פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענת ..
    גיא...
    05/08/2008

אמרת שלא לאכול עוף מטוגן .. למה לא ? תמיד אצלנו אוכלים מטוגן , כאילו אבא שלי לא הוא צמחוני כבר 3 שנים , אבל אני ואח שלי ו 2 האחיות שלי אוכלים עוף מטוגן . ואני ביום שישי הולך לפאפאגיו , אני יכול לאכול הרבה נכון ?? האוכל שמה לא לא בריא . וגם זאת הזדמנות לאכול מלא מלא מלא ואולי לעלות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענת ..

הוספת תגובה

• מרשים ביותר !

ענת פלדמן
    05/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיא

חיים
    05/08/2008

אחי אתה די קטן כרגע אבל אתה תגדל אל תדאג תתאמן תאכל ותישן ותאמין לי שאתה תגדל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גריל לא מטוגן

ענת פלדמן
    05/08/2008

זה פשוט לא. אוקסידנט, מחמצן. צריך לאכול אחכ הרבה ויטמין C על מנת לנקות את הרעלים. מטוגן זה לא לעניין. וכדאי לפתח מודעות כבר בהתחלה לזה.
    אתה תעלה, ס ב ל נ ו ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אני עדיין קטן ..

גיא...
    05/08/2008

אבל שאני יגדל אני לא יהיה קטן . המשפחה שלנו חבורת ג'מוסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבלנות

ענת פלדמן
    05/08/2008

תאמץ אצ מה שרשמתי לך על ההווה... לכל שלב יתרונות משלו !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    אדיר
    04/08/2008

שלום הגובה שלי הוא 1.68 ושוקל 62 רציתי לדעת אם המשקל תקין יחסית לגובה הנה תמונה שליC:\Documents and Settings\xp2\שולחן העבודה\אדיר!\DSC00433.JPG תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• אדיר

ענת פלדמן
    04/08/2008

זה נורא חמוד בעיני שאתם שולחים תמונות... :) מיד אסתכל. חישוב BMI פשוט יראה אם אתה במשקל הנכון לגובה שלך. 1.68*1.68 = 2.8224
    62:2.8224 = 21.97
    מה שממקם אותך לפי הטבלה במשקל נורמלי.
    טוב, אני לא מצליחה לפתוח את התמונה שלח שוב את הלינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• [:
    גל
    04/08/2008

היי ענת זאת שוב גל . עשיתי בינתיםם את כל התרגילים שאמרת לי , ואני עושה עוד תרגיליםם חוץ מזה מתי בערךך הישבןן שלי יותר יתפתח ? כי אני עושה המון תתרגילים האלה ומתי גם הגוףף שלי יהיה יותר מעוצב ? כי אני רוצה לדעת כמה זמן אני יצטרךך לעשות תתרגילים האלה

לקביעת תור
    סגירה
    [:

הוספת תגובה

• גל

ענת פלדמן
    04/08/2008

גל הי
    אם את סובלת מהאימון - נסי לגוון ולעשות משהו שאת נהנית ממנו.
    סבלנות. לראות תוצאות לוקח זמן.
    אני לא רוצה ליאש אותך אבל מבנה הגוף שלנו מושפע מהגנים שלנו. לכן שווה לתאם ציפיות.
    המשיכי בתרגילים, איכלי נבון ומסודר, והרבה סבלנות.
    אני פה לשאלות ועדכונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אני לא עולה במשקל ..
    גיא...
    04/08/2008

למה אני לא עולה?אני כל יום אוכל המון ולא עולה , מה לעשות ? ואם מדברים על גנטיקה אבא שלי לא רזה .

לקביעת תור
    סגירה
    למה אני לא עולה במשקל ..

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    04/08/2008

1. בן כמה אתה
    2. שאל את אביך אם הוא תמיד היה כמו עכשיו
    3. סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה .

גיא...
    04/08/2008

1. אני בן 14 , משקל : 55 , 1.70 . 2 . אבא שלי אולי היה רזה , אבל יש לי שאלה , האם יש גנטיקה בין אחים ?????? 3 . סבלנות . אני אוכל מלא מאז שהייתי ילד קטן , ושומדבר לא השתנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא, ההווה הוא PRESENT. המתנה שלנו

ענת פלדמן
    04/08/2008

לשניכם אותם הורים, אז יש קשר גנטי ביניכם. אבל אתם לא אחים תאומים כך שהקוד הגנטי שלכם שונה. צבע שיער, עיניים, מבנה גוף. אם אחיך בגילך היה "גדול" יותר - יכול להיות שיש הבדל ביניכם גם בתחום זה. עצה שלי: אל תשאף להיות "כמו אחיך" תשאף להיות "כמוך". מצא את "המדהימות" שלך, את היכולות הייחודיות לך. תשקיע בזה, אל תנסה להיות כמו מישהו אחר כי זה יכול להיות מרדף מאד מתסכל. אני לא אומרת שזה העניין אני רק מחדדת כאן נקודה למחשבה...
    אתה צריך לאכול, צריך לאכול מאכלים טובים וחיוניים לגוף ולהתפתחות שלך. אתה בגיל ההתבגרות והגוף עובר שינויים, מתהווה, אתה עוד צומח לגובה [ולכן עם הזמן רק נראה רזה עוד יותר] באיזשהו שלב זה יתייצב, הגובה, והשינויים. ס ב ל נ ו ת
    ועוד נק' קטנה: הזמן עובר כל כך מהר. אני יודעת שזה לא נראה לך עכשיו אבל הזמן טס. תהנה מהרגע הזה הוא לא יחזור יותר. תהנה מהעכשיו ולא ממתי תהיה גדול. יש כל כך הרבה יתרונות להווה, הוא לא סתם קרוי באנגלית PRESENT. ההווה הוא מתנה. אמץ את המתנה הזאת ואל תפספס אותה
    ככה, קצת פילוסופיה שהייתה יכולה לעזור לי אם הייתי שומעת אותה ממישהו בגיל 14...
    אני כאן לשאלות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גיא...
    04/08/2008

תודה על התשובה , באמת . שאלה שלא קשורה .. - קולה ? חוץ מזה שזה לא בריא לשיניים מה זה עוד עושה ?? כי לאח שלי בצבא אסור לשתות קלה כי זה מחליש את העצמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולה

ענת פלדמן
    04/08/2008

דבר רע, צודקים שם בצבא.
    אני מצרפת קטע שלא אני כתבתי, אבל שווה לקרוא
    במדינות רבות בארה"ב סיירת הכבישים מחזיקה שני גלונים של קולה במשאית כדי לשטוף את הכביש מסימני דם אחרי תאונות דרכים (לא עלינו).
    2. ניתן לשים סטייק בתוך קערית עם קולה והסטייק יעלם תוך יומיים.
    3. כדי לנקות שירותים: שפכו פחית קולה לתוך השירותים ותנו לו לעמוד שעה אחת. אחרי שעה הורידו את המים. החומצה בקולה מסירה את כל הכתמים מהשירותים.
    4. כדי לנקות חלודה מבטרייה של מכונית: שפכו פחית קולה על הטרמינלים של הבטריות כדי להמס את כל החלודה.
    5. כדי לשחרר מנעול חלוד: ניגוב המנעול במטלית ספוגה בקולה ישחרר את החלודה.
    6. כדי להסיר שמן (וגריז) מבגדים: רוקנו פחית של קולה לתוך ערימת בגדים מוכתמים בשמן, הכניסו למכונת כביסה וכבסו כרגיל. הקולה תעזור לשחרר את השמן ...
    7. קולה עוזרת לנקות את שמשת המכונית מערפל כבישים.
    לידיעתכם:
    1. החומר הפעיל בקולה הוא חומצה פוספורית. ה-pH שלו הוא 2.8. שימו מסמר בתוך קולה והוא יתמוסס תוך 4 ימים.
    2. חומצה פוספורית שואבת סידן מתוך העצמות דבר הגורם לאוסטיופרוזיס.
    3. כדי להסיע סירופ קולה (החומר המרוכז) המשאית צריכה לנסוע עם שלט של חומרים מסוכנים.
    4. המפיצים של קולה משתמשים במשקה כדי לנקות את מנועי המשאיות שלהם כבר 20 שנה!
    עכשיו - השאלה הנשאלת היא:
    האם את/ה רוצה כוס מים או כוס קולה???!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חהחה :]

גיא...
    04/08/2008

עברתי לתפוזים!!!!!1

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף מים !!

ענת פלדמן
    04/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון משקולות לאחר ריצה
    טלי
    04/08/2008

שלום רב, רציתי לשאול האם זה נכון שמומלץ לעשות אימון משקולות (אני עושה לפני אימון המשקולות סטים של כפיפות בטן ותרגילים לחיטוב הישבן) אחרי שעושים אימון אירובי (כמו ריצה, הליכה מהירה) ולא לפני? מסתדר לי יותר לעשות את העיצוב ואימון המשקולות לפני אימון הריצה או ההליכה כיון שאני יוצאת לרוץ מאוחר (בסביבות 10:00) וכשאני חוזרת אני כבר מאוד עייפה ואני חושבת שהעיצוב פחות אפקטיבי כתוצאה מכך, וגם הבנתי שאם מבצעים אימון כוח לפני אימון אירובי אני עלולה לפתח שרירים ולא לשרוף שומנים (המטרה שלי היא לרדת במשקל ולהתחטב). בתודה מראש, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אימון משקולות לאחר ריצה

הוספת תגובה

• טלי

ענת פלדמן
    04/08/2008

עשי מה שמסתדר לך ומה שעושה לך טוב, אם נוח לך קודם לחזק מסת שריר ואחכ לרוץ זה בסדר גמור, העיקר שאת נהנית. הייתי מציעה לך לעשות חימום דינאמי קל [קפיצה על חבל 2 דקות למשל] לפני החיזוק על מנת לחמם את הגוף.
    אני לא יודעת באילו משקלים את עובדת אבל במספר חזרות רב יחסית על משקל נמוך יחסית את לא אמורה לנפח שרירים. אגב, בחיזוק שרירים את גם תורמת לשריפה הקלורית שלך במשך כל היום בלי קשר לאימון. ריצה לאחר חיטוב לא תפגום בשריפת שומנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לאימון משקולות

טלי
    04/08/2008

שלום רב, אני משתמשת במשקולות של 1.5 ק"ג ומבצעת 3 סטים של 5 תרגילים שונים לידיים. האם זה בסדר שאני עושה אימון משקולות כל יום או שעדיף לעשות אימון כזה רק מס' פעמים בשבוע? בתודה מראש, טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקולות

ענת פלדמן
    04/08/2008

טלי הי, בעיקרון מומלץ לתת לשרירים זמן מנוחה בין אימון לאימון. במקרה הזה - המשקל יחסית נמוך [וזה טוב !] אני קוראת לזה "משקוליות"... ולכן אני אומרת לך שזה בסדר. אם את מרגישה עייפות בשרירים וצורך במנוחה - - הקשיבי לגוף שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני
    דניאל
    04/08/2008

אני מעוניין לדעת עם ישנה תוכנית עבודה ( לא בחדר כושר ) על מנת להיכנס לכושר ריצה ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

דניאל
    04/08/2008

שכחתי לציין שאני צריך להכנס לכושר תוך חודש אני צריך לרוץ 3000 מטר תוך 12 דקות ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ענת פלדמן
    04/08/2008

יש לך מסלול של 3000 מטר שאתה יכול להתאמן עליו? מה התוצאה הנוכחית שלך ?
    בזמנו בוינגייט הייתי צריכה לשפר תוך שבועיים תוצאה גרועה שהייתה לי ב 2000. ואני טובה למרחק ארוך אבל לא לכאלו מרחקים שנדרש שילוב של אירובי ואנאירובי. מצאתי מישור נוח [לא הייתי בקרבת איצטדיון] והייתי עושה אינטרוולים של הליכה וריצה. שינויי מהירות וקצב במשך 20 דקות כל אימון, כל ערב. השיפור היה מדהים כי בעצם עבדתי במקביל על כוח שריר [גם הריצות, גם שינויי הקצב, הדחיפה בכוח מתפרץ במהלך האינטרוולים] ועל סבולת לב ריאה. נסה זאת שבועיים, בחן את עצמך ותראה איפה אתה עומד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אני אמור לבצע את האימון ?

דניאל
    05/08/2008

כיצד אני עמור לבצע את האימון ? מה החלוקה של הזמן ?( מבחינת התרגילים ריצה והליכה ) תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל

ענת פלדמן
    05/08/2008

תראה איך שזה מסתדר לך. באופן בסיסי זה: 2 דק' הליכה, ריצה קלה 2 דק', 2 דק' הליכה, 2 דק' ריצה מהירה בכוח מתפרץ, 2 דק' הליכה, 2 דק' ריצה מהירה, דקה אחת ניתורים לגובה, 2 דק' הליכה. אתה מבין את העיקרון? יצירת שינויי דופק. תעדכן אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עלייה במסה
    בן
    04/08/2008

אני מבצע אימון משקולות כשעה וכחצי שעה מיד לאחר מכן אני מבצע ריצה של כשעה.. האם בכך שאני משלב אירובי אני פוגע בעליית המסה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי עלייה במסה

הוספת תגובה

• עליה במסה

עופר קיס
    04/08/2008

כן. החלט מה בעל חשיבות גדולה יותר והתרכז בו. מיידית - הפרד בין סוגי האימוןלבוקר/ערב או בימים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קשה של סיבולת לב ריאה בריצה
    דיאטת תפוחים
    03/08/2008

שמי אבי בן 18 ומתגייס בעוד חודש. קרוב ל- 8 שנים לא עשיתי פעילות גופנית בגלל שהייתי ילד שמן וביישן, אבל לאחר דיאטה ללא התעמלות גופנית ( אל תשאלו אותי איך, אבל הורדתי קרוב ל 15-20 קילו ) אני מתחיל לעשות כושר. בכל יום אני עושה 7-10 פעמיים סטים של 20-25 כפיפות בטן ואף יותר ( לא יכול יותר מי 30 ), לאחרונה אני מנסה לרוץ ליד הבית במסלול ריצה אבל ללא הצלחה. הליכה מהירה אני יכול ללכת שעה ואף יותר, אבל ברגע שאני מתחיל לרוץ אני מתנשף בצורה לא רגילה עם קשיי נשימה אחרי דקה ומפסיק ( כן שמעתם נכון ). אחרי דקה אני פשוט מרגיש משותק עם דפיקות לב מטורפות ובשביל להרגיע את הנשימה אני צריך לנוח קרוב ל 5-8 דקות לפחות ( עד אז אני כבר מסיים את רוב המסלול ). רציתי לדעת מה עושים בשביל לשפר את זה? זה ממש מסתכל ומייאש שאנשים מבוגרים בני 50+ מסוגלים לרוץ ואני לא. אני לא יכול לעשות כל יום הליכה של 10 דקות בשביל להגיע למסלול ואז לרוץ 2 דקות כי אני מרגיש שהליכה ממש לא עוזרת ומועילה לי, זה לא הגיוני שילד בן 18 אפילו שלא עשה כושר בחיים שלו לא מסוגל לרוץ יותר מדקה שלמה. אולי אני צריך לעבור בדיקות ? אולי יש לי בעיה רפואית מסויימת ? או שזה פשוט חוסר כושר גופני ( שלפי דעתי ממש לא )?

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    03/08/2008

תודה על השאלה ! בתור נשואה לסרבן כושר מושבע, כשי' המהנדס כבר החליט לקחת את עצמו בידיים הוא חווה בדיוק את מה שאתה חווה עכשיו. הוא אמנם לא בן 18 אבל בשנות ה - 30 לחיו.
    לפני שאני עונה : בדיקות דם כלליות אף פעם לא יזיקו. ככה רמות המוגלובין וברזל
    ולעניינינו:
    התחל בהליכה לחימום במשך 5 דק
    עבור לריצה קלה של דקה בלבד על השעון. ומיד המשך בהליכה. כלומר אל תגיע למצב של עילפון. הסדר דופק והמשך בהליכה ואחרי 3 דק שוב - ריצה קלה של דקה בלבד. ככה חוזר חלילה, במשך לפחות 45 דק
    באימון הבא את דקת הריצה תמיר בדקה וחצי.
    באימון הבא - כבר שתי דקות
    עד שתרגיש בכושר לרוץ רצוף -אבל תמיד להתחיל על ההליכה לחימום
    ו... המון סבלנות ובלי להתייאש. אם אכן תוצאות הבדיקות תקינות - אימון נכון וסבלנות יניבו תוצאות
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לענת.

דיאטת תפוחים
    03/08/2008

קודם כל תודה רבה על התשובה המנומקת, אבל לצערי את הניסיונות הללו עשיתי עוד השבוע. הבעיה היא שאחרי שאני רץ דקה אני לא מסוגל לרוץ שוב פעם אלא אחרי מנוחה של 5 דקות לפחות להחזיר חמצן לגוף ואז לרוץ שוב פעם דקה ( וזה במקרה הטוב ). אני מרגיש כל כך מתוסכל ומיואש, אני מרגיש שהליכה מהירה/איטית ממש לא עוזרת לי להיכנס לכושר וגם לא להרזות ( למרות שאני כמעט תת משקל, עדיין יש לי כרס שאני רוצה להוריד ואחוז שומן גבוה יחסית ). אחרי שאני מתאמץ טיפה יותר אני סובל מבעית שנקראת Side Stitch ( כאבים בצד ), למשל שבוע שעבר רצתי קרוב ל 3 דקות ( לא רצוף ) והכאבים תפסו אותי שהייתי זקוק ליומיים החלמה לפחות וכ"ו... מה גם שקשה לי מאוד להתמיד בכל יום כי עדיין נשארתי אותו בן אדם ביישן וזה דורש ממני כוחות גדולים לרוץ ליד הרבה מאוד אנשים. זה מעצבן ומייאש כשאני רוצה לצידי חבורה של אנשים מבוגרים בני 50+ עוברים אותי בריצה. הצבא אוטוטו ושם אין פשרות ואני פוחד ( בטוח, אבל מנסה להיות אופטימי ) שהכושר הגופני שלי לא יספיק. בקשר לבדיקות דם עברתי כל כך הרבה בדיקות דם שאני לא יכול לספור אבל לא לבעיה הספציפית הזאת, אבל כנראה שאם לא מצאו משהו חריג אז הכל בסדר איתי. אולי אני צריך לעבור את הבדיקות שהולכים על ההליכון עם כל מיני המכשירים? מחפש פתרונות ותשובות נוספות, זה ממש מתסכל :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בריצה

עופר קיס
    04/08/2008

אבי שלום, שתי אפשרויות:
    1. את הריצה תבצע בקצב של ההליכה המהירה שלך למשך 10 שניות והמשך ללכת 20-30 שניות וכן הלאה במשך 12-20 דקות, כמובן לאחר 7 דקות של הליכה בקצב נאה ומשם תעלה בהדרגה את משך הריצה ולאחר מכן את הקצב
    2. בצע הליכה מהירה מאד למשך 20-30 שניות ואז הליעה איטית למשך דקה וגם כאן תבצע את עקרון העלאת עומס הדרתית.
    אם שתי הדרכים לא עובדות, אני ממליץ לבצע בדיקת לב במאמץ בוינגייט או בחברת MEDIX בתל אביב.
    לבדיקה קוראים CPET.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    04/08/2008

נסה את מה שעופר אמר [הי עופר].
    אני מוסיפה לך פן נוסף - אני "שומעת" המון לחץ מהכוון שלך. תסכול, פחד ולחץ שהדברים לא קורים כמו שהם "אמורים" לקרות, שהגיוס מתקרב. אני מסכימה איתך שזה מצב לא נעים ומתסכל.
    בוא ננסה להסתכל על זה בזוית שונה. יש לך אתגר עכשיו. אתה מציב לך רף מטרות, נמצא בשלב של עליית מדרגה.
    משבר הייתי אומרת אפילו
    בסינית המילה משבר משמעותה גם סכנה וגם הזדמנות. עד עכשיו ראית את הצד של הסכנה. בוא ננסה להתמקד בהזדמנות שבעניין. יש לך הזדמנות לטפל בעצמך, לבדוק את היכולות שלך, למקסם אותן, להשתפר, לעבור את החומה הזאת של "בעיה בריצה".
    אמץ את הגישה הזאת [בכלל לחיים], זה לא סותר בשילוב עם התכנית של עופר ו אולי בדיקת המאמץ. רק מקל על כל התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לבדיקת CPET

דיאטת תפוחים
    04/08/2008

קראתי דרך האתר על הבדיקה הזאת, אבל לא כל כך הבנתי בעיקרון מה זה נותן חוץ מפירוט על הכושר הגופני וכ"ו. האם תוכלו לפרט לי בקצרה, ובנוסף לזה האם הבדיקה הזאת יכולה למצוא בעיות רפואיות? קרוב לוודאי שבדיקה כזאת גם תעלה הרבה כסף מבחינה כספית, לא? :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המממ

