מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת מה לעשותנועה15/09/2009
בתי בת ה 30 סובלת מסכיזופרניה. התרופות שהיא מטופלת בהן מאד עוזרות לה אבל גם גורמות לה לישנוניות נוראה, היא מתלוננת על כך שהפכה לזומבי ושעדיף כבר לסבול מכל התסמינים של המחלה מאשר מתופעות הלוואי של התרופות. מה אפשר לעשות? האם כל התרופות גורמות לתופעות לוואי כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של תרופות
רוני פרישוף15/09/2009נועה שלום,
כאן בפורום פסיכולוגיה איננו נותנים מענה בנושאי תרופות. עדיף שתפני בנושא לפורום פסיכיאטריה, או להתייעצות עם רופא.
מעבר לכך, טוב שביתך מתמידה בלקיחת הטיפול. היא זקוקה להמון תמיכה משפחתית, אהבה וקבלה כדי להתמודד עם המחלה ועם תופעות הלואי של התרופות (במידה ולא ימצא תחליף ללא תופעות לואי).
אני מאחלת לכם שנה של בריאות ומימוש עצמי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שלוםצופית15/09/2009
נאי שואלת בעינין מאוד דחוף בקשר לאחי אחי נער בגילאי ההתבגרות בן 13 זה התחיל בערך לפני 3 ימים אחי ממש מתחיל לדבר מחרדה מגבב שטויות כול מה שהוא מעביר ביום הוא רגיל ובלילה הוא מתחיל לדבר שראה פורצים שגנבו שרצחו שהוא רוצה ללכת למשטרה וכך הוא קפץ מנושא לנושא הדבר רק מעמיק יום לאחכ הוא מתחיל לומר שהוא מחזיר אנישם בתשובה וכל יום הו אבחרדות גדולות עולה לו חום יורד הוזה קם המצב נעשה בלתי הפיך מה עושים במצב כזה הילד רגיל לחלוטין אך שרוי במצוקה אשמח לתשובה דחופה בענין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח במצוקה
רוני פרישוף15/09/2009שלום צופית,
אני שומעת את הבהלה והמצוקה.
אני מקווה שגם ההורים רואים את הבעייה ומטפלים בה.
אי אפשר לאבחן את מצבו הנפשי של אחיך דרך האינטרנט. עליו לפגוש בהקדם איש מקצוע שיראה את מצבו ויעזור לו.
מכיון שנראה לך שמדובר במצב נפשי קשה, כדאי לפנות לפסיכיאטר/ית, דרך הקופה, פרטי או בכל חדר מיון (בבית חולים כללי או פסיכיאטרי).
אם נראה לך שההורים לא פועלים מספיק כדי לעזור לאחיך, נסי לדבר איתם, להראות להם הודעה זו, או להעזר במבוגר אחראי נוסף.
בהצלחה, בריאות מלאה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדידותנתי14/09/2009
שלום,
מחפש דרכים פרקטיות ומעשיות ליציאה ממעגל הבדידות. אבקש לקבל עצות ממוקדות.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה ממעגל הבדידות
רוני פרישוף15/09/2009שלום ה',
כדי לתת כיוון, חשוב לדעת מה מקורות הבדידות, מה הגורמים לה, ומה משמר אותה ומקשה על יצירת קשרים.
האם מדובר במצב נפשי מסויים, כמו חרדה חברתית, חשדנות וחוסר אמון באנשים, חוסר בטחון וכיוב? האם יש קושי במיומנויות חברתיות, כמו יזימת קשר, שיחה וכיוב? האם זה עניין תרבותי-סביבתי, כמו היעדר מסגרות ואינטראקציות? האם יש בעייה קונקרטית כמו נכות, שמקשה להיפתח?
נסה לנתח את שורשי בדידותך, ובהתאם לכך להתגבר ולהתחזק, באופן עצמאי או בעזרה מקצועית.
ברמה מעשית, ניתן להכיר ולהתיידד עם אנשים במסגרות לימודים ועבודה, בחוגים, סדנאות והשתלמויות, דרך עיסוקי פנאי משותפים (כמו טיולים של החברה להגנת הטבע, גינת כלבים, פעילות התנדבותית וכיוב') אפשר להכיר דרך חברים-של-חברים, ולהרחיב את המעגל בהדרגה. אפשר דרך פורומים באינטרנט בנושאים שמעניינים אותך. גם אתרי היכרויות ו"פייסבוק" עוזרים. אפשר לחדש קשרים משפחתיים עם בני דודים, או עם חברי ילדות. יש גם שפע של מפגשים קבוצתיים, טיפוליים ואחרים, ועוד.
כאמור, חשוב לבוא לאינטראקציות חברתיות עם פתיחות, חיוך מסביר פנים, יכולת לקשור שיחה ולהראות התעניינות, אומץ להציע להיפגש, יכולת לפרגן ולהתעניין, וכך הלאה, מיומנויות חברתיות.
בהצלחה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוהבת באקסנטע14/09/2009
שלום
אני וידיד טוב שלי ניהלנו רומן סוער לפני כשנה, אף אחד לא ידע על זה
זה היה הרבה יותר מסקס והיו מעורבים הרבה רגשות
אחרי כמה חודשים החלטנו להפסיק את הרומן
והמשכנו להיות ידידים טובים
מאז עברה שנה כמעט
ובחודש האחרון ידיד שלי מתחיל מערכת יחסים עם מישהי אחרת
חשבתי שהתגברתי עליו
ועכשיו שהוא עם מישהי אחרת רגשות ישנים מתחילים לצוף
אני מאד מקנאה
קשה לי עם העבודה גם שהוא מרחיק אותי בתור ידידה מאז
מיני פעם הוא מסנן אותי, מדבר קצת בחוסר סבלנות
ואני נפגעת מאד
אבל אח"כ הוא מתנהג הכי יפה בעולם וזה מרגיז אותי
אני לא מצליחה לנתק אותו ממני, הוא גם סוג של לא נותן לי
הוא לא יודע מה אני מרגישה כלפיו. ואנחנו בכלל לא מדברים על מה שהיה בנינו
שהוא מתקשר קשה לי פשוט לא לענות
נהייתי אובססיבית אליו
ואני ממש מאוהבת בו
כואב לי לשמוע עליו ועל חברה שלו, זה שורף לי ממש
קשה לי להירדם בלילה מרוב מחשבות
ואני לא יודעת מה לעשות מפה
איך מתגברים על לב שבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שבור
רוני פרישוף15/09/2009הי נטע,
אני מבינה לליבך. לא עבר זמן רב מאז הרומן הסוער שהיה לכם. הוא המשיך הלאה, ואילו את נשארת קשורה ומקנאה. זה שהוא משאיר אותך על "אש קטנה" מטלטל אותך ומקשה לקרר את רגשותייך.
כרגע הכאב גדול. קבלי את כאבך וסלחי לעצמך, השתדלי לא לשפוט או להעניש את עצמך.
נסי לעבור כל יום בפני עצמו. קחי לך פסק זמן מהידידות עם הבחור, אם את מסוגלת, והשקיעי זמן בדברים שיחזקו אותך וימלאו אותך: בילוי עם חברות, פעילויות שונות. עשי דברים שמרימים לך את הבטחון ומזכירים לך כמה את שווה. אל תוותרי על טיפוח עצמי, חיצוני ופנימי.
אולי זה זמן להיפתח לקשר חדש, בדרך שלך, משהו שירגש וישכיח.
דברי הרבה עם חברות. למדי מאחרות שהתגברו על פרידות קשות.
זכרי כי האהבה עושה "אידאליזציה" לבן הזוג, הוא בסך הכל בן אדם רגיל, עם יתרונות וחסרונות כמו כל אחד אחר. הזמן יעזור לגלות את זה.
האמיני בעצמך, בחיים, ובסיכוי הטוב לחוות שוב חיבור ואהבה. מה שצריך לקרות יקרה בזמן הנכון לו, מכל משבר אפשר להתחזק, נסי לגלות את הדרך שלך לצמוח מתוך המצב הקשה.
