מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאמץמורן05/03/2008
אני בת 19 שוקלת 57 והתחלתי לעשות הליכות בחדר כושר כדי להוריד קצת מהמשקל
עד היום לא עשיתי ספורט, אני לא יודעת למה אבל יש לי תחושה כאילו אם אני יעשה ספרוט ויאתמץ יותר מידי הדפיקות לב שלי יהיו מהירות מידי ועלול לקרות לי משהו..
אני יודעת שאולי זה נשמע קצת לא הגיוני אבל מידי פעם שהייתי סתם שוכבת במיטה הייתי מרגישה את הדפיקות לב שלי חזקות לפעמים סתם ככה. והייתי מפחדת מזה
האם אפשר לבדוק את זה, אם באמת יש בעיה כולשהי במהלך התאמצות פיזית חשוב לציין שהסיבולת לב ראה שלי מאוד מאוד נמוך אני רצה פחות מדקה ומתעייפת כאילו רצתי 2 קילומטר
מה הדופק שצריך להיות לאישה בהליכה והן בריצה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
עופר קיס05/03/2008מורן שלום
ראשית, עליך להביא אישור רפואי לפי החוק על מנת להתאמן בחדר כושר. כאשר את אצל הרופא, ספרי לו על הדופק המהיר במנוחה.
כאשר את מתאמנת בחדר כושר, אל תרוצי,כיוון שעדיין אין לך כושר מתאים לריצה אלא תצעדי על ההליכון במהירות בה את מרגישה עבודה אך לא קשה מדי. הכושר הגופני שלך ישתפר ולאט לאט
תוכלי לעבור לריצה
אני ממליץ על דופק של 130-137 למשך 20 דקות בהתחלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מורן06/03/2008תודה רבה על העזרה.
אני החלטתי לקנות לי שעון דופק שיהיה לי קבוע על היד וכך שגם שאני בחדר כושר אני אוכל לעקוב אחר הדופק.
לגבי האישור לא ממש דאגתי לאישור כי אני מכירה את המדריך חדר כושר ככה שאני נכנסת בלי שום אישור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
ישראל פרנקל06/03/2008שלום מורן
על נת להתחיל נכון ובאופן בריא ובטוח את פעילותך הגופנית הייתי ממליץ לך לבקש מרופא המשפחה שלך להפנות אותך לבדיקה במאמץ. הבדיקה היא פשוטה ומהירה ותוכל לתת לך מענה מדויק על שאלותיך החשובות.
הבדיקה הזו תוכל לתת תשובה גם על אופן פעילות הלב ומהו כושרך הגופני.
ממליץ בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושרעמית מויאל04/03/2008
שלום אני כבר עושה קושר איזה 7 חודשים ויש לי שאלה
עם אני יעשן 2-3 סיגריות בשסוע ההישגים יהיו יותר נמוכים
(אני בן 13)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
עופר קיס04/03/2008יתכן ולא. אך עם תעלה מעבר לכך הישגיך עלולים לרדת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לפני ואחרי אימון.אלכס03/03/2008
אני בן 22 ומתכוון להתחיל להתאמן במכון כושר במטרה להעלות משקל ונפח שרירים.
מה כדי לאכול לפני ואחרי אימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני ואחרי אימון
עופר קיס04/03/20081. אם זו ארוחה מלאה מומלץ שעתיים עד שלוש פני אימון
2. אם פרי או יוגורט חצי שעה פני אימון
3. מיד לאחר אימון או משקה חלבון או פרי תוך שעה ארוחה מלאה (פחמימות חלבונים ומעט שומן בריא).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימוניםלירון03/03/2008
שלום, אני מתאמן כבר 7 חודשים בחדר כושר כשהגעתי שקלתי 62 עכשיו אני שוקל 70 וחצי, לפני חודשיים שקלתי 72 והייתה לי תוכנית פירמידה abc 5 פעמים בשבוע, בגלל הירידה החלטתי לשנות ל4 סטים 8 חזרות 4 ימים בשבוע
למעשה יש לי שני שאלות
האם ההתקדמות היא טובה ל7 חודשים?
האם כדי לי לשנות את התוכנית בעוד חודש ל6 פעמים בשבוע ולעבוד על כל חלק ביום נפרד?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקדמות
עופר קיס04/03/2008כן, התקדמות נהדרת ל7 חודשים
תנסה ותראה . תכתוב כל יום את האימונים והמשקלים ותראה אם אחרי חודש יש התקדמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשיר03/03/2008
שלום!
התחלתי להתאמן ואני נהנת מאוד. אני מתכוונת להתאמן 5 פעמים בשבוע. המטרה היא לעלות סיבולת לב-ריאה, למצק את הגוף ולהוריד 10 ק"ג . אני בת 27 174 ס"מ ו67 ק"ג. בתחילת האימון אני הולכת בקצב 7.4 חצי שעה (בדופק 160), אח"כ עושה מכשירים לידיים ורגליים, עושה תרגילי בטן, ובסוף עוד 20 דקות של הליכון או "סקי" -סה"כ כשעה וחצי אימון. התחלתי להקפיד גם בתזונה.
האם תוכנית שלי מספיק טובה בשביל להגיע למטרות שלי? ואם לא איך ניתן לשפר אותה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס04/03/2008אירובי 5 פעמים בשבוע. לגבי משקולות אם מעבר ל 3 פעמים צריך לחלק את הגוף ולבצע כל פעם עבודה על שרירים אחרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
שיר05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהשיר03/03/2008
כמה קלוריות שורפים בשעת הליכה מהירה? לא מאוד מאוד מהירה. ואם אני הולכת כמעט כל יום שעה וחצי או שעתיים האם זה מועיל או שזה יותר מידי זמן ללא תועלת משמעותית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות להליכה
עופר קיס04/03/2008הליכה מהירה( תלוי במשקל) עשויה לשרוף בין 250-450 ק"ק לשעה
כן, זה מועיל לבריאות, כושר וירידה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר טוב הליכה או מכון כושר?יסמין03/03/2008
שלום רב,
1.היה לי ויכוח עם חברה לגביי מה יותר אפקטיבי: לעשות הליכה או לעשות מנוי לחדר כושר.
היא טענה שהליכה מחטבת רק את החלק התחתון של הגוף ולא יעילה כמו ספינינג ושיעורי אירובי שיש במכוני הכושר השונים.
אז השאלה שלי היא האם היא צודקת?הליכה באמת פחות יעילה ממה שמציעים בחדר כושר?כלומר אם אני הולכת חמש פעמים בשבוע כשעה בכל פעם אז בכל זאת אשיג תוצאות פחות טובות מאחת שיש לה מנוי לחדר כושר?
2.עוד שאלה קטנה: אני לא יכולה לנשום מהאף ואני שמה לב שבזמן הליכה אני ממש סובלת מהעובדה שאני לא יכולה לנשום כראוי, אז האם זה מסוכן?כי אני יודעת שיש חשיבות רבה לנשימה בזמן פעילות גופנית..
תודה רבה!!!!
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה בחוץ או מכון
עופר קיס03/03/2008לא משנה היכן עושים את הפעילות נכון:
השאלה היא, אם הקושי בזמן ההליכה בחוץ ובשעורי ספינינג או אירובי הוא דומה,
סביר להניח שלא והעצימות בשעורים גבוהה יותר
לגבי הנשימה, תנשמי מהפה , רק כך אפשר להכניס כמויות אויר מספיקות בזמן פעילות מאומצת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!!
יסמין03/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דופק בזמן אימון ריצהאבי02/03/2008
שלום - לא שמרתי על כושר מעל שנה. אני בן 32 עם מבנה גוף רזה (1.81גובה - 72ק"ג) לאחרונה חזרתי לבצע אימוני ריצה של כ-20 דקות אחת ליומיים. אני שומר על דופק ממוצע בריצה של כ-167 פעימות לדקה ואני מרגיש שאני כמעט לא מתאמץ כך. פעם הייתי רץ ללא שעון דופק והייתי מתאמץ הרבה יותר. האם להעלות את מהירות הריצה ואת הדופק הממוצע ? - (מטרת האימון שיפור כושר אירובי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ריצה
עופר קיס03/03/2008ממש אין צורך, שמור על הדופק, או הורד אותו לכיוון 160 והגדל בצורה הדרגתית את משך הריצה ל 40 דקות. הוסף כל אימון דקה עד שתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ומשקלשרון02/03/2008
לאחר 4 הריונות עם עליה משמהותית במשקל בממוצע 24 ק"ג בכל הריון
החלטתי שאני רוצה להתחיל בכושר ע"מ לחזק את השרירים הרפויים.
הבעיה שלי היא : אני בת 38 ושוקלת 45 ק"ג וגובה 1.59 מ'.
התחלתי לפני חודש וחצי 4 שעות בשבוע, בכושר יחד עם מדריכה .
אני מרגישה שהתחלתי לרדת במשקל וזה מה שאני מאוד לא רוצה שומרת על כל גרם.
אוכלת סדיר כל 4 שעות.
מה אני צריכה לעשות ולאכול על מנת לא לרדת במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת אחוזי שומן
עופר קיס02/03/2008שרון שלום. למרות שמשקלך נמוך, יתכן ומסת השריר שלך מאד נמוכה ומה שהורדת הוא שומן.
ברשי מן המדריכה למדוד לך אחוזי שומן ותכתבי לי מה אתן מבצעות 4 פעמים בשבוע
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבוניםחסוי01/03/2008
שלום ברצוני להתחיל לעלות במסת שריר אני בן 15 וחצי רזה וגבוה מטבוליזם מהיר ואני יודע שצריך בעיקר הרבה חלבונים בשביל להעלות במסת שריר רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לאכול יותר חלבונים או שעדיף להתחיל לשתות שייקים ומה עוזר יותר ומשפיע יותר מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים
עופר קיס01/03/2008פשוט תאכל יותר אוכל,גם חלבונים וגם פחמימות מורכבות במסגרת תזונה מאוזנת ובריאה
לא ממליץ על שייקים אלא אם אין ברירה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה וסבולת לב ראה (דחוף)בני01/03/2008
שלום, אני מתאמן כבר כמה חודשים בריצה של 3 קילומטרים.
יום כן ויום לא.
לאחרונה חליתי בדלקת גרון,
נמה שמנע ממני לרוץ שבוע שלם.
ורציתי לדעת אם הרמה שאליה הגעתי ירדה
באופן משמעותי ואם אוכל לחזור תוך זמן קצר (פחות משבוע)
לרמה בה הייתי.
אשמח מאוד מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי.
תודה רבה,
בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
עופר קיס01/03/2008אם היה לך כמה ימים חום , כן אז יש ירידה די חזקה וצריך לחזור בהדרגה תוך שבועיים
אם לא אז יותר מהר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום לא היה
בני01/03/2008רק כאב גרון, והעדפתי שלא להעמיס על הגוף, בעקבות כך לא רצתי שבוע.
האם לדעתך אוכל לחזור למה שהייתי בזמן קצר יחסית ?
וגם אשמח לדעת, כמה זמן אמורים לרוץ 3 קילומטר בזמן טוב מאוד ?
תודה מראש,
בני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן ל 3 ק"מ
עופר02/03/2008תחזור מהר, אין ספק
זמן טוב פחות מ 13
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה פעילות גופנית אפשר לבצע בבית??or01/03/2008
איזה סוג של פעילות טובה ניתן לעשות בבית,
וכל כמה זמן? , כמה שעות? על מנת שיהיה פקטיבי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות בבית
עופר קיס01/03/20081. אם יש מדרגות, עליה וירידה על מדרגה אחת, למשל עליה עם ימין, עליה עם שמאל, ירידה עם ימין, ירידה עם שמאל,לבצע 10 ברגל ימין, 10 בשמאל, ולאחר מכן 11 בכל צד ולמדוד זמן, להתיח ב 2 דקות ואז ללכת קצת מסביב לבית ולהתושש ולבצע שוב
מתחילים 5 כפול 2 דקות עם דקה ביניהם ולאט ובהדרגה מוספים זמנים ומפחיתחם זמני מנוחה. לא לשכוח ללכת מסביב 2-3 דקות בסיום האימון ולבצע מתיחות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בהתחלת אימניםגיא01/03/2008
שלום אני בן 17 וחצי ומשקל הגוף שלי הוא 52 שזה דיי נמוך (זה עובר בגנים ) אבל זה עדיין נמוך אני אוכל פשוט המון ולא משמים וכנראה הבעיה היא חוסר פעילות גופנית שאצלי היא ממש ירודה...
עכשיו אני רוצה להתחיל ללכת למכון כושר לבנות שרירים ממה כדי להתחיל כמה אימונים ומה לאכול אתם יכולים לומר לי או להפנות אותי
ניסיתי לפני חצי שנה מכון כושר והרגשתי אחרי האימון שאני כמעט ולא יכול ללכת תעזרו לי בבקשה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיא שלום
עופר קיס01/03/2008אני לא יכול לעזור , זה מורכב מדי, אתה חייב למצוא מכון עם מדריכים מקצועיים ואכפתניקים - אפילו בשביל כסף נוסף , לך למקום טוב יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאמן בשעות מאוחרותרונן01/03/2008
שלום,
אני מפקד בקורס צבאי וכמו רוב הקורסים בצבא הלוז שלנו נורא צפוץ.
אני מקפיד לרוץ לפחות שלוש פעמים בשבוע, והרבה פעמים יוצא שאני רץ בסביבות 1 בלילה, ישר אחרי זה מתקלח והולך לישון.
רציתי לשאול האם יש נזק באימון בשעות מאוחרות (יש לציין שאני קם לפעמים לפני 6), ובנוסף רציתי לדעת האם שינה ישר לאחר פעילות גופנית מזיקה לגוף.
תודה רבה,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשה מה שצריך לעשות
עופר קיס01/03/20081. תקפיד לאכול אחרי כל אימון , לא משנה השעה ( בלילה לחם עם גבינה)
2. אם אין זמן אז מוצאים זמן, כל הכבוד - תמשיך
3. לרוב האנשים קשה להירדם אחרי פעילות, אם לא מפריע לך - הרווחת
חזק ואמץ
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה בריא או לא???
רונן01/03/2008האמת שאני מגיע לרמות עייפות כל כך גבוהות שזה לא מזיז לי :)
אבל אני שואל שוב האם זה מזיק בצורה כלשהי לגוף??? אולי פשוט עדיף לי לישון יותר מוקדם ואז לעשות את הריצה הזאת בוקר...למרות שזה פחות ריאלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריצה בלילה
עופר02/03/2008אם יש לך אפשרות לרוץ בבוקר, אין ספק שעדיף, מכל הבחינות
בהצלחה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון לשיפור כושר נשיאהמילואמניק01/03/2008
שלום,
אני באמצע שנות ה30, כושר סביר, לא מתאמן בצורה סדירה. עקב שינוי בתפקיד אני זקוק ליכולת נשיאה של 40% ממשקל גוף בהליכה למרחק של 10-15 ק"מ (למשך חודש בשנה). האם יש טעם להתאמן עם משקל על הגב או שמספיק לשפר כושר אירובי כללי? איזה שרירים כדאי לעבוד באימוני כוח (חשבתי על ארבע ראשי, תאומים וטרפז)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
עופר קיס01/03/2008שאלה לעניון , אז ככה - קצת מורכב
1. תארגן פקל בינוני 20 ק"ג ובצע סטים של 15 סקווטים תתחיל ב 2 סטים ועלה ל 5. אחר כך תתחיל להגדיל משקל כל שבועיים ב 5 ק"ג עדל 50 ק"ג
2. תרגילי חיזוק סטאטיים לבטן - מצב שכיבת סמיכה על האמות ולהחזיק עם בטן בפנים - תתחיל עם 3 כפול 10 שניות ותגיע ל5 כפול 20-30 שניות 0 עם הגב כואב תכניס יותר בטן או תוריד זמן.
3.פשיטות גו על מכשיר ( כסא רומי 2 כפול 10 ולהגיע ל 3-4 כפול 20 בהדרגה
4. תתחיל בצורה הדרגתית ללכת עם 20 ק"ג על הגב על הליכון תעלה בקילומטרים ואז תוסיף משקל.
בצע מתיחות לירך אחורי, ארבע ראשי, מותן כסל,, תאומים וגב תחתון.
זהו בקצרה עיקר הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)