פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף,הליכה אוח.כושר?:אני מתאמנת
    ס.
    19/03/2008

בקראטה 3 פעמים בשבוע כ-50ד'. האם עדיף להוסיף הליכה מהירה
    45ד' פעמיים בשבוע,או לנסות ח.כושר? אגב,אני בת 38,מעולם לא הייתי
    בח.כושר ואין לי מושג כיצד מתאמנים בו...
    אז מה עדיף מבחינת הוצאה קלורים וכושר? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה או חדר כושר ?

אייל אמון
    19/03/2008

אם את נרשמת לחדר הכושר בשביל ללכת על המסילה זה אותו דבר :) ,
    וברצינות, הוצאה קלורית רבה מתקבלת מביצוע ממושך של פעילות בקצב הכי גבוה שבו את יכולה להיות במהלך הפעילות קרי דופק וצריכת חמצן, אך להתמיד בפעילות מעל 20 דק'.
    חדר כושר חשוב לשינוי הרכב גוף וחיזוק, אך יש בו גם מכשירים אירוביים לא מעטים שמגוונים את הפעילות האירובית ותורמים להתמדה בביצועה , והתמדה זה שם המשחק בעולפם הכושר !!!
    מה עדיף ? תבחרי, ואם לחד"כ פנית, התייעצי עם הגורמים המקצועיים באותו מקום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפני ואחרי אימון
    תמר
    19/03/2008

שלום אני שוקלת 80 ק"ג וגובהי 170 ס"מ. אני מנסה להוריד במשקל.
    כחודשים אני מתאמנת בחדר כושר ובספינינג.
    בינתיים רזיתי רק 6 ק"ג, אמנם גם הצטמצמתי ביקפים אך אני עדיין לא מרוצה.
    1. אולי יש לך איזשהיא הצעת שיפור? (תזונה כ2500 קק"ל ליום)
    2. מה אני אמורה לאכול לפני ואחרי אימון כשאני במגמת ירידה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפני ואחרי אימון

הוספת תגובה

• תזונה - תמר

אייל אמון
    19/03/2008

כל הכבוד על הרזיית 6 ק"ג תמר !!!,
    בעיקרון כל ק"ג נוסף הופך למלחמה קשה יותר, אך הפעילות הגופנית מונעת את הירידה בחילוף החומרים המאפיינת ירידה במשקל עקב אובדן רקמות המקיימות מטבוליזם.
    בעיקרון - כלל מספר 1 - להוציא יותר אנרגיה ממה שנכנס לגוף.
    ייתכן ו-2500 קלוריות הינן כסך הוצאתך ואז שינויי משקל לא ייצפו באופק, נסי לצמצמם קצת תוך כדי העלאת משך הפעילות האירובית המבוצעת או אותו זמן אך עצימות גבוהה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדיר
    18/03/2008

יש לי שאלה הגובה שלי הוא 1.68 ואני שוקל 54 ואני מתאמן כבר שנה ועוד חודשיים אני מתחיל במכון כושר בינתיים התאמנתי בבית עכשיו השאלה שלי היא כמה אני צריך לשקול האם אני שוקל נכון ועוד דבר מה לאכול אחרי אימון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משקל נמוך

עופר קיס
    19/03/2008

אדיר שלום,
    אכן משקלך נמוך במעט, אך אם הנך בריא, אוכל בריא ומספיק ופעיל גופנית, אינני רואה בעיה.
    אם אתה מעוניין להעלות שריר והינך רזה ( אחוזי שומן נמוכים) עליך לאכול יותר. יותר חלבון, יותר פחמימות מורכבות ויותר פירות וירקות. העליה בכמות המזון תתאים להצטרפותך למועדון בריאות כך שהמשקל הנוסף שתעלה יהיה שריר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - הליכה
    שיר
    18/03/2008

תודה על התשובה הקודמת.
    ההליכה שהתחלתי לעשות היא 40 דקות 5-7 פעמים בשבוע אך זוהי הליכה ממש מהירה שלא ניתן לדבר בה ואני מניפה ידיים במהירות. האם הכמות והזמן יעילים להרזיה, כמובן עם אכילה מאוזנת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך - הליכה

הוספת תגובה

• המשך הליכה

אייל אמון
    18/03/2008

בהחלט שרון,
    עכשיו עיקרון ההתמדה והסבלנות הינם שם המשחק ואם את אוכלת פחות ממה שהגוף מוציא מידי יום, בסוף הגוף נכנע !!! כל 7700 קל' של גירעון שוות לק"ג שומן !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לפני הליכה
    שיר
    17/03/2008

אם אעשה הליכה מאוד מהירה כמעט כל יום מה כדאי לי לאכול לפני ההליכה ואחריה? כי אני עושה הרבה פעמים הליכה בלילה ולא בא לי לאכול אחר כך. האם האכילה אחרי גורמת לשריפת שומנים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפני הליכה

הוספת תגובה

• אכילה לפני אימון

אייל אמון
    17/03/2008

שרון שלום,
    אכילה לפני אימון : עד שעתיים לפני אימון ניתן לאכול מזון פחמימתי, סמוך יותר לאימון פרי קל או חטיף אנרגיה לא יזיקו, סמוך מאוד לאימון , כשעה לפני, מומלץ לא לאכול. לאחר האימון מנת חלבון חשובה לקליטה איכותית בשריר שמתקן את הרקמות שנפגעו בו וזקוק לחומרי בניה הלא הם החלבונים, מנה של 25-30 גר' משולבת פחמימה (אורז ועדשים, או לחם עם 100 גר' גבינה לבנה) יכולים להיות טובים לאחר האימון.
    לא שומן וחלבון סמוך לפני הפעילות , מכביד ולא מתפרק במשך מספר שעות במיוחד חלבון המתפרק הכי לאט...
    אכילה אחרי אכן גורמת לשריפת שומנים יותר מאשר לא תאכלי עקב היותו של העיכול - צרכן אנרגיה , אך לא בכמות שתרזי מכך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצת 2000
    אילון
    17/03/2008

ערב טוב
    בחצי שנה אחרונה התחלתי להתכונן קצת יותר ברצינות לקראת קורס הקצינים שאני אמור לצאת אליו בעוד שבועיים. רק שבכל הזמן הזה התאמנתי רק על ריצות למרחק. אז יוצא שאני רץ 8 ק"מ בכ45-50דק' בעצימות גבוהה, וב65-70דק' בעצימות סבירה. לפני שבוע היה לי מבחן בראור. בריצת ה2000 הוצאתי זמן, לדעתי, די מעאפן, של 10 דק' ו4 שניות.
    שרירים ברגליים יש לי. הייתי שחקן כדורגל עד כיתה ח', ומאז (עם הפסקה של שנה) התאמנתי באומנות לחימה שמתמקדת ברגליים. סיבולת אני מאמין שיש לי. רק הבעיה היא של ה2000.
    ניסיתי לרוץ יום אחרי יום פעמיים. בפעם הראשונה לא סיימתי את הריצה כי הרגשתי שהקצב פשוט איטי מדי. בפעם השניה סיימתי - בזמן של כ11 וחצי דק'. כשאני לוקח יום מנוחה, לעומת זאת, הגעתי כבר ל9 40 דק' ואני שואף לשפר את זה בזמן שנשאר לי.
    השאלה היא האם זה הגיוני? האם זה רק בראש, או שזה משהו מעבר?
    איך בדיוק אני אמור לרוץ 2000? קצב מהיר בהתחלה, להוריד את הקצב לאט לאט ולקראת הסוף להגביר?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצת 2000

הוספת תגובה

• ריצת 2000

אייל אמון
    17/03/2008

איילון שלום,
    אשתדל לתמצת שיחה של 45 דק' לפחות לשאלה שכזו במספר מילים ...
    ברכותיי לרצונך להצטרף לשורת הקצינים , אם אתה רוצה להשתפר ב- 2000 רוץ 2000 ולא 8 ק"מ !!! , חלק את הריצה לקטעים של 500 מ' ורוץ אותם 4 פעמים בקצב גבוה מידי פעם ונוח כזמן ביצוע ה- 500 מ' קרי אימון הפוגות. ריצת 2000 מ' הינה ריצת הספק אירובי ולא סיבולת אירובית , לכן האימון צריך להתמקד בהספק אירובי דוגמת קטעי ריצה של 500 עד 2000 מ' ואולי קצת יותר.
    נהוג לקחת הפוגה כזמן הריצה במרחקים שכאלה אם הינך חובב.
    לגבי הקצב ... אל תפתח מהר מידי , נסה להיות במצב יציב הכי מהיר שאתה יכול וב200 מ' אחרונים האץ לסיום. זה לא רק בראש... זה בעיקר ברגליים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אילון
    18/03/2008

רצתי עד עכשיו ריצות ארוכות בשביל לפתח סיבולת, בלי שום קשר ל2000, מתוך הנחה שזה יהפוך את ה2000 לקל יותר. מסתבר שלא.

אז אם הבנתי נכון - לרוץ 500 מטר יום-יומיים, אחר כך 1000 מטר, אחר כך 1500 מטר ואחר כך 2000?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    גיא
    17/03/2008

שאלתי אתכם שאלה בבקשה תענו לי עלייה ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ענינו - ראה בהמשך

ישראל פרנקל
    18/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענינו - ראה בהמשך

ישראל פרנקל
    18/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח
    איתמר
    17/03/2008

אני כבר חצי שנה-7 חודשים מנסה לעשות מתח
    לפני כחודש אחד ממנהלי הפורום המליץ לי על תרגיל,אותו עשיתי פעם ביומיים-לפי ההוראה,
    ואני עדיין לא יכול
    אני לא שמן
    1.64, שוקל 48 ק"ג
    אני גם שוחה,רץ פעמיים בשבוע,ואין לי בעיה עם שכיבות שמיכה (עושה 15 ) וכל שאר התרגילים
    מה אפשר לעשות?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מתח

הוספת תגובה

• מתח

אייל אמון
    17/03/2008

אל תהיה במתח -
    הצלחה בטוחה .
    קח כיסא הגורם לך להיות בגובה המתח, היתלה ורד לאט ,
    חזור על כף מספר פעמים ואחרי מספר ימים מתח ראשון מופיע אצלך.
    ניתן גם בשלב מתקדם יותר לנתר כדי לעבור עם הסנטר את המתח ולרדת לאט לאט הכי לאט שאתה יכול.
    התכונן לכאבי שרירים קלים עקב סגנון אימון זה, אך האפקט שלו איכותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 12.5
    אריק
    16/03/2008

שלום,

בני בן 12.5 קצת מלא ויש לו קצת בטן (שוקל 52 קילו גובה 150)
    הוא נמצא בחוג ג'ודו מזה כשנה (פעמיים בשבוע)
    אנחנו מנסים להקפיד על תזונה נכונה, אך לצערי הוא מבלה שעות רבות מול המחשב.
    לאחרונה הכנתי עבורו תוכנית אימונים אשר מצורפת כאן,
    היא כוללת 3 פעמים בשבוע אירובי ופעמיים פעילות כח

א' ג' ה' - קפיצות חבל 3 סטים * 100
    ב' ד' - קפיצות חבל סט אחד של 50 (לצורך חימום)
    הנפת ידים לצדדים 3 סטים * 15 (כרגע ללא משקולות )
    שכיבות שמיכה 3 סטים * 10 (מתבצע בשיפוע, בעזרת שולחן)
    כפיפות בטן 3 סטים * 15

* בין כל סט וסט מנוחה של דקה

אני זקוק לחוות דעתכם המקצועית לגבי התוכנית אודה מאד לעזרתכם

בתודה רבה,
    אריק

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 12.5

הוספת תגובה

• אימון קטינים

אוהד
    17/03/2008

האימון לא אפקטיבי לשריפת שומן.
    האימון מבוצע ללא השגחה של מדריך מוסמך ויכול לגרום לנזק
    אני ממליץ לרשום את בנך לחוג של משחקי כדור ולשלב הליכה ושחיה סך הכל 3-4 פעמים בשבוע יחד עם ליווי של תזונאית.
    והכי חשוב לא ללחוץ עליו יותר מידי ולתת לו לרצות לבד ולא להגזים!
    במצבים כאלה לחץ חיצוני ופנימי יכול בקלות לגרום לבעיה ממשית רגשית ואף להיות טריגל לאנורקיסה.

זהירות!

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריק שלום

אייל אמון
    17/03/2008

אריק שלום,
    הייתי מבצע פעילות אירובית עם בנך על פני התוכנית שהכנת שיכולה להיות כתוספת אך כחלק משני.
    ניתורים עם דילגית במינונים שציינת לוקחים 3 וחצי דק' ושריפת השומן כתוצאה מפעילות זו בטלה בשישים.
    הנפות ידיים לצדדים, תרגיל פשוט וחד מפרקי אינו קקשור להרזייה אלא לחיזוק כתפיים, כנ"ל כפיפות מרפקים בשיפוע ותרגילי בטן. נסה להתמקד בפעילות אירובית ממושכת דוגמת הליכה מהירה משולבת ריצה קלה למשך של 30 דק' ומעלה לאפקט מטבולי טוב יותר, והתפנה לתרגילי הכוח כחלק משני אם ברצונך הרזייה. תזונה הינה הרת גורל לקבלת אפקט אימון מיטבי ותוצאות משביעות רצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לציין .
    גיא
    16/03/2008

יש לציין שיש לי מתח בבית ושקולות במשקל 3 קג אנא עזרו לי למצוא תוכננית איון או תזונה נכונה שתהפןך אותי להיות חזק וגדול ולהששמין .

לקביעת תור
    סגירה
    יש לציין .

הוספת תגובה

• גיא שלום

אייל אמון
    17/03/2008

גיא שלום,
    אתה זקוק לעזרה יותר ממספר מילים אבל בבקשה:
    כל תזונה עם כמות קלוריות מעל ההוצאה היומית שלך תגרום לך לעלות במשקל, אבל בטח לא הייתי רוצה לעלות במשקל השומן אלא בשרירים... חדר כושר מותר לך , וגם תרגילי התנגדות עם משקולות - התייעץ עם מאמן בחדר הכושר אליו תבחר להצטרך , בבית מתח ומרפקים ובטן יתנו לך פתרון זמני אך בשלב מסויים תצטרך מעבר. מינונים מומלצים להגדלת מסת שריר בהתחלה - 2-3 סטים בכל תרגיל בין 12-15חזרות עם מנוחות יחסית קצרות של עד 60 שניות. הבעיה בבית זה ההתקדמות כי משקולות של 3 ק"ג בשלב מסויים לא יהוו התנגדות שהגוף ישתפר ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה !
    גיא
    16/03/2008

אני בן 14 ושוקל רק כ-50 קילו , בעוד שחבריי שוקלים 60 ומעלה , וככה אני רוצה לשקול , מה אתם ממליצים לי לעשות ? לבנות תוכנית אימון ביתית ? כי חדר כושר אסור לי עכשיו , אז האם אתם יכולים לייעץ לי מה לעשות איזה תרגילים תזונה הכול . אם יש מכשירים שאני אוכל לקנות הביתה . תודה מראש , גיא .

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה !

הוספת תגובה

• חזרה לגיא

ישראל פרנקל
    18/03/2008

גיא שלום,

אל תהייה בפניקה. אומנם הינך מרגיש "קטן" לעומת חבריך אבל לא תמיד זה נורא. בכל מקרה לא הסברת מדוע אינך יכול להתאמן בחדר בושר. מבחיה חוקית הינך יכול בהחלט . האם יש סיבה אחרת? אם הינך מעונין להתאמן בעצמך לדעתי בשלב הראשון בהחלט נכון יהיה לשלב אימוני ריצה של 20 עד 30 דק ואימוני כוח . בהתחלה כפיפות מרפקים ועליות בטן , מתח וכדומה בהחלט יהיו טובים להתחלה. לאחר תקופה שבה תראה שהינך מתמיד הייתי ממליץ על קניית משקולות יד וממתחי גומי (עלות נמוכה ומאפשר גיוון והעלאת עומסים) ואז ניתן יהיה להוסיף תרגילים נוספים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה
    עוז
    15/03/2008

שלום אני בן 15 התחלתי לעשות כושר לבד לפני כשנה שכיבות סמיכה,מתח,מקבילית,כפיפות בטן,ריצה וכו'.
    לאחר תקופה קצרה התחילו להופיע לי סימני מתיחה עמוקים שנמצאים בחזה מאחורי הידיים,מאחורי הכתפיים ומראה זה מבחיל.הייתי אצל רופא עור שאמר לי זהתפתחתי בבת-אחת וכתוצאה מזה נוצרו סימנים אלה שיוכלו לעבור רק לאחר שאני אפסיק להתאמן ורק ע'י לייזר.
    האם זה נכון?מה ניתן לעשות כדי להעלים את הסימנים האלה?ומה לעשות שלא יהיו סימנים חדשים.כרגע אני לא מתאמן כי אני לאחר שבר בכתף.אשמח לתשובה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימני מתיחה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה

אייל אמון
    16/03/2008

שלום עוז,
    לסימני המתיחה או בשמם הרפואי - STREA אין פיתרון למעט ניתוחון אסתטי, שלא תעיז להפסיק להתאמן !!! זה לא יעביר לך את הסימנים שוודאי ישנו את צבעם בקרוב מאדום ללבן ואולי לעוד איזה צבע באזור... הסימנים נוצרים עקב היותו של העור לא אלסטי דיו כדי לעמוד בהתפתחות רקמות הגוף השונות, ואלסטיותו של העור הינה גנטית, ויכולה להופיע גם בגב התחתון כתוצאה מצמיחה לגובה או בכל אזור מתפתח אחר בגוף, גם אם לא מתאמנים..., וודאי אצל כאלה שרזו והעור נשאר מדולדל מאותה סיבה. חזור להתאמן ודאג לאורח חייך שחשוב ממראה של סימן כזה או אחר שיהיה ניתן לתיקון כירורגי שתחליט שאינך יכול יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה

עוז
    16/03/2008

באיזה גיל אפשר כבר לעשות את הניתוחון האסטתי ועד איזה גיל ימשיכו להופיע אצלי סימנים אילו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע בהכנת מערכת אימונים אישית
    עידית
    15/03/2008

שלום רב שמי עידית ואני בת 21
    מזה כמה שנים שאני לא עוסקת באופן עקבי בספורט ואף עליתי במשקלי לא מעט
    אני מעוניינת להכנס למשטר אימונים שייבנה לי באופן אישי ואיני מעוניינת לעשות זאת בחדר כושר אלא בבית(הליכות בחוץ,תרגילים וכדומה)
    רציתי לדעת היכן ניתן לעשות מפגש עם מאמן על מנת שיבנה לי תוכנית אישית שתתאים לי מבלי ללכת לחדר כושר?
    אני לא רוצה לדלות באופן עצמאי תרגילים או לקבל המלצות מכיוון שנפלתי לא מעט בתחום הזה,חשוב לי שזה יהיה ממש מותאם לי ספציפית לגוף שלי ליכולות שלי(אני אסמטית ובעלת בעיות בגב התחתון)ולצרכים שלי.
    אני מתכוונת לאיש מקצוע שיישב איתי ויבנה איתי תוכנית ממש כמו שדיאטנית עושה עם תזונה

אשמח לתשובה בנושא מכיוון שאני ממש רוצה להתחיל כבר:)

הוספת תגובה

• היי

אור
    16/03/2008

צרי איתי קשר בפרטי ואנסה לעזור לך
    0508376639
    [email protected]
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותניים*
    שיר
    15/03/2008

האם החזקת משקולת כבדה בשתי הידיים והטיית הגוף לצדדים 50 פעם בערך כל צד טובה לחיטוב המותניים? ומהוא התרגיל הכי יעיל למותניים כמובן בנוסף להליכות ארוכות אותן אני עושה וצימצום קלוריות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מותניים*

הוספת תגובה

• מותניים

אייל אמון
    16/03/2008

היי שרון,
    ודאי התכוונת למשקולת ביד אחת.. שכן כל העיניין בתרגיל זה הינו שהחזרה מהטיית הגו לצדדים תתבתע בעזרת השרירים ולא בעזרת המשקולת ביד השניה..., אם כן זהו תרגיל טוב מאוד לחיזוק, כמו גם תרגילי בטן בכלל הצורות, בדג על האלכסונים. אך את חיטוב האזור תוכל או תוכלי לראות בעזרת צמצום רקמת השומן באזור זה כמו בשאר אזורי הגוף לאחר פעילות אירובית הולמת מידי שבוע 3-4 פעמים בזמן כולל של 150 דק' לפחות ובדופק של לפחות 70 אחוז מהדופק המירבי החזוי המוערך כ- 220 פחות גילך, ולא הליכות ארוכות עם אפקט אימון נמוך. תזונה כבר אמרתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה-תגובה

שיר
    16/03/2008

מה הכוונה הליכות ארוכות עם אפקט נמוך? אני הולכת שעה וחצי שעתיים הליכה מהירה אבל לא מאוד, הליכה שניתן לנשום רגיל ולדבר בה כי בעבר נאמר לי שהליכות ארוכות גם אם הן איטיות יחסית הן שורפות שומנים יותר טוב מאשר הליכות קצרות מאומצות. ולגבי דופק איך אדע מה הדופק בעזרת שעון ומה הדופק המדוייק, רשמת 220 אך לפי מה זה נקבע בדיוק? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שיר
    17/03/2008

משקלי 67 וגובהי 166 לכמה דופק עלי להגיע כדאי לשרוף שומנים בהליכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לשאלותיך

אוהד
    17/03/2008

הליכה ארוכה וממושכת בדרגת קושי נמוכה שאת יכולה לדבר וללכת רגיל איננה יעילה מספיק.
    זה נכון שרוב האנרגיה מבחינת יחס (אחוזים) תהיה כתוצאה משרפת שומן, אך סך הקלוריות הנצרכות יהיה נמוך בהשוואה להליכה מהירה עם קושי נשימה מסויים (קל-בינוני) שם היחס של שריפת השומן יהיה אידיאלי וסך צריכה הקלוריות תהיה טובה יותר.

עניין הדופק נועד לשקף את עצימות האימון, אם את משתמשת בשעון דופק:

קל בינוני 65-75% מאמץ - הכי אפקטיבי

לחישוב הדופק מטרה:

(226-הגיל בשנים-דופק במנוחה) * %המאמץ + דופק במנוחה.

דוגמא:
    דופק במנוחה: 80
    70% מאמץ
    ----------------------------
    (226-26-80) כפול 0.7
    + 80

= 164
    ----------------------------

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב גוף באמצעיים ביתיים
    שלומי
    14/03/2008

עופר שלום!
    אני בן 20 גובהי הוא 1.70 ומשקלי 65.
    בחיים לא סבלתי מעודף משקל הוא משהו דומה.
    בשנתיים האחרונות אני סובל מכרס שמבצבצת ממני.
    בגלל הכרס אני רץ כל יום כחצי שעה-6,7 קילומטר ומתאמן במכשיר המולטיטריינר הביתי שרכשתי לא מזמן..
    רצית לדעת איך אפשר לחטב את הגוף בתנאים המינימליים האלה מכיוון שאני חייל קרבי ואין לי זמן ללכת לחדר כושר..
    איך אני יכול לבנות לעצמי תוכנית אימון מבלי להיעזר במאמן כושר אישי?

הוספת תגובה

• בבית

ישראל פרנקל
    14/03/2008

שלום שלומי

האימון בבית הינו אפשרי בהחלט. ריצות ואימונים במכשיר המולטי טריינר בהחלט יכוליםפ להיות אפקטיבייים. הענין עם הבטן הקטנה בהחלט קשור לכמויות המזון שהינך אוכל. אתה מתבגר מעט, למעט האימונים היומיים אינך (כנראה) פעיל גופנית וכויות המזון כנראה גבוההות מהדרוש לגופך. הייתי בהחלט ממשיך עם תוכנית אימוני הריצות לפחות 4 פעמים בשבוע, משנה מעט מרחקים וקצבים של ריצה. במולטי טריינר עובד על קבוצות השרירים הגדולות ומוסיף לאימונים תרגילים נונוספים של בטן וידיים והחשוב מכל - שם לב למזון ולכמויות המזון שאני אוכל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה