מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אופניים מול הליכון ועומס על הברכייםבתיה24/03/2008
שוב אני...
איזה מהשניים גורם לעומס רב יותר על הברכיים?
והאם זה נכון שבאופניים מספר השרירים ש"עובדים" הוא פחות ביחס לשרירים שמופעלים בעת הליכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
אייל אמון26/03/2008נכון,
ואמנם באופניים בעצימות בינונית וכסא בגובה מתאים...העומס על מפרק הברך אכן נמוך יותר מהליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה פעמיים בשבוע או 3 פעמים בשבועבתיה24/03/2008
שלוםםםםם :-)
מה עדיף
ללכת פעמיים בשבוע - שעה וחצי בכל פעם
או 3 פעמים בשבוע - שעה אחת בכל פעם
- באיזו אפשרות מהשתיים נכנסים לכושר רב יותר ובאיזו, שריפת השומנים גבוהה יותר
או שאין הבדל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתיה
אייל אמון26/03/2008שלום בתיה,
זו אותה שריפה קלורית מצטברת, בחרי את שנוח לך, יש יתרון למשך קצר יותר מכיוון שאת יכולה להעלות את העצימות, אך מה שאת עושה בהחלט מספיק לניטרול גורמי סיכון.
בדקי שאת בדופק גבוה ככל שניתן המאפשר לך להתמיד בביצוע המאמץ, וזה המפתח לשיפור הכושר יותר ממספר הפעמים בשבוע שאנחנו הולכים לשם הנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןמיואש24/03/2008
שלום...אני מתאמן בחדר כושר מספר שנים ורק לאחרונה זה סוף סוף השתלם לאחר שהתחלתי לרוץ...הורדתי משקל בעיקר ברגליים אך אני רוצה להמשיך ולהוריד בעיקר בטן וישבן ...איך אני מבצע זאת האם כדי להגביר את האימונים כי בממוצע באירובי אני מתאמן 4-5 פעמים בשבוע כאשר כל פעם זה 400-500 קלוריות שנשרפות (אגב אני לא אוכל הרבה אני מתמלא ממש מהר וכאשר אני מסיים לאכול אני מרגיש מלא לפחות ל-7 שעות)...
הגובה שלי 1.71 והמשקל שלי 74.8 עוד כמה עליי להוריד כדי שאני אהיה במאזן משקל תקין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
אייל אמון25/03/2008לגוף סיבות משלו מהיכן להוריד יותר את השומן, אך הירידה הינה מכלל חלקי הגוף, גם מהבטן והישבן..., ראייתך סובייקטיבית, והשמנה באזורים אלה מאפיינת השמנת גברים. סבלנות וגם לשם הגוף יגיע. גובה ומשקל אינם רלוונטיים מאחר והינך מתאמן אלא אחוז השומן שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןשקד23/03/2008
שלום, כיצד אני יכולה למדוד אחוזי שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת אחוזי שומן
אייל אמון25/03/2008שלום שקד,
ישנם מכשירים דיגיטאליים כיום כמו משקל הנותן גם אחוזי שומן.פשוט ונוח.
שאר המדידות מצריכות מיומנות ביצוע ושימוש בטבלה ,טבילה ושקילה במים או בתא לחץ או קרינת רנטגן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן צדשחר23/03/2008
היי,
איך אפשר "להיפטר" משומן צד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן צד
עופר קיס23/03/2008על ידי הורדת שומן בכל הגוף - להיות במאזן קלורי שלילי - להכניס פחות ממה שמוציאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לתוכנית אימוניםמאמון גבאלי22/03/2008
שלום רב ואחר
קנינו לא מזמן , עדיין לא הגיעו, מיטת חזה עם כיסה מתכוון עד 90 מעלות והליכון עם שיפוע מיכני של פרופורם, גם שני מוטות משקולות של 10 קילוגרם מתפרקות (המזוודות האלה 10 קילוגרם ב 100 שקל). בעבר אני התאמנתי בחדר כושר עם מדריך אבל זה היה לפני שנים, אני בן 28 , ואשתי אכן גם התאמנה בחדר כושר בצעירותה והיא בת 23, עכשיו אני מתכוונים להתאמן ולהתמיד בבית אחרי השקעה גדולה כזו, והשאלה היא
1. אני רוצה לחטב את הגוף שלי ליישר את הגב , לפתוח את הכתיפיים, ולשמור על כושר להגדיל מעט את השרירים שיבלטו מתחת לחולצות (טוב להיות כנה), איזה תוכנית מומלצת לי, האם ללכת על 3 שעות 3 פעמים בשבוע כאשר עובדים שעה קושר , ריצה, כפיפות , כפיצות , שעה על שריר ואעוד שעה על שריר אחר? כאשר מה הולך עם מה? או יש המלצה אחרת?
2. אשתי רוצה להרזות מה התוכנית המומלצת לה? שמירה על תזונה והליכה של שעה יומית? או יותר מזה או גם 3* 3?
אשמח לעזרתכם מאוד מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס23/03/2008זה גדול עלינו. תשאל שאלה או מספר שאלות מצומצם ובאופן ספציפי
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאדיר21/03/2008
יש לי שאלה בנוגע למשקל האם אני בסדר במשקל או לא טוב, אז ככה הגובה שלי הוא 1.70 ואני שוקל 63 ורצוי לציין שהכל שרירים ואני מתאמן במכון כושר שנה וחודשיים אז האם משקלי נכון או שאני צריך לעלות טיפה או לוריד יש לי גם כתפיים ממש רחבות אני בן 14 ואנשים חושבים שאני בן 15 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין
עופר קיס22/03/2008כן, משקלך תקין ואם אתה מרגיש טוב , בריא ואתה פעיל, תמשיך כך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי כושרלארא21/03/2008
בערוץ 21 מפרסמים סטפר כריות אוויר והטענה שהוא שורף 950 קלוריות בשעה..מה דעתכם עליו? האם הוא יכול להזיר לברכיים? מה ההבדל בינו לבין טוויסט אנד שייפ? שגם אותו מפרסמים בערוץ זה ולבסוף שאלה אחרונה, למי שרוצה לחטב את הגוף ולעצב אותו מה עדיף? מכשירים אלה או אופני כושר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי כושר
עופר קיס22/03/2008אני לא מכיר את המכשיר, יתכן והחברה האחרים כן.
באופן עקרוני אפשר להגיע לשריפה יותר גדולה בסטפר אך נראה לי שזה זניח.
לגבי כמות האנרגיה הנשרפת בשעה זה תלוי בעיקר במשקל המתאמן ומסת השריר שלו ולא רק במכשיר.
אכן יש עומס על הברכיים במכשיר סטפר , תנסה סטפר אחר לאימון או שניים לעומת אופני כושר ויתכן שזה יעזור לך להחליט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםפרי21/03/2008
אני רוצה להוריד במישקל במיוחד בטן וישבן אבל בלי כושר גופני כי אסור לי מפני שאני חולה איך אני מורידה במשקל בלי כושר גופני הכי חשוב לי זה בטן וישבן תודה אשמח לקבל תגבות מכולם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן וישבן
עופר קיס22/03/2008אין אפשרות להוריד בנקודה מסויימת, אך אם הירידה נעשית באופן מבוקר ונכון אתה תרד גם שם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעמית21/03/2008
שלום
אני בן 16 וברצוני לדעת אם התאמנות במתח בגיל הזה כל יום פעמיים ביום עושה איזה שהו נזק.
שאני אומר נזק אני מתכוון לכך שאולי עלול להיווצר איזה שהו שבר מאמץ, מכיוון שקראתי שצריכים לשמור 48 שעות בין אימון לאימוןבכדי לתת לעצם זמן לבנייתה, אך מצד שני זהו אימון קצר ביותר (2 - 3 דק).
אני גם רוצה להוסיף שאני הולך כבר לחדר כושר חצי שנה.
שאלתי היא: האם אימון במתח בנוסף לחדר כושר יצור איזה שהוא שבר בעצם או יחליש אותה?(מכיוון שצריך מנוחה בין פעילות אחת לשנייה)
שאלה שנייה: האם 2 אימונים במתח כל יום בבוקר ובערב יצרו נזק לעצם?דרך אגב: אתרכם מעולה...
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח
עופר קיס22/03/2008עמית שלום
צדקת, רצוי לתת 48 שעות לפחות בין אימונים על אותו השריר.
לא, אל תבצע אימון כל יום ובטח לא פעמיים ביום על מתח שמהווה בשבילך אימון כוח ולא אימון סבולת.
יתכן והנזק לאו דווקא יהיה בעצם אלא יותר סביר שאתה עלול לגרום לדלקת ברקמות רכות כמו גידים ומעטפות.
הוסף את אימון המתח לתרגילים שאתה מבצע בפלג גוף עליון גב עליון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייהרועי21/03/2008
שלום !
רציתי לשאול לגבי שחייה.
1.לא מזמן נרשמתי לחדר כושר והתחלתי לעשות שחייה של שעה כל יום שזה די אינטנסיבי גם בגלל שאני עם עודף משקל. אבל אני מאוד נהנה.
רציתי לשאול אם יש עניין להוריד את המינון, כי מישהו אמר לי ששריר צריך מנוחה ואני לא נותן לו מספיק זמן להיבנות, האם כדאי לקחת הפסקות יותר ארוכות או שכל יום שעה זה בסדר ?
2. אני מאוד מקווה שהשחייה תעזור לי לרדת במשקל, אבל כולם אומרים שהליכה הרבה יותר. האם הליכה יותר טובה להרזיה מאשר שחייה ??? בשחייה אני מרגיש שהגוף מוציא המון אנרגיה, פי כמה מהליכה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה
עופר קיס21/03/2008מחקרים שנערכו לגבי שחיה והרזיה לא מעודדים כנראה בגלל נפילות הסוכר שקורות עקב הכניסה למים, כך שאם אתה שוחה לצרכי הרזיה - אל
לגבי התאוששות מחדר כושר . בטוח ששעה שחיה יום אחרי אימון עצים על חצי גוף עליון יפגע ביעילות אימון הכוח וההתאוששות לאימון הבא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב ועיצוב זרועותלארא20/03/2008
אחרי הורדת 17 קילו הזרועות שלי מעט הידלדלו וכעת אני צריכה דחוףףף מכשיר לחיטוב ועיצוב הזרועות..על איזה מכשיר אתם ממליצים? שיעזור לי גם בזה וגם בחיטוב פלג גוף עליון (מותניים וחזה)..אשמח לקבל תשובה בהקדם..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב ועיצוב
אייל אמון20/03/2008הגיוני ושכיח,
כל מכשיר שבו את מבצעת כפיפה במרפק מחזק את הזרוע מקדימה, ולהיפך פשיטה-זרוע אחורית.
העיקרון כאן הינו ההתנגדות שצריכה להיות שבין 12-15 חזרות בהתחלה ואח"כ 6-12 חזרות בשניים או 3 סטים, שהמשקל המורם הינו גבוה ואינו מאפשר ביצוע של מספר חזרות רב יותר.
3-4 אימונים בשבוע יוכלו לסייע מעט...
הייתי ממליץ לך להשקיע מעט יותר ולהירשם למועדון ושר בו האפשרויות אינן מוגבלות והחוויה של האימון שבעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהאבי20/03/2008
שלום ותודה מראש אני מתאמן ונוצרו לי סימני מתיחה איך אני מונע שלא יופיעו עוד ואולי מטשטש את אלו שהופיעו אם אני יגדל מעליית מסת שריר המתיחות יגדלו ואם כן מה הפתרון להפסיק להתאמן להתאמן אם פחות משקל ועוד שאלה אני עובד הרבה על הבטן ואין לי קוביות מה אני צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי...
אייל אמון20/03/2008אבי, לא ניתן לטשטש את סימני המתיחה ללא התערבות כירורגית, אל תספיק להתאמן, ה"גדילה" של הסימנים לא תהיה משמעותית כפי שאתה חושב.
יש לך קוביות בבטן, אימון אירובי ותזונה דלת קלוריות שתביא לגירעון בצריכה של האנרגיה היומית יראה לך אותן . אין צורך לעבוד הרבה על הבטן אלא 3 -4 סטים של 20-15 חזרות המבוצעות באיטיות עם מנוחה של 30-45 שניות יתרמו לבטן חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוקשיר20/03/2008
אם מסובבים חישוק (כמו של מתעמלות אומנותיות) באיזור הבטן זה עוזר לחיטוב המותניים והבטן? בנוסף לפעלות אירובית ואם כן איפה משיגים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוק
עופר קיס23/03/2008SORRY . לא. אבל יתכן שזה מהנה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור רגליים וכושרעומר19/03/2008
שלום בעבר שיחקתי טניס, פרשתי וחזרתי לאחרונה.
מה שקורה זה שהרגליים כואבות שאני משחק, אמרו לי שזה בגלל שחזרתי בפתאומיות ועדיין גם הכושר לא טוב והברכיים לא חזקות.
אני רוצה לשפר את הכושר אבל הבעיה שאני חייב לעשות בהדרגה, כי העומס של הגוף כנראה פוגע בברכיים. אז מה לעשות? איך להתחיל? ריצה הסבירו לי שיכולה להזיק לברכיים ואפילו הליכה מהירה.. עד שהברכיים יתחזקו.. אולי כדאי להתחיל לרכוב על אופניים?( כי אז אין מכה על הברכיים..)
תרגילים על מזרון גם יכולים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניס
עופר קיס23/03/2008יתכן והשרירים ברגליך חלשים ועקב כך העומס עובר למפרק הברך אך גם יתכן ופיתחת בעיה אורטופדית תקבל אישור מאורטופד לשחק ותכתוב לנו שוב ותציין זאת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)