פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוק שרירים
    דב
    12/12/2009

בוקר טוב אני בן 64 ללא בעיות רפואיות אךעם נכות,כתוצאה מפגיעה פיזית בעורף (c3-c4) חוט השידרה.יש לי קשיים ב-4 הגפיים כולל חולשת שרירים. אני ער ומכיר את סוגי המזונות ,וצורך בעיקר "מזון בריא". אני מנוע מפעילות אגרסיבית. שאלתי כיצד אני יכול לחזק את שרירי .וכן לשרוף עודפי קלוריות הנצברות באזור הבטן/כרס. בתודה מראש דב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירים

הוספת תגובה

• חיזוק שרירים

שי אלנקרי
    12/12/2009

שלום דב,
    הייתי ממליץ לך לפגוש איש מקצוע כדוגמת מאמן כושר ודיאטנית באופן אישית. מכיוון שיש לך מגבלה מסוימת אתה חייב לפגו מישהו שגם מתמחה בשיקום פציעות וידע בדיוק איך לעבוד איתך.
    לגבי שריפת הקלוריות יש שתי אופציות:
    1. פעילות אירובית המסייעת בהוצאה אנרגטית גבוהה (הליכה, רכיבה, שחייה וכו) תצטרך לראות ולבדוק איזה פעילות אתה מסוגל ויכול לבצע.
    2. לחסוך בקלוריות ע"י אכילה מסודרת ומותאמת אישית. גירעון קלורי שלילי (שמותאם ע"י דיאטנית קלינית) עשוי להוביל אותך גם כן לירידה באחוזי השומן ובמשקל.
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני מועיל בהורדת עור רפוי?
    אבי
    11/12/2009

שלום רב,

לאחר קרוב לשנה של עליויות וירידות דרסטיות במשקל ( כרגע עומד על 54 ק"ג, 1.60 כבן 20 - מבנה גוף קטן אך לא באזור הבטן. ) שנעו בסביבות ה 65-70 ק"ג ואף הגיעו למצבים של 40-42 במצב תת משקל, נוצר לי כמויות גדולות מאוד של עור רפוי באזור הבטן התחתונה.

במשך זמן רב תמיד חשבתי שזה שומן וניסתי בכל דרך אפשרית להוריד את זה, והעליות במשקל רובן נוצרו מחשש שמה שיש לי זה שומן שהצטבר וניסיונות להוריד אותם דרך דיאטות וספורט, וזה למרות שבשאר חלקי הגוף אני מאוד מאוד רזה...

מכיוון שראיתי שלא משנה איזה משקל הייתי אם זה במשקל גבוהה או תת משקל תמיד נשאר לי גוש מדלדל באזור הבטן החלטתי לשאול אנשי מקצוע ואפילו לגשת ליעוץ. כל אחד שראה את זה בהתחלה הייה מופתע איך בן אדם שנראה כל כך רזה מבחינה חיצונית יכול לצבור עור רפוי כל כך גדול. המליצו לי על אינספור דרכים, אם זה דרך כושר גופני, דרך הורדת "אחוזי שומן" ואז לפתח גוף עם תרגילי כוח, תרגילים מפה ועד הודעה חדשה או כאלה שאמרו שבאמת אין להם מושג וכדאי שאני יתמודד עם המצב הזה.

אחרי שנה החלטתי לא לוותר ולגשת לראות את עניין הניתוח. ניגשתי ליעוץ פרטי אצל רופא דרך ביטוח שאני מבוטח ( למרות שאני בצבא... ). הביטוח אינו מכסה ניתוחים פלסטיים אבל בכל מקרה רציתי אחת ולתמיד לדעת אם זה עור או שומן ושני הרופאים אמרו לי שזה בוודאות ב- 200% עור רפוי והדרך להתמודד עם זה - בניתוח. הרופא הראשון הסכים לנתח אותי בתנאי שהביטוח יכסה את זה, והרופא השני שהלכתי להתייעץ איתו שהוא במקרה היועץ של הביטוח לא אישר לי ואמר לי שאסור לי בשום פנים ואופן לעבור ניתוח כל כך מסוכן עם חתך גדול ( גדול פי 2 מניתוח קיסרי אם אינני טועה ) בגיל כל כך צעיר ומי שיסכים לנתח אותי לא יכול להיקרא רופא ורודף בצע.

עכשיו רציתי לדעת חוץ מהאופציה של ניתוח ( שאני עדיין מאוד מעוניין לעבור אותה אך המצב הכלכלי לא מאפשר לי זאת ) מה עוד אפשר לעשות ??!? זה מייאש ומתסכל אותי נורא. מצד אחד זה מאוד מפריע לי אבל אין לי דרך באמת לפתור את זה. אני מאוד רוצה לקבל את העובדה שיש לי עור רפוי אבל חייבת להיות עוד איזהשהוא דרך? אולי תרגילים מסויימים שאולי יצמצמו את זה ויתנו לי תקווה ומוטיבציה נוספת?

הוספת תגובה

• עור רפוי

שי אלנקרי
    12/12/2009

בנושא זה צריכים לפנות לכירורג פלסטי. אם כבר נשאר עודף עור, אין הרבה מה לעשות. פעילות גופנית עוזרת במעט כאשר עושים אותה בעת הירידה, ולא אחרי.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אתה אומר...

אבי
    12/12/2009

במילים קצת פחות עדינות שאין לי מה לעשות והלכה התקווה? כי בעיקרון לא נראה לי שיש רופאים שיסכימו לנתח "נער" בן 20 ולעשות לו צלקת ענקית לכל החיים... וגם אם יש כאלה זה יעלה הרבה מאוד כסף. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי

שי אלנקרי
    12/12/2009

תמשיך לבצע פעילות גופנית, זה יכול לסייע במיצוק השרירים ובשינוי המראה הוויזואלי אך לא מהיפטרות העור הרפוי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אם טיפול במכשיר ואקום?

יעל
    12/12/2009

הם טוענים שזה ממצק ..מכשיר בפיתוח ישראלי - גם הטיפולים שם יקרים אבל עדיף לנסות לפני שחותכים אותך ( מכשיר לשריפת שומנים ע"י ואקום וחום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    \
    11/12/2009

שלום.

אשמח ותיתן לי את חוות דעתך לגבי תוכנית אימונים זאת.

להלן התוכנית :

אימון A:

לחיצת חזה כנגד מוט שטוח 4X6

לחיצת חזה כנגד משקולות בודדות 2X8 להקפיד על טווח תנועה

לחיצת כנגד מוט ישר בזווית 30 מעלות 4X10

פלייס בזווית כנגד משקולות 2X12

יד קדמית:

כפיפת מרפקים בעמידה כנגד מוט ישר 4X7

כפיפת מרפקים בישיבה כנגד משקולות בודדות - שתי הידיים בו זמנית 4X9

רגליים:

סקוואט חופשי עם מוט 4X8

פשיטת רגליים במכונה 3X10

כפיפת רגליים במכונה 3X8

אימון B:

מתח – 1-2 סטים של מקסימום

פולי צר לפנים – הורדה לסנטר 4X6

פולי רחב לפנים 2X10

חתירה בישיבה על כסא- פולי תחתון – משיכה לטבור 3X8

פול הובר (פשיטת כתף) בשכיבה כנגד מוט ישר 3X10

כתפיים:

לחיצת כתפיים כנגד משקולות בודדות 4X8

הרחקת כתפיים לצדדים בעמידה כנגד משקולות בודדות 3X8

כפיפת כתף- הרמת זרוע לפנים עם פלטה 3X8

יד אחורית:

פשיטת מרפקים פולי עליון כנגד מוט 3X9

הרמת משקולת אחת מאחורי הראש – שתי ידיים אוחזות משקולת אחת 3X8

פשיטת מרפקים בפולי עליון מעל הראש כנגד מוט 3X12

בטן:

פעמיים בשבוע

2 תרגילים שונים

3 סטים בכל תרגיל

עד 15 חזרות

אמות:

כפיפות כנגד מוט ארוך מאחורי הגכ 3X15 כולם מקסימום

פשיטת אמה כנגד משקולת בודדות על הספה 3X15

שאלה : האם התוכנית הנ"ל היא למתקדמים ( 4 שנים בתחום מכון כושר ) או למתחילים ?

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• היי יוסי

ד''ר איתי זיו
    11/12/2009

הערותי הן כדלהלן:
    1. לטעמי יותר מדי סטים יש בכל חלק של A או B. מעל 30!!! במקרה זה האימון אמור להימשך מעל 60 דקות מה שפחות מומלץ וגורם להפרשת הורמון קורטיזול שהנו הורמון קטבולי (גורם לפירוק רקמת השריר).
    2. התרגילים והסדר שלהם וגם מספר החזרות הנבחר לגיטימיים.
    3. בטן וזוקפי גו. לא מופיעים בתוכנית הבסיסית אלא בנפרד. האם הנך מבצעם בנוסף לכל התרגילים המשובצים ל- AB? במידה וכן הרי שהאימון שלך ארוך במיוחד...
    4. ממליץ להפחית כמות הסטים שלא יותר מ- 27 בכל אימון. במידה ומטרת האימון הנה היפרטרופיה או פיתוח גוף יש מקום להחליף התוכנית ל- ABC. במקרה זה תוכל להקצות לכל קבוצת שרירים יותר סטים והעומס המופעל גבוה במיוחד.
    חשובה באימונים מסוג זה אינטנסיביות האימון. במקרה זה חשוב להקפיד שבעת ביצוע התרגילים השונים הנך מתקשה בכל סט לבצע חזרות נוספות.
    5. הטרימונולגיה של חלק מהתרגילים לא ממש ברורה. מקווה שהנך מבין למה התכוון המשורר.\
    6. כפיפת אמות ופשיטת אמות הנם תרגילים המתאימים למתאמנים מתקדמים במיוחד. חסרים נתונים על מנת לדעת אם תרגיל זה מתאים לך. בכל מקרה הוספת תרגילים אלה גם לתוכנית האימון מאריכה אותו עוד.....
    7. תזונה - ללא הקפדה יתרה על תפריט מתאים למטרת האימון, ולמשתנים חשובים אחרים לא ניתן יהיה להתקדם הרבה..
    8. מה עם זמני מנוחה בין הסטים ? זמני מנוחה הנם קריטיים להתקדמות.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר רחב גבי
    יעל
    10/12/2009

השתתפתי בתחרות משיכת חבל ונפצעתי בשריר צדדי בגובה המותניים , אני מנסה להבין אם זה זוקפי הגב או רחב גבי , חיפשתי מפת שרירים ברשת ולא ממש הבנתי אם זוקפי הגב הולכים לאורך הגב מתחת לרחב גבי ?

אשמח אם תוכלו להפנות אותי ללינק שמסביר ומראה את כל מפת השרירים

אלון

לקביעת תור
    סגירה
    שריר רחב גבי

הוספת תגובה

• היי אלון

ד''ר איתי זיו
    11/12/2009

לגבי זוקפי הגו - הם משתרעים לכל אורך הגב. ישנה קבוצת שרירי הגב העמוקים נמצאת משני צידי עמוד השדרה, בחלקו האחורי יחד עם מספר שרירים אחרים.השרירים מאורגנים בשלוש שכבות עיקריות והם בעיקר שרירים הפועלים כנגד כוח המשיכה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה בגיל 50
    קוני
    10/12/2009

אני נוהג לרוץ מזה כמה חודשים כפעמיים שלוש בשבוע מרחק של 7 ק"מ בקצב של 10-11 קמ"ש.
    נאמר לי שלא מומלץ בגיל 50+ לרוץ בקצב כזה אלא כדאי לרדת עד ל-6 קמ"ש ואם רוצים אז לרוץ במשך יותר זמן. שאלתי האם יש סיכון בריאותי לרוץ בקצב שבו רצתי עד כה

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה בגיל 50

הוספת תגובה

• הייי קוני

ד''ר איתי זיו
    11/12/2009

אין מניעה להתאמן בקצב שהנך מתאר אך חשובה במיוחד ההדרגתיות. במידה והנך בריא ואין בעיות אורטופדיות שונות ניתן להמשיך לרוץ בקצב זה ללא בעיה מיוחדת. דווקא הייתי ממליץ להוסיף עוד יחידת אימון בשבוע - כך שתבמע 4 אימונים אירוביים בשבוע. בכל מקרה במידה ואינך מרגיש בטוח מסיבות שונות מציע לך לעבור בדיקה ארגומטרית על מנת לבדוק תפקוד מערכת קרדיווסקולרית במאמץ.בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אימון כוח
    אפרת
    10/12/2009

שלום רב,
    אני בת 32,בעלת מבנה גוף רזה, לאחר 2 לידות. ברצוני לדעת האם שני אימוני כוח בשבוע-כל אימון הוא כשעה (בין שני האימונים יש יום-יומיים מנוחה), יכולים לעצב ולחטב את הגוף? אם לא, אז מה כן כדאי ובאיזו תדירות ?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי אימון כוח

הוספת תגובה

• היי אפרת

ד''ר איתי זיו
    11/12/2009

באמצעות 2 אימוני כוח שבועיים ניתן לגרום לשינויים ולתרום לשיפור ההופעה הכללית והאסתטיקה הגופנית במידה מסויימת. מומלצים מספר אימונים רב יותר (3 ואף 4 בהמשך). חשובה מאוד אינטנסיביות האימון. אצל נשים למשל, שכיח להבחין במקרים בהם הן מבצעות אימוני כוח אך אינטנסיביות האימון ירודה. הדבר מתבטא בהרמת משקלים נמוכים משמעותית מיכולתן לבצע, מנוחות ממושכות מדי בין סט לסט, מעט מדי אימונים שבועיים ועוד. לכל זאת השלכות על התוצאות ובד בבד על יכולת ההתמדה.
    במידה והנך מתאמנת פעמיים בשבוע בחדר הכושר מנוחה של יום אחד אינה אפקטיבית להשגת מטרת האימון שציינת לכן עדיפים 3 ימי מנוחה במקרה זה.
    מציע להעלות מספר האימונים ל- 3.
    חשובה מאוד אינטנסיביות האימון, התזונה בכלל ולאחר אימון הכוח - בפרט. מציע להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
    מה עם פעילות אירובית? לא ציינת דבר לגביה. על מנת להפחית אחוזי שומן ו/או לשמור על משקל חדש שהושג חשוב במיוחד לבצעה על בסיס קבוע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק גבוה
    גילת
    10/12/2009

שלום, אני בת 37 ובכושר טוב. אני מתאמנת בממוצע 4 שעות בשבוע כבר שנים בעיקר בחדר כושר- כח ופעילות אירובית.
    הדופק שלי במנוחה הוא 77-80 ובמאמץ אני מגיעה לדופק די גבוה. בהליכה מהירה או עבודה על מכשיר סקי ל ~160 ובאירובי מדרגה גם ל 180-190.
    אני יודעת שזה על הצד הגבוה ותוהה אם זה נורמאלי? אם זה מצביע על איזושהי בעיה?...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

שי אלנקרי
    10/12/2009

דופק גבוה במאמץ נובע מעליית אינטנסיביות האימון. מומלץ לעבוד בדפקי הדופק המומלצים לך כפי שתוכלי לראות בקישור הבא של המחשבון הדופק http://www.beok.co.il/Calculator_HeartRate.aspx

אם הינך עוברת את טווחי הדופק המומלצים כדאי שתורידי את אינטנסיביות האימון ובכך גם
    הדופק ירד בהתאם. ישנם מצבים בהם הדופק בזמן מאמץ גבוה מהמומלץ במחשבונים ולכן יש לבצע בדיקה ארגומטרית המתבצעת בזמן מאמץ וממוחשבת על-פי פרוטוקולים מיוחדים שמותאמים לגיל ולמצב הנבדק. יכול להיות שלאחר הבדיקה הארגומטרית יותר לך לפעול בטווחים גבוהים יותר.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק אופטימלי
    מרב
    09/12/2009

היי, אני בת 26 שוקלת 50 ועושה 40 דקות קרוסטריינר. רציתי לדעת על איזה דופק כדאי לעבוד בשביל להוריד אחוזי שומן? אחת המאמנות ייעצה לי לא לעבור את ה 140 משום שאז נשרפים דברים חיוניים נוספים מעבר לשומן

לקביעת תור
    סגירה
    דופק אופטימלי

הוספת תגובה

• "דופק שריפת שומנים" יש דבר כזה?

שי אלנקרי
    09/12/2009

שלום מרב,

תפיסה מוטעית זאת, מבוססת על העובדה שכאשר מבצעים מאמץ אירובי בעצימות נמוכה-בינונית (50-60% מהדופק המרבי) למשך זמן ארוך יחסית (מעל 45 דקות), גופנו משתמש יותר בשומן מאשר בפחמימות כמקור אנרגיה לפעילות. עובדה זאת, הובילה לרעיון שאם שורפים יותר שומן במהלך הפעילות, השומן יגיע ממאגרי השומן התת-עוריים בגוף (שמהם אנו כה רוצים להיפטר) ויגרום להרזיה/הורדת אחוז השומן, אך אין הדבר תמיד נכון.

כאשר גופנו משתמש בשומן כמקור אנרגיה לפעילות, אין הוא משתמש בהכרח במאגרי השומן התת-עוריים. מאגרי השומן של הגוף מושפעים יותר מהמאזן ארוך הטווח שבין ההכנסה הקלורית להוצאה הקלורית. באימון גופני, הגורם החשוב ביותר הוא סך כל הקלוריות הנשרפות במהלך הפעילות, ללא קשר לסוג הפעילות, משכה, עצימותה ומקור האנרגיה העיקרי בה הגוף משתמש עבורה. במידה ותשרפו מספר רב יותר של קלוריות במהלך האימון, תאבדו יותר שומן בטווח הרחוק.

היתרון היחיד של אימון אירובי בעצימות נמוכה הוא הזמן הרב שניתן להתמיד בו. לכן מומלץ להגדיר מראש את הזמן המוקצב לפעילות ולבצע את הפעילות בעצימות הגבוהה ביותר בה ניתן להתמיד לאורך כל זמן האימון המוקצב.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הבנתי נכון

מרב
    10/12/2009

למעשה זה לא משנה אם אתאמן על דופק גבוה כפי שהייתי רגילה למשך 40 דקות או על דופק 140-150 לפרק זמן ממושך יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק

שי אלנקרי
    10/12/2009

למעשה כמבצעים פעילות קצרה אך אינטנסיבית הסיכוי להתמיד בה לאורך זמן קטן יותר אך כשמבצעים פעילות על דופק נמוך יותר לזמן ממושך יותר קל יותר להתמיד ולהמשיך בסוג זה של פעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה כושר
    גיא
    09/12/2009

שלום רב,

אני מתאמן כחצי שנה בתוכנית הבאה , תמיד על הבוקר :
    פעמיים בשבוע רץ כ 7-8 ק"מ רצוף במהירות 9.5-10 קמ"ש.
    פעמיים בשבוע שוחה כק"מ (40 דקות שחיה , סטים של 50 מטר עם 20 שניות הפסקה).
    גובה 1.88 ושוקל כ 74 ק"ג, בן 31.

ברשותי השאלות הבאות
    1.בהמלצת מאמן השחיה עברתי עברתי לנשום(הוצאת הראש) כל 4 במקום כל 2 (הסטנדרטי)
    + לשמור אוויר בריאות ולשחרר בסיום ה 4 ולא תוך כדי כדי להקל בציפה. זה כמובן העלה מאד את הקושי אך
    א. האם זה הגיוני ובריא ? יש לציין שבכל מנוחה בין סט לסט נוצרים "גרפצים" רציניים והרגשה של אוויר עולה מהבטן...
    ב. בסיום אימון כזה אם אני אוכל אני מקבל נפיחות בבטן ורגישות בבטן שחולפות רק אחרי 4 שעות.
    2. האם תוכנית האימונים טאפקטיבית (מטרה משולבת של סיבולת + עיצוב הגוף)?
    3. אני אוכל לאחר כל אימון קופסת טונה + 4 פרוסות לחם מלא לפעמים עם טחינה מלאה או ריבה. יום אחרי אימון אני אוכל בדרך כלל 2 ביצים. האם זה בריא ומספק ?

לקביעת תור
    סגירה
    עושה כושר

הוספת תגובה

• הקשבה לגוף

עופר קיס
    09/12/2009

שלום גיא. תמיד תקשיב לגוף.
    לדעתי עליך להפסיק מייד את 4 החתירות ולעבור ל 3 ( עבוד גם על הצד השני). אם זה לא עוזר חזור ל 2 חתירות.
    לגבי מטרת עיצוב הגוף - חסרים אימוני משקולות או כח בצורה אחרת
    לגבי הכושר אחלה - בצע שינויים בקצב בזמן הריצה - קל, קשה, בינוני, קל על מנת לשפר את הכושר.
    לגבי תזונה - תמיד מאוזן - חלבון עם פחמימה וירק. לגבי בייצים - אתה יכול לאכול עד 6 חלבונים וחלמון אחד וכמובן פחמימה וירק. אל תשכח 2 פירות ביום
    המשך עם אורך החיים הבריא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים רב מפרקיים !!! !!! !!!
    \
    07/12/2009

שלום,

רציתי לדעת מהם תרגילים רב מפרקיים? ( אשמח לשמות ).

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים רב מפרקיים !!! !!! !!!

הוספת תגובה

• תרגילים מורכבים

שי אלנקרי
    08/12/2009

תרגיל רב מפרקי הוא בדיוק ההפך מתרגיל מבודד .בתרגיל רב מפרקי פועלים יותר מ- 2 מפרקים. התרגילים המורכבים דורשים מאיתנו להפעיל מספר רב של קבוצות שרירים בו זמנית.
    דוגמא לתרגילים:
    לחיצת חזה, סקואט, מכרעים, לחיצת כתפיים והרשימה עוד ארוכה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר כושר
    אבי
    06/12/2009

ערב טוב
    נרשמתי לחדר כושר ובנו לי תוכנית עבודה לכלל שרירי הגוף למשך חודש , עכשיו שינו לי תוכנית בה אני מתאמן פעם בשבוע על שריר מסוים , חילקו את התוכנית לABC ,מטרת הפעילות היא העלאת מסה . האם זה נכון להתאמן פעם בשבוע על שריר ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר

הוספת תגובה

• היי אבי

ד''ר איתי זיו
    06/12/2009

חלוקת האימון ל- ABC מתאימה למתאמנים מאומנים במיוחד אחרי לפחות 10 חודשי אימון ולעיתים יותר. על מנת שבאימון של פעם בשבוע לקבוצת שרירים (לדוגמה חזה) עליך להיות ברמה גבוהה מאוד. במידה והנך מתאמן מתחיל אתה בסיכון לא קטן לפציעות, לסטגנציה (ירידה ברמת האימון) ולבעיות מסוגים שונים. מכיוון שלא ציינת כמה זמן הנך מתאמן אומר שבשלושה חודשי האימון הראשונים מומלץ להפעיל את כל קבוצות השרירים - 3-2 פעמים בשבוע. לאחר מכן במידה והמתאמן מעוניין בהלאת מסת שרירי ניתן להעלות את מספר האימונים ל- 4. אימונים שבועיים רבים יותר מתאימים רק במקרים מסוימים וכפי שציינתי שקיימת מוכנות טובה דיה לשינוי זה. אזי ניתן לפצל את האימון ל- ABC ואף בהמשך לפיצול גדול יותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש נכון במד דופק
    רווית
    05/12/2009

שלום רב,
    לאחרונה התחלתי להשתמש במד דופק.
    כידוע, יש רצועה שמצמידים לחזה, בהוראות רשום שיש להרטיב במעט מעט או למרוח ג'ל.
    באפשרותי להשיג ג'ל המשמש לבדיקות אולטרסאונד.
    האם הייתם ממליצים על שימוש בג'ל הנ"ל ?
    תודה, רון.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש נכון במד דופק

הוספת תגובה

• מים יכולים לעשות את העבודה

שי אלנקרי
    08/12/2009

מים יכולים לעשות את העבודה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת רגישות מד דופק

עופר קיס
    08/12/2009

אין צורך. להרטיב קצת במים וזהו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג
    שלי
    04/12/2009

שלום לכם,

השאלה הנפוצה ביותר היא: מה עדיף הליכה או ריצה מבחינה בריאותית

ומה לגבי ספינינג??
    השאלה היא האם ספינינג עלול להרוס את הברכיים או להזיק לגב וכד'.......

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג

הוספת תגובה

• היי שלי

ד''ר איתי זיו
    05/12/2009

התשובה לא חד משמעית. הליכה וריצה שתיהן פעילויות מומלצות. השיקולים במקרה זה הנם: מהי מטרת האימון (שיפור כושר גופני כללי, הפחתת משקל, הפחתת גורמי סיכון למחלות שונות ועוד), מצב בריאותי (לחלק מהמתאמנים הלוקים במחלות מסוימות ריצה לא מומלצת), גיל המתאמן, משקל גופו (מעל 15 ק"ג עודף משקל ריצה לא ממש מומלצת) ועוד. היתרון בריצה לעומת הליכה שניתן לשפר באמצעותה את הכושר האירובי בנקל, ההוצאה הקלורית בפעילות רבה יותר והדופק בעת הפעילות גבוה יותר גם הוא. אם אין את אחת הבעיות שציינתי קודם אין מניעה מלרוץ. ניתן להתחיל בשלבים הראשונים לרוץ בקצב קל של 7.5-8 קמ"ש זמן מועט יחסית (15-10 דקות בממוצע) ולאחר מכן להעלות את הקצב ואת זמן הריצה. ניתן לשלב בין ריצה להליכה, במיוחד בשבועות האימון הראשונים. ברם, הליכה הנה תמיד זמינה, נוח לבצעה על בסיס יומיומי ומתאימה לאנשים רבים יותר.
    לגבי הספינינג לא אמורים להופיע כאבי גב וברכיים במידה ו: סגנון הרכיבה מדויק, לא מפריזים בזמן הפעילות ומספר הפעמים השבועי, מקצים זמן התאוששות בין אימון לאימון (במיוחד כשמדובר בספינינג המיועד למתאמנים מתקדמים), במידה ומופיעים כאבים לא מבצעים בכל מקרה אימון. במידה ומדובר בבעיה שחוזרת על עצמה בעת ביצוע הפעילות ממליץ להתייעץ בפורום של רפואת ספורט ו/או במקביל לפנות לרופא ספורט. ממליץ בחום לשלב בין פעילויות: הליכה, ריצה, ספינינג ועוד. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שלי
    05/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסלול ריצה
    ויוי
    03/12/2009

שלום רב,

קניתי דרך האינטרנט מסלול ריצה YORK 7900 טרם קיבלתי את המכשיר. האם המכשיר מוכר לך? האם הוא טוב? האם אני או בעלי יכולים להתקין אותו לבד ?

לקביעת תור
    סגירה
    מסלול ריצה

הוספת תגובה

• הי ויוי

ד''ר איתי זיו
    03/12/2009

אני לא מכיר את המכשיר שציינת באופן ספציפי. בעיקרון החברה עצמה ותיקה מאוד בייצור של מכשירי ריצה ביתיים ויש לה מוניטין! מציע שאיש מקצוע ירכיב את המסילה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקות חלבון
    נועם
    02/12/2009

שלום !
    רציתי לשאול אם אתם בעד לאבקות חלבון?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקות חלבון

הוספת תגובה

• אבקות חלבון

שי אלנקרי
    03/12/2009

אני תמיד אומר: אם אתה יכול להגיע למזון טבעי אז עדיף שכך תעשה, אבל תוסף מזון כשמו כן הוא, משמש כתוסף לאלה שלא מצליחים להגיע לתזונה מושלמת מהמזון, אם אינך מגיע למנת החלבון מיד לאחר האימון (בחלון ההזדמנויות) אתה מפספס הרבה ולכן יש מקום לקחת את תוסף החלבון
    שיכול לסייע ולהוות תחליף לא רע בכלל.
    זו דעתי בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

נועם
    04/12/2009

שי תראה, בעיקרון אני שוקל 74 , ואני צריך להגיע ביום הבנתי לסביבות ה-150 גרם חלבון ( המטרה שלי זה להתנפח קצת)
    אני בעקרון אוכל אחרי האימון 2 ביצים וטונה וכמה פרוסות לחם, זה בעיקרון בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון

שי אלנקרי
    08/12/2009

הכמות חלבון שאתה צורך על פניו נראית יפה, אבל בכדי שתקבל את ההתאמה הטובה ביותר והאישית הייתי ממליץ להיתייעץ עם איש מקצוע כדוגמת דיאטן או דיאטנית ספורט.
    יש שינויים מאדם לאדם ולכן יש למצוא את ההתאמה האישית.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה