מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה-מפחידים אותיאני17/01/2010
אנשים הסובבים אותי אומרים לי שאשאר נמוך אם אמשיך לפתח מאוד את שרירי,מפני שהם גדולים ביחס לילדים בגילי-אשאר נמוך.גילי 14.7,משקל 60 וגובהי 169 ס"מ.לא ממשקולות במשקל גבוה,אלא משכיבות שמיכה,מתח,משקולות עד 8 ק"ג.זה נכ ון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
שי אלנקרי17/01/2010שלום,
אין אמת במה שאמרו לך, זהו מיתוס שמופץ בקרב ילדים עד היום
משכיבות שמיכה וממשקל 8 ק"ג כל עוד זה מתבצע בצורה נכונה אין סיכוי שזה יפגע במשהו, בטח שלא בגובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה ומשקולות
עופר קיס17/01/2010מסכים עם שי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכהערן16/01/2010
שלום,
אני בן 17 והכושר הגופני שלי ממש לא טוב אבל אני רזה. לפני כשבוע התחלתי בהליכות בהליכון, כפיפות בטן התאמנות במולטי-טריינר ושכיבות שמיכה.
ניסיתי לעשות שכיבות שמיכה וממש קשה לי. עשיתי 15 בקושי הכי הרבה שיכולתי. אני עושה אותן בהפרש של יום. ככול שהימים עוברים, מספר שכיבות השמיכה שאני מסוגל לבצע הולך וקטן.
איך אני יכול בהדרגה להגיע למצב שבו אני אצליח לעשות שכיבות שמיכה, להשתפר ולא לרדת?
וכמה ימים צריך לחכות בין לבין אם בכלל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן
ד''ר איתי זיו17/01/2010מציע:
1. לבצע את אימוני הכוח בימים לא עוקבים, אלא בהפרש של 48 שעות בין אימון לאימון.
2. לבצע מספר סטים של שכיבות סמיכה. בכל סט בצע כ- 70% מיכולתך המירבית. זאת תבצע 4-3 סטים ותוך מספר שבועות תבצע יותר - עד 10 סטים.
3. מומלץ לגוון באופן הביצוע: מפתח ידיים (רחב מאוד, רוחב כתפיים, רגליים על גבי כסא, ידיים על הקרקע ועוד). בין סט לסט תנוח 90-60 שניות.
4. תרגילים לבטן - גם כאן מומלץ לגוון ולבצע מספר סטים באופנים שונים.
5. אחת לשבועיים בדוק את היכולת המירבית שלך בשכיבות סמיכה ולפי זה חשב את ה- 70%.
6. לגבי המולטיטריינר - האם הנך מבצע בו תרגילים נוספים? במידה וכן יש להיערך אחרת מבחינת האימון.
7. את האימון האירובי בצע אחרי אימון הכוח ולא לפניו. במידה והנך מעוניין בעליית מסה חשוב שהאימון האירובי לא יהיה ארוך מדי (40 דקות ומעלה) ולא עצים מדי.
8. חשוב במיוחד להקפיד על תזונה המתאימה למבנה גופך ולמטרת האימון.
9. אימון נכון ותפריט הבנוי באופן מושכל יתרמו רבות לשיפור יכולתך הגופנית..
10. ממליץ בחום להתאמן בחדר כושר מסודר. היכולת להתקדם ולהשיג מטרות אימון שכיחות קשה יותר להשגה רק בביצוע תרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף מבחינות רבות (אך הדבר אפשרי אם יש את הידע המתאים).[
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר האימון ?דנה16/01/2010
שלום רב: האם זה נכון לעשות אימון אירובי מיד לאחר אימון כוח או להפך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי סדר האימון
ד''ר איתי זיו17/01/2010עיתוי הפעילות האירובית לעומת אימון הכוח תלוי ראשית במטרת המתאמן. במידה והנך מעוניינת להעלות את הטונוס (מתח שרירי) ואולי אף להעלות מסת שריר במידה מסויימת חשוב לבצע את אימון הכוח ראשית ולאחריו את האימון האירובי. במידה והנך מעוניינת בהפחתת משקל, או שיפור כושר גופני כללי, או הפחתת גורמי סיכון למחלות נפוצות תבצעי את האימון לפי הנוחות שלך. תמיד ניתן להפריד את האימונים (לדוגמה - אימון בוקר אירובי ואימון ערב - אימון כוח) ולהעלות את אפקטיביות האימונים.
