מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גישות מדעיות ולא מדעיות.רגינה03/11/2012
מה מבין הגישות האלה מדעיות ומה לא? הקוגניטיבית, ההתנהגותית, הביולוגית, האבולוציונית והחברתית תרבותית.
אני עושה מחקר לאוניברסיטה ונתקעתי בגישות האלה, אשמח אם תוכלו לענות ולהסביר בקצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גישות מדעיות ולא מדעיות. - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012על כל הגישות שציינת יש מחקר ענף ורב שנים. על כן הן מדעיות.
הסבר על כל גישה תוכלי לקבל בנקל דרך הרשת.
בהצלחה במחקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאהבתי בפסיכולוג שלישרון02/11/2012
שלום,
אני בת 31, וכבר מזה חמישה חודשים הולכת לפסיכולוג.
לאחרונה אני מרגישה שהתאהבתי במטפל שלי ואני כל הזמן חושבת עליו
ורוצה לקיים איתו יחסים מחוץ לקליניקה. האם עליי לשתף אותו בתחושותיי
ורגשותיי? הוא לא יודע כלום. כמו כן, האם זו עילה להפסקת הטיפול?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבתי בפסיכולוג שלי - תגובה
ענבל מילר היללי03/11/2012שלום לך,
הרגשות שמתעוררים בך הם חלק מהטיפול, ואני חושבת שמאוד כדאי לך לשתף את המטפל במה שעובר עלייך. רגשות מהסוג שתיארת הם לא נדירים בסיטואציה הטיפולית, ולראיה, יש הרבה ספרות מקצועית בנושא. בוודאי שזו לא עילה להפסיק את הטיפול. להיפך, זה רק מעיד על כך שהטיפול שאת נמצאת בו מאפשר לרגשות חשובים ומשמעותיים לעלות, ואם תשתפי את המטפל שלך בכך, תוכלו יחד להשתמש בחומרים האלו כדי לקדם את הטיפול, מבלי כמובן לפעול באופן קונקרטי ומציאותי כדי לספק את המשאלות והפנטזיות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיים כל כך קשים וחסרי טעםלימור01/11/2012
קצת על מה שעברתי (טעימה קטנטונת בלבד, אחרת תשבו כאן שעות וזה לא יגמר...).
בילדותי עברתי התעללות מינית 7 שנים ע"י אבא 'שלי'. לא התלוננתי כי היו עוד אחיות שביקשו לשמור בסוד. אני עדיין חיה איתו כי חרדה שקיימת אצלי מונעת ממני לעזוב את הבית, וטמטום שקיים אצל אמא שלי מונע ממנה להוציא אותו מהבית (ילדים קטנים שאינה רוצה שיגדלו ללא אבא).
החרדה שאני סובלת ממנה היא בגדול חרדה חברתית, אבל היא מאוד חזקה וקשה אצלי. מתבטאת בהסמקות בצורה יותר מידי קיצונית (מסמיקה לעצמי בחדר כשאני לבד, מבטים נצלבים עם אדם זר ברחוב אפילו לשבריר שניה - ואני בוערת). בחודשים האחרונים זה קצת פחות גרוע, אבל עדיין משתלט לי על החיים.
אני מנותקת מהעולם, ללא חברות - תרתי משמע - היו לי תקופות שלא הייתי יוצאת מהבית כמובן, ואפילו לא מהחדר אלא רק לאוכל ושירותים (זה עדיין קיים, רק שאני כן יוצאת מהבית - עבודה ולימודים).
טיפלתי שנה+ אבל היעילות לא מירבית, רק קצת יותר קל אבל אם אדרג את מצבי מבחינת חברתית וחרדתית מ 1 עד 10 כאשר 10 הוא הגרוע, אני עומדת על 9 וזה ברחוב לב.
קשה לי בחיים האלו, הכל כבר מאוס ולשום דבר אין תקווה.
אני לא מוצאת טעם להמשיך לחיות.
עכשיו גילו אצלי בעיה רפואית, מה שגורם לי לחשוב שאולי אלוהים הבין שרע לי והוא מתחיל לקרב אותי אליו וחוסך לי לעשות את זה בעצמי.
אין לי כסף לטיפולים, רוקנתי את כל החשבון בנק ועוד הכנסתי את עצמי למינוסים ואין לי שום אפשרות להוציא כסף. ואני יודעת שזו התקווה האחרונה.
יש לי אולי עוד 4% במצבר לפני שהכוחות שלי כבר אוזלים לגמרי ואני לא יודעת עוד מה כבר נותר לעשות.
מבחינתי אני את שלי כאן מיציתי ומזמןןן. כל יום נוסף זה עוד סבל ועוד סבל. ימים יפים? לא זכור לי דבר כזה. ימים גרועים? החבר הכי טוב שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיים כל כך קשים וחסרי טעם - תגובה
כן, היאוש שלך והסבל עוברים מאוד חזק. יש לך סיבות היסטוריות מוצקות להרגיש מה שאת מרגישה, עם כל מה שעברת בילדותך. אני מאמינה שלהאמין בטוב זה אתגר גדול עבורך, בהקשר של הטראומה המתמשכת שחווית. את מתארת מציאות בלתי נסבלת, מאחר שאת עדיין גרה עם האדם שפגע בך. נמשע לי שאת באמת חסרה את הכוחות להתחיל לחולל שינוי בחייך, ואיני בטוחה שאת באמת רוצה בכך. היאוש מכניע אותך, ואיתו מגיעות גם המחשבות המנחמות לכאורה, על המוות.
ויחד עם זאת, אם מצאת לנכון לכתוב כאן, אני רוצה להאמין שאולי בכל זאת את מקווה למשהו. ואני חושבת שאת זקוקה לעזרה, באופן מיידי. אני לא יודעת באיזה סוג של טיפול היית, אבל נראה לי שאת צריכה להמשיך ולקבל טיפול. היסטוריה כשלך מחייבת טיפול ארוך וממושך, כדי שיהיה יעיל.
לקושי הכלכלי יש פתרון. אפשר לפנות לטיפול מטעם משרד הבריאות, שניתן במרפאות איזוריות לבריאות הנפש. לשם את יכולה להגיע גם ללא הפניה, והטיפול חינם. את יכולה לברר איפה ניתן טיפול באתר של משרד הבריאות תחת מרפאות לבריאות הנפש.
היי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך את עזרתכם בבקשהאדיר01/11/2012
שלום.. אני בן 17 וחצי. מיזה כמה חודשים שהתחלתי לחוש בחנק ובקושי לאכול ממש ממש קשה לבלוע את הרוק..
הלכתי לקופת חולים עשיתי בדיקות צילומים והמון דברים.. היתי בלחץ מתח וחרדה ממש גדולה חשבתי שזה סרטן חס וחלילה או מחלה או משהו גרוע שיסכן את החיים.
בסדר עבר זמן עבר חודשיים בערך.. הרופא הביאה את כול התשובות אמרה שאולי עדיף להתעייץ עם פסיכולוג כי אין לי כלום לא בגרון
לא בוושט ובכול המקומות שעשינו צילומים
אמרתי לה ולעצמי ולאמא שלי מה פיסיכולוג מה אני איזה משוגע ודברים כאלה כאילו לא האמנתי שזה זה האמנתי שזה עוד בעיה
המשכנו לבדוק שוב אין כלום
בקיצור
עבר חודש מאז שהיא אמרה שאין לי כלום וצריך ללכת לפיסיכלוג
לפני שבוע התחיל לי משהו מוזר מאוד מוזר.. שלפניו חייתי חיים נורמליים ורגילים עם אותה הרגשה רק בלי קול התחיל להיות לי עוד קול בגוף שהוא גם עכשיו..
נגיד אני עושה משהו, הקול הזה אומר לי לא לעשות אותו ולעשות ההפך.. ולפעמים כואב לי הראש שהוא מדבר והעיינים
נגיד אני אוהב משהו חושב על המשפחה הקול הזה בא נגד המשפחה שלי .. דברים כאלה מוזרים..
ומשהו שיש לי אותו כבר כמה שנים שלפעמים אני בא לחברים ומנסה להיות כמו איזה חבר שמצליח לו שהוא מקובל וכול פעם אני מנסה להיות חבר אחר בבתנהגות זה כבר הרבה זמן
לא מלפני שבוע, רק הקול הזה זה מלפני שבוע
ועוד משהו שיש לי כבר הרבה זמן נגיד אני חושב על איזה משהו על כאב נגיד רגליים ישר פתאום כואב לי הרגליים
הבנתי שלדעתי יש לי פיצול אישיות.. הקטע פה שכול הזמן היתי מודע ליזה !!
תמיד תמיד התבלטתי על כול דבר ודבר אבל לא היה לי את הקול הזה... מאז שהוא הגיע זה כבר הפך את ההרגל שאני מתלבט ללא נורמלי
כי התחלתי להבין שיש בעיה
תאמת גם לפני הקול הזה..
תמיד היה לי דברים מוזרים של נגיד חודש אני אוהב כדורגל ואז אחרי שבוע אני לא אוהב..
תמיד התלבטתי על כול דבר קטן, נסטי קולה מה לאכול בבוקר תמיד תמיד.. התלבטיות כאלו חשבתי שזה נורמלי עד לפני שבוע
גם יש לי חשק לישון הרבה.. מהלפני שבוע הזה.. ואני מרגיש משועמם
אז ככה..מה שאני בטוח.. שזה נובע מלחץ חרדה מתח ופחד ..
כי תמיד תמיד.. שאני יושב נגיד עם חברים שלי.. ואז באים איזה 2 שתמיד לא עושים לי טוב ויורדים עליי אני בלחץ ואומר אמן אמן הם לא יבואו וכולי מתח וחרדות
עם הם יבואו או לא
ומלא דברים כאלו כול הגיל התבגרות שלי זה מתח לחץ ופחד
השאלה ממה זה נובע אני בטוח שיש לי איזה בעיה. מחלת נפש או משהו בסגנון שקשורה ללחץ פחד ומתח כי זה נובע בכול דבר..
אבל השאלה מה זה הקול הזה, אני כבר מכניס לעצמי סרטים רואה כתבות.. אומר לעצמי שאין לי עתיד.. שאאני יהיה במוסד..
כי זה באמת הגיוני, יום אחד בא לי ללכת לבצפר יום אחד אני אומר אני יפרוש וילך לעבוד.. אין לי מחויביות לדברים שאני עושה
וזה מאוד מפריע לי
בבקשה תעזרו לי ותיקראו הכול ! אני באמת מקווה שזה לא מחלת נפש ויעבור אחרי גיל ההתבגרות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך את עזרתכם בבקשה - תגובה
אני שומעת בדבריך את הבלבול והפחד. אתה חווה הרבה דברים שגורמים לך לחוש שמשהו איתך לא בסדר ואתה דואג. נראה לי שכל מה שאתה מספר, כולל הסיפור של הקושי בבליעה הוא באמת ממקור נפשי. העובדה שאתה בגיל ההתבגרות לא מקלה, אבל לא נראה לי שזה כל הסיפור. בשורה התחתונה יש מספיק סבל וכאב בחיים שלך, וזה נמשך מספיק זמן כדי שתנסה להקל על עצמך. הפיתרון הוא באמת פנייה לפסיכולוג. הוא ידע להעריך את המצב שלך ולהתחיל לעזור לך לעשות סדר. אין בזה שום רע, וזה ממש לא אומר שהשתגעת או שתגיע למוסד, או שאין לך עתיד. הרבה אנשים שסובלים מבעיות דומות ופנו לטיפול הרגישו טוב יותר אחרי זמן לא רק. לא חבל שתעכב את זה?
מציעה שתשתף את ההורים שלך בכל מה שעובר עליך, ותנסה לקבל את עזרתם בפנייה לפסיכולוג. אם זה לא הולך, אולי תבקש עזרה מיועצת בי״ס. היא תדע לאן להפנות אותך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אדיר06/11/2012אז ככה הרופא נתנה לי מספר של פיסכאטר
עכשיו ככה..
1- יש דרך שההורים לא ידעו ??
2- הצבא? זה מגיע לצבא? דרך הקופת חולים? דרך הפסיכאטר..
יש לי 97 ואני לא רוצה שזה ירד לי אני רוצה קרבי..
כמובן אחרי שכול הפחדים והחרדות ולהחצים יעברו לי
3- לדעתך מחלת נפש זה לא ??
4- יש משהו בחרדה או לחצים או משהו שזה גורם לי במשך מספר שנים להתלבט על ממש ממש כול דבר ולא לקבל החלטות ישר ולפחד בלי סיבה ושיהיה ל2 ממש 2 דעות בראש?
יש דבר כזה שזה לא מחלת נפש חס וחלילה??
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה טיפול ללכת?מרקורי01/11/2012
אני לדעתי סובל מחרדה חברתית, אפתיה, דיכאון מג'ורי, והפרעה טורדנית-כפייתית, הלכתי לפסיכולוגים ולפסיכיאטר שנתן לי כדורים.. כלום לא עזר מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה טיפול ללכת? - תגובה
לא ברור לי מהיכן הידע על כל כך הרבה אבחנות שנתת לעצמך. אולי נתנו לך את האבחנות האלו אצל הפסיכיאטר, אבל הן לא אומרות לדעתי הרבה. חשוב הסיפור האישי שלך והסבל שלך כפי שאת מגדירה ורואה אותו.
לטיפול צריך לתת צ׳אנס ולא להתייאש אחרי זמן קצר. איני יודעצ אם היית מספיק זמן ובאיזה סוג של טיפול, אבל נראה לי שעלייך להתייעץ עם איש מקצוע אותו תפגשי פנים מול פנים ותדברי איתו על טיפולים שעשית בעבר. מול הסיפור האישי שלך הוא ידע להעריך מה יעזור לך ותוכלו להגדיר ציפיות יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בקבלת החלטותאני31/10/2012
שלום,
אני בת 21.5, סטודנטית. יש לי קושי רב בקבלת החלטות, בעיקר בהחלטות בעלות השפעה רבה אך גם בהחלטות קטנות יותר. למשל: לגביי לימודיי אני כל הזמן חושבת אולי זה לא מתאים לי וחבל שאני מבזבזת את זמני. כרגע ההחלטה שהכי מטרידה אותי היא בנוגע לבן זוגי. אני במערכת יחסים כבר מספר שנים, זוהי מערכת היחסים הראשונה שלי. כעת יש מחשבה להעביר את הזוגיות שלב ולעבור בקרוב לגור ביחד, דבר שהוא יותר רציני. במהלך הזמן שאנו ביחד תמיד מתעוררת בי שוב ושוב המחשבה וכעת יותר מבעבר אם זה באמת הבחור איתו אני רוצה לחיות את חיי. מצד אחד מבחינה חיצונית הוא לא בדיוק מה שרציתי ומבחינת האופי, יש לו אופי טוב. איך מקבלים החלטה כזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בקבלת החלטות - תגובה
ענבל מילר היללי03/11/2012שלום לך מתלבטת,
כפי שאת מציגה את זה, ההתלבטות היא דבר מאוד מוכר לך, לא רק בנושא הזוגי. יכול להיות שאת מאוד פרפקיוניסטית, מתקשה לוותר על הפנטזיה למשהו למושלם, נכון ומדויק. כל דבר שנתפס כפשרה מעורר אי שקט ואז באה ההתלבטות שהיא לפעמים בור בלי תחתית כי בכל בחירה יש מה להחמיץ ויש אפשרות לחרטה.
אם הדברים האלו מדברים אלייך, יכול להיות שיש מקום לברר יותר לעומק מדוע אינך מסוגלת להתפשר, לקבל דברים גם כשהם שונים מאיך שדימיינת ורצית אותם. כדי שתוכלי להיות קצת יותר שקטה בחייך, ולהנות מהחוייה בהווה.
תשקלי לפנות לטיפול פסיכולוגי שיתמקד בבעיה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכמה לבדיקת פסיכולוגדמיטרי31/10/2012
שלום רב.
מעניין לי עד כמה זה חובה לפסיכולוגית לקבל הסכמה לבדיקת קטין דווקא משני הורים בסיטואציה שההורים גרושים.
ככלל, לפי איזו חוק או חוזר משרד הבריאות קיימת דרישה לקבלת הסכמה זאת?
האם יש צורך בהסכמה גם לבדיקה או רק לטיפול?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכמה לבדיקת פסיכולוג - תגובה
ענבל מילר היללי03/11/2012עפי החוק המטפל חייב לקבל הסכמה משני ההורים לכל מפגש עם הקטין, לרבות בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי לחבק את הבן זוגטל31/10/2012
שלום,
אני בת 27, נשואה, אמא לילדה בת שנתיים ועוד אחת בדרך.
יש לי קושי רב לחבק את בעלי.
פשוט מבחינה טכנית אני לא מצליחה להתקרב אליו.
זו בעיה שהייתה לי מאז ומעולם, עם בני זוג אחרים שלי. עם האקס שלי למשל כן הצלחתי לחבק ולהתקרב כי זה מה שהוא עשה כל הזמן (חיבק כל הזמן, אני רק החזרתי).
בעלי הוא בנאדם די סגור, לא כמהה למגע (לטענתו זה לא חסר לו ולא מפריע לו). הוא מחבק מדי פעם אבל זה תמיד מרגיש לי טכני ולא רגשי.
אנחנו הולכים לטיפול זוגי והמטפלת לא מצליחה לעזור לי לעלות על מקור הבעיה.
אני חוויתי חוסר יחס וסוג של דחיה כמה פעמים כאשר ניסיתי להתקרב לבעלי.
קורה לי שלפעמים אני מאד רוצה לחבק אותו אבל אז מתחילה לחשוב על איך ומה תהיה התגובה ופשוט מוותרת (אולי מהפחד שלא תהיה שום תגובה).
רוב הזמן כשאני רוצה להתקרב אליו הוא פשוט נראה לי כמו שער גדול ונעול שאין לי גישה אליו. זה מאד מאד קשה לי, חסר לי חום, מגע ואהבה.
אני יודעת שאם אני אצליח להתגבר על הקושי הזה שלי, אולי זה יגרום גם לו להתקרב אליי.
קצת רקע: בבית הוריי לא ראיתי יותר מדי גילויי אהבה (חיבוקים, נשיקות וכד'), כל החיים הייתי רגילה שמחזרים אחריי ולא עמדתי במקום של ליזום חיבוק או מגע כלשהו עם גבר, לפני כן הייתי נשואה לאדם אלים ועברתי סוג של טראומה ממנו.
אני לא יודעת לשים אצבע בדיוק על מה כל כך קשה לי אבל את הבת שלי למשל אני מחבקת כל הזמן, היא מחבקת אותי גם כל הזמן.
אני מאד אשמח לשמוע את דעתכן, אם אתן יכולות לשאר מה מקור הבעיה ואיך ניתן לטפל בה. האם יש סדנאות לטיפול בבעיות מסוג זה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לחבק את הבן זוג - תגובה
ענבל מילר היללי03/11/2012שלום,
החלק החיובי בסיפור שלך הוא שאת כן זקוקה למגע וכמהה אליו. הקושי שלך כנראה לא נמצא במקום הזה, אלא רק ביכולת לבטא את הרצון במגע, את הנזקקות שלך בחום ובאהבה. בן הזוג שלך הקודם היה אדם פיזי ולכן הוא סייע לך להתגבר על הקונפליקט הזה במקום אחד, אבל יצר בעיות במקום אחר. עובדה שהוא לא נשאר הבן זוג שלך. אני לא יודעצ אם דווקא בגלל זה, אבל זה וודאי לא היה מקרי שבחרת לך מלכתחילה איש כזה פיזי. לא ברור לי אם הוא גם היה הגבר האלים שהיית איתו או שמדובר בקשר אחר. כך או כך, גם אלימות פיזית היא מגע, מגע קשה וכואב.
ועכשיו יש לך בן זוג שהוא הפוך לבן הזוג הקודם שלך. הוא לא פיזי, לא נגיש, ושוב את נותרת בחסך, לא מסופקת ומתוסכלת מבחינת הצורך שלך במגע, מגע גברי ( כי עם הבת שלך אין בעיה).
אני חושבת שאולי הפיתרון הוא בטיפול אינדיבידואלי, עבורך, כי יש לך עניין לא פתור בנושא המגע. הנושא הזה מועצם ומגורה בתוך המערכת הזוגית, אבל אם לא יעשה עיבוד של הקונפליקט שלך בנושא, יכול להיות שהטיפול הזוגי לא יתרומם מספיק. גם עכשיו את מרגישה שהוא לא מספיק יעיל ומדויק עבורך. יש דברים שקשה לפתוח מול הבן זוג ומול מטפל שהוא לא אך ורק עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 28אראלה30/10/2012
מדובר בצעיר בן 28 בחור משכמו ומעלה, בחור טוב ונאהב על ידי רוב האנשים שמכירים אותו. מזה שנה הוא לא עובד ולא לומד. הוא נמצא בבית הוריו ואת השעון הבילוגי הוא הפך בלילה הוא ער וביום הוא ישן. הוא מכיר בבעיתו ומבטיח ש"יהיה בסדר". את הלימודים הוא הפסיק. והוא ער לציפיות שלו לגבי העתיד. כל הנסיונות לדבר על ליבו שיקום בבוקר , יחפש עבודה וינסה להתקבל ללימודים עלו בתוהו. פשוט, עד השעה 16.00 אין למי לדבר. מה עושים? האם הוא צריך להתייעץ עם פסיכולוג. או לחכות כמו שהוא אומר "שיהיה בסדר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 28 - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012אראלה..
קשה לי לענות על סמך הודעתך. מדובר בבחור בוגר האחראי על חייו. לא ברור מה גרם לו לפרוש מהחיים כפי שאנו מכירים אותם. אולי הוא בדיכאון? אולי חווה אכזבה? פרידה? חוסר אונים? תסכול? הפנייה לפסיכולוג יכולה לבוא אך ורק ממנו, ומתחושת הצורך והדחיפות שהוא חש ולא ממקור אחר. כל עוד כמובן הוא אינו מסכן את עצמו או את אחרים בבחירותיו, או עד שהוריו לא יסכימו יותר להחזיק אותו והוא ייהיה חייב לצאת לדרכו ולשרוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גיל התבגרות.....חסוי25/10/2012
אני מתבגרת שאחת הבעיות שלי היא חוסר ביטחון . כשאני נמצאת עם ילדים שאני מכירה ופתוחה איתם אני הכי מצחיקה והכי חברותית שיש, אבל כשאני נמצאת בחברה שכוללת המון ילדים שאני לא הכי מכירה אותם טוב אני לא נפתחת . בתור ילדה המעמד שאני נמצאת בו היום זה לא המעמד שרציתי תמיד להיות .. המצב החברתי גרם לי להפרעות אכילה , אף אחד לא מודע לזה , חושבים שרזיתי יפה וכן זה בסהכ מה שאני רוצה אבל זאת כבר בעיה אחרת.. יש לי חברה שלפני כמה שנים לא היה לה כלום , לא הכירו אותה בכלל וזאת הייתה תקופה שלא היינו כלכך חברות וממש התרחקנו , וכששמתי לב שיש ביני לבינה פאר חברתי דיי גדול צרפתי אותה לחברה שלי וחזרנו להיות חברות הכי טובות מאז, אפשר לומר שבאיזה שהו שלב היא כבר תפסה לי את המקום בחברה, חברות הכי טובות שלי הפכו להיות החברות הכי טובות שלה .. אבל את הבעיה הזאת כבר עברנו ופטרנו והתחילה תקופה חדשה שבה הבנתי שמה שאני באמת רוצה זה להיות חלק משמעותי בשכבה שלי , ששם יש המון ילדים שאין לי דיבור איתם בכלל . ופתאום ברגע אחד אותה חברה שלי התחברה אליהם ונהייתה חלק מהם , הבטחון שלה מאז אותם ימים שאף אחד לא הכיר אותה ועד היום עלה ברמות מטורפות .. הבעיה שהיא פשוט לא עושה כלום בשביל לעזור לי כמו שאני עזרתי לה היא לא שמה לב שזה מפריע לי ושזה אוכל אותי שפשוט לא איכפת לה ולפעמיים זה גם נראה לי דיי נוח לה .. ואני לא מרגישה בנוח לבוא ולהגיד לה על זה ולהודות שפשוט לא טוב לי עם המקום שאני נמצאת בו כרגע ...יש רגעים שפשוט באלי לעבור בית ספר אבל זה מאוחר מידי עכשיו.. מה אני אמורה לעשות?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גיל התבגרות..... - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012שלום לך אנונימית...
אני חושבת שאולי את מרגישה אנונימית לא רק כאן בפורום.. אולי את מרגישה גם אנונימית בשיכבה שלך. שאת פתאום נעלמת שייש הרבה ילדים סביבך שאת לא מכירה ככ, שאת נעלמת אל מול החברה שלך שלא מתייחסת אלייך כמו שהתייחסת אליה, שאת לא מוצאת את מקומך. מצד שני את מאוד מודעת לזה וזה אוכל אותך מבפנים. את רוצה לעבור ביס, אך זה מאוחר וזה מציב אותך במקום של חוסר אונים ותסכול. בכל מיקרה, יש לך את השנה לפנייך להתמודד עם מצב לא קל ותחושות קשות. העובדה שאת אומרת שאת מתחילה לפתח הפרעת אכילה, מדאיגה. אני חושבת שאת לא ככ יודעת איך להתמודד עם הקשיים שלך. שזה גדול עלייך להתמודד לבד והפרעת האכילה הינה סוג של קריאה לעזרה, אך גם זה נותר אנונימי כי אף אחד לא יודע מזה. להפך, מחמיאים לך שרזית.
את יודע... זה קורה בשלב הזה בחיים שייש מין סיטואציות כאלו שהכל נראה חסר מוצא וקשה. ואת נמצאת בכזאת תקופה ועבורך זה המצב במאה אחוז. שני דברים לי אלייך... ראשית, האם יש לך חברה שאינה קשורה למעגל הזה שבו את חשה דחוייה ואנונימית שאליה תוכלי יותר להתקרב כדי לא לחוש ככ לבד? ושנית, אני מציעה לך לדבר עם אחת המורות אליה את מרגישה קרובה, או עם יועצת בית הספר כדי לקבל תמיכה רגשית ולא להיוותר לבד, לדבר על תחושותייך הקשות ועל הפרעת האכילה שלך כדי שהמצב לא יחריף וייסתבך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ אטומי מבגרויותאייל (בדוי)24/10/2012
בן 15 מהמרכז עליתי השנה לכיתה י' ובקרוב תחל עונת הבגרויות אני תלמיד טוב ומאמין בעצמי אבל עדיין אני חש בלחץ בלתי מוסבר כשאני שומע את המילה בגרויות אני מרגיש שזה גדול עליי ובלתי אפשרי ושהכל הולך להכשל לי ובגדול . הלחץ מתבטא בכך שלקראת מבחנים רגילים שהחומר בהם כמובן יופיע בבגרות אני חוטף כאב ראש חזק או הרגשות בטן מוזרות וכו' מה מומלץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ אטומי מבגרויות - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012אני מבינה שאתה מבין שאם אתה תלמיד טוב ובטוח בעצמך , הפחד מפני בגרויות אינו ראצינאלי כי אין הבדל כה משמעותי בהתמודדות בין מבחן לבגרות.
גם אם כך, אותך זה מלחיץ מאוד, עד כדי תגובות פיזיולוגיות. במילים אחרות, הבגרויות מכניסות אותך לחרדה, שהיא בד"כ לא ראציונאלית, וגורמת לך תגובה פיזיולוגית של כאבי ראש הקשורים לחרדה.
הצעה לי אלייך..
להכנס לאתר שנקרא: minustress, העוסק בטיפול הקשור לחרדה ממבחנים ולקרוא שם קצת חומר הקשור לטיפול בחרדה ממבחנים. באופן כללי מדובר בטיפול קוגנטיבי התנהגותי העוסק השינוי דפוסי החשיבה החרדתיים, התערבות הדפוסי התנהגות שבד"כ אופייני מכולם, ההמנעויות ממה שעלול לגרום לחרדה, ועבודה הרגעתית כאשר עולים סימנים של חרדה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהניקול24/10/2012
שלום ,
האמת שקשה לי לבטא את זה בכתב אז אני מקווה שתהיה הבנה.
אני בת 19 ועוד לא היה לי קשר עם בנים מעבר לידידות.
אני רוצה בקשר כבר המון זמן ואני לא מצליחה. כל אפשרות מסויימת אני קוטעת באיזה שהוא שלב מפחד שקשה לי להגדיר. חשבתי על פחד ממחויבות\ פחד מאינטימיות אך עדיין בשיתוף עבודה עצמית אני לא מרגישה שיפור.
אני מרגישה בושה כזאת בפנים,פחד,כשאני חושבת על מישהו שיצאתי איתו והפסקתי את הקשר. משהו שקשה לי להגדיר כי ישר הראש שלי לא רוצה לחשוב על זה...
זה עיניין שמעיק עליי מאז שהתבגרתי וקיוותי לקשר מסויים עם מישהו , וכל עצה או הפניה מסויימת תעזור.
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012שלום לך ניקול.
כמה טוב שהצלחת לבטא את הקושי שלך בכתב, למרות שזה לא היה פשוט עבורך ושאת מתחילה לנסות להבין מה משמעות הקושי הזה. אולי פחד ממחוייבות? אולי מאנטימיות? אולי בושה? את מתארת את כמיהתך לקשר כבר שנים רבות, אך הפחד הזה עוצר אותך ואינו נותן לך לעשות את הצעד הבא.
קשר אנטימי , משמעו למעשה, חשיפה. להכניס מישהו אחר למרחב פרטי. לבטוח בו שלא ייפגע, שיחשוב שמה שהוא רואה זה טוב, שיאהב, שיעריך שיירצה. כאשר את לבד עם עצמך, השליטה ביידייך, אך כאשר מישהו אחר נכנס למרחב שלך, ככ הרבה יכול לקרות שאינו בשליטתך. יש ככ הרבה מקומות שניתן להפגע מהם.
אני חושבת שהצורך בקשר תמיד אמביוולנטי באופן מסויים. מחד, הכמיהה לא להיות לבד, ומאידך, הפחד להפגע מתוך אבדן השליטה והכנסת איש אחר למרחבך הפרטי. ברוב המקרים, הצורך האנושי של להיות בקשר, הינו חזק יותר מהפחד להפגע או להחשף, ואז ההכרות האנטימית הופכת לאיטה למקום בטוח. אני חושבת שאת עדיין כלואה בשאלה הזאת, האם בטוח לי להחשף ולהתקרב מידיי לאדם אחר ולהסתכן בפגיעה. זה עדיין מפחיד מידיי.
מה שטוב, שאת מתחילה לשאול את השאלה, מה מפחיד אותי? אל תוותרי על השאלה הזאת, בטח לא בשלב שאת נמצאת עכשיו בחיים. השאלה הזאת נועדה להכיר את עצמך כדי שלא תסתגרי לך בתוך הפחד. זאת שאלה שנכון לשאול אותה מול איש מקצוע ולנסות להבין את הפחד ובהמשך, לא לגרום לו לנהל את חייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולירין23/10/2012
היי,
אני נמצאת כרגע בטיפול שהתחלתי לפני שלושה שבועות(כלומר עד כה היו לנו שלושה מפגשים)..
ומלבד העובדה שקשה לי להפתח ולשתף את הפסיכולוג בדברים אישיים ואינטימיים מאד מהחיים שלי,אני מרגישה שגם קשה לי לשתף אותו בדברים יותר פשוטים.
למשל אני מרגישה שקשה לי לשתף אותו בקשיים החברתיים שלי...
אני יודעת בוודאות שהבעיה היא אצלי ולא אצל הפסיכולוג,כי כבר הייתי בטיפולים בעבר והבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן...
כיצד אוכל לשבור את מעגל הקסמים הזה?
אני באמת רוצה להיות מסוגלת לדבר אך לא יודעת כיצד...
אני בת 19 אגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012היי ירין...
איך תוכלי לשבור את מעגל הקסמים הזה?
לא לוותר. לא לעזוב את הפסיכולוגית כי קשה לך לשתף אותה בחייך הפרטיים (קראי את התגובה שעניתי לניקול על קושי בקשר אנטימי) . את מבינה שזה הקושי שלך, שהוא חברתי. להתקרב, להחשף, וכד... תנסי להעיז ולהביא את הקושי שלך לשתף אותה לתוך הטיפול. להגיד לה שקשה לך. את מביאה לטיפול את הבעייה העיקרית שלך ועל כן , את עובדת בטיפול. השאלה העיקרית שעלייך לשאול את עצמך, האם את יכולה במקום טיפולי שהינו שמור ומגן ןמחוץ לחיים ה"אמיתיים" לעשות משהו אחר ממה שאת עושה בד"כ, שאת אולי בורחת מהתמודדות ולהשאר בתוך הקשר גם אם לא נח. אם תצליחי "לשבור את מעגל הקסמים שלך" ולהשאר בקשר, אולי... לאט ובהדרגה, תרגישי נח יותר ויותר לספר למטפלת דברים אישיים או במילים אחרות להחשף בפניה.
זה בעצם הטיפול שלך.
בהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיה ואלצהיימרמיטל23/10/2012
שלום רב
ברצוני לברר האם ישנו איזה שהוא קשר בין אלצהיימר ופסיכולוגיה? האם קיימות שיטות טיפול פסיכולגיות למחלת האלצהיימר? והאם קיים בית אבות יוקרתי בית אבות יוקרתי המתמחה בתחום?
תודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגיה ואלצהיימר - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012מצטערת.. אין לי ידע בתחום.ייתכן וכדאי לשאול את השאלה בפורומים של הגיל השלישי. טיפול באוכלוסייה בוגרת בוודאי שייש, ונראה לי ששם היידע בין טיפול ואלצהיימר הרבה יותר נגיש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה.חשיבה23/10/2012
שלום..שמי לירון והתחלתי טיפול פסיכאטרי בשל חרדה אבל הבעיה היא לא מוסברת אצלי,הגעתי למסקנה שיש קול טורדני אצלי שברגע שהוא לא קיים אני מרגיש נחת רוח.מהרגע שהגעתי למסקנה הזאת והצלחתי ליצור תחושת ביטחון שמבטלת את הקול הטורדני נהנתי מהרגעים האלה,אבל הבעיה שאני פשוט מתנהל לפי זה,ז"א זה מה שיושב לי בראש ואז כל דבר קטן מערער את זה,והשאלה היא עם המצב הרגיל צריך להיות שאני יגיע למסקנה כזאת ופשוט יתנהל רגיל ולא יחיה לפי זה..כי זה בעיה אצלי.
אני פונה לטיפול פסיכולוגי ואני בהמתנה,אבל עד אז מה אפשר לעשות עם תופעה כזאת?כי אני מגיע למצב שאני באמת מרגיש תחושת ביטחון בפני הקול הטורדני שבי שאני נותן לו לעשות לי בדיקות טורדניות כל הזמן,ושכל דבר קטן מעורר אצלי חרדה בפני זה שיש לי בעיה,אבל זה מעין אובססיה כזאת שברגע שאני מגיע למסקנה אני מתנהל לפיה ולדעתי המצב הרגיל הוא להגיע למסקנה אבל שהיא לא תיתקע בראש.
אני בן אדם שעד לפני שלושה חודשים היה רגיל לגמרי,נושאי חשיבה רגילים,יציאות עם חברים,התנהלות חיים רגילה בבית,ונרקם אצלי איזה צורך לעשות תהליך שינוי עם עצמי לטפל בחרדה חברתית שחששתי אליה,הירשמות לפורום חרדה חברתית,להתחיל להשים את זה במקום הראשון ופעם אחת ממש לצאת ליציאה עם חברים ולהתייחס לזה כאל משימה וככל שפיתחתי את ההרגל הזה אז שמתי לב ליותר ויותר דברים וכל דבר הפריע לי,שבתאכלס כנראה שעד לפני השלושה חודשים האלה לא הייתי מתעצבן עם הייתי מתנהג כדימוי עצמי נמוך,
דימוי עצמי - כשהייתי שם בעבודה כבר בימים הראושנים הציק לי שכשאני מדבר עם לקוח,והוא מסתכל עליי במבט לא שמח ומאושר.
ותמיד אמרתי לעצמי שזה לא קשור אליי ולעשות עבודה עצמית על זה שאני לא צריך להיעלב או לשנות את הרגש שלי מכזה דבר ולא ליצור דימוי עצמי נמוך ולהתנהג לפי ההבעת פנים.
ופשוט במקום בן אדם רגיל שנתקל בכזאת סיטאוציה,אני הפכתי את זה לעוד דבר מהעבודה עצמית וככה זה היה,ואפילו הדברים האלה היו קורים פעם אחת עם אחים שלי והאנשים כי קרובים אליי,ופעם אחת הייתי יכול להתנהג בטבעיות ואפילו לא רק עם הקרובים אליי אלה גם עם לקוחות.
ואני תמיד שאפתי למצב הזה ,אבל משהו לא ברור היה קורה שפתאום הייתי שם לב לדברים כמו דימוי עצמי נמוך..
בעבר הייתה לי בעיה רגשית שהתחושה שלי הייתה משתנה עם חברים שלי באיזה נקודה,ואז זה היה יוצר אצלי כמו חרדה חברתית קטנה כזאת,תחושה שיותר מסתכלים אליי ושאני יותר חסר ביטחון,אבל זה לא הפריע לי והייתי פשוט מטפל בזה בדרך שלי ומדבר עד שחוזר אליי הביטחון.והכל התחרבש לי בשלושה חודשים האלה.
רציתי לדעת מה אתן אומרות על התופעה הראשונה שציינתי עם ההגעת מסקנה אבל לא לשחרר אותה ולהגיד-אוקיי הגעתי למסקנה ,אני עכשיו ממשיך להתנהג כרגיל..כי זה חסר אצלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוסיף
חשיבה24/10/2012באופן כללי אני מרגיש שאני יוצר אצלי קול נוסף שלא מאפשר לי לחיות את החיים כמו שאני ,זה כולל רצון חלק מהזמן לנהל את עצמי ולדבר לעצמי ובעצם לא להיות ככה כמו שאני,עברתי רקע כבר של שלושה חודשים של ניסיונות להבין את עצמי ולעבור מסע עם עצמי שעשה לי לא טוב בסופו של דבר,הקול הזה זה לפעמים להפעיל אותו ולהגיד קללות כלפי בני משפחה שלי ואפילו לחשוב על הדבר הכי גרוע וליצור אקט טורדני כלפי אמא שלי אפילו ! ורק שאני מרגיש ביטחון שזה לא קיים אני מרגיש תחושה טובה בבטן.עכשיו מה שאני עושה זה שאני אומר לעצמי כל הזמן שזה לא דרך חיים להטריד את עצמי ולהפריע לעצמי,ואני פשוט משתדל להיות ראש קטן ולא לחשוב ולהיות פשוט וזה עובד,אבל אני באופן כללי מרגיש משהו שיושב עליי בלב ..הקול הזה נוצר מהחוסר ביטחון שלי בעצמי כסטרייט,אז פעם אחת עשיתי אקט טורדני כשגבר עבר לידי מרוב הלחץ והחוסר אונים,ואני מפעיל את הקול הזה באופן קבוע כבר חודש ,רק כשיש תחושת ביטחון אני לא מפעיל אותו.
האם המצב הזה הוא יחסית קל לטיפול לדעתך?למרות שאני מאמין שאין ביכולתך לבצע אבחנות,אני בטיפול פסיכאטרי בכדורים,ורציתי לדעת לאיזה טיפול פסיכולוגי הכי כדאי לפנות,והאם עד שאני אפנה לדעתך זה דרך טובה מה שאני עושה ואומר לעצמי?ועם יש עוד איזה המלצה קטנה עד שאני יתחיל טיפול פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
חשיבה24/10/2012אני מרגיש פשוט שהקול הזה מעבר לזה שלהגיד לעצמי דברים רעים וכו',זה פשוט משהו שמנתק אותי מעצמי ומרחיק אותי מעצמי וכאילו כל דבר גורם לי להוביל עם הקול הזה לתחושות לא טובות..וכשאני נאבק איתו זה לפעמים יוצר דחק.זה מבלבל אותי וקשה לי כל פעם להבין עם עצמי מה קורה.ואני בעצמי לא יודע בדיוק איך להסביר את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
אפרת בן שם27/10/2012היי לירון.
נענית בפורום כמה פעמים תשובות ארוכות ומושקעות. אני מבינה שהמצוקה ממשיכה אך הפורום הזה אינו נועד ללוות אלה לתת מענה נקודתי.
ממיצה לך שוב לפנות לטיפול ולקבל שם מענה לצרכייך ולקשייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)