מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרונטופיליהנטשה02/09/2012
היי, בכלל לא ידעתי שיש דבר כזה ואני רוצה לדעת אם גם לי יש את זה אני בת 18 ויש לי קשר מיני כאילו עם גבר בן 63 ואני נמשכת אליו והכל אז אני גרונטופילית יש לי הפרעה נפשית? ואפשר לטפל בזה או שזה כמו הומואים/לסביות וכו'..
תודה מראש על תשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרונטופיליה - תגובה
ענבל מילר היללי04/09/2012שלום,
אני חושבת שכדאי להימנע מהניסיון לתת כל מיני שמות ואבחנות למה שאת מתארת. נראה לי שזה רק עשוי להלחיץ, ולא לתרום במיוחד.
במקום זה, הייתי מנסה לברר מדוע אלו הקשרים המיניים שאת יוצרת. זה באמת לא דבר שגרתי שנערה- בחורה בת גילך בוחרת לנהל כך את חיי המין שלה. מעבר לכך, נשמע לי שהדבר מטריד ומבלבל אותך, אולי אפילו מלחיץ, ולכן באה השאלה שלך לגבי אבחנה וטיפול.
לפעמים הרצון באהבה ובקרבה עובר כל מיני גלגולים והופך לדבר קשה, טעון והרסני. עושה רושם שכך אצלך בכל מה שקשור לקשרים שתיארת. המחיר שאת משלמת הוא בכך שהקשר לא מצליח בסופו של דבר לספק אותך באמת, לפחות לא באופן מיטיב, ואת לא מתקדמת בחייך, גם אם אולי נדמה לך שכן.
מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיסייע לך למצוא דרך טובה ומגדלת לספק את צרכייך בחום ובאהבה. אם את בצבא, נסי דרך קב״ן. אם לא, נסי אולי לדבר עם הורייך שיסייעו לך בהפניה לטיפול. אם אין לך הורים שתומכים, פני לאחת ממרפאות המתבגרים באיזור מגורייך. את גבולית במבחינת הגיל, אבל אם תהיה בעיה הם יפנו אותך למקום הנכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למזוןשירן כהן01/09/2012
אני בת 17, שוקלת 86 וגובה 1.65.
אני מנסה לעשות דיאטה, לא משנה אצל כמה דיאטנים הייתי וכמה תפריטים ניסיתי, אני פשוט לא מצליחה להגמל ממזון, בעיקר פחמימות, אני אוכלת אפילו כשאני לא רעבה, זתם משיעמום. ואני כל הזמן מנסה לא לאכול סתם כי בא לי, זה עובד מצוין בדיוק ליום-יומיים ואני חוזרת להרגליי הרעים.
אני יודעת איך צריך לאכול נכון, פשוט מאד קשה לי ליישם את זה כי מבחינה פסיכולוגית אני פשוט לא יודעת איך להפסיק לאכול מתוך שיעמום ולהפסיק את ההתמכרות הזאת שלי לפחמימות.
אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנידון, יש איזושהי דרך טיפול וכמה היא עולה בערך?
תודה רבה, אני כבר ממש מיואשת ואני חייבת להרזות (מבחינה בריאותית), אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למזון - תגובה
ענבל מילר היללי02/09/2012שלום לך,
לפי הנתונים שכתבת, את באמת סובלת מעודף משקל קל. אני מבינה מדוע את מוטרדת.
לרדת במשקל זו לא משימה פשוטה. הצורך בפחממות, ואכילה מתוך שעמום, כפי שכתבת, אכן עשויים ללמד על מה שלעיתים מכונה ״ אכילה רגשית״ לצד, או אולי אפילו ללא בעיה גנטית או פיזיולוגית אחרת.
לפעמים האכילה היא סוג פיצוי או נחמה, ואז קיימת נטייה לצרוך אוכל, במיוחד פחממות (סוכרים) כדי למלא תחושות של ריק, או תחושות שליליות אחרות. התחושה החיובית שנוצרת אחרי אכילת מתוק או בצקים אומנם מקלה, אבל היא לא מחזיקה מעמד לאורך זמן, לפעמים מעוררת תחושות אשם, ואז מתעורר הצורך מחדש. במקרים חמורים, זהו הבסיס להפרעות אכילה מסוימות.
כדאי לטפל בבעית עודף משקל שזהו הבסיס שלה, לדאוג שתהיה מסגרת שתסייע לך בירידה מאוזנת ומודרכת במשקל. למשל קבוצה של הרזיה. לצד זה, ממליצה לך לשקול טיפול רגשי שיחתור להעמיק את ההבנה של הסיבה לאכילה כזו וילווה את תהליך הירידה במשקל. עדיף לפנות למטפל או מטפלת שיש להם ניסיון בתחום הפרעות האכילה.
לא אוכל לתת לך פרטים הקשורים לעלויות. ברגע שתפני למטפלת ספציפית, תבררי מולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך...רון01/09/2012
איך אפשר לנחם חבר שפתח עסק ולא ממש צלח...
הוא איבד את מיטב כספו, את החלום שלו שהתנפץ... את הכבוד.
איך אפשר לעזור לו להשתקם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך... - תגובה
ענבל מילר היללי02/09/2012שלום לך,
במעט שכתבת אתה מיטיב לנסח ברגישות ובאמפתיה את הכאב של החבר שלך על רקע מה שקרה לו. זה כבר מבטיח שאתה בדרך הנכונה.
באמת מה שאתה מתאר עשוי להחוות כשמשבר גדול. אדם שבונה עסק, שם בתוכו את עצמו, את הונו, את תקוותיו וחלומותיו, בוודאי חווה כאב גדול ואובדן כשזה לא מתרומם ולבסוף נכשל. אני לא יודעת מה הסיפור האישי של החבר של סביב הקמת העסק, ואיזה משמעות אישית הוא נתן לכל הפרוייקט הזה, אבל אני מניחה שזה אכן אובדן ומשבר גדול עבורו, כי כתבת דברים המעידים על כך.
ויחד עם זאת, אם אתה האיש המעודד, שהוא חלק ממעגל תמיכה רחב יותר, חשוב שתנסה לזכור שממשבר אפשר לקום, יש אפילו מי שמחשיב משבר כהזדמנות, וזאת מבלי לצמצם בכאב ובנזק כמובן. אם אתה רוצה לתמוך בו נסה לראות אתה את דרך היציאה מהמשבר, וכך אולי גם הוא יוכל להשתכנע.
לפעמים, למרות הרצון הטוב של הסביבה, קשה מאוד לאדם להתרומם ולהשתקם. אם עבר זמן, יותר מכמה חודשים, ואתה לא רואה שחבר שלך מתחיל לעמוד על רגליו, יתכן שהוא זקוק לעזרה מקצועית.
יש טיפול שהוא ללא עלות, בקהילה דרך משרד הבריאות. לחילופין, אפשר לפנות לטיפול בעלות נמוכה דרך קופות החולים. נסה לכוון אותו, או להפעיל את משפחתו שיסייעו לך בכך.
כל טוב, ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ילד" בן 27 בביתמירית31/08/2012
רציתי לשתף ולקבל ייעוץ כיצד לנהוג בבני בן ה- 27 שהוא אח תאום. מאז שחרורו מהצבא לא הצליח לעבוד ברצף...אינו מצליח למצוא עבודות "נורמליות"...כל עבודה שמתחיל עוזב לאחר זמן קצר בטענות שונות. אני מוצאת את עצמי נותנת לו כל הזמן דמי כיס ולי זה קשה אני אלמנה. על לימודים הוא חושב- לא יודע מה ללמוד...בקצור מאוד לא נוח לי עם המצב הזה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "ילד" בן 27 בבית - תגובה
אפרת בן שם01/09/2012שלום מירית...
מעניין לקרוא כי הדבר הראשון שאמרת על בנך הינו שהוא אח תאום. מתוקף כך, חשבתי באופן מיידי על אחיו (או אחותו) והסקתי שבנך הינו הצלע ה"בעייתית" עבורך, לעומת אחיו. שאלתי את עצמי, האם כך תמיד היו פני הדברים? ואיך עובדה זו משפיעה על בנך, כאשר הוא נמצא כל הזמן מול מישהו אחר. מושווה בהשיגיו, בדרכו ובהצלחותיו.
לעניין עצמו. נראה שבנך מצוי בשלב הפוקד רבים לאחר השחרור מהצבא. שלב בו פעמים רבות נדרש הילד? הנער? הבחור? לעשות בחירה אמיתית לגבי עצמו לראשונה בחייו. עד אז, בית הספר, הצבא , ההורים, היו אלה שנתנו את המסגרת הכללית בתוכה אמור היה להתנהל בצורה עצמאית יותר או פחות.
אנשים פחות מגובשים עם עצמם, שהמבנה הנפשי שלהם אינו מעוצב עדיין, או שאישיותם יותר הססנית ופחות בעלי בטחון, מוצאים עצמם פעמים רבות, לא מסוגלים להחליט על דרכם. כמו עומדים מול צומת מסועפת ואינם יודעים לאן לפנות. ויותר מכך, לאיזה מסלול להתחייב.
עצתי לך הינה לעזור לבנך לפנות לאיש מקצוע שייכוון אותו בדרכו ויעזור לו להבין את מקומו כעת ולאן הוא רוצה ללכת. את מספרת שאת נותנת לו דמי כיס, ואני מציעה שלפחות חלק מהכסף הזה ייהיה מכוון לשיחות שיעזרו לבנך להתפקס, ולבחור את דרכו. ייתכן וסיבות פנימיות יותר, כפי שציינתי בהתחלה, כגון התאומות שלו, ותחושותיו כלפי האח שאינו מוזכר כ"בעייתי", עוצרים את יכולתו להתקדם ולבחור עבור עצמו באופן לא מודע, ייתכן ויש נושאים אחרים, אך אם בכל מיקרה את מגישה לו עזרה, זוהי עזרה שבעייני היא אפקטיבית ובונה ואינה מכלה את כספך לשווא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נושא "ילד בן 27"
מירית01/09/2012תודה רבה על תגובתך , ניתחת את המצב באופן מאוד ברור וענייני וידעת אכן לציין את התאום הלא בעייתי והמצליח יותר... הייתי רוצה לתת עזרה כפי שציינת - איזו בדיוק ? לאיזה איש מקצוע מתאים לפנות ? הוא צריך מכלול של "עזרה" - מי יכול לתת מענה הולם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נושא "ילד בן 27" - תגובה
אפרת בן שם01/09/2012אני חושבת שמיכוון שמדובר כנראה במעצורים רגשיים שניבנו עם השנים, אל מול האח ה"מוצלח" ונוגעים בדימויו העצמי ברמה העמוקה ביותר, מענה הולם הינו טיפול פסיכולוגי רציני. כמובן שבנך צריך לחוש שהוא מעוניין לצאת מהמקום ה"תקוע" בו הוא נמצא. ישנם כנראה עוד אפשרויות , אך לעניות דעתי, "מכלול" העזרה עליו את מדברת הינו קודם כל נגיעה במהות הבעייה ומשם לחפש מענה, כפי שנעשה בטיפול, משום שנגיעה בסימפטום בלבד (כגון, עזרה מקצועית בחיפוש עבודה) עלול להשאיר את הבעייה או שהקושי "ירים את ראשו" במקומות אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית-מציע לך לקחת את בנך לאיבחון
אבנר02/09/2012פסיכו דיאגנוסטי ולאיבחון תעסוקתי.
צריך לדעת בוודאות מה מצבו הנפשי ולמה הוא מוכשר יותר מכל דבר אחר.
סיפוק והנאה מעבודה הם מקור להעצמה,לצמיחה אישית וליכולת להתמודד ולהתגבר על קשיים וכישלונות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?רונית31/08/2012
"חלמתי עליך בלילה..... אחרי שהיית כאן. שאת נשארת לישון. ושאני מכסה אותך בשמיכת פוך עבה, כדי שיהיה לך חם. ואת ישנת, והתעוררת לפני בוקר, ואז הלכת הביתה".
זה מה שאמרה לי המטפלת בפגישה. זה היה אחרי פגישה מאוד לא פשוטה בינינו....
מה זה אומר החלום שלה? מה זה אומר עליה? עלי? ומדוע היא סיפרה לי זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר? - תגובה
אפרת בן שם01/09/2012שלום רונית...
את שואלת מה זה אומר....
מה זה אומר לי? דאגה, רצון להגן, שאלה לגבי גבולות, וכהנה.
מה זה אומר לך? מה את הרגשת שסיפרה? האם התרגשת? האם היית נבוכה? האם נבהלת? האם חשת אי הבנה?
אייני מכירה את הקשר בינכן, את שיקוליה של המטפלת, או מדוע בחרה לשתף אותך בחלום שלה, אך העובדה שפנית לכאן עם השאלות, מה זה אומר עלייך? עליה? ומדוע היא סיפרה לך? גורמת לי לחשוב שנותרת עם תחושות מבולבלות,ואינך מבינה את משמעות הצעד שבחרה לנקוט. בכל מיקרה, גם אם המטפלת שלך החליטה לעשות בחירה שאינה שגרתית בטיפול, כמו לשתף אותך בחלומה, אני מניחה כי הדבר נעשה מתוך רצון לתת לך משהו שיועיל לך ולא שיערער אותך.
נראה לי שנכון להיום, זה לא הועיל לך אלה הותיר אותך בתחושת בלבול ואולי אפילו בסערה.
אני מציעה לך לחזור אליה עם התחושות הללו, עם השאלות הללו, ויתכן ומתוך השיח הזה בדיוק, תצליח להבין משהו חשוב לגבי עצמך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת- תגובת המשך...
רונית01/09/2012תודה רבה, אפרת!
המילים שלך היו ממש במקום, התשובה המפורטת מרגיעה.
לא רציתי לכתוב זאת קודם, אבל אכתוב זאת עכשיו. הייתי ממש בהלם!!! כשהיא סיפרה לי, כי כבר כמה שבועות אני חולמת על זה (בשינה ובהקיץ) שאני נשארת לישון אצלה בלילה, ושהיא מכסה אותי, כי אני מרגישה כל כך חסרת הגנה, וכל כך כמהה לדאגה אמיתי ש ל מישהו גדול, ולהרפיה מעודף-אחריות על עצמי....
ולא האמנתי ממש שאותו החלום גם היא חלמה... היא סיפרה לי אותו בסוף הפגישה, והייתי כל כך בהלם, בהלם שחלמה, ובהלם שהיא משתפת אותי.... כך שלא יכולתי להוציא כמעט מילה בקשר לזה. האמת, שזה חימם לי את הלב. כי אני מבינה שאם במציאות זה לא יכול לקרות, לפחות בחלום. וזה בא גם מהכיוון שלה.... הקשר שלנו הוא קשר מיוחד יותר מ'סתם' קשר טיפולי, ואנחנו מנסות דרכו להבין בו דברים עליי.... אני בטוחה שבאיזשהו מקום אני 'נוגעת' לה במקומות עמוקים שלה, שהיא מנסה להבין אותם בדרכה... שמחתי שהיא סיפרה לי, והתרגשתי מזה, אבל עצם זה ששאלתי כאן - מעיד כי רציתי לשמוע חוות דעת אובייקטיבית (ונקייה) על ה'אקט' הזה, כדי להבין אותו יותר...
חשבתי על עוד משהו, ואשמח אפשרת אם תגידי לי מה דעתך, כבר שבועות ארוכים אני מסתובבת 'סחור סחור' בטיפול, כי הגעתי למקום עמוק שקשה לי לדבר עליו, ומשם קשה לי לחזור גם אחורנית.... יכול להיות אולי שהיא החליטה לספר לי על החלום שלה, כדי שזה יעורר - או יית ן לי ביטחון גם לספר על דברים אישיים? מאוד קשה לי ה'חוסר ההדדיות' בטיפול, אולי היא נתנה לי פה משהו משלה, כדי לתת לי פתח - להיפתח עוד יותר? ברור שמה שחושבים עליו הרבה ביום - חולמים עליו בלילה. ואני - עליה ולמת הרבה, ובחיים לא חשבתי לשתף אותה. אחרי שהיא סיפרה לי - זה הרגיש לי כבר לא כל כך נורא לספר גם לה דברים על עצמי, ודברים שבינינו.... יכול להיות שאולי זאת היתה המטרה? מה דעתך?
אני מבינה שזה חריג לספר כזה דבר למטופלת... אבל האם זה חריג -לחלום- על מטופלת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת- תגובת המשך... - תגובה
אפרת בן שם01/09/2012היי רונית.
מה שסיפרת נוגע במקומות מאוד עמוקים של הקשר הטיפולי, או ביכלל במקומות של קשר אנושי אמיתי. היא חלמה את חלומך, היא חלמה את כמיהתך, היא חשה גם ללא מילים את הצורך שלך בהגנה ובהרפייה. העובדה שחלמתן את אותו החלום מדהימה ומרגשת כאחד. אני לא הייתי רוצה לשאול כיצד או לנתח זאת, פשוט לקבל את הדברים כנקודה של נגיעה עמוקה ביותר בין שתיכן, והעובדה שחשת התרגשות, זו העובדה החשובה בעייני.
אני חושבת שבכל נגיעה טיפולית אמיתית, יש משהו שננגע גם אצל המטפל. לא תמיד זה קורה, אבל שזה קורה, זה מהדהד מתוכו ואז זה מרגיש אמיתי.
נראה לי שבסיפור החלום, המטפלת שלך פרמה אצלך באופן לא מודע מעצור שהיה קשור להדדיות בינכן. לא בטוח שהמטרה שלה הייתה מוגדרת ככזאת, אבל ברמה הלא מודעת, זה קרה. נגיעה עדינה שאיפשרה לך לחוש שזה לא נורא לספר לה. שבסופו של דבר, את לא תישארי לבד עם המקומות העמוקים שהגעת אליהם. אני חושבת שאת כבר שם. מוכנה ללכת עוד צעד לעומקך, בתוך הטיפול שלך, בתוך נפשך. לפרום עוד קשר שנתקע בגרון ומקשה על הנשימה.
והאם זה חריג לחלום על מטופלת? כפי שזה לא חריג לחלום על כל דבר שהוא בעל משמעות עבור האדם, כך לא חריג לחלום על מטופלת משמעותית, או על דבר משמעותי שמתרחש בטיפול. ההחלטה לספר לך את החלום הינה החלטה של המטפלת שלך שאינה טריוויאלית, אך נראה לי שבמיקרה הזה, אפשרה לך צעד נוסף כלפי עצמך.
אשרייך.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רונית02/09/2012אחרי שהבנתי שאין לי ממה להיבהל... אני ממש ממש מאושרת. שמחה על המתנה הזו של חיבור נפשי חזק, שייאפשר לי לבנות את ה"עצמי" שלי לאמיתי יותר, ובאמת זכיתי... הנגיעה הנפשית העמוקה הזו עם המטפלת - היא חוויה חיובית עצומה, שקשה לי עדיין להכיל....
תודה רבה, עזרת לי מאוד מאוד!
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסוי חפצים בלילה
אלמוני10/10/2012שלום רב,
לבעלי יש נטיה מאוד מוזרה לכסות כל דבר שנראה לעין בלילה על ידי מגבת או שמיכה אפילו באם מדובר בצלחת פירות או סתם קלמר של הבנות או פלאפון...
דבר שנראה לי על פניו כמוזר לחלוטין כאשר שאלתי אותו עניין הוא לא מבין למה הוא עושה את זה אך זה ממשיך כל ערב.
העניין המוזר יותר הוא שאתמול הוא הוציא דברים מהבית לחצר דבר הזוי לחלוטין.
ממה זה נובע ואיך אפשר להתגבר על תופעה מוזרה זו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפיותשואלת30/08/2012
שלום,
יש לי הרבה ציפיות מהפסיכולוגית שלי שתעשה כל מיני דברים, שהייתי מאד רוצה שהיא תעשה ושהיו גורמים לי להרגיש טוב, אולם הן לא מתממשות ואני מרגישה רע בעקבות כך.
איני יודעת אם הציפיות שלי במקום או שאולי אני מצפה קצת יותר מדי או חושבת שהיא צריכה לעשות מעשים שלא בהכרח ברור שהיא אמורה לעשות אותם. אבל בכל מקרה, אני כל פעם מתאכזבת מחדש וכל פעם מרגישה שלא אכפת לה ממני באמת וזה מרגיש נורא.
ואז אני מתחילה לחשוב - למה היא לא מסוגלת להתנהג כך?? מה זה כל כך קשה לה לעשות דבר כל כך פשוט? אם היה לה אכפת, היא בטוח הייתה חושבת לעשות את זה.
מה אני אמורה לעשות עם העניין הזה? מה שקורה זה שאני מרגישה שאיני יכולה לסמוך עליה, זה מוריד לי את רמת האמון בה, את הרצון להיפתח...
חלק מהדברים אמרתי שציפיתי למשהו ולא קרה מצידה - לא שגרם למשהו.
זה מוריד לי את החשק להמשיך לבוא. איך אני יכולה לבוא למי שלא אכפת לו?
המחשבה שעליי להפסיק עם הטיפול ושלעולם לא אמצא מטפלת שבאמת יהיה לה אכפת רק מתחזקת. זה נורא מתסכל...לא אכפת לה.. זהו..
מה אני יכולה לעשות..
לאף אחד לא אכפת.. למה שלה יהיה?
ואני כל כך זקוקה לה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפיות - תגובה
ענבל מילר היללי30/08/2012שלום לך,
אני לא בטוחה לחלוטין למה התכוונת כשאמרת ״ לעשות בשבילי דברים״, אבל אניח שכיוונת לדברים שאינם בתוך הגבולות המילוליים של טיפול. אולי רצית שתעשה עבורך איזו מחווה מעשית, משהו שחורג מהסגנון הרגיל שלה.
אני מאוד מבינה את הציפיה הזו. כדי שתוכלי לחוש בטוחה ומוגנת עם המטפלת שלך את צריכה להרגיש שהיא איכפתית כלפייך. ולפעמים, כן, נראה שאם לא מוכנים לעשות מעבר, או נצמדים לגבולות הרגילים, זו הוכחה לכך שלא מספיק אכפת. במקום הזה בדיוק, של הספק ושל הפחד להיות לא מיוחדת, לא אהובה מספיק, את זקוקה לכל ההוכחות המעשיות האלו, שיראו לך שאת לא ״ עוד מטופלת״, שיש נכונות להתאמץ בשבילך ולא לאכזב אותך בתשובה שלילית.
ויחד עם ההבנה הזו, של המקום ממנו מגיע התסכול והספק שלך, אני צריכה גם לומר לך שאהבה ואכפתיות באה בהרבה צורות. הצורה הטיפולית- מילולית היא אחת מהן, ויש לה כללים משלה. הגבול הטיפול לא רק בא בגלל שזו המציאות וצריך ללמוד אותה, אלא גם מכיוון שיש תפקיד לגבול, ושיש בו משהו שומר. שומר עלייך, וכן, גם על המטפלת. וזה בסדר.
הייתי מציעה לך להקשיב ביחד עם המטפלת שלך לקול הזה שמספר לך שוב ושוב על האכזבה, הכעס, והתסכול, כאשר אנשים שאת אוהבת ומצפה מהם לא מוכנים ללכת איתך עוד צעד אחד, מעבר לגבולות שלהם, ולהפר אותם, גם במחיר, כדי לספק אותך.
מדוע הגבול הזה נתפס אצלך כעדות צורבת לחוסר אהבה ואכפתיות.
אם את מצליחה לדבר עם המטפלת שלך כשהדברים עולים בך, מבלי לצנזר, את בדרך הנכונה!
היי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שואלת30/08/2012היי, תודה על המענה המהיר.
התכוונתי, למשל, אם אני צריכה להתמודד עם משהו, אז שהיא תזכור זאת ותגיד איזו מילה, אפילו בהודעה, שהיא זוכרת, לא בזמן מפגש כמובן..
זה מעבר לגבולות של טיפול? אני יודעת שיש מטפלים שכן עושים זאת...
אפילו בזמן הטיפול, בתוך הגבולות המילוליים של הטיפול, אני מצפה שתגיד דברים שיגרמו לי לדעת שכן אכפת לה, שהיא זוכרת.. שהיא יודעת.
רק כשזה נוגע אליי, הכל הופך להיות גבול קדוש שאין להפר.
אם מתנהגים באדישות אליי אז זה נתפס אצלי כחוסר אהבה ואכפתיות - כי מדובר בדיוק בזה!
לא רוצה להקשיב ביחד איתה לכלום.. במילא היא בקושי זוכרת אותי.
בזבוז זמן מוחלט.
אולי הגבולות האלה מעצבנים אותי כל כך כי הם מוכיחים לי שעבורי יש רק קשר גבולי, לא מעבר - שזה בעצם קשר לא אמיתי. סתם קשר בגבולות הגבול.
היא שם, כן שם - אבל רק בתחומי הגבול שלה, לא מעבר בכלל אפילו לא מילימטר. אז מה זה אומר?! זה אומר בדיוק שאני סתם מטופלת, לא אחת שהיא זוכרת מעבר לגבול, לא אחת שאכפת לה ממנה מעבר לגבול ואפילו בתחומי הגבול בקושי אכפת.
אולי אני מצפה ממנה למה שמצפים בדר"כ בקשר שהוא לא כל כך מוגבל.
אולי בגלל זה ה"קשר" איתה כל כך מתסכל אותי... כי הוא לא אמיתי, הוא לא קיים בעולם... רק בחדר הטיפשי הזה, שתחום עם 4 קירות.
בקיצור, מסקנה: אני אכן לא קיימת עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ענבל מילר היללי01/09/2012שלום שוב,
אני מבינה עכשיו קצת יותר טוב למה את מצפה ומה המשמעות של הגבולות והכללים בטיפול עבורך.
אני חושבת שהתשובה לשאלה עד כמה המטפל גמיש בנושא הגבולות שלו בטיפול תלוי בו עצמו, בסגנון ובאישיות שלו, במטופל שלו- עד כמה הוא מגרה את המקום הזה של שמירה או פריצה של הגבול, ובדינמיקה ביניהם.
אני מבינה שהנושא הזה מקבל משמעות מאוד טעונה ומיוחדת במפגש בינך לבין המטפלת שלך. אני גם שומעת את הפגיעה שלך ואת הכאב על המחשבה שאולי לא אכפת לה ממך. ויחד עם זאת, גם קול קטן שאולי מקווה שבכל זאת, יכול להיות אחרת. אני לא מאמינה שהמטפלת שלך הייתה הופכת לכל כך משמעותית עבורך אם לא היית מרגישה שהיא גם רואה אותך ונענית לך, מידי פעם.
המשיכי להעלות את כל מה שאת מרגישה מולה, בלי להסס. זו הדרך. אם זה יעשה לאורך מספיק זמן, אני מאמינה שמשהו בכאב הזה יהיה יותר נסבל עבורך. אולי יהיה שם גם תיקון כלשהו לפצע הזה, גם בהקשרים ההיסטוריים שלו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אוניםלוגי30/08/2012
שלום רב,
בת 45 נשואה פלוס 3 ילדים .בכור בן 14 אמצעי בן 10 וקטנה בת 8. שלושה ילדים מדהימים !!! לכל אשר יפנו תמיד יהיו בולטים במובן החיובי של המילה . טובי לב אדיבים חברותיים נבונים בעלי נימוסין והליכות מוקפדים במראם ומאוד מטופחים בכלל. אני סובלת מעודף משקל כבר מספר שנים לא מבוטל למעשה מאז ומעולם בשנים האחרונות גדולה אך לא מסתגרת אישה פתוחה חמה חברותית לבבית מכניסת אורחים מטופחת ומטפחת את סביבתי. לפני כשנה נאלצנו לעבור דירה (אין לנו מגורי קבע לצערי ואנחנו כבר 15 שנה חיים בשכירות)עברנו לישוב שמיום ראשון עשו כל מה שביכולתם למנוע הגעתנו ומעבר לישוב בועדת קבלה,ולמרות שועדת הקבלה עוררה בנו חששות לא הייתה לנו ברירה והבית אותו מצאנו היה בית הולם וראוי מכל הבחינות בעיקר מבחינת הילדים שלא נאלצנו לעקרם ממסגרות החינוך בהם למדו.לאחר המעבר נתקלנו בכל עבר בו פנינו בחוסר רצון להתחבר עימנו ברמה של שכנים הגובלים עימנו 3 במספר שאף אחד מהם לא טרח לברך בברכת ברוכים הבאים ולא רק זו אלא שנימנעו לחלוטין ויצאו מיגדרם על מנת שלא לומר לנו שלום ולא להכיר אותנו. לילד האמצעי בתחילה היה מאוד כיף כי היה פופולרי אך השניים האחרים היו מאותגרים חברתית .בכל 15 שנות נדודי ואני עברתי 7 פעמים דירות בתקופה זו מעולם לא ניתקלתי ביחס כל כך פוגעני ללא סיבה מוחשית.אני יודעת שאל המראה שלי מתלוות השלכות מסוימות אך כל מי שבא במגע עימי מהמשפט הראשון יודע שאני אישה רהוטה נעימה מטופחת חייכנית אוהבת שלשכל מקום שאפנה תמיד אנשים ניגשים לבקש עזרתי מתוך קהל של עשרות תמיד יגשו אליי כי פניי תמיד משדרות טוב לב רוחב לב יושר,לכן אני לא מבינה את הכתף הקרה שלא לומר סלידה מאיתנו.במשך השנים צברתי את מנת חלקי ביחס פוגעני ומעליב ולמדתי לחיות עם זה לצערי ולהתמודד עם זה למזלי.הבעיה מתחילה כשרגשות הסביבה כלפיי הועתקו לבעלי (לגמרי רזה)ובעיקר לילדיי. ילדיי הקטנים מוחרמים בצורה מבישה על ידי ילדים מהסביבה (קהילה קטנה). בתי הקטנה ילדה נאה טובת לב מדהימה בעלת גוף משגע דחויה על ידי כל בנות כיתתה מהישוב אף אחת לא מזמינה אותה אליה ואף אחת לא באה לבקרה.בני האמצעי שהוא ילד נדיר באיכויותיו מגיל גנון אמרה לי הגננת אשרייך שיש לך בן כזה מבריק חכם פיקח בוגר רהוט אוהב לרקוד מצחיק בטירוף כל המורות אוהבות אותו מאז ומעולם היה ילד שמח ומאושר מקובל ואהוב על הבריות היה מנהיג של כל הילדים היום ניצב אל מול עדת זאבים חלקם מבני כיתתו שמחרימים אותו בצורה הכי ברורה ונאלחת. אותם ילדים שהיו בני בית אצלנו הפנו לו עורף ללא מחשבה שנייה . אני ללא ספק לא שוללת שזה שהוא כל כך מוכשר גרם לסוג של אנטגוניזם כלפיו אך לא מן הנמנע שסך ההתנהלות מולו ומול בתי הם אמסרים שמועברים מהמבוגרים לילדים. .איך אני מתמודדת עם הבעיה ובעיקר כיצד אני עוזרת לילדיי להתמודד מול הרוע הזה(מעבר דירה לא אופציה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אונים - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012שלום לוגי..
קשה מאוד לקרוא את מה שכתבת ונראה כי אתם מתמודדים עם תופעה של עדריות חברתית מהסוג הגרוע ביותר. פעמים רבות בקהילות קטנות שאמורות להיות תומכות ואינטימיות, קשה לקבל את הזר והלא מוכר, וייתכן ומה שאת מתארת הינו סוג כזה של חוויה. מזעזעת...אם יורשה לי. מרגיש יותר כמו שנקלעתם בטעות לתכנית השרדות... מאשר לשכונה קהילתית ומשפחתית.
את מציינת את נושא המשקל שלך כמושא לדחייה. יש לי תחושה שאת יודעת על מה את מדברת וכי נתקלת בעבר בדחייה מהכיוון הזה, על אף התחושה הנוראית שזה מעורר, כנראה שזהו טבע אנושי לשפוט על פי הקנקן ולא עפ מה שייש בו. אני רוצה לסייג ולומר כי העובדה שאת גדולה, אינה אמורה לשנות מאום ובמצבים רבים בחייך אני מבטוחה שחווית כפי שאמרת יחס אחר. האמת, לוגי, מכתיבך עולה כי את אישה נעימה, וחיובית המטפחת ורואה את ילדיה, בנית משפחה יפה ואת כל מרצך את צריכה להשקיע בעזרה לילדייך בהתאקלמותם.
הפתרון מול רוע, בעייני הינו התעלמות והתמקדות במה שחשוב באמת. השכנים הלא מלבבים, כל שייש לי להגיד לך עליהם הינו שצר לי עליהם שהם נאלצים לחיות עם עצמם ומפסידים אתכם. הם כנראה אנשים קטנים שאולי עדיף לך לא להיות בקרבתם. אני מציעה לך לתת זמן להתאקלמות. לא להתייסר ככ או לחפש סיבות לדחייתכם. רוב הסיכויים שאין כאלו. לראות האם יש משפחות שכן תוכלו להתקרב אליהם. להתחיל לפעול בבתי הספר מול המורות והיועצות ולעזור לילדים למצוא את מקומם. לומר גם להם שהתאקלמות לוקחת זמן ותמיד ייהיה להם את הבית שלהם כעוגן מחזק.
נחמה קטנה לי אלייך.... לעולם לא נזמן לילדנו או לנו קשיים וכאבי לב, אך אני מבטיחה לך שהתמודדות נכונה ומתוקשרת עם הקשיים מזמנת גדילה והתחזקות. גם לך וגם להם.
המשיכי להעצים את עצמך ואת ילדייך, ואל תתני לאנשים קטנים ונמוכי קומה... לקטוע את מה שבנית בעמל.
מחזקת את ידייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אונים - תגובה - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012ועוד דבר אחד... שאני קוראת את הכותרת.
את? חסרת אונים? אישה שכמוך שגידלה שלושה ילדים לתפארת ובנתה בית, ומתמודדת כך בחייה.
את לא חסרת אונים. ידייך מלאות בעבודה, לחזק את עצמך ובני בייתך ולהוציא מחייך כל רוע שמכשיל התמודדות זו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על מילות העידוד והעצות
לוגי30/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אתם, זה הם.
קוראת30/08/2012כפי שכבר כתבו לך, זו תופעה שקורית לפעמים ביישובים קטנים. חוויתי אותה על בשרי כשגרתי במושב קטן. וזה ממש, ממש ממש לא היה קשור לאיך שנראיתי. רק לעצם קיומי. הם פשוט לא אהבו זרים. לא היתה פעם שיצאתי לרחוב ולא נתקלתי בשאלות כמו "מי את? איפה את גרה?" וכו. זה היה יישוב כל כך קטן (וגועלי) שאם מישהו מבחוץ היה עובר שם, מיד הם רצו לקרוא לאבטחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך התמודדת?
לוגי31/08/2012שלום לך קוראת ,
איך התמודדת מול הרוע האם הפיתרון הוא ללכת? איך עזרת לילדייך?
תודה על השיתוף
לוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי ילדים.
קוראת01/09/2012אני בנאדם די עדין מנומס וביישן. זה פשוט עזר לי לפתח עור של פיל. למדתי להעמיד אנשים במקומם. פשוט להגיד זה לא עניינכם. ועד עם חיוך רחב ומנומס. זה לא קל, בהתחלה זה גרם לי להסתגר, אבל באיזשהו מקום הבנתי שאם אני משלמת שכר דירה, זכותי לגור שם. פשוט כך. במיוחד אם אני עושה הכל באופן חוקי, ומי שצריך לפחד זה הם, בעלי הבתים, שלחלק די גדול מהם היתה איזו הרחבה לא חוקית בחצר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן
קוראת01/09/2012בסופו של יום כן התיידדתי עם אנשים במושב הזה. היתה שם עוד קבוצה של שוכרים, בערך בגילי ונוצרו ביננו קשרים חמים. כך שלא הכל אבוד, ובסוף תמיד מוצאים אנשים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?יניב29/08/2012
מה זו המשיכה שהיא גם רצון עז להיות בגוף שלה ובגיל שלה וגם שהיא תהיה חברה שלי ?
הרי הייתי אמור לרצות להרגיש גבר, אבל אני רוצה להיות דומה לה וגם שהיא שלי.
מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012שלום לך אורי...
מנסה להבין את שאלתך. האם מדובר על אהבה? משיכה? האם מדובר על פער גילאיים? אשמח אם תחדד את שאלתך..
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר?מור29/08/2012
שלום ד"ר.
אני בחורה בת 28, סובלת מדיכאון, דיסטימיה וחרדה חברתית/ כללית.
מאז ומעולם הסתדרתי בכל מקום אליו הגעתי, למרות ההפרעות.
עם גברים אף פעם לא הייתה לי בעיה, עוד מגיל ראוי, הסתובבו סביבי מחזרים.
גם היום זה כך, הרבה גברים מעוניינים בי. אך עם הגיל אני מרגישה את הקושי בלספר שאינני מתנהלת כאדם ממוצע.
למרות שאני יודעת שיש בי את היכולת "לבעוט" במישהו שלא מבין זאת, ולעבור לגבר הבא שנראה לי, עדיין החשש הזה קיים.
אני רוצה לציין שחוץ ממקומות עבודה, אף פעם לא פחדתי ממה שחושבים עלי. עוד בתקופות שהחרדה החברתית הייתה יותר דומיננטית, תמיד הייתי בחורה עם ביטחון עצמי.
כיום אני מבינה שאני לא ילדה, וקצת קשה לקבל מישהו לא פעיל.
אני האמנם זזה, יוצאת, מבלה, מעסיקה את עצמי בסדנאות, אימונים וכו'.. אבל עדיין- לא עובדת, מוכרת כנכה, חיה מ2000 שקלים.
אז אני יוצאת לדייט, עם כל הרעש של החיצוניות שלי..
מנהלת שיחות עמוקות וטובות.. ואז חייב להגיע "הבום" הזה-
"אני לא עובדת עכשיו, זה סיפור ארוך.. אפשר לומר שזה לא מבחירה".
או גרוע יותר- אני נכנסת למערכת יחסים ובן הזוג שם לב שאני "נהנת מהחיים".. לא נדיר ששמעתי משפטים כמו: "אז מה, כל היום תהני, תלכי לסדנת בישול, תתנדבי עם כמה גורים חמודים ותבזבזי את הכסף שאין לך?".
זה לא שאני באמת נהנת מזה.. אבל זה הרבה יותר טוב מלשבת בבית ולהשתגע.
אני ממש מתחילה להרגיש חוסר ערך, ובאמת שלא הרגשתי זאת בעבר, תמיד השתמשתי בתכונות אחרות שלי.
אני ממש מתחילה להרגיש אשמה, אשמה שאני כזאת.
כאילו אף פעם לא אצליח להחזיק מערכת יחסים. מי רוצה אישה שלא עובדת?
מי באמת יכול לגלות סבלנות לדברים האלה?
אני בספק אם יש כזה בכלל.
אז הנה.. הכרתי מישהו חדש.
זה עוד בחיתולים, אבל יש לומר שהרבה זמן לא היה בי רצון להכיר מישהו כ"כ.
והוא.. גבר שכבר עשה כל כך הרבה בחייו, עם רגליים על הקרקע, יציב, חזק.
איך אספר לאדם כל כך "נכון" את כל השטויות האלה של עבודה?
אולי באיזה מקום אני רגילה לגברים שאני יכולה לשחק בהם, ועכשיו בא גבר שממש ברור לי שלשחק איתו זה דבר בלתי אפשרי.
אז אני לא יודעת איך לספר, מתי לספר..
מה אני צריכה לספר.. אילו פרטים עלי להחסיר כדי לא להבהיל.
אני מרגישה שאני עייפה מזה כבר, ממש ככה.
איך מספרים דבר כזה למישהו *שכן* אכפת לי מה הוא יחשוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבלה
איתן13/09/2012מסכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עם לעבוד בכל זאת?
ניני13/09/2012לקחת את זה כפרוייקט, להצליח להיות רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
ניני16/09/2012התגובה שלי הייתה קצת מוזרה.
אני מתכוונת- אם את לאו עובדת-אז זו עובדה,זו מי שאת ואין "איך לספר" את זה, פשוט מספרים. קחי אחריות על דרך החיים שלך, תעמדי מאחוריה.
ואם כבר מדברים- מה דעתך לנטוש את הדרך הזו ולנסות כן לעבוד? זה קשה אבל חשוב
יש המון דרכים להתחיל להתחזק בכיוון. אני מוכנה לייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר - תגובה
אפרת בן שם20/09/2012שלום לך..
אכן יש חלקים שגם לי אינם ברורים בפנייתך. מאיך שתארת את עצמך, בחורה שיוצאת, מבלה, יכולה לבעוט בגבר שאינו מבין אותך ולעבור לגבר הבא.. לא ככ מבינה איך הדברים מסתדרים עם חרדה חברתית. בד"כ לאנשים הסובלים מחרדה חברתית יש קושי אמיתי בסיטואציות חברתיות מכיוון שעולה חרדה שאינה מאפשרת להם להתמודד.
לגבי הדיכאון והדיסטימיה. לא ציינת אם את מטופלת ואני מקווה בשבילך שאת כן מטופלת ואם כן, האם קשיים אלו מונעים תפקוד באופן תמידי?
אני גם אינני מבינה האם חוסר התפקוד שלך הינו עובדה עליה אינך יכולה להתגבר. מהם רצונותייך? שאיפותייך? כשרונותייך?
את כל אלו אני מציעה לך לברר בתוך טיפול, להבין מה כן תוכלי לעושות בחייך וכיצד תוכלי בראש ובראשונה לקבל את עצמך, להעריך את עצמך ולאהוב את מי שאת. לאחר מכן... הדרך לתקשר זאת עם העולם תהייה לך ברורה הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לספר? - תגובה
ענבל מילר היללי21/09/2012שלום לך מור,
אני שומעת את הפחד שלך לאבד דבר טוב, את הרצון לעשות את מה שנכון, מבלי להפסיד או לשגות. עוד אני שומעת דברים הקשורים לאיך שאת תופסת את עצמך. מצד אחד, רואה את עצמך כבחורה חזקה, מתפקדת, אטרקטיבית, ומצד שני, קשה לך. את רואה שיש בך שוני ופגיעות, ושדברים לא באים לך בקלות.
אני לא יודעת עד כמה את נותנת מקום לשני החלקים האלו בך להתקיים יחד, במקביל. כשאת מסתירה ומתביישת את אולי לא נותנת מקום לחלק החלש, כי את מפחדת שהוא ימחק את כל מה שטוב בך. ואולי גם להיפך, לפעמים שוכחת לראות את מה שחזק בך, כי את רק מרגישה חלשה ופגיעה. אם תצליחי לקבל את עצמך באופן שלם יותר, יתכן שיהיה קל יותר לדבר על מי שאת.
אני מניחה שבכל מקרה זה לא פשוט. את מפחדת שהוא יבהל, שיהיה ביקורתי, שיאבד בך עניין. אפשר להבין זאת. זה סיכון שאת לוקחת, כשאת מחליטה להיות כנה עם עצמך ועם העולם בקשר למי שאת. אבל זה סיכון שתצטרכי לקחת כדי לחיות באור ולא בהסתר.
עוד אני חושבת שאולי תשקלי איך את מציגה את עצמך. ככל שתצליחי להציג את עצמך באופן שתואם תפיסה של עצמך כאדם שלם, עם סיפור ייחודי, ולא רק דרך אבחנות כאלו ואחרות שניתנו לך אצל הפסיכיאטר או בביטוח לאומי, כך ייטב לך.
אני מקווה שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי מלווה ותומך, שם יהיה המקום המתאים לנסח לעצמך את הסיפור שלך על מי שאת, על כל העושר שיש בך, עם ובלי קשר לקשר החדש שמתהווה.
בהצלחה בקשר החדש, ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה28/08/2012
שלום,
הילד בן 6 שנים + PDD. לפעמיים אני שאולת אותו איזה צבע הוא היה נותן:
לאבא - התשובה שלו - כתום,
לאימא - - ירוק,
לסבא- - כחול,
לגננת- - שחור.
האם תוכלו לעזור לי קצת להבין זה?
ועוד שאילה אני לא סובלת שחור. יש לי מצמררת על הגוף מהמילה הזאת. האם אני יכולה לסבול מחרדות? כי משאוהב שחור - הם זה שסובלים מחרדות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה? תודה
אוקסנה30/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאילה - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012שלום אוקסנה...
קשה לי לומר לך שניתן להסיק משהו משמעותי מתשובותיו של הילד. ייתכן ובשל התחושות שלך לצבע השחור, את משליכה על הילד את המשמעות שהוא כביכול נותן לגננת?
ילד המאובחן כpdd , חשיבתו הרבה פעמים קונקרטית והמשמעות הסימבולית של הדברים פחות ברורה לו. אי לכך, אני מציעה לך להתבונן עליו. לראות איך נפרד ממך בגן, איך חוזר מהגן, האם מרוצה? לשאול אותו איך מרגיש כלפי הגננת, שאלות ברורות וחד משמעיות ולא להסיק הסקות שכאלו שייתכן שאינן קשורות אליו, אלה לחוויה האישית שלך.
ואותו דבר לגבייך. התשובה לשאלה האם את סובלת מחרדות, אינה צריכה להיות קשורה לצבע השחור. ייתכן והצבע השחור קשור אצלך לחוויה המעוררת חרדה, וגורמת לך תגובות פיזיולוגיות של צמרמורות. אך האם את סובלת מחרדות, זו שאלה שאני מציעה לך לשאול את עצמך לגבי חייך ולאו דווקא לצמצמה בנגע לצבע השחור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה30/08/2012שלום ותודה על תגובתך,
הפרידה בגן לא ממש קלה. יש לא ולא. הגננת מחבקת אותו ואני יוצאת. הביתה הוא חוזר עצבני, לא יודעה מה כן רוצה ומה לא רוצה. את העצבים מוציא ביקר עלי במשפט "לא רוצה אימא". הוא הילד בתפקוד נמוך. ובגן עכשיו מבקשים ממנו לעשות הרבה דברים לבד, כמו לקחת כיסא ו...! כשהוא מבקש עזרה הוא לא מקבל, כי הם אומרים שזה התנגותי אצלו והוא יכול לעשות.
ועוד דבר, הגננת לא רוצה שאני הכנס בבוקר לגן. היא אמרה שזה עושה בעיות במפגש. מה זה? איזה בעיות זה יכול כבר לעשות? ואם זה בכלל בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
אפרת בן שם01/09/2012שלום אוקסנה.
ראשית אני רוצה לחזק את ידייך, מכיוון שלגדל ילד עם צרכים מיוחדים מזמן התמודודויות לא פשוטות ולעיתים זה קשה מאוד. ילדך הינו בעל קשיי תקשורת בתפקוד נמוך, ואת מתארת את הקושי שלך להבין מה הוא רוצה ומה עובר עליו וזוהי חלק מהבעייה הקשורה לקושי התקשורתי שלו.
השנה הנוכחית התחילה כעת, ובנך נמצא במסגרת של חינוך מיוחד שברוב המקרים לנסיוני הינה מסגרת קטנה, עם צוות רב מקצועי , רגיש ומכיל. הצוות בגן סבור כי יש דברים שבנך יכול לעשות כעת, שלא נדרש בעבר, כגון לקחת כיסא, והדבר גורם תסכול לבנך. זה רק הגיוני, אך אין זה אומר שזה לא נכון לדרוש ממנו, כי הרי גם המטרה של צוות הגן, בשיתוף עם המטרה שלך הינו לדאוג להתקדמותו במסגרת יכולותיו. התסכול הנובע מכך שנדרשה דרישה המצריכה אתגור, גיוס כוחות או לימוד משימה שלא עשה בעבר, יכול להיות תסכול בונה, אם הוא במסגרת יכולותיו ואם יש הכלה מתאימה לתסכולו. ייתכן ואת בתגובותייך האמפתיות לבנך, החרדה מסבלו ומכך שלא טוב לו, מתקשה להכיל את התסכול שלו. בוודאי הדבר קשה יותר אם אינו מדבר ואת אינך יודעת ממה מתוסכל, וחוששת שאולי משהו לו טוב קורה בגן.
עצתי לך הינה לקבוע שיחה עם צוות הגן. הגננת, הפסיכולוגית או כל מטפל שנמצא עימך בקשר ולהביע חששותייך ושאלותייך. העבודה המשותפת עם ההורים הינה חלק משמעותי ובלתי נפרד בעבודה עם ילדים עם צרכים מיוחדים בתוך המערכת.
תוכלי אז גם לשאול ממדוע הגננת מעדיפה שלא תכנסי בבוקר לגן. ייתכן וכניסתך מקשה על בנך את הפרידה מכיוון שהוא קולט את חששותייך? ייתכן והעובדה שאת נשארת מערערת ילדים אחרים שהוריהם עזבו? בכל מיקרה, התקשורת עם צוות הגן הינה קריטית להבנתך את המצב וגם לקידומו של בנך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלוישראל .ס.28/08/2012
אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלו הרעה והנצלנית .שלום רב אבא שלי איש בן 68. איש חלש אופי . הוא נמצא עם בת זוג רעה שממררת את חייו. יותר נכון כל הזמן עוזבת אותו לבד ושהיא באה יש צעקות וכעסים וריבים עד כמעט אלימות בבית. היא לא רוצה לעזוב אותו כי יש לה יכולת למשוך ממנו כספים מהכרטיס אשראי וגם יש לה חתימה על ידי עורך דין שהיא תקבל כספים אחרי מותו . את זה היא עשתה שהיא הייתה נחמדה אליו אז שהיה לו כסף בבנק (עכשיו כבר לא) בגלל זה היא עוזבת אותו הרבה. היא גם חולת אספנות כפייתית וחלק גדול מהבית מלא סמרטוטים שהיא אוגרת (בגדים ישנים).....הוא חלש אופי ולא יודע אייך להפטר ממנה אני מרגיש שהוא זקוק לעזרה של איש מקצוע. כמו עובד סוציאלי שילווה אותו. ויתן לו כוח נפשי להלחם בה. היא לא רוצה ללכת בגלל הכסף. האם יש מקום שבו הוא יהיה זכאי לקבל סיוע של איש מקצוע. נגיד עובד סוציאלי. אולי ברווחה מה את אומרת?...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייך לעזור לאבא להפרד מהבת זוג שלו - תגובה
אפרת בן שם30/08/2012שלום לך ישראל.
אני מבינה שאתה מאד מוטרד לגבי מצבו של אביך, נראה שאתה חווה אותו כאדם שכוחותי מוגבלים וכך גם שיקול דעתו. אתה אומר שהוא חלש אופי ואינו יודע איך להיפטר ממנה ואני שואלת את עצמי, האם יש בו גם חלק שאינו רוצה להיפטר ממנה? האם למרות הקושי שלטענתך היא מכניסה לחייו, יש גם משהו שאביך מקבל מנוכחותה? כמו אולי הפגת בדידותו? הרגעת החרדה על היותו מזדקן לבדו? וכהנה וכהנה.
למרות שלטענתך אופיו חלש, מדובר באדם בוגר ולפי מייטב הבנתי צלול בנפשו שאחראי על חייו, וגם על שגיאותיו. ממש כמו כולנו. ועל כן, אם הרצון הוא בעיקר שלך, מתוך דאגתך לו, ואילו הוא אינו מחובר לרצון הזה במלואו, איינני חושבת שייהיה איש מקצוע שיוכל לסייע לו "לחזק את אופיו" מכיוון שייש משמעות קריטית לרצון של האדם לעשות שינוי כתנאי להצלחה הטיפולית. במילים אחרות, על אביך לרצות להשתחרר ממנה, לרצות לנהל חיים אחרים, לרצות לא להיות נתון במערכת יחסים של כעס ורודנות, ואז יש סיכוי לאפקטיביות טיפולית.
במקרה כזה, הוא יכול לפנות לאיש מקצוע דרך המרפאה הציבורית באזור מגוריו או דרך קופת החולים אליה הוא שייך.
אך אם לא כך הם פני הדברים, ואתה חווה את אביך פאסיבי ומנוצל אך לא מעוניין בעזרה, מלבד לשוחח עימו, מה שבוודאי עשית, לא נראה לי שייש לך הרבה מה לעשות. מלבד כמובן לתמוך בו לכשיזדקק ולהתרכז בחייך, לחיות אותם בצורה מלאה וטובה.
כמו עם ילדים, כך בשלב מסויים גם עם הורים. לכל אחד יש את הדרך שלו, הטעויות שלו והלמידות שלו במהלך הדרך, גם אם זה קשה ליקיריו לראותו נופל לתהומות לעיתים אין מה לעשות באמת מלבד לסייע לו לקום כשייבקש את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך קוראים ל..gargamel27/08/2012
שמעתי על מחלה נפשית מאובחנת .. שלסובלים ממנה יש בעיות בדימוי גוף.. שהם מייחסים חשיבות רבה למראה החיצוני והרבה פעמים הם בעצם אנשים יפים והם רואים את עצמם כ"מפלצות".. וזה מקשה עליהם בחיים החברתיים שלהם...
רציתי לדעת... איך קוראים למחלה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך קוראים ל.. - תגובה
ענבל מילר היללי27/08/2012לא כל כך מבינה למה אתה מתכוון, ואיך יסייע לך למצוא שם לתופעה שתיארת.
אני אפילו לא יודעת אם יש שם. נסה להיות ברור יותר או לתאר דוגמא הקרובה אליך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת גוף דיסמורפית אולי?
27GIRL02/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסתי לבעיה רצינית.יייי26/08/2012
אני בן 18,וחייתי במשך איזה15 שנה חיים רגילים מבלי לחשוב על המילה פסיכולוגיה,וגם לא הייתי צריך,הייתי מוקף בחברים ..אבל כאילו היה לי קצת קטעים שהייתי קצת חרד ממצבים חברתיים בקטנה,אבל מצד שני גם כבר הייתה לי חברה.
בקיצור,כשהייה לי פה ושם את החרדות הקטנות האלה לא הייתי מתחיל לחשוב שמשהו אצלי לא בסדר,הייתי פשוט עושה.
ועכשיו אחרי שהייתי בטיפול פסיכולוגי כמה חודשים,ועכשיו אני בכלל בארצות הברית,ככה שאין לי אופציה לפסיכולוג.
מה שקרה,זה שמאז שהגעתי ישבתי עם פנקס והתחלתי לכתוב כל הזמן דברים על הבעיות שלי שמציקים לי .
הגעתי למסקנה שאחד המעגלים זה
אני לא מרוכז בעצמי ->אני עסוק במחשבות של אנשים אחרים->ואז אני רואה את החיים דרך המחשבות והכל ממש ממש חרא שזה ככה ,זה הרבה מעבר לזה שכולם אויבים שלי וכולם רוצים להאשים אותי ואפילו שמדובר על אנשים הכי קרובים אליי.
הקטע שיותר הורס אותי,שכשאני לא רואה את הדברים דרך המחשבות,אני כבר בשוק על עצמי.כי כאילו אני כבר חושב שהחיים דרך המחשבות זה החיים שלי,ואז פתאום שאני לא ,זה כבר מרגיש קצת מוזר.וקרה פה 15% מהזמן שעשיתי את הסוויטצ',וחזרתי למציאות הרגילה שלי,ובכל השאר הזמן שראיתי את הדברים דרך המחשבות הייתי כל הזמן כותב וכותב,ומנסה לצאת מי זה.
למשל היה לי קטע שכשלא ראיתי את החיים דרך המחשבות,קלטתי עד כמה אני אוהב איזה חבר ,ואז יום אחד אחרי זה שפגשתי אותו,וראיתי את החיים דרך המחשבות,שזה אומר שזה פשוט השתלט עליי כמו כל הזמן,פתאום עברו לי דברים ההזויים הרגילים,של כל החרא של איך הוא תופס אותי,מה הוא חושב,ועוד ים של שטויות שמתפתחים מיזה.אבל מצד שני אחרי כמה ימים עוד פעם ראיתי את המציאות לא דרך המחשבות,ועוד פעם הרגשתי עד כמה אני אוהב את הבןאדם.
יש לי עוד מלא דברים כאלה,וזה נהיה ממש מסובך אצלי כי אני שקוע בזה רוב הזמן,בכל הקטע של המציאות שאני נחשף אליה,וזה מנתק אותי שחבל על הזמן.ועדיין כשאני יוצא מיזה,אני קולט עד כמה אני אמיתי עם אנשים ..ואמיתי עם עצמי..ושקל לי לעמוד על שלי ולא לשים על אחרים.ושאני יכול לתקתק דברים .כי בתאכלס החיים שלי אף פעם לא היו רעים עד שלפני שנתיים התחלתי לחפש ולהתעסק מה לא בסדר אצלי,ואחרי שעברתי את כל הויקיפידה על הפרעות פסיכאטריות,מה שקורה זה ש-חלק מהמחשבות שלי ככשאני מנותק הם על עם כן יש לי הפרעה כזאת או אחרת או לא.בהתאם למצב שהתנהגתי.
בקיצור,אני כבר מתחיל לחשוב על לחזור לארץ,ומצד שני אני יודע עד כמה החיים שלי יפים כשאני לא רואה את הדברים דרך המחשבות,ואני קשה עם עצמי על כל פעם שחשבתי איזה משהו הזוי,לפעמים אני עושה את ההפרדה ומבין שזה לא שלי,ולפעמים פשוט ממש ממש רע לי בלב על איזה משהו שחשבתי או הרגשתי.כי במצבים קיצוניים של זה ,אני יכול להרגיש דברים רעים כלפי הקרובים שלי אפילו.(אבל זה לא רק זה זה עוד מלא מלא מחשבות ודברים כאלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קטן
יייי26/08/2012מה אתן מציעות לי(בקשר לבעיה עצמה,ולדרך שאני מסתכל על הבעיה ועל הדרך שאני משייך אותה אליי.)
?ובבקשה תעזרו לי להבין שאין לי בעיה כזאת רצינית כמו שאני חושב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן - תגובה
אפרת בן שם27/08/2012שלום לך.
אתה עושה הפרדה בין מצב בו אתה רואה את החיים שלך דרך המחשבות שלך, ואז אתה חווה את האחרים כמבקרים או כמסתכלים עלייך בצורה שלילית, לבין המצב בו אתה פשוט חי את חייך, חווה אותם דרך הרגש, ואז אתה חש אהוב ושאתה אוהב את מי שסובב אותך. כאילו קיימים שני מצבי חיים מפוצלים עבורך, האחד כמו מתבונן על חיייך מבחוץ ואז אתה מפרש ארועים כשליליים עבורך, מה שייתכן ומעצים את תחושתך הרעה ואת החרדה, והשני, כאשר אתה מצוי בתוך הסרט ומשחק בו בלי לפרש אותו, ואז רואה אותו מנקודת מבט אחרת, זורמת יותר, חיובית יותר, מקבלת יותר.
אני חושבת שהמעברים הללו שאתה מתאר שכמו מבטלים האחד את השני הינם בלתי נסבלים עבורך וגורמים לך מצוקה גדולה. גורמים לתנודות בחייך כאילו מדובר בשני בני אדם שונים ולא אדם אחד החווה את חייו בהרמוניה.
מעניין שציינת שהיית בטיפול פסיכולוגי, כך שאתה מודע להשפעה של טיפול עבורך. אולי בהיותך בטיפול, כאשר עוד נקודת מבט התאפשרה, של המטפל, יכולת להניח למבקר החיצוני ולחיות את חייך בצורה יותר נוכחת ופחות מנוהלת ע"י המחשבות. אולי עבורך הטיפול הינו דרך לאיחוי של הפיצול שאתה חווה ולהרגעת התחושות הקשות הנובעות מהתנודות הבלתי פוסקות, ובהתאמה גם להרגעת התחושה שהבעייה שלך היא רצינית. אם כך הם פני הדברים, אולי כדאי שתשקול לשוב לטיפול, גם הארה"ב, מכיוון שייש מטפלים וגם כאלה ישראליים. אז תעשה את בחירותך ואת שיקולך אם לשוב לארץ בצורה עניינית, , מתוך מחשבה האם זה נכון לך, האם זה ייעשה לך טוב ולא מתוך הרצון להשקיט את המחשבות, אותן אתה כמובן יכול לקחת איתך לכל מקום שבו תהייה בעולם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת..
לירון27/08/2012תודה רבה על התגובה,הטיפול שעשיתי עם הפסיכולוג-הוא מבחינתו הייתה לי רק הערכה עצמית נמוכה והייתי מרגיש פחות את הקטע הזה של -להסתכל על המציאות דרך המחשבות.הייתי הרבה פחות מתעסק בזה גם.
אני רוצה שתתייחסי לעוד משהו אצלי.
תראי,אני מפחד להסתכל כבר על עוד פרסומים של אנשים פה בפורום הזה,כי אחרי זה בסיטאוציה כל שהיא יקרה לי משהו שמישהו רשם פה,ואז אני יזכר בזה..ואז אני יתחיל לחשוב שיש לי מה שיש לו.
לפני כמה זמן ראיתי סרטון של מישהו עם חרדה חברתית,שהוא מספר על החיים שלו שהוא לא יכול לצאת מהבית,ושהוא מנגן כל היום בגיטרות.
והקטע הוא..שאני גם מנגן בגיטרה,ופעם אחת שישבתי בבית וניגנתי,ועברה לי איזה מחשבה שקשורה לראיית המציאות דרך המחשבות ,ישר נזכרתי באותו בןאדם,וברגע שנזכרתי באדם הזה גרמתי לי הרבה סבל,כי זה מחשבה שלא היה לי מושג איך לצאת ממנה,עובדה,הימים שהרגשתי חרד לצאת מהבית,אני יכול למנות אותם על שתי הידיים שלי,לא יותר מיזה..כל השאר הייתי תמיד יוצא ומבלה ואפילו הייתה לי חברה,הייתי פשוט מרגיש דברים חיוביים אל האנשים שסביבי תמיד,שזה איך שבן אדם צריך להיות..גם מה לעשות,פעם גם היה לי בקטנה קצת פחדים וקצת חרדות,אבל לרגע אחד לא הייתי חושב על זה !! אפילו לא הייתי שם לב לזה בתור בעיה שתפגע לי בחיים.ועכשיו זה המצב ההפוך.
מה שאני בא להגיד כאן,זה שאיך זה הגיוני,שאני בכלל יכול להקדיש כל כך הרבה מחשבה לדוגמה הזאת עם הגיטרה?לפעמים אני מרגיש במצבים כאלה,שעם מישהו יבוא ויגיד לי - אחי יש לך סכיזופרניה-אני יסתכל על הבן אדם וירוצו לי מיליון מחשבות,ואני אשכרה יתן לזה להשפיע עליי.ז"א אין לי חסינות בפני הדברים האלה,איך הגיוני שאותה דוגמה עם הבןאדם שמנגן בגיטרה שיש לו ח"ח,איך הגיוני שזה משפיע עליי?מה עם העבר שלי?אני כאילו זוכר ויודע את העבר שלי במצבים כאלה אבל אולי אני לא מרגיש שזה באמת באמת באמת אני כרגע,בעבר הזה?ומה עם זה שחשבתי פעם אחת שמישהו חשב שאני הומו.כל פעם שיש את המילה הומו אני נרתע,במצב קיצוני אצלי ,הכנסתי לעצמי לראש את המחשבה הזאת,ואז כשעבר לידי גבר בכוח בגלל שהכנסתי לעצמי את זה לראש ,התחלתי כבר לחשוב מחשבות מוזרות על אותו גבר...למה גם מיזה אני לא חסין?אני בן 18 שנה ,בחיים לא עברה לי המחשבה לשניה שאני הומו בחיים האלה,הייתי במערכת יחסים,הרגשתי דברים,איך זה משפיע עליי?למה אני לא חסין??וואלה..כשאני לא רואה את המציאות דרך המחשבות,מישהו יבוא ויגיד לי אתה לוזר,אני לא ירתע,אני ישאל למה הוא חושב ככה,או שאני לא כזה יתייחס אל זה,אולי אני יזכור את הבןאדם הזה ביום שלמחרת וזהו.אבל כשאני רואה את המציאות דרך המחשבות,אין חסינות מכלום.ניסיתי לחשוב על זה אפילו בצורה של-עם יבוא בןאדם ויגיד לי אני בן 120,גם אז אני יחשוב על זה?
אפרת וענבל,אתן מדהימות.תודה רבה על התגובות שלכן(זה לא פעם ראשונה שאני רושם בפורום) ,מחכה בקוצר רוח לתגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת.. - תגובה
אפרת בן שם27/08/2012היי לירון.
אם תחשוב על זה תראה שמה שאתה מתאר זה הפרוש שלך לחוסר בטחון עצמי.
הרי הבטחון ב"עצמי" הינו הבטחון בכך שהעצמי שלך לא ייפגע גם אם יאמרו לך שאתה בן 120 (תשאר בן 18) או שיאמרו לך שאתה סובל מחרדה חברתית (תדע שייש לך חברים וזה לא קשור אלייך) או שיאמרו לך שאתה סכיזופרן (תדע שזה לא נכון) או שיאמרו לך שאתה איש מפורסם ועשיר (עדיין לא .. לפחות (-:) העצמי שלך יישאר יציב, כי תדע מי אתה. אתה לירון, בן 18, יש לך חברים, אתה עושה כך וכך, אתה מנגן להנאתך בגיטרה, וכו וכו...
כאשר הבטחון העצמי שלך מעורער, אתה חווה את זה כחוסר חסינות. העצמי שלך חדיר ל"התקפות" מבחוץ, וכל התקפה שכזאת,צובעת אותו, משנה אותו ומערערת אותו.
על כן, אני חושבת שהפסיכולוג שלך נגע בנקודה חשובה מאוד במהותך, שהיום אתה מבין אותה יותר, יודע יותר כייצד חוסר הבטחון של לירון בא ליידי ביטוי בחייו. למדת להמשיג את חוסר הבטחון הזה כשייך לך ולא כתכונה כללית ובלתי אישית לך.
על אחת כמה וכמה נראה לי שחשוב היום לטיפול, כדי להבין טוב יותר כייצד ליצור "חסינות" בחווית העצמי שלך, ולא לחוש כה פגיע וחשוף להתקפות בלתי צפויות מבחוץ.
תדע לירון, העולם אכן לא בטוח, והשאלה אם החוויה האישית מעורערת עקב התקפות לא צפויות מהמציאות, אכן קשורה לחוסן העצמי ולמידת הבטחון העצמי שלך.
מקווה שתמשיך את הדרך בה כבר התחלת ולא תשקע יותר ויותר במחשבות שמערערות לך את חווית העצמי.
ותודה על הכרת התודה שלך. זה מחמם את הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל זה זה המחשבות!
לירון28/08/2012כל מה שאת אומרת נכון,אבל אני לא באופי שלי חסר ביטחון כזה..ועכשיו על אחת כמה וכמה אני שם לב להערכה עצמית שלי,ולגבולות שלי,ולזה שאני לא צריך להתבייש להגיד לבןאדם שאני לא מקבל את ההתהגות שלו,אבל יש לי קצת קונפליקט עם הקבלה העצמית שלי.
עקרונית ,יש מעגל כזה גם שכשאני לא מקבל את עצמי,אז אני לא נוח עצמי,ואז בגלל שאני לא נהנה מעצמי,ואני ליד אנשים אני מרגיש ממש ממש ממש לא נוח לידם,ואני כביכול רוצה לשאול שאלות שלא באמת מעניינות אותי ,ואני מדבר מאוד מונוטני כזה ובכבדות,ומתנהג בחוסר ביטחון.
יודעת מה?אני לא בטוח שזה קורה בגלל שאני לא מקבל את עצמי תמיד,אבל זה קורה לעיטים ואז כאילו אני לא אמיתי עם אנשים ולא אמיתי עם עצמי.
עכשיו מה הקטע?אני מקבל את עצמי בזה שאני בן אדם לא גבוהה,כל פעם שעוברת לי מחשבה על זה שבגלל משהו שקשור ליופי שלי אנשים לא ירצו לדברו איתי,או ההפך ,אני מנסה לקטול את המחשבות האלה בכל הכוח,ולהגיד-מה שחשוב זה להיות אמיתי ולהסתמך על האופי שלי ולא על שום דבר אחר.
ז"א אני עובד מאוד קשה על לקבל את עצמי ויותר מיזה,כל פעם שאני חושב על אנשים אחרים-איזה מכוער,איזה נמוך וכו'..אני נוזף על עצמי!ואומר לעצמי שזה ממש לא דרך להסתכל אל אנשים.ואני עושה את זה אך ורק כדי להיות בן אדם טוב יותר ואמיתי יותר שיכול להעריך אנשים שמצטיירים כחלשים וכמובן להעריך את עצמי כמה שיותר.
אז מהבחינה הזאת אני עובר שינוי אדיר.אבל יש דברים שאני לא מקבל את עצמי...יכול להיות מאוד שבאותם רגעים שאין אצלי קבלה אני מתחיל עם המחשבות..כאילו עם ישבתי בשולחן למשל ,והרגשתי שלא באלי שיבקשו ממני שום דבר להעביר וכו'..אז וואלה-אני יכול להסתכל על זה כ-לא בא לך עכשיו,וזהו .
אבל זה מרגיש כל כך לא נכוןןןןןןןןן!גם כי אכפת לי מיזה שיסתכלו עליי לא יפה,אבל גם כי אני יודע שזה לא דרך לחיות.בייחוד שמדובר אצלי במניעים לא נכונים שגורמים לי להיות ככה.בגלל שכביכול אני רואה את המציאות שלי דרך המחשבות באותם רגעים,אז לא בא לי.כאילו אני מרגיש לא טוב להעביר מלח וכו' לאנשים,כאילו זה מאולץ לי.
אז מה שאני עושה ,זה שאני לא מאלץ את עצמי להתנהג בחייוכים,כי מותר לי גם להיות קצת גס .אבל אז אני מתחיל לחשוב על איך אני משנה את המצב הזה..בעזרת עבודה קוגנטיבית שזה ממש קשה,אבל כאילו שאני אומר לעצמי-אתה סביב האנשים שאתה אוהב,הם ביקשו ממך מלח,הם ביקשו יפה,אז מה הבעיה?
אבל פה כאילו -בגלל שאני רואה את המציאות כשכולם בכלל ממש חרא ואני אפילו לא יודע איך להגדיר את זה או להתייחס אל זה.ואז-איך אני בדיוק משנה את זה?
עם אני מצליח להתמודד עם הIssue הזה,אז זהו השגתי את שלי.
אני ממש לא רוצה לחרוג מנהלי הפורום,וטיפול פסיכולוגי זה רק עם אני יחזור לארץ,ולא נראה לי שכדאי לחזור לארץ בגלל זה,כי אני עדיין מוצא את המקומות שאני מתרכז בלחיות פה-בלהנות ובחווית העצמי(שזה קורה כששום דבר לא מפריע לי,שאין דברים חיצוניים[מחשבות]..)אבל מה שתייעצי לי זה יהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה26/08/2012
בן 27 נשוי מגיל 18 ולא רוצה ילדים לפחותלא לעכשיו.אשתי אומרת לי שאני צריך טיפול,יש אמת בדבר,במה טיפול יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענבל מילר היללי28/08/2012שלום,
לטיפול הולכים מהרבה סיבות. אצל אנשים בוגרים ( ולא ילדים) לרוב האדם בעצמו מרגיש שחשוב לו לעשות שינוי, או כשהוא במצוקה כלשהי וזקוקו לעזרה. ולפעמים, הסביבה היא זו שמפעילה את הלחץ, כי ההתנהגות של האדם מפריעה למי שקשור אליו ומושפע ממנו. אולי זה המקרה שלך. אתה לא רוצה ילדים ואשתך כן. היא רוצה שתטפל בעצמך כדי שאולי תבשיל לקראת הרעיון של ילד. זה אולי נכון, אבל אני חושבת שגם אתה צריך להתחבר לרעיון הזה ולמטרה הזו כדי שתהיה תועלת מהטיפול.
יתכן גם שיש עניינים נוספים שאשתך רואה ולא רק העניין הנקודתי של ילדים.
כך או כך, נסה לבדוק איתה מה היא חושבת שאתה צריך לשנות כעת בחיים שלך. אם תתחבר לדברים שהיא תעלה, יכול להיות שזו אכן אפשרות בשבילך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם הערכתכם הצעתכם בנוגע למצבירותי,בת5026/08/2012
אני בת50.
בעוד כשבועיים אני אמורה לעבור צנתור לב,בעקבות שומנים גבוהים מאוד בדם
ולחץ דם גבוה, לפעמים קשיי נשימה,לפעמים הפרעות בקצב הלב.
אני מודאגת לקראת הצנתור הזה,חושבת חוששת בכל שעות היממה.
מזה כחודש אני חשה בכאבי רגל שמאל במיוחד,לאורך הירך ועד לכף הרגל,
לפעמים התכווצויות שרירי הרגל,תחושת שרפה הירדמות ונימולים
מסביב לקרסול וכף הרגל. אני מודאגת וחוששת שכל זה מתישהו יעבור גם לרגל ימין.
האם תופעות אלו קשורות לחרדה ו או דיכאון? מה גורם לכאבים ו תחושות אלו?
לאיזה רופא עליי לגשת ו איזו בדיקה עליי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתכם הערכתכם הצעתכם בנוגע למצבי - תגובה
אפרת בן שם26/08/2012שלום לך רותי...
ראשית אני מאחלת לך בריאות שלמה והצלחה בצינתור. מדברייך עולה כי את סובלת מבעיות רפואיות אמיתיות ולא פשוטות והעובדה כי את עומדת בפני צינתור הינה מלחיצה בפני עצמה. ייתכן ובשנים הקודמות הזנחת את בריאותך וכעת גופך מבשר לך שמשהו בו לא תקין. זוהי חויה קשה של אובדן שליטה כי מלבד לקיים את דברי הרופאים, את אינך שולטת על המתרחש בתוך גופך. פעמים רבות כאשר החוויה הינה של חוסר וודאות, ושל אובדן שליטה, עולה חרדה, כי הרי כאשר התחושה הינה שאת לא יודעת מהיכן תבוא הצרה, זוהי תחושה מטלטלת השומטת את הקרקע הבטוחה מתחתייך. את מציינת כאבים פיזיים בכף רגלך השמאלית וחוששת שהכאבים יעברו גם לרגל ימין. אני מפרידה בין הבדיקה הרפואית שעליהן צריך להיות אחראי הרופא המטפל בך, לבין תחושתך שהכאבים קשורים לחרדה שאת חשה. אכן את צודקת בתחושותייך מכייון שפעמים רבות כאשר אדם חווה חרדה, הוא חווה גם כאבים אמיתיים בגוף, אך אין להם הסבר רפואי. בנוסף, פנית לפורום עם דגש על הנפש, ומכאן אני מתייחסת לתחושותייך כי את מצוייה בחרדה ואולי אף בדיכאון. שאלת לאיזה רופא עלייך לגשת , ותשובתי הינה כי אם את חשה כי החרדה מציפה אותך ואת זקוקה לעזרה לפני הניתוח ובהרגעת החרדה אולי גם אחריו, תוכלי להתייעץ עם פסיכאטר לגבי טיפול הרגעתי.
חשוב לי לציין כי החרדה והלחץ שאת חווה מאוד מציאותיים ומובנים, בהתאם למצבך, וייתכן ואחרי שתעברי את הפרוצדורה הרפואית בשלום, תרגישי רגועה יותר.
רפואה שלמה... ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רופאה. אבל זה יכול להיות
ניני29/08/2012תופעות ניקוי של הגוף שקשורות לעיכול או לדברים אחרים.
לי היו כאבים ותופעות ברגליים והסתבר לי אחרי שהלכתי למומחית בתזונה טבעית (חיה פיק) שזה קשור בעיכול לקוי.
ברפלקסולוגיה הרבה חלקים ברגליים מקבילים לחלקי העיכול, לפעמים זה קשור. כדי להבין קצת יותר כדאי לך לקרוא על קינגסטון קליניק או לדבר עם רפלקסולוג/ית או לדבר עם חיה פיק שהיא גם רפלקסולוגית וגם מבינה בקינגסטון קליניק.
בהצלחה בהתמודדויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)