מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת.גיא..31/07/2008
מאז ומתמיד אני אוכל הרבה אבל לא משמין , למשל בזמן האחרון אין שום שינוי . יש לך מושג למה ? אח שלי בכיתה ז' ו ח' גם היה קטן יחסית אבל כיתה ט' הוא נהיה יותר גדול הוא כבר לא היה רזה , ואני עולה לט' ואני עדיין רזה .. למה זה?? ואנחנו אוכלים אותה כמות של אוכל ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן31/07/2008גנטיקה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מירבירוני31/07/2008
שלום , אני מבקש לברר מאין נקבע שהדופק המירבי הוא 220 פחות הגיל? למה 220? ומה הקשר הבלתי תלוי לגיל? אגב ,יש המציעים 240 פחות הגיל ,ולשים בכלל החישוב 226 פחות הגיל. מי קבע את המספרים הללו ומהו ההגיון מאחוריהם? תודה , רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מירבי
ענת פלדמן31/07/2008שאלה חכמה. זה נקבע לאור מחקרים פיזיולוגיים בנושא. 240? ממש לא... 220 פחות הגיל זה לגברים ו 226 פחות הגיל לנשים. אני לא ממש מקפידה על ה - 6 נק' האלה. זו רק אינדיקציה ובסופו של דבר זה מאוד אישי ומשתנה. עבדתי עם בחור בן 40 שאם הוא לא היה מתאמן על דופק 180 הוא לא היה מרגיש שזה אימון. זה יכול להיות מסוכן לעבוד בדפקים כאלו גבוהים למישהו בגילו - למשל לחטוף התקף לב במהלך אימון לא עלינו - אבל לו זה התאים. אני אגב לא לקחתי סיכונים, וגם לא ממש עמדתי בקצב שלו, אז באימונים שלנו הוא היה מגיע גג ל - 160.
הדופק המירבי נותן אינדיקציה לגבי עצימות האימון, השיפור בכושר הגופני. מומלץ לעבוד בדופק מאמץ של בין 60 ל - 80 אחוז מהדופק המירבי במשך 40 דקות באימון אירובי. סתם דוגמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת [ כאבים בכתפיים]גיא..31/07/2008
ענת אני עושה בסביבות ה - 50 עליות מתח ביום , ושאני מתעורר בבוקר אני מרגיש כאבים בכתפיים , מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא
ענת פלדמן31/07/2008האם זה כאבי שרירים או כאבים במפרק הכתף ? אם זה במפרק - הייתי הולכת לרופא. אם זה בשריר תנוח עד שזה יעבור או יכאב פחות. עשה הפסקה יותר ארוכה בין אימון לאימון. כל יום כמות כזו נשמעת לי מוגזמת. אבל שוב -זהה את הכאב. שריר או מפרק ולפי זה תפעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל וחיטוב הגוףטלי31/07/2008
שלום רב, אני בת 29. גובה: 1.62. משקל: 57. הצלחתי לרדת 2 קילו ב- 3 חודשים שבהם עשיתי הליכה מהירה במשך שעה כ- 4, 5 פעמים בשבוע ומאז יש לי עצירה בירידה במשקל. בשלושת השבועות האחרונים שיניתי את סוג האימון: אני עושה עיצוב וחיטוב בבית - כפיפות בטן, תרגילים לישבן ואימון משקולות - נמשך כ- 20 דקות - כל יום.בנוסף לכך, אני עושה אימון מכשירים 3 - 4 פעמים בשבוע של 45 דקות: 20 דקות על מכשיר שמדמה סקי, 3 סטים על 3 מכשירים שונים לחיטוב הרגליים, 10 דקות על אופני כושר + ריצה של 10 דקות (5 דקות בתחילת האימוון ו- 5 דקות בסוף האימון) . אני גם שומרת על דיאטה של 1000 קלוריות ביום ועל תזונה בריאה. האם סוג אימון זה עדיף על הליכה מהירה כיון שאני נהנית ממנו יותר והאם יש סיכוי שארד במשקל ואתחטב יותר מהר בספורט כזה? בתודה מראש, טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ענת פלדמן31/07/2008נראה שאת עובדת עם מודעות והבנה, ואת עושה עבודה מצוינת. גם פעלת נכון במצב של העצירה: שינוי בפעילות וגוון.
חשוב: אם זה מה שאת אוהבת ועוזר לך להמשיך ולהתמיד מתוך הנאה ולא מתוך הכרח - המשיכי בזה. סוג אימון כזה הוא עדיף עבורך כיון שאת נהנית..
לגבי מהירות הירידה במשקל: לאן את ממהרת? ירידה מתונה עדיפה, שפויה ובריאה. לגבי החיטוב: אם את רואה שהתרגילים נהיים קלים יותר - גווני או הוסיפי עומס.
אני הייתי מבצעת גם בדיקת אחוזי שומן
1000 קלוריות יכול להיות אולי מעט מידי, במיוחד בימים שאת פעילה יותר. בימים אילו את יכולה לאכול 1200. בסה"כ המשיכי כך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה!חיים31/07/2008
שלום אני מתאמן 3-4 חודשים רציני מאוד ואם תזונה נכונה, לפני כן התאמנתי חפיף כזה לא רציני. אני רואה שינויים יפים מאוד בכל חלקי הגוף, אבל משום מה בגב זה שונה כי עד לפני חודש הייתי עושה 5-6 מתח והיום אני עושה 3-4 מתח זה מוזר כי אם אני מתאמן אני אמור לעלות במספר החזרות ולא לרדת. אז אם מישהו יכול לעזור לי לתת לי תרגילים שיעזרו לי או השערה למה זה קורה ??? הנה קצת נתונים: גיל: 14 גובה: 1.81 משקל: 67-68
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים
ענת פלדמן31/07/2008זה נשמע לי מקרה קלאסי של OVER TRAINING, אימון יתר, יכול להיות שאתה זקוק למנוחה עם התרגילים האלה וכשקצת התעייפת, וזה בסדר. עזוב את המתח ליום יומיים ואז תחזור לזה. בלי פאניקה. הרי השגת תוצאות יפות מבחינת שינויי הגוף, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חיים31/07/2008תראי מצד אחד השגתי תוצאות ממש יפות ידיים מעוצבות חזה וקוביות בולטים והרגליים שלי היו חזקות כבר מגיל קטן חח.. פשוט שיחקתי כדורגל מגיל 6-13 ככה שסיבולת וכח תמיד היו לי. אבל מצד שני אני לא עבדתי על גב כמעט אף פעם, ועכשיו אני רוצה לשנות את זה ואגב אני מאמן כל שריר פעם בשבוע. ככה שיש לגב זמן מנוחה כי אני עובד על ABC שלוש פעמים בשבוע. ואני רואה שינוי די רציני אני מרגיש שעליתי במשקל וגם אני שם לב שאני עולה במשקלי העבודה ואני רק רוצה להגיד לך שפעם לא הייתי עושה 10 שכיבות שמיכה, והיום אני עושה 4*10 אם משקל 5-10 ק"ג. יש לי שאלה 98 כפיפות בטן בדקה זה טוב כי עשיתי את זה שנה שעברה (כיתה ח') חח.. ועכשיו אני מחזיק את שיא בית- הספר אני חושב או מקום שני לא זוכר ממש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים
ענת פלדמן01/08/2008סליחה, רק עכשיו ראיתי שענית לי. וואו. אתה נשמע פעיל מאוד ובכושר מעולה. אז האם זה משנה כמה בדיוק מתח אתה עושה? אתה כבר מחזיק בשיא ביה"ס בכפיפות בטן... מרשים ביותר. אולי שווה פשוט לשנות לתרגילי גב אחרים. לא חסרים. [נתתי המלצה לשרירי גב עליון ותחתון בהמשך למטה]. אבל אשמח לפרט שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חיים01/08/2008היי ענת כמו ששמת לב! אני בכושר ממש טוב כרגע החלטתי לקחת מנוחה מהאימונים אתמול הייתי צריך להתאמן על חזה+ יד קדמית אבל אני רוצה לתת קצת לגוף מנוחה מכיוון שמאז שהתחלתי את התוכנית החדשה אני רק עולה במשקלים ואני מרגיש קצת עייפות לאחרונה אז אמרתי כל חודש- חודשיים אני ייקח איזה מנוחה של 3-4 ימים. בקשר לגב- אני אשמח אם תתני לי כמה תרגילים לגב חוץ ממתח כי כרגע אני גם מבצע חתירה בהטהיית גוף, אני מכיר גם עוד כמה תרגילים כמו לשכב על הבטן רגליים על הרצפה ישרות משהו מחזיק לך אותן ואז אתה עולה אם הגב משהו לזוקפי גב, אבל כשעשיתי אותו הרגשתי שהוא לא ממש עבד עליי אז החלפתי תרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייים
ענת פלדמן01/08/2008התרגיל של שכיבה על הגב הוא מצוין. הוא עובד על כל שריר הגב כולו ומתמקד גם בחלק התחתון ותורם ליציבה. תה יכול לעלות כל פעם לצד אחר [פעם ראש מוביל לימין ופעם לשמאל] זה נקרא "נחש" ואז אתה עובד על האלכסונים.
אתה יכול לקחת כדור גדול ולמצוא עליו את האיזון על הבטן או לחילופין לשכב על מיטת אימון על הבטן כשהחלק של הגב עולה כל פעם וידיים לצדדים. אתה יכול לעשות זאת עם משקולות בידיים.
אתה יכול לקחת משקולת גדולה, להישען עם יד אחת על מיטת אימון כשהראש כלפי מטה והיד שאוחזת במשקולת מובלת על ידי המרפק אל מאחורי הגב. זה עובד מצוין גם על התלת ראשי אבל גם על השכמות ועל הגב ברגע שאתה מניף את המרפק מספיק לאחור. אחכ אתה מחליף יד. עם היד שעבדה אתה נשען ועובד על הצד השני.
חתירה זה מצוין
מוט אימונים עם משקל - אתה מעביר אותו בישיבה אל מאחורי הראש [מרפקים לאחור].
לא חסר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב גב עליוןאבי31/07/2008
האם חיטוב גב עליון יסתיר את השכמות שדיי בולטות אצלי יחסית? ומה הם התרגילים לחיטוב גב עליון ותחתון ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב גב
ענת פלדמן31/07/2008הי, אני לא ממש ראיתי את מנח השכמות אז אני לא יודעת, חיזוק השכמות הוא תמיד טוב ונכון ליציבה. אם אתה עובד בחדר כושר תרגיל מוט הברזל שמושכים מאחרוי הגב הוא מצוין. יושבים ישיבה זקופה, אוחזים במוט משני הצדדים ןמעבירים מאחורי הראש .
אתה יכול לעבוד עם משקוליות ידיים, לאחוז בזהירות מעל לראש ולכפוף מרפקים לכוון האחורי.
בדרכ אני ממליצה להתחיל עם סט של 10 פעמים כפול 3 במשקל נוח.
לחלק התחתון [זה שריר אחד, שריר הגב אבל התרגיל הבא מתמקד בחלק התחתון]. אתה יכול לשכב על הבטן, ידיים אוחזות זו בזו מאחורי ה"גב התחתון", ראש בהמשך לגוף [עורף לא נשבר למעלה] ואתה עולה פעם לכוון ימין ופעם לשמאל 10 פעמים כפול 3 כשאתה שומר על כפות רגליים צמודות לרצפה.
על כדור גדול - אתה יכול לשכב עליו על הבטן, למצוא את האיזון, ולהתרומם עם הגב למעלה
מתיחות, חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיזה אחד31/07/2008
שלום רב אני בן 17 וחצצי והגובה שלי הוא מטר 82 וחצי היתי רוצה לדעת עם אני יגבוה עוד?לפני שלושה חודישם היתי בקופת חולים ממדתי את הגבוה שלי היה מטר 82 וחצי עבר שלוש חודישם ואני אותו גובה היתי רוצה לדעת אם אני יצמח עוד?אבא שלי גבוה הוא מטר 86 דודים שלי אמרו שבדרך כלל הבן עובר את אבא בגבוה אז מה אתה אומר?והיתי רוצה לדעת אז איזה גיל אפשר לגבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידן
ענת פלדמן31/07/2008רופא המשפחה שלך יוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת. אם זה ממש חשוב לך לדעת מתי אתה מפסיק לצמוח לגובה יש בדיקה מיוחדת שמפנה רופא המשפחה.
כל השאר הן בגדר השערות בלבד. אולי תעבור את אביך ואולי לא. מה שכן - אני המשכתי לצמוח גם אחרי גיל 18 כך שיש עוד תקווה... אבל תבדוק עם הרופא לגבי נתונים מדויקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקי.גיא..31/07/2008
טוב , אז אם אני עכשיו לא ישמור תזונה , וירוץ , ישחה מדי פעם , ויאכל הרבה , אני יראה תוצאות של גדילה בגודל של הגוף ? וגם שהשרירים יגדלו לי ..? אני מקווה שכן , כי כל המשפחה שלי אנשים חזקים במיוחד אח שלי אז צריך לשמור על המסורת D: לאח שלי מעולם לא היה תוכנית תזונה מסודרת , רק בחדר כושר כמובן .. עוד משהו : אני גובה 1.71 , ואני ממש לא רוצה להיות גבוה , אני רוצה להיות 1.80 משהו כזה , האם זה משהו שבשליטתי ? אני יכול לעשות משהו בנושא הגובה שלי ?
ענת פלדמן31/07/2008אין לנו שליטה על הגובה, זה תלוי מאד בגנטיקה. גובה ההורים שלך וההורים של ההורים שלך קובע.
קשה לי עם המשפט "אני עכשיו לא אשמור על תזונה". למה לא בעצם? נסה לאכול מאכלים מזינים וכמה שפחות ג'אנק. זה ישתלם לאורך הדרך. עבודה במקביל על השירירים וטיפוח הגוף "יגדילו" אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין בעיה ענת ..גיא..30/07/2008
אוקיי אני יעשה מחר בצהריים את התרגיל הזה ואני יגיד לך כמה עשיתי .. ושאלה בקשר לתזונה , אני גר בקיבוץ ואנחנו אוכלים מה שיש בחדר אוכל ככה שלשמור על תזונה מסוגרת כנראה זה לא יכול לקרות , אבל אח שלי גם לא שומר והוא נראה מעולה , כאילו הוא אוכל מה שבא לו .. והוא שוחה מדי פעם , וגם הולך לחדר כושר , כרגע הוא משרת בפלס"ר נחל . ואם אני יעשה כמוהו אולי אני יגיע למה שהוא הגיע , ותאמיני לי .. הוא נראה יותר טוב מאנשים שהתזונה שלהם מסודרת. והוא לא לוקח שום אבקות חלבון וכאלה שזה גם לא בריא. בקשר לאימונים : נראלי שתוכנית אימון ביתית אני לא יעשה .. רק את התרגיל שאת הראית לי , עליות מתח כמובן , שכיבות סמיכה , וסקוואט . ושנה הבאה אני ילך לחדר כושר , עוד שאלה בקשר לריצה: אומרים שריצה מאוד בריאה ועזורת לשיפור סיבולת לב ריאה ומחזקת את הרגליים , נכון ? אבל זה גם מרזה שזה מה שאני ממש ממש לא רוצה , איך אני יכול לעלות במשקל וגם לרוץ ? לאכול יותר ממה שהוצאתי ? אמשח אם תגיבי , תודה רבה , גיא .
ענת פלדמן30/07/2008בוא נתחיל:
גם בקיבוץ אפשר לאכול טוב ומסודר. האמן לי. אם תרצה אוכל להנחות אותך. לגבי אחיך אני שמחה לשמוע, רוב הסיכויים שזה גנטי וגם אתה תגדל להיות חתיך-עלץ עדיין נושא התזונה לא תמיד קשור לפיגורה ועוזר לך להיות בריא וחזק. הטמעת הרגלים ומודעות יעזרו לך בגיל מבוגר כשהמטבוליזם איטי יותר ומתחילים לא עלינו לפתח כרס. אז טוב לדעת את הדברים כבר מגיל צעיר.
שחיה זה מצוין. ממליצה בחום
תוסיף לכל הרשימה היפה של האימונים גם מתיחות
ריצה מחזקת את הרגלים. היא גם תורמת לשריפה הקלורית [להרזיה] אבל רק אם אתה לא אוכל מספיק. כלומר אם תאכל כרגיל ותרוץ - תרזה. אם תחזיר לגוף שלך את האנרגיה בחזרה [בצורת אוכל] תוכל לשמור על המשקל. הגוף שלנו אינו שונה מתכנת מחשב. תוציא יותר אנרגיה ממש שתכניס - תוריד במשקל וההיפך. אם טוב לך לרוץ אז "רוץ" על זה פשוט תאכל יותר קלוריות. אז כן, אתה צודק. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ענת ..גיא..30/07/2008
אוקיי הבנתי הכול אחלה , אני ינסה לשפר מדי פעם , עוד משהו , אם אני רוצה לקבל גוף יותר גדול ולהיות יותר חזק , תזונה זה דבר קריטי ?
ענת פלדמן30/07/2008תזכור רק להכניס את הבטן פנימה במהלך התרגיל שלא ליצור עומס יתר על הגב. דווח כמה שניות הצלחת, זה מעניין... [ואז אגלה מה השיא שלי...]
תזונה מאוד קריטית. תמיד חשוב לאכול בצורה מאוזנת ונבונה. המשך להיות פעיל, לאכול מכל אבות המזון בצורה מסודרת [לפחות 4 ארוחות ביום] כמה שפחות ג'אנק. ומטוגנים. [אפשרי לפעמים אבל במידה]. ויהיה בסדר. זה נפלא שאתה מפתח מודעות בגיל צעיר. המשך כך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי חזהאופיר30/07/2008
שלום אני בן 17 ויש לי צד אחד בחזה (צד שמאל) יותר מפותח וגדול מהשני, אני לא מתאמן, מדוע זה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
ענת פלדמן30/07/2008גנטיקה. וזה גם טבעי. לרבים מאיתנו צד אחד מחוזק יותר מהצד השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת סליחה אבל לא כל הבנתי ..גיא..30/07/2008
לא כל הבנתי ענת , יש איזה אתר או משהו שאפשר לראות שמה את התרגיל בוידאו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המממ...
ענת פלדמן30/07/2008לא ממש, אני צריכה לחפש, אתה יכול להתקשר עכשיו אני אסביר לך בטלפון. זה ממש פשוט 052-4541712
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מתכוון לזה של האמות?
ענת פלדמן30/07/2008האם לזה התכוונת? הישאר בפוזיציה הזו במשך כמה שיותר שניות, ביום שלמחרת תנסה לשפר זמנים. אתה באמת יכול להתקשר אם אתה עדיין לא מבין. זה תרגיל נפלא, במיוחד לבנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת ..גיא..30/07/2008
בקשר לשאלתך , אני עד שנה הבאה משהו כזה לא עובד בחדר כושר .. אני כרגע עובד בבית ומה שאני עושה זה הרוב עליות מתח , ושכיבות סמיכה , אני לא אוהב לעשות כפיפות בטן , כי שריר בטן זה לא כזה חשוב לי . אז התרגילי רגליים לבית מה שאני מכיר זה רק סקוואט , מכרעיים וזהו .. אני חושב שמה שאת נתת לי זה תרגילי חדר כושר , נכון ? נ.ב : הסתכלת בסרטון ? D:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, תודה על הסרטון ועוד
ענת פלדמן30/07/2008אני ממליצה לך בכל זאת לעבוד מעט על הבטן. תנסה את זה: שים את הידיים על האמות [מהמרפק ועד היד] ועמוד על כפות הרגליים [כך שמתקבלת כאילו צורה של פוש אפ אבל על האמות ולא על הידיים]. הישאר בתנוחה הזאת תוך כדי זה שאתה שומר על הבטן מוכנסת. זה עובד נפלא על הבטן הגב השכמות והזרועות. קח זמן ונסה בהדרגה לשבור את השיא של עצמך. למשל : 40 שניות פעם ראשונה, למחרת כבר 50 שניות וכך הלאה
לגבי הרגליים: אם יש לך כדור גדול אתה יכול להשתמש בו לסקווטים ולגוון. ריצה קלה של 5 דקות זה טוב וגם ריצה לאחור !! אם יש לך מסלול נוח ריצה לאחור תעבוד על התלת ראשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענת ..גיא..30/07/2008
היי ענת ברוכה הבאה לפורום , יש לי שאלה , 14 עליות מתח לילד בן 14 זה טוב ? ועוד משהו .. איזה תרגילים יש לשיפור שרירי הרגליים , [כל שרירי הרגליים] אשמח לתשובה , תודה , גיא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת ,
גיא..30/07/2008העלתי לאתר YOUTUBE סרטון , את מוזמנת להסתכל ולתת לי חוות דעת אילן בוסקילה כבר ראה , אשמח אם גם את תראי , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטון
ענת פלדמן30/07/2008מרשים ביותר !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא - תודה ותשובה
ענת פלדמן30/07/200814 עליות מתח לכל אחד זה מרשים מאד. לגבי שרירי הרגלים - האם אתה עובד בחדר כושר? יש את תרגילי הדחיקה של הארבע ראשי, אתה יכול להתחיל ממשקל נמוך יחסית, 3 סטים של 10 חזרות. עשה גם תרגילים לתלת ראשי [המסטרינג] על מנת לשמור על איזון בשרירים. זה חשוב.
סקווטים יכולים לעשות את העבודה מצויין. קח כדור גדול והשען עליו עם הגב על הקיר. כפוף ברכיים תוך כדי זה שאתת נשען על הכדור. 10 פעמים, 3 חזרות. כשאתה מתחזק העלה את המינון. זה מחזק כם קוודריספס [ארבע ראשי] וגם המסטרינג. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הירידהנועה30/07/2008
שלום.התחלתי לרוץ בצורה די אינטנסיבית (כ3/4 שעה, חמש פעמים בשבוע) במקביל להפחתה (מאוזנת ובריאה) בכמות המזון. וכמתבקש- ירדתי במשקל. כעת אני מרוצה מהמשקל ולא רוצה לרדת עוד:האם אני צריכה להמשיך לרוץ באותה מידה ע"מ לשמור על המשקל הנוכחי?ניתן להוריד כמות הריצה ולשמור על המשקל? (אני בת 23, אם זה רלוונטי) תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ענת פלדמן30/07/2008ברכות על הירידה במשקל ועל ההתמדה. על מנת לשמור על המשקל הנוכחי את בעצם צריכה להכניס לגוף את אותה האנרגיה [קלוריות] שאת מוציאה. כלומר לשמור על איזון. עד עכשיו הוצאת יותר ממה שהכנסת, תרמת לאיזון שלילי של הקלוריות.
אם את נהנית מהריצה ורוצה להמשיך כרגיל את יכולה למעשה לאכול מעט יותר ממה שאכלת עד עכשיו. האם יש לך שעון פולר? אסביר לך מה לעשות איתו אם יש לך אחד כזה על מנת לדעת כמה קלוריות הגוף שלך מנצל ביום ולפי זה לעשות חישוב מתמטי. זה מרתק. ויותר מזה נותן לך שליטה מלאה על המשקל האידאלי שלך
אם את רוצה להוריד בכמות הריצה, פשוט הקפידי יותר על הכמות הקלורית שאת צורכת.
האם זה עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)