ענת פלדמן
    04/08/2008

אני לא ממש מתעסקת בבדיקות האלו. אשמח לתגובה של עופר. מה שכן - אתה יכול להרים לקבוע תור לרופא הקופה שלך [מכבי? כללית?] ולשאול אם זה ממומן. אתה יכול לשאול במזכירות יענו לך שם. הפנייה תקבל על ידי הרופא.
    אבי, נפסיק עם הסמיילי הבוכה. הכל בסדר - ולו מהסיבה שאתה מטפל בבעיה, נכון? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת אם אפשר ...

דיאטת תפוחים
    04/08/2008

מצטער שלאחרונה אני קצת נודניק ומגזים בשאלות, אבל בגלל שהידע שלי בכל הקשור לכושר גופני שואף לאפס והזמן הולך ואוזל אז אין לי ברירה, אז עמכם הסליחה. נתחיל מהבעיה של הסיבולת לב ריאה, אני מקווה שהכאבים שתקפו אותי אחרי המאמץ ( אם אפשר לקרוא לזה מאמץ ) יעברו במהרה ואני יוכל לחזור ולרוץ כמה שיותר בעזרת ההמלצות שלכם אז תודה רבה קודם כל, אבל בכל מקרה קרוב לוודאי שאני יעבור את הבדיקה של מאמץ סיבולת לב ריאה כי אני קצת פרנאויד בגלל הקשיי נשימה שיש לי גם ביום יום שאני חווה כבר שנים רבות ( חשבתי שזה בגלל שהייתי שמן, אבל זה עדיין ממשיך ). בכל מקרה לעניינו, יש לי שאלה נוספת שקשורה לכושר גופני. בעקרון אני מאוד נמוך בסביבות 1.60 בפעם האחרונה שמדדתי גובה, ושוקל קרוב ל 45 קילו שזה הייה לפני חודש ( קרוב לוודאי שפחות עכשיו ). אני יודע שתחשבו ישר שאני תת משקל ואני חייב בדחיפות לאכול, אבל המראה החיצוני שלי ממש לא מראה ככה. בעיקרון אני מאוד מאוד רזה ברגליים ובפלג גוף עליון, אבל לצערי יש לי כרס גדולה יחסית ( ואני מתכוון לזה באמת, אני לא אוכל סרטים כמו אותם אנורקסים ) עם אחוז שומן גבוה ואני מאוד מעוניין להוריד את זה במהרה. בנוסף לכפיפות בטן שאני עובר בכל יום זה עדיין לא מספק אותי, הריצה קצת מתסכלת אז אני מעדיף לעשות את זה פעם בשבוע. השאלה היא איך אני יוכל להפוך את השומנים לשריר ( שכמעט ואין לי ), איזה תרגילים יעזרו לי... חדר כושר לא יעזור לי בגלל הצבא ובגלל שאני לא ילך לבד. מצפה לתשובה, ומבקש שוב סליחה עם השאלות הרבות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי

ענת פלדמן
    04/08/2008

ככל שאתה מפרט יותר בשאלה כך אוכל לענות תשובה כמה שיותר ממוקדת ולעניין. אז הכל בסדר, בלי התנצלויות. חשוב לדעתי שתבצע את הבדיקה לקראת קביעת הפרופיל הצבאי שלך. אם יש לך VALEOLAR CAPACITY נמוך - כלומר נפח השאיפה מוגבל [בדומה לחולי אסטמה שלא נדע] יש להוריד לך פרופיל. בקיצור שים לב לשאול כשעושים לך את הבדיקה גם לגבי בדיקת נפח ריאות. אני בטוחה שכבר המליצו לך בעבר על שחייה. זה יכול מאד לעזור ולהקל.
    לעניינינו הנוכחי: הייתי מבצעת בכל זאת בדיקת אחוזי שומן
    במקביל: תזונה נכונה ונבונה, בלי ג'אנק, ארוחות מסודרות בין 2 - 3 שעות רווח בין ארוחה לארוחה ועד 6 ביום. מודעות קלורית ותזונתית. הסתכל על הערכים התזונתיים של מה שאתה אוכל והיה מודע לאחוזי השומן, לסוכרים ולקלוריות.
    במקביל: פעילות גופנית. אגב, חבל שהריצה היא רק פעם בשבוע, זה לא אפקטיבי. נסה גם בהליכות לשלב בזהירות ריצה קלילה. ושרירי בטן כמובן. ה SIT UPS הקלאסיים של שכיבה על הגב, רגליים כפופות וידיים תומכות מאחורי העורף, לקחת אויר בירידה ולנשוף בעליה. תנסה 30 עליות [לא עד למעלה, רק עד השכמות] לנוח 30 שניות ושוב עוד 30 עליות ושוב מנוחונת כך 4 פעמים בערך.
    עכשיו תן לראש לנוח, שים ידיים לצידי הגוף בצמוד לגוף, ותדקור את התקרה ברגליים ישרות וצמודות למעלה. תעלה מעט את הטוסיק. הידיים יצטרכו לעזור בעליה בהתחלה. תרגיל מאתגר לשרירים התחתונים של הבטן. תרגילים לא חסרים, תתחיל עם זה. מתיחות בסוף: לשכב ישר, למתוח רגלים וידיים לאחור.
    ועוד: נראה שאתה מעט חיובי יותר. זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי הרב ...

דיאטת תפוחים
    04/08/2008

לצערי הרב הפרופיל שלי נקבע והוא פרופיל קרבי והם לא מוכנים להוריד, ולכן אני מאוד מעוניין לבדוק את זה כמה שיותר מהר כי הגיוס ממש אוטוטו. יכול להיות שאני באמת פרנואיד ואין לי כלום אבל לא יודע למה יש לי תמיד את החשש הזה, כי זה מאוד מוזר שהליכה מהירה אני יכול לבצע במשך שעות וריצה אפילו לא דקה, מאוד מוזר שקשה לי לנשום לפעמיים ואני צריך לבלוע רוק רוב הזמן על מנת לסדר את הנשימה כראוי. בקשר לפעילויות הגופניות שהמלצת כגון כפיפות בטן אני עושה בכל יום, בכל זמן נתון שמתאפשר לי אבל עדיין אני מרגיש שזה לא כל כך עוזר או מספק אותי. בקשר לשחייה, לצערי הרב נשארתי אותו בן אדם ביישן כפי שהייתי בעבר, והכרס מפריעה לי מאוד. התזונה והספירת הקלוריות זה לא בשבילי, אני הולך בשיטה לאכול הכל אבל עד גבול מסויים, בדרך כלל ארוחה אחת מלאה ביום ופרי ואולי איזה יוגורט נוסף לקראת הערב, משתדל לא לאכול בכלל לחמים. בקשר לבעייה שציינת VALEOLAR CAPACITY לא מצאתי על זה חומר באינטרנט אחרי חיפוש מעמיק, בכל מקרה תודה רבה על העזרה ועל ההמלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    04/08/2008

הכתבונת שלי על טיפים לדיאטה שפורסמה פה יכולה להועיל. אל תאכל ארוחה אחת גדולה. חלק לכמה שיותר קטנות. זה מאד מאד חשוב למטבוליזם - אני לא יכולה להדגיש את זה יותר. לחם מלא זה דווקא טוב. אל תספור קלוריות אבל תאכל בריא ותניח את המזלג כשאתה שבע

חבל, בריכה זה מצוין. למי אכפת מה חושבים???

התעקש על הבדיקה, זה נשמע חשוב, לא לקחת סיכונים. בדיקת נפח ריאות עשינו בוינגייט. שאל עליה כשאתה בבדיקות מאמץ.

המשך בכל זאת בתרגילי הבטן. העלה את העצימות שלהם. נראה לי שיישום של תזונה נבונה יותר יכול מאד להועיל.

המשך לעדכן
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7241

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אם.
    גיא..
    03/08/2008

אם אני מתחיל את האימון בשעה 14:00 בצהריים , אז אני צריך לאכול פחמימות בשעה 12:30 . נגיד לאכול : 3 לחם + פסטה + בננה . האימון : ............ אחרי האימון : חביתה עם 2 ביצים , 2 לחם , חזה עוף [ אני חותך אותו ומטגן] . ו.... - לשתות הרבה מים , ואחרי האימון גם איזה פרי . איך זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אז אם.

הוספת תגובה

• רגע

ענת פלדמן
    03/08/2008

לא הכל ביחד. ב - 12:00 אתה יכול לאכול מנת פסטה [פחממות] עם ירקות למשל. רוצה גם בננה? יאללה. אבל לא חובה. אחרי האימון חביתה זה טוב, לחם זה סביר [עדיף לא לבן] ואת העוף תמיד עדיף בגריל או בתנור ולא מטוגן [!]
    מעולה עם המים
    וכמובן תפוח - זה יהיה נפלא. פרי בריא מאוד. הרבה ויטמינים.
    זה מעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת עוד משהו .
    גיא..
    03/08/2008

נאי כרגע מצלם את התוכנית אימון שלי , אני יצלם אותה בשלושה חלקים . 1 - של המתח 2 - של השכיבות סמיכה 3 - של הרגליים והבטן . אני יעלה ל - YouTube וייתן לך קישור לשלושתם OK ?

לקביעת תור
    סגירה
    ענת עוד משהו .

הוספת תגובה

• ודאי

ענת פלדמן
    03/08/2008

סבבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלי ביטול

גיא..
    03/08/2008

עשיתי סקוואט והברך שלי התחילה לכאוב , מה לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנוח !!!

ענת פלדמן
    03/08/2008

לנוח !!! קראת את מה שכתבתי ב BEOK על פגיעות מהליכה וכאבי ברכיים? זה על אחת כמה וכמה עם סקווטים. ועכשיו אפשר לגלות שאני שונאת [ואני יודעת שזו מילה חזקה "שונאת" אבל אני בכל זאת משתמשת בה שתבין בדיוק איך אני עם סקווטים] אני שונאת סקווטים. לי אישית זה דופק את הברכיים
    לנוח לנוח לנוח
    לחזור לפעילות ולעזוב את הסקווטים
    לא חסרים תרגילים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת ..
    גיא..
    03/08/2008

מתי אני צריך לאכול ? שעתיים לפני האימון ? שעה ? ומה אני צריך לאכול ? חלבונים או פחמימות ? ומה אני צריך לאכול אחרי אימון ?? את יודעת מה זה חלבונים ופחמימות ואני לא .. אשמח אם תגידי לי איזה אוכל זה פחמימות ואיזה אוכל זה חלבונים תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ענת ..

הוספת תגובה

• חלבונים ופחממות

ענת פלדמן
    03/08/2008

כשעתיים לפני האימון - יותר על טהרת הפחממות: לחם [מדגנים, עדיף] או פסטה, או בננה [בננה או פרי אחר אפשר גם חצי שעה לפני, אם אתה מתאמן מוקדם בבוקר למשל] כי כל הפירות נחשבים לסוכרים וסוכר זו פחממה. כל מוצרי הקמח הם פחממות למשל. זה ממלא את מצבורי הגליקוגן בשריר, נותן לגוף את האנרגיה הראשונית, האנרגיה הזמינה לה הוא זקוק לרגעים הראשונים של האימון.
    לאחר האימון מומלץ כאילו יותר חלבונים. חלבונים - ביצים, גבינות, בשר, דגים. חלבונים בונים את השרירים ועוזרים לגוף להתאושש לאחר האימון. אבל אם תאכל פרוסה עם גבינה לפני או אחרי [כלומר שילוב של פחממה וחלבון] לא יקרה כלום
    בסופר אפשר "להפוך" את המוצר וכך לראות את ההרכבים התזונתיים שלו. כדאי לפתח את המודעות הזאת ולדעת מה מכניסים לגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים מהיר ???
    ערן זאבי
    03/08/2008

היי , אני בן 27 גובה 1.80 ללא בעיות רפואיות . מאז שאני זוכר את עצמי הייתי בחור רזה מאוד . לא משנה כמה אני אוכל אני לא זז ממשקל 62 63 קילו . למעט מספר פעמים שהחלטתי להתאמן וראיתי שינוי קליל ביותר אני לא מצליח להעלות במשקל . לאחרונה חזרתי שוב להתאמן בחדר הכושר שיש בבניין שלי ( ללא מדריך כושר / עבודה עצמית) "בתוספת" מוטיבציה רבה בזכות אחי הקטן שהגיע לתוצאות מדהימות ב 6 חודשים האחרונים . אני נתאמן יום כן יום לא ומשתדל לאכול "בריא" לדוגמא פחמימות לפני אימון חלבונים אחרי אימון וכו . עכשיו לשאלת השאלות : מכיוון שיש לי חילוף חומרים מהיר (מטבוליזם מהיר) מהי הדרך הטובה והמהירה ביותר להעלות את מסת השריר שלי מבלי בעצם לרדת במשקל בעקבות האימונים . תודה רבה . ערן

לקביעת תור
    סגירה
    חילוף חומרים מהיר ???

הוספת תגובה

• ערן

ענת פלדמן
    03/08/2008

ברכות על ההחלטה לחזור להתאמן!
    הייתי ממליצה על חימום דינאמי קצר - [יש לך שם הליכון?! ] גם אם לא - כמה דקות קפיצה על חבל [או לשלב פעם כך ופעם כך]. בכל מקרה לצמצם את הפעילות האירובית לחימום השרירים בלבד.
    עבודה בחזרות על פלג גוף עליון ותחתון, תחילה בעומסים נמוכים ובהדרגה להעלות. אחיך נשמע לגמרי בעניינים, תעבוד איתו. לסיום האימון חימום סטאטי [מתיחות]. באימון שכזה אתה למעשה ממקד את הפעילות לחלק האנאירובי, עובד על מסת שריר. שים לב באמת לתזונה, לשמירה על מאזן קלורי [הכנסה = הוצאה]. מאחר והתחלת לתאמן אתה מוציא יותר אנרגיה [היינו שורף יותר קלוריות] מאשר מקודם ואתה צריך לפצות על כך בתזונה.
    לערכים מדויקים : אם יש לך שעון דופק אתה יכול לענוד אותו במשך יום שלם [על MODE של פעילות, כביכול] ובסוף יום הוא נותן לך את המדד הקלורי ששרפת. זה נותן תמונה יותר מדויקת של כמה לצרוך ביום של פעילות על מנת לשמור על המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!

ערן זאבי
    03/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    03/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שאלה ,
    גיא..
    03/08/2008

את יכולה לתת לי תרגילים ליד קדמית ויד אחורית ? כי אני לא מכיר .. תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שאלה ,

הוספת תגובה

• גיא

ענת פלדמן
    03/08/2008

אתה מתכוון זרוע - כלומר דו ראשי ותלת ראשי. הכי פשוט ואפקטיבי לתלת ראשי יהיו הפוש-אפ למיניהם בכל מיני זויות בידיים. זה נפלא ויחסית מהיר. עובד במקביל על הרבה שרירים [ביניהם גם הדו ראשי]
    ממוקד יותר לדו ראשי יהיה כיפוף המרפקים כנגד התנגדות [משקולות למשל] כששומרים על בטן מכונסת וברכיים כפופות על מנת לא לפגוע בגב.
    לתלת ראשי: להחזיק משקולת מעל הראש [בזהירות] ולכפוף מרפקים מעבר לראש לאחור. שוב - אותה תנוחה גוף כדי לשמור על הגב.
    יש עוד המון זויות. מניסיון - פוש אפ זה נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל..

גיא..
    03/08/2008

אבל מה זה פוש אפ ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ו...

גיא..
    03/08/2008

איך עושים כפיפות מרפקים ומה זה שכיבות סמיכה??? אז איך עושים נגד התנגדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא סליחה

ענת פלדמן
    03/08/2008

כנראה לא הייתי מספיק ברורה.
    פוש אפ: כפות ידיים על הקרקע, ראש לכוון הרצפה, רגליים על כריות כף הרגל ופשוטות לאחור. כמו התרגיל על האמות אבל על כפות הידיים. כופפים מרפקים תוך שמירה על בטן מכונסת וחזקה. ראש בהמשך לגוף - כלומר עורף לא שובר למעלה.
    http://www.youtube.com/watch?v=QE2AcqxjmL8
    מצוין לתלת ראשי.
    לגבי עבודה מול התנגדות. אם אתה סתם מכופף מרפקים זה שונה מכשיש לך שקיות מהסופר נניח ואתה מעלה ומוריד אותם רק עם האמות -כלומר מכופף אל הכתף [עדיך שלא לכותף עד הסוף] והמרפק משמש כציר, ולא זז מהמקום. זו עבודה מול התנגדות. אתה מפעיל כוח על השריר. הגריפה בשחיה למשל זו התנגדות מול כוח המים. כשאתה מותח גומיה אתה עובד מול התנגדות גומיה. אתה יכול לקחת בקבוקי מים גדולים או משקוליות יותר כבדות ולעבוד על הדו ראשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון ריצה
    טלי
    03/08/2008

שלום רב, אני בת 29, גובה: 1.62 משקל: 57. אתמול עשיתי ריצה קלה של 8 דקות רצופות לאחר אימון של כחצי שעה במכשירים (20 דקות על מכשיר שמדמה סקי + 3 סטים על 3 מכשירים שונים לחיטוב הרגליים). לאחר שסיימתי את הריצה הרגשתי ממש לא טוב (הרגשתי שהפנים שלי "בוערות" והתנשפתי נורא). אני לא מבינה למה זה היה כל כך קשה לי כיון שבמשך החודש האחרון אני רצה 5 דקות בלי שום בעיה לפני אימון המכשירים ובחזרה מאימון המכשירים. השאלה שלי היא אם יש טעם להמשיך באימון הריצה - המטרה שלי היא לרדת 4 ק"ג ולהתחטב (אני עושה כפיפות בטן, תרגילים לחיטוב הישבן ואימון משקולות בבית)ולהעלות כל פעם את משך הריצה (לפי ההרגשה) או שעדיף לוותר על זה ולשלב אימון מכשירים והליכה מהירה בסוף?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון ריצה

הוספת תגובה

• טלי

ענת פלדמן
    03/08/2008

זה יכול לקרות. האם שתית מספיק מים?
    אני לא הייתי מוותרת על הריצה, כמובן אם את נהנית לרוץ ולרוב זה עושה לך טוב. מה שכן - אני אוהבת להתחיל את האימון עם החלק האירובי. מתחילה ב - 5 דקות הליכה לחימום, מתחילה לרוץ [כמה שתוכלי, למשל 8 דקות] עובדת שוב להליכה של 5 דקות ומסדירה דופק ואז שוב ריצה קלה של 8 דקות. הליכה של 5 דקות ל COOL DOWN ומסיימת. בהדרגה, כשריצה תהיה לך נוחה יותר ויותר התחילי בהליכת החימום ורוצי עוד כ - 25 דקות
    וכעת עשי את סבב המכשירים.
    מתיחות
    ולשתות מים.
    האם זה נראה לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום לריצה

טלי
    03/08/2008

שלום רב, תודה רבה על התגובה המהירה! אני עשיתי אתמול חימום של 5 דקות הליכה וגם חימום בבית (סיבובים של הכתפיים ושל הצוואר וכו') אבל ישר אחרי ההליכה התחלתי באימון במכשיר שמדמה סקי 20 דקות ורק בסוף עשיתי שוב הליכה של 5 דקות ואז התחלתי בריצה של 8 דקות . אבל אני באמת חושבת שהבעיה היתה שלא שתיתי מספיק מים לפני כן. אני חושבת שאנסה את מה שהצעת - לרוץ כמה דקות וכשנהיה קשה לעבור להליכה ואחר כך שוב לריצה. תודה, טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי

ענת פלדמן
    03/08/2008

יופי, עדכני אותי ו.... שתי מים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי אימון בחדר כושר
    יוסי
    03/08/2008

אחרי אימון בחדר כושר מה כדאי לאכול? והאם בשר כמו עופות שניצלים זה טוב לאכול אחרי האימון? תודה מראש חיים,

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי אימון בחדר כושר

הוספת תגובה

• אחרי אימון

ענת פלדמן
    03/08/2008

חלבונים בגדול זה מצוין, שניצלים - לא מטוגן בבקשה... ספיגת הברזל של הבשר אופטימלית בשילוב עם ירקות ירוקים ואדומים - מבושלים או טריין. [ולא בשילוב עם פחממות] . ביצה זה מצוין, גם כריך מדגנים עם גבינות וירקות.
    העיקר לאכול מסודר, עם מודעות ובמידה.
    ו... לשתות מים. תמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה