מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה להבנהלאצריך03/08/2008
תודה לך ולגיא על התשובה. יש לי שאלה של הבנה בנוגע לגוף שלי: אני זוכר שפעם היו לי "קוביות" בבטן ואני יודע שזה פשוט בגלל שהייתי רזה ולא הייתה לי שכבת שומן באזור הבטן, היום יש לי באותו אזור שכבת שומן שמסתירה את שרירי הבטן (על בטן אני עובד כבר מזמן) כמובן לא ממש רצינית אבל דיה כדי להסתיר אותם. מה שמוזר הוא שאני למעשה לפי כול הדעות ולפי הBMI שלי תת-משקל: אני שוקל 51 גובה 1.74 (בן 16) אז מה אני צריך לעשות? לעלות במשקל כי אני תת-משקל? או לרדת בו כי יש לי שכבת שומן בבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי .
גיא..03/08/2008אם אתה שוקל 51 בגיל 16 זה ממש רזה אבל אתה תעבור את זה , גם חבר שלי שוקל ככה . הקיצור אתה רוצה קוביות .. אז לא משנה כמה כפיפות בטן תעשה ותמשיך לאכול לא נכון אז לא יהיה לך , אתה צריך תזונה , ואם אתה לא רוצה פשוט תאכל מסודר , ולא לאכול פיצות , וכל האוכל הלא בריא אני יודע שאתה יודע :] ותרוץ או תשחה או תרכב על אופניים זה לא עושה ריבועים אבל זה בריא . ותעשה את התרגיל של האמות של ענת היא כבר תסביר לך תהנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא
ענת פלדמן03/08/2008אני גאה בך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאצריך
ענת פלדמן03/08/2008כנראה שחכמה היא לא פונקציה של גיל [הקטנים שלי גאונים ואני מאד אובייקטיבית...] כי שאלת שאלה מבריקה !
אם היו לך פעם קוביות זה סימן באמת שאין שום סיבה שלא תהינה לך שוב.
אם יש לך שכבת שומן כרגע בבטן זה לא אומר שאתה בעודף משקל זה רק אומר שהצטברות השומן עכשיו בגיל 16 [גיל ההתבגרות, הגוף משתנה, הורמונים וכו'] נמצאת בבטן ולכן:
BMI [שלך 16.8] זו אינדיקציה טובה אבל אינדיקציה בלבד. אני הייתי מבצעת בדיקת אחוזי שומן בגוף שנותנת תמונה מציאותית יותר. בבדיקת "קפל - עור" אפשר לראות את אחוזי השומן בזרועות, בבטן ובירכיים. ואז נדע מה לעשות.
לפי מה שנראה לי עכשיו אל תאכל עכשיו יותר בשביל להעלות במשקל. הייתי מציעה לאכול חכם, בריא, מכל אבות המזון, ללא ג'אנק ובמקביל להמשיך לעשות תרגילים, במידה, כאלו שגורמים לך הנאה. אולי להוסיף עבודה על שרירי בטן מול התנגדות [משקוליות].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לאצריך03/08/2008שוב תודה לך ולגיא על התשובה. יש לי תפריט תזונה יומי המותאם לפעילות שאני הולך לעשות מעכשיו- 4 פעמים בשבוע + תוכנית FBW שנתנו לי. =]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה !
ענת פלדמן03/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהD:
גיא..03/08/2008תודה ענת , ובהצלחה "לאצריך"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאצריך02/08/2008
היי, אני בן 16 ולא עשיתי עד עכשיו פעילות גופנית ממש רצינית. עכשיו התחלתי תוכנית אימונים ביתית. השאלה שלי היא: כשאני מנסה לעשות שכיבות שמיכה המקסימום שאני מגיע אליו הם 3 מקסימום ומכאן אני פשוט לא יכול יותר, ברור שזה נובע מהחוסר בכושר שהייתי בו. מה את מציעה לי לעשות כדי שאני אוכל להגיע לרמה של לעשות יותר ואפילו להגיע לסטים של שכיבות שמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אחי .
גיא..02/08/2008שמע אני גם מבין כי פעם גם אני לא עשיתי הרבה , אבל אם אתה לא עושה 3 כנראה שלא היית אף פעם בכושר .. קיצר , תתחיל מחר בבוקר תקום ותעשה 2 סטים של 3 חזרות . וככה כל יומיים תעלה במספר החזרות .. תהנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה לגיא
ענת פלדמן03/08/2008קיבלת יופי של תשובה. הרעיון הוא להתחיל בקטן ולהעלות לאט ובהדרגה. תופתע לראות באיזו מהירות יחסית אתה רואה שיפור. משלושת הפרמטרים : סבולת לב ריאה, כוח וגמישות - כוח זה החלק שרואים בו תוצאות הכי מהר [אגב - אחכ גמישות ובסוף סבולת לב ריאה]
התחל ועדכן אותי אם יש שיפור. ותודה גיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופנייםירדן02/08/2008
שלום, האם רכיבה על אופניים לעבודה, כ-20 דקות לכל צד תשפר את הכושר שלי, או שיש לרכוב לפחות חצי שעה כדי להשיג שיפור בסיבולת לב ריאה? תודה, ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ענת פלדמן03/08/2008רכיבה על אופניים היא פעילות מצוינת לשיפור הכושר, ו - 20 דקות זה זמן יפה. המיתוס של חובת פעילות אירובית של לפחות 20 דק' על מנת להגיע לשריפת שומנים נופץ זה מכבר - כך שחוץ מלהקפיד על זהירות יתרה בכביש את יכולה לרכוב בשלום לעבודה. קחי בחשבון שיכוןל להיות שאחרי מספר שבועות [ואפילו ימים] תרגישי שממש קל לך. אז נדבר על גוון בפעילות הנוכחית או הוספה של פעילות אירובית אחרת על מנת לשמר ולשפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ירדן05/08/2008תודה על תשובתך! למעשה, אני כבר מרגישה שיפור. בהתחלה הייתי מגיעה לעבודה מתנשפת ומכווצת ואילו עכשיו אני צולחת את הדרך די בקלות. התחלתי לרכוב על הילוך קצת יותר קשה כדי להפעיל יותר את השרירים. אם אמשיך כך - האם הכושר שהשגתי ישתמר? או שחייבים להאריך את הדרך? אני שוקלת גם להתחיל יוגה בקרוב. זה המקום לציין שקראתי גם את תשובותייך לפונים האחרים ואת ידענית, אמפתית ומקסימה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאתי
ענת פלדמן05/08/2008תודות, את מקסימה לציין זאת, ואני מאד מעריכה את זה !
המשיכי לרכוב כפי שאת עושה עכשיו, הכושר ישמר אל תדאגי. את לא חייבת להאריך את הדרך אם את לא רוצה בכך. קחי בחשבון רק שיהיה לך יותר קל גם עם ההילוך הגבוה. וזה בסדר. [אני הייתי מותחת את הארבע ראשי ואת הגב בתום הרכיבה. דקה אחת, לא יותר מזה. זה חשוב]
יוגה זה נחמד. צייני לעצמך מה מטרת היוגה עבורך. אם זה לשיפור סבולת לב ריאה זה לא ממש הכתובת. אם זה לנשימות, איזון, גמישות - את במקום הנכון. ושוב תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיה .גל02/08/2008
אני בת 17 ואני שוקלת 62 והגובה שלי הוא 1.74 רציתי לדעת אם את יכולה להביא לי תפריט מסודרר ובריא כדיל לא להעלותת במשקלל . ובלי פעילות גופניתת כי יש לי בעיה רפואית . אשמח מאוד אם תעזרי לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל
ענת פלדמן03/08/2008אני מחשבת ברשותך את ה BMI שלך BODY MASS INDEX, חילקתי את המשקל שלך בגובה בריבוע. 62 לחלק ל1.74 בריבוע: 20.478 היא התוצאה.
תוצאה פחותה מ - 18.5 מורה על תת משקל. בין 18.5 - 24.9 זה משקל נורמלי, 25 -29.9 מראה על עודף משקל בין 30 ל - 40 השמנת יתר ולמעלה מזה השמנה חולנית.
את ממוקמת במשקל נורמלי בהחלט.
אז את ביופי של משקל וכדי לשמר אותו אני מעתיקה לך מהאתר שלי דוגמה של תפריט.יש לך שם עוד טיפים] הרעיון הוא לאכול מכל אבות המזון, בין שעה וחצי לשלוש, לשתות מים, לאכול מסודר, במידה.
ארוחת בוקר: 7.30
2 פרוסות לחם קל 45 קל' + כפית נוטלה \ ממרח \ גבינה
כוס חלב [עם הקפה]
ארוחת ביניים: 10:00
תפוח \ יוגורט 60 קל' \ בננה קטנה
ארוחת צהריים: 13:00
2 פרוסות לחם קל + חלבון [ביצה או פסטרמה לייט או טונה ]
אבוקדו 2 כפיות
עגבניה מלפפון חסה
תפוח [את הכריך את יכולה להחליף במקום ארוחת הערב ואותה להעביר לצהרים]
ארוחת ביניים: 16:00
1 פרוסת לחם קל 45 קל' + כפית נוטלה \ ממרח \ גבינה
ארוחת ערב: 18:30
עגבניה מלפפון פלפל אדום או: ירקות מבושלים
כוס אורז חום מוכן או כוס פסטה מוכנה או תפו"א במיקרו
חתיכת חזה עוף אחת בגריל או בולונז רזה או קינואה
ארוחת לילה לא חובה
פרי אחד + 5 שקדים
זוהי המלצה בלבד, סדרי אותה לפי סדר היום שלך ולפי מה שאת אוהבת לאכול. פעם ביום את יכולה לאכול מנת כיף בסדר גודל של 300 קלוריות [כמה קוביות שוקולד, כוס גלידה, מנת פסטה יותר פיקנטית]. את את רואה שזה עמוס לך מבחינה קלורית - עשי יום כן יום לא של מנת כיף.
לגבי פעילות גופנית. אין שום פעילות שאת יכולה לשלב לך במשך השבוע? גם לא שחיה? חיזוק שרירים על השטיח בבית? אם תרצי שתפי אותי בבעיה הרפואית ואולי נוכל למצוא פיתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת!חיים02/08/2008
שלום ענת עזרת לי בכל מה שכתבת לי יש לי עוד שאלה! כשאני עושה אימון לחזה+ יד קדמית אני לא מצליח לקצר את משך האימון כרגע הוא עורך כשעה וחצי עד שעתיים ניסיתי הרבה דרכים ואני גם יודע שזה לא טוב ושזה יכול להוביל לאימון יתר. אבל משום מה אני חש שהחזה והיד הקדמית גדלו והתחזקו. כרגע אני מתאמן בבית אם מוט אחד קטן, עוד שבועיים בעזרת ה' אני קונה עוד מוט ובערך 30-40 ק"ג משקל. אשמח אם תוכלי לתת לי עצות כדי לקצר את זמני האימונים שלי. וגם אשמח אם תוכלי לעזור לי בנוגע לחלוקה כי רציתי קצת לשנות אותה יכול להיות שלשרירים אין מספיק זמני מנוחה בגללה. כרגע החלוקה היא כזאת: A: חזה+יד קדמית B: גב+רגליים C: יד אחורית+כתפיים אשמח אם תוכלי לשנות לי אותה או לתת לי עצה כדי לקצר את זמני האימונים אה.. ועוד שאלה: דדליפט כדאי לשלב בגב או רגליים תודה לך מאוד אין לך מושג כמה אני מעריך את זה שאת עוזרת לי למרות שאני קצת חופר אם כל השאלות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת תיקון!
חיים02/08/2008A: חזה+יד קדמית B: גב+ יד אחורית C: רגליים+כתפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
ענת פלדמן03/08/2008חיים, פעילות מרשימה בהחלט. משך האימון הוא ארוך, אבל אם נכון לעכשיו אתה נהנה מהזמן שאתה מעביר בחדר הכושר אז זה בסדר. תמיד תקשיב לגוף שלך. אם אתה מתעייף תנוח אם טוב לך - תמשיך.
אם אתה בכל זאת רוצה לקצר את זמן האימון אני הייתי עושה בחירה בין התרגילים וכל אימון עובדת על קבוצת שרירים אחרת. נניח אתה בכל אימון עובד כל פעם על 6 תרגילים שונים. -חלק אותן ל - 3 ו - 3 וכל יום תחליף. כך תרוויח מנוחה של יום בין קבוצות השרירים השונות. אבל שוב -אם עכשיו טוב לך עם זמני האימון למה לקצר.
לגבי האימון : השאר את הסדר אם זה טוב לך [ABC] רק שבתוך כל אחת מהקבוצות האלו תבחר להתמקד כל פעם בתרגיל אחר. - כמו שציינתי קודם. נשמע הגיוני?
לגבי הדדליפט הוא עובד על הארבע ראשי, שרירי העכוז וההמסטרינג [תלת ראשי] וכמובן שגם הגב נכנס לפעולה. אני אוהבת תרגילים שמשתפים כמה שיותר קבוצות שריר. זה מוריד את זמן האימון ותורם לשריפה קלורית אופטימלית. [אע"פ שאני לא עושה דדליפט... :)]
תמשיך "לחפור" - הפירוט רק עוזר לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיהאלון02/08/2008
שלום ענת. תשובותיך מפורטות ומקצועיות מאוד ואני נהנה לקרוא אותן. תמיד העדפתי שחיה על פני פעילות אירובית "יבשתית". האם תוכלי לתאר בקצרה את יתרונות/חסרונות השחיה על פני הריצה ? ובפרט כשאין לי את פריבילגיית הזמן לעשות גם וגם. דומני שהשחיה פחות מזיקה לגוף כיוון שאין בה מתקפים והפעלת כוח אנכי על עמוד השידרה והרגליים ופחות בלאי למפרקים. בנוסף נראה שהיא מפעילה באופן מאוזן יותר את שרירי הגוף (האומנם ?)..מאידך בריצה יש תחושה של שריפת אנרגיה אפקטיבית יותר. האם השחיה יעילה לשריפת שומנים מהירה ? לכאורה הגוף אמור לרצות להגן על שכבות השומן בשל טמפרטורת המיים ובכלל הצורך לצוף (זאת אמירה שהשמיע בפנינו מד"ס בוינגייט בסדרת כושר קרבי לפני שנים.האם זאת אמת מדעית או מיתוס..). ולסיום,אני משלב בין סגנון חתירה לחזה כך שאני מבצע הלוך בסיגנון אחד וחזור בשני.האם יש סוג שחייה שעדיף להשקיע בה יותר. ושחיית גב ? מה תרומתה של זו ? (היא,כמובן ה"מבאסת" יותר...אף פעם לא ברור לי מתי אני קרוב להתנגשות עם דופן הבריכה אלא אם אני סופר תנועות..:) ). בברכה רבה ושוב תודה על הידע שאת חולקת עמנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון יקר
ענת פלדמן02/08/2008ראשית - תודה. גם על מילותיך היפות, ובעיקר על השאלה. אני בין היתר מדריכת שחייה ושחיינית מושבעת. כשאני מקבלת טלפון מלקוח פוטנציאלי אני קודם כל שואלת אם הוא שוחה [ואם הוא שוחה נכון...] כשתהשובה היא חיובית אני פשוט שולחת אותו לעשות מנוי בבריכה. כשאתה יודע לשחות, כשאתה שוחה נכון [ולא "שובר את העורף בשחיית חזה למשל. כלומר לא עושה נזק לגוף בסגנון לקוי] זו הדרך היעילה ביותר לשריפת שומנים, לחיטוב, לחיזוק, להרגשה כללית נהדרת. [שריפת שומנים מהירה? זה יחסי. זה לא מיתוס מה ששמעת. מומלץ לשחיינים לשמור על ס"מ שומן בגוף בזמן השחיה]
אני יודעת ששחייה של 100 מטר היא שוות ערך מבחינת שריפה קלורית של ריצה של... 400 מטר ! כלומר יעילות השיחה עולה פי 4. - גם אם לא מרגישים זאת [כי נמצאים במים].
יתרונות השחיה היא בהפעלת כל שרירי הגוף בד בבד עם המאמץ האירובי. [הגריפה והדחיפה, ההתנגדות אל מול המים, בד בבד עם המאמץ הנשימתי - תורמים לשריפה קלורית אופטימלית -כמו גם לחיטוב כל השרירים בצורה מאוזנת
בנוסף: די להסתכל על שרירים של שחיינים ולראות כמה הם מוארכים. השחיה משלבת כוח אבל גם מתיחה וגמישות [מעצם התנועות עצמן]. [לעיתים שחיינים עובדים במקביל בחדר הכושר ואז הם נראים "מנופחים" יותר]
אימפקט מינימלי [אם בכלל] על המפרקים.
לגבי הסגנונות:
אני אוהבת לשחות רצוף חתירה [בבריכה אולימפית 30 חתירה]
10 רצוף חזה
10 רצוף גב [אני מעדיפה גב קלאסי]
[סה"כ 2 ק"מ וחצי ב 55 דקות]
למה כל סגנון בנפרד? כך יש לי יותר זמן להתרכז בתנועות ובשרירים שאני מפעילה בכל סגנון. אבל שחיה של לחילופין חתירה - חזה [ולו אם זה תורם להפגת השיעמום] זה מצוין
גב: חשוב מאוד. זה מותח למעשה את השרירים שכבר עבדו. פועל על ה"אנטגוניסט". תורם אם כך ליציבה. אתה לא חייב לספור תנועות- זה אכן מיגע. אני מסתובבת עם הפנים לכוון התנועה כשאני רואה את החבל עם הדגלים או כשאני מזהה מהצד את המעקה. זה חשוב, אל תוותר על זה.
האם עניתי על הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת יקרה
אלון02/08/2008ענית על כל שרצית ויותר,אני רואה שגם בתחום זה את "שוחה" ואני אאמץ את המלצותיך. ותודה רבה על שהקדשת לי מזמנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
ענת פלדמן03/08/2008בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתגיא..02/08/2008
מחר כנראה אני מתחיל את האימונן שלי , זאת אומרת תזונה של 6 ארוחות ביום . כולל התוכנית אימון שהראיתי לך , יש לי סיכוי טוב לגדול דרך זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא...
ענת פלדמן02/08/2008אתה ממה מודאג, הא? תראה, הכי חשוב שיהיה לך כיף. אם אתה סובל מהאימון , וקשה ומבאס לשמור על התזונה אז נמצא משהו אחר שמתאים לך. אתה בן 14, נכון? הכל בסדר, יש לך עוד המון שנים לגדול [ עד 120]... תעדכן אותי איך זה הולך מחר ו... סבלנות. מילת המפתח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:}
גיא..02/08/2008תודה רבה ענת את על הכיפאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת פלדמן02/08/2008ו... בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד מסהאסף מצגר02/08/2008
אינני יודע אם זה רק תחושה או עובדה אך יש לי הרגשה לפי מה שאני רואה שאני מסתכל במראה שאיבדתי נפח במיוחד בחזה וביד אני בתקופה של חיטוב עכשיו ומקפיד לאכול חלבונים לפחות כמשקל הגוף 75 גר' לפי 75 קילו של גופי אני עושה בכל תרגיל במכון טווח חזרות של 15 חזרות ומעלה והפסקה של 45 שנ' בין תרגיל לתרגיל אני מתאמן כארבע אימונים בשבוע איך אוכל לשמור על המסה בצורה הטובה ביותר בתקופת החיטוב למרות מאזן הקלוריות השלילי בו אני נמצא האם יכול להיות שאם אני עושה ריצה על הליכון עשרים דקות לפני האימון בקצב של 8.5 ועשרים דקות קרוס אחרי האימון בקצב דופק 140 זה עלול לפגום במסה? מצטער מראש על האורך מודה מראש על כל תשובה שתעזור לי אסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ענת פלדמן02/08/2008שאלה מפורטת רק תורמת לי לענות תשובה כמה שיותר מדויקת. אז אין צורך להתנצל !
אם זה ממש חשוב לך אני מציעה שלא רק להקשיב לתחושה שלך ופשוט למדוד היקפים [עד כמה שזה נשמע מוזר]. תמדוד עכשיו היקף חזה והיקף זרועות, רשום את התוצאות ותמדוד שוב בעוד כמה שבועות. נכון שאין לך את הנתונים הקודמים שלך אבל לפחות מעכשיו תוכל לדעת היכן אתה עומד
דבר נוסף: אם אתה במאזן קלורי שלילי [אתה מנסה לרזות במקביל לבניה ושמירה על המסה?] סביר שאתה צודק ואתה חווה ירידה באחוזי שומן שבאה לידי ביטוי במקרה שלך בצמצום היקפים [לתחושתך] ובעצם אתה אמור לעבוד יותר על בניית מסה על מנת לפצות. נשמע הגיוני?
תחושתי האישית: נסה לגוון: התחל את האימון בריצה של 20 דק' [אני אוהבת להתחיל באירובי] ואז עשה את סבב האנאירובי. אכול פחממות כשעתיים לפני האימון ואחרי האימון תאכל בעיקר את החלבונים. שינוי רוטינה יכול להועיל. נסה להיות במאזן קלורי [הוצאה = הכנסה] [לא שאלתי בן כמה אתה, מה הגובה ומה המשקל? בדקת אחוזי שומן??]
עדכן אותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לספורטאים שבכםרבקה02/08/2008
אני כבר בערך 30 שנה שאנני עושה שום פעילות גופנית ,והיגעתי למצב שאני פוחדת להתחילבבכושר או לעשות איזשהו ספורט מחשש שאחרי חמש דקות לא אוכל לנשום מרוב מאמץ , כמובן שחדר כושר מתסכל כיון שרואים את כל האנשים רצים קופצים ללא בעיה ואני אהיה כמו איזה שק תפוחי אדמה לאחר מספר דקות ........................ לשאלתי איך להתחיל להתאמן ןלהגיע למצב סביר של תפקודי לב,ריאה גמישות הגוף וכל הכרוך בכך. ברצוני לציין שאינני סובלת משום מחלה מלבד חוסר ברזל ובי 12 שגורמים לי לעיפות ןתשישות שכעת אני מטפלת בתוספים . חוץ מזה אני בת 55 ששוקלת 83 קג . תודה להתיחסותכם רבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
ענת פלדמן02/08/2008ברכות על ההחלטה להתחיל ! התחילי בהליכות. 3 פעמים בשבוע, 40 דקות. [את לא צריכה חדר כושר, אפשר בחוץ בשעות נוחות]. הצטיידי בבקבוק מים קטן לדרך.
התחילי בהליכה נוחה, לא מהירה מידי. להערכתי אחרי כשלוש פעמים את תרגישי שאת יכולה להגביר מעט את הקצב.
הרעיון הוא פשוט להתחיל, בקצב שלך, אם את מתעייפת - תנוחי מעט ואז תמשיכי. אם את מטפלת בהמוגלובין ובריאה [טפו טפו] אין בעיה להתחיל
הוסיפי בסיום ההליכה גם מתיחות פשוטות, וכמה תרגילי חיזוק. עם נשים בוגרות אני עובדת עם גומיות או כדורים. אוכל להמליץ לך על כמה תרגילים. אבל בינתיים אל תיכנסי להוצאות. תראי שאת מתמידה בהליכה ושהכל בסדר ותעדכני אותי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהגל01/08/2008
היי ענת , אני בת 16 והגובה שלי 1.70 ואני שוקלת 58 וחצי והבעיה היאא שהחזה שלי קטן והישבןן גםם בינוני כזה ואני לא מרוצה מהגוף שלי . אני ממש רוצה להתמלאות ולהיראות יותר טוב. את יכולה להציע לי תפריט או כמה טיפיםם להעלאות במשקל? ואני גם ממש רוצה שתתני לי תרגילים לפיתוח הישבןן והגוףף אם אפשר גם סירטון שמראה . אני יודעת שיש לי יותר מדי בקשות D: בבקשה תעזרי לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
ענת פלדמן01/08/2008זה בסדר, אין לך יותר מידי בקשות, בשביל זה אני פה... אז ככה. הדבר העיקרי שמטריד אותי זה המשפט שאת לא מרוצה מהגוף שלך. זה מאוד קשה להסתובב עם התחושה הזאת. לא? אם היית לומדת לאהוב את הגוף שלך כמו שהוא [ואני לא אומרת לא להתאמן, אני מאמנת כושר] אבל במקביל לעבוד גם על הצד החשיבתי, הקבלה העצמית, לאהוב את עצמך כמו שאת. שווה, לא? כי יש טכניקה שאני רוצה שתתרגלי במשך 21 יום רצוף וזה מאוד עוזר.
לגבי הגוף שלך:
חזה קטן זה קשה לשנות באופן טבעי. תרגילים לשרירי החזה יכולים למצק אותו אבל לא למלא אותו. חוצמיזה - אני בעד חזה קטן -זה קל לעשות ככה ספורט !
ישבן: אני צריכה לחפש סרטון. כשאמצא אצרף אותו. תרגילים לא חסרים. אחד הטובים שבהם הוא לשכב על הגב, ברכיים כפופות וכפות רגליים על הקרקע ופשוט מעלים את הטוסיק ומכווצים אותו. אחרי 30 כווצים משאירים את האגן באויר ואת הטוסיק בכווץ וממשיכים להעלות את האגן למעלה ולמטה 30 פעמים נוספות מבלי שהאגן יגע ברצפה.
טיפים להעלות במשקל... לפי המשקל והגובה שלך זה לא נשמע שאת צריכה. זה משקל אידיאלי לגובה שלך. לא בטוח שאם תעלי במשקל תתמלאי דווקא בחזה או בישבן. יכול להיות שזה יהיה בבטן. ואז מה? אני ממליצה לך לאכול את כל אבות המזון, מסודר ומזין. דברי על כך עם אמא שלך שתכין אוכל בריא בבית, להמעיט בג'אנק שזה תמיד חשוב.
מוכנה לתרגיל ההדמיה?
1. עמדי בעמידה שנוחה לך ועצמי עיניים. הושיטי יד ימין קדימה ומופנית כלפי מעלה. מאיזה מקום בגוף את מרגישה את חוסר הקבלה העצמית, את זה שאת לא מרוצה? בחזה? בטוסיק? בכל הגוף? הוציאי את השליליות אל תוך היד. את הכל, עד שאת מרגישה שאת מרוקנת מחוסר אהבה עצמית. . האם את מזהה צבע מסוים ביד?
2. נערי את היד או רחצי אותה במים
3. עמדי כמו קודם ודמייני שעומד מולך מישהו שמאוד אוהב ומעריך אותך. עצמי עיניים ותמלאי באהבה את כל אותם מקומות שרוקנת.
4. באותה תנוחה - עצמי עיניים ודמייני את עצמך עומדת במרחק של צעד אחד קדימה. ראי את עצמך מלאת ביטחון, גב זקוף, ראש מורם. יפה, זורחת, אוהבת את הגוף שלך... צעדי צעד אחד "לתוך" האני שאת רוצה להיות ותרגישי את הביטחון.
5. עשי זאת במשך 21 יום רצוף, אני בטוחה שתרגישי בהבדל.
עדכני אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת : )
גל02/08/2008תוודההה רבהה על שענית ליי אני יעשה כל מה שאמרת ואני מקווהה שזה יעזורר [: שבווועע טוובב :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
ענת פלדמן03/08/2008אנא פני אם אלי במקרה הצורך. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה^^
גל03/08/2008תוודהה רבה ענתת !! : ]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:))
ענת פלדמן04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהירותעידו01/08/2008
מה אני צריך לעשות כדי לשפר את מהירות הריצה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידו
ענת פלדמן01/08/2008סלח לי על תשובה מורכבת. זה תלוי לאיזה סוג ריצה אתה מתכוון. ריצה מתפרצת, למרחק קצר, דורשת יותר כוח [סיבים לבנים מה שנקרא]. לשיפור ריצה שכזו יש לעבוד על תרגילים לחיזוק שרירי הרגליים א ב ל גם להתאמן בריצה.
למרחקים ארוכים [סיבים אדומים] יש לעבוד [ במקביל על השרירים] גם על סבולת לב ריאה ולהתאמן בריצות.
שים לב מה קשה לך יותר בריצה. האם אתה מתנשף מאוד [ואז צריך לעבוד על שיפור סבולת] או שכואבים לך יותר השרירים ברגליים [ואז כדאי לשלב גם תרגילי חיזוק]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.גיא..01/08/2008
היי ענת , שאלתי את אח שלי אם כדאי לי לעשות תכנית אימון קטנה בבית אז הוא אמר שכן אז ככה היא הולכת : מתח[רוחב כתפיים]סט 1 של 10. מתח[רחב....]סט 1 של 10. שכיבות סמיכה [רוחב כתפיים]2 סטים , 13 חזרות. שכיבות סמיכה [רחב....] 2 סטים , 13 חזרות. שכיבות סמיכה [יהלום...] 2 סטים , 13 חזרות . כפיפות בטן - סט 1 של 40 חזרות . סקוואט - 2 סטים של 15 חזרות . מכרעיים - 2 סטים של 15 . כולל 6 ארוחות ביום : ארוחת בוקר ארוחת 10 ארוחת צהריים ארוחת 6 ארוחת ערב ארוחה ממש לפני שינה זה טוב? כמובן כולל ריצה/שחייה/אופניים מדי פעם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן01/08/2008נשמע מרשים ביותר, כל הכבוד. אתה מתכוון לעשות זאת כל יום את הכל? אולי כדאי בכל יום להתרכז בקבוצות שרירים מסויימות כך שיוצא לך לעבוד עם מנוחה של 48 שעות. בקיצור - אל "תקרע "את עצמך ותן לשרירים זמן למנוחה ולבנייה. זה מעולה אבל. המודעות שלך מצויינת ! עוד דבר קטן: תעשה מתיחות אחרי כל אימון וכל כל קבוצת שריר. בעיקר מתיחות לגב, יש עומס רב על החוליות... בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבל..גיא..31/07/2008
דרך אגב אני יכול לאכול את הכמות הזאתי, וגם את מה שנתת לי , אז אם אני ילך לפי התפריט שלך אני גם יראה עלייב במשקל ? עוד משהו , שאני חוזר מבית ספר אחרי שאני אוכל את הארוחת צהריים , אני הולך לרוץ/לשחות/אופניים . רוב הסיכויים אופניים . וגם אני יעשה עליות מתח,שכיבות סמיכה , סקוואט , וכל אלה . כי בתכלס אני לא רוצה להיות שמן , אז אם אני יעשה את הפעילות הזאתי ויאכל את התפריט הזה אני יגדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן31/07/2008חייבת חייבת לתקן אותך - סלח לי : אגדל [ולא יגדל] אעשה [ולא יעשה]. אל תכעס..
ולעניינינו: בעיקרון ללקוחות שלי אני מצמידה שעון דופק שגם סופר קלוריות ואז אני יודעת בדיוק כמה הם מוציאים ביום וכמה עליהם לאכול כל מנת להוריד במשקל. במקרה שלך זה אותו הדבר אבל הפוך. אם אתה נניח שורף 1800 אתה צריך לאכול יותר כדי להעלות במשקל. אני לא רוצה להכניס אותך להוצאות כלכליות של שעון דופק - רק להסביר לך שאנחנו לא עובדים עם נתונים מדוייקים פה אלא עם השערות בלבד.
נשמע לי שכן, כלומר שעם תפריט כזה תוכל לשמור על סוג של איזון פלוס גדילה. כיון שאני לא מכירה אותך אישית כדאי להתייעץ עם דייאטן קליני של קופת החולים שלך ולאשש את התפריט.
בסהכ זו נראית תכנית טובה מאוד למטרותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת הכנתי איזה תפריטגיא..31/07/2008
אוקיי , אז מה דעתך על סדר יום כזה : ארוחת בוקר : חביתה מ - 2 ביצים , ירקות , ולשתייה: קפה , כי אני צריך להתעורר D: ארוחת 10 : 3 לחמניות עם טונה ומיונז . [קראתי קצת אומרים שטונה זה בריא.] ארוחת צהריים : חזה עוף , אורז , פירה , ירקות , 3 לחם [בקיצור מה שאמא מכינה ] ארוחת 6 : אורז , 3 לחם עם טונה . ארוחת ערב : עוף , 3 לחם , פסטה , סלט ירקות . ארוחה ממש לפני שינה : קורנפלקס עם חלב , קופסת טונה במים . הרכבתי את זה עכשיו , לא יודע אם זה טוב , אבל זה מה שיצא אם יש לך לתת לי שיפורים זאת הזדמנות טובה , בתפריט כזה אני יגדל ?
ענת פלדמן31/07/2008זה תפריט שנראה מאוזן מבחינת אבות המזון, וזה טוב. א ב ל : אתה מסוגל לאכול כל כך הרבה??? זה נראה לי המון... נסה זאת יום יומיים. אל תעמיס כל כך על הקיבה. "תקשיב" לה. אם אתה לא יכול לאכול יותר [3 לחמניות בבת אחת? הצילו...] אז פשוט תפסיק.
א. בוקר הייתי משאירה
10 לחמניה אחת עם טונה
צהרים: על הכיפאק
אתה יכול ב - 4 קורנפלקס
7: א. ערב. תוריד את הלחם, זה יותר מידי. יש לך את הפחממה מהפסטה.
לפני השינה אתה יכול יוגורט.
מה שכן חסרים לי פירות. אתה יכול תפוח ובננה ב - 4.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז יכול להיות ש...גיא..31/07/2008
אז יכול להיות ש אני ואח שלי שונים ? כי דווקא שהוא היה בגיל שלי היינו די דומים במבנה גוף .. ועכשיו אני נשאר אותו הדבר , ובגיל הזה הוא כבר הפך לגדול יותר
ענת פלדמן31/07/2008הכל יכול להיות. אם תבחר בכך תלמד על זה בשיעור ביולוגיה וגוף האדם. מרתק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)