מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר ללכת למכון כושר ע"פי...דני10/08/2008
אני בן 13, אבל מבדיקה שעשיתי גיל העצמות שלי הוא 15. האם יש מכוני כושר שיקבלו אותי על סמך גיל העצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממ..
גיא...10/08/2008אני חושב שאתה יכול ללכת גם בגיל 13 , תנסה תשאל , ממ... לא בעצם אני בטוח שיסכימו לקבל אותך בגיל 13 . יש ילדים בני 9 שהולכים . שאני מכיר .. אבל כמובן הם לא עושים עבודה על משקולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק הספורט
עופר קיס10/08/2008לפי תקנות חוק הספורט ניתן להתאמן בחדר כושר מגיל 6.
כל חדר כושר מחליט כעסק עצמאי מהו הגיל אשר מתחתיו אין מאפשרים להתאמן בו.
לכן אין קשר לגיל העצמות אלא לגיל הכרונולוגי שלך( לפי תאריך הלידה)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, הבנתי, תודה [=
דני10/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתחסוי**10/08/2008
היי , אני בן 13 וחצי יש לי 6 קוביות ועוד שתיים שלא כל כך רואים רציתי לדעת עם זה טוב?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טוב מגיל כזה או זה מזיק ?
חסוי**10/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
ענת פלדמן10/08/2008זה מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיל שליעידו09/08/2008
ענת אני עוד חודש וחצי אהיה בן 19
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו
ענת פלדמן09/08/2008הי, גם לי יש יום הולדת עוד חודש... אז מזל טוב. ויופי של גיל. אתה יכול לעשות משקולות ומתח. תהנה ותעדכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת יש לי שאלה .גיא...09/08/2008
אמרתי שאח שלי לא רוצה שאני יעבוד עם משקולות אז .. עשיתי אימון רק של מתח,שכיבות סמיכה,וכפיפות בטן . [רגליים זה באופניים] הקיצור אימון אחד של זה לא מספיק לי , בגלל שהתרגלתי לעשות המון שכיבות סמיכה ועליות מתח ביום . אם אני יעשה את האימון 2 פעמים ביום זה יכול להזיק ? או לא ? כי אם כן אני יצטרך לעשות את האימון יותר אינטנסיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן09/08/2008אני חושבת שאם תנוח לא יקרה כלום, פעמיים ביום לא מזיק אבל לא ממש מומלץ, עדיף לתת לשרירים לנוח מעט. השילוב האירובי שאתה מספר עליו הוא מצויין.מה שכן אתה יכול להעלות את המינון של הסטים. אבל הגוון הזה הוא טוב לך לדעתי. תזכור גיא, הכל במידה. אל תגזים בשום דבר - ואתה בדרך הנכונה. המשך לעדכן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת!!!!חיים09/08/2008
ענת אני צריך עזרה דחופה! אני עובד על כתפיים די טוב והם מפותחות אצלי אבל אני תקוע במשקל בתרגיל הרחקת זרועות לצדדים אני פשוט לא זז אולי 1.25 למעלה אבל אז זה ממש קשה ואני מרגיש שאני לא מבצע את התרגיל בצורה נכונה ואם טעויות מה לעשות???? את חושבת שאני צריך לוותר על התרגיל הזה ולעבור לתרגיל אחר כרגע אני עובד חזק על כתף אמצעית ואני מרגיש שאני בכושר מצויין בכל השרירים אבל רק בתרגיל הזה אני נתקע מה לעשות??????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים
ענת פלדמן09/08/2008קודם כל להרגע !!!!! עזוב את התרגיל לעת עתה. תחזור אליו עוד יומיים, לא יקרה כלום !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהיוני09/08/2008
שלום רב. אני בן 14 גובה 1.62 ומשקל 47.5. יש לי מס' שאלות לגבי ריצה: מהם השרירים העיקריים שעובדים בריצה? האם יש עוד תחום בספורט חוץ מריצה שמפתח סיבולת לב- ריאה? האם תחום הריצה ותחום השחייה מחזקים זה את זה? אם כן אז באיזה צורה? תודה מראש. יוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני
ענת פלדמן09/08/20081. השרירים העיקריים בריצה הם שריר הארבע ראשי [QUADRICEPS FEMORIS] שזה שריר הירך הקדמי. יחד כם זאת - כשאנחנו רצים למעשה נכנסים שרירים נוספים לפעולה: בזויות מסויימות גם התלת ראשי [HAMSTRINGS] שריר הירך האחורי, הישבן, התאומים. חשוב על זה שגם הבטן והגב ששומרים על יציבה, שרירי הזרוע שמייצבים. כך שכל הגוף בפעולה, נהוג לומר שבעיקר הירך הקדמית שסופגת את רוב העומס.
2. יש המון תחומים שמפתחים סבולת לב ריאה. כל תחום שגורם לך "להתנשף", לצרוך חמצן, במשך זמן. אופנים, שחייה באמת, גם הליכה מהירה. אגב טניס, כדור סל כדור רגל ועוד ידועים כענפי ספורט שמשלבים סבולת אירובית וכוח אנאירובי. בגלל שינויי מהירות, כוח מתפרץ. ריקודים מפתחים סבולת אנאירובית. לא חסר...
3. לא ממש הבנתי את השאלה. שחיה וריצה אינם סותרים זה את זה אם זה מה שאתה מתכוון. אצן לא בהכרח יכול לשחות, שחיין לא בהכרח יכול לרוץ. אילו ענפי ספורט שונים לגמרי שעובדים כל כך שונה על הגוף שבהחלט מומלץ לשלב ביניהם על מנת להשיג כושר אופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלה האחרונה
יוני10/08/2008אני ינסח את השאלה אחרת. האם שחייה יכולה לעזור לי לרוץ יותר טוב, והאם ריצה יכולה לעזור לי לשחות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ענת פלדמן10/08/2008אין ספק שהכושר הגופני שלך יהיה טוב יותר באופן כללי, אבל זה לא ממש יעזור. התשובה היא לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוחעידו09/08/2008
עם אני רוצה לעלות את רמת הכוח שלי ולחזק את הגוף רצוי משקולות או מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו
ענת פלדמן09/08/2008זה לא סותר, אתה יכול לגוון. גוון הוא תמיד טוב. רצוי לשאול בן כמה אתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדליםיוסי09/08/2008
מהם ההשפעות על הגוף בין ריצה להליכה? ומה עדיף בשביל להוריד אחוזי שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ענת פלדמן09/08/2008שאלה פשוטה לתשובה ארוכה, אשתדל לקצר. בריצה האימפקט על המפרקים חזק יותר, הגוף בכל נחיתה סופג עד פי 4 ממשקלו. אין ספק [ותלוי גם מה קצב הריצה] שקצב השריפה הקלורית עולה בריצה לעומת הליכה - באותו זמן נתון. כלומר אם אתה הולך חצי שעה או רץ חצי שעה אתה תשרוף יותר קלוריות בריצה, תחזק יותר את השרירים [בגלל העומסים שהם סופגים בנחיתה].אין זה אומר שאני יותר בעד ריצה. זה מאד אישי. יש כאלו שמעדיפים לרוץ, ויש כאלו שריצה לא עושה איתם חסד.
אני תמיד ממליצה "להקשיב לגוף" וכמובן לקבוע מראש מהי מטרת האימון שלך. אם אני מבינה מהחצי השני של השאלה - מטרתך היא להוריד באחוזי שומן. אם כך נתון אחר נכנס למשוואה וזה האוכל שאתה אוכל. גובה אחוזי השומן תלוי מאד ובין היתר גם בתזונה שלנו. אכילה נכונה, מבוקרת, מכל אבות המזון, פחות סוכרים ריקים ויותר פחממות מורכבות, חלבונים, לא מטוגן, פירות, ירקות... כל אילו, בשילוב עם פעילות אירובית ואנאירובית - כזו שמחזקת את מסת השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה עדיף...?
יוסי09/08/2008מה עדיף לרוץ חצי שעה או לעשות הליכה שעה וחצי? איפה אני שורף יותר שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ענת פלדמן09/08/2008שאלה חכמה. מה אתה מעדיף? יש כאלו שמעדיפים ללכת שעות רק לא לרוץ ויש כאלה שנהנים מהריצה. בשביל נתון מדוייק על שריפה קלורית אנחנו משתמשים בשעון דופק. בשעה וחצי של הליכה מהירה שורפים יותר קלוריות מאשר בריצה קלה של חצי שעה. אבל נתונים מדוייקים יתן שעון דופק שמותאם אישית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה את מעדיפה?
יוסי09/08/2008מה את אישית מעדיפה? לרוץ או ללכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן10/08/2008אם היית שואל אותי לפני שנים התשובה שלי הייתה מוחלטת שאפשר להנות משריפה קלורית מוגברת גם בלי הלחץ על המפרקים בזמן ריצה. [אימוני אינטרוולים, שינויי דפקים עם הליכות, דילוגים, ניתורים, ריצות מתפרצות קצרות טווח בלבד]
כיום, כמטפלת בNLP ודמיון מודרך [אני משלבת את השיטות למי שמעוניין בכך יחד עם עניין האימון הפיזי] אני יודעת ש"הכל בראש", שזה מאד אישי, אני משתדלת שלא לחסום את עצמי עם כל מיני החלטות מגבילות של "ריצה הורסת את הברכיים". יש מתאמנים שבאים לעבוד על שיפור הריצה ואני זורמת איתם בהחלט. אני מאד בעד.
אישית... אני מעדיפה לשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןיוסי09/08/2008
איך אפשר למדוד אחוזי שומן? ומה זה בעצם אחוזי שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ענת פלדמן09/08/2008אחוזי שומן כשמו כן הוא - אחוז השומן שיש לנו בגוף, והוא אינו תלוי במשקל שלנו [כי המשקל מורכב בין היתר גם משרירים וגם משומן וממים ומאד].
יש המון דרכים למדוד אחוזי שומן. האפשרות המדוייקת ביותר אף הזמינה פחות היא שקילה במים במכונים מיוחדים.
יש משקלים ביתיים עם אלקטרודות מיוחדות, הם אינם מדוייקים במיוחד אך נותנים אינדיקציה
יש מד קפל עור [אני אוהבת להשתמש בו] והוא בודק אחוזי שומן משלושה אזורים שונים בגוף ונותן תמונה מעט יותר מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענתגיא...08/08/2008
אתמול היה לי זמן קצת לדבר עם אח שלי , ושאלתי אותו מתי הוא הלך לחדר כושר והוא אמר לי כיתה י' י'א משהו כזה . והוא אמר לי לא לעשות בגיל הזה שומדבר עם משקולות , רק לשחות אם אתה רוצה , וריצה אם בא לך. ותעשה בבית רק שכיבות סמיכה ומתח . כי משקולות זה לא הכי בריא בגיל שלך . אז הוא צודק האם כדאי לי ללכת בכיתה י' לחדר כושר ועכשיו רק לעשות בבית את מה שהוא אמר לי ? ודרך אגב . אני משחק בקבוצת פיינטבול עכשיו הצטרפתי וצריך לרוץ שמה הרבה וזה אז זה טוב לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן08/08/2008אני הייתי מקשיבה לאח שלך. אין ממש נזק מהרמת משקולות בגיל 13, 14. זה תלוי במשקלים. כשזה מוגזם זה יכול לעכב את הצמיחה שלך. אישית אני לא פריקית של משקולות. מקום ראשון שחיה, אחכ ריצה, טניס, כל הפעילויות הכייפיות האלו שכאילו בדרך אגב אתה גם מתחטב ובונה מסת שריר. פוש אפ זה בסדר. בקיצור אחיך מבין עניין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב,
אהרון09/08/2008אין שום מחקר המוכיח שתרגילי התנגדות, לפחות בעומסים של עד 65%, מעקבים את הגביהה שהיא נתון גנטי. רק מצבים קיצוניים כגון תקופה ממושכת של תת-תזונה, חומרים רעילים בתזונה או אוויר, טיפולים תרופתיים מסויימים (בעיקר הורמונליים) משפיעים שלילית.. לפי הגישה המודרנית, תרגילי התנגדות נכונים לגיל ושלב ההתפתחות של הילד עוזרים למיצוי פוטנציאל הגביהה. אני מסכים אתך שצריך לתת עדיפות עליונה לפעילות אירובית ושחיה במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
ענת פלדמן09/08/2008אני מסכימה, יחד עם זאת גדלתי לצד נערות שהתאמנו מגיל צעיר מאד בהתעמלות אומנותית, הרמת משקולות בגיל צעיר מאד והתפתחותן התעכבה בהחלט. הקיצוניות הזאת, העומסים הבלתי מבוקרים על הגוף בגילאים כל כך קריטיים של צמיחה וגדילה נתנו אותותיהם. לפי מה שאני יודעת לא מומלץ לילדים להרים משקולות אלא מגיל 14, וגם אז במסורה. פעילות לילדים עם כדורים וגומיות בהחלט מבורכת, אני עובדת עם שלושת ילדי כך והם בני5 ו- 3.. לפי היכרותי הקצרה עם שואל השאלה אני לא בטוחה שזה המקרה הנדון... תודות על התגובה היא בהחלט במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
אהרון09/08/2008תודה על ההתייחסות. נראה שנשאר חלוקים (לפחות חלקית) בדעותינו. אני בודק, אפילו חוקר את הנושא תקופה די ארוכה ולא מצאתי סימוכין לטענת עיקוב הגביהה. גם ד"ר ברק ירוחם מאוניברסיטת ת"א (אני מניח שאת מכירה או שמעת עליו) מחזיק בעמדתי וגם מנמק עם מחקרים שונים. אודה לך מאוד אם תאירי את עיני במחקר שתומך בעמדתך מעבר לנסיון האישי שעליו אני רחוק מלזלזל. אני רוצה להוסיף שבזמן האחרון אני קורא חלק מן התשובות שלך בפורם ומעריך לא רק את הידע והמקצועיות שלך, אלא גם הסיגנון, הסבלנות, זמינות התשובה וההתיחסות הראויה לכל שאלה. יישר כוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון
ענת פלדמן09/08/2008תודות על התשובה ו... המחמאות. אני מעריכה זאת מאד. נראה שאתה מעודכן ממני בעניין הרמת משקולות "בגיל הרך ואני מודה על העדכון בנושא. החומרים שאני נגעתי בהם בנושא אינם מהשנים האחרונות, והרי אנחנו מעדיפים לחדש ולהתחדש. אני לא מאמינה שאמליץ לילדי ללכת בדרך זו אבל בהחלט לא אחסום את שואלי השאלות ולכן - שוב תודה על ההערה וההארה.
אשמח אם תמשיך לעקוב, להאיר ולהעיר ושוב תודה !
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ
יוני09/08/2008שלום גיא. מניסיון אישי עדיף לך לעשות מתח, שכיבות סמיכה, מקבילים וכו' ללא עבודה עם משקולות. זה יותר בריא ויותר מחזק להתאמן עם משקל הגוף שלך מאשר עם משקולות. כמו כן משקולות יותר מנפחות את השריר מאשר מחזקות אותו. לפי דעתי בגלל קצב הגדילה רק מגיל 17-18 כדאי להתאמן עם משקולות. אני בן 14. מיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני וגיא
חיים10/08/2008ח'ברה אני לא יודע מה איתכם אבל אני מתאמן אם משקולות מגיל 13 וחצי וגדלתי בטירוף אני לא מבין למה אתם כל כך מפחדים מזה בעיני זה סתם שטויות שצריך להתאמן מגיל 17-18 כל עוד עובדים נכון ואם גב ישר לא קורה כלום מניסיון. ואם אתם כל כך פוחדים שיקרה משהו הכי טוב שתיכנסו לכמה אתרים ותיקראו מאמרים על אימונים ועל איך להתאמן בטוח ותחפשו כל מיני תרגילים באינטרנט שמבצעים אנשים שמתאמנים בחדר כושר וככה פשוט תעשו אותו דבר ולא יקרה לכם כלום !!! (אני בן 14 וחצי) ותאמינו לי אני לא נראה ככה!! אני נראה הרבה יותר בגלל שהתפתחתי וגדלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים לחיטוביוסי08/08/2008
מה הטיפים לחיטוב?
ענת פלדמן08/08/2008בבקשה תהיה יותר ספציפי. בעיקרון: תזונה נכונה, תמיד ומים. גם אם יש צורך בלהוריד אחוזי שומן ולהוריד במשקל. אם אתה מעוניין לחטב את שרירי הבטן שום תרגילים לא יעזרו אם אתה לא מוריד במקביל במשקל למשל. אני צריכה מטרת אימון יותר מדוייקת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרות לאימון...
יוסי09/08/2008המטרות הם בעיקרון שיהיה יד מעוצבת יפה שיראו שיריר יפה כזה (אחורי וקדמי).. זאת אומרת שהיא לא תיהיה גדולה וענקית ממש, ואני רוצה ריבועים בבטן , וחזה יפה ,(לא ענק) בעיקרון להיות כמו מייקל לואיס(אם את מכירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה
ענת פלדמן09/08/2008מכירה את מייקל. אני לא כל כך זקנה...
אני אוהבת מאד פוש אפ - בכמה זויות. תרגיל פשוט ונפלא שעובד על מספר קבוצות שריר במקביל. יד אחורית, כתפיים, חזה גם בטן וגב.
לשרירי בטן התרגילים הקלאסיים של SIT UPS שאפשר תמיד להתחיל איתם. ביום ראשון אמור לצאת מאמר שלי על תרגילים פשוטים וטובים לשרירי בטן, זה כאילו לנשים אבל מצויין גם לגברים, בעיקר למתחילים. אשלח לך קישור ביום ראשון, זה ב BEOK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לבטן
ענת פלדמן10/08/2008יש עוד המון, אפשר להתחיל עם אילו:
[a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317 id=link]http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריריםעידו08/08/2008
יש דבר כזה אחוז שרירים בגוף?
ענת פלדמן08/08/2008ברור שיש, אבל הוא לא מדיד. מודדים אחוז שומן [ואז לפי תזונה ומסת שריר שגדלה אפשר לצמצם אותו] יש אחוז מים, אז מן הסתם יש אחוז שריר. עד כמה שידוע לי זה לא נתון שעושים איתו משהו אשמח להתעדכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותעידו08/08/2008
כשאני עושה מתח ומחזק תאומיים וירכיים עם משקל גוף אני יכול להיות חזק כמו המתעמלים שעוסקים בהתעמלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך
ענת פלדמן08/08/2008איך אתה מחזק תאומים וירכיים על מתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחעידו08/08/2008
כשאני עושה מתח אז על איזה שרירים אני בעיקר עובד?
ענת פלדמן08/08/2008UPPER BODY: כתפיים, שכמות, זרועות [תלת ודו ראשי] שים לב שגם הבטן והגב ששומרים על יציבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר בחינוך גופנייוסי07/08/2008
שלום יש לי שאלה לעופר קיס או ענת או מישהו אחר שמבין... אז ככה: קוראים לי מוטי, אני חייל, אני צריך להתשחרר מהצבא עוד כשנה חשבתי ללמוד תואר בחינוך גופני בוויינגיט, אחרי שאני ישתחרר אני מאוד אוהב את התחום של הספורט ורציתי לעשות בזה תואר. אבל השאלה שלי ,מה אפשר לעשות בתואר הזה חוץ מלהיות מורה לחינוך גופני בבית ספר או תיכון? תודה מראש מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ענת פלדמן07/08/20081. מקצוע של מורה לחנ"ג
2. אתה מסיים שם מגמה מסויימת [שווה לבדוק באינטרנט מה המגמות שם כיום] שמנתבת אותך להתמחות בכוון מסוים
3. אני עשיתי שם במקביל תואר ראשון [ואחכ המשכתי לשני ושלישי ] באונ' ת"א. היום אני לא חושבת שהם מאפשרים מסלול משותף. מה שכן - נפתח שם תואר שני לאחרונה ואתה יכול להמשיך את ההתמחות לתואר מתקדם יותר
4. הייתי כפסע מלעשות תואר שני בפיזיולוגיה - באונ' ת"א. בוגרי וינגייט מצטיינים יכולים להמשיך לשם
5. לימודי תזונה כלימודי המשך
6. לימודי פסיכולוגיה של הספורט כלימודי המשך
7. אם אתה בוחר אתה יכול במסגרת הלימודים גם לקבל תעודת הוראת השחייה
8. אם אתה עושה שם התמחות חדר כושר אתה יכול להיות מאמן בחדרי כושר
9. המון המון ידע שימושי לחיים !!
אני הייתי מציעה לך לקבוע פגישה ולבדוק בדיוק מה הם מציעים שם היום. בזמני ישבה במזכירות יהודית ניניו המקסימה. אם היא עוד שם - הרווחת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל..
יוסי07/08/2008נגיד אני מסיים תואר ראשון בחינוך גופני בווינגיט,מה אפשר לעשות עם זה בחוץ היום ,חוץ ממורה לבית ספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי
ענת פלדמן07/08/2008אם זה רק תואר ראשון זה מאד תלוי במגמה ובהתמחות שתבחר. אני לא יודעת אם מה שהיה בזמני עדיין קיים. אבל אני בטוחה בזה: מעט מאד מחברי ללימודים נהיו בפועל מורים בבי"ס.
חלקם נהיו מאמנים במגזר הפרטי [מאמני כדור סל למשל] חלקם מנהלי מתנסים ומנהלי פרוייקטים שקשורים בפנאי ונופש ובספורט, חלקם עבדו בבתי חולים בכל הקשור לפציעות ספורט וסבולת לב ריאה. כדאי לפנות למזכירות או לגלוש שם באתר - מסלול של BED בלבד [ללא תארים מתקדמים] לא מחייב אותך להיות מורה בבי"ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)