פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלאת מסת שריר
    טל
    12/10/2010

שלום
    רציתי לדעת:
    1.האם נדרש ביצוע של 3 סטים לצורך העלאת מסת שריר (או שמספיק 2 סטים?)
    2.כפיפת מרפקים – כיצד מבצעים: המשקולות מוחזקות בכפות הידיים המושטות כלפי מטה ומועלות ב – 90 מעלות, או המשקולות מוחזקות בכפות הידיים המושטות כלפי מעלה ומעלים ב – 90 מעלות, או מחזיקים את המשקולות עם כפות הידיים כלפי מטה ומעלים ב – 90 מעלות תוך כדי סיבוב הכתף כך שהכפות יהיו כלפי מעלה?
    תודה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מסת שריר

הוספת תגובה

• העלאת מסת שריר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    14/10/2010

הערות והארות...
    1. על מנת להעלות מסת שריר יש לבצע אימוני התנגדות בנפח מסוים. באימון משקולות ממוצע מבצעים 27-24 סטים. ניתן להפעיל את כל 8 קבוצות שהרירים בגוף או לבצע אימון מפוצל בו מפעילים רק חלק מקבוצות השרירים. במקרה האחרון ההשפעה ואפקטיביות להעאלת מסת שריר רבה באופן מהותי.
    2. ניתן לבצע 2 סטים בתרגיל מסוים אך בפועל החשוב הנו סך הסטים בכל תרגיל פר קבוצת שרירים, לדוגמה, במידה והאימון לא מפוצל מבצעים 4-3 סטים לכל קבוצת שרירים אך אם האימון מפוצל יבוצעו מספר סטים רב יותר. למשל באימון המפוצל ל- AB יבוצעו קרוב ל- 10 סטים לשריר גדול- רגליים, גב, חזה ואילו כשמדובר בשריר קטן- כתפיים, כופפי מרפק, םושטי מרפק קרוב ל- 5 סטים.
    3. על מנת להעלות מסת שריר חשובה מאוד עצימות האימון- גבוהה.
    4. את התרגיל כפיפת מרפקים ניתן לבצע באופנים שונים: כשכפות הידיים מופנות כלפי מעלה - סופינציה, פנימה - פרונציה ובאחיזה כשהאגודלים מופנים מעלה- MID. POSITION. ההבדלים הנם במידת מעורבות השרירים הפועלים בתרגיל.
    5. אין צורך לבצע סיבוב של הכתף האמות תוך כדי כפיפת המרפקים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המקיפה.

טל
    15/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילאטיס או חדר כושר
    דני
    11/10/2010

איך לבחור ומה עדיף - אני מתלבט בין פילאטיס מכישירם לבין אימונים בחדר כושר המטרה העיקרית היא חיזוק וחיטוב הגוף ולווא דווקא ירידה במשקל (למרות שזה יכול ליהיות בונוס...) ממה שקראתי על פילאטיס זה אמור לעשות ניסים וניפלאות אבל אני קצת חושש כי פעם ניסיתי שיעור וזה יותר הרגיש כמו פיזותרפיה מאשר אימון גופני האם פילאטיס אכן יכול להביא לתוצאות - לחזק שרירים ולחטב את הגוף או שההמלצה היא דווקא מכון כושר ופילאטיס זה יותר רק להרגשה אבל לא הרבה תוצאות?
    אני ממש לא יודע מה להחליט כי פילאטיס נשמע מאוד קוסם ומושך ואני חושש שמכון כושר רק יעזור באולי הגדלת השריר אך לא יעזור לחיטוב (מה שאומרים בפילאטיס שהוא עובד על הארכה של השרירים וחיטוב - מה שאני מחפש ואומרים שמכון כושר עושה בידיוק ההפך - לחיצה של השרירים...)

בבקשה עיזרו לי ואם אפשר להסביר מה באמת נותן כל אחד מהנ"ל ומי עדיף...

לקביעת תור
    סגירה
    פילאטיס או חדר כושר

הוספת תגובה

• פילאטיס או חדר כושר - תגובה

עופר קיס
    12/10/2010

שריר לא יכול להתכווץ ולהתארך, רק להתכווץ ולאחר מכן להשתחרר.
    חיטוב משמעו עליה במסת שריר וירידה באחוזי שומן.
    עליה בשריר - חדר כושר
    חיזוק שירים מייצבים בעיקר - פילאטיס
    ירידה באחוזי שומן - אירובי, עליה במסת שריר ותזונה
    זו המשוואה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוההאחרי אימון
    אורי
    11/10/2010

האם זה נורמלי לבחורה בת 28 כושר בינוני עד טוב
    שעד שעה אחרי אימון בדופק 164-130 (למשך 30-60 דקות) הדופק ישאר גבוהה בסביבות 98-94 פעימות לדקה - או שזה דורש בירור?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוההאחרי אימון

הוספת תגובה

• דופק גבוההאחרי אימון - תגובה

עופר קיס
    12/10/2010

יכול להיות, אך מראה על רמת כושר נמוכה. ממליץ לבצע בדיקה קרדיופולמונארית לקבל מדד כושר גופני והנחיות אימון לפי סף אנאירובי שימצא בבדיקה
    רק בריאות
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    דניאל
    10/10/2010

שלום
    קוראים לי דניאל,אני בן 13 (משקל 45 גובה 1.60)
    אני מתאמן במשקולות כחודשיים.
    בזמן האחרון (שבועיים,שלושה) התחילו לי כאבים בעצם עמוד השדרה,בתנועות מסוימות שאני עושה במהלך היום.
    לא תנועות של כושר או משו,סתם תנועות כמו קימה ממצב שכיבה,או הורדת הראש כשאני שוכב.
    מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה שלי שגורמת לכאבים?מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

עופר קיס
    12/10/2010

דניאל שלום
    אנחנו איננו רופאים או פיזיוטרפיסטים, כך שהשאלה מיועדת אליהם ולא אלינו.
    המלצה - עדיף רופא ספורט בחברת מדיקס, וינגייט או מרכז ספורט אחר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    sa
    10/10/2010

שלום אני בת 54 בגיל מעבר שוקלת 55 היקף המותניים ויצא לי 80 1.70 גובה אמא ל 4 ילדים בוגרים אני מבנה גוף רזה - בינוני הבעיה המרכזית היא הבטן שבולטת ומפריעה לי אני מרוצה מהכל רק זה הכי מציק לי ולא אסטטי. אני עושה התעמלות אבל בבית משקולות כפיפות ו הליכה אני עושה עם קלטות ו דרך אתרי אינטרנט . אני לא מפריזה באוכל . תמיד היה לי סוג של בטן( גם אחרי 4 לידות אין הרבה מה לעשות ) אבל אני לא רוצה לרדת במשקל אלא להוריד מאיזור ההקפים וזה קשה..... - אני לא אוכלת גם הרבה פחמימות תודה- אשמח לקבל עצה בענין

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מחכה

sa
    12/10/2010

מדוע לא עונים לי -מבקשת התיחסות לשאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלאת מסה
    אמיר
    10/10/2010

שלום,
    אני בן 30, גובה 1.82, משקל 62,לא מתאמן. אני רוצה להעלות מסה בכ - 10 ק"ג.
    איזה אימון מומלץ למטרה זו ובשילוב איזו תזונה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    העלאת מסה

הוספת תגובה

• העלאת מסה - תגובה

שי אלנקרי
    10/10/2010

שלום אמיר,
    הייתי מציע לך להתחיל ולהתאמן בחדר כושר שם תתייעץ עם מאמן הכושר בכדי להתאים תכנית אימונים בהתאם לנתונים האישיים והיכולות. יחד עם זאת עלייך לשלב זאת עם תזונה וגם במקרה הזה אני מציע לקבל זאת מדיאטן או דיאטנית קלינית. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    גלי
    09/10/2010

