מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיכאוןנועה31/10/2009
ממה בעצם נגרם דיכאון? אני לא מבינה מה עשיתי שזה נופל עלי ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
דפנה31/10/2009דיכאון יכול להיגרם מגורמים שונים. אין איזה טריגר קבוע. בכל מקרה את ממש לא אשמה, לא עשית שום דבר במח, דיכאון בסופו של ענין זה אנומליה של חומרים מסוימים במח, וקל מאד לטפל בו ע"י טיפול תרופתי (ואפשר לשלב גם טיפול פסיכותרפי). דיכאון שמטופל בצורה נכונה יכול לעבור לגמרי ולא לחזור. כיום רוב הרופאים ממליצים על תרופות ממשפחת ה-SNRI (שעובדות גם על הסרוטונין וגם על האנדרנלין) כטיפול ראשוני בדיכאון, וכמובן שכדאי לשלב טיפול פסיכולוגי.
תרגישי טוב, ואל תרגישי אשמה בשום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון
רוני פרישוף04/11/2009הי נועה,
כפי שדפנה אומרת, דכאון יכול להיגרם מהרבה סיבות, החל בחוסר איזון כימי, דרך חוויית אובדן (אמיתי או סימבולי), ועד רגשי אשמה, חרדות נטישה ועוד גורמים רבים.
פאזה של דכאון יכולה לחלוף מאליה כעבור כמה שבועות או חודשים. אך למה לסבול? דכאון הוא בעייה ולא עונש, ואפשר להיפטר ממנו. רצוי מאד לפנות לטיפול נפשי מקצועי, שם תוכלי לברר את מקורות הדכאון שלך ולהתגבר עליו!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתגובות-----31/10/2009
שלום. אני בת 15
לפעמים יש לי מן "מצבים" כאלה שבהם אני פשוט שמחה בלי סיבה נראת לעין. פשוט אושר בלתי מוסבר מציף אותי, ובאמת שאין סיבה לכך. יש לי אנרגיה מוגברת, אני מדברת מהר מלא מחשבות רצות לי בראש, כל דבר מלהיב אותי אני מדברת ועושה דברים בלי לחשוב, אני מרגישה שאין לי שליטה על זה ואני לא מפסיקה לחייך. כשזה קורה לי בבצפר אני יודעת שאנשים חושבים שזה מוזר ובזמן שזה קורה אני חושבת על זה שאנשים חושבים כך, אבל עדיין ממשיכה להתנהג ככה וזה קורה כל כך מהר ואני מאבדת את חוט המחשבה. זה בדרך כלל קורה לכמה שעות ואז המצב רוח יורד בהדרגה עד שאני מרגישה רע או שהוא מתאזן.
תמיד היו לי בעיות חברתיות, קשה לי להתחבר עם אנשים. קשה לי להחזיק שיחה, לפעמים גם עם חברות קרובות. אני רואה אנשים שכל כך קל להם להתחבר עם אנשים ולדבר ולצחוק ואני פשוט חושבת זה לא פייר וזה מעורר בי קנאה. אני בדרך ככל הילדה הזאת שבצד, שלא חלק מהקבוצה, שלא אוהבת לשבת עם הרבה אנשים ולא מרגישה איתם בנוח. אבל חברות קרובות שלי רוצות לשבת עם עוד אנשים, ואני מרגישה שהן לא רוצות להיות איתי ושלא כיף להן איתי. מצבי החברתי מכניס אותי לדיכאון לעיתים די קרובות. כשאני מדוכאת וצריכה ללכת לבצפר זה מבאס אותי ברמות ואני מזלזלת בלימודים. בבצפר אני פשוט אדישה ואין לי רצון לדבר עם אנשים. כשאני נמצאת בבית אני מרגישה עצבות וכעס על עצמי.
כל המצב הזה מאוד מטריד אותי. אשמח לתגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבי רוח בגיל ההתבגרות
רוני פרישוף04/11/2009שלום לך,
את מתארת תנודות מהירות במצב הרוח ובבטחון העצמי. נשמע שאת נערה עם עולם פנימי עשיר ומלא, אך עם קושי לבטא אותו בצורה נכונה בחברה, באופן שיתרום להשתלבות ולקשרי חברות.
טוב שיש לך כמה חברות טובות, נסי למצוא את האיזון הנכון בין הצרכים שלך לשלהן, כדי שלא תאבדי אותן.
נראה לי שכדאי לשתף את הורייך בהרגשתך, ואם זה קשה לך אז את יועצת בית הספר, את המחנכת או דמות אחרת שאת סומכת עליה. כדאי לשקול טיפול פרטני או טיפול קבוצתי, כדי לחזק אותך ולשפר את היכולות החברתיות שלך.
גיל ההתבגרות הוא גיל של הרבה סערות רגשיות, תנודות בבטחון העצמי ושאלות לגבי השתלבות חברתית. גם ככה זו תקופה קשה, אולי קצת הכוונה מקצועית תעזור לך לעבור אותו יותר בקלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידותאורנית31/10/2009
שלום לכם
אני בת 46 אם לילדים אישה עובדת שרע לה בעבודה( בשל יחס של איפה ואיפה מצד המנהלת כלפיי - יס לאחרות, הצוות יחסית קטן) מדוכאת מאוד , עצובה וחיה בחרדה עם קשיי שינה ואכילת מתוקים,
מבקשת עזרה כיצד להתגבר על בעיותיי וגם כיצד להכיר חברה בגילינו( 46, 53)
אנא עיזרו
תודה מראש
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות
דניאלה הרץ31/10/2009ראשית דבר אני חושבת שכדאי שתפני לטיפול, שכן את מספרת שדברים רבים בחייך קשים לך ושנחוץ למצוא מוצא גם בפן החברתי והמקצועי.
לפחות תפני לקבל טיפול תרופתי שיקל על הדכאון והחרדה, למרות שברור לי שהם תוצאה של חיים לא נעימים ולא מספקים ולכן כדאי טיפול נפשי אמת פסיכלוג/ית.
באשר לבדידות החברתית: כדאי שתחפשי באינטרנט ותפני לטיפול קבוצתי - 2 ציפורים ביד אחת - גם טיפול וגם קבוצה חברתית שאת משתייכת אליה.
את יכולה גם לבחור קבוצה שתתאים לתחביב או חיבה שלך. למשל להשתייך לקבוצה שעוסקת בספורט, בדיון אומנותי, קבוצת לימוד, קבוצה שמטיילת יחד, עבודה התנדבותית, או כל דבר אחר שאהוב עלייך ובו בזמן תכירי אנשים חדשים רבים. יש הצעות רבות באינטרנט לקבוצות שנפגשות סביב נושא מסויים.
תעיזי ליזום ואני בטוחה שתוכלי למצוא קבוצה כזו מאד בקלות
בהצלחה
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיפולי פוריות, אחרי הרבה אכזבותאלמונית 3831/10/2009
היום התבשרתי שאני לא בהריון שוב, אחרי שנתיים וחצי של טיפולים
האמת שאני לא מסוגלת יותר, מחשבתות סופניות יש הפעם וזה מפחיד אותי
הדבר היחיד שמחזיק אותי זה אחד הכלבים שלי, הוא קשור אלי מאד ויודעת שאם יקרה לי משהו
הוא לא יהיה מסוגל להיות לבד, התחושה נורא מפחידה אותי, , בעבר היו מחשבות כאלה
אבל היום זה חזק , פשוט מרגישה שאין לי כח יותר להתמודד עם זה
אני לבד, ללא בן זוג מנסה להביא ילדים, כך שאני פשוט לבד .... מרגישה לרגע כמו מרחמת על עצמי
באמת מנסה להתמודד , אבל לא חושבת שאני יכולהלהמשיך... לא אתאבד גם אם זה מה שאני מרגישה כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכזבה ואבל
יפעת קלוש יגל31/10/2009שלום אלמונית
באמת מואד קשה מה שאת עוברת, עוד אכזבה, עוד בגידה של הגוף, של המזל...
את מתארת בדידות מאוד גדולה, ואולי גם כמיהתך לילד קשורה לכך. חשוב מאוד שיהיו לך מקורות תמיכה בתקופה זו, אמיתיים וקרובים. אם אין לך אז אולי זו ליבת הבעייה הבדידות.
גם אם יש מקורות תמיכה, את מתארת מצב דכאוני עם מחשבות אובדניות, וחשוב שתפני לאישמקצוע, תגובתך בסך הכל טבעית, אך מתמשכת, ובודאי פוגעת בך במישורים רבים. פעמים רבות יש קשר בים המצב הנפשי לבין יכולת הפוריות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו כאן?, זה לילה קשהגלי31/10/2009
הי
לילה קשה במחוזותינו (או במחוזותי), אינני מכירה את הפורום הזה אז לא יודעת האם יש סיכוי לתגובה מיידית של מישהו ממנהלי או חברי הפורום בלילה, אבל בכל זאת מנסה...
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה בודד
יפעת קלוש יגל31/10/2009שלום גלי
אכן אין פה תגובות בכל רגע, וצרים להמתין, לעיתים גם יום ויותר.
נראה שאת למודת אכזבות, ןכל כך לא רוצה להתאכזב שוב, שאינך מתארת מה הבעייה, ואז בעצם אין שו אפשרות לעזור, גם אם לא באותו רגע, והנה שוב את מתאכזבת ולא מוצאת טעם בתמיכתם של אחרים. האם זה מוכר לך?
אם תתארי את מצוקתך קרובלודאי שמישהו יגיב אליה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי גרידהשין30/10/2009
עברתי הפלה מלאכותית שבוע 22 כשתינוקתי בועטת בקירבי,בדיקת מי השפיר הראתה תוצאה של מוזאיקה טרנר התייעצתי עם 4 רופאים שהמליצו על הפסקת הריון ,ההתלבטות הייתה לי קשה מאד מאד בכי יומם וליל אני לא מצליחה לסלוח לעצמי למרות שאני יודעת שזה סבל להביא ילדה כזו לעולם טני עם 3 בנות מקסימות בבית חשבתי עליהן ועל התינוקת בעתיד רגשות האשמה של להרוג תינוקת חיה לא עוזב אותי במיוחד שאני חושבת שהגרידה הכאיבה לה כל כך איזה נוראה אני זה לא יעזוב אותי כל החיים כאילו עקרו ממני את הלב אני מאד מקווה שבזמן שהרדימו אותי הרדמה מלאה גם העוברית שלי נרדמה ולא הרגישה שום דבר אני ממש מיואשת ובוכיה הכל קרה רק לפני יומיים מקווה שאתאושש בשביל בני ביתי ולא אתמוטט נפשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון
חסוי02/09/2012אני עברתי הפל ה לפני מספר ימים (גרדה) כי לא הייה דופק לעובר .קשה לי אין לי תבאוןבוכה הרבה .חולמת אל חדר הניתוח .אני חייבת לצין זה באה לי בבום גדול יגעתי לרופא בגללדלקת בשתן פיתום אומר לי יש בעיה אין לו דופק . שבעים לפני בהכול הייה בסדר בבדיקה אולטרסנט לא יודעת אך לעבור את זה צריכה עזרה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן ואבל
יפעת קלוש יגל31/10/2009שלום שין
את עוברת סוג של אבל על הבת שלא תהיה לך, המלווה בכאב ואשמה על בחירתך, המאוד מובנת.
זה ארוע מאוד טראומטי, והייתי מציעהלך לפנות לעזרה מקצועית ממוקדת סביב האובדן.
משתתפת בצערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הריון
דניאלה הרץ31/10/2009כאשר הרדימו אותך גם העוברית נרדמה. בגיל 22 שבועות אין עדיין תחושות כאב. כך שהעוברית לא חוותה שום כאב.
מאד חשוב שתפני לטיפול לפני שתתמוטטי.
אני מקווה שהידיעה שכלל לא היה כרוך בהפלה סבל או כאב עבור העוברית יקל עלייך.
משתתפת באבלך
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד משמנהמממ30/10/2009
אני באמצע שנות ה20 בערך...
לפני כשנה התחלתי דיאטה בת מס' חודשים (סתם בהחלטה של רגע) שכתוצאה ממנה רזיתי המון. אף פעם לא הייתי מלאה אבל היתה לי נטייה לצבור שומן באיזור מסויים בגופי- שתמיד תמיד גרמה לי ממש לשנוא את החלק הזה בגוף שלי. בחיים לא הצלחתי להשלים עם הנטיה הזו. אז כאמור ירדתי כמות נכבדה. הנטייה הזו נעלמה כמעט לחלוטין -בשבילי גוף יפה הוא גוף פרופורציונאלי ונהיתי בפרופורציה כמעט מושלמת. (אני מרגישה שאנשים לא מבינים למה בכלל עשיתי את זה - זה בעצם העניין שנאתי את החוסר פרופורציה הזו בגוף שלי, ומכיון שאני עוסקת בספורט ראיתי אותה מול העיניים כל יום). מאחר ועדיין זה המשיך להציק לי פניתי לרפואה אסטטית ועברתי תהליך קטן - לא ניתוחי שהפך אותי לחטובה אבל ממש. ושם סיימתי ( מדגישה :) )
אני מאד אוהבת את איך שאני נראית היום. קשה לי להסביר איך אני מרגישה שכשאני רואה את עצמי מתחת לבגדים. אני נראית כמו הבחורות שתמיד הסתכלתי עליהם, שחשבתי וואו איזה מדהים זה גוף כזה. זה ממש ממש אבל ממש כיף. כל יום מחדש!!!
אז מה הבעיה?
היום אני שומרת משקל כבר המון זמן. שניתי את כל התזונה שלי ואין לי מאבקים במשקל או משהו כזה. יש לי יציבות באכילה ובמשקל. בנוסף, ספורט זה חלק מהקריירה שלי. לא נראה לי שאי פעם אני אשמין אבל כמובן אני מתכננת להיות בהריון פעם ואני ממש לא יכולה לסבול את המחשבה. רק המחשבה על הגוף חוזר למה שהיה פעם היא פשוט בלתי נסבלת עבורי. כל הזמן אני חושבת מה יהיה שכל היופי הזה ילקח ממני ו(אפילו לתקופה) זהו-פשוט לא בשליטתי וזה ממש מתסכל אותי.
איך מפסיקים לחשוב על זה?
(ושוב אני לא אנורקסית/בולמית או משהו כזה ( אולי קצת אובססיבית:) ) אני פשוט רוצה להישאר במקום שלי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממממממממ
דניאלה הרץ30/10/2009נפלא שאת מרגישה יפה וחטובה ושאת נהנית מעצמך.
את בשנות העשרים שלך ואני מניחה שאת לא מתכוונת להרות וללדת בקרוב או שלפחות כרגע זה לא באמת עומד על הפרק.
כשאנו מתבגרים, דברים שהטרידו אותנו בגיל מוקדם יותר נוטים לאבד ממרכזיותם, ודברים אחרים נעשים חשובים יותר .יתכן שכשתגיעי לגיל בוגר יותר תהפכי למתונה וסלחנית יותר כלפי התהליכים של השתנות הגוף.
את יודעת שגופינו משתנה לא רק עם ההריון והלידה אלא גם עם הגיל. ולכל גיל מתאים גוף מעט שונה. ובכל הגיל הגוף, אם נטפל בו טוב כמו שאת עושה (תזונה, בריאות, ספורט) יכול להיות יפה ובריא.
אני מקווה שתוכלי להשלים עם מהלך הזמן שמשפיע עלינו ומשנה אותנו כמו גם את הגוף שלנו.
בינתיים תמשיכי להינות ללא דאגה משנותייך הצעירות ומגופך היפה.
אם את מרגישה שאת לא יכולה להפסיק להיות מוטרדת פני לטיפול.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתפקות במועטבלהה30/10/2009
איך מסבירים לבחורה בת 23 שיש לה הכל גם יפה גם חכמה ומוצלחת שהיא צריכה לצאת עם בחורים מוצלחים כמוה ולא שתתפשר על משהו שהוא פחות ממנה. היא מצידה טוענת שהשכלה היא לא חזות הכל. ושאם הוא חמוד וטוב זה מספיק. ההסתפקות במועט מקוממת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה והגיון
יפעת קלוש יגל31/10/2009שלום בלהה
אני מניחה שאת מדברת על ביתך או מישהי קרובה אליך ואת רוצה בטובתה.
בחירת בן זוג אינה רציונלית וקשורה בהרבה משתנים לא מודעים, לא לאדם עצמו ולא לצופה.
לבחורה יש בודאי הרבה סיבות טובות לבחירותיה, אחת מהן לפי תאורך אולי ערך עצמי נמוך, וחוסר אמונה פנימית רגשית (לא רציונלית) שהיא באמת שווה או שבאמת מגיעלה מיזהו טוב. או אולי היאמחפשת מישהו שונה ממנה כדי ללמוד ממנו להיות חמה יותר ספונטנית יותר וכוכ'.
שינוי יוכל להיות רק אם הבחורה תרגיש רע עם בחירותיה, אם טוב לה, פשוט תניחי לה ונסי למצוא את הטוב בבני זוגה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתפקות
בלהה04/11/2009תודה יפעת. אכן המדובר בביתי. קל להגיד לי להניח לה, אבל איך להגיד לך הבחורה "מושקעת". וכידוע לך כל אמא רוצה את הכי טוב בשביל בתה. את מה שאמרת שבחירת בן/בת זוג זה לא מודע לנו ולבת רק מחזק את העובדה שבחירותיה שרירותיות וכן צריך להתערב לא בצורה אלימה ואינטנסיבית כמובן, אך כן דרך זה לחזק אצלה את הדימוי העצמי והערך העצמי בזה שאומר לה "תראי כמה אתשווה, מגיע לך יותר , ולחזק אצלה את הבטחון העצמי והערך העצמי שלה. האם ע"י כך אני לא גורמת להפוך?
אני רוצה לדעת מה דעתך, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה מהי
יפעת קלוש יגל04/11/2009שלום בלהה
אין לי ספק שאת רוצה בטובתה של ביתך, אך נראה לי שאת יודעת מה התשובה והטפות ובקורת לא עוזרות ויכולות ליצור את ההיפך.
כשאת אומרת לה שבחירתה לא טובה את בעצם גם אומרת לה שהיא לא יודעת לבחור, שאי אפשר לסמוך על בחירותה, שהיא מאכזבת אותך וכו'. זה הסאב טקסט של הטקסט שאת אומרת לה, ולכן זה לא יעיל ואף פוגע בערך העצמי.
נסי לסמוך עליה שהיא בוחרת בטוב לה גם אם את לא מסוגלת להבין שאת, ואם המצב נראהלך ממש קשה עודדי אותה ל-פנות לטיפול שם תוכל לבחון את בחירותיה, ולחזק את הערך העצמי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .....
בלהה10/11/2009תודה מקרב לב על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודד ??קטי29/10/2009
שלום, האמתי אני כותבת מתוך איוש מאוד כבד. אני נשואה 3 שנים וזוגיות אף פעם לא הייתה פשוטה ויציבה. לפני מספר שנים (אך לאחר היכירות כבר של 5 שנים) בעלי גילה לי שיש לו מחלה קשה ( ולמרות שזה היה מאוחר ,סלחתי לו שסיפר לי רק עכשיו למרות שאני חושבת שדברים כאלו חיבים לגלות לבת זוג עוד התחילת הקשר ) , אבל שניתן לרפאות אותה . הוא התחיל טיפול , אך לצערינו הרבה לאחר שנה של טיפול הסתבר שטיפול לא עזר ולא יעזור כבר . מאז שזה התברר חיי הפכו לגיהנום . אני מנסה לעודד אותו כמה שאפשר ולשדר שהכל בסדר ואני אוהבת אותו למרות הכל ושהכל עוד יסתדר . הוא מצדו נסגר בתוכו, לא מכניס אותי לחייו, בקושי נמצא איתי ,כי טוען שהכי טוב לו ונוח לו להיות לבד עם עצמו. הוא טוען שהוא חיי את הרגע ולא איכפת לו מה יהיה בעתיד. לפני שזה התגלה ניסינו לעשות ילדים וכעת הוא אפילו לא מוכן לדבר על זה. אני מרגישה רוב הזמן פגועה ותקועה . הוא לא מבלה איתי בכלל , בקושי נמצא בבית, לא רוצה לחזור הביתה בערבים וכאילו בכלל זרק אותי מחייו. אני כל הזמן מנסה לדבר איתו , להבין , אבל הוא לטענתו - סדר עדיפויות שלו בחיים השתנה , יותר לא חשובים לו משפחה, ילדים וקריירה והוא אומר לי אני יכולה לעשות מה שאני רוצה- כאילו בכלל לא איכפת לו מה איתי ומה עובר אליי .. אני יודעת שהכי קל והגיוני אולי לקום וללכת , אבל אני אוהבת אותו , כואב לי שהוא ככה , אבל שני אני כן רוצנ לחיות את חיים , רוצה בעל אוהב ואיכפתי , רוצה לחשוב על עתיד וילדים. אני ממש לא יודעת מה לעשות ...בינתיים אני ממש בדיכאון כבד . הוא טוען שאני לא אשמה בכלום , זה בגללו ובגלל שהוא נהיה אדם אחר לגמרי ... מה לעשות ? אני כל כך לא רוצה לפרוק את המשפחה שלנו... ( למרות שבמצב הנוכחי קשה לקרוא לזה משפחה ). אני רוצה לעזור לו , אבל הוא טוען שלא זקוק לא לעזרה ולא לתמיכה ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב קטי
דניאלה הרץ30/10/2009חשוב לי לדעת, לפני שאני מנסה לענות לך, מאיזו מחלה בעלך סובל? דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך דניאלה הרץ:
קטי01/11/2009בעלי סובל ממחלת היפטיטיס C והמחלה נמצאת כבר בשלב די מתקדם . הטיפול המקובל במחלה זו לצערינו לא עזר ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קטי
דניאלה הרץ04/11/2009אפשר לעזור רק למי שמוכן לקבל עזרה, ואפשר להתקרב רק למי שמוכן לקירבה.
לפי מה שאת מתארת בעלך לא מוכן לתת לך להתקרב ולעזור.
הוא אכן סובל ממחלה כרונית אבל אם הוא לא מסכים לקבל ממך עזרה ולא מוכן שתמשיכו את החיים המשותפים (זוגיות, ילדים...). אם אינו מוכן ללכת לטיפול שלו כדי להתמודד עם האבל על מחלתו או לטיפול זוגי כדי לאפשר לכם לחיות בטוב - יתכן שכדאי שתציבי בפניו את האפשריות: או שהוא מתגייס למענכם למרות הקושי, או שאת ממשיכה את חייך.
אני מבינה את האהבה כלפיו ואת הכאב של הפרידה ,אבל אני שואלת אותך: האם את מוכנה לוותר על ילדים ועל חיי זוגיות טובים כדי להישאר אתו בכל מחיר?
אם התשובה שיש לך בלב ברורה לך אז פעלי על פיה.
אם את נמצאתבקונפליקט שאת לא מצליחה לפתור לבד, כדאי שאת תפני לטיפול כדי לצאת מהמבוי הסתום ולהמשיך בחיים.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דניאלה .. אני אכן נמצאת
קטי05/11/2009בסוג של קונפליקט : אני מבינה את כל המצב שהוא פשוט מוציא אותי מחייו ואולי מתנהג ככה כדי לגרום לי לעזוב , אבל בלב אומר משהו אחר... קודם כל אני בן אדם שהכי מפחיד אותי בחיים להיות לבד ולהתחיל לחפש זוגיות מחדש במיוחד כשאני כבר לא ילדה. אני נאחזת בזכרונות הטובים מעברנו וזה מפריע לי לעשות איזה מעשה ... אני חייה בסרט הרע הזה כ-4 חודשים , מרגע שנודה לו שכשלון בטיפול ( יצא במקביל לזה שאני עברתי הפלה מאוד כואבת ) ואני כן הצלחתי להתאושש מטראומה ורוצה להתקדם הלאה , אבל הוא קיבל את שתי האכזבות אלו מאוד קשה - סוג של אכזבה מחיים והוא נהיה פשוט בן אדם אחר...ולי נורא קשה לתפוס ולהבין שבן אדם משתנה מקצה לקצה ב-4 חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קטי
דניאלה הרץ08/11/2009אני מקווה שבעלך ירגיש טוב יותר, 4 חודשים אינם זמן רב מאד ויתכן שהוא ימצא את הדרך להתאושש. חבל שאינו נעזר בך או באיש מקצוע.
את בקונפליקט ובתקופה באמת קשה. האם שקלת לפנות לטיפול? כדאי שאת תטפלי בעצמך משום שאפשר "להיתקע" בקונפליקט למשך זמן רב. (אני מבינה שהקונפליקט הוא אם להישאר אתו או לעזוב) ואני מאד ממליצה לך לפנות לטיפול משום שחבל על הזמן ואת כותבת שאת כבר לא ילדה. כדאי שתבררי עם עצמך אם את נשארת אתו כי את בוחרת להישאר או בגלל הפחד. פחד אינו מניע טוב מספיק כדי לחיות עם מישהו.
אני מאחלת לכם שתמצאו את הדרך בחזרה זה אל זו. לפעמים טיפול של אחד מבני הזוג עשוי לעזור ולשנות את המצב עבור שניכם או לפחות יבהיר לך מה את רוצה לעשות בחייך.
בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קשה להיות עם נכות במדינת ישראלאדווה29/10/2009
שלום!שמחתי לראות שיש פורום שאפשר לשתף...
אני בת 28 ויש לי נכות מסוימת מגיל הילדות.הבעיה היא כיום שהיא מקשה עליי למצוא עבודה...האמת שהנכות לא כל כך מקשה עליי כמו שהסביבה מקשה ! הנכות לא נראית אבל כאשני הולכת לראיון עבודה אני צריכה לומר את קיומה כדי שאוכל לתפקד טוב יותר ושיבינו...אבל עוד בראיון הםלא מבינים ונרתעים.אני כבר שנתיים לא עובדת .אני מנסה להעסיק את עצמי אבל זה קשה...הערך והביטחון העצמי יורדים.יש לי הרבה מה לתרום ואני יכולה.אבל בראיון ובחברה אני לא שווה בין שווים.תמיד צריכה להיות מצטיינת די להרגיש שווה.המצב מתסכל אותי .אני מוצאת את עצמי עצבנית,ישנה ומתרחקת מאחרים כי לא בא לי לענות על "נו עדיין לא מצאת...".אז יש לי סטנדרטים כי אני אקדמאית ולא בא לי להיות בייבסיטר לעד כי זה מה שמקבלים אותי כי שם א צריכה לומר כי זה לא מפריעה לתפקוד המשרדי.
אנשים מקשים את חייו של נכה יותר ממה שהנכות מקשה.
סתם,לא יודעת מה כבר יש למישהו לומר ...היה לי רגע קשה אז רציתי לשתף...
הייתי בטיפול כדי לעבוד ולקבל את עצמי זה עזר קצת..אבל עדיין לא בקטע של התעסוקה..המטפל שלי טוען שאם אני לא מעלה יותר את הקושי זה כנראה שלא בא לי להתמודד אז ככה הוא לא לוחץ ואני לא מתמודדת ונשארת עם הבעיה והתסכול במיטה.אה,והפסקתי כי זה הפריע לי וגם כי נגמר לי הכסף..
קשה .................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
דניאלה הרץ30/10/2009לפני שאני מנסה להגיב לפנייתך, חשוב לי לדעת על איזו נכות מדובר. האם את יכולה לפרט? דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אדווה31/10/2009אני כבדת ראייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב ע
דניאלה הרץ31/10/2009איני יודעת מה המצב הרפואי וכמה קשה כבדות הראייה שאת מדברת עליה.
אני מניחה שאת נעזרת בעדשות מיוחדות או באביזר רפואי-אופטי אחר שמאפשר לך לראות, לקרוא וכולי.
אם כבדות הראייה שלך אינה מפריעה לך בפעילות משרדית (אולי את זקוקה לאותיות גדולות במחשב) ואת מתפקדת היטב, אולי אין צורך להזכיר אותה בראיונות ולשים דגש על היכולות שלך ועל השגייך ולא על הקשיים שלך?
אם כבדות הראייה כן מקשה עלייך מאד בפעילות כזו, אולי עבודה משרדית שמתמקדת בפעילות קריאה/כתיבה שאת מחפשת, אינה דווקא הכיוון המתאים לך. יש עבודות/מקצועות רבים שאינם מתמקדים דווקא בזה.
חשבי מה היית רוצה לעשות. תואר אקדמי אינו בהכרח מקצועי. אולי כדאי שתרכשי מקצוע ספציפי. איני יודעת מה את אוהבת במיוחד לעשות, או אם יש לך חלום או שאיפה לגבי מה לעשות בפן המקצועי בחייך, אבל כדאי להקדיש לזה מחשבה רבה.
נדמה לי שבגלל בעיית הראיה, שפוגעת בך מאד באופן רגשי, אולי יותר מאשר באופן תפקודי, את נותנת לקושי הזה לפגוע בכל מרקם חייך. אכן הקושי גדול ועצוב, אבל לכל אדם הקושי שלו -גדול או קטן יותר, ולא כדאי לחיות כאשר הקושי מנהל את חיינו.
תפסיקי לתת לכבדות ראייה מקום כה מרכזי. זו נכות לא נראית, כך שהיא לא פוגעת במראה שלך. ואם את מתפקדת איתה היטב אל תתני לה להציף את כל חייך. את מדוכאת וכדאי לך לקבל טיפול רגשי או טיפול תרופתי נגד דיכאון.
נכון, יש לך קושי, האם זבה אומר שכל החיים לא שווים? צאי מהמיטה, ותתמודדי אתו. יש בך דברים רבים נוספים חוץ ממנו. שימי אותו בפרופורציה וצאי לחיים.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל המלצה לפסיכולוג/ית בקריותכרמית28/10/2009
אפשרי גם בחיפה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף28/10/2009שלום לך,
איננו נותנים המלצות בפורום. הביטי באתרים של מטפלים באינטרנט, והכי טוב לקבל המלצות מאנשים שמכירים אותך ואת סומכת עליהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעל28/10/2009
אני בת 33 רווקה מעולם לא הייתי במערכת יחסים זוגית מעבר לחודש-חודש וחצי. עזבתי את מקום העבודה שלי מזה 8 שנים עזבתי את תל אביב בה גרתי 8 שנים וחזרתי לעיר ילדותי על מנת לתפוס אחראיות על החיים שלי ולהקים עסק עצמאי.
בהתחלה החופש סינוור אותי ולקחתי את הזמן אחר כך נפתחה לי תיבת פנדורה של גיל הנעורים שתפסה אותי עם המכנסיים למטה. אחר כך כשניגשתי לשיווק עמדתי מול קשיי החשפות (לעמוד מול העולם ולהכריז אני ככה וככה) מול קשיי הסברה מה אני עושה (וכמה אני טובה ומקצועית) קשיי שכנוע (לא רוצים לא צריך- לא מכריחה) , אז לקחתי את הזמן.
ואני בתוך מערבולת רגשית, אני בתוך מלחמה פנימית שדורשת חופש הרפיה ועצלנות טוטאלית לאחריות בגרות וכבוד עצמי שלי לעצמי.
לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך לפרוץ את המחסום הזה, אני יודעת בתכלס שפשוט צריך להתחיל ודברים יתחילו לזוז אבל אני לא מוצאת בעצמי את הכוחות. אני מתעוררת לפנות בוקר עם זיעה קרה של החיים האמיתים של אנשים שחיים פה במשפחות עם ילדים וקריירות ומרגישה עלובה לא מסוגלת תקועה מאחור.
צריכה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים במימוש עצמי
רוני פרישוף28/10/2009שלום לך צוקי,
טוב שעשית צעד לקראת עמאות ומימוש עצמי. את "ילדה גדולה" והגיע הזמן לגלות מי את ולחוש את הטעם של סיפוק והצלחה.
עם זאת, לא ברור עד כמה יש לך את הכלים והכוחות להתמיד, לעמוד על שלך, להתגבר על מכשולים חיצוניים ופנימיים, ולקדם את חייך במישורים שאת רוצה (עסקי, זוגי). העבר רודף אותך, ונסיונותייך למשוך קדימה נתקלים בכוחות חזקים שמושכים אותך אחורה.
קשה להבין ממכתבך מה בדיוק מטריד ומקשה עלייך, וקשה לייעץ לך. המילה "עצלנות" בדרך כלל מקפלת בתוכה דברם הרבה יותר "כבדים" כמו חוסר בטחון ופחדים.
נראה שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות למען עצמך הוא לקבל טיפול נפשי מקצועי, שיעזור לך להבין מהם מוקדי ושורשי הקשיים, ואיך להתגבר עליהם ולהגיע למימוש העצמי המיוחל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקהאורן28/10/2009
שלום, אני מטופל פסיכולוגית (כרגע האמת לא, אבל באופן כללי) ונוטל פריזמה 30 מ"ג ליום בערך. היה לי ועדיין יש OCD. נטלתי מינון הרבה יותר גבוה בעבר בצבא ובסך הכל אני כבר מעל 3 שנים על הכדורים האלה. לפני כמה ימים קרה לי משהו מוזר. הייתי במפגש לימודי שיעור ראשון במוסד מוכר מאד דרך אגב, ומה שהיה שם לא ניתן לתיאור. פשוט זוועה. אני קצת מפחד שהמרצה יראה את הקישור הזה ולכן לא אפרט בדיוק מה היה שם אבל תסמכי/תסמוך עלי שניצול כזה של סמכות לא רואים הרבה ובטח שלא במוסד כזה (שאם אומר לך את שמו תגיד/י "מה???") בכל אופן, אני אדם רגיש מאד ונכנסתי להלם מוחלט. לא יכלתי לתפקד, ועד עכשיו אני לא מסוגל לעשות כלום וזה חבל לי כי לפני הקורס הייתי ממש בשוונג של לימודים והקורס היה אמור להיות חלק מהשוונג הזה.. למרות הכדורים נכנסתי לדכאון "לא בריא" עמוק חסר שליטה כזה שמאפיין אותנו, בעלי OCD. אני יודע שאין הרבה מה לומר חוץ מ"יעבור".. בכל אופן תודה על הקריאה. אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זעזוע בלימודים
רוני פרישוף28/10/2009הי אורן,
נתת מעט מאד פרטים כך שקשה להתייחס עניינית.
אני מבינה שעברת טלטלה וזעזוע עקב יחס של מרצה. נסה לחשוב האם יש דרך לפתור את הבעייה באופן ענייני, ע"י שיחה או קובלנה. האם חברים ללימודים יכולים לתמוך בך כדי להקל את תחושת הבדידות?
בכל מקרה אני מזדהה עם כאבך, ומקווה שבאמת "יעבור" ותמשיך את שנת הלימודים בסיפוק והצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות מודאגתליה27/10/2009
היי.
קודם כל תבורכו על הפורום(שרק עכשיו גיליתי אותו חור בהשכלה)
רצית ייעוץ לגבי אחי הוא עוד מספא חודשים בן 18, עבר המון בחיים הוריי התגרשו הוע נפל בין הכיסאות לא קיבל יחס ראויי כי כל אחד היה עסוק בעצמו, היה במסגרת פנימיה תקופה לא ארוכה שהספיק להסתבך והיו לו מספר תיקם פליליים 0היום הם נסגרו ברום השם).
הוא לא מוצא את עצמו, אימי טוענת כי הוא אובחן עם הפרעה באישיות שאין לו שיפוט נכון לגביי החיים.
הוא קיבל כשלמד רטלין תמיד הי בדיכאון וגם היום הוא לא מסוגל להתמיד בכלום לא זוכרת מתי ראיתי אותי מחייך בחייו.
עכשיו הוא עומד בנוסף בעוד דילמה שלא נותנים לו תשובה האים הוא מתגייס או לא הם בודקים כבר שנה אני מתפוצצת מהתשובות שקיבלתי מצה"ל הם לא מוכנים לומר כלום מעבר לכך שהם בודקים, מה הם בודקים השם יודע? לפחות שהיו אומרים כן מתגייס או לא הוא תלוש באויר (הבנתי שהוא לא עבר את מבחני המין, יש לו קושי בקריאה, כתיבה) ברור לי שהוא לא מיועד להנדסה קרבית ובגלל זה יש מסגרת בתוך צה"ל שנקראת נערי מק"ם.
אני נורא חרדה לאחי ורציתי לדעת האים יש איזשהו טיפול אלטרנטיבי מעבר לפסיכולוגים (לא שאני חלילה מזלזלת, בנוסף) טרפיות למינם שאפשר לעזור לו והאים בכלל ניתן לטיפול?
סליחה על אריכות דבריי ותוד מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאח
רוני פרישוף28/10/2009שלום ליה,
כואב לשמוע את סיפור חייו המר של אחיך, ומחמם את הלב לשמוע את החום והדאגה שאת חשה כלפיו. אני בטוחה שאת קרן אור בחייו.
נשמע שכרגע הבעייה העיקרית של אחיך היא תחושת בדידות וחוסר שייכות. הוא כנראה מרגיש לא-רצוי ולא שייך, לא פה ולא שם. יתכן שגיוס למסגרת מתאימה יקדם אותו, ואני מקווה שתקבלו מהצבא תשובה במהירה.
מכיוון שקיימת בעיית השתייכות, כדאי לחשוב על מסגרת שהיא לא רק טיפולית, אלא רחבה מספיק כדי לתת תחושה של שייכות ומסגרת. ישנם מעונות יום שנותנים טיפול על בסיס יומי, מגוון ואינטנסיבי. ישנן עוד מסגרות טיפול ושיקום בקהילה. כדאי מאד להתייעץ בשרותי הרווחה באזור מגוריכם, ולשמוע על פתרונות, כדי שאחיך לא ישמט שוב.
אני גם קצת דאגת לך, ליה, האם את קשובה לעצמך, האם יש לך תמיכה, והאם את מוצאת מענה לצרכים שלך עצמך. גם עלייך עברו חיים לא קלים. לא רצוי שכל הדאגה לאחיך תיפול על כתפייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvnal
ליה28/10/2009ב המשך לתשובתך... אני קיבלתי היום תשובה מצה"ל והם מסרו לי טלפונית כי הם ישלחו לאחי פטור והסיכוי הקלוש שלו להתגייס זה לשלוח מכתב המלצה במידה והוא עובד או לומד ומכתב אישי ממנו למה חשוב לו להתגייס, עשינו זאת כבר.
הסחבת הזאת פשוט מעצבנת למה מתנהגים ומזלזלים באנשים שהם חלשים, אולי תוכלי לכוון אותי לאיזה גורם שיוכל לעזור לו להתגייס.
ויש לי שאלה שלא עניתי לי והיא חשובה, עם כל הבעיות שלו באישיות האים יש דרך לטפל בו חוץ מכדורים באמצעות תרפיה מסויימת, שיחות עם פסיכולוג?
האים את יכולה לייעץ לי על אנשי מקצוע בנצרת עילית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת טיפולית
רוני פרישוף29/10/2009שלום ליה,
אני מצטערת לשמוע שלא קיבלתם את התשובה שרציתם. אני גם לא יכולה לייעץ למי לפנות בעניין. האם יש אפשרות לערעור? האם ניתן להעזר בעו"ד? האם חוות דעת פסיכולוגית/פסיכיאטרית תוכל לסייע?
לגבי טיפול ניסיתי לאמר, שקודם כל נדרש טיפול פסיכולוגי, רצוי אצל אדם שבקי בשיקום ושילוב בקהילה. כדאי לקבל גם הערכה פסיכיאטרית. מעבר לכך, רצוי למצוא מסגרת תומכת, שכוללת סל שלם של טיפולים ואימון, ומתקיימת על בסיס יומי.
טיפולים אלטרנטיביים אני פחות מכירה, אך יש כאלו בשפע אם זה מדבר אליו.
איננו מספקים המלצות בפורום. כדאי לפנות לשירות הציבורי, כמו לשכת הרווחה והמרפאה לבריאות הנפש, ולהתחיל משם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולם מתרחקים.... אפשר לקבל עזרה?ליטל25/10/2009
אני לא יודעת מה לעשות.... איך להתמודד עם ההרגשה.... היינו כל כך מאוחדים כולם כל החבר'ה כשהיינו עוד צעירים ותמימים בבית הספר.. כיתה י"ב.. אנחנו חבורה של 5 בנות שנמצאות תמיד אחת עם השניה בכל מצב אחת בתוך התחת של השניה.. סליחה על הביטוי.. אבל ככה זה היה ממש.
רגילות לראות אחת את השניה כל יום.. לספר אחת לשניה על הדברים הכי שטוטיים והכי גדולים
ועכשיו פתאום כולם התגייסו לצבא, כל אחד פנה לדרכו. מהיום הזה פחדתי הכי הרבה והנה הוא הגיע.. ומה שפחדתי ממנו כל כך הסתבר כנכון.. כולם פתאום התרחקו.. אמרנו לעצמנו שלא ניתן לצבא ולעובדה שכל אחת נמצאת בבסיס אחר ובתפקיד שונה להרחיק אותנו אחת מהשניה אבל זה לא עוזר, אין מה לעשות.. כל אחת נמצאת בעולם משל עצמה.. אחת בצפון אחת במרכז אחת בדרום.. משתחררות פעם ב.... וגם אז לא תמיד מוצאים זמן להיפגש.. היו בהתחלה הרבה שיחות טלפון אבל לאט לאט גם הן התמעטו.. אני מרגישה שכולם התרחקו וזה עצוב.. כי אנחנו חברות ממש טובות.. נכון שצריך להמשיך הלאה בחיים, ולהכיר אנשים חדשים אבל משהו בי לא נותן לי להפתח לגמריי לאנשים חדשים, אולי כי אני מפחדת שאם אני ישתחרר ויפתח לאנשים חדשים זה אומר שאני מוותרת, ונותנת לחברות עם החברות הקודמות להתפרק. אז כן, הכרתי אנשים חדשים, אני חברה שלהם והכל.. אבל זה לא מרגיש אף פעם כמו החברות האמיתיות.... לא רוצה להמשיך ככה יותר רוצה להחזיר את הכל לאחור!!!! הצבא הזה כל כך מבלבל ומפחיד.... אי אפשר לדעת מה יהיה על החברות שלנו
מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות במעבר
רוני פרישוף27/10/2009הי ליטל,
קודם כל ברכותיי שזכית לחווייה כל כך טובה של קבוצת חברות טובה ומלוכדת בתקופת התיכון. בני נוער רבים מרגישים זרים, לא שייכים ומתקשים לפתח חברויות משמעותיות. אשרייך שזכית. חוויית החברות תישאר אצלך מופנמת לנצח, והיא תשמש בסיס חם ליצור קשרי אמון וחברות בשלבים הבאים של חייך.
את מודאגת לגבי עתיד החבורה, והסיכוי לשמור על החברות. ובכן, הנסיון מראה שחברויות אמת נשמרות לאורך שנים, גם אם הן משנות צורה, תדירות ואופי. עברתן כולכן שלב בחיים, וגם החברות עוברת שלב ומשתנה, אך לא נעלמת. אל תרגישי לחוצה "להחזיק" בכוח, אלא תאמיני שהקשר מופנם והוא ישרוד וימשיך להתקיים בביטויים כאלו ואחרים, בזמנים כאלו ואחרים. כמובן רצוי ליזום ולשמור על קשר, אך רצוי בלי לחץ וחרדות נטישה.
נראה לי שאת מתלבטת בכלל לגבי המשמעות של המעבר מזהות של תלמידת תיכון לחיילת, והכניסה לעולם המבוגרים. המסגרות החברתיות מאד משתנות בתקופה זו, ונהיות נזילות וגמישות הרבה יותר. את נהיית הרבה יותר עצמאית ואדון לחייך. אולי הקושי להרפות מהחבורה נובע מקושי כללי יותר "להיזרק" אל עולם המבוגרים, ופחד להרגיש לא שייכת.
נסי להנות מהמעבר מילדות לבגרות והמשמעויות החיוביות שלו, אל תהססי לקשור קשרים חדשים, להיפתח לזוגיות, ולכל מה שיש לחיים הבוגרים להציע לך. לא תפסידי דבר, רק תרוויחי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)