פורום פסיכולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המלצה
    דנה
    07/10/2009

זקוקה המלצה לפסיכולוגית טובה!!! בירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצות בפורום

רוני פרישוף
    08/10/2009

שלום דנה,

לא ניתנות בפורום המלצות לאנשי מקצוע, כדי לא להכניס מניעים זרים, ולהשאיר את המקום נקי לתמיכה נפשית.

תוכלי להתרשם משפע של אתרים באינטרנט, או לקבל המלצות מחברים.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו
    יניב
    07/10/2009

אדם כועס – כעסו עליו
    אדם צועק – צעקו עליו
    אדם אלים – אלימים כלפיו
    אדם שלא אהבו אותו – לא יודע לאהוב
    אדם מתוסכל- קנו אותו בכסף ומתנות
    אדם שיש בו שנאה – שנאו אותו (כעסו צעקו אלימות)
    איך נלחמים בזה ??
    נשאל כמה שאלות
    מי התנהג אלינו בצורה כזו שזה השפיע עלינו ?
    ת - כמובן ההורים....
    מדוע התנהגו אלינו בצורה כזו ?
    ת - בצורה כזו התנהגו אליהם אולי ???
    מה עושים???????????????????
    שינה – בריחה
    התמודדות איתם-חסרת טעם
    לא לעשות כלום – שריפה עצמית-סבל
    ומה אנחנו כן עושים
    אותו הדבר לאנשים שאנו אוהבים למה???????????????
    לאנשים שאנו לא אוהבים אנו מתייחסים בצורה טובה למה??????????????
    איפה ההגיון ???

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• שחזור והעברה בין דורית

יפעת קלוש יגל
    07/10/2009

שלום יניב
    אני מניחה שאתה מדבר על עצמך, ועל סבל שעובר במשפחתך מסור לדור, עם תחושה של מבוי סתום וגורל ידוע מראש של המשך הסבל.
    טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזר להפסיק את השרשרת ולבנות יחסים בין אישיים אחרים עם הקרובים לנו, במיוחד עם ילידנו כדי שהם לא יסבלו ולא יעבירו הלאה את הסבל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב יניב

דניאלה הרץ
    08/10/2009

הוריך נהגו בך בכעס ואלימות וזה קשה ועצוב.
    אך לי חשוב מה אתה תעשה בחייך .
    האם בגלל ההתחלה הקשה תיתן לכל חייך להתנהל בסימן של כעס ואלימות וקשרים לא טובים עם אנשים שאהובים עליך, או שתנסה לשנות ולהתנהל טוב יותר ?

אתה כן יודע לאהוב וכן מעוניין בקשר אחר עם בני אדם וזה מה שמאפשר לי לדעת שאתה מסוגל לשנות.

אולי אין טעם, כמו שכתבת, להתמודד עם הוריך אבל לא כדאי לברוח מהתמודדות עם עצמך ועם הקושי הגדול שלך עצמך.
    אני יודעת שמאד קשה לשנות את החיים לבד לכן כדאי מאד שתפנה לטיפול ותצא למסע של הצלת חייך.

מה דעתך? כתוב לי.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    07/10/2009

שלום,
    אחי בן 38, מהנדס,מעונין להתחיל טיפול פסיכולוגי, אך לא יודע אם עליו לטפל אצל פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט.
    בעיתו- חוסר ביטחון, שקט, דימוי עצמי נמוך, סגור , לא יוצר קשרים חברתיים, לא מתחיל עם בנות, לא מדבר בחברה, לא אסרטיבי - לא יודע לענות כשמישהו פוגע בו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי

יפעת קלוש יגל
    07/10/2009

שלום
    ראשת כל הכבוד לאחיך שהחליט על צעד משמעותי בחייו, כדי לצמוח ולהתקדם.
    פסיכולוגים קליניים הם מעצם הגדרתם גם פסיכותרפיסטיים.
    פסכיאטרים עובדים סוציאלים קלינים וכו' צריכים לסיים בית ספר לפסיכותרפיה על מנת להיות פסיכותרפיסטים רשמיים. לכן כדאי לברר היטב.
    הכי כדאי לנסות להגיע דרך המלצות ולסמוך על תחושת הבטן והאינטואיציה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דיכאון
    סתיו
    06/10/2009

האם דיכאון אחרי לידה יכול צריך להיות מטופל ע"י פסיכולוג או רק ע"י תרופות
    הבנתי שבהרבה מקרים נוטים לתת רק תרופות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דיכאון

הוספת תגובה

• טיפול בדכאון לאחר לידה

רוני פרישוף
    06/10/2009

סתיו שלום,

בהחלט אפשר ורצוי לטפל בדכאון לאחר לידה באמצעות טיפול פסיכולוגי.

במהלך השנים הצטבר ידע ונסיון רב וחיובי לגבי טיפול נפשי במצב זה.

אמנם קיים מרכיב פיזיולוגי-הורמונלי לתגובת דכאון לאחר לידה, אך לא פחות מכך קיימים תכנים נפשיים, שאפשר לעבד, להכיל ולפתור באמצעות שיחות.

אפשר לחשוב יחד בטיפול על מידת הצורך של עזרה תרופתית. ההחלטה לקחת טיפול תרופתי (במיוחד אם האם מניקה) היא לא פשוטה, וגם לעצם קבלת ההחלטה כדאי שיהיה ליווי, עיבוד ותמיכה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון שאחרי לידה

שלי
    09/10/2009

אני סבלתי מדכאון אחרי לידה וטעיתי בכך שהתחלתי לטפל בו הרבה יותר מדי מאוחר. טופלתי בהתחלה גם ע"י טיפול תרופתי וגם ע"י טיפול פסיכולוגי, אבל מהר מאד הפסקתי עם הטיפול הפסיכולוגי, כי הרגשתי שהוא לא ממש מסייע והתרופות עושות את העבודה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה-טיפול תרופתי

שרון
    11/10/2009

הי סתיו
    מבינה מאד את שאלתך
    מניסיוני בדיכאון שלאחר לידה ניתן לטפל בכל מיני דרכים כולל טיפול פסיכולוגי
    אני שילבתי אותו עם טיפולתרופתי ואני מוכרחה לומר שעשה לי פלאים ועזר לי מאד
    ויפאקס XR קראו לתרופה שלקחתי
    בהצלחה
    רק בריאות ושמחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל ויפאקס

לילך
    12/10/2009

זה לא SNRI? חשבתי שנותנים SSRI בהתחלה לפחות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בדכאון לאחר לידה

רוני פרישוף
    12/10/2009

הדיון מאד חשוב.

אני ממליצה להמשיך אותו בפורום פסיכיאטריה, שם המומחים לעניין יוכלו להגיב ולחוות את דעתם המקצועית.

בפורום זה אנו דנים בהיבטים הפסיכולוגיים של הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס זה SNRI

עלמה
    13/10/2009

והבנתי מהפסיכיאטרית שלי שהממלצה היום היא לתת דווקא SNRI כטיפול ראשוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מאובססיה המתאפיינת באיום תמידי
    יואב
    06/10/2009

ברמה כזו או אחרת עד כדי שיתוק לעיתים, במובן של אי תיפקוד במובן המינימלי (היגיינה, תזונה וכד').
    באופן כללי אני נמנע מלצאת מהבית שלא בלווית אשתי, וכל זאת בגלל הפוביה מנשים אנונימיות או מוכרות אשר משדרות איום כלפיי.
    יש לציין כי תוכן הפוביה האובססבית שלי באופן קשור הישיר והחיצוני להשתלטות ההולכת ומתגברת של הנשים על עמדות הכוח באופן גלובאלי (רב תחומי, בעיקר בפוליטיקה ובכלכלה, וכן אוניברסאלי, כלומר, בכל העולם). תת תוכן נוסף בפוביה הוא החרדה, שמא כל הנשים לסביות או לסביות בפוטנציה, תפיסה המייתרת אותי כגבר.
    ברצוני לציין שבהשראת השיחות (לא באופן ישיר כל כך) ע"י המטפלים השונים (פסיכולוגים ופסיכיאטרים וכן מתנדבי ער"ן) במרוצת השנים (מעל עשרים שנה) הגעתי לתובנה מעמיקה לגבי עצמי, אבל באופן פרקטי, אין כמעט שיפור נראה עין. אני ממשיך להיות מאוים (ממש ברמה הקיומית), והסבל הרב והמתמשך שנגרם לי כתוצאה מן האובססיה והקומפולסיה/יות (שמתבטאת/אות בנבירה תמידית במקורות מידע שונים בעיקר באינטרנט, לגבי יחס הנשים מול הגברים מבחינת איוש עמדות המפתח, ובמחקרים עדכניים לגבי אחוז הדומיניות והלסביות, כפי שציינתי מקודם , בכל נקודת זמן אפשרית), מוביל אותי אל מחשבות בריחה, בעיקר ע"י התאבדות או "המתת חסד" בתשלום ע"י אחד ממקורביי.
    נכון לעכשיו אני מטופל בתרופות ממשפחת ה- SSRI וה- SNRI וכן בתרופת הרגעה, ונמצא כשמונה חודשים ללא טיפול פסיכותרפויתי של ממש, לו אני זקוק ביותר, לאור ניסיון העבר והיכרותי את עצמי.
    ולסיום, אני בן 45 ומשווע לייעוץ או הכוונה לגבי דרך הטיפול בבעייתי, כאשר מבחינה טיפולית (בייעוץ ובהכוונה), אינני עושה הבחנה מיגדרית (היו לי כבר מטפלות),

תודה מראש לעוזרים וסליחה על אריכות דבריי !

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית

רוני פרישוף
    06/10/2009

שלום יואב,

אני שומעת סבל ויגון ארוך בשנים.

מזל גדול הוא, שלצידך אישה שתומכת בך, ושאינה נגועה בכל חשדותייך.

יש לך נסיון עשיר בטיפולים מסוגים שונים. נסה להיזכר מה היה סוג הטיפול, או מי היה המטפל, שבהם נעזרת ביותר. יתכן שתשקול לחזור לאותה שיטה או דמות טיפולית.

מחקרים מראים כי טיפול קוגנטיבי-התנהגותי הוא יעיל יותר מאחרים לטיפול בהפרעה טורדנית-כפייתית, לצד טיפול תרופתי. זה לא בהכרח נכון לכל אחד ובכל מצב, אך זו התחלה שכדאי לנסות. תוכל דרך הרשת או דרך המלצות לקבל שמות של מטפלים בשיטה זו.

אולי כדאי לקבל חוו"ד פסיכיאטרית נוספת לגבי איבחון מצבך והטיפול בו.

חזק ואמץ, ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי
    ג
    06/10/2009

קודם כל רציתי להחמיא למנהלי הפורום על המקצועיות והיעילות. אתם עושים עבודת קודש. תודה.
    לגופו של עניין, אני בת 29, בדר"כ בריאה, גם פיזית גם נפשית. לאחרונה אני נתקלת בקשיים נפשיים, שנובעים מלחץ, חרדות, פחדים שתוקפים אותי בעיקר בשעות הלילה (במשך היום אני לא חושבת על זה). לחרדות האלה יכולות להיות הרבה סיבות, העיקרית שבהן היא כלכלית, אבל לא רק, גם בריאות, גם דאגה להורים, למשפחה הקרובה, חשש ממחלות שהתגבר אצלי לאחרונה ועוד הרבה דברים שאני יכולה לחשוב עליהם עכשיו.
    אני רוצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי, אבל יודעת שהטיפולים המסובסדים בקופות החולים לא תמיד יעילים, ולפסיכולוג מהשורה הראשונה אין לי כסף. מצד שני אני גם לא יודעת אם טיפול פסיכולוגי זה מה שאני צריכה, אולי תרופות יכולות להרגיע את המחשבות והפחדים?
    אני באמת לא יודעת מה לעשות ופונה לפורום הזה אולי לקבל בו תשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה

רוני פרישוף
    06/10/2009

שלום ב',

תודה רבה על הפידבק!

בהחלט כדאי לנסות להסתייע בטיפול פסיכולוגי, שבוחן את שורשי הבעייה, ועוזר לך לפתור את הקונפליקטים ואת המתחים שבהם את נתונה.

מסגנון הכתיבה שלך אני מתרשמת שאת בחורה עם יכולת לאינטרוספקציה (התבוננות פנימה) וסקרנות להבין את עצמך, כך שאני חושבת שטיפול יהיה בשבילך חווייה עמוקה וטובה.

יתכן שתגיעי יחד עם המטפל/ת למסקנה שכדאי להעזר גם בטיפול תרופתי, כצעד שני.

אני לא בהכרח מסכימה לחלוקה שאת עושה בין מטפלים של קופ"ח לבין מטפלים מן השורה הראשונה. איכות המטפל לאו דוקא קשורה למידת הפירסום או ההצלחה הכלכלית שלו. אני מכירה מטפלים מצויינים שעובדים במסגרת הסדר עם קופת חולים.

בכל מקרה, מרכיב עיקרי בהצלחת טיפול הוא מידת הכימיה והאמון שנוצרים ביחסים הטיפוליים. שווה לפנות למטפל/ת של הקופה ולראות אם יש כימיה ושפה משותפת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא לי לשמוע מה אתם חושבים..
    מאיה
    05/10/2009

אני חדשה פה.. אשתדל לא לחפור יותר מידי...סתם רוצה לשתף.
    אני בת 25 בקרוב ואני סובלת ממצבי רוח.. שלצערי תלויים בעיקר בזה שאין לי חבר..
    כן, זה נשמע נדוש ושיטחי.. אבל אני במצב לא כל כך נעים ואפילו כבר בלתי נסבל!
    כל חברותי נשואות, אחותי הקטנה מתחתנת בקרוב, כל הבני דודים ובקיצור כל הסובבים אותי מתחתנים ואני.. אני.. משומה עלי זה פסח.
    בסה"כ אני נראית בסדר, עם תואר, מלומדת, משפחה טובה.. כל פעם אני נכנסת לקשרים ויוצאת.. ומי שאני רוצה לא רוצה ומי שאני לא רוצה, רוצה.

שוב, אני יודעת שזה אולי נשמע לחלקכם "צרות של עשירים".. אבל באמת שאין שניה שאני לא חושבת על זה.. כל הזמן שואלים אותי .. נו מה עפ חבר..ודי!!! רבאק נמאס מזה! בא לי לחיות לבד לגור לבד בלי שאף אחד יחפור לי ויציק לי.. לא להיות תלויה באף אחד!

אבל אני גרה עם ההורים ותלויה בהם מבחינה כלכלית מאחר ונותרה לי עוד שנת לימודים אחת שהיא מאוד מאסיבית ואי אפשר לעבוד ממש.. ולהרוויח כסף מספיק כדי לגור לבד...

מה בסה"כ אני רוצה. מישהו נורמלי.. זהו! לא צריכה דוגמן ולא עשיר ולא פרופסור.. מישהו נורמלי..

מיואשת..

הוספת תגובה

• מציאת זוגיות

רוני פרישוף
    08/10/2009

הי נעמה,

מה שאת מתארת הוא בכלל לא "צרות של עשירים", אלא חסר וכאב אמיתיים, שאפשר מאד להזדהות איתם, והרבה בחורות בגילך עסוקות בהם.

העניין של מציאת בן זוג לחיים הוא מאד מסובך ומסתורי. כשחושבים על הנתון המצער, שלמעלה משליש מן הזוגות הנשואים מתגרשים, מסתבר שגם אלו שהגיעו לחופה לא תמיד הפעילו את השיקולים הנכונים, או לא השכילו לנהל נכון את הזוגיות.

לכל אחד יש קצב אחר, ומסלול שונה להכיר בן זוג ולהינשא. יש יותר פשרנים ומסתגלים, ויש שיותר מקפידים על תחושת הדיוק בהתאמה. יש כאלו שנמשכים אל המוכר והנוח ואילו אחרים נמשכים אל הקשה, הבלתי מושג, המכאיב. יש כאלו שמחשיבים סממנים חיצוניים, כמו מראה, כסף ועיסוק, ואילו אחרים יותר מתבססים על חיבור נפשי. יש כאלו שמחפשים אהבה ללא גבולות, ואילו אחרים ריאליסטיים יותר בסגנונם. יש כאלו שיוצאים המון ונותנים צ'אנס, יש כאלו שבשבילם זו משימה של אחת לכמה חודשים. יש כאלו שמוכנים לצאת לפגישות עוורות משידוכים או מהאינטרנט, ואילו אחרים מוכנים להכיר רק ב"מצבים טבעיים".

יש רווח ומחיר לכל סגנון, נסי לבדוק את עצמך, ולראות עד כמה את גמישה ופתוחה מבחינת דרך ההיכרות, השיקולים שמנחים אותך, והדרכים שבהן את מנהלת את הקשר. במיוחד חשוב לעשות חשבון נפש, מה קורה לך בתוך קשרים עם בחורים שבהם את מעוניינת, שמרחיק אותם ממך. אולי את נמשכת מלכתחילה לבנים קשים להשגה או לא מעוניינים? אולי את נהיית תלותית, פגיעה או תובענית מדי? אולי את לא מסתדרת טוב עם חילוקי דעות או פערי ציפיות? אולי את לא בשלה לאינטימיות, למחוייבות ולויתורים שיש בקשר?

ניסית פעם לשאול את בן-הזוג או את האקס מה מפריע לו? ניסית לקבל פידבק על העניין מחברות טובות?

תמיד שווה לבדוק את הדברים מקרוב, ולשפר את המצריך שיפור, באמצעות טיפול נפשי.

כמובן, שלגיטימי לגמרי לחיות לבד, לאורך כל החיים, או לתקופה מסויימת. הרבה פעמים ה"לבד" מחזק ובונה יסוד טוב יותר לזוגיות. מדברייך נשמע, שאת לא באמת רוצה להיות לבד, אלא שהרצון נובע מתסכול ויאוש, וזה חבל.. עדיף לטפל בדברים ולהשיג את מבוקשך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר פרק ג
    בת חמישים
    05/10/2009

הכרתי גבר לפני כ4 שנים,מיד גרנו ביחד,רכשנו נכס משותף,נסענו לשליחות וכשחזרנו התחילו החיים השמחים האוהבים והטובים להסדק,נכון לעכשיו אנחנו כבר 4 חודשים גרים בחדרים נפרדים ומוכרים הרכוש.אני כעסתי עליו המון ויזמתי הרעיון להפרד אולם הוא במקום להלחם על הקשר קיבל הרעיון והחליט לחתוך-הוא לא התחיל אבל במשיך.כשנפרדנו נכנסתי למשבר רציני עד כדי הזדקקות לעזרה נפשית וגם גליתי מיד שהוא הולך לחפש מין בחוץ במיידית.הצעתי לו לעבוד על הקשר לנסות לשנות והוא בשלו.איתן בדיעה שעלינו להפרד ויהי מה.הוא פרק ג גם כמוני.חושבת שמנהל קשר עם נשואה ממקום עבודתו וכבר איננו מעוניין בי דבר שגורם לי לכאב עד היום כמעט 4 חודשים.האם אנשים לא משתנים כמו שהוא טוען?הייתכן שהאהבתו אלי נגמרה כמו שטוען -מיידית?בפרקים קודמים שלו ניתק קשר עם נשותיו ואינו מדבר איתם וגרם להן לכעסים.לפי מה שקראתי אני מבינה שכדאי לתקן הקשר אבל אינני מצליחה לשכנע אותו שבחוץ לא מחכה אף אחד וכדאי לנסות-יש לנו זכרונות טובים ועשינו המון דברים ביחד.בהתחלה היתה תלות הדדית שהתאימה לו מאד.אחרי מות אביו(בן יחיד)הוא השתנה מאד,האם יש דרך לעשות משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר פרק ג

הוספת תגובה

• פרקים במשברים

יפעת קלוש יגל
    07/10/2009

שלום

אינני יודעת אם ניתן לעשות משהו. ויכול להיות שבן זוגך הוא טיפוס שאחרי שנפגע או מאויים מיציבות הקשר ממהר לנתק כדי לא להפגע יותר.
    מה שבלט לי בדברייך הוא שאת מאוד עסוקה בבן הזוג. בשחזור שלו בתוך מערכות יחסים, הקשר עם אביו (במרומז) ופחות לעושה את בדק הבית שלך. את מדברת על מערכת זוגית שלישית שמתפרקת לך ואני מאוד מבינה לכאבך. אולי כדאי שתבדקי מה הם הדפוסים שלך בתוך מערכות קשרים, האם זה מוכר לך לפוצץ ואחר כך להתחרט, וזאת על מנת שאם לא תוכלי לתקן כמקרה הזה, פרק ד יהיה מוצלח יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

בת חמישים
    11/10/2009

חזרתי לקרוא את הנאמר-נכון אני עושה בדק בית-השאלה למה אינני מתאוששת מהמשבר?אני לא מפוצצת יחסים כלל.וגם לא קרה לי מיקרה כזה.זה המשבר הגדול של חיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על העיניים בנושא פסיכולוגי
    גילה את העולם
    04/10/2009

האם כאשר אדם מביט לאדם אחר בעיניים ומתבונן יש חיבור בלתי מוסבר כזה שמפחיד ומרתיע וישר גורם עוד פעם לעבור למצב "טייס - אוטומטי" ולהמשיך רק לראות אנשים ולא באמת להסתכל עליהם?

או בקיצור, האם העיניים הם אכן מפתח לנשמה כמו שטוענים, אני אישית טוען שראיתי הילה מסביב לחברה שלי כאשר היא ביקשה ממני להתמודד גם עם עצמי במראה ולהתבונן לעצמי בתוך עיניי וגם להתבונן לתוך עינייה,
    האם הדבר גורם לי לתת חלק ממני לאנשים? האם אני שולט בכך?
    אני רק בן 18 ואני מסוקרן מאד מן העולם הזה כולם קוראים לי ילד, אני יקבל תשובות או שהזמן יעשה את שלו?

הוספת תגובה

• לגלות את העולם

דניאלה הרץ
    08/10/2009

אל דאגה, להתבונן לאנשים בעיניים אינו מאפשר לחלק ממך לעבור ללא שליטה לאדם אחר. דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שכזה...
    אדווה
    04/10/2009

קודם כל חג שמח ומועדים לשמחה:)אחלה פורום ,אחד המהירים בתשובותיכם!
    רציתי לשולא משהו שחשוב לי מאוד:
    אני נמצאת כבר שנה בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה, תומכת,רגישה ,קשובה ו...נוח לי מאוד להיפתח אליה .
    אני חוששת שאני לא מפתחת אליה רגשי אהבה..לא רונמנטי...אבל אני יודעת שהיא לא חברה שיוצאת איתי...אבל אני מדברת על רגשות יותר חזקים מחברה..רגשות של אדם שאיכפת לו ממני,רגיש ומכוון גם אם זה תמורת כסף-אני מרגישה שהיא עושה עבודתה מכל הלב!
    ואולי בגלל זה אני מוקסמת...ואני מפחדת להיקשר אליה..אולי כבר נקשרתי...אני יודעת ומזכירה לעצמי לעשות הפרדה אבל זה לא כמו עוד רופא ..אני מספרת לה את אשר על מעמקי ליבי ואיש לא יודע! וכייף לי שרק היא יודעת..זה משאיר את זה אישי .אבל לעיתים אני מוצאת עצמי חושבת עליה..מיהי..כמה ילדים יש לה..מה היא עושה בחופש...בקיצור מדמיינת לעצמי ומתענינת ...כמובן שאני לא עושה מעבר חקירות או משהו..אלא רק בראשי..וזה מטריד אותי בכלל שאני עושה את זה כי אני יודעת שזה לא בריא כי זו לא המציאות של חברה אמיתית(וחבל שאי אפשר למצוא תכונות כל כך נקיות כאלה בחברה..).
    אני לא רוצה לומר לה שאני ניקשרת כי אני חוששת שזה יפגע ב"קשר" הטיפולי ,שהיא תזכור את זה ותזכיר לי...אני מרגישה בנוח איתה כרגע לספר לה וחוששת שאם אני אומר לה זה יפריע לי להמשיך כך.והאמת שאינני רוצה לור לה .כל מה שאני רוצה גם בהודעה זו זה רק לדעת איך להרגיע את אותן רגשות שעלולים בטבעיות אולי להיווצר.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שכזה...

הוספת תגובה

• המימד האישי בטיפול

רוני פרישוף
    05/10/2009

הי רננה,

קודם כל תודה על הפידבק החיובי! ניכר שאת בנאדם שיודע להעריך נתינה, יודע לפרגן, ולכן כיף לתת לך ולעזור לך.

אני בטוחה שגם המטפלת שלך מרגישה כך.

כל מה שאת מרגישה בטיפול הוא טבעי, אנושי, שכיח ולגיטימי. אין בכך כל דבר חריג, מוזר או מעורר בושה/אשמה.

כפי שאמרת, לא מדובר בקשר רפואי סטרילי, אלא בקשר אנושי חם ומזין, ששתי נפשות מושקעות בו.

רק טבעי שתפתחי רגשות של אהבה, אכפתיות, התעניינות ואולי גם תלות. סביר שגם המטפלת שלך מרגישה רגשות אישיים כלפייך, כמו בכל מפגש אנושי קרוב.

טבעי שמדי פעם יופיעו גם רגשות שליליים, כמו כעס, נטישה וכיוב'. גם הם לגיטימיים ויכולים לשמש חומר חשוב לעבודה.

ה"חוכמה" היא להתנהל בתבונה עם הרגשות והתכנים האישיים השונים, כדי שהם ישרתו אותך ואת מטרותייך בטיפול. התהליך האישי המתרחש בקשר הטיפולי יכול ללמד את המטופל המון על עצמו (פרויד קרה לזה "העברה"). פעמים רבות מטופלים לומדים לרתום את הרגשות האישיים שמתעוררים בקשר הטיפולי לטובת קשרים משמעותיים בחייהם הפרטיים.

לשם כך חשוב שתקבלי בחיוב כל מה שאת חושבת ומרגישה, ותשתפי בכך את המטפלת בגילוי לב. אל תחששי מתגובתה. היא תאמץ את דברייך בחום, ותעזור לך לתעל את הדברים לטובתך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני:)

אדווה
    05/10/2009

אני אפנים זאת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אומר עליו?
    בעל
    04/10/2009

מה זה אומר על הבחור? בזמן כשרואה אותי ברחוב,תוך כדי הליכתו : מביט בי כ-10 שניות בעינים אחר נותן מבט מהיר לפה והולך הלאה, ולעיתים כשפוגש אותי קורה לי: יפהפיה מה נשמע?: האם זה סתם לעשות לי טוב? האם להראות שהוא נחמד/חברותי? האם מנסה לחזר? ואין מעבר לזה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה אומר עליו?

הוספת תגובה

• רמזים

רוני פרישוף
    04/10/2009

אין-לי-מושג מה זה אומר עליו..

אבל אם את מעוניינת, אולי תשיבי לשאלתו בחיוך ותראי מה קורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי !!!
    אלה אלימלך
    30/09/2009

שלום ,אני לא יודעת איך מתחילים אבל אני מרגישה יאוש אני מרגישה שקשה לי בהכל מרגישה ריקנות סתם אחת מיותרת רע לי אני אפילו לא יודעת להסביר אני מובטלת חודשים ,והחבר לא מבין אותי ובבית נמאס לי כל הזמן לרצות את כולם אין לי כוחות יותר זה מה שאני מרגישה אין לי כוחות,
    בבקשה תעזרו לי בבקשה אני לא יודעת למי לפנות או מה לעשות בבקשה.
    פעם ידעתי להתעלם מרגשות כאלו להעמיד פנים כאילו לא קרה כלום לא מרגישה כלום ושהכל טוב ,אבל לצערי עכשין קשה לי לעשות את זה אני לא מצליחה להתעלם ולהמשיך הלאה פשוט פשוט אין לי כח יותר נמאס לי אפילו עכשין אני בוכה אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני צריכה טיפול אבל אני יודעת שזה יקר מאוד מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי !!!

הוספת תגובה

• טיפול במסגרת הקופה

מגי
    02/10/2009

שלום

אני לא רופאה אבל יכולה להבין אותך ..
    את יכולה לגשת לרופא משפחה ולבקש הפניה לטיפול פסיכולוגי,
    יש טיפולים מסובסדים במסגרת הקופה וזה לא ככ יקר. גשי לשם זה יעזור לך
    מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

רוני פרישוף
    03/10/2009

שלום אלה,

אני ממליצה לך להעזר בטיפול נפשי, שם תוכלי "להרפות" קצת, ולמצוא לך דרך חדשה בין כל הלחצים.

טיפול מסובסד אפשר לקבל דרך קופת חולים, ועמותות שונות.

טיפול חינם אפשר לקבל במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באזור מגורייך. לעיתים ניתן טיפול או ייעוץ בחינם גם במחלקת הרווחה בעירייה, או דרך עמותות שונות.

כדאי לך גם להתייעץ עם פסיכיאטר/ית. יתכן שטיפול נגד דכאון או חרדה יקל עלייך, בהתאם לאיבחון מצבך.

בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מבוגר שחי עם הוריו
    שמרית
    29/09/2009

שלום,
    אחי בן 32 חי עם הוריי.
    כבר מגיל 26 כשהוא סיים את הלימודים באוניברסיטה הפצרתי בהם שזה הזמן לתת לא לפרוש כנפיים היות ויש לו את האמצעים הדרושים לעשות כן. שני הוריי סברו שמוטב שיישאר בבית בפרט שיש להם מקום, ויש אמא שתאכיל, תנקה וכו' (אחי רווק).
    לפני מספר חודשים, הם סוף סוף הבינו שצריך להכריח אותו לצאת, כי אם הם ימשיכו להסכים למגוריו עימם הוא לעולם לא ירצה לצאת כי הוא מקבל בבית הכל וגם לא טורח לחפש לעצמו בת זוג... (טוען שלא מסתדר עם זוגיות).
    הבעיה היא שעכשיו הוא שוכר דירה, אך איכשהו מדי יום ביומו אני מגלה שהוא פוקד את הבית ומתנחל שם לכמה שעות... וזה פשוט מוציא אותי מדעתי!!!
    אז מה יצא מזה שהוא שוכר דירה אם את הדירה שלו הוא כמעט ולא פוקד ולא מרשה לאף אדם אפילו לבקר בה?
    ההורים מגלים שוב רחמנות כלפיו וטוענים שצריך לתת לו זמן להתרגל, אבל אני חוששת שהם רק מחמירים את הנזק שממילא נגרם לו (בלי כוונה כמובן).
    כל אחד מבני ביתי סולדים מטיפול פסיכולוגי משל היה חיידק טורף, ולי ברור שזו הדרך היחידה לפתור את הבעיה.

מה עליי לעשות בתור צופה מהצד????

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מבוגר שחי עם הוריו

הוספת תגובה

• תלות הדדית

יפעת קלוש יגל
    30/09/2009

שלום שמרית

באמת קשה לצפות מהצד כשרור לך שהורייך לא נוהגים נכון ושני הצדדים משמרים תלות הדדית וקשיי פרידה.
    נראה שאחיך מתקשה לנהל חיים עצמאים, אך התלות בהורים היא תוצאה של קשיים עמוקים יותר (כאלו שגם מפריעים לו למצוא בת זוג). זה יכול להיות קשור בחרדות, ערך עצמי נמוך וכו' . כך שגם אם את הכי צודקת בעולם, ההיגיוןלא ממש יוכל לעבוד פה. מה שאת יכולה זה לנסות לראות את המצוקה של שני הצדדים ואת הקושי, ולא רק את ההתנהגות המעצבנת, וכך לכעוס פחות.
    בנוסף כך תןכלי להיות יותר אמפטית לקשיים וזו כרגע העזרה היחידה שאת יכולה לעזור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל יפעת אני רואה את כל הסיטאוציה

שמרית
    30/09/2009

ונורא מפריע לי שהם לא פותרים את הבעיה... אני ממש פוחדת שהמצב יחמיר עוד יותר ממה שהוא, בזמן שידיי כבולות. כמובן שאני מבינה את האח וגם את ההורים, אבל ההבנה לא מקלה על המצב...

איך אפשר לראות את זה מהצד ולא לעשות כלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לראות ולכאוב

יפעת קלוש יגל
    07/10/2009

שלום שמרית
    הייתי בחופשה ורק היום ראיתי את תגובתך.
    אין ספק שזה קשה מכעיס מכאיב ומקומם לראות את משפחתך בתסבוכת שלא מקדמת אף אחד. אין לי ספק שהרצון שלך למעורבות נובע מאכפתיות ודאגה. אבל קחי בחשבון שנורא קשה להשתנות, ולצאת מתלות כזו. זה תהליך שיקח הרבה זמן ובכל שאת יש התקדמות קטנה. אולי יהיה לך קל יותר אם תראי זאת כמצב שמזכיר נכה שצריך להתחיל תהליך שיקום. לאחיך יש כנראה קשיים רגשיים והואלא יכול להשתנות להפוך עצמאי גם אן הוא רוצה בעצמו.
    את יכולה לעודד את השינוי שכבר נעשה, להציע הצעות לשינויים קטנים הדרגתיים ולהוריד את רמת הציפיות. וכן ימשיך להיות לך קשה לראות זאת, ועל זה תצטרכי לעבוד עם עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יפעת

שמרית
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברמוטיב
    מיכל
    24/09/2009

אובחנתי כסובלת מחרדות וקיבלתי פלוטין, שגרם לי לתופעות לוואי. הפסיכיאטרית שלי החליפה לי את הכדורים לרמוטיב, אבל אני מרגישה שאין שיפור בכלל במצבי. אני מרגישה שאני עדיין סובלת מחרדות, שאני עדיין עצבנית ולחוצה. אני לוקחת את הרמוטיב כבר שלושה שבועות, האם יכול להיות שהוא לא אפקטיבי במקרה שלי? האם כדאי לשקול העלאת המינון (אני לוקחת שני כדורים ביום שמקבילים לכדור אחד של פלוטין) או החלפת התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברמוטיב

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

רוני פרישוף
    24/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=177 id=link]פסיכיאטריה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    ש
    24/09/2009

מה לעשות בסיטואציות שאנשים אומרים לי "אדוני" במקומות ציבוריים כמו חנויות בגלל שאני נראה מבוגר לגילי ולא בגלל הפורמליות איך מתמודדים עם זה עד לטיפול או יש טכניקות עצמאיות להנ"ל ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• אדוני

רוני פרישוף
    24/09/2009

הי ש

אני זוכרת את השוק שחטפתי בפעם הראשונה שקראו לי "גבירתי".

הסתכלתי לאחור, לראות אם יש שם איזו גברת, לא האמנתי שאלי הכוונה.

אחר כך התרגלתי לרעיון, הבנתי שזה רק מתוך נימוס וכוונות טובות, ואני ממשיכה הלאה.

נסה לקבל את העניין ברוח טובה, בהומור ובקלילות. היום אתה נראה מבוגר לגילך, אולי עוד 10 שנים תראה צעיר לגילך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה