מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון משקולות לעומת אימון משקל גוףאיתי23/01/2010
1 מה יותר מחטב ? אימון משקולות או משקל גוף(מתח , שכיבות סמיכה , מקבילים , בטן..)
2 מה יותר מחזק? משקולות או משקל גוף..
3 האם אימון משקל גוף מנפח יותר מהרמת משקולות? והאם אתה מקבל את אותם השרירים בשניי סוגיי האימונים?
תודה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגבי אימון משקולות לעומת משקל
ד''ר איתי זיו24/01/2010תשובות:
1. המילה חיטוב הגוף אינה מילה מדעית והיא מתייחסת למעשה להעלאת מסת השריר והטונוס בו ובמקביל הפחתת אחוזי השומן התת עורי בגוף. על מנת להגיע לתוצאה זו ניתן לבצע אימונים מסוגים שונים ולא רק אימוני משקולות.
2.באמצעות ביצוע תרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף ניתן להשיג תוצאות מצוינות. הבעייתיות הנה העלאת העומס (מוגבל יחסית למשקולות), יכולת ירודה בגיוון האימון לעומת אימון משקולות, חלק מהתרגילים קשים לביצוע לחלק מהמתאמנים (לדוגמה: מתח), ניתן לעשות שימוש רק בחלק משיטות האימון הקיימות ועוד. לפיכך, השאלה המרכזית הנה מהי מטרת האימון. במידה והנך מעוניין לשפר יכולת גופנית כללית אין בעיה כלל לעשות זאת באמצעות תרגילים כנגד משקל גוף, אך במידה והנך מעוניין בהעלאת מסת שריר כולל או של שריר מסוים בעיקר, תתקשה באמצעות ביצוע אימונים המתבצעים כנגד משקל גוף.
3. בתרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף לאחר תקופת זמן של מספר שבועות/חודשים במידה ומתבצעות בכל סט מספר חזרות רב יחסית (מעל 15) המרכיב העיקרי שמשתפר הנו סבולת שרירית וזו הרי לא מטרת האימון העיקרית אצל מרבית המתאמנים. על מנת לפתח כוח בעיקר יש להעלות עומס ולבצע יחסית מעט חזרות - מה שכמובן בעייתי יותר בתרגילים המתבצעים עם משקל גוף.
4. ניתן לפתח שרירים זהים לאלה שפועלים באימון משקולות אך קשה במיוחד לבודד שרירים מסוימים. לדוגמה\ף בתרגיל המתח הנך מפעיל שרירים רבים (העיקרי שבהם הנו רחב גבי - Latussimus Dorsi), אך אם הנך רוצה לבצע תרגילים מבודדים בהם הוא יפעל ללא סיוע רב של שרירים נוספים תתקשה לעשות זאת בתרגילים כנגד משקל הגוף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
איתי24/01/2010תודה
עוד שאלה :
יש לי גיבוש של פנמ''צ חיפה ..אני ודע שלא צריך כושר מי יודע מה בשביל זה אבל כשאני ילך לצבא אני רוצה להגיע ליחידה מובחרת.
בשביל יחידה מובחרת מה יותר חשוב(מבחינת כושר)..?
1 כוח (מתח ,שכיבות שמיכה ,בטן..)
2 סיבולת לב ריאה , אירובי (ריצות , ספרינטים וכו'..)
ואני אחד שעושה כח הרבה ( אני בן 15 ויכול להגיע כבר ל30 מתח.)
אבל הבעיה היא שאני לא סובל לרוץ ואני בזמן האחרון כבר לא רץ..
האם אפשר לקבל תכנית אימונים של ריצות וספרינטים
תודה רבה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון כושרתאיר22/01/2010
הי.....
אני בן 13.5 ואני רוצה ללכת למכון כושר אבל אבא שלי לא רוצה לתת לי ללכת למכון כושר בטענה שהאימונים במכון יפגעו לי בגב ובגדילה..
יש איזשהו קשר בין אימונים במכון לבין הגדילה???
דרך אגב אני לא מרים שם שום משקולות... אני עושה רק תרגילי בטן ורגלים...
מחכה לתשובה.... תאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתאיר
ד''ר איתי זיו24/01/2010מציע לך לפקוד את מועדון הכושר ולבצע אימון משקולות באופן קבוע. אין מה לחשוש מפגיעה בפוטנציאל הגביהה או בגב, נהפוך הוא. אימון משקולות דווקא יסייעו לך בגדילה, יחזקו את עצמות השלד והשרירים בכלל וכמובן את אזור הגב. נעשו רבבות מחקרים בנושא ונמצא שאימון משקולות תורם וחשוב בגילאים הצעירים. מציע לך להתאמן 3 פעמים בשבוע, להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף - 8 סה"כ: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו. כל תרגיל בצע 15-10 חזרות בממוצע. זמני המנוחה ביון הסטים 60-30 שניות. חשוב לבנות תוכנית מסודרת עם איש מקצוע. החלפת תוכנית אחת לחודש בממוצע. תקופת האימונים... כל החיים!!!
לא פחות חשוב שתשים לב בתקופה זו של הגדילה לתזונה. פה בדרך כלל הבעיה גדולה יותר לעומת האימון. ללא תזונה נכונה לא ניתן להתקדם הרבה ובטח לאוכלוסייה המתאמנת בקביעות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מהירהדורן21/01/2010
עד כמה הליכה מהירה עוזרת להורדת משקל ?
אני עושה 4-5 פעמים בשבוע הליכה מהירה .מסלול של 8 ק"מ בערך . ב50 דקות ?
האם זה יעיל ופקטיבי לגביי ? אני בן 25 שוקל 74 . גובה 1.78* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורון
ד''ר איתי זיו22/01/2010הליכה של 8 ק"מ ב- 50 דקןת הנה מהירה מאוד ויעילה במיוחד לשיפורר הכושר האירובי. סביר להניח שהדופק מספיק גבוה במקרה זה, אך לשם הפחתה במשקל לא בטוח שרק פעילות זו תסייע. לשם כך חשיבות רבה במיוחד הנה התפריט היומי. במידה וההכנסה הקלורית גבוהה יותר מההוצאה הקלורית תחול השמנה למרות הפעילות הגופנית שהנך מבצע באופן קבוע.
ממליץ לבנות תפריט מתאים, להמשיך ללכת בכל מקרה במשך כל השנים הקרובות.. גם אם לא תתרחש ירידה במשקל הדבר חשוב עד מאוד מבחינה בריאותית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסת שרירtal20/01/2010
מה פרוש המילה מסה ו
איך משיגים מסת שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים ליייייי
tal24/01/2010הההההההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ליייייי
tal24/01/2010הההההההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד''ר איתי זיו27/01/2010מסת שריר - הכוונה להיפרטרופיה - נפח השריר. זאת ניתן להשיג באמצעות אימון התנגדות מתאים (תרגילים המתבצעים עם משקולות, משקל גוף ואביזרי עזר ועוד). כמו כן על מנת להעלות מסת שריר חשוב שרמת הטסטוסטרון (הורמון גברי) יהיה ברמה גבוהה, וכן יש לצרוך חלבון בכמות גבוהה יותרת מהמומלץ בתפריט הרגיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי רגלייםפיתה 320/01/2010
שלום יש לי שני שאלות קצת נתונים לפני
אני בן 23
שוקל 90 קילו
אחוז שומן 10
מיתאמן כ שנתיים וחצי
עכשיו לשאלה הראשונה אני מיתאמן בצורת abc כלומר מפצל את הגוף ל 3 חלקים
ומיתאמן 5 עד 6 פעמים בשבוע
עכשיו אניי עושה כל אימון שריר גדול וקטן
חזה פלוס יד אחורית
גב פלוס יד קדמית
רגליים פלוס כתפיים
ובטן וזוקפי גו מוסיף
עכשיו השאלה הראשונה שלי היא
אני עושה 16 סטים לשרירים גדולים כמו הפקטורליס מייגור והלטיסימוס דורסי
עכשיו השאלה שלי כמה סטים עליי לעשות לרגליים אומרים בין 10 ל 20 ב abc אבל למה לא מחלקים את זה להמסטרינג וקוואדרספס ותאומים בניפרד ומחשיבים את הרגליים כקבוצה כאשר את הבייספס והטרייספס מחשיבים כל שרירי בניפרד
אז בגדול כמה סטים צריך לתת לרגליים ואיך מבצעים את החלוקה
עכשיו השאלה השנייה שלי היא באיזה קצב צריך לעבוד בשלב האקצנטרי של התרגיל עד היום הייתי עובד ממש לאט אבל זה השפיע לי על המשקלים הייתי מוריד בשלב האקצנטרי 4 5 שניות ממש איטי מה הקצב המומלץ לפיתוח גוף כי שמתי לב שכל הבאדי בילדרים עובדים יחסית מהר או קצב בינוני בשביל להעמיס משקלל
תודה מראששש אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי
ד''ר איתי זיו20/01/2010מציע:
1. לפצל אחרת: כופפי מרפק לבצע שרירי חזה, גב עם פושטי מרפק.
2. את שרירי הרגליים - ניתן להפריד את ה- HAMSRINGS ולבצע את התרגילים הספציפפים כגון: כפיפת ברכיים או DEAD LIFT ביום אחר. .חלוקה זו אגב מקןבלת ונהוגה יותר בפיצול אימון ל- 4 חלקים או אף 5 ופחות בשלושה חלקים.
3. כיווץ אקצנטרי ממושך פחות מומלץ במידה והנך מעוניין בהיפרטרופיה. אמנם ניתן להשתמש בכל בשיטות אימון מסוימות אך לא באופן קבוע. משך הכיווץ בכל סט ארוך במיוחד ולא מתאים לאימון להעלאת מסת שריר. 2 שניות לכיווץ האקצנטרי יספיקו.
4. שים לב לזמן האימון - עד 60 דקות. לפיכך אל תבצע אימונים ארוכים מדי!
5. שים לב למידת ההתקדמות. במידה והנה איטית מדי ייתכן שהתוכנית לא מתאימה לך מסיבות שונות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פיתה 320/01/2010טוב תודה אבל כמה סטים לקוואדרספס וכמה להאמסטרינג וגם לתאומים
בשיטת abc
כאשר כמו שאמרתי רחב גבי וחזה אני עושה 16 סטים
וגם אם אני עובד בשיטת ab כמה סטים לכל אחד מהחלקים שאמרתי 4 ראשי האמסטרינג ותאומים
כשידוע ש ב ab עושים בין 5 ל 10 לכל שריר הכוונה לעשות בין 5 ל 10 4 ראשים וגם להאמסטרינג בין 5 ל 10 וגם לתאומים בין 5 ל 10 או כולם כקבוצה בין 5 ל 10 שאז זה יוצא כבר סביבות 25 30 סטים לרגליים ב ab
שלא נדבר על abc שיוצא באימון סביבות 40 רק לרגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-זוקפי גב(:19/01/2010
היי
רציתי לשאול מה ההבדל בין התרגילים ל זוקפי גב
כאשר שוכבים על הבטן (על ריצפה או מכונת ייעוד) ומרימים את החזה לבין שכיבה על הבטן והרמת רגליים?
מה ההבדל? מה יותר טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד''ר איתי זיו20/01/2010ההבדל בין שני התרגילים:
כששוכבים על הבטן, על הקרקע- מנח זה מכונה "שכיבת אפיים". התרגיל מיועד לשרירי זוקפי הגו. למותר לציין שטווח התנועה בתרגיל זה קטן במיוחד. ישנם תרגילים אחרים שניתו לבצע לקבוצת שרירים זו. בתרגיל זה שרירי פושטי הירך הנם השרירים המייצבים.
2. במידה ושוכבים על הבטן ומרימים את הרגליים שרירי פושטי הירך הנם השרירים העיקריים המיועדים לגירוי. במקרה זה זוקפי הגו הנם שרירים מייצבים. מדובר בתרגיל מעניין ואפקטיבי במיוחד לקבוצת שרירים זו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםפיתה 319/01/2010
מישהו יכול לענות לי על השאלה למטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיתי
ד''ר איתי זיו19/01/2010אשמח שתשלח לי את השאלה שוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנוע ים\19/01/2010
שלום,
אני גם מתאמן במכון כושר וגם רוצה לקנות אופנוע ים
לשאלתי :
האם השיוט באופנוע ים לוקח ומבזבז הרבה אנרגיות דרך האג האימון כושר שלי מתחיל בצוהוריים אני שואל את השאלה הזאת כי זה ספורט מוטורי שדורש גם כוח והספורט שאני עושה פיתוח גוף?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד''ר איתי זיו19/01/2010להלן תשובתי:
1. השיוט באופנוע ים מצריך לא מעט אנרגיה במיוחד אם מדובר באופנוע ים - עמידה ולא ישיבה. השאלה הנה כמה זמן תבצע את הפעילות של השיט. במידה ומדובר בזמנים קצרים אין שום בעיה אך במידה והנך מעוניין לבצע את הפעילות 30 דקות ויותר מציע שתבצע את אימון הכוח בנפרד מפעילות זו (לדוגמה אימון כוח בבוקר, שיט אחר הצהריים או בימים אחרים)
2. חשובה התמיכה התזונתית במקרה זה. אחרי השייט וכן אחרי האימון חשוב בציוחד לצרוך את רכיבי התזונה הנחוצים. אחת הסיבות העיקריות לאי התקדמות באימון והשגת מטרות אימון הנה התזונה.
3. עייפות - במידה והנך מבצע את 2 הפעילויות במקביל חשוב לבדוק שאיכות האימונים לא נפגמת. הדבר יתבטא בירידה בעומס המורם, שינוי לרעה במסת השריר, עייפות כללית וכדומה.
4. חשוב לציין ששיוט באופנוע ים מצריך הפעלה של השרירים המייצבים וכשמדובר באופנוע ים - עמידה , גם הוצאה קלורית לא מעטה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיוט באופנוע ים בישיבה!!!
\19/01/2010לד"ר איתי זיו שלום רב,
אני מתכוון לאופנוע ים בישיבה ולא בעמידה ( זה מצריך אנרגיה גבוהה זהה לזאת של אופנוע ים בעמידה)?
זמן השיוט מהבוקר ככה ( 9:00 ) כמובן שאחרי ארוחת בוקר עד 12:00 בצוהוריים ובשעה 16:30 אני מתחיל אימון כוח.
אני מעוניין לבצע את שתי הפעילויות במקביל.
מה אומר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים מייצבים
\19/01/2010גם באופנוע ים בישיבה מופעלים שרירים מייצבים או רק באופנוע ים בעמידה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השרירים המייצבים
ד''ר איתי זיו20/01/2010גם בישיבה פועלים שרירים מייצבים אך פחות לעומת עמידה. הדבר נכון גם לגבי תרגילים שונים. וזאת בשל הצורך לייצוב עמוד השדרה (ומפרקים אחרים) שהנו משמעותי יותר בעמידה לעומת ישיבה.
אוסיף ואומר שאופי הרכיבה ורמת הרוכב משפיעים רבות על מידת מעורבות השרירים המייצבים בפעילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל - י
ד''ר איתי זיו20/01/2010מכיוון שאיני יודע באיזה רמה הנך רוכב, מציע את הדברים הבאים:
1. לנסות לרכב על אופנוע ים בימים שאינך מתאמן ובימים שהנך מתאמן שתהיה הפסקהL לדוגמה: בוקר - ערב.
2. לנסות ולבדוק מידת ההתקדמות שלך בתקופה שהנך רוכב על אופנוע ים בבוקר ומתאמן אחר הצהריים. ייתכן שלא להיה לכך השפעה ממשית על יכולתך הגופנית.
3. תזונה, תזונה תזונה.. חשוב במיוחד. לפני הפעילות וודאי שאחריה.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחיל
\20/01/2010שלום,
הבנתי אני רוכב ברמת מתחיל.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב!!!
\24/01/2010שלום ד"ר איתי זיו...
דרך אגב הלימודים העייוניים להוצאת רשיון לאופנוע ים לא קלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוכב על אופנוע ים...
ד''ר איתי זיו27/01/2010לפי מה שציינת הנך ברמה של מתחיל. או אז יהיה עליך להתאמץ הרבה יותר ובשל כך גם ההוצאה הקלורית תהיה משמעותית יותר (בתלות בסוג אופנוע הים - עמידה/ישיבה).
לגבי הלימודים להוצאת רישיון. לא קל כל כך( עברתי זאת גם - סירה מהירה), אך מכייון שהנך רציני ונחוש - תצליח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרותרפיהכרמלה19/01/2010
שלום, קראתי את המאמר על התעמלות במים ורציתי לדעת אם יש גם באיזור תל-אביב, חולון, בת-ים את ההתעמלות הזו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שווה לחפש
שי אלנקרי19/01/2010שלום כרמלה,
לא מכיר משהו ספציפי באזור זה, אבל שווה לחפש ברשת האינטרנט ואולי תוכלי למצוא מידע נוסף בעניין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענית לי.....תאיר18/01/2010
לפני איזה ארבעה ימים בערך שאלתי שאלה ולא ענית לי אז....
אני וחברים שלי מתאמנים כבר הרבה זמן והם כל הזמן אומרים לי שאם אני רוצה שיראו קוביות אז אחרי כל אימון אני צריך לאכול כריך עם גבינה צהובה כי יש בגבינה הצהובה לוקטוז...
הלוקטוז באמת קשור??
ואם כן יש לוקטוז גם בגבינה לבנה ומאכלים חלביים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובהה
פיתה 318/01/2010חחחח את רציני????
אין שום קשר שרירי בטן מחוטבים(קוביות) תלויים באחוז שומן אם לא רואים אצלך סביר להניח שאתה צריך להוריד באחוז שומן תוך כדי תחזק מסת שריר אם יש לך אפשרות שאתה עושה בטן אז לעשות עם משקל ולא 700 חזרות אלא סביבות 15 אפילו פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן
שי אלנקרי19/01/2010שלום תאיר,
קוביות בבטן קשורות ישירות לאחוז שומן נמוך בגוף ומסת שריר. בשביל לראות קוביות בבטן צריך לכלול 3 דברים:
1. פעילות אירובית- להוצאה אנרגטית, שריפת קלוריות ושומנים
2. תזונה- דגש על סדר בארוחות היום ותפריט מוסדר אישית מדיאטן או דיאטנית קלינית
3. אימון אנאירובי- אימון ממוקד לשרירי הגוף ולשרירי הבטן
לקטוז, המכונה גם סוכר החלב, הוא דו סוכר המורכב מהסוכרים גלוקוז וגלקטוז, הוא מצוי במוצרי בעיקר גבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסםר סטים לרגליים וחלוקה וקצב עבודהפיתה 318/01/2010
שלום יש לי שני שאלות קצת נתונים לפני
אני בן 23
שוקל 90 קילו
אחוז שומן 10
מיתאמן כ שנתיים וחצי
עכשיו לשאלה הראשונה אני מיתאמן בצורת abc כלומר מפצל את הגוף ל 3 חלקים
ומיתאמן 5 עד 6 פעמים בשבוע
עכשיו אניי עושה כל אימון שריר גדול וקטן
חזה פלוס יד אחורית
גב פלוס יד קדמית
רגליים פלוס כתפיים
ובטן וזוקפי גו מוסיף
עכשיו השאלה הראשונה שלי היא
אני עושה 16 סטים לשרירים גדולים כמו הפקטורליס מייגור והלטיסימוס דורסי
עכשיו השאלה שלי כמה סטים עליי לעשות לרגליים אומרים בין 10 ל 20 ב abc אבל למה לא מחלקים את זה להמסטרינג וקוואדרספס ותאומים בניפרד ומחשיבים את הרגליים כקבוצה כאשר את הבייספס והטרייספס מחשיבים כל שרירי בניפרד
אז בגדול כמה סטים צריך לתת לרגליים ואיך מבצעים את החלוקה
עכשיו השאלה השנייה שלי היא באיזה קצב צריך לעבוד בשלב האקצנטרי של התרגיל עד היום הייתי עובד ממש לאט אבל זה השפיע לי על המשקלים הייתי מוריד בשלב האקצנטרי 4 5 שניות ממש איטי מה הקצב המומלץ לפיתוח גוף כי שמתי לב שכל הבאדי בילדרים עובדים יחסית מהר או קצב בינוני בשביל להעמיס משקלל
תודה מראששש אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
פיתה 318/01/2010בכותרת התכוונתי למיספר סטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהאביב18/01/2010
שלום חברים.
אני מאמן כושר ונתקלתי לאחרונה במתאמנת שערכי הדופק שלה במהלך אימון מאוד הפתיעו אותי.
מדובר בבחורה בת 25 גובה - 1.56 משקל - 56 ק"ג. מתאמנת באופן קבוע בחדר כושר ולאחרונה התחילה איתי אימונים אישיים כשמטרתה לרדת 2-3 ק" ג (אחוז שומן 32%) במסגרת אימון על מחזורי שביצענו גיליתי שערכי הדופק שלה גבוהים במיוחד למרות שמדובר בעצימות פעילות אירובית בינונית מבחינתה.
אנחנו מבצעים ריצה בקצב 8-8.5 וכעבור 1-3 דק' היא מגיעה לדופק 180-185 (90%!!) ולא מרגישה שהיא בשיא המאמץ או לא יכולה להמשיך. מעדות שלה,כשהיא מבצעת את הפעילות האירובית לבד (40 דק') הדופק באמת מגיע למס' הנ"ל ואין לה בעיה להמשיך....
נתון חשוב - כשעתיים לפני האימון הספציפי שלנו היא לקחה רטלין שהיא לוקחת באופן קבוע.
א.מה קורה כאן? לא נתקלתי בערכים כאלה של דופק בעבר - איך זה יכול להיות?
ב. האם רטלין משפיע בצורה כל כך משמעותית על פעילות הלב?
ג. היא מרגישה מצוין.האם עליי לחשוש מהמשך האימונים?
אציין שוב שגם בדופק הגבוה הנ"ל 180-185 אין תגובות גוף שמייצגות מאמץ יתר (זעה מוגברת,אדמומיות בפנים, או קושי לדבר) ואם נשליך לסולם בורג (1-10) היא נמצאת ברמת עצימות שבין 6-7.
מה אומרים?
לא נראה שהפולאר שלה מזייף...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת רטלין
עופר קיס18/01/2010אביב שלום
במחקרים שנעשו בצעירים, העלה רטלין דפקים תת מרביים בין 8-13 פעימות. בנוסף עלה לחץ הדם.
לא ההייתה השפעה מיוחדת על RPE ועל ערכים מרביים. לא הייתה השפעה שלילית על מדדי הלב.
יתכן ולב המתאמנת שלך קטן ואז הערכים גבוהים.
לשם כך יש מרכזים שמבצעים מבדקי מאמץ מרביים לספורטאים.
תוכל להשתמש בשמי ולקבל הנחה ב MEDIX בהדר יוסף.
אם אתה לא בטוח והדפקים נראים לך חריגים ללא סימנים קליניים, עדיין מומלץ להתייעץ. תרים טלפון ותשאל את דר יוני ירום במרכז
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהדנה18/01/2010
מדוע אומרים שלחיטוב הבטן יש לעשות כפיפות בטן (למשל כל המכשירים שנמכרים לחיטוב הבטן שעוזרים לעשות כפיפות ) לפי מה שאני מבינה כפיפות בטן עובדות דווקא על השריר הישר / ארוך / אנכי - (לא בטוחה בשמו המדוייק) ואילו השריר שבעצם אחראי על עיצוב הבטן הוא השריר הרוחבי .
האם אני טועה? האם כפיפות בטן יכולות לעזור לחיטוב והמכשירים הללו / אימון על מיזרון אכן יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דנה
ד''ר איתי זיו18/01/2010מחדד....:
1. על מנת לשפר את האסתיקה של האזור הבטני דווקא מומלץ ראשית להפחית באחוזי השומן. זאת ניתן לעשות על ידי בניית תפריט מתאים ופעילות אירובית ואנאירובית.
2. על מנת לשהפיע על האסתטיקה של האזור הבטני יש במקביל גם לחזק את שרירי הבטן. חשוב במיוחד לחזק את האלכסוני-פנימי – Internal Oblique. וה- רחב ביטני – Transversus Abdominis.
3. ניתן לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן ולחזק באופן מינורי את הרחב בטני! לדוגמה ניתן לבצע מאות חזרות של תרגיל כפיפת גו (Curl up) אך ללא שאיבת הבטן פנימה (Hollowing) השריר הרחב בטני יפעל מעט.
4. מציע להפעיל את שרירי הבטו בצורות שונות, לא רק בעמידה, עם פולי אמצעי, בתליית גוף על גבי מתקן וכדומה על מנת להעלות מהותית את אפקטיביות האימון.
5. ניתן לשפר בתקופת אימון קצרה את היכולת והאסתטיקה של שרירי הבטן אך חשוב להתאמן נכון.
6. אין תרגיל אחד יעיל. כול התרגילים עשויים להיות יעילים. תלוי רבות ברמת המתאמן.
7. חשוב שתבדקי מפעם לפעם את מידת אחוזי השומן בגופך. במידה ואחוזי השומן גבוהים מעל הממוצע יש לכך השפעה על המראה הבטני. אגב, את שרירי הבטן תוכלי לראות רק אם אחוזי השומן יהיו נמוכים, מתחת לממוצע - 18% ומטה. משימש לא קלה כלל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה התדירות הנכונה לתרגילי התנגדותדנה18/01/2010
שלום,
אני בת 24 התחלתי להתאמן במטרה לרדת משמעותית במשקל.
אני מדוושת על אופני כושר מידי יום כ-40 דקות ולאחר מכן מבצעת תרגילי בטן, ישבן ויריכיים.
השאלה שלי היא האם מומלץ לבצע את התרגילים באופן יומיומי, או רצוי לתת לגוף מנוחה על מנת למנוע עומס יתר?
אשמח לתגובתכם, וכמובן להמלצות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לי
ד''ר איתי זיו18/01/2010הנך מבצעת אימון אירובי אך אימון אנאירובי (אימון הכוח) הנך מבצעת באופן חלקי. אם הנך מעוניינת תוצאות טובות יותר ממליץ לך להפעיל בכל אימון את כל קבוצות השרירים ולא רק את חלקן. מדובר ב: רגליים, גב, חזה, כתפיים, כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטן וזוקפי גו.
מציע שתבצעי 3 אימוני כוח בשבוע בימים לא עוקבים לדוגמה: ימי א ג ו- ה. בכל אימון 24 סטים. 3 סטים בכל תרגיל המתבצע באימון. בין סט לסט באימון מציע מנוחה של 60-30 שניות, מספר חזרות שנע בין 15-8 בממוצע. סך הזמן המוקדש לחלק זה כ- 45 דקות.
חשוב לציין שפעילות אירובית ואימון הכוח לא יתרמו להפחתה במשקל אלא אם כן מקפידים על תפריט הבנוי באופן מושכל על ידי איש מקצוע. אילולא כן אף ניתן להבחין במתאמנים שמתאמנים ומעלים במשקל.
את האימון האירובי הנך יכולה לבצע 6 פעמים בשבוע. יום אחד ממליץ על מנוחה. חשוב שהדופק יהיה גבוה דיו על מנת שהיכולת האירובית באמת תשתפר.
אחת לחדש מציע להחליף את תוכנית האימון על ידי איש מקצוע.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
דנה18/01/2010איפה ניתן למצוא תוכנית כזו שמפרטת את התרגילים ומסבירה כיצד לבצע אותם באופן נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב הבטןדנה18/01/2010
שלום רציתי להתייעץ לגבי המכשירים הנימכרים למשל בערוץ הקניות לחיטוב הבטן ספציפית אני מדבר על מכביר בשם TOTAL-CORE (אין לי שום כוונה לעשות פרסומת אני רק מציין כדי לתת יותר מידע למה אני מתכוון)
ברור לי ששימוש בזה לא הופך שמן לרזה כמו בכל הפירסומות אבל אולי הוא כן נכון וכדאי לצורך חיטוב ועבודה נכונה על שריר הבטן. בעיקרון זה מבוסס על זה שיש תמיכה לגב עם קפיצים שעוזרים לעלות בכפיפות הבטן והמאמץ הוא בעצם רק בירידה.
רציתי לדעת האם זה באמת נכון (שמשקיעים מאמץ רק בירידה) והאם זה לא מפחית מהעבודה? ובכלל האם המכשירים הללו יכולים באמת לעזור - לפחות בכך שיגרמו לגוף ליהיות בתנוחה כזו שהעבודה תיהיה נכונה אבל שלא יהיה פחות אפקטיבי (אולי לא יותר אבל לפחות לא פחות) מכפיפות רגילות ללא מכשיר
אנא עיזרו לי יש הרבה פירסום סביב נושא זה ובקלות למי שלא ממש מבין אפשר ליפול בפח ומצד שאני אולי זה באמת יכול לעזור או לפחות לשמור שלא אעשה נזק לגוף עם עבודה לא נכונה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד''ר איתי זיו18/01/2010קצרה היריעה מלהביע את דעתי המקצועית בפורום אך אומר מספר דברים חשובים בהקשר לכך.
1. איני מכיר את המכשיר ספציפית אך ישנם מכשירים שונים לחיזוק הבטן וההבטחות של היצרנים והמשווקים רבות במיוחד ולא אחת בכלל לא בהלימה לעובדות.
2. כל מכשיר שי לבחון לגופו. ישנם מכשירים שנוח יותר לבצע את התרגילים עימם ומכשירים אחרים ששימוש בהם הנו מתכון בטוח לפציעה.
3. איני רואה צורך לרכוש מכשירים לחיזוק שרירי הבטן. יש מאות (!!!) תרגילים לחיזוק שרירי הבטן וניתן למצוא את התרגיל המתאים לכל מתאמן בהתאם לצרכיו ומגבלותיו. ישנם אף תרגילים למתאמנים שעברו פריצת דיסק, ניתוחים מסוגים שונים ועוד. על אחת וכמה ניתן להמליץ על תרגילים מתאימים לאנשים בריאים.
4. כשעסקינן במכשיר ראה אם נוח לך לבצע את התרגילים השונים. האם מנח הראש ניטרלי, אין כאבים במהלך ביצוע התרגיל וכדומה.
5. חשוב לגוון ולבצע תרגילים מסוגים שונים, אחרת ההתקדמות תואט וייתכן אף שתחול ירידה ביכולת בהמשך. ניתן להחליף אחת לשלושה - ארבעה שבועות את התרגילים ומספר החזרות המצוינים בהם.
6. לגבי עבודה אקצנטרית (בלימה) חשוב לדעת שלאנשים שאינם מאומנים סוג עבודה זה חשוב שיתבצע בזהירות רבה. ניתן לבצע כיווץ זה באופן מבוקר ולהשתפר אך חשוב לבדוק שהעומס בתרגיל לא גבוה מדי ואף עלול לגבור העומס באופן משמעותי על המפרקים הפועלים בתרגיל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)