פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה מיוחד בזה שגורם לאהוב את המטפל?
    אלינור
    14/09/2012

מה יש בטיפול פסיכודינמי, שאין בטיפולים אחרים (פסיכותרפיה/קוגנטיבי/התנהגותי וכיוצא בזה, ומה המטפל הפסיכודינמי עושה עם המטופל שבטיפולים אחרים המטפל לא עושה איתו, שגורם למטופל לאהוב את המטפל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה -

שואלת
    14/09/2012

טיפול דינמי הכוונה לטיפול בשיחות, לא? שזו השיטה הרגילה שפשוט מדברים על כל הדברים? ומה ההבדל בין טיפול דינמי לפסיכותרפיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמויות משמעותיות מתקופת הילדות

אלינור
    14/09/2012

המוקדמת הן הדמויות שדפוסי האינטראקציה איתן ממשיכה, וזה יושב לנו בתת המודע, אז טיפול פסיכודינמי במטרה לשנות הרגל מסוים שמפריע למטופל הוא על הרקע של פסיכולוגיה התפתחותית ברקע. זה כאילו המטפל עוזר לנו לחוות את הילדות מחדש כאן ועכשיו ואולי גם לתקן להשלים משהו שהיה חסר לילד/ה הקטן שהיינו. וזה הכל בלי שהמטופל יודע, אבל המטפל כן יודע את התהליכים האלה בתת המודע שלו שהמטפל שומר על אינטראקציה על המטופל באופן כזה שמשלימה את מה שכל הזמן היה חסר לילד/ה הקטנ/ה שבו/ה.
    זה מה שעושים בטיפול פסיכודינמי.
    אני לא יודעת איך איך מתאהבים במטפל בגלל זה. למה מתאהבים במטפל ? אם המטפל רוצה להידמות לדמות שהמטופל/ת אהב כשהוא היה בן/בת 4, אז איך המטפל עושה את זה שהיא יידמה לו ? ואיך המטופל יישתכנע לבוא לעוד פגישה ועוד פגישה ועוד פגישה, הרי הוא יכול להתרחק מהמטפל ולשכוח את כל זה ואז המטפל מאבד מכוח המשיכה שלו כי המטפל איבד את הפגישות עם המטופל ואז אין לו דרך להראות למטופל שהוא דומה לדמות משמעותית שהוא אהב בילדותו כדי לשכנע את המטופל לאהוב אותו ולהמשיך לבוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיה

ש
    15/09/2012

פסיכותרפיה היא שם כללי לכל סוגי הטיפול הפסיכולוגי, כלומר טיפול בדיבור. טיפול דינמי הוא סוג של פסיכותרפיה. קיימת גם פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, פסיכותרפיה הוליסטית וכדומה. ההבדל בין הגישות הוא בטכניקה הטיפולית שבה משתמשים. למשל, בטיפול דינמי נהוג שהמטפל והמטופל מנתחים ביחד את עברו של המטופל, וזה מה שאמור כביכול לגרום לשינוי. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, המטפל נותן למטופל משימות וכלים מעשיים כדי להתגבר על הסימפטומים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מיוחד בזה שגורם לאהוב את המטפל? - תגובה

אפרת בן שם
    20/09/2012

שאלה עמוקה שאלת... מה יש בטיפול פסיכודינאמי? מלבד מה שנכתב לעיל שמדבר על נושא "העברה" כלומר, העברת תחושות שהיו מופנות בעבר לדמויות התקשרות ראשוניות, בד"כ הורים" לעבר המטפל.
    לדעתי האישית, מה שייש בטיפול הינו בראש ובראשונה, קשר אמיתי בין שני בני אדם. נגיעה בנבכי נפש באופן בטוח, מקבל, לא ביקורתי, ומכיל. מקום שבו תוכל להיות מי שאתה, וכך תתקבל ומשם תצמח. מרחב פרטי של חשיפה, שאהבה, הינו חלק ממנו. לעיתים האהבה שנובעת מתוך הקירבה הופכת להתאהבות במטפל ואז רצוי וכדאי שמתוך הקירבה הטיפולית , ההתאהבות תהייה מדוברת בתוך חדר הטיפול ותאפשר צמיחה נוספת למטופל.
    שאלה יפה ונוגעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    רנה
    14/09/2012

מאז שאני ילדה קטנה (בערך גיל9\10) היה אפשר לעצבן אותי בקלות,היתי מגיעה למצבים שהיתי מקללת את סבתא שלי ורבה איתה. אמא שלי הינה אישה מדהימה אבל גם כן היא היתה מתפרצת וגורמת לי להתעצבן.התחלתי לעשן ולשתות בגיל מוקדם (13) ועם הזמן התחלתי לריב איתה וענות לה. אני זוכרת שהיה ריב שאיימתי שאני ירצח אותם (את הורי) ודחפתי את אמא שלי או משהו בסגנון. מרוב כל הלחץ והזיוני מוח הבנתי שכשאני מגיעה לרמה מסויימת של עצבנות אני לא שולטת בעצמי. אבא שלי ניפטר לפני שנה וזה הקשה עלי עוד יותר..כיום אמא שלי השתנתה בצורה קיצונית ולמרות כל השינויי נהפכה לאדם פחות עצבני. פעם כשהיא היתה מתחילה לצעוק עלי היתי עונה וזה לא היה נגמר. היום או שפשוט היא הולכת או שהיא מרגיעה אותי. אני מרגישה כל הזמן שאני עייפה לא משנה כמה אני יושנת אני עדיין עייפה, אני מרגישה דיכאון שכל הזמן רע לי ואני לא יודעת מה אני רוצה,אני לא מוצאת עניין בשום דבר ואני חושבת שהמחשבות שלי יוצאות דופן,אני חושבת שאני מתנתקת מהעולם שאני קיימת בו ועוברת לעולם הדימיון שלי. אני לא מסוגלת לספר את זה לאנשים או בעלי מקצוע כי זה מביך.בכל מקרה אני חושבת שאני בם אדם רע מאוד ולפעמים אני נהנהת כשלאחרים רע וזה מחרפן אותי.למה? למה אני כזאת? פעם היתי שונה לחלוטין. נהפכתי למפלצת..

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

ענבל מילר היללי
    15/09/2012

שלום רנה,
    בדברייך עולה כאב גדול וסערה גדולה הקשורה בשאלות של זהות עצמית והערכה עצמית. לפעמים את מזדעזעת כל כך מהתנהגותך ומהזעם שמתפרץ מתוכך עד שלא נותר לך אלא להסיק שאת בעצמך, על כל הווייתך, רעה, הרסנית ומפלצתית.
    כואב לשמוע שזה הדימוי שדרכו את מסתכלת על עצמך. אולי תחשבי שזה יומרני מצידי, כי איני מכירה אותך בסך הכל, אבל אני בטוחה שאינך מרושעת כל כך! בדברייך אני שומעת הרבה אשמה וכאב על מי שבדמיונך הפכת להיות, וזה כשלעצמו עדות לכך שאינך יכולה להיות כזו מפלצתית. אם יש בלבך כאב על הסבל שאולי גרמת לאחרים, הרי שיש בך חמלה ואמפתיה. מסקנתי היא שיש בך גם טוב.
    קרוב לוודאי שמשהו באיך שגדלת השריש בך תפיסות קשות לגבי עצמך, ולא איפשר לך לבוא במגע עם כל החלקים שבך, טובים ורעים כאחד. כך נדמה לי. הרי בכולנו יש ״ רוע״, כזה או אחר, שבא לידי ביטוי בקנאה, רגשות נקם, שמחה לאיד, זעם ורצון בנקמה. זה חלק מלהיות בן אדם. ויחד עם כל אלו, יש גם אהבה, חמלה, רוך. כל המורכבות הזו היא מה שהופך אותנו לאנושיים. נראה לי שלאורך חייך לא למדת לבטא את הרוך שבך, את הכאב, הנזקקות והפגיעות, כל שכל תגובה לתחושה של איום, פנימי או חיצוני הובילה להתפרצות קשה שלאחריה הופיעו רגשות אשם.
    בנוסף, למדת להסתמך על הפנטזיה והדימיון, אז וודאי יש המון מחשבות כמוסות שמעולם לא נחשפו, וגורמות לך לחוש בושה, מבוכה ולבסוף גם שנאה עצמית. כל הדברים הללו מותירים אותך עם תחושות של דיכאון, בושה אשמה.
    בעיניי כדאי מאוד שתפני לטיפול כדי להתחיל לאט ובזהירות לדבר את עצמך החוצה, כדי שלא תישארי לבד עם כל המחשבות שלך והבושה שהן מעוררות בך.
    אני חושבת שתופתעי לגלות שאנשים מפנטזים על דברים שונים ומשונים, ושזה בסדר. זה רק מעיד על העושר שיש בך כאדם, ובשביל זה יש פנטזיה. אם תתחילי משם, ותגלי מהן המשאלות, המאוויים, ותתחילי להתיידד איתם, גם עם אלו הכמוסים והפרטיים, יש סיכוי טוב שגם התפרצויות הזעם יתפחתו.

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    סיוון
    12/09/2012

שלום
    לפני כשבועיים עברתי התקף חרדה שהיה ממש חזק וממש הלחיץ אותי
    ומאז אני פשוט יום יום חווה לחץ ופחד
    לפי מה שאני קוראה הוא טבעי אבל מצד שני אני מאוד מאוד לחוצה
    נפגשתי עם פסיכולוגית היא אומרת שזהבסדר וקל לטיפול ובמקביל כשאני בלחץ שותה כדור טבעי להרגעת לחץ
    לפי מה שקראתי באינטרנט צריך טיפול קוגנטיבי התנהגותי
    אין לי מושג מה זה אך שאלתי את הפיסכוליגת שלי והיא לא מטפלת בשיטה הזו

השאלה שלי או יותר נכון :
    א. מתי זה עובר
    ב. מה לעשות לאיזה טיפול ללכת אם בכלל והאם זה בסדר להחליף מטפל

אשמח לתשובה דחופה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ענבל מילר היללי
    15/09/2012

שלום סיון,
    לחוות התקף חרדה לראשונה בחיים זה דבר לא פשוט, חוויה מטלטלת ומלחיצה. אני מבינה משברייך שמלבד הסיבות להתעוררות החרדה מלכתחילה, כעת מלווה אותך גם החרדה מלחוות שוב התקף החרדה.
    בנסיבות האלו טוב שפנית לקבלת עזרה. אני מאמינה שהפסיכולוגית שפגשה אותך התרשמה ממצבך באופן מקצועי, וידעה להציע לך את הטיפול הראוי.
    יחד עם זאת, חשוב שתדעי שיש עוד סוגי טיפולים, כולל הטיפול הקוגניטיבי ההתנהגותי, אותו הזכרת. הבחירה בשיטה זו או אחרת תלויה בהערכת המצב ע״י המטפל, אך גם בשיטות המועדפות עליו ושהוא מיומן בהן. אין בהכרח עדיפות לשיטה זו או אחרת, כל עוד הטיפול ניתן ע״י אדם מיומן ומקצועי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חווה דברים לא פשוטים
    רן
    11/09/2012

אני סובל מדיכאון וחרדה זה שנים. אך לא טופלתי. לא מזמן אני והחברה החלטנו להיפרד בשל שהיא אינה יכולה להכיל אותי כי אני אדם תלותי לטענתה. ואני דיי שבור מיזה כי אני מרגיש שבלעדייה אני לא יכול להמשיך ולהתקדם בחיים כביכול בניתי עליה שתקדם אותי בחיים והיא פתאום כבר לא פה..
    אני פוחד לקחת על עצמי לימודים פוחד לקחת עבודה רצינית מרגיש כאילו הולכים לפטר אותי מכל עבודה גם אם העבודה פשוטה אני לא מנסה ללמוד אותה כי אני פוחד להיכשל בזה (כמו בכל דבר בחיים) מה גם שיש לי דימוי עצמי אני רוצה ללמוד אך גם פה אני מפחד להתחיל .. אני אובד עצות.. ומדוכא

לקביעת תור
    סגירה
    אני חווה דברים לא פשוטים

הוספת תגובה

• רן

kadin
    12/09/2012

אתה כך כך סובל,ולא עושה שום דבר לשנות את המצב. ראשית,מדוע אינך מטפל בחרדות והדיכאון שמהן אתה סובל ? זה הדבר הראשון שאתה צריך לעשות.. ראה,חברתך לשעבר,העירה לך שאתה תלותי,וכנראה יש דברים בגו. דבר שני,לאחר שיתייצב מצבך הנפשי (בעזרת כדור אחד קטן ביום) קח לך קאוצ'ינג שייתן לך כלים ודרכים,למצוא את דרכך בחיים. אסור לך "לבנות" על חברה זו או אחרת,שיקדמו אותך - תאמין בעצמך וביכולות שלך,שכרגע אינן באות לידי ביטוי,עקב מצבך הנפשי. אין שום סיבה שתסבול כך ! זה אפשרי וזה ניתן לשינוי,רק שאתה חייב לעצמך,ראשית לכל,לקבל טיפול נוגד חרדות ודיכאון עשה זאת,ותראה איזה מהפך יתחולל בחייך בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חווה דברים לא פשוטים - תגובה

ענבל מילר היללי
    15/09/2012

שלום רן,
    אני מבינה שהאובדן של חברתך פגע בך מאוד. פרידה היא דבר מכאיב, מייסר לעיתים, וודאי כשזה בא לך כך, עם חוויה של להיעזב. ויחד עם זאת, לפעמים לגעת בתחתית ולהרגיש את הכאב המייסר ביותר עושה מן טלטלה כזו שלאחריה יש מוכנות גדולה יותר לשינוי. עם תחילתה של שנה חדשה, אני מקווה שזה מה שיקרה לך.
    אתה כותב ששנים אתה סובל מקשיים, אך מעולם לא טיפלת בעצמך. מדוע? האם יכול להיות שהסתמכת מידיי על בת זוגתך? ואם כן, זה לא לטובתך, הרי היא לא הכתובת, ובסופו של דבר, המעמסה הזו עליה היא מה שגרם לפרידה. מה שמכאיב לך כל כך כעת.
    אני חושבת שאתה זקוק לטיפול. אתה מדוכא, לא מצליח לתפקד כמו שראוי שתתפקד, סובל מדימוי עצמי נמוך. אני חושבת שמגיע לך סיכוי לחיות חיים טובים ומלאים יותר.
    בטיפול תוכל לבטא את הנזקקות שלך כמה שתרצה, ובסופו של דבר ללמוד להיות אדם שנסמך יותר על עצמו. אם תוכל לעשות זאת, תוכל לזמן לעצמך קשר זוגי חדש שיהיה מספק יותר, בריא יותר ויציב יותר לאורך זמן.
    אם יש לך בעיה לפנות לטיפול פרטי, נסה דרך קופות החולים או דרך מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש באיזור מגוריך.

שנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנואידית שאני בהריון
    רימה
    11/09/2012

אני בת 29, לפני כשנה וחצי, התחלתי לצאת עם אחד יצאנו כמה חודשים, והוא זרק אותי, אחרי שניפרדנו גיליתי שאני בהריון, לקחתי את זה ממש קשה, יצרתי איתו קשר ועידכנתי אותו במה שקרה בהתחלה הוא לא האמין לי חשב שזה לא שלו, אבל אז הוא התאפס ועזר לי לעבור הפלה...
    אירוע זה עשה לי טראומה נוראית
    אחרי שהיינו פרודים קצת יותר מחצי שנה, חזרנו להיות ביחד
    אנחנו כבר מעל לשנה יחד, אני על גלולות, אבל אני כל הזמן פרנואידית שאני אכנס להריון, לפעמים המחזור שלי לא סדיר יכול לאחר בשבועיים ואני נכנסת לסרטים והיסטריות שאני בהריון רצה לקנות בדיקות כל חודש כמעט, וכשהם יוצאות שלילי אני לא מאמינה והולכת לעשות בדיקת דם... ככה כל חודש
    זה מתיש
    אני לוקחת גלולות כל יום באותה שעה בהדיקות!
    אבל זה לא מרגיע אותי, וכל חודש אני מוצאת תצמי בהיסטיריה
    אך אני מוציא תצמי מפרנואידיאות הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    פרנואידית שאני בהריון

הוספת תגובה

• פרנואידית שאני בהריון - תגובה

אפרת בן שם
    20/09/2012

היי רימה..
    את שואלת על הפארנואידיות שלך לגבי היותך בהריון, ואני עוד חושבת על הטראומה שחווית לפני שנה וחצי לכשעברת הפלה. הבחור שאיתך זרק אותך ולא האמין לך שההריון ממנו. נראה שבתקופה זו היית נתונה ליחסים קשים, לא תומכים ואולי אפילו משפילים. סיבותייך עימך, והחלטת לחזור אליו, והעובדה שאת בחרדה שמא תכנסי להריון מטרידה אותך.
    אני שואלת אותך.. האם החרדה קשורה לכך שבמידה ותכנסי להריון תחווי את בן זוגך כתומך ונמצא שם בשבילך או כנוטש ומשפיל? האם יש לו חלק בחוויה הטראומטית שחווית עקב ההפלה? האם עיבדת את החוויות שחוית עקב ההפלה או שפשוט המשכת הלאה בחייך? האם את נוטה להתמודד עם קשיים בחייך, או להדחיק, להתעלם ואז הם צצים במקומות שאינם צפויים?
    שאלות אלו עלייך לשאול את עצמך, ואולי גם תחושי צורך לשאול אותם במסגרת טיפולית מתאימה מכיוון שייתכן והחוויה הטראומטית שעברת עקב ההפלה האחרונה, אינה מעובדת דייה והיא צצה ועולה דרך הפחדים שלך להיכנס שנית להריון, לעבור הפלה ואולי גם להיות פעם נוספת ננטשת, מושפלת וחסרת תמיכה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני והחברה שלי
    ניני
    11/09/2012

שלום, חברתי הטובה (בת 30) מתמודדת עם בולמיה (כ-15 שנים) ולאחרונה גם עם אנורקסיה.אני לא יודעת מה הגובה שלה אבל היא נמוכה ממני-והגובה שלי 1.64. היא שוקלת כרגע 45 קילו, ולא נראה לי שהיא מתכוונת לעצור בירידה.

החברה שלי בטיפול פסיכולוגי-שלא עוזר לה (סתם נמרח מלא שנים. וזה אפילו שהיא החליפה פסיכולוג),ומקבלת כדורים-שלא עוזרים לה (גם אותם היא החליפה שוב ושוב). היא הייתה בעבר באישפוזים. היא חושבת להתאשפז שוב כי היא לא מצליחה לצאת לבד ממעגל הדיכאון והפגיעה העצמית.

אנחנו חברות כבר כמה שנים, גם אני מתמודדת עם תסבוכת רגשית, והייתי מאוד בדכאון. השוני בינינו שנראה לי שאני מצליחה להילחם-בצד הרע, המדוכא וההרסני שלי, במקביל ללחוות אותו. ונדמה לי שלה אין הרבה כח או שהיא כבר שבוייה בצד הזה. אני חושבת שלי-יש לי גב מאוד חזק-אמא שאמנם בעייתית מאוד אבל גם מאוד עוזרת, והרבה כוחות פנימיים. לחברה שלי יש אמנם בני משפחה תומכים, אבל לא ההורים כל כך, ונדמה לי שעבר עליה הרבה מדי.

אני לא יודעת איך לעזור לה. אני תומכת ואוהבת ועוזרת (והיא מאוד תלומכת בי, היא מאוד חכמה) אבל נראה לי כל הזמן שהיא כלואה שם כבר ומה אפשר לעשות. ברור לי (וגם לה) שהעניין הוא לא הפרעת האכילה אלא הגורם שלה-הכאבים שהיא סוחבת איתה ומתעלת לשם. אבל לאחרונה האנורקסיה נהייתה מסוכנת לה, ונראה לי שזו הזעקה שלה לעזרה-אבל איך אני יכולה לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    אני והחברה שלי

הוספת תגובה

• אני והחברה שלי - תגובה

אפרת בן שם
    11/09/2012

שלום לך ניני...
    ראשית, נראה שחברתך זכתה במתנה נדירה וייקרת ערך שהינה החברות והאהבה שאת נותנת לה וזה הרבה מאוד.
    נראה שאת מבינה שהתשתית הרגשית שבינכן היא שונה. לך יש יותר כוחות להתמודד עם קשייך, ייתכן והדבר קשור למבנה אישיותך ובנוסף, התמיכה לה את זוכה מאימך שגם היא בתורה איפשרה לך חסינות רגשית גבוהה יותר.
    את בעצמך מתמודדת עם קשיים וחשה כי קצרה ידך מלהושיע את חברתך. תחושת חוסר המוצא עולה גם ממנה והיא שוקלת אפשרות אשפוז. אני חושבת שאם חברתך מעוניינת לאשפז את עצמה, העזרה מצידך צריכה להיות תמיכה בה במקום הזה. במיוחד לאור העובדה שאין לה תמיכה נוספת מצד משפחתה. ההחלטה לאשפז את עצמה בוודאי אינה קלה לה והיא האופציה הקיצונית שהיא מצאה למצבה הקיצוני. אפשרות זו מלווה בתחושה שהיא עצמה אינה מצליחה לבדה להציל את עצמה וזקוקה למסגרת מכילה ומחזיקה יותר מפסיכולוג ותרופות. היא צודקת במקרה הזה. האשפוז במחלקה שמטפלת בהפרעות אכילה הינו מסגרת מחזיקה ותומכת, מלווה בצוות מקצועי מיומן ובמאושפזות אחרות באותו המצב.
    התמיכה החיצונית מצד המשפחה או חברה במקרה שלה הינה חיונית לא פחות להרגשה שייש מי שדואג, מאמין ונותן כוחות ואת זה את יכולה לעשות עבורה.
    דבר נוסף שאת יכולה לעשות עבורה הינו לשמור על עצמך. היא זקוקה לך חזקה ומתפקדת וכדאי מאוד שתשימי לב שאינך נשאבת לסיפור שלה אלה מטפלת קודם כל בעצמך, מתחזקת, חייה את חייך במלואם, כדי שתוכלי להיות לה משענת.
    ייתכן ומצבה הבלתי משתפר של חברתך אל מול יכולותייך שלך להחלץ ממשברים מעורר תחושת אשם אצלך, איך את מצליחה והיא לא, ואולי אף קינאה מצידה, אך חשוב שתהייה מודעת לעצמך ולצורך שלך לשמור בראש ובראשונה על עצמך, קודם כל בשבילך ואחכ...כדי שתוכלי לתמוך בה באופן מלא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ניני
    11/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיון פסיכולוגית - קבלה לעבודה
    לימור
    10/09/2012

שלום,
    עברתי מבחנים לקראת עבודה חדשה
    מבחנים פסיכוטכניים ,אישיות וכדומה .
    כשהגעתי לשלב בו מראיינת אותי הפסיכולוגית ,
    במשך 20 דקות היא נעצה מבטים לפינה מאחורי גבי ..
    מאחר וחשבתי שמדובר בניסיון לערער על הביטחון העצמי שלי התעלמתי והמשכתי לענות על שאלותיה בנוחיות.

הייתי שמחה לדעת אם מדובר בתרגיל פסיכולוגי ואיך היתה צריכה להיות התגובה שלי .

או שאולי סתם יש לפסיכולוגית בעיה כלשהי.

תודה מראש לעונים :)

הוספת תגובה

• ראיון פסיכולוגית - קבלה לעבודה - תגובה

אפרת בן שם
    11/09/2012

קשה לי לענות על שאלתך כי אינני מצליחה להבין את הסיטואציה ומה עמד מאחוריה. ייתכן והיה מדובר בחלק לא מובן אצל הפסיכולוגית או לחילופין פרוש מסויים שלך את המצב.
    בכל מיקרה, אם המשכת לענות בנוחיות על השאלות, נראה לי שעשית את הדבר הטוב ביותר. נשארת נאמנה לעצמך, הסיטואציה הבלתי מובנת לא ערערה אותך , ווהבאת את עצמך במלואך.
    אינני יודעת באיזה עבודה מדובר אך תהא העבודה באשר תהא, נראה לי שאם המשכת להיות את, ולא נתת ללחץ או למצב שחווית כלא מובן לערער אותך, את יכולה להיות רגועה מבחינת העניין שנתת את המקס שיכולת. בין אם תתקבלי ובין אם לאו.
    מקווה שתקבלי את אשר את מייחלת .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג
    חנה
    10/09/2012

חיפשתי בעיר מגורי פסיכולוג התנהגותי ומישהו המליץ לי על פסיכולוג התנהגותי בעיר.
    הוא אכן מופיע בפנקס הפסיכולוגים עם מספר רשיון - אך המקום ששמור למומחיות נשאר ריק. כמו כן, הוא רשום כמטפל מומחה באיט"ה - הסתדרות הפסיכולוגים ההתנהגותים. מה זה אומר? האם הוא רשאי לטפל למרות שלא מצויינת מומחיות בפנקס הפסיכולוגים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג

הוספת תגובה

• פסיכולוג - תגובה

אפרת בן שם
    11/09/2012

לצערי אינני יודעת מה זה אומר.
    מציעה לך להתקשר ולשאול אותו לגבי מה זה אומר.
    חשוב להבין מה הכשרתו המקצועית והאם הוא רשאי לעסוק בטיפול. פרטים אלו עליו לתת לך במלואם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת לאימי
    יובל
    09/09/2012

שלום וברכה,
    אימי באזור גיל 67,בקשה ממני לחפש מטפלת עבורה.
    היא בקשה מטפלת זולה,ומבוגרת.
    חשבתי על טפול דרך קופת החולים,שאלותיי-
    עד כמה מצב התורים בעייתי?
    איך והאם ניתן לבדוק המלצות על המטפלת? איך לבחור?
    איך והאם ניתן לדעת מה גילה של המטפלת..?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת לאימי

הוספת תגובה

• מטפלת לאימי - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/09/2012

שלום לך,
    אני חושבת שטוב לפנות דרך קופות החולים. אכן הטיפול מסובסד, וזה פותר בעיה אחת.
    לגבי גיל המטפלת, הדרך הטובה ביותר לדעת היא פשוט לשאול את המטפלת. זה בסדר גמור. אני חושבת שאפשר להבין את הצורך של אמך לקבל טיפול מאישה שגילה קרוב יותר לגילה של אמך. מאמינה שגם המטפלת שתשאלי אותה לגילה תבין.
    ולגבי התורים, אני לא יודעת. אני מניחה שלמטפלים מסוימים תור גדול יותר מלאחרים. הכל שאלה של תזמון וצריך לבדוק. מקופת החולים תקבלי רשימה ותוכלי לבדוק את הנושא מול המטפלות שתפני אליהן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה
    יואב
    09/09/2012

שלום יש עניין שאני חושב שהוא קצת בעייתי אצלי.
    אני מתחבר לאדם מסויים אוהב, חבר שלו, מעריץ אותו ואז אני מרגיש שהוא כבר משעמם אותי או שהוא מעצבן אותי. אחרי תקופה מסויימת שאני איתו אני שונא אותו עד לרמה שלא בא לי לראות אותו יותר.

ממה זה נובע?

אולי זה מגיע ממקום של בדידות?
    יכול להיות שהבן אדם לא מתאים לי מלחתחילה ואני לא מזהה את זה?
    יכול להיות שאני מבלה איתו יותר מדיי זמן וצריך לחלק את הזמן שלי גם לאנשים אחרים?
    זה קרה לי עם הרבה אנשים שמאוד קרובים אליי.

אשמח לעזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• צריך עזרה - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/09/2012

שלום יואב,
    טוב שאתה מוכן להתבונן על מה שקורה לך עם חברים טובים. לפעמים, כשקשר מתנתק ונותרים עם תחושת שנאה ותסכול, כפי שתיארת, קשה לעצור רגע ולהסתכל פנימה.
    עכשיו, אתה שואל שאלות שאולי הן התחלה של ניסיון לברר מדוע כך נגמרים לך קשרים שוב ושוב. מן התבוננות כזו שיש בה כאב והחמצה. זה קשה, אבל זה גם טוב כי זו הדרך לחולל שינוי.
    יכולות להיות המון סיבות לשאלה למה זה קורה. אולי באמת כפי שכתבת, משהו סביב הבחירה שלך באנשים מסוימים, שיש להם תכונות שבהמשך קשה לך איתן. תכונות שבצד אחד מושכות אותך להתקרב, אבל אחר כך מותירות אותך פגוע וכועס. למשל, אנשים שהם דומיננטים מאוד. זה יכול להיות מקום מושך ומסקרן. ואולי אחר כך לעורר יותר תחרות, עוינות, קנאה. זו רק דוגמא כמובן.
    יכול להיות שהיכולת שלך לטפל בקונפליקטים בינאישיים לא כל כך טובה. יתכן שלא למדת בהיסטוריה שלך, בגלל איך שגדלת, להצליח לשמור על קשר למרות הפגיעה. כלומר להצליח לתקן דברים שמתקלקלים. ואז, בא ניתוק, חיתוך מיידי של הקשר שמותיר עם הרגשה קשה מאוד של זעם ושנאה, אבל גם משמש לך כהגנה ששומרת עליך מפני תחושות קשות אחרות.
    יש לך הרבה מה לבדוק. אני יכולה רק לשער השערות, אבל בלי להכיר אותך, יהיה קשה. ממליצה לך בחום, להמשיך את החקירה הזו שלך במקום המתאים, כלומר בטיפול. זה יכול לעשות לך טוב ולאפשר לך התמודדות הרבה יותר טובה בנושא החברתי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה - תגובה

ענבל מילר היללי
    09/09/2012

שלום יואב,
    טוב שאתה מוכן להתבונן על מה שקורה לך עם חברים טובים. לפעמים, כשקשר מתנתק ונותרים עם תחושת שנאה ותסכול, כפי שתיארת, קשה לעצור רגע ולהסתכל פנימה.
    עכשיו, אתה שואל שאלות שאולי הן התחלה של ניסיון לברר מדוע כך נגמרים לך קשרים שוב ושוב. מן התבוננות כזו שיש בה כאב והחמצה. זה קשה, אבל זה גם טוב כי זו הדרך לחולל שינוי.
    יכולות להיות המון סיבות לשאלה למה זה קורה. אולי באמת כפי שכתבת, משהו סביב הבחירה שלך באנשים מסוימים, שיש להם תכונות שבהמשך קשה לך איתן. תכונות שבצד אחד מושכות אותך להתקרב, אבל אחר כך מותירות אותך פגוע וכועס. למשל, אנשים שהם דומיננטים מאוד. זה יכול להיות מקום מושך ומסקרן. ואולי אחר כך לעורר יותר תחרות, עוינות, קנאה. זו רק דוגמא כמובן.
    יכול להיות שהיכולת שלך לטפל בקונפליקטים בינאישיים לא כל כך טובה. יתכן שלא למדת בהיסטוריה שלך, בגלל איך שגדלת, להצליח לשמור על קשר למרות הפגיעה. כלומר להצליח לתקן דברים שמתקלקלים. ואז, בא ניתוק, חיתוך מיידי של הקשר שמותיר עם הרגשה קשה מאוד של זעם ושנאה, אבל גם משמש לך כהגנה ששומרת עליך מפני תחושות קשות אחרות.
    יש לך הרבה מה לבדוק. אני יכולה רק לשער השערות, אבל בלי להכיר אותך, יהיה קשה. ממליצה לך בחום, להמשיך את החקירה הזו שלך במקום המתאים, כלומר בטיפול. זה יכול לעשות לך טוב ולאפשר לך התמודדות הרבה יותר טובה בנושא החברתי.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יותר יעיל לדעתכם?
    אחיאל
    07/09/2012

שלום שמי דניאל אני בן 23 אובחנתי כבעל הפרעות קשב וריכוז. אני גם סובל מדיכאון ודימוי עצמי נמוך שפוגעים לי בתיפקוד באופן שותף.
    אני כבר 5 ימיום נוטל ויפאקס ועוד כמה ימים אתחיל ליטול גם ריטלין.

אני מעוניין להתגבר על המועקה הזאת ואני מתלבט או אימון או פסיכולוג?
    או בינתיים לחכות לראות איך התרופות יתחילו להשפיע?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה יותר יעיל לדעתכם?

הוספת תגובה

• מה יותר יעיל לדעתכם? - תגובה

ענבל מילר היללי
    08/09/2012

שלום דניאל,

קודם כל, טוב שאובחנת, שיש טיפול תרופתי ושאתה מחפש גם ליווי רגשי. אני מאמינה שהקלה מסוימת באה יחד עם הידיעה שיש שם וטיפול לבעיות שמהן סבלת זמן רב.
    לגבי הטיפול התרופתי, אני מקווה שאת במעקב פסיכיאטרי, ושאינך מסתפק בליווי של רופא משפחה. אם יש ברקע שלך גם סיפור של דיכאון ( מלבד הפרעות הקשב), רצוי שיהיה גם פסיכיאטר כדי לפקח על השפעות הריטלין בהמשך.
    מעבר לכך, מחקרים מראים ששילוב של טיפול תרופתי ורגשי הוא בד״כ היעיל ביותר, כך שבעיניי רצוי ואפשר להתחיל עכשיו בטיפול רגשי. אין שום הכרח לחכות להשפעות הטיפול התרופתי, וודאי אם יש גם בעיות של דיכאון וביטחון עצמי. בעיות מסוג כזה בד״ כ מטופלות באופן יעיל בטיפול פסיכותרפויתי.
    ולגבי שאלתך, מה עדיף מאמן או פסיכולוג, גישתי בנושא זה היא שעדיף פסיכולוג. זאת מכיוון שפסיכולוג מיומן יותר במתן עזרה בבעיות מהסוג שתיארת. ההכשרה שלו בתחומים אלו פשוט מקיפה ומקצועית יותר. אני מאמינה שנושאים רגישים של טיפול בנפש, עדיף להפקיד בידיים המקצועיות ביותר. קודם כדי להבטיח שלא יגרם נזק נוסף, ואחכ כדי להגדיל את הסיכוי להשיג תוצאות טובות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- דניאל

גלית
    09/09/2012

דניאל שלום, בקשר להפרעות קשב וריכוז - חשבת לנסות פתרונות נוספים/אחרים חוץ מריטלין? יש כיום כל מיני חלופות טבעיות כמו- אלספה פוקוס או זום.. אני בעצמי מאובחנת ADHD ומשתמשת בזום שמורכב מאומגה 3 (שיש באלספה פוקוס) ופוספטדיל-סרין שאלו רכיבים טבעיים שקיימים אצלנו בגוף
    ההחלטה לנסות לפנות לפתרון הטבעי באה ממקום של להימנע מכימיקלים מיותרים בגוף וריטלין היא תרופה פסיכותרפית עם תופעות לוואי רבות.. ולכן אני חושבת שכדאי גם לך לנסות חלופה אחרת. בייחוד אם אתה אומר שאתה כבר נוטל ויפאקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם שמרית

גלית
    10/09/2012

בנוגע לתחליפים לריטלין.. אני גם שמעתי דברים טובים על זום אז אולי באמת שווה שתנסה
    אבל בלי קשר, כדאי להתייעץ עם רופא לפני שאתה עושה משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אוכלוסיה לא תתאכזב ממני?
    בלהגיי
    07/09/2012

הייתי עסוק מאוד בהישרדות כלכלית במשך כל השנים. התעורר אצלי צורך בלהביא ילדים. אני מבין שבמשך השנים משיכה מינית יש לי לגברים (פסיבית) והקשר שלי עם גברים מתחיל ומסתיים עם אקט מיני בו אני פסיבי כי אני לא נגעל מאיבר המין שלהם. אני מאוד אוהב נשים וזקוק לחבק. כיוון שאני רוצה להביא ילדים, אז במשך החודשים האחרונים התחלתי להכיר בחורות. וגיליתי בעיות ענקיות בתפקוד לצד נזקקות ענקית לחבק אותן. הבעיות הן אלה: אני לא מצליח להשתלט מתחושת הסלידה ותחושת הגועל מאיבר מין נשי, לכן לא מעיז לנגוע בפתח הנרתיק. לא באמצעות אצבעות ידיים ולא באמצעות איבר המין שלי. אני לא חודר ולא נוגע שם ולא מביט בו ומנסה להתעלם ממנו. לעומת זאת, הדבר שאני מת עליו אצל בחורה הוא לחבק אותה במיטה כאשר שנינו רק עם תחתון ושוכבים במיטה, אז אני זקוק לחבק אותה ו 4 שעות לא מספיקות לי ואני כל כך זקוק לזה שאני לא מסוגל לצאת איתן לבית קפה כי אני זקוק להיות עם הבחורה במיטה מחובק איתה ומדבר איתה שיחות נפש מהלב. אני מרגיש אהבה לבחורה, קשר נפשי עמוק, וזקוק לחבק אותה ולהישאר איתה מחובק 12 שעות, וקשה לי כשהיא צריכה לעזוב אותה כדי ללכת לעבודה. ההתנהגות שלי נשמעת כמו ילד אוטיסט שזקוק לאמא שלו, אני מצטער מראש, אבל למדתי לאחרונה שהכנות היא הבריאה כי בכנות הזאת שאני מביע בסופו של דבר טובה קודם כל בשביל עצמי מפני שאני מי שאני. אני לא רוצה לשנות את ההתנהגות שלי כי בסך הכל זה שאני לא אוהב לחדור זה לא מזיק לאף אחד. אני לא יודע איך לחפש נשים שיאהבו אותי שיתאימו לי מהבחינה הזאת שהן לא מצפות לחדירה ולא מצפות להגשמת פנטזיות שנובעות מסרטים כחולים בטח. התייעצתי עם אמא שלי (אני מספר לה הכל), והיא אומרת לי שנשים עם איידס יתאימו לי (אולי היא לועגת לי?) כי הן יאהבו אדם שיחבק אותן ויאהב את חום גופן ולא בהכרח מצפות לחדירות. עוד היא אמרה שקטינות שאסור לחדור אליהן יתאימו לי כי הן יסלחו לי שאני לא חודר אליהן מפני שאוכל לתרץ שהתקדמות לחדירה תסבך אותי, ואז הן יבינו אותי ויאהבו את ההתנהגות שלי שאני אוהב לחבק אותה כל הלילה רק עם תחתון בלי ויחסכו ממני לחץ של ציפיה לעשות דבר שאני לא מסוגל (לחדור). אומרים שבחורה בת 15 לא מצפה לחדירה כי היא עוד תינוקת, אז בגיל הזה היא לא תתאכזב ממני שאני לא חודר. נכון ? מה אתם אומרים ? איזה עוד קבוצת אוכלוסיה תתאים לי שמהן יש יותר בנות שייסתפקו בחיבוקים בלי מין? ואם קטינה זה הדבר שהכי מתאימה לזה, אז איך בדיוק אוכל לדבר עם ההורים שלהן כדי להכיר ולהסביר את עצמי שיעזרו לי להכיר את הבת שלהן? איך להציג את עצמי בפני ההורים שלהן ? הרי יכולים לחשוד שאני פדופיל (מין) שמשקר, ואני רוצה רק לחבק מי שזקוקה לחיבוק ולאהבה, ואני לא רוצה סקס כי אני לא מסוגל לרצות סקס. איזה אוכלוסיית בנות לא תתאכזב שאני לא חודר? תודה מראש ! אומרים שבחורה בת 15 לא מצפה לחדירה כי היא עוד תינוקת, אז בגיל הזה היא לא תתאכזב ממני שאני לא חודר. נכון ?

הוספת תגובה

• איזה אוכלוסיה לא תתאכזב ממני? - תגובה

ענבל מילר היללי
    08/09/2012

שלום,
    ראשית, אין לך סיבה להתנצל. אלו הם הרגשות שלך והיכולת לתאר אותם רק תועיל לך אם תבחר ללכת לטיפול, או אם אתה כבר בטיפול.
    מה שאתה מתאר זו משיכה מינית לגברים, מצד אחד, ומשיכה רגשית חזקה לנשים, מצד שני. עם גברים אתה חווה סיפוק מיני, וזקוק להם כדי לתת מענה לצרכיך המיניים. עם נשים, משיכה רגשית חזקה, הערצה אולי, צורך בחום והמון מגע. הצורך במגע נחווה על ידך כמעט כהתמכרות, תלות, עד שאתה לא יכול לשחרר. אתה מרגיש את עצמך כמעט כמו תינוק, שאינו מסוגל להירגע בשום דרך אחרת, אלא דרך המגע העוטף של אמו.
    אני חושבת שאלו סוגיות שדורשות ברור מעמיק, בטח אם אתה מתכנן ילדים. בכלל, נדמה לי שחשוב שאתה תלמד למצוא דרך מתאימה לספק את צרכיך הילדיים, לפני שתתפנה לטיפול בילד. אולי הצורך בילד מתעורר ממקומות שעדיין אינם שלמים ומגובשים.
    ממליצה לך לפנות לטיפול, שם המקום בעיניי לברר את כל הסוגיות שהעלית ולהתלבט בקשר להחלטות חשובות.

היה בטוב, ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת בן שם- פתחתי בחלון חדש...
    מישהי
    06/09/2012

הי אפרת,

מאז ששלחתי כאן את השאלה, המשכתי בטיפול עם הפסיכולוגית שלי. המצב הזה מאד קשה לי ולא פשוט עבורי. החופשה הצפויה, מה לעשות, שינוי המסגרת שהיא רצתה בו. ( למשל: פחות תקשורת בין הפגישות שהייתה דבר שבשגרה בקשר ביננו).

בכל אופן,עכשיו, אחרי שעברו כבר כמה חודשים ושאני יודעת שחופשת הלידה הולכת ומתקרבת, הגעתי למסקנה שמה שהכי מפריע לי בעצם זה השינוי שחל בפסיכולגית עצמה. למרות שקשה להתרגל לפחות תקשורת בין הפגישות ולכללים החדשים שקבענו, ולמרות שגם נושא הפרידה שתהיה בחופשת הלידה מאד מטריד אותי, עדיין מה שהכי קשה לי זה השינוי ביחס שלה כלפי: היא פשוט השתנתה.איך זה בא לידי ביטוי? אני מרגישה שהיא פחות קרובה אלי. יותר מרוחקת. הרבה פחות חמה. כמעט כאילו מן הרגשה של : "היא כבר לא מסמפטת/אוהבת אותי כמו פעם". אני ממש יכולה להבחין בזה. כשדברתי איתה על זה, היא כן אמרה שחל בה שינוי. שהיא מודעת לעובדה שהיא "פחות חמה מפעם" , ושזה לא הכל קשור אלי... אולי זה ההריון, אולי עוד דברים בחייה, ואולי גם מה שקרה ביננו. ( והתגובה הלא קלה שלי לעובדת ההריון, וידיעה שיש תאריך סיום לטיפול בשל העזיבה המתוכננת לחו"ל).

שאלתי: גם אם אני מבינה את כל זה, עדיין זה מפריע לי. עדיין אני מרגישה שאבדתי אותה ביותר ממובן אחד. לא מספיק שהיא אכן תעזוב אותי כאשר תצא לחופשת הלידה, אני חשה שבעקבות השיונוי שחל ביחסה כלפי, היא למעשה עזבה אותי כבר עכשיו.

אני לא יכולה להתמודד עם זה. אני כמעט מרגישה "מרומה". כאילו הפסיכולוגית שבה בחרתי לטיפול איננה עוד... שמי שהכרתי כבר לא קיימת. וזה פשוט מפריע לי להמשך הטיפול.

לא יודעת מה לעשות. ואם בכלל אני אמורה לקבל כל כך הרבה שינויים...

אני ממש מיואשת. מה עושים במצבים כאלו?

הוספת תגובה

• לאפרת בן שם- פתחתי בחלון חדש... - תגובה

אפרת בן שם
    06/09/2012

היי לך..
    אני קוראת את הכאב שלך על תחושת האובדן של הקשר החם עם המטפלת שלך ועל התחושה שבאופן מסויים ננטשת כאשר הסכמת להיות חשופה ופגיעה. היה בינכן הסכם כלשהו על מהות הקשר ששונה על ידי המטפלת באופן חד צדדי עקב נסיבות שגם אם הן מובנות לך, את מתקשה לקבל אותן, כי לא את ביקשת אותם. החלק הבוגר שבל מבין, אך החלק הילדי מסרב לקבל וחש פגוע. הטיפול, פעמים רבות נוגע בחלקים ילדיים, תלותיים ונזקקים ומהמקום הזה את אינך מצליחה לקבל את שינוי הכללים שהציבה המטפלת שלך.
    את שואלת מה עושים כזה מקרה. גם לכך אין כללים אלה מה שחשוב שתשארי אוטנטית לתחושותייך. הכי טוב היה אם היית מצליחה לעבד את תחושותייך בתוך הטיפול. לכאוב, לכעוס, להיות נאמנה לתחושותייך. ולהגיע למקום שתחושי בו אהובה ומוכלת. אני חייבת לשאול אם את מכירה את התחושה הזו של הנטישה בחייך? האם נפגשת בעבר עם החוויה שמשישהו קרוב אינו נותן לך יותר את מה שאת זקוקה לו, ומה עשית במקרים הללו. איך את מקבלת שינויים שאינם תלויים בך?
    חשוב לי לציין שטיפול אמור להיות חוויה מטיבה ובונה, למרות שלעיתים הוא כולל משברים שהחלק של התיקון הינו מהותי לתיקון החוויה הפנימית. התפקיד של המטפלת שלך הינו לאפשר לך את התיקון הזה, לסייע לך לתקן את מה שבחוויה שלך התקלקל. אני חושבת שבנקודה הזאת היחסים אינם הדדיים.
    את אמורה לקבל את מה שאת יכולה לשאת, את אמורה להיות יכולה להביא את עצמך במלואך. אם את יכולה לעשות זאת למרות הקושי, את במקום הנכון. אם לא, יש בעייה או כשלון בהכלה שלך בתוך הטיפול.
    אני מציעה שלא תוותרי על היותך יכולה להביא את החלקים הפגועים, המפקפקים, הנטושים שלך לתוך הטיפול ותנסי ביחד עם המטפלת שלך למצוא את המקום הבטוח שלך. אם תחושי שאינך יכולה לעשות זאת, או שאת הופכת להיות פחות אוטנטית בשל התחשבות במטפלת שלך, יש מקום לשאול האם הטיפול הזה מתאים לך כעת בחייך.
    בהצלחה בדרכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת
    שיר
    04/09/2012

כתבתי לא מזמן בנוגע לבוס שלי שמושך שיעול מעצבן כבר 3 חודשים, ואיני מסוגלת לסבול את זה.
    אני לא חושבת שהבעיה היא בי, כי היו כמה ימים שהוא נרגע ונרגעתי גם.
    לדעתי זה חוסר התחשבות מצידו למשוך שיעול טורדני שמציק לסביבה מבלי לטפל בכך ברצינות.
    איני יודעת מה לעשות. האם זה יהיה שגוי מצידי לפנות אליו יפה ולומר לו שזה מציק לי? אני חוששת שזה יעשה נזק בגלל שהוא הבוס.
    אוזניות נאסר עליי להשתמש כי זה גורם לי לנתק מהסביבה במשרד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חוזרת

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת - תגובה

אפרת בן שם
    06/09/2012

שלום לך שיר...
    השיעול לא מפסיק וכך גם תחושותייך המוטרדות. מכניס חוסר שקט לתוכך, תחושה שלא מתחשבים בך וכעס.
    השאלה שלך תלוייה באופי היחסים שלך עם הבוס שלך, האם יש אפשרות שבקשתך לא תחווה שעלולה להרוס את הקשר בינכם?. באישיותך, האם את אדם ששאלה כזאת יכולה להיות עניינית ואמיתית ולא ביקורתית ותוקפנית?, ובאופיו של הבוס, האם הוא אדם הגנתי או יכול לשמוע את מצוקתך ולהתחשב.?
    החששות שאת מביאה זאת הפעם השנייה רומזים לי שאת חוששת שבקשה כזאת עלולה להיות הרסנית עבורך ועל כן, או שתקחי את הסיכון,וכמובן , תקחי בחשבון את השאלות ששאלתי, או שתספגי את השעול הטורדני , אולי עד שלתרגיש שאת יכולה לעשות משהו אחר.
    נשימה עמוקה, בהצלחה ובבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערכת מצב
    הבחור ה"שמח"
    04/09/2012

היי אני בן 21 יש לי בעיות למידה נשרתי מבית הספר בכיתה ט', יש לי כנראה גם חרדה חברתית לדעתי עקב חוסר מוחלט בחברה (פעם אחרונה שהיו לי חברים שנפגשתי איתם באופן קבוע מחוץ למסגרת היה ביסודי), במשך השנים אני לא מרגיש שהתבגרתי, ואני מרגיש שהפסדתי את כל תהליך ההתבגרות כי הייתי לבד בבית..

הדיכאון התחיל מגיל 13 בערך הלכתי לכמה פסיכולוגים ופסיכיאטר ניסיתי שני סוגי תרופות וכלום לא עזר.. הגעתי להחלטה אם הפסיכיאטר שאני לא צריך תרופות, ושאני פשוט צריך להכיר אנשים, מה שמרגיש בלתי אפשרי בלי יכולת חברתית בסיסית

אני לא חושב שהמצב שלי כל כך גרוע פשוט אני לא מצליח להתחבר אם אף אחד

אני חושב שהדברים שהכי מפריעים לי הם הדיכאון והאדישות, הרגשת כישלון תמידית, חוסר בחברים ובעיקר בבת זוג
    משגע אותי שאם אתה לא כמו כולם אתה נחשב לעוף מוזר..

המליצו לי ללכת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, אבל אני לא חושב שזה מתאים לי..
    אז השאלה היא מה כדאי לעשות? ולאיזה טיפול לככת?

נ.ב
    תודה רבה למי שקרא אני רוצה להודות להורים שלי שהביאו אותי עד הלום, למורים שלא הצליחו להבין אותי, ולכל הערסים שהפכו את שנותי בחטיבה ובצבא למאתגרים ביותר וכמובן לה' ובנימה צינית זאת תודה ולהתראות.

לקביעת תור
    סגירה
    הערכת מצב

הוספת תגובה

• הערכת מצב - תגובה

אפרת בן שם
    06/09/2012

שלום לך בחור לא ממש שמח...
    מהודעתך נראה שעברת חיים לא פשוטים. מכיתה ט אתה חסר מסגרת חברתית עקב בעיות למידה, מה שבוודאי הקשה עלייך לאורך כל שנות הלימודים והפך לתחושת כישלון עקב נשירתך מהמסגרת הלימודית. מה גם שהיותך מחוץ למסגרת תרם ככל הנראה להיותך לא מתמודד עם החברה בגיל כה חשוב זה של ריכשת מיומניות חברתיות בוגרות. התחושה של ההפסד והפספוס עולה מדברייך בכאב, ואין פלא שאתה חווה דיכאון עקב הקשיים שלך בהתמודדות עם חייך.
    הפסיכיאטר סבר כי אתה צריך פשוט להכיר אנשים, וזה ממש לא ככ פשוט עבורך. תחושת החריגות וחוסר היכולת להפגש באופן אינטימי עם בני אדם, אל מול ה"פשוט להכיר אנשים" שרשם לך הפסיאטר, רק מעצימים את החוויה של חוסר היכולת והייאוש.
    אני חושבת שהציניות שנראתה גם בכותרת של הבחור ה"שמח" וגם בסופה של ההודעה, ייתכן ועוזרת לך להתמודד עם הכאב,, או שומרת עלייך מחשיפה או אלי גם משמשמת לך מנגנון הגנה שעלול להרתיע מלהתקרב אלייך.
    שתי מחשבות עלו לי. האחת, ייתכן וקבוצה טיפולית הינה מתאימה לך יותר מטיפול פרטני מכיוון שבקבוצה נעשית עבודה על הקשר הבינאישי שבין חבריה וזה לדעתי מה שאתה צריך. בנוסף, ייתכן וכעת שבגרת, טיפול פסיכולוגי מעמיק ואמיתי המתעסק בקשר הבינאישי, בתחושת הכשלון והערך העצמי שלך עשוי לסייע לך.

בהצלחה לך, ואל תוותר. בלי שום ציניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לעזור

Gramse
    11/09/2012

היי "בחור שמח", לפני שאתה שולל את הפיתרון שהוצע עבורך, כדאי לך לדעת כי:
    יש היום מעל 80% הצלחה בטיפול באנשים הסובלים מהפרעת דיכאון ושיטות הטיפול הולכות ומשתכללות. ישנו טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שהוא אחד הטיפולים המקובלים ביותר.

טיפול קוגניטיבי הינו טיפול קצר מועד המתמקד בדפוסי חשיבה בעייתיים שמחזקים את פיתוח והחזקת סימפטומי הדיכאון. תחילה נכנסים לתהליך של זיהוי מחשבות קיצוניות אותן בהמשך ניתן להחליף עם מחשבות מאוזנות ובריאות יותר.

החלק ההתנהגותי בטיפול מעודד את הסובל להקטין התנהגויות שמחזקות אמונות שליליות ולהגביר התנהגויות שמחזקות אמונות חיוביות, כל זאת בליווי ובאמצעות טכניקות שונות וכלים שמקבל המטופל להתמודדות כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה שלו.

במכון CBT הטיפול כולל פגישות מול מטפל קוגניטיבי וגם פגישות בשטח עם מלווה בזמן תרגול שינויים התנהגותיים.

ושיהיה המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה