פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרגיל
    דנה
    02/12/2009

שלום,

אני בת 26, רצה 4 פעמים בשבוע +עושה כפיפות בטן.

לאחרונה התחילו אמצלי כאבי גב, ופניתי לאורתופד שהפנה אותי לפיזיותרפיה. קיבלתי כל מינ עצות לגבי ישיבה נכונה ועוד. אחד הדברים שאמרו לי שם הוא שבמקום לעשות כפיפות בטן עדיף שאעשה תרגיל אחר:

שוכבים על הבטן, הידיים מכופפות לפעמים (נשענים על המפקים והאמות), מכניסים את הבטן כמה שניתן ואז מרימים את הגוף בצורה דומה למדי לשכיבות שמיכה (רק שנשענים על המרפקים ) וסופרים עד 10-15 (כמה שיכולים). האם זה באמת יעיל לעיצוב שרירי הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרגיל

הוספת תגובה

• תרגיל בטן

שי אלנקרי
    03/12/2009

שלום דנה,
    אם אני מבין נכון זהו תרגיל בטן סטטי. אני מניח שקיבלת את התרגיל כי הפיזיוטרפיסט
    רצה למנוע את התנועתיות בעמוד השדרה. עשי בדיוק מה שהוא ביקש, הוא זה שבדק וראה אותך ולכן כדאי להמשיך זאת. בהמשך אולי תוכלי לבקש ממנו שיוסיף לך תרגילים נוספים.
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה,
    מודאג
    01/12/2009

אפשר לעשות אימון כוח קליל של 20-30 דקות אחרי אימון כדורסל?
    כדאי לי להתאמן בוים ראשון במשך 45 דקות לערך,וזה יספיק?או להוסיף עוד יום?אולי שישי -גם למשך 45 דקות לערך?
    תודה רבה רבה לך על הכל,אתה עוזר לי מאוד,והמשך שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה,

הוספת תגובה

• שגב

שי אלנקרי
    03/12/2009

אין שום מניכה שתעשה אימון כוח של 20-30 דקות אחרי אימון כדורסל, אתה אולי עלול להרגיש מעט ירידה בכוח השרירים או באנרגיות אבל בסך הכל זה אפשרי.
    אימון כוח מומלץ לבצע לפחות 2-3 פעמים בשבוע בכדי שזה יהיה אפקטיבי ותוכל לראות תוצאות.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה...
    נער
    01/12/2009

אני כבר חצי שנה עובד על חיטוב... ואין לי ממש מסת שריר.
    אני מתלבט אם להירשם לחדר כושר ולהתחיל בתקופת מסה.. כי עכשיו חורף, ולא הכי נעים לרוץ בחוץ.. כבר יורד לי החשק לרוץ.
    אבל מצד שני אני מפחד שאני אשמין מהמסה וכל החיטוב שעשיתי ייהרס... מה אני עושה במצב כזה? מה מומלץ לעשות? אני שוקל 49-50 וגובהי 1.60..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• המלצה לביצוע פעילות גופנית

שי אלנקרי
    03/12/2009

שלום
    אני ממליץ לך שלושה דברים:
    1.להירשם לחדר כושר- שם יש את כל הכלים והאביזרים הדרושים לביצוע אימונים גופניים.

2. לקבל תוכנית אימונים אישית בהתאם לנתונים שלך ממדריך כושר מקצועי (אין תחליף לייעוץ אישי של בעל מקצוע)
    3. להיפגש עם דיאטנית קלינית לצרכי בנייה של תפריט תזונה אישי, לעיתים אפשר להתאמן
    בלי סוף, אך אם כל הנושא התזונתי לוקה בחסר יהיה קשה לך לראות תוצאות.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת
    יוסף בן אבו
    01/12/2009

היי,אני מדריך בקבוצת יובל אילם שזה כושר קרבי.אחרי חודשיים-שלושה שלא התאמנתי חזרתי להתאמן(זה היה לפני חודשיים) ובאימון שהעברתי התחלתי להרגיש כאב (של מתיחה) כזאת במפשעה(מימין לאשכים)בירך הפנימית (אם אפשר לקרוא זה כך) והמשכתי להעביר את האימון ושכעשינו ספרינטים התחלתי להרגיש את זה הרבה הרבה יותר חזה בכל הקטע של המפשעות מימין ומשאל לשכים או הירך הפנימית.
    הפסקתי את האימון והכאבים עברו באותו יום במנוחהויום למחרת בבוקר שקמתי קמתי עם כאבים חזקים בבטן התחתונה ממש מעל האיבור מין.אפילו אפשר להגיד מתחת לבטן התחתונה וזה ניטרלי כאילו באמצע לא נוטה לשום צד.
    נחתי וזה עבר לאחר שלושה ימים,חזרתי להתאמן לאחר חמישה ימים והכל היה רגיל.ואחרי שבוע שבועיים באחת הזחילות שעשינו בעת קיפול הרגל ודחיפת הגוף על ידי רגל יימן הרגשתי כאב שוב במפשעה אותו כאב של מתיחה כזה. מאז אני מתאמן בעצימות נמוכה ועכשיו הפסקתי את האימונים אבל לפעמים היה לי כאבים מצד ימין או שמאל איפה שאמור להיות בקע מפשעתי.
    הכאב בא שאני עושה תנועה מסויימת שכוללת את החימום שהתנועה היא כמו מסירת עקב בכדורגל רק עם הרגל פנימה ועבודה של האן,אתה בטח מכיר.
    כרגע למרות שזה כואב לפעמים שאני מתאמן ומגביר קצב, אין לי הגבלה בתנועה,אין כאבים במנוחה,אין שום בליטה או סימנים חיצוניים לבקע,בזמן הפעלת שריר הבטן בעוצמה חזקה ו בשיעול אין בכלל כאבים.
    אשמח לשמוע ממך מה דעתך?מזה?מה לעשות?האם יש לחשוש לבקע למרות שהסימנים מראים על משהו אחר?מה הקשר בין הכאבים במפשעה לבטן התחתונה?
    בקיצור אשמח לשמוע ממך את דעתך אתה איש מקצוע שמבין עניין.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ענת

הוספת תגובה

• רון

שי אלנקרי
    01/12/2009

שלום רון.
    הייתי מפנה את השאלה לפורום שעוסק בפציעות ספורט וברפואה, אני מניח ששם אנשי המקצוע
    ידעו להשיב לך בצורה המקצועית ביותר.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

יוסף בן אבו
    02/12/2009

נכון איתי זה לא בדיוק המקום אבל ממה שראיתי בפורום לענת יש ניסיון בכל הקשור לבקע אז בכל זאת ענת אם יש לך תשובה אשמח לשמוע.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רון

שי אלנקרי
    03/12/2009

ענת כבר לא נמצאת בפורום ולכן לא תוכל להשיב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני-כושר
    מוטי
    01/12/2009

שלום,
    בשנה האחרונה אני מתעמל על ההליכון הביתי שלי, וקצת מאסתי בו. אז קניתי אופני כושר.
    אשמח לקבל יעוץ, איך להשתמש בהם, כך שלא אפסיד מהאפקט והעצימות ושריפת-הקלוריות שהשגתי בהליכון. אציין, שבהליכון השתמשתי 4 פעמים בשבוע, כ45 דק' בכל פעם, בקצב הליכה בינוני-מהיר.

תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    אופני-כושר

הוספת תגובה

• אופני כושר

שי אלנקרי
    01/12/2009

הרבה תלוי גם במטרה שתרצה להשיג באימון, גם באופני הכושר בדומה להליכון, מומלץ להתחיל ולעלות את העומסים ואת האינטנסיביות של האימון בהדרגתיות.
    מה הנתונים האישיים והמטרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופני כושר

מוטי
    05/12/2009

ראשית, תודה, שי.

הנתונים האישיים: גובה 185 משקל 95 ק"ג
    המטרה שלי באימונים כרגע, היא הפחתה במשקל, בקצב מתון. כמובן, בנוסף לתפריט מאוזן עליו אני מקפיד.

תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בתוכנית אימונים שבועית
    אלעד
    30/11/2009

שלום רב לכל המיודעים, קודם אני רוצה לציין כמה חשוב המידע שמסופק כאן בפורומים ושהוא תומך ועוזר מאוד, אשמח להסתובב כאן ולהחכים בכל הקשור בבריאות, תזונה וכושר בפרט.

לפני כחודש נרשמתי לחדר כושר, ובניתי עם מדריך תוכנית אימונים תחת שבועית(ראשון שלישי וחמישי), כשבין האימונים אני עושה אירובי.
    מאז ומתמיד הייתי בקושר גופני טוב, בעיקר שחייה (2.5-2 ק"מ לאימון) או ריצה(9-15 ק"מ לאימון) עם זאת ציון הBMI שלי תמיד בגבול העליון ואפילו רבע נקודה מעל הרצוי, כשמבנה הגוף שלי בינוני ולא גדול מאוד, כך שאני צריך להוריד כמה נקודות ולהוריד אחוז שומן.

המטרות העיקריות שלי בחדר הכושר בנוסף לנופך הבריאותי הייתה ירידה במשקל וחיטוב הגוף, כמובן שהוספת מסת שריר כלולה אך ללא שום עזרים כגון חלבון באבקה וכו' אלא רק כתוצר מהמטרות העיקריות.

אני בן 21 וחצי, גובה 187 ס"מ ושוקל 87 ק"ג, אחוז שומן של 24%.

בנו לי תוכנית אימון בהתחלה ואני הוספתי לה מעט סטים מיוזמתי.
    האימון התלת שבועי שלי בנוי כך(שמתי בסוגריים מה שאני הוספתי מיוזמתי):
    אני מתחיל ב2.5 ק"מ ריצה בעלייה בקצב יחסית מהיר לעבודה על סיבולת לב ריאה.
    חזה:
    לחיצת חזה- משקל חופשי בישיבה- 3X15
    (לחיצת חזה 2X15-ישיבה)
    רגליים:
    דחיקה- 3X15
    רגל אחורית-2X15(הוספתי עוד אחד 3X15)
    4 ראשי-2X15(הוספתי עוד אחד 3X15)
    גב:
    מתח-2X13
    גב עליון בישיבה- 3X15
    כתפיים:
    לחיצת כתף- 3X15
    (לחיצת כתף-מכשיר שעובד על כתף חיצונית 3X15)
    גב תחתון:
    כפיפה על כיסא רומי- 3X15
    (לחיצה לגו תחתון במכשיר 2X15)
    יד אחורית:
    3X15 יד יד
    בטן:
    תחתונה- 3X15
    עליונה- 3X15
    אלכסונים- 2X15
    בייספ:
    3X15 יד-יד עם משקולות

אלה כאמור האימונים התלת שבועיים, שלוקחים כשעתיים ורבע בערך.

בין האימונים-
    ביום שני יש לי שיעור ספיניג למתקדמים.
    ביום רביעי אני שוחה/ מוותר על שיעור עפ"י עומס היום בעבודה.

אני חייב לציין שאני לא מרגיש שהאימונים קשים לי מדי, סה"כ יש לי סיבולת לב ריאה גבוהה וכושר מצויין, ולכן אפילו הוספתי תרגילים מיוזמתי. כנ"ל עם אימוני האירובי, הוספתי אותם בין האימונים כי אני מרגיש הרבה יותר טוב עם הגוף בשבועות שאני מבצע אותם משבועות שלא.

לסיכום רציתי לדעת האם תקין לעבוד על כל קבוצות השרירים האלה באימון אחד? או שאשיג תוצאות טובות יותר אם אבודד שרירים לימים ואעבוד עליהם בצורה יותר אינטנסיבית?
    והאם האירובי שאני עושה במשך השבוע מספיק לחיטוב ולאיבוד אחוז שומן?

לתשובות אודה,
    בברכה,
    אלעד

הוספת תגובה

• היי אלעד

ד''ר איתי זיו
    01/12/2009

האם קיבלת תשובה בפורום? אשמח להתעדכן ולענות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

אלעד
    03/12/2009

לא קיבלתי כל תשובה בינתיים, הייתי שמח לקבל תשובה וייעוץ בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אלעד

ד''ר איתי זיו
    06/12/2009

בנפח שהנך מתאמן זה ככל הנראה המתכון להגיע לאולימפיאדת לונדון הקרובה.... עושה סדר:
    1. אימון המשקולות שלך מומלץ שתתמקד ב- 8 קבוצות השרירים העיקריות בגוף ללא פיצול בלפחות בשלושת החודשים הראשונים. מדובר על 27-24 סטים בסה"כ. בהמשך ניתן גם לפצל את האימון לשני חלקים ויותר. עצימות האימון מומלץ שתהיה גבוהה, קרי שבכל סט הנך מתקשה לבצע את החזרות האחרונות בו.
    לגבי מספר החזרות, מומלץ לגוון. בכל תרגיל מצי לבצע 3 סטים במספר חזרות משתנה לדוגמה: 14,11,9 במשקלים המתאימים למספר החזרות הנבחר. מדי חודש שב עם המדריך והחלף תוכנית
    זמן האימון הנו בסדר גודל 60-45 דקות לכל היותר (לאימון הכוח). במידה והנך מפריז בביצוע הסטים השונים והאימון בכלל חשוב לזכור שמעל 60 דקות של אימוני כוח מופרש הורמון קטבולי קורטיזול שגורם לתהליך קטבולי (פירוק) של רקמת השריר. לפיכך אין צורך לבצע אימוני כוח ארוכים.אתה עושה יותר מדי!
    2. פעילות אירובית על פניו נראית מבוקרת. בפועל 4 פעמים בשבוע אם הנך מבצע - טוב. במידה והמטרה הנה עלייה במסת השריר בצע את האימון האירובי אחרי אימון הכוח או בנפרד ממנו.
    3. אחוזי השומן בגופך הנם מעל הממוצע. לא סביר שבהיקף פעילות שהנך מבצע וברמת מוטיבציה שניחנת לא תפחית באחוזי השומן. ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע בהקדם . ה- BMI במקרה שלך אינו המדד לבדיקת הרכב הגוף והמשקל שלך אלא אחוזי השומן. מציע לבודקם אחת לשבועיים בממוצע. טווח אחוזי השומן הממוצע הנן 20-13% . תלוי בגיל המתאמן.
    בהצלחה רבה
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלעד
    09/12/2009

תודה רבה על העזרה והתשובות, אני אלמד מהדברים ואגוון כך את הפעילות שלי במיוחד במחזרות ובסטים.

אני עובד על כל קבוצות השרירים וכן מעכשיו אגביל את מספר התרגילים ואשתדל לצמצם את הפעילות משעתיים לשעה או שעה ורבע.

בברכת חורף נעים,

אלעד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה
    נתנאל
    30/11/2009

שלום הנני מתאמן במשקולות כשנתיים עם חבר שנינו רואים תוצאות (הוא כבר 6 שנים)
    הבעיה היא שבסוף אימון הוא מרגיש נעילה של השרירים וחוסר תנועה שלמה של השרירים שפעלו לעומתו אני חוץ מלהרגיש את קושי האימון בסוף לא מרגיש שום נעילה בשרירים ושום הרגשה שהשריר בכלל עבד
    הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בזה שהשרירים אצלו מוצקים בשגרה ובמיוחד אחרי אימון אצלי אם אני לא לוחץ על השריר הוא מאוד רך (נראה כשריר אך מרגיש כשמנוני)

מה פשר התופעה? ומה עליי לעשות על מנת למצק את השרירים שלי

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה

הוספת תגובה

• היי נתנאל

ד''ר איתי זיו
    01/12/2009

לגבי תחושתך. חשוב לדעת מה אחוז השומן בגופך. ייתכן שהנך חש כך מכיוון שאחוזי השומן גבוהים אצלך יחסית אשמח להתעדכן. בנוסף, חשוב לדעת שלכל אחד מבנה גוף שונה וייתכן שלחברך מבנה מזומורפי (שרירי) ואילו אלא מבנה גוף אחר. במקרה זה לחברך קל יותר לפתח מסת שריר. לא כתבת באיזה מספר חזרות הנך מתאמן? טווח החזרות המומלץ עבורך הנו 15-6 בעומסים מתאימים .
    שלח לי נתונים ונתקדם...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

נתנאל
    01/12/2009

אכן אחוזי השומן אצלי גבוהים משלו במיוחד בחורף שאני מזלזל באירוביאז סבבה זה עונה לי למה השריר יותר רך כאילו יעתי את זה רציתי אבל עדיין זה בהבדלים גבוהים כי שנינו מאוד חטובים
    מה שאני לא מבין למה הוא נתפס יום למחרת האימון ואני לא
    למה הוא סוף האימון אין לו תנועה מלאה ביד מה שלי קורה רק אחרי שאינני מתאמן תקופה ארוכה וגם ברמה נמוכה מאצלו (אני מנסה להסביר הגיון בזה שאני הייתי קרבי והוא לו ובצבא עבדתי הרבה מאוד על סבולת והשרירים עדיין זוכרים את האימונים הקרביים ובגלל זה המשקולות לא מתפיסות אותם...יכול להיות שתצחק אבל לי זה נשמע הגיוני :) )
    הטווחי חזרות שלנו לרוב 12 חזרות לפעמים יש 15 לכל שריר יש מינימום 2 תרגילים שונים כאשר הסטים הם 4 לדוגמא יד אחורית-12 חחזרות לסט 4 סטים 3 תרגילים שונים משקל בינוני+
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נתנאל שוב

ד''ר איתי זיו
    03/12/2009

לגבי תחושה הכאב של השרירים מדובר בכאבי שרירים מאוחרים (DOMS) היא שכיחה במקרה שמבצעים תרגילים חדשים או מבצעים שיטת אימון שלא נעשית בדרך כלל (לדוגמה: שיטת אימון: הפשטה, סט מורכב, חזרות שליליות ועוד). הכאבים לאחר 72 שעות בממוצע אט אט נעלמים. תוך מספר אימונים לא אמורים להופיע כאבים אלה. ייתכן שחברך מבצע תרגילים שונים או לחילופין בעומס גבוה במיוחד, אזי שכיח המצב של כאבי שרירים מאוחרים. עדיין, כאבי שרירים מאוחרים אינם התנאי להתקדמות. ניתן להעלות מסת שריר ולשפר האסתטיקה הגופנית גם ללא החוויה הנ"ל באופן קבוע.
    לגבי מספר החזרות המתאים מציע לך לבצע אימון בשיטת הפירמידה בה הנך מבצע מספר סטים במספר חזרות משתנה לדוגמה: 15, 12,9, 7. המשקל הנו בהתאם למשפר החזרות המתבצע. מדובר בשיטת אימון מאוד מוכרת שיעילה במיוחד לפיתוח כוח. בכל מקרה חשוב שתחליף שיטות אימון ותרגילים מדי חודש בממוצע.בנוסף, חשוב לבצע 27-14 סטים בכל אימון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    מודאג
    29/11/2009

שמי שגב ועד לפני שלושה שבועות התאמנתי בבית באופן קבוע-כושר(כוח-שכיבות שמיכה,משקולות קטנות וכו')ומאז התחלתי להתאמן בנבחרת ביה"ס בכדורסל(שם לא עושים אימוני כושר) כפעמיים בשבוע-שלישי וחמישי.אני משתדל להתאמן גם בימי ראשון בבית-קצת כוח,אך כשמגיע היום אני עייף מכדי להתאמן.שאלתי-האם הפסקה של אימוני כוח מורידה את רמת הכוח הפיזי שבשרירים?מפני שהנפח ירד משמעותית והשרירים מרגישים רכים למדי. מה עצתך בנושא?ואיזה אימון כן כדאי לי לעשות ולנקז אימון כוח לפעם בשבוע(מה לעשות-אילו תרגילים ביום הבודד)?
    תורה רבה מראש ושבוע טוב,שגב

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• התרגילים

מודאג
    29/11/2009

הטובים ביותר לחיזוק ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שגב

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

על מנת להשתפר ולהתחזק עליך לבצע לפחות 2 אימוני כוח בשבוע. באימון כוח אחד בשבוע רק מתאמנים מסוימים יצליחו לשפר כוח מכיוון שהדבר מצריך רמת אימון מאוד מאוד גבוהה. במידה והנך מתאמן פעמיים חשוב שימי האימון לא יהיו סמוכים אחד לשני לדוגמה ניתן להתאמן ימי א וד או ב וה. בכל אימון שכזה עליך להפעיל את כל קבוצות השרירים, 8 סה"כ. תרגילים מומלצים במקרה שלך הנם המורכבים. אי לכך: רגליים: לחיצת רגליים בישיבה עם מכונה ייעודית (או סקווט בסמיט משין), חזה: לחיצת חזה בישיבה במכונה ייעודית, גב: משיכת פולי עליון באחיזה צרה לפנים, כתפיים: לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד, כופפי מרפק: כפיפת מרפקים בעמידה עם משקולות יד, פושטי מרפק: פשיטת מרפקים בעמידה עם פולי עליון, בטן: כפיפת גו בשכיבה, זוקפי גו: פשיטת גו בשכיבה. בחודש הראשון יבוצעו 3 סטים של 12 חזרות. לאחר חודש יש לשנות את מספר החזרות ואת סוג התרגילים המתבצע.
    חשובה במיוחד אינטנסיביות בה האימון מתבצע. הדבר יתבטא בכך שבכל סט לא ניתן לבצע חזרות נוספות.
    לגבי השילוב עם אימוני הכדורסל, אין הרבה ברירות יש לשלב גם את אימוני הכוח. מציע שתקיימם בימים אחרים בהם אינך מתאמן כדורסל. מה עם התזונה? אולי זו גם סיבה לחולשה שהנך מתאר? בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מתאמן בחדר כושר..

מודאג
    29/11/2009

אילו תרגילים כן אוכל לבצע בבית,יש לי מתח ומשקולת של 10 ק"ג.מה כוונתך?כדורסל בימי שלישי וחמישי,וכוח בראשון ורביעי?ברביעי איני יכול מפני שאני לומד בביה"ס עד 8 בערב.שחכתי לציין שאני בן 14.5,גובה 167 סנטימטרים ומשקל 54 ק"ג. מה עצתך האחרת?
    תודה שגב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שגב שוב

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

אימון בבית מצריך ביצוע תרגילים מתאימים: סקווט עם משקולות יד (ניתן לשבת על כסא ולקום), מתח, שכיבות סמיכה (ידיים על כסא רגליים על הקרקע. בהמשך ניתן להעלות את דרגת הקושי), לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד, כפיפת מרפקים בעמידה עם משקולות יד, פשיטת מרפק בעמידה עם משקולת יד , כפיפת גו בשכיבה, פשיטת גו בשכיבה (ניתן לבצע ללא בעיה על מזרון בבית). ראה מספר החזרות שצוינו קודם וההנחיות בהתאם. מציע לרכוש עןד 3-2 דרגות של משקולות יד איתן תוכל להתאמן בבית. לאחר מספר אימונים יכולתך תשתפר ויהיה צורך בחלק מהתרגילים להעלות במשקלים.
    לפי מה שציינת משקל גופך נמוך. חשוב במקביל לאימונים להעלות את ההכנסה הקלורית ממזון איכותי. זאת תעשה מציע עם איש מקצוע.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על סבלנותך,

מודאג
    29/11/2009

דבר נוסף.
    אפשר לעשות אימון כוח קליל של 20-30 דקות אחרי אימון כדורסל?
    כדאי לי להתאמן בוים ראשון במשך 45 דקות לערך,וזה יספיק?או להוסיף עוד יום?אולי שישי -גם למשך 45 דקות לערך?
    תודה רבה רבה לך על הכל,אתה עוזר לי מאוד,והמשך שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דני
    28/11/2009

האם באימון מישקולות יש גבול לשריר עד מישקל מסוים ?
    או שאפשר להתאמן ולהתפתח עד אין סוף?
    עד שאלה
    הבנתי שכדי להוסיף מסת שריר צריך לצרוך יותר קלוריות,מה קורה אם אני רוצה לעשות אימון אירובי שגורם לי למאזן קלורי שלילי ,האם צריך להפסיק אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי דני

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

באימון משקולות על פניו יש גבול לרמה אליה ניתן להגיע. בפועל מרבית המתאמנים לא מגיעים אליה! מדובר במקרה זה בשנות אימון רבות, הקפדה יתרה על הכללים החשובים (להתאמן לפי עקרונות האימון החשובים, תזונה, מנוחה ועוד). על מנת להתקדם באופן ממשי מפתחי גוף ואף ספורטאי הישג שונים משתמשים בסטרואידים אנבוליים ובכך הם משתפרים עוד ועוד. המחיר הבריאותי במקרה זה גבוה. על מנת להרים משקלים גבוהים יותר ובכלל להתקדם חשוב לעשות מניפולציות באימון מפעם לפעם. לדוגמה, שימוש בשיטות אימון שונות, גיוון האימון בכלל וכדומה.
    לגבי העלאת מסת שריר חייבים לצרוך כמות חלבון גדולה יותר. הרעיון הנו לחלק את החלבון הנצרך מספר פעמים ביום (מפתחי גוף אוכלים 7-6 ארוחות ביום ולעיתים יותר). לגבי האימון האירובי אין חשש לבצעו אך חשוב לשים לב לעצימות, קרי הדופק. כשמטרת האימון הנה העלאת מסת שריר מומלץ לבצע אימון אירובי בדופק לא גבוה במיוחד (70-60% בממוצע). בכל מקרה פעילות אירובית הנמשכת 30-20 דקות לא מצריכה שימוש רב בקלוריות. לתזונה במקרה זה חשיבות רבה במיוחד. ייתכן שהנך נמצא בגירעון קלורי גם ללא קשר לפעילות האירובית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירוט

דני
    29/11/2009

תוכל לפרט..
    אני 175 בן 25 אני מרים ממישקל של 14ק בידים ומרגיש שהגוף ממש לא רוצה להתקדם יותר ולא גודל יותר בניגוד לחזה ובטן שכל הזמן גדלים ,(משקלים של 30 וכו)
    מה כדי לעשות להשאר ככה לכל החיים?
    ובנוגע לפעילות האירובית אני עושה 50 ד בערך עצימות בינונית זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דני
    29/11/2009

והאם הפעילות זו ממולץ לשרפת שומן(חיטוב)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דני שוב

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

עניתי בתגובה הקודמת. פעילות אירובית מועילה לשריפת שומנים. בכל מקרה לתזונה משקל מכריע עוד יותר, מכיוון שניתן בנקל להתאמן ולעלות במשקל ובאחוזי שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דני שוב..

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

חסרים לי נתונים כמו אחוזי שומן שלך. אם המטרה הנה להתקדם עוד עליך לשנות את תוכנית האימונים מדי חודש (במקרה זה מחליפים את התרגילים, מספר החזרות ומשתמשים לפרקים בשיטת אימון מסויימת לדוגמה, פירמידה, סופר סט וכדומה). במידה ואינך רוצה להעלות עוד במסת השריר גם אז עליך לשנות תא תוכנית האימונים באופן קבוע על מנת לא להגיע לסטנציה (נסיגה ) ביכולת הגופנית. לגבי אופן התקדמות של שרירים מסויימים חשוב לזכור שמדובר במקרה זה על אפקטי אימון המתבטא בכך שלמרות שניתן לעיתים גירוי זהה ההתקדמות אינה זהה. לדוגמה בשרירי הבטן אפקט האימון מהיר משמעותית יותר לעומת שרירי מרחיקי הירך וכך הלאה. במידה ואינך מתקדם בפיתוח אזור מסוים עשה אחד מהדברים הבאים: החלף תוכנית אימונים, נהל מעקב קפדני מפורט עם כל הנתונים בכל אימון ואימון, השתמש בשיטת אימונים המתאימה לרמתך, הקפד על זמני מנוחה בין סט לסט של 90-30 שניות בממוצע (ככל שמספר החזרות קטן יותר והמשקל גבוה בהתאמה זמן המנוחה ממושך יותר), הקפד על תזונה עשירה בחלבון, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
    במידה ואינך רוצה להתקדם גם חשוב לשנות את תוכנית האימונים. בעיקרון מספר חזרות רב יחסית 15 לדוגמה משפיע מעט על הפוטנציאל להעלאת מסת שריר.
    לגבי הפעילות האירובית חשוב לבצע על מנת לשפר הכושר האירובי ולהפחית אחוזי שומן (במקרה זה נהוג להשתמש במטבע הלשון 'חיטוב הגוף'). פעילות אירובית 50 דקות זה בסדר גמור. בעיקרון במידה ומטרתך הנה עלייה במסת שריר מציע לבצע 4 פעמים בשבוע פעילות אירובית כ- 30 דקות בכל פעם בקצב בינוני-קל 70-60% מדופק מירבי.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימונים
    אבי
    28/11/2009

שבוע טוב
    אשמח להתיעץ לגבי תוכנית אימונים שבנו לי בחדר כושר
    מטרת האימון העלאת מסה.גיל 32 , משקל 70ק"ג , גובה 1.70
    אני מגיע 3 פעמים בשבוע לחדר הכושר.
    התוכנית שבנו מתחלקת לשלוש קבוצות ABC כאשר בכל אימון אני מבצע אחד מהקבוצות
    A- חזה ויד קידמית כאשר בחזה שלושה תרגילים וכנ"ל יד קידמית , 4*10 לכל תרגיל
    B- גב+יד אחורית כנ"ל לגבי התרגילים
    C- רגליים+ כתפיים כנ"ל לגבי התרגלילם

ובכל אימון אימון בטן , האם לדעתך תוכנית זו תואמת את מטרת האימון ? ואם לא מה אתה מציע לשפר.

תודה רבה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית אימונים

הוספת תגובה

• היי אבי

ד''ר איתי זיו
    29/11/2009

אעשה סדר....
    מתאמן הפוקד את חדר הכושר 3 פעמים בשבוע מומלץ שיאמן אל כל קבוצות השרירים בגופו בכל אימון! למרות זאת לאחר מספר חודשי אימון (לפחות 3) ניתן להמליץ לעיתים על פיצול תוכנית האימונים ל- A ו- B. במקרה זה בכל אימון מאמנים רק 4 קבוצות שרירים מתוך ה- 8 הקיימות. לדוגמה באימון A יופעלו קבוצות הרגליים, הגב, פושטי המרפק והבטן ואילו באימון השני - B יופעלו קבוצות שהרירים הנותרות: חזה , כתפיים, כופפי מרפק וזוקפי הגו. בכל אימון יבוצעו 27- 24 סטים בממוצע.
    אימון של ABC מתאים למתאמנים מאומנים במיוחד לאחר שנה של אימון בדרגת בינוני לפחות ותלוי במשתנים כגון: הניסיון של המתאמן, המבנה הגופני, מטרת האימון ועוד. אימון זה מתאים כשמטרת האימון הנה פיתוח גוף (!). חשוב לדעת שאימון היפרטרופיה אינו אימון פיתוח גוף. לגבי התוכנית שקיבלת, מציע להתאמן בחלוקה לכל היותר של A B. במידה והנך מתקדם כהלכה ניתן אולי בהמשך לפצל את התוכנית ל- 3 חלקים וזאת בתנאי שהנך פוקד את חדר הכושר לפחות 5 פעמים בשבוע. לגבי מספר החזרות בכל תרגיל מומלץ לגוון ולא להפעיל קבוצת שרירים מסוימת (לדוגמה חזה) רק במספר חזרות מסוים. הנחיה זו מתאימה בעיקר למתאמנים מתחילים בחודשי האימון הראשונים. אם כך ניתן לבצע מספר סטים כשבכל סט מספר חזרות שונה לדוגמה: 15,12,8,6 המשקל הנו בהתאמה למספר החזרות.
    לסיום.. התזונה. על מנת להעלות מסת שריר יש לצרוך כמות חלבון רבה יותר . בכל מקרה ממליץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע בעניין. חשוב.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כושר גופני .
    חכם חנוכה
    27/11/2009

שלום רב !

אני גבר בן 30 , מטר 83 , על 78 קילו.

ב 10 שנים האחרונות נמנעתי כמעט לחלוטין מלעשות פעילות גופנית ( לקום מהספה למקרר לקחת כוס קולה היה נראה לי כמו לרוץ מרתון), עישנתי סיגריות , שתיתי כמויות אדירות של אלכוהול וחייתי חיים ברברים לחלוטין שכוללים : תפריט "עשיר" בשומנים, כולסטרול רע ומרושע ובצקים , בשעות נידחות כמו 12 , 1 , 2 , 3 - בלילה.

לאחרונה הלכתי לעשות בדיקות כלליות ונמצאו אצלי התחלות של מחלות כמו בלוטת טריס, דם בשתן וכבד קצת שומני. אף אחד מהדברים לא במצב רציני לדברי הרופאים.

לאחרונה קראתי על החשיבות האדירה שיש בפעילות גופנית בשמירה על הבריאות ולערכתי בעיות הבריאות שצצו לי לאחרונה נובעות באופן ישיר או עקיף מההזנחה הגופנית שלי.

כטיפול ראשוני לקחתי על עצמי להתחיל לרוץ בכדי להכנס לכושר. ואכן רצתי - לחנות נעליים לקנות נעלי ריצה. עד פה הכל קל...

החלק הקשה הוא - שכבר השתמשתי בנעליים פעמיים , יום אחרי יום הצלחתי לרוץ בקושי 6 דקות מסביב לכמה בניינים למטה, עליתי הביתה ולקח לי בערך בין שעה וחצי לשעתיים להרגע מהריצה - שכללה בתוכה סחרחורות אדירות , רצון להקיא, כאבי ראש , תחושה של חוסר חמצן, כאבים בארובות העין ודופק מואץ.

שאלותיי הם אלו :1) האם הסימפטומים שאני חווה נורמלים ? 2) האם יש דרך להכנס לכושר בצורה מומלצת לאדם במצבי ?

תודה, ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כושר גופני .

הוספת תגובה

• כושר גופני

שי אלנקרי
    28/11/2009

ראשית אני מברך אותך על החלטתך (זה אף פעם לא מאוחר)
    כושר גופני מתחילים בהדרגתיות, אי אפשר לצפות להיכנס לכושר כבר באימון הראשון, בטח ובטח לא להתחיל לרוץ כבר באימון הראשון.
    הסימנים שחווית די נפוצים, כשמגיעים לאימון מעבר ליכולות הגוף עשוי להגיב בצורה שכזו.
    תתחיל בהדרגתיות, תתחיל בצעידה ביכולת שלך למשך 20-30 דקות בשבוע הראשון, בשבוע השני תעבור להליכה מהירה יותר, שבוע שלישי תתחיל לשלב הפוגות בהליכה, לדוגמא: 5 דקות בקצב הליכה מסויים ודקה שבה אתה מגביר את הקצב (הליכה מהירה מאוד), בשבוע לאחר מכן אולי כבר תוכל להתחיל להכניס ריצות קצרות במקום וכך בהדרגתיות תעלה את משך זמן הריצה.
    תזכור: כל דבר מתחיל בבסיס ולא ישר בעיקר, תעלה את הרמה משבוע לשבוע, בדיוק כמו שלמצב הזה לקח לך שנים להגיע, גם בנושא הכושר הגופני תהיה סבלני ואל תצפה לשפר אותו לחלוטין ביום אחד.
    שיהיה בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כושר גופני

עופר קיס
    28/11/2009

מסכים עם שי. רק קבל אישור רפואי להתחלת פעילות עקב אורך חיים מאד לא בריא למרות גילך הצעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קל' באימון אנאירובי
    (:
    27/11/2009

היי
    רציתי לשאול כמה קל' מאבדים באימון אנאירובי שנמשך שעה-שעה ו10 דק' בקצב טוב שמירה על מנוחה של עד דקה בין סט לסט
    אני בת 21
    שוקלת 48

לקביעת תור
    סגירה
    קל' באימון אנאירובי

הוספת תגובה

• קלוריות באימון

שי אלנקרי
    27/11/2009

היי
    זה מאוד משתנה מאדם לאדם ותלוי במספר גורמים נוספים
    לשם קבלת אינדיקציה תוכלי לחשב זאת ע"י מחשבוני הקלוריות בקישור הבא
    http://www.beok.co.il/Calculator_CaloriesBurn.aspx
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנאירובי

עופר קיס
    28/11/2009

הבדל משמעותי בין הוצאה של פעילות אנאירובית דינאמית ( ריצות , חתירה כאימון אינטרוולים) ופעילות סטאטית ( משקולות).
    אם במשקולות - הבדל משמעותי בין פלג גוף עליון ותחתון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    י.
    25/11/2009

שלום,

אשמח לקבל חוות דעת על תוכנית האימון שלי.

להלן תוכנית היאמונים...

-

חזה :

לחיצת חזה ישר - 4X10

לחיצת חזה שיפוע חיובי- 4X10

לחיצת חזה שיפוע שלילי - 4X12

פרפר - 4X12

כתפיים :

הרחקה לצדדים - 4X10

כפיפות כתף - 4X12

הרחקה אופקית - 4X12

גב :

פשיטת כתף - 3X12

פולי רחב - 4X10

פשיטת כתף במכונה - 3X15

ידיים :

פטיש - 4X10

כפיפת מרפקים במוט - 3X15

פשיטת מרפק בתמיכה - 4X12

פשיטת מרפק פולי - 3X15

בטן :

כפיפות בטן - 4X25

נ.ב - אני מתאמן על כול 15 - התרגילים האלה באימון אחד.

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    26/11/2009

שלום
    לפני הכל חשוב לדעת קצת נתונים כמו גיל, משקל, גובה ומטרה. מה תרצה להשיג מתכנית האימון זו השאלה החשובה ביותר.
    יחד עם זאת נראה שהתכנית מאוד ארוכה ועמוסה בתרגילים בשביל אימון אחד, היה חסר גם תרגילי רגליים וזוקפי גו בתכנית.
    תצטרך להוסיף קצת נתונים נוספים וגם לשבת עם איש מקצוע (מאמן כושר) כדי לבנות ולהתאים אותה מחדש.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

י.
    27/11/2009

לכבוד מאמן הכושר שי אלנקרי שלום רב,

נתונים עליי כמו שביקשת :

1. גיל - 18.7
    2. משקל - 86 ק"ג
    3. גובה - 1.71
    4. מטרה - עלייה במאסה + כוח
    5. מה תרצה להשיג מתכנית האימון זו - אני ירצה להשיג מתוכנית זו גוף גדול שרירי ולא לחשוב על חיטוב אני רוצה להשיג מסת שריר גדולה שאנ יוכל להתאמן איתה אני חושב שהתוכנית הנ"ל שיש לי היא עובדת על סיבולת לה ריאה שזה צד אחר מהמטרה שלי...
    6. ותק באימונים - 4 שנים, אך אני לא רואה שום שינוי... גם התאמני על אותה תוכנית אימון שנתיים ...

להלן תוכנית האימון שלי גם לפלג גוף תחתון וגם לפלג גוף עליון -

- אימון B - > זה אימון רגליים אני עובד עליה לבד באימון.

1- פשיטת ברכיים -4X10

2- סקווט קדמי -4X10

3- מכרעיים עם מוט -3X12

4- כפיפות ברכיים- 4X10

5- סטיף לייג ( דדליפט )- 3X12

6- הרחקה לאחור ( פולי )- 4X12

7- מקרבי ירך- 4X15

8- מרחיקי ירך -4X15

9- כפיפה כפית ( תאומים ) -4X20

10- כפיפת ירך ( פולי )- 4X10

- אימון A

חזה :

לחיצת חזה ישר - 4X10

לחיצת חזה שיפוע חיובי- 4X10

לחיצת חזה שיפוע שלילי - 4X12

פרפר - 4X12

כתפיים :

הרחקה לצדדים - 4X10

כפיפות כתף - 4X12

הרחקה אופקית - 4X12

גב :

פשיטת כתף - 3X12

פולי רחב - 4X10

פשיטת כתף במכונה - 3X15

ידיים :

פטיש - 4X10

כפיפת מרפקים במוט - 3X15

פשיטת מרפק בתמיכה - 4X12

פשיטת מרפק פולי - 3X15

בטן :

כפיפות בטן - 4X25

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    27/11/2009

מנתונייך עולה שמבנה גופך כבר די גדול
    תוכנית האימון לפלג הגוף התחתון מאוד ארוכה ומרובה בתרגילים ובסטים. חשוב לזכור בכל הנוגע לגוף ולאימונים: "כל המוסיף גורע", לכן חשוב שהאימונים יהיו קצרים, ממוקדים ובטח שלא מפרכים.
    הייתי מחלק בצורה הבאה:
    חזה+כתפיים+ יד אחורית+בטן
    גב+זוקפי גו+יד קדמית+רגליים
    וכאן הייתי מקצץ את מספר התרגילים לכל קבוצת שרירים.
    האימונים חייבים להיות ממוקדים ולא ארוכים ולכן יש לשמור את אימון הכוח
    בטווח של 45-60 דקות
    הייתי מציע לעלות את התכנית בפני מדריך חדר הכושר ולקבל המלצה והתאמה אישית
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו תוכנית אימון בהתאמה אישית ...

י.
    28/11/2009

זוהי תוכנית אימון בהתאמה אישית ...

האם חזה+כתפיים+ יד אחורית+בטן
    גב+זוקפי גו+יד קדמית+רגליים

כמה סטים בכול תרגיל וכמה חזרות וכמה תרגילים לכל שריר ?

והאם התוכנית האימון שהעלתי פה באתר היא למטרה שאני רוצה או שנוותר?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    28/11/2009

כפי שכבר ציינתי התוכנית אימון שהעלת פה עמוסה מידי, החלוקה שהעלתי תהיה פחות עמוסה ועשויה לספק תוצאות באותה מידה אם לא יותר.

חזה(8-10 סטים) +כתפיים(6 סטים) + יד אחורית(6 סטים)+בטן (6-9 סטים)
    גב(6-8)+זוקפי גו(4-6)+יד קדמית(6 סטים)+רגליים (8-10 סטים)
    אני עדיין ממליץ להתייעץ עם מאמן כושר ולקבל תוכנית בהתאמה אישית, אם יש צורך נסה מישהו אחר מצוות המאמנים בחדר הכושר וקבל חוות דעת אחרת.
    ההמלצה על גבי הפורום היא בגדר המלצה בלבד והיא הרבה פחות רצינית מאשר
    פגישה עם איש מקצוע.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוחחתי אם המאמן כושר...

י.
    30/11/2009

שוחחתי עם מאמן הכושר על כך שהתוכנית עמוסה מידי גם לפלג גוף תחתון וגם לפלג גוף עליון אמרתי לו שיחלק לי אותה אז הוא חילק לי אותה כלמור אני עובד על הרגליים פעמיים בשבוע ועל הפלג גוף עליון 3 פעמים בשבוע בנוסף לזה הוא גם הסביר שאין לו בעיה להוריד לי תרגילים אך זה יהיה תוכנית אחרת מהמטרה שאני רוצה הוא גם הסביר לי שהתוכנית האימון הזאת היא למתקדמים ולא למתחילים... עכשיו זה בסדר מה שהוא הסביר לי או לא...?

שאלות :

1. מה ההבדל בין 4 סטים לבין 3 סטים?

2. והאם התוכנית האימון שהעלתי פה לאיזה מטרה הם מתאימות לכוח, לפיתוח מסת שריר, להיפרטרופיה?

3. האם התוכנית הזאת שהלעתי פה לאתר תגרום לי פציעות מיותרות?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    01/12/2009

אני שמח ששיפרת את התוכנית והורדת ממנה קצת עומס.
    1.ההבדל בין 3 ל-4 סטים הוא רק תוספת של סט בודד, לדוגמא: במידה ותוסיף לכל אחד מעשרת התרגילים שאת מבצע באימון אזי תוסיף לעצמך עוד 10 סטים וזה הרבה. בדרך כלל זה נועד לצרכי גיוון והתמקדות על תרגיל אהוב או מועדף, אבל אין לזה איזו משמעות מהותית.
    2.תוכנית האימון שהעלית יכולה לעזור לך בפיתוח מסת השריר כל עוד תתבצע בצורה נכונה ובעומסים המתאימים.
    3.כל תוכנית אימון עשויה להוביל לפציעה ולכן חשוב להקפיד על עומסים נכונים, מנוחה מספקת בין אימונים, ביצוע נכון של התרגילים ושאר כללי אימון. מומלץ שתבצע את התרגילים מספר פעמים ליד מדריך הכושר בכדי שתקבל הכוונה נכונה ולא תגרום לעצמך פציעות מיותרות
    שיהיה בהצלחה עם התוכנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא...

י.
    01/12/2009

שלום,

לא הורדתי מהתוכנית אימון כצת עומס או תרגילים מאמן הכושר הסביר לי שאם הוא יוריד לי ממנה כמה תרגילים זה יסטה מהמטרה שלי אז התוכנית נשארה כמו שהיא ואם כן איך אפשר לחלק אותה?

או שהיא כבר מחולקת ?

על הפלג העליון אני מתאמן 3 פעמים בשבוע
    על הפלג התחתון פעמיים בשבוע

איזו חלוקה זאת?

כמו שמאמן הכושר עשה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית אימון

שי אלנקרי
    01/12/2009

התוכנית מחולקת ומופרדת מפלג גוף עליון והתחתון.
    אין יותר מה להרחיב ממה שכבר קיבלת, נראה שהתוכנית בסדר ואני מאחל לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשמור על הריבועים בבטן?
    ברק
    25/11/2009

צהריים טובים אחרי חודש ימים מפרך סוף סוף הם הופיעו! 6 הריבועים בבטן כמובן...

לאחר חודש של בדיקת כל המדריכים האפשריים באינטרנט מהיוטיוב ועד הפורומים בנושאי שרירי הבטן.
    לאחר כפיפות בטן ותרגילים נוספים אינסופיים לחיזוק מסת השריר :)
    ריצה של שעה וחצי ביום לשריפת אחוזי השומן
    המנעות מאכילת ממתקים ומשקאות ממותקים
    לצורך אכילת תפריט מאוזן מופחת שומנים
    היה שווה את המאמץ!

לעיניינינו, איך אוכל לשמור על בטן חטובה וגם להינות ממתקים, פיצות, מקדונלדס ושאר מאכלי השומן שאני כל כך אוהב שנגמלתי במשך חודש ימים!

תודה מראש :)

הוספת תגובה

• ריבועים בבטן

שי אלנקרי
    26/11/2009

בכדי לשמור על מה שהשגת עד עכשיו תצטרך לדבוק בתכנית התזונה ובתכנית האימון שעבדה עבורך.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפני אימון וארחי אימון
    אייל
    24/11/2009

שלום אני בן 21 מתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע ורץ 3 פעמים בשבוע..יש לי שאלה לגבי ההתזונה מה כדאי לאכול לפני ואימון ומה אחרי אימון?...אני יודע שחלבונים אחרי אימון אבלאיזה מאכלים מכילים חלבונים חוץ מטונה וביצים. ומה אתם חשובים על אבקת חלבון כדאי לקנות ואם כן מאיזה סוג ובאיזה כמות לשתות? תודה רבה רבה.

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר איתי זיו
    24/11/2009

לגבי תזונה מציע בחום לפנות לפורום של התזונה. הרי מדובר בנושא כה מורכב ורגיש והנחיות למתאמנים הן בהתאם למטרות האימון , מצב גופני, ועוד פרמטרים רבים. צריכת חלבון אחרי אימון כמובן חיונית וחשובה אך לא רק יש צורך גם בפחמימות. לכן מציע שתקבל תשובה מקפת יותר מדיאטן קליני בפורום המתאים.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה