פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת יש לי בעיה.
    גיא...
    09/09/2008

היא לא כל כך קשורה לכל מה שאנחנו מדברים עליו. אבל זה בקשר לאיזה משהו , כל הזמן אני חושב שאני מכוער. שאני אף פעם לא ישתנה ואני תמיד יישאר ככה כמו שאני. ואני לא אוהב כל כך את עצמי מבחינת מראה. כאילו אח שלי הוא השאיפה שלי אבל אנחנו לא דומים כל כך בפנים. וגם אולי אני יראה כמוהו רק בגיל שלו עכשיו. זה התחיל לי בערך באמצע כיתה ח' שתמיד אני חושב על איך שאני נראה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענת יש לי בעיה.

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    10/09/2008

זה מאד קשור למה שאנחנו מדברים עליו. ואני מבינה על מה אתה מדבר. זוכר שביקשתי ממך לרשום דברים טובים שיש בך? והיה לך קצת קשה. דרך הפורום זה כמעט בלתי אפשרי לעשות משהו מעבר לטיפ כזה או אחר ואני מאמינה שטיפול ב NLP יכול מאד לחזק אותך. אני אנסה בכל זאת לחשוב על טכניקות שאוכל לתת לך לתרגל ועם הזמן הביטחון שלך ישתפר ותאהב את עצמך. אם היית גר קרוב בהחלט הייתי ממליצה על מספר פגישות. אני חייבת להוסיף ש גם הזמן עושה את שלו. אתה בגיל ההתבגרות ואתה חווה שינויים פיזיולוגיים שלא ממש משקפים את ה"תוצר הסופי"... נעבוד על הכל בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר כושר לילדים
    רחל
    09/09/2008

שלום, בני בן 12 כיום, מתאמן בחדר כושר מזה שנתיים , כמובן עם הדרכה ותוכנית מותאמת. יחד עם ילדים בכיתה ד' עד ו'. כיום בני בכיתה ז' ועבר לקב' של בני נוער . המאמן בחדר כושר מתעקש אתו על מס' חזרות קטן יותר במשקל פחות וטוען שאסור היה לו להשתמש במשקל גבוה יותר. בני טוען שבצע 20 חזרות עם משקל שיכל להתמודד עמו ללא עומס כבד מדי. הייתי שמחה לשמוע חוות דעת בנדון ו/או הפנייה למאמרים בנדון. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חדר כושר לילדים

הוספת תגובה

• רחל

ענת פלדמן
    10/09/2008

הרשי לי להפנות אותך לפורום השכן שלי - כושר גופני לילדים. העתיקי את השאלה לשם, גולשים כמוך מתעניינים בנושא וישמחו לשמוע את התשובה במקום המתאים לה.
    תודה וסליחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל

ענת פלדמן
    10/09/2008

ראיתי שקיבלת שם תשובה, האם היא מספקת אותך?
    אני נוטה מאד להסכים עם מה שנכתב שם, אע"פ שמחקרים אינם מוכיחים באופן מובהק כי קיים נזק מאימון בחדר כושר לילדים, גם כשהם עובדים בעומסים גבוהים, עדיין כדאי לכוון אותו לפעילויות אירוביות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת , יש לי שאלת המשך...
    ארז
    09/09/2008

ענת, תודה על תשובתך מאתמול. יש לי כעת שאלה נוספת: מכיוון שאני סטודנט שגם עובד למחייתו [מישהו צריך לשלם שכ"ד ולשים כיכר לחם על השולחן - (לחם קל)], אני זמין בערך שלוש פעמים בשבוע לחדר כושר ולכן אני מנסה לשלב אימון של כח עם אימון אירובי. ניסיתי למצוא תשובה באינטרנט לגבי עדיפות של סדר האימונים בחדר כושר. האם להתחיל באירובי או דווקא לחמם את הגוף באימון כח של חצי שעה ואז לעבור לריצה? להזכירך, המטרה האמיתית שלי היא להוריד במשקל ופחות מסת שריר. תודה, ארז.

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    10/09/2008

לאור מטרת האימון שלך ולפי מה שאתה מתאר ובכלל לפי העדפתי האישית כדאי להתחיל באימון האירובי. עדיף לעשות אותו לפחות חצי שעה ואפילו יותר מזה אם יש לך זמן ולשמור כעשר דקות לתרגילי כוח בסיסיים כמו פוש אפ, כפיפות בטן, חיזוק גב ומתיחות. הישקל פעם בשבוע, המשך לאכול נכון ומאוזן ולשתות מים.
    בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות שינה
    רועי
    09/09/2008

היי, רציתי לשאול האם נער בן 16 שמתאמן בקבוצת כדורעף בוגרת שלוש פעמיים בשבוע חמש שעות ועוד פעמיים בשבוע 3 שעות. האם מספיק רק 6 שעות שינה כמו שרופא אחד אמר?...

לקביעת תור
    סגירה
    שעות שינה

הוספת תגובה

• כל אחד צריך לישון איזה 8 שעות

גיא...
    09/09/2008

צריך לישון 8 שעות ואולי אולי 7 . 66 זה ממש ממש קצת! נגיד אתה קם בשעה 8 לבית ספר או משהו. אז זה אומר שאתה הולך לישון ב - 2:00. ועד שאתה נרדם 2:15. ככה שעדיף 8 שעות בלילה. גם ענת אומרת ככה אני חושב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    10/09/2008

גיא צודק, מומלץ לפחות 7 ואפילו 8.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת.
    גיא...
    09/09/2008

רציתי לדעת כמה את עושה הכי מהר שלך בשחיית חתירה למרחק של 25 מטר. אני עשיתי במדידה הראשונה שלי אי פעם . 16.50! אני חושב שזו תוצאה טובה , לא?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת.

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    09/09/2008

זה בהחלט מהיר מאד !!! כשאני שוחה זה למרחקים ארוכים, 2 וחצי קילומטר בבריכה של 50 מטר אורך. באימון טוב אני שוחה את כל המרחק ב50 דקות. אבל האימון שלי מטרתו בעיקר אירובית אז אני מחלקת את הזמנים אחרת. התוצאה שלך מצוינת, כדאי באימון שלך, במיוחד שהשחיה יחסית חדשה לך, לדייק בתנועות ולהפנים באימון תנועה נכונה. המהירות פחות חשובה, אם כי יפה לך, בהחלט !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    09/09/2008

שלום! רציתי לדעת כיצד אני יכול לשפר את מהירות הריצה שלי למרחקים קצרים(למשל ריצת 60 מטר אני עושה ב 9.66).

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיפור

ענת פלדמן
    09/09/2008

בריצות קצרות מורכב מכמה פרמטרים.
    1. האם אתם רצים מזינוק נמוך או גבוה? אם מזינוק נמוך כדאי לשפר את טכניקת הזינוק. זו טכניקה לכל דבר שיכולה לשפר מאד את התוצאה. אשמח להרחיב, לימדתי זאת בעצמי :)
    2. ריצה 60 עובדת מכוח מתפרץ. כלומר חיזוק שרירי הירך יעזור לצאת לריצה במהירות אופטימלית.
    3. עבוד על אימונים איזומטרי של השריר. כלומר להחזיק בתנוחה של סקווט מבלי לזוז כמה שיותר זמן. לא רק חיזוק דינמי אלא גם סטטי
    4. נסה לרוץ הכי מהר למרחק של 100 מטר. אחרי מספר ריצות כאלו 60 יראה לך קל יחסית
    בהצלחה, מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממ..

גיא...
    09/09/2008

אני מנסה לשמור על תנועות נכונות. וגם בגלל שאני עושה את זה מהר אני יוצא לנשום אחרי 4 תנועות. 2 כל יד. כידוע לא כדאי להוציא הרבה פעמים זה מאיט אותך. כרגע אני בתהליכים של שיפור סגנון ולדעת את הכול למשל פרפר אנחנו רק התחלנו ואנחנו עושים עם סנפירים , וכל מיני תרגילים טובים. יש איזה תרגיל ששכובים עם הגב על המים עם הראש למעלה. ודוחפים עם הידיים זה די קשה אז שאנחנו מגיעים לחצי מחליפים לחתירה. באימון היום אין לי מושג כמה קיל' עשינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופס! ענת זאת התשובה למקודם.

גיא...
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם, בבקשה עזרה...
    ארז
    09/09/2008

ענת שלום, קודם כל אני חדש פה בפורום ואני שמח שמצאתי אותו!!! והנה שאלתי: לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן בחדר כושר בתדירות של פעמיים בשבוע עד שלוש פעמים. לפחות פעמיים ריצה (לאחרונה הגעתי לריצה של 10 ק"מ בקצב 11 קמ"ש). הסיבה שבגללה התחלתי להתאמן היא בעיקר כדי להוריד במשקל אבל אני שם לב שזה לא ממש עובד לי ולדעתי זה בגלל שהתזונה שלי לא נכונה. תיאור כללי שלי: בן 28, גובה 1.78 שוקל 85 ק"ג. מבנה גוף רחב ושרירי ולכן אני נראה רק שמנמן ולא שמן. תמיד אחרי ריצה המליצו לי לאכול חלבונים, אז הייתי אוכל קופסת שימורים של טונה במים. לאחרונה קניתי אבקת חלבון לעשיית שייק לאחר הריצה כי ממש לא בא לי לאכול טונה אחרי הריצה ואילו השייק ממש טעים. בכל מקרה אני חושב שקצת התרחבתי והתנפחתי אבל לא ממש רזיתי (אולי בגלל התזונה ואולי בגלל החלבונים) ולכן אני אודה לך אם תוכלו להצביע על הבעיה או על דרך שתעזור לי להוריד קצת במשקל. תודה רבה, ארז.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם, בבקשה עזרה...

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    09/09/2008

ברוך הבא לפורום. נתחיל והתמונה תתבהר בהדרגה.
    קצב הריצה מצוין ואתה כנראה עושה מה שצריך בחדר הכושר [עם הדרכה של מאמן?] . בנוסף הייתי רוצה לשמוע מה אתה אוכל במשך היום, כמה ומתי. בסה"כ אתה עובד מצוין, ובאמת תכנון נבון יותר של התזונה יכול להשפיע משמעותית על התוצאות.
    בגדול זה טוב לגוון [מי יכול לאכול כל החיים טונה אחרי אימון?] גם על זה נעבוד, כי גם השייק ימאס באיזשהו שלב. אפשר לשתות חלב, לאכול חטיף חלבון [יש טעימים...] יוגורט.
    באתר שלי יש תפריטים שמיועדים לבנים, שווה להציץ ולקבל השראה, ונבנה לך תפריט כזה לפי סדר היום שלך ומה שאתה רגיל ואוהב לאכול.
    מחכה לשמוע
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע.

גיא...
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי שאני הייתי כמוך מבחינת הגוף

גיא...
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא, הוא בן 28 !!!!

ענת פלדמן
    09/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למוט משקולות
    גיא...
    08/09/2008

אני לא יודע איך קוראים לזה! אבל זה כזה אתה שוכב על איזה מיטה כזאת ואתה מרים את המשקולות למעלה. אין לי מושג איך קוראים לזה , שאתה יכול להוסיף למוט משקל וכזה. חיים נראה לי אתה יודע מה זה. האם כדאי לקנות את זה ? או שאני פשוט יכול להרים את אחותי באותה צורה. היא שוקלת 30 ומשהו קילו ואני יכול להרים אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר למוט משקולות

הוספת תגובה

• זה חמוד

ענת פלדמן
    08/09/2008

ויעיל. ולגילך זה מספיק. אתה יכול להרים את אחותך, בשבילה זה משחק, בשבילך אימון ובשביל שניכם קשר נפלא בין אחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלא! עוד שאלה לא קשורה חח

גיא...
    08/09/2008

היא לא ממש קשורה אבל אני לא מצאתי את מי לשאול. רציתי לדעת באיזה גיל מתחיל זקן או שפם? כי זה נראה אדיר לגדל זקן. ואם זה יקרה לי רק יותר מאוחר , האם יש משהו שמזרז את זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עונה רק

ענת פלדמן
    08/09/2008

כי אני כבר מכירה אותך וזו שאלה נורא מתוקה. זקן או שפם מתחיל לבצבץ עם הבגרות המינית, כלומר בגיל ההתבגרות. אבל זה משתנה, וכמו כמעט כל דבר תלוי בגנים. שאל את אחיך מתי זה התחיל אצלו. ו... אין משהו שמזרז את זה וכמו שאתה כבר מכיר אותי: אל תזדרז לגדול, תהנה מההוה, לא סתם קוראים לו באנגלית present הוא מתנה !! אתה יודע איזה סיפור זה הגילוח הזה שלכם? ואתה חושב שזקן לא צריך לטפח? כל דבר בעיתו, תהנה ממה שיש עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי.

גיא...
    08/09/2008

אני יחכה עד לגיל 15 כי זה נראה לי הגיל? ואם גם אז לא ייצא לי? יש לי חבר שהוא עכשיו כיתה י' ועוד לא יצא לא בכלל שפם או זקן וגם לא בבית שחי לא צמח לא עדיין. אני יחכה , אבל אם מתישהו יימאס לי , יש תרופה שמזרזת את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    08/09/2008

בלי תרופות ובלי שטויות. נגיע לגיל 15 ונראה. כל דבר בעיתו, אל דאגה, יהיו לך שערות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא כנס

חיים1
    08/09/2008

התרגיל שאתה מדבר עליו נקרא בנצ' פרס (לחיצת חזה) זה אחד התרגילים הבסיסים לכל אחד שמתאמן רציני והוא אחד התרגילים הכי טובים שיש והוא עובד על החזה באופן מצויין ובעיניי זה מצויין לקנות את המוט הזה כי בעזרתו אפשר לעבוד על תרגילים מצויינים ואפשר לעבוד על כל הגוף. בקשר לזקן חח תראה אני בן 14.5 ולפני חצי שנה התחלתי כבר לגלח וזה ממש יפה חח אבל תיקח את הזמן אין לך מה למהר ותאמין לי שזה לא כל כך כייף כי צריך להתגלח בערך כל שבוע וזה מעצבן רצח עם אתה עייף או שסתם אין לך סבלנות, ואני יודע שמי שרוצה כבר שיגדל לו פשוט צריך לגלח ואז זה כבר יגדל לבד אני לא יודע איך להסביר את זה אבל זה קורה חבר שלי ניסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנס שנייה

גיא...
    08/09/2008

דבר ראשון בקשר למוט. = בסוף אני לא קונה כי גם יש לנו חדר כושר בקיבוץ שלי וגם בסוף אני ירים את אחותי חחח . בקשר לזקן. זאת הכוונה שלי לא להתגלח אני רוצה לגדל כי זה נראה לי דבר אדיר! ועוד יש לי שיער עד הגב העליון כזה קצת מתחת לכתפיים. ככה שגם עם השיער זה ייראה יפה. אני מדמיין את עצמי עם שיער קצר ועם זקן זה גם נראה אדיר. הקיצור אני בן 15 ב - 18.1. אתה חושב ייקח קצת זמן אחרי זה או שזה יכול לקרות תוך 4 חודשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

חיים1
    09/09/2008

אני לא כל כך יודע כי זה תלוי בגניטקה ותראה עם אתה רוצה לגדל שפם אז אתה פשוט צריך לגלח כי אז השיערות יגדלו יותר מהר ואז אתה פשוט נותן להן לגדול ואתה מגלח הכל חוץ מהשפם כי זה מה שאתה רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיצוק השריר
    שלי
    08/09/2008

אהלן עינת, אני בת 16, משקל 55 וגובה 160. סה"כ מבנה גוף טוב למעט בעיה של קצת תחת (קצת יותר מידי) מה היית ממליצה לי לעשות על מנת להוריד ולמצק את השריר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיצוק השריר

הוספת תגובה

• הי שלי

ענת פלדמן
    08/09/2008

המשקל שלך אכן תקין ביחס לגובה, לפי BMI של 21.5. לפי מה שאת מתארת אחוזי השומן שלך כנראה יושבים בטוסיק ואפשר בהחלט לשפר את המצב. אבל רק תרגילים לטוסיק לא ממש יעזרו. אנחנו צריכות לעבוד במקביל על כמה דברים:
    1. על תכנית של תזונה נבונה ומאוזנת, לאכול מכל אבות המזון, פרוס נכון במשך היום, אכילה מתוך מודעות והנאה. זה חשוב.
    2. פעילות אירובית. כל דבר שאת אוהבת לעשות: שחיה או אירובי או הליכות, פעילות שתשלבי לך במשך השבוע, כך נשמור על בריאותך, נגיע למצב של שריפת שומנים.
    3. תרגילים אנאירוביים [אפילו פשוטים] לחיזוק כללי של הגוף ו... תרגילים ממוקדים לירכיים ולישבן.
    אני מצרפת מאמר על חיזוק שרירי ירכיים
    אני שולחת אותך להציץ באתר שלי לדוגמאות של מה לאכול ולינקים לטיפים לתזונה,
    חשוב לציין שאת נכנסת לתהליך, והדגש הוא על תהליך נהדר ומופלא של שמירה על הבריאות שלך והתמקדות בעצמך, בגופך, תוך חשיבה, מודעות ולקיחת אחריות. רכישת מודעות כזו בגיל צעיר כמו שלך היא חשובה ונהדרת.
    נמשיך מכאן?

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7380

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת

שלי
    09/09/2008

היי ענת, תודה על התשובה המפורטת. אני מאוד מקפידה על תזונה נכונה ומאוזנת. אני אוכלת על פי תפריט שנתנה לי דיאטנית. נראה לי שהבעיה המרכזית היא הכושר הגופני. קשה לי לנתק את התוסיק מהכורסא ולהתחיל להפעיל את הישבנים. אגב כשאני כן יורדת במשקל זה לא כל כך בא לידי ביטוי בתוסיק. המשקל יורד מהבטן, מהפנים ופחות מהישבנים. האם אני צריכה ללכת לפילאטיס או כל חוג אחר שיכניס אותי למשמעת אימונים? מה לגבי ספינינג? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה, יופי

ענת פלדמן
    09/09/2008

אם את אכן שומרת על תזונה וחסרה לך המוטיבציה לעשות פעילות גופנית בעצמך, וודאי ששוה להירשם למסגרת מהנה שתוכלי להתמיד בה. מה שיפה בספינינג למשל שאת עובדת על הפן האירובי ובמקביל מחזקת את השרירים. ממקסמת את הירידה באחוזי השומן [שאצלך כנראה "האחרונים" יושבים בטוסיק. לגבי פילאטיס - במקביל לשיעורים שם את צריכה לשלב גם את הפעילות האירובית. בכל מקרה כדאי למצוא תחום שבו תוכלי להתמיד מתוך הנאה ועניין וכמובן תראי בו תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    חיים1
    08/09/2008

ענת אתמול עשיתי אימון חזה+בטן והוא היה ממש טוב והיום אני מרגיש את השרירים תפוסים רצח ואני עושה כל 10 דקות מתיחות ומה שהכי מוזר שאני תפוס בבטן חזק מה שבחיים לא קרה לי כתוצאה מאימון, וחוץ מזה היום היה לי מבחן בשיעור ספורט של שכיבות שמיכה והייתי ממש תפוס אבל בכל מקרה עשיתי כי הוא לא נותן עוד פעם לעשות אז עשיתי 46 מקום שני חבר שלי עשה 60 ואני רוצה להגיד לך שה25 הראשונים עברו ללא הרגשה בכלל ומאז הרגשתי בכל אחד איך החזה שלי נקרע והיום אמור להיות לי אימון יד קדמית+יד אחורית אבל אני תפוס ואני לא יודע אם אני יצליח להתאמן כמו שצריך כי גם כשאני מרים ידיים או סתם מזיז אותם אז אני מרגיש את החזה וגם את הכתף אמצעית ככה שזה יהיה די קשה אבל זה מעצבן כי לא בא לי להפסיד עוד אימון ואז להשלים אותו ביום שישי מה את אומרת אני צריך עזרה דחופה בקשר למה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    08/09/2008

ממש הגיוני, וזה קורה ששרירים נתפסים וזה בסדר. או שאתה כן נח ליום אחד, ואפילו כדאי, או שאתה מוריד חזק בעצימות האימון ובאמת עושה הרבה מתיחות. בכל מקרה חומצת החלב תתפוגג בדם, השרירים יבנו את עצמם מחדש ובמהירה תחזור לפעילות. התוצאה בשיעור שלך מצוינת. יש לי הרגשה שעשיתם את הפוש אפ בלי ממש חימום לפני זה, [האם כך הדבר?] וזה מוריד באיכות התרגילים.
    לגבי האימון של היום - בכל מקרה תחמם את האזור על ידי חימום דינאמי, אתה יכול לעשות אחכ אימון בעצימות נמוכה [משקלים נמוכים, מעט חזרות, רק על מנת לחמם את האיזור]. יציאה מרוטינה של אימון זה משהו שקורה וזה בסדר, חוזרים לתלם אחרי שהגןף "חוזר לעצמו".
    מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב

ענת פלדמן
    08/09/2008

הבטן תפוסה - זה אומר שעשית נכון את התרגילים :)), שרירים שלא ממש נגעת בהם כנראה בשבועות האחרונים. אז כל הכבוד ! תנוח היום עם הבטן. :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים1
    08/09/2008

ענת היום החלטתי לנוח ויצאתי לשחק קצת כדורגל כי בעיניי מה שהכי טוב לשרירים תפוסים זה לחזור ולרוץ זה משחרר ממש טוב ומחר אני כבר יחזור להתאמן וכן לא עשינו את המבחן עם חימום אפילו לא ריצה ישר אני הספקתי למזלי עוד לעשות מתיחה לחזה. קבלי עדכון עצוב נשקלתי היום ואני שוקל 68.6 ירדתי 1.4 במקום לעלות אבל אני חושב שבגלל שבשבוע האחרון לא אכלתי כל כך טוב אכלתי מקסימום 2000 קלוריות שזה ממש מעט לא יודע למה זה יצא ככה אבל עכשיו אני נותן בכל הכוח בתזונה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאט לך חיים

ענת פלדמן
    08/09/2008

התחילו הלימודים, אתה באנרגיות אחרות, אולי נרגש ולחוץ מסדר היום החדש, מוציא יותר קלוריות במשך היום בלימודים ועם החברים, זה טבעי שתאכל פחות ותצא קצת מהמסגרת . המשך כרגיל, הכל יתאזן, אתה עושה בדיוק את מה שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שאלה.
    גיא...
    08/09/2008

ענת, אני חושב שכדאי שאני לא ירוץ אם אני בתהליכי השמנה , נכון? כי אם אני ירוץ אני סתם יירד במשקל. גם כמעט בכל מקרה אני לא עולה במשקל גם שאני לפעמים כל היום בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שאלה.

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    08/09/2008

אתה גם רוצה להיות בריא. הייתי ממליצה לך כן לרוץ, בעיקר אם אתה נהנה מזה, פעמיים - שלוש בשבוע. גדילה, גם אם באה לידי ביטוי במשקל, לא באה על חשבון הבריאות שלך. המטרה שלך היא להיות חסון לא שמנמון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראה

חיים1
    08/09/2008

אני במקומך גם לא הייתי רץ ועכשיו אני גם לא רץ למרות שזה טוב מאוד ללב אבל אני משחק כדורגל ככה שזה האירובי שלי ואני לא צריך לרוץ כי זה שווה בערך כמו ריצה ואפילו יותר כי זה כולל גם הרבה כוח פיזי ואני גדלתי יופי אבל יש ימים שאני מעדיף לא לשחק כדורגל אז אני נשאר בבית וכיום אין לי כל כך זמן פנוי בגלל הלימודים ככה שיוצא לי אולי פעמיים בשבוע ולפעמים 3 ויש לי גם את שיעורי ספורט שעושים לנו כל מיני מבחנים של ריצות ספרינטים,וגם ריצות ארוכות 1000,1500,2000,3000 וגם מתח,בטן,שכיבות שמיכה, ככה שאם אני עושה ריצה ארוכה אז אני מוריד ריצה אחת, וגם השאלה היא באיזה כושר אתה אם אתה לא בכושר טוב מבחינת ריצות אז הייתי מציע לך לעבוד קצת איזה שבועיים על ריצות ופשוט תוסיף עוד אוכל בגלל הריצות. וחוץ מזה כל אחד והשיקולים שלו! בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גיא...
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לריצת חצי מרתון
    אורי
    08/09/2008

שלום, אני בן 45 , פעיל מאוד ספורטיבית והחלטתי להגביר קצב... אני מתאמן לריצת חצי מרתון (21 ק"מ) ומגדיל את מרחקי הריצה מדי שבוע. שאלותי: 1) האם זקוק לאוכל מיוחד לפני הריצה \ האימון וכמה זמן לפני? 2) האם כדאי לאכול \ לשתות בזמן הריצה - להזכירך ריצה מעל 20 ק"מ... 3) מה כדאי לאכול ולשתות אחרי וכמה זמן אחרי ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לריצת חצי מרתון

הוספת תגובה

• אורי הי

ענת פלדמן
    08/09/2008

ברכות על האימונים, כן כן, אני יודעת מה זה חצי מרתון :))
    כדאי לאכול כשעתיים לפני האימון ארוחה המכילה פחממות, פסטה, כריך מדגנים, אורז מלא, תפו"א, אפשר ירקות, כמובן פירות. כמויות סבירות [ארוחה...] אם זה לא מסתדר לך במהלך היום הצפוף אתה יכול גם כחצי שעה לפני לאכול משהו קטן כמו חטיף אנרגיה [נסה למצוא סוג מזין, פחות סוכרים] אני מעדיפה בננה, יוגורט, משהו שלא יכביד.
    לשתות כמובן מים, אם אתה יכול במהלך הריצה שלוקים קטנים של מים וככל שמרחקי האימון שלך גדלים הייתי משלבת גם שתיה של משקה ספורט על מנת לדחות עייפות. מחקרים רבים יצאו לגבי שתיית מים במהלך אימון, שורה תחתונה אפילו איבוד נוזלים קל של ?2%? ממשקל הגוף עלול לפגוע ביכולת הגופנית בצורה משמעותית ולהתבטא בדופק מוגבר, בחולשה ובכאבי שרירים. לכן - כן, לשתות.
    אחרי האימון יש כמה אפשרויות. אישית אני מעדיפה פרי [תפוח] כרבע שעה אחרי כיון שבזמן זה הגוף מנצל בצורה אופטימלית את כל הויטמינים בפרי מופלא זה. אתה יכול 15 דק' אחרי גם לשתות כוס חלב [או אפילו שוקו, מחקרים אחרונים תומכים דווקא בשוקו כממלא מצבורי אנרגיה !] בכל מקרה כשעה אחרי האימון מומלץ לאכול ארוחה שכוללת חלבונים ופחממות כמו כריך עם ביצה או גבינה. חביתה עם סלט ופירות, כיד הדמיון.
    אשמח להמשיך לענות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...כמו כן

אורי
    08/09/2008

מה עם אוכל בזמן הריצה, או ג'לים למינהם ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

ענת פלדמן
    08/09/2008

אתה יכול לאכול בזמן הריצה? אתה מתכוון לג'ל של powerbar? משקה איזוטוני נראה לי נוח יותר. אתה מרגיש חולשה בזמן הריצה? אם לא, אתה ממש לא חייב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים סימבוליים
    חיים
    07/09/2008

הקטע הזה נכתב כמעט לחלוטין מתוך בעיה של חבר ,הוא בא אליי שוב ושוב ומבקש ממני לתקן את המצב שלו ,הבעיה כמו שהוא רואה אותה,מסתכמת במעצור בצמיחת הזרועות שלו,הוא הוסיף לעומס העבודה שלו באופן שבועי עד שאימון הזרועות שלו לוקח לא פחות משעתיים וחצי ,ממה שאני שומע וקורא בפורומים ,זאת בעייה נפוצה למדי. העצה שהייתה לי בשבילו היתקבלה בערך כמו נאד בכנסייה ,פרסתי הכל לפניו,הוא למעשה זרק על הזרועות שלו כל מה שאפשר לזרוק חוץ מהכיור במטבח ועדיין המנוולות לא גדלות ,אז הפלתי עליו פצצה....תפסיק לעבוד זרועות לחלוטין . המבט על הפנים שלו רמז כאילו דרסתי לו את הכלב,כן תפסיק ,תפסיק לעבוד על הזרועות שלך בשיטות שלא עובדות. עכשיו ,תנו לי להבהיר את העמדה שלי והכוונות שלי לפני שתצלבו אותי על המוקד על חילול הקודש שלי,אני מסתכל על כל יום אימונים כקריטי בתמונה הגדולה ,אני יודע שקל לאבד פרספקטיבה על העבודה שיש לנו מסגרת זמן מוגבלת להגיע למטרות שלנו ,אני כאן להזכיר לכם ,שבאופן עקרוני ,יש לך בדיוק 52 היזדמנויות בשנה לעבוד על כל חלק בגוף שלך ,וזה מבלי לכלול בתמונה פציעות ועיכובים אחרים. תנו לי להרחיב,תחת תנאים אופטימליים יש לך כ52 היזדמנויות בשנה לקדם את המטרות שלך בכל מה שקשור להיתפתחות של הגוף שלך,באמת נראה לכם שיש זמן לטעויות בחישוב ואימונים נטולי תוצאות ? מעבר לכך אם מישהו היה אומר לכם שאין לכם יותר אפשרות לעבוד על זרועות ,הייתם מפסיקים להיתאמן באופן כללי ? אני הייתי מעדיף להגדיל את העומס על שריר אחר שתופס יותר "מקום" בתמונה הגדולה . במובן הכללי ,תמיד אפשר "להשיג" זרועות ,אבל להפציץ להן את הצורה זה לא יעיל ,זה למעשה יכול רק להזיק ,אתה יכול לגרום לפציעה שתעכב או תמנע ממך בכלל להיתאמן על פלג הגוף העליון שלך ,מישהו באמת מוכן למנוע מעצמו היתפתחות בכל שאר הגוף שלו בגלל שהוא רדף אחרי סמל ? הסמל הזה ...הבייספס,זה הדבר הראשון שעולה לראש כשהנושא של פיתוח גוף עולה על הפרק (זה ו"כמה אתה לוחץ חזה" ) ,אבל אל תתנו לסמל הזה להסיט לכם את העיינים מהמטרה הכללית ,עדיף שאני אגיד לבחור הזה לעבוד על הזרועות שלו פעם בחודש מאשר שאתן לו תוכנית מטורפת לחלוטין שלא תועיל לו יותר משאר התוכניות שלו עד עכשיו,ואני מוכן להיתחייב שהבחור הזה יראה שיפורים בכמה רמות ,אחת כמה וכמה ביעילות הכוללת של תוכנית האימונים שלו ,יכול להיות שם הצלתי אותו מפציעה שהייתה מעכבת לו את כל האימונים על פלג הגוף העליון שלו . למרות הכל, יש להפנים שאני תומך בגישה שכזאת רק במקרים קיצוניים ,הנקודה שלי היא שעדיף לזרוק מהחלון אימונים לא יעילים ולהיתמקד בדברים אחרים מאשר להמשיך ללחוץ גז בניוטרל ,חוץ מזה, הבחור תמיד יכול לחזור לעבוד ידיים בצורה יעילה יותר ,אבל למה שלא יעשה זאת אחרי שהוא הוסיף 3 אינצ'ים ברגליים ואינץ' בתאומים ? תמיד צריך לזכור את המשפט הבא לגבי פיתוח גוף ...זה לא ספרינט ,זה מרתון בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים סימבוליים

הוספת תגובה

• מה שאתה מתאר

ענת פלדמן
    07/09/2008

גובל ב"פסיכולוגיה הפוכה" על המתאמן.
    דומה הדבר לגבי אנשים שמתקשים להירדם בלילה. במקום להמשיך ולנסות "בכוח" ממליצים המומחים להניח לניסיונות הכושלים שרק גורמים לאותו אדם להתחפר יותר ויותר בבעיה להירדם ופשוט ללכת לקרוא ספר, לצפות בטלויזיה, להסיט את המיקוד בבעיה והלתרכז במשהו אחר.

תודה על הכתיבה הקולחת והמעניינת: למה שלא תפרסם מאמרים ב BEOK ואז כולם יוכלו להנות ממך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין

יוסי
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :))

ענת פלדמן
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו שמעצבן אותי.
    גיא...
    07/09/2008

אני רואה שכבר מלא זמן רק ענת עונה פה על שאלות. אפשר לדעת למה? ולמה אילן ועופר לא עונים על כלום? אולי כדאי שיורידו אותם מהניהול..? ושישימו חדשים , אולי יש טיפה עומס על ענת . וגם אם הם לא עושים פה כלום אז שיחליפו אותם!

לקביעת תור
    סגירה
    משהו שמעצבן אותי.

הוספת תגובה

• גיאקוש יקר

ענת פלדמן
    07/09/2008

למה להתעצבן חמוד. הכל בסדר. אני נהנית לעזור לאנשים. לא מזמן חזרנו מקליפורניה ועדיין אין לי המון לקוחות [לא שאין לי מה לעשות אבל כבר אמרתי פה לא פעם "תן לאדם עסוק לעשות את הדברים החשובים ביותר"]. תודה על האיכפתיות אתה חמוד אמיתי, המשך לשאול שאלות בנחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת!
    חיים1
    07/09/2008

היום לאחר מנוחה של 3 ימים בגלל אימון יתר חזרתי להתאמן והאימון הלך פשוט מצויין ונהנתי מאוד זה היה אחד האימונים הכי טובים שלי והתרגילים שלך שנתת לי לבטן ממש מעולים ממליץ בחום לכל אחד !! מחר אני ישקל ויעדכן!

לקביעת תור
    סגירה
    ענת!

הוספת תגובה

• נהדר

ענת פלדמן
    07/09/2008

אני שמחה מאד. מחכה לשמוע
    :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה