פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה
    עמית
    15/11/2009

שלום,
    אני נער בן 17 וחצי. התחלתי לרוץ לפני חודש וחצי פעמיים בשבוע כשהמטרה היא להגיע לריצת 2000 במקסימום 8 דקות. כל החודש וחצי האלה אני רץ ( יצא בערך 6-7 פעמים) קילומטר אחד, כדי לבנות בסיס להמשך(התחלתי עם 6 דקות לקילומטר). הבעיה שאני לא מתקדם כמעט ולא מרגיש שיפור. מה אפשר לשפר\לשנות ומה אני יכול לעשות כדי להגיע למטרה של ריצת 2000 במקסימום 8 דקות?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• עמית

שי אלנקרי
    16/11/2009

אני מאמין שעם התמדה והרבה סבלנות אתה תוכל להגיע הכי קרוב שרק אפשר. קח בחשבון ש-8 דקות היא תוצאה יפה מאוד לספורטאי לא תחרותי, כל שעלייך יהיה לעשות זה להמשיך להתאמן ולהכניס קצת גיוונים באימונים שלך. אינטרבאלים (ריצת הפוגות) זו אפשרות טובה לקצת "ספייסי" וגיוון באימון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר כושר
    אלינור
    14/11/2009

קניתי מכשיר כושר במגה ספורט של יורק דגם 7500 אולטימה ב 3,600 ש"ח
    אחריות על מנוע 5 שנים

ראיתי בעיתון של היום מכשיר יורק דגם T940 אינדקס ב 3,500 ש"ח
    אחריות על מנוע 10 שנים

בבקשה תמליץ לי איזה מכשיר עדיף ויותר טוב...אני עדיין יכולה לבטל את ההזמנה עד מחר

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר כושר

הוספת תגובה

• מכשיר כושר

שי אלנקרי
    15/11/2009

שלום אלינור,
    אני לא מכיר אף אחד מהדגמים האלה באופן אישית
    סה"כ חשוב לבדוק למי יש אורך ורוחב מסילה (הכי חשוב מבחינת נוחות)
    תבדקי מי מציע יותר תכנים: הכוונה היא לשיפועים, מהירות, כוחות סוס של המנוע, תוכניות אימון, דופק וכו'...
    המחיר כאן די זהה בשניהם וגם האחריות לא נראה לי כזה משנה (5-10 שנים...לא בטוח מה עדיף)
    תבדקי ותשווי לפי שאר הפרמטרים שכבר ציינתי ולפיהם תבחרי את האחד.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון ללא חימום
    מישהו
    14/11/2009

שלום,

אני מעוניין לעבוד בעיקר על הקטע האירובי, מזה כמספר חודשים אני משתדל לעבוד כפעמיים שלוש בשבוע על תרגילים שונים בעיקר הידיים(משקוליות, שכיבות סמיכה) ומעט מאוד על אזורים אחרים כמו רגליים או בטן.

האימון שלי כולל בדר"כ 2 דקות חימום של קפיצות או ריצה במקום או פשוט סיבוב הידיים לאחור ולקדימה וזהו ואז אני מתחיל עם האימון של 2 סטים של שכיבות סמיכה+2 סטים של משקוליות+2 סטים של עבודה על יד אחורית כשאני נשעל על שולחן ויורד ועולה כשהגב לכיוון השולחן.

ו\לסיום העניין אני לא תמיד עושה מתיחות אלא רק מנענע את הידיים או מקסימום עושה מתיחות של 10 שניות לכל יד.

רציתי לשאול

1)האם האימון שלי בכלל אפקטיבי בשביל בניית שריר(אני מרגיש סוג של פיתוח מסויים, לא רב מדי)
    2)האם חוסר החימום בהתחלה(כמו שאמרתי לפעמים אני רק מסובב את הידיים ואז מתחיל בסטים) וחוסר המתיחות בסוף פוגעים בי?

תודה רבה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    אימון ללא חימום

הוספת תגובה

• אימון ללא חימום

שי אלנקרי
    15/11/2009

קודם כל חשוב לדעת מהי המטרה שלך.
    שאלת אם האימון אפקטיבי ואני אשאל: אפקטיבי לאיזו מטרה.
    ברגע שתגיד מהם הנתונים שלך היום ותדע איזה תוצאות בדיוק תרצה, יהיה קל יותר להגיד
    אם התוכנית אפקטיבית למטרה שרצית.
    לגבי החימום:
    מה שאתה עושה בעיקר זה חימום מקומי וזה גם בסדר. הדעות מאוד חלוקות, יש אסכולות
    שאומרות שאין טעם לבצע חימום לפני אימון ויש כאלה שאומרים ההפך.
    אני אומר: חימום טוב לא רק לשרירים, גידים ומפרקים הוא חשוב גם מבחינה מנטאלית.
    החימום עוזר לנו להתכונן ולהיות מפוקסים לקראת האימון שהולך להיות.
    מומלץ להמשיך בחימום, זה יכול לקחת רק 5 או אפילו 7 דקות אבל זוה כנה נהדרת לגוף.
    גם לגבי המתיחות הדעות חלוקות אבל גם כאן אני תמיד ממליץ לבצע מתיחות בסיום האימון, גם נותן הרגשה טובה וגם מסייע בהארכת השרירים.
    מזיק זה לא....אז מה אכפת לנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מישהו
    15/11/2009

כמה פרטים:
    בן 33 שוקל 81 גובה 186

המטרה העיקרית שלי היא לפתח חוזק(להיות חזק יותר) המטרה המשנית היא לפתח קצת היקפיי שריר

כל זאת גלל שאין לי זמן(אולי גם רצון)להתאמן אימון מסודר וארוך.. אז אני עובד פעמיים שלוש בשבוע על הסטים שציינתי...

אז האם האימון שלי אפקטיבי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    15/11/2009

תראה, התוכנית שהצגת היא מאוד בסיסית וזה בסדר, אך היא אינה כוללת ומקיפה. למה הכוונה?
    אין שם עבודה פרופרציונאלית על כל שרירי הגוף, חסר עבודת רגליים, גב תחתון, כתפיים וכו'....
    אני אגדי לך את האמת ורק את האמת: התוכנית הזו אולי תעשה לך קצת נעים בגוף והרגשה טובה
    (שזה גף בסדר ולא פחות חשוב), אבל אני בספק כמה תוצאות היא באמת תביא.
    הייתי מציע לך ללכת לחדר כושר אפילו רק לשם קבלת תוכנית אימון פרטנית, כולל ומקיפה התואמת את אורח חייך או אפילו אפשרות לשקול להביא מאמן פרטי אליך הביתה בשביל שתוכל
    לקבל קצת פרופורציות ופידבקים ממנה בצורה מקצועית יותר.
    שיהיה המון בהצלחה בהמשך הדרך. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על אופני כושר
    אופיר
    14/11/2009

אני מחפש אופני כושר בטווח מחירים של 500-700 ש"ח

ראיתי כל מיני סוגים ואני רוצה לדעת מה כדאי, מה נחשב נוח וטוב.

כמו כן אשמח לקבל המלצות על אתרים טובים שאפשר להזמין מהם או ספקים אמינים.

דוגמאות לאופני כושר שמצאתי:

אשמח לדעה אם מישהו מבין בזה או אם יש המלצות אחרות בטווח מחירים הזה.
    דעה לגבי החברות והספקים וכדומה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על אופני כושר

הוספת תגובה

• אופני כושר

שי אלנקרי
    15/11/2009

סה"כ במחיר הזה הכי חשוב שתהנה מהם בשעת מאמץ.
    הייתי מציע ללכת למקום שבו תוכל לגעת ולהרגיש את האופניים על ידי ניסוי או רכיבה של מספר דקות. אחרי מספר דקות אתה תוכל לדעת אם אתה אוהב את הרעשים, החיכוכים או כל דבר אחר.
    במחירים האלה רוב היצרנים מציעים דברים דומים, כך שלהמליץ על משהו מסויים תלוי בעיקר בך.
    לך תתנסה ותחווה וכך תחליט.
    שיהיה בהצלחה עם מציאת האופניים החדשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה ענת כבר לא משתתפת בפורום?
    נועם
    14/11/2009

למה ענת כבר לא משתתפת בפורום?

הוספת תגובה

• ענת ביקשה למסור את אהבתה לגולשים

שי אלנקרי
    17/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלבון
    (:
    13/11/2009

האם צריכה חד פעמית של כוס אבקת חלבון לאחר אימון בחדר כושר יכול לתרום?
    או שאין לזה משמעות כאשר זה נעשה באופן חד פעמי?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת חלבון

הוספת תגובה

• חלבון

שי אלנקרי
    14/11/2009

יש דרישה של הגוף לחלבון בכל פעם שאתה נמצא אחרי אימון. כל מנת חלבון תתרום ותזין את שרירייך. זה יכול להיות טונה, ביצים, גבינה, קוטג' ואבקת חלבון. באבקת חלבון מי גבינה הספיגה הרבה יותר מהירה וטובה לעומת טונה וגבינות.
    לסיכום: הכי חשוב שתזין את גופך בחלבון אחרי אימון לבנייה והתאוששות מחודשת של השרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא מבחינה קלורית..

אבי
    15/11/2009

סליחה שאני מתפרץ אבל גם אני קניתי את אבקת החלבון ( pure whey protein בננה ) ואת האמת זה שוכב אצלי הרבה זמן רק מהפחד של הערך הקלורי של האבקה. כי אישית אני מעדיף לאכול את הטונה ואת הגבינה רק מכיוון שזה משביע אותי הרבה יותר מאשר האבקה והערך הקלורי כמעט נשאר זהה.

אם אינני טועה מנה של אבקת חלבון זה בערך 200 קלוריות, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלבון

שי אלנקרי
    15/11/2009

רוב אבקות החלבון מי גבינה מכילות סביב ה- 120 קלוריות (משתנה כמובן מחברה לחברה)
    אין ספק שאוכל תמיד טוב יותר על פני "תוסף מזון"
    תוסף מזון כשמו כן הוא: מיועד להוות תחליף במקרה ואתה לא מצליח לקבל את כל ההשלמה לצרכי בנייה ישירות מהמזון.
    אם טונה או גבינה משביעים אותך יותר אז כדאי שתמשיך איתם.
    אחרי הכל אנחנו לא מתאמנים לאולימפיאדה אלה בשביל ה"פאן" והלייף סטייל וחשוב שנהנה מהדרך בה אנו מתאמנים וחיים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרופ סט/ סופר סט
    נועם
    13/11/2009

מה ההבדלים בין דרופ סט לסופר סט?

לקביעת תור
    סגירה
    דרופ סט/ סופר סט

הוספת תגובה

• הסבר על דרופ וסופר סט

שי אלנקרי
    13/11/2009

* סופר סט (super set) -אימון על שני שרירים שונים האנטגוניסטיים אחד אל השני, לדוגמא: שרירי הזרוע הקדמית ושרירי הזרוע האחורית.

* דרופ סט - אימון על שריר מסוים כאשר הגענו לכישלון אנו מייד מפחיתים משקל וממשיכים, וחוזר חלילה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בנוגע לדיאטה
    שי
    12/11/2009

שלום לכולם!
    אני עשיתי המון דיאטות בחיי שבתחילה הייתי אוכל פחות מ-900 קלוריות ביום והייתי יורד פלאים ולאחר חודש חודשיים מחזיר פי שתיים.
    כיום אני עושה דיאטה מאוזנת + שריפת 700 קלוריות ביום בפעילות אירובית במכון כושר...
    ידוע לי שהוצאות הקלוריות היומיות שלי לפעילות החיוניות של הגוף עומדות על 2600 ... אני שוקל 100 ק"ג
    גילי הוא מעל 30.

אני אוכל ביום 1400 קלוריות ביום זאת אומרת ירידה של ק"ג בשבוע(בערך)

השאלה אם אני צריך להוסיף ל- 1400 האלו עוד 700 קלוריות שאני שורף באירובי או לא?

תודה לכל היועצים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה בנוגע לדיאטה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בנוגע לדיאטה

שי אלנקרי
    12/11/2009

שלום,
    אינני דיאטן קליני ולכן לא אמליץ על צריכה כזו או אחרת של קלוריות יומיות. מומלץ להתייעץ עם דיאטן/דיאטנית או להפנות את השאלה לפורום תזונה ודיאטה.
    דיאטן קליני יוכל להעריך בדיוק את צריכת הקלוריות שלך בהתאם למשקל ולשאר הנתונים הרלוונטיים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נער בן עוד חודשיים 17
    טל
    11/11/2009

ורציתי לדעת האם מותר לי להשתמש במכשיר רטט ע"פ המצאתו של פרופסור בוסקו?

תודה לעונים

לקביעת תור
    סגירה
    אני נער בן עוד חודשיים 17

הוספת תגובה

• מכשיר רטט

שי אלנקרי
    12/11/2009

לא ידוע לי על איסור כזה או אחר לשימוש במכשיר הרטט בגיל שלך. בכל אופן, ניתן להפנות את השאלה לרופא ספורט או אולי עמיתי כאן לפורום ידע יותר.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה

טל
    24/11/2009

אוקיי אני עדיין מחכה שאחד מהעמיתים שלך יענה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי טל

ד''ר איתי זיו
    24/11/2009

לגבי מכשיר הרטט של פרופסור בוסקו. אין מניעה להשתמש במכשיר אך מה היא בדיוק המטרה? שימוש במכשיר לא יחליף אימון כוח אחר המתבצע בטוחי התנועה המלאים, אינו יעיל להעלאת חילוף החומרים הבסיסי (BMR), לא מתאים לשיפור פונקציונליות תפקודית הכרוכה בטווחי תנועה, להמשיך...? במידה והמתאמן בתהליך של שיקום, מבצע אימוני השלמה לתרגילים מסוימים, לוקה במחלה הקשורה למערכת שלד-שריר אזי ייתכן שימליצו במקרה זה על שימוש במכשיר הרטט.
    אם הנך בריא ולא סובל מבעיה מיוחדת והנך מאוד רוצה להשתמש במכשיר זה מציע שהתרגילים שהנך מבצע בו יהיו משלימים ולא תרגילים עיקריים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר או סיבולת
    משה
    11/11/2009

לאחרונה התחלתי להתאמן במכון כושר וקיבלתי מהמדריך במקום תוכנית שכוללת -
    עשר דקות עד רבע שעה הליכה מהירה על ההליכון.
    2 סבבי מכשירים כשבכל מכשיר 12-15 תרגילים.

יש לי הרגשה שההדרכה במכון מכוונת יותר לכושר ופיתוח גוף מאשר לפיתוח סיבולת.
    האם זו תוכנית שמתאימה לכושר (פיתוח גוף) או לסיבולת לב-ריאה?
    איפה ניתן למצוא תוכניות שמכוונות לסיבולת?

אני בשנות ה-30, אין לי צורך להפחית משקל והזמן שאני יכול להקדיש לאימונים הוא כשעה, 2-3 פעמים בשבוע.

תודה
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    כושר או סיבולת

הוספת תגובה

• כושר או סיבולת

שי אלנקרי
    11/11/2009

שלום משה,
    10 עד 15 דקות של הליכה באימון מתאימים בעיקר לחימום ולא לשיפור הסיבולת לב ריאה.
    השילוב בין הפעילות האירובית(סיבולת) לאנאירובית (כוח) הוא השילוב הטוב ביותר לכושר גופני כללי. אם המטרה שלך היא לשפר ולשים דגש על שיפור הסיבולת לב ריאה ויש לך בערך שעה בכל פעם כ-2-3 אימונים בשבוע, הייתי מחלק את השיעור ל-3. בחלק הראשון כ-30 דקות היית מקדיש לפעילות האירובית, אפשר לחלק 15 דקות על הליכון ו-15 דקות ברכיבה על אופניים, בחלק הבא, גם כ-30 דקות הייתי עובד על כל שרירי הגוף בדומה לתוכנית שכבר קיבלת, אולי יש מקום לקצץ משהו כדי שהאימון לא יהיה ארוך מידי ועדיין יהיה תואם את הסטנדרטים
    ויכולת ההתמדה שלך.
    הייתי בנוסף מתייעץ עם המדריך במקום (זה שכבר בנה לך את התוכנית) ומשתף אותו שוב במטרותייך האישיות, יכול להיות שאם תגדיר בצורה ברורה למדריך את המטרות האישיות תקבל תוכנית אחרת לגמרי וקצת פחות כללית.
    יכול להיות ששווה לך לשקול לקחת עם אותו מדריך אימון אישי חד פעמי, שבו הוא ירכז את מירב האנרגיות והחשיבה שלו בכדי לעזור לך במטרות וביעדים.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני כושר בסטודיו
    יוליה
    10/11/2009

שלום,

אני מאמנת קבוצה של גברים בסטודיו- כאשר הדגש הוא על שיפור כושר גופני ועבודת כח עם אביזרי סטודיו. האימון העיקרי הוא אימון על-מחזורי. הייתי רוצה לקבל עצות כיצד להעלות את רמת הקושי בשיעורים.

אודה על תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    אימוני כושר בסטודיו

הוספת תגובה

• אימון גברים

שי אלנקרי
    10/11/2009

תוכלי לבצע אימונים זוגיים שכל אחד יתפוס לעצמו בן זוג בסטודיו והאחד יקשה על השני בביצוע תרגילים (כנגד משקל הגוף), תוכלי לבצע ריצות סביב הסטודיו (או בתוכו) לפרקים במהלך האימון ובין התרגילים כדי להקפיץ את הדופק, לשלב תרגילים מעולם הקיקבוקס למשך 3-5 דקות, לעלות את הרמה בתחרויות מאתגרות שיגרמו להם להתאמץ יותר, יש עוד הרבה אפשרויות שכרוכות בהרבה קריאטיביות וראש פתוח של מתאמנייך. תני להם להיות שותפים ברצון שלך לאתגר אותם ותראי איך הם מוציאים הרבה יותר מעצמם. עוד רעיונות תוכלי לראות באתרים שלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי מאירובי
    תמר
    10/11/2009

שלום לחברי הפורום הנכבדים
    כפי שסיפרתי בעבר התחלתי להתאמן ברצינות ביוני השנה , עד עתה הורדתי 8 קג'.מתאמנת 4 פעמים בשבוע. אימונים אירובים מורכבים בדרך כלל מהמכונות בחדר כושר (הליכון , אליפטי, סטפר) או מהליכות ארוכות בחוץ
    בשבועיים האחרונים אני סובלת מ"משבר אירובי". פשוט, אין לי חשק לעלות על ההליכון יותר.. אני משועממת מוות , בא לי ללכת הבייתה במשך כל האימון.
    אני מאוד נהנת מאימוני המשקולות ובנוסף עושה רצפים של תרגילים שמקפיצים את הדופק (כמו אימון אינטרוולים) מגיעה ל 85%-95% מהדופק המקסימלי ויכולה לשמור על ממוצע דופק של 72% אחוז מהדופק המקסימלי -שזה זהה לביצועים באימון אירובי רגיל . (אני עובדת עם שעון דופק)
    דבר נוסף : ניסיתי ספיניג ושנאתי את זה (המוזיקה והצעקות מפריעים לי וזה נורא משעמם) אני חסרת קורדיציה לחלוטין אז כל שיעורי הריקוד למינהם לא רלוונטים .
    שאלתי היא , האם ניתן לותר לחלוטין על פעילות אירובית במתכונת 45-60 דק' רצופות של הליכה/אליפטי וכו (לפחות זמנית עד שיחזור החשק) ולהתרכז בארבע אימוני רצפים בשבוע (משקולות קלות ) .
    תודה , שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מאירובי

הוספת תגובה

• שלום תמר

שי אלנקרי
    10/11/2009

כפי שאת מתארת, זוהי בעיה נפוצה שניתן לפתור אותה בקלות. ציינת שאת מבצעת אימוני כוח אינטרבאליים המקפיצים את הדופק לרמות של 85-95% ושומרת על דופק ממוצע של 72%, את ללא ספק בטווחים האירוביים. מחקרים מראים שגם ביצוע של 30 דקות אירובי פזורים על פני כל האימון או אפילו על פני כל היום יכולים לעשות את העבודה.(כמובן שהרבה תלוי במטרה)
    בכל אופן, את יכולה לנסות שיעורי אירובי אחרים כמו מדרגה וקיקבוקס, במידה וגם אותם לא תאהבי אז תוכלי להמשיך במתכונת הנוכחית, שבהם תשלבי אימוני כוח יחד עם תרגילי אירובי קצרים כמו למשל בין 2-3 תרגילים את מבצעת עליות על המדרגה או קופצת על חבל למשך דקה. תוכלי גם לבצע ריצות קצרות של 2-3 דקות בין כל סדרת תרגילים כך שתאספי 20-30 דקות כאלה לאורך כל האימון. בסופו של דבר תצטרכי להגדיר את המטרה ולפיה לפעול.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה היא לרדת במשקל

תמר
    11/11/2009

שי תודה . המטרה היא חד משמעית לרדת במשקל . אמנם ירדתי כבר 8 קילו אבל חסרים לי עוד 12 כדי להגיע ל BMI תקין .
    האם אמשיך לרדת במשקל בצורה זו ? הדיעה הרווחת הינה שכדי להוריד במשקל ולהוריד אחוזי שומן אני חייבת להמשיך בפעילות אירובית סדירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטרה היא לרדת במשקל

שי אלנקרי
    11/11/2009

שלום תמר,
    אמנם לא הבאת מספיק נתונים אישיים אבל עדיין אני יכול להגיד לך באופן כללי כי אם המטרה היא ירידה במשקל ובאחוזי השומן עלייך לצמצם בצריכה הקלורית ובמקביל להגביר את ההוצאה האנרגטית. פעילות אירובית היא מקור מצוין לשריפה מוגברת של קלוריות ושומנים, אך גם אימון כוח המלווה בתחנות המקפיצות את הדופק יכול להיות פתרון נהדר עבור ההוצאה האנרגטית.
    המשיכי בפעילות אותה את עושה, אם יש אפשרות לשלב גם פעילות אירובית מה טוב, אם אינך נהנית מהפעילות האירובית בכלל המשיכי לשות את נה שאת עושה, אחרי הכל בשביל להפוך את הפעילות הגופנית לדרך חיים חייבים גם להנות מהפעילות. חוסר הנאה ועניין בפעילות יביאו אותך לנקודה שבה לא תרצי לשמוע עוד על פעילות גופנית, לכן המשיכי להנות ממה שאת עושה, תשמרי על תזונה נכונה ומבוקרת והתוצאות זה רק עניין של זמן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצוב זרועות
    אלין
    09/11/2009

שלום רב!!
    בת 24, משקל תקין רק הזרועות מציקות לי נורא..הן מגושמות ביחס לגוף..רציתי לדעת מה יקרה אם אני אתחיל להרים משקולות..האם הזרועות יהיו עבות יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב זרועות

הוספת תגובה

• עיצוב זרועות

שי אלנקרי
    10/11/2009

שלום מינדי,
    בביצוע תרגילי כושר כנגד משקל את תחזקי ותמצקי את אזור הידיים. כל זאת את חייבת לשלב עם תזונה נכונה ופעילות אירובית. ברגע שתצרי גירעון קלורי שלילי גם המשקל וגם אחוזי השומן ירדו בהתאם ושרירי הידיים יראו חטובים ומוצקים יותר. אל תפחדי מעיבוי שרירי הידיים, אצל נשים בדרך כלל אין את היכולת לפתח שרירים כמו אצל גברים בגלל חוסר בהורמון המין הגברי הטסטסטורון. התחילי בפעילות גופנית ודאגי לתת דגש לכל שריר בגוף בצורה שווה.
    עבודה טובה לבסוף תשתלם לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פולי עליון / תחתון
    נועם
    06/11/2009

מה ההבדל בין פולי עליון לתחתון?
    והאם מספיק לעשות רק אחד מהם?

לקביעת תור
    סגירה
    פולי עליון / תחתון

הוספת תגובה

• פולי עליון VS פולי תחתון

שי אלנקרי
    10/11/2009

ההבדל בינהם באזור שבו נמצאים ובתרגילים שניתן לבצע עליהם.
    בפולי עליון תוכל לבצע משיכה לכיוון החזה המפעילה את שרירי הגב הרחבים ושרירי הזרוע הקדמית וגם פשיטת מרפקים בעמידה ובפולי התחתון תוכל לבצע כפיפות מרפקים או אפילו דדל ליפט. לסיכום:
    השוני בינהם זה המיקום והתרגילים שניתן לבצע עליהם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שי

נועם
    11/11/2009

אז מה כדאי לעשות?
    עדיף לגוון?

פעם לעשות עליון ופעם תחתון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בילי

שי אלנקרי
    12/11/2009

אכן גיוון זה שם המשחק. בהתאם לתרגילים הנבחרים בתוכנית האימון, יש לבצע את התרגילים בשלל הווראיציות, כפי שכבר אמרתי, הפולי העליון מפעיל קבוצת שרירים אחת והתחתון מפעיל קבוצת שרירים אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדם שהפסיק פעילות גופנית ומבנה גוף
    שראל
    04/11/2009

שלום,

במקרה ואדם הפסיק פעילות גופנית ברמה גבוהה, לאחר שעסק בה באופן קבוע בעבר. תוך כמה זמן (באופן כללי) מבנה הגוף שלו חוזר ליהיות כמו של אדם שאינו עסק בפעילות גופנית מעולם? אם בכלל?

הוספת תגובה

• מבנה גוף

ענת פלדמן
    04/11/2009

זה מבנה גוף ובכל מקרה אינו משתנה. אתה מתכוון כנראה לתצורה של השרירים, שעוברחם בהדרגה תהליך קטבולי. אין לי תשובה בשבילך, זה מאד אישי, קשה לצפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באותו הקשר

שראל
    04/11/2009

אם כך, לאחר סוף התהליך הקטבולי האם לספורטאי יהיה איזהשהו יתרון פיזי על פני האדם שלא עסק בספורט בעבר? או שהיכולת הגופנית שלהם תיהיה שווה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן

ענת פלדמן
    05/11/2009

תאורטי וספקולטיבי - היתרון היחסי יהיה בחזרה קלה יותר לכושר. מבחינה פיזית גרידא אין כל יתרון. ההיבט הפסיכולוגי ישחק כאן תפקיד משמעותי - לכאן או לכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מאוד משתנה מאדם לאדם ולצערנו...

שי אלנקרי
    05/11/2009

זה מאוד משתנה מאדם לאדם ולצערנו קשה לחזות את מבנה הגוף כשם שקשה לחזות את מבנה הגוף לפני תחילת הפעילות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה