פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים
    יוסי
    16/08/2008

האם כל השומנים משמינים? מהם היתרונות ומהם החסרונות של השומנים? כיצד אלו יכולים דווקא לשמור על בריאותינו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    16/08/2008

באופן מה שמשמין זה יחסי. כמויות גדולות במיוחד גם של המאכל הכי פחות משמין כביכול [טוב, חסה לא] יביאו בסופו של דבר לצריכת אנרגיה [קלוריות] גבוהה יותר מהוצאה ואז עולים במשקל.
    השומנים חשובים לנו מאוד לגוף: הם בונים את קרום התא, חומרי יסוד לבניית הורמונים, [הכולסטרול הטוב הוא חומר יסוד ליצירת הורמני המין שלנו וליצירת ויטמין D], השומנים הם מאגר אנרגיה בגוף שלנו. זהו מאגר האנרגיה הכי גדול למעשה. מגרם שומן אפשר להפיק 9 קלוריות, כפול מאשר מחלבון או מפחממה.
    כמו כן השומנים נותנים בידוד והגנה, ריפוד של איברים פנימיים כמו כליה, מוח, עצבים.
    ישומנים שאנם בריאים לנו הם שומנים מוקשים למשל, שומנים שעוברים תהליכים מסויימים ["הידרוגנציה"] כמו הפיכת שמן תירס למרגרינה למשל.
    על טריגליצרידים שמעת? גליצרול שמחובר ל - 3 חומצות שומן. הם מכילים חומצות שומן רוויות ולא רוויות. ריכוז גבוה מידי של גליצרידים יכול לגרום למחלות לב.
    ש חומר רב מאד על סוגי חומצות השומן. אבל אני חושבת שהבהרתי את הרעיון.
    בוא נסכם: תזונה עשירה בשומנים לא רווים - אבוקדו אגוזים שקדים שמן זית, קנולה, טחינה [גולמי כמובן] מקטינה את הסיכון למחלות לב.
    חמאה מרגרינה בשרים שמנים קוקוס גלידות שמנות - מעלים את רמת הכולסטרול בדם
    יש באינטרנט מחשבון של שמנים ושומנים [אם הוא לא קיים באתר שלנו אני לא ממש יכולה להפנות אותך ישירות אבל הוא שם]
    התמונה מעט ברורה יותר? המשך לשאול אם לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות
    יורם
    16/08/2008

שלום התחלתי להתאמן בפילאטיס בבית לפי קלטות 1. המדגימות בקלטות מאוד גמישות ומרימות את הרגלים ממש בקלות (רגל ישרה למעלה ב90 מעלות ) איך אוכל להגיע לרמה כזאת ברגע זה אני ממש לא מגיע אפילו לחצי ממה שהן מצליחות לעשות 2. בחלק מהתרגלים יש שימוש ב Stability Ball - אין לי כדור כזה (אין לי בעיה לקנות אחד ) האם הכדור הזה מומלץ ? ראיתי שמשתמשים בו גם לתרגילי חדר כושר (אני מתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר הפרטי שלי בבית - מולטיטרייניר ו ספה משקולות )

לקביעת תור
    סגירה
    גמישות

הוספת תגובה

• משה

ענת פלדמן
    16/08/2008

גמישות מושגת עם הזמן, כל ידי אימון וסבלנות. זה וודאי גם גנטי אבל בטח ובטח נרכש. [[רקדתי בלט 9 שנים ותמיד האמנתי שאני לא גמישה [לעומת כל עושות השפגאטים למיניהן] ופשוט ויתרתי לעצמי באימונים. כיום, בגילי [34] אני מקפידה לעבוד על גמישות - ואני הרבה יותר גמישה מאשר בתור רקדנית]]. עניין של השקעה וסבלנות -אז אל תתיאש.
    אני מאד ממליצה על הכדור הזה, יש מגוון רחב מאד של תרגילים שאפשר לבצע איתו ואם יש לך משמעת עצמית [ונראה שאכן כך] שווה להשקיע את הכסף ולקנות לך אחד כזה. יש כמה גדלים - זה לא ממש משנה, אם אתה גבוה לך על ה - 75 ס"מ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יורם
    16/08/2008

כמה זמן בממוצע לוקח אימון פילאטיס ?? לפי הקטעי ווידאו שיש לי אימון לוקח בערך 30 דקות - האם זה מעט מדיי ?? באיזה תדירות יש לבצע אימון פילאטיס - אפשר כל יום ??? ( בלי כושר למכון כושר וריצה ). תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    16/08/2008

יש כאן פורום פילאטיס ב BEOK שיכול לתת לך תשובה אמינה יותר משלי. אתן לך את תשובתי אבל יהיה מעניין לשמוע ממומחי הפילטיס גם כן.
    זה לא מעט מידי, זה תלוי בתרגילים שבקלטת, כלומר באיכות ולא בכמות. בדרכ שיעור פילאטיס אורכו שעה, אבל שוב - אם התרגילים בקלטת טובים, זה מספיק.
    בתור מאמנת כושר [עכשיו רק חזרתי אבל בקליפורניה זה הגיע לידי כך שגם עבדתי 6 שעות ביום, ואני עושה עם הלקוחות הכל] אפשר כל יום, ממש אין בעיה. מומלץ לתת לשרירים לנוח בין האימונים אבל אין בזה נזק אם אתה עושה כל יום.
    הכה גם את מומחי הפילטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להוריד שומן מהיריכיים...
    יובל
    16/08/2008

שלום.... אני נורא נורא רוצה להוריד שומן מהירכיים...עם שאר הגוף אין לי כל כך בעיה....אולי קצת קצת קצת עם הבטן אבל כדי להוריד מהבטן אני יודעת מה לעשות... אני מבוהלת נורא מהמצב שלי בירכיים לא בגלל שיש כל כך הרבה שומן בירכיים שלי אלא בגלל שאני רואה נערות יותר מבוגרות ממני ב 4-5 שנים ואני רואה את עצמי עם הירכיים שלהן.... עם כל השומן שיש להן בירכיים שכאשר הן עם מכנסיים קצרים זה כל כך לא יפה לראות את הירכיים הללו.... האם אפשר לקבל טיפים להורדת שומן מהירכיים (בלי שאיבת שומן)....

הוספת תגובה

• יובל

ענת פלדמן
    16/08/2008

יובל יקרה, על מנת להוריד שומן בירכיים [ולא בניתוח בבקשה... בת כמה את??] ... קודם כל את צריכה להבין שאין כזה דבר לרזות רק במקום אחד בגוף. ירידה באחוזי השומן היא כללית, ונעשית בכמה דרכים:
    1. תזונה נכונה, לאכול מאוזן, בריא, מכל אבות המזון, בלי "שטויות", כמות הכנסה קלורית מועטה יותר מההוצאה הקלורית, בסבלנות ובחכמה
    2. פעילות אירובית, כל פעילות שאת אוהבת לעשות ויכולה לשלב בהנאה בחיי היום יום שלך [ריקוד, שחיה, שיעורי אירובי וכו']
    3. תרגילים ממוקדים לאזורים השונים בגוף. ציינת שאת מטפלת בבטן? בנוסף לשני הפרמטרים שציינתי כדאי להוסיף תרגילי חיזוק גם לפלג הגוף העליון ו... כן, גם לירכיים.
    אנא העבירי לי את הנתונים שלך: גובה, משקל [אנא הישקלי, ומהיום תחכי שבוע ותשקלי שוב רק בשבוע הבא, אחרי שאת מתחילה ליישם את התכנית שלנו]., הגיל שלך. נכניס את הנתונים למחשבונים ונראה מה הBMI שלך, כמה קלוריות את צריכה לצרוך ביום.
    עשי זאת מסודר, והעיקר בלי לחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי כושר לרגליים
    יוני
    15/08/2008

שלום האם אני הוכל לקבל תרגילי כושר קשים וטובים לרגליים. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי כושר לרגליים

הוספת תגובה

• יוני

ענת פלדמן
    15/08/2008

סקווטים למיניהם - מכרעים, תרגיל שתמיד מתאים לרגליים - עובד במקביל על ה - ראשי ועל ה - תלת ראשי. יצא מאמר ממש לאחרונה של יורם אילת על תרגילים לחיזוק הרגליים "כי גם להן מגיע" כאן ב BEOK. תראה אם אתה יכול להעזר בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בקשר לתזונה!!
    חיים
    15/08/2008

שלום לכולם שמי חיים ואני רוצה לדעת אם אני אוכל נכון במטרה לעלות במסת השריר. אני אוכל כל יום: 2700-3000 קלוריות ביום 140-160 גרם חלבונים 60-80 גרם שומנים 250-400 פחמימות 200-400 מ"ג כולסטרול חשוב לציין שאני אוכל מאוד בריא חלבונים מן החי ומן הטבע שקדים,חמאת בוטנים,עופות דגים ועוד.. כנ"ל גם לגבי השומנים ביום בערך איזה 2-3 כפות טחינה וכל אוכל שצריך לטגן מטוגן בשמן זית אני אוכל לפעמים גם חומוס לא הרבה בערך 2-3 כפות. אני מקפיד על אימונים כמו שצריך אז מה אתם אומרים זה טוב או שצריך לשפר ואני שוקל 67 ק"ג 1.81 בן 14.4 תודה לכל העוזרים!!! שחכתי לציין שכל יום אני אוכל שתי מנות או שלוש של דגנים בריאים כגון: גרנולה,שיבועלת שועל,סובין,וקונפלקס רגיל לא האלה שממתיקים!

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה בקשר לתזונה!!

הוספת תגובה

• עם מבחן התוצאה לא מתווכחים

אהרון
    15/08/2008

הלוואי על כולם התזונה ואורח החיים שלך.
    הערת שוליים: אין דבר כזה " אוכל שחייבים לטגן", צריך להמנע מזה עד כמה שאפשר. אוכלים מטוגן בגלל שאוהבים ולא בגלל שזה נחוץ לגוף. אם בכל זאת, לטיגון עדיף שמן קנולה על שמן זית.
    לטיגון עדיף שמן קנולה על שמן זית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    15/08/2008

נראה שאתה מודע מאד למה שאתה אוכל, ולגילך הצעיר [ולכל גיל בעצם] זה מעורר הערכה. מה בדיוק אתה צריך לדעת? מבחינת התזונה אתה בדרך הנכונה, המשך כך.
    לגבי מסת השריר -היה מודע למה שאתה אוכל לפני האימון ולאחריו [לפני - פחממות, אחרי -בשעה שאחרי חלבונים ופחממות] שים לב שאתה לא "צם" בין הארוחות [כלומר לא יוצא לך מרווח של יותר מ - 3 שעות בין ארוחה לארוחה וכמובן - שאתה שותה מספיק מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    15/08/2008

שמת לב שענינו על השאלה בדיוק באותה דקה? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!

חיים
    16/08/2008

שניכם עזרתם לי מאוד! לא ידעתי שטיגון בשמן קנולה עדיף משמן זית יפה תודה שאמרת לי. וענת אל תדאגי אני שותה כל יום בערך 2-2.5 ליטר מים וחלב יוצא לי בערך חצי ליטר לליטר זה טוב נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

חיים
    16/08/2008

היום קמתי די מאוחר בשעה 11 וחצי ככה שארוחת הבוקר הייתה די קטנה קערת קורנפלקס וזהו (חד פעמי).
    אז בארוחת הצהריים אכלתי די הרבה חלבון כדי לכפר על הבוקר שזה אומר סלט+אורז 350 גר'+2 דגים בינונים לא הענקיים האלה+שניצל+3 מלפפונים חמוצים. זה טוב?
    ובנוסף אכלתי היום הרבה מאוד לפי מחשבון התזונה זה יצא לי ככה:
    קלוריות:3448
    חלבון: 191.2
    שומן: 99
    פחמימות: 441.1
    כולסטרול: 201.5
    סיבים תזונתיים: 16.5

אני חושב שזה קצת מוגזם לא? למרות שלא הרגשתי מפוצץ או אם בטן מלאה אלא להפך הרגשתי רעב!!
    ועוד משהו כמות החלבון פה גדולה זה יכול לגרום למשהו ?? אני יודע אולי זה לא טוב יותר מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    16/08/2008

יום אחד זה לא נורא. בסה"כ אני ממליצה על "הכל במידה". ו... "דע את עצמך". כלומר - אתה יודע מה הכי טוב לך [ואתה יודע, האמן לי] ובלי להגזים עם שום דבר. יום אחד כזה לא יקרה כלום, אבל אמץ לך את עניין הכמויות ה"שפויות".
    לגבי הטיגון: מה עם מחבת טפלון? כלומר ללא שמן בכלל?? גם חביתה אפשר לעשות על טפלון
    טיפ קטן: קח קערה למיקרו, תערבב בפנים את הביצים טוב טוב, תוסיף מעט מלח וקצת חלב או כפית גבינה ושים במיקרו לשתי דקות
    את שמן הזית שמור לסלט -הויטמנים נספגים טוב יותר בגוף בשילוב עם השמן
    איך בכל זאת לטגן בשמן זית? קח עת חזה העוף, טבול אותו בשמן ורק אז להכניס למחבת.
    טפלון עדיף !
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת!

חיים
    16/08/2008

ענת תודה על הטיפ אני ינסה אותו ויש לי כמה שאלות שרציתי לשאול אותך::: 1. חשבתי לעלות את התזונה שלי לבין 2900-3000 קלוריות כי ככה אני מרגיש שאני אוכל ובאמת עולה זה נכון לעשות זאת או לא? 2. אני רוצה להתחיל לעבוד יותר על טרפזים ועל התאומים השאלה שלי היא איך לשלב טרפזים באימון כתפיים??? וזה אומר אימון כתפיים רגיל (3 תרגילים) ואז להוסיף תרגיל לטרפזים ??? כנ"ל גם לגבי התאומים רק הבעיה היא שהתאומים גומרים לי את כל הכח ככה שאני מעדיף שהם יהיו בסוף, וגם חשבתי על 2 תרגילים לרגלים+אחד לתאומים. 3. אני רוצה להתחיל חלוקה של אימונים שונה כי בגלל האימון הזה של היד הקדמית הכל התבלגן לי אשמח אם תוכלי להביא לי כמה תוכניות חלוקה טובות ל-3 ימי אימון בשבוע כלומר ABC 4. לפני יומיים עשיתי אימון לחזה ולרגליים ועשיתי שכיבות שמיכה בשיפוע (רגליים יותר גבוהות מהראש) כלומר שאני עומד על קצות האצבעות ממש והגב והבטן מחזיקים את הגוף ישר במצב סטטי והידיים רחבות ואז אני יורד עשיתי 4 סטים של 15 כדי לתת קודם קצת לחזה התחתון להתרגל, ובקיצור הרגשתי את הבטן שהיא עבדה ויום למחרת הגוף היה תפוס כמו תמיד לזה אני רגיל אבל הרגשתי גם את הבטן תפוסה ממש חזק למרות שלא עבדתי עליה (עבדתי תרגילים שהבטן שם היא סטטית כמו תמיד שכיבות שמיכה, דדליפט וסקוואט ככה תמיד אני עובד ועדיין אני לא מרגיש את הבטן ככה אפילו שאני עובד עליה יום למחרת היא לא תפוסה לי. אשמח אם תעזרי לי וסליחה על החפירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    16/08/2008

תכנס למחשבון BMR על מנת לראות כמה קלוריות אתה אמור לאכול ביום. יש את זה באתר של BEOK, ועוד כמה מחשבונים ששווה לבדוק. המטרה שלי היא לכוון אותך למודעות מלאה לגבי התזונה והפעילות, המחשבונים יכוונו אותך לעשות את זה נכון.
    אתה יכול לשלב מידי פעם גם טרפזים, פעם עם כתפיים, פעם בלי, פעם להחליף. אתה מצטייר כמאד יסודי וזה מעורר הערכה מלאה מצידי - הפרפקציוניזם הזה - אתה יכול בכל זאת להשתחרר קצת ולצאת מהמסגרת. שינוי וגיון זה ממש טוב לגוף, במיוחד בתכנית אימונים עמוסה שכזו.
    מה שמביא אותי לגבי ABC - תחפור באינטרנט, יש שם כמה דוגמאות של תכנית כזאת. זה לא מופיע באתר שלי כי אני לא חובבת גדולה של עבודה עם משקל גבוה אבל זה בהחלט קיים שם בחוץ - תמצא ותעדכן אותי ואז נוכל להחליט מה התכנית שהכי טובה לך.
    שרירי הבטן שלך נתפסו [הרגשה נהדרת, אני מאד אוהבת כשזה קורה...] כיון ששינית תרגיל שלמעשה צירף לפעולה רבדים שונים של שרירי הבטן, שונים מאלו שאתה עובד עליהם בדר"כ. צריך לזכור שמעט תרגילים עובדים על שרירים ממוקדים ומנוטרלים מכל השאר. רוב התרגילים משתפים עוד קבוצות שריר וצריך פשוט להיות מודעים לזה. בתרגיל שתארת הבטן והגב משחקים תפקיד חשוב מאד של תמיכה ואיזון ולכן בלי שאתה כביכול מרגיש השרירים עובדים שם יפה. בסיום האימון הקפד על מתיחות, לכל הגוף, וגם לבטן. גם אם נראה שלא מיקדת עליה את הפעילות.
    עדכן אותי בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת !

חיים
    16/08/2008

כמו תמיד את עזרת לי! מבטיח להמשיך לעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    16/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים, לא צריך להגזים בספירה ומדידה

אהרון
    16/08/2008

אין דרך להגיע לרזולוציה של קלוריה בודדת או חלקיק גרם, כדי לא לדבר על עשירית כפי שאתה עושה. אפילו בתנאי מעבדה לא מגיעים לדיוק הזה. טוב לדעת מה אתה מכניס לפה אבל התעסקות אובססיבית במדידה ושקילה לא מקנה יתרונות אלא ביזבוז אנרגיוה מיותר (לאו דווקא אנרגיה פיזית). העיקר הוא להקפיד על תזונה נכונה ופ"ג אפקטיבית. למזלך נתקלת ביועצת יוצאת מן הכלל בפורום וכדאי "לנצל" את הידע, המקצועיות, הסבלנות ונועם ההליכות שלה. מספיק להשקל פעם בשבוע ולפי זה תוכל להעריך את מאזן האנרגיה בלי להיות כל רגע צמוד לטבלאות למאוזניים ולמחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    16/08/2008

מסכימה עם התשובה לחיים, ומודה לך מקרב לב על המילים הנעימות. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם

חיים
    16/08/2008

שניכם מדריכים נפלאים עזרתם לי מאוד וכן אני חושב שזה באמת מעייף לבדוק כל יום במחשבון כמה אני אוכל אז אני יעשה את זה 3 פעמים בשבוע רק כדי לראות שאני לא חורג ומתמיד בדרך כי כרגע אין לי תפריט כי ניסיתי בעבר ולא הלך אני לא מסתדר אם זה אז אני מעדיף פשוט לאכול בריא והרבה. תודה לכם~!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים

ענת פלדמן
    17/08/2008

הי חמוד, בשמחה, מחשבון בודקים פעם אחת, אתה רואה פחות או יותר איפה אתה עומד ומיישם. בסה"כ אתה פועל נפלא, המשך כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדלים
    יוסי
    15/08/2008

מהם ההבדלים בין חיטוב לעליה במסה?

לקביעת תור
    סגירה
    ההבדלים

הוספת תגובה

• שאלה יפה

ענת פלדמן
    15/08/2008

זה לא סותר אבל אילו מונחים שונים. למשל שחייה מחטבת את הידיים, את פלג הגוף העליון. אבל האם יש עלייה במסה? יכול להיות, לא הייתי משתמשת במונח הזה בהקשר לשחייה. גם שיעור עיצוב וחיטוב [שבנות הולכות אליו בדרכ] או ריקוד בלט - שם אפשר בקלות להבחין בשרירים ארוכים ומחוטבים. לא הייתי משתמשת שם במונחי עליית מסה אלא במונח של חיטוב ועיצוב. .
    לעומת זאת - הרמת משקולות, עבודה אנאבולית ממוקדת של הבניית שריר - היא בהכרח גם מחטבת אבל יש בהחלט "ניפוח" של השריר, עליה במשקל, עליה במסה. אני ברורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אפשר לומר

יוסי
    15/08/2008

אז אפשר לומר שמי שרוצה עליה במסה יתאמן 4-5 פעמיים בחדר כושר ולא יעשה אירובי? ומי שרוצה להתמקד על חיטוב אז הוא יתאמן 3-4 פעמיים בחדר כושר ויעשה אירובי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    15/08/2008

אני לא הייתי מגדירה את זה כשחור-לבן כמו שאתה מציג זאת. כי גם לפני אימון חדר כושר אני מאד ממליצה על חימום אירובי להכנת הגוף לפעילות. ובכלל על מנת לשמור על אורח חיים בריא, על בריאות הלב, כולסטרול ובכלל - מאד מומלץ לשלב פעילות אירובית ולא לזנוח אותה לטובת פעילות אנאירובית. אני חושבת שכן צריך לפעול מתוך מודעות. בעיקרון אתה צודק, אבל אנא להמשיך בפעילות אירובית כלשהי - זה חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת עוד שאלה .
    גיא...
    15/08/2008

אם את מכירה אז בטוח ראית איך השחקנים נראים שמה ממש ממש ענקיים !! מבחינת גודל גוף . האם הם שומרים תזונה[?] ואם את לא יודעת , מה נראה לך . כן או לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת עוד שאלה .

הוספת תגובה

• הי גיא...

ענת פלדמן
    15/08/2008

הם לבושים במגנים רחבים תחת הבגדים על מנת לשמור עליהם מהאימפקט במשחק. אז מה שאתה רואה זה שכבות של הגנות על הגוף. אתה צודק שבדרכ השחקנים גם מאד גדולים [זה כמו שלא יהיה מתאבק סומו ציפלון למשל]
    הם בטוח שומרים על תזונה, יש מאמן ודיאטנית וכמו כל ספורט מקצועי הם בהחלט שומרים על עצמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שאלה .
    גיא...
    14/08/2008

האם את מכירה את המשחקים פוטבול וראגבי ? האם זה בריא לשחק אותם לכיף עם חברים ? או שזה ספורט לא בריא ? בגלל פציעות לפעמים

לקביעת תור
    סגירה
    ענת שאלה .

הוספת תגובה

• מכירה

ענת פלדמן
    14/08/2008

בריא בהחלט, יש להיזהר כמו בכל ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    יוסי
    14/08/2008

כמה שעות צריך לישון בלילה אחרי אימון?

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• יוסי

ענת פלדמן
    14/08/2008

חסר לי בתפריט שלך ירקות, ועוד מנת פרי. בבוקר פרוסת עוגה קטנה עם הקפה זה בסדר גמור.
    לגבי האימונים: רק יום אחד אתה עושה בטן? הייתי משלבת אימון אירובי עוד יום בשבוע
    אני בדיוק כותבת מאמר שבין היתר מומלץ לישון 8 שעות רצופות בלילה. בלי קשר לאימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות אבל אני אוכל בבוקר ובערב

יוסי
    14/08/2008

ירקות אבל אני אוכל בבוקר ובערב כתבתי סלט זה לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מצוין !

ענת פלדמן
    14/08/2008

סורי, לא ראיתי סלט. זה מעולה. פלפל אדום מאד מומלץ, המון ויטמין C. עם מה אתה מתבל? כפית שמן זית זה טוב, מעט לימון, מעט מלח פלפל. מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת, מה את אומרת?
    יוסי
    14/08/2008

ענת מה את אומרת על התוכנית שלי+תזונה שלי אני בעיקרון רוצה להיות חטוב יפה כזה עם ריבועים (לא להיות ענק ) אז ככה אני בן 22 גובה 1.80 משקל 72 התפריט שלי בבוקר : 3-4 ביצים (רק את הלבן) סלט ירקות ,2-3 פרוסות לחם ,וגבינה לפעמיים. . צוהריים : פחממות:אורז או תפוח אדמה או פסטה בשר : עוף או שניצל (חזה עוף) בערב( אחרי האימון) סלט ירקות, 2-3 ביצים רק את הלבן, טונה, וגבינה ,ו2-3 פרוסות לחם ופרי האימונים שלי ככה : ראשון גב יד קדמית ויד אחורית ובטן שני חזה כתפיים ובטן שלישי מנוחה רביעי -כמו ראשון חמישי מנוחה שישי ריצה 30-40 דקות שבת ריצה 30-45 דקות זהו בעיקרון..אני יודע שזה קצת ארוך אבל תעני לי בבקשה ועוד שאלה קטנה..כל בוקר שאני מתעורר אני שותה קפה עם 2 סוכר וחתיכת עוגה קטנה, מה את אומרת על זה? תודה רבה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ענת, מה את אומרת?

הוספת תגובה

• סורי, בטן

ענת פלדמן
    14/08/2008

האימונים מצויינים, אימון אירובי עוד פעם אחת בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

יוסי
    14/08/2008

רגע, אבל חוץ מיזה ,האימונים והתזונה בסדר? מה התכוונת שרשמת בכותרת סורי בטן? ובמקום פעמיים בשבוע, לעשות 3 פעמיים בשבוע לעשות ריצה? ו 3 פעמיית אימון בחדר כושר זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי

ענת פלדמן
    14/08/2008

שהאימונים טובים, לא ראיתי "בטן" , זה לא נראה לי הגיוני, עברתי שוב וראיתי שאתה עושה אז זה מעולה. אימון אירובי לעוד יום בשבוע נראה לי מתאים. זה יוצר מרווחים "הגיוניים" בין אימון לאימון [אירובי] 3 פעמים אימון בחד"כ זה מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך התזונה

יוסי
    14/08/2008

התזונה ניראה לך בסדר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, בסדר גמור

ענת פלדמן
    14/08/2008

עדיף עוד מנת פרי ואתה מסודר. זה נראה לי בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קובה
    יוסי
    14/08/2008

האם זה טוב לאכול מידי פעם קובה אחרי אימון?

לקביעת תור
    סגירה
    קובה

הוספת תגובה

• :)

ענת פלדמן
    14/08/2008

הכל טוב אם זה במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת.
    גיא...
    14/08/2008

האם את מצליחה לעשות שחיית פרפר ? אם כן את יכולה לתת לי טיפים שאני יוכל להצליח .? כי אני רוצה להצליח בזה .

לקביעת תור
    סגירה
    לענת.

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    14/08/2008

טכניקה טכניקה טכניקה. בעיקרון אני לא "סופרת" שחיית פרפר באימון. זו שחיית "שוויץ" בבריכה ואני לא נוטה להשוויץ... :)) אבל בעיקרון בשביל להצליח לשחות בריכה שלימה בסגנון הזה זה מאד תלוי בטכניקה. הגוף כדולפין במים, שכמות עולות, זה קשה לכוון אותך "על יבש". אם המציל אצלכם יכול לכוון אותך כמה דקות זה יעזור לי מאד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנוגע לתוכנית האימונים שלי
    napo
    14/08/2008

שלום, אני בן 27 גובה 182 משקל 113 ויש לי מספר שאלות לגבי תזונה ותכנית האימונים שלי. אז מה שאני אוכל כבר שנתיים זה ככה: בצהריים מנת פחמימות ומנת חלבון (לדוגמא: שני פרוסות לחם קל עם 3 פרוסות פסטרמה) אחרי צהריים פרי (תפוח או תפוז) ובערב שני פרוסות לחם קל עם ביצה וגבינה (3%) + לבן עם מעט קורנפלקס. עם התפריט הזה אני לא עולה ולא יורד במשקל. תוכנית האימונים שלי היא כזאת (מתבצעת כבר מספר חודשים): ריצה- ריצה 2-3 פעמים בשבוע בסביבות 40 דקות ודופק ממוצע 184 בערך (בהתחלה היה יותר, בערך 195 ממוצע), אני רוצה לציין שהדופק המקסימלי שלי יכול להגיע גם ל 230 כשאני ממש מתאמץ, בבדיקות מאמץ אני לא מספיק לרוץ לפעמים ומורידים אותי מהמכשיר ואומרים שהכל בסדר. הקרדיולוג אמר לי שאין בעייה עם דופק כזה. לפני כחודש התחלתי לשלב אימוני משקולות 4 פעמים בשבוע. יום ראשון-אימון גבת חזה ויד קדמית יום שני-רגליים, כתפיים, יד אחורית ובטן יום שלישי-מנוחה רביעי- כמו ראשון חמישי- כמו שני שישי שבת- מנוחה א. האם התפריט מתאים לכמות האימונים? ב. האם תכנית האימונים בסדר? ג. האם ריצה יכולה להחשב כחיזוק רגליים או שצריך תרגילי רגליים בנפרד? (תרגילי הרגליים מקשים עלי בריצות)

הוספת תגובה

• NAPO

ענת פלדמן
    14/08/2008

ההוצאה הקלורית המינימלית שלך היא 2362 קלוריות ליום, לפי מחשבון BMR.
    אתה לא אוכל ארוחת בוקר?
    אתה שומר על מרווח של עד שעות בין ארוחה לארוחה?
    אתה שותה מספיק מים?
    לפי מה שאני רואה פה אתה אוכל פחות מידי קלוריות, ומעט מידי מרכיבים תזונתיים. חזה עוף? קינואה? אורז חום? י ר ק ו ת ??
    אז ככה:
    א. התפריט לא נראה לי מתאים לא לרמת האימונים המרשימה בהחלט ולא לבכלל. אלא אם כן פספסתי פה משהו
    ב. תכנית האימונים בסדר, אני עדיין תוהה לגבי האוכל...
    ג. ריצה כמובן מחזקת שרירי רגליים, להעלות בנפח השריר הייתי מוסיפה אימון משקולות, אבל לחיזוק הארבע ראשי זה בסדר. הייתי מוסיפה חיזוק להמסטרינג על מנת לעבוד על איזון שרירי.
    מחכה לתשובה לגבי האוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לגבי האוכל

napo
    14/08/2008

אני לא אוכל ארוחת בוקר כבר 10 שנים בערך. מה שכתבתי זה מה שאני אוכל ביום יום בשנתיים האחרונות, בשבת אני אוכל יותר. כל פעם שאני הולך לדיאטנית היא מעלה לי את כמות הקלוריות ואז אני עולה עוד 10 קילו, ככה לפחות אני לא עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    14/08/2008

אתה לא צריך לאכול המון בארוחת בוקר. זה חשוב להתחיל את היום עם משהו קטן - זה JUMP START למטבוליזם. כמו סטרטר של האוטו וזה חשוב. מאד. התחל את הבוקר עם ביצה אחת או עם טוסט קל גבינה ועגבניה. משהו פיצי, זה חשוב
    אתה לא אמור לאכול המון, אתה אמור לאכול נכון. ובתפריט שהראית לי אין מספיק מאבות המזון. רשמתי לך מה חסר, מרכיבים ממש חשובים. ירקות, חלבונים מהחי יותר, פחממות מורכבות. החלף את הלחם באורז, הוסף ירקות שהם חסרי קלוריות כמעט.
    יכול להיות שתגבור בפעילות האירובית יתרום לירידה במשקל - אבל רק אם תאכל נכון. וכרגע אתה לא. אני רצינית לגמרי, זה קצת מדאיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך המלצה אולי על תזונאי ספורט?

napo
    29/08/2008

תודה רבה על התגובה, לקחתי לתשומת ליבי, אני אוכל בצורה יותר מאוזנת עכשיו, אני לא בטוח שכמות האוכל מתאימה לכמות האימונים. איפה אפשר למצוא תזונאי ספורט טוב באיזור המרכז? תודה רבה napo

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי !

ענת פלדמן
    29/08/2008

אני שמחה לקרוא שאתה אוכל מאוזו יותר. הגוף שלך מודה לך :)) כיון שחזרתי לא מזמן לארץ אחרי שנתיים שלא הייתי פה ממש אבל ממש אין לי מושג למי כדאי להפנות אותך.
    אולי למישהו בפורום יש רעיון?
    אתה יכול להמשיך להעזר בי במסגרת הפורום ולפרט לי מה אתה אוכל ומתי? יש לי קצת ניסיון בתחום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

napo
    29/08/2008

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית. כרגע מבחינת שיגרת אימונים: אימוני המשקולות נשארו כשהיו. אני מעלה אט אט את זמן ומרחק הריצה במטרה להגיע לריצות של 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע כרגע אני רץ 6 ק"מ 3 פעמים בשבוע. מבחינת אוכל: בבוקר ביצה רתוחה בצהריים 4 כפות אורז + קופסת טונה במים או 4-5 פרוסות פסטרמה דלת שומן. ב 4 בערך אני אוכל תפוח בערב עוד ביצה+ ירקות+ שני פרוסות לחם עינן+לבן עם קצת קורנפלקס. זה מספיק חלבון לאימונים שלי? מה יש לשפר? תודה רבה רבה על העזרה napo

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוא נראה

ענת פלדמן
    29/08/2008

האימונים שלך נשמעים מצוין, המשך כך. נראה איך נסדר בעיקר את ימי האימונים מבחינת האוכל. כלומר 3 פעמים בשבוע צריך לחשוב על האוכל מעט אחרת. פחממה לפני אימון, פחממות + חלבונים אחרי. יעזור לי לדעת באיזו שעה אתה מתאמן. ??
    בוא נבחן רגע יום ללא אימון:
    אני שמחה מאד לשמוע על ארוחת הבוקר שלך. אנא השתדל לשמור על פער של עד 3 שעות לארוחת הצהרים [ולא מוקדם משעה וחצי]. כלומר אם אתה אוכל ביצה בשמונה והצהריים בשעה 13:00 אז פרי בשעה 10:00 או יוגורט או פרוסת לחם - כדאי.
    אתה שותה מספיק מים?
    ארוחת הצהריים נשמעת בסדר, אתה יכול בשקט גם לאכול טונה בשמן זית [זה הרבה יותר טעים לטעמי ונשמע שאתה זקוק לשמן הזה...] הייתי מוסיפה דווקא לארוחת הצהריים שציינת בכל זאת ירק [אל תדאג, זניח קלורית] פלפל אדום שמלא בויטמין C ובשילוב עם הטונה [בשמן...] זה יהיה מצוין. [כיף מאד לקחת פלפל, לרוקן את התוכן שלו, ולהכניס פנימה טונה, גבינה צהובה או קוטג', מעט זיתים ירוקים. זה מרגיש כמו סנדביץ' כייפי או רול ענק של סושי. בנוסף לאורז זה טוב. ] אבוקדו. אוהב? אבוקדו שלם זה 300 קלוריות אז קח את זה בחשבון. כמה קוביות זה מאד בריא.
    אגב, 4 כפות ? כוס וחצי של אורז חום מבושל טוב יותר.
    ארוחת 4 - יופי.
    ערב - מצוין. הייתי מוסיפה גם חופן אגוזי מלך. מצחיק. אני קוראת ושואלת את עצמי אם זה מספיק חלבון והנה אני רואה שאתה ממשיך וכותב את אותה השאלה בדיוק.
    מצאתי משהו מעודכן לגבי חלבונים:

"אדם ממוצע שאינו מתאמן ואינו עובד בעבודה פיזית קשה, צריך לצרוך כ-0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף ליום

עם זאת, אימון גופני בכלל ואימון גופני עצים בפרט עשוי להגביר את צריכת החלבון בצורה משמעותית כתלות בסוג האימון ובעצימותו. להלן עיקרי ההמלצות לאנשים המתאמנים:

לאנשים העוסקים בפעילות אירובית מתונה (הליכה, ריצה קלה, שחיה וכד'), מומלץ לצרוך 0.8-1 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף ליום.

לאנשים העוסקים בפעילות אירובית (ריצה, רכיבה, שחיה, קרוסטריינר וכד'), מומלץ לצרוך 1.5-1 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף ליום, כתלות בעצימות, במשך ובתדירות המאמץ.

לאנשים העוסקים בפעילות באימון כוח (אימון משקולות), מומלץ לצרוך 1.8-1 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף ליום, כתלות בעצימות, במשך ובתדירות המאמץ."

ידידי, ביום ללא אימון ננסה את התפריט שרשמתי למעלה.
    רשום לי את ימי ובעיקר שעות האימון שלך ונוסיף חלבונים בהתאם.
    אפשר לעשות גם דבר כזה: רשום לי את המשקל הנוכחי שלך עכשיו, ועוד שבוע [רק עוד שבוע] עלה שוב על המשקל ותן לי עדכון.
    מה משקל היעד שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרת אימונים

napo
    29/08/2008

שגרת האימונים היא כזאת: יום ראשון: בבוקר בערך 45 דקות משקולות חזה יד קדמית וגב בערב ריצת 6 ק"מ (הולך לעלות) יום שני: אימון משקולות בבוקר 45 דקות יד אחורית, כתפיים, בטן, רגל אחורית. יום שלישי: בערב ריצה 6 ק"מ יום רביעי: בבוקר בערך 45 דקות משקולות חזה יד קדמית וגב יום חמישי: בבוקר אימון משקולות בבוקר 45 דקות יד אחורית, כתפיים, בטן, רגל אחורית בערב ריצת 6 ק"מ (הולך לעלות) שישי: מנוחה שבת: מנוחה כיום משקלי 114 מטרות: מבחינת משקל כרגע אני רוצה לרדת ל100 (או יותר, אולי עם האוכל יבוא התיאבון) מבחינת ריצה אני רוצה לרדת מהשעה ב 10 ק"מ עד עוד חודשיים וחצי לחצי מרתון תל אביב (מקצה 10 ק"מ ) או למירוץ לוד (גם 10 ק"מ) אני אעדכן שבוע הבא לגבי משקלי. שוב תודה על הזמן והידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    29/08/2008

יופי, עכשיו בוא נראה איך אנחנו ממקסמים את השילוב של האוכל והאימונים.
    יום ראשון: חצי שעה לפני [!] האימון - בננה או יוגורט או גרנולה או טוסט עם גבינה או טוסיק עם כף טחינה גולמית. אם האימון הוא מוקדם מאד ואתה לא יכול אפילו לחשוב על אוכל - שים בפה 2 קוביות של שוקולד מריר 70 אחוז
    אם האימון בבוקר הוא ב - 10 ואתה מתעורר מוקדם יותר, אז אפשר לאכול גם שעתיים לפני. הפחממה חשובה, בתכתובת הקודמת רשמת שם ביצה קשה. זה לא פחממה. את זה אתה יכול לשמור ליום ללא אימון בוקר.
    אחרי האימון [שזה עד 3 שעות מהארוחה הקודמת ולא פחות משעה וחצי] שילוב של פחממה וחלבון. זה יכול להיות לחם דגנים עם גבינה או פרי עם יוגורט.
    בערב: כשעתיים לפני הריצה - זה יוצא ארוחת 4, נכון? אז שוב, חשוב שיהיו שם פחממות. זה יכול להיות אפילו קערת פסטה קטנה, כוס אורז חום שנשאר מהצהרים, כריך משתי פרוסות אפילו עם ממרח שוקולד [מה קורה עם זה באמת, לא חסר לך מתוקים?] ואחרי הריצה [ארוחת הערב?] כמו שרשמנו. שים לב שיש שם פחממה וחלבון. [טונה, תפו"א מבושל, ירקות, אגוזים, אתה יכול לקנח במעט גרנולה].
    לשתות מים !
    כיון שאתה לא עושה בכל יום אימון משקולות הייתי ממליצה לעבוד בכל אימון על כל קבוצות השרירים. בזמני המנוחה אתה יכול לעבוד על שריר אחר, אתה חוסך זמן וממשיך בשריפה הקלורית. למשל: אתה עושה סט של שרירי חזה ומיד עובר לבטן, ושוב לחזה. או חזה, במקום מנוחה מיד גב [שהוא השריר הנגדי] ואז שוב חזה. חימום דינאמי של 7 דקות לפני האימון.
    ביום ראשון אתה בעצם עושה שני אימונים לא פשוטים ואתה זקוק לאנרגיה הזאת. נסה ביום שכזה לפעול לפי התכנית שלנו.
    היה פעם פרק ב"ביגסט לוזר" ["לרדת בגדול " האמריקני] שהמאמנת המדהימה שם ישבה עם אחד המשתתפים שלא ירד גרם בשבוע אחד. והאמן לי - הוא היה ממש ענק. היא עברה איתו על רישומי האוכל שלו [הם מנהלים פנקס חשבונות קולינרי שם] וממש כעסה עליו. ואתה בטוח ככה שהיא כועסת עליו כי הוא אכל יותר מידי [ולכן לא ירד במשקל]. אבל היא אמרה לו בדיוק ההיפך. רשום שם שהוא צריך לאכול 1700 קלוריות והוא אכל רק 1000. לתשומת לבך...
    שלחתי אותך כבר לאתר שלי? יש שם דוגמאות של תפריטים, דווקא לבנים, בסדר גודל של כ -1800, 1900 קלוריות. זה יתן לך קצת רעיונות לגוון.
    אז התחלנו, בשבוע הבא נצפה לראות ירידה של חצי קילו. פנה אלי לשאלות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

napo
    07/09/2008

עד היום לא פיספבתי אף אימון, אני כבר רץ 7-8 ק"מ בכל ריצה, משתפר במשקולות אבל... משקלי נכון להיום בבוקר 116 ק"ג עליתי 2 ק"ג במקום לרדת, אני שומר על כללי האכילה לחלוטין, לא מנשנש ולא כלום (לעיתי ם אני אוכל אפילו פחות ממה שאני צריך כי אין לי זמן) מה אני עושה לא טוב? תודה רבה מראש על התגובה napo

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    07/09/2008

בוא נראה. קודם כל אסור לפספס ארוחות. כמה שזה נשמע אבסודר, גם אם אין זמן אתה צריך לאכול משהו קטן [שתמיד יהיה לך בתיק] על מנת שלא נגיע למצב של אגירת שומנים אלא של שרפה מתמדת דרך הפעילות האירובית השגרתית שלנו [נשימה בהליכה, חשיבה וכל הפעולות היומיומיות]
    במקביל - אני לא זוכרת אם עשית בדיקות של בלוטת התריס. בדיקה פשוטה דרך הקופה על מנת לוודא שהמטבוליזם תקין. הוא כנראה תקין אבל שווה לבדוק.
    כדאי כן לאכול מספיק קלוריות במשך היום, זה חשוב לירידה במשקל
    כמה זמן עבר מאז שאתה מיישם את התכנית החדשה שלנו?
    רשום לי שוב מה אתה אוכל במשך היום, כולל השעות. זה חשוב
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון 2

napo
    21/09/2008

אז ככה, לאחר עוד שבועיים של אימונים. תכנית האימונים כרגע היא: יום ראשון- אימון משקולות כל הגוף (חוץ מרגליים) יום שני- ריצה 10 ק"מ יום שלישי- אימון משקולות כל הגוף (חוץ מרגליים) יום רביעי- ריצה 10 ק"מ יום חמישי- אימון משקולות כל הגוף (חוץ מרגליים) יום שישי- ריצה 10 ק"מ שבת- מנוחה אני ממש משתפר במשקולות ובריצה (בעיקר בריצה), כרגע המטרה היא לרדת משעה בריצת 10 ק"מ היום אני בערך רץ שעה ו 4 דקות. הדופק הממוצע שלי ירד כבר ל 168 בריצה (התחלתי ב 195) לפי השעון אני שורף בכל ריצה כזאת 1500 קלוריות. באימוני משקולות אני כבר במשקל כפול בחלק מהתרגילים (גב, כתפיים) ובאחרים גם משתפר. תזונה: בוקר- כוס קורנפלקס עם חלב צהריים- בשר/עוף/דג + 4 כפות אורז אחה"צ- פרי ערב- שתי ביצים שתי פרוסות לחם עינן + לוש כפיות גבינה 3 אחוז + לבן עם קצת קורנפלקס. מבחינת המשקל..... לא יורד ולו גרם אחד. נכון להיום בבוקר 116 קילו סטטוס נוכחי: שמן אבל בכושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר יקר

ענת פלדמן
    21/09/2008

כל הכבוד על הרוח האופטימית שעולה מהשורה האחרונה בהודעה. האימון נשמע מעולה, אין מה להגיד אתה בכושר נפלא. הוא בקולרציה אפס בערך לכמות האוכל שאתה מזין את הגוף שלך. לפי הרשימה אתה ממש בסטרס. מה חסר ? אוכל. מתי? כמה?
    בוקר סביר
    ארוחת ביניים יוגורט וכריך מזין
    א. צהרים : וואו. 4 כפות אורז... נסה כוס וחצי של אורז חום מוכן והוסף ירקות טריים [פלפל עגבניה מלפפון ] בנוסף למנה החלבונית
    אחה"צ פרי + יוגורט
    ערב אפשר 4 כפות [!!] של גבינה 5 אחוז בנוסף למה שרשמת. אפשר להוסיף גם פסטה או עוד כריך אפילו. אתה צריך פחממות יקירי

אני יודעת שזה נשמע מעט הזוי אבל בשביל לרזות אתה צריך לאכול יותר ממה שרשמת.
    עברו כמעט שבועיים מאז ההודעה הקודמת. נסה את התפריט הזה בשבוע הקרוב ואז תעלה על המשקל. אחכ אני מרשה לך להתייעץ עם התזונאית של עופר..:))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי

אהרון
    29/08/2008

אם אתה רוצה לחסוך זמן, כסף ואולי אכזבות, אין אדם שיעזור לך יותר מענת דרך הפורום. את היעוץ הכי מקצועי ומועיל תמיד תקבל מאדם שהוא בעצמו איש ספורט וחינוך גופני בעל ראיה כוללת של הנושא. עד כמה שהספקתי להכיר אותה היא תשתף פעולה איתך ככל שיהיה צורך עד השגת המטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון

ענת פלדמן
    29/08/2008

תודה, אתה חמוד אמיתי. יום נפלא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונאית ספורט

עופר קיס
    21/09/2008

שלום לכולם.
    אני עובד בין היתר עם עופרי ילין ברמת השרון. ממליץ - יש לה תוצאות טובות
    טל 0545815915
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל ענת יותר טובה

גיא...
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיא מתוק... מה שלומך???

ענת פלדמן
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון! אין כמו ענת!

חיים1
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכול מעולה , מה איתך?

גיא...
    21/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התמיכה

ענת פלדמן
    21/09/2008

אין כמוכם. אני בטוחה בדרכי ורחוקה מלחוש מאויימת או משהו. הכל בסדר ! אתם מקסימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים במולטי טריינר
    אלי חופי
    14/08/2008

היי קניתי מולטי טריינר ורציתי לדעת איך אני אמור לקבוע את כמות המשקולות שאני מרים בתרגילים השונים כי מספר חזרות בסט לפי מה שהבנתי בודקים מה המקסימום שמסוגלים לעשות ומזה עושים בערך 60%-70% בכל סט. עד היום לא הייתי פעיל בחדר כושר מקצועי אבל התאמנתי בתרגילים כאלה שאפשר לעשות בבית(מתח שכיבות שמיכה כפיפות בטן וכו') ואני שוחה גם כל יום לפחות 40 דקות.המטרה שלי בעיקר היא להגדיל את מסת השריר כי ככה הרופא המליץ לי. .(אני בן 16 וחצי שוקל 65 והגובה שלי בערך 185 ס"מ) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרגילים במולטי טריינר

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    14/08/2008

התשובה שלך נמצאת בתוך השאלה. להתחיל ב"קטן" ובהדרגה להעלות את המשקל. אגב, למה הרופא המליץ לך להגדיל את מסת השריר [אם יורשה לי לשאול]
    שחייה היא מצויינת אבל לא בהכרח תגדיל את מסת השריר שלך. קח את זה בחשבון. אני חלילה לא אומרת להפסיק לשחות רק תהיה מודע לפעילות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ודרך אגב

אלי חופי
    15/08/2008

הרופא המליץ לי להעלות את מסת השריר מכיוון שכשבאתי אליו שקלתי בערך 62 קצת פחות והוא אמר שלפי הBMI אני צריך להעלות את המשקל אז שאלתי אותו איך להעלות כי מבחינת תזונה אני אוכל דוקא סדיר ובריא וזה יהיה טיפשי להתחיל לאכול ג'אנק פוד עם הרבה שמן וכאלה.בקיצור הוא אמר לי להעלות במסת שריר והתחלתי להתאמן במשקולות וכאלה ורק עכשיו קניתי מולטי טריינר. בקיצור תודה על התשובה שלך אבל את יכולה לתת דוגמא עם איזה משקל להתחיל או איך כדאי לבדוק את זה עם עצמי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    15/08/2008

תודה על ההסבר, עכשיו זה מובן. וברור - בלי ג'אנק,
    ניסוי וטעיה, ניסוי ותהיה. כיון שאני לא שם זה לא ממש עוזר. נסה לשים משקל מאד כבד, אם זה יותר מידי פשוט תוריד עד שזה נראה ומרגיש נוח, אבל לא קל מידי. התמד במשקל הזה במשך שבוע שבועיים וכשזה יהיה לך כבר קל - וזה יהיה "פתאום" קל יותר - תעלה, כך בהדרגה. אגב, אני מציעה לך לעשות ניסוי מעניין שיבוא במקביל לשקילה. תמדוד את היקפי השרירים שלך [בזרועות למשל, בירכיים ועוד] רשום את התוצאות ועוד חודש בערך תמדוד שוב ותראה מה התוצאה.
    מחכה לעדכון, בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• : ) ממש תודה

אלי חופי
    20/08/2008

עזרת לי מאוד ואני אשתדל באמת גם לעדכן אותך מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה :)

ענת פלדמן
    20/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת,
    טלי
    14/08/2008

תזונה נכונה-מהי?איך שומרים על זה?צריך ללכת לדיאטנית במיוחד בשביל זה? ספינינג-האם זה יהיה טוה בשבילי לעשות ספינינג למטרה של להיות יותר חטובה ולשמור על כושר? אני בת 16.8 ושוקלת 52, גובה 1.64

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת,

הוספת תגובה

• טלי

ענת פלדמן
    14/08/2008

תזונה נכונה היא תפריט מאוזן של הדיאטה שלך [דיאטה = אורח חיים מיוונית] כלומר צריכה אנרגתית [קלורית] מכל אבות המזון, בכמויות שפויות ובזמנים נכונים. אפשר ללכת לדיאטנית, אכן, אבל אפשר גם להעזר בכמה טיפים. למשל: 6 ארוחות ביום, שתיית מים, לדאוג לאכול גם חלבונים, גם פחממות ]עדיף מורכבות. כלומר אורז חום למשל], גם מינרלית גם ויטמינים [מהטבע - היינו פירות וירקות] להמעיט במטוגנים.
    העזרי במחשבון הזה:
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMR.aspx
    והזה:
    http://www.beok.co.il/Calculator_BMI.aspx

אם את אוהבת ספינינג זב מצוין, מצאי לך פעילות מהנה שתוכלי להתמיד בה לאורך זמן. את יכולה להעזר בפורום ספינינג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה