מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדותדנה25/10/2009
שלום רב,
לפני כשבוע קיבלתי תשובה לבדיקות שעשיתי, היות והיה לי סחחורות ואיבוד שווי משקל
התשובה הייתה שיש לי חסימה בעורקי התרדמה פחות מ-50%, בעיה כזו קוראת בדר"כ לאנשים מבוגרים יותר ואני עדיין בבדיקות וצריכה לקחת אספירין מידי יום.
אני בת 33, נשואה אמא ל-2 ילדים , קשה לי לקבל את הבשורה שמשהו לא תקין איתי, אני מנסה לקבל את ה"בשורה" בכיתי גם הרבה, אני מנסה לתפקד רגיל בגלל הילדים, אבל בפנים מאוד קשה.
האם יש לכם פתרונות כיצד ממשיכים הלאה?
תודה על תשותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות קשה
דניאלה הרץ26/10/2009הבשורה שמשהו לא תקין בגוף שלנו או בבריאותנו ושכך נאלץ לחיות את חיינו, זוהי בשורה מאד מרה. אולי אפילו תחושה שקרה לך אסון - בגלל שגופך בגד בך, בגלל התחושה שהחיים כל כך שברירייים , בגלל שנפגעת. וזהו גם אבל עמוק.
אני חושבת שכדאי שתפני לטיפול, אולי לא לזמן רב, שיעזור לך להתמודד עם האובדן ועם האבל.
אבל לפני כן כדאי לעשות בדיקות נוספות
התייעצתי עם רופא ד"ר קיציס שאומר שלא הגיוני שזה המצב לאישה בגילך (גם אם את שמנה ומעשנת הרבה). הוא מייעץ שתפני לבדיקה נוספת למומחה כלי דם או עדיף לנוירולוג.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
דנה26/10/2009אני אכן המשיך עם הבדיקות .
אני לא מעשנת ולא שמנה אפילו הכולסטרול נמוך, זה מה שאכן מוזר בתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם בן אוטיסטעינת24/10/2009
בני בן 30 אוטיסט למרות שהוא לוקח תרופות הוא כל הזמן מסתובב ומדבר לעצמו, אני כל הזמן בהתלבטות אם לקחת אותו לאירועים משפחתיים או לא . כשאני לוקחת אותו הוא יכול לשבת חמש דקות לאכול ולהמשיך להסתובב ולמלמל ואנחנו הולכים אחריו ובכלל לא נענים מהארוע. מצד שני אם לא משאירים אותו בהוסטל , אני מרגישה רגשי אשם שהוא לא חלק מהמשפחה ויחשבו שאנחנו מתביישים בו. בחתונה של אחיו לקחנו מישהו שישגיח עליו ולא עזר הוא כל הזמן הסתובב סביבנו. אני חסרת אונים יש לכם עיצה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
דניאלה הרץ26/10/2009זו התמודדות מאד קשה ומייסרת ואני מרגישה שאין לי מספיק אינפורמציה כדי לענות לך. האם בנך נותן סימן שהוא מעוניין ללכת אתכם לאירועים? האם הוא סובל כי השגרה שלו משתנה בגלל האירועים? תשובה על שאלות אלה יכולה לתת לך כיוון לגבי מה שכדאי לעשות. כדאי גם להתייעץ עם המטפלים שלו בהוסטל.
אין טעם לגרור אותו לאירועים אם אתם וגם הוא סובלים מכך, רק בגלל מה שיחשבו. כל מכריכם הרי יודעים על קיומו של הבן. באירועים חשובים ומרכזיים שלכם, כמו חתונת האח אפשר להביא אותו בליווי עזרה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח עם סכיזופרניהרן23/10/2009
אחי חולה בסכיזופרניה ומטופל בתרופה בשם סוליאן, שעוזרת לו מאד בעיקר נגד הסימפטומים החיוביים (ההלוצינציות והדלוזיות). השאלה היא אם כדאי ויכול להועיל לשלב גם טיפול פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולב
יפעת קלוש יגל24/10/2009שלום רן
טיפול משלוב תרופתי ופסיכולוגי מומלץ ברוב המקרים.
אני מניחה שאחיך מטופל במקום מסודר שם יוכל לקבל תשובה ברורה יותר ממי שמכיר אותו.