שנה טובה, ומלאת אהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
נטע16/09/2009ביום יום אני בסדר, כל אני בסביבת אנשים לא מרגישה בכלל בדיכאון
צוחקת עם אנשים , בעבודה או ביציאות
הבעיה היא שאני פתאום לבד, או פתאום רואה תמונה שלו בפייסבוק
קשה לי לנתק אותו לגמרי
קשה לי לראות שיחה ממנו ולא לענות, לא לדבר איתו לפחות פעם ביומיים
לא מסוגלת לדבר איתו בטלפון ולא להתייחס
כי כל כך מעניין ומסקרן אותי מה עובר עליו
מה הוא עשה באותו יום, עם מי הוא נפגש
זה מגיע למצב שאני בטוחה שזה אובססיה
יש לנו המון חברים משותפים
גם לו נורא חשוב לדעת דברים עלי ואני יודעת שהוא נורא מסוקרן לגבי היום היום שלי
בגלל זה שאנחנו מדברים בטלפון
זה תמיד שיחות ארוכות
וקשה לי לסיים אותם
לפני הרומן ואחרי הרומן הוא החבר הכי טוב שלי
פשוט חבר, שמדברים על סתם דברים
ובזמן האחרון אני מאבדת אותו גם בתור חבר
איך אפשר לנתק חבר מהחיים שלך? איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
נטע18/09/2009??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף21/09/2009הי נטע,
אני מבינה מאד לליבך. פועלים בך כוחות מנוגדים. מצד אחד יש רצון לשמור מרחק, לתת ללב לנוח, להתאחות ולהתאושש. מצד שני, החבר יקר לך, את רגילה לנוכחותו בחיים שלך, אוהבת לדבר איתו, ותשומת הלב נותנת לך תחושת ערך ושמחה. קשה איתו ובלתי אפשרי בלעדיו..
רק את תוכלי לקבוע לעצמך את המינונים, בין קירבה ומרחק, בין הנאה מהחברות לבין הכאב על סיום השלב הרומנטי, בין לתת לו חופש לבין לקנא לו עד כלות.
הזמן עוזר למצוא את האיזונים, ומחליש את העוצמות. לפעמים לוקח ה ר ב ה זמן, אבל בסוף זה נרגע, ומופיעה דמות חדשה להתאהב בה.
אני מצטערת שאני לא יכולה לייעץ יותר. אולי תתיעצי עם אנשים שמכירים אותך יותר טוב, אולי תשמעי מנסיונם של אחרים. אם תמשיכי לסבול מאד, גם עזרה מקצועית היא אפשרות טובה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך??
נטע22/09/2009איך מבדילים בין אהבה לאובסיסיה?
איך מבדלים בין רצון תמים להיות עם מישהו לבין קנאה מטורפת?
איך יודעים מתי להניח לעבר במקומו ולוותר?
איך מפסיקים להיפגע מכל דבר קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרמה13/09/2009
יקירות ויקרים השלום והברכות.
אני בחורה בת 35 שזקוקה מאוד לטיפול לוא דוקא פסיכולוגי מאחר ואין ביכולתי לשאת בהוצאות
ולכן פונה אני בבקשה לאחד או אחת מיבאי הפורום שיוכלו לנהל עימי שיחות ויעזרו לי במצבי הקיים
אין בכוחי כרגע לפרוש את המצב בוא אני נמצאת אני זקוקה להדרכה וכמובן אשמח להוות לעזרה בחזרה.
האם וזה אפשרי בבקשה?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל תמיכה
רוני פרישוף15/09/2009שלום רמה,
אני מצטערת לשמוע על מצוקתך הנפשית והכלכלית, אך גאה בך שאת יודעת לבקש עזרה ומנסה ליצור לך מעגל תמיכה.
אני רוצה להזכיר שטיפול חינם ניתן במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות, ובעמותות שונות.
בינתיים, את מוזמנת לכתוב כאן ולקבל תגובות.
שנה טובה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להכוונה מקצועית בירושליםאיילת11/09/2009
עברתי איבחון מקצועי ללימודים ולעבודה ונמסר לי שאני זקוקה לאיבחון התנהגותי קוגיניטיבי, ברצוני לדעת היכן יש דרך קופ"ח כללית באיזור ירושלים פסיכולוג/ית בתחום איבחון התנהגותי למבוגרים?
וכמה בערך זה עולה ואיך זה מתנהל?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מקצועי
רוני פרישוף15/09/2009צר לי אילת, איני מתמצאת בנושא שעליו את שואלת. אני משערת שלא תתקשי למצוא כתובת בעזרת חיפוש בגוגל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגועה ולא יודעת מה לעשות!דפנה11/09/2009
אני בת 30 נשואה 7 שנים ואם ל2 בנות מקסימות 6 ו3.
השבוע גילתי שבעלי שלח SMS לנייד לא מוכר ורשם אני לא נמצא לבד.
(במקרה הוא הייה בבית איתי בסביבות הערב)
התקשרתי לנייד לאחר 3 ימים, ענתה לי בחורה אמרה לי את שמה ושם משפחתה.
עשיתי את עצמי שטעית במספר.
הגעתי לכתובת שלה באותו יום ולתדהמתי אני מכירה אותה, אמא של אחד הילדים בכיתה של הבת שלי.
למחרת התעמתי עם בעלי והוא ראה שאני יודעת יותר מידי פרטים וסיבב הכל עליי כי חיטטתי לו בנייד.
הלכתי מהבית נסערת מאוד לאחר שעה הוא התקשר אליי וטען שהבחורה מציקה לו כל פעם שהוא מביא את הבת מבה"ס והתבייש לומר לה ליד כולם שתרד ממנו והוא נשואי אז נתן לה את מס' הנייד שלו כדי לומר לה זואת בשיחה בטלפון. הוא טוען שעם הייה רוצה לבגוד לא הייה עושה זאת שקוף כל כך... אני לא מאמינה לזה
היום התעמתתי עם הבחורה בביה"ס היא אפלו לא הצליחה להסתכל עליי בפרצוף והתחילה לגמגם.
איימתי עליה עם היא לא מתרחקת מבעלי אני אספר הכל לבעלה....ישר אמרה לי לא לא אל תעשי את זה, אל תדאגי יהיה בסדר.
אני מאוד פגועה שבורה נפשית אני לא מסוגלת לאכול אפילו.
אני לא יודעת מה לעשות מפה ואלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה באמון
יפעת קלוש יגל13/09/2009שלום דפנה
אין ספק שעברת חוויה קשה, בה האמון שהיה לך בבן זוגך נסדק.
הבעיה היא שאת באמת לא יודעת מה בדיוק היה או לא היה, והספק, והמחשבות ימשיכו לכרסם בך.
את אומרת מפורשות שאת לא מאמינה, לו, אינני ודעת אם זה קשרו באופיו, ובסדקים באמון שנוצרו קודם, או שלך קשה להאמין כי ההתחמקות מגבירה את החשד.
ישנה גם שאלה מה קורה ביחסים בינכם במובן הרבה יותר רחב. ניסיון ליצור קשר מחוץ למערכת הנישואין, הוא סמפטום בתוך קשר, ומבטא עוד דברים נוספים, שאולי לא מדוברים בינכם. אין לי מספיק מידע על הזוגיות שלכם כדי לכתוב מעבר לזה, הייתי מציעה שתפנו לטיפולל זוגי כדי שתוכלו לדבר על מה שקרה לפרק את הכעסים ולבנות שוב את האמון בינכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Schizoid personality disorderליאור11/09/2009
שלום,
אני חושב שאני חולה ב- Schizoid personality disorder (בעברית: "הפרעת אישיות סכיזואידית").
בן 19.
מהם התהליכים מכאן והלאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה סכיזואידית
יפעת קלוש יגל13/09/2009שלום ליאור
אינני יודעת על סמך מה אבחנת את עצמך. האבחנה לדעתי לא ממש משמעותית אלא אם כן אתה סובל מהמאפיינים שלה, ורוצה להשתנות.
אם כך הדבר, פנה לטיפול פסיכולוגי שבהחלט יכול לעזור במצבים כאלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהגל10/09/2009
אני בת 41 (די מצחיק ומבייש לגילי) אבל אני לא יודעת להתמודד עם פרידות .
התחלתי לפני כחמישה חודשים לטפל בציפרלקס, כדור אחד ביום, כאשר במקרים יותר קיצוניים אני מוסיפה וואבן , אבל לא באופן קבוע , וזה לא עוזר.
אני חושרת ומציינת שזה די מביש לגילי אבל תהייתי אולי תוכלו להמליץ לי על מינון יותר גבוה או על משהו נוסף בכדי "לקחת את עצמי בידיים" ולהצליח לתפקד בתקופה קשה זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידות
יפעת קלוש יגל13/09/2009שלום גל
מודעות יכולה לבייש ולהביך בהתחלה, אבל היא הדרך לשינוי וצמיחה.
טיפול פסיכולוגי מאוד יכול לעזור בעיות מסוג זה, ממליצה לך לפנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא .לינויי09/09/2009
אמא שלי עוברת ב-17 לחודש ניתוח שאנט,להכנה לדיאליזה.
והיא דיי בדיכאון בגלל זה.היא ניסתה להתאבד,ושמה באוכל שלה מלא כדורים ואפילו הלכה לתחנת רכבת כדי לשכב על המסילות .
אני לא יודעת איך להוציע את זה ולמי לספר את זה כי אני לא רוצה שיקרה לה משהו או שיכניסו אותה לאיזה מוסד פסיכיאטרי .
ואני גם לא יכולה לשבת ולהגיד לה שלא תעשה דבר כזה כי כואב לי מידי.
אני עדיין צעירה כדי לאבד אותה[15.5]ואני לא יודעת איך אני יסתדר בילעדיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא אובדנית
רוני פרישוף10/09/2009לינוי יקרה,
עברת ארוע מזעזע. אני יכולה רק לדמיין כמה צער, כאב ומצוקה את מרגישה, וכמה את פוחדת על אמא.
חשוב מאד שתשתפי מבוגרים בסביבה, שיכוונו אותך, ויעזרו גם לאמא. האם אבא בתמונה? האם הוא מדבר איתך ועוזר לאמא?
האם יש לך סבים, סבתות, דודים שיכולים להתערב? ומה עם המחנכת ויועצת בית הספר, אולי כדאי לשתף אותן במצב?
חשוב שתגידי לאמא את כל מה שכתבת פה. כשהיא תשמע עד כמה היא יקרה וחשובה לך, אולי היא "תתאפס" מעט.
אל תדאגי בכלל שאנשי מקצוע יראו אותה וינסו לעזור. רופאים פסיכיאטרים ומוסדות פסיכיאטרים קיימים אך ורק כדי לעזור, ויש להם כלים לטפל בדכאון ובאובדנות. אמא חייבת עזרה מקצועית, ומבוגרים בסביבה יכולים לעזור לה לקבל אותה.
אני שולחת לך חיבוק, ומאחלת לכן להתגבר על המשבר, ושנה עם הרבה בריאות ואושר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני .
לינויי11/09/2009תודה רוני שנה טובה ומוצחת גם לך .
אבא שלי בואי נגיד עושה יותר גרוע ודודים שלי יודעים את המצב .
עברתי לתיכון חדש ואין לי עוד כ"כ אמון ביועצת ובמכנחת .
סבא שלי נפטר וסבתא שלי תקבל התקף לב עם נספר לה היא בבית אבות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיות רפואיתדאנה08/09/2009
טוב, אני והמטפלת שלי ניכנסנו לוויכוח רציני, אני צריכה עזרה הלכריע מי יוצאת הטיפשה מביננו בויכוח.
טוב, אז ככה, בקשר לשמירת סודיות [מדובר על טיפול בקטין מתחת לגיל 18] מטפלים חתומים על שמירת סודיות, נכון? אסור להם לספר תכנים של פגישות, כל מה שהמטופל מספר להם... אסור להם לספר, גם לא להורים של הילד, נכון?? רק במקרים שיש חשש לחיים.. וגם אז, לא ממש תוכן [כאילו, זה לא ממש סכנה לחיים שהמטופל לדוגמא התאהב במישהו והמישהו הזה עזב אותו... אני לא מדברת על פגיעה גופנית].
הפסיכולוגית שלי אמרה שהיא לא מספרת להורים שלי מתוך כבוד למה שאני מספרת ומתוך זה שיש אמון ביננו, ולא בגלל משהו עליון יותר, כמו חוק... אז לא יודעת, אולי לא חוק, אבל אני יודעת שהם חתומים! אני יודעת שא-ס-ו-ר להם לספר!! הרי, אחת מאבני הבסיס של טיפול זה שהמטופל יידע שהפסיכולוגית שלו לא הולכת לספר את הדברים האישיים שלו, אחרת הוא יישב ולא יעז לפתוח את הפה...
אני יכולה לשאול את זה גם יותר בקצרה, אם הפסיכולוגית באה ומספרת להורים שלי כל מה שאני מספרת לה, בלי קשר לסכנת חיים, אני יכולה לתבוע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיות בטיפול בקטינים
רוני פרישוף08/09/2009הי דאנה,
אני מצטערת לאכזב אותך. קטין אינו ישות משפטית, ולאפוטרופסים שלו יש זכות לקבל את כל המידע הרפואי (לרבות טיפול נפשי) אודותיו, על כל פרטיו. הורה החפץ לקבל את התיק של ילדו המטופל - רשאי לקבלו ולהשתמש באינפורמציה שבו כראות עיניו. זאת בהתאם לחוק זכויות החולה תשנ"ו- 1996. אין בחוק זה או בכל חוק אחר הגבלה לגבי העניין ונובע מכך שחייו הכמוסים של הילד, המובאים לידיעת המטפל במהלך הטיפול מתוך קשרי אמון, הופכים ל'רכושו' של ההורה - בהיותו אפוטרופסו.
יש מגמות בעולם לחקיקת "זכויות הילד", אך אנחנו עדיין רחוקים משם.
חצי הכוס המלאה היא, שברוב המקרים הסודיות נשמרת מתוך אמון וכבוד שרוכשים שני הצדדים לילד: המטפל/ת מזה וההורים מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאועח, זה כזה דפוק
דאנה11/09/2009אחת מאבני הייסוד בעצם של טיפול הלכה לעזאזל... איך מטופל ייצר הלדבר כשהוא יודע שכל מילה שלו יכולה לעבור להורים שלו?? אוף, זה מעצבן
אממ, גם לגבי שיחות עם יועצת בית ספר זה נכון? לגבי תכנים וזה... לא לגבי סכנת חיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרססיגל08/09/2009
שלום
אני בת 40 ובתקופה האחרונה סובלת ממצבי לחץ נפשי שמתבטאים
דופק מהיר
עייפות ותשישות
כאבי שרירים
נשימה לא סדירה
פניתי לרופאת משפחה ולאחר בדיקות דם וכו' שהיו בסדר אמרה שאני צריכה להירגע
ונתנה לי לוריואן אני במלחמה עם עצמי ולא רוצה כלכך ליטול את התרופה רק במצבים
קשים.
שאלתי היא מה אני צריכה לעשות כדי לחזור לחיי הרגילים
אני כבר לא יכולה לסבול את המצב הזה שגורם לי לעיתים לחרדות.
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסטרס
רוני פרישוף08/09/2009הי סיגל,
את מתארת מצב לא נעים, אך בהחלט לא מסוכן. ברכותי על כך שכל הבדיקות הגופניות תקינות.
הטיפול במצבי סטרס הוא בעל שני פנים:
טיפול בתגובת הסטרס עצמה: לימוד שיטות הרפייה והרגעה עצמית, נשימה נכונה, זיהוי ופירוש נכון ולא קטסטרופלי של תחושות גופניות, הקניית חשיבה חיובית ודמיון מנחם, הכוונה לפעילות גופנית ותזונה נכונה.
הפן השני הוא יסודי יותר, ומטרתו העמקת ההבנה של מקור הבעייה וגורמי המתח בחיים. החל מגורמים ב"מציאות" ההווה, ועד לתכנים, כאבים, קונפליקטים, זכרונות, דפוסי רגש וחשיבה וכו' המאפיינים את עולמך הפנימי ושורשיהם בשלבים שונים בהתפתחותך. זהו טיפול יותר רגשי ומעמיק.
ישנם שפע של ספרי הדרכה ואתרי אינטרנט בעניין. נסי להסתייע, ואם תתקשי אל תהססי לפנות לטיפול נפשי. בדיוק לשם כך הוא נועד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת מה עובר עלייך
Star09/09/2009סטרס וחרדה הם סימפטומים שמוכרים לי יותר מידי טוב.
אשמח לדבר איתך אם בא לך. תמיד טוב שיש מישהו לדבר איתו ושאפשר להזדהות איתו.
לי לא היה עם מי לדבר וזה היה קשה יותר בלי עזרה.
השם שלי מפוברק כמובן מסיבות ברורות, אבל את יכולה לשלוח לי מייל אם בא לך - בכיף, אשמח לייעץ לך מניסיוני האישי אם בא לך ואם לא זה גם בסדר.
הדבר החשוב ביותר הוא לצאת, גם אם את חוששת. לדבר הרבה עם חברים ומשפחה, לאו דווקא על התחושות שלך,אלא על דברים אחרים - קלילים שיסיתו את המיקוד שלך מה"בעיה".
אני גיליתי שככל שאת מתעמקת במצב שלך את נהיית יותר לחוצה ודכאונית וככל שאת ממשיכה הלאה, יוצאת, נהנית ומתפקדת את יוצאת מהמצב לאט לאט.
אשמח לשמוע ממך
"STAR"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת לאן לפנותאפרת07/09/2009
הבעיה התחילה כשהתגייסתי לצה"ל,אני לא מסוגלת להיות במוסד הזה,זה מרגיש כאילו לוקחים לי את החופש,חונקים אותי,ממש כלא. אני בדיפרסיות,יש לי סיוטים,אין לי חשק לאכול ולשתות,גם כשאני בבית אני חושבת על מחר שאצטרך לחזור לבסיס ונכנסת לדיכאון ולא מפסיקה לבכות.
אני יודעת שאם אצא מהצבא זה יהרוס לי באזרחות ואם אני אצליח לקבל יומיות זה יהיה בתפקיד פקידותי.
אמא שלי אומרת לי שאני משוגעת והחברים צוחקים והשאר משכנעים אותי שזה לא נורא ושאני אנסה ושחבל לפרוש מתפקיד טוב-כל אלה עושים לי רק יותר רע כי אני יודעת שאני לא מסוגלת.
עכשיו אני במצב שאמא שלי ממש שונאת אותי ולא רוצה לראות אותי בבית, החברים שלי צוחקים ואומרים שהכל בגלל פינוק.
אני משתגעת,זה לא חיים ככה ואני מעדיפה שיקרה לי משהו חמור בריאותית מאשר לסבול ככה שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שגם פה לא לוקחים אותי ברצינות
אפרת10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
יפעת קלוש יגל13/09/2009שלום אפרת
את נשמעת מאוד במצוקה, ואני מתנצלת שלא עניתי קודם.
נשמע שכרגע את זקוקה למישהו שיבין אותך, ושמצוקתך אמיתית למרות שיש לך תפקיד טוב ואת אמורה להיות מרוצה. המסגרת הצבאית לא מתאימה לכולם, ןלא תמיד כל בני ה 18, בשלים להתמודד איתה באותו אופן. גם אלו שפחות בשלים, יכולים לסגור את פער הבשלות ולהצליח בחייים, כך שכדאי שהכל עוד פתוח.
הרבה פעמים שהזהות לא ממש מגובשת יש תחושה שהמסגרת הצבאית מוחקת את האינדיבידואליות, וחונקת את העצמי.
אנ מציעה לך לפנות לקבן, או לטיפול מחוץ לצבא, כדי להרגיש מובנת ולעשות סדר, ולהחליט איזה מחירים את יכולה לשלם כעת בצבא ואיזה לא. להזכירך יש גם מסגרת של שרות לאומי ופתרונות אחרים שיכולים לא לפגוע בנורמטיביות של תרומה למדינה, וגם להוריד את רמת המצוקה שבה את נמצאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מרגישה נורא
אפרת14/09/2009בדיוק.קלעת בדיוק למה שאני מרגישה.
זה הבעיה ,אני לא יודעת איזה עוד אופציות יש לי.
איך אני יכולה לנטוש את הצבא ולעבור לשירות לאומי,אני לא יודעת.
אני אצטרך לצאת מהצבא על נפשי?ואז לא יהיה לי עתיד.
ואם אני אשאר בצבא....אני לא יודעת מה יקרה...אני אשתגע עוד יותר..
ככה או ככה אני מופסדת,למה לי להמשיך לחיות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות בעולם הזה יותר
אפרת14/09/2009זהו,אני רוצה למות,אם רק היה לי את האומץ.
ככה יהיה יותר טוב לכולם.אמא שלי תפסיק לסבול ואני לא אצטרך לעבור את הגהנום הזה,גם ככה כולם נרתעים ממני.
היום הברזתי מהצבא ואני לא יודעת איזה השלכות יהיו לזה,אני מפחדת.אני לא רוצה לחיות יותר,באמת לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבא
אליאור15/09/2009תראי המצב שאת מתארת הוא מאוד מוכר, גם אני בצבא הרגשתי את הרגשות האלה
"לשים שוב את המדים האלה?" לא יכולתי היה לי קשה, בשלב כלשהו כבר התחלתי "להתמרד " -לא להתגלח ולא לעמוד בחוקים שהצבא הציב לי, הרגשתי כל כך רע כל בוקר שקמתי
גם כשהייתי בבית הרגשתי רע כי כבר ראיתי איך אני חוזר לשם
רציתי לצאת מהצבא אז נגשתי לתהליך המקובל- קב"ן.
כאשר שוחחתי איתו הרגשתי כאילו הוא באמת מבין אותי והוא ביקש שאתן עוד צ'אנס ושהוא ינסה לעזור לי לצאת מזה ורשם לי ויפאקס XR נגד דיכאון ובמקביל המשכנו להפגש פעם בשבוע
לא רק שטפלתי בבעיות שלי בדרך הזאת מה שבאזרחות היה עולה הרבה יותר גם סיימתי שרות צבאי ואני גאה בעצמי
הייתי מציע לך לפנות לקב"ן ולשוחח איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאון לבתיעינת07/09/2009
בתי בת 21 סובלת מדיכאון , לאחר הביקור אצל פסיכיאטר נאמר לה שכדאי לה לקחת תרופה בשם ויפאקס XR במקביל לטיפול פסיכולוגי. אני נגד תרופות באופן כללי אך אם כבר תרופות לא כדאי לתת משהו יותר ישן ומוכר יותר?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
רוני פרישוף07/09/2009היי עינת,
בפורום זה אנחנו אמונים על החלק הנפשי, לא הרפואי.
אם יש חשש בליבך אנא פני לפורום פסיכיאטריה, או מוטב לחוות דעת נוספת אצל רופא.
כל טוב לכן, והקלה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בעד התרופות החדישות
שרון08/09/2009ויפאקס היא תרופה מוכרת ואמינה, לא צצה רק אתמול...
היא תרופה בעלת מנגנון חדיש ואולי מפה הבלבול...
היא טובה ויעילה יותר בהשפעתה על הדיכאון וכן בכמות מצומצמת של תופעות לוואי
הרבה יותר טובה מתרופות ישנות כגון ציפרלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות חדשות
עינת08/09/2009תמיד חשבתי שתרופות ישנות ומוכרות טובות יותר ועכשיו כשאני מתחילה לברר קצת אני מבינה שבתרופות נוגדות דיכאון זה לא ככה
תודה על התגובות אני אפנה לפורום מתאים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבולגיא06/09/2009
שלום ,
אני בן 24 ובשנה האחרונה נעשיתי מאד מודע לעצמי והתחלתי להבין שאני זקוק לטיפול פסיכולוגי כדי שיעזור לי להבין את מה שעובר עליי ואת הדרך שבה אני מרגיש ומתנהל.. בחודשים האחרונים אני עובד במקום עבודה מסויים ואני ער למצב שאני נותן מעצמי הרבה ובאמת נותן את המקסימום בעבודה,ואני בעצם מבין שזה לא באמת הרצון הפנימי שלי לתת את "הנשמה" בעבודה, אלא זה בא ממקום של להראות טוב, להראות "בסדר" וחרוץ בעיני הממונה עלי וכדומה. ואני מרגיש שאני נמצא בקונפליקטים פנימיים אם לפעול כך או לא לפעול כך למען מקום העבודה וכו', אם לתת את המקסימום או לא, והאם אני מקבל משהו בעבור נתינתי,וכל מיני שאלות מן הסוג הזה.וכשאני רואה שאני עובד יותר יעיל ויותר מהר מאחרים אני מרגיש "פרייאריות" , ומרגיש שנוצר מצב שאני משרת פעולות שאחרים היו צריכים לעשות, מעצם זה שאני זריז ועובד מהר מאחרים. לאחר מכן, אני מתקשה לעכל ולקבל את הדברים ונגרמות לי תחושות כעס עצמי וכעס על אחרים, . אני מרגיש שאני נותן יותר מאחרים ויוזם דברים יותר מאחרים וכך נוצר מצב שאני עושה מעבר למה שאחרים עושים. ולאחר מכן שחולף זמן אני מרגיש בלבול עמוק, תחושת עצב, "פראייר" וכו'. מה ניתן להסיק על עצמי ממה שתארתי? אני מתקשה במתן פרשנות על עצמי, על תכונותיי ופעולותיי, מה שגורם לי לתחושה נפשית קשה ולא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעות, כאב וצמיחה
יפעת קלוש יגל06/09/2009שלום גיא
ראשית אתה מספר על עצמך המון דברים טובים. נעשית יותר מודע לעצמך, וער למה שאתה עושה.
אתה עובד חרוץ אחראי וכנראה גם מוכשר, אם ישלך הספקים גבוהים ושיטות יעילות.
תחליתה של מודעות והתפכחות תמיד מלווה ברקונפליקט כאב כעס וכו'. אך זהו שלב, וכפי שאמרת טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור לך להתקדם על ידי מודעות מוגברת וגם שינוי וצמיחה, ופתרון לפחות חלק מהקופליקטים.
אתה מתאר את עצמך כטיפוס שחשוב לולהיות בסדר, שחשובלו שיחשבו עליו דברים טובים, יאהבו ויעריכו אותו. אבל כנראה בצורה מוגזמת, כזו שגרמה לך לוותר לעיתים על עצמך, לתת לאחרים על חשבון עצמך, ועכשין שפתאום אתה רואה זאת אתה מתעצבן שח מנוצל פראייר וכו'.
המשך עבודה עצמית יעזור לך להתחבר לעצמך ולצרכים שלך, לשים גבולות בנתינה, לתת יותר לעצמך, ואז שתחליט לתת יותר לאחרים תעשה זאת מתוך תחושת נדיבות ושמחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)