פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתכן ששומן הפך לשריר?
    רעות\אתי
    05/01/2010

אני הולכת כל יום 40 דקות הליכה מהירה,מבחינת תזונה אני שומרת היטב ובכל זאת המשקל מראה 1.5 קילו יותר.
    האם יתכן שמעט מעט שומן הפך כבר לשריר שהרי הוא כבד יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתכן ששומן הפך לשריר?

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    05/01/2010

רקמת השומן ורקמת השריר הן 2 רקמות שונות לחלוטין ולא ניתן להפוך רקמת שומן לרקמת שריר ולהיפך. ייתכן שעלית במידה מסויימת במסת הגוף הרזה וזאת למרות שביצעת רק פעילות אירובית מכיוון הדבר תלוי רבות גם בעצימות הפעילות, סוג המשטח עליו התבצעה הפעילות ועוד.
    מציע למדוד בהקדם אחוזי שומן תת עורי ולדעת אם חל שינוי בהרכב הגוף. לעוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע נכון יותר למדוד את הרכב הגוף ולא את משקלו.
    בכל מקרה ממליץ להוסיף ג 3-2 אימוני התנגדות בשבוע על מנת לזרז את חילוף החומרים ולגרום עוד לשינויים חיוביים רבים אחרים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני התנגדות?

רעות\אתי
    10/01/2010

למה אתה קורא אימוני התנגדות?
    והיכן ניתן למדוד אחוזי שומן כפי שאתה ממליץ?
    אני לא רשומה למכון כושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאתי

ד''ר איתי זיו
    10/01/2010

אימוני התנגדות הנם אימונים אנאירוביים. אלה עשויים להיות תרגילים מתחום הפילאטיס, יוגה (סוגים מסוימים), שיעורים שונים עם אביזרי עזר בסטודיו וכמובן אימון משקולות בחדר הכושר. במידה ואינך מתאמנת עם משקולות אלא בבית או בחוגים מסוגים שונים חשוב במיוחד להקפיד על אינטנסיביות גבוהה של התרגילים המתבצעים. לדוגמה ביצוע תרגילים בטווח חזרות של 15-8 בכל סט תוך הגעה למצב בכל סט שבו את מתקשה לבצע את החזרות האחרונות יתרום לשיפור ממשי ביכולתך הגופנית ולשלל השפעות חיוביות. אימונים אלה יתבצעו 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. בהמשך ניתן להעלות המינון גם ל- 4. מספר הסטים בכל אימון שכזה 27-24 בממוצע.
    במידה ואינך רשומה למועדון כושר ניתן לבחור פעילויות אחרות שכפי שציינתי. כמו כן את יכולה להתאמן בחדרי הכושר המצויים בפארקים ברחבי הארץ.
    לגבי מדידת אחוזי שומן, ניתן לבצעה אצל דיאטניות, מדריכי כושר, מעבדות לבדיקת לב במאמץ ועוד.
    בהצלחה ואשמ ח לענות על כל שאלה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהו
    05/01/2010

אני בן 17 מטר 89 מתאמן 4 שנים בחדר כושר באימוני משקולות...שוקל 92...

עכשיו יש לי שאלה:
    אם אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ואני רוצה לעבור ל -4 פעמים בשבוע כי אני רוצה להוסיף אימון שבו אני יוכל לתת דגש על שריר מסוים שצריך טיפה להגדיל אותו עכשיו איך אני עושה את זה??תוכנית האימונים השבעית שלי היא ככה...

ראשון :חזה ודו ראשי ובטן

שלישי :גב תלת ראשי ובטן

חמישי :כתפיים רגליים עכשיו אני רוצה להוסיף עוד אימון לשבוע כדי לתת דגש על חזה ורגליים...השאלה באיזה יום אני מוסיף אותו...כי אם אני יוסיף אותו יום שישי אז ביום ראשון יהיה לי קשה לעשות שוב חזה כי הוא יהיה חלש ותפוס...

איך אני יכול לחלק תוכנית של 4 אימונים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הייי גיא

ד''ר איתי זיו
    05/01/2010

תוכנית האימונים שהנך מציין הנה מתאימה למתאמנים 6-5 פעמים בשבוע באימון מפוצל ל- ABC. אימון זה מתאים למתקדמים. במידה והנך מתאמן 4 פעמים בשבוע עליך לבצע לכל היותר אימון של AB. במקרה זה יופעלו 4 קבוצות שרירים בכל פעם. לדוגמה ב- ש יופעלו הרגליים, הגב, ופושטי המרפק ושרירי הבטן ובחלק השני יופעלו שאר הקבוצות: חזה, כתפיים, כופפי המרפק וזוקפי הגו.
    בתוכנית שציינת ההתקדמות באימון צפויה להיות מוגבלת מכיוון שההפסקות בין האימונים ממושכות.
    מציע שתנסה במשך חודש להתאמן באופן המוצע ולאחר מכן לבדוק את מידת ההתקדמות.\
    למותר לציין שאיכות האימון חשובה במיוחד. הדבר מתבטא במשקלים המורמים פר מספר חזרות נתון ובכך שבכל סט הנך מתקשה ממש לסצע את החזרות האחרונות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מישהו
    06/01/2010

אז בעצם אתה אומר ש-3 פעמים בשבוע זה לא מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי מבלי לאבד מסת שריר
    נועם
    05/01/2010

אחרי תקופה ארוכה של חיטוב והעלאת מסת השריר אני אני מעוניין ולהתאמן בפעילות אירובית אינטנסיבית (ריצה ואופניים). ובאופן תחרותי בעתיד.
    השאלה היא כיצד והאם ניתן לשמור עלגופי ושרירי התפוחים כמו שהם מבלי לאבד מנפחם בעקבות הפעילות האירובית המרובה.
    האם צריך לשנות הרגלי תזונה,
    להוסיף ולהתאמן אימוני כח וכו ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי מבלי לאבד מסת שריר

הוספת תגובה

• אירובי ללא איבוד מסה

עופר קיס
    05/01/2010

בלתי אפשרי ולא יעיל.
    אם סוף סוף החכמת ועברת לאירובי - הכי בריא והכי כיף. תשמור על כח ומסה מסויימת עם שני אימוני כח בינוניים בנפחם. קח בחשבון ששרירים גדולים אנם תורמים לאירובי אלא רק מקשים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין פעילות אירובית לאנמיה
    שגב
    04/01/2010

שלום רב,

אני בן 36 , מתאמן מזה כ-6 שנים בפעילות אירובית עצימה (ספינינג וריצה). בשנים האחרונות התגלתה אצלי אנמיה לא מוסברת (עברתי בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה וכן בדיקת צליאק ללא ממצא משמעותי), שמעתי שיכול להיות קשר בין פעילות אירובית לבין אנמיה (מדומה או אמיתית), האם אתם מכירים את הנושא? האם יש לזה פתרון? תוספי תזונה\ברזל?

תודה

שגב

הוספת תגובה

• קשר בין אירובי לאנמיה

עופר קיס
    04/01/2010

בתחילת פעילות לעיתים יש אנמיה מדומה עקב עליה יחסית בפלסמה יחסית לכדוריות אדומות אך באימון כרוני לא אמורה להיות בעיה. תמיד בודקים כנגד בדיקות דם ישנות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ
    יוני
    03/01/2010

שלום לכולם...
    לאחרונה התחילו לי כאבים בגידים ברגל מעל העקב ואני חושש שיש לי שברי מאמץ.
    אני בהתחלה חשבתי שזה כניראה הנעלי ריצה שלי (סקוני) אז ניסיתי לרוץ עם נייק פרי ועדיין הכאבים המשיכו, ולאחר מכן החלטתי לנסות לרוץ על משטח שונה אך הכאב עדיין המשיך.
    ממה השברי מאמץ יכולים לקרות?
    אני בן 15 וחצי שוקל 55 גובה 1.66.
    שוחה שלוש פעמים בשבוע ורץ עוד שלוש פעמים למרחק בין 4-6 קילומטר כל פעם.

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

שי אלנקרי
    04/01/2010

"שבר מאמץ" (Stress Fracture) הוא סוג פציעה. בסלנג הצבאי קיבל את הכינוי "שבר הליכה", בגלל שהוא נפוץ בקרב טירונים של יחידות חי"ר, ונגרם לרוב ברגליים עקב המסעות המפרכים שהם עוברים.
    שבר מאמץ נגרם משחיקת העצם כתוצאה מעומסים רציפים המופעלים עליה בתחום יכולתה. זאת להבדיל משבר רגיל שנגרם מהפעלת כוח חד פעמי שגדול ממה שהעצם מסוגלת לשאת.
    שברי מאמץ מופיעים כאשר השרירים עייפים ואינם יכולים לספוג מאמץ נוסף, ואז מעבירים השרירים את העומס לעצם הקרובה שעליה הם נאחזים. העצם לא מצליחה להסתגל לעומס המוטל עליה ונגרמים בה שברים זעירים.

הייתי מציע ללכת לבדוק ולטפל בעניין
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכשתי שעון דופק ו........
    רעות\אתי
    02/01/2010

אני צריכה להכניס נתונים.
    נשאלתי מה מספר פעימות הלב המקסימלית?
    איך אני אדע?

לקביעת תור
    סגירה
    רכשתי שעון דופק ו........

הוספת תגובה

• שעון דופק

שי אלנקרי
    04/01/2010

שלום אתי,
    2 אופציות:
    האחת, ללכת לבצע בדיקה ארגומטרית ושם יקבעו את הדופק המקסימאלי שלך בזמן מאמץ
    והאפשרות השנייה היא לפי נוסחה סטאנדרטית ופשוטה שבה את לוקחת את המספר 226 ומפחיתה ממנו את הגיל, מה שמתקבל זה הדופק המקסימאלי לפי נוסחה זאת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין פעילות אירובית לאנאירובית
    אבי
    02/01/2010

רציתי לדעת כיצד ניתן לשלב בין פעילות אירובית לבין אנאירובית, כאשר מטרת האימון שלי היא לפתח את מסת השריר אך באותה מידה להוריד את אחוזי השומן שנותרו לי.

מהו הזמן המקסימלי שבה ניתן לעשות פעילות אירובית כל עוד שזה לא פוגע בתקופה של אימוני הכוח? חלק אומרים לי שרבע שעה עד חצי שעה אבל בשביל שריפת שומנים זה לא נראה לי מספיק, והפחד שלי שברגע שעושים יותר מידי פעילות אירובית התפוקה של הפעילות האנאירובית תהייה חסרת חשיבות.

ומתי מומלץ לעשות את הפעילות האירובית, אחרי או לפני אימוני הכוח?

בנוסף לזה אני נוהג לפני הפעילות האירובית לאכול תמר ואחרי האימון לפני היציאה מהמכון כושר לקחת עוד תמר כממריץ אנרגיה ולהחזיר את הסוכר לגוף במקום השייק חלבון שהפסקתי הרוב בגלל הערך הקלורי ( כן אני יודע שזה נשמע מטופש, אבל במצבי כל קלוריה חשובה... :/ :). האם כדאי לוותר על זה?

במחשבוני האינטרנט מציינים שהערך הקלורי של התמר הינו רק 30-40 קלוריות, אבל בחלק מהאתרים מציינים שהערך הוא 85-90, ככה שאינני יודע בדיוק מהו הערך הקלורי כי 90 קלוריות זה כבר מוגזם.

תודה. :)

הוספת תגובה

• היי אבי

ד''ר איתי זיו
    04/01/2010

להלן הערותי....
    1. להעלות מסת שריר ובמקביל להפחית אחוזי שומן, לא פשוט כלל וכלל. בתהליך של הפחתת אחוזי שומן לא אחת ישנה פגיעה גם במסת הגוף הרזה (רקמת השריר). ממליץ להתייעץ עם דיאטן קליני לגבי התפריט המתאים לירידה במסה השומנית תוך שמירה (במידת האפשר) על מסת גוף רזה.
    2. פעילות אירובית יש לבצע על בסיס קבוע. אם המטרה הנה העלאת מסת שריר מומלץ שהפעילות האירובית תתבצע לאחר אימון הכוח ולא לפניו. אפשרות נוספת הנה ביצוע אימון הכוח ביום נפרד.
    3. הזמן המוקדש לפעילות האירובית - 40-30 דקות בקצב של 70%-60% מקצב לב מירבי בממוצע.
    4. תזונה - אין צורך להשתמש באבקות חלבון מה גם שהן מרביתן עתירות קלוריות. מאמין שבמידה ותקבל ייעוץ מקצועי בנושא השימוש באבקות החלבון על ידך - יפחת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה זה ספורט ארובי נכון?
    משה
    02/01/2010

הוספת תגובה

• אמת

שי אלנקרי
    04/01/2010

אמת משה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו מכיר את המכשיר Dream Heal
    רעות\אתי
    02/01/2010

זה מכשיר רטט לעיצוב וחיטוב,השתמשו בו בתוכנית לרדת בגדול.
    האם הוא באמת מסייע לעיצוב,חיטוב והורדת משקל?
    אשמח לשמוע

הוספת תגובה

• Dream Heal

שי אלנקרי
    04/01/2010

לא מכיר את המכשיר הזה ספציפית אבל מכיר אינספור מכשירי רטט אחרים.
    לא מאמין בתחליפים לאימון גופני, ולדעתי כאדם הממוצע המסוגל ללכת על רגליו יש פתרון אחד להורדה במשקל: שילוב של פעילות גופנית ותזונה נכונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב
    אלונה
    01/01/2010

אני הולכת עם גב מכופף כי ככה התרגלתי.. זה גורם לי לכאבי גב אחרי שאני יושבת זמן ממושף בכפיפה
    יש איזה תרגילים שניתן לעשות בבית כדי לשפר את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    גב

הוספת תגובה

• חשוב להדגיש

אלונה
    01/01/2010

פעילות שניתן לעשות בבית ולא בחוץ כמו שחייה וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית

שי אלנקרי
    04/01/2010

ליקויי יציבה של הגב ללא ספק גם יגרמו בעיות וכאבים בגב. עלייך לתת דגש באימונים על היציבה ועל חיזוק השרירים. אני לא בדיוק יודע מהי בעייתך מבחינה ויזואלית ולכן קשה לומר מה התרגילים שעלייך לעשות (יש מגוון רחב של ליקויי יציבה)
    אני ממליץ לראות כירופרקט, פיזיוטרפיסט או מאמן כושר שמתמחה בליקויי יציבה בכדי שיהיה ניתן לאבחן את הליקוי יציבה וידעו גם אילו תרגילים יהיו מומלצים עבורך.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רפואי לחדר הכושר
    ניצן
    31/12/2009

כיצד מתייחס החוק לאישור רפואי לחדר הכושר בו מצויין מיגבלת דופק. של מי האחריות להקפיד שהמתאמן אכן יעבוד בהתאם למיגבלת סף הדופק כפי שהמליץ הרופא. הרי ידוע שמכשירי האירובי בעלי מד הדופק אינם מדוייקים ולעיתים ישנה בעיה של מוליכות בין ידי המתאמן למד על גבי המכשיר. כיצד מכון הכושר צריך להתייחס לאישור רפואי של לקוח שמצויין באישור מיגבלת דופק?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אישור רפואי לחדר הכושר

הוספת תגובה

• אישור רפואי

שי אלנקרי
    31/12/2009

שלום ניצן,
    לא תמיד יהיה מי שישגיח עלייך במהלך האימון כך שתצטרך לדאוג לעצמך. 2 אופציות:
    1. לשכור מאמן אישי, שיפקח עלייך לאורך כל האימון
    2. לרכוש שעון דופק, שיתריע בפנייך לפני שאתה עובר את הדופק שהצבת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית חיטוב שבועית
    אלעד
    30/12/2009

הגעתי לתכנית אחרי התייעצויות פה ובחדר כושר שלי ורציתי לדעת האם היא מאוזנת.

3 פעמים בשבוע אני עושה אימון כוח מוגבל עד שעה -מקסימום-. אני משלב:
    6 סטים לחזה.
    6 סטים לגב עליון.
    3 סטים לרגל קדמית.
    3 סטים לרגל אחורית.
    3 סטים דחיקה(רגל אחורית+קדמית)
    6 סטים לגב התחתון ופנים הגב.
    3-4 סטים לכתפיים.
    3 סטים ליד אחורית.
    3 סטים ליד קדמית(בייספ).
    6-8 סטים לבטן עליונה, תחתונה, אלכסונים(משתנה)
    כל סט בנוי מ15 חזרות(בדרך כלל בלי מנוחה אלא עירוב של שרירים שונים אחד אחרי השני)

לאחר האימון אני רץ 22-25 דקות בשיפוע בהליכון על 9 קמ"ש, מה שמייצר דופק של כ175-184 פעימות. לפני ואחרי הריצה אני כמה דקות הולך.(חימום וקירור).

בין שלושת האימונים אני משלב אימון עצמאי לאירובי או של שחיה או של ספינינג.
    סה"כ 4 אימונים בשבוע.

האם התוכנית מאוזנת וטובה לחיטוב וירידה באחוזי שומן?
    האים תוכנית הכוח מאוזנת?

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית חיטוב שבועית

הוספת תגובה

• תכנית לירידה

עופר קיס
    30/12/2009

באימון כח האמצעי הייתי מוריד רגליים בכלל ומוריד כמה סטים מכל תרגיל. ובאותו היום מאריך את האירובי ל 40 דקות בקצב נמוך יותר - דופק 140 .
    את החזרות בשני האימונים האחרים הייתי מוריד ל 10 ומעלה משקלים בהתאם.
    אם עדיין אתה גדל במסה - תוריד סטים ותעבור לשני אימוני כח בשבוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    ערן
    30/12/2009

היי, קוראים לי רוני, אני בן 17.8 משקלי הוא 60 ק"ג גובהי הוא 1.73 והBMI שלי הוא 20.28
    למרות שמשקלי תקין ואני די רזה, בזמן האחרון החלה "לגדול" לי הבטן. אני רואה כי היא מתעבה וזה מפריע לי ממש. אני יודע שלא מורידים אחוזי שומן במקום ספציפי אחד.....
    השאלה שלי היא כזאת-
    בבית יש לי הליכון, מולטי-טריינר, משקולות וסטפר- עד היום מדי פעם השתמשתי בהם אבל לא בצורה רצינית.
    כדי להוריד את אחוזי השומן בבטן ולהתחטב מה אתה ממליץ לי לעשות? האם לפנות למאמן אישי שיבנה לי תוכנית או משהו אחר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• היי רוני

ד''ר איתי זיו
    30/12/2009

מצ"ב תשובתי:
    1. ה- BMI שלך תקין אך הוא ינו המדד החשוב. יותר חשוב לדעת מה הרכב הגוף שלך קרי מה היחס בין המסה השומנית למסת הגוף הרזה. לשם כך ממליץ שתבדוק אחוזי שומן אצל דיאטן קליני או במועדון כושר (במידה והנך מנוי). במידה ואחוז השומן שלך מעל הממוצע (כ- 20%) יש לטפל בהפחתתו באמצעות פעילות אירובית המתבצעת על בסיס קבוע, אימון התנגדות וחשוב במיוחד - תפריט תזונתי המוגבל קלורית.
    2. בבית ניתן להתאמן השאלה אם יש בביתך מספיק ציוד. לא אחת הציוד לאחר מספר שבועות אינו מספק והמתאמן מבצע את התרגילים עם משקלים נמוכים מדי שלא תורמים לשיפור היכולת הגופנית. למרות זאת ניתן לבצע אימון בבית בוודאי במיכשור האירובי שברשותך 6-3 פעמים בשבוע בדופק גבוה דיו.
    3. מציע לםנות למאמן כושר מקצועי על מנת שיבנה לך תוכנית. תוכנית זאת אמורה להיות מתאימה לתקופת זמן של 30 יום. לאחר מכן מומלץ להחליפה.
    4. לגבי ריכוז שומן באזור הבטן - לא ניתן להפחית שומן באזור ספציפי, אך הפחתת אחוז השומן הכולל, חיזוק של שרירי הבטן (בעיקר חיזוק של השרירים העמוקים - בעיקר של הרחב בטני), ולעיתים אף שיפור היציבה יתרמו בוודאות לשיפור ההופעה האסתטית בכלל ואת נראות שרירי הבטן - בפרט.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גיא
    29/12/2009

שאלה לגבי גיינר....ככל שהיחס בין החלבון לפחממה גבוה ככה זה משמין יותר???או שזה קשור רק לאחוזי שומן ולסוכרים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ....

גיא
    29/12/2009

............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון 7 פעמים בשבוע
    רועי
    29/12/2009

שלום ,

רציתי לשאול אם זה אפשרי לעשות אימון כוח AB 4 פעמים בשבוע (יום כן יום לא)

וריצה 3 פעמים באותו שבוע.

כלומר :
    ראשון - אימון כוח (60 דקות)
    שני - ריצה (45 דקות)
    שלישי - אימון כוח
    רביעי - ריצה
    חמישי - אימון כוח
    שישי - ריצה
    שבת - אימון כוח

האם זה לא יותר מידי ? המטרה שלי היא לשרוף שומן ולעלות מסת שריר.
    הנתונים שלי הם : 74 1.74 בן 28
    ואני מתאמן כ- 8 חודשים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אימון 7 פעמים בשבוע

הוספת תגובה

• אימונים

שי אלנקרי
    29/12/2009

שלום רועי,
    אני לא רואה שום מניעה לעשות זאת. אם הינך בריא וכשיר מבחינה גופני אין שום בעיה. הבעיה היחידה היא במוטיבציה שעשוייה לרדת. מנסיון עם מתאמנים רבים, ברגע שהפעילות הגופנית נהפכת לקשה ומייגעת זה עלול להיות כנטל עבורם והם עשויים לנשור תוך זמן קצר יחסית.
    חשוב שזה יתאים לך ללו"ז השבועי ולא תצטרך להפוך עולמות בשביל לא לפספס אימון.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רועי

גיא
    30/12/2009

אין דבר כזה לעלות מסת שריר ולעשות חיטוב תוך כדי....אתה צריך לבחור על מה להתמקד קודם...לרוב מעלים מסת שריר ולאחר מכן שאתה מגיע למסה הרצויה אתה מתחיל חיטוב....אין אפשרות לעשות את שניהם במקביל!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה