מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה!!!חיה23/10/2012
הי,אני בת 28 בגיל 11 עברתי התעללות מינית משהו מהמשפחה, ולפני שנתיים סיימתי קשר של 3 שנים בהם שנתיים וחצי הייתי שם יקב איומים וכפייה,זה היה נורא פשוט חייתי ע"י שלט מרחוק,למזלי לא הסכמתי לגור עימו יחד...כיום יש לי סיוטים ופחדים בכי בלילות,ושוהה המון בים לבדי בוכה וכותבת אשא עברתי בחיי,קורעת את הדפים ומשליכה אותם לים,אולי כך הזכרונות ימחקו, אך לצערי ממש לא...... כיום אני מטופלת ע"י פסיכולוגית מדהימה,ליאת פרי לרר וג"כ ע"י פסיכיאטרית אשר המליצה חי על הכדור TOPAMAX איני יודעת אם כדאי להתחיל בטיפול...*האם יש תופעות לוואי*האם אפשר להפסיק מהן בקלות*מה ההשלכות*האם הסביבה שמים לב על הפנים או ההתנהגות על לקיחת כדור פסיכיאטרי... תודה מראש על התשובות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה חדשה !
אדם לווי25/10/2012בהתחלה את צריכה למצוא אהבה חדשה ! זה יעזור לך מאוד
אהבה אמיתית תיקח אותך לעולם אחר > שמה תחפשי תקווה חדשה עם מישהו שיאהב אותך וישאר תמיד איתך<
אם את לא משתמשת בתרופה בצורה טובה ולוקחת כדורים באותו עת אולי תרגישי
בחילה > כאב ראש>
כש לוקחת התרופה אולי תרגישי שאת רוצה לשון < או אין לך כח
מעט מהאנשים שהשתמשו בו ירדו במשקל
את צריכה לבדוק עם רופא נשים אמצעי מניעת הריון כי התרופה משביעה על כדורי מניעת הריון
ובכלל תבדקי עם פסיכיאטרית שלך !
החיים היא אהבה תמצאי אהבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה!!! - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012שלום חיה.
צר לי ששאלתך נדחקה לאחור.
עצוב ומצמרר לשמוע על היסורים שעברת בחייך. למרות זאת, נראה לי שאת כעת בכיוון הנכון, מטופלת בצורה מקיפה. אני ממליצה לך לסמוך על מטפלייך . כאשר נוטלים תרופה פסיכאטירית מקיימים מעקב עם הרופאה ורק היא יכולה לומר לך לגבי התאמת התרופה או המינון. הדעות הן לכאן ולכאן, אך בעייני הדבר החשוב ביותר זה להתחיל דרך , להאמין ולבטוח במטפלייך כפי שנראה שקורה לך מול הפסיכולוגית שלך.
בהצלחה ולימים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעיל? ישנן שאלות מה17אורלי22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הפורום פעיל? ישנן שאלות מה17 - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012מנסות להדביק את הפער. אם יש שאלה שלא נענתה ופספסנו. ניתן להקפיץ אותה ונענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעינבל ולאפרת . בדידות, בדידות.....lllll21/10/2012
קראתי את המאמר שכתבת עינבל, על הבדידות ,
ואני יכולה לומר בלב שלם כמה אני מזדהה עם מה שכתבת.
שהאדם יכול להיוןת בין אנשים אבל בודד, והסיבות לבדידות , הכול נכון לןגביי.
איני סומכת על אף אחד ץ
הייתי רוצה ללכת לטיפול , כי איני נמצאת בשום מסגרת .
אבל איני יודעת כיצד לפנות , וממי לבקש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
lllll21/10/2012איך אפשר להתמודד עם הבדידות?
גם אם אהיה עם מיליון אנשים , ארגיש בדידות . ואיני מתחברת לדברים שבני גילי אוהבים לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינבל ולאפרת . בדידות, בדידות..... - תגובה
ענבל מילר היללי22/10/2012שלום לך
שמחה לשמוע שמשהו שכתבתי דיבר אלייך ודייק את תחושותייך ( למרות שאני לא ממש זוכרת איפה כתבתי על בדידות..:-)
אני חושבת שפנייה לטיפול היא צעד ראשון חשוב בניסיון לפרוץ את מעגל הבדידות, ולהסכים לקבל עזרה ממישהו כשאת מתארת כמה קשה לך לסמוך זה גם צעד חשוב. כנראה שאת בשלה כיום לכוון לקראת שינוי. עצם נכונותך לבקש כאן עזרה פרקטית במציאת מסגרת לשם כך מעידה על כוונתך להתעקש על כך.
ככה. קודם כל יש טיפול פסיכולוגי פרטי, אחד על אחד, בקליניקה של המטפל, מידי שבוע. אפשר להגיע למטפל שכזה דרך המלצות או אינטרנט. במקרה האחרון, הקפידי לבדוק שהגעת למטפל מוסמך ובעל הכשרה מתאימה.
אם קשה לך מבחינה כלכלית תוכלי לקבל סבסוד חלקי דרך קופות החולים, והם גםציעזרו לך עם רשימת שמות של מטפלים.
ולבסוף, יש את האופציה החינמית, טיפול במרכזים לבריאות הנפש, רק ששם עלייך לקחת בחשבון שלא ניתן לבחור את המטפל, שיש רשימת המתנה, לפעמים ארוכה, ואווירה פחות דיסקרטית. ניתן למצוא את המרפאה הקרובה לאיזור מגורייך דרך האינטרנט באתר של משרד הבריאות תחת בריאות הנפש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה המאמר?
GL28/10/2012תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אני יכול לראות את המאמרים?
GL28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה כללית ודיכאוןליאור21/10/2012
שלום,
אני חייל בן 22, ג'ובניק במרכז. למדתי במכללה לפני הצבא ועכשיו אני לקראת סיום החובה.
שנה אחרי הגיוס, עקב תלונות חוזרות לרופא היחידה, הוא הפנה אותי לקב"נית (נחמדה מאוד יש לציין) והיא איבחנה אצלי חרדה כללית ברמה גבוהה.
בעיות שאני מרגיש: גוש בגרון, גרון יבש, בליעת רוק לא נוחה, קושי בנשימה (גם בלי מאמץ), כאבי ראש, רגישות בחניכיים, לעיתים קרובות גרד בגוף (במקומות רנדומליים), עייפות תמידית אפילו אחרי הרבה שינה, חוסר אנרגיה (אפילו לקום מהכיסא\ספה).
אין לי מוטיבציה לעשות כלום, חוץ מלפעמים כשאני רוצה לשפר משהו במדור או ביחידה (שלא תחשבו שאני מההזויים - זה דברים טובים, אני מקבל משוב חיובי מהמפקדים). עשיתי עבודה רבה בתנאי לחץ ובאינטיסיביות שנמשכה חודשים, למרות הקושי שזה גורר.
יש לי מחשבות אובדניות כל יום, כמה פעמים ביום, גם אחרי שהקב"נית הביאה לי פטור תורנויות ושמירות.
אין לי חברים, אני לא מעוניין בקשר כזה. כשאני יוצא למקומות עם אנשים אני מרגיש שבא לי להיות בבית. אבל אני בנאדם נחמד ומסתדר עם כולם (עד שהם מנצלים אותי ומנתק איתם את הקשר...).
הקשר היחידי עם בחורה נמשך שנה, וזה היה חצי קשר של ידידה\חברה. המקסימום שעשינו זה להתנשק ואחר כך נפרדנו כי היא העדיפה להישאר ידידים.
אני יכול להראות טוב ("חתיך"), למרות שבדרך כלל אני לא במצב הכי טוב שלי. מבנה גוף רזה ומעט שרירי.
אין לי בעיה מיוחדת במשפחה. יש לי אח אחד, הורים קרציות.
מסורתי - שומר שבת. בעבר הלכתי לבית כנסת בשישי בערב, וגם הנחתי תפילין, אבל הפסקתי עקב הגיוס.
אני מחפש את דעתכם על מצבי. כמה זה בעייתי?
לא טוב לי בבסיס, המוטיבציה ירדה באופן חד. בזמן האחרון מרגיש שאני פשוט שונא את כולם, חוץ מכמה בודדים במדור שנחמדים אליי. אבל אני יכול להבין את שאר האנשים - כי אני לא מראה עניין כלפיהם ולא מחייך הרבה, לכן הם כנראה מרגישים לא הכי בנוח ולא בכיף בקירבתי. גם אין לי מה להגיד לאנשים כל כך.
הקב"נית חושבת שאני נורמאלי, למרות בעיית החרדה שאי אפשר להקל בה.
היא נחמדה מאוד ומנסה לעזור אבל אני לא מרגיש שזה מצליח, אני בטיפול אצלה בערך שנה, פעם בשבוע.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה כללית ודיכאון - תגובה
ענבל מילר היללי22/10/2012שלום לך,
אני שומעת בדבריך תסכול גדול ודאגה ביחס למצבך, כאילו לא תמיד אתה בטוח שאתה נורמאלי. אני לא יודעת לומר, כי איני מכירה אותך, אבל אני מאמינה שהמטפלת שלך צודקת, היא מכירה אותך די טוב, לא? טוב שאתה בטיפול, ואני מבינה שקיווית שעד כה כבר יקרה יותר, אבל דע שתהליכים נפשיים מהסוג שאתה מתאר אורכים זמן. שנה מרגישה כמו זמן רב, אבל במושגים של טיפול, היא לא בהכרח זמן רב.
מציעה שתיתן לזה זמן, ושתמשיך לעבד את הסוגיות המרכזיות של חייך, עם המטפלת שלך. אל תהסס להעלות בפניה את הלבטים שלך לגבי יעילות הטיפול. אולי דווקא דרך זה יעלה משהו משמעותי שיחזק אצלך את ההרגשה שכן קורה משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור26/10/2012היי,
תודה על התגובה!
אני לא יודע עד כמה טוב היא מכירה אותי, אבל היא מבינה בגדול איזה טיפוס אני.
כל פעם שאני בא אליה לטיפול, אני מדבר איתה על דברים יום-יומיים, שקורים לכל אחד. לפעמים אלה דברים שקשורים לחרדה, ולפעמים דברים שקשורים ליחסים בין-אישיים.
ברוך ה' לא קרה לי איזה משהו טראגי.
אני כביכול מרגיש שהטיפול לא יעיל בשבילי \ שאני לא בהכרח צריך אותו, כי:
1. היא אמרה שאני נורמאלי, כלומר הדברים שעוברים לי בראש קורים לכל אחד, לכן זה מרגיש שהדברים שאני אומר הם מיותרים
2. די הרבה פעמים אני אומר לה דברים ואין לה תשובה\תגובה, כאילו היא לא יודעת מה לומר. לדוגמא אמרתי לה שאני לא יודע אם אני בכלל אוהב את המשפחה שלי והיא לא הגיבה (ממש לא אמרה כלום). מה זה אומר..?
אני חושב שאני סוחב את הבעיה מאז כיתה י"א, זה נראה כאילו המצב שלי יישאר כזה תמיד.
אין לי חשק להתקדם בחיים, למרות שאני יודע שאני צריך ולכן משתדל להיות פעיל כמו שאני אמור להיות.
אני מרגיש שבא לי להתנתק מכל האנשים שאני מכיר ושפשוט אף אחד מהם לא יוכל למצוא אותי, כולל המשפחה שלי. ואז אחיה בשקט עד הסוף וזהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול אישיות?אורלי21/10/2012
שלום רב,
אני בת לאב בן 66 ויש לי עוד אחות. שתינו עם ילדים.
בשנה האחרונה הוא מנתב לפי רצונו את דרכינו, ומספר רעות לכל אחת מאיתנו שהשנייה כביכול אמרה. לאחר ברוגז של חצי שנה בינינו האחיות נפל האסימון, והבנו מה שעשה לנו. מלבדנו זה קרה גם עם אימנו בחודשים האחרונים, ואף גם עם אחיו ואחיותיו.
לדוגמה:
לי אומר שאחותי לא רוצה בקשר עימי, שאמרה עליי דברים רעים, גם לאימנו סיפר דברים אחרים שאחת מנצלת אותה בשביל בייביסיטר ושהשנייה באה רק כדי להעביר זמנה לאכול וללכת. שום דבר לא נכון. אנחנו האחיות מרגישות שמשהו קורה כאן ונוהג לסלף את דברינו על מנת לזכות באחד הצדדים ולהראות את טוב ליבו, חמלתו, ורחמנותו עליו בזמן שמקריב את השני לצורך כך. ישנה הרגשה שרוצה לזכות בתשומי כל פעם מצד אחר עד שנגמרים לו הקלפים ובוחר לעצמו שעיר לעזעזל אחר. זה גם משהו שמוכר לי מילדות, פעם נהג לאהוב אותי יותר מאחותי וממש להשתגע עליי ופעם לזרוק אותי ולקחת אותה גם נגדי.
עד היום אני מרגישה אף נוהגת כך במערכות יחסים של לקחת ולזרוק. האם אי אפשר לאהוב שתי בנות אותו דבר?
כמו כן, בשבועות האחרונים שמנו לב שכל פעם שקורה משהו עם אחותי , כמו בדיקות רעות שיצאו לה הוא אומר לה מסכנה שלי, ומראה רחמים, ואחר כך כאילו שמח לאידה, שזה קורה לה, כמו מין סוג של תשלום על חוסר כבוד שלה לאביה.
אני מבולבלת וכבר לא יודעת איך לנהוג עימו. אני רואה סגנון התחלתי דומה עם ילדיי שהם נכדיו, פעם בוחר לאהוב אותם ופעם לשנוא שנאה קשה ונוראית.
האם יש פה פיצול אישיות? בעיה נפשית מסויימת? תקדים שלא קיים ......?
אשמח להכוונתכם, סך הכל גם הוא מבוגר עם מחלות ברקע, סרטן וכו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובתכם- זה חשוב
אורלי22/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא נעניתי? דווקא מכולם...חשוב
אורלי22/10/2012שלום לך אורלי
ראשית, התנצלות על זמן ההמתנה. אפרת ואני מנסות להדביק את הקצב, ולא הייתה כאן התעלמות מכוונת דווקא מפנייתך. אבל מעניין... את מרגישה קצת זנוחה כאן בפורום, ואולי קצת כמו הבת הפחות מועדפת שלא נבחרה. חוויה מוכרת לך, עפי הבנתי מתוכן ההודעה שלך. אני מבינה שאביך נהג לזגזג בינך לבין אחותך לפי צרכיו, כמו מי שמחפש לקבל לעצמו כמה אהבה כמה שרק יכול, תוך שהוא מתעלם לגמרי ומוחק את צרכי הבת שנדחקה לך כך פתאום בלי הסבר. היום, ואולי גם בעבר את חשה מנוצלת, מתקוממת, לא מוכנה עוד להיות כלי במשחק המתעתע הזה, כועסת עליו מאוד, על אף שאני גם שומעת חמלה בדברייך.
אני תוהה מהיכן בא אביך שפעל כך. אני מאמינה שהפגיעות שלו והצורך להיות משמעותי ואהוב על ידי כל אחת מכן גרר אותו להתנהגויות קשות מהסוג שתיארת. אולי מבורות, מחולשה, ולא מכוונת זדון. אני מבינה שאולי את אינך במקום של לסלוח לו, וזה בסדר. אבל מקווה מאוד שתצליחי לעשות זאת בתוך תהליך שתעברי. קודם כל בשבילך.
שמחה לשמוע שלפחות את ואחותך מבינות כעת כמה אתן חשובות זו לזו, ואולי מצליחות לחלוק חוויה דומה כאחיות. אני מאמינה שזה מנחם קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצול אישיות? - תגובה
ענבל מילר היללי22/10/2012שלום לך אורלי
ראשית, התנצלות על זמן ההמתנה. אפרת ואני מנסות להדביק את הקצב, ולא הייתה כאן התעלמות מכוונת דווקא מפנייתך. אבל מעניין... את מרגישה קצת זנוחה כאן בפורום, ואולי קצת כמו הבת הפחות מועדפת שלא נבחרה. חוויה מוכרת לך, עפי הבנתי מתוכן ההודעה שלך. אני מבינה שאביך נהג לזגזג בינך לבין אחותך לפי צרכיו, כמו מי שמחפש לקבל לעצמו כמה אהבה כמה שרק יכול, תוך שהוא מתעלם לגמרי ומוחק את צרכי הבת שנדחקה לך כך פתאום בלי הסבר. היום, ואולי גם בעבר את חשה מנוצלת, מתקוממת, לא מוכנה עוד להיות כלי במשחק המתעתע הזה, כועסת עליו מאוד, על אף שאני גם שומעת חמלה בדברייך.
אני תוהה מהיכן בא אביך שפעל כך. אני מאמינה שהפגיעות שלו והצורך להיות משמעותי ואהוב על ידי כל אחת מכן גרר אותו להתנהגויות קשות מהסוג שתיארת. אולי מבורות, מחולשה, ולא מכוונת זדון. אני מבינה שאולי את אינך במקום של לסלוח לו, וזה בסדר. אבל מקווה מאוד שתצליחי לעשות זאת בתוך תהליך שתעברי. קודם כל בשבילך.
שמחה לשמוע שלפחות את ואחותך מבינות כעת כמה אתן חשובות זו לזו, ואולי מצליחות לחלוק חוויה דומה כאחיות. אני מאמינה שזה מנחם קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ענבל
אורלי23/10/2012תודה שענית לי. זה היה חשוב לי מאוד לשמוע דעה אחרת.
רק להוסיף, סלחתי לו, עדיין קשה לי איתו, אבל הוא גם בעצמו היה כילד מוכה אז הרבה אי אפשר לשפוט. מקווה שיהיו גם לי ולו תובנות חדשות בשנה חדשה זו.
מודה לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת להמשך הקשרמיטל21/10/2012
אני וחבר שלי שלוש שנים יחד גרים כבר שנתיים יחד, אנחנו מאורסים ואוהבים מאוד. לפני שנתיים חבר שלי סיים את לימודיו ומאז לא מוצא עבודה, הוא התחיל משהו ועזב וחזר לעבודות סטודנט של הברמן והמלצר, זה מאוד השפיע על היחסים בינינו כיוון וזה גרם להרבה אי נעימויות וויכוחים, במקור הוא מהמרכז ואני מהדרום, הסכמתי בשבילו לעבור למרכז שכן יש כאן יותר אפשרויות תעסוקה. כרגע הוא נמצא בהכשרה שמספקת חברת השמה, ההכשרה ניתנת לו בחינם (הוא לא משלם והם לא משלמים) בתמורה לעזרה במציאת עבודה,הוא כבר כשלושה חודשים ללא משכורת וזה לא נראה כי מצליחים למצוא לו עבודה, הוא מצוברח מאוד ועצבני, מאוד מודאג וזה נורא משפיע עלינו, אני כבר שנתיים עובדת במשרה מכובדת במקום טוב, אני מתפתחת וגדלה והוא נשאר מאחור, הוא מרגיש מבוכה ליד אחרים ומתבייש בעצמו, זה משפיע על יחסי המין בינינו כמובן ובכלל על התקשורת, אני לא יודעת איך לעזור לו ואיך לשפר את המצב, הוא לא מוצא את עצמו ואני מפחדת שזה גורם לקרע בינינו. לא ציינתי אך הוא נוטל כדורים נוגדי חרדה מגיל 16, אף פעם לא ראיתי שום תופעות של זה ואני חוששת שאולי המצב הזה גורם לו לנזק נפשי יותר גדול. אני מאוד מודאגת...אשמח לכל הצעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת להמשך הקשר - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012נראה כי המצב של חברך הנמצא במצוקה משפיע לרעה על הקשר בינכם. ציינת כי הוא מתקשה למצוא עבודה ואני סבורה כי הדבר משפיע בצורה נרחבת על בטחונו ודימויו העצמי. כמובן שהדבר פוגע בתחושת הגבריות שלו וביכולתו לתפקד כבן זוג. כמובן שהעובדה שאת מצליחה והוא לא, רק מעצימה את תחושותיו השליליות כלפי עצמו. תחושות אלו באות כבומרנג כאשר הוא מנסה למצוא עבודה מכיוון שייתכן וחוסר הבטחון שלו בעצמו משודר כלפי חוץ ואז הוא אינו מתקבל לעבודות אליהן הוא פונה.
ציינת שחברך נוטל כדורים נוגדי חרדה, ובמצבו, כאשר הוא מצוי במערכת של חוסר הצלחה המורידה את הערך העצמי, גם החרדה וודאי מתעצמת. במצבים כאלו, הטיפול התרופתי הוא רק הבסיס לעבודה פסיכולוגית מעמיקה יותר הקשורה לדימוי וערך עצמי, ועל הסתגלות ראוייה בחיים. אני מציעה שתעזרי לחברך לפנות לטיפול ולחזק את האני הפנימי שלו מול עצמו ומול העולם. העובדה שאינו עובד וודאי מקשה כלכלית ועל כן, יש אפשרות לפנות למרפאה ציבורית שם הטיפול הינו בחינם או טיפול פסיכולוגי מוזל דרך הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה תנצח
אדם לווי25/10/2012אני חושב שבעית החבר שלך רק בגלל העבודה והמצב הכספי שלו
הגבר אוהב תמיד להיות שולט במצב !
עכשיו הוא מרגיש הרבה ייאוש וזה קשה מאוד
הוא זקוק לך עכשיו להיות בצדו > כדי להרגיש שאת לעולם לא תעזבי אותו > אפילו בגלל המצב שלו
תאמיני לי הוא עכשיו מסתכל לעצמו אומר שהוא לא הצליח למצוא עבודה ופוחד לאבד אותך >
את התרופה היחידה שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממגעיונה20/10/2012
יש לי בת בת 24 שיוצאת עם בחורים פעם או פעמיים ואין המשך
בגלל חרדות ממגע, נשיקה שהבחור יוזם, היא מודעת לזה (לציין שהיא לא לסבית).
שאלתי איך אפשר לעזור לה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממגע - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012שלום יונה.
האם ביתך נרתעה ממגע גם בילדותה? אם כן, ייתכן והדבר קשור לרגישות תחושתית מסויימת שבאה ליידי ביטוי כעת בקשריה הבוגרים. ייתכן והיא חוששת מפני אינטימיות מסיבה כלשהי. אולי היא חווה בושה? אולי מדובר בחוויה לא נעימה שעברה? אם הדבר פוגע בה, רצוי להפנותה לטיפול לברור מעמיק יותר של הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הפרעה?מור20/10/2012
יש לי בעיה שאני לא יכולה לראות דלת פתוחה. זה מוציא אותי לגמרי מריכוז, ותמיד יתן לי תחושה לא נינוחה.
נניח אני בחדר במיטה, אחותי פותחת את הארון, לוקחת סוודר, לא סוגרת ויוצאת. אין שום סיכוי שאני ארדם בחזרה עד שאני לא אקום לסגור את הארון.
דוגמא נוספת, ראיתי סרט שבאחת הסיצנות מישהי נכנסה לבית, ולא סגרה את הדלת. בהתחלה לא קישרתי, ופתאום הייתה לי תחושה של חסר. הרגשתי כאילו משהו לא מושלם, כאילו הייתי צריכה לעשות משהו ואני לא זוכרת מה. פתאום הבנתי שזה בגל אותה אחת בסרט שלא סגרה את הדלת...
בעצם כשאני חושבת על זה, זה לגבי כל דבר שלא סגור. בקבוק, חטיף, תיק וכדו', אבל מתמקד בעיקר בדלתות...
זה קורה גם במכללה, כשפותחים דלת ולא סוגרים אני מאבדת ריכוז עד שהיא נסגרת.
זו הפרעה כלשהיא? איך היא מכונה?
אני די מאמינה שזה לא נורמלי ולא טבעי.
מה אפשר לעשות עם זה בבקשה?
אני בת 20.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו הפרעה? - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012אם זה מפריע לחייך נראה שזה קשור לקשת של הפרעות האובססיה.
אני רוצה לומר כי לרובנו לעיתים יש צורך אובססיבי בכל מיני אופנים. השאלה הינה כמה זה מפריע למהלך החיים וכמה זה משתלט עליהם, כמה הדלת הפתוחה מעוררת אצלך חרדה ולא נותנת מנוח.
טיפול מומלץ להפרעות חרדה הינו טיפול המשלב cbt* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגיתליאת20/10/2012
מחפשת פסיכולוגית טובה שעובדת עם מכבי באיזור המרכז. צירפתי מייל.
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגית - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012מקווה שמצאת.. יכולה להעזר באתר של מכבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה?שירי20/10/2012
אני בת 25, בחורה נחמדה וטובת לב כלפי החוץ אבל מבפנים יש בי המון שנאה כלפי העולם ואנשים ואפילו כלפי עצמי.
מאז שאני זוכרת את עצמי אני נורא אוהבת לקרוא ספרים/לראות סרטים על הסבל האנושי - אם זה מלחמות, עינויים, רעב וכדומה. סבל אנושי בצורה הכי קשה שאפשר.
זה לא מסב לי עונג, פשוט מרתק.
על מה זה יכול להצביע מבחינה פסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה? - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012מבחינה פסיכולוגית זה יכול להצביע על הקושי הגדול בו את שרוייה. אם את נאלצת לשים על עצמך מסכה כלפי חוץ , בעוד שבתוכך את יוקדת שינאה כלפי עצמך וכלפי העולם. ייתכן והספרים שמהם את מתענגת מהדהדים עם תחושותייך הפנימיות אך אני מציעה לך לפנות לטיפול כדי לתת מקום לתחושות הפנימיות הקשות והבלתי מעובדות שבקירבך. ייתכן ואת לא ככ נחמדה כפי שאת מתאמצת להראות כלפי חוץ וגם למקומות הללו יש לתת לגיטימציה, אחרת הם עלולים להתפרץ באופן לא צפוי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסורנעם19/10/2012
שלום
התקופה הזו בחיי כולם היא של התפתחות הן ברמה של לימודים לתואר או לשם קבלה לתואר והתחלה כזו או אחרת של מערכת יחסים יותר בוגרת ואמיתית
אני גם בשלב כזה העניין הוא שאני חושבת שבגלל שזהו המצב בו חבריי נמצאים
אני "מפחדת" לחשוב על להפרד מהחבר שלי למרות שהקשר טוב ואנחנו גם מדברים בפתיחות על דברים, אבל עולות בי תהיות לא מעטות, ואני חוששת שאם אעזוב אותו ארגיש במחסור נורא גדול כי כרגע אומנם יש לי מה לעשות בזמן הפנוי שלרשותי אך הרבה מהזמן שהייתי רוצה להיות בחברת מישהו או לבלות עם מישהו החברים עסוקים בעבודתם/לימודיהם ונדמה כי את יתרת הזמן מקדישים לבן/בת הזוג
כך שנוצרת לי הרגשה שיהיה לי מאוד חסר הביחד שיש בזוגיות
אציין כי חבריי רואים את בני זוגם סביבות 3 פעמים בשבוע או יותר
ואני אומנם מבלה משישי בערב עד שבת בערב עם חברי אך לא במהלך השבוע
סוג של הרגשה בעיקר בימי שישי שאם לא אהיה עם בן זוג ברור לי שאהיה לבד
לא שיש לי בעיה להיות לבד אבל גם ככה יש לי מספיק זמן וזמנים עם חברים על פי רוב לא אפשריים בערבי שישי כך שאולי חבר זה "פתרון" נעים וטוב... \
אציין שהייתי הרבה זמן לבדי וכן הייתי הרבה לבד בערבי שישי מדי פעם זה לא נורא בעיקר כשיש עומס בלימודים וכו' אז זמן לבד קצת , אבל כן יותר נעים שיש את הביחד
אבל חוששת שאולי אני שם בגלל "הגל" של הזוגיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012מהודעתך עולה כי למרות שהקשר בינך לבין בן זוגך טוב ופתוח, עדיין עולים אצלך היסוסים לגביו. אולי את מפסידה משהו אחר? אולי בילוי עם חברים? אולי את איתו רק כדי לא להיות לבד? אולי את איתו רק בגלל שזהו המצב של "כולם" ולא בגללל רצונך את.
את עסוקה ביכולתך להיות לבד, לעיתים חשה את הקושי העולה מהמקום הזה וחוששת שלא תוכלי לשאת אותו ולעיתים חשה שאת יודעת להיות במקום של הלבד ולמלא את עצמך.
אני מוצאת את עצמי משקפת את מה שכתבת ובעצם אייני מבינה בדיוק האם שאלת שאלה או שרק פרסת את לבטייך, שזה לגיטימי ביותר.
אם כך, רוצה לומר לך שהתלבטויותייך בהחלט רלוונטיות ואולי אם תוכלי לשתף את בן זוגך בלבטייך, תתאפשר בינכם מידה של קירבה נוספת שלא הכרתם ותבהיר לך משהו מול עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהוריםציפי19/10/2012
אני בת שלושים וארבע, במשך כל החיים שלי חוויתי את ההורים שלי כגוף מאיים מאוד. עדיין עכשיו, כשיש לי ילדה (אמנם אני חד-הורית) אני מרגישה כמו "ילדה" שלהם, ופוחדת מאוד מכל תגובה שלהם על כל דבר שאני עושה. לכן אני מסתירה מהם הרבה דברים, וחיי את חיי בפרטיות כמ השאני יכולה, וזה גורם לי להתרחק מהם מאוד מבחינה נפשית. ואם הם כבר יודעים משהו ומראים לי את ה"הסכמה" שלהם - אני מרגישה שמחה ובטוחה, ואם אפילו רק במבט קטן מראים ל י ביקורת, אני מרגישה חרדה, ואם הם גם אומרים לי, זה נחווה אצלי כסוף העולם. אני חייבת להיות "מותאמת" להם בדיוק במעשים ובמחשבות, למרות שאני עצמאית ושונה מאוד.
אני מעדיפה לטעות, ולקבל תמיכה מאשר לחיות את החיים שלי כמו שהם רוצים.
ואיך זה יכול להיות בכזה גיל שאני מרגישה ממש חרדה מהם?
כן, חרדה! אם אני צריכה לדבר איתם אפילו על דה והא, זה מפחיד אותי שמא אומר משהו לא בסדר וכו'... ואני מרגישה חרדה בכל הגוף. זיעה. כאב בטן. קושי לנשום וכל זה. עם אנשים אחרים אין לי את זה, ואם כן ברמה הרבה יותר פחותה. למשל הבוס בעבודה.... קשה לי לעמוד בציפיות של אנשים אחרים, למרות שאני מנסה מאוד. אבל הכימפחיד אותי בעולם זה ההורים שלי. איך מתגברים על זה? וממה זה נובע? האם זה נורמלי בגיל כזה להרגיש ככה? מה אתם מציעים לעשות? אני כבר לא מסוגלת יותר, מרגישה מחנק !!!!! וגם עמוק בתוכי פיתחתי אליהם שנאה! מה יש לכם להגיד על התופעה הזו? יש עוד כמוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהורים - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012שלום לך ציפי..
את מתארת מצב קיצוני של חרדה מפני הורייך, ובאופן ספציפי יותר, נראה לי שאת חרדה מאוד מהביקורת שלהם וע"כ, אם את עושה משהו שאינו מותאם לגמרי לרצונותיהם או תפיסתם הם אינם יכולים לקבל את הנבדלות שלך מהם ומבטלים אותך. גם אם לא בצורה ישירה.
בתור אם, אני רוצה לומר לך שחלק מהתהליך ההתפתחותי והבריא שמתרחש בין הורים לילדים הינו תהליך הנפרדות שדרכו לומד הילד על האינדיודואליות שלו. מיהו כאדם נפרד בעולם. הורים אשר אינם מסוגלים לקבל את הנפרדות של ילדם ומכאן , גם את השונות שלו מהם, עלולים לבקר כל דבר קטן של הילד שאינו תואם להם. בתהליך ההתפתחותי הבריא, הערכתו העצמית של הילד מתפתחת כמו גם בטחונו בעצמו ובעולם מתוך השיקוף החיובי שהוא מקבל מעיניהם של הוריו. אם השיקוף אינו חיובי, יש סיכוי שהילד ייגדל בחרדה, מחפש חיזוקים חיוביים מאחרים ולא מסוגל לקבל את החיזוקים הללו כנובעים מעצמו.
לאור העובדה שגם את אם המגדלת ילדה, אותה את צריכה להכיר כשונה ונבדלת ממך, אני ממליצה לך מאוד לפנות לטיפול רגשי על מנת להשתחרר מהתלות המגבילה והמשתקת מול הורייך. במטרה שתוכלי להתנהל מול הורייך בצורה מותאמת ומאוזנת יותר ולהעביר לביתך את האמונה בעצמה כייחודית ומיוחדת בעולם, גם אם שונה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענית לי תשובה מרגיעה!
ציפי01/11/2012ענית לי תשובה מרגיעה וגרמת לי להבין מה קורה. עזרת לי מאוד, תודה שהפנית את תשומת ליבי לכל כיוון השפעה מהמצב הקיים. אעשה כדברייך....
מעריכה את הזמן שהשקעת בקריאת המצוקה, ובהיענות לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותבת שוב-לא ענו ליעוד אחת18/10/2012
שלום,
בחודשיים האחרונים אני שותה הרבה אלכוהול,כל ערב. קשה לי לצאת מהבית והרגשה כללית ולא מוכרת לי ,שאני לא שייכת לשום מקום. אני בת 23 ועזבתי את הבית בגיל 16. בגיל 18 התחלתי ללכת לטיפול פסיכולוגי דרך הקופה וזה בהחלט נתן איזו יציבות מונוטונית ונוחה. מצאתי עבודה חדשה שבה אני עובדת עד היום ומממנת את עצמי במאת האחוזים.
אני כבר לא בטיפול,עזבתי אותו כשהרגשתי שאני בסדר ושאין סיבה להמשיך כל עוד אני מצליחה לתפקד ויכולה לעזור לעצמי ולדחוף את עצמי קדימה. בתקופה אחרונה אני לא מצליחה לקום כל בוקר ולא מצליחה לישון ומרגישה שאני כמו ב"שום מקום" יכולה לשכב שמונה שעות במיטה בלי לשים לב. אני לא מפגרת ולא מנותקת מהמציאות ומבינה שאולי זה סוג של דיכאון. אבל קשה לי לצאת מהבית ולפגוש אנשים. עברתי תאונת דרכים לפני חצי שנה (פגע בי אופנוע כשהלכתי ברגל) מאז קשה לי מאוד לפגוש רופאים. אין לי בעיה לדבר על התאונה או להיכנס עם עצמי למה שאני זוכרת,אבל אני מפחדת מרופאים ולא מרגישה (כרגע) שאני מסוגלת ללכת לבדוק אם "המצב" ה"דכאוני" אליו נכנסתי,הוא רפואי או נפשי או מה בכלל קורה. וללכת שוב לטיפול פסיכולוגי זה לא בא בחשבון-גם כי זה יקר לי וגם כי אני לא מצליחה לדבר כל כך,במיוחד מאז שהתחלתי לשתות אני מרגישה שהדיבור שלי השתנה ואני לא מצליחה לבטא את עצמי כשאני מדברת. המילים מתבלבלות לי. וגם כי אני מפחדת. לא בטוחה ממה..
אני יודעת ולוקחת בחשבון כמובן שהפורום הזה לא תחליף בשום אופן לטיפול פסיכולוגי ובכל זאת,זאת האופצייה היחידה שאני מצליחה להעלות על הדעת שהכי קרובה להתייעצות או התייחסות למצב שלי ולא להישאר בו לגמרי לבדי. השתייה מעיקה עלי,אבל אני מרגישה שאני לא יכולה להפסיק-לא מכורה אבל לא יכולה ולא רוצה להפסיק,אבל במן מודעות כאת,אני מצליחה להדאיג את עצמי ומפחדת שזה יגיע למצב של התמכרות למרות שאיני מבינה בזה כלום ושום דבר ומכיוון שאין לי הורים
ועם החברים ניתקתי כל קשר,אני לבד בזה ובהתלבטויות הבאות יחד עם המצב.
לא בטוחה ל-מה אני מצפה מהפנייה שלי,אבל אני במן הרגשה שבגלל שזה הדבר היחידי (שהוא אנונימי ולא דורש הוצאה כספית או יציאה מהבית לפגוש אנשים),בזה,אני "עשיתי את שלי". ובכל זאת-אשמח לאיזו תגובה מעודדת,או "טיפים" להתמודד עם זה בעצמי... וגם אם לא... תודה בכל מקרה על הפורום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
נעם19/10/2012היי
תנסי אולי להעסיק את עצמך גם בבית , ואולי להגביל את השתייה למס' מוגבל של פעמים בשבוע, נאמר מה שאני עושה כשיש לי זמן רב פנוי אני מחליטה על נושא להתעמק בו וקוראת ספרים בנושא וכדי שיהיה לי סדר יום כולשהו ואז בעצם "את לא יכוהל" לשתות ערב קודם כי את צריכה לקום רעננה כדי ללמד את עצמך את הנושא שבחרת , גם מניסיון שלי ספורט עושה מאוד טוב ונותן הרגשה מאוד טובה נפשית ופיזית אולי תצאי להליכות כמה פעמים בשבוע
סוג של להיכנס למסגרת עצמאית
ולדעתי לא חובה בכלל להיות אם זה לא חסר לך בקשרים עם אנשים אבל שכן תרגישי שאת "חיה " ולא סתם נמרחת יותר מדי בחוסר מעש, סוג של להניע את עצמך בחיי היום יום...
את יכולה גם לדבר עם אנשים באינטרנט ליצור קשרים כאלה כמה שזה אולי נשמע מוזר זהו גם סוג של קשר , שלפעמים הוא טוב ונוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכותבת שוב-לא ענו לי - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012שלום אחת... ולא עוד אחת.
צר לי שהפנייה לפורום הייתה המוצא היחיד שלך, ובכל זאת לקח פרק זמן עד שנענית.
את נשמעת לי מודעת למצבך, מודעת לאפשרויות שלך. היית בטיפול ואת יודעת שייש בכך נחמה ועזרה. את מודעת לכך שאת בדיכאון והשתייה הינה בריחה מפני התחושות הקשות אך טוענת שאין לך כוחות לצאת מהבית.
יכולה רק לומר לך שזהו טבעו של הדיכאון הצובע הכל בשחור, אך זהו חלק בחיים ולא החיים עצמם. זהו פרק נוכחי בחייך, אך לא כל הסיפור. אני מבינה שאת חסרת כוחות, אך אנסה לעודדך מכאן שתאספי את עצמך. אפילו עכשיו. תקבעי עם המטפלת הקודמת שלך פגישה. תתחילי ממשהו. לא מהתחלה, מכייון שייש לך קצה חוט ואת יודעת שזה מקום שעזר לך.
אל תעשי דבר מלבד זה...תתחילי בצעד אחד קטן. מקווה שאח"כ.. הדרך תהייה אפשרית יותר.
קבלי חיזוקיי ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטת המבט בעת שיחה חופשית וכד"גרגורי18/10/2012
שלום רב למומחים\יות הנכבדים\ות
אני משוחח פעמים רבות- שיחות נעימות ורגילות- עם שכן בבנין המגורים שלנו,,ושמתי לב שממש לאחר מילים ספורות, הוא מסיט את מבטו ממני ,מדבר לצדדים ,או מתרכז בנקודה אחרת-ולא כלפי-
ואני מאד רוצה להבין מה פשר ההתנהגות הזאת?
אשמח לקבל תשובה
בתודה ובברכה
גרגורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסטת המבט בעת שיחה חופשית וכד" - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012ייתכן וחברך לוקה בהפרעה הקשורה לספקטרום האוטיסטי -
( Pervasive Developmental Disorders - PPD), אשר קשורה לקשת של הפרעות בתקשורת ולעיתים חלק ממאפייניה הינה קושי להיישיר מבט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיימת משיכה לבחורות עם פיגור שיכלי?אלינור18/10/2012
קרו מקרים שנערות בנות 16 הן אמיתיות כשאחרות הן שקריות. זה קרה בכל אותן מקרים מרובים שבהם ילדה בת 13 וחצי הצהירה בפרופיל שהיא בת 16 והיא מפותחת כמו בת 19. מדובר רק אותן מפותחת בגוף שמגדילות את הגיל שלהן ומטעות את הגברים בהגדרת גילן בפרופיל כאילו הן בנות 16 ומעלה.
נחלק את כל הנערות בגילאי 16 לשניים:
1. בנות 16 אמיתיות
2. בנות 16 שמתחזות לבנות 16, אבל הן בנות 12 ונראות בנות 20 בגופן.
כשנבדוק מה קורה אם שתי הקבוצות פונות לגברים מכל אוכלוסיות הגיל, נגלה שיש משהו מוזר עם הגברים. הן נמשכים כמו מגנט לקבוצת המתחזות ובאמת ובתמים מאמינים שמדובר בבת 16. ואז הן נופלים לתקשורת.
איזה הסבר אפשר להביא למשיכה של הגברים? הרי פדופיליה מוגדרת לפי הספק כמשיכה למראה לא מפותח של טרום גיל התבגרות. וכאן מדובר במראה של אישה גדולה בת 20, עם שדיים גדולות ופנים מבוגרות והיא מצליחה לגרום לגברים לסכנה שהם לא מודעים אליה כי הם לא יודעים את גילה האמיתי. אז איך זה ?
נותרה מסקנה אחת והיא השכל. כנראה שגברים נמשכים למפגרות ולא כל כך ליופי ? האם יש הסבר מדוע גברים נמשכים לבעלות פיגור שכלי ?
ולמה לנשים אין משיכה לגברים עם פיגור שיכלי ? למה רק לגברים יש משיכה כזאת לנשים עם פיגור שיכלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימת משיכה לבחורות עם פיגור שיכלי? - תגובה
אפרת בן שם22/10/2012לא מבינה את שאלתך.
מצטערת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)