מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פסיכולוגינתי06/10/2012
היי האם אתם מכירים דרך בה אוכל למצוא פסיכולוג/ית שמתאימים לי להתחלת טיפול בצפון הארץ? כלומר אולי יש אתרים עם מידע שאוכל לחפש שם לדוגמא לפי מחיר, מטפל/ת וכו?
בנוסף רציתי לשאול איך עליי לדעת אם אני צריך מטפל או מטפלת כלומר אילו שאלות עליי לשאול את עצמי כדי לבחור את מינו של המטפל?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי - תגובה
אפרת בן שם06/10/2012שלום נתי...
אתר המקבץ מידע כזה שביקשת הינו בטיפולט.
ולשאלתך לגבי מין במטפל, הדבר הראשון שעולה לי הינו , מה תחושת הבטו שלך? מי היית רוצה שיישב מולך, נסה להרגיש זאת מתוכך. אני מאמינה כי קיימות סיבות רבות שחלקן מודעות וחלקן לא מודעות לבחירת מין המטפל.
הסיבות המודעות, הן גם השאלות שאתה יכול לשאול את עצמך, כגון קשרים עם הורייך, מול מי אתה מתקשה, מול מי אתה צריך להרגשתך לעשות "עבודה" בטיפול. גם בחייך האישיים, איפה השטח שיותר פשוט לך, עם גברים או עם נשים. גם אז, התשובה אינה חד משמעית. יש אנשים שילכו למטפל שמינו תואם למינו של האדם שקשה להם איתו ע'מ להתמודד עם הקושי. (לדג, אישה עם קושי ביחסיה עם גברים תלך למטפל גבר כדי להתמודד עם הקושי שלה). לחילופין, יש אנשים שיבחרו את סוג המטפל ממקום הנוחות שלהם משום שבמקום הזה הם חשים בטחון לחשוף את קשייהם ולעשות תהליך אמיתי. ייתרה מזאת, בטיפול מתרחש תהליך השלכתי, משמע, המטפל או המטפלת יכול להיות עבורך חלקים מאימך מאביך, או מכל דמות משמעותית ללא קשר למינו.
אלו הן השאלות המודעות וכפי שאתה רואה, הן מסועפות ואינן חד משמעיות. על כן, ואחרי הכל, חוזרת לתחושת הבטן ובמיקרה הזה, סומכת עליה שתוביל אותך למקום הנכון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהצריך עזרה05/10/2012
היי אפרת וענבל,
קודם כל תודה על ההקשבה והעזרה...
דבר שני אני רוצה להציג את עצמי...
אני בחור בן 27, מהנדס בהשכלתי, שנה שעברה סיימתי את התואר הראשון וכבר למעלה משנה וחצי אני לא מוצא עבודה..לאחרונה בחודשיים האחרונים...התחלתי להיכנס לתוך בוץ מה שנקרא ולדכאון מאוד חריף...אני מטבעי טיפוס ביישן וסגור שכמעט ולא יוצא...המסגרת שהייתי בה במהלך התואר פתאום נעלמה לי ואני לקחתי את זה מאוד קשה...גם מהסיבה הזו וגם מהעובדה שאין לי כרגע חברה והאמת שאף פעם לא הייתה לי מה גם מה שמקשה עליי שאין לי ניסיון חיים במערכת זוגית עם נשים ומעולם לא קיימתי יחסים עם בחורה. כל הדברים הללו הכניסו אותי לעמוק ולאחרונה התחלתי לשמוע קולות בראש שלי, קולות שכל היום טוחנים לי את הראש וזה הגיע למצב שזה מפריע לי לתפקוד היומיומי שלי...אני מסתגר יותר ויותר בבית, כמעט ואני לא בקשר עם חברים..ואני מרגיש שהמצב מחריף...אני מוצא את עצמי מדבר עם עצמי לבד...בגלל אתם קולות שמשתלטים עליי...פשוט עניין של משבר שמחריף בכל יום שעובר
מה כדאי לעשות? אני מפחד שההורים שלי יסלקו אותי מהבית...בבקשה
אני אשמח לטיפ או לעזרה ראשונית
המון תודה
משה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה - תגובה
ענבל מילר היללי06/10/2012שלום,
בדבריך עולה הרבה כאב. על הבדידות, השונות, חוסר האונים והתקיעות. ולצד זה, כמיהה חזקה לקשר ויכולת לקדם את עצמך במקומות שתואמים את כישוריך. אני מתייחסת לעובדה שסיימת תואר כמהנדס, ומסיקה מכך שוודאי יש לך כוחות באישיות.
מליקוט של דברים שכתבת, אני מבינה שכל חייך נטית להסתגרות, שהיית קצת אאוטסיידר, ושלא יכולת לבסס קשר זוגי, למרות שכן רצית בכך. המסגרת של הלימודים עשתה לך טוב, בכל מיני מובנים, אבל עכשיו, כשאתה לבד, מאוד קשה לך להתקדם ולמצוא את מקומך. אני מבינה שיש גם לחץ חיצוני שקשור לעובדה שאתה בבית הוריך. הם וודאי מצפים ממך להתקדם, ואתנה נלחץ מכך שאינך יודע איך, ושלבסוף תמצא את עצמך לגמרי לבד, גם ללא התמיכה הפיזית שלהם.
אני לא ממש מבינה מהם אותם קולות שאתה שומע. האם אלו מחשבות מטרידות שקשורות לכל מה שכתבת, שחוזרות שוב ושוב ולא מניחות? האם אלו קולות אחרים, חיצוניים, מחוץ לראש ולמחשבות שלך?
במקרה האחרון, זה סימן חמור יותר למצוקה בה אתה נמצא.
כך או כך, אני חושבת שאתה זקוק לעזרה מקצועית. לאדם שילווה אותך קודם כל בתקופה הנוכחית, של התקיעות והלחץ שאתה נמצא בהם, ואחר כך, בסוגיות המרכזיות של חייך, הבדידות, הקושי למצוא את מקומך, הרצון בקשר שלא מוצא מענה, מישהו שגם יסייע לך למצוא מנוח מהקולות המטרידים האלו, שמשבשים כל כך את איכות חייך.
אם קשה לך מבחינה כלכלית, דע שיש טיפול קהילתי במסגרת מרפאות לבריאות הנפש בקהילה, בחינם. מעבר לכך, אפשר לפנות לקופת חולים ושם לקבל הפניה לטיפול בעלות מסובסדת.
היה בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה
צריך עזרה07/10/2012ענבל,
המון תודה על הדברים שלך, את בדיוק קלעת לאותם דברים שאני נמצא בהם...
בקשר למחשבות זה מחשבות אסורות שאסור להגיד אותם בקול ולכן כל הזמן אני מדבר עם עצמי במטרה לא להגיד את המחשבות האלה בפה שלי...הקולות הם קולות פנימיים...שאומרות לי להגיד את הדברים האסורים מנגד אני אומר דברים אחרים ואני מוצא את עצמי נלחם כל יום, כל דקה בקולות הללו....פשוט מלחמה יומיומית.
את חושבת שמכלול הסיבות שציינתי (אי מציאת עבודה, חוסר זוגיות)
מובילים למצוקה ולמצב הנפשי המחריף שלי?..
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה
צריך עזרה13/10/2012אלף אלפי תודות ענבל,
תודה על הייעוץ
רציתי לשאול דבר אחרון ושוב אשמח לשמוע את דעתך...
אותם קולות שדיברתי עליהם זה קולות פנימיים בתוך הראש...
כלומר, אולי זה יישמע מצחיק או מוזר אבל הם מלווין אותי כמה חודשים טובים בראש..
אז בקצרה: תקועה לי בראש איזה מילה מסוימת, זה בעצם סוג של קללת מוות כזו.
עכשיו אני באמת שמשתדל להוציא את הדבר הנורא הזה מהראש ואני מוצא אותי כל יום במלחמה עם עצמי שבעצם הקול הפנימי טוחן לי את הראש להגיד את המילה הזו ואני לא רוצה אז אני משיב בדיבורים ובקולות לא קשורים לפעמים עם עצמי שאני נמצא לבד או עם אנשים, זה הורס לי את התפקוד היומיומי...ואת שגרת החיים שלי...
מה דעתך? האם אני מתחיל לפתח סוג של מחלת נפש? ללכת לפסיכיאטר או פסיכולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה - תגובה
ענבל מילר היללי17/10/2012שלום לך שוב
נשמע לי מהאופן שתיארת את הקולות שחוזרים, שאתה מתמודד עם מחשבות טורדניות שמופיעות ללא שליטה ומעוררות חרדה רבה. אני חושבת שזה עשוי להיות קשור למצב הכללי שאתה נמצא בו, אבל לא רק. חשוב שתדע שתופעות מהסוג שתיארת אינן נדירות, אלא תופעה פסיכולוגית מוכרת שניתן וצריך לטפל בה. אין שום פסול בכך שתלך לפסיכולוג שיסייע לך למצוא קצת שקט פנימי. מציעה שתעשה זאת בהקדם, אין שום סיבה שתסבול כך. הדברים שאתה מתאר מעכבים ומפריעים, ומשבשים מאוד את איכות החיים. זה ניכר בדברים שאתה כותב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה
צריך עזרה17/10/2012המון תודה ענבל
אני נפגשתי עם פסיכולוגית והיא הפנתה אותי לפסיכיאטר
בקשר לקולות כי זה ממש הורס אותי ואני לא יכול לתפקד בשגרה היומיומית שלי
המון תודה שוב!!!
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פרטי זול, משתלם למטפל?מיקי05/10/2012
היי, הייתי רוצה לשאול, אם מחיר של 100-150 שח לטיפול פסיכולוגי פרטי (בלי סיבסוד קופח) הוא כלכלי עבור פסיכולוג ?
הכוונה אם אחרי ניכוי מעמ, קליניקה מושכרת לשעה, השתלמויות ודלק - טיפול בפחות מ150 שח מהווה "מחיר הפסד" , או שעדיין הפסיכולוג מרוויח כאן משהו ולא חוזר ממש בידיים ריקות ?
או שעדיין פסיכולוג מרוויח משהו מטיפול כזה?
שואלת מתוך סקרנות ובכלליות (לא צריך לפרט למספרים מדוייקים שקשורים אליכן ), כדי לקבל פרופורציות על גבולות המשא ומתן שלי מול הפסיכולוגית, מחירי תקרה ורצפה (לא להגזים ב"דרישות" להנחה) .
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיקי05/10/2012יש עוד מרכיבי הוצאות לפסיכולוגים ששכחתי לציין ?
חוץ ממס ערך מוסף 17%, שכירות (שאין לי מושג כמה היא) , והשתלמויות (שאין לי מושג כמה עולות וכמה הן נחוצות לפסיכולוג כדי לתפקד או לוקסוס...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות
מטפלת05/10/2012החישוב הוא כזה:
מע"ם 17 אחוז
ביטוח בריאות 16 אחוז
מס הכנסה 30 אחוז (פחות או יותר)
שכירת קליניקה 25 ש"ח לשעה בערך
החזר הלוואות/הוצאות לימודים (תואר ראשון, תואר שני, ארבע שנות התמחות במחיר התנדבות, השתלמויות מקצועיות והדרכה) - קשה לכמת.
הוצאות נוספות: נסיעות, הנהלת חשבונות, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוחים נוספים (עובד פרטי אינו זכאי לימי חופשה, מחלה, אבטלה או פנסיה, ועליו לדאוג לכך בכוחות עצמו) שעות עבודה בבית הקשורות בטיפול ועוד.
אבדן הכנסה עקב ביטולים של מפגשים (אי אפשר למלא את השעה בד"כ).
עשי את החישוב שלך. מו"מ עם המטפלת על גובה התשלום בסכומים עליהם את מדברת נראה לי לא מתאים. האמיני ברצונה הטוב ללכת לקראתך ועדיין לדאוג לפרנסתה, היא לא תתעשר על גבך, ואולי אף תפסיד (תלוי כמה את מבטלת מפגשים, ותלוי בביקוש שלה אצל לקוחות שיכולים לשלם את המחיר המקובל בשוק, העולה על 350 ש"ח). אפשר לקבל טיפול בחינם במרפאות לבריאות הנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא מנפחת קצת את המספרים ??
מיקי06/10/2012כמה הערות :
1. אם אני זוכרת נכון מעמ אכן משלמים על כל הסכום, אך מס הכנסה הוא שולי (מלשון שוליים).
30% מס משלם פסיכולוג רק אם הוא עובר סכום הכנסה כולל - וגבוה (נדמה לי מעל 10000 שח לחודש).
2. הוצאות תואר ראשון ושני לא מעניינות אותי. גם אני בעלת תואר שני (לא בפסיכולוגיה) ומרוויחה כשכירה בערך 30 שח לשעה. אני לא מצפה מאף אחד שיממן אותי רטרואקטיבית.
3. פנסיה וביטוחים הם חובה בשנים האחרונות על פי חוק. כולם מפרישים אותם, ואין הבדל בין עצמאי לשכיר - את זה אני יודעת. אז הנתון הזה לא קשור.
4. כמה עולה ביטוח אחריות מקצועית ?
5. כמה שעות עבודה בבית צריך לעבוד אחרי שמדברים איתי שעה על הספה?
6. מדוע אני צריכה לממן ביטול מפגש של אדם אחר? יש הסכם שמותר לי לבטל עד 48 שעות לפני ללא תשלום .
7. בכנות , נורא קשה לי לקבל את זה שהוצאות עבודה שכוללת אך ורק דיבורים מצדיקות מחיר של 350 שח לשעה. אני יכולה לחשוב על הרבה דוגמאות לבעלי מקצוע שגובים חצי מזה כולל חומרים . חוצמזה שרוב הפסיכולוגים שאני מכירה נוסעים במכוניות חדשות וגרים בבתים גדולים ויפים למדי , לפעמים בוילות.
את לא מגזימה קצת עם עודף סעיפי ההוצאות הללו ??
מעניין אותי גם מדוע הפסיכולוגיות שמנהלות את הקבוצה מצאו לנכון שלא לענות על השאלה שלי. האם היא היתה בגדר טאבו מבחינתן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב , הטיפול החינמי בתחנות הציבוריו
מיקי06/10/2012הציבוריות נראה כמו טיפול חינמי.
לפני כמה שנים ניסיתי ללכת לכזה ,
אם נשים בצד את המקום המוזנח להחריד ואת היחס הקצת משפיל של חלק מהצוות (אולי מתוך מירמור) , הייתי צריכה להמתין כחצי שנה לסדרת פגישות קצרה מאד של 20 מפגשים . כל זה בזמן שאני סובלת מדיכאון שמחמיר .
אם ככה מטפלים בתחנה ציבורית, אולי עדיף שלא יטפלו . ממה ששמעתי מאחרים המצב דומה בעוד תחנות .
עדיין קשה לי להבין איך אפשר לגבות סכומים כאלה בלי למצמץ, כששכר המינימום בארץ הוא 22 שח לעבודות הרבה יותר קשות מפסיכולוגית, עם כל הכבוד לדרישות המתאם וקורסי ההכנה אליו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלא לדבר על זה שבתחנות הציבוריות אי
מיקי06/10/2012שבתחנות הציבוריות אין שום פרטיות.
כל השכונה יושבת בחדר ההמתנה, הצוות עושה דיונים על כל מטופל ומחפצן אותו כמו אובייקט , והאוירה מזכירה בית ספר, צבא, או בית חולים, ולא מקום שנעים לקבל בו טיפול נפשי.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקנאה במטפלת שלך..
מטפלת06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אמור להביע?
מיקי07/10/2012ואיך זה רלוונטי לדיון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטי זול, משתלם למטפל? - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012בעייני , סכום כזה עבור טיפול ללא סיבסוד קופת חולים , אינו כלכלי עבור מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פרטי זול, משתלם למטפל? - תגובה - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012אבל, יש אפשרות כמובן לפנות דרך קופת חולים שזהו טיפול מסובסד, והפסיכולוגים העובדים עם הקופה הינם פסיכולוגיים העובדים במגזר הפרטי.
אני מבינה שנסיונך במגזר הציבורי לא היה טוב. נסיוני הוא אחר, מתוך שנים ארוכות של עבודה גם במגזר הציבורי. הצוות תמיד היה מסור ומחוייב למטופלים, וישיבות הצוות מטרתן אינה החפצה של המטופל, אלה עוד נקודות מבט להוסיף עומק לטיפול.
בכל מיקרה רוצה שתביני, שהתשלום עבור הטיפול הינו משמעותי הן למטופל שחש שהוא משקיע בטיפול ובוודאי למטפל שזוהי פרנסתו ועליה השקיע שנים ארוכות מאוד מחייו. בעייני, המטפל לא צריך לחזור עם ידיים ריקות ואפילו לא כמעט עם ידיים ריקות מכיוון שבטיפול הוא נותן בראש ובראשונה את עצמו ואם התחושה אינה שלמה, זה גם יופיע בטיפול.
על כן, אם המחיר אינו מתאים למטפלת שלך, אני מציעה לך לעבור לטיפול במסגרת הקופה, שם לא יווצר הפער או הקונפליקט בינכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מילים
מיקי08/10/2012אני מסכימה שמטופל צריך לשלם בטיפול פרטי כדי להרגיש שהוא משקיע, אבל יש לי 2 השגות:
1. עקרונית - לפי מה שאת אומרת טיפול במסגרת ציבורית הרבה פחות יעיל כי המטופל לא משקיע כלום מכיסו. כך גם טיפול מסובסד בקופח יעיל רק במידה בינונית, כי המטופל משקיע 50% מהסכום שלדעתך ראוי לשלם.
2. בהרגשה שלי גם 100 ש"ח לשעה הם השקעה עצומה. הם שווי ערך ל-5-4 שעות עבודה שלי, שהיא לדעתי הרבה יותר קשה מזו של המטפלת. העבודה שלי נעשית בתנאי לחץ ועם אחריות לחיי אדם (פיזית, אם אני אפשל במשמרת חלילה, אנשים יכולים למות).
גם אני אקדמאית ואני לא מרשה לעצמי לעשות עבודה דפוקה רק כי לדעתי לא משלמים מספיק ביחס להשכלה הגבוה ה שלי.
3. אני עדיין מתקשה להבין מדוע טיפול הופך להיות לא כלכלי במחיר הזה. הרי גם חשמלאים גובים ככה על שירות, ואנשי הייטק מתחילים מקבלים משהו כזה לשעה. איך אפשר להפסיד כסף מזה שמישהו בא אליך הביתה ומדבר איתך שעה, גם אם הורידו לך 17 שח על מעמ.
אולי פשוט ציפיות השכר שלכם (מגזר הפסיכולוגים, לא שלך באופן אישי ) תלושות ומנותקות מהסביבה שבה אתם חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
מיקי08/10/2012ההמלצה שלך לפנות לטיפול בקופות החולים איננה הוגנת.
את יודעת היטב שטיפול כזה כרוך בכמה דברים בעייתיים :
1. צריך לעבור תהליך מביש כדי להתקבל אליו, ללכת לרופא משפחה, ומשם לעובדת הסוציאלית בסניף, להכנס אליה בחדר במקום ציבורי, ולעבור חקירה משפילה (כבר הייתי שם, תודה) . רק אחכ מגיעים לפסיכולוג הפרטי המסובסד הביתה, וגם זה למספר מפגשים מוגבל .
2. כל התהליך מותיר שובל ארוך של רישומים במחשבי הקופה. הרישום הזה הוא רישום מזיק . כל רופא משפחה או אף אוזן גרון בקופה חשוף אליו , חברות ביטוח רואות אותו, משרד הרישוי (אם יש בעיה מאיזושהי סיבה וצריך לעשות בדיקת בריאות) רשאי לעיין בו, מקומות עבודה במגזר הציבורי , מוסדות בטחוניים שזכאים לבקש ויתור סודיות, ועוד ועוד ועוד .
זה טיפול מסובסד עם מחיר סמוי גבוה מאד בצד !
ואם את חושבת שלא - תלמדי את הנושא לאשורו ותראי שאני צודקת כאן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה ספונטניתאלי05/10/2012
אני מוצא את עצמי הרבה פעמים תוקפני במילים, זורק הערות פוגעות מאוד ומסתובב עוד זמן רב אחרי כן זעוף פנים ומתוסכל. כל זה יכול להיות בשניות, מבלי שהצד השני ירגיש משהו.... אבל זה לא מגיע סתם, כבר ממש נמאס לי מכל מיני התנהגויות ( אפילו גם שלא ממש עושים משהו שצריך, מתחמקים מאחריות וכו'..) של אנשים שאני כנראה מפרש אותם כפגיעה בי, זלזול בי , חוסר כבוד ועוד.
אני כותב בעיקר כדי לשחרר קצת, אני לא באמת חושב שהדרך שלי היא לא נכונה, אני לא באמת רוצה להפסיק לכעוס כי אני רואה זאת כאדישות לסביבה. אך מצד שני הרבה פעמים אני זורק "מכות מתחת לחגורה" ואז לא מדברים , קשרים מתנתקים, מתקלקלים... וכל זה מלווה במתח וכעס שלא ישר פג לאחר המילים שלי ( אולי כי הרבה פעמים אני לא ממש שולף את כל מה שיש לי על הלשון).
יש מושג בפסיכולוגיה שנקרא החלמה ספונטנית , בהקשר של התנייה קלאסית, במילים פשוטות אני מתרגז כל כך וכועס כי זה הרבה פעמים דברים מפעם שכנראה הצטברו... גם אם יש תקופות רגועות יחסית, אני מוצא את עצמי בתקופות שבהם שוב סף התסכול והכעס ( זה כמובן הולך יחד) גואים , וזה הרבה פעמים בלי קשר למה שמתחולל באותו רגע ... פשוט המשקעים האלה מדי פעם מקבלים חיים ומוצאים ממני את התוקפנות הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה ספונטנית - תגובה
ענבל מילר היללי06/10/2012שלום תומר,
אני שומעת בדבריך שני קולות בהקשר לתוקפנות הזו שלך, שאתה מתאר. הקול האחד, זה שמוצא לנכון לכתוב כאן ולרצות לשחרר משהו, אולי רואה שיש מחירים לשלם על הביטוי החופשי של כעס, על הערות פוגעניות ועל ״מכות מתחת לחגורה״- מחיר אישי ומחיר סביבתי. ויש קול אחר, שמחבב את החלק הזה בך, שרואה בו משהו מעורב וחי, שנאחז בו כדבר יקר שהוא חלק מהאישיות שלך.
עוד אתה מזכיר את המשקעים ההיסטוריים. אני לא יודעת בקשר להחלמה ספונטנית, אבל אני יותר מבינה את זה ככעס היסטורי שאולי לא השתחרר ועובד מספיק, ולכן כל הזמן מותק ( מועבר לגורמים חדשים ) החוצה, ויוצא בעוצמה שכזו, לפעמים לא פורפורציונית. אני חושבת שזה כן חשוב לברר את זה, ואולי גם לגלות צדדים נוספים בזהות שלך, יותר רכים, יותר נעימים. לא רק בשביל הסביבה, בעיקר בשביל עצמך. אני בטוחה שיש כאלו, אבל אולי הכעס והלוחמנות מטשטשים אותם. דע לך שחלק גדול מהכעס הזה עשוי להיות הגנה, כדי שלא לחוש פגיע. כנראה אימצת לך הגנה כזו מסיבות טובות, אבל את זה צריך לברר בטיפול, לעומק.
אני חושבת שלמרות שחשוב שיהיה ערוץ לכעס בחיים, לפעמים הוא ממסך דברים אחרים, חשובים, קל לטעות בו ולהאמין שהוא רק משרת ביטוי אותנטי ומעורב.
אם תחליט בכל זאת לבדוק ולעשות שינוי, אני חושבת שיהיה לך מה להרוויח.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמאיה05/10/2012
אך לשפר את הביטחון העצמי והערכה עצמית בעיקבות בעל שרואה סרטים למבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ענבל מילר היללי06/10/2012שלום מאיה,
שאלתך לא ברורה. הרחיבי והוסיפי פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולליר04/10/2012
שלום,האם במפגש ראשון אצל פסיכולוג קליני זה בסדר שאמא שלי תתלווה אלי(אני בת 18וחצי),או שכדאי ללכת לבד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
אפרת בן שם06/10/2012שלום לך ליר...
את שואלת אם זה בסדר.. האם זה בסדר עבורך? האם הצורך שאימך תתלווה אלייך מגיע ממך או שזהו צורך של אימך? האם את חרדה מפני המפגש ואימך משמשת לך להרגעה? ואז, כדאי לך לשקול האם את יכולה להביא את החששות והחרדות ולהעלותם מול המטפל , גם בלי שאימך תהייה נוכחת פיזית, או שבתחושתך זה מעל ליכולתך. האם את חשה כי אימך תעזור לך לספר את סיפורך, אולי אף בעצם נוכחותה, סיפורך יקרום עור וגידים בתוך הטיפול, אולי אז תשקלי האם את יכולה לספר את סיפורך בעצמך , ללא עזרה.
ליר, עצם השאלה פותחת אפשרויות רבות ושבילים רבים בתוכך..לטיפול יש מיגוון גישות, לדעתי האישית, את מצוייה בתפר שבין ילדות לבגרות, שאלתך הינה חשובה, הצורך שלך באימך מכל סיבה שהיא, ההבנה מדוע את זקוקה לה באופן קונקרטי וכד.
טיפול הוא תהליך, גם אם אימך תתלווה אלייך לפגישה הראשונה, בוודאי לא תהייה עימך כל הטיפול וייהיה לך די זמן לעבד את הצורך הזה, אולי בתמיכה? בהחזקה? בנראות? בממשות? שמספקת לך אימך.
בהצלחה בדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ליר06/10/2012שלום,ותודה רבה על התשובה המפורטת.
לא הסברתי את עצמי כראוי:אמא שלי רוצה להתלוות אלי לפגישה הראשונה,ברמה האישית אני מעדיפה שהיא לא תהיה,אם כי הנוכחות שלה לא ממש מפריע לי.
היא רוצה להתרשם מאיש המקצוע..
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
אפרת בן שם08/10/2012אני חושבת שענית בעצמך את התשובה. את מעדיפה שהיא לא תהייה. וזה העיקר בעייני.
התרשמות מאיש מקצוע יכולה להיות סובייקטיבית. עניין של כימיה אישית. ייתכן ואיש המקצוע לא יימצא חן בעייני אימך ואת תתחברי אליו. מה אז?
כמו שאמרתי, קשר טיפולי הוא תהליך. תהליך בין שני סובייקטים, המטפל והמטופל.
נראה לי שאולי זאת הזדמנות בשבילך לשים גבול לאימך, להיות קשובה לתחושתייך, ולבקש ממנה לסמוך עלייך בעניין אישי זה.
את ההתלבטויות, כמו גם התחושות שיגרמו לך מעניין זה, חשוב שתביאי לטיפול. לתחושתי, עוד טרם שהתחלת את הטיפול, נושאים משמעותיים כגון נפרדות, גבולות, אמון , ושליטה, צצים ועולים בקשר שלך ושל אימך.כדאי מאוד להשאיר מרחב לשוחח על העניין ולבדוק אותו מצדדים שונים, מה שפחות מתאפשר, או בכלל לא, אם אימך תבוא לטיפול באופן קונקרטי.
רוצה להוסיף, שגם אם תחליטו שהיא באה, הרי לא תשאר כל הטיפול, ועניין זה ייהיה מדובר בוודאי בהמשך.
בהצלחה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדות שנות.שני יהודיים אותו הדברדינה03/10/2012
שלום אני במערכת זוגית עם בן זוג כשנה וחצי
אנחנו בני 25 .
ושנינו משני עדות שונות לגמריי...
והוא יודע את זה טוב מאוד וגם אני .
אני מנסה לאוהב את עדה שלו.
חשוב להם שאני אתחבר ואכיר את סוג נוהל החיים שלהם ותפילות.(הם לא דתיים) אבל אני לא מתחברת כ"כ לדברים האלה, לא נולדתי לזה. ובכלל אני שייכת לתפילות אחרות כי אני מעדה שונה .
אז למה זה חשוב להם?
הם רוצים להפןך אותי לאחת משלהם?
הרי שנינו יהודים..
והעיקר שאוהבים.
אני יודעת שיש השפעה גדולה מאוד ממשפחה
וזה כואב לי ומפחיד לי אם המשפחה תשפיע עליו
ותגיד לו ..ואללה היא פחות אדם מאמין .וגם מעדה אחרת
איך תסתדרו, זה נורא.. כי אוהבים להכניס אותו לסרטים
לא מוותרת עליו
בלעדיו אין לי ולא ארצה ויתר זוגיות ...
מספיק יש ליטראומה מפעם ..
מה אני יכולה לנוסת?
איך אני יכולה להסביר לו
שאפשר להסתדר ..רק אם רוצים
הוא לא שומר שבת או משהו כזה
שזה יכול להיות כה בעיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדות שנות.שני יהודיים אותו הדבר - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום דינה.
את מעלה בעייה זוגית מוכרת, גם אם העדות זה לא מה שמבחין בינהם. את מדברת על שוני שבמקרה זה הינו עדתי, אשר מועצם כאשר מערכת היחסים מתחזקת והמשפחות נכנסות לתוך התמונה. אכן פעמים רבות יש השפעה למשפחה שאינה תמיד חיובית. המשפחה לעיתים מתקשה לקבל את מי שהינו אחר או שונה מהם, להתאים את עצמה לדפוסים אחרים, מנהגים אחרים, אנשים אחרים. בכך למעשה יש פגיעה בבן המשפחה ובזוגיות שלו.
הדבר נובע מחוסר גמישות ומהקושי בהתפשרות או בוויתור.
אני מציעה לך, אם הזוגיות הזאת כה חשובה לך , למצוא דרך לכבד את משפחת בן זוגך תוך שמירה על עצמך ועל עקרונותייך. הזוגיות היא מסע של למידה וכך גם הריקמה הבין משפחתית שנוצרת. זה לא בריא להתחיל את הקשר הזוגי בעויינות, בהתנגדות, ובתחושה שהמשפחה של בן הזוג מנסה להופכך למשהו אחר.
נסי להבין מה חשוב באמת. באיזה מקומות לא כדאי להתנגח , איפה את יכולה להסביר את עמדתך , את הדברים החשובים לך, ולמצוא הדדיות בתוך היחסים הללו.
זכרי שהמשפחה של בן זוגך הינה חלק ממנו, וכדאי לכם מאוד למצוא מקום נח ומקבל למשפחות המוצא שלכם . להמשך דרך שאינו מלא בעויינות כעסים ומריבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנתקות מסביבהג02/10/2012
שלום,
אני גבר בן 38 שעובר חוויות לא קלות.
בגיל 32 התחלתי להחשף לכך שהסביבה בחיי היא לא סביבה נורמטיבית.
לצערי התברר לי שלמרות שלאורך כל חיי הלכתי לפי הספר התברר לי בגיל 32 שאני נמצא בסביבה לא טובה. החוויה הייתה הדרגתית ולא נעימה וכשרציתי לפנות למשטרה נאמר לי על ידי הקרובים שלי שיאשפזו אותי על פראנויה.
לצערי המצב הולך ומחריף, אני מבודד לחלוטין (אין זוגיות, אין חברים ואין משפחה).
ההתעללויות אותם חוויתי כללו: השפלות, חדירה לפרטיות, פגיעות מיניות, האשמות ועוד.
עם הרוב התמודדתי. אני מבין היום היטב שהאשמה נגדי הייתה כלי.
במהלך השנים התבררו לי שני דברים:
האחד הוא שהמשפחה לא הייתה משפחה נורמטיבית. כלומר הייתי כמעין צעצוע או כלי לפרוק עליו (הכינוי היה "מקל של בית שימוש"). הדבר השני הוא המוכנות להכניס גורמים עבריינים לחיים הפרטיים שלי (חלק מהמסגרת שלא הייתי מודע אליה). מסגרת זו הפכה את החיים שלי למעין סוג של קריירה. ניסיונות שלי לומר שמעולם לא פגעתי באיש ומעולם לא הייתי שייך לסביבה ובקשות חוזרות ונשנות שפשוט יתנתקו ממני לא עזרו.
לפני כמה אופציות:
1. לסיים את חיי (כפי שאבי רמז לי: "מוטה גור היה גבר כי הוא הבין שהחיים שלו נגמרו והתאבד)
2. לפנות למשטרה (לא שמעתי על מקרה שמשטרה התמודדה עם סביבה שאני מתמודד איתה אבל שמעתי שאשפזו אנשים על פראנויה או שנגמרו להם החיים שהתעמתו עם סביבות עבריניות)
3. לחכות, אולי יעזבו אותי.
כיום אין לי קשר עם אבא (נרקסיסט) ואחותי (מקרה יותר קל).
עם אמא הקשר רופף. האם, במידה וכן יקרה ניתוק, האם זה נכון שיש ניתוק מהורים.
האם אין בכך פגם מוסרי?
כואב לי נורא על אובדן החיים שלי עד עכשיו. אני דיי בשלב שנראה לי שעדיף פשוט לוותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקות מסביבה - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום לך.
מהודעתך עולה שחווית חיים ככ קשים של התעללויות נוראיות פגיעות והשפלות. כיום, נראה שאתה עדיין כלוא בתוך המעגל הפוגעני ואינך יכול להשתחרר. אתה מתאר קשר לגורמים עבריינים שאינו ברור מהותו, אך נראה כי מעגלי חייך כבולים בגורמים שפוגעים בך ואינך יודע כיתד להתיר את המעגלים הללו.
אתה מחפש מוצא, כיצד להחלץ ממצבך. אביך הציע לך במרומז להתאבד כסוג של פתרון הירואי ואני רוצה לומר לך שזוהי הצעה נוראית ואיומה. בטח שמגיעה מאביך. אני לא חושבת שאתה רוצה לוותר, כי אפילךו פנייתך כאן בפורום הינה דרך לחפש מוצא. אתה שואל האם להתנתק ממשפחתך? האם להתנתק מהגורמים העברייניים? האם להעזר במשטרה? אני חושבת שאינך יודע היכן קיים השביל עבורך להתחיל את חייך ולא לאבד אותם. אתה גם חושש מהפאן המוסרי של ההתנתקות מהורייך, למרות כל מה שהם עשו לך.
ג. נראה לי שלא עיבדת מעולם את הפגיעות שפגעו בך, והפצעים עדיין מדממים בתוכך. אני מציעה לך לפנות לטיפול בדחיפות , ניתן לפנות בחינם דרך המרפאות הציבוריות, לחשוף את בעיותך, לעבד את פצעייך ולקבל הכוונה ותמיכה בדרכך. זה לא פשוט להתנתק מגורמים מוכרים, גם אם הם פוגעניים, ועל כן אני חשה כי לבד תתקשה בכך ותמשיך לאבד את חייך ואת עצמך.
אל תוותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה ייעוץ,שם שם01/10/2012
אני בת 24 ועד היום לא היה לי קשר זוגי עם אף בחור. קשה לי לנסח את הבעיה שיש לי (כי אני בעצמי לא מבינה אותה), אך כשמישהו מנסה להתחיל איתי אני אוטומטית דוחה את הרעיון להכיר מישהו. זה מן פחד שאני לא יכולה להבין כיוון שבשאר תחומי החיים אני בחורה מאוד פתוחה ובעלת ביטחון עצמי, ניסיתי כמה פעמים להתמודד עם הפחד אבל הניסיונות כשלו. אני מאוד רוצה להיות בקשר זוגי ואני לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה. אין לי שום בעיה עם איך שאני ניראת והמון בחורים שאני מוצאת בהם עיניין מתחילים איתי. הפחד הוא כאשר אני נמצאת עם מישהו אחד על אחד וזה נעשה לאינטימי. אשמח מאוד להכוונה איך אפשר לטפל בבעיה שלי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה ייעוץ, - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום לך...מנסה לדלות משאלתך איזה רמז או קצה חוט שיוכל להתחיל איזה מסע עבורך. את אומרת שכשמישהו מתקרב אלייך, את נבהלת מהקירבה ודוחה את הרעיון להיכר מישהו. שהאנטימיות מרתיעה אותך. הרי יש בקשר אינטימי מעיין חשיפה של העצמי, זאת אולי מהות האינטימיות. שמישהו ייראה את מי שאת באמת. אולי יותר נח לך להציב מידה של שמירה או מרחק וכך לא ייראו? לא ייגלו משהו שאת לא בטוחה בו? אולי זה מביך מידיי? חושפני מידיי? ואולי הביקורת העצמיץת כמו גם הביקורת המושלכת על האחר עולה כאשר מישהו מתקרב אלייך יותר מידיי?
אמרת מעט. אני חשה שייש לך עוד הרבה לומר, ולחשוף ולהעיז להיות באנטימיות. טיפול זה בדיוק המקום לכך, להעיז להיות בקשר אנטימי בסביבה בטוחה, ולאט להבין בעצמך את המחסומים שייש בך שמונעים ממך לחוות קשר ואהבה, אולי להיות חשופה. אולי להיות חלשה. אולי להיות לגמרי את.
אל תוותרי על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג קוגניטיביorama01/10/2012
אני זקוקה לפסיכולוג קוגניטי אך אין לי מידע על משהו כזה.
הייתי מעוניינת בהמלצה לפסיכולוג מעולה בתחום הזה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קוגניטיבי - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012את יכולה להכנס לאתר של אי"טה- ארגון הפסיכולוגים הקוגנטיביים, ולחפש פסיכולוג קוגנטיבי הקרוב לאזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהיוסף01/10/2012
לאחרונה מור אבי הלך לעולמו ומאז אני מרגיש שחס וחלילה חס ושלום אני הבא בתור אני חייב עזרה דחוף אני לא יודע למה זה פתאום בא לי חשוב לציין שאני נער בן 15
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסף
ניני03/10/2012אני לא פסיכולוגית אבל קוראת בפורום ויש לי מעט נסיון חיים.
הרבה פעמים אחרי שמאבדים אדם יקר עולים פחדים, חששות, קשיים ורגשות או מחשבות חדשים ולפעמים גם חרדות.
זה מאוד נורמלי.
אני מציעה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. נראה לי שיוכלו לעזור לך להתמודד עם מה שאתה חווה.
אל תדאג, הכל יהיה בסדר.
בהצלחה
חזק ואמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסף - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012שלום לך יוסף.\
ראשית.. משתתפת בצערך על האובדן הקשה. לאבד אב בגילך שאתה בוודאי עוד ככ זקוק לו, עברת איתו דברים רבים, ולצערך, ככ הרבה תעבור לבדך.
אני מסכימה עם ניני לגבי החרדות והפחדים שעלולים לעלות עקב אובדן. שהם קיימים ומפחידים, גם אם אתה יודע שאינם מציאותיים.
אם אתה חש שהחרדה והעצב מציפים אותך, משבשים את חייך ואינם עוברים גם אני מציעה שלא תוותר לבד עם התחושות ותפנה לטיפול.
אם גם לאמא קשה ואתה חושש להכביד עליה, פנה ליועצת או למורה אליה אתה חש קירבה, פתח את ליבך, והם ידעו כיצד לכוון אותך לעזרה.
שלא תדע עוד צער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ,עזרה.לירון30/09/2012
ההרגשה הזאת של לספר מה עברתי היא המוזרה ..
הרי כתבתי מלא דברים שמפריעים לי והכי קל לקרוא הכל ולהבין את הבעיה ההדרגתית..
נכנסתי לניתוקים ויצאתי מהם בזכות עצמי אבל זה השלב שאני כבר לא שולט בזה כי משהו בחשיבה שלי מאוד כפייתי וטורדני ,מהבחינה של לפחד לא לחשוב כלום ואז לחשוב על דברים גרועים,להגיע לרגיעה בראש ואז לחפש מחשבות ,וכו'
לכן קשה לי להסתכל על הדברים בצורה אובייקטיבית כרגע.
ההיזכרות בעצמי היא מוזרה ולפעמים זה ממש מחמיר החוסר תחשות עצמי ולפעמים אני מחמיר את זה.
לפעמים אני לא מבין למה אני עושה את הדברים יותר גרוע.
אני נאבק בזה ואז מוביל לעצבים וחוסר שקט ודאגהץ
אני לא בטוח במה שאני כותב פה אפילו,הרי יש תיעודים להכל וכתבתי המון דברים והגעתי פה הרבה פעמים לשלווה פנימית שחיפשתי.
אני יכול להגיד מה טענתי ומה חשבתי במשך התקופה האחרונה,ולהסתכל על הדברים בצורה הדרגתית שכל פעם הייתי נכנס לתחושת המת מבפנים ולהתחיל לחשוב אלפי מחשבות שקשורות לפסיכולוגיה ופסיכאטריה שלי,ולצאת מיזה על ידי זה שאני יוצר איזה חיבור עצמי מסויים שבדרך כלל קורה שאני כותב.
קשה לדעת אצלי מה הבעיה כי אני אוהב לחשוב מחשבות מעצבנות,כמו להגיע לאיזה פתרון או רעיון ואז לשמוע קול בראש שמישהו כמו הפסיכולוג אמר לי אותו,אבל גם פה יש את העניין הזה שאני מודע למה שאני יכול לעשות ומרגיש ריק מתוכן אז חושב ככה.
הרי כל הזמן היו מהדהדים פה משפטים של הפרעות,עוד לפני שהגעתי לפה לארצות הברית אני זוכר שהדהד בי איזה תסמין של דה פרסנולזויצה שהרגשתי כאילו הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לירון30/09/2012איטיים ממה שהם,
ופעם אחת באמת קמתי בתחושה מוזרה וישר ידעתי שאני בדה פרסנולוזציה ואז קראתי את זה ונלחצתי..
אבל כל ההיזכרות בי מרגישה פשוט מוזר.
הרי אני לא יכול לדעת מה באמת קרה,ואני מרגיש כל כך מוזר עם ה-אני שלי.
אבל אני לא יכול לדעת עם אני סתם אומר את זה כי אני לא חושב על כלום ולא יודע מה עובר עליי.
זה כאילו לפעמים לא אכפת לי כי אני אומר =אוקיי כל הכבוד אז עכשיו אני לא בחרדה-אבל אז אני לא חושב כלום ואז אומר לעצמי לחשוב על המחשבה הכי גרועה מהר,ואז חושב על זה שאני כן רוצה חרדה ושמה יהיה לי לעשות בלי זה.
אבל גם בזה אני מרגיש חוסר ביטחון בלהגיד את זה אפילו שכשזה קרה כתבתי ,אבל כאילו משהו אצלי בחשיבה הוא מוביל את הדברים ומשהו בקול שיש לי בראש.
הרי בשורה התחתונה אני כן זוכר כל רגע ורגע,ולפעמים בזיכרון שלי אני מסתכל על המציאות כשלילית וכעליי כשלילית כפי שהייתה,אבל הזיכרונות קיימים,ועם זה שבזמן האחרון אני חווה הרבה תחושת דגה וו, ועם זה שאני הגעתי פעם אחת לפני חמישה ימים למצב שאני לא חושב כלום ואז אומר לעצמי בראש מה אני חושב כלפי משהו.
ואז מקבל הודעה מבן אדם בפייסבוק ואז חושב מחשבה מוזרה ואז פה כבר מתצבן והולך לכתוב ואז אני אומר-כל מה שאני עשיתי זה טעות כל זה שישבתי וכתבתי וניסיתי לפתור.
ובטוח בגירסה הזאת.
ואז אומר אחרי כמה ימים -בכלל איךשהייתי לפני שנה שהיה לי לחצים וקצת דברים מוזרים אבל לא היה לי שום תיקון מחשבות ושום קול פסיכולוגי והייתי עושה את הדברים ואת הטעויות בדרךשלי,ויש בזה משהו.
אבל מצד שני היה לי מאוד קשה בטיולים שנתיים כי הייתי כל פעם משנה את ההרגשה שלי וחווה קושי גדול.
הפחד מהפרעת אישיות באמת הוביל אותי פה,למרות ששוב פעם זה מוזר לבוא ולהסתכל ולהגיד -אותי ..זה פשוט מרגיש מוזר,אבל בכל זאת,היה לי פחד מהפרעת אישיות ואותו הפחד הלא מוסבר הוא אולי המפתח לכל מה שקורה ואולי לא.
הרי אין כזה דבר שאני סתם יהיה צריך לבוא ולשבת ולפתור עם עצמי כל כך הרבה פעמים שההרגשה והתפיסת מציאות שלי משתנה,ואז לשים לב לחוסר ביטחון במחשבות ,ואז לחשוב שאני מנותק מהעבר שלי וכו' וכו',וגם הייתי רגיש לסביבה וכל דבר שהיה קורה הייתי מריגש מוזר עם מישהו עצבני לידי,או דברים כאלה הייתי חושב עם עצמי מה אני מרגיש וחושב,
ולא נראלי שהייתי יודע.אבל גם זה לא בטוח.
הייתי בניתוקים רגשיים בהתחלה ובתחושה העמוקה של לא בסדדר שידועה לי מהעבר,והייתי מנסה לתקן את זה על ידי להגיד לעצמי תקבל את עמך ומותר לך להיות קצת ככה וכו',ואולי בגלל אותו קול פיסכולוגי שהיה בי,
זה מה שעשה לי את הבעיה של לדבר לעצמי בראש וזה מה שכבר כביכול ניתק את הראש שלי שמדבר לעצמו מהסביבה,אבל גם זה לא בטוח שזה מה שקורה.
היום הייתי בבית חולים וכתבתי מכתב שכתבתי לשעה לפני עם הסתכלות על החודשיים האחרונים שלי והסבר מה גרם לי להיכנס לדה פרסולנוזיציה,ואז היו עוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון30/09/2012מצבים שאני לא יודע מה אינ חושב על דברים ואז הייתי באוטו והרגשתי בסדר אבל איךשהו אני בסופו של דבר בגלל אותם מצבים שאני צריך לדבר לעצמי,
נראלי שזה מה שקרה,שבגלל המצבים האלה אני יוצא מפוקוס,
אבל זה לא סתם אינ צריך לדבר לעצמי, הרי אני בהתחלה מדבר ואומר אוקיי אז נכנסתי ככה לבעיה ועכשיו זה מסתדר ויש לי את המכתב.
ואז קורה משהו שמוציא אותו מהקו מחשבה הזה.
אבל שוב פעם אני לא יודע מה יש לי וזה משגע אותי ובגלל שאני לא יכול לההיות בטוח בגרסה מסוימת אזה עוד יותר משגע אותי והמחשבות של האיישיות הטיודנית כפיתית שנוצרה בי הם גם מוסיפות,
ואני לאבטוח איך הדברםי קרו ואיך להסתכל על זה בצורה אובייקטיבית,למרות שכל הזמן כל מה שאני שואף עליו
זה להסתכל על הדברים בצורה אובייקטבית והלגיע להבה עם עצמי למה הרגשתי במצב מסויים לא בסדר ולאנוח עם עצמי ואז ככה אני מרגיש יותר טוב אחרי שאני יושב וכותב ומגיע להבנה עם עצמי,
אבל יכול להיות,אני לא בטוח ,שנוצר מצב שיותר מדי הסתמכי על עבודה פסיכולוגית עצמי וזה הוביל לריחוק שלי מעצמי.
כעיקרון היה לי פה רגעים שפתאום הרגשתי הכי אני שיש ושאני מצליח לשדר כנות אמיתית ושכיף לי.אבל כמובן זה מרגיש מוזר להגיד לי היה פה.
גם שאני עכישו יושב לאכול עם אחי או משהו ואז חוזר לאוטו אז אני תקוע מדי בשליליות של המצב שלי וזה כאילו שהלוואי והייתי יכול לחשוב על כמה חבל עליי וכמה אני מפספס וכמה זה רע,אבל אני חושב שזה הנתק הזה שלא נותן לי לצאת מה-לא אכפת לי הזה.
אני יכול לבוא והלגיד עכשיו מה היה עושה לי טוב.אבל אני מרגיש עם זה מוזר להגיד את זה ואני לא בטוח בזה.
אני יכול להגיד מה הייתי חושב אבל גם זה מוזר.אבל מה שהייתי חושב,זה שבאמת הייתי מגיע למצב שאני מרגיש בסדר ואני -אני אבל הקול שהיה יושב לי בראש לא היה יוצא לי-הכל מלהגיד-איזה כיף אני סוף סוף טבעי ואני ואמיתי והכל כל כך כיף ואני באווירת ביטחון.
אבל אותו קול אני חושב,היה בסופו של דבר לוקח אותי למקומות אחרים בהרגשה.
אני לא יודע מה הוביל למה ,אבל אני זוכר שהרגשתי את התחושה הטובה שאני מדבר עליה אבל פתאום שם לב שאני חושב מחשבה כל שהיא כמו-קלטתי שהעלתי את הדימוי העצמי שלי,ואז נזכרתי בבן אדם שקרוב אליי וחשבתי עליו כבעל דימוי עצמי נמוך ושהוא בטח ממציא לעצמו דרכים כמו שאני הייתי עושה,וקיבלתי תמונה שלו בראש כבן אדם עצוב.
ואז הייתי נרתע והולך וכותב ואז כמובן ההרגשה הייתה משתנה.
אבל אני לא יודע איך הגעתי למצב הזה שחשבתי את המחשבה הזאת,כי עם לא עשיתי כלום והקול לא אחריי לזה,והיא פשוט הגיעה,אז זה מה שהיה משנה לי האת ההרגשות.
גם לפני איזה יומיים הגעתי פה לשלווה פנימית תחושה כזאת בבטן טובה למרות כל מה שכבר עברתי וכל החוסר וודאות אני זוכר שאמרתי לעצמי לא משנה מה אני הולך להגיד אחרי זה,זה הדבר הכי אמיתיי שיש ועם אני יחיה ככה לפחות חודש אני לא יצתרך לשבת עם דפים ולכתוב וכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון30/09/2012כי יש לי את השלווה הפנימית הזאת והתחושבה הטובה.
שאיפשרה לי לחשוב יותר בריא.
ואז משהו שינהנ לי את ההרגשה שנראלי הרגשתי שאני לא מדבר בצורה שאני לא מערב רגש,כשאני מדבר עם בן אדם..
ואז קלטתי שמהרגע שההרגשה השתנתה אז לא מצב רע מדי ולא מצב שטוב לי,ורציתי להחזיר את התחושה הטובה אבל אל הלך ואז שוב נכנסתי למחשבות על האובדן עצמי ושאני לא כמו שהייתי שנה שעברה כי אין לי תבנית קבועה שאני חי לפיה.
אני עוד כמה ימים מגיע לארץ בוודאת להתחיל טיפול ומחר אני גם הולך לבית חולים.
אבל המצב עצמו הוא כל כך בעייתי כי אני יודע בפועל ממה פחדתי ומה עשה לי חרדה,אני יודע דברים,אבל לא בטוח בהם כי אני משנה את את הדרך שאני מסתכל עליהם,וגם עכשיו אפילו שאני ישבתי בבית והרגשתי טוב והמחשבה שלי הייתה-בטח פעל איזה חומר מסויים בגוף ,כי הייתה לי הרגשה שכאילו לקחתי איזה תרופה ושפתאום אני רגוע ולא יודע כל הזמן מחשבות כאלה מתחכמת כאלה לא יודע כבר איך להסביר ...ואני אפילו לא בטוח בזה שאני נזכר במה חשבתי ומה אמרתי לעצמי כי אני יודע שיש משהו שאחראי לזה ומשהו שמשחק תפקיד מסויים אצלי בראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון30/09/2012וזה כל פעם קורה וזה כבר משגע אותי שאני רוצה לעשות פעולה ואז אני אומר לעצמי בראש-אוקיי עכישו אני יעשה ככה וככה.ושלא נדבר על זה שאני משחק עם אחי בסוני פלייסטישין ואני שם לב שאני ריק מותכן וממחשבות אז אני כל דבר חושב על המחשבה שלי וכבר אחרי זה דיברתי לעצמי והיה לי את הקול שלו בראש כשדיברתי לעצמי ואז חשבתי על זה שכבר אני אין לי את האני שלי עוד פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון אני מצטער על החפירה.
לירון30/09/2012ויש את הדפרסנולזיצה והחרדה וזה שאני לא יכול לעשות כלום כי אני גם מדבר לעצמי בנוסף להכל
ועם זה אפשר לחיות רגע כמה ימים וגם עם להבין שאולי חלק גדול זה אני הכנסתי את עצמי לדה פרסנולוזיצה למרות שקרה משהו כבר בתהליכי הטיסה עצמה ושאני עשיתי עם עצמי הרבה בודה עצמית
וכל זה זה פתיר בבירור.
רק מה שמדאיג אותי זה האישיות שיש לי הומחשבות והקולות בראש ואיך שאני עושה את הדברים וזה שעכשיו הזיכרון שלי בי לפני כמה ימים ולמעשה בכל רגע נתון הוא מוזר ולא בטוח אני משאר שזה קשור לדנפרכוסנלוזציה
ואני יודע שאפשר לטפל בדרפונצזציה והחרדה ושזה יכול לקרות לכל אחד רק מה שאני רוצה להבין זה הדרך שאני מדבר לעצמי והדרך השיטתית שאני חושב ושאני צריך להגיד לעצמי מה אני חושב ואז להתעצבן ואז לא לחשוב כלום ואז לחשוב על הדבר הכי גרוע זה גם נסבל
אבל יש משהו כללי יותר מיזה שמדאיג אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון אני מצטער על החפירה. - תגובה
אפרת בן שם03/10/2012לירון...
קראתי את הודעותייך ואני חשה כי אתה זקוק למקום להוציא את אשר על ליבך. את המחשבות המטרידות ולא נותנות מנוח, המביאות אותך לחזור עוד ועוד על אותם המעגלים חסרי הפתרון.
זהו פורום הנותן תשובות ספציפיות ואתה מעלה ככ הרבה נושאים. אני תומכת בהחלטתך לפנות לטיפול שם תקבל הכלה מתאימה לצורך שלך שהוא קודם כל באיסוף. בהרגעה. בוויסות של ההצפה שאת החווה. בארגון המחשבות.
זה המקום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות קיומיות טורדניותדוד29/09/2012
שלום, אני בן 18 משרת בצבא (לוחם) והבעיה שלי היא כזאת:
כבר כמה חודשים יש לי מחשבות על עצם קיום החיים, האם כדאי לחיות, בשביל מה לחיות, מה הם החיים לאחר המוות, הכל נראה לי מאד מאד שטחי ביחס לזה.
אלו מחשבות שלא נותנות לי מנוח, לדוגמא: אני עכשיו חייל, אני אסיים את הצבא ואז מה? החיים שלי יעברו למסלול רגיל ובסוף אסיים כמו כולם בקבר.
הכל נראה לי חסר משמעות כי הסוף ידוע וגם יש בי מחשבות שאולי כל החיים האלה הם בסך הכל חלום, אולי מה שקורה עכשיו אינו אמיתי, אולי אין דבר כזה אמיתי, מי קובע מה אמיתי?
מה קורה אחרי המוות, מה יהיה איתי, לאן אעבור מה יקרה.
קראתי על התופעה הזאת קצת והבנתי שהיא קוראת לפעמים בגיל ההתבגרות, אך אני עדיין לא סגור על זה.
אלו מחשבות שמציקות לי כל הזמן ולא נותנות לי מנוח, הייתי מגדיר אותן כמחשבות טורדניות שהייתי שמח מאד להפטר מהן.
אשמח לקבל עזרה/טיפים וחוות דעת על מצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדוד
ניני02/10/2012הי דוד
ביקשת עזרה או טיפ
אז הנה טיפ שלי
אני לא חושבת שהמחשבות שלך הן מחשבות שאתה צריך לסלק מהר ולשאוף פשוט להפטר מהן. נכון- הן לא מחשבות חיוביות או שעושות לך טוב- אבל הן כן איזו שהיא נורת אזהרה שנדלקה ומתריעה על כך שעובר עליך משהו, שאתה מרגיש משהו, או חווה משהו. כדאי להקשיב לזה רגע לפני שמסלקים את זה.
בעיניי חשיבת מחשבות קיומיות היא ממש לא שלילית אלא חיובית נורמלית ומצויינת. אבל (!) אם המחשבות פוגעות בך-מדכדכות או מורידות אותך למטה, גורמות לך לחוש חוסר תקווה או ריקנות, אז כדאי לעצור ולהבין מאיפה זה מגיע. זה חשוב לא להתבלבל בין מחשבות פילוסופיות לבין מחשבות דכאון. נשמע לי שאתה חושב את שני הדברים בו זמנית וזה מבלבל. אבל מה שחשוב כאן הוא מזה עושה לך. אם כרגע זה מוריד אותך למטה לחשוב מאין באנו ולאן אנחנו הולכים- אז זה כנראה לא זמן טוב להתעסק ולהתעמק בזה, ועדיף שתפנה לעזור לעצמך ותשמור את החקירות המעניינות לזמן אחר. כי כרגע התשובות שאתה נותן לעצמך הן שליליות בעיקר- אין משמעות לשום דבר, הכל אותו דבר, מה בכלל אמיתי.. נשמע שהמחשבה שלך הולכת לכיוון מטה. וצריך מהר לכוון לכיוון השני. זה לא אומר לא לחשוב מחשבות קיומיות בכלל אלא כאמור לעצור לרגע ולהשהות את הרעיונות. וגם לנסות להפריד בין המחשבות הקיומיות לרגשות האחרים, לפחדים.- בראש שלנו הכל מתערבב ביחד- או כמו שאמרו יוגים חכמים ממני- 'המוח האנושי הוא כמו קוף שיכור.'
מנסיוני כחיילת לשעבר (בעבר הלא מאוד רחוק)-
הצבא היא מסגרת שנוטה לדכדך. היא מגבילה וסוגרת ולכן מדכאת חלקים בנו-החיילים.
יש אנשים שכל שירותם הצבאי הוא הגשמה עצמית אחת ארוכה. אבל רוב האנשים שמשרתים בצבא סובלים מאיזשהו דיכוי. וזה מאוד הגיוני: בצבא כל מה שאתה מורשה לעשות הוא אחד-להיות חייל. המצב שבו אין לאדם אפשרות לבחור מה לעשות-בין אם זה להחליט מה לעשות ממש עכשיו-לקרוא ספר, לאכול רימון או להחליט לנסוע לגן חיות, לבין להחליט מה לעשות בשנים הקרובות של חייו- כך או כך זהו לא מצב טבעי או הרמוני, אלא מצב כפוי ושמצריך התמודדות מיוחדת שמתאימה במיוחד למצב ה-צבאי הזה.
-תכף המשך-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לדוד
ניני03/10/2012יכול להיות שהרגשות והמחשבות שאתה חווה קשורות בדברים אחרים והצבא הוא רק טריגר בשבילן לקפוץ החוצה.
כך שעצתי לך היא בעיקר לעצור לשנייה ולחשוב מה אתך. מה אתה חש.
ומבחינה פרקטית-מה לעשות-
אני חושבת שאתה צריך לבדוק עם עצמך מה/כמה כבד לך בפנים וכמה אתה יכול להתמודד עם זה ולחשוב גם על איך להתמודד. איזו דרך תהיה לך טובה.
אולי למשל אתה צריך מישהו לדבר איתו פעם בשבוע (מה שמצריך שינוי בתנאי השירות שלך-חמשושים וכו)
אולי אתה צריך לקחת אתך כמה ספרים טובים ולרכז את המחשבות שלך שם? (ספרי פילוסופיה אולי? משהו אחר? אני ממליצה על אהוד בנאי "זוכר כמעט הכל")
אולי ברגילה הבאה שלך תצא עם עצמך למסע קטן ותשתתף בסדנא שתעזור לך להבין יותר טוב איפה אתה.
ויש עוד הרבה אפשרויות.
וברמה היומיומית,
אתה צריך לעשות עבודה עצמית של עידוד ומחשבה חיובית. תתחיל לעודד את עצמך לאט לאט. תתחיל מקטן וזה יגדל מעצמו.
מחשבות רעות או מפחידות הן כמו ענן אפור דמיוני שצריך לסלק בעזרת קרני שמש חמימות דמיוניות (סורי על הציוריות המעט מטופשת). איך תדע שזה סתם ענן אפור ולא מחשבה אמיתית שצריך להתייחס אליה ברצינות? לי יש חוק כזה- אם המחשבה היא שלילית ורעה בלבד וגורמת לי להרגיש חוסר תקווה- זה אומר שהיא לא אמיתית-כי אני יודעת שתמיד יש תקווה כלשהי בעולם ושלא הכל שחור. בעיניי זו האמת. כמו שלא הכל לבן לא הכל שחור. ומזה נובע שאם הראש שלי אומר לי שהכל שחור- הוא מרמה אותי כרגע ואני צריכה מיד להפעיל את מנגנוני הפחדת הענן והברחתו. זה עניין של אימון ואמון. אימון החשיבה החיובית ואמון בעצמך שאתה תמיד תהיה שם בשבילך לעזור לעצמך לנצח את המכשולים הפיזיים, המנטליים והמחשבתיים
ומאוד חשוב-לתת מקום לרגש שלך.
אני מקווה שנתתי לך אי אילו רעיונות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצאת לפומביחסוי27/09/2012
שלום.
אני בן 17 ויש לי בעיה של פחד לצאת לפומבי.
בעבר נטפלו אלי עבריינים ללא שום סיבה בכלל המראה החיצוני שלי, וזה קרה כמה פעמים שפתחתי כבר פחד לצאת החוצה לרחוב. בכל פעם שנטפלו אלי אני הייתי ונשארתי חסר ביטחון.
אני כמובן יוצא כי אני חייב, אני הולך לבית ספר בפחד, אני מנסה לא לצאת אחרי בית ספר חוץ מלצאת עם הכלב, שגם ביציאה עם הכלב יש לי דאגה בלב.
יש לי מן חסימה שאני לא מוכן לשתף את ההורים שלי בזה, לכן אני גם לא יכול ללכת לפסיכולוג. ואני לא חושב שאני יוכל להתפשר על זה.
הבעיה הזאת של פחד לצאת החוצה מונעת ממני לעשות עוד הרבה דברים.
אני אשמח אם ישנם עצות איך אני יכול להתמודד עם הבעיה, כי בעתיד הקרוב אני לא רואה את עצמי מבקש מההורים..
אני חייב להוסיף גם שכמה מהפעמים שנטפלו אלי הייתי בקבוצה גדולה, ולא עזרו לי. אז אם הפתרון הוא 'ללכת בקבוצה' אני לא חושב שבמקרה שלי זה יעזור.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
ניני03/10/2012אני לא פסיכולוגית.
אני מבינה ללבך. זה בטח נורא.
אני חושבת שאין לך ברירה אלא להיעזר במישהו. אני חושבת שאתה חייב-למענך-לשתף בבעיה שלך. הורים, יועץ בבית ספר, חבר מבוגר או מכר, מישהו שאתה יכול לסמוך עליו. אל תשמור את זה אצלך- אתה רק מגדיל את הבעיה ככה- והופך אותה להיות חלק ממך והיא לא- זו לא אשמתך שנטפלו אלייך. זו רק סיטואציה שנקלעת אליה. אל תיקח את זה עלייך-אין לך במה להתבייש
לדעתי אתה חייב לעשות את הצעד האמיץ ולהיעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת לפומבי - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום לך,
אתה עובר משהו לא פשוט. החיים שלך נעצרים בדיוק בזמן שאתה אמור לצאת, להכיר, להיפתח ולא להיסגר כך. זה קשה. מצד שני, קשה לך מאוד להודות שזה מה שקורה, קודם מול ההורים, ואחר כך, מול עצמך. אולי זה מן סוג של תבוסה עבורך לקאות שזה המצב. במקום זה, אתה מנסה לשמור על עצמך, בסביבה הבטוחה לכאורה של הבית, אבל שם יש להניח שהבעיה רק מחמירה. אתה לא זוכה להתנסויות חברתיות חיוביות, וכך רק מתחזקת ההנחה שלך שבחוץ מסוכן עבורך, ושעליך להישאר בבית.
אולי הםניה שלך לכאן היא בעין צעד ראשון להכיר בבעיה. נכון, כאן זה בטוח יותר, כי אתה עושה זאת מתוך הסביבה הבטוחה של הבית, אבל אני מקווה שזו באמת יהיה הצעד הראשון, שלאחריו יבואו נוספים, הפעם בעולם האמיתי.
ממליצה לך בחום לשתף מבוגר. זה יכול להיות מישהו נייטרלי, כמו יועצת ביס. זה יכול להיות מישהו עוד יותר נייטרלי דרך מרפאת מתבגרים באיזור מגוריך, שם מובטחת דיסקרטיות מלאה מול ההורים. ברגע שתתחיל לדבר יותר על מה שקורה לך, כך תתקדם לעבר שינוי אמיתי בחייך. מגיע לך לחיות חיים טובים ובטוחים ואני בטוחה שאתה רוצה בכך. פ ככל תקדים לעשות צעד כדי לקבל עזרה, כך גדל הסיכוי שבשלב מוקדם יותר של חייך תוכל לחיות טוב יותר, ולהינות מדברים שבני גילך נהנים מהם. אני מתכוונת לכל מה שקשור לביטחון שלך, ולא רק לנושא הספציפי של ההיטפלות של אותם עבריינים.
מאחלת לך אומץ ותעוזה, אין בושה בקבלת עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה לבריאותחסוי26/09/2012
שלום
אני בן 17 ובזמן האחרון (שנה וקצת) יש לי אובססיה לבריאות.
זאת אומרת שכל הזמן אני חושב על הנזק של כל דבר שאני עושה ועל ההשלכות הבריאותיות שלו. אני מעביר לפעמים שעות מול המחשב בקריאת מאמרים על תזונה בריאה, איך למנוע מחלות וכו'. אני כל הזמן חושב על איך למנוע את ההזדקנות וקורא כל מיני מאמרים על אנטי אייג'ינג. כל פעם שאני נחשף טיפה לשמש אני נלחץ כי אני יודע שזה מזיק לעור. כל פעם שמישהו שמעשן עובר לידי אני נלחץ וחושב מחשבות כמו "אוף הוא קיצר לי את החיים". זה נשמע טוב ונכון לעשות את כל זה, אבל זה ממש מפריע לפעמים כי זה כל הזמן מטריד אותי ואני כל הזמן מודאג מזה שלא נותרו לי הרבה שנים לתקופת הצעירות, וזה פוגע בחיים החברתיים כי כל הזמן מעירים הערות כמו "תרגע כבר" או "מותר להתפנק לפעמים". ובכלל, כל המחשבה על זה מדכאת לפעמים.
אני לא רוצה להזניח את הבריאות אבל אני רוצה להפסיק עם תחושת המטרד הזאת. למישהו יש הצעות או פתרונות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי
ניני03/10/2012שזה סמפטום לתחושה כללית של חרדה. אתה יודע, פחדים שלנו יוצאים בכל מני צורות.
נראה לי שהכיוון שלך צריך להיות בעיקר למצוא דרך לבטא את הפחדים שלך ובכלל את הרגשות שלך.
אתה צריך לחפש לך איזשהו טיפול שייתן מקום לדברים האלו. אני אישית נגד התיוג הזה שלך מחלות והדבקתן המיידית לתרופות (כלומר-ללכת מיד לפסיכיאטר ולקחת כדורים). זה נכון שלפעמים אין ברירה.אבל לרוב יש ברירה, זה פשוט שכולנו התרגלנו לחפש קיצורי דרך..
אבל אפשר ללמוד את עצמנו קצת יותר-ולהבין מאיפה באות החרדות האלו ולאן אפשר לתעל אותן.(ובעיקר לא לפחד מהן ולהבין שזה נורמלי לגמרי! לא לכל אחד יש התעסקות תמידית בבריאות או נקיון אבל לכל אחד יש *משהו*-כל אחד מבטא את החרדה הפחד ושאר הרגשות שלו בדרך אחרת-או בקיצור-כולם כמעט ללא יוצא מן הכלל- קצת מחורפנים..)
חוץ מטיפול פסיכולוגי, וטיפול קוגנטיבי התנהגותי, יש גם טיפול באומנויות שונות-על טיפול בתיפוף-שמעת? זה ממש טוב!
א.....ל תפחד מהפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובססיה לבריאות - תגובה
ענבל מילר היללי04/10/2012שלום,
כתבתי כאן למטה למישהי שכתבה על חרדה סביב נושאים בריאותיים. ממליצה לעיין גם בזה.
אני חושבת, אם הרגשתי טוב את דבריך בין השורות, שלא מדובר רק על חרדה סביב בריאות, אלא גם על מחשבות מטרידות ומעוררות חרדה סביב הזדקנות, במובן האסתטי. כלומר, מחשבות על המשמעות של להיות פחות אטרקטיבי, פחות אסתטי, פחות בשליטה. אם כן, זה מצטרף לבעיה הראשונה של החרדה הבסיסית לחיים והצורך לשמור עליהם.
אני חושבת שכל זה שווה ברור. ממה הפחד? מה המשמעות האישית של להזדקן, להיות חלש יותר, פחות בשליטה? אלו נושאים גדולים שצריך להבין עם מטפל.
ממליצה לפנות לטיפול שיסייע בפרוק החרדה, ואולי בהמשך גם בהשלמה עם החלקיות והמוגבלות של החיים, של להיות אדם.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)