מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!!בתאל29/10/2009
רציתי לדעת כמה קפיפות בטן ביום אני צריכה לעשות כדי להוריד את הבבטן? ותוך כמה זמן זה יוריד.
וגם איזה תרגיל מוריד את הצדדים (צמיגים)
תודה בתאל :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז ככה !!
ענת פלדמן29/10/2009לא כדאי כל יום, לא כדאי להגזים, מספר הכפיפות תלוי בכושר ובכלל זה לא התרגיל היחיד. על מנת להוריד את אחוז השומן בבטן יש להפחית את אחוז השומן הכללי בגוף באמצעות השילוב על כושר אירובי, אנאירובי (לכל השרירים) ותזונה ! וזה תהליך, וזה לוקח זמן, וכדאי לדעת מה עושים, כלומר להתייעץ עם איש מקצוע ... כך גם לגבי הצדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת, שאלה קטנה..לירון29/10/2009
אין לי כל כך זמן לעשות אימון אנ-אירובי רציף.. אז רציתי לשאול האם זה אפקטיבי לעשות במהלך היום, לדוגמא עבודה על שרירי הידיים במשך 10 דקות ואז שוב במהלך היום 20 דקות על הבטן ומתישהו 10 דקות גב..?
האם זה יעיל כמו כשאני עושה אימון רציף או שלא?
תודה רבה על תשובתך!!
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וודאי
ענת פלדמן29/10/2009כל עוד ממשיכים גם במשך השבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוןתומר28/10/2009
שלום אני בן 14.5 גובה 167 ס"מ ומתאמן 3 פעמים בשבוע:ראשון שלישי וחמישי.
אני מתאמן בבית.אוכל גם חלבונים אחרי כל אימון(משתדל)
אני עושה כל אימון שבע ורבע- שעה ועשרים דקות.אני עושה שכיבות שמיכה ,מתח,כפיפות בטן,שימוש במשקולת של 10 ק"ג ומכשיר מולטי טריינר (משתמש עד משקולת חמישית).
מתשדל לעשות גם פעם בשבוע ריצה אבל לא תמיד יוצא .אני מפותח מאוד ביחס לילדים בגילי ובביה"ס.
השאלה שלי -אם אני מתאמן במשך למעלה במשנה עם הפסקות של שבוע בערך פעם בכמה חודשים,
אם אני אפסיק שסיבה כלשהי לזמן ארוך השרירים יהפכו לשומן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ענת פלדמן28/10/2009שריר לא הופך לשומן ושומן לא הופך לשריר. אלו שתי רקמות נפרדות. כשאתה מפסיק להתאמן אתה מאבד מסת שריר, ואם תאכל יותר (או אותה כמות קלורית אבל עם הוצאה קלורית נמוכה יותר) תעלה את אחוז השומן בגוף.
כדאי לצרוך אחרי אימון חלבונים ופחמימות ביחס של 1:3 לטובת הפחמימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל לעשות כושר גופניליאת28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פשוט
ענת פלדמן28/10/2009להתחיל, בהדרגה, בהתאם ליכולות ולנתונים, 3 פעמים בשבוע, בהדרגה להעלות בעצימות אם יש צורך, אולי בתדירות (לא חובה) אם תרשמי את המטרות שלך יהיה יותר קל לכוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל לקבל החלטה
שי אלנקרי28/10/2009אחד הדברים החשובים זה קודם כל לקבל החלטה, קודם את צריכה באמת לרצות לעשות את זה ואז להביא את זה ליידי יישום. ברגע שהחלט, פשוט קבעי איזה סוג של פעילות את רוצה להתחיל לעשות (ריצה/הליכה בחוץ,חדר כושר, חוגים וכו') להכניס ליומן כמו בדיוק התור לקופת חולים או למספרה ולהתחיל לעשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בגב התחתוןאיציק27/10/2009
היי ענת
לאחרונה התחלתי לשחות יותר בסיגנון הפרפר (בכל אימון של 40 דק לפחות איזה 6 או 7 בריכות של שחיית פרפר )
הסיגנון בעיקרון בסדר (בדיקה של מדריך שחייה )
הבעייה היא שלאחר השחייה אני מרגיש את הגב התחתון ממש בחיבור מעל העגן
ביומים האחרונים הכאב כבר יותר רציני
הבנתי שיש תרגילים לשחרור הגב וחיזוק המקום
מה המלצתך- אני ממש לא מעוניין להפסיק לשחות פרפר :( (רק אם ממש לא תיהיה ברירה (חזה בנתיים הפסקתי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן27/10/2009כל הכבוד על הפרפר !! ובכל זאת, אתה כבר יודע שכשכואב אז נחים, נקודה. יכול להיות שנותר לחץ כלשהו על אחת החוליות, זה סגנון לא פשוט וגם אם הטכניקה טובה יכול להיות שנוצר שם עומס מיותר. הייתי לעת עתה נחה מהפרפר, לשבוע הקרוב לפחות, ובהדרגה לחזור לכמה בריכות ספורות, כשאחריהן אתה שוחה גב וכמובן מבצע מתיחות לגב התחתון, או בבריכה או מחוצה לה. כשאתה מניח את כפות הרגליים על הקיר, תחת המים אבל גבוה יחסית, אוחז במעקה ומעגל את הגב, הבטן אסופה פנימה. אתה גם יכול לישר בהדרגה את הרגליים, הראש נשאר מכונס בין הכתפיים - יופי של מתיחה לגב. גם סיבובי אגן הם טובים, אתה יכול לעשות אותם בעמידה, בברכיים מעט כפופות, כשאתה עומד במים.
תרגילי חיזוק לא בטוח שצריך, זוקפי הגו עובדים קשה בפרפר. אני מניחה שזה אכן עומס על החוליות והמתיחות חשובות.
אנא עדכן
כמובן אם הכאב כרוני חלילה, לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב בפרפר
עופר קיס28/10/2009אני אוסיף משהו קטן.
כרגע הפסק את שחיית הפרפר כיוון שגופך לא יכול להתמודד עם העומסים על הגב.
1. תיתכן חולשה בבטן - אחזקת שכיבת סמיכה על האמות- בטן אסופה ומוחזקת ל 10-20 שניות כפול 2-4
2. קיצור של כופפי ירך - תיכנס למיכרע עמוק כך שתרגיש את קדמת הירך האחורית בזמן המתיחה - 2-3 כפול 30 שניות.
3. קיצור או עומס על זוקפים - שכיבה על הכב - הבאת ואחזקת ברכיים כפופות 2 כפול 30 שניות.
4. חולשה או בעיית סימטריה בזוקפים - שכיבה על הבטן. ניתוק יד ורגל נגדית ( יד קדימה) לכמה שניות. ראש באויר מבט למטה והכנסת בטן תוך כדי נשימה. כל צד 12 חזרות כפול 2-3 .
אם כואב בתרגיל 4 שהוא ורסיה קלה של תרגילי גב - יש בעיה ולגשת לאיש מקצוע. אם אין כאבים לאחר שבועיים תגביר את התרגיל לשליחת וניתוק שתי ידים קדימה ללא הרמת רגליים ל2-3 שנ בטן אסופה 10 חזרות כפול 3.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת בטן !!!יהודה עובדיה26/10/2009
שלום לכם אנשים יקרים !!! אשמח מאד אם תיתנו לי תוכנית אישית על מנת להוריד את הבטן שלי , שהתנפחה לה וכמעט נופלת - (יש לציין שרק בשנים האחרונות המצב כך) - גילי 33 מבנה גופי ממוצע משקל בסביבות 77 גובה 1.72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
ענת פלדמן26/10/2009של פעילות אירובית, פעילות אנאירובית ותזונה תזונה תזונה - יקירי, זה מאד קשה דרך הפורום. תכנית שכזו כדאי שתהא בהתאמה אישית. גם לפי נתונים אישיים, גם לפי סדר היום. בגדול - פעילות של שלוש פעמים בשבוע (שילוב של אירובי שזה ריצה או הליכה או שחייה או אופניים ותרגילים אנאירוביים שאילו תרגילי חיזוק לכל שרירי הגוף בכלל ולבטן בפרט) גם מתיחות לסיום, ותזונה מאוזנת ובריאה. באתר שלי יש כמה דוגמאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי אחרי הרבה זמן לשחק קטרגל..משה26/10/2009
שלום שמי משה
התחלתי אחרי הרבה זמן לשחק קטרגל בשכונה...ופשוט
אני אחרי 2 ספרינטים או כמה ריצות קלות נגמררר .. הכושר שלי על הפנים..
איך אני יכול בכמה שיותר זריז לשפר את זה שאני יוכל לעמוד בקצב של החבר'ה שלי?
חשוב לציין שאני לא מעשן ואין לי שום משקל עודף .. אשמח לכמה טייפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר אירובי
ענת פלדמן26/10/2009גם אם אינו בנמצא באופן "בסיסי" יחסית קל לפתח. במקביל לאימונים עם הקבוצה אתה יכול להתאמן בריצות, ספרינטים בשילוב עם ריצה קלה, גם אימונים אנאירוביים לטובת חיזוק שרירי הירכיים, הבטן, היציבה. שלוש פעמים בשבוע בנוסף למשחקים. חשוב שלא להתאמץ יותר מידי, לעשות את זה בהדרגה, להקשיב לגוף, אני מאמינה שתוך כמה שבועות כבר לא תזכור שהיה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 פעמים בשבוע כמה זמן כל אימון?
משה27/10/2009כמה זמן בערך לעשות ריצה ? ואיך לשלב את זה עם הספרינטים ?.. תודה רבה על התשובה אני אנסה זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי כללית,
ענת פלדמן27/10/2009ובכל זאת תוכל לנסות: אימון של חצי שעה קרדיו, שלוש פעמים בשבוע, מורכב מהליכה של 5 דק' לחימום, השאר - ריצה קלה ומידי פעם להוסיף ספרינטים של כמה מטרים. אחרי הספרינט אתה חוזר לריצה קלה. אם קשה -עובר להליכה ובהדרגה ממשיך לרוץ. חשוב לאכול נכון לפני, אחרי ובמשך כל היום לטובת ההתאוששות כמו גם הבריאות. ספר כשאתה רואה שינוי בכושר, לטובה כמובן:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור או לא?אהוד26/10/2009
היי.. שאלתי למומחה פה - האם מומלץ לעבור למאמן כושר פרטי אני הרבה זמו מתאמן בעצמי אבל קצת הזנחתי (עבודה, משפחה וכו') בקיצור... האם זה יקר? משתלם? אין לי חשק להוציא הרבה מהתקציב שלי זה מזכיר לי את הבחור שמתלבט עכשיו בפרסומת.. והמשפחה עוזרת לו אולי אני צריך קבוצת תמיכה : ) בשורה התחתונה - כדאי להתאמן עם מאמן פרטי או להמשיך בשגרה פעמיים בשבוע (כשמתאפשר)? תודה ויום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד תלוי
ענת פלדמן26/10/2009במטרות, בתקציב, במאמן... אני בעד, תלוי עם מי.
לפעמים גם כמה שיעורים יכולים להחזיר אותך למסלול ולתת תמריץ מחודש לעבודה שלך לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמן פרטי
שי אלנקרי28/10/2009שלום אהוד,
אם יש לך את התקציב למאמן כושר פרטי, הייתי ממליץ לך בלי בכלל להתלבט. השיקול של לשכור מאמן כושר פרטי הוא בעיקר שיקול כספי. היתרונות של האימון הפרטי הם רבים, החל מהחיסכון בזמן שהמדריך מגיע עד אליך וממשיך במוטיבציה ובמסגרת שהמדריך ישמור אותך. כשאתה שוכר נאנן פרטי כל שיעור נרשם ביומן כמו כל פגישה עסקית אחרת ולכן האימון הופך למציאותי. כשאתה מנוי בחדר כושר אתה עושה את אותו דבר? מנסיון שלי זה די נידר שמישהו רושם ביומן את האימון שלו בחדר הכושר וכך יש פירצה למצוא תירוצים או כל מיני בלתמים תמי יצוצו להם.
מאחל בהצלחה, ושתמצא את הדרך המתאימה עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחתונים בעלי כושר ספיגה גבוההדודי26/10/2009
שלום רב,
קראתי באתר אינטרנט שלחברה שנקראת שהם מייבאים תחתונים מאוסטרליה שעשויים מחומר מיוחד מעץ אשור או משהו כזה ולא מכותנה. התחתונים יקרים אבל הם טוענים כי לחומר שממנו עשוי התחתון הוא סופג זיעה ומבודד בהשוואה לתחתון מכותנה.
מכיוון שאני נמזיע לא מעט ברכיבה על אופניים ולעיתים מריצה רציתי לשאול אותך אם אתה מכיר את התחתונים האלו והאם כדאי לי לנסות אותם?
אגב, קראתי כתבה שהתפרסמה במעריב והגעתי אליהם דרך מנוע חיפוש גוגל כשכתבתי תחתונים לספורטאים.
תודה
דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ענת פלדמן26/10/2009מכירה לצערי, אולי מישהו מעמיתיי או מהגולשים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחתונים מצויינים, כל מה שנכתב עליהם
אלן דוד28/10/2009תחתונים מצויינים, כל מה שנכתב עליהם זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימון חדשהניר26/10/2009
אני רוצה להתחיל תוכנית אימון חדשה,תוכנית ABC.
כלומר להתאמן בימים א' ב' ג' ד' ה' ו' בלי מנוחה ביניהם ורק שבת מנוחה.
אימון A-חזה,יד קדמית-3 תר' חזה 2 תר' יד קדמית
אימון B-גב,כתפיים,יד אחורית-3 תר' גב 3 תר' כתפיים 2 תר' יד אחורית
אימון C-רגליים,בטן - 3 תר' רגליים 3 תר' בטן
התוכנית טובה?המטרה היא עלייה במסת שריר.
אני בן 18 1.87 שוקל 80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ניר
ענת פלדמן26/10/2009אנחנו בעד גוון תכניות, כל כמה שבועות. לכאורה התכנית טובה, מעניין על הרצף לדעת מה עשית קודם, וכמובן לשמור על תזנה שתואמת את המטרות שלך. רצוי בהכוונה אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת המקסימה:}
ניר26/10/2009קודם עבדתי בתוכנית AB .
באתי 4 פעמים בשבוע כאשר עבדתי באימון A - חזה יד אחורית ורגליים ובאימון B - גב כתפיים יד קדמית ובטן. שמתי לב שאני לא עושה רגליים בA ולא בטן בB.בגלל זה החלקתי לחלק את הרגליים והבטן לאימון C כדי שאני כן יעבוד עליהם. אני יודע שאימון משקולות צריך להיות עד שעה ורבע כולל חימום לכן אני לא מספיק. יש תרגיל שאת ממליצה ענת לשיפור היד האחורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, תודה :)
ענת פלדמן26/10/2009ובכל זאת אימון משקולות לא חייב לקחת כל כך הרבה זמן. גם בארבעים דק' אפשר לעשות יופי של עבודה. תרגיל ליד אחורית - עם משקולת חופשית, אוחזים אותה בשתי ידיים מרפקים מעל העורף. ברכיים כפופות בטן אסופה, פושטים וכופפים את הידיים לכוון התקרה. יופי של תרגיל קלאסי שמבודד את השריר הזה. גם שכיבות סמיכה טובות, וודאי במנח אחורי (ראש וירכיים לכוון התקרה, כופפים את המרפקים, הישבן מתקרב לרצפה, התנועה מהזרועות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,תודה ענת.
ניר27/10/2009רציתי לדעת מהי לדעתך השיטה הכי טובה לעליית במסת שריר?
אני יודע שקיימת שיטה למשל - הטשה מוקדמת של השריר,כלומר 2 תרגילים-סופר סט.
יש הרבה שיטות ובכל זאת אני רוצה לדעת מה השיטה שאת חושבת שהיא מאוד טובה עפ"י ניסיון שצברת עם השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,
ענת פלדמן27/10/2009זה מאד אישי. בגדול השיטה הטובה ביותר היא גירוי אופטימלי של השריר, מנוחה נכונה ותזונה מותאמת. לגבי שיטה זו או אחרת - כולן טובות ובכולן כדאי להשתמש לטובת הגוון. גוון כמילת מפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאת26/10/2009התוכנית מתאימה מתוך ניסיון אישי.
התאמנתי במשך 3 שנים מגיל 16 עד 19 בתוכנית אימונים של A B C כש חזה + יד , וגב+יד אימונים נפרדים. התוצאות היו נחמדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרוץ נייק 2009יוני25/10/2009
סיימתי את התחרות בזמן טוב של 53 דקות ו45 שניות:P
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאפו !! יישר כוח !
ענת פלדמן25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופני כושר כל יוםאליסף25/10/2009
היי רציתי לדעת אם יש בעיה לעשות כל יום כשעה באופני הכושר(20-25 ק"מ)או שכדאי לתת מנוחה בין אימון לאימון.אולי אפשר למשל כל יום אבל רק 40 דקות במהירות נמוכה?
ובכלל כמה מומלץ לדווש ובאיזו מהירות?
יש לכם אולי הצעות אחרות לפעילויות אירובי שאפשר לעשות בבית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליסף
ענת פלדמן25/10/2009אין חוקים של ממש, אבל כן יש הכוונה מסויימת
1. לגוון
2. להקשיב לגוף אם אתה מזהה עומס יתר
3. לתת מנוחה לגוף לפחות פעם בשבוע.
עם ההנחיות הללו נעבוד:
כלומר אין בעיה לעשות כל יום 20-25 דק' בעצימות גבוהה כל עוד אתה לא מזהה עם הזמן עומס יתר. אפשר לגוון לעשות פעם 40 דק' בעצימות נמוכה יותר או בכלל לכוון עם פעילות ספורט אחרת. כן כדאי לנוח פעם בשבוע.
בנוסף לכל אלו: תזונה מאוזנת ושנת לילה טובה חשובים לא פחות.
מהירות הדווש פחות רלוונטית -יש משמעות לרמת ההתנגדות. גם כאן- זה מאד אישי. בסביבת הבית אפשר לעשות הליכה או ריצה. לעלות ולרדת מדרגות (עליה אפשר בריצה, ירידה בזהירות ובהליכה), סבב תרגילים שאפשר לעשות בסלון, גם אם הם אינם על טהרת ה"אירובי" -היינו עובדים במקביל גם על שרירים - זה יכול לתת יופי של עבודה אירובית. בגליונות "מנטה" האחרונים, חלק מהאימונים עלו לווינט. אני בעד. דלגית היא אביזר זול ונוח שעובד יפה על קרדיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אליסף25/10/2009תודה.אגב המטרה שלי היא בעיקר שינה טובה.אני אסביר,השינה שלי היא ממש לא טובה בזמן האחרון וכמה אנשים ייעצו לי שכדאי אולי לנסות להוציא הרבה אנרגיה במהלך היום ככה שבלילה אני פשוט אהיה נורא עייף וכך אירדם יותר טוב...בגלל זה רציתי לדעת אם זה בסדר ואני ממש לא עושה את זה בשביל לשרוף קלוריות כי אני רזה(אפילו מדי רזה).
בכל אופן על תזונה מאוזנת אני שומר ואם יש המלצות לשינה טובה אשמח לשמוע...
שוב תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעצה
ענת פלדמן25/10/2009שקיבלת נכונה, לא בטוח שבגלל ההוצאה האנרגטית יותר רבגלל ההורמונים שמופרשים במוח בזמן ואחרי פעילות, ומרגיעים. כך שכדאי לפדל בערב אבל לא בסמוך לזמן השינה
לא להילחם בחוסר שינה, לא לנסות לישון בכוח
תזונה מאוזנת, להמנע מקפאין, גם בסמול לזמן השינה
נשימות והרפיה
ממליצה על טפול משלים על מנת למצוא את מקור ה"אין שינה", מבחינה מנטלית ותת הכרתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת המקסימה :}
ניר26/10/2009קודם עבדתי בתוכנית AB .
באתי 4 פעמים בשבוע כאשר עבדתי באימון A - חזה יד אחורית ורגליים ובאימון B - גב כתפיים יד קדמית ובטן. שמתי לב שאני לא עושה רגליים בA ולא בטן בB.בגלל זה החלקתי לחלק את הרגליים והבטן לאימון C כדי שאני כן יעבוד עליהם. אני יודע שאימון משקולות צריך להיות עד שעה ורבע כולל חימום לכן אני לא מספיק. יש תרגיל שאת ממליצה ענת לשיפור היד האחורית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטה וגריסיםאבי25/10/2009
האם חיטה שקונים בסופר נחשבת לחיטה מלאה?ומה קורה עם גריסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטה, גריסים
ענת פלדמן25/10/2009לגבי חיטה ראה מה רשום ע"ג האריזה. אני מודה שלא נתקלתי בזה במדפים. לגבי גריסים: נחשבים לדגן, כמו התירס או האורז, הם שעורה מעובדת, שהסירו ממנה את הנבט והקליפה, יש בה עדיין חומרים מזינים ( סידן, ברזל, אשלגן ומעט ויטמיני B, בעיקר 3B ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתגיא...24/10/2009
מה שלומך?
אני מקווה שאת זוכרת אותי התייעצתי איתך הרבה פעמים פה ושאלתי הרבה שאלות D:
מאז השתפרתי המון, הנה 2 תמונות רק להראות לך:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו
ענת פלדמן24/10/2009גיא ! וודאי שזוכרת. נראה מדהים ! כל הכבוד. מה שחשוב זה שאתה מרוצה, ומאושר. מקווה שבכלל בחיים... שאפו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהD:
גיא...24/10/2009שמח לשמוע ממך שוב אחרי הרבה זמן,
אולי אני אתחיל לקחת פה שוב חלק ונוכל לדבר יותר D:
ותודה רבה על המחמאה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי ! :))
ענת פלדמן25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון בתרגילי כושראבי23/10/2009
תוכלי לפרט על עינין האיזון השרירי בגוף שעושים תרגילי כושר(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי את השאלה ...
ענת פלדמן23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אבי24/10/2009אמרת שעושים פעילות אנרובית צריך לעבוד ע ל כל השרירים.
תוכלי לפרט למה ומה הסכנות בדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ענת פלדמן24/10/2009למשל: מישהו עובד רק על בטן, מתחיל להיות כפוף קדימה, כתפיים שמוטות. מה עם היציבה? הגב?
מישהו עובד רק על הארבע ראשי, הירך הקדמי, ההמסטרינג נשאר חלש - לימים יכול לפגוע בברך חלילה, ביציבה,...
מישהו עובד רק על פלג גוף עליון -הרגליים נשארות רזות דקיקות. נראה כמו דמות קומיקס...
איזון כמילת מפתח, גם מהבחינה הפיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אבי24/10/2009מה קורה לגוף כאשר האדם מפסיק לעבוד על מישקולות האם השרירים נשארים או שצריך לשמר אותם ואךמשמרים את זה (באותם תרגילים וחזרות או פחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש
ענת פלדמן24/10/2009לשמר את מסת השריר, לגבי מספר חזרות ומשקלים - זה מאד תלוי... לא תמיד משמרים את מסת השריר בחדר הכושר, אפשר גם בפעילות גופנית סדירה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסה שרירית
עופר קיס24/10/2009שימור המסה השרירית תלןי בקושי ( עצימות) ההתנגדות. על מנת לשמר שריר הוא צריך לקבל גירוי אשר יגרום לשחרור הורמונים שגורמים לגדילה של רקמות. הגירוי הוא בערך 30-80 שניות של עבודה אנאירובית איזומטרית בחלקה - כך שזה לא ריצת 300-500 מטר אלא סוןג אימון בו השריר לא מאפשר זרימת דם בתוכו למשך הזמן הנל. ברור שהרמת משקולות הכי מתאים לסוג גירוי זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)