מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הוריםשי06/09/2009
שלום אני בן 18 ועברתי חווית לא פשוטות עכשיו אני במצב הרבה יותר טוב ממקודם החלק העיקרי בסיפור שההורים התגרשו וחשבתי שכעט אחרי שהם גרושים הם יכולים לפנות זמן שלהם בהקשבה עזרה תמיכה בילדים שלהם אחרי שהם היו עסוקים רק ביחסים ביניהם והיחסים בין עצמם אבל לא אני פשוט לא מרגיש שההורים שלי עוזרים לי תומכים בי אני צריך להתחנן כדי שאמא שלי תבוא שאני אוכל לשתף אותה במצבי מה שמעמיד אותי במצב לא נעים ואני מתעצבן וההורים לא מבין למה אני תמיד עצבני עליהם ובגלל היחס של ההורים אליי אני מרגיש מחוייבות רבה לאחיות הקטנות שלי ואני מנסה מאוד להיות ההפך מאיך שההורים שלי אבל זה פשוט מקשה עלי את החיים. כל האחריות הזאת של דאגה על האחיות שלי ולעזור להם בהכל ועכשיו ההורים פשוט סמוכים על זה שאני בשבילם והם לא צריכים להתאמץ כלכך
יצא הרבה שיחות שביקשתי מההורים שלי שיפסקו להתעסק בעצמם והם כמובן מכחישים ולא מבינים למה אני חושב ככה ושאני צריך לתת דוגמאות למצבים נשבר מהילדותיות של ההורים שלי אני לא יודע איך להתנהל איתם ואיך להתמודד איתם אשמח אם אקבל עזרה ותמיכה בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים והכלה
יפעת קלוש יגל06/09/2009שלום שי
אתה מתאר מצב משפחתי קשה, בו הוריך מלאי בעיות משל עצמם וזונחים משימה חשובה של הכלת הקשיים של ילדיהם, הקשבה ואמפטיה.
אני מאוד מבינה את הכעס שלך, ואתהקושי במיוחד שלקחתח על עצמיך תפקיד הורי של הכלה ותמיכה לאחיותיך, מה שקשה מאוד,כשאותך אף אחד לא מכיל.
אני בטוחה שהוריך אוהבים אתכם, אבל כנראה הם לא מסוגלים להעניק לכם את מה שאתם כל כך צריכים.
אם חברים או מבוגרים אחרים בסביבתך לא יכולים למלא פונקציה זו בהצלחה, כדאי שתפנה לאיש מקצוע, כי אחרת תמשיך לצבור כעסים ותסכולים. איש מקצוע יכול לעזור להוריך להבין את חשיבות בקשותיך, להכיל אותם, וכך הם יוכלו להיות ותר פנויים לילדיהם. דבר עם הוריך על אפשרות זו, ושהיה לך בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסוגלת עם הדחיינות הזאת יותרשמרית05/09/2009
קראתי ספרים וכתבות באינטרנט, אני יודעת טוב מאוד מה צריך לעשות בנושא, (כבר נעשיתי מומחית בנושא, ואפילו מייעצת לאנשים אחרים שחווים אותה בעיה מה לעשות).
אבל אני פשוט לא עושה!
כל הזמן אני דוחה מטלות (כמובן שמדובר בלא נעימות מביניהן, אלא מה)
ויום לפני הדד ליין מרגישה שהנה אני הולכת לאבד את שפיותי ולמה? למה? למה זה קורה לי בפעם ה - 3656353765375???
אני יודעת שיש כל מיני סדנאות, אבל זה מיועד להקניית הפתרונות התיאורטיים, לא?
ובכן את אלה אני כבר יודעת.
הבעיה האמיתית היא ביישום, וזה רבותיי, לא קל בכלללללל!!!!
איני מסוגלת לעשות את המטלה הלא נעימה למשך יותר מדקה!!!
כמה שאני אומרת לעצמי ש:
- אני לא צריכה להתייחס אל זה כאל משהו מעיק, אלא לחשוב על הטוב שיצמח לי מזה בסוף (אבל הסוף כל כך רחוק...)
- הנה הפעם לא נשברים, הפעם לא דוחים, הפעם יושבים!!!!
- איך שנתחיל עם המטלה כבר לא נרגיש את הקושי, כי הכי קשה זה להתחיל (אבל הגעתי למצב שאני פשוט מדחיקה את קיום המטלה...ורק ערב לפני אני נזכרת שאופס.. אכלתי אותה).
ודרך אגב, עשיתי אבחון בגין חרדת בחינות שאני סבלתי (ועודני סובלת ממנה) ואין לי הפרעת קשב וריכוז...
**חשוב לציין, שאפילו אלה שאני (!!!) מייעצת להם מיישמים בהצלחה את הדרכים שאני נותנת להם (באמת קצרה היריעה מלפרט את כל הדרכים), ורק אני לא מצליחה לשכנע את עצמי להפסיק עם המנהג המגונה שכבר מושרש אצלי!!!!!!!
פתרונות זולים יתקבלו בברכה,
אברמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני נראה לי שפספסת את ההודעה שלי
שמרית07/09/2009אשמח אם תוכלי לענות בזמנך החופשי כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיינות
רוני פרישוף07/09/2009הי אברמית,
סליחה על האחור במתן התגובה, כנראה לא רק את סובלת מדחיינות (:
אני לא כל כך יודעת מה לאמר ומה להוסיף.. קראת מאמרים וספרים בנושא הדחיינות, ניתחת את עצמך מכל הכיוונים, את מומחית בנושא ומייעצת לאחרים, אפילו אבחונים שונים עשית..
בודאי אין לי "פתרון זול", הלואי והיה לי, היינו יכולות להוציא יחד פטנט..
עומדות בפנייך שתי אפשרויות טיפוליות:
טיפול קוגנטיבי התנהגותי או אימון ממוקד בדחיינות, שיסייעו לך לרכוש כלים של ניהול זמן, שליטה עצמית וניטור עצמי.
טיפול דינמי, שיעזור לך לזהות את שורש הבעייה האישי שלך ולפתור אותו, למשל: קונפליקט סביב הצלחה, פרפקציוניזם מוגזם, פחד מכשלון, אמביוולנטיות כלפי סמכות ומסגרות, התנגדות שנובעת מבחירה שגוייה של המסלול המקצועי/לימודי/אישי, הזדהות עם דמות משמעותית שסובלת מדחיינות וכיוב', אינסוף אפשרויות.
אני מאמינה שטיפול ש"רואה" אותך ומותאם לצרכייך, להבדיל מחומר עיוני שקראת, יוכל להזיז אצלך משהו.
בכל מקרה, זכרי שזו "רק" דחיינות, את לא מאבדת חלילה את שפיותך למרות שאת מרגישה כך. אולי שמירה על פרופורציות נכונות תוכל לסייע לך גם עם חרדת הבחינות, וגם עם הלחצים שגורמים לדחיינות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני המון תודה ושאלה נוספת
שמרית07/09/2009לפסיכותרפיסט יש מה להציע או שעדיף ללכת על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכותרפיסט ופסיכולוג קליני
רוני פרישוף08/09/2009פסיכותרפיסט מוסמך הוא מי שסיים בית ספר לפסיכותרפיה. מדובר בד"כ בעו"סים.
מכיון שאין בארץ חוק פסיכותרפיה ישנם המון אנשים בשטח שקוראים לעצמם "פסיכותרפיסטים" בלא שיש להם תעודה מתאימה. לכן יש להיזהר ולבקש לראות תעודה.
מעבר לכך, אין הרבה הבדל בין המקצועות. יש פסיכותרפיסטים שעוסקים בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, ובטיפול דינמי.
אם רצית לשאול האם יש הבדל בין טיפול דינמי לקוגנטיבי-התנהגותי, אז כן, אלו אופרות שונות לחלוטין, וחשוב ללכת לפי נטיות המטופל. קראי על שתי השיטות באינטרנט וראי למה את יותר מתחברת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהיונית04/09/2009
היי אני בת 19 עברתי לפני חודשיים התקף פסיכוזי ומאז החיים שלי גהנום עלי אדמות ,לא שלא היה קשה עוד קודם.עברתי שנה קשה: הייתי שבועיים בפנימיה בתחילת השנה שעברה ועזבתי כי הייתי עם חרדה וקשי חברתי בולט.עם הלמודים-הוראה גם לא הסתדרתי כי אני בישנית.
ועזבתי את הבית כי אבא שלי היכה אותי חייתי אצל סבתי שלא הסתדרה איתי ולכן נאלצתי לעזוב ולשכור דירה לפי בקשתה ממני אך לא היה לי כסף לכך אז עבדתי תוך כדי הלמודים ומבחני סוף שנה לא אכלתי ולא ישנתי טוב ואז זה פשוט קרה.ההתקף הנורא.
מאז חזרתי ללמד אך כיון שחסרתי שבועיים בשנה שעברה ושאת ההתקף עברתי גם בין כתלי ביה"ס יש המון שאלות חטטניות מצד בנות וזה הורס אותי אני לא מצליחה להתחבר לאף אחת וכולן כבר מצאו להן חברות ממזמן.בנוסף הכל רע לי יש לי דכאון והמון בכי מיזה שהזמן עובר מהר שאי אפשר להחזיר את חיי לזמנים יפים יותר ובסוף הכל נגמר שבכל יום שעובר רע וקשה לי יותר ומיזה שלא בא לי ללמד ולהיות מושפלת מיזה שאין לי חברות או שמחטטים לי אני גם לא יודעת מה לעשות יותר עוברת לי בראש מחשבה על התאבדות לא פעם אך אין לי אומץ מה אני אעשה עם החיים הרעים האלה עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות לאחר התקף פסיכוטי
רוני פרישוף05/09/2009יונית יקרה,
את כל כך צעירה, וכך חווית כל כך הרבה כאב, התמודדות וקשיים. וכל זאת בלי גב של משפחה תומכת ובית מגונן.
אני מלאת הערכה לכוחות שלך, ולכך שחזרת ללמוד ואת מנסה להתמודד עם כל הקשיים והאתגרים החברתיים והלימודיים.
התקף פסיכוטי הוא חווייה טראומטית, ואת עדיין תחת רושם הזעזוע. במשך הזמן תלמדי לעכל את מה שקרה לך, להמשיך הלאה עם חייך, ובעיקר להקשיב לנפש שלך כדי לזהות סימנים ולטפל בהם מבעוד מועד.
אני משערת שנעזרת בטיפול פסיכיאטרי. חשוב מאד להמשיך במעקב רפואי, ועוד חשוב מכך לקבל טיפול נפשי מעמיק ומתמשך. תוכלי להעזר בשילוב של טיפול פרטני, שיחזק את בטחונך העצמי ואת כישורי החיים שלך, וכן בטיפול קבוצתי לכל החלק של קשרים ויחסים בינאישיים.
אני מניחה שמגיע לך לקבל טיפול במסגרות של בריאות הנפש בקהילה. מצי את זכויותייך, ותהני ממגוון האפשרויות הטיפוליות הקיימות עבורך.
את מאד צעירה, כל העתיד לפנייך, ואפשר, בעזרה נכונה, להפוך אותו לטוב!
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שניהשלום04/09/2009
שלום
לפני כמה שבועות נפגשתי עם ידידה שלי והיא הביאה איתה חברה שמצאה חן בעיני אז אמרתי לידידה שתשאל את חברה שלה אם היא מסכימה לה לתת לי תמספר שלה החברה אמרה שבסדר (זו בחורה שיש לה המון בנים והייתי בשוק שהיא מסכימה לתת לי תמספר) אחרי כמה ימים התקשרתי אליה בפעם הראשונה היא לא יכלה לדבר כי היא אמרה שהיא באמצע לאכול אז נדבר מחר בפעם השניה (למחרת) דברנו איזה 15 דקות ואני זה שסיים תשיחה ובפעם השלישית אמרה שהיא רואה סרט והיא תחזור אלי (היא לא חזרה) ובפעם הרבעית היא אמרה שהיא בקניות ושהיא תחזור אלי (גם כאן לא חזרה) אבל מצד שני היא עונה לטלפון מה זה נראה לך? הבחורה מעוניינת או שהיא לא?
חשוב אני לא מלחיץ או מנדנת הדילמה פה היא שאם אני רוצה מישהיא והיא מתקשרת בדיוק שאני רואה סרט אני יעזוב את הסרט וכ"ו אפילו שהוא מאוד מעניין. מצד אחד אני מאוד רוצה אותה מצד שני אי אפשר להתקדם ככה מה כדאי לי לעשות עכשיו? להתקשר בכל אופן? להפסיק וזהו? אני חושב שבגלל שיש לה הרבה בנים אז היא מסננת אבל למה היא נתנה לי תמספר? אני בדילמה מה עושים? מה עלי לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היא מעוניינת?
דניאלה הרץ05/09/2009למרבה הצער אני חושבת שהבחורה אינה מעוניינת.
תמשיך הלאה. למישהי אחרת שכן מעוניינת.
בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה בבקשה המלצה דחופה לפסיכולוגאני04/09/2009
קליני/התנהגותי באזור השפלה.
איפה מוצאים? איך מחפשים? אין לי את מי לשאול...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
דניאלה הרץ05/09/2009מחפשים באתרים, בפורומים או בדפי זהב. מתייעצים ומבקשים המלצות מחברים או קרובים שהיו בטיפול. בודקים בקופת חולים. בקצרה, רבות הדרכים.
אני עצמי ממליצה לקבל המלצה טובה . האתר אינו פרסומי ואין אנו יכולים לספק כתובת או המלצה. בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילבולשלום01/09/2009
שלום אני שי בן 19 וחצי
לפני שנה הכרתי מישהיא (והיא הייתה הראשונה שלי) הבעיה שהיא רוצה כבר להתחתן ואני ממש לא בנוי לחתונה וממש לא רוצה להתחתן בגיל כזה אז היא הכירה מישו (לפני שבוע) והיום הוא התקשר שהייתי לידה וזה מאוד כאב לי עכשיו היא מנתקת איתי קשר כי היא רוצה להיות איתו בקשר נקי (היא אמרה אם הייתי רוצה להתחתן היינו עכשיו בייחד) אבל בגלל שאין מצב לחתונה בחצי שנה הקרובה אז היא עם מישהו אחר עכשיו אני מאוד עצוב מבולבל ולא יודע מה לעשות עם עצמי.. ניסיתי קשר עם 3 בנות אחרות והם דחו אותי ועכשיו אני מרגיש לבד ואני מאוד מפחד שאני לא המצע משהיא חדשה (כי 3 דחו אותי) אני נזכר תמיד איך היינו הולכים ביחד בדיוק בשנה שעברה בזמן הזה וזה מאוד כואב לי מה לעשות? תודה מראוש שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתונה?
רוני פרישוף02/09/2009שלום שי,
נשמע שאתה והחברה לשעבר שלך נמצאים במקומות מאד שונים בחיים. היא כבר רוצה להתמסד, ואילו אתה מרגיש עוד צורך לגדול, להתפתח ולחוות חוויות.
עכשיו, כשנפרדתם, אתה רואה שהמציאות לא קלה, אתה מקבל "רגליים קרות" ולא בטוח שעשית את הבחירה הנכונה.
השאלה היא, האם רגשות שמתעוררים בך כמו קינאה, לחץ, או פחד מדחייה, הם סיבה מספיק טובה לקבל החלטה גורלית להתחתן.
נראה לי, שעדיף להתמודד עם הכאב, להאמין בעצמך ולהמשיך לחפש אהבה ולבנות קשרים בקצב שלך.
אם בנות דחו אותך, נסה לעשות חשבון נפש למה זה קרה, והאם יש דרכים לשפר את עצמך. דחיות הן חלק טבעי מהחיים, ואפשר ללמוד ולהתחזק מהן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבילבול המשך
שלום04/09/2009שלום תודה על התשובה
את חושבת אבל שיום אחד כבר לא יפריע לי שהיא התחתנה (כשהיא תתחתן) אפילו אם לא תהיה לי אף אחת? כי אני עכשיו מאוד מאוד עצוב כי מילה אחת שלי והיא חוזרת אלי אבל אני לא רוצה לעשות לה את זה כי אני לא חושב להתחתן בשנים הקרובות אני עצוב ואני גם מאוד מקנה ואפילו עצבני ומתוסכל ואני מפחד שאני עושה טעות (כי בכל זאות היא בחורה יפה חכמה טובה) ומצד שני אני פוחד שלא ירצו אותי בקצרה את חושבת שיום אחד זה כבר לא יפריע לי? (היינו רגילים לדבר כל יום בטלפון ולהפגש אבל עכשיו אנכנו לא מדברים וזה קשההה לי) מה עלי לעשות בשביל שזה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
רוני פרישוף06/09/2009שלום לך,
מאד ג'נטלמני מצידך שאתה מתחשב בה ומוכן לשחרר אותה, ולא מחזיק אותה על "אש קטנה" רק לשם הצרכים האנוכיים שלך.
קשה לדעת מה יהיה בעתיד. מה גם שאיני מכירה אותך, ואני לא יודעת עד כמה אתה נוטה להאחז בעבר ולהצטער על מעשייך. תשתדל להמשיך הלאה, בבטחון ובאופטימיות.
אני מאמינה שצריך לקבל החלטות מתוך אמת פנימית עמוקה, ולא מתוך פחד, קינאה, רכושנות או חוסר בטחון. הקשב עמוק לליבך ועשה את הדבר הנכון.
ובינתיים, זכור "אין דבר שלם יותר מלב שבור"
בהצלחה בהמשך ובאהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה *בתאל31/08/2009
אני חייבת לצייןן שבכול דברייך את צודקת !!!
היא גם אמרה לי שיש לי שגיאות...
כןן.. אני מאודד מקווה שיהיה בסדרר
תודה רבה לך את אישה מקסימה !!!!!!~* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דניאלה הרץ02/09/2009תודה לך. אני מבקשת שתטפלי בעצמך יפה ושלא תזניחי דברים חשובים. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית..נננ31/08/2009
היי, רציתי לדעת, כיצד ניתן לאבחן בצורה מקצועית אם אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית?
לפי המידע שקראתי באינטרנט רב הסימפטומים תואמים את איך שאני חיה כבר זמן מה, הנושא מעניין אותי כי אני מרגישה שיש מענה והסבר הגיוני למדוע אני מרגישה איך שאני מרגישה, למה אני מתנהגת איך שאני מתנהגת.. אני כמובן לא אובייקטיבית כדי לקבוע בוודאות אם אני אכן סובלת מהפרעה זו.
הייתי רוצה לגשת לאבחון אבל אין לי מושג איפה ואיך עושים את זה, אשמח לעזרתכם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון הפרעת אישיות
רוני פרישוף02/09/2009שלום לך,
תוכלי לקבל איבחון של מצבך, וכן טיפול, אצל אנשי המקצוע המוסמכים: פסיכולוגים קליניים ופסיכיאטרים.
כדאי לציין, כי קיימת מחלוקת עד כמה האבחנות של הפרעות האישיות בכלל, והפרעת האישיות הגבולית בפרט, הן תקפות. יש לזכור שבכל אבחנה יש מן ה"תיוג" והכללת היתר, אשר משטיחים את הייחודיות של הפרט, ויוצרים "פתולוגיזציה" של מצבים נפשיים לגיטימיים (כמו סערות רגש).
עם זאת, הצורך לקבל הגדרה מארגנת ומסבירה של מצבך הנפשי, הוא מובן.
בהצלחה באיבחון, ועוד יותר מכך במציאת הטוב והמימוש העצמי, למרות הקשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידותפשוט יוסי30/08/2009
שלום
לאחרונה הזוגיות שלי נגמרה ונותרתי ללא חברה וידידים חברים או אפילו משפחה תומכת.
אני אמנם בקשר מסויים עם ה"חברה" ועוד גומים טויפוליים אך אני חש כי אני לבד,בודד.
רוב החברקים שהיו בתקופת החברות היו מהצד שלה ואני לא פיתחתי מעגלי חברה משלי.
היכן אוכל למצא קבוצות תמיכה לדיכאון שכזה.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים
רוני פרישוף02/09/2009הי יוסי,
טוב שאתה רוצה לבנות לעצמך מעגל חברתי. נורא חשוב לא לוותר על חיים חברתיים ומשפחתיים בזמן שנמצאים בזוגיות.
אתה מציין שאתה בקשר עם גורמים טיפוליים. אני מציעה שתתייעץ עם הגורמים הללו, שמכירים אותך הכי טוב, והם יכוונו אותך לקבוצות מתאימות.
מעבר לכך, תוכל למצוא השתייכות דרך פירסומים של קבוצות תמיכה שונות באינטרנט, דרך מסגרות של בריאות הנפש, דרך עמותות שונות שאולי מתאימות לך. אפשר ליצור קשרים גם במקומות עבודה, לימודים, תחביבים, חוגים וכיוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת פריקהshir30/08/2009
שלום,קוראים לי שיר ואני בת 18 לפני גיוס.
מאז ומתמיד לא הרגשתי בנוח עם הגוף שלי - מאזור קבלת הווסת הראשונה שלי , אף פעם לא הייתי רזה אך בכיתה יא' התחלתי דיאטה מסודרת ובריאה וירדתי בה יפה והיה לי טוב עם עצמי או שלפחות כך חשבתי .באותה תקופה היה לי חבר לתקופה ארוכה מיישוב סמוך ,שבו אני גם למדתי תיכון ודרכו הכרתי את רוב החברים (למרות שאין לי בעיה עם ליצור קשרים) היינו ביחד עד סוף כיתה יא מתחילת כיתה י'. רוב עולמי סבב אותו , הייתי יותר בתוך העולם שלו מאשר הוא היה בעולם שלי, הקשר נגמר בצורה טובה בעיקר כי החלטתי שהחלטתי שאני צריכה לעשות בי סוויצ' פנימי. לאהוב את את עצמי ללא צורך ותלות באחר.
אני לא מצליחה להתניע את עצמי לשמור על הרגלי אכילה נכונים ואוכלת מסביב לשעון לסירוגין, כשאני מחליטה לשמור ולרדת במשקל יש לי מוטיבציה ל-3 שבועות גג אני יודעת במשקל אך כל פעם מחדש מעלה הכל בחזרה,מעגל הרס ואכזבה - יש לי הרבה ידע לגבי אכילה ותזונה נכונה,
אני מרגישה חסרת שליטה
אני מרגישה ששום דבר לא יכול להשתנות
בשנה האחרונה אימי אובחנה כחולת סרטן , כל הדינמיקה המשפחתית השתנתה .מהרצון לבחור בשירות רחוק מהבית ועצמאות מצאתי את עצמי בוחרת בתפקיד שכולל לינת בית ושעות עבודה מועטות אך בתפקיד שאני אוהבת ורוצה לכן זוהי אינה בעיה בשבילי.
אני מרגישה שאני תמיד דוחה הכל לרגע האחרון ואני מפספסת את השנים היפות
אני לא מרגישה חיה , אני מרוב תחושת תיעוב עצמי לא יוצאת מהבית לא יצאתי ערב אחד לבלות (מלבד 5 ימים בודדים בודדים ) כל לילות שישי לבד, לא שומרת על כל קשר עם הסביבה, מעדיפה להעלם ולא להראות ומצד שני לא עושה כלום כדי שהמצב ישתנה
הסנדלר הולך יחף- יש לי את כל האמצעים -ובכל זאת - אני בוחרת במעגל ההרסני
אני מרגישה שתמיד שטוב לי אני חייבת להרוס לעצמי- מין 'אפס אנד דאון'
ההתעסקות במזון היא 24/7 אצלי , נונ סטופ, אני נורא רוצה להתחיל מחדש ולקחת לעצמי את הזמן לעשות את הכל בדרך בריאה בלי זמן מוקצב
יש לי בראש תמונה אידיאלית של המצב המושלם שבו אני אראה ככה וככה
רציתי להתחילל את הצבא כמסגרת חדשה דף חדש ולאהוב את עצמי ולהתחיל משהו יפה
קשה לי. הכל מעורבב אצלי
אני רוצה להיות רזה,אני רוצה חיים בריאים,
אני רוצה להפסיק עם המחשבות האובססיביות
אבל לא יודעת מאיפ ה להתחיל
אני צריכה לשבור אצלי איזו מחשבה של נקודה מסויימת שבה אני צריכה לשקול X קילו ולהראות ככה או ככה
אני לא יודעת.....כבר לא יודעת.....צריכה קול שפוי ומדריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיות סביב אכילה
רוני פרישוף03/09/2009הי שיר,
אני מתרשמת שאת בחורה אינטליגנטית מאד, בעלת עולם פנימי עשיר ומוטיבציה רבה לחיות חיים בעלי ערך ומשמעות.
בשנים האחרונות דברים הסתבכו אצלך, והאנרגיות הנפשיות הניכרות שלך נשאבו לנושא דימוי הגוף והרגלי האכילה.
יתכן, כי ברמה לא-מודעת מעסיקים אותך תכנים או דאגות שונים, כאשר העיסוק האובססיבי באוכל מהווה כיסוי והסוואה שלהם.
גם מצבה הבריאותי של אימך, מן הסתם, תורם לתחושת המצוקה וחוסר הודאות. אני מאחלת לה רפואה מהירה ושלמה.
שיר, אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי, ויפה שעה אחת קודם. טיפול נפשי יתן לך בדיוק את אותו קול שפוי ומדריך, שבצדק את כה מייחלת לו. הטיפול יעזור לך למצוא את דרכך, בתחום האישי, הזוגי, הלימודי/תעסוקתי, יחזק את בטחונך העצמי, ויעזור לך להפוך את העיסוק בוגף ואכילה מסימפטום אובססיבי להרגלי חיים בריאים.
שיהיה לך כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקהBIBO29/08/2009
אני בן 21, סיימתי לא מזמן שירות לאומי שעזר לי לא מעט בחיים.
לא שרתתי בצבא כיוון שלא הסתדרתי שם, והמסגרת הזאת לא התאימה לי.
השתנתי פלאות בשנה וחצי האחרונות,
אם ליראות אותי לפני ואחרי, זה שינוי עצום לדעתי, ולטובה כמובן.
כרגע אני מתחיל לחפש עבודה, וכבר יש לי זימונות לכמה עבודות דיי טובות.
מה שמטריד אותי, וקשה לי עם זה.
זה קודם כל אני לא נמצא במערכת יחסים, וגם לא ממש הייתי.
יצאתי לפני כחצי שנה עם משהי יצאנו/היינו בייחד כחודשים, אז זה לא הסתדר. גם התנהגה מגעיל, וגם נזכרה אחרכך שאני חשוב לה, ואחרי זה לכלכה אלי מאחורי הגב, ואחרי זה שוב רצתה לחדש קשר.
יש לציין שעד כלפני שנה וחצי, היית לי בעיה בפאן החברתי, יצירת קשרים חברתים, ובעיקר "פחד" מבנות. - במילים פשוטות חרדה חברתית.
אך עם עבודה קשה עם עצמי זה עבר לי
אני ניראה טוב, מתלבש יפה, מריח טוב, עם אופי מצויין אז הבנתי שהדימוי העצמי ההוך שהיה לי ממש בצדק, וכדאי מאד לשנות את זה, כי להתקע בחיים לא יתרום לי.
אין לי תלונות מבחינה חברתית, אני יוצא, מבלה.
יש לי חבר טוב כבר המון שנים שאני יכול לסמוך אליו, וכך ההפך.
זה שאין לי חברה מעיק אלי בצורה כולכך קיצונית שפשוט יש ימים שאני חושב על זה, ויום שלם פשוט נדפק לי, המצב רוח שלי יורד לטימיון.
יש לי מין פחד כזה שאני יוצא עם בחורה להגיע למצב אינטימי(להתנשק) כיוון שאני לא יודע להתנשק, ואני מרגיש פאקינג אבוד.
אני פשוט אבוד, אני לא יודע מה לעשות עם עצמי בנוגע לזה.
אני לא ממש מסתדר עם אמא שלי, וזה ככה כבר הרבה שנים.
אם אבא שלי ככה ככה, בשנה האחרונה אני יותר מסתדר איתו, ויותר קל לי להגיע איתו לדיבור משותף, אך עדיין.
הוא בנאדם עם אופי קשה, ואישיות קצת קשה, בעיקר בגלל אמא שלי.
לאחרונה התחלתי לשקול לעבור דירה, למרות שיש לי חדר אני מרגיש כאילו אני לי פרטיות בבית.
אך מחירי הדירות בשמים, ואני עדיין לא זכיתי בלוטו
יש לי עכשיו עבודה מרובה: אני רוצה לשפר בגרויות, לעשות פסיכומטרי,ורישיון, לחסוך כסף, ואחרכך להתחיל ללמוד.
אני פשוט לפעמים קורס מבחינה נפשית, ואחרכך לוקח לי דיי הרבה זמן לשקם את עצמי, ולהבין שהכל בסדר, ולא קרה שום דבר.
אני קורס, כי קשה לי עם המצב שאין לי חברה= משהי שאני אוהב, יוכל לתת מעצמי, להשקיע, להקשיב,לחבק.
חסר לי לפעמים אוזן קשבת , חיבוק אוהב, להרגיש נאהב.
סיימתי תודה על האוזן הקשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם בנות
רוני פרישוף30/08/2009שלום לך,
אני מברכת אותך על התהליך העמוק והמשמעותי שעשית בשנים האחרונות.
הגעת להבנה שאתה "שווה" בזכות עצמך, והיום הרבה יותר קל לך להשתלב בחברה ובעבודה. אני מאחלת לך שתמשיך לחזק את הבטחון העצמי ואת הכישורים החברתיים.
לגבי הקשר שלך עם בנות, אתה מציין שנפגעת עד כה משתי נשים משמעותיות: אמא שלך והחברה הראשונה שלך. כנראה שנשארו לך צלקות, שמקשות על היכולת שלך לתת אמון בבנות ולהאמין באהבה.
כדאי שתחשוף את עצמך ליחסים חיוביים עם בנות, אפילו ברמה של ידידות, כדי שתראה שאנחנו (הנשים) עם די חם וסיפמטי בסך הכל.. גם קשר שלא מצליח הוא לא כשלון, אלא חלק טבעי מהחיים, שאפשר ללמוד ממנו. ובקשר לנשיקות, בגילך יש עדיין המון בנות חסרות נסיון, ותוכלו ללמוד את האמנות ביחד.. אם יש לה נסיון, היא תשמח להיות מורה שלך (:
אם תרגיש שהקשיים והסבל חזקים, אל תהסס להעזר בטיפול פסיכולוגי, פרטני או קבוצתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
BIBO31/08/2009אני מאמין שרוב הבעיות שיש לי,והיו -הן בגלל אמא, והייחס הלא מאד אוהב שיקבלתי מהורי.
למרות שהם כן אוהבים אותי, אך איך שהם מביאים את זה, ואופיים הקשה.
יש לציין שאמא שלי בנאדם חולה, נהיית דכאונית, חרדתית כרונית, עקב התאבדות אביה.
היא, גם ניסת להתאבד מספר פעמים, ופעם אחת ליידי.
אך היא ניצלה.
כיום היא לוקחת כדורים באופן מטורף לכל דבר אפשרי, לא מתפקדת בתור אמא כבר קרוב ל10 שנים.
היא מכורה כמו נרקומנית לכדורים האלה, בנוסף לזה היא מעשנת בצורה קיצונית.
אין לי בעיה שתעשן וכמה שהיא רוצה, אלה למה בבית, למה שאני ינשום את האוויר המזוהם הזה?
עם אבא שלי פחות או יותר אני יכול להגיע לדיבור משותף, במיוחד בשנה האחרונה.
יש לציין שאני קיבלתי שיחות עם מטפלת ריגשית תחת מסגרת מסויימת.
אומנם לא דיברתי איתה על הקשיים האלה, אך דיברתי על נושאים אחרים, וזה מאד עזר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה עם BIBO לחלוטין
שמרית05/09/2009רק שאני בחורה, ויצא לי להיתקל בבעיות שהוא חווה רק עם בנים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם נוכל לדבר ->
BIBO06/09/2009את יכולה להשאיר אימייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לכבודך
שמרית07/09/2009פתחתי אימייל חדש כי לא קסם לי הרעיון לפרסם את האימייל האמיתי שלי כאן בפורום...
[email protected]
ואני אשמח לדבר איתך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי הודעה
BIBO08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם נוכל לדבר ->
BIBO06/09/2009את יכולה להשאיר אימייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהה דחופה!!לורן29/08/2009
היה לי חבר 5 שנים מאוד אהבנו ולא היינו יכולים אחד בלי השני גרנו ביחד והייתי מאוד קטנה נפרדנו ואנחנו פרודים שנתיים כבר בגלל המון מריבות שקרים ובגידות..אנחנו עדיין אוהבים אבל מבחינתו לא נחזור בחיים אנחנו עדיין מתראים בסתר וכלכך טוב לי שאני איתו.ואני לא מצליחה להיות בקשר אם אנשים אחרים אני חושבת רק עליו,ושנתיים אני לבד ונפגשת איתו רק היו לי כמה קשרים ואני תמיד הורסת ולא מסוגלת לחשוב להיות אם מישהו אחר,ואני נראת טוב מאוד+ ואין לי כל בעיה להיותאםמי שאני רוצה. הוא נפגש אם מלא בחורות והיו לו המון קשרים מאז.אתמול ראיתי אותו יושב מחובק אם מישהי וזה ריסק אותי לגמרי חשבתי שעברתי כבר את זה עברו שנתיים אבל מתסבר שלא!!!
הכל חזר אלי אני לא מפסיקה לבכות וכל הדיכאון שלאחר הפרידה חזר אלי אני מפחדת לחזור לימים שהייתי כל היום בוכה וכל היום עצבנית ואפילו ניסיתי כמה פעמים להתאבד בגללו אני לא יודעת איך להשתחרר ממנו להפסיק תפגישות האלו זה הורס לי את כל החיים מגיל 16 כיום אני בת 21 אני חייבת עזרה דחוףףףףף!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר הרסני
רוני פרישוף30/08/2009הי לורן,
הכאב העצום שלך עולה מכל מילה במכתבך.
את מרגישה חיה רק כשאת איתו, ובלעדיו כאילו אין טעם וערך לכלום.
את רואה שהשנים היפות שלך חולפות מול עינייך, ויורדות לטמיון, בעבור מישהו שמחזיק אותך על "אש קטנה" ומשחק ברגשותייך, אך את חשה שאין לך כוחות ויכולת לעשות את הניתוק המתבקש.
אני לא בטוחה שהרגש החזק שאת מרגישה כלפי הבחור הוא אהבה. נשמע יותר כמו תלות ונזקקות, שיושבים על המון חוסר בטחון וריקנות.
נסיונות ההתאבדות מצביעים עד כמה המצב גורם לך סבל, ועד כמה הוא קשה ומסוכן בשבילך.
את באמת זקוקה לעזרה דחופה, והכתובת היא איש/אשת מקצוע שיעזרו לך לחזק את הערך העצמי שלך, להיפרד ולהתאבל על הקשר הבעייתי הזה, ולפתוח חלון לקשר בריא יותר ולעתיד טוב בשבילך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרה/עצהfanny28/08/2009
שלום
חמותי בת 60 סובלת מבעיות נפשיות, דכאון סכיזופרניה כנראה כל החיים עם עליות ומורדות ומטופלת בכדורים. היא גרה לבד ביישוב חרדי ליד פתח תקווה ובעלי הולך אליה בין פעם לפעמיים בשבוע לקניות, מנקה לה את הבית, פעם בשבוע הוא לוקח אותה לספר לעשות פן קבוע . הבעיה היא שהיא שחוץ מהביקורים של בעלי היא דיי מבודדת ולא פעילה כלל. היא לא מתקלחת ולא עושה כלום בבית, מבלה את רוב הזמן במיטה. היא מאוד שקטה, לא מדברת הרבה ולא עושה הרבה. בנוסף יש לה בעיית הגיינה, היא לא מוכנה להתקלח והעלנו אפשרות להיא מישהי שתקלח אותה בתשלום אך היא לא מוכנה. בעלי מביא אותה אלינו פעם בשבוע שתהייה עם הנכדים אך הריח שלה ממש דוחה ובלתי נסבל. יש לה עוד בת אך אליה היא לא הולכת כי יש לה 4 ילדים ויש שם בלאגן.
חשבתי על האפשרות לשכן אותה בדיור מוגן, שיהיה עליה מעקב או קצת חברה אבל אין ביישוב שלה שום תמיכה לפגועי נפש. אני חושבת שיש דרכים לשפר את המצב שלה אבל בעלי אומר שהיא לא רוצה כלום ולא רוצה לצאת מהמצב.
אשמח לשמוע דעות ועצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמות פגועת נפש
רוני פרישוף30/08/2009שלום פאני,
מן הסתם, חמותך מוכרת ע"י המדינה כנכה נפשית, ועל כן היא זכאית לשירותים שונים של הביטוח הלאומי ומשרד הרווחה. אנא פנו למשרדי הבטוח הלאומי והרווחה באזור המגורים, ובדקו מה סל הסיוע שהיא יכולה לקבל. ישנן גם עמותות שונות שמעניקות עזרות שונות לפגועי נפש. לא נראה לי סביר שאין שום תמיכה ביישוב, ואם כך המצב, כדאי לשקול מעבר לדיור מוגן באזור אחר.
לגבי היגיינה וריח הגוף, איני יודעת מה הסיבה להזנחה. יתכן שהיא סובלת מהידרופוביה (פחד ממים), יתכן שזו דרכה לשדר מצוקה. בכל מקרה, סביר לגמרי שתשימו גבולות בנושא זה, ותדרשו ממנה להתנקות ולהחליף בגדים לפני הביקור בביתכם. אם היא מסוגלת לעשון פן, מן הסתם להחליף בגדים לא יהיה אתגר בלתי אפשרי עבורה, ולהפך, אף יחזק אותה.
כל הכבוד לבעלך שהוא משקיע ותומך כל כך. כלל לא פשוט, ואפילו כואב וקשה, להיות בן של אם פגועת נפש. מגיע לו כל הכבוד והחיזוק הרגשי על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לדניאלהבתאל28/08/2009
שלום לך דניאלה
אממ ליפני כשנה שנתיים בבצפפר היה לי בעיות חברתיות נוראים.. מאחר ועברתי כיתה אז הכול הסתדר
תודה על עזרתך אני יכח הכול לצומת ליבי
אמ מיסגרת ללא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לי
דניאלה הרץ30/08/2009את נערה צעירה ואני מרשה לעצמי להעיר את תשמת לבך לכך שאולי כדאי שתקבלי מבית הספר גם קצת עזרה בלימודים. יש לך שגיאות כתיב רבות ועם קצת אימון ותשומת לב זה יכול להשתנות בקלות. את בחורה חכמה ורגישה וכדאי שתשימי לב גם ללימודייך.
מה דעתך?
האם את מרגישה טוב יותר בקשר למורה?
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתתי מאוד רוצה עזרה מאוד בבקשה=]בתאל27/08/2009
שלום לצוות הפסיכולוגי המקסים
פניתי אלכם ליפני שנה בערך ואתם גרמתם לי להבין מה יש לי באמת !
אני בת15 מאווד מבולבלת! התאבתי במורה שלייי!(שהיא גם יועצת)! והרבה יודעים את זה עללי ואומרים לי כאילו מה את לסביתת ?!אממ אני יודעת שזה משהוו בגיל התברות ואני דייי סובלת מיזזזזה !כבר שלוש שנים בשנה השעעבה היא היתה המורה שלי אז דיי נהנתי מיזה ועכשיו היא כבר לא תיהיה המורה שלי וזה ממש יוכל אותי אני אפילו מפחדת מהתגובות של עצמי השנה אני מרישה שאני הולכת ליסבול השנה שזה ם מיקינאה שהיא תיהייה עם כיתה אחרת אני גם חושבת על זה שהיא תראה אותי ביום הראשון איך אני יגיד לה שלום אני מואד מתביישת מימננה הייתי רוצה להגיד לה אין לי מוש כמה אני אוהבת אותך ולא נראה לי שמשהוו חוץ מהמפשחה שלה אוהב אותך בצורה שכזווו
אממ אז מה שהייתי בעצם רוצה לדעת עם יש לזה סו של פיתרון?
וועם בילל שהיא יועצת אז היא מדעת לבעיה שלי ובתוף תוכה מבינה אותי אוו שם יכול להיות שלא?
ולמה ביכלל הדבר הזה קורה ללייי?
אני יודעת שזה נישמע ונראה שטוטי ום אני הייתי חושבת ככה עם זה לא היה קורה לליי
תודהה רבה רבה רבה לכם יומטוב וקלל מזל באמת שאתם פפפפפה!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
דניאלה הרץ27/08/2009עוד לא חלפה שנה מאז הפעם שפנית אלא כמה חודשים. אני מקווה שאוכל לעזור גם עכשיו.
לא מעט פעמים מתבגרים יכולים להצאהב מאד במורה או ביועצת או באדם מבוגר. היא כנראה אישה חמודה שמתנהגת אלייך בצורה נעימה וטוב לך בחברתה.
זה בכלל לא אומר שבהכרח את לסבית. אפשר להתאהב באדם מאותו מין בלי להיות לסבית או הומו. המיוחד בגילך.
זה קורה וקרה ללא מעט אנשים ואת לא צריכה לוחשושו שאת מאד יוצאת דופן. אבל, חשוב שתביני שלקשר הזה אין עתיד רומנטי. היא אישה מבוגרת ואת תלמידה שלה .
אני מבינה את הכאב שלך - קשה מאד לאהוב מישהו ולא להיות אתו בקשר ומאד כואב לקנא ולהתגעגע. אבל ככה זה לפעמים וכדאי להמשיך הלאה.
נסי להחשזור לחברת בני גילך וליצור חברויות איתם. יש לי הרגשה שאת קצת בודדה. מה מצבך החברתי עם בני גילך? האם יש לכם בבית הספר מסגרת טיפולית בה את יכולה להיעזר?
מחכה לתשובתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
דניאלה הרץ27/08/2009עוד לא חלפה שנה מאז הפעם שפנית אלא כמה חודשים. אני מקווה שאוכל לעזור גם עכשיו.
לא מעט פעמים מתבגרים יכולים להצאהב מאד במורה או ביועצת או באדם מבוגר. היא כנראה אישה חמודה שמתנהגת אלייך בצורה נעימה וטוב לך בחברתה.
זה בכלל לא אומר שבהכרח את לסבית. אפשר להתאהב באדם מאותו מין בלי להיות לסבית או הומו. המיוחד בגילך.
זה קורה וקרה ללא מעט אנשים ואת לא צריכה לוחשושו שאת מאד יוצאת דופן. אבל, חשוב שתביני שלקשר הזה אין עתיד רומנטי. היא אישה מבוגרת ואת תלמידה שלה .
אני מבינה את הכאב שלך - קשה מאד לאהוב מישהו ולא להיות אתו בקשר ומאד כואב לקנא ולהתגעגע. אבל ככה זה לפעמים וכדאי להמשיך הלאה.
נסי להחשזור לחברת בני גילך וליצור חברויות איתם. יש לי הרגשה שאת קצת בודדה. מה מצבך החברתי עם בני גילך? האם יש לכם בבית הספר מסגרת טיפולית בה את יכולה להיעזר?
מחכה לתשובתך
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)