פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפחדת
    אנונימי
    17/10/2012

ההורים שלי כל הזמן יוצאים בערבים להצגות ודברים כאלה ומשאירים אותי לבד בבית. מחר יש לי מבחן במתמטיקה הכי חשוב שהיה לי בחיים והם לא הסכימו להשאר בבית. אני מפחדת שאני לא אצליח להרדם ואכשל במבחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת - תגובה

אפרת בן שם
    22/10/2012

שאלת את שאלתך כבר לפני כמה ימים, ייתכן בזמן שהיית בשיא מצוקתך ובדידותך. אולי חשת שלא מבינים אותך, לא באמת שומעים את קולך.
    לא אמרת בת כמה את? מדוע את מפחדת? האם יש עוד דברים המפחידים אותך? האם את אומרת להורייך שאת מפחדת והם מתעלמים בכל זאת...
    בכל מיקרה, אלו הן שאלות חשובות שעלייך לשאול את עצמך. האם יש דרך שתוכלי להעביר להורייך את תחושותייך? האם יש משהו שיכול להקל עלייך? חברה? סרט? מישהו שיישאר איתך?
    מקווה שהצלחת להרדם....וגם במבחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    מרב
    17/10/2012

קורה שאני מרגישה צורך לבכות. אם אני בחברה, אפילו של אדם אחד, עלי להסתיר זאת, בכדי לא להפריע. אני מבקשת הבעת דעה. איך זה יראה בעיני חבר (לא בן זוג) או איך הוא עשוי להרגיש , כאשר הוא הנוכח היחיד? אם התשובה היא תלוי מה מידת הקשר בינכם, היא מיותרת. כי את זה אני משיבה לעצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

אפרת בן שם
    22/10/2012

היי מרב..
    הבנתי. אנסה מכיוון אחר, למרות שטיב הקשר, אם תרשי לי...בהחלט רלוונטי.
    כמה שאלות עלו לי מהודעתך. האם הבכי שעולה קשור למשהו ספציפי או שפשוט פתאום מתפרץ לו בכי? אם התשובה הינה מס 2, אז אולי את מוצפת, אולי את חווה קושי לא מוכל, ואז את חווה את הבכי כלא מותאם לסיטואציה.
    בכי הינו דבר אינטימי, ואני חושבת שכשהבכי מופיע לייד אנשים שרמת הבטחון או הנוחות אינה שלמה, הוא יכול להביך ועולה רצון להסתירו. ייתכן וגם את אינך חשה לגיטימציה לבכות. כאילו שזה לא נכון, לא חשוב מספיק, לא מתאים. עולה אצלי השאלה, איך הורייך התייחסו לבכייך? האם קיבלו אותו? האם ביטלו? האם גוננו מאוד?
    כפי שאת רואה, השאלה שאת שואלת יכולה לפתוח כיווני מחשבה רבים, הקשורים אלייך, לחבר שעליו את שואלת, ליכולת ההכלה שלו, להכרותו איתך וליכולתו להכיל את בכייך.
    מקווה שעזרתי במשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון
    חשיבה
    17/10/2012

אני יודע שזה פשוט הרגל רע לשים לב למתי אני מרגיש טוב ולהבין את זה,אבל מה שקרה עכשיו,זה שהרגשתי חרדה,וברגע שהגעתי לידיעה שמה שעושה לי בעיות
    זה המחסור בביטחון עצמי שמתבטא במחשבות כמו הדוגמה שלא הייתי בטוח בזה שאני סטרייט כי חשבתי שאחי חושב עליי שאני הומו ואז התחלתי לנסות לחשוב ככה(כלומר להעלות סיטאוציות מיניות עם גברים).
    זה בדיוק הבעיה שמבטאת את כל החוסר ביטחון במה שקורה לי .החוסר ביטחון לא מתבטא בזהות מינית בלבד,אלה בכל תחומי החיים בחשיבה.
    וברגע שידעתי את זה אז הבנתי מה עושה לי חרדה מפני כל כך הרבה דברים,ונרגעתי,ואז קיבלתי חשק לצצחוק ולספר ולדבר ולחיות.
    וחשק להפסיק להתעסק בבעיות !!
    אז ברגע שהגעתי לידיעה אצלי לתחושה שאני יודע מה קורה,פתאום חוויתי את השינוי ונרגעתי.
    ואחרי שזה קרה שגם קיבלתי את התחושה של הידיעה,וכמובן המסקנה שאני יודע מה עושה לי בעיות ושאין לי כלום,
    אז פתאום אני יכול לעשות דברים כמו לנגן בגיטרה ולא לחשוב מחשבות אלה להתעסק בגיטרה !!
    וזה הפסיק לי את הבעיה המחשבתית .
    הכוונה היא הצורך לחשוב על כל דבר ודבר .
    ואז אני לא צריך להגיד לעצמי "על מה אני חושב"
    ולפעמים אני באופן הכי טבעי שיש מפסיק להתעסק בבעיה וזהו נכנס ליופי שיש בחיים ורק רוצה לדבר עם חברים וכיף לי.אני מפסיק להתעסק בכל השטויות של המחשבות.
    ולפעמים יש חוסר שקט וקצת פחד סמוי
    רק שזה מפסיק אני יכול להיות רגוע אבל עדיין אני מלווה באיזה חוסר שקט שעלול להחזיר אותי לזה,אולי פחד סמוי,אבל אני משתדל לא להתעסק בזה
    שהחוסר שקט הזה נובע מהמצב הכללי ומהפחד המוכחש שהמצב ישתנה..ואז אני עושה עוד מחשבה של חוסר בטחון ואז שוב נכנס לזה לאט לאט.
    הייתי רוצה לדעת איך לטפל בפחד הסמוי הזה ובחוסר שקט הזה שהמשעמות שלו כנראה היא החוסר וודאות והפחד מהלא נודע .
    בתודה רבה מראש,לירון,אגב אני מודע לכן מושג כמה ,כי את זאת שרשמת לי לפני חודשיים שזאת הבעיה שלי ואני כל כך מודה לך.אני כבר התחלתי להיות פסיכוטי בתקופה האחרונה מאותו חוסר ביטחון,חוסר ביטחון במה אני מרגיש,ואז להגיד לעצמי שאני סובל מדה פרסונזלציה ולהיכנס לחרדה מיזה ,בגלל אותו חוסר ביטחון !! למרות שהדבר המצחיק הוא שההפרעה נעלמת אז מן הסתם שיש לי ביטחון עצמי מצויין . והיו לי פה מכתבים כל כך קשים שכתבתי פה בפורום וגם עם עצמי מחשבות ויצר רע לא נשלט ולתפוס את הזיכרון בצורה כל כך שלילית שהאמת הופכת לתת מודע(במקרה שלי האמת היא-שעד לפני שלושה חודשים שהתחילה הבעיה היו לי חיים יפים מאוד ושהיא לא הייתה קיימת.)
    אז זהו,רציתי להגיד תודה תודה תודה,ולקבל את חוות הדעת שלכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לירון

הוספת תגובה

• לירון - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך,
    קודם כל, אני שמחה שדברים שנכתבו עבורך כאן בעבר סייעו לך, ומצאו דרך ללבך ואחר כך גם השקיטו במידה מסוימת את המחשבות והפחדים.
    נשמע לי שאתה בכל אופן עובר איזו תקופה לא קלה, כי אתה כותב שמשהו השתבש לפני שלושה חודשים. מעניין מה קרה, והאם אתה יכול לחשוב על דבר מה שקרה ושיבש כך את אופן ההסתכלות שלך על החיים.
    ומעבר לכך, אם הבנתי נכון דברים שכתבת, נשמע לי שאתה לעיתים קרובות חש מבולבל, בגלל הרצון לנתח את המחשבות והתחושות שלך. אתה חושש להרגיש חסר ביטחון, חרד, הומו, ואז מגרה את המחשבות האלו, מרגיש שיש בהן משהו, ואז מוצף מכל המחשבות האלו, ומתעורר פחד שאתה הולך לאיבוד, ומרגיש מצוקה גדולה, לפעמים ניתוק, מה שכינית ״ דה פרסונליזציה״. וכשאתה מצליח להניח לניתוחים ״ולמחשבות על מחשבות״ האלו, אתה שקט ורגוע יותר, ויכול להתפנות לדברים שאתה אוהב, כמו הגיטרה.
    אני חושבת שלמרות שלעיתים קרובות אתה מרגיש רגוע, ומצליח להשתלט על הפחד וחוסר הביטחון, כדאי שתהיה בטיפול מסודר, שבו תוכל משבוע לשבוע לבדוק כיצד תוכל להתמודד עם אותו פחד סמוי שמפריע ומבצבץ מידי פעם. מעבר לכך, אתה מספר שלפני שלושה חודשים היה אחרת, אז זו גם סיבה טובה בעיניי להגיע לאיש מקצוע שיעזור לך לברר מה השתנה, ובתקווה, גם יסייע לך להשיב דברים לקדמותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9.5
    רומי
    16/10/2012

הנני חד הורית, ושמתי לב שבני קנאי לי, לדוגמא: ראיתי טלביזיה ואמרתי על אדם מסויים שם שהוא חמוד, ובני החל לבכות ולומר לי שאני לא אוהבת אותו ולמה האיש יותר חמוד ממנו.

מה עליי לעשות בנדון, אינני רוצה שזה יגבור עליו וילווה אותו לגיל בוגר יותר כשיש חברה.

ממתינה לתשובה בהקדם אודה...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9.5

הוספת תגובה

• ילד בן 9.5 - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך,

קנאה כשלעצמה אינה דבר חריג, ולא צריך להדאיג אותך. בנך קנאי לך, שומר עלייך וזקוק לך. האם הוא ילד יחיד? אם כן, זה טבעי, ובוודאי שזה מתעצם בתוך הקונסטלציה המשפחתית הייחודית מעצם היותך חד הורית. יכול להיות גם שקרה משהו בזמן האחרון שמעורר אצלו יותר קנאה. למשל, מערכת יחסים זוגית חדשה שלך. בכל מקרה, אם זה רק זה, נסי להבין את החוויה שלו, להרגיע אותה במידת האפשר, ואל תתרגשי מידיי.
    יחד עם זאת, אם את שמה לב לדברים נוספים הנלווים לאותה קנאה, יכול להיות שכן שווה לבדוק ולהתייחס. למשל, אם בנך אינו מגלה צורך חברתי רב, כדי להיות קרוב אלייך, אם הוא נצמד אלייך יותר מידיי וחרד לך באופן המפריע לתפקוד הרגיל שלו, אם קשה לו להיפרד ממך כדי ללכת לב״יס. במצבים אלו יכול להיות שצריך לבדוק, ולקבל יעוץ. אם את מוטרדת מהתנהגותו הכללית, פני לפסיכולוג שתחום התמחותו הוא טיפול בילדים והדרכת הורים וקבלי יעוץ ראשוני, שאחריו תבדקו אם יש צורך בטיפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממחלות
    דרומית
    15/10/2012

שלום, אני בת 18 והסיפור שלי דיי ארוך, הייתה לי תקופה של שנה פחות או יותר שהייתי מאוד מפחדת מכל מה שקשור לרפואה, והיו לי התקפי חרדה. תמיד הייתי נכנסת לסרטים וכל פעם כשלא הייתי מרגישה טוב הייתי מתארת את התמונה הגרועה ביותר . זה עבר! ברוך ה' , היה לי התקף חרדה באמצע הרצאה בבית הספר (כי דיברו על תאונות ואלכוהול ומוות וישר נלחצתי) זה היה סיוט, קשה לנשום, חם, תחושה שחייב לברוח משם לבית (זה גם מה שעשיתי) באותה נקודה אחרי שההתקף עבר והתחלתי לחשוב בהגיון אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבוד על עצמי, וקראתי מלא מאמרים בנושא פחדים וחרדות , ובמקום להעדיף לא לדעת על המחלות והסיבות חקרתי ושאלתי ולבסוף דיי הצלחתי לצאת מזה, הרפואה והפחד זה כבר לא משהו שאני חושבת עליו כל היום (אם בכלל), ואם לא מרגישים טוב אז רואים רופא ורק אז אם זה משהו רציני מותר להלחץ . גם פחדתי לקחת תרופות (בגלל כל התופעות לוואי ובגלל שקרה שהיו לי תופעות לוואי בעקבות תרופה שלקחתי,שמאז גם התחלתי לפחד יותר) וגם זה עבר, בהתחלה הייתי זורקת את העלון לוקחת את הכדור, נכנסת לסרטים, רואה ששום דבר לא קורה ונרגעת . היום אני כבר לא מפחדת .

לאחרונה, כבר כחודש שאני סובלת מנזלת בגרון, וליחה, ולפעמים קושי נשימה שנובע מהנזלת כנראה .. הייתי אצל הרופא משפחה כמה פעמים והוא לא מצליח להבין מה יש לי אז הוא שלח אותי לרופא מומחה (אף אוזן גרון) ואני קצת מתחילה לדאוג שוב.. שאוליי זה משהו רציני .. בנוסף אני קוראת הרבה לאחרונה על מקרים של סרטן שהופיע בפתאומיות, או מוות פתאומי אצל נער, אני לא אומרת שאני מפחדת פשוט יש מחשבות שכאילו - למה אני חושבת על מוות פתאומי וסרטן כשאנשים בני גילי ואנשים מבוגרים נהנים מהחיים ולא חושבים על זה יותר מדי ..

מה עושים כדי להפסיק את המחשבות הקטנות האלה, הפחד שאוליי אני לא בריאה, והרצון להבדק כדי לודא שאני אכן בריאה .

(פסיכולוג לא בא בחשבון, הייתי במצב הרבה יותר גרוע והצלחתי לעבור את זה בכוחות עצמי)

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחלות

הוספת תגובה

• פחד ממחלות - תגובה

ענבל מילר היללי
    22/10/2012

שלום לך,
    את מתארת יפה את מה שעובר עלייך, ומבינה שמדובר בתופעות של חרדה. זה כבר בסיס טוב. בסך הגל נשמע שעברת דרך לכיוון של שיפור עם פחדייך בנושאים שתיארת, והגיוני שהפחד לא מוגר לחלוטין. כעת יש דבר מה קונקרטי שמטריד אותך, והסגנון המחשבתי שלך לוקח אותך לדאוג קצת יותר מהרגיל. אני מקווה שזה ישאר במקום הזה ושלא יתפתחו שוב התקפי חרדה.
    נשמע שהגברה של שליטה מסייעת לך, כפי שקרה בעבר כשחקרת בנושאים שהפחידו אותך. גם עכשיו מציעה שתמשיכי לבדוק עד שישללו דברים שמפחידים אותך. זה בוודאי ירגיע אותך. ומעבר לכך, חשבי. אולי את בתקופה לחוצה קצת, אולי קרה משהו, ואת שוב נסוגה למקומות נפשיים פחות טובים, כפי שקרה בעבר.
    מציעה לך לפנות לטיפול, כדי להתחזק מבפנים כך שהחרדות הללו יהיו יותר בשליטה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום אינו לוח מודעות

אירית כהן
    02/01/2014

פורום זה הינו פורום מומחים, ואינו לוח מודעות. הודעות מסוג זה תימחקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוח מודעות

אורטל
    02/01/2014

בס"ד.

הודעה זו אינה מיועדת ללוח מודעות. היא מיועדת לעזרה לי ולכל הזקוקים לה לתמיכה אחד בשני...
    אני לא מרפאה או פסיכולוגית.
    אני בעצמי זקוקה לעזרה ומנסה לגייס אנשים כמוני...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון
    אני
    15/10/2012

שלום,
    אני בת 14 וההורים שלי גרושים. כבר הרבה מאוד זמן שאני עצבנית וכועסת על כולם, אנשים מעירים לי שאני נראית עצובה ועייפה. אבחנתי את עצמי באינטרנט כמה באתרים, קראתי על סממנים ומצאתי שאני בדיכאון. אני מרגישה עצובה בלי סיבה ואין לי כח לחשוב על הזמן שעוד נותר לי לחיות. לפני כמה ימים ידיד שלי שאל אותי אם יש לי טעם לחיים כי דיברנו על הנושא הזה באופן לכללי לכמה זמן ואמרתי לו שאני לא יודעת מה לענות לו. הוא סיפר לי שכשהוא היה קטן הוא לא הבין למה צריך לחיות בכלל אבל הוא שמע שיר של להקה אחת שגם אני אוהבת ומאז הוא פשוט הפסיק לחשוב על זה. מאז שהוא שאל אותי את השאלה הזאת אני הופכת בה הרבה, אבל אם להיות כנה עם עצמי, אני באמת לא מוצאת סיבה לחיות. רק כשאני עם חברים טוב לי - אבל לא כל הזמן, טוב לי רק כשאני עם שני חברים ספציפיים. אני שומעת המון מוזיקה, רק להקות רוק ומטאל - גם בבית אני שומעת מוזיקה באוזניות כי אין לי כח לתקשר בכלל. מאז שההורים שלי התגרשו אני עצבנית ולא תמיד אנשים רוצים להיות בחברתי, אבל זה לא כי יש לי בעיה איתם. כנראה שאני פשוט יוצרת רושם של אנוכית. קראתי גם על סממנים של הפרעה דו קוטבית ואני חוששת שאני לוקה בה, משום שלפעמים אני מדברת מהר מאוד ומשנה נושאים במהירות - אני יכולה להיות מלאת מרץ (לעיתים קצת יותר רחוקות) ואז להיות עצובה כל היום. הייתי אצל פסיכולוג והוא לא עזר, כי - טוב - זה היה מזמן ולא סיפרתי לו על זה בכלל.

מקווה שתענו לי בהקדם (אבל בבקשה, התייחסו קודם לשלוש ההודעות שמתחתיי).
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• אין לי טעם לחיים ואני בדיכאון - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך,

הגרושים של הורייך כנראה יצרו טלטלה גדולה בחייך, ואפשר להבין. החיים מאוד משתנים אחרי דבר כזה, איבדת דבר שנתן יציבות מסויימת לחייך ( עם כל זה שאולי לא היה קל בבית גם לפני, כמו שבדרך כלל קורה), אבל עכשיו את צריכה להסתגל לתא משפחתי חדש, מסובך וזר. לא בטוח כמה את קושרת בין מה שקורה לך כרגע לבין הגרושים, ואיך קיבלת את הדברים, אבל אני בטוחה שיש לזה השפעה רבה.
    עוד אני רוצה לומר לך, שאני חושבת שאת קוראת יותר מידי על אבחנות ומצבים נפשיים באינטרנט. אני מבינה שחשוב לך להבין מה קורה לך, ושאת כנראה מרגישה מבולבלת ואבודה כרגע, אבל לאבחן את עצמך דרך האינטרנט לדעתי רק יוסיף בלבול. מה שנראה כמו הפרעה דו קוטבית או דיכאון, דרך המאפיינים האבחנתיים באינטרנט, פעמים רבות אינו כזה.
    טוב שיש לך חברים שאת מרגישה איתם בנוח, זה לא מובן מאילו, וגם שניים טובים, עדיפים על פני חברים רבים שהקשר איתם שטחי יותר. את נשמעת כמו נערה שיודעת להסתכל פנימה לתוך נפשך ולחלוק את מה שאת מרגישה, אז תעשי זאת בתקופה הזו, ונסי להיתמך במי שנוח לך שיתמוך בך. גם המוזיקה היא כלי טוב, וטוב שיש לך את זה בחייך. אז מה אם את קצת עצבנית? מותר לך, וגם אם לאחרים זה לא יהיה נוח, כל עוד אינך פוגעת בזדון במי שחשוב לך, זה בסדר. את עוברת תקופה לא פשוטה.
    אבל.. חשוב שתלכי לטיפול, כדי לעבד את מה שקורה לך, להבין, ולמצוא קצת שקט. גם אם היה לך בעבר פחות מוצלח בטיפול, קרו דברים מאז, ואת במקום אחר. נשמע שזה יועיל לך.
    אם את חוששת לשתף את ההורים, פני למרפאת מתבגרים באיזור מגורייך, שם אינך חייבת לשתף אותם. אבל אם תוכלי בכל זאת לשתף, ולקבל את תמיכתם בצעד הזה, עדיף.
    היי בטוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך כדאי לספר לחבר שלי שיש לי הפרעה
    נעם
    14/10/2012

שלום רב, אני בת 29, יש לי הפרעה בי פולארית ואני מטופלת בתרופות. כבר למעלה מחצי שנה שלא היתה לי אפיזודה שקשורה להפרעה. יש לי חבר, אנחנו יוצאים ביחד 5 חודשים ומאוד טוב לנו ביחד. השאלה שלי היא איך כדאי לספר לו על ההפרעה שלי ועל עצם העובדה שאני לוקחת תרופות פסיכיאטריות? אני חושדת שכל העניין התגלה לו בגלל שהיה לי ניתוח אפנדציט לפני יומיים והוא היה איתי ואולי שמע כשעניתי לרופא ששאל אותי איזה תרופות אני לוקחת. ככה שיש שני דברים שמטרידים אותי: 1. האם הוא כבר יודע ואם כן, מה הוא חושב על זה? 2. איך לספר לו את זה מבלי שזה יישמע כאילו אני פגומה.. אציין שאין לי ניסיון רב במערכות יחסית ושזה החבר הראשון הרציני שלי. אני בד"כ לא מדברת עם הקרובים שלי על ההפרעה שלי. מתוך כל החברים שלי, רק שתי חברות באמת יודעות את כל הסיפור. היה לי קל יחסית לספר להן כי הן מכירות אותי מגיל חטיבת הביניים וידעו שעברתי תקופות לא קלות. רק אוסיף שמעולם לא אושפזתי על רקע נפשי

הוספת תגובה

• איך כדאי לספר לחבר שלי שיש לי הפרעה - תגובה

ענבל מילר היללי
    17/10/2012

שלום לך,
    אני מבי מאוד את הדילמה שאת נמצאת בה. את מפחדת שגילוי האמת ירחיק את בן הזוג שלך ממך, ושתאבדי את הקשר הזוגי הראשון המשמעותי שלך. מצד שני, את מרגישה לא בנוח, כפי שבדרך כלל קורה שמסתירים מידע כל כך חשוב מאדם יקר. את מפחדת להיתפס, אבל גם מפחדת לצאת עם האמת. אני חושבת שאחרי חמישה חודשים, חשוב שתספרי. דווקא עכשיו, כשהקשר כבר רציני, אבל אולי עוד לא ממש רציני. אם תמשיכי להסתיר תסתבכי עוד ועוד והמצוקה שלך רק תגדל לדעתי.
    אני מבינה את הפחד שהוא יראה אותך פגומה. אבל צריך לשאול כאן, האם את מרגישה פגומה? איך את מסתכלת על המחלה שלך? האם יש לך טיפול פסיכולוגי מלווה? השאלות האלו חשובות כי ככל שאת תהיי יותר שלמה, יותר בהכרה ובעיבוד של מה שקרה וקורה לך, כך תוכלי להסתבך פחות כשתציגי את הבעיה הזו בפני בן זוגך, וגם בפני אנשים חדשים נוספים.
    אם אין טיפול, אולי זה הזמן לדאוג לטיפול. ואם יש, העלי שם את הקושי בחשיפה ונסי לבדוק מהי הדרך המתאימה ביותר עבורך לספר לחבר שלך על המחלה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי משמעות לחיים
    אני
    14/10/2012

אני לא יודעת מה לעשות. אני קמה בבוקר ואין לי חשק לחיות. כמו שאבא שלי אומר, אני "עושה פרצופים מסכנים", אני עצובה כל הזמן. אין לי טעם לחיים. אני לא מבינה למה צריך לעבור יום ועוד יום, להשקיע וללמוד אם בסוף מתים בכל מקרה. מה זה תורם? מה זה עוזר? אומרים שחיים רק פעם אחת ואני מקווה שכך יהיה. פעם הייתי ילדה שמחה אבל מאז שההורים שלי התגרשו אני עצובה וכעוסה כל הזמן, אני מוציאה את העצבים שלי על אחותי הקטנה וההורים שלי כועסים עליי תמיד. הם אומרים לי שאיתי יש "אווירת מתח כל הזמן" ושאם אני אמשיך בצורה הזו אני אעבור לגור עם ההורה השני. אבא שלי חושב שאני צריכה להיפגש יותר עם אנשים, אבל הוא טועה - אני מדברת המון עם חברים שלי בסקייפ, בחופש הגדול הייתי איתם המון. אני נעה בין עצב סתמי לדיכאון עמוק, הלוך ושוב. אלו חיים נוראים. הייתה תקופה שבה באמת חשבתי על הדרכים הכי פחות כואבות להתאבד. אני כבר שנים ככה, עם אופי מופנם וכעוס, אני שונאת את כל העולם. כן, אני נהנית לפעמים, אבל אנשים חושבים שאני תמיד עצובה. וזה לא לגמרי נכון. ז"א, זה נכון ברובו, אבל כשאני עם חברים שלי אני שמחה. הבעיה היא שרק הם רואים את זה, אבל גם לא תמיד. עד לפני כמה זמן התרחקתי מכולם וכולם התרחקו ממני. כשניסיתי להשתלב זה לא עבד, עכשיו סוף סוף נהייתי יותר מקובלת. אבל בכל זאת, נמאס לי שכולם שואלים אותי אם הכל בסדר בכל דקה. הם רק מחמירים את המצב. אני לא רוצה לחיות, היום אבא שלי דיבר איתי ואמר לי שהוא יכריח אותי לחזור לשחות (אני אוהבת לשחות אבל אין לי זמן לזה) - ושהאפשרות השנייה היא להשתנות, אין לי עוד ברירה. הוא אמר שהוא ישנה אותי בכח. אני לא רוצה להיות שמחה כי אני לא חושבת שיש לי שום סיבה לשמוח בה. הוא אומר שיש לי כל מה שאני צריכה ושהחיים יפים, אבל אני לא מבינה את הבזבוז הזה. אם אנשים היו מתחשבים הם היו חושבים פעמיים לפני שהם היו מביאים ילדים. לדעתי זה רק גורם לס ב ל , נמאס לי כבר לחיות. מגיל חמש אני עצובה. הייתי כבר אצל פסיכולוגית והיא לא עזרה, רק שאלה שאלות מטופשות. אני מצטערת שאני אומרת את זה כאן, לפניכם, אבל אין לי למי לפנות. אם אני אספר להורים שלי מה דעתי על הקיום בכלל הם ממש יילחצו. הם אומרים שהעצב שלי פוגע בכל המשפחה ואני הבעיה היחידה. טוב, הם לא עוזרים. נמאס לי לחיות, בכלל. מדי פעם אני מוצאת את עצמי מהרהרת בכמה שניות לוקח לאדם למות אחרי התרסקות מבניין או כדור בראש. אני יודעת שאני לא אתאבד כי אני פוחדת למות, אבל נמאס לי מהחיים, אני נהיית עצובה ועייפה רק מהמחשבה על כל השנים שעוד נותרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    אין לי משמעות לחיים

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף להודעה -

אני
    14/10/2012

רציתי רק להוסיף שההורים שלי התגרשו כשהייתי בת ארבע וחצי. עברתי לגור אצל אמא שלי אבל היו לה קצת קשיים כלכליים. היא טסה לחודשיים כשהייתי בכיתה ד' ומאז אני גרה עם אבא שלי. אני בכיתה ח' עכשיו. אני אוהבת את הכיתה שלי אבל גם מחכה להתנתק ממנה כבר. נמאס לי מהמשפחה שלי ונמאס לי מכולם. אני תמיד שקטה במפגשים עם אנשים, אבל זה לא כי יש לי משהו נגדם, זה יותר כי פשוט אין לי מה לומר. פעם אחת, כשהוא שאל אותי "מה יש לך?", אמרתי את זה לאבא שלי. הוא אמר שאני "ילדה אינטיליגנטית ולא יכול להיות שאין לך מה להוסיף לשיחה". טוב, הוא טועה. אני לא רוצה להשתתף בשיחה בכלל. זה לא מעניין אותי. אני אדבר כשאני רוצה והוא לא יכול לכפות את זה עליי. אם מישהו מדבר על בתי ספר, למשל, ואני לא אומרת כלום זה לא בהכרח אומר עליי שאני לא רוצה להיות איתו, אני פשוט לא רוצה ל ד ב ר איתו, כי אין לי כח לזה.
    ועוד משהו - אני חושבת שלאנשים אין זכות בכלל לומר לי מה לעשות. אבא שלי אומר שהוא דואג לי ושאני חייבת להשתנות כי אנשים חושבים שאני אנוכית, אבל נראה לי שכל העניין הזה קשור אליו יותר מאשר אליי. לא צריך להיות לו אכפת מה אנשים חושבים עליי. האמת שגם לי לא, אם לי לא אכפת מהם. לפעמים נראה לי שכל העניין הזה של "לדאוג" לי הוא בכלל בשבילו, כדי שאנשים לא יחשבו דברים רעים על הבת שלו. אבל אין לי כח לזה.
    חוץ מכל העניין הזה, יש גם את אמא שלי. אני רואה אותה פעמיים - שלוש בשבוע (תלוי בשישי שבת) אבל אני לא באמת שמחה איתה. הרבה צלקות מהעבר שלי קרו בגללה ואני לא יכולה לסלוח לה על זה. כשהייתי קטנה והיא רבה עם אבא שלי בטלפון היא סגרה את הדלת, אבל שמעתי את הצעקות חזק וברור. אני חושבת שאלה תמונות שנחרטו אצלי עמוק מדי בזיכרון.
    היא הפסיקה עם זה, כן, והיא מנסה להימנע מקשר עם אבא שלי, אבל כשהם כן מדברים אני שומעת את זה. והיא מתעצבנת. היא אומרת דברים שגורמים לי לשנות את נקודת המבט שלי כלפיי אבא שלי כל פעם מחדש, בדרך כלל לרעה. נמאס לי מזה, אני רוצה חיים נורמליים! הורים גרושים זה - טוב, מטומטם. או שאתם ביחד או שלא, אבל בבקשה, תחליטו כבר כי אתם עולים לי על העצבים. אם הם גרושים שפשוט יפסיקו לריב, כי מה שקרה קרה ואתם הורסים לי את החיים.

בבקשה, בבקשה תעזרו לי.
    אני לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף להודעה - - תגובה

אפרת בן שם
    16/10/2012

שלום לך ילדה יקרה...
    עצוב מאוד לקרוא ולהרגיש את התחושות הקשות שלך. אני לא אסביר לך למה כדאי לך לחיות, למה החיים יפים ולמה כל עתידך לפנייך. את זה כנראה יש לך מספיק וזה ממש לא מתחבר אלייך. את שומעת וזה נוזל הלאה ומרגישה עוד פעם שאין אף אחד שבאמת מוכן להקשיב למה שאת אומרת, להתייחס אלייך, ואת נשארת פעם אחר פעם לבד בביטול הזה של תחושותייך.. כשאומרים לך "אין לך מה להרגיש ככה, החיים יפים, וכד" ואת בכל זאת מרגישה ככה, שאין לך עבור מה לחיות, והקיום שלך הוא סבל, את נותרת לבד עם תחושותייך, ללא מישהו שיישתתף או יסכים שתניחי עליו מעט מכובד משקלך. מקסימום, תשלחי להורה השני עם הדיכאון שאת חווה.
    לא סתם פניתי אלייך כ"ילדה" כדי שתזכרי קודם כל שזה מה שאת. למרות הבגרות והאנטלגנציה העולה מהודעתך, את ילדה שחיה כבר שנים רבות בצל קרע כואב ומדמם של הוריה. את ילדה ללא מקום להכיל ולבכות את קשייה. את ילדה שנעה בין הוריה, מייחלת שיפסיקו להתעסק בעצמם ובריבים שלהם וייהיו קצת הורים עבורך.וזה לא ממש קורה ואולי גם לא ייקרה. בצער אני אומרת לך שייתכן ובאופנים רבים את זו שמגדלת את עצמך וזה לא קל. רוצה לומר שזה לא רק שלילי. את נפגשת עם חלקים שבך ומתמודדת עם קשיים שילדים בגילך לא מתמודדים ואני בטוחה שבבגרותך חלקים אלו ייעצבו אותך וייהיו גם חלק מתבונתך ומכוחותייך.
    ובנתיים, שאת ככה עם הייאוש הזה ואומרת שהיית אצל פסיכולוגית שלא עזרה לך ורק שאלה שאלות מטומטמות. ובכל זאת פנית לכאן, פורופ של פסיכולוגיה. מכיוון שאני חושבת שאולי את חשה שייש משהו גם עבורך בעולם של הטיפול הנפשי. העובדה שלא התחברת לפסיכולוגית אינה אומרת שכל התחום אינו רלוונטי עבורך, ואני חושבת שאולי את בודקת שוב. האם תצליחי להרגשי משהו משמעותי עבורך. אולי זאת מהות הפנייה שלך דווקא לכאן.
    אם מה שאני אומרת מתחבר אלייך, ולו מעט. אל תוותרי על עצמך ועל המקום שלך לעבד ולחלוק את המשא הכבד שעל כתפייך ותבקשי שוב לחזור לטיפול.
    מקווה ששולחת לך קצה חוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירון בן 18
    לירון
    12/10/2012

למה אני כל הזמן נע סביב תחושת ערך עצמי קיימת או לא?
    למה אני חייב להרגיש את החיבור כדי להתקיים?למה כשאני מרגיש משהו קטן וטוב שעוזר כמו לעשות נשימות עם אמא ואז יש בי קול אימפולסיבי שמנסה להרוס אותי?כבר אמרתי שיש הבדל בין הקול שאני מדבר לעצמי לבין המחשבות שלי כבן אדם מחובר לעצמי,שזה כאילו שתי דברים שונים?למה אין לי מסגרת משלי שתשמור עליי?למה שהגעתי לתחושת הערך עצמי נהנתי הכי בעולם,
    אבל אך פעם לא שמרתי עליה בגלל מחשבות או דיבורים אימפולסיביים לעצמי?למה עכשיו שאני כותב את המכתב שכתבתי אני כבר בעצם מרגיש שהוא לא נכון וחסר ערך וזה לא אמין?אני מפחד שיאבחנו אותי במשהו לא נכון אבל הקטע שאני מגיע למסקנות אבל אחרי כמה זמן לא דבק בהם ,ואני בכל זאת ממשיך עם המכתב,למה אפילו שאני מרגיש לא בסדר עם עצמי אני מנסה לשנות ההרגשה על ידי חשיבה שאני בסדר וזה עובד,
    ואז אני מקבל את עצמי ונהנה מעצמי ומרגיש צורך להקרין את עצמי אבל למה זה לא נשמר?
    אני מפחד לקרוא דברים באינטרנט ולתת להם להשפיע עליי בגלל החוסר ביטחון שלי בעצמי,
    כשאני כותב מכתב אני צריך לעבוד עם הזיכרון וכרגע שאני כותב מכתב שכתבתי ,אני לא יכול לעבוד עם הזיכרון אז בגלל זה זה נראה לי מוזר.
    אבל למה כל זה קורה?אני בן אדם שלוקח רעיון והולך איתו עד הסוף וממש אותו ומצליח בעזרת הכישורים שלי אבל זה עובדה שמשהו לא עובד,הצלחתי לשמור על מסגרת החיבור העצמי שלי לכמה ימים אבל זה נעלם כי יש את השלב של בין החיבור לבין הניתוק שזה מעין חוסר שקט וחוסר רוגע אצלי,שבסופו של דבר בגלל המחשבות האימפולסיביות אני נכנס לנתק..
    זה קשה לי להגיע להבנה עם עצמי ולשמר אותה,לכתוב מה מפריע לי ולעזוב את זה בצד וללכת עם זה לרופא אחרי כמה ימים,אני כביכול דואג שאני לא יבין את עצמי או שלא יבינו אותי או שמשהו יהיה חסר,אבל מצד שני אני מאבד את החיבור למה שכתבתי מלפני כן,
    אני פשוט חושב שבאופן כללי יש חוסר חיבור כללי לעצמי וזה אולי הבעיה,כי זה לא יכול להיות שבגלל חוסר ביוטחוון אני מושפע מדבר אחר כל פעם בנוגע למצב הנפשי שלי,אבל כשאני מצליח למצוא את עצמי ולהתחבר לעצמי אז הבעיות היחידות שיש לי זה מה אני ילבש,מתי אני יגיע,אני רוצה לדבר עם הילדה הזאת ..
    דברים הכי נורמטיביים שיש ואני רוצה שהמצב ישאר ככה. ואני זוכר שטענתי כשזה קרה שזה מרגיש מחובר משהו עם חוויה עצמית ומשהו שמנוגד לקולות האמיפולסיבים ולקול שאני מדבר לעצמי ומתוסכל,משהו שונה ובריא יותר,אני נוטה גם לחשוב על עצמי דברים שהם בפער גדול על מה שאני באמת

לקביעת תור
    סגירה
    לירון בן 18

הוספת תגובה

• המשך

לירון
    12/10/2012

ז"א הרגשתי נתק ונכנסתי למערובלת מחשבות ואני לא מוצא את עצמי עוד יותר כל רגע ורגע ,ואז אני חושב שאני לא מסוגל לתקשר עם אנשים אבל אני אחרי זה מגלה שחוץ מלהתבייש קצת בעצמי כשאני מדבר עם אנשים ,אני עדיין מתקשר איתם,
    אבל זה גם קורה שישובת לי המחשבה בראש על דה פרוסנלצזיה זה קשה אצלי,אני יודע שאני למשל לא מרגיש שאני חי בחלום,ומה אכפת לי חלום או לא חלום העיקר להרגיש חיבור לעצמי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    רפי
    09/10/2012

יש לי חבר בשנות השלושים הוא חולה לב הוא מושתל דפיברילטור יש לא אי ספיקת לב ומועמד להשתלה שבוע האחרון חל אצלו שינו מקצה לקצה אין לו חשק לכלום כל הזמן מדבר על שהוא רוצה כבר להתאבד כי נמאס לו עם המצב הזה זה בן אדם שעובד כל יום וקשה לא מעט שעות אפילו ראיתי שהוא מחזיק כדורי שינה והרבה שאלתי אותו מה זה שיגיע הרגע שיהיה אומץ הוא אמר לי מה עושים אני לא יודע איך לעזור לו בלי שהוא יחשוב שבגדתי בו בבקשה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - תגובה

אפרת בן שם
    14/10/2012

שלום רפי.
    הרבה פרטים חסרים בהודעתך. האם הוא בודד? בעל משפחה? מטופל רגשית?
    לא ברור איך עובד ככ קשה כל היום אם מצבו הבריאותי ככ רע.
    בכל מיקרה, בתור חבר, הייתי מציעה לך לעזור לו לפנות לעזרה מקצועית. אם אינך מרגיש מספיק קרוב אליו, אולי תוכל לדבר עם קרוב משפחה שלו ולשתפו בחששותייך.
    נראה לי כי לחברך שהינו, אם הבנתי נכון, איש עובד ומתפקד, קשה מאוד לקבל את המוגבלות הרבה שתקפה אותו, את בגידת הגוף ואת חוסר האונים שהוא חווה. ליווי מקצועי יאפשר לו לעבד את תחושותיו, כמו גם להכיל את האובדן שחווה ביכולותיו ובכוחותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עלי לעשות אין לי יותר כח לחיות?
    צבי
    08/10/2012

שמי צבי ואני בן 24. מאיזור המרכז.
    זה שנים שאני סובל מדיכאון וחוסר חשק לעשות כלום ושום דבר.
    בתקופה האחורנה עברתי אבחון הפרעות קשב ונמצא שיש לי הפרעת קשב מעורבת.
    הומלץ לי להשתמש בכדור שיתן לי מצב רוח וירכז אותי.
    מה גם שהתחלתי טיפול cbt אך איני רואה שוני ואני מרגיש רעע. מידיי פעם אני נתקף תחושות רעות כגון: אני לא שווה, אני נראה רע,וגם מחשבות אובדניות. אין לי מושג מה לעשות דיי אני גמור.

הוספת תגובה

• מה עלי לעשות אין לי יותר כח לחיות? - תגובה

אפרת בן שם
    14/10/2012

שלום צבי..
    הצטערתי לקרוא על מצוקתך רבת השנים. אני מבינה כי אתה סובל מדיכאון ואתה מטופל רגשית ותרופתית. בנוסף, פעמים רבות כאשר אדם חווה דיכאון, הערך העצמי שלו יורד וכן עולים קשיי קשב שפעמים רבות המוקד שלהם הינו רגשי.
    אני חושבת שאתה עושה את שעלייך לעשות וזה לפנות לטיפול. אך אם התחושות האובדניות עולות וגוברות, אל תהסס לפנות למיון פסיאטרי בבית חולים הקרוב למקום מגורייך, שם תוכל למצוא מענה אצל פסיכאטר תורן בכל שעה שהיא.
    זכור צבי. כאשר אתה מצוי בתוך הדיכאון, החיים נראים שחורים וחסרי מוצא, אך זהו אופיו של הדיכאון שצובע את הכל בשליליות ופסימיות. האמת אינה כזו באופן מלא. נכון שלא הכל וורוד, אך יש חלקים טובים שכנראה התרחקו ממך או שעדיין לא מצאת, אך אין זה אומר שהם לא מחכים שם בשבילך.
    האפשרות היחידה לגלות את מה שהחיים טומנים בחובם בשבילך, הינה לא לוותר, וכך אתה עושה, לקבל טיפול, ואם התקופה קשה יותר מתמיד, לקבל טיפול מחזיק יותר, עד שתתחזק יותר מבפנים. כגון טיפול באופן יותר תדיר או אשפוז יום לתקופה מסויימת.
    מקווה שתמצא את כוחותייך ואת המקומות שייחזקו אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לאחר פגיעה מסמים
    מורן
    08/10/2012

שלום, רציתי עיצה בבקשה איך אני יכולה למצוא מטפל / פסיכולוג / פסיכאטר לטיפול לאחר פגיעה בסמים?

אני בת 30, לפני 12 שנה לאחר שימוש חד פעמי בסמים חיי השתנו.. זה התחיל מתחושת ניתוק מהמציאות, לפאניקה כללית חזקה, והתפתח גם להתקפי חרדה. אני התגברתי בעצמי במשך השנים וחייה ומתפקדת ולרוב בסדר וללא חרדות אבל לעיתים חוזרות התחושות, וגם בכללית אני לא מרגישה אותו בנאדם שהייתי לפני כן. חוסר ריכוז, כל הזמן צריכה להתגבר ו "להלחם" כדי לא להכנס לחרדות, פאניקה כללית לפעמים שבה חוזרים לי התחושות שהיו בזמן לקיחת הסמים.

אני לא רוצה ללכת לייעוץ או פסיכיאטר שפשוט ירשום לי תרופות נגד חרדה. אני רוצה ללכת לייעוץ אצל מישהו/מישהי שמתמחים בעניין של פגיעה מסמים, האם יש דבר כזה? איך אני יכולה למצא מטפל מתאים? זה מאוד חשוב לי שזה יהייה מטפל שמתמחה בזה ולא יודעת איך למצוא. מקווה לקבל את עזרתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לאחר פגיעה מסמים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה..

מורן
    13/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה.. - תגובה

אפרת בן שם
    14/10/2012

שלום לך שירי.
    לגבי שאלתך אודות מטפל המתמחה בנושא שהעלת, אני מניחה שבאגודות הפועלות למלחמה בסמים יש המלצות ספציפיות על מטפלים עם התמחות שכזאת. ייתכן ואף קבוצה טיפולית תוכל לסייע לך לשקם את עצמך. בכל מיקרה , מקווה בשבילך שתמצאי דמות שתזכה לאמונך ותסייע לך להתמודד עם הקשיים שאת חווה בחייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה
    דנה
    07/10/2012

אני נמצאת בקשר מזה 3 וחצי חודשים. אני בת 23 וחבר שלי בן 25.
    הקשר בינינו טוב ואוהב, למרות שיש גם בעיות כמו שלפעמים הוא חסר סבלנות או מתעצבן, סביב מצבי לחץ או חוסרבטחון. הוא אמר לי שהוא אוהב אותי אחרי שלושה שבועות, ורב הזמן הוא מגלה הרבה חיבה ואהבה.. הוא לא חוסך ממני או משחק איתי. אני אוהבת אותו והוא חשוב לי, וטוב לי איתו. ביחד עם זה יש קשיים כי הוא לא בנאדם קל ויש לו עניינים (כמו אובססיה לניקיון, עצבנות, רעשים מפריעים לו בצורה קיצונית, וחוסר סבלנות כללי לפעמים) כילד הוא גדל במשפחה קשה עם הורים לא כ"כ מתפקדים, אבא שלו היה מכה אותו. אני לא לגמרי שלמה עם הקשר שלנו כי יש דברים שמכבידים עלי אבל אני אוהבת אותו ואני מרגישה שאנחנו מתקרבים ושאני לומדת להכיר אותו ואיך להיות איתו.
    לפני יומיים דיברנו ואמרתי לו שטוב לי מאוד שהוא קרוב אלי ושאני רוצה שהוא יהיה קרוב אלי, והוא הגיב במשהו כמו "גם אני, אבל אני לא יודע אם 24/7" וכששאלתי אותו על מה הוא מדבר, הוא אמר לי "את מתכוונת שאת רוצה שנגור ביחד לא?" ואמרתי לו שלא אמרתי את זה, ושאני לא חושבת שזה מתאים ושאלתי אותו למה שהוא יחשוב שאמרתי את זה, והוא סתם נראה נבוך והעביר נושא.
    יום אחר כך דיברנו והוא אמר שהוא חושב שזוגות לא צריכים לחיות ביחד, שהוא חושב שהמצב האידיאלי הוא שזוג, גם זוג שנמצא הרבה שנים ביחד, יגור נגיד באותו בניין אבל לא ביחד, ש"בטבע חיות לא חיות ביחד" (מטומטם, אני יודעת) ועוד כלמיני. הרגשתי שהוא כאילו אומר משהו כללי אבל בעצם לי. כשניסיתי לדובב אותו הוא לא אמר משהו עם משמעות. אני לא הייתי רוצה לגור איתו כרגע, אבל כן הייתי רוצה לחשוב שזה הכיוון ושזה משהו אפשרי שיקרה אם נראה שהדברים טובים לנו. זה לא משהו שרמזתי או דיברתי עליו חשוב לציין.
    אני נשארתי מבולבלת ודחויה ומאוכזבת ופגועה. אני לא יודעת אם אני מגיבה חזק מדי?
    אני לא מבינה למה שהוא יגיד דבר כזה בשלב כזה של הקשר? מה הוא מנסה להגיד?
    משהו על הקשר שלנו – שהוא לא בטוח כמה הוא רוצה את זה? "תנמיכי ציפיות"? "אני אף פעם לא ארצה יותר ממה שיש לנו עכשיו"?
    או שהוא אומר משהו על עצמו – שהוא צריך ורוצה להשאר לבד תמיד?
    ושאלה חשובה מאוד – האם לדבר על זה? האם להודות שהיה לי קשה לשמוע את זה? ושזה השאיר אותי מבולבלת? או שפשוט לעשות כאילו זה לא קרה ולראות מה יקרה בהמשך. אני מפחדת שלדבר על זה ירחיק אותנו.
    אחרי שהוא אמר את זה היה לי מין רגע מוזר שהרגשתי שזה איזה חוסר בטחון שלו ואיזו פגיעה שלו ואז הסתובבתי אליו ואמרתי לו שיחבק אותי, ואמרתי לו שאני מחבקת אותו. והוא אמר לי, "איך ידעת, אני לא מאמין שידעת, זה בדיוק מה שהייתי צריך עכשיו, חיבוק." ואחר כך הרגשתי בלי להבין למה מאוד קרובה אליו.
    אבל עכשיו הרגשות האלו דעכו ונשארתי מרגישה פגועה ובעיקר מבולבלת. לא מבינה מה הוא אמר לי, לאן זה הולך. למה שבחור יגיד דבר כזה לבחורה שהוא נמצא איתה ואוהב אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה

הוספת תגובה

• סליחה על האורך ותודה רבה על כל תשוב

דנה
    07/10/2012

הארכתי מאוד - סליחה על זה. איכשהו אני מובכת ומתקשה לשתף חברים או בני משפחה בבעיה הזאת. תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה - תגובה

אפרת בן שם
    08/10/2012

שלום דנה...
    את נמצאת בשלב מאוד ראשוני של הקשר, של גישושים והכרות קצת יותר מעמיקה. לאט לאט את נתקלת בהגנות ובדפוסים של בן זוגך שבמבט ראשון לא ראית או שראית וה"היי" הראשוני היה מספיק חזק כדי שלא יטרידו אותך.
    למרות זאת, את מציינת שאת יודעת שבן הזוג גדל במשפחה קשה, היה ילד מוכה, וגם היום יש דפוסים באישיותו נוקשים ומטרידים. אני בטוחה שאדם שגדל כך, יש חלקים בנפשו עליהם היה צריך להגן, וייתכן שהסרוב שלו למגורים משותפים נובע מהחשש לאינטימיות ייתר שעלולה להיות פוגענית, או מהחשש להפגע. בכל מיקרה, כאשר חיבקת אותו למרות שבוודאי חש את הסערה הנפשית שלך, הדבר נגע לליבו ובעייני נגע בחלק הילדי הפגוע שלו שכמהה לחיבוק מנחם.
    זוגיות היא בהגדרה דבר לא שלם בעייני, כפי שאדם אינו שלם, מכסה את הפגיעות שלו, תהא אשר תהא, בהגנות שהופכות לדפוסים נוקשים בבגרותו. לעיתים בתחילה של קשר מחפשים את הכפפה המושלמת ליד, וכשמגלים שהיא לא כזאת זה מעורר כעס ואכזבה. אתם בתחילת המסע המשותף שלכם ואין בעייני דרך אחרת מלבד לדבר ולהסתכן. להסתכן בפגיעה. להסתכן בחוסר הקשבה. להסתכן בחוסר קבלה. אבל תמיד נותר הסיכוי שבדיבור הזה תצעדו תעד אחד נוסף אחד כלפי השני. תתקרבו מעט יותר. תכירו מעט יותר. ובעייני גם תרפאו כל פעם קצת את פצעי הילדות האחד של השני.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    08/10/2012

הי,
    תודה רבה על התשובה היפה והמעמיקה שלך. המילים שלך נותנות לי איזה מרווח נשימה בסיטואציה הזאת.

ממה שהבנתי את ממליצה לי לדבר על העניין? פשוט להודות בפשטות שנשארתי מבולבלת ושהייתי רוצה שהוא יסביר מה עבר לו בראש שהביא אותו להעלות את הנושא הזה פעמיים, בלי שום 'טריגר' מצידי? (מצחיק שהוא הביא אותי להרגיש דחויה כשאני בכלל לא ביקשתי ממנו כלום..) פשוט לדבר?

:) שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

אפרת בן שם
    14/10/2012

היי דנה...
    פשוט לדבר? אולי זה הכי לא פשוט? אבל בעקרון, קשה...זה לא ההפך מטוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ..
    נויה
    07/10/2012

בעבר כילדה הלכתי לטיפול פסיכולוגי קליני במשך כ -5 שנים
    ועזבתי , לאחר 5 שנים אמא שלי הלכה לטיפול אצל אותה מטפלת
    שאני הייתי מטופלת אצלה , אני לא ידעתי והם לא ספרו לי על זה .
    אני ואותה מטפלת עברו לא מעט .. אני עזבתי וזה באמת לא חשוב
    כרגע (המטפלת הייתה הגורם לעזבתי והתנצלה ,כן משהו אתי)
    לא משנה . אבל היה לנו לא מעט ובטח שלא כשאתה נער מתבגר
    במשך 5 שנים בחדר טיפולי שכלל לא רצית להיות .
    כשהבנתי שהן ניפגשות זה היה בום נוראי עבורי , אני ביקשתי משתהן ואמרתי
    שזה לא במקום והרבה בגלל התא המשםחתי המורכז שלנו .
    לאחר שהעלתי ואמרתי לכל אחת מהן זה לא באמת היה משנה להם .
    אחרי תקופה הבנתי שהן עדיין ניפגשות וזה היה יותר נורא עבורי.
    אני יודעת שעבר זמן מהיום שהפסקתי ללכת לטיפול אבל למה המטפלת
    מצאה לנכון לקבל את אמא ולהמשיך לטפל באמא גם לאחר הדברים שאמרתי והסברתי ועד כמה זה לא בסדר ונכון . יש בדבר הזה כאב
    עצום שאף אחת מהם לא באמת "רואות" , ואת כמטפלת הייתי רוצה לשמוע את דעתך לגבי הדברים ורציתי לשאול מה חוק האתיקה אומרת.
    למשל כמה שנים אמור לעבור כדי שמטפל יוכל לטפל בעוד בן משפחה ..
    למה זה כלל אתי ? מאיפה אתה חושב שזה היה "נכון" לאותה מטפלת
    לקבל / להמשיך גם אחרי הדברים .. זה לא עניין
    הכספי זה בטוח שלא , מה כן .. מה יש שם אצלה אם זה במודע או לא
    זה משהו שאני לא יודעת לומר לך בכתיבה , יש פה משהו מעבר .
    את נסי לשחזר את הדברים להבין את הצדדים שהם בעיקר אני ואותה
    מטפלת , אודה לך על התשובות .. :)
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    היי ..

הוספת תגובה

• היי .. - תגובה

אפרת בן שם
    08/10/2012

שלום נויה.
    ראשית תחושתך מובנת וברורה. צר לי מאוד שאימך או המטפלת לא הקשיבו לך. זה בוודאי גורם לתחושה שכאבך בלתי נראה ומתסכל מאוד.

שאלת לגבי העניין האתי. אני סבורה שזה עוסק בחלק של יחסים מקבילים. להלן החלק הרלוונטי מהקוד האתי של הפסיכולוגים:

"יחסים מקבילים מתקיימים כאשר פסיכולוג ממלא תפקיד מקצועי עם לקוח ובו בזמן הוא מקים קשר אחר ושונה עם אותו לקוח או כשיש לו קשר עם אדם הנמצא בקשר קרוב עם הלקוח שלו או כשהוא עתיד להיכנס לקשר עם הלקוח או עם אדם אחר קרוב לו.
    א. פסיכולוגים יהיו רגישים וערים להשפעות המזיקות שיש ליחסים מקבילים על עבודתם ועל לקוחותיהם.
    ב. פסיכולוגים יימנעו מכל קשר נוסף עם הלקוח, מאחר ויש חשש שקשר כזה עלול לחבל באובייקטיביות שלהם, בטיב ההתערבות הפסיכולוגית. קשר כזה מהווה סיכון לניצול או לפגיעה בלקוח.
    ג. אם הפסיכולוגים מגלים, שכתוצאה מגורמים בלתי צפויים נוצר קשר מקביל שעלול לדעתם להזיק, עליהם לפתור זאת תוך התייחסות למיטב האינטרסים של הלקוח ותוך היענות מירבית לקוד האתיקה. במצבים כאלה ישקלו הפסיכולוגים גם אפשרות של הפסקת ההתערבות הפסיכולוגית והפניית הלקוח לאיש מקצוע אחר.
    :

מקווה שעזרתי.
    "

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול
    מעיין
    06/10/2012

אני מרגישה שאין לי מספיק ביטחון עצמי כאשר אני במערכת זוגית
    אולי סוג של "הופכת להיות תלותית קצת"
    אין לי הרבה חברים וגם אלה שיש מאכזבים אותי לא מעט בהרגשה ששאר החיים שלהם בעדיפות הרבה יותר גבוהה ממני , לא מרגישה שיש לי עם מי להיות
    מה שגורם לי להיות מאוד עצמאית וכשאני לא בקשר זה אחלה
    אני עושה סםורט לסוגייו מנסה לפתח תחביבים וחושבת ומיישמת דברים נוספים תלוי תקופה

אולי זה קשור לכך שבחודשים האחרונים הייתי בחופש ורק חודש מתוכו היה באמת פעיל ושאר הזמן הרבה זמן לבד לתחביבים ובקרוב אחזור ללימודים והתחלה חדשה

אבל ההרגשה שלא מספיק טוב לי בחיים ואז ההרגשה שעם החבר הוא איתי אנחנו עושים הרבה דברים ביחד למרות שלא תמיד בטוחה אם יש מספיק עניין ומגיע גם השלב שבו אני מתחילה לחשוב על מעבר וקצת על העתיד האם התפיסות של הבחור מתאימות לי , וכמו שכתבתי למרות שאני במחשבה שוזוגיות זה דבר שתמיד יגמר
    אני קצת מפתחת תלות פיזית בבחור גם אם אני לא בטוחה לגביו כי אני מאוכזבת מחברים ובגלל שטוב לי וכיף לי שהבחור מעוניין בחברתי אז אני קצת או לפעמים קצת הרבה מוותרת על התחביבים שלי במחשבה שאם הייתי לבד היה לי את כ-ל הזמן להכל אבל כן הייתי בהרגשה שמשהו חסר אולי...
    אינ רק הבהיר אני כן מנסה לשלב תחביבים גם עם החבר וגם עם חברים
    וכן יש לי זמן כולשהו לעצמי , אבל אם יש את "הבחירה" אני אבחר אנשים בד"כ ממקום של חוסר ביטחון

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול

הוספת תגובה

• בלבול - תגובה

אפרת בן שם
    14/10/2012

שלום מעיין. הבלבול בהחלט עולה מהודעתך.. אני מנסה להבין מה בעצם את רוצה באמת ומגלה שאת רוצה גם חברים, גם להיות לבד, גם תחביבים וגם לא לוותר על אנשים. גם להיות עצמאית, גם תלותית, ומחוויתי מקריאה חוזרת ונשנה של הודעתך, אני חשה כי את אכן מבולבלת ועצם החוויה הזאת גורמת לך מצוקה ותחושות לא טובות.
    אני חשה שייתכן ואת בשלה להתבוננות פנימית לגבי מדוע את כה מתאכזבת מהקרובים לך? מה החוסר הזה שאת מסתובבת איתו ואינו יכול להתמלא. תמיד משהו נשאר חסר. אם את עם אנשים אז נעלמים לך התחביבים. אם את עסוקה בתחביבייך, אז את ללא אנשים. שאת עם חבר, אז תפיסותיו אינן נראות לך, כשאת עם חברייך אז הם מאכזבים אותך. אכן אין מקום שממלא אותך בנחת וזה בהחלט מבלבל. איפה את צריכה להיות, או ברמה העמוקה יותר, מדוע אינך יכולה למצוא שקט.
    מהמקום הזה, ממליצה לך לפנות לטיפול, לעשות סדר פנימי בבלבול ולהבין ברמה עמוקה יותר מה מתרחש בקירבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה