פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בהגדרות בפסיכולוגיה..
    בתיה
    23/09/2009

היום למדנו בכיתה על ההתניה הקלאסית של פבלוב ולא כ''כ הבנתי מזה :
    גירוי מותנה , והסבר כלי על ההתניה הקלאסית כאילו קרתי בחוברת אבל עדיין זה לא נקלט לי

אשמח להסברים על כך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מושגים

רוני פרישוף
    24/09/2009

הי בתיה,

אני שמחה לשמוע שאת ממשיכה לשקוד על לימודי הפסיכולוגיה! נכון מרתק?!

הפורום נועד לייעוץ ותמיכה, ולצערי, אין לנו אפשרות להיכנס לדיון במושגים תיאורטיים.

תוכלי למצוא הסבר מצויין בערך "התניה קלאסית" בויקיפדיה!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה... וכן בדקתי,

בתיה
    24/09/2009

באתר של הויקיפדיה ושם זה מוסבר והבנתי...
    ורציתי לשאול האם העובדה שאני לומדת בתיכון מגמת מדעי החברה שתי יחידות סוציולוגיה ו2
    יחידות פסיכולוגיה ויחידה חמישית של עבודה על תופעה חברתית , באיזה מידה זה יעזור ללימודי
    פסיכולוגיה בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי פסיכולוגיה

רוני פרישוף
    27/09/2009

הי בתיה,

אם תלמדי פסיכולוגיה בעתיד, בודאי חלק מהמושגים כבר יהיו לך ידועים וברורים, ובכלל כל תפיסת העולם והחשיבה הפסיכולוגית תהייה לך מוכרת.

לימודי פסיכולוגיה בתיכון לא נותנים יתרון בקבלה לאוניברסיטה, או בפטור מקורסים או דברים דומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה תודה, ואני מקווה שזה יעזור....

בתיה
    27/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לסייע
    שחר
    22/09/2009

בת משפחתי חולה בסכיזופרניה ומקבלת טיפול תרופתי. לאחרונה שאני רואה אותה היא נראית מסוגרת ועייפה כל הזמן. היא מתלוננת שאיבדה את שמחת החיים ושנמאס לה מהכול ואומרת שהיא רק רוצה לישון וסובלת מישנוניות נוראית. ממה זה יכול לנבוע? האם כל אלה תופעות לוואי של התרופות? איף אפשר לעזור לה? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לסייע

הוספת תגובה

• ערב טוב שחר

דניאלה הרץ
    22/09/2009

מצבה של בת משפחתך יכול לנבוע מהמחלה עצמה וסכיזופרניה היא מחלה קשה. מדיכאון בגלל שהיא מבינה את מצבה העגום, מהתרופות... איני יודעת בת כמה היא ומה הקירבה בינכן, אבל את יכולה לשאול אותה מה היא היתה רוצה שתעשי עבורה או איתה, או להיוועץ במשפחתה הקרובה (הגרעינית) ולשאול במה את יכולה לתרום.

נאה מצדך שאת מעוניינת לעזור.

שנה טובה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שני
    24/09/2009

אני מנסה להבין ממנה מה קורה, אבל היא לא ממש מתקשרת, לפחות לא בצורה שאני מצליח להבין.
    התייעצתי עם הוריה והמשפחה הקרובה והחלטנו שנדבר עם הרופא המטפל שלה, או שיחליף לה את התרופות בהן היא מטופלת היום, או שייתן לה משהו נגד הדיכאון.

שנה טובה ותודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שחר

דניאלה הרץ
    25/09/2009

תמיד חשוב ליידע את הרופא המטפל לגבי מצב החולה ואיך היא מתנהלת בחייה מחוץ לחדר הטיפולים. אני מקווה שהוא יוכל לעזור גם בעניין הדיכאון שהיא שרויה בו.

אני מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שזה נורמטיבי אבל..
    נתן
    22/09/2009

רוב הזמן בלמהך היום אני תמיד מפחד שיקרו דברים רעים מחלות וכאלה במיוחד סרטן לקרובים אליי בת הזוג שלי אחים אחיות הורים וכל הזמן אני מפחד שיקרה להם משהו.. אני מתאר לעצמי בראש את התסריט הזה שהם באים ומודיעים לי שכאילו זה כבר קרה וכאלה.. מה לעשות? לתת לזה לחלוף?
    זה לא יחלוף? אני לפעמים כבר חולם על זה..

הוספת תגובה

• חרדות

רוני פרישוף
    23/09/2009

הי נתן,

נשמע שאתה מאד סובל. החרדות שולטות בך, ומטילות צל כבד על החיים שלך. קשה להנות מהרגע כששקועים בפחדים מפני העתיד.

לא כתבת כמה זמן אתה סובל מהבעייה, והאם היה טריגר לפריצתה (כמו אסון, חלילה).

אתה יכול לבדוק האם הזמן משפר את המצב, או אם אתה מצליח לאמץ דרכים שונות של הסחת דעת או עידוד עצמי.

יחד עם זאת, הסבל נשמע גדול, לכן אני ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי, שיוכל להקל עלייך מאד. יתכן שתוכל להעזר גם בטיפול תרופתי אנטי-חרדתי, לשם כך עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר/ית.

שנה טובה ובריאה לך וליקיריך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש ספר בתחום הטיפול הקוגנטיבי
    אייבי
    22/09/2009

אני סובל מחרדות ואני מעוניין לקרוא על טכניקות של טיפול קוגניטבי (שינוי דפוסי חשיבה וכו'). אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר בנושא כדי שאוכל לטפל בעצמי.... תודה מראש
    אגב, אינני הולך לטיפול מקיף בשל מחסור בזמן ובכסף...

הוספת תגובה

• ערב טוב

דניאלה הרץ
    22/09/2009

פנה לחנות ספרים המתמחה בספרי פסיכולוגיה (למשל תולעת ספרים), אפילו דרך האתר או בטלפון והם ימליצו.

כדאי לך לשקול טיפול. יש טיפולים לא יקרים דרך קופות החולים ודרך שירותי הבריאות של העיריות.

פנה זמן לטפל בעצמך.

במה אתה כל כך עסוק שאין לך זמן לטפל בעצמך? האם יש בחייך נכס יקר ממך?

שנה טובה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר
    אבי
    22/09/2009

הי
    מה הפירוש של אדם שמרבה לדבר על עצמו,מספר לאחרים וזרים על אופיו,על המעשים שלו,על התכניות שלו לאותו שבוע,מספר על העבר שלו ועל קורות החיים שלו במהלך שיחה קצרה עם אדם זר במשך כמה דק' ?
    מה עניין כזה מעיד בעצם ?
    אשמח לדעת.כי אני הוא האדם.אשמח לשמוע כל דבר הן לטוב והן לרע .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר

הוספת תגובה

• דיבור רב על עצמך

רוני פרישוף
    22/09/2009

הי אבי,

התנהגות כזו יכולה להעיד על המון דברים. מכיון שאיני מכירה אותך, קשה מאד לנתח את הדברים.

כיווני חשיבה: צורך בתשומת לב והכרה, ידידותיות ופתיחות רבה, עודף או חוסר בטחון, הצפה רגשית ועוד ועוד....

שאל את ידידיך הקרובים איך זה נראה להם, מתי זה נעים להם ומתי מוגזם. בדוק איתם האם אתה מספיק מתעניין וקשוב כלפיהם, או תופס יותר מדי מקום עם ענייניך שלך.

למד מהפידבק, ונסה למצוא את האיזון הנכון בין הצרכים שלך לבין תגובות הסביבה.

שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצפה

אבי
    22/09/2009

הי
    תודה על התגובה.
    לגבי הצפה רגשית ,מה הכוונה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצפה

רוני פרישוף
    24/09/2009

הצפה נוצרת כאשר אדם "עולה על גדותיו", בשל עומס-יתר של רגשות או מחשבות. כמו מים שנשפכים מתוך מיכל, הוא עשוי למצוא את עצמו מדבר, צוחק, בוכה או מתנהג באופן מופרז משהו.

במצבים כאלו, טוב למצוא אדם קרוב ש"יכיל" את ההצפה באהבה ובלי לשפוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשבנות חברתית
    בעל
    21/09/2009

אני ובעלי נפגענו באירוע של חברים שהם היו בעלי השמחה מאחר והתעלמו מאיתנו לחלוטין באירוע. חיכיתי להזדמנות להוכיחם. אגב, הבעל בעבר הרחוק נהג לעיתים לפלרטט איתי ולא יותר מיזה... . פגשתי אותו לא מזמן, הוכחתי אותו שנפגענו. ומה היתה תגובתו? "אני יודע שאת מתה עלי"!!. הייתי בשוק כי לא ציפיתי לתגובה כזאת ואחר התנצל על ההתעלמות מצידם כי טוען שהיו בעננים. מדוע הגיב הגיב כפי שהגיב כלפי??? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התחשבנות חברתית

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה

בעל
    22/09/2009

ממתינה לתגובה ותודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחשבנות

רוני פרישוף
    22/09/2009

שלום פלונית,

העלת את שאלתך אתמול ב: 22:22, וכבר היום בשבע בבוקר את מזכירה לנו שאת מצפה לתגובה.

האם לחץ זה נראה לך סביר?

מכיון שכותרת הודעתך היא "התחשבנות" אני ממליצה לך קודם כל לבדוק את עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפיות מוגזמות
    אנונימית
    21/09/2009

שלום,
    השנה הזו עליתי לחטיבה והחלטתי אני וההורים שלי שהפעם אני אקח את החטיבה ברצינות. ביסודי לא ממש השקעתי ולמדתי רק לפני מבחנים ועכשיו אני באמת משתדלת להשקיע. איחרתי פעם אחת לשיעור ופעם אחת שכחתי ספר לשיעור וההורים שלי מתייחסים לזה כאילו זה משהו כ"כ גדול ונורא אבל זה לא! גם היה לי מבדק של שתי שאלות וקיבלתי שבעים. הבמדק היה בנושא קל ושכחתי ממנו אז למדתי ביום של המבדק ולמרות שידעתי את החומר המורה שאלה אותי שתי שאלות קשות(אפילו היא אמרה) וקיבלתי 70. הייתי צריכה לשקר להורים שלי לזמן שבו למדתי והם מאוד כועסים עליי. יש לי הרגשה כאילו עכשיו הם מצפים שאהיה מושלמת-לא אראה טלוויזיה כמעט לא אהיה על המחשב וזה קשה לי כי אני לא לומדת כמו שהם רוצים, אני לא לומדת שוב את כל מה שלמדנו באותו יום וכאלה. נמאס לי שהם כל הזמן מזכירים כמה שהייתי תלמידה לא טובה ושירדתי מבחינה לימודית והם לא מפסיקים עם זה...

בבקשה בבקשה תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפיות מוגזמות

הוספת תגובה

• מו"מ עם ההורים

רוני פרישוף
    26/09/2009

הי אנונימית,

סליחה על האחור בתגובה!

קודם כל חשוב לזכור שהורייך ואת פועלים למען אותה מטרה: שיהיה לך טוב ושתצליחי בחיים.

נסי לשתחרר מההרגשה שאתם נלחמים אחד בשני, אלא שיש לכם "משא ומתן" על איך הכי נכון בשבילך לחיות ולחלק את הזמן.

חשוב לפתוח את הדברים לשיחה גלוייה איתם. נסי להקשיב לציפיות ולחששות שלהם, ודברי בגילוי לב על הרגשת הלחץ שלך. הסבירי להם שדרך ההתייחסות שלהם מחלישה אותך ולא מחזקת, וגורמת לך לחוסר בטחון ולחוסר מוטיבציה.

נסו להגיע להסכמות לגבי חלוקת הזמן פחות או יותר בין התחומים השונים בחייך: לימודים, תחביבים, חברים, פנאי (חשוב מאד!), אחריות בבית וכיוב'.

אני לא מתנגדת גם לשיטה של "חיזוקים" (משהו כיפי בשבילך) אם תשיגי הישג יפה בלימודים או בתחומים אחרים. אם כבר לחץ, עדיף ב"טוב" מאשר ב"רע".

נסי לשדר להם שאת אחראית, בוגרת, מבינה מה חשוב בחיים וסומכת על עצמך. אם את לא באמת מרגישה ככה, חשוב שתעבדי בכיוון, כי זה המפתח להצלחה ולאושר.

בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שולט בי
    אנונימית
    20/09/2009

אני אתחיל מזה שאני בת 22 ומפחדת ממחויבות וזה כבר אומר הרבה.
    מעולם לא ניהלתי קשר רציני כי ברגע שהוא חדר לי לספייס חתכתי את זה.
    אני מפחדת שאני מאבדת שליטה על עצמי והוא זה ששולט בי!,אנשים לא מבינים זאת אבל זאת חרדה שמשתלטת על המוח,על החשיבה ועל ההגיון.אני מנסה בכוח לתת לזה הזדמנות אבל זה לא עוזר.
    בהתחלה חשבתי שזה טבעי אבל זה כבר עבר את שלב הטבעיות
    אני לא יודעת איך להתנהל במצבים כאלה.
    אני מאוד רוצה קשר ,זוגיות אני כמהה לכך כל יום אבל "המחלה" הזאת שולטת בי כבר שנים.
    כולם חושבים שזאת בעיה של גברים וממש לא אני מכירה כמה בחורות שסובלות מזה ואנחנו באמת סובלות מזה...
    מה עליי לעשות? ,לפעמים אני כל כך רוצה שהוא יציב לי עובדה ו"ישתלט" עליי כדי שלא תהיה לי ברירה אחרת... מה הצעד אותו אני צריכה לקחת? ואם יש לכך תרופת קסם אשמח לקחת אותה. :-)
    בהמון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שולט בי

הוספת תגובה

• -

אנונימית
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחד לאבד שליטה

יפעת קלוש יגל
    21/09/2009

שלום לך

אין לי ספק שאת מאוד סובלת. הקונפליקט בין הרצון בקשר לפחד לאבד שליטה מאוד מייסר.

נראה שאת יודעת להתנהל בעולם בבטחה רק שאת חשה שולטת ועצמאית. קשר אינטימי מחיב לווותר במידה על העצמאות והשליטה. משמעות הדבר שאולי הכי מאיים שתפתחי תלות מסויימת באדם מסויים וכך תאבדי את עצמאותך ואת הזהות הנפרדת שלך, והדבר מעורר בך אימה.

אני מציעה לך לפנות לעזרה מקצועית, שלא תהיה לך פשוטה, בשל אותם קשיים, אבל זו הדרך לאפשר יצירת קשר קרוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נטע
    21/09/2009

היי גם אני נתקלתי בבעיה דומה
    לכן אשמח לייעץ
    רציתי לשאול
    האם את זקוקה למרחב שלך בעוד תחומים בחיים?
    איך את עם חברות, ידידים משפחה?
    מתי היה הקשר האחרון שלך? ואחרי כמה זמן הוא נגמר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

אנונימית
    22/09/2009

הבעיה היא בנושא הזוגיות ...מרגיש לי לא נוח שחודרים למרחב שלי....כאילו אני מאבדת את הזהות שלי...
    לגבי משפחה וחברים זה לא קורה...
    מה שכן מאוד קשה לי להתחייב לדברים שאני מרגישה שלא אוכל להתמודד איתם כגון דברים בעבודה...
    בכל מקרה מה שמציק לי ומטריד אותי זה נושא הזוגיות אני לא יודעת איך "לוותר" על עצמי ,אם אפשר לנסח זאת בצורה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

נטע
    22/09/2009

מתי היה הקשר האחרון שלך עם בן זוג (קשר כולשהו)? ואחרי כמה זמן ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

אנונימית
    23/09/2009

מאמי אני יכולה להגיע למצב שאני יוצאת עם בחור וברגע שאני מתחילה לחשוב שהוא מעיק עליי וזה יכול להיות אפילו שיחת טלפון אחת יותר מדי ,אני יכולה פשוט לסנן אותו ,לא לענות לטלפונים...
    אני גורמת לו לרדוף אחרי ומרגישה עם זה ממש לא טוב כי אני ממש לא בן אדם כזה רע,אני לא עשוה את זה מרוע או מאנוכיות...
    זה יכול לענות לך על השאלה,מעולם לא ניהלתי קשר רציני שמוביל לאיזהשו מקום...
    פעם אחרונה היהי אולי לפני שנה וכמו שזה התחיל ככה זה נגמר...
    זה משגע אותי.
    אני לא מפחדת מאינטמיות ,אני מפחדת להיקשר לבן אדם ולהיות תלויה בו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עידן
    20/09/2009

שלום,

אני סקרן לדעת דבר לגבי טיפול פסיכולוגי:
    כאשר אנשים חשים במצוקה נפשית בחייהם מסיבות שונות ומגוונות ומחליטים לפנות לטיפול פסיכולוגי, כיצד הטיפול אמור לסייע ולקהל עליהם? האם הוא תמיד מועיל? כיצד זה קורה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

יפעת קלוש יגל
    21/09/2009

שלום עידן

כדי שתוכל לקבל תשובה מקיפה ומעמיקה, כדאי שתחפש מידע באינטרנט או תפנה לאחד הספרים, כמו סערת נפש של יורם יובל, או אחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה קשה
    איריס
    19/09/2009

שלום

הייתי בטיפול אצל מטפלת פרטית שנורא נקשרתי אליה במשך 10 טיפולים לערך ,זו פעם ראשונה בחיי .[מטפל יכול להעלב מילולית ולהפסיק קשר בפיתאומיות].

סיפרתי לה דברים שלעולם לא יצאו מפי מתוך רצון כן. היא העבירה לי במייל שהקשר ביניינו הסתיים

לא מוכנה לשמוע ממני יותר בשום דרך לא עונה ,לטל, למייל, או לאסמס.בקיצור "ברחה,".

זה מציק לי פוגע בי ולא מרשה לי להמשיך הלאה.[נקשרתי אליה.]

יש למישהו הצעה?

האם יש דברים כאלה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה קשה

הוספת תגובה

• ניתוק קשר טיפולי

רוני פרישוף
    21/09/2009

שלום איריס,

אין-לי-מושג מה קרה ביניכן, ואין לי קצה חוט להבין את הסיטואציה.

האם את יכולה לשחזר דבר מה שהתרחש בטיפול שיכול להסביר נתק כזה?

לפי שעה, נראה שאת צריכה לסבול את העמימות, ולהמשיך הלאה.

אולי בעוד כמה זמן נסי שוב לפנות בכתב, ולבקש הסבר. יתכן שקרה משהו שבכלל לא קשור אלייך (כמו אסון פתאומי, חס וחלילה), או שכן קשור אלייך, והיא תוכל להסביר לך בפרספקטיבה של זמן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדות :(
    שרון
    18/09/2009

אני לא יודעת למה זה , אני בת 15, ואני ממש לא אוהבת את העדה שלי , והמקום בו נולדתי , אני מתביישת מהעדה ,ואם רק יכולתי הייתי מחליפה אותה במהירות , אני מנסה להכחיש את העדה שלי ואת העובדה שלא נולדת בארץ ,אני לא מדבר ברוסית בכוונה , וזה מעצבן כבר , זה מעליב מאוד את ההורים שלי ,
    אני פשוט לא רוצה להיות רוסיה :( !
    בבקשה אל תדלגו על ההודעה הזאת ותעזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    עדות :(

הוספת תגובה

• למישהי

אנונימית
    20/09/2009

אני הייתי במצבך בדיוק לפני מספר שנים.
    גם אני עליתי לארץ בגיל 6 והיום אני בת 22.
    עד לפני מספר שנים הרגשתי מאוד לא נח עם זה .ניסיתי שלא לדבר רוסית אפילו עם ההורים שלי זה תמיד בחצאים.
    הדברים השתנו כשהתגייסתי ואז קרה משהו שלא ציפיתי לו: התבגרתי!!!
    ועם הבגרות בא השכל. את לא מבינה כמה אנשים אוהבים אותך בזכות עצמך ולא בזכות העדה שלך!
    ואם את מתביישת בהיותך רוסיה זה אומר שאנשים שאיתך גורמים לך לכך וחבל! את צריכה להתרחק מאנשים כאלו. תאמיני לי את לא רוצה לחיות את החיים האלו ולבזבז כלכך הרבה אנרגיה בלהיות לא מי שאת...
    תהיי גאה בעצמך!,ובמי שאת ואל תשני את עצמך (בואי נודה בזה את לא יכולה ).

היתה תקופה שחשבתי לעברת את השם שלי והיום אני מודה לאלוהים שלא עשיתי את זה .את לא מבינה כמה זה משחרר לאהוב את עצמך ולהיות בטוחה במי שאת.
    מותק דמייני את עצמך יום אחד קוראת לעצמך "מיטל" ומדברת רק עברית ואז פוגשת בחור ואת מעוניינת בו (והוא----הכי ישראלי שיש!) והוא גם מעוניין בך ...הבעיה שהוא מכיר אותך בתור "מיטל" ילידת הארץ...זאת הצגה ויותר מזה זה שקר ואת העבר שלך את לא יכולה לטייח...ואני מדברת איתך מנסיון ,זה לא קל וזה לא נעים.ולא את לא חייבת לדבר כל היום רוסית ולצבוע את השיער שלך לבלונדיני כל מה שאת צריכה זה להפסיק להתבייש בשם שלך והורים שלך (והם כועסים עלייך בצדק) את יכולה להמשיך לדבר עברית,ולראות רק טלויזיה ישראלית ולקרוא רק ספרים בעברית ולצאת עם בחורים שהם ילידי הארץ ואולי אף לעברת את השם שלך .
    אני היום מדברת רק עברית וקוראת ספרים רק בעברית והחבר שלי מרוקאי טהור :-) והחברים שלי רובם ילידי הארץ והם אוהבים אותי בתור מי שאני "למרות " שאני רוסיה...
    את רק בת 15 ושוב אני הייתי במצבך בדיוק חשבתי שהעדה שלי מגדירה את מי שאני ואני ומבטיחה לך שהגישה שלך תשתנה
    בהמון הבנה ,אולה.
    אשמח לקבל את תגבותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיי מי שאת וזה הכי חשוב

אנונימית
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ..

.....
    20/09/2009

מחכה לרגע בו אפסיק להתבייש , והתגבר !
    עזרת לי מאוד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף מותק

אנונימית
    20/09/2009

תהני מהחיים וכל השאר מאוד מאוד מאוד שולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכחשות למוצא בגיל ההתבגרות

רוני פרישוף
    21/09/2009

הי,

מה שאת מרגישה הוא חלק טבעי ונורמלי מגיל ההתבגרות.

בגיל שלך הרבה נערים ונערות מפנים עורף להורים, ולכל מה שמייצג אותם, ומחפשים לעצמם זהות חדשה והשתייכות חדשה.

כאשר מדובר במשפחות מהגרים (או במקרה שלך, עולים) הרבה פעמים קורה שילדים ומתבגרים מתביישים במוצאם הזר, מסרבים לדבר את שפת האם, ורוצים להיטמע לגמרי בחברה החדשה. לפעמים תהליך זה מלווה ברגשי בושה, אשמה, הכחשה או כעס.

בהמשך הדרך, אחרי שתרגישי בצורה יותר חזקה את ההשתייכות שלך לחברה הישראלית, ויהיה לך יותר ברור מי את, אולי תרגישי אחרת.

יש בני נוער, שעם התבגרותם חוזרים להתעניין בשורשים ובתרבות המוצא שלהם, מפסיקים להרגיש בושה, ומתחילים להרגיש גאווה. לבסוף, הם נהנים משני העולמות. זה תהליך שלוקח זמן ואין טעם להאיץ בו.

העיקר, שבכל שלב, תקבלי את עצמך ותאהבי את עצמך,

שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר טקט
    אנונימי
    18/09/2009

אני בן 24 ואני סובל מחוסר טקט שהורס לי את החיים.
    אני מחשיב את עצמי כבן אדם אינטיליגנט אבל לפעמים אני מוציא דברים טיפשיים מהפה.
    למשל אמרתי אתמול לבוס שלי שהוא צבוע. הוא רצה להרוג אותי כמובן והעיף אותי לכל הרוחות.
    אני מנסה להבין מאיפה זה נובע, כנראה קינאתי שהייתי כל היום בשטח ואני חוזר למשרד ורואה אותו מחייך וצוחק מעובד אחר שהוא לא סובל, אבל זה חלק מסביבת עבודה שצריך לשמור על קשרי עבודה.
    אני על המסלול הנכון להצלחה אבל אם אני לא ילמד לשמור על הפה שלי אני יגמור את עצמי, אנשים חושבים שאני טיפש בגלל זה, יכול להיות שזה סוג של טיפשות זה יותר חוסר מודעות.
    זה קורה לי המון הפעמים וזה מתסכל אותי, אני לא יודע מה לעשות. אומרים לי תחשוב ותחשוב ותחשוב לפני כל דבר שאתה מוציא מהפה אבל איך אפשר לנהל שיחה תקינה אם אתה חושב לפני כל דבר שאתה אומר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר טקט

הוספת תגובה

• תגובות אימפולסיביות

יפעת קלוש יגל
    21/09/2009

שלום לך
    קשה לי להבין מדבריך, מתי בדיוק אתה לא שולט בעצמך ופולט מפיך דברים שלא כדאי לאמרם גם אם הם נכונים.

האם זה סביב נושאים של חוסר צדק?

בכל מקרה קרוב לוודאי שיש נושאים ש"מקפיצים לך את הפיוז" ואז גם נפלטים לך כל מיני דברים שאתה מצטער עליהם.

אולי אם תוכל להבין יותר מתי זה קורה לך ומדוע יהיה לך קל יותר לשלוט בעצמך.

גם במקרה זה עזרה מקצועית יכולה להועיל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר טקט

אנונימי
    22/09/2009

זה לא עניין של חוסר שליטה אני לא מתרגז, אני אדם עם חרדה חברתית קלה, אני די שקט ואדיש.
    זה עניין של חוסר מודעות להשלכות של המילים שלי.
    לעיתים רחוקות אני מרים את הקול ומתעצבן.

יכול להיות שזה עולה בחוסר צדק, אני צריך לשים לב יותר, אבל גם במקרה המתואר זה לא ממש חוסר צדק זה יותר קנאה.

פעם אחת אמרתי לחברה שלי משהו לא במקום מכיוון שהמשפחה שלי לא מסתדרת וחשבתי שזה יתקן את המצב אבל זה רק החמיר זאת אומרת שלחצתי לה על נקודות רגישות ואמרתי לה עובדות לא נכונות כמו שהיא אמרה לאמא שלי שהיא לא מכבדת אותה והיא אמרה שאני משתמש בדברים שהיא מספרת לי נגדה.
    מספר פעמים סיפרתי דברים שסיפרו לי שלא ידעתי שאסור להעביר אותךת לדוגמא סיפרו לי שאחד העובדים קיבל מתנה לחג ואנחנו לא קיבלנו אז סיפרתי לעובד אחר ואז כעסו עלי שסיפרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר טקט

יפעת קלוש יגל
    30/09/2009

שלום

קשה להבין בדיוק מה קורה לך. מאחר ואתה לא מתאר קשיים בהבנת מצבים חברתיים באופן כללי, אני עדיין חושבת שיש נושאים שמעוררים אצלך תגובות בלתי נשלטות. נושאים שאולי קשורים לקנאה כמו שאמרת ולדברים נוספים, אןלי שאינך מודע להם.
    ברגעים שיש עוררות של אזורי קונפליקט אלו, אתה כנראה מגיב, בצורה פוגעת וחסרת טקט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש
    שרית
    17/09/2009

כדורים נגד דיכאון שמביאים להחלמה מלאה בחולה או רק להטבה? צריך לשלב את זה עם טיפול אצל פסיכולוג בעיקרון?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

רוני פרישוף
    17/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אנה
    16/09/2009

שלום, אני חווה משהו מאוד לא נעים ורציתי לשאול את המומחים
    האם אתם מכירים את התופעה ומה זה בדיוק..

כשהייתי קטנה אבא שלי היה מכה אותי עד גיל 12 בערך
    ועד היום אין לנו מערכת יחסים נורמאלית למרות שבחיים לא ראיתי מישהו שמשתדל
    יותר ממנו לשקם את הקשר ביננו, הוא באמת עושה הכל.
    הבעיה היא איתי, יש מן תופעה מוזרה שאני לא יכולה להקשיב לקול שלו.
    כלומר, כשאני שומעת אותו מדבר, או נע, למשל מנדנד את הרגל כשהוא יושב,
    או כשהוא מדבר עם הידיים, אני לא יכולה להסתכל עליו
    זה מגעיל אותי, וזה מוזר זה מעלה לי תחושת עצבנות מטורפת!
    כשאני בחדר שלי ואני שומעת אותו מדבר בחדר השני, אני חייבת לאטום אוזניים!
    לא מסוגלת להקשיב לו.. לא מסוגלת לשבת לידו או מולו כי הוא נורא אמוציונאלי .
    זה כמו התחושה כששורטים לוח אז זה עושה מצרמורת אז זה משהו דומה אבל הרבה יותר חזק וגרוע.
    מה שהכי מצחיק זה כשהוא מצביע על משהו עם האצבע שלו, זה דווקא עצוב, אבל אני משום מה כועסת! ואני חייבת לגרד את העיין שלי עם אצבע. אני לא יודעת מה לעשות , אני לא יודעת בכלל מה יש לי.. אפילו כשאני חושבת על זה עכשיו אני מתעצבנת.
    בנוסף לכל יש לי חרדה חברתית אז אני לא מסוגלת לדבר איתו (או עם אף אחד) בלי שאני מסמיקה תוך כמה שניות..

האם מישהו יכול לומר לי מה יש לי??

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• רגישות

רוני פרישוף
    17/09/2009

שלום שלומית,

פתחת את מכתבך בציון העובדה שאביך נהג להכות אותך בילדותך.

לקבל מכות היא חווייה קשה ומשפילה, שיש לה תוצאות לא רצויות לאורך כל החיים. כיום , נשמע שאת נוטה לרגישות יתר ולתגובתיות יתר במצבים שונים.

יתכן שתגובות הרתיעה שלך מאביך קשורות לחוויות הילדות, שנחקקו בך, ויתכן כי הרתיעה וחוסר הבטחון והאמון התרחבו למעגלים רחבים יותר, ומשמרים בך כעת ביישנות וחרדה חברתית.

כדי להבין טוב יותר את בעייתך ולטפל בה, אני ממליצה לך לפנות לאיש/אשת מקצוע.

שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אישה
    בעל
    16/09/2009

אולי תעזרו לי לפענח התנהגות זו של אישה. בעלה ואני פתוחים אחד לשני, יש בינינו כימייה. וכשאני פוגש את אשתו ושואל מה נשמע, היא עונה" הכל כשורה", תודה לאל הכל בסדר, ולא מפתחת שיחה,לא מגלה התעניינות, נכנסת לשתיקה, ואחר אני פונה לדרכי. מעולם לא פיתחה שיחה, לעומת זאת ראיתי אותה שדווקא מדברת עם גברים אחרים ורק איתי היא מאד סגורה. מה זה יכול להיות? אולי חרדה חברתית??? היא לא במיוחד חברותית..., אך למה תמיד כל דיבורה כלפי מסתכם בשני מילים??? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובת אישה

הוספת תגובה

• בעיה פסיכולוגית ?....

רונן דוד
    16/09/2009

השאלה היא כאן האם מדובר בבעיה פסיכולוגית שלה,
    או שאתה קופץ לסטיגמות ואבחנות משל עצמך ?!

לפי דעתי, האפשרות השנייה היא הנכונה.
    לפי איך שאתה מתאר את התנהגותה, זה נראה כאילו אולי פעם (או יותר)
    נפגעה ממה שאמרת ולכן החליטה להיות איתך קורקטית ולענות למה שאתה שואל בשתי מילים.

אני ממליץ לך לבדוק עם עצמך איפה טעית ולא לקפוץ לאבחנות מיותרות...

בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה