממליץ ליצור קשר עם רופא ספורט.
וינגייט או יוני ירום במדיקס - הדר יוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)