הי ושבוע טוב,
    אני בת 38 +ילדים התאמנתי בחדר כושר בעברי ועשיתי הפסקה של 3 שנים
    אני מתאמנת מזה 3 חודשים -הליכון+סטפר+ שיעורי עיצוב (מידי פעם).
    אז ככה...האם זה " מספיק" 3 פעמים בשבוע לעשות סטפר 50-60 דקות +30 דקות הליכה. זה "נחשב" אימון נכון?
    בהתחלה היה לי מאוד קשה בסטפר-עכשיו סביר. האם "חובה" להעלות את דרגות הקושי-האם חשוב להעלות? ואם כן מדוע?
    לעיתים בסטפר מוצאת את עצמי עם 2 אצבעות ברגל ימין רדומות(קרה לי מאז תחילת האימונים) בתקופה זו קרה כשרקדתי בארוע על נעל עקב? מה זה? האם מצריך בדיקה?לעיתים קורה גם ב2 אצבעות ביד שמאל-"כאילו משהוא מהגב...
    באחד משיעורי העיצוב בתאמצתי מאוד באימון באזור המפשעה אחר כך רעדו לי השרירים כ5 דקות ובמהלך אותו היום היתה לי בריחת שתן(מכירה את התופעה לאחר הלידות, אך זה נרגע) מה זה ? ללא ספק האימון עורר את העניין אנא תובנתך.
    ממש תודה מתנצלת על האורך...שבוע טוב גל

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

שי אלנקרי
    10/10/2010

שלום גלי,
    לא ציינת את המטרה שלך, נשמח לדעת מהי. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשפר את המראה...זוהי מטרתי

גלי
    12/10/2010

"טוב ...נו..." להעלות את רמות הכולסטרול הטוב...בעיקר למראה נאה יותר.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי ידיים
    הדר
    09/10/2010

היי.התקבלתי למדסיות ואני רוצה להתחיל להתאמן בבית עד הגיוס.מבחינת בטן וריצה אני בסדר גמור אבל בשכיבות סמיכה יותר קשה לי.הידיים שלי לא מספיק חזקות אז רציתי לדעת אילו תרגיליי ידיים אני יכולה לעשות כדי שיהיה לי קל יותר בשכיבות סמיכה.

תודה רבה! :-)

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי ידיים

הוספת תגובה

• תרגילים

שי אלנקרי
    10/10/2010

שלום הדר,
    הייתי מציע לך לחזק קודם כל השרירים סביב מפרק הכתף ובמקביל גם לעבוד על תרגיל היעד. חיזוק סביב מפרק הכתף ( לחיצת כתף, הרחקת כתף וכו') יסייע לך בתרגיל הזה ובתרגילים נוספים כמובן.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול בבקשה לפרט על תרגיל כזה?

הדר
    10/10/2010

אני לא הולכת לחדר כושר,אני מתאמנת בבית ככה שאין לי מדריך להתייעץ איתו ואני לא מכירה תרגילים לחיזוק סביב מפרק הכתף..תוכל לפרט לי על תרגיל או שניים שאני יכולה לבצע בבית?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי בטן
    יעל
    08/10/2010

שמי יעל ואני בת 32 ושוקלת 53.
    בשלושת החודשים האחרונין התחלתי לעשות אימונים בבית שמתחלקים ל 20 דקות סטפר ועוד בערך 20 דקות תרגילי רצפה - בעיקר על שרירי בטן. 4 פעמים בשבוע-משתדלת.
    העניין הוא שיש לי בעיה עם הבטן. למרות התרגילים אני עדיין רואה שכשאני יושבת על ארבע ומרפה את הבטן לגמרי היא כאילו ממש צונחת לי כמו גוש שומן למטה ולא מהודקת כלפי פנים. זה משגע אותי. הרזיתי לאחרונה 3.5 קילו ואני רוצה לחזור למשקל הרגיל שלי שהוא 50 ואני מאמינה שבחודשיים הקרובים אגיע לזה. האם זה גם קשור? והאם פשוט צריך לעבוד יותר קשה/נכון על הבטן כדי שזנ ייעלם.

תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי בטן

הוספת תגובה

• תרגילי בטן - תגובה

ד''ר איתי זיו
    09/10/2010

ליעל. הערותי:
    1. מינונים - 4 פעמים בשבוע לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן הרבה בכל קנה מידה. גם ספורטאים הישגיים לא מבצעים מינונים כאלו.
    2. מומלץ 3- 2 פעמים בשבוע 8-5 דקות בכל פעם שאמורים להספיק. במרבית המקרים ניתן להסתפק עוד פחות מכך.
    3. חשוב לבצע תרגילים המפעילים רבות את השרירים העמוקים. בעיקר הרחב בטני ואלכסוני פנימי. זאת ניתן לעשוץ דווקא על ידי תרגילי גשרים שונים, תרגילים המתבצעים עם פיט בול, בתליית גוף גלגול אגן לאחור ועוד רבים.
    4. חשוב להקפיד על יציבה נכונה. ייתכן מאוד שהיציבה במקרה זה לא תקינה (שכיח מאוד בקרב רבים מהאנשים) ולכן יש לכך השפעה על ההופעה החיצונית כולה.
    5. חשוב לבדוק הרכב הגוף. קרי, מידת אחוזי השומן. ייתכן שאחוזי השומן בגוף רבים מדי ואז גם 1000 כפיפות בטן מדי יום לא יסייעו להפחתת השומן העקשן המצטבר באזור הבטן.
    6. ממליץ מאוד להתייעץ עם איש מקצוע רציני שיבנה תוכנית הכוללת תרגילים מתאימים למקרה זה. שווה וכדאי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבלים מול משקולות יד או מוט
    רון
    08/10/2010

שלום ,

כשאני מבצע תריל ליד קידמית עם משקולות אני מרים הרבה יותר מאשר בקבל ? למה ?

אותו סיפור אם אני מרים משקולות מול הרמת המוט?

מה ההבדל בין בין משקולות לבין קבלים?

ומה ההבדל בין משקולות לבין מוט

תודה רבה

הוספת תגובה

• כבלים מול משקולות יד או מוט - תגובה

עופר קיס
    10/10/2010

ההבדלים קשורים בעיקר להבדל בין הכוחות שהמשקולת השונה מפעילה לבין הכוחות שהשריר מפעיל. שינויים קטנים בזויות ו/או שרירים מייצבים, גורמים להבדלים משמעותיים.
    כל עוד הטכניקה נכונה וההתנגדות מתאימה, יתרחש שיפור מיוחל, מעבר לכך נכנס עקרון הספציפיות/פונקציונאליות שאומר שצריך להתאמן על אותה תנועה/ מכשיר שרוצים לשפר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה בחזה
    אתי
    08/10/2010

אני מבצעת 5-6 פעמים בשבוע הליכה מהירה,לפחות כשנה.
    בימים האחרונים יש לי תופעה מוזרה של הרגשת שריפה בחזה [נראה לי בוושט].
    לא שיניתי מאמץ,מהירות והדבר מעט מקשה עליי את הפעילות.
    כמו מה זה נשמע?ומדוע זה קורה? ובכלל מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה בחזה

הוספת תגובה

• שריפה בחזה - תגובה

עופר קיס
    10/10/2010

מבלי להיבהל, להפסיק פעילות לפני אישור רופא שאת יכולה להמשיך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטפר
    רני
    08/10/2010

האם אימון על סטפר (מכשיר קטן בייתי שעובד כמו עלייה במדרגות) יכול להחליף אימון על הליכון? איזה סטפר הכי ממומלץ - יש משהו שגם קצת זז לצדדים ויש כאלו עם גומיות , כאלה עם ידית קשיחה וכ"ו... פשוט זה נראה הרבה יותר פרקטי לבית מאשר הליכון מבחינת גודל וכ"ו.. השאלה היא האם זה אכן תחליף ראוי ושווה?

לקביעת תור
    סגירה
    סטפר

הוספת תגובה

• לרו - תשובה לגבי הסטפר

ד''ר איתי זיו
    09/10/2010

הערותי....
    1. אין בעיה עם הסטפר כזה או אחר. החשוב במיוחד הנו לא סוג הסטפר אלא עצימות הפעילות האירובית. ללא הגעה לדופק מטרה לא ניתן לשפר את היכולת האירובית ולהינות מהיתרונות הרבים שהיא מקנה.
    2. אם נוח להשתמש בסטפר עם גומיות - מצוין. כמו כן ייתכן שניתן לבצע פונקציות שונות עם סטפר זה ואולי הוא עדיף מבחינה זו.
    3. כל מכשיר אירובי עשוי להחליף פעילות על מסילה מבחינת שיפור הכושר האירובי אך אם המטרה הנה לשפר יכולת הליכה או ריצה או הישג ספורטיבי מסוים המצריך שימוש במסילה הסטפר לא יהווה תחליף ראוי ומתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף. באמת דחוף
    ים
    07/10/2010

אני עוד חודשיים בת 17, מתאמנת כבר במשך שנתיים בחד"כ 3 פעמים בשבוע באופן אנטנסיבי:
    50 דק אליפטי על התנגדות 7-8+עשרים וחמש דק' ריצה על 10.5
    + מכשירים(משקולות ומכשירים לכל איברי הגוף)
    + בטן

עכשיו, בחודשיים האחרונים התחיל נורא להמאס לי מהאירובי ואני פשוט סובלת ברמות
    אז התחלתי לרוץ מחוץ לחדר כושר שזה הדבר הכי מדהים שיש,
    בין 9 ל 10 ק"מ והמשכתי עם המכשירים והבטן

עכשיו הבעיה היא שהלכה לי הברך, יש לי שבר מאמץ ועכשיו אניצריכה לנוח במשך חודש
    שזה הסיוט הכי גדול שלי
    ושמעתי שאפשר ל ש ח ו ת שזה הפיתרון המושלם
    אבל אני רוצה שחייה שתשתווה לריצות שלי ולהכול, אז אני רוצה לדעת מה מומלץ לי?
    איזו שחייה כמה שחייה ומה מו מי? אני בלחץ מטורף כדי לא להעלות במשקל(יש לי נטייה אם אני לא עושה ספורט אפילו שבוע!) ועכשיו יש לי חודש לא לעשות ריצות.

אשמח אם תחזירו לי תשובה באמת באמת בהקדם כי אני בלחץ!
    מאי.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף. באמת דחוף

הוספת תגובה

• למאי

ד''ר איתי זיו
    09/10/2010

הערותי...
    1. הפציעה יתכן מאוד שהתרחשה בשל עומס רב מדי ולא הדרגתי. כל פעילות גופנית חשוב לבצע בהדרגתיות אחרת גובר הסיכוי להיפצע.
    2. חשוב להמשיך לבצע פעילות אירובית בכל מקרה. אם אין הגבלה ניתן לגוון בין פעילויות שאין בהן IMPACT 0 - ללא ניתוק של כף הרגל מהקרקע. שחייה כמובן באה בחשבון - עדיף שחיית חתירה. אזי יש להקפיד על דופק גבוה דיו של 60% מדופק מירבי שהנו במקרה זה 226 פחות הגיל. מומלץ להוציא את הראש כל 3 תנועות מה שיגרום להגברת הדופק בעת הפעילות ועומס גבוה יותר.
    3. החיסרון בשחייה הנו תחושת הרעב המוגברת אחריו ויש לקחת זאת בחשבון ולאכול במתינות. אילולא כן למרות ביצוע הפעילות הגופנית עלולה להתרחש השמנה.
    4. שחייה מומלץ לבצע לפחות 20 דקות. ניתן להתחיל עם הפסקות ועם הזמן לשחות ברציפות לאחר שחלה עלייה ברמת הכושר האירובי. בהמשך מומלץ להעלות את הזמן המוקדש לשחיה.
    5. מומלץ לבצע פעילות אירובית 5-4 פעמים בשבוע ולפחות 2 אימוני התנגדות יל מנת להשפיע באופן משמעותי על ההוצאה הקלורית ובכלל האסתטיקה הגופנית. בשילוב תפריט מתאים ניתן להגיע לתוצאות מצוינות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח גוף , ותוספים
    רון
    06/10/2010

1-מה זה בוכר ענבים , מתי ולמה משתמשים בו?

2-אמרו לי לקחת קראיטין 20 דקות לפני אימון כדי שיהיה לי יותר כוח עם סוכר או סוכר ענבים כי זה נספג יותר טוב , ועם זאת לשתות הרבה מים לפני אימון ובכלל במהלך היום מה ?

אשמח להסבר לגבי קריאטין ומה תפקידו? תודה רבה

3-מי ומתי לקחים גיינר

כמובן שאני מבין שמזון טבעי עדיף אך אין לי תמיד זמן לאכול נכון , יוצא לי לשתות 30 גרם חלבון לאחר האימון בשייק יזופרים פעם ביום . אפשר יותר ממנה 1?

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח גוף , ותוספים

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה בבקשה

רון
    08/10/2010

מ=!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח גוף , ותוספים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    09/10/2010

לרון.
    לדעתי הנכון יותר הנו לפנות לפורום תזונת ספורט מכיוון שהשאלה ממש מתאימה לשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליות מתח
    עומר
    06/10/2010

אני בן 14 וחצי והתחלתי להתאמן בבית ללא משקולו לפני כחודשיים וקצת בבצפר ניסיתי לעשות עליות מתח ואני מצליח בקושי 1 לפני האימונים לא הצלחתי בכלל תוכלו להסביר לי איך עושים כי אולי אני לא עושה טוב תוכלו לתת לי טיפים?
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    עליות מתח

הוספת תגובה

• עליות מתח - תגובה

עופר קיס
    06/10/2010

2 אימונים בשבוע
    קנה מתח ושים על המשקוף בחדר ( אם ההורים מרשים)
    קח כסא קטן או קפוץ , כך שאתה מתחיל מהמצב העליון ויורד באיטיות למטה ( 2-3 שניות לירידה. נוח 10 שניות ובצע שוב. עשה זאת למשך 4-6 חזרות. נוח 2-3 דקות ובצע שוב
    התחל במתינות. אם יש כאבי שרירים קשים למחרת, הפחת את כמות החזרות
    והכי חשוב, הזהר לא ליפול מהכסא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליות מתח

עומר
    14/10/2010

למשך כמה זמן לעשות את התרגיל הזה כלומר אם העשה את התרגיל הזה תוך כמה זמן אני יוכל לעשות מתח ללא קושי???
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעומר

גיא
    16/02/2011

היי עומר,
    אני גיא וגם אני בן 14 וחצי, בכיתה ו' לא הצלחתי לעשות אפילו 3 עליות מתח, אבל בהפסקות מדי פעם היה לי משעמם והלכתי למתח ליד הכיתה. אחרי חודשיים כבר עשיתי 10 עליות מתח. אחרי שלא התאמנתי כבר המון זמן עכשיו אני עושה מדי פעם 10 עליות מתח בערך על המעקה במדרגות שלי בבית ובמדידות בשיעורי ספורט אני מצליח עכשיו 18 עליות מתח.

עצה שלי, פעם ביום לך למקום עם מתח(בבית ספר או ליד הבית אם יש לך) ותעשה את המקסימום עליות מתח שאתה יכול. תראה שאחרי חודשיים אתה תצליח יותר מ-10 עליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה