מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקאהאני1#25/08/2009
שלום.
בזמן האחרון כשאני ובן זוגי יוצאים לאכול במסעדה, אני פשוט לא מסוגלת לאכול, ההרגשה דומה להתכווצות פנימית בגרון ואני אוכלת בכוח.. זה גורם לי בסופו של דבר להקאה למרות שבקושי אכלתי.
אני חושבת ודיי בטוחה שפשוט פיתחתי פחד להקיא אחרי בילוי שכזה ו"להרוס את הערב".. ואני מרגישה שזה מתחיל גם לקרות [הפחד] ביציאות עם חברים..
הכל התחיל לפני כשלושה חודשים.. ביום ההולדת שלי יצאנו למסעדה ולברגע שהתחלתי לאכול האוכל גרם לבחילה והקאתי.
מקרה נוסף, הוא בא לישון אצלי בפעם הראשונה [אחרי הרבה זמן שחיכיתי לזה], אכלנו פיצה והתחלנו לראות סרט שממש הלחיץ אותי ובסופו של דבר הקאתי וזה הרס את המשך הערב.
עוד מקרה היה כשנסענו לראות סרט.. אכלנו ופתאום הרגיש לי שאני לא יכולה יותר, מין מחנק בגרון ואז בחילה.. כמובן שהערב יסתיים כשאני עם הפנים לאסלה.
ופעם נוספת קרתה לא ממזמן, יצאנו לאכול במסעדה שמאוד רציתי לאכול בא כבר ממזמן. הכל היה טוב.. המצב רוח היה מרומם אבל ברגע שהכנסתי את הביס הראשון לפה.. פשוט הרגשתי שזהו- אני לא יכולה לאכול יותר כי זה עושה לי רע. הבעיה הייתה שלא הייתה לי ממש בחילה אלא פשוט הרגשה שאם אני אפתח את הפה אני אקיא.. ובסופו של דבר זה קרה.
זה הופך לממש מציק, אני פוחדת ללכת איתו למסעדות כי אני פשוט יודעת שזה יקרה שוב.
וכל פעם שיש איזה ארוע שאנחנו יוצאים לציין אני חושבת לעצמי שזהו- גם היום אני הולכת להקיא.
זה כבר הפך לתסכול של ממש.. אני מרגישה שאני נמנעת מלאכול בערב בגלל הפחד מלהקיא במיוחד כשהוא נמצא בסביבה.
אני חייבת לציין שאם אנחנו אוכלים בשאר שעות היום או שאפילו אצלו בבית זה דווקא בסדר גמור ואני מרגישה מצויין.
ביום שישי הזה הוא אמור לבוא לישון אצלי, זה בקושי מתאפשר לנו אז אני דיי מחכה לזה אבל אני פשוט פוחדת להקיא ולהרוס.. וכל הזמן מתרוצצות אצלי מחשבות בראש שזהו- בטוח אני אקיא..
אשמח לעצה ולמתן סיוע בפיתרון הבעיה המעיקה.
ד"א. אני בת 19 ואני ובן זוגי בקשר כ8 חודשים.
תודה מראש ובהמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
דניאלה הרץ25/08/2009כיוון ההקאות הן רק בחברת החבר שלך, אני מבקשת שתבדקי עם עצמך יותר לעומק - האם יש בקשר שלכם משהו שגורם לך למתח או למצוקה? האם משהו בסיטואציות המיוחדות (יום הולדת, שינה משותפת אצלך) גורם לך לחשש?
נראה לי שהמקור להקאה שלך אינו פיזיולוגי, והמתח או חרדה מראים את עצמם בצורה פיסית ממש, אבל המקור הוא רגשי ולא פיסי. הבטן היא מקום רגיש שנוטה לסמן לנו על מתח רגשי (למשל, שלשול לפני בחינה ).
בקשר לפגישה הקרובה אולי כדאי שתאכלי לפני בואו של חברך, ולכן לא יהיה עלייך לאכול בערב - בזמן הפגישה. כמובן שאם הוא יהיה רעב הוא יכול לאכול משהו שתכיני לו או להזמין אוכל.
נטרלי את החשש המיידי שאת מייחסת לו משקל רב כדי שתוכלילבדוק מה מציק לך באמת בקשר הזה.
מצפה לתשובתך כדי שנוכל הלמשיך בבירור.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
אני1#25/08/2009קודם כל, תודה על התשובה המהירה..
אני לא יכולה לחשוב על שום דבר שגורם לי לחשש בארועים האלה חוץ מהציפייה.. כמובן שאני לא רוצה להתאכזב ולאכזב את החבר..
ביומולדת אני לא יכולה לחשוב או להזכר על משהו נפשי מלחיץ שקרה.. אולי התרגשתי מכל הקטע שזה הימולדת הראשון שאני חוגגת עם מישהו בקשר רציני.. והייתה לי ציפייה מסוימת שאולי פחדתי שתהרס..
היו לי קצת פרפרים בבטן כשהתיישבנו במסעדה.. אבל חוץ מזה ההנחה השניה שלי היא שהאוכל פשוט לא היה טוב..
אף פעם לא הגעתי למצב של הקאות בגלל לחץ.. אפילו לא בלימודים- הייתי יחסית לחוצה בבחינות במקצועות מסוימים.
כשהחבר בא לישון אצלי, כפי שאמרתי ראינו סרט שממש הלחיץ אותי.. אני אחת שממש מושפעת מדברים כאלה ובכללי נמנעת מלראות דברים שאמורים להיות מפחידים ומלחיצים כי אני פשוט יודעת שזה לא יעשה לי טוב..
קרה עוד מקרה שראינו סרט שגם מאוד הלחיץ אותי.. ובסוף הסרט פשוט הלכתי והקאתי..
וכל שאר המקרים אני מאמינה שקרו בגלל הפחד שהם יקרו..
חשבתי ליום שישי להזמין עוד חברים.. אולי בגלל שזאת תהיה סיטואציה שונה אז לא יהיה לי הרפלקס והפחד שזה יקרה לי שוב.. אבל עדיין כל הזמן מתרוצץ לי בראש שאני שוב כנראה הולכת להקיא.. למרות החברים.
החבר לא עושה מזה סיפור, הוא לא נעלב או כועס..
אבל אני ממש מרגישה לא בנוח להקיא לידו שוב.. כי אני מפחדת שהוא פשוט יפסיק לקבל את זה..
הייתה לי תקופה ממש רעה וכואבת .. עכשיו, כשאני מסתכלת על זה. אני יכולה לאמר שהיא התחילה כמה ימים לפני היומולדת שלי-לפני 3 חודשים.
לפני פחות מחודש התחלתי לסבול ממחשבות טורדניות כאילו משהו רע יקרה לי, פחד ממחלה פיזית, פחד לאבד מישהו או פחד להכאיב לאנשים קרובים אם חס וחלילה יקרה לי משהו..
זה גרם לי להרגשה של חנק, דפיקות לב מהירות.. בפעם האחרונה שזה קרה לי הרגשתי ש"זהו זה הסוף" ואז הלכתי לדבר עם סבתא.. היא הרגיע אותי וההרגשה עברה לשבוע בערך..
עכשיו אני מרגישה שהיא לפעמים חוזרת כי נכנסים לי דברים טיפשיים ולא הגיוניים לראש.. אני מנסה לא לחשוב עליהם וכל הזמן להתעסק במשהו שאני אוהבת וגורם למחשבות להעלם לכמה זמן..
אם אני מסתכלת על התקופה שעברה עליי אני דיי מבינה מאיפה כל זה מגיע... באמת הרגשתי שאני מתפרקת.
אני לא יודעת כמה זה באמת קשור לנושא ההקאות.. אבל חשבתי שכדאי לציין את זה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
דניאלה הרץ27/08/2009לפני כשלושה חודשים קרה משהו שגרם לך לחרדה. מה קרה ? מה הפך את התקופה לקשה וכואבת? האם היה זה אירוע חיצוני או אירוע נפשי, בינךם לבינך?
לאחר מכן, לפני כחודש , כתוספת לחרד'ה, התווספו מחשבות טורדניות לגבי אסונות שעלולים להתחולל. במחשבתך מיהו המועד לאסון. את? או מישהו אחר?
והמצב התפשט כך שכל דבר פשוט כמו לצאת לבלות, לראות סרט, לאכול במסעדה, לבלות עם החבר הפך לטעון ובעייתי. כולל ההקאות. כאשר בעבר לא היו בעיות כה חריפות סביב פעילות כזו?
תמשיכי לבדוק עם עצמך, כמו שעשית ועני לי
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה..
אני1#27/08/2009לפני שלושה חודשים,כמה ימים אחרי היומולדת, היה לי מוות במשפחה..
הייתי דיי במצב של הכחשה כמה ימים לפני, כשהיה האשפוז בבית החולים..
מצאתי על עצמי גידול שהדאיג אותי מאוד ואופן הטיפול [בעצם, חוסר הטיפול] במרפאה הצבאית תסכלה אותי עוד יותר..
החבר שלי נפרד ממני, לא ציפיתי לזה בכלל... [חזרנו יום אחרי אבל הרגשתי שהוא פשוט ניפץ אותי - עכשיו ההרגשה עברה ופתרנו את זה]
שירתתי במקום מאוד עמוס מבחינת עבודה ותמיד הרגשתי שלא משנה מה אני עושה זה אף פעם לא טוב מספיק ולא מוערך, ובאמת בסופו של דבר לא התאמתי לקריטריונים שלהם.
ועוד כל מיני דברים קטנים שמאוד הדאיגו אותי..
אני חושבת שלא הייתה תקופה שבכיתי בה כמו שבכיתי בתקופה הזאת..
אחרי שעברתי למקום החדש, שהוא בהרבה יותר רגוע התחילו לי המחשבות האלה..שבדרך כלל קורה לי משהו..
לא כל דבר פשוט הפך לטעון בעייתי.. אנחנו כן יוצאים וכן נפגשים ואני מרגישה בסדר גמור.. אני יוצאת עם חברות ואוכלת איתן ומרגישה בכללי טוב..
אבל יש ארועים שהם חשובים לי שבגלל הפחד שזה קרה בדיוק באותן הנסיבות,ושזה יקרה שוב.. זה באמת קורה..
אני לא יודעת למה הקאתי ביומולדת, ולמה הקאתי כשהוא בא לישון אצלי..
אני פשוט רוצה להפסיק לחשוב על זה ועל סיטואציות נוספות שיכולות להיות לי איתו שאני יכולה להקיא בהן..
איך נפטרים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב
דניאלה הרץ30/08/2009אני כמובן מציעה לעבור בדיקה רפואית כדי לשלול אפשרות של בעיה גופנית, אך נראה כי ההקאות כמו המתח והמחשבות החרדות - נוצרו בעקבות האירוע של המוות והחשש לעצמך בעקבות הגידול המדאיג וכמובן בגלל הפרידה המנפצת שלא ציפית לה מצד החבר.
למרות שאת אומרת שהכל בינכם פתור לכאורה - הרי שידוע כי "מי שנכווה ברותחים, נזהר בצוננים". כלומר אחרי שנכווית ממנו ובאופן לא צפוי בפעם הראשונה, נוצר בך חשש שאירוע כזה יחזור על עצמו והחשש מראה את עצמו בהקאות .
מעבר לאפיזודה עם חברך, נראה שקרו הרבה דברים לא קלים, בתקופה האחרונה, שפיתחת בגללם גם מחשבות מטרידות וחרדתיות וגם תגובות גופניות של הקאה.
אני בדרך כלל לא מציעה "להיפטר" מדברים שמציקים לנפשנו. אם רגלך היתה נשברת לא היית "נפטרת" ממנה אלא מקבלת טיפול. כך גם בנפש. נפשך מאותתת לך מאד חזק כי יש בעיות והדרך היא להקשיב להן, להיות מודעת, להבין לטפל ולרפא.
כלומר שאני ממליצה לפנות לטיפול ולהיות סבלנית ומקבלת כלפי עצמך. גם אם התכנים מפחידים - כמו מוות , מחלה, פרידה - עדיף להתמודד ולא לברוח. בסופו של דבר, אין לנו דרך לברוח מעצמנו. מה דעתך?
טפלי בך יפה ושמרי עלייך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים עם אמא מזדקנתברוריה25/08/2009
אמי בת 80 ,אלמנה מזה 6 שנים, ניצולת שואה ,חיה בביתה לבד. בשעות הערב והלילה היא מגיעה לביתי ,כאן היא ישנה ובבוקר חוזרת לביתה (נוהגת ברכב).הבעיה היא שהיא מאוד משתעממת במשך היום . יש לה חברה אחת קרובה שאיתה היא נפגשת פעם בשבוע ,היא לא מעונינת להשתתף בפעילויות שונות ציבוריות ולאחרונה היא גם דיכאונית לדעתי. היא מרבה לבכות "ולקטר"על כולנו. כל הרעיונות שמציעים לה לפעילות היא מתנגדת וגם מסרבת ללעבור לדיור מוגן (מצבה הכלכלי מצויין). אני מעוניינת להיפגש בעצמי או איתה עם איש מקצוע שיכוון אותי ואותה מה אפשר לעשות. אני חסרת אונים ,ואיתה קשה לי לדבר. למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא ניצולת שואה
רוני פרישוף25/08/2009הי ברוריה,
מסירותך לאימך נוגעת ללב, גם בנכונותך לתת לה אכסניה חמה לשעות הלילה, וגם באכפתיות הרגשית שאת מגלה כלפיה.
חשוב לדעת שהרבה מהכאב של אמא, שורשיו באובדנים ובטראומות מהשואה, וכנראה גם מאובדן אבא. לכן מענה קונקרטי לשיעמום, מוצלח ככל שיהיה, לא תמיד יכול לפתור ולמלא את החלל הפנימי.
חשוב גם לדעת לשים גבולות טובים ביניכן, גם גבולות נפשיים, וללמוד לא להיות מושפעת מאד ממצביה הנפשיים.
תוכלי לפנות ל"עמך", הארגון לעזרה פסיכוסוציאלית לניצולי שואה ובני משפחותיהם. הסניפים פזורים ברחבי הארץ. הם כוללים גם מועדון חברתי לניצולים, ומגוון פעילויות חברתיות וטיפוליות לדור הראשון והשני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדותיעל מחיפה24/08/2009
לפני 9 שנים התגרשתי , בגרושין קשים אחרי מערכת יחסים קשה בבית המשפחה עזרה לי להסתדר מבחינה כלכלית ויש לי בית משלי ועבודה לפרנסתי , בינתיים ביתי הצעירה חלתה ונפטרה לפני 4 שנים מסרטן השאירה בעל ושני ילדים קטנים , בעלה רחוק ממני פיזית אך מבקר אצלי לעיתים קרובות הילדים אינם מטופלים לפי ראות עיני וקשה לי עם זה לביתי הבכורה יש שני ילדים הגדול בן 11 עם הפרעת קשב חזקה הקטן בן 4 יש לו סוג של אוטיזם ואינו מדבר . כל המכלול הזה קשה לי מאוד אני לא מרגישה בדיכאון אבל אני לא ישנה בלילות , כאשר אני נרדמת יש לי חלומות קשים , ביום אני מתפקדת בכבדות רבה , אני משמינה מאוד , עצובה מאוד , רוב הזמן מרגישה רע וגם חולה לעיתים קרובות . לא עשיתי שום דבר עם המצב והוא נעשה קשה יותר , אני לא רוצה לקחת תרופות . מה הצעתכם לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות וכוחות
יפעת קלוש יגל24/08/2009
שלום יעל
נשמע שעברו עליים קשייים מרובים, אובייקטיבים ושנים קשות. את מספרת על התמודדות והרכה כוחות לבנות את חייך מחדש. אך המכות הקשות המשיכו להכות בך וביתך נפטרה, ואת רואה את הקשיים של נכדייך וליבך כואב.
אני חושבת שיש גבול לכמה בן אדם יכול להתמודד עם כל כך הרבה משברים וקשיים, ונשמע שאת כבר באי ספיקה, והחרדות והדאגות באות בלילה עם האול ועם הדכדוך.
הבנתי מדברייך שיש לך משפחה תומכת אך לא תמיד זה מספיק, גם לאנשיים חזקים.
כדאי שתפני לעזרה ותמיכה בסקטור הציבורי או הפרטי.
בהצלחה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי אחראיקרן24/08/2009
רציתי לדעת דבר כזה:
אם אני חשתי במהלך חיי, כי אני דחויה על ידי הוריי מבחינת המראה שלי,
כלומר, אף פעם לא אמרו לי שאני יפה, או שאוהבים אותי,
וזה הולך איתי עד היום, אני בת 24
אני בחורה יפה,
אך לא חושבת כך,
אם גבר אומר לי זאת, אני הולכת לכיוון המחשבה :"הוא רוצה לנצל אותי מינית".
לאחר שביקרתי את המראה של אנשים שאנחנו מכירים, קורבי משפחה וכאלה, יצא שדעתי הייתה שלילית על הרבה אנשים.
אז היא אומרת לי: תראי את עצמך, יש לך אף כזה(מגעיל), עיניים כאלה, את לא כל כך יפה,
אם את נותנת ציון 2, לX וY, אז גם את 2.
אני חושבת שיש משהו שמפריע לי
אף פעם לא פירגנו לי מהבית.
רק כשהייתי במצוקה, היא אמרה לי : את בחורה יפה וכו'....
היא לעולם לא פירגנה באמת.
לא נישקה. אני אדם קר לסובבים אותי, וחברים, אין לי, בכלל. אני בודדה.
כשהתחלתי לומר שאני יפה בבטחון מלא , היא ניסתה להוריד לי את ההתעלות הרוחנית "קרן, חושבת שהיא הכי יפה, הכימושלמת"- כך היא משמיעה את 'דעתה' בפני האחים שלי
אני באמת חסרת אונים לגבי המצב.
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים כ"מראה"
רוני פרישוף26/08/2009הי קרן,
המקרה שלך מדגים עד כמה הבטחון העצמי והדימוי העצמי שלנו תלויים ב"מראה" שההורים נתנו לנו בילדותנו. כאשר הילד אינו רואה בעיני הוריו התפעלות, חום ואהבה, אלא פוגש ביקורת או אכזבה, הוא גדל בהרגשה שמשהו אצלו חסר, לא בסדר.
את מרגישה שהיחס הקר של אמא יצר אצלך פער עצום בין התכונות ה"אובייקטיביות" שלך לבין הדימוי העצמי, שהוא נמוך ושלילי.
יותר מכך, את מפחדת להיות כמוה, ביקורתית וקרה לעצמך ולסובבייך.
אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי, שמטרותיו יהיו גיבוש דימוי עצמי ריאלי וחיובי יותר, יצירת ניפרדות נפשית מאימך ובתוך כך יצירת קשרים חדשים ומזינים עם אחרים, ומציאת כיוון נכון וטוב בחיים.
לגבי שאלתך "מי אחראי", נכון ההורים אחראים לתת לילד יסודות של בטחון ואושר, אך כעת, כשאת אדם בוגר, את אחראית לעזור לעצמך להשתחרר מכבלי הילדות ולצאת לדרך חדשה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאחת24/08/2009
שלום רציתי לדעת מה המינוס בלקחת מטפל מהמין השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל בן המין השני
רוני פרישוף25/08/2009הי אחת,
קשה לתת תשובה כללית לשאלתך. כל מקרה לגופו, כל מטופל וצרכיו.
בודאי שיש הבדל בהרגשה להיות מטופל ע"י מטפל בן מינך או בן המין השני. יש גם הבדל בהרגשה להיות מטופל אצל מטפלים בעלי אישיויות שונות, גילאים שונים, מוצאים עדתיים שונים, גישות תיאורטיות שונות וכיוב'.
מן הסתם, טיפול אצל מטפל בן אותו מין מדגיש מעט יותר סוגיות שקשורות ביחסים עם ההורה בן אותו המין, ולהיפך. אך גם זו אמירה כללית מדי, שכן האפקט יכול להיות הפוך לחלוטין.
בקיצור,
נסי להתחבר למה הכי נכון ומתאים לך, והעיקר שתהייה כימיה אנושית טובה והרגשה של תועלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושב שיש לי בעיה רציניתנילס אולגרסון23/08/2009
לפני כחודש הסתיימה לה תקופת החלון הידועה שלאחריה ניתן לבצע בדיקת איידס חיכיתי לזה למרות שידעתי שהמגע המיני שהיה לי היה מוגן אבל משום מה אני לא הצלחתי להיזכר אם היה שם קונדום או לא וניסיתי לשחזר את המקרה אך ללא הצלחה אבל יש לי הבזקי זיכרון ממנו ממש מספיקים כדי להבין שהיה שפ אך למרות הלכתי נבדקתי ויצאתי שלילי בפעם הראשונה לאחר קצת שוטטות באינטרנט שמתי לב שהתקופה שחיכיתי היא לא מספקת כמה מהרופאים ברשת אז עשיתי בדיקה נוספת הרופא שעשה לי את הבדיקות אמר לי שהוא ממש שקט לגביי ושאין כל חשש אבל אני כבר לא יכולתי הבדיקות לא הרגיעו אותי והלכתי לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוגית קלינית שאיבחנה אצלי חרדה ומטפלת בי בפגישות שבועיות אבל למרות שלאחר כל פגישה אני יוצא מעודד ולפעמים גם חזק יותר נפשית עדיין יש לי ימים שאני לא יכול והחרדה היא ממש קשה כבר 3 פעמים שניגשתי לרופא לבצע בדיקה למרות שהוא בעצמו כבר אומר לי שהוא מרגיש שהוא לוקח ממני כסף לחינם והדגיש בפני שהוא עושה זאת רק בשביל להרגיע אותי ליום יומיים ושאני חייב לטפל בעצמי ואני עדיין ממשיך במצבי ומנסה להבין מה הביא אותי למצב הזה ולמה אני לא מצליח להרגע אני פשוט קם כל בוקר וישר הולך אל המחשב ומסתכל באתרים אם מידע מפחיד ונכנס לזה שוב ושוב כמו מעגל שאין לו סוף וזה בעצם כבר תקופה שאני לא אותו בנאדם שהייתי אני מרגיש כמו נכה אני לא מסוגל לעבוד או ללמוד סמסטר שלם הלך לי לפח מה אני עושה כדי להיפתר מהחרדה הנוראית הזאת ?או לפחות להרגע מספיק די שאוחל לחזור ללמוד ולעבוד
האם כדאי לשקול תרופות מסויימות אולי אפילו טיבעיות אני בסך הכל אחרי 4 פגישות אם הפסיכולוגית ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבעיה רצינית
יפעת קלוש יגל24/08/2009
שלום אור
נשמע שאתה מטפל בעיתך ברצינות וזו כבר התחלה מצויינת לפתרון.
טוב שפנית לטיפול פסיכולוגי 4 פגישות זה ממש מעט, אבל אם רמת החרדה והעיסוק האובסיסבי בבעיה לא נותנים לך מנוח, כדאי שתפנה אל הפסיכולוגית שלך ותשתף אותה. אפשר בהחלט ללוות את הטיפול, לפחות בהתחלה עם טיפול תרופתי או שיטות אחרות להורדת החרדה שיקלו עליך את התקופה הנוכחית של תחילת הטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הורים של חברה שליגוני23/08/2009
שלום שמי גוני אני בת 21 יש לי בעיות עם הורים של חברה שלי יש לי חברה מאז בית ספר שאני הינו חברות טובות לי לה היה דבר משותף אהבנו לדבר על הדבר משותף הינו חברות טובות והינו באות אחד לשניני לא פעם שהיתי פעם לחברה שלי אמא שלה שאלה אותי מתי אני הולכת מתי אבא שלי באה אני הרגשתי מאוד רע אבל התגברתי אבל כל פעם שהיתי באה זה חזר מחדש שהיא באה אליו אני היתי מאוד נחמדה אליה והיו הכול בסדר גם אצלה היה בסדר חוץ מהקטע שספרתי לכם ל באמת אני זוכרת שיום אחד שהיה יום פורים ומצאתי אותה אמרתי לה ליאת היי מה מצב היא אמרה בסדר שאלתי אותה עם היא רוצה להיות איתי ואמרה שלא אזז שאלתי אותה למה ??? אז היא אמרה שהורים שלה אסרו אליה להיות איתי ונסיתי להיות עם אנשים אחרים אבל הם אמרו תלכי מכאן אנחנו לא רוצים אותך ביום הזה היה לי שחור יום מאוד עצוב ונראה לי שהורים של חברה שלי כועסים בגלל שלא נתנתי לבחורה להיות עם אנשים אחרים ויכול להיות שזה נכון אבל זה לא היה מכון זה היתה תאונה בטעות ואני אני מצטערת שזה קרה אני כבר לא נמצאת בית ספר אני נמצאת בהוסטל בירושלים וכמה שנים לא דברתי לא ראיתי אותה אני מאוד מתגעגעת אליה ויש לי זכרנות ממנה ושלא תבינו לא נכון נסיתי לדבר עם אמא או אבא אבל הם נתקו לי בפרצוף פעם אחד דברתי עם אמא שלה ודברנו על הבעיה והיא אמרה שהיא סולחת לי ואז התקשרתי אילה והיא שאלה מי זה אמרתי גוני אמרה אמרתי לך לא להתקשר אז אמרתי לה חשבתי שסלחתי לי מה קרה ? אז אמא שלה אמרה אני מבקשת ממך לא להתקשר אני לא יודעת מה לעשות הבחורה הזאת היא חברה אני רוצה לדבר איתה אבל יש מכשול אמא שלה לא נותנת לה לדבר איתי מה אני צריכה לעשות בבקשה תעזרו לי ממני גוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת להרפות
יפעת קלוש יגל24/08/2009
לגוני שלום
גוני את בחורה גדולה ועברו כבר הרבה שנים. לעיתים צריך לדעת להניח לדברים ולהרפות.נראה לי שחשוב שתביני מדוע דוחים אותך מה חלקך בדבר, על מנת שתוכלי למצוא חברים חדשים.
לדברייך את נמצאת בהוסטל, קרוב לודאי שיש דמויות טיפוליות שיכולות לעזור לך להבין יותר לעומק את קשייך הבין אישייים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןחן23/08/2009
בעלי סובל מדיכאון בעקבות מחלה שכעת הוא החלים ממנה אבל הדיכאון לא עוזב אותו
הוא נפגש קבוע עם פסיכולוג אבל לא נראה כאילו זה עוזר , הוא מופנם ומנותק ממני ומהילדים
התיעצתי עם רופאת משפחה שטוענת שבנוסף לשיחות אפשר לצרף גם תרופות ולא חייב שהתרופות יהיו מהקבוצה הישנה אלא חדשה והיא ציינה תרופה בשם ויפאקס XR אם אני לא טועה
האם התרופה יכולה להוסיף לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון אחרי מחלה
רוני פרישוף23/08/2009שלום חן,
טיפול תרופתי אנטי דכאוני, כשמו כן הוא, יכול מאד לסייע לשפר את המצב הנפשי.
מכיון שבעלך נמצא בטיפול, כדאי להתייעץ עם המטפל ולשלב את הטיפול התרופתי עם הטיפול הנפשי באופן מושכל.
לגבי התרופה הספציפית, איננו אמונים על הפן הרפואי, ולא נוכל להתייחס לטיפולים תרופתיים. מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה (פסיכיאטר/ית).
התמיכה המשפחתית בדכאון בכלל, ובהתאוששות ממחלה בפרט, היא קריטית. למרות שהוא מסוגר ומנותק כעת, אין לי ספק שבעלך חש את נוכחותכם ותמיכתכם וניזון מהן. אתם עבורו קרן אור בחשכה, גם אם הוא לא מסוגל להראות זאת בשלב זה. התעזרי בהרבה סבלנות ואהבה.
רפואה שלמה, לגוף ולנפש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מצטרפים לרשימת התרפיסטים המומלצדינה23/08/2009
שלום רב!
כמטפלת באמנות, הייתי רוצה לדעת איך ניתן להצטרף לרשימת המטפלים המומלצים של הכללית. האם יש גם מטפלים בהבעה ויצירה ברשימה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדר המטפלים של קופח" כללית
רוני פרישוף23/08/2009הי דינה,
אינני יודעת להשיב על שאלתך.
אני מאמינה שפנייה לאחראי על הטיפולים הנפשיים בקופה תניב את התשובה.
אני בהחלט מקווה שרשימת המטפלים בהסדר כוללת מטפלים באמנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלה חשובההייהיי22/08/2009
שלום אני בת 16 וקצת,
אני מאוד גבוהה.
קורה לי לפעמים זאת אומרת כמעט לרב שאני מסתובבת נגיד בבית ספר יש כמה חבורה של ילדים שמרכלים עליי צוחקים עליי וכל מיני כאלה. ויש לי תחושה מאוד שזה בגלל הגובה שלי , כי אני גבוהה וזה בולט.
או שלפעמים אני לא בבית ספר , נגיד במקום אחר שלא מכירים אותי גם שמה צוחקים ומדברים מהצד עליי.
וזה קצת מפריע לי זה כל פעם אחר כך מכניס אותי לדכאון לכמה זמן ואז אני שוכחת מזה ואז זה שוב ושוב קורה לי.
וזה נמאס לי מזה.
אולי תייעצי לי בבקשה מה כדי לעשות עם הדבר הזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הגובה
רוני פרישוף23/08/2009הי הייהיי
אני מכירה את הבעייה מהקצה השני..
תמיד הייתי הכי נמוכה בכיתה, ו"זכיתי" להרבה בדיחות במקרה הטוב, ולעג במקרה הרע.
ילדים ומתבגרים (ובינינו, גם מבוגרים) לא יודעים איך "לאכול" את השונה, ולכל צורה של חריגות, אפילו הכי תמימה, הם עשויים להגיב בצורה די מרושעת.
החדשות הטובות הן, שמה שלא הורג אותך מחשל אותך, ובמשך הזמן אתה לומד לא להתייחס לשטויות וללחץ חברתי, ולהבין שאתה יחיד ומיוחד בזכות מי שאתה ולא למרות מי שאתה.
כשלמדתי לקבל את גובהי (או בעצם, קוטני) באהבה, ההתייחסויות התחילו להיות אוהדות יותר, ובאזור גיל 20 פסקו לגמרי.
מהניק שבחרת (היי היי) אני מבינה שיש לך חוש הומור טוב, שזה מנגנון ההתמודדות המוצלח ביותר!
לכי בראש זקוף וגו מורם, חייכי לרכלנים, אל תתייחסי ואל תגיבי, המנעי בעצמך מרכילות על שונותם של אחרים, ותגלי שיש הרבה כוח ויתרון לגובהך,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל תראי.....
הייהיי23/08/2009זה קשה לי עם זה , שלא צוחקים עלי ומרכלים עלי ולא אומרםי לי שום דבר על הגובה (זה קורה בכמה ימים כאלו) אני לא שמה על אף אחד.
אבל ברגע שצוחקים עליי ומרכלים עליי אני מתחילה להעלב ולהתעצבן.
תראי אבל יש כמה בנות מגעילות שהן להן בושה שאני אפילו לידם הן מתחילות לצעוק את זה וגם אתה שם שלי בקול רם.
ואני כ"כ סופגת את זה שבא לי לא יודעת מה לעשות להן. ( סליחה על הביטוי).
אבל מה אני יכולה לעשות הריי זה העבודה.
אבל זה קשה לי שצוחקים עליי.
תודה על העידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות לאחר מחלהמיה22/08/2009
לפני כארבעה חודשים התגלה אצלי סרטן צצואר הרחם.עברתי טיפולי כימותרפיה ולאר מכן ניתוח שלאחריו הייתי מאושפזת שבועיים.
אני עובדת במערכת החינוך כך שלא עבדתי בתקופה הזו מה שכן במהלך טיפולי הכימותרפיה כן הגעתי לעבודה.
אני מתכננת לימודים לתואר ראשון וכן העלאת שעות העבודה בעוד 5 שעות שבועיות.
אני מתלבטת האם לבצע את השינויים הנ"ל.
כרגע אני מתפקדת כרגיל כמו לפני המחלה.
אני ממש לא רוצה שכתוצאה מהלחץ שילווה את הלימודים והשינוי בעבודה הגוף שלי יגיב בצורה כלשהי לשינויים.
ידוע לי שהגוף עבר טרואמה.
מה דעתכם בנושא?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות לאחר מחלה
רוני פרישוף23/08/2009הי מיה,
את מצטיירת כאשה חזקה, נחושה, עם הרבה כוחות נפשיים, שגם מודעת לגופה ונפשה, ויודעת להאזין להם.
עברת טלטלה רצינית, וכעת את חוששת שמא בלי משים תעמיסי על עצמך לחץ שישפיע לרעה על גופך.
ובכן, לדעתי אין להתלבטותך תשובה נכונה או לא נכונה, אלא הכל שאלה של הקשבה לקצב הפנימי, וזרימה עם הצורך האישי הטבעי והנכון לך.
אני ממליצה לך לבסס כל החלטה על הקשבה עמוקה פנימה: מה נכון לך, לנפשך ולגופך כעת. אם נכון לך להמשיך ברצף שנקטע - הרי זו יכולה להיות התמודדות מצויינת עם המשבר שעברת. אם דוקא נכון לך לקחת הפוגה להתאוששות, זה מגיע לך, וזה מצויין.
קחי לך את זכות הגמישות. בכל רגע ורגע תוכלי לשנות את החלטתך ולקחת כיוון אחר (וזה נכון לחיים בכלל, לא רק אחרי מחלה).
תוכלי להנות מליווי של טיפול פסיכולוגי בהתבוננות פנימה ובקבלת ההחלטות, אך כמובן אין זה הכרחי.
רפואה שלמה והמשך לימודים וקריירה פוריים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים לי להשתגעחן21/08/2009
אני חן בת 14. במהלך החצי שנה האחרונה אני רבה ללא סוף עם הורי. כל שיחה הופכת לריב במיוחד וכמעט רק עם אימי. לפעמים היא פשוט גורמת לי להשתגע ... היא אוהבת לומר את המילה האחרונה לשגע אותי על כל דבר גם שזה לא "בצדק" היא לא מפסיקה לעקוב אחרי לתקן אותי לומר כמה אני טועה... כל ריב כזה, אני לא יודעת איך להסביר "מחמם" אותי ואני יכולה להתחרפן מזה... זה גורם לי לאבד שליטה וכשהיא רואה שאני מתחילה לבכות היא רק ממשיכה. כשאני מבקשת שתלך כי אני רוצה להירגע היא רק ממשיכה עם זה, לא נותנת פרטיות. היא "אוהבת" לריב איתי במיוחד לפני שאני יוצאת בערב או סתם להיפגש עם חברים. הריבים האלה מדכאים אותי, בסופו של דבר אני נשארת בבית בוכה באיבוד שליטה לפעמים זורקת דברים חושבת אפילו לפגוע בעצמי ! הריבים האלה פשוט הופכים אותי למשוגעת אני לא יודעת אפילו להסביר איך.
באמת שאני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים עם אמא
רוני פרישוף23/08/2009הי חן,
אוף.. איזה מצב קשה ומתסכל..
דוקא בגיל שאת כל כך צריכה את אמא, בשביל אהבה, הכוונה, ועצה טובה, הכל משתבש והופך לריב אחד ארוך קשה ומכאיב.
אמא כנראה מתקשה לקבל את העצמאות ושאר השינויים שחלו בך כשהפכת מילדה לנערה, ולך כנראה קשה לקבל את הגבולות והסמכות שלה.
המצב קשה ומתסכל, אך הוא לא סיבה "להשתגע" או לפגוע בעצמך. נסי לשמור על פרופורציות, ולמצוא דרך לתקשורת יותר טובה עם אמא.
נורא חשוב שתנסי לשתף אותה בהרגשה שלך, ותנסי להקשיב בראש פתוח גם לטענות שלה אלייך.
נסי לכתוב את הדברים שמפריעים וכואבים לך, ולתת לה לקרוא בזמן ששתיכן רגועות ופנויות לדבר. חשוב שתצליחי לנהל שיחה רגועה, גם אם היא תאמר דברים ש"מקפיצים את הפיוזים".
אם שיחה היא בלתי אפשרית כרגע, נסי לערב את אבא, או מבוגר אחר, כמו יועצת או מחנכת. יתכן שהם יוכלו לתווך ולפשר.
כמובן פתוחה האפשרות להיפגש עם פסיכולוגית, לבד או יחד עם אמא, ולהעזר בנסיונה כדי ללמוד לתקשר יותר טוב ולהגיע לפשרות בנקודות המחלוקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידות תהומיתיאיר20/08/2009
ממש כך אני בבדידות תהומית מזה שנים,למרות שיש לי ילדים ,כך מרגיש וחי,אשמח להכיר אנשים החשים כך 0527070853
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה
מישהי21/08/2009למה אתה מרגיש כך? יש בטח המון סיבות.. תתחיל לחשוב אחד אחד מהן הסיבות זו התחלה טובה.
אחרי כן תראה איך אפשר לשנות כל דבר ודבר למען האושר שלך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בחולה סכיזופרניהאלברטו19/08/2009
רציתי לדעת אם יש איפורמציה על חשיבות של תמיכה נפשית
בחולה סכיזופרניה ובמשפחה מעבר לטיפול התרופתי והפסיכיאטרי
רב ההתמודדות שלנו בשנה האחרונה היא ברמה של מציאת תרופה נכונה ויעילה ובלי תופעות לוואי
שזה תהליך קשה מאד
ומתספס בו משהו והשאלה עעד כמה החשיבות הקלינית בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחות מתמודדות
רוני פרישוף20/08/2009הי רועי,
לא ברור ממכתבך האם אתה הוא המתמודד, או בן משפחה.
כך או כך, התשובה היא כן! בהחלט!
לתמיכה המשפחתית יש תפקיד מכריע בהתמודדות עם המחלה, בשיפור הדימוי העצמי והרווחה הנפשית, בהשתלבות בקהילה ובשיפור איכות החיים.
יש הטוענים אפילו שהמחלה היא לא "של" הפרט אלא של המשפחה כולה.
המשפחה היא מקור לחום ואהבה ללא תנאי, לקבלת האדם יחד עם מחלתו, למידע והכוונה, לשיתוף ולתחושת "יחד".
יש הרבה מקורות מידע ותמיכה למשפחות. נסה להתחיל במרכז מידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש באינטרנט, וכן פנה לעמותת "אנוש" המפעילה קבוצות תמיכה למשפחות.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
י.20/08/2009תודה רוני על התשובה אחי הוא החולה ואני חלק מהתמודדות של כל המשפחה עם המחלה אני רואה איך ההורים נסחפים בעצם למרדף אחר הפתרון התרופתי שברור שהוא חשוב ושהמחלה היא כימית ביסודה ובוודאי למצוא את התרופה הנכונה זה קריטי אבל באמת יש לי תחושה שנאבדנו בכל הסיפור הזה אנחנו בסך הכל חזקים ומתמודדים אני רק מקווה שנמשך ככה ושאחי ימצא איזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ, טרנסג'נדרליאור-שם בדוי19/08/2009
שלום לכולם, אני בן 17 וחצי עוד מעט, מראשון לציון, המשיכה שלי היא לבני מיני, תמיד הייתי כזה ואין לי שום בעיה עם מי שאני ואני גאה להיות כזה..בחודשים האחרונים יש לי הרבה מאוד מחשבות על דבר מסויים, זה משהו שפשוט לא יוצא לי מהראש ואני לא מפסיק לחשוב עליו בארבעה חודשים האחרונים. תמיד היה לי את הצורך הזה להיות נשי, עוד מילדות אני זוכר שאפרתי את עצמי ועליתי על העקבים של אמא שלי רק כדי להרגיש את מה שזה עושה לי ולהרגיש שזה באמת אני או לדוגמא שבמקום לשחק ברובוטים ובמכוניות העדפתי לשחק בברביות ובכל מני בובות כאלה, אבל רק בגיל 11-12 (שזה הגיל בערך שמתחילים לחשוב על סקס ומיניות) הבנתי שאני נמשך לבנים מאה אחוז ואין לי אף טיפה של משיכה למין הנשי ,הסתרתי את זה הרבה זמן ורק לפני כמעט שנה יצאתי מהארון והשתנתי הרבה גם בזה שהתחלתי לצאת הרבה ולהכיר אנשים כמוני ולצאת למסיבות של גייז ולהיות מחובר לקהילה ולדעת מה זה, וגם מבחינה חיצונית(לבוש,שיער,טיפוח,איפור וכו') כי סוף סוף יכולתי להרשות לעצמי לחיות כמו שאני אוהב כי אני כבר מחוץ לארון וכבר לא איכפת לי מה אנשים יגידו או יחשבו ולפני כשיצאתי מהארון לא הייתה לי כ"כ מודעות לנושא הזה ולא ממש הבנתי מה זה כל העולם הזה ומה זה טרנסקסואליות, מה זה בן אדם שמכנים אותו קוקסינל וכשהבנתי את זה ושראיתי טרנסקסואליות ודיברתי איתן זה מאוד משך אותי כל העניין הזה,אני יודע שבפנים אני אישה,אני מרגיש אישה ואני כן רואה את עצמי בעתיד הלא כ"כ רחוק מתחיל את השינוי מבחינה חיצונית(הורמונים,ניתוחים וכו') אבל זה גם לא משהו שכרגע אני בטוח שזה מה שאני רוצה לעשות כי זה קטע רציני כל הדבר הזה,אני יודע שצריך לחשוב טוב טוב ולא למהר לפני שמתחילים תהליך כזה..דבר אחד אני כן יודע-אני צריך להתייעץ עם איש מקצוע,עם פסיכולוג שמבין בעניין הזה ואני רוצה לשים דגש על זה שאני רוצה להתייעץ עם פסיכולוג שמבין והיו אצלו טרנסג'נדרים והוא מבין בכל הנושא הזה ,אם אתם יכולים להפנות אותי לבן אדם כזה,למקום כזה כדי להתייעץ אני מאוד מאוד אשמח. ולכל האנשים שחושבים שמה שכתבתי זה טירוף אחד שלם ושאני צריך לחזור לדרך הישר אז בבקשה תחסכו ממני את ההטפות ואת ההודעות שלכם,אני מעוניין רק באנשים שמבינים אותי אז תודה רבה לכל מי שהקדיש את המעט זמן לקרוא את מה שכתבתי:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה
יפעת קלוש יגל19/08/2009שלום ליאור
לי אישית אין ניסיון רב בתחום.
אתה צודק שעזרה מקצועית מאוד תועיל לך. כדאי שתפנה לקבוצת תמיכה לטרנסג'נדרים, תקיש בגוגל, דרכם גם תוכל לקבל המלצות על אנשי מקצוע עם ניסיון בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)