מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת פסיכולוגיהצביה11/11/2012
יש לי חברה שבזמן האחרון התברר לי שהיא משקרת וממציאה דברים שלא היו ולא נבראו. אני לא רוצה לנתק איתה קשר אבל מאד קשה לי. כל דבר שהיא אומרת לי אני לא יכולה להיות בטוחה שהיא דוברת אמת ואני חושדת שהיא מנסה לעבוד עלי. האם זאת מחלה נפשית? אם כן איזה? מה אני יכולה לעשות? לא יכולה להעמיד אותה על שקריה ולהוכיח אותה! בתודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?
צביה12/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
צביה19/11/2012למה לא קיבלתי התייחסות לשאלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת פסיכולוגיה - תגובה
ענבל מילר היללי22/11/2012שלום צביה, וסליחה שלקח זמן לענות.
ראשית, אני לא ממש מבינה מדוע את חשה שאינך יכולה להעמיד אותה על שקריה. אני חושבת שאולי את חוששת לעשות זאת, לא רוצה להביך אותה, לא רוצה לגרום לאי נוחות ברמה כזו שתוביל לנתק, אבל עדיין זו אפשרות העומדת בפנייך. אני חושבת גם שבהחלט כדאי לך למצוא את הדרך לעמת אותה עם החשדות שלך. תוכלי לבחור בדרך מעודנת ורגישה לעשות זאת, אבל יוקל לך מאוד לאחר מכן. נשמע לי שאת אוגרת כעסים בתוכך ולא טוב להחזיק בקשר שלא יכולה להיות בו תקשורת פתוחה יותר. אולי גם תגלי שמה שחשבת הוא לא בדיוק מה שקורה.
אפשרות אחרת, אם את מרגישה שזה בלתי אפשרי לך, היא ללמוד לקבל את חברתך כפי שהיא, לקחת בערבון מוגבל את דבריה, ולאפשר לעצמך יותר מרחק רגשי, כך שתוכלי להפסיק להיפגע כל כך מכל שקר שלה. מאוד יכול להיול שהשקרים לא נובעים מרצון לפגוע בך, אלא להשקיט משהו אצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
צביה22/11/2012לענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נישואין לאלמןיסמין09/11/2012
שלום
אני נשואה לאלמן יש לו שני ילדים, היו הרבה בעיות בחייו הנישואים בקודמים ז"א עם אשתו שנפטרה עד כדי כך שרצה להתגרש ממנה, אבל היא חלתה במחלת הסרטן, אחרי שהתחתן הוא הפך לאדם שתמיד מזכיר אותה והוא עדיין באבל והוא לא מתייחס אליי כאשתו , מה שאני לא מבינה איך שהוא לא קבל את אשתו כשהיא חייה והוא עכשיו מתאבל עליה. שנפטרה לפני שנתים.
דבר שני שאני רוצה לדעת, יש לו בת בת 3 שנים כשהאם נפטרה הבת הייתה בת שנה ושני חודשים , והוא עד היום תמיד אומר לה אמא שלך נפטרה למרות שהיא אומרת לי אמא . האם הוא מתפקד באופן נורמלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואין לאלמן - תגובה
ענבל מילר היללי12/11/2012שלום יסמין
אני בטוחה שלא פשוט לך לשמוע את בעלך מדבר על אשתו המנוחה כפי שמדבר. אני מבינה שזה עשוי לעורר קנאה או אי שקט, על אך שמדובר בזיכרון ולא מעבר לכך.
אני מניחה שאכן היו לבעלך יחסים מורכבים עם האישה שהתאלמן ממנה, וודאי היו חלקים קשים, אבל... היא בכל זאת אם ילדיו, ואני מאמינה שיש לזיכרון שלה מקום בלבו ובנפשו. במובן הזה, בהחלט הייתי אומרת שבעלך מתנהג באופן נורמלי. הוא רוצה לשמר את הזיכרון של אשתו המנוחה, אם ילדיו, ולא להכחיד אותו. מכיוון שכך, הוא מתקן את ילדיו כאשר הם מראים סימנים ששכחו אותה. עלייך לנסות לראות שהדבר אינו מכוון נגדך, אלא בעד דבר אחר, שאינו קשור אלייך. אני חושבת שעלייך לעבור את הדרך שלך, כדי שנוכחותה של אלמנתו של בעלך בנפשו לא תאיים עלייך כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocdגבי09/11/2012
שלום האם ocd יכול להעלם בשימוש בקנביס ?
ומה ההשלכות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ocd - תגובה
ענבל מילר היללי12/11/2012לא סביר בכלל, אבל לא שמעתי על מחקר בנושא. נסה להעלות שאלה זו בפורום פסיכיאטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעבודהנירית09/11/2012
אני יושבת באחד החדרים בעבודה שלי עם כמה אנשים לפני זמן מה העבירו עובדת אחת מחדר אחר לחדר שלנו מאחר שלא הסתדרה עם האנשים בחדר הקודם.
עד שהיא הגיעה לחדר הנוכחי הרגשתי סביר והיה לפעמים די נחמד עם הרמוניה מאז שצרפו אותה לחדר, האוירה הכללית מבחינתי יותר עכורה ופחות טוב לי.
כאשר הגיע לחדר שלנו קצת חששתי כי הרחתי שהאישיות שלה בעייתית ואני אסבול ואכן צדקתי. יש עוד כמה אנשים בעייתיים בחדר שלנו אבל איתה ממש ממש קשה לי לפעמים אני חוזרת הביתה כאשר ממש ממש רע לי בנשמה בגללה.
ואז אני שוב חוזרת לעבודה מנסה לחייך להעביר דף, לסלוח לה, כאילו כלום לא קרה עד ששוב היא מתחילה.יש לציין שאף אחת בחדר לא בוסית של השניה ואין בינינו יחסי מרות וכפיפות בעובדה.
אני רואה איך היא מחפשת אותי והכל בעניינים אישיים , דעות וכו'. יש גם קטעים בענייני עבודה , בענייני עבודה הצלחתי מהר מאוד להוריד אותה ממני ולהוכיח לה שהיא טועה ושתרד מהר ומיד ממני. וכך היה.
אך בעניינים דעות וכו' היא עושה הכל על מנת לא להסכים איתי בכלום. הבעיה העקרית היא שיש משהו פרטי שאני לא מעוניינת לדבר איתה עליו והבהרתי לה ברמז גס שאני לא מעוניינת אבל היא ממשיכה בשלה, כל כמה זמן היא בכוונה מעוררת את הנושא בכלליות לפני כולם ולפעמים פונה אלי ספציפית בכוונה שוב לעורר את הנושא וזה ניכר שהיא בכוונה מנסה להכאיב לי ולעשות ממני מסכנה, היא נהנת מזה כי משהו אצלה בלב מאוד אפל ושחור. אני ממש לא יודעת מה לעשות איתה, היא הורסת לי את השהות בעבודה, לא נעים לי.
כמו כן היא בחורה שטלתנית,תמיד "צודקת" תמיד יודעת הכל "יותר טוב", מדברת בקול רם על מנת שכולם ידעו שהיא נוכחת ועוד ועוד בקיצור אני מבליגה ומנסה לשדר כל הזמן עסקים כרגיל ולמען הדיוק לפעמים אפילו נחמד עד....... שהיא מראה את הרוע לב שלה ושוב מדברת על נושא כאוב עבורי אבל היא נהנת לפתוח אותו. אני גם בטוחה שמאז שהגיעה לעבודה שלנו היא דואגת גם "ללכלך" עלי עם אחרים. עלי לציין שאני ידועה כבחורה טובה, עדינה וגם עובדת טובה ביותר ואין סיבה נראת לעין שהיא תהיה כ"כ מגעילה כלפי וחסרת רגישות. אין לי מושג מהיכן זה נובע לא עשיתי לה שום דבר רע להיפך כאשר היא שיתפה אותנו בדברים נתתי לה את כל האמפטיה והעצה הטובה שאפשר לתת לבן אדם בסיטואציה הזו. יכול להיות שהבעיה שלי איתה נובעת מכך שהיא ניסתה להתקרב אלי ושאני אפתח יותר ואני מאוד מראה הסתייגות ולא ממש מספרת לה דברים.אבל כל זה לא מצדיק אכזריות ,חוסר רגישות ובעצם רוע לב כלפי.
לא ניראה לי שיש עצה טובה לתת לי אבל אם יש , אשמח לקבל, אני מצטערת שהכל מאוד כללי אבל אין ברירה לא רוצה לחשוף פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעבודה - תגובה
ענבל מילר היללי12/11/2012שלום
נשמע שהכניסה של הבחורה הזו לחייך קשה לך מאוד. יש לה כוח רב והשפעה, כפי שאת תופסת אותה, ומרגישה מולה לעיתים קרובות חסרת אונים, לא מסוגלת להתגונן. לעיתים קורה שבחיים אנו נתקלים באדם כלשהו, שמפגיש אותנו עם חוויות לא פשוטות, מוכרות, והדבר מתחיל להפעיל אותנו, קשה מאוד לקחת מרחק, לחוות את הדברים בפרופורציות המתאימות, וכמובן שזה מעורר מצוקה גדולה. אני חושבת שזה מה שקורה לך עם הבחורה הזו. אחרת, היית יכולה להתגונן טוב יותר. למשל, לפנות למעבידים שלך, לבקש העברה למקום אחר, להעמיד אותה במקום, להתעלם ממנה עד שתתייאש, וכיו״ב. העובדה שאינך מצליחה לעשות זאת מרמזת שיש כאן. מפגש לא פשוט, גם במובן הפנימי, למרות שאני מבינה שזו בהחלט לא בחורה קלה. גם לפנייך, נפגעו ממנו קולגות.
מציעה לך לברר עם עצמך מדוע את מרגישה כל כך חסרת אונים מולה, והאם יש לך סיבות מוצדקות לחוש ככה. יש לך את המוניטין שלך בעבודה, את מוערכצ מקצועית, מדוע את נותנת לה לרדת כך לחייך? אם תצליחי למצוא תשובות בכוחות עצמך, אולי תסיקי שבכל זאת, יש פתרונות טובים יותר מהימנעות חוזרת ממפגש איתה והליכה בין הטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגבי09/11/2012
שלום אני רוצה להבין משהו לגבי עצמי
אני בן 32 סובל מסכיזופרניה ומטופל ברספרדל ואסטו
איך שאני זוכר את עצמי בשנים האחרונות תמיד היו לי בראש מחשבות ( מאז שחליתי ) שכדי למות רק שם יהיה טוב , אני אמנם לא ניסיתי משהו כזה אבל תמיד זה בראש שלי ( לא כוונות אובדניות ) אני רוצה להבין אם זה חלק מהמחלה , או שזה חלק מהיאוש שאופף את המחלה .
במקום להתמודד עם הקשיים שיש לי אני שוקע למחשבות על מוות .
אני יציין שלא הייתי בטיםול פסיכולוגי לאחרונה מאז האשפוז לפני ארבע ויותר שנים .
האם משהו דפוק אצלי במוח ?
אני לא יודע איך לצאת מהמחשבות האלה .
אם יש לכן עצות אני ישמח לשמוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
נירית09/11/2012שלום לך,
לדעתי אתה צריך להתייעץ עם פסיכיאטר או זה שמטפל בך או אחר.
אתה הרי מטופל תרופתית, אולי צריך לתת לך כדור שישפר גם את המצב רוח שלך ושייתן לך רצון לחיות ולא לחשוב על המוות כל הזמן.
יש לך את מחלת הסכיזופרניה שהיא מחלה כמו כל מחלה פיסית אחרת ואתה צריך להיות בטיפול ומעקב תמדיים ועם כדורים.
אין שום סיבה שלא תדבר עם הפסיכיאטר שלך גם על הרצון למות.
תנסה להרגיש טוב עם הכדורים ולהיות מאוזן ואם לא שיחליפו לך כדורים.
אני מאחלת לך שתהיה חזק ושתרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייל.09/11/2012
קצת רקע: אני בת 25 נשואה כמעט 8 שנים עם ארבעה ילדים. אוהבת את בעלי והוא אותי אך יש בינינו קשיים. הרבה קשיים. בגדול מה שאני רוצה להגיד זה שאני מרגישה שאני דפוקה כי אני צריכה ללכת לאיזה 1000 אנשי מקצוע. בקטן- קשה לי!!! 2 הבעיות הכי גדולות שלנו הן 1.חוסר חשק מיני לחלוטין (וטראומות כאלו ואחרות שקשורות בגניקולוגיה אך משפיעות על הסקס) ו2. שהבאתי לעולם ילדה שאני לא יודעת מי האבא שלה. מעבר לכך יש את הדכאונות שהיו לי אחרי כל לידה, האובדן של אבא שלי שבעקבותיו(האבל) ישבתי בבית והתמכרתי לצ'ט שבעקבותיו בגדתי בבעלי. היחסים שלי עם הילדים שלי חוץ מעם 2 הקטנים לא משו...שילוב של- אני עצבנית וחסרת סבלנות ולהם יש פה בלע"ה. בעלי עובד 12 שעות ביום ומגיע הביתה ב-6 וחצי בערב. קשה לי.אני מרגישה לבד. שכל המטלות עליי. שאי אפשר לסמוך עליו בכלום כי הוא פשוט לא נמצא. אני מרגישה שלא בשביל זה התחתנתי איתו. אין יום שאנחנו לא רבים, שאני לא בוכה. אם הוא טיפה מאחר אני מתפרצת.שום דבר שהוא עושה לא מספק אותי. כאילו, למה אני שונה משאר נשות ישראל??? למה כ"כ קשה לי???? ואני אפילו לא יודעת במי להתחיל, איזו עזרה לקבל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש הרבה בעיות
נירית09/11/2012שלום לך אלמונית,
את כ"כ צעירה ובאמת הרבה בעיות. לא ניראה לי שהפורום הזה יכול לעזור עם בעיות כאלה. אני מבינה שהתחתנת בגיל 17 ? האם את מהמגזר הדתי?
האם בעלך יודע שילד אחד הוא לא שלו? זו בעיה בפני עצמה. אם הוא לא יודע אולי לא כדאי לספר לו אלא רק כאשר הילדים שלך יגדלו....
גם אין חשק מיני גם תראומה גניקולוגית, גם הרבה ילדים בגיל צעיר, גם הבעל הרבה לא בבית אכן הרבה בלגן.
האם את עובדת? אם לא אוךי כדאי שתמצאי עבודה או בעוד כמה שנים שהילדים יגדלו ואז תהי עצמאית....
צריך שאיש מקצוע ימקד איתך את כל הבעיות ותנסו לפתור על בעיה.
בהצלחה ותזכרי שעם על הקשיים את עדיין צעירה ויש לך זמן לנסות לשנות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה....
ל.13/11/2012שלום ל.
באמת הרבה מאוד קשיים ובעיות. את אומרת שאת בת 25 ושאת מגדלת רוב הזמן לבד 4 ילדים. העומס עלייך הוא עצום וכל מה שכתבת על עצמך, שאת חסרת סבלנות, בדיכאון, חווה קושי עצום, מתוסכלת הוא מובן והגיוני. את אכן שונה מרוב נשות ישראל כי הקושי האובייקטיבי שאת חווה הוא רב הרבה יותר. אני מניחה שאת מגייסת את העזרה שאת יכולה לגייס ועדיין זאת טיפה בים.
לגבי יחסייך עם בעלך והקשיים עם הילדים. הייתי מציעה לך לפנות לטיפול משפחתי אותו אפשר לקבל ללא עלות דרך שרותי הרווחה באזור מגורייך. בטיפול אולי ניתן ייהיה לעבד את המתיחויות שייש לך עם בעלך ועם שני הילדים הגדולים ולחיות טוב יותר כמשפחה. הילדים הגדולים יכולים אף למצוא מקום במשפחה לא רק כמכבידים עלייך וחצופים אלה גם כמסייעים לך במטלות החיים. במשפחה כזו מורכבת זה מחוייב המציאות וגם נותן לילדים כח ואחריות.
לגבייך, אם את חשה שאינך מסוגלת לתפקד, שאת מטמוטטת, את יכולה גם כן לפנות לרווחה ולקבל שיחות וייעוץ או לחילופין למרפאה ציבורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה.... - תגובה
אפרת בן שם13/11/2012שלום ל.
באמת הרבה מאוד קשיים ובעיות. את אומרת שאת בת 25 ושאת מגדלת רוב הזמן לבד 4 ילדים. העומס עלייך הוא עצום וכל מה שכתבת על עצמך, שאת חסרת סבלנות, בדיכאון, חווה קושי עצום, מתוסכלת הוא מובן והגיוני. את אכן שונה מרוב נשות ישראל כי הקושי האובייקטיבי שאת חווה הוא רב הרבה יותר. אני מניחה שאת מגייסת את העזרה שאת יכולה לגייס ועדיין זאת טיפה בים.
לגבי יחסייך עם בעלך והקשיים עם הילדים. הייתי מציעה לך לפנות לטיפול משפחתי אותו אפשר לקבל ללא עלות דרך שרותי הרווחה באזור מגורייך. בטיפול אולי ניתן ייהיה לעבד את המתיחויות שייש לך עם בעלך ועם שני הילדים הגדולים ולחיות טוב יותר כמשפחה. הילדים הגדולים יכולים אף למצוא מקום במשפחה לא רק כמכבידים עלייך וחצופים אלה גם כמסייעים לך במטלות החיים. במשפחה כזו מורכבת זה מחוייב המציאות וגם נותן לילדים כח ואחריות.
לגבייך, אם את חשה שאינך מסוגלת לתפקד, שאת מטמוטטת, את יכולה גם כן לפנות לרווחה ולקבל שיחות וייעוץ או לחילופין למרפאה ציבורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבהחשיבה08/11/2012
הבנתי את הבעיה שלי,הרי כשאמא שלי מבקשת ממני לעזור לה לקום מהמיטה ,יש שתי אופציות,
או שאני הולך לעזור לה לקום,ואני מרגיש שאני לא צריך לחשוב ,אלה פשוט עושה את זה,
או שאני מרגיש איזה לחץ טורדני או לחץ מחשבתי או לחץ בראש,או פשוט תחושה של חוסר שקט בראש ושמשהו חסר בראש,
ואז אני ינסה או יבדוק עירוב של חשיבה שזה אומר לדבר לעצמי בראש,וזה יכול להיות להגיד לעצמי דברים מעצבנים ודברים מעצבנים סתם תוך כדי,וזה יכול להיות דברים מעצבנים אפילו כלפי אמא שלי,העיקר לגרות את החשיבה,
ולתת לדברים לעבור דרך החשיבה.
זה כמו איזה ג'וק בי שאני מרגיש שהוא לא תמיד קיים,פחות קיים כשאני רגוע,וזה כאילו להוסיף מילים לחשיבה ולעורר דיבורים בראש,וקול טורדני בראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודע שלא מקבלים פה טיפול ,אבל..
חשיבה08/11/2012השאלה היא האם לפחות שהמצב השני קיים,להגיד לעצמי שהבעיה היא המצב הזה ושיש מצב אחר שהמצב הזה לא קים(המצב הראשון שבו אני לא חושב)..?משהו בסגנון הזה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודע שלא מקבלים פה טיפול ,אבל.. - תגובה
אפרת בן שם10/11/2012שלום לך...
לא ממש הבנתי את המצב עליו אתה מדבר שאמך זקוקה לך לעזרה לקום מהמיטה. האם היא מוגבלת ואתה נאלץ לסייע לה? האם זה מכביד עלייך? האם אתה מרגיש שזה מעיק עלייך? אני מנסה להבין מאיזה סיבה בקשתה של אימך גורמת לך לחוש רגשות עזים של כעס והתנגדות. רגשות איתם אתה מנסה להלחם דרך המחשבה ולשכנע את עצמך שהמצב אינו קיים? אני חשה כי אתה מחפש עזרה למצוקה בה אתה שרוי ואולי אפילו גורם לך בלבול ואתה מתקשה להעבירה בצורה ברורה... נראה לי כי קורה משהו בינך לבין אמך בתוך מערכת היחסים שאתה חש כלפיו תחושות סותרות מחד הצורך לעזור מאידך כעס שזה מעורר... אולי מצב זה שווה בדיקה שלך והתבוננות פנימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדוגמה עם אמא
חשיבה13/11/2012הקטע הוא שאמא שלי זה רק דוגמה,אני מדבר שבי קיים איזה משהו שגורם לי לרצות לסתור את עצמי,אפילו שאני יהיה בסיטואציה שחבר שלי ירצה לספר לי משהו ואני ירגיש שהרוב הרגשי אצלי ירצה לסתור את עצמי וליצור איזה משהו טורדני ומחשבות מעצבנות בראש.מדובר בבעיה טורדנית,והלכתי לפסכילוגית והיא כל הזמן אומרת לי שאני במשבר ואני צריך לקבל תרופות ושבינתיים אין אבחנה,וחשבתי לקבל עצה או שתיים איך לשמר את האהבה והחיבה שבי לדברים כמו לעזור לאמא או לדבר עם חברים ופשוט לא לערב את הדבר הטורדני הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קיים
חשיבה13/11/2012זה קיים כל שניה ושנניה בי לנסות וליצור איזה הרס או התעללות מחשבתית בי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסמוך על בן זוגייפעת08/11/2012
אני בת 18 ויש לי חבר קבוע קצת יותר משנה. יש לי קושי רב לסמוך עליו . אני נפגעתי בעבר מבני זוג קודמים בעבר (בגידות , יחס נוראי וכו).אך בהתחלת מערכת יחסים אני לא ממהרת לשפוט ולחשוד . אך איתו זה שונה , בהתחלה כן לא שפטי אבל מערכת היחסים שלנו אז, לא הייתה טובה במיוחד וניפגעתי ממנו פעמים רבות כנ"ל מצורת התייחסותו לבנות אחרות, בנוסף היו לו חברים שפגעו בו וניסו להפריד בנינו אך הוא שם קץ לחברות הזו כי לטענתו (שאני מסכימה ) שאם חברים כאלה לא צריך אוייבים. מאז הוא השתנה מקצה לקצה כיום הוא מכבד אותי טוב אלי והוא הופך אותי למלכה. אך עדיין יש לי מן סוג של מחסום. השבוע הוא בדיוק טס למשלחת לפולין ומאז אני עצבנית מדוכאת יש לי חלומות על בגידה ,ריבים ופרידה וזה פשוט מטריף אותי , לא נותן לי לישון או לתפקד. אני בטוחה במאה אחוז שלא יקרה כלום אבל זוהי מחשב שמשגעת אותי ולחברי אין ממש פתרון או איך לעזור לי . לפעמים אני מרגישה שהבעיה הזו קצת מעיקה עליהם ושאין לי ממש אוזן קשבת. אשמח לעצה , תובנה כל דבר .
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמוך על בן זוגי - תגובה
אפרת בן שם12/11/2012היי יפעת...
את מעלה נושא לא פשוט הקשור לאמון במערכת יחסים. נראה כי פגיעות שעברת בעבר גם מבני זוג קודמים וגם מבן זוגך הנוכחי מקשות עלייך לסמוך עליו כאשר את אינך לידו. למרות שכעת הוא מתייחס אלייך כמלכה ואף חתך מערכות יחסים עם חבריו שהיה בהם לפגוע במערכת היחסים שלכם, האמון עדיין לא שוקם במלואו. נראה כי במיקרה הזה, תקשורת פתוחה בינכם הינה הכרחית לשיקום האמון שנפגע. אין מנוס מלבד לשתף אותו בתחושתייך , בתיקווה שיוכל להכיל את חששותייך ולהפיגם. אם את סבורה שהבעייה היא אצלך ואינך יכולה להתמודד עימה והיא גורמת לך סבל בחייך אולי כדאי לך לפנות לטיפול עמ לעבוד על נושא נתינת האמון בחייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוגית/07/11/2012
אני רוצה ללכת לפסיכולוגית...אני צריכה מישהו לדבר איתו ולהוציא את כל מה שיש בי..
השאלה שלי..אני בקופת חולים מכבי..שם זה כרוך בתשלום או שזה בקופה?
עדיף ללכת לפרטי?האם זה יקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגית - תגובה
אפרת בן שם12/11/2012טיפול ללא תשלום ניתן לקבל במרפאה ציבורית בקרבת ביתך. הקופה מסבסדת את הטיפול אך מדובר בעלות מסויית ולמספר מצומצם של פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ocdחסוי07/11/2012
היי קודם כל אני בת 12 ורציתי לשאול אתכם:זה התחיל בזה שאתמול באו אלינו לבית אחותי הגדולה ובעלה ואחיינית שלי לישון אצלנו כי הם גרים ביחידה ואמרו להם שמסוכן לגור ביחידה הזאת אז הם הגיעו לגור אצלנו ואחותי הגדולה (בת 25) אומרת לי גם אתמול וגם היום וכל החיים שלי שאני זבל שאני חרא של ילדה היא הגיעה ותפסה בעלות על הבית שלי על החדר שלי וגם על ההורים שלי הם מתנהגים אליי כאילו אני לא הבת שלהם כאילו אני איזה ילדה מאומצת שהגיעה למשפחה בגלל איזה טעות של מישהו ואני ואחיינית שלי שיחקנו מאוד יפה רקדנו שרנו צפינו בטלוויזיה ציירנו וקראתי לה סיפורים ואחותי התעצבנה שאני והיא לא רבות כי היא אוהבת שאני ואחיינית שלי (הבת שלה) רבות כדי להאשים אותי שאני זבל שאני חרא שאני מילה שאני אפילו לא רוצה לרשום אותה והיא מתחילה באותיות "זו" והיא אמרה לה לא להתקרב אליי כאילו אני מצורעת או חולה במשהו מידבק ואמרה לה שיש לי כינים ואני הכי נקייה בעולם כל הזמן שמה בושם ומתקלחת פעמיים ביום אני לא מבינה את זה איך אני חושבת יודעת ומאמינה שהחברות בבית הספר יותר טובות מהמשפחה דרך אגב אחיינית שלי בת 5
ואני בת 12 בקיצור זה התגלגל לזה שאחותי קיללה אותי שאני לקחתי עוגייה שיש בה סוכר ושבטעות הלכתי איתה על הרצפה אז מהר הלכתי לשולחן בשביל שלא ייפול כלום ובאמת לא נפל פירור והיא התחילה לצרוח ולהרים את כל השכונה שאני זבל חרא מגעילה דוחה גועל נפש חולה שצריכים לאשפז אותי בבית משוגעים ושאפילו שם לא יצליחו להתמודד איתי שאני צריכה ללכת לבית כלא לנוער וכו' אז ברחתי וטיילתי בכל העיר והתכוונתי ללכת לבית של אחותי השנייה היא לא משהו אבל היא יותר טובה מהאחות בת ה25 היא גרה בעיר אחרת ולבסוף חזרתי הביתה עכשיו בגלל שאמא שלי אמרה שאחותי הרעה בעלה ואחיינית שלי עזבו את הבית אז חזרתי ואז אבא שלי חזר לעבודה והם רוצים לנקום בי על מה שעשיתי שגללי אחותי עזבה את הבית ועכשיו הם רוצים לקחת לי את הדברים הכי יקרים לי בחיים שבלעדיהם אני לא ישרוד אלו הכלבים שלי ועכשיו אני כותבת לכם וברגע זה אני בוכה בלי הפסקה נמאס לי אני רוצה לברוח מהבית הזה אז השאלה שלי אליכם מה אתם אומרים כדי לי לברוח מהבית?
תודה שהקשבתם להתפרקות שלי ולחפירות שלי לילה טוב!!! אשמח אם תענו לי על השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
חסוי07/11/2012הולכת לספיכולוג באופן קבוע פעם בשבוע והוא אבחן אותי כחולה אוסידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocd - תגובה
אפרת בן שם12/11/2012שלום לך ילדה בת 12...
זה פשוט מזעזע מה שאת עוברת. אף ילדה בעולם לא צריכה לספוג את המילים הנוראיות שאת סופגת. את היחס המזעזע ואת התחושה שאין מי ששומר עלייך, גם לא הורייך.
אני לא מבינה מה גורם לאחותך להתנהג כך. כנראה מדובר בבעייה עמוקה משל עצמה.
אני מבקשת ממך, לא להשאר לבד עם מה שקורה לך. בריחה מהבית אינה פתרון ובתור ילדה בגילך זה מאוד מסוכן. את יכולה להפגע באופן שאין ממנו תקנה. את נשמעת לי מספיק נבונה ומודעת לכל הסכנות שעלולות לארוב לך.
אנא ממך. פני למורה שלך. ליועצת בית ספר, לאמא של חברה שאת סומכת עליה. ספרי לה את מה שקורה לך ותבקשי עזרה. את ילדה ועל כן אינך אמורה לדעת איך לפתור את המצב. את בגיל שהגדולים אמורים לדאוג לך ונראה שהם אינם עושים זאת כראוי. במקרה כזה יש חוק במדינה המגן על קטינים וזו זכותך לחוש מוגנת וראוייה ולא מושפלת בביתך.
מקווה שתעשי מה שהצעתי...
מחזקת אותך.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהocd - תגובה - תגובה
אפרת בן שם13/11/2012רק עכשיו ראיתי שאת הולכת לפסיכולוג פעם בשבוע. כך שזה מרגיע אותי שאת לא לבד עם כל מה שקורה לך ואני שמחה שייש לך מקום בו תוכלי להוציא את כל הקשיים שלך ולקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבניר07/11/2012
אני סטודנט שנה א בתל אביב.
הבעיה היא שיש מישהו בכיתה שלי ממש מעצבן.
הוא "מתקן" אותי כל פעם שהוא חושב שאני טועה.
הבעיה היא שכשזה קורה אני מתווכח איתו ואז מרוב עצבים אני באמת טועה ואז הוא מרגיש טוב עם עצמו ושהוא "שולט בחומר".
מה שמרגיז זה שהוא במהלך השיעורים שואל את השאלות הכי "מפגרות" ואני כמובן לא נוהג כמוהו ו"מעיר" לו. מה ניתן לעשות? זה ממש מרגיז, אני לא יכול ללמוד בחופשיות בצורה כזו. תודה על העזרה. אציין שאין לי אפשרות לעבור כיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבינה ומזדהה איתך
נירית09/11/2012שלום ניר, אני מבינה אותך, לא חסרים "נשמות טובות" בכל מקום הרוע מסביבנו אכן קיים.
לצערי, תתקל ברוע לב בכל מקום. אלה החיים. אותו סטודנט שמציק לך כנראה הוא בן אדם יהיר ביותר שמרגיש טוב עם עצמו רק כאשר הוא כביכול מוריד מישהו אחר גם אם הנמכת האחר היא בסיטואציה לא צודקת ולא נכונה.
מאנשים כאלה כדאי רק לתפוס מרחק. ואני מבינה שבמקרה שלך זה בלתי אפשרי.
אז תנסה כמה שפחות להיות בקשר כלשהו איתו, לא בשיחה ולא בחיוך אם זה אפשרי,
פשוט להתעלם ממנו ןתחיה בתקווה ששנה הבאה לא תראה אותו יותר.
מצד שני אולי זה אפשרי לנסות להיות נחמד אליו ולהיות חיובי אליו ואז הוא יניח לך.
קשה במקרים כאלה לדעת מה לעשות. ןלפעמים הזמן עושה את שלו. ויבוא יום ולא תראה אותו יותר. בנתיים תהיה חזק.
הוא הרי מנסה לגרור אותך לריב או להראות כמה הוא חכם ממך, מה שלא בהכרח נכון א אל תתן לו את התענוג הזה. אולי תהיה סופר אדיש איתו. או ההפך תנסה להתיידד איתו.
ייתכן שאתה מקרין או חולשה ורישות או חכמה יתרה. אם חולשה ורגישות אז יש :"נשמות טובות" שמזהים חולשה ונהנים בצורה סדיסטית להתעלל בחלשים וזה רוע , ואם כך תראה חוסן וחוזק ואל תתן לו להשפיל אותך. אך בצורה אסטרטיבית.
אם אתה חכם הוא לא יקח ממך את חכמתך, ובגלל שהוא כ"כ שחצן ורע שיחנק מרוב קנאות.
הלואי שאנשים רעים יקבלו את שמגיע להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב - תגובה
אפרת בן שם12/11/2012שלום ניר...
אכן בעייה מעצבנת ומטרידה ונראה כי ככל שהזמן חולף, כל אמירה קטנה כבר מקבלת בולטות בסיפור הזה. כמובן שהעובדה שאתה באמת טועה הופכת את העניין ליותר ויותר מתסכל ומעצבן, במיוחד לראות אותו ככ מרוצה מעצמו.
העובדה שרוב הסיכויים שלא תוכל לשנות אותו (אלה אם כן לדבר איתו יכול לעזור?)כנראה שאין מנוס מלעשות את השינוי בעצמך כשינוי פנימי. העבודה צריכה להיות מכוונת אל מול העצבים שהוא גורם לך. תנסה לדמיין שאתה יכול להנמיך את ה"רעש" של הערותיו.. ממש כמו בכפתור של ווליום, פחות ופחות לשמוע. לעיתים עוזר גם לדמיין שאתה עובר לתחנה אחרת שהוא מדבר ואז קולו נשמע מקוטע ולא ברור... זוהי עבודה קוגנטיבית, מחשבתית לשינוי תפיסתי של הערותיון אלייך. כאילו שהמסננת דרכה עובר המידע אודות הערותיו, הופכת צפופה יותר ופחות חדירה עבורך.
דבר נוסף שכדאי לך לבדוק קשור לביקורתיות שלך. הרי אם אתה לומד בכיתה, יש מגוון של אנשים ודעות ורמות של משכל. כמה קשה לך לשאת אנשים שהם שונים ממך ומדוע שאלותיו ה"מפגרות" ככ מטריפות אותך ולא יכולות לעבור ליידך כ"עוד שאלה מפגרת..." לא נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוג מאזור חיפהליהי07/11/2012
שלום רב אובחנתי כסובלת ממאניה דיפרסיה לאחר ארבע דיכאונות מאוד קשים שכללו אשפוז. כעת כבר תשעה חודשים בדיכאון קשה ולא מוצאת פיתרוןץ אשמח להמלצה לפסיכולוג קליני, פסיכותרפיסט המתמחה בהפרעת מניה דיפרסיה מאזור חיפה רצוי דרך קופ"ח או מסובסד עקב בעיות כלכליות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לפסיכולוג מאזור חיפה - תגובה
אפרת בן שם12/11/2012מצטערת... אין לי המלצה ספציפית. יכולה לבדוק באתר שנקרא בטיפולנט בו בודקים את ההסמה של הפסיכולוגים השייכים לאתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי נמוך מאודחסויי04/11/2012
שלום, מגיל קטן הייתי כל הזמן ביישן, היו ל רק 2 חברים שגם הם היו ביישנים, לא הייתי מצביע בשיעורים והייתי שותק כל הזמן.
כל חיי הייתי ביישן וגם עכשיו, אני בן 22 והמצב מרגיש לי ממש גרוע...
אני פוחד ללכת לספר וגם אם כן אז אני יחשוב על זה כל היום ויתארגן שעה לפני, בכל החיים שלי אף פעם לא לקחת מונית לבד, אני כל הזמן בחדר שלי במחשב, אני לא מסתובב בשום מקום.
לפני חצי שנה התחלתי לעבוד(אחרי שכנועים רבים מצד ההורים) והייתי ממש בלחץ, והיום כשאני בעבודה אני עדיין חושב כל הזמן מה העובדים האחרים חושבים עליי ואני קופא כשבעל הבית מתקרב.
אני לוקח שיעורי נהיגה(שיעור 10) וזה פשוט סיוט, כי 24 שעות לפני כל שיעור אני לא יכול להפסיק לחשוש מהשיעור! ושעה לפני השיעור אני בחרדות...ואני דיי טוב בנהיגה...אני פשוט לא רגיל להיות ליד אנשים.
אני צריך מכם עזרה, איך אני יכול לשפר את הביטחון העצמי שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי
THE MAN04/11/2012קודם כל תחייך! אתה צעיר !
יש המון דברים שיכולים לעזור לך. צריך להפריד בין הצד המנטלי לצד הפיזי.
בצד המנטלי זה מה שעובר לך בראש במהלך היום ובכל מיני סיטואציות. למשל, הקטע הזה שאתה מפחד לנסוע במונית לבד. למה? יש לזה סיבה הגיונית? לא!
יש לי רשימה ארוכה של דברים שיכולים לעזור לך - סרטים, ספרים, הרצאות. אבל לפני הכל- אתה צריך לרצות את זה יותר מהכל. לשפר את עצמך הפנימי.
אתה תצליח להשתפר רק אם ממש ממש תרצה את זה. לפני שתלך לישון תדמיין את עצמך ווינר בהכל. אל תחשוב שלילי. תחשוב מה אתה כן יכול להיות. איך אתה רואה את עצמך במצב האידיאלי.
זה הצד המנטלי על קצה המזלג. הצד הפיזי מבחינתי הוא המראה החיצוני- איך שהסביבה רואה אותך ואיך אתה מושפע מזה.
בן אדם שמתאמן ונראה חטוב- הסביבה תראה אותו כמי שאכפת לו מעצמו. שמעריך את עצמו. אני לא אומר שזה חובה- יש כאלה שמנים\ רזים שיש להם ביטחון- אבל זה יכול מאד לעזור. בכלל, מסגרת אימונים יכולה לשפר המון את איכות החיים.להכיר אנשים חדשים (בחדר כושר, בחוגים למינהם).
דבר נוסף- בזמן ספורט מפרישים כל מיני חומרים מהמוח שגורמים לשינויים בהתנהגות. בטח שמת לב שאחרי פעילות כל האדרנלין שמוזרם בגוף ואדנרופינים מופרשים- גורמים להרגשה של כיף.
דוגמה קטנה שאני ממש רוצה שתראה - סוזן בויל. מי שזילזלו בה וגלגלו לה עיניים אחרי שהיא אמרה שהיא בת 47 ( ולא נראית הכי טוב בעולם ) חייכה והראית לכולם מה זה ומי היא באמת.
ניסיתי לתת לך רקע מאד כללי על מה שאתה צריך להתחיל ממנו. זאת דרך ארוכה שאין לה סוף. אבל יש מה לעשות- והרבה. אז קדימה.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטחון עצמי נמוך מאוד - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012שלום לך בחור חסוי.
אני קוראת את הודעתך שגם כאן אתה מסתתר וחשה איך החרדה משתקת את חייך במשך שנים כה רבות. אני מקווה שאתה מודע לכך שאתה סובל מחרדה, אולי אף חרדה חברתית, וכל ילדותך וזהותך התגבשה בצל החרדה. במקביל גם הדימוי העצמי שלך עוצב על ברכי החרדה.
אני מאוד מקווה שאתה מטופל בהווה ובעבר, יש היום דרכים רבות להקל על חרדה. הטיפול המייטבי הינו טיפול תרופתי מרגיע ושיחות טיפוליות המשלבות את הגישה הקוגנטיבית התנהגותית (cbt). כמו כן, יש קבוצות למבוגרים העוסקות בחרדה חברתית אותן אתה יכול לחפש ברשת.
אתה בתחילת חייך הבוגרים, כלוא בתוך הבית, ובתוך עצמך. זה לא חייב להמשך כך. הצעד הראשון הינו לטפל בעצמך ולא להיות לבד עם החרדה הזאת. נראה לי שסבלת מספיק והגיע הזמן לשלם פחות מחיר עבור החרדה. פנה לטיפול באופן מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיה חזק
ביישן לשעבר22/12/2012וואו, ההתנהגות שתיארת היא ממש התיאור שלי כשאני הייתי בגילך.
היום אני בן 28, עדיין בחור קצת שקט.. אבל השתניתי הרבה
אז אתה יכול להיות אופטימי - המצב הזה ישתנה. אתה לא תשאר ביישן כמו היום, עד כמה שזה קשה לך להאמין
אני גם בגילך לא האמנתי שאפסיק להיות ביישן וגם חשבתי שלעולם לא תהיה לי חברה. אבל זה עובר!
לא יודע אם זה כזה דבר חיובי שהחברים שלך ביישנים כמוך, כמובן שזה עוזר שאתם מבינים אחד את השני (גם אני נוטה יותר לפתח אמפטיה ולהתחבר עם אנשים יותר מופנמים)
אבל יהיה טוב אם גם תתחבר לאנשים שונים. תוכל לעשות זאת דרך עיסוק בתחומי עניין דומים (כמו כושר, יציאה למועדונים/הופעות ביחד)
אתה יכול להכיר גם דרך האינטרנט, דרך פורומים (כמה מהחברים הכי טוובים שלי הכרתי דרך פורום של סגנון מוזיקה מסוים שאני אוהב וככה יצאנו ביחד למסיבות)
אתה אומר שאתה יושב מול המחשב כל היום, אז אני מאמין שיש לך הרבה תחומי עניין מפותחים שאין להרבה אנשים.
תהיה חזק, ותרשה לעצמך לטעות בדרך.. קח את התקופה הזו כתקופת למידה. תקרא ספרים בנושא הטיפול בביישנות.. תעבוד על עצמך.
אני עשיתי את זה ללא טיפול וזה היה קשה..ועדיין יש לי קצת שאריות מההתנהגות הביישנית שלי. כמו צמרמורת שאני מקבל לפעמים כשאנשים מסוימים מסתכלים לי בעיניים.
אז אולי לך על טיפול פסיכולוגי אם אתה רואה שאתה לא מסוגל לבד
שיהיה הרבה בהצלחה.
ושוב, אל תדאג - זה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחורה שלא מעונינתTHE MAN04/11/2012
שלום אני מעדיף לשמור על עילום פרטים.
הבעיה שלי היא לגבי בחורה שיצאתי איתה והיא באמת יושבת בול על מה שאני מחפש, ואני לא מדבר על חיצוניות ( שזה ממש לא חסר לה), אלא על האישיות המדהימה שלה.
יצאתי איתה כמה פעמים- ואפשר היה לראות בוודאות שהיא בעניין.
הקטע שהיא לא כל כך סגורה על עצמה ודי מבולבלת. היא אמרה לי שהיא לא רוצה להמשיך בגלל שאני לא מספיק ה"ילד הרע". היא אוהבת שמתייחסים אליה חרא וכאלה ( הכל מגיע מהבית, אני בטוח, הורים פרודים...). העניין שניסיתי מאז לעשות עוד דברים ושום דבר לא הולך. מה הלאה? ( הערה: אני כן ה"ילד הרע" כשצריך, יודע איך להתנהג עם נשים :] ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה שלא מעונינת - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012שלום לך MAN....
מעניין שאתה כותב שאתה יודע איך להתנהג עם נשים ולהיות הילד הרע שצריך. ובמקביל, אתה מבין שהצורך שלה שייתייחסו אליה "חרא" נובע מקושי עמוק ומשמעותי שלה הקשור לאיך שגדלה. אז אולי, לא כל הנשים רוצות שייתייחסו אליהן חרא? ואולי הבעייה כאן בעצם לא בך אלה בה ולא חשוב מה תעשה, זה לא ממש מתאים?
אני חושבת שכאשר זוגיות מתחילה להעמיק, החלקים שהיו על פני השטח כמו מראה ומה שאתה מכנה אישיות מדהימה אינם כל התמונה. מדובר בצרכים עמוקים בין שני אנשים שלעיתים מותאמים ולעיתים לא. פעמים רבות, כאשר השכבה הזאת מתגלה ואז עולים וצצים הפערים, הריבים והתסכולים, בני הזוג מנסים ללכת לטיפול זוגי כדי להצליח לדבר בינהם ולגשר על הפערים. משום מה, לא נראה לי שאתה בשלב הזה, אבל אולי אני טועה.
העניין הוא בך, אולי בגבריות שנפגעה, אולי בחוסר האונים שהיא מעמידה אותך, שהכל כביכול מתאים אך היא אייננה רוצה כי אתה לא מספיק טוב במשהו. במה? לא מספיק מתנהג אליה גרוע. אני באופן אישי חושבת שאם יחסיכם נמצאים בתחילת הדרך, יחס גרוע אינו יעד אליו צריך לשאוף. ממש לא.
אם זה אפשרי לך, אז תשחרר אותה, תבין שהבעייה כאן אינה בזה שאינך גבר מספיק, אלה בקושי שלה, ותמשיך הלאה לחפש את הבחורה שתרצה ממך טוב, ולאו דווקא יחס "חרא". אם אתה חש שהיא פגעה בגבריותך ואינך יכול להשתחרר ממנה, אתה יכול לפנות לטיפול ע"מ לבדוק את העניין בצורה עמוקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהנועה04/11/2012
שלום רב, אני בת 21. בגיל 15 היה לי חבר ראשון. נפרדתי ממנו לאחר כשנתיים וזאת משום שהחברות כבר לא הייתה רלוונטית לי ורציתי משהו אחר. משהו בי נשבר מעצם המחשבה שכל מה שהאמנתי בו לא קיים. הפרידה הייתה הליך קשה עבורי המלווה ובבחילות רבות והרגשה פנימית חזקה שאני נמצאת שאני עם מישהו שאני לא רוצה. שאני משקרת לעצמי. האמונה שלי באהבה נעלמה. כי הרי אהבתי מישהו ופתאום לא. מאז חלפו השנים ובכל פעם שאני מכירה מישהו וזה מתחיל להיות רציני ונוצרת קירבה הבחילות חוזרות לי והתחושה הפנימית הזאת שאני לא רוצה את הבן אדם שאיתי. יש לי עכשיו מישהו מקסים ושוב זה קורה לי. אני לא רוצה לוותר על זה אבל אני גם לא מצליחה להתעלם מכל התחושות שמתרחשות בגופי. תמיד חשבתי ללכת לטיפול פסיכולוגי אבל זה נורא הלחיץ אותי וזו גם הוצאה יקרה. אשמח לקבל איזשהו ייעוץ, משהו, שמישהו יגיד לי שהכל תקין. שאפשר לפתור את זה. שההרגשה הזאת היא לא אמיתי ושלא הגיוני שאני לא רוצה אף אחד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
אפרת בן שם05/11/2012שלום לך נועה...את מתארת תחושות פיזיות חזקות של בחילות בגופך המתקשרות אצלך לסיום תחושת האהבה. כאילו את אינך רוצה יותר את הדבר הטוב והאהוב שהיה בקירבך ופיזית את אינך יכולה לשאתו, אולי אפילו רוצה להקיאו מתוכך. ראשית, אני מנחשת שהגוף שלך מדבר עבורך בכל מיני תחומים בחייך. לתופעה זו קוראים פסיכוסומטיות. כלומר, הקשר בין הגוף לנפש, ונראה כי זאת שפה שגורה אצלך. אולי גם במשפחתך משוחחים דרך הגוף? הגוף מבטא את מה שהנפש מרגישה? לשאלתך, האם זה נורמלי להפסיק לאהוב? בוודאי שכן. בוודאי שבגיל וגם בגילאים מאוחרים יותר. אני חושבת שהפרוש שלך לתום האהבה, והשבר שחווית, כאילו כל מה שהאמנת לא קיים יותר, זה הפרוש המזעזע אותך, כי בצורה הזאת כל פרידה נחווית כאובדן, מוות ולא כתהליך טבעי של התבגרות, התכווננות וגדילה.
אני חושבת שטיפול פסיכולוגי עליו חשבת זה רעיון טוב עבורך לברר את המקום הזה בדיוק, ולגבי העלות, אולי תוכלי לפנות לפסיכולוג דרך הקופה בעלות מופחתת. חבל שבשל שבו את נמצאת, בתחילת חייך הבוגרים, את חווה תחושות כה קשות ודטרמיניסטיות לגבי יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)