פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טבלאות הדופק
    תמר
    24/11/2009

הי .אני בת 37 , מתאמנת מזה חצי שנה במגוון רחב של אימונים (אימוני כוח ואירובי מסוגים שונים)
    עובדת עם שעון דופק באופן קבוע במטרה להוריד במשקל .
    לפי הנוסחא 226-37 הדופק המקסימלי שלי הוא 189 .
    בדרך כלל, אני מגיעה בכל אימון לפיקים של 97% מהדופק בעיקר אחרי מאמץ עצים (תרגילים על מדרגות למשל ) והממוצע שלי הוא 82% .
    העיניין הוא שאני מרגישה יכולה לעבוד לאורך זמן על דפקים גבוהים (מעל 170 שזה מעל 90% ) בלי להרגיש מצוקה או קושי מיוחד .
    בטווח של מעל 80% אני בכלל יכולה לבלות שעות .אני מרגישה נהדר אחרי האימונים האלה .
    במהלך שיעורי הספיניג , המדריכים מגבילים את העבודה על 80% לפרקי זמן קצרים ולעתים רחוקות בלבד מגיעים ל 90% . בנוסף , קיבלתי שתי המלצות סותרות ממדרכי חדר הכושר : מדריכה אחת אמרה לי שאני יכולה לגרום לעצמי נזק אם אמשיך לעבוד בעצימויות כאלה . המדריך השני אמר לי להקשיב לגוף שיגיד לי מתי קשה לי ואם אני מרגישה טוב להמשיך לעבוד בהתאם להרגשה.
    האם הטבלאות לא מתאימות לי ? האם הכושר הטבעי שלי מאפשר לי להשאר לאורך זמן על דופק גבוה ללא קושי מיוחד? האם אני גורמת לעצמי נזק ? איך אוכל לדעת מה הדופק המקסימלי האמיתי שלי ?
    תודה
    תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טבלאות הדופק

הוספת תגובה

• היי תמר

ד''ר איתי זיו
    24/11/2009

נוסחת הדופק שהנך משתמשת בה אינה מדוייקת כלל. מציע לך לחשב את טווח הדופק שלך לפי נוסחת קרבונן. הנוסחה הנה: 226 פחות הגיל, פחות דופק במנוחה, כפול אחוזי המאמץ שהנך מעוניינת לשהות בהם באימון (לדוגמה 80%) + דופק מנוחה שוב. נוסחה זו מדוייקת הרבה יותר מאשר הנוסחה הסטנדרטית שמתאימה לכולם, אך לבעלי כושר אירובי גבוה פחות מתאימים.
    דופק במנוחה חשוב למדוד בבוקר בישיבה טרם קימה מהמיטה ובטח לפני עשיית פעולות שונות או שתיית קפה.
    לגבי עצימות האימון. אימונים איכותיים במיוחד כמו אינטרוולים בהם הדופק הנו בין 100%-85% בממוצע מתאימים לאוכלוסייה מאומנת במיוחד 2 אימוניןם במקרה זה יספיקו. מתאמנים פחות מאומנים עשויים לבצע אימון איכותי אחד כזה בשבוע. כל שאר הימים ניתן להתאמן אך מומלץ לא ברמת אימון כה גבוהה.
    בכל מקרה ממליץ לך לבצע בדיקת ארגומטרייה במאמץ. במקרה זה יוכלו לומר לך ביתר דיוק מצב מערכת קרדיווסקולרית, דופק מירבי ועוד נתונים אחרים חשובים במיוחד.
    בהצלחה
    אם דבר מה לא ברור אשמח להבהיר שוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , אבל חזרתי לאותה הנקודה

תמר
    02/12/2009

הי ד"ר זיו . ניסיתי את הנוסחא שלך וחזרתי לאותה הנקודה :
    226-37=189
    דופק במנוחה -60
    189-60=129
    כפול 80% = 103 ועוד דופק במנוחה = 163
    זאת אומרת ש 80% מהיכולת שלי זה דופק 163
    אבל על אותו הרעיון , 100% מהיכולת שלי זה 189 ( שזה בדיוק נקודת ההתחלה ...)
    אולי לא הבנתי נכון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת נכון

רווית
    05/12/2009

הדופק המרבי שלך הוא אכן 189
    נוסחת קרבונן היא בשביל חישוב דופק ביחס לעצימות
    בחישוב הרגיל ייצא לך שאם את עובדת בעצימות של 80% - דופק 151
    (189 כפול 80 חלקי 100) ז"א שאם הדופק שלך 151 את עובדת בעצימות של 80%
    זה חישוב כללי למדי.

לעומת זאת בנוסחת קרבונן, כפי שחישבת ,הדופק שלך בעצימות של 80% הוא 163
    וזה חישוב מדויק וספציפי בשבילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הכושר
    שלום
    23/11/2009

שלום רב

בשלוש שנים האחרונות אני אני הולכת 3 פעמים בשבוע לספינינג ובשנה האחרונה הוספתי גם פעמים בשבוע בממוצע אימוני כח . רציתי לדעת אם בכדי לשפר את הכושר או לא להגיע לתופעה של מישרות עליי לגוון באימוני הארובי ולעשות דברים אחרים מלבד הספינינג .
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הכושר

הוספת תגובה

• היי גליה

ד''ר איתי זיו
    24/11/2009

בגוף השאלה יש מילה שלא ברורה (מישרות)... אשמח שתשלחי שוב השאלה. לגבי שאלתך מומלץ תמיד לגוון בפעילות הגופנית אך אם את נהנית מביצוע ספינינג אין מניעה שתעשי זאת על בסיס קבוע. החשוב במיוחד הנו עצימות האימון. לעיתים אימוני ספינינג מתבצעים בדופק מאוד גבוה (ספינינג מתקדמים). אזי הדבר מתאים לאוכלוסייה מאומנת במיוחד. למתאמנים לא מאומנים מתאים אימון איכותי ברמה כה גבוהה פעם בשבוע בממוצע (שאר האימונים יתבצעו בדופק לא גבוה יחסית).
    אם את אוהבת פעילויות אחרות ניתן לגוון ואף מומלץ (משפיע גם על הקומפוזיציה - מבנה של הגוף ).
    לגבי אימוני כוח זו תמיד ברכה.. וטןב שהוספת אותם לתוכנית האימונים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג

עופר קיס
    24/11/2009

עליך לגוון את אימוני הספינינג. יתכן והשעורים בקבוצה אינם מתאימים לך, כיוון שאחרת את באמת עלולה להגיע לפלאטו( שמירה. קודם כל - להגיהלמצב יציב מבחינת כושר , זו איננו דבר רע, כל עוד רמת הכושר גבוהה. אם היא איננה גבוהה מספיק צריך לבצע את אימוני האינטרוולים בספינינג בצורה פרטנית כך שתגרום לך להשתפר. אפשר בפרוש להגיע לרמות אימון גבוהות ב 3 אימוני כושר בשבוע
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על רמת כושר ודופק
    שי
    23/11/2009

שלום לכם !

אני התחלתי להתאמן במכשיר אליפטיקל במכון כושר...
    אני שוקל 100 ק"ג ומגיע לדופק של 140-150 ולא יותר מזה...
    אני מזיע די הרבה... ואני שורף בשעה 700 קלוריות . אני משתדל להתאמן שעה וחצי.
    ברצוני לדעת באיזו רמה אני מאחת עד חמש מבחינת סוג הפעילות שאני עושה?!
    כמו כן לאיזה דופק אני צריך להגיע ?! כיוון שקשה לי מאוד להתאמץ יותר ממה שאני עושה ....

