מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יד קדמיתנועם19/12/2009
בקשר לעבודה של היד הקדמית
מה ההבדל בשרירים בין התרגיל של ה"פטישים" לבין התרגיל של היד יד הרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד קדמית
שי אלנקרי20/12/2009בשפה פשוטה וקלה להבנה- תרגיל "הפטישים" המבוצע במיד פוזישן מערב יותר עבודה על האמות לעומת תרגיל כפיפות המרפקים הקלאסי הפועל בעיקרו על שריר הדו ראשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ABערן19/12/2009
אני מתאמן בתוכנית AB למטרת עלייה במסה. רציתי לדעת אם אני בא בימים ראשון שני שלישי מנוחה רביעי חמישי ושישי שבת שוב מנוחה זה בסדר ומתאים למטרה?אולי עדיף לבוא יומיים ברצף יום מנוחה ואז שוב יומיים ברצף וככה כל הזמן במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ab
שי אלנקרי20/12/2009האופציה השניה שהעלאת עדיפה על פני הראשונה, זו שאתה מבצע כיום, זוהי תוכנית פרוסה יותר על פני השבוע ולכן היא עדיפה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן20/12/2009אז בעצם עדיף לבוא יומיים רצוף ואז יום מנוחה ככה 3 חודשים למטרת עלייה במסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?????18/12/2009
האם מותר לאתאמן בזמן נטילת ראקוטן?????????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ורואקוטן
שי אלנקרי20/12/2009אני מביא לפנייך מה שידוע לי נכון להיום-
בתחילת הדרך הומלץ למטופלים ברואקוטן לא לבצע פעילות גופנית ולא להיחשף לשמש. כיום עם הניסיון המצטבר ההנחיות פחות חד משמעיות. רוב הרופאים שלא ירצו לקחת סיכון מיד יגידו לך לא לבצע פעילות גופנית מהסיבה שלא רוצים לקחת אחריות. ניתן לבצע פעילות ספורטיבית אך לא מומלץ להגזים ( כמו בכל דבר). באשר לחשיפה לשמש אם מדובר בחשיפה לצרכי עבודה ואין מנוס אפשרי הדבר אולם יתכן שתגבר אי הנוחות. לא הייתי ממליץ על חשיפה לשמש למטרת שיזוף.
באשר למינון זה יקבע ע"י רופא העור על פי קריטריונים מקובלים וללא קשר לפעילות הגופנית המבוצעת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית20/12/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולצה שמשפשפת את הגוף בזמן הריצהצפוני במלרע17/12/2009
שלום רב,
אני עוסק בריצה, בשטח ועל מסילה. יש לי בעיה מעט מוזרה וממוקדת:
כל חולצה שאני לובש, בין אם זה טריקו משומש או חולצת ריצה ביותר ממאה ש"ח, משפשפת לי את הפטמות באופן כואב ביותר. פשוט ככה, כמו איזה נייר ליטוש קטן, אפילו ריצה של חצי שעה על המסילה, ויש לי פצע קטן על הפיטמה בדיוק. כמובן שעם הזיעה זה כואב יותר.
חשבתי להדביק משהו, כמו איזה פלסטר, אבל אני מזיע המון ולא נראה לי שמשהו יחזיק.ללבוש עוד חולצה מלמטה לא בא בחשבון. וזלין?
רעיונות? עצות? זה קורה להרבה אנשים? או שזה רק מבנה הגוף שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולצה
שי אלנקרי20/12/2009שלום,
מכיר את התופעה, לא יודע ממה היא נגרמת אבל הייתי מציע לנסות לרוץ עם חולצות דריי פיט, כאלו בטכנולוגיה המנדפת זיעה.. יכול להיות שיעזור
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדריי פיט כמו ספידריי של ספידו?
צפוני במלרע20/12/2009קורה אותו הדבר. נמשיך לנסות רעיונות אחרים.
תודה על העצה.
אדווח אם יהיה רעיון - לטובת המשתפשפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
שי אלנקרי22/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוזר מדריך בחדר כושרדורון אריה17/12/2009
שלום
האם מישהו שנמצא בתהליך הכשרה בקורס מדריכי חד"כ יכול לשמש כעוזר מדריך בחדר כושר.
הכוונה היא שהוא יעבוד רק כאשר נמצא בחדר הכושר גם מדריך מוסמך והעוזר יעבוד על פי הנחיותיו.
למשל יעביר סדנאות בטן כאשר המדריך המוסמך נמצא לידו ובוחן את פעולותיו.
אשמח לתשובתכם
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "עוזר מדריך"
שי אלנקרי20/12/2009חוק מכוני הכושר אומר: שמדריך בחדר כושר, כזה שנותן לאחרים הוראות ותרגילים חייב להיות בעל הסמכה של אחד ממוסדות ההכשרה בתחום: כמו שיאים באוניברסיטת ת"א, וינגייט וכו'....
מדריך ללא תעודה הוא לא מדריך וגם לא חצי מדריך.
המשך שבוע מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול שעת ההליכהענבל17/12/2009
שלום רב,
אני עושה הליכות כל יום לשם הרזייה והבריאות.
האם זה משנה אם אני מפצלת את השעה של ההליכה לחצי שעה בבוקר וחצי שעה נוספת בערב? האם שריפת הקלוריות והאפקטיביות הבריאותית דומות לשעה רצופה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול שעת ההליכה
שי אלנקרי20/12/2009שלום ענבל,
מחקרים רבים הראו כי מבחינה בריאותית אין שום מניעה לפצל את הפעילות האירובית אפילו על פני מספר פעמים במהלך היום, מבחינה קלורית ההבדלים הם קטנים ולא משמעותיים. מבחינת התמדה- יש לך סיכוי להתמיד בפעילות לאורך זמן רק מהמחשבה שהפעילות קצרה יותר ולכן הייתי מציע לך להמשיך כך. חשוב לזכור לערב את כל העניין התזונתי בתהליך הדיאטה- שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגיינר לעלייה במסהערן17/12/2009
אני בן 18.5 משקל 78 גובה 1.88. שמתי לב שכבר הרבה זמן אני לא עולה ואני אוכל לא רע בכלל.
אני רוצה להתחיל לקחת את הגיינר MASSIVE MUSCLE GAINER שייק לעליה במסה - 4.54 ק"ג של חברת MRM. רציתי לדעת מה אתם אומרים על אבקת גיינר?האם זה בריא?זה לא יגרום לי להיות שמנמן בבטן במקום ריבועים?אם אני לוקח גיינר אני צריך להמשיך לאכול 7-8 ארוחות ביום בנוסף אליו?
או מספיק 5 ארוחות ו2-3 מנות של גיינר?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגיינר לעלייה במסה
שי אלנקרי20/12/2009גיינר הוא תוסף מזון. תוסף מזון כשמו כן הוא תוסף המסייע להגיע לצריכה קלורית בדרך לא רגילה שהיא לא מהמזון. אתה חייב להתייעץ עם דיאטנית קלינית או ספורט כדי שתתאים לך את המינון הקלורי היומי לצרכי עלייה משקל ולאחר מכן תבדוק ותראה אם יש באפשרותך להגיע לצריכה זו מהמזון, במידה ולא, ניתן להשתמש בגיינר להשלמת מכסת הלקוריות היומית ואז גם תוכל לראות תוצאות. ירידה במשקל=גירעון קלורי....עלייה במשקל=עלייה בצריכה הקלורית
לך תבדוק את העניין ותוכל להיות מדויק הרבה יותר
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר לירכייםגל16/12/2009
שלום,
אני בת 22, הבעיה שלי היא שבירכיים באזור הפנימי למעלה יש לי כמו סימני מתיחה לבנים.. אני רזה ותמיד ההיתי כך שזה לא סימנים מהרזיה.
הרופאה אמרה לי שאני צריכה לשים שם קרם לחות ולעשות כושר כדי לחזק את המקום.. אלו תרגילים כדאי לי לעשות על מנת להעלים סימנים אלו? איזה תרגילים מחזקים את אזור זה?
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
שי אלנקרי16/12/2009את חייבת לבצע פעילות גופנית באופן כללי לכל אזורי הגוף ולא רק לאזור זה. מומלץ שתשלבי בין האימון האירובי (ריצה, הליכה, סטפר, אופניים, קיקבוקס) לבין האימון האנאירובי (אימון כוח)
יש אינספור תרגילים שעובדים על אזור הרגליים אבל לא משוכנע שתרגיל ספציפי אחד יסייע בהעלמת הסימנים. זו הסיבה שאני ממליץ שתתחילי לעסוק בפעילות גופנית מבלי להזניח אף חלק בגוף. מומלץ שתגיעי לחדר כושר באזור מגורייך, הסבירי את בעייתך למאמן הכושר המקומי והתייעצי איתו פנים אל פנים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון הזדמנויותאסף15/12/2009
שלום לכם!
רציתי לשאול,
אני נמצא בתקופה של עלייה במסה , עד כמה שאני מבין ויודע לאחר אימון צריך לתת לגוף השלמה של כ30-40 גרם חלבון להתאוששות מירבית בעת חלון הזדמנויות וגם לאכול פחמימות כדי שיהוו את הבסיס שיעזור לרקמות לאושש את רקמות השריר.
לאחרונה נאמר לי דוקא כי בחלון הזדמנויות אני צריך לצרוך חלבון נקי ולאכול אך ורק למשל משהו כמו פרוסת לחם דיאט אחת ורק לאחר כשלוש שעות לאכול כמות גדולה של פחמימות. כיון שאני בתקופת עליית מסה זה נראה לי משום מה מעט מדי וגם נראה לי שבחלון הזדמנויות ניתן לאכול יותר פחמימות מפני שהגוף צריך את זה ועם כמות יותר גדולה יוכל לספוג את החלבון יותר מהר לשריר
האם יש צדק במה שייעצו לי או שהקו שאני נוקט בו היום נכון יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון הזדמנויות
שי אלנקרי16/12/2009שלום אסף,
חלון ההזדמנויות נע בין 60 ל-90 דקות, היום יש שמדברים גם על פחות.
בכל מקרה, כמות החלבון הדרושה לגוף משתנה מאדם לאדם בהתאם למשקל גופו כמובן.
הספיגה הטובה ביותר של חלבון לאחר אימון חייבת לבוא עם פחמימה פשוטה בכדי לעזור לחלבון להיספג ולשוט בזרם הדם אל השרירים. גם לגבי כמות הפחמימות אחרי אימון, יש המדברים על יחס של 1 ל-2 או אפילו 1 ל- 3 בין החלבון לפחמימה.
שוב, זה מאוד אינדבדואלי ומשתנה מאדם לאדם בהתאם לפרמטרים שונים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהמודאג15/12/2009
האם החלבון של ביצה קשה מבושלת אחת(ללא החלמון) מספיקלאחר אימון (כוח או ריצה וכו)?
האם יש בו כמות מספקת של חלבון?
והאם עדיף יותר ביצים,או משהו אחר כלל?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון ביצה
שי אלנקרי16/12/2009שלום שגב,
כמות החלבון לאחר אימון משתנה מאדם לאדם בהתאם למשקל גופו ומטרתו.
באופן כללי: בחלבון הביצה יש בין 3.5 ל-4 גרם חלבון. כמות זה אינה מספקת לאחר אימון. לדוגמא: אדם השוקל 70 ק"ג המעוניין לפתח מסת שריר מומלץ שיצרוך סביב ה-20 גרם של חלבון מיד לאחר האימון, במילים אחרות כ-5-6 חלבוני ביצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר,
מודאג16/12/2009ואם אני 60 ק"ג ו169 ס"מ..חלמון של ביצה אחת כן מספיק?או יותר ביצים?או שצריך משהו אחר בכלל?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון ביצה ולא חלמון אבל עדיין לא..
שי אלנקרי20/12/2009עדיין לא נראה שמספיק..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלך על טונה
אלעד21/12/2009אני לא מאמן או גוף בכיר אחר אבל אולי אוכל לייעץ
אם תאכל פחית טונה או אפילו טיפה פחות יהיה לך די והותר חלבון לפיתוח השריר
תסתכל על הערך התזונתי על פחיות הטונה, יש בערך 26-28 גרם אם אני לא טועה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ביתינמרוד14/12/2009
שלום,
בחודשים האחרונים הפסקתי כמעט לגמרי א הפעילות הגופנית שהתחלתי לפני כשנה וחצי, בשל שינויים בסדר היום וכד'..
כמובן, אני מרגיש די רע עם זה...העניין הוא שעוד לפני כן- מכון הכושר די נמאס (לא הפעילות עצמה אלא המקום), ולאחרונה אני מעוניין לבצע פעילות אירובית ואימוני כח קלים בבית.(ואירובי בחוץ כמובן או בבריכה)
אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ על תרגילים שונים(ואשמח יותר אם תוכלו להפנות אותי לתמונות באינטרנט, או לתת שמות של התרגילים שלפיהם אחפש).
גילי 25 גובה 1.73 ומשקל 69-70. המטרה היא לא פעילות בעצימות גובהה אלא שמירה על בריאות טובה מאוד..( וללא "השמנה בטנית" שהבנתי שהיא הכי מסוכנת :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון ביתי
שי אלנקרי16/12/2009שלום נמרוד,
אני שמח לשמוע שאתה מעוניין לחזור לפעילות גופנית ובשלב הראשוני לאימון הביתי.
אם ברצונך למצוא תרגילי וידאו הניתנים לביצוע בבית אתה יכול להיכנס ליוטיוב ולחפש את דביר אלנקרי, אצלו תוכל לראות אינספור תרגילים שהוא מדגים לביצוע בבית.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
נמרוד17/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה לא מתפתח???תאיר ביטן14/12/2009
הייי....
אני בן 13 ואני מעוניין מאוד שכבר יהיו לי קוביות בבטן...
אני מתאמן כבר כמעט שנתיים ועדיין לא רואים תוצאות. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע (ראשון שלישי וחמישי), אני עושה 30 כפיפות בטן 2 סטים ואז עוד 2 סטים של 30 רק אלכסון ויש לי רק 4 קוביות שגם הן לא כאלה בולטות....
הייתי רוצה לדעת מה לא בסדר במה שאני עושה ומה העצות....
דרך אגב אני 1.65 ס"מ ו-47 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
שי אלנקרי16/12/2009בטן שטוחה וקוביות זו פונקציה של אחוזי שומן נמוכים ומבנה גנטי.
בכדי להוריד את אחוזי השומן לא מספיק רק לחזק את שרירי הבטן אלה גם לבצע אימוני אירובי המסייעים בשריפת קלוריות ושומנים וכמובן להתאים תפריט תזונה אישי.
לשם כך הייתי ממליץ לשבת עם דיאטן או דיאטנית קלינית ומאמן כושר בכדי להתאים עבורך את תפריט התזונה ותכנית האירובי המתאימים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה גנטי
אורח10/11/2012אם יש לי ומבנה גנטי של בטן שמנה - אז אי אפשר לשנות זאת?
האם בגלל הגנטיקה בחיים לא תהיה לי בטן שטוחה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה גנטי - תגובה
ד''ר איתי זיו11/11/2012ניתן בעיקרון להגיע לתוצאות מצוינות באמצעות אימון נכון ותזונה ולכ אחד יש את הגבולות אליהם ניתן להגיע. מעטים מצליחים להגיע למיצוי של יכולתם!
בטרם 'מתלוננים' על הבטן חשוב לבדוק שהיציבה תקינה (מנח עמוד השדרה), אחוזי השומן הנם בטווח הנורמלי-סביר , מבצעים אימונים מסודרים ומושכלים ועוד.
מראה הבטן בהחלט ניתן לשנות באמצעות טיפול מערכתי עם אנשי מקצוע מתאימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחטבות.כ14/12/2009
שלום,
אני ןב 19 שוקל 60 1.74 רזה,בטן בקטנה.
מאוד ורה להתחטב לא מצליח להירשם למכון אין לי זמן ולא יכול להתחיב כרגע.
יש לי 3 פעמים בשבוע שיש לי שעתיים להתאמן
מה עלי לעשות?
אני רוצה לפתוח שרירי בטן
כתפיים ידיים חזה גבב
האם אפשר ללא משקולות?
מה עלי לעשות?
תודה רבה,
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון
שי אלנקרי14/12/2009שלום,
ניתן לבצע לא מעט תרגילים כנגד משקל הגוף. החיסרון היחידי הוא שאת המשקל איתו אנחנו עובדים לא כל כך ניתן לווסת ולעיתים בתרגילים יכולים להיות קשים או קלים מידי.
אפשר לבצע שכיבות שמיכה(פושאפ) בשלל ווראיציות, סקואט, מכרעים, עלייה על מדרגה/שולחן, מתח בשלל ווראיציות, מקבילים (צר/רחב) וכמובן אינספור תרגילי בטן.
בשביל שתוכל לבצע את התרגילים בצורה נכונה ותותאם עבורך תכנית עבודה סימטרית לכל שרירי הגוף בהתאם ליכולת שלך, הייתי מציע שלפחות תפגש עם מאמן כושר לפעם או אפילו פעמיים. המטרה: לקבל תכנית עבודה מסודרת ותקינה.
סביר להניח שתצטרף להוסיף איזה אביזר או שניים
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים בפעילות גופנית מוגברתיעקב ורצהיזר12/12/2009
עוסק בריצות ארוכות. לאחר הריצות פריחה וגרד בפנים לאחר הזעה ובעקבות עליית הטמפרטורה בכל הגוף. הבנתי שד"ר יוני ירום ממליץ על טיפול תרופתי לפניי הפעילות. האם אפשר להפנות אליו את הסוגיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה ?
יעל12/12/2009שלום ,
יכול להיות שמדובר תופעה כרונית שנקראת " רוזציאה " , פעילות גופנית בדכ מחמירה את המצב
תעשה גוגל על זה - יש פה גם פורום שנקרא רוזציאה-תמיכה
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי בפנים
עופר קיס12/12/2009לפי ידיעתי תגובה אלרגנית לא בעייתית וידועה. אין אפשרות ליצור קשר ישירות מולו SORRY
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקוב שלום
ד''ר איתי זיו13/12/2009ממליץ בחום לפנות לרופא ספורט עם סוג בעיה כזו. ייתכן שחברי לפורום יודעים על דרך ההתנהלות במקרה זה. מציע בכל מקרה לפנות גם בפורום המתאים עם הבעיה.
בהצלחה איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא ספורט
שי אלנקרי14/12/2009תפנה את השאלה לאחד מפורומי רפואת הספורט או לפחות פורום שעוסק ברפואה.
שם בטוח ידעו יותר טוב להסביר לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ABC תוכנית אימון\12/12/2009
שלום ד''ר איתי זיו,
אני רוצה חוות דעת על תוכנית אימונים ABC
נתונים שלי :
1. גיל - 18.7
2. משקל - 86 ק"ג
3. גובה - 1.71
4. מטרה - עלייה במאסה + כוח
להלן תוכנית אימון A-B-C- :
A חזה + יד אחורית
חזה
לחיצת חזה כנגד משקולות בודדות בזווית של 30 מעלות 3X8 חזה עליון)
לחיצת חזה כנגד מכונה 3X10 + דרוספט של 10 סה"כ 4
פלייס חופשי כנגד משקולות בודדות בשכיבה ללא זווית 3X12
לחיצת חזה כנגד משקולות בודדות בשכיבה ללא זווית – 3X8
יד אחורית
מקבילים אחיזה צמודה – 3X8
פשיטות מרפקים בשכיבה כנגד מוט W – לחיצה צרפתית 3X8+ דרופסט של 8
פשיטות מרפקים כנגד פולי עליון לפנים – במוט V 4X10
אירובי
B גב + יד קדמית
מתח – 4 סטים של 6 חזרות – עם משקל במשרה הצורך.
פולי עליון אחיזה צמודה משיכה לסנטר 3X8 + דרופסט של 8
חתירה יד יד בהטיית גו כנגד משקולת בודדות 3X10 א חתירה בישיבה כנגד מכונה יד יד
חתירה כנגד פולי תחתון – אחיזה צמודה משיכה לטבור 3 X12- + דרופסט של 12
יד קדמית
כפיפות מרפקים כנגד משקולות בודדות בישיבה – שתי הידיים בו זמנית – בוהן כלפי חוץ 3X8+ דרופסט של 8.
כפיפות מרפקים כנגד פולי תחתון בשכיבה עם מוט ישר 4X10
כפיפות מרפקים כנגד פולי עליון – יד יד עם הרמה לצדדים 3X12
כפיפות מרפקים יד יד על הירך 2X12
C כתפיים + רגליים
כתפיים
לחיצת כתפיים בישיבה כנגד משקולות בודדות 12,10,8
הרחקת זרועות לצדדים בעמידה כנגד משקולות בודדות - 4X8
חתירה בעמידה כנגד מוט W הרמה לסנטר- 3X12
רוטציה פנימה ולבחוץ 2X12 לכל יד – כנגד פולי
רגליים
מקרבים – 4X12
מרחיקים 4X12
תאומים בעמידה 4X15
נ.ב. - זמני מנוחה בין סט לסט- 1-1.5 דקות.
נ.ב. - משך כל אימון לא יעלה על שעה וחצי.
שאלה : מה זה דרוספט או דרופסט או איך שאומרים את זה והאם זה מתאים לשיפור כוח?
שאלה : והאם התוכנית הנ"ל היא אכן למתקדמים ( מעל 4 שנים בישבילי ) . . .
תודה-רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
\17/12/2009שלום רב,
למה לא עונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית ABC
שי אלנקרי20/12/2009ביקשת את תגובתו של ד"ר זיו והיית ספציפי לגבי מי שרצית שישיב לך לכן התעקבה התשובה
זוהי תגובתי-
1.התכנית מעט עמוסה מידי,
2.הייתי דואג שכל אימון לא יעלה על שעה
3.רגלים, רגלים , רגלים- למה 4 תרגילי כתפים ולעומת זאת רק 3 תרגילי רגליים?
4. תתחיל להכניס סקוואטים ומכרעים (לאנצ'ים) במקום המקרבים / מרחיקים
5. אם תכנית אימון הכוח (בלי אירובי) עולה על שעה אתה מפסיד ולא מרוויח
6. תזונה- לפני/אחרי ובמהלך היום
7. שינה- 7-8 שעות
חוץ מזה נראה שיש מקום לשבת עם מדריך כושר ולהתייעץ איתו ספציפית על התכנית שלך, הרבה יותר מעשי ורציני מאשר לקבל המלצות בפורום
שיהיה בהצלחה בתכנית האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)