מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצת רצף נרחבחזי28/12/2009
הרציתי לשאול האם יש יעילות בריצות טמפו ורצף נרחב לנערים בגיל 14-15 בתדירות של פעם בשבוע.תחום עיסוק קבוצת כדורגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצת רצף
שי אלנקרי29/12/2009שלום חזי,
אני לא בטוח לגבי התשובה, כך שאולי אחד מעמיתיי ידע לענות טוב יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהגיא28/12/2009
אני מתלבט האם לקנות גיינר של צ'מפיון מאס??האם יש מישהו שהתנסה באבקה הזאת מכיר או ממליץ עליה?האם היא משיגה את התוצאות??
שאלה:האם באבקות שיש להם יחסי חלבון ופחממות של 1:4 זה אומר שהם גם משמינות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיינר
שי אלנקרי29/12/2009שלום גיא,
לא מכיר את החברה הזו אבל גיינר הוא תוסף מזון שמטרתו היא לעזור לך בעלייה של צריכת הקלוריות וכתוצאה מכך להוביל לעלייה במשקל. חשוב לזכור שהעלייה במשקל לא תהיה רק משרירים אלה גם משומנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
גיא29/12/2009השאלה כמה עולים בשומן??האם זו עלייה דרסטית כמו שעולים במסת שריר...או שהעלייה באחוזי השומן קטנה יותר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גיינרגיא28/12/2009
שלום רציתי לשאול אתכם...מה אתם חושבים על החברה של גיינירים של PROLAB האם הם טובים ומוכרים??
ושאלה שניה האם הגיינר PROLAB N large 2 טוב??
לעלייה במסה כמובן....
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
בתשובה הקודמת כתבתי על מטרתו של הגיינר, אבל לא ידוע לי על יעילותו של גיינר כזה או אחר.
אולי בפורומים של תוספי מזון ידעו לענות לך על זה יותר טוב.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לשיגיא27/12/2009
שי האם אתה עובד גם בבודי ישראל?כי אני קניתי משם גיינר היום ואני רוצה לדעת אם אני דיברתי איתך או שזה עם שי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
שי אלנקרי29/12/2009לא גיא, אינני עובד שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, פיתוח שרירים.ליאל26/12/2009
שלום,
שמי הוא ליאל גובהי 1.62 ומשקל 58,
אני בת 16.
ברצוני לפתח שרירי ידיים ובטן, יש לי 2 משקולות ידיים בבית כל אחת 2 קילו, אני משחקת גם טניס פעמיים בשבוע כל פעם 45 דק'.
כמה הרמת משקולות כל יד צריכה כדי לפתח אותה לשרירים טובים וכמה כפיפות בטן?
תודה רבה!
נ.ב- האם הרמת משקולות ידיים שורפות הרבה קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ליאל
ד''ר איתי זיו27/12/2009להלן תשובתי:
1. במידה והנך מעוניינת להשיג תוצאות טובות, להשפיע לחיוב על חילוף החומרים, להשפיע באופן חיובי על האסתטיקה הגופנית ובד בבד להפחית אחוזי שומן יש להפעיל את כל קבוצות השרירים בגוף ולא רק ידיים ובטן (רגליים, גב, חזה, כתפיים\ כופפי מרפק, פושטי מרפק, בטון וזוקפי גו).
2. משקולות של 2 ק"ג לאחר מספר אימונים יהיו קלות מדי עבורך ולכן מומלץ להצטייד במשקולות כבדות יותר (3, 4 ואף 5 ק"ג).
3. תרגילים המיועדים לחיזוק שרירי הידיים בלבד יצריך שימוש מועט יותר בקלוריות והשפעה זניחה יותר על חילוף החומרים לעומת תרגילים המיועדים לקבוצות שרירים גדולות כגון: חזה, גב ורגליים.
4. תרגילים לבטן ניתן לבצע 3-2 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים. 5 דקות בכל פעם יספיקו. מציע לבצע בכל תרגיל 20-10 חזרות בממוצע (תלוי בדרגת הקושי) וזמני מנוחה בין השטים של 60-30 שניות בקירוב.
5. במידה והנך מעוניינת להשפיע לחיוב על האסתטיקה הגופנית מומלץ שתבדקי אחוז השומן התת עורי בגופך. זאת ניתן לעשות אצל דיאטן קליני (ספורט), פיזיולוג מאמץ ואף בחלק ניכר ממועדוני הכושר. אציין שבמידה והנך מעוניינת לשפר את המראה של האזור הבטני חשובה תשומת הלב למידת אחוזי השומן במקביל לחיזוק שרירים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהגיא26/12/2009
אני בן 17 מטר 90 מתאמן 4 שנים מבנה גוף שרירי ...כאשר אני אקח גיינר זה מחייב שאני יעלה הרבה באחוזי שומן ובבטן??
כי קניתי גיינר חדש שהיחס בין הפחממות לחלבון זה 1:1 ורשום שאחוזי שומן די נמוכים....השאלה אם אני ישמין מזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
גיא26/12/2009דבר ראשון תודה רבה .....על השאלה הקודמת אבל בבקשה תענה לי על השאלה הזאת....תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיא26/12/2009
האם יש חברה כלשהי של גיינר שאתם ממצליצים??והאם כדאי לקחת את זה??אני מתאמן 4 שנים אני בן 17 ואני רוצה לעלות עכשיו במשקל לפני הקיץ כדי להתחיל חיטוב אני חפשתי במלא אתרים גיינר מומלץ ואני רוצה לדעת אם כדאי
הנה הקישור כדי לראות על איזה גיינר מדובר: OPTIMUM נוטרישן ....אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיינר
שי אלנקרי26/12/2009יש כל כך הרבה גיינרים המשמשים כתוסף לעלייה במשקל בשוק, ואני מבין את שאלתך. אני מכיר את זו של אופטימום וגם יודע (לא מנסיון אלה מאחרים שניסו) שהוא מוצר די אמין ויעיל.
מעבר לזה אין לי המלצות גורפות,
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיינר
גיינר הוא תוסף מזון שמטרתו היא לעזור לך בעלייה של צריכת הקלוריות וכתוצאה מכך להוביל לעלייה במשקל. חשוב לזכור שהעלייה במשקל לא תהיה רק משרירים אלה גם משומנים.
המלצה מסוימת אין לי, כך שתצטרך לשאול אנשים שהתנסו בפורומים אחרים או בחדר כושר בו אתה מתאמן.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבועים בבטןאלעד24/12/2009
שלום
אני מעוניין לפתח לעצמי את שרירי הבטן
גבוה:178
משקל:68.5
באופן כללי אני מתאמן בחדר כושר בסביבות החצי שנה
לאחרונה החלטתי שאני רוצה בטן שטוחה וריבועים כמובן
שאלתי היא כמה אימונים אירובים צריך לעשות בשבוע ושל כמה זמן??
והאם להמשיך בתוכנית אימונים מפוצלת של ab (כרגע אני מתאמן אליה 4 פעמים בשבוע)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלעד
ד''ר איתי זיו26/12/2009מציע את הדברים הבאאים:
1. לחזק את שרירי הבטן לא יותר מ- 3-2 פעמים בשבוע. 5 דקות בכל פעם יספיקו!.
2. מספר הפעמים המוקדש לחיזוק שרירי הבטן הנו בהתאמה למספר ימי האימון השבועיים. לפי מה שציינת הנך מתאמן בתוכנית מפוצלת. ניתן במקרה זה לבצע 3-2 פעמים תרגילים לחיזוק שרירי הבטן.
3. מספר החזרות הממוצע בכל תרגיל הנו 20-10 וחשוב שבכל תרגיל שמתבצע תבצע את התרגיל עד לנקודה שבה הנךמתקשה לבצע חזרות נוספות. מומלץ מאוד לגוון בסוג התרגילים ולא לבצע רק את התרגיל השכיח (!) CURL UP (כפיפת גו). בצע באלכסונים, כפיפה צידית, גשר קדמי, גלגול אגן לאחור, תרגילים שונים על גבי פיטבול, תרגילים בעמידה עם פולי אמצעי ועוד ועוד. תרגילים אלה חחשוב לבצע באופן מדויק. שכיח להבחין במתאמנים המבצעים תרגילים לשרירי הבטן אך בפועל (בשל ביצוע שגוי) מחזקים בעיקר שרירים אחרים....
4. על מנת שתוכל להבחין בשרירי הבטן חשוב שאחוזי השומן יהיו מתחת לממוצע (!!!). ניתן לומר - מתחת ל- 13 אחוזי שומן. זאת ניתן להשיג על ידי ביצוע פעילות אירובית והקפדה יתרה על תזונה נכונה המוגבלת קלורית ומוגבלת בשומן. אילולא כן ייתכן ששרירי הבטן יתחזקו מאוד אך לא ניתןיהיה להבחין בהם בשל רקמת השומן הנמצאת מעל.
5. מספר הפעמים המוקדש לפעילות אירובית, עצימותה, משכה וא סוגה תלוי במשתנים כגון: מטרת האימון (חיזוק כללי, היפרטרופיה, כושר גופני כללי וכדומה), אך בקווים כלליים אציין שבמידה והנך מעוניין להפחית אחוזי שומן בצע מדי אימון פעילות אירובית. 30 דקות בקצב של 70-65% מדופק מירבי יספיקו.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבטן
(:26/12/20095 דקות עבודה באימון על בטן?! אתה רציני? זה ממש כלום......
איך כל כך מעט זמן יכול לעזור בבנית השריר ועיצובו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כושר ותהליכי גיוס לצבאדרור23/12/2009
שלום, אני בתהליכי גיוס ויש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.
אני אישית בכושר טוב. התוצאה שלי לריצת 2000 היא בסביבות 7:30-7:50, אני עושה 106 כפיפות בטן בדקה, עושה 19 עליות של מתח ומסוגל לעשות 70 שכיבות שמיכה. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, אני לא בן-אדם גדול פיזית. אני בקושי שורט את ה1.70 מטר בגובה ואני בן אדם רזה בסביבות 56 קילו. בריצות לדוגמא עם משקל (שקי חול או אלונקות) יהיה לי הרבה יותר קשה מאשר לאנשים שהם 1.75-1.90 מטר והם שוקלים יותר והם יותר מלאים. זאת אומרת שהאפקט של המשקל שצריך לסחוב יהיה שונה אצל כל אחד בהתאם לגובה והמשקל האישי שלו. איך אתם מציעים לי להתמודד עם זה? יש לי ניסיון מגיבוש שהייתי כבר שם רצנו עם תדלים ושקי חול של משהו כמו 10קילו והייתי הכי נמוך ורזה בחוליה שלי ועובדה שלי היה הרבה יותר קשה מלכולם למרות הכושר שלי וכמה שהראתי נחישות זה לא עזר לי לעבור את הגיבוש כי זה פשוט לא היה אפשרי מבחינתי, מבחינת הגוף שלי לשאת את המשקל הזה בקצב שהוכתב למשך זמן ארוך. מה אפשר לעשות? זה דבר שמונע ממני להתקבל ליחידות המובחרות.
שאלה נוספת: האם אתם חושבים שהמפקדים שמסתכלים מהצד בגיבושים וימי סיירות על הנעשה מתייחסים שווה בשווה אל כולם או שהם לוקחים בחשבון שלי יכול להיות יותר קשה מאנשים יותר גדולים ממני פיזית?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסן גופני
עופר קיס23/12/2009אתה צודק. זו בעיה. עליך לבצע האימונים של הליכה או ריצפה בעליות עם תדלים. תתחיל עם 5 ק"ג בהדרגה תעלה את משך האימון או האינטרוול ואת המשקלים. גם את המתח ואת שכיבות הסמיכה תעשה עם המשקל. תעלה קצת יותר מסת שריר ותתחזק. תזהר מדלקות במרפקים ובגיד אכילס.
תאכל יותר לתמוך בתוספת השריר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הבדיקה היעילה לאחוזי שומן בגוף?אלעד23/12/2009
כשנרשמתי לחדר הכושר שלי ניגשתי לדיאטנית קלינית ומדדתי את המשקל שלי ואחוזי השומן עפ"י המשקל ה"מיוחד" כביכול שיש בחדר בכושר.
אחרי 7 שבועות של עבודה בחדר כושר כולל 4 אימוני אירובי בשבוע(3 ריצות של 2.5 ק"מ ואימון ספינינג) אני רואה צמצום היקפים די בברור בבטן ובאזורים נוספים בגוף, וכן חיזוק די רציני של השרירים בגוף, בעיקר ברגליים ובגב התחתון(חלשים אצלי), אבל גם בשאר האזורים בגוף.
במקור אחוז השומן היה 24.8 אחוז ובבדיקה היום יצא 24.9... עליתי אולי 200 גרם במשקל מהמשקל המקורי.
אצלי בבית לדוג' יש משקל שמורה עפ"י נתונים שאני מכניס שאחוז השומן שלי עומד על 18.7
האם אותם "גלאים מיוחדים" שנמצאים על המשקל אכן עושים בדיקה כלשהיא או שהם קובעים אחוז שומן עפ"י הנתונים היבשים שאני מכניס?(משקל, גיל וגובה)
האם המכשירים האלה אמינים וניתן לסמוך עליהם?
מה היא הבדיקה האפקטיבית והקרובה ביותר למציאות לבדיקת אחוזי שומן בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת אחוזי שומן
עופר קיס23/12/2009מדידת היקפים על ידי מדריך מיומן מהימנה לראות שינוי במסת השומן
מדידת קפלי עור על ידי מדריך מיומן לגיטימית למדידת אחוזי שומן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי טריינר\21/12/2009
שלום,
מה אומרים על המכשיר המולטי טריינר הוא מומלץ ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יוסי
ד''ר איתי זיו22/12/2009לגבי מכשיר המולטי טריינר הנו מומלץ. ניתן לבצע בו תרגילים רבים אך השאלה הנה באיזו רמת המתאמן. לעיתים בחלק מהמכשירים אין מספיק משקל, שינוי מצב הגוף (החלפת תרגיל) מסורבלת ועוד.
ההבדלים במחירים בין המכשירים גדולים וחשובה במיוחד ההדרכה הראשונית על מנת שניתן יהיה להשיג את מטרת האימון. בפועל ניתן לבצע באמצעות מכשיר זה אימון אפקטיבי בבית, אך תתיתכן בעיה ברמות גבוהות של אימון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטי טריינר המשך תשובה.
\22/12/2009לד"ר איתי זיו שלום רב,
אני מתאמן ברמה גבוהה מאוד ולא במשקלים שמתאמן ממוצע מרים.
איזה בעיה יכולה להיות.
להזכיר אני מנוי במכון כושר, אך מעוניין לקנות גם את המכשיר מולטי טריינר
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
\29/12/2009שלום רב,
למה לא עונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יוסי
ד''ר איתי זיו04/01/2010תשובתי לגבי המולטיטריינר הנה שכל עוד הנך מבצע את איכות האימון גבוהה אין שום מניעה לבצע אימון מסוג זה. השונות העיקרית הנה שאימון במשקולות חופשיות מערכות קבוצות שרירים רבות יותר - בעיקר מייצבות, כמו כן טווח התנועה גדול יותר במשקולות החופשיות.
דבר נוסף הנה שבאימון במולטיטריינר יש לשנות ולהחליף באופן תדיר את מנחי הספה, לשנות הידיות ועוד מה שהופך את האימון למסורבל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו משקולות לקנות. לא לשריריםסיגל21/12/2009
שלום
1. אני רוצה לחזק את הידיים אבל לא לפתח שרירים בולטים. אילו משקולות רצוי לקנות? הכוונה ל-2 משקולות קטנות אחת לכל יד. של כמה ק"ג לבקש?
2. אם אני עושה תרגילים עם רצועת גומי זה יכול להוות תחליף למשקולות או שזה מחזק שרירים אחרים?
3. לגבי מוט מתח שקונים בחנויות ספורט, האם זה באמת מתאים למשקוף רגיל וזה לא מחליק? (מצורפת תמונה לדוגמא)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיגל
ד''ר איתי זיו22/12/2009לגבי משקולות יד מציע לרכוש כמה דרגות משקל על מנת שתוכלי לבצע מספר תרגילים בדרגות קושי שונות. במידה ותקני משקולות קלות מדי את אמורה תוך מספר שבועות לשפר את יכולתך הגופנית ועל מנת להתקדם עוד יש צורך במשקולות כבדות יותר.
חששך להעלאת מסת שריר אינו מבוסס. נשים יתקשו מאוד (!!!) להעלות מסת שריר מכיוון שנוכחות הורמון הטסטסוטרון בגופן נמוך מאוד. בנוסף יש להקפיד על מספר אימונים רב דיו, זמני מנוחה קצרים באימון, תזונה התומכת בתהליך זה ועוד. אימוני כוח של 3-2 פעמיים לא אמורים להעלות כלל את מסת השרירים אצל נשים. במידה ובכל זאת חלה עלייה מסויימת במסת השריר ניתן לבצע בכל סט באימון מספר חזרות רב יחסית 20-12 בממוצע. ככל שמספר החזרות רב יותר ההשפעה על עליית מסת השריר - פוחתת. אם כך, מציע לרכוש בשלב הראשון 2 סטים של משקולות של 3 ק"ג ושל 4 ק"ג. כאמור, על מנת להשתפר מומלצים דרגות משקל רבות יותר.
לגבי מוט המתח, לא אמורה להיות בעיה אם הוא מחוזק כהלכה. הדבר תלוי רבות במשקל המתאמן!. מציע להתייע בחנות שמוכרת ציוד זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איתי. מה לגבי רצועת גומי?
סיגל22/12/2009האם היא יכולה להוות חלופה למשקולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
ד''ר איתי זיו24/12/2009לגבי גומיות אין בעיה בכלל להשתמש בהן. חשוב במיוחד להקפיד על אינטנסיביות אימון גבוהה דיה (בכל סט שאת מבצעת עלייך להגיע למצב שבו את מתקשה לבצע את החזרות האחרונות). זו הבעיה בדרך כלל עם אביזרי עזר.
אם ניתן מומלץ לשלב. מציע לרכוש כמה סוגי גומיות בדרגות קושי משתנות על מנת שתוכלי להעלות את אפקטיביות האימון בתרגילים השונים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
סיגל26/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב אימון כוח עם אירובי...אלעד21/12/2009
שוב שלום,
כיום אני עובד מאוד על הורדת אחוזי שומן בגוף לתקניים(14-16 זה מה שאני רוצה) ורציתי לדעת על שילוב אירובי בתוכנית השבועית שלי.
3 פעמים בשבוע אני מתאמן אימון לחיזוק השריר, ועובד במשך כשעה וחצי על מירב השרירים בגוף בתוכנית שהותאמה לי עם מדריך מורשה.
לאחרונה הוספתי בין 2 אימונים פעם אחת בה אני עושה ספינינג.
רציתי לדעת אם ניתן לעשות 3 פעמים בשבוע אימון כוח ולשלב 2 אימוני ספינינג בין לבין?
או שזה מעמיס מדי על הגוף ועל השרירים?
יש לציין שהמינימום שיש לי בין אימון כוח לאימון ספיניג הוא כ 15 שעות ומגיע לעיתים ליותר מיממה תלוי בעבודה...
לתשובה אודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלעד
ד''ר איתי זיו21/12/2009לפי מה שהבנתי מהשאלה עונה...
1. ראשית - תרגילי כוח. מומלץ מאוד לא לחרוג משעה של אימון כוח. מעל זה תחול ירידה באפקטיביות האימון. במידה והנך מתאמן 3 פעמים בשבוע לאחר מספר חודשים ניתן לעבור לתוכנית מפוצלת של AB. גם במקרה זה התוכנית לא תארך יותר מ- 60 דקות.
2. אם הבנתי נכון הנך מבצע 2 אימונ ספינינג בשבוע. מעט מדי במידה והנך מעונין להפחית אחוזי שומן. אך לא רק גם שיפור הכושר האירובי חשוב לא פחות. מציע על לפחות 4 אימונים אירוביים בשבוע. 40-30 דקות יספיקו. בצע זאת מיד לאחר אימון הכוח, כך האימון יימשך 90 דקות בסה"כ. בנוסף עוד אימון אחד של אימון אירובי בודד.
3. חשוב להעלות בהדרגתיות העומסים. שבועיים בצע 3 אימונים אירוביים ולאחר מכן ניתן להעלות ל- 4. במידה והנך מבצע אימוני ספינינג באיכות גבוהה (מתייחס לדופק בעת המאמץ) מומלץ שתנוח לפחות 72 שעות בין אימון לאימון. למחרת או יומיים לאחר מכן ניתן לבצע אימון קל בדופק נמוך יחסית (70%-60%).
5. לסיכום, ממליץ על אימון של 4 יחידות בשבוע. 90 דקות בכל פעם. 3 מהן שילוב של פעילות אירובית ואנאירובית יחד ועוד פעם אחת בנפרד. במידה והנך מבצע ספינינג, שים לב לדופק בעת הפעילות.
דבר אחרון - תזונה. חשוב שתתייעץ עם איש מקצוע בעניין על מנת שתתקדם ליעד שהצבת לעצמך. איני יודע מה מידת אחזי השומן בגופף כעת, אך הטווח שציינת הנו בהחלט ריאלי ובר השגה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירובי בשילוב אימוני הכוח... המשך
אלעד21/12/2009האימוני כוח שאני עושה 3 פעמים בשבוע כוללים חימום אירובי: ריצה 15 דק'(2.5 ק"מ) והליכה להסדרת הנשימה משהו כמו 10 דק'. לאחר מכן אימון של כשעה(כוח) וכמה דקות של מתיחות. יוצא שעה וחצי בממוצע.
את אלה אני מחשיב כאירובי, 2.5 ק"מ ריצה בשיפוע המתמקד בסיבולת לב ריאה(אני בן 21, ומגיע ל190-194 פעימות ע"פ מה שמציג ההליכון)-- אני שורף(שוב ע"פ המכשיר) כ220-230 קלוריות כל אימון כזה.
בין האימונים האלה אני מכניס אימוני ספינינג די חזקים שהרבה יותר חזקים מבחינת שריפת שומן, בהם אני שורף יותר קלוריות.
1. האם כדאי להתחיל באימון הכוח ישר כשאני מגיע לחדר כושר ללא החימום ולרוץ לאחר מכן?(המדריך בחדכ"ש המליץ לרוץ קודם ואחרי האימון לתת כמה דקות באופניים כהתקררות)
2. האם אימוני הריצה שאני מחשיב כ"חימום" נחשבים לאימוני אירובי?
3. האם בכללי עדיף לרוץ בקצב איטי יותר, בדרגת קושי קלה למרחק רחוק יותר(עם פעימות בהתאם) או להמשיך בריצה מהירה בדרגת קושי גבוהה למרחק יחסית נמוך של 2.5 ק"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלטות כושרמורן20/12/2009
שלום
רציתי לדעת האם קלטות הכושר מחול שאמורות לגרום להורדת משקל לחיטוב הגוף אמת עובדות
או שההבטחות הן שקר
תודה מראש
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מורן
ד''ר איתי זיו21/12/2009שאלה מעניינת לגבי הקלטות המבטיחות גוף חטוב לפחות כמו אלו המצולמים בהן. להלן תשובתי....
1. שינוי גופני תלוי ראשית בעומס המופעל באימון. קרי, סוג הפעילות הוא חשוב: פעילות אירובית, פעילות אנאירובית, תרגילים לחיזוק השרירים המייצבים, תרגילי גמישות וכדומה אך מה שיתרום באופן המהותי ביותר לתוצאות הנה האינטנסיביות בה האימון התבצע. במידה ואינך מבצעת את האימונים השונים בעצימות גבוהה דיה אין מה לצפות בטווח הארוך לשינויים מהותיים. בתרגילים המתבצעים כנגד משקל גוף ישנו קושי ממשי להעלות עומסים וחלק מהתרגילים המוכרים כו ביוגה (חלק מהסוגים) או בפילאטיס מתאימים למתאמנים מתקדמים במיוחד. בנוסף חשוב לציין שאימון אפקטיבי ככל שיהיה אינו מספר . לכך יש להוסיף את התזונה. ללא תפריט מוגבל קלורית המותאם למתאמן ספציפית לא ניתן להתקדם הרבה. כך שהשגת תוצאות באמצעות אימונים המוצגים בקלטת זו או אחרת יש לקחת בחשבון את הדברים שהוזכרו לעיל. לסיכום, לא ניתן להבטיח מאומה!!! כל עוד האדם לא החליט לעשות שינוי באורח החיים הכולל גם את שהינוי בתפריט היומי, רק פעילות גופנית, אפקטיבית ככל שתהיה לא תספיק על מנת להשיג את מטרת האימון - לצערי.
במידה והנך מתאמנת באופן המוצג בקלטות השונות מציע להקפיד שרמת האימון מתאימה עבורך: לא קשה מד ולא קלה מדי. ברם, בפעילות אירובית על מנת שתהיה אפקטיבית צריכה להיות לפחות 60% מדופק מירבי. כשמדובר בתרגילים שונים דרגת הקושי אמורה להיות גבוהה יחסית כך שבכל תרגיל תצליחי לבצע לא יותר מ- 15-8 חזרותץ
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחה אחרי שנת לילה (צום לילה)ערן20/12/2009
כאשר אני קם בבוקר לאחר צום לילה(שנת לילה) הגוף שלי קצת יותר במסת שריר.
רציתי לדעת מה אני אמור לאכול בכדי להחזיר את הגוף אחרי השינה למצב שבו הוא היה קיים לפני שהלכתי לישון?כלומר, עם יותר מסת שריר ויותר גדול בהיקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה..
ערן21/12/2009לענות בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)