מודה לכם מראש

בברכה שי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על רמת כושר ודופק

הוספת תגובה

• אליפטי

עופר קיס
    23/11/2009

רמת המאמץ אמורה להתאים ליכולת הגופנית ולמטרה. בדרך כלל דופק אימון אצל אדם בלתי מאומן הוא 70% ממקסימום ( מקסימום = גיל - 220) ואצל מאומן בערך 80-85 אחוז. אם אתה מבצע 90 דקות אימון ( נראה לי ארוך מדי) יתכן ואתה בעצימות נמוכה יחסית וניתן להעלות אותה למשך זמן קצר יותר ( 45 דקות).אם יש לך אישור רפואי והכל תקין , זוהי תהיה המלצתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין להיכנס לכושר
    אורן
    21/11/2009

שלום לכולם,
    אני חייל בן 20 לא עשיתי ריצה כבר קרוב לשנתיים כן כן אני בצבא,
    לא יצא לא בוא נגיד ככה אני עוסק לרוב בעבודה משרדית.
    עליתי הרבה במשקל בצבא זה ניראה בכרס שגדלה לי ובציצים חח
    יש לי כאבים כבר בגלל זה בגב תחתון, בצוואר וברגליים בכל הגוף
    אני מטר 75 בערך ושוקל מעל 80 בטוח, לא בכושר בכלל.
    יש לי זמן לרוץ 3 פעמים בשבוע בסופ"ש ומידי פעם באמצע השבוע.
    אני רוצה להיכנס לכושר ולהיות יותר בריא ממה שאני עכשיו.
    מה אתם ממליצים לעשות כהתחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניין להיכנס לכושר

הוספת תגובה

• כושר גופני

שי אלנקרי
    22/11/2009

לפי מה שאתה מציין, הישיבה והעדר הפעילות הגופנית הם אלו שעזרו לך לעלות במשקל והם אלו שגורמים לך מעט כאבי גב. ללא ספק פעילות גופנית תוכל לסייע לך בשניהם כל עוד תתבצע בצורה נכונה.
    2 אופציות:
    האחת ללכת ולהירשם לחדר כושר, שם תוכל לקבל מהמדריך המקומי תוכנית אימון בהתאים למטרתך יחד עם המוטיבציה והכלים העומדים לרשותך בחדר הכושר.
    האופציה השניה היא להתאמן במהלך השבוע, כפי שציינת, תוכל לבצע 3 פעמים בשבוע את הפעילות האירובית להוצאה אנרגטית גדולה יותר ובכך גם הירידה במשקל תתרחש. מומלץ שתעשה את הפעילות האירובית בעצימות נמוכה (אולי אפילו רק הליכה) ובהדרגתיות עם הזמן תעלה את הקצב ואת הרמה (לא מציע להיכנס ישר לאינטנסיביות אימון), אתה יכול להתחיל אפילו ב-15 או 20 דקות של הליכה וגם כאן לעלות את זמני האימון בהדרגתיות.
    אם יהיה לך אפשרות לשלב תרגילי כוח לשרירי הגוף זה יכול להיות נהדר יותר (אבל כאן תצטרך כלים נוספים כמו משקולות, גומיות ושאר אביזרי אימון)
    חשוב שתשתלב את כל זה עם תזונה נכונה ומאוזנת במהלך היום, תאכל פחות ג'אנק ויותר מאכלים בריאים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת לב ריאה/ אחוזי שומן
    נועם
    21/11/2009

שאלה בכללי.
    כאשר אני רץ על ההליכון בחדר כושר ,מה הם ההבדלים, או במילים אחרות במה אני צריך להתמקד כאשר אני רוצה לשפר סיבולת לב ריאה, ולהפך איך אני משפר אחוזי שומן?

הוספת תגובה

• סיבולת לב ריאה/ אחוזי שומן

שי אלנקרי
    22/11/2009

שלום בילי,
    סְיבולת לב-ריאה היא היכולת של המערכות המרכזיות (מערכת הלב וכלי הדם, מערכת הנשימה והעצבים) לתמוך בפעילות מתמשכת לאורך זמן. בגדול, ריצה על הליכון עשויה לשפר את סיבולת לב הריאה שלך. זה כמובן תלוי בעוד הרבה דברים נוספים כמו דופק, רמת כושר גופני וכו'....
    בכדי שתוריד את אחוזי השומן עליך להקפיד על גרעון קלורי .
    הירידה במשקל תתרחש (יחד עם ירידה באחוזי השומן) רק אם תוציא יותר קלוריות ממה שתכניס.
    זה יכול להיות מתזונה נכונה וזה יכול להיות מתזונה נכונה בשילוב פעילות אירובית (להגברת ההוצאה האנרגטית)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור הדם
    חדוה
    20/11/2009

שלום, . אני מרבה בהליכה כיון שיש לי בעיה של ורידים בולטים (ניתוחים וזריקות). האם בעונה זו של החורף אפשר להחליף את ההליכה בפעילות אירובית (לפי קלטת ) כדי להמריץ את מחזור הדם? בתודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור הדם

הוספת תגובה

• פעילות אירובית

שי אלנקרי
    20/11/2009

אין שום מניעה שתבצעי את הפעילות האירובית אצלך בבית עם קלטת, כל עוד את שומרת על פעילות דינאמית שמעלה את הדופק אז התחליף מתקבל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לסיירות
    נאור
    19/11/2009

שלום שמי נאור אני בן 16
    עכשיו החלום שלי להיות בסיירת
    מתח-3 שכיבות שמיכה 20 (אבל מלאות ) ולא אז 45 , בטן 80 ריצה 5 ק"מ ב-40 דקות
    הגובה שלי 1.78 משקל 60 ק"ג עכשיו אני רוצה להתחיל מעכשיו את האימונים לקראת סיירת מה עלי לעשות .

בברכה נאור

לקביעת תור
    סגירה
    בנוגע לסיירות

הוספת תגובה

• עוד משהו

נאור
    19/11/2009

אני לא הולך לחדר כושר כדי לא לפגוע בגדילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיירות

שי אלנקרי
    20/11/2009

שלום נאור,
    עלייך להתחיל או להמשיך להתאמן ובכך לשפר את הכושר הגופני הכללי בשילוב של סיבולת לב ריאה ואימוני כוח. תוכל להיעזר באימון בחדר כושר (אל דאגה הגדילה לא תפגע) שבו תוכל לקבל את כל הכלים ואת ההדרכה הטובה ביותר בכדי שתשפר את כושרך. במידה והחלטת לבצע את הפעילות מחוץ לחדר הכושר תוכל לבצע את הריצות ואת שאר תרגילי הכושר כנגד משקל הגוף על חוף הים, בפארק או אפילו בבית.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תוכנית אימונים למטרה
    אייל
    19/11/2009

שלום, אני בן 21 נמצא בכושר ממוצע כדי לעבור מבחן מסויים אני צריך להגיע למצב שאני עושה 14 עליות מתח 18 מקבילים 90 בטן ב-2 דק' 400 מ' ב-70 ש' ו-2000 ב-8 דקות..הבעיה היא שאני נמצא בכושר ממוצע ויש לי סה"כ חמישהש שבועות להתמאן ולהגיע לתוצאות..איך אני עושה את זה?במה הכי כדאי להשקיע ובאיזו צורה(אני אל נמצא במכון כושר) ומה כדאי לאכול?...גובה 1.7 ומשקל 77..תודה רבה

הוספת תגובה

• עוד משהו ששכחתי

אייל
    19/11/2009

האם כדאי להתאמן כל יום?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי גלבוע

ד''ר איתי זיו
    19/11/2009

ראשית הנך בכושר טוב יחסית..
    על מנת להשתפר עוד מציע לבצע מניפולציות באימון. באימון הכוח (מקבילים ומצי) לבצע פירמידה כך שבסט הראשון הנך מבצע את המקסימום שביכולתך לבצע, סט שני 80% ממספר החזרות המקסימלי, סט שלישי 70 % וסט רביעי 60%, אחת לשבועיים תבדוק את יכולתך המרבית.
    לגבי הפעילות האירובית מציע לשלב אימוני הפוגות 2-1 פעמים בשבוע.
    אימוני אינטרוולים של 150-200 מטר X 6 פעמים. כל שבוע עלה ביחידה אחת. אימוני מתגברות על הדשא. אלכסון של דשא - מבצעים פעם אחת מתגברת, רוחב קל X 8 פעמים. בנוסף ריצה של יותר מ- 2000 מטר (3000-2500 מטר) לפחות 4 פעמים בשבוע.
    תזונה - מציע להתייעץ עם איש מקצוע. בקווים כלליים לתזונה תפקיד מכריע במידת השיפור שלך. חשוב לאכול לפחות 4 פעמים במהלך היום , ולעוסקים בפעילו גופנית על בסיס קבוע - יותר. שתיית נוזלים רבה חשובה במיוחד לפני הפעילות ומאוד חשוב אחריה. למותר לציין שבאמצעות התזונה תוכל למקסם את תוצאותיך באופן משמעותי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר עזרת לי מאוד

אייל
    19/11/2009

תודה רבה ד"ר עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית לגבי אימון
    רותם
    18/11/2009

אני רוצה להתחיל להתאמן במטרה לנפח שרירים, לנפח מעט לא הרבה...
    באיזורים: יד קדמית, יד אחורית, וחזה עליון.
    עכשיו השאלה שלי היא איך עושים את זה נכון קודם כל?
    ז"א, יום עבודה על שריר מסוים, ויום על שריר אחר? לעשות אימון יום כן ויום לא? או לרכז את שלושתם ביום אחד?

דבר שני, איך להתאמן על כל שריר?
    אני עושה את זה בבית (לא במכון) וללא מכשירים, אז מה אתם ממליצים?

ליד אחורית אני עושה שכיבות שמיכה יהלום.
    ליד קדמית מה אפשר לעשות?
    ולגבי החזה, אני רוצה להתמקד בחזה העליון.
    ראיתי שצריך לעשות שכיבות שמיכה עם שיפוע שלילי, וידיים קצת יותר מרוחב כתפיים.
    כשאני עושה את זה, אני מרגיש אחרי האימון את צידי החזה, ולא את החזה העליון. מה עושים?

תודהה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית לגבי אימון

הוספת תגובה

• היי רותם

ד''ר איתי זיו
    19/11/2009

כמה זמן הנך מתאמן? כמה פעמים בשבוע? שני משתנים אלה מאוד חשובים על מנת לענות לך תשובה מדוייקת. אומר בנקודות כלליות שעל מנת להעלות מסת שריר עליך להתאמן לפחות 4-3 פעמים בשבוע. מומלץ להפעיל את כל קבוצות השרירים ולא רק חזה או כופפי מרפק (יד קדמית) וכדומה מכיוון שיווצר חוסר איזון בין השרירים ועימו גם חוסר פרופורציה.
    ממליץ לך לחלק את האימון ל- AB כך שבכל אימון מפעילים 4 קבוצות שרירים. לדוגמה: רגליים, גב, פושטי מרפק ובטן באימון אחד ו חזה, כתפים, כופפי מרפק וזוקפי גו באימון האחר.
    מכיוון שהנך מתאמן בבית הסיפור בעייתי יותר וייתכן מאוד שלא תוכל להפעיל את כל קבוצות השרירים בצורה אפקטיבית. מציע לרכוש משקוליות יד, גומיות כושר (בדרגות קושי שונות) על מנת למקסם את האימון המתבצע בבית.
    לגבי החזה, התחושה אחרי האימון (צידי החזה או אמצע החזה) מטעה. החשוב הנו סוג התרגיל המתבצע (לחזה שלושה ראשים).
    במידה ואינך מפצל את האימון מציע שתתתאמן 3 פעמים בשבוע לכל היותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר ראשון, תודה רבה!

רותם
    19/11/2009

בעקרון אני עושה רק שכיבות שמיכה חודש, יום כן ויום לא.
    הבנתי את התשובה שלך בצורה חלקית, לגבי החוסר פרופורציה אני מבין אותך, וזה בדיוק מה אני רוצה לעשות. ז"א, שאני מסתכל במראה אני שם לב שהחזה התחתון נפוח יחסית (זה מבנה הגוף שלי, לא בגלל שהתאמנתי בעבר) ולעומת זאת החזה העליון די שטוח.
    וזו הסיבה שאני רוצה להתמקד דווקא בחלק הזה, וכמו שכתבתי בהודעה, אני רוצה ממש מעט לנפח את החזה העליון, בשביל לקבל מראה אחיד. אני לא שואף להיות שרירן או משהו בסגנון.
    רק רוצה מעט לנפח את החלקים הספציפים האילו שכבר ציינתי, יד אחורית, יד קדמית, וחזה עליון.

אני אקנה משקולות אם זה מה שצריך, עכשיו רק בבקשה ממך אם תוכל להמליץ לי מה לעשות.
    איך לבנות את האמון שלי?
    כל כמה ימים להתאמן? ובאיזה יום לעשות מה?
    ואיך להתאמן על כל שריר? באיזה אופן הכוונה.
    (אודה לך אם תשתמש במילים פשוטות וברורות כי אני לא מבין במושגים המקצועיים)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    יוסי
    18/11/2009

שלום
    התחלתי לפני חודשיים לרוץ באופן מסודר בשעות הערב, כשהאוויר קריר, וכשאני רץ אני מרגיש קור חודר ב-ריאות ובסוף הריצה (של קילומטר) אני מרגיש חולשה נוראית וקושי בנשימה.
    יש קשר בין האוויר הקר למצב הזה? האם זאת בעיה אחרת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• ריצה וקושי בנשימה

שי אלנקרי
    18/11/2009

שלום יוסי,
    יש מחלה כרונית מסוימת הנפוצה בעיקר בילדים, היא נקראת גם גנחת הסמפונות או ברונכיטיס ספסטית. המחלה פוגעת בסמפונות, בעיקר הסמפונות הבינוניות. היא מתאפיינת בתגובתיות יתר של דרכי אוויר לגירויים שונים כגון מחלות ויראליות של דרכי הנשימה העליונות, אלרגנים שונים, מאמץ גופני וגם....אוויר קר.
    יכול להיות שזו הסיבה. תנסה לרוץ במקום חמים יות כדוגמת חדר כושר ותצפה בשינויים המתרחשים, במידה ויש שינויים (לטובה כמובן) כדאי אולי שתתחיל לרוץ indoor
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביזר כושר
    חני
    18/11/2009

שלום,

רציתי לדעת איפוה אני יכולה למצוא תרגילים עם האביזר "פרפר" אולי יש לזה שם אחר ?
    חוץ מלחיצות ידיים , ולחיצות בין הירכיים .

תודה
    חני

לקביעת תור
    סגירה
    אביזר כושר

הוספת תגובה

• אביזר כושר

שי אלנקרי
    18/11/2009

שלום חני,
    אני לא כל כך בטוח למה הכוונה כשאת אומרת אביזר פרפר, אני חושב שזה הקפיץ הזה בצורת משולש. לגבי תרגילים על האביזר אולי תוכלי למצוא ביוטיוב או בשיטוט ברחבי הרשת. את השם הרשמי שלו אני לא יודע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לפרפר

עופר קיס
    18/11/2009

עד כמה שאני יודע, חברת אנרג''ים בהרצליה משווקת אותם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אירובי טוב או לא?
    אילת
    17/11/2009

אני מתאמנת שלוש פעמים בשבוע ומשלבת אירובי של 20 דקות עם כ-45 דקות אנאירובי, בעלת משקל יתר גדול מאד ויורדת לאט ובטוח. בנוסף, אני מפחיתה בצריכת הקלוריות וכמובן - מנסה להגדיל את הפעילות היומית שלי, כדי להמריץ קצת חילוף חומרים. קצת קשה משום שאני סטודנטית ועובדת בעבודה "יושבנית" למדי. אין לי זמן לזוז הרבה. אני לא ממש בונה על האירובי כשורף קלוריות, למרות שזה נחמד, אבל האם יש לו בכלל תרומה נמשכת לאורך היממה? אני רואה שכל הזמן מתפרסמים מאמרים על כך שהאירובי תורם אמנם לסבולת לב-ריאה אבל הוא לא תורם הרבה להרזיה עצמה. אשמח לקבל הבהרות ולינקים למאמרים מהימנים ושיבהירו ויבארו את הסוגיה סוף סוף. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אז אירובי טוב או לא?

הוספת תגובה

• אירובי

שי אלנקרי
    17/11/2009

חשוב לזכור שפעילות אירובית נהדרת לצורך הוצאה אנרגטית מוגברת, דבר המסייע בלי בכלל ויכוח על תהליך הירידה במשקל. המשוואה מאוד פשוטה: כדי לרדת במשקל צריך להוציא יותר ממה שמכניסים, אז יחד עם התזונה הנכונה הפעילות האירובית יכולה להשיג את היעד ולגרוע מכמות הקלוריות הנצרכות ביום. יש מספר כתבות שעוסקות בנושא-
    הנה אחת נהדרת של איתי זיו:
    [a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8834 id=link]פעילות אירובית[/a]

חד משמעית אילת- להמשיך עם הפעילות האירובית.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני כוח
    רועי
    17/11/2009

שלום ,

התחלתי להתאמן לפני 7 חודשים אימוני כוח ואירובי.
    במשך הזמן הזה הצלחתי להוריד 9 קילו אבל לא העלתי במסת שריר (כלומר אני לא רואה שינוי בגוף למעט הירידה במשקל)
    השאלה שלי היא כמה פעמים אני צריך להתאמן בשבוע כדי להתחיל לראות את השינוי ?
    האם להתאמן בשיטת ה - AB או ה - ABC?
    בנוסף, אני רוצה לרדת עוד קצת במשקל ,האם להמשיך עם האימון האירובי ?
    תודה רועי

נ.ב
    אני בן 28 שוקל 72 ו- 1.74

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני כוח

הוספת תגובה

• ירידה במשקל VS עלייה במסה

שי אלנקרי
    17/11/2009

תראה, ירידה במשקל מקורה בגירעון קלורי, בזמן שהגוף נמצא בגירעון קלורי זה בלתי אפשרי גם לבנות שרירים. בניית שרירים מתרחשת כאשר אנו לא נמצאים במצב שלילי מבחינת סה"כ הקלוריות הנכנסות ביום.
    לכן, קשה לבנות שרירים יחד בתהליך הירידה במשקל. רצוי שתגיע למשקל היעד שלך ולאחר מכן תשים לך מטרה (בדיוק כמו שהצבת כשירדת במשקל) של עלייה במשקל (שרירים כמובן).
    תוכנית האימון? זה יכול להיות AB או ABC זה תלוי כמה פעמים בשבוע אתה יכול להקדיש לפעילות גופנית אבל עדיין חשוב לזכור להקפיד על אכילה מאוזנת לאורך היום (לא כמו בתהליך הירידה במשקל שבו הפחתת משמעותית את מספר הקלוריות הנצרכות), אכילה שתכלול את כל מרכיבי המזון בדגש על טיימינג האכילה לפני ואחרי אימון. סה"ג מהמשקל ומהגובה שהעלאת, משקל הגוף שלך תקין לחלוטין ואני לא חושב שאתה עוד צריך לרדת. הכדור ביידים שלך.
    שיהיה בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת לב ריאה

רועי
    17/11/2009

תודה על התשובה המהירה.
    אני מנסה להגיע למצב של ריבועים בבטן אבל זה ממש קשה !
    שאלה נוספת - האם ריצה של 2 קילומטר אחרי אימון יכולה לגרוע מהאימון כוח ?
    אני מנסה לשפר את הסיבולת לב ריאה.
    אני רץ 2 קילומטר ב 11 דקות .

תודה רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת לב ריאה

רועי
    17/11/2009

תודה על התשובה המהירה.
    אני מנסה להגיע למצב של ריבועים בבטן אבל זה ממש קשה !
    שאלה נוספת - האם ריצה של 2 קילומטר אחרי אימון יכולה לגרוע מהאימון כוח ?
    אני מנסה לשפר את הסיבולת לב ריאה.
    אני רץ 2 קילומטר ב 11 דקות .

תודה רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבולת לב ריאה

שי אלנקרי
    17/11/2009

11 דקות של פעילות אירובית בסיום לא אמורים להוות בעיה בתום אימון הכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים לירידה במשקל
    חגי
    17/11/2009

שלום, אני נכנס כרגע לדיאטה ומחפש תוכנית אימונים אנאירובית יעילה לירידה במשקל.

הבנתי שבדיאטה האימון האנאירובי צריך להיות אימון כוח.

אני אוהב להתאמן בבית.

חשבתי על תוכנית שתכלול בכל אימון תרגילי מתח, שכיבות סמיכה, וכפיפות בטן, ועוד תרגיל של גב תחתון שאני לא יודע את שמו, סך הכל ארבעה תרגילים.
    על הרגליים אני לא אתאמן כי הן מתאמצות מאוד בהליכות.

רציתי מה דעתכם כמומחים על תוכנית זו ביחס למטרות שלי, ואם זאת אכן תוכנית אימונים טובה, כמה פעמים בשבוע מומלץ לבצע כזה אימון.

הוספת תגובה

• בכל מקרה

חגי
    17/11/2009

בכל מקרה אם התוכנית שלי לא נראת לכם, אשמח אם תתנו לי קווים מנחים לתוכנית אימונים אנאירוביים להרזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חגי

שי אלנקרי
    17/11/2009

שלום חגי,
    תוכנית אנאירובית היא גם תוכנית כוח. תרומתה של הפעילות האנאירובית היא בהעלאת קצב חילוף החומרים של המתאמן גם במנוחה (לא משמעותית אבל גם יותר מהרגיל), מסייעת במיצוק ועיצוב השרירים והגוף ושורפת קלוריות.
    לא הבאת יותר מידי נתונים על עצמך אבל בכל מקרה בתוכנית הזו יש סה"כ 4 תרגילים, אמנם מפעילים חלק גדול מקבוצות השרירים בגוף בתרגילים שציינת אבל זוהי עדיין לא תוכנית אימון פרופרציונאלית לכל שרירי הגוף. יש לכלול מספר סטים, מספר חזרות בכל תרגיל ועוד דברים נוספים. הייתי ממליץ שתלך ותתיעץ עם איש מקצוע (מאמן כושר) או בחדר הכושר הקרוב או בבית ותבנה תוכנית אימון מסודרת התואמת את מטרותייך האישיות מבלי שתעשה דברים חסרי טעם
    או אפילו מסוכנים לבריאותך. סה"כ בשביל לרדת במשקל צריך להיות בגירעון קלורי, משמע להכניס להוציא יותר ממה שמכניסים לגוף שזה כולל גם את הפעילות האירובית המסייעת בהוצאה אנרגטית ותוכנית תזונה אישית.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשי
    עמית
    16/11/2009

תודה
    אתה יכול להסביר באופן מעשי מה אני צריך לעשות בריצת הפוגות?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לשי

הוספת תגובה

• ריצת הפוגות או פארטלק

שי אלנקרי
    16/11/2009

אימון הפוגות (INTERVAL):

ריצת הפוגות ממושכת מאפשרת גיוון נוסף לריצה הממושכת הרגילה ותורמת בצורה יעילה לשיפור מחזור הדם. בריצה זו חוזרים על מספר רב של ריצות (10-30 פעמים) למרחקים קצרים (100-400 מ'), או במאמצים עד 60 שניות במהירות בינונית ובין ריצה קצרה למשניה ממשיכים באורח רצוף בריצה קלה לאורך אותם מרחקים, או למרחקים קצרים יותר. בשיטה זו ממשיכים בריצה האינטנסיבית יותר במצב של עייפות מסוימת, שאין מספיקים להפיגה בעת הריצה הקלה. ריצת ההפוגות מאפשרת לעבור מרחקים ארוכים יחסית בקצב מהיר למדי. מספר המאמצים החוזרים גדל בהדרגה, עד כדי 30 פעם. אפשר להגדיל את העומס גם על-ידי הקטנה הדרגתית של משך ההפוגה.

ותוכל לנסות גם את האופציה של אימוני הפארטלק: (ראה הגדרה)

משחק מהירות (FARTLEK):
    שיטה שבדית, הנקראת פרטלק (Fartlek), רצים למרחק ארוך, אך תוך כדי הריצה משנים את מהירות ההתקדמות לעיתים תכופות, מהליכה מהירה לריצה קלה, ריצה מתגברת, מאוצים וריצות מנוחה וחוזר חלילה.

שיהיה המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה