מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלוליטיסחן11/03/2008
יש לי צלוליטיס בירכיים האחרויות. מה אפשר לעשות בשביל למנוע אותם או יותר נכון אילו תרגילים.. תענו לי בבקשה כי זה דחוףף..!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליטיס
עופר קיס12/03/2008אין תרגילים לצלוליטיס. צריך לרדת באחוזי שומן על ידי תזונה ופעילות אירובית וכן לבצע תרגילי חיזוק לכל הגוף. מכון כושר הוא תשובה נהדרת לבצע זאת באופן מקצועי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכה/כושר/חזהדן11/03/2008
אני בן 15 וחצי בכיתה י' מטר 75 בערך ושוקל 65 קילו....
אני לא שמן.
אבל יש לי כרס שרוב הזמן אני משתדל להחזיק בפנים...
אני מאד רוצה להתחיל לעבוד על כושר ועל שרירי חזה ולהוריד את הבטן... (אני גולש בים בקיץ ובחורף רק שיוצא אז כשאני מגייע לקיץ נתפס לי החזה מהשכיבה על הגלשן ואני בקושי מצליח לסחוב את עצמי).
שכיבות שמיכה אני בקושי יורד 8....
מה אתם מציעים?..
איך לעבוד על שרירי היידים/חזה (שכיבות שמיכה)... תציעו לי תרגילים לחזק את השרירים שעובדים איתם בשכיבות שמיכה ובכלל לחטב את הבטן.. מעדיף בלי חדר כושר תרגילים שאפשר בבית.
תודה רבה רבה...
ושוב לציין שאני לא שמן בכלל..
פשוט אני לא עובד והפסקתי לעשות ספורט..
אבל בשבועיים אחרונים אני רץ 3 פעמים בשבוע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה
עופר קיס12/03/2008דן שלום.
קודם כל יפה שחזרת לרוץ
בצע את האימונים הבאים
יום א 4-5 שכיבות סמיכה יפות דקה וחצי מנוחה כפול 4-5
יום ג שכיבות סמיכה של בנות על הברכיים 10 חזרות מנוחה 1-1.5 דקות כפול 4-5
יום ה שכיבות סמיכה אבל רק חצי ירידה בעומק 8 חזרות כפול 4-5 מחזורים 1-1.5 דקות מנוחה
אין צורך בתרגילי בטן. רק תוודא שהבטן מכוווצת ומוחזקת בזמן ביצוע שכיבות הסמיכה
אם יש כאבים במארפקים תוריד ל פעמיים בשבוע ובצע רק אימונים של יום ג ו ה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים וכושר גופנילאבי11/03/2008
אני צריכה תשובה מלאה ..מה קשור כושר גופני ושרירים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני ושרירים
ישראל פרנקל11/03/2008לא הצלחתי להבין את השאלה בדיוק.. חלק ממרכיבי הכושר הגופני הוא כוח וסבולת שרירים. הייתי שמח לענות יותר בפירוט אם השאלה הייתה ברורה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ריצותשני11/03/2008
שלום, אני בת 17 וקצת ולא מזמן אני ואבא שלי (בן 46) התחלנו לרוץ .
אנחנו רצים בתור התחלה מרחקים קצרים (נאמר 15 דקות ריצה) ומתכוונים לעלות בהדרגה את הזמן והמרחק.
החלטנו להתאמן לקראת מרוץ של חמישה ק"מ ואנחנו גמישים לגבי זמן המרוץ כלומר, יכולים לרוץ אותו בעוד כמה חודשים-(כשנהייה מוכנים).
השאלה היא-כיצד יש להתאמן? האם כדאי לבצע ריצות נוספות חוץ מריצות רצף והאם יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון או לשים אליהם לב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס11/03/2008תגיעו בהדרגה לריצה של 60 דקות ברצף ולאחר מכן בצעו ריצה ארוכה פעם אחת בשבוע
וריצות של 3--5 דקות בקצב טוב עם 2-3 דקות ריצה קלה ביניהן
שימומ לב למתיחות של גיד אכילס ולרגישויות אם יתפתחו באיזור הגב, ברכיים.
ממליץ לבצע תרגילי בטן כדוגמאת שכיבת סמיכה על אמות ולהחזיק 5-10 שניות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול פעילות גופנית?נועה10/03/2008
שלום,רציתי לשאול מה יעיל יותר לתהליך הרזיה:
לרוץ כל יום כחצי שעה או לסירוגין (יום כן ויום לא) שעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות כל יום
עופר קיס11/03/2008ממליץ על פעילות כל יום על מנת לעלות את חילוף החומרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוףףחן10/03/2008
יש לי ישבן נורא שומני וגם הירכיים שמנוניות לעומת גופי אני לא כ"כ שמנה... רציתי לדעת מה לעשות כי התחלתי לעשות דיאטה ואני מרזה בפנים וכולם שואלים אותי מה קרה לי, ואם אני חולה וזה ממש מציק.. בבקשה תעזרו לי אניי חייבת לשפר את זה ממש מציק לי ומכביד עליי...
עוד שאלה.. האם הליכה מעצבת את הישבן והירכיים..?
תענו בבקשה זה חשוב לי מאווד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SORRY
עופר קיס10/03/2008לא אין שום מכשיר כרגע בשוק שמוריד שומן באופן מקומי. החזיקי מעמד ותמשיכי להרזות,
על מנת להמנע ממחלות מטבוליות שקשורות בהשמנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חמצן בחדר כושר עמוסשלום09/03/2008
שלום
אני מתאמן בחדר כושר כמעט כל יום כשעתיים ביום , לאחרונה הגדילו מאד את צפיפות המכשירים בחדר הכושר , אשמח לדעת אם יש פיקוח מבחינת החוק לגבי איוורור החדר ואם יש מכשירים היכולים לבדוק את איוורור האויר בחדר (כמות אויר נקי )
בתודה
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
עופר קיס10/03/2008אחלה שאלה.
לא אין חוק שמצריך בדיקה כזאת, כן יש חוק שיש צורך באיוורור מתאים. אם לא מתאים,תתווכח איתם קח את הכסף ולך למועדון נורמלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב בקיץבן08/03/2008
היי לכולם.... אני מתאמן בפיתוח גוף 5 שנים, בן 26 .
גובה :186 ס"מ
משקל : 94 קילו , אחוז שומן :( לפני חיטוב ) 22 %
כיצד ניתן לשמור על מסת השריר בעת החיטוב שיש גרעון קלורי לקיץ?...
עד קיץ זה השתמשתי בחומרים אסורים למטרה זאת - אפדרין, קלנבוטרול, וינסטרול...
אבל כרגע עקב בעיות כבד ( שכנראה צצו ברובן בגלל חומרים אנבולים כאלה ואחרים בטיפשותי ..) אני מחפש תוסף טבעי אבל לא רק שישרוף אלא גם ישמר מסת שריר....
יש לציין שלדעתי ומנסיוני תוספות כמו ל קרניטין וכו...אולי יעילות בהרזיה אולם לא שומרות על מסת שריר שנצבר בתקופת המסה.. האם יש לכם המלצה לתוסף טבעי כזה או אחר שישמר על מסת השריר בחיטוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב
עופר קיס10/03/2008נסה את שון פורטל מהולמס פלייס
בהצלחה ושמור על עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן שטוחה !ספיר08/03/2008
אני רוצה בטן שטוחה ... איך אפשר לעשות את זה ? תרגילים ? אוכל מסויים ? בבקשה תרשמו לי באימייל את התשובה
[email protected]
אני יודה לכם מאודד ! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן שטוחה
עופר קיס10/03/2008אין טריקים
תזונה מאוזנת ובריאה , פעילות אירובית 5 פעמים בשבוע לפחות חצי שעה כל פעם, ותרגילי התנגדות
2-3 תרגילי בטן יום כן יום לא של 15-20 חזרות לאט ושישרוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף שומנים ועוד שאלה קטנהאחת אחת08/03/2008
היי לכם
אני בחורה בגילאי עשרים פלוס ומתכוונת להתחיל לעסוק בריצה יש לי כמה שאלות מקווה שתוכלו לענות לי עליהן
1 . אני מתכוונת להתחיל לרוץ , השאלה היא כמה דקות של ריצה אני אמורה לבצע ביום אימון על מנת להוריד ק"ג ממשקלי בשבוע .
2 . קראתי מאמרים על תכשיר שהוא נקרא "שורף שומנים" אלו בעצם קפסולות של 200 מ"ג של קפאין האמורות לעזור בשריפת שומנים במידה ולוקחים אותן חצי שעה לפני האימון . כמו כן הבנתי שזה יכול לגרום לאוסטיאופרוזיס .
השאלה היא : האם זה לא כמות יותר מדי גדולה לאדם של קפאין ? האם זה לא יכול לגרום לנזק?
ועד כמה זה יעזור ה 200 מ"ג של קפאין לשריפת השומן במספרים . ?
בהמון תודה
אחת שרוצה לעשות את זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות נכון
עופר קיס10/03/2008את רוצה להתחיל לרוץ או לרדת במשקל.
אם לרוץ ותוך כדי לרדת, התחילי בריצה של 1-2 דקות , הליכה דקה וכן הלאה עד שתוכלי לרוץ בקושי בינוני לאורך זמן מבלי לגרום לנזק אורטופדי.
אם לרדת במשקל, אז הכי חשוב היא התזונה הנכונה ובנוסף פעילות יומית קלה עד מתונה של 60 דקות, ריצה א הליכה כל עוד זה נעשה בהדרגה.
קילו שומן בגוף שווה 7500 קלוריות בערך, ריצה קלה במשקל של אישה ממוצעת במשך שעה שווה 400-600 קלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי עיצובשיר07/03/2008
אם אעשה הליכות ותרגילי עיצוב עם משקולות ללא דיאטה משום שבדיאטות אני מרזה בפנים וזה מכוער, אז הציעו לי לעשות אימוני משקולות בידיים וברגליים מכשירים עם התנגדות ואכילה רגילה כוללת הכל כדאי לא להרזות בפנים. האם זה נכון? המטרה היא לעצב ולשרוף שומנים רק בגוף. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בפנים
עופר קיס10/03/2008הורדת שומן נעשית באופן גנטי. אם נקבע שבגופך הפנים ירדו לפני הירכיים אז כך יהיה לא חשוב מהי שיטת האימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבולת של ריצת ספרינטיוני07/03/2008
שלום רב.
אני מתאמן לריצות ארוכות (300,600,1000,2000,2500).
אני מעוניין לפתח סיבולת של ריצה במהירות בינונית עד ספרינט לכמה שיותר זמן.
האם יש סוג של אימון מסוים בו אני יכול להתאמן בשביל לפתח סיבולת לריצה במהירות בינונית ויותר מהיר בכל אחת מהריצות?
מיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבולת לספרינט
עופר קיס10/03/2008לשיפור ריצת 300 ריצות של 150- 200 מטרים ב 80% מהזמן אם 200 מטר הפוגת ריצה קלה כפול 4-8 . לעלות בהדרגה.
לגבי 1000-2500 ריצות של 300-800 ב 80% יכות זמן מנוחה כפול 1.5-2 מזמן הריצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
יוני25/03/2008שלום שוב.
אם אתה יכול להציע לי על מגוון תרגילים לחיזוק שרירי הבטן (רואים לי קצת "קוביות").
דבר שני, לא הבנתי כל כך לגבי פיתוח סיבולת הספירנט.
נ.ב שכחתי לציין שאני בן 14 אך אני משתתף בתחרוית של ריצות שדה. במיקרה ואני צריך לציין גובהי הוא כ1.60 ומשקלי הוא 47.
תודה מראש, יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים!!מויש07/03/2008
שלום
שמעתי מחבר על תוכנת אימונים חדשה של מחזור של שלושה שבועות :
שבוע 1 : 20 חזרות במשקל קל במהירות גבוהה
שבוע 2: 7 חזרות משקל כבד בצורה איטית
שבוע 3 : משקל כבד במהירות
האם נכון שתוכנית זו עוזרת בפיתוח גוף ?
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס10/03/2008יתכן, אהבתי את המחזוריות, אפילו אם היא לא אופטימלית לפיתוח גוף, היא מהוה גיוון נהדר
בהצלחה.
נ.ב.
קח ממדיות של הגוף וכוח לפני ואחרי ותגיד לנו אם זה שיפר משהו
תודה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת עצםאנונימית06/03/2008
שלום, רציתי לדעת איך מונעים בריחת עצם בעתיד?
שמעתי על הליכה יום-יומית, צריך גם לשלב עבודה עם משקולות פעמיים - שלוש בשבוע? או שזה מיותר?
גיל: 48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
עופר קיס10/03/2008שיא מסת העצם נקבע עד גיל 30 וקשור לפעילות גופנית, גנטיקה, מין, גזע ותזונה.
אם את דואגת , בקשי לבצע בדיקת צפיפות עצם אשר בעקבותיה בנוסף לתזונה ופעילות תקבלי תרופה העוזרת לבנות עצם. פעילות גופנית ותזונה בלבד, אינן משפרות את צפיפות העצם אלא ממתנות את הירידה עקב הגיל..( בעיקר אם את נכנסת לגיל המעבר)
לגבי פעילות:
הליכה יומית, משקולות ו/או פילטיס/CORE /יוגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק הגוף למטרת אימוני קיקבוקסאורלי05/03/2008
שלום רב!
אני עושה אימון קיקבוקס של שעה (ללא שק אגרוף) 3 פעמים בשבוע. בזמן האחרון התחלתי להרגיש כאבי גב שאני חושבת שיכולים להיות קשורים לאימון. השאלה שלי היא האם חשוב עבור אימון מסוג זה לחזק את הגב? האם יש מקומות אחרים בגוף שיכולים להפגע כתוצאה מאימון מסוג זה ללא חיזוק? אילו תרגילים יכולים להיות מומלצים (האימון נעשה בבית)?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורי קיקבוקס
עופר קיס05/03/20081. להוריד שעור שבועי
2. לחזק עמוד שידרה על ידי בטן, פילטיס, CORE
3. לא לבעוט גבוה
4. להגמיש ירך אחורית
5. אם ממשיך לכאוב להוריד קיקבוקס לתקופה ולחזור בהדרגתיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)