בעיקרון לאוכלוסייה הרחבה שמעוניינת בשיפור יכולת גופנית כללית פחות חשוב העיתוי של האימונים הללו אלא אם, כאמור שיש מטרת אימון ספציפית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני15/01/2010
להתאמן פעם בשבוע שעה כוח ועוד פעמיים חצי שעה זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי אימוני כוח
ד''ר איתי זיו16/01/2010ניתן לבצע 3 אימוני כוח בשבוע. אימון אחד יימשך שעה והשאר חצי שעה אך הדבר מצריך בניית תוכנית אימונים מתאימה. אימוני כוח הנמשכים חצי שעה מצריכים בדרך כלל שימוש בטכניקת אימון מסויימת כגון: סופר סט אזי מבצעים שני סטים ברציפות ולאחר מכן מנוחה. במקרה זה ניתן לסיים את האימון בחצי שעה. צורת אימון זו מתאימה רק לאחר מספר חודשי אימון. ישנן עוד שיטות אימון רבות אך חלקן מתאים למתאמנים מתקדמים במיוחד. למותר לציין שניתן לבצע את האימון עם זמני מנוחה קצרים יחסית של 60-45 שניות בין סט לסט ולסיימו תוך 45 דקות. אם ניתן - ממליץ לנהוג כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגיני ברכייםיוסף בן אבו14/01/2010
אני מתאמן לצבא.
היו לי כאבי ברכיים פעם ואני פוחד שאני יפצע שוב מתי שהוא אז השאלה שלי האם טוב לשים מגיני ברכיים גם שאין בעיה בברכיים?
האם זה מחליש את השרירים או משהו אחר?אשמח לדעת על מה ששאלתי ואם יש עוד דברים אשמח לשמוע
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר איתי זיו15/01/2010לגבי מגיני ברכייםלעיתים ניתן להמליץ על מגיני ברכיים. חשוב לזכור שיש השפעה על השרירים המייצבים המעורבים בפעילות במקרה זה (מעורבים פחות), כך שלא באופן גורף ממליצים על מגינים אלה. סוגי אימונים פונקציונליים עשויים מאוד לסייע במצבך וחיזוק של שרירי הברך כופפי הברך ופושטי הברך - יתרמו כמובן גם.אם ישנם כאבים מציע לפנות מיידית לפיזיותרפיסט ספורט שיטפל בכך.
לגבי סוג הפעילות שהנך מבצע ממליץ שאת הפעילות האירובית שבה יש IMPACT תבצע על משטחים רכים ולא קשים כגון: אספלט. כמו כן עליך להתאמן עם תוכנית אימונים מסודרת הדרגתית. זו כדאי לעשות עם איש מקצוע.
בהצלחה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לילד סוכרתינעמי14/01/2010
בני עם סוכרת נעורים והוא מאוזן בלנטוס השאלה אם כדאי לו להשתתף בשיעורי ספורט בבית הספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר איתי זיו15/01/2010םעילות גופנית חשובה מאוד לסוכרתיים. חשוב שיבצעו פעילות גופנית במהלך כל החיים וזאת על מנת לאזן את רמת הסוכר בדם ובכלל להרגיש טוב יותר. ממליץ בחום על פעילות גופנית יומיומית לרבות פעילות המתבצעת בבית הספר. למותר לציין שיש להיערך מבחינת תזונתית כראוי: מדידת הסוכר בדם לפני הפעילות, אכילה לפני הפעילות, ולאחריה (בתלות בסוג הפעילות) וכדומה. בכל מקרה מציע להתייעץ עם רופא ספורט או פיזיולוג מאמץ.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר לפני הלימודיםדור13/01/2010
שלום רב,
אני בן 17,
ישנם ימים אשר אני מתחיל בשעה 11 את בית הספר, רציתי לדעת האם אימון בבוקר בחדר כושר (+מקלחת) יוכל לשפר את היכולות שלי בלימודים לכל אורך היום (עד 8 בערב בערך).
אימון בחדר כושר כולל אירובי וחיטוב באופן כללי (משקולות, בטן, חזה וכ'ו).
יש המון מאמרים על פעיליות ספורטיביות שנותנות הרגשה טובה לכל היום, האם זה מתאים גם ללימודים? אני מפחד להגיע לבית הספר עייף ולא מרוכז בעיקר בתקופת הבגרויות הקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדור
ד''ר איתי זיו14/01/2010מציע כן להתאמן לפני הלימודים. בעיקרון תחושתך אמורה להיות טובה משמעותית במהלך הלימודים. מנגד, חשוב לזכור שאימון ממושך ועצים עלול לגרום לעייפות אחריו למרות התחושה הטובה. ממליץ על אימונים של עד 90 דקות הכוללים גם אימון אירובי וגם אימון אנאירובי.
חשוב במיוחד הניסוי והטעייה, קרי בצע מספר אימונים וראה איך אתה מרגיש לאחר מכן.
חשוב במיוחד נושא התזונה. חשוב במיוחד לאכול לפני האימון ולאחריו. התזונה הנה חלק חשוב במיוחד בתהליך השיקום והבנייה מחדש לאחר האימונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה לפני ואחריtal12/01/2010
שלום רציתי לדעת אם יש אוכל מסוים לצריץ מומלץ לאוכול לפני אחרי אימון
חלבונים שומנים וכדומה ..בתודה ברואש טל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר איתי זיו14/01/2010מציע שתפנה לפורום המתאים של תזונת ספורט. אך אומר בקווים כלליים שלפני אימון חשובה אכילת פחמימות לפני אימון כדי למלא את מאגרי הגליקוגן בכבד ובשריר. כאמור, באימוני כוח הפעלת השריר נעשית על בסיס פחמימות בעיקר ולכן צריך לדאוג ל'תדלק' בהן את הגוף לקראת האימון.
ההנחיות לארוחה שלפני אימון זהות לאלו של ספורטאי סבולת מבחינת העיתוי וההרכבים. מבחינת האכילה לקראת אימון, מומלץ לספורטאי הכוח לאכול חטיף עשיר בפחמימות כשעה לקראת האימון, כדי לעודד דווקא הפרשה של אינסולין ושל הורמונים אנאבוליים אחרים, אשר יעודדו את תהליכי הבנייה המוגברים בעקבות האימון.
לאחר אימון: ספורטאי כוח המעוניין לפתח שרירים חייב ליצור מצב המעודד בנייה (אנבוליזם) וזאת בעזרת הפחמימות, אשר, כאמור, גורמות להפרשה של ההורמון אינסולין. האינסולין מסייע לכניסת החלבונים, חומר הבניין של הגוף, לתאי השריר ובכך מעודד את בנייתם. לכן, רצוי לצרוך פחמימות בלבד מיד לאחר אימון על ידי שתייה של משקאות איזוטוניים או אכילה של חטיפים עשירים בפחמימות כמו חטיפי גראנולה או פירות יבשים.
כחצי שעה לאחר מכן מומלץ לאכול ארוחה מלאה הכוללת גם חלבונים כדי לספק חומרי בניין נוספים לתהליכי הבנייה המוגברים בעקבות האימון. מומלץ שלא להגזים בצריכת שומנים וסיבים בארוחה זו כיוון שהם מעכבים את ספיגת הארוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לחטיפים
(:17/01/2010אשמח לשמוע ממך (אני בטוחה שאתה מבין בעיניין) אלו חטיפים אנרגיה,גראנולה אתה ממליץ שטובים ויהיו אפקטיביים לצרוך לפני אימון וגם אחרי?
אשמח להצעות בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון רגליים לאחר ניתוחעידן12/01/2010
שלום רב אני 6 חודשים אחרי ניתוח ACL אני רוצה כל כך לחזור לשחק כדורסל תחום שלי שלפעמים אני מגזים ניראה לי . שאלתי היא האם אני יכול לבצע 3 אימוני כוח בשבוע הכוללים : סקוואט 3-15 סקוואט עם כפות רגליים כלפי חוץ (עובד על שרירים המקרבים) לחיצת רגליים, פשיטה ,כפיפה תאומים. האימון מתבצע 3 סטים -15 חזרות משקלים לא רצייינים בינתיים זאת אומרת שאני מסיים סט אני יכול לעושת עוד 5-6 חזרות . ולאחר האימון אני מבצע ריצה או אפוניים 20 דקות האם זה בסדר לעבוד 3 פעמים אימוני כוח בשבוע זה בימי א' ג' ו' בשאר השבוע אי עובד על קוארדניציה וקפיצות אשמח לקבל חות דעת מקצועית מהמומחים . תודה רבה עידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ACL
עופר קיס12/01/2010שני אימוני כח בשבוע
2X 12 סקווט
3 כפול 10 סקווט רגל אחת
3 כפול מכרע קדמי 6-8 כל רגל
תרגילי כבלים על רגל אחת לייצוב ברך
1 כפול כפיפת ברכיים 8-12
שני אימוני ניתור ושינוי כיוון לפי הנחיות פיזיטרפיסט, כולל יציאות קצרות, צעדי רדיפה ויציאות,
ריצה לאחור ,סיבוב ויציאה לספרינט.
שני אימונים אירוביים אחלה.
מה עם משחקי כדורסל קלים.
דבר עם הפיזיו שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירפור פרוזדורים ואירוביil li11/01/2010
שלום האם ואיך ניתן לעסוק בפעילות אירובית כאשר קיימת בעיית פירפור פרוזדורים . מטופל בכדורים אבל הדופק אינו סדיר . מגיע בקלות ל-150 דופק ולא הייתי מודע לזה לולא שעון הדופק (פולאר) . בכבוד רב il li
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ של קרדיולוג או רופא ספורט
שי אלנקרי11/01/2010הייתי מציע לך לקבל המלצה של קרדיולוג או רופא ספורט, אני בטוח שהם ידעו להשיב לך על זה יותר טוב ממני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור חדרים
עופר קיס11/01/2010ניתן לקבל יעוץ ב MEDIX בהדר יוסף. תודיעו שהגעתם דרך עופר קיס ותקבל הנחה
036482333
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטעייה צרכנית בהולמס פלייסמרב10/01/2010
מתברר כי החברה בהולמס לא לומדים מכל התביעות והטענות הנצברות נגדם. לאחרונה שוכנעתי לעשות מנוי בסניף בגבעתיים אבל מכיוון שנכנסתי לתקופת עומס הודעתי על עצירת המנוי (לכאורה הייתי חכמה להכנס לסוג מנוי שבו אתה (לכאורה) יכול לצאת בכל עת ללא תשלום), אבל אז התברר שלמרות שאת המנוי רכשתי בטלפון - אי אפשר לצאת בטלפון והחברה מצפים שתגיע לסניף כדי לכתוב בקשת סיום מנוי שייכנס לתוקף תוך 30 יום... (אם היה לי זמן וחשק לבוא למועדון הייתי מתאמנת) כלומר - להרשם בטלפון אין בעיה-לצאת בטלפון לא ניתן... וכך הרשת מטרטרת אותי למצב שבו 4 חודשים אני לא מתאמנת אבל כרטיס האשראי מחוייב כל חודש-כרגיל
העניין היותר חמור הוא שבמקום להעביר העסקה כהוראת קבע כפי שהתחייבו לי הם העבירו אותה לחברת האשראי כעיסקת מוצר (כאילו קניתי וקיבלתי מוצר שאותו אני משלמת בתשלומים) מה שכמובן שקר מכיוון שמדובר בשירות חודשי מתמשך. חברת האשראי הוטעתה ומסרבת לעצור החיובים ואולי בעצם נוח לה לשתף פעולה עם הטעייה צרכנית שכזו. עוד הבדל בעיסקה הוא בכך שעיסקת מוצר (עיסקת תשלומים) בניגוד להוראת קבע גם מורידה לך מראש את כל סכום העיסקה מיתרת האשראי שלך בכרטיס, גם האשראי הזה עולה לך בריביות שאת משלם לחברת האשראי וגם מונעת ממך לעצור את החיוב כפי שאכן ניתן בהוראת קבע ולא ניתן בעיסקת תשלומים...
בקיצור הטעייה חמורה, שירות איום, יחס מזלזל, קשירה לא הוגנת ולא חכמה של לקוח בכפייה וללא תמורה - אכן אימון לחיים. תלמדו ותזהרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי היה סיפור מסריח איתם
תמר12/01/2010אני קניתי מהם עשרה שיעורים פרטיים עם מאמן שבחרתי אחרי שעברתי אצלו שלושה אימוני ניסיון (ניסיתי במקביל עוד שני מדריכים , כמובן ששילמתי על הכל ) .אחרי 3 שיעורים הוא הודיע לי שהוא עוזב את הרשת . כמובן שניסיתי לקבל את הכסף בחזרה אבל כלום , ממש כלום לא עזר .
הם רשת איומה , מתנהגים כמו מונופול עם שירות לקוחות גרוע . הבעיה היא שבצפון הם הרשת היחידה שנותנת פסיליטיז כמו שצריך ויש להם כמה מדריכי ספינינג מעולים.
אני מסיימת מנוי אצלם בעוד שלושה חודשים ולא מתכוונת לחדש אותו . ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבון או גיינר?\08/01/2010
שלום,
אבקת חלבון או גיינר? האם זה בסדר לצרוך אחרי אימון כוח?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי לאיזה מטרה
שי אלנקרי11/01/2010לאיזה מטרה?
גיינר מתאים יותר לעלייה בצריכת הקלוריות ולעלייה במשקל ואבקת חלבון מתאימה יותר לצריכת מנת החלבון מיד לאחר האימון, בלי קשר לעלייה או ירידה במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת חלבון
\11/01/2010לשי אלנקרי שלום רב,
אבקת חלבון,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספציפית למוצר הזה -> !!!
\15/01/2010שלום לך אני מדבר ספציפית למוצר הזה realgains האם זה אבקת חלבון או גייינר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכיר את החברה הזו
שי אלנקרי17/01/2010לא מכיר את החברה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימון abc\07/01/2010
שלום,
ככה תוכנית האימון שלי ABC!
:
יום ראשון אני עושה תוכנית A
יום שני אני עושה תוכנית B
יום שלישי אני עושה תוכנית C
יום רביעי אני עושה תוכנית A
יום חמישי אני עושה תוכנית B
אבל יש בעיה ביום שישי... אימון C המכון הכושר שלי פתוח עד שעה מסויימת, פתוח מ - 7:00 עד 2:00 בצוהריים אני לא קם בבוקר מוקדם ( אני עצלן חח ) אני קם ב - 3:00 בצוהוריים וכך אני מפספס את האימון.
אם לא היתי מתאמן בכלל לא היתי קם היתי ממשיך לישון...
עכשיו מה עושים?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י שלום
ד''ר איתי זיו08/01/2010מציע:
לבצע אימונים של מתקדמים כפי שהנך מציין ( פיצול של ABC) מצריך יכולת גופנית גבוהה במיוחד. מציע שלאחר 3 ימי אימון תנוח יום אחד, תבצע באותו שבוע עוד שני אימונים ותמשיך בשבוע הבא. קרי: בימי א ב ג יתבצעו אימונים ABC וביום רביעי- מנוחה. יום חמישי תבצע חצי מאימון A וחצי מאימון B. ביום א הנך מתחיל באימון של חלק C , למחרת אימון A, יומיים לאחר מכן אימון B וכך הלאה. למרות זאת חשוב לציין שישנן מספר אפשרויות לתוכנית אימונים לרמת מתקדם (הרמה שהנך נמצא בה) וזו רק אחת מהן.
במידה והנך יכול להתאמן בשבת אזי, תבצע 5 אימונים בשבוע לפי חלוקה של ABC.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה...
\08/01/2010שלום ד"ר איתי זיו.
אפשר לעשות בשבוע אחד אימון ABCA,בשבוע לאחר ממשיכים ב BCAB וכן הלאה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה..
ד''ר איתי זיו10/01/2010אין בעיה לפצל באופן שציינת. בכל מקרה החשוב מכול הנו מידת ההתקדמות. במידה וישנה הסתגלות טובה לאימון הפיצול מתאים. במידה ולא יש לבחור בצורת אימון אחרת.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טאי צ'ינרקיס06/01/2010
איפה באזור ת'א רבתי ניתן ללמוד ולהתאמן בטאי צ'י? (כולל הרצליה רמת השרון, רמת גן, גבעתיים וכמובן ת'א.) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוגל
שי אלנקרי11/01/2010אני מניח שחיפוש פשוט במנוע החיפוש של גוגל או אפילו כל אחד אחר יניב לא מעט תוצאות
לא ידוע לי על מקום ספציפי כך שלא אוכל להמליץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני06/01/2010
אם אני עושה תרגיל לחיזוק השרירים,שהוא כמו מקבילים:קיפוף וישור מרפקים עם רגליים באוויר,אך שהמוטות שעליהם אני נשען הן לא מקבילים,אלא סמוכים אחד לשני(צמודים) מצורפת תמונה שתבין טוב יותר...
האם זה מסוכן או שבסדר לעשות כך?
תודה רבה וסופ"ש נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שגב
ד''ר איתי זיו08/01/2010אם הבנתי נכון.... אין מניעה לבצע את התרגיל אך חשוב להעיר את הדברים הבאים:
1. חשוב לדעת מהי מטרת האימון שלך ובהתאם לכך לבחור את התרגילים המתאימים. ביצוע תרגיל אחד בלבד לא מספיק להשיג מטרות אימון שכיחות כגון: העלאת מסת שריר, סיוע בהפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי ועוד.
2. את התרגיל אני מציע שתבצע עד טווח של 90 מעלות במפרק המרפק בזמן הורדת הגוף מטה. ירדה רבה יותר עם הגוף לקרקע תגרום להעלאת העומס על מפרק הכתף ואל מומלצת (אלא אם כן כן ישנה סיבה מיוחדת לביצוע טווח זה - לדוגמה השגת מטרה ספורטיבית וכדומה).
3. חשוב לשים לב למנח הכף בעת ביצוע התרגיל. במידה והיא מופנית החוצה העומס על מפרק הכתף יגבר. אי לכך חשובה תשומת הלב לכאבים אם ישנם בעת ביצוע התרגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם
אני08/01/2010קודם כל תודה רבה,
שנית התרגיל הנ"ל הינו חלק מאימון שלם לא תרגיל בודד...שמעתי שזהו תרגיל טוב ומחזק וזה מה שחשוב לי-לכן רציתי לשמוע חוות דעת מאיש מקצוע.
תודה רבה,ואשאל -אני בן 14 ו7 חודשים,משקל 60 ק"ג-זה עדיין בסדר לעשות?
ממש ממש תודה!סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)