מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאפרת וענבלמיתר1125/09/2012
כתבתי כאן בזהויות בדויות, והתשובות שלכן ריגשו אותי מאוד. אני מאחלת לכן גמר חתימה טובה ושנה נהדרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת וענבל - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012תודה רבה לך מיתר יקרה.
לא היינו כאן לאחרונה וככ נעים לקבל את ברכתך. לקבל הד לתשובות ולהשקעה.
מאפרת ומענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת אספרגרהוכדורף25/09/2012
היכן להיבדק?
אני רוצה להיבדק איפשהו שהתוצאות לא יעברו לאף אחד ויישארו חסויים
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אספרגר - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012מציעה לבדוק דרך עמותת אפ"י- עמודה לתמונת אספרגר בישראל.
ואבחון פרטי, בוודאי שאין שום סיבה שפרטייך לא יישארו חסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להבריאשיר25/09/2012
שלום רב,
אני בת 33 הייתי בטיפול שנתיים שבמהלכו הכרתי גבר יליד חו"ל ועברתי איתו לשם כרגע אין לי תקציב לטיפול כלל
אינני עובדת ואני לוקחת ציפרלקס 20 מ"ג
אני סובלת ממחשבות טורדניות, הדחקה, והפנמה לדמות אם, אמא שתלטנית שהייתה לי.
אני קוראת הרבה על פריד רואה מלא סירטונים, ורוצה להחלים. יש לי עדיין חרדות ופחדים, אני בקשר עם המטפלת שלי אך אין לי כסף לנסות לעשות טיפול און ליין.
האם אוכל לטפל בעצמי כמו שפרויד
נכון שאין לי ידע, אך אני רוצה להקל על מצבי ועל המחשבות.
יש לי חלומות שחוזרים שוב ושוב
וממש נימאס לי מהתחושות האלה ורע לי
אני רק רוצה שקט ולהבין מה יש לי
כל הרגשות האלה פרצו בגיל 26
אשמח לשמוע מכם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבריא - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום שיר...
אינני יודעת מספיק על טיפול עצמי כפי שפוריד ביצע בעצמו.
כיום, הדבר אינו מקובל ואינו מוכר, אולי משום שהמציאות מראה שהמקום של המטפל כדמות חיצונית הינה משמעותית להצלחת הטיפול בככ הרבה אופנים. הן ביצירת הקשר, בתחושת הביטחון ביכולת להאיר נקודות שאינן ברורות או נראות למטופל עצמו, וכן הלאה...
בכל מיקרה. מאחלת לך בהצלחה בדרכך ומקווה שתמצאי דרך שתהייה לך נכונה לעזור לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות ודמיות בראשנועם24/09/2012
כבר שנה אני שומעת קולות בראש ופעם הם היו מדברים שטיות לא מזמן הם התחילו לדבר שיחות ארוכות ומלחיצות ממש שיחות בניהם ודמיות מפחידות מביטות עלי כמנסות להתגרות לפעמיים אני ממש מפחדת מהם לא מזמן עצמתי עיינים ונידה היה לי שראיתי את מלאך המוות כאילו בא לקחת אותי לפעמיים כשאני לבד אני מתחילה לחשוב על דברים איימים בקיצור אני לא יודעת מה לעשות.מצד אחד התחברתי לקולות האלה ולדמיות הן הפכו להיות חלק ממני מצד שני אני מפחדת שזה יהיה גרוע יותר אשמח לתשובה מה אני צריכה לעשות ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות ודמיות בראש - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום נועם...
אני חושבת שאת צודקת בחששותייך מכיוון שנראה כי המצב הולך ומחמיר והקולות הופכים מאיימים ומלחיצים יותר ויותר.
עלייך לפנות בדחיפות לפסיכיאטר לקבלת אבחנה וטיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשהמירה24/09/2012
בת 52 גרושה שנתיים, שני ילדי בצבא, ומגיעים הביתה מידי יום. גרים אצלי. (למרות שאביהם ישמח אם יעברו אליו) אנו אמורים לעבור לדירה חדשה, יש לי בן זוג מזה שנה שקיבל הצעת עבודה בחו"ל ומאד רוצה שאעבור איתו. אני חוששת לאבד או את הילדים או את בן הזוג. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה - תגובה
אפרת בן שם24/09/2012שלום לך הילה....
בהחלט דילמה קשה, מורכבת עדינה וקשורה בנימים הדקים של כל אחד מהמשתתפים בה. ראשית.. את, שלא מכבר התגרשת מאב ילדייך ומצאת אהבה חדשה אותה את רוצה לממש, לבנות, ולהעמיק להמשך חייך.שנית, ילדייך, שגם הם בוודאי נפרדים ובעלי צרכים שונים, אישיות שונה, והזדקקות שונה לך. ושלישית, בן זוגך החדש שרוצה אותך איתו בדרכו.
את מציבה את התוצאה כדיכוטומית ואיומה, את מי לאבד? אותו? הווה אומר את סיכוייך לממש יחסים, אהבה, קשר, או את ילדייך, הווה אומר את אמהותך. אני חוששת שבמצב הזה, הבחירה הינה בחירה של חרדה ותוצאותיה הינן כעס, תסכול, אשמה, וכאב.
אינני מצוייה בפרטים אך אני מאמינה כי כמעט לכל סיטואציה קיים פתרון הדורש חשיבה יצירתית ואמיצה.
אני חשה שאולי בנקודה בה את נמצאת, אינך יכולה לתת מרחב למצוא פתרון שכזה, ועל כן התוצאות המצופות הינן קטסטרופליות לכל כיוון..
אינני חושבת שאלו הן האופציות היחידות, והתשובה תלוייה בכל מרכיבי הדילמה. אני מציעה לך בנקודה קריטית זו, לפנות לאיש מקצוע להתייעצות. אולי גורם שלישי, מקצועי, יוכל להאיר נקודות מבט נוספות ולאפשר לך מרחב חשיבה גמיש יותר. ייתכן וייהיה גם נכון בשלב מסויים לשתף את הנוגעים בעניין, ולחשוב על פתרון שייהיה נכון לכולם בלי לאבד אף אחד וגם לא את עצמך, או חלקים ממך שהם כה משמעותיים.
אני מקווה שמתוך התהליך הזה תוכלי לגדול ולהתחזק ואולי אף לחזק את הקשר וההבנה עם כל אחד מאהובייך שבוודאי רוצים כולם את טובתך ואת אושרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה24/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מוגזמת ממחלותדנה24/09/2012
בוקר טוב,אני בת 31. נשואה ואמא ל 2 בנות קטנות.
בריאה, עובדת, נורמטיבית...
עם זאת, אני מרגישה שאני צריכה עזרה ולא כל כך יודעת למי עלי לפנות.
אבא שלי נפטר מדום לב פתאומי כשהיה בן 47 ( לפני 10 שנים). לאחר פטירתו עברתי תקופה קשה של שנתיים שכללו התקפי חרדה חוזרים, הייתי בטוחה שיש לי התקף לב כל פעם, אין ספור נסיעות למיון, אין ספור בדיקות ושהכל יצא תקין, אובחנתי כסובלת מחרדה והתחלתי טיפול פסיכולוגי. הגעתי אף לשימוש בכדורים מסוג אסיול להרגעה וויפקס. לפני כ 5 שנים חלה הטבה משמעותית ולא הייתי צריכה עוד את הכדורים ולא את הפסיכולוג.
נכנסתי להריון, ילדתי והמשכתי את חיי מאושרת.
עם זאת, ולמרות שלא מדובר בעוצמות של לפני 5 שנים, אני מרגישה שאני חרדתית מפני מחלות ועם אובססיה למחלת הסרטן. כל סימן כחול שיש לבת שלי- ישר חוששת שאולי זה לוקמיה חלילה. כל פעם שהבנות או בעלי מתלוננים על כאבים, אני ישר נכנסת לחרדות שיש להם את המחלה הקשה. הדבר פוגע בי, אני נכנסת לאימה אמיתית, ועד שאני לא מאלצת אותם לעשות בדיקות מיותרות, אני לא נרגעת. אני רוצה עזרה, להתחיל לחשוב חיובי, להפסיק עם הדרך הזאת שהיא לא בריאה לא לי ולא להם. זה ממש פוגע לי בבריאות החרדה הזאת, וכל פעם שנגמר בירור אחד ויש תשובות שהכל תקין, צץ משהו חדש ואני לא מצליחה להגיע למצב של שלוות נפש.
אודה מאוד לעצתך והמלצתך כיצד עדיף לנהוג ואיך לטפל.
ראוי לציין שאני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ומאוד רוצה לצאת לתואר שני מתישהוא בתחום- אך חייבת לעזור לעצמי קודם כמובן.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מוגזמת ממחלות - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום לך,
המצוקה שלך נשמעת היטב. החרדות משבשות את חייך ופוגעות מאוש באיכות החיים שלך. זה כאילו את כל הזמן עומדת על המשמר, וכל דבר נחווה ונתפס דרך סכמה אחת מרכזית- מחלות בכלל וסרטן, בפרט. אני חושבת שהחרדה הזו קשורה בקשר חזק לעובדה שאיבדת את אביך לפני 10 שנים באופן כל כך פתאומי, ללא שום הכנה. כאילו הבנת משהו פתאום על השבריריות של החיים, על הפגיעות הגדולה שבאדם ומאז, חייך מתנהלים דרך חרדה לבריאותך ובריאות יקירייך עם המון מאמצים להכניס שליטה ולמנוע מקטסטרופות להתרחש.
אני חושבת שאת זקוקה לעזרה מעבר לטיפול התרופתי. טוב שהטיפול התרופתי עוזר לך, אבל נראה לי שמעבר לכך, את זקוקה גם לסוג של פסיכותרפיה. נסי לפנות לפסיכולוג קליני שיעזור לך לעשות עיבוד של כל מה שחווית סביב האובדן של אביך.
לחילופין, קיים גם טיפול ממוקד בחרדה שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. הוא קצר יותר וממוקד בחרדה עצמה, ולא במקורות שלה. בדקי עם עצמך איזה תהליך מתאים לך יותר לעבור וגבשי החלטה. החשוב ביותר הוא שתהיי בטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי טיפוליםהיי24/09/2012
שלום רב
אני לומדת תואר בתחום הטיפולי וכחלק מדרישות הלימודים עליי לעבור טיפול פסיכולגי.
המטרה היא בעיקר להבין את המהות של טיפול ואת הרגשת המטופל ומבחינתי זוהי גם הזדמנות טובה לעבוד ולנסות לפתור כמה בעיות אישיות שלי.
איני בקיאה עדיין בעולם הפסיכולוגיה ומחיפוש אקראי שערכתי באינטרנט ראיתי סוגי מטפלים רבים וסוגים שונים של גישות וההיצע הרב מאוד מבלבל.
השאלה העיקרית היא בעצם מה ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי טיפולים - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012פסיכולוג הינו אדם שלמד פסיכולוגיה לתואר ראשון, לאחר מכן תואר שני באחד מתחומי ההתמחות של הפסיכולוגיה (קליני, התפתחותי, חינוכי קוגנטיבי) ולאחר מכן עשה התמחות של 4 שנים וכל הזמן טיפל במקומות ציבוריים, למד וקיבל הדרכה על עבודתו. לאחר מכן נבחן במבחן הסמכה ורק לאחר מכן קיבל את מומחיותו.
פסיכוטרפיסט, כדאי שתבדקי מה למד? היכן? כמה שנות ניסיון יש באמתחתו? וכד. אני מציעה להשקיע את כספך אצל אדם שהשקיע שנים ארוכות מחייו ללמוד ולהתמחות בתחום הנפש. הנפש היא דבר רציני ומורכב, וכך צריך בעייני להתייחס למקצוע, גם מבחינת לימוד והכשרה, וגם מבחינת טיפול. במיוחד שאת הולכת ללמוד תחום טיפולי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבין מה קורה לייגאל23/09/2012
אני מפחד מאנשים...
אין לי בעיה לדבר איתם אבל אני פוחד שהם לא אוהבים אותי. אני פוחד שימתחו עלי ביקורת. אני פוחד שיירתעו ממני. אני פוחד לטעות לידם מחשש שיחשבו שאני טיפש.
אז אני פשוט לא עושה כל מיני דברים. אם אני לא בטוח בתשובה שלי, אני פשוט לא עונה - גם אם שאלו אותי איזה יום היום, אני יותר מדי פוחד שיירתעו ממני כי אני טיפש ולא יודע כלום. אני פוחד להביע דעה, אז אני בדרך כלל אומר שאין לי דעה - אני פשוט יותר מדי פוחד שלא יקבלו את הדעה שלי. אני לא שומע מוזיקה או רואה סרטים או קורא ספרים מהחשש שלא יאהבו את מה שאני אוהב אז אני מעדיף שבכלל לא יהיה לי סגנון מועדף. זה שונה אם מישהו אחר משמיע לי שיר או מביא ספר לידי כי אז אני בטוח שהוא לא יתרחק ממני כי הוא לא מסכים איתי. את הפרופיל שלי בפייסבוק מחקתי סתם כי אני פוחד שאנשים אחרים ידברו איתי ולא יהיה לי מה לומר אז יחשבו שאני משעמם ולא ירצו להיות איתי בקשר יותר. אני לא מתחיל שיחה אלא אם מישהו מתחיל את השיחה איתי. הצלחתי לשמור על קשר רומנטי אחד בחיי למשך 24 שעות, ואז ניתקתי לחלוטין את הקשר איתה כי אמרתי לה שלום באחד הימים והלב שלי פעם כל כך חזק, היו לי כאלה סחרחורות והרגליים שלי רעדו במשך כמה שעות לאחר התקרית מהפחד ששוב לא תרצה להיות איתי.
יש רק שני אנשים שאני סומך עליהם שלא ינטשו אותי והם אחי ועוד חבר. אני לא מסוגל לעשות כלום בלעדיהם. נדיר מאוד שאני יוצא מהבית בלי אחד מהם לפחות, ואם צריך לדבר עם אנשים סמכותיים יותר ממני אני לא מסוגל לדבר אז הם עושים את העבודה בשבילי. אני לא מסוגל לאכול עם אנשים שהם לא המשפחה שלי. בכל פעם שאני יוצא מחוץ לבית אני לא אוכל, אלא אם מישהו מהמשפחה לידי. אחי והחבר המדובר הם האנשים היחידים שאני איתם בקשר אחרי הלימודים (אני תלמיד תיכון).
מלבד זה יש לי חיי חברה נהדרים בתיכון, אני מסופק חברתית. עם זאת, הפחדים מאוד מגבילים אותי. אני לא יכול לדבר רצף נורמלי של שיחה בלי לקטוע אותה כי אני פוחד יותר מדי ממה שיחשבו עלי ויעזבו אותי. אחרי הלימודים, זה מגיע למצב שבו רוב היום אני שוכב על המיטה כי אני לא מסוגל לעשות כלום בלי לפחד מהתגובה של הסביבה אלי.
מה יש לי? איך עוצרים את זה לפני שזה מחמיר עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יגאל23/09/2012אני גם לא מסוגל להחליט החלטות בעצמי כי אני פוחד מהתגובה של אנשים להחלטות שלי. אפילו אם יבקשו ממני לבצע החלטה פשוטה כמו לבחור פתק מבין כמה פתקים בצבעים שונים, אני לא אעשה את זה כי אני פוחד שיסיקו משהו עלי לפי הצבע שבחרתי. אני לא בוחר בעצמי. אני תמיד מבקש ממישהו לבחור בשבילי, או בוחר את האפשרות הראשונה כשאני דואג לציין שבחרתי באפשרות כי היא הראשונה שהוצגה.
אני לא מסוגל לדבר נורמלי עם אנשים כי כמעט כל תשובה שלי לשאלה היא "לא יודע". זה מפחיד אותי יותר מדי לחשוב על תשובה ואני מרגיש כאילו מישהו שם לי חומה במוח ואני לא יכול לחשוב על תשובה.
תעזרו לי, אני מרגיש כאילו אין לי אישיות ואני בכלל לא בן אדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אפרת בן שם24/09/2012שלום לך יגאל...
חוויות לא פשוטות עוברות עלייך בתוך נפשך. אני מבינה כי אתה תלמיד תיכון, בשיא של גיל שהזהות העצמית נבנית. גיל מבלבל ומתעתע שלעיתים מתוך הבלבול באמת אין כבר מושג מי זה אני? אתה אומר שייש לך חיי חברה נהדרים, אבל מתאר חרדה עצומה לכל אשר תלך, פחד לצאת מהבית ללא החברים התומכים שלך, וחרדה להביע את דעתך את העדפותייך ואת טעמך שלא תחשף כטיפש.
נראה כי הבטחון העצמי שלך מעורער ביותר ואולי לא קיבלת מספיק חיזוקים לעצמך, להיותך מוצלח באופן כזה שייבנה אצלך ביטחון עצמי יציב ובטוח.
פעמים רבות כאשר החרדה מציפה מתחיל מעגל קסמים שלילי אשר במטרה להמנע מהתוצאה הקטסטרופלית, האדם נמנע מהתמודדות עם הסיטואציה שעלולה לעורר את החרדה ומתכנס עוד ועוד בעצמו. אז הפחד גדל כמו כדור שלג ואין גם הזדמנויות שיכולות להרגיע את החרדה כמו למשל, שאמרת משהו ולא זכית לביטול אלה להתפעלות. לעיתים, ההמנעות קורית כבר ממה שנקרא "הפחד מהפחד" הפחד לחוות את החרדה גורם בעצמו לחרדה ולנסיונות ההמנעות ממנה.
אני מציעה לך לפנות להורייך ולבקש שייקחו אותך לטיפול. החרדה אותה אתה מתאר הינה מסוג של חרדה חברתית, מכיוון שהיא מול אנשים ומעוררת קושי להיות איתם באנטראקציה, ועולות תגובות חרדתיות פיזיות ולא נעימות מהן אתה מנסה להמנע.
אם אינך מצוי בתקשורת עם הורייך אתה יכול לפנות ליועצת בית ספר או למורה שאתה חש קירבה אליה ולבקש עזרה.
בכל מיקרה, ייתכן וייהיה נכון לשלב, טיפול קוגנטיבי התנהגותי, המטפל באופן החשיבה השלילית שלך כלפי עצמך ובהתנהגויותך הנמנעות.
אל תשאר לבדך עם החרדות...תבקש עזרה. אתה בתחילת דרכך ויכול להשתחרר מהכלא הו אתה מצוי לחיים משוחררים ומלאים הרבה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה נפשית של אחימילי23/09/2012
לפסיכולוגיות שלום:) אנו מספר אחים נשואים עם ילדים. החל מגיל קטן אחי הקטן לא גדל כמו אדם נורמלי וזכור לי עם בעיות. זה החל מבעיות חברתיות בגיל קטן , קושי ביכולת לדבר מול סביבה. הסתגרות מפחידה בחדרו עד כדי כך שגם כשהוא יוצא מחדרו לשירותים בבית הוא נועל את החדר. אסור לשבת צמוד אליו כאשר הוא אוכל והוא משרטט את האוכל שלו ע"י חיתוך מדויק בסכין וכן שוטף את ידיו פעמים רבות עם סבון ונמצא כלוא בחדרו נעול ללא חבר אחד. כמובן שגם איתנו הוא לא מדבר אלא רק בשלום ולהתראות. מגיל קטן הפננו את תשומת ליבם של הורינו לכך אולם הם הכחישו שקיימת בעיה ואף לא הסכימו לשוחח עימו שילך לפסיכולוג. (לנו היום ברור שהבעיה הפכה כבר מזמן לבעיה שמצריכה פסכיאטר). היום אחי כבר בן 28 , לא עובד (כי בשום עבודה כאמור לא יכול להסתדר כנ"ל צבא שם יצא על סעיף נפשי). היום הפתרון של הוריי שגם כבר לא יכולים לסבול את הצרחות והקללות שלו הוא לתת לו יחידת דיור מאחורי ביתם אך שוב לדעתנו זה לא פתרון. אנחנו ממש מרחמים עליו כי אז הוא כבר ממש יהיה בודד וברור לנו שהוא לא שולט בזה. אני יודעת שבדרך כלל צריך להניח להם כי השינוי צריך לבוא מהם אולם מה הפתרון? מחר-מחרתיים הוריי יהיו מבוגרים ולא יוכלו לממן אותו ומה אנו נעשה? אנו נצטרך לטפל בו ולממן אותו ? ניסיתי לדבר שוב עם אימי והיא מוכנה לשמוע על אופצייה שהוא יגור במקום עם אנשים כמוהו אולם שלא ידע שהדבר בא ממנה. כיצד עושים זאת? איך משכנעים אותו ?ואיפה אם בכלל קיים מקום לאנשים דומים לו? תודה מראש ותבורכו על עבודת הקודש שלכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נפשית של אחי - תגובה
אפרת בן שם24/09/2012שלום מילי. מתאורך, אין ספק כי אחיך סובל מבעייה נפשית ארוכת שנים ומה שעצוב הינו שהורייך מסרבים להכיר בכך, ועקב זה, אחיך אינו מטופל בהתאם לצרכיו.
התוצאה הינה כי מצבו אינו משתפר ובוודאי גם מידרדר עם השנים והוא גורם לסבל לסביבתו ובעיקר לעצמו. אחיך אינו יכול לדאוג לעצמו וזקוק נואשות לדמויות תומכות מסביבו שלא שיכחישו את מצבו אלה שיעזרו לו לקבל טיפול ותמיכה בהתאם למצבו.
נראה כי הורייך מחוסרי כוחות לעשות את הצעדים הדרושים לכך ואתם, האחים מודאגים בצדק מהמצב.
כדאי שתאמרו להוריכם שאחיכם אינו נתרם מכך שהם אינם מכירים בקשייו אלה הם מוסיפים לו סבל. מה גם שהסבל שלו הינו גם הסבל של כולכם, מכיוון שהתנהגותו הופכת יותר ויותר בלתי נסבלת. אם ההורים אינם מסוגלים לפעול, אולי כדאי שתציעו להם את עזרתכם. נראה כי אתם מודעים למצבו, נחושים לסייע, ובתור קבוצת אחים ייתכן ותוכלו לתמוך אחד בשני ולחלק בינכם את האחריות הרבה לטיפול בו.
חשוב בדחיפות שתפנו את האח לפסיכאטר, ומכיוון שהוא בגיר, אין צורך בהסכמת ההורים לכך. ייתכן ואחיך זקוק לטיפול תרופתי עמ לייצב את מצבו וזאת רק פסיכאטר יוכל לקבוע. ניתן לקבל טיפול שכזה בכל מרכז לבריאות נפש או בכל בית חולים במרפאה לבריאות הנפש בסמוך לאזור מגוריכם. בארץ, קיימים הוסטלים שהם בתים בהם מתגוררים אנשים נפגעי נפש, המלווים בצוות טיפולי הדואג להם ולשילובם בקהילה. לצורך כך על האח להיות מוכר כפגוע נפש ולקבל סל שיקום. וועדות סל השיקום וקביעת אחוזי הנכות המזקים את ההטבות מתבצעות דרך הרווחה באזור מגוריכם.
אני מציעה שתפנו אליו, תביעו אמפתיה למצבו, כלומר, תאמרו לו שאתם רואים כמה קשה לו ושאתם רוצים לעזור לו. תבטיחו לו שתלוו אותו ושהוא לא ייהיה לבד, עד שתמצאו יחד פתרון הולם יותר לחייו.
הדרך אינה פשוטה, אך נראה לי שהחיים בתוך מערכת של הכחשות גובים מחיר כבד יותר. אני בטוחה שברגע שתגיעו לידיים המתאימות, תחושו הקלה וגם הוא ואולי אף הוריכם יןכלו להתחיל תהליך בו יעבדו ויכירו במחלת בנם וייקבלו אותו כפי שהוא. בכך יוכלו לסייע לו להפיק את המקסימום מחייו.
בהצלחה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוקרן20/09/2012
לא יודעת מאיפה להתחיל והאם זה בכלל המקום, כתבתי הודעה זהה בפורום אלימות במשפחה...
אמי סובלת מאלימות מילולית ונפשית בעיקר (מדי פעם גם פיזית) מצד אבי זה יותר מ-30 שנה. גם אחיי ואני חטפנו כל חיינו. כעת אנחנו פחות חשופים לכך כי כבר שנים שאנו לא גרים בבית אך אמי ממשיכה לסבול.
אבי מוגדר אדם נכה על סעיף נפשי 90 אחוז, מזה בערך 4-5 שנים. אני לא יודעת על אילו סעיפים אבל זה קשור לדכאון ולמצב אובדני. הוא היה מטופל אצל פסיכולוג ואף היה באשפוז יום לפני שנתיים-שלוש אך מזה כמה חודשים שלא מטופל כלל (טוען שרוצה לחזור לטיפול אבל במרכז הפסיכולוגי אף אחד לא עונה...), ועד כמה שידוע לי הוא נוטל כדורים פסיכיאטריים כלשהם. בנוסף הוא אלכוהוליסט.
איש ממכריינו וקרובי המשפחה אינו יודע על כל זה. אבי ממש טוב בלהסתיר זאת היות שהוא אדם אינטיליגנטי בצורה יוצאת דופן, אקדמאי שעבד במשרה רמה מאד. מסוג האנשים שאף אחד לא יחשוד בהם שהם לוקים בנפשם ושהם אלימים.
לפני 3 שנים אחי הגדול מנישואיו הקודמים של אבי התאבד ומאז מצבו הנפשי של אבי הדרדר עוד יותר והסובלת מכך היא בעיקר אמי. מהרגע שהוא מתעורר בצהריים (!) ועד שהוא הולך לישון לפנות בוקר הוא מאמלל את חייה, מאיים אין ספור פעמים ביום שהוא יהרוג אותה ושהוא מת כבר לחנוק אותה, צורח ומקלל ללא הרף. צועק שארוחת הצהריים לא טעימה לו, ומניף לעברה אגרופים (באופן מאיים ללא פגיעה פיזית) כשהיא הולכת לנוח כי לא מוצא חן בעיניו כשהיא לא טורחת אחריו. אי אפשר לדעת מתי הוא פתאום יקפוץ עם העצבים שלו. הוא בלתי צפוי ואין לדעת מה יעורר אותו.
אמי בדר"כ עונה לו ולא חוששת ממנו ומנוסה כבר בכיצד "להרגיע" אותו.
עד היום כששאלתי אותה למה היא לא קמה ועוזבת או מרחיקה אותו מהבית היא פתרה אותי בתרוץ שהיא בכלל לא מתייחסת לצעקות שלו, שהיא אטומה לכך ושזה לא מזיז לה ושחוץ מזה אם היא תעשה משהו כזה אז הוא פשוט יהרוג אותה, ואם היא תחליט לברוח או להסתתר מפניו אז הוא יבוא אלינו הילדים בטענות והיא לא רוצה להפיל אותו עלינו.
אך היום, בעקבות ארוע קיצוני עוד יותר שקרה אתמול, בפעם הראשונה בחייה אמי הודתה שאינה מסוגלת יותר ושחייבים למצוא דרך להוציא אותו מהבית מבלי שהוא יוכל לחזור ומבלי שהוא יוכל אי פעם לאיים עלינו. היא אמרה שבגלל שהוא חולה נפש היא לא חושבת שאפשר לעצור אותו וממה שידוע לי כלל לא קל לאשפז בארץ אדם בכפייה, ובאיזשהו שלב בכל מקרה משחררים.
גם לעזוב זה די בלתי אפשרי מבחינתה. הוא פשוט יפנה אליי (אחי גר בחו״ל ואני היחידה שהוא עוד יכול להיטפל אליה). מה שסביר שיעשה אם אימי תיעלם לו הוא שיעלה על מונית לביתי וכאן איני יודעת מה יעשה. אני מפחדת. יש לי תינוק בן שבועיים, ואין לי כל כוונה לשנות את אורח חיי בגלל אבי!
בנוסף, הוריי אמידים מאוד ואמי חוששת לנכסים המשותפים ולירושה. אותי הוא כבר נישל (ממש הלך לעו״ד ושינה את הירושה) בגלל שאני היחידה שמעיזה לענות לו כפי שמגיע לו.
הקיצר, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו - תגובה
ענבל מילר היללי21/09/2012שלום לך,
הסיפור שלך באמת נוגע ללב, ומעביר בבהירות את המצוקה שלך, בצורך הדחוף בהצלה של עצמך ושל אמך, בתוך מצב בלתי אפשרי שמרגיש כמו מבוי סתום. בכל פיתרון שאת מעלה יש מחירים כבדים לשלם וסיכונים גדולים לקחת.
אני מבינה שאמך, ובמידה מסוימת גם את, התרגלתן לחיות תחת צלו המאיים של גבר כוחני וקפריזי, שלא ניתן לצפות את צעדיו, המייצר טרור ותחושת איום ופחד תמידיים בתוך המשפחה. לצד זה, הוא מתעתע בכל האחרים, מנהל פער אדיר בין איך שהוא בתוך הבית לאיך הוא מחוצה לו. חוויה של בדידות גדולה עבורכן, לעיתים אולי של שיגעון. זה ברור שאת מזדהה מאוד עם אמך, חיה אותה קצת בתוכך, למרות שבנית לעצמך משפחה משלך.
אני מאוד מבינה את ההתגייסות שלך מול אמך, את התקווה הזו שסוף סוף היא תצליח לסלק אותו מחייה, ותייצר שקט וביטחון עבור עצמך ועבורה ( פנטזיה שוודאי מוכרת לך גם מתקופות אחרות בחייך). ויחד עם זאת, זו שאלה גדולה האם באמת הדבר יהיה אפשרי. אני חושבת שאולי אמך הגיע לשלב כזה בחייה שהיא יכולה להכיל את האפשרות שתיפרד מאביך, זה טוב, אבל מכאן ועד שיקרו הדברים, אם בכלל, הדרך ארוכה.
הטוב ביותר שתוכלי לעשות לכעת זה לשלוח את אמך לתחנה למניעת אלימות במשפחה ברווחה, ושם אולי היא תקבל כלים להתחיל לכונן איזשהו שינוי בחייה.
אבל מעבר לכך, יתכן שיהיה עלייך להכיר שלא תוכלי לעשות. אלו החיים שלה. קשה לעמוד מהצד ולראות אותה כך, אני מבינה, אבל לפעמים צריך לקבל שאי אפשר להציל את מי שלא יכול או מוכן להינצל.
נשמע לי שלמרות הרקע הקשה של חייך הצלחת להקים משפחה, ואני מקווה שבחרת בחירה טובה בזוגיות שלך, כזו שמאפשרת לך יצירת שינוי גדול מאיך שחיית כבת לאיש כה אלים.
היי בטוב ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו??!!
ללא שם22/09/2012מילות תנחומים ככוסות רוח למת??!! איך יתכן שאין פתרון לזעקה קורעת לב?!
מדובר באנשים מבוגרים וחסרי אונים שאין גוף או גורם אחד שיכול לתת עזרה...
אני רוצה לדעת (וסליחה שאני נסערת...) איך עובד אשפוז בכפייה? והאם זה יועיל אם נשתול מצלמה נסתרת שתתעד את המתרחש בבית?
אלוהים שיעזור!!!!!!!!!! עולמנו חרב!!!!!! מה עושים???!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו??!! - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום לך שוב
אני באמת מבינה את הסערה שאת נמצאת בה, את הזעקה, התסכול הגדול ואת האכזבה מהממסד וגם מהתשובה שלי.
תביני, למרות הרצון לסלק את אביך מהמשוואה, מבחינה נפשית, אין אפשרות לתת לו עזרה בכפייה. אשפוז בכפייה, עליו שאלת, עובד רק כאשר האדם פסיכוטי- כלומר השיפוט שלו פגום, והוא אינו קורא את המציאות כפי שהיא. זה כנראה לא המצב של אביך, לכן הוא לא יאושפז.
מנגד, וזה כבר פחות התחום שלי, אתם יכולים להפעיל את המשטרה, אם את חוששת לפגיעה פיזית בך או באמך. נסי להתייעץ בשרותי הרווחה, ושוב, הפני את אמך לתחנה למניעת אלימות במשפחה, גם זה בשרותי הרווחה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן = מיקה
קרן06/10/2012למי שאולי תוהה איך השם השתנה פתאום... כתבתי בפורום אחר תחת השם קרן וזה השתנה גם בפורום הזה...
בכל מקרה...
תודה רבה לכל מי שכתב לי כאן, זה מרגיש לא לבד שלמישהו הצרות שלי מזיזות.
לענבל, אני יודעת שאת עושה כאן עבודה קדושה אבל את פספסת את התסכול והמצוקה שלי. אני באמת מחפשת פתרונות פרקטיים לבעיה הזו שנקראת אבא שלי ולא אמפטיה - זו לא תציל את חיינו... ואין לי שום כוונה להכיר בזה שלא אוכל לעשות כלום, כפי שהצעת...
אם יש מישהו שיכול לעזור ולספק אינפורמציה מועילה אודה מאוד:
מהן הפעולות שיש לבצע כדי להרחיק את אבא שלי מהבית? הוא המסוכן, ייתכן מאוד שגם לעצמו, והוא צריך טיפול כלשהו. גם אם לא ניתן נפשית לרפא אותו (אינני מצפה שיחזירו לי אבא מהחלומות כמו שתמיד רציתי), הרי לא ייתכן שאדם כזה "יסתובב חופשי" מה שנקרא. האם התקנת מצלמות בבית יכולה לעזור לנו? או שהאופציה היחידה של אמי הוא שהיא תעזוב את ביתה? זה פשוט נשמע לי לא הגיוני שאדם מטיל אימה וטרור, מאיים ואלים והקורבנות הם אלה שצריכים להמשיך לסבול. בנוסף, אם ובמידה שאמי פשוט תצא מהבית ותעלם, מה יהיה על אבי? מאז ומעולם שירתו אותו, הוא בקושי יודע להפעיל את המיקרו! (כן, זה אירוני שאדם עם תארים לא יודע לחמם אוכל), ועם כל המרה השחורה שאופפת אותו, הוא עלול להתאבד. ולמרות שבאיזו מידה יש לי משאלת מוות עבורו, שפשוט יעלם מחיינו, אני לא רוצה שזה יקרה... מה, פשוט משאירים את האיש לבד בבית?
איך מאשפזים אדם? למי להתקשר? מה לעשות? תכלס, מה לעשות??? מבלי לברוח מהבית או ללכת למקלט לנשים מוכות (שאין שום סיכוי בעולם שזה יקרה). כאמור מדובר באדם שמוגדר וידוע כנכה נפשית והוא מסוכן למשפחתו!
יש פה מישהו שבאמת באמת יודע איך זה עובד או אולי מכיר מישהו כזה?
תודה
קרן (מיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקה יקרה...
ללא שם22/09/2012במקרה נכנסתי לפורום והזדעזעתי לראות את זהות המקרה שלי לשלך! רק הפוך...אבי הוא שסובל מאימי...המצב אצלנו גרוע ביותר ולאן שלא פנינו נתקלנו באטימות מוחלטת!!! אני ואחיי מרגישים אבודים בים של צרות ולא יודעים מה לעשות.
עצוב לדעת שיש אנשים שסבלם גדול מנשוא ואין בידינו לעזור ואין מקום לפנות ולבקש עזרה. בכל פעם שהזמנו איש מקצוע לאבחן את אימי, היא מצליחה לעשות "הצגה" ולהפוך עורה ל"מלאך" ואז אינה מאובחנת כראוי והסיוט ממשיך...
היום אנחנו כבולים במצב נוראי (שהתחיל בערב החג ונמשך עד לרגע זה) כולנו לא מתפקדים ולא יודעים איך להציל את אבא שלנו! אם יש לך מידע שיכול לעזור אשמח לדעת! מפחיד לראות את הזעקה "הצילו" שאני גם זועקת...ואין קול ואין עונה :(
למה צריך לחכות שיקרה אסון??!! אחר כך שקוראים בעיתון או שומעים בחדשות על מקרה מחריד ומצער, רק אז, ולא תמיד, מפיקים לקחים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה וללא שם-בדוקנה אפשרות שהאב
אבנר26/09/2012או האם המתעללים יעברו מיבחן פסיכודיאגנוסטי.
מבחן זה עוקף בדיוק את יכולת "ההצגה" של האם ויכולת האב "ללבוש" זהויות שונות בבית ומחוצה לו.
מבחינה זו האיבחון הינו אובייקטיבי במידה רבה,לא מוחלטת.
ייתכן זה אפשרי רק בכפיה בהנחה שהם לא כל כך ישתפו פעולה.
שווה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקה-תגובת הפסיכולוגית קוממה אותי
ניני03/10/2012הסיפור שלכם מוכר לי באופן אישי. בצורה קצת שונה.
מספר דברים חשובים ופרקטיים עבורכם- (מטריף אותי התגובות המרוחות האלו שמזדהות עם רגשות כמו של הפסיכולוגית שענתה כאן. כאילו-הלו? הכותרת שלך צעקה הצילו......!)
דבר ראשון-את ואמא שלך צריכות לברר במשטרה או במקלט לנשים מוכות מה עושים בכזה מצב. ויחד אתם להכין תכנית פעולה סודית.
מאוד חשוב שתשמרו על סודיות מוחלטת. אנשים כמו אבא שלך (בעיקר משום שהם לא צפויים)- הם אנשים מאוד מסוכנים. אסור להקל ראש בזה.
ידוע לי שבמקלט לנשים מוכות יש תכניות מיוחדות לנשים שמתכוונות לברוח מהבית מבלי ליידע את הבעלים המתעללים שלהן.
מכינים מקום מסתור, מתכננים במדויק, שומרים על קור רוח, ובעיקר נשארים עם אצבע על החיוג המהיר למשטרת ישראל. בלי לפחד.
אני לא מתכוונת להשמע מלחיצה, אני פשוט יודעת (מנסיון!!!) שאסור לשחק עם אנשים כאלו. אלא לשים סוף למעללים שלהם ובתור התחלה להתרחק מהם כמו מאש. לברוח הכי רחוק וליצור מעטה הגנה פיזי.
אולי תתחילו בלשבור את קשר השתיקה ולשתף חברים קרובים-לפחות חברים של אמא שלך-שיוכלו לעזור ולתמוך בה.
בשורה התחתונה- להכין תכנית בריחה חשאית, להתרחק, ולהזהיר כמה שיותר גורמים-משטרה, פקידי סעד, גורמים למניעת אלימות במשפחה-חברים- שאביך אדם מסוכן.
אולי תשכרו עורך דין ואיש מקצוע נוסף-מטפל או מומחה באנשים אלימים בסגנון של אבא שלך (ציינת שלאמא שלך יש תקציב) שיעזרו לכם בתהליך.
אם תרצי- אני יכולה לערוך בירור קצר כדי להבין למי באמת פונים, אבל אלו בגדול חלק מהאפשרויות.
ובעניין הנישול של אמך מהצוואה/גזילת כספים שאולי תהיה כשייפרדו:
אני יודעת שכואב לחשוב על הפסדים כאלה, אבל שום דבר לא משתווה לשלוות נפש וחיים בריאים.(וחוצמיזה בשביל זה יש עורכי דין.)
חיזקו ואימצו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרהאני20/09/2012
יש לי דודים שלא ראיתי 10 שנים ופשוט אין לי רצון לראות אותם,
לא יודע למה .
לא מבינה למה זה ככה.
אני בן 24 נורמטיבי לא מרגיש שום קשר ומה גם שחלקם לא ראו אותי כל התקופה אז בכלל..
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה - תגובה
ענבל מילר היללי21/09/2012לא כל כך ברור לי, מדוע לא ראית את הדודים שלך?
האם היה סכסוך כלשהו? מדוע זה מציק לך דווקא עכשיו?
אם תכתוב קצת יותר על הנתק הזה, אוכל להתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני23/09/2012לא ראיתי אותם לא מסיכסוך פשוט יצא ככה ,והייתי רק עם הדודים בצד השני...
חלק מאחי מבקרים שם פעמים מעטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהפסיה20/09/2012
איפה אפשר לקבל תמיכה או שיחות עם פסיכולוג ? גילו לבני סרטן ורוצה לעבור את התקופה בשפיות עד כמה שניתן ולתמוך בו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
ענבל מילר היללי21/09/2012שלום לך,
צר לי לשמוע על בנך. אני חושבת שאת עושה נכון כשאת נערכת לקראת ההתמודדות הסבוכה עם המחלה שלו. היכולת לפנות לקבלת עזרה מעידה על הכוחות שלך, שגם את וגם בנך תידרשו להם בזמן הקרוב.
יש כל מיני דרכים לפנות לטיפול פסיכולוגי. אפשר באופן פרטי, דרך המלצות או אינטרנט. צריך לוודא לשאדם שאת פונה אליו יש הכשרה מתאימה. עדיף גם להגיע לאדם שיש לו ניסיון בליווי משפחות המתמודדות עם מחלה גופנית קשה.
אפשר גם לנסות להתעניין בקבוצת תמיכה המיועדת למשפחות שעוברות מסע דומה לשלך. נסי דרך האינטרנט או קופות החולים.
אם יש בעיה כלכלית לממן טיפול פרטי אפשר דרך קופות החולים בעלות פחותה, או דרך מרפאות קהילתיות לבריאות הנפש בחינם לגמרי.
רפואה שלמה וכל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאבדותמאיה19/09/2012
שלום,
חברה משתפת אותי מזה זמן מה בקשיים שהיא חווה בקשר זוגי. מדובר בקשר לא בריא, הרסני, שגובה ממנה מחיר נפשי כבד משום שחברתי בדכאון, בוכה ללא הפסקה וכל כולה עסוקה בקשר זה.היא מבינה שהקשר לא עושה לה טוב ושהיא צריכה לסיימו אבל הגבר שעמו היא בקשר הוא מניפולטור שמצליח איכשהו להשאירה בקשר. מכל מקום, היא עודנה נתונה בקשר הנ"ל. הבוקר, חברתי אמרה לי שהיא הגיעה למצב שהיא לא יכולה עוד ושהיא עמדה לפני חלון מרפסת ביתה, אשר בקומה הרביעית ופשוט רצתה לקפוץ. היא אמרה שהיא דמיינה את עצמה מוטלת למטה ושהיא היתה ממש רגע לפני קפיצה.היא אמרה שמה שגרם לה לרצות לקפוץ זה מכלול של דברים ושהיא כבר לא יכולה עוד ומה שמנע ממנה בסופו של דבר לקפוץ היה הבושה מעצמה. הדברים הללו הדאיגו אותי מאד בעיקר לאור העובדה שאחותה של חברתי- התאבדה הלכה למעשה (חנקה את עצמה למוות) לפני מספר שנים (8) כך שהפרעה נפשית / מחלת נפש בדרגה כלשהי קיימת במשפחה. ניסיתי להציע לחברתי טיפול פסיכולוגי / פסיכאטרי או טיפול מקצועי כלשהו אולם היא לא מעוניינת. אני יודעת שאפשר לעזור לאדם להתקרב לבאר אולם אי אפשר לכפות עליו לשתות ממנו, אבל מה אפשר בכל זאת לעשות כדי לעזור לחברתי- לאור הדברים שאמרה שמדאיגים אותי מאד? אני לא רוצה להתעורר בעוד ימים / שבועות / חודשים ולגלות שחברתי שמה קץ לחייה ואני ידעתי על זה ולא עזרתי. אנא כתבי לי מה אפשר לעשות. תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאבדות - תגובה
אפרת בן שם20/09/2012מאיה שלום...
את עומדת מול התמודדות ככ קשה ומדאיגה. חברתך מכניסה אותך לנבכי נשמתה המיוסרת, את מודעת להסטוריה המשפחתית שלה, לחוסר האונים בו היא שרוייה ולמיעוט הכוחות שהיא חווה עקב תחושות הדיכאון, ומודעת לכך שבסופו של דבר ידך קצרה מלהושיע.
ראשית, האם יש לחברתך קרובי משפחה? הורים? אחים? שהם מקורבים מספיק על מנת להיות חלק מהתמיכה בה? ייתכן ומה שחברתך זקוקה לו עכשיו הינו שמירה צמודה על חייה ואולי אף אשפוז שיישמור עליה ויעזור לה להעביר את התקופה המיוסרת הזאת.
אנא זכרי כי משפחתה של חברתך עברה את הסיוט הזה לפני 8 שנים וייתכן כי האופציה של לערב אותם במשבר הינה האופצייה המיידית שעלייך לנקוט, גם כדי לא להיוותר לבד מול חוסר האונים שאת חווה, וגם כדי לנסות לעזור לה ואולי אפילו להצילה. עלייך לשקול זאת גם אם חברתך תכעס עלייך , מכיוון שעדיף שתכעס מאשר שאת תחושי שלא עשית את כל מה שאת יכולה.
הייתי רוצה לפנות אליה ישירות ולומר לה,שהתחושות שהיא חווה, נוראיות ככל שיהיו, הינן זמניות. כעת הן כל עולמה ולא נראה שיכול להיות אחרת, אך זהו גם מהותו של הדיכאון הצובע הכל בשחור. אנשים שחוו דיכאון ועברו את המשבר האקוטי יודעים לספר על תחושת הייאוש שהיא חווה כעת באבסולוטית, כחלק מחייהם ולא החיים עצמם. הייתי רוצה להציע לה לפנות לטיפול תומך שייסייע לה לצלוח את התקופה הקשה הזו. הייתי רוצה לומר לה, שהקושי שלה ניכר, שהיא סובלת ככ, שהיא כלואה בתוך סיוט. הייתי רוצה להציע לה לחפש יד שתעזור לה לצלוח את הסיוט הזה. שלא תוותר. שייש חיים שלמים אחריו. להבטיח לה את זה. אבל אחרי הקפיצה הזאת. כבר אין.
מחזקת ככל שיכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על התשובה ועוד משהו
מאיה20/09/2012אפרת,
קודם כל, תודה ענקית על התשובה. זה איכשהו נתן לי כיוון.
אני לא יכולה לשתף את המשפחה משום שהקשר הזוגי המדובר הוא רומן מחוץ לנישואין.
אני גם לא רוצה לבגוד באמון שנתנה בי חברתי בכך ששיתפה אותי ולהוציא את סודותיה הכמוסים החוצה ולו בשביל להגן על חייה, כי אני גם לא יודעת כמה זה יעזור.
לדעתי, בנסיבות אלו, זה רק יחמיר כי אז תהיה לה עוד זירת התמודדות וגם תרחף סכנה מעל נישואיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך ילד מתמודד עם נסיעת ההוריםרונית19/09/2012
אני מתכוונת לנסוע עם בעלי למשך 7 ימים לנופש. יש לנו ילד בן 5 שישאר אצל סבתו והאהובה והאוהבת. זוהי הפעם הראשונה ששנינו ביחד עוזבים אותו, ולמשך זמן ארוך. אני תוהה איך ניתן לעזור לילד להתמודד עם הפרידה הזמנית הזאת.
אשמח לעזרתכם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך ילד מתמודד עם נסיעת ההורים - תגובה
אפרת בן שם20/09/2012היי רונית..
קודם כל... יופי שאתם נוסעים לנופש. גם הזוגיות כידוע זקוקה לתחזוק והשקייה, לא רק הילדים... הילד שלך בן 5, מספיק בוגר בנפשו כדי להבין שהפרידה היא זמנית ויש לה סוף ואתם תשובו. מעבר לכך, הוא נשאר עם סבתא אהובה וייתכן שאפילו באופנים מסויימים הוא מצפה לכך. ייהיה לו גיוון ופינוק והורים מלאים ושמחים יותר לכשתשובו.
אני חושבת שבראש ובראשונה, העזרה לילד מתחילה בכם. להבין שאינכם עושים כל רע, להפך, רק טוב לכם ולו.כדאי לשדר לו שהנסיעה היא דבר נהדר, שייהיה לו טוב וגם לכם. שאתם נוסעים ושתשובו, שמחים, מלאי חוויות ואהבה. אל תביטו בו מודאגים.. איך יעבור את זה? אלה תעצימו אותו שאתם סומכים שייתמודד נהדר, ייהנה, וייתחזק. בדרך הזאת את מאפשרת לילד שלך נפרדות ובטחון בעצמו ובכוחותיו. הפקפוק בכוחותיו יכול לבוא ליידי ביטוי גם במבט מודאג, וגם באמירה שולית שאינה תומכת ביכולותיו.
בצד הטכני, אתם יכולים להכין ביחד טבלה של ימים, בכל יום בערב להדביק מדבקה וכך הוא יחווה את עניין הזמן שחולף. אני סמוכה ובטוחה שתדברו איתו בטלפון, ושהכל ייהיה נהדר.
סעו בשלום וחזרו בשמחה ואהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים שלא מחייכתתמר18/09/2012
הי
אני מטפלת בתינוקת בת שבעה חודשים (מטפלת בה כבר בערך שבועיים.) לצערי אני מרגישה שהיא אינה מחייכת אליי כשאני שרה או מדברת איתה,הרבה פעמים אני משחקת איתה ויושבת לצידה והיא אינה מגיבה. יש דברים מסויימים שאני עושה כי אני יודעת שיצחיקו אותה והיא אוהבת (היא מגיבה אליהם מאד כשבני משפחתה עושים לה אותם) אבל ברוב המקרים כשאני עושה אותם היא אינה מחייכת או מגיבה אליהם,נראה כשמגיעים בני המשפחה היא מתהפכת לגמרי ופתאום שמחה ואני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר. ברור לי שקשה לה,שזו הסתגלות, גם הגמילה מההנקה קשה לה מאד,אבל מה לעשות? אם רלוונטי אז כן יש לי ניסיון רב עם ילדים ותינוקות ואני יודעת איך לגשת,לדבר עימם וליצור עימם כימיה אבל בסיטואציה הזו אני דיי אובדת עיצות (אימא שלה יודעת מהעניין אבל היא לא לקחה קשה את העניין..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
ניני19/09/2012יכול להיות שהתינוקת שאת מטפלת בה מספיק אינטיליגנטית או מספיק ערה רגשית כדי לראות שאת אדם שזר לה, ואולי ייקח לה קצת זמן עד שהיא תבטח בך או תרגיש שאת כבר לא אדם זר לה. תני לזה עוד זמן.
דבר נוסף הוא שילדים ובעיקר תינוקות (את ודאי תדעי למה אני מתכוונת כיוון שיש לך נסיון) מרגישים מאוד את המבוגרים, ולפעמים משקפים להם את הרגשות שלהם כמו מראה. אם את לחוצה או חוששת ליד התינוקת-יש סיכוי טוב שהיא תחשוש מולך או תחוש במתח. נסי לשחרר, לא לנסות להצחיק במכוון, אלא רק להעביר לה מסר של אהבה בחיוך, רוגע, ושאת כאן לשמור עליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר - תגובה
אפרת בן שם20/09/2012היי תמר...
התינוקת בה את מטפלת זמן קצר ביותר הינה בתחילתה של תקופת חרדת הזרים שלה, (בד"כ בסביבות 8 ח אך ייתכן והיא מקדימה מעט) בנוסף, הפסיקה לינוק ואני מניחה שאימה שטיפלה בה בעבר החלה לעבוד וזו גם פרידה עבורה. היא עוברת קושי ואולי לא ככ שמחה כל הזמן. היא מראה הקלה כאשר משפחתה בסביבה. העובדה שהיא מגיבה לאנשים כבר הופכת את הסיטואציה ללא מדאיגה.
מסכימה עם ניני לגבי תשובתה. תני זמן, טפלי בה באהבה, תינוקת גם אם היא קטנה, צריכה ליצור קשר. לבנות אמון. ייתכן ואת חווה פגיעה מסויימת מכיוון שאינה מגיבה אלייך כפי שאת מצפה, אך האתגר האמיתי שלך הינו להשהות את ציפיותייך ואני סמוכה ובטוחה שהתינוקת תחל להגיב אלייך בהקדם תחייך ותשמח לקראתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)