אם לא יוכל להיות מטופל שם, אז יוכל לקבל מהם המלצות ושמות של פסיכולגים.
בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ניסיוןא23/10/2009
שלום
אני בן 32, רווק ומעולם לא הייתה לי חברה, לא יצאתי לדייט וכו'. לפני 12 שנה רזיתי במעל 30 קילו לאחר שהייתי ילד שמן כל חיי. את השנים הקדשתי ללימודים וסיימתי מספר תארים. אין לי חיי חברה בכלל לאחר שלא שמרתי קשר עם חברים לאורך השנים (לא חברי ילדות, לא מהצבא, אוניברסיטה, עבודות שונות וכו'). למרות שבכל תקופה שכזו היו לי חברים מאותה מסגרת חברתית. רובם גברים. האבסורד הוא שאני עובד בעבודה שבה לקשרים החברתיים יש חשיבות גדולה ולאחר מספר שנים בתפקיד אני בקרוב צפוי להגיע לתפקיד ניהולי (שמבחנתי סותר לחלוטין את מהלך חיי הפרטיים). בעבודה העמיתים שלי שבשכבת הגיל שלי ושואפים לקידום דומה נשואים עם ילדים. לפני 4 שנים באחת העבודות הקודמות שלי התאהבתי לראשונה בעמיתה לעבודה. הקשר היה ידידותי בלבד (גם זה בפעם הראשונה אצלי) אבל בשבילי היה הרבה מעבר. לא ציינתי בפניה שום דבר לא בגלל החשש מדחייה אלא מהחשש מהסכמה (חוסר הניסיון שלי, חוסר בחיי חברה, חברים וכו'). לאחרונה בעבודה שבה אני עובד היום קרה דבר דומה שוב עם עמיתה לעבודה (השונה הוא שהפעם באמת מדובר בקשרי ידידות ובמקרה הספציפי גם אני לא מעוניין שיהיה משהו מעבר) מה שעורר את כל הנושא מחדש. לפני יותר מ- 5 שנים הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך 3 שנים. אמנם הסיפור ארוך יחסית לפורום אבל הרבה מאוד מידע הושמט.
באם ניתן אבקש המלצות לגבי אופציות שונות שבהם אני יכול להתחיל לפעול כדי לצאת מהמצב (אם הפיתרון הוא תרגילים שונים אשמח לדוגמאות שונות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון
יפעת קלוש יגל24/10/2009שלום א
נראה שהשגת הרבה דברים בחייך כול הכבוד לך.
לא היה לי ממש ברור מה הם יחסיך עם גברים האם ישלך חבריםטובים או רק ידידות שטחית.
כך שלא ברור לי האם מדובר בקושי כללי ביחסים אינטימים גם רגשיים לא רק מינים, או איזו חרדה מקשר עם נשים שכמובן חוסר הניסיון מקשה עוד יותר בשל הבושה והמבוכה.
גם לא היה לי ברור מה היו השיגך בטיפול .
בכל מקרה על פי הנתונים אולי כדאי לך לשלב טיפול פסיכולוגי עם אפשרות לסרוגייט בהמשך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיותמיטל :)23/10/2009
אני בת 15 , מאז שאני זוכרת את עצמי היו לי אובבסיות כמו לדוגמא:
פחד לצאת החוצה
או לדוגמא פעם יצאתי עם הכלב ומרחוק ראיתי איש [אפילו לא יודעת איך הוא נראה או מה הוא עשה]
והתחלתי לפחד ממנו בלי קשר ובלי סיבה וחזרתי הבייתה רועדת
זה כבר נמאס ומגביל אותי
לאחרונה אני גם חושבת שאני שמנה מדי או אוכלת יותר מדי למרות שאני בתת משקל[44 ק"ג] ואני מפחדת שזה יתדרדר להפרעות אכילה קשות. וזה כמובן גם קשור לאובססיות.
מה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ואובססיות
יפעת קלוש יגל24/10/2009שלום מיטל
נשמע שיש לך חרדות וערך עצמי נמוך,
ושנוסף לזה עיסוק מוגזם במשקל זה בהחלט מדאיג.
שתפי את הורייך וכדאי לפנות לעזרה מקצועית. את בגיל מאוד מבלבל בו נבנית הזהות העצמית וחבל שמצב זה יפגום בבנייית אישיות יציבה וחזקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא'22/10/2009
בילדותי ונערותי (תקופות חשוכות בחיי מבחינות רבות) היו כמה אירועים של התקלות עם פדופילים, ותקיפות מיניות כלפי, אני נמצאת בטיפול כשנה וחצי, רק לאחרונה ציינתי בפני הפסיכולוג שהיו מס' אירועים כאלו אך לא פרטתי.
לדעתו של הפסיכולוג אני צריכה לספר לו על כל מה שהתרחש, אני חשה עם זה מאוד לא בנוח, יש לי הרגשה שהוא דורש "בעלות" על המידע הזה ומלבד זאת הזכרונות די קטועים. אני לא מצליחה להבין את התועלת בהעלאת הזכרונות הללו, וממש לא בא לי לדבר על זה. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטיות וחודרנות
יפעת קלוש יגל24/10/2009לום א
נשמע שעברת דברים קשים בחייך וטוב שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי.
אני מבינה שאת חווה את המטפל כדורש מידע ובמובן הזה אולי כמפעיל אקט חודרני שבמובן הרגשי הסמבולי נותן תחושה של כפייה ואינוס.
הדבר הכי טוב זה לפתוח את לתחושותייך מולו, יכול להיות שבשל חוויותייך המוקדמות הקשות את חווה אותו ככזה, והוא בכלל לא התכוון... זה קורה הרבה בטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה קטנה ואחרונה
מתושלח24/10/2009שלום יפעת,
תודה על התשובה, לא חשבתי שיכול להיות חיבור בין החוויות המוקדמות לתחושה הנוכחית מול המטפל, אבל כנראה שיש קשר.
האם באופן עקרוני זה בסדר מבחינת הטיפול אם לא אספר או אשמור לעצמי מידע שלא נוח לי או שזה מביך מידי לשתף בו מישהו אחר? (האם אפשר להצליח גם כך?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב אישי
יפעת קלוש יגל25/10/2009שלום לך
טיפול הוא תהליך ארוך ולא פשוט, שאחת ההבנות החשובות בו הוא שאי אפשר לזרז תהליכים.
קרוב לודאי ששיתוף בחוויות יועיל ויקדם את הטיפול ויקל עלייך. אבל את תוכלי לעשות זאת כשתוכלי לעשות זאת, ואז זה גם יהיה הרגע הכי נכון ויעיל מבחינת הטיפול.
ושוב הכי חשוב שתפי בתחושותיך את המטפל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
א'25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובההילה21/10/2009
היי,אני הילה בת22
סתם יושבת ע כשיו בחדר ותוהה...
מה יהיה?מה יהיה ?מה יהיה?
עצוב לי ורע לי...אני בחורה חכמה,יפה,כישרונית,חברותית,ועוד המוןןןן תכונות טובות יש בי
עד לא מזמן לא היה לי כיוון ללימודים בכלל ומה אני ארצה לעסוק אך לאט לאט הדברים מסתדרים ואני מפתחת לי "מסלול" משלי בראש..
ומנסה לישם אותו לאט לאט.
אבל,יש לי קושי,מחסום,בשנה האחרונה,העסק המשפחתי שלנו קרס,והכל ניהיה בבית יותר ב"קטן"
יצאתי לעבוד בחוץ ואני מאוד מרוצה למרות הכל,אני מפתחת חיי חברה וממש מרגישה שאני עובדת ולא מתבטלת בעסק,
אבל אבא,לקח את זה קשה מאוד ואני מבינה..זה הפיל לו את כל המסיכות של "אני חזק,אני מלך יש לי כוח כלכלי"
ודיי נימאס לי,מאז הוא חלוש ומתבכיין בלי סוף,אפילו פיסית הוא עשה מעצמו סמרטוט.חרדתי,אני מבינה אותו והכל אבל מספיק אני לא יכולה לסבול את הרחמים העצמיים המיותרים והלא מוצדקים האלה,את ההתבכינויות,אני מקנאת בחברים בני גילי שיש להם הורים בני גילו צעירים,חיים
הוא לא חולה ואל כלום חס וחלילה,הוא פשוט שנה שלמה שקוע ברחמים שלו כמו מסכן ,משפיע על ה אוירה בבית,כל הזמן מחפש שליליות וזה משפיע גם עליי
כמה אני יכולה להקשיב ולשמוע?כמה אני יכולה לשמוע בן אדם שצעיר לגילו ומתנהג כמו בן 200 מתוך רחמים?אין שמחת חיים איתו
אני באה הביתה תמיד לא טוב לי לא נעים לי לא כיף לי
אמא שלי מאוד שונה ממנו אליה אין לי טענות והיא יודעת שאני צודקת
אבל אני מרגישה שהמקום שהוא ההגנה שלי הבית שלי זה לא באמת מקום כזה.אני לא רוצה להיות פה.וזה עצוב לי נורא!!לאיזה מצב הגענו?זה כאילו החליפו לי את המשפחה,את אבא כי הבית שונה לגמריייייי בגללו לא יאומןןןןןן איך בשנה הכל ה שתנה ואני מנסה להתמודד אבל איך אפשר לסבול את הערות וההתבכיינויות שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה היקרה,
טלי26/10/2009אני מבינה מעומק הלב את המצב בו את נמצאת.
באופן אישי, גם אני עברתי מצב בו אבא שלי פוטר מהעבודה, והרגשתי שהכבוד שלו נפגע במשהו. האגו. אבל אצלנו האמונה חיזקה את כולנו, כי אנחנו אנשים מאמינים. איכשהו אבא שלי הצליח לחזור למעגל העבודה אחרי הרבה שנים בהם הוא חיפש עבודה. ואחרי כמה שנים פיטרו אותו שוב אבל הוא קיבל את זה באמונה גדולה ולא נשבר. במקום זה הוא עוזר לאמא בעבודות הבית והבישול, מטפל בתינוקת של אחותי ונהנה מכל דקה איתה, ולומד תורה בשעות הפנאי.
לכל איש ואישה ובמיוחד לגברים יש אגו. זה משהו שבגינו האדם מעריך את עצמו כשווה וכמוכשר, ובלי התחושה הזאת מאוד קשה לגברים (וגם לנשים, אולי) לשרוד את החיים. בדרך כלל הפרנסה, הכבוד , המעמד והכסף הם הדברים שגורמים לאנשים להרגיש עליונים, שווים, מוצלחים ומוכשרים. וכאשר אלו נעלמים אז נשאר האדם ריק עם תחושה של ריקניות גדולה. אני יכולה להבין מה עובר על אבא שלך.
אני מאחלת לאבא שלך שיחזור לעצמו, וילמד לראות את הטוב שבכל דבר, ולהעריך את מה שיש לו, את זה שיש לו בריאות וחבל לאבד גם אותה עכשיו... ואת כל מה שעדיין נשאר.
לעיתים צריך לעבוד על עצמנו כדי להתעלות ולראות את החצי כוס המלאה. ולהודות על כך.
לראות בכל מצב את הטוב שבו. להגיד : אולי זה נסיון. אני בטוח שהכל לטובה. עכשיו יהיה לי יותר זמן עם המשפחה שלי. עם התינוקת. עכשיו יהיה לאמא יותר קל בעבודות הבית כי אני אעזור לה.
בנוסף,
אני גם מבינה מאוד את המצב שלך.
את זקוקה לאבא בריא וחזק, כי זה נותן לך בטחון.
ילדים ונוער מרגישים ביטחון עצמי כאשר הם יודעים שיש להם הורים שניתן לבטוח בהם.
לעומת זאת, כאשר ההורים שבורים והילדים מרגישים שאי אפשר לסמוך על ההורים, הם מאבדים את הבטחון העצמי שלהם, בדומה לילד שאין לו מי שיגן עליו, ולכן גם לו קשה להגן על עצמו.
אולי ניתן לשוחח עם אבא שלך ולהסביר לו שאת זקוקה לו ולתחושת הבטחון שהוא נתן לך עד כה?
אולי לשוחח על כך עם אמא?
בדרך כלל, כאשר הורה במצוקה מבין שהמצוקה שלו מקשה על הילדים שלו ועל שאר בני המשפחה, יותר קל לעודד אותו לשנות דפוסי התנהגות שליליים ואף ללכת לטפול בעת הצורך.
מקווה שעזרתי לך, ולו במעט -
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום הילה היקרה,
טלי26/10/2009אני מבינה מעומק הלב את המצב בו את נמצאת.
באופן אישי, גם אני עברתי מצב בו אבא שלי פוטר מהעבודה, והרגשתי שהכבוד שלו נפגע במשהו. האגו. אבל אצלנו האמונה חיזקה את כולנו, כי אנחנו אנשים מאמינים. איכשהו אבא שלי הצליח לחזור למעגל העבודה אחרי הרבה שנים בהם הוא חיפש עבודה. ואחרי כמה שנים פיטרו אותו שוב אבל הוא קיבל את זה באמונה גדולה ולא נשבר. במקום זה הוא עוזר לאמא בעבודות הבית והבישול, מטפל בתינוקת של אחותי ונהנה מכל דקה איתה, ולומד תורה בשעות הפנאי.
לכל איש ואישה ובמיוחד לגברים יש אגו. זה משהו שבגינו האדם מעריך את עצמו כשווה וכמוכשר, ובלי התחושה הזאת מאוד קשה לגברים (וגם לנשים, אולי) לשרוד את החיים. בדרך כלל הפרנסה, הכבוד , המעמד והכסף הם הדברים שגורמים לאנשים להרגיש עליונים, שווים, מוצלחים ומוכשרים. וכאשר אלו נעלמים אז נשאר האדם ריק עם תחושה של ריקניות גדולה. אני יכולה להבין מה עובר על אבא שלך.
אני מאחלת לאבא שלך שיחזור לעצמו, וילמד לראות את הטוב שבכל דבר, ולהעריך את מה שיש לו, את זה שיש לו בריאות וחבל לאבד גם אותה עכשיו... ואת כל מה שעדיין נשאר.
לעיתים צריך לעבוד על עצמנו כדי להתעלות ולראות את החצי כוס המלאה. ולהודות על כך.
לראות בכל מצב את הטוב שבו. להגיד : אולי זה נסיון. אני בטוח שהכל לטובה. עכשיו יהיה לי יותר זמן עם המשפחה שלי. עם התינוקת. עכשיו יהיה לאמא יותר קל בעבודות הבית כי אני אעזור לה.
בנוסף,
אני גם מבינה מאוד את המצב שלך.
את זקוקה לאבא בריא וחזק, כי זה נותן לך בטחון.
ילדים ונוער מרגישים ביטחון עצמי כאשר הם יודעים שיש להם הורים שניתן לבטוח בהם.
לעומת זאת, כאשר ההורים שבורים והילדים מרגישים שאי אפשר לסמוך על ההורים, הם מאבדים את הבטחון העצמי שלהם, בדומה לילד שאין לו מי שיגן עליו, ולכן גם לו קשה להגן על עצמו.
אולי ניתן לשוחח עם אבא שלך ולהסביר לו שאת זקוקה לו ולתחושת הבטחון שהוא נתן לך עד כה?
אולי לשוחח על כך עם אמא?
בדרך כלל, כאשר הורה במצוקה מבין שהמצוקה שלו מקשה על הילדים שלו ועל שאר בני המשפחה, יותר קל לעודד אותו לשנות דפוסי התנהגות שליליים ואף ללכת לטפול בעת הצורך.
מקווה שעזרתי לך, ולו במעט -
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
הילה27/10/2009את כ"כ צודקת במה שכתבת לגביי התחשות בטחון שיש הורים חזקים שנותנים בטחון אין ספק
ממש קלעת
וזה ממש ככה מ אז שהכל קרה אני מאוד מנסה לחזק את עצמי אבל מאוד קשה לי איתו
יש אוירת דכאון בבית.
לפני שבוע בדיוק שכתבתי כאן התפרצתי בבכי מטורף לא יכולתי עוד והלכתי לאמא
ושפכתי את כל הגועל החוצה
היא פתאום נותנת לי יותר תשומת לב וכיף לי...
גם ככה אני לא יודעת מה יש לי לאחרונה אני מרגישה לבד קצת
וכמו ילדה שזקוקה לתשומת לב מאמא ואבא..
וזה עזר ה רגשתי גם הקלה מאוד אחרי זה.....היא אמרה לי שהוא כזה ויש לו בעיות עם עצמו ושאני לא אתייחס
יש הררגשה שהיא אמרה לו משהו כי הוא מתייחס טיפה אחרת אבל זה ממש באופן זמני.
מקווה לטוב...
רוצה כבר לפרוח ושתיהיה לי תחושת בטחון,שארגיש שיש לצידי דמות גברית
אם זה מאבא או מבן זוג...כי פתאום שאבא ככה אני מרגישה שיש תחומים שאני צריכה דמות גברים ואין לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא מתייחסים לפניות?
ליה28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא במשבר
רוני פרישוף28/10/2009הי הילה,
אני מצטרפת במאה אחוז לתמיכתה ולעצותיה הנבונות של טלי.
אכן קשה לראות אבא, שתמיד היה משענת לבית, נהייה חלש ומלא רחמים עצמיים. הוא גם לא פנוי אלייך, ולך קשה להכיל את היפוך התפקידים שהתרחש בבית.
אני מאחלת לאביך ולמשפחה שתתחזקו, ושהבטחון הכלכלי והנפשי יחזור לביתכם.
לצד זה, נראה שהמשימה שלך היום היא לחזק את עצמך, וללמוד להפוך להיות עצמאית ומשענת לעצמך. יתכן שהגיע הזמן לפרוח מהקן ולנסות לגור לבד, לפרנס את עצמך ולמצוא לך עיסוק ומקצוע מתגמלים. כל עוד היית "קטינה" ההורים היו לך גב, ותמכו בך כלכלית ורגשית. היום את בגיל מתאים להפחית את התלות בהם, ולהיפרד מהשפעתם הרגשית החזקה עלייך. נסי להקטין את האימפקט של ההורים, ולחזק חברויות עם בני גילך וזוגיות, אם יש.
כדאי גם לדבר עם אבא. אם הוא ישמע ממך דברים ישירים ורגישים, הוא יבין שעדיין צריכים אותו, זה יזיז אצלו משהו ואפילו יחזק אותו!
בהצלחה!
ומילה אחרונה לליה, אני מבינה שהערתך באה מתוך כוונה טובה, ובינתיים קיבלת גם תשובה לשאלה שהעלית. אך לחץ מהסוג הזה לא תורם, אלא רק גורע. אני מבקשת להמתין למענה בסבלנות. תגובות מזרזות לא ייענו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהסיגל21/10/2009
שלום רב.
לפני כחודשיים בלי סיבה ובלי הודעה מוקדמת חויתי חוויה לא נעימה של התקף חרדה כתוצאה מההתקף נשאבתי לתוך זה {טראומטית} כתוצאה מכך התחלתי טיפול תרופתי ציפרלקס שעזר לי מאוד בחרדות אני בקושי מרגישה פחד אבל מצד שני אני מרגישה ריחוק וניתוק וזרות מעצמי פעם היתה לי מודעות עצמית מאוד גבוהה לעצמי היום הכול התפוצצ לי בפנים ואני מרגישה לא שייכת לשום דבר שאני עושה השאלה שלי אם התחושות של חוסר זהות לעצמי והריחוק הזה יעבור לי זה חשוב לי לדעת אני גם רוצה לדעת אם זה עדיין תגובות של החרדה זה מאוד מפריע לי שאין לי התלהבות כמו שהיתה לי בעבר למשפחה שלי יש לציין שלא חוותי קודם שום דבר דומה ואפילו לא מתקרב לזה הודה מאוד אם יענו לי ויתנו לי קצה חוט לנושא שלי כי הדבר הזה מציק לי בחיי היום יום תודה רבה סיגל.........................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב סיגל
דניאלה הרץ21/10/2009מאד יתכן שתחושת הניתוק והזרות שאת חשה נובעת מתופעות לוואי של הציפרלקס. אנישם מדוחים על תחושות כאלה. במקרה כזה כדאי לחזור לרופא (אולי לא לרופא משפחה אלא לפסיכאטר של קופת החולים) לספר על התופעות כדי שינסה להתאים תרופה שונה. יש תרופות רבות שעוזרות במצבי חרדה.
בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לי !שרון21/10/2009
שלום , אני בת 15 , אני לא יודעת איך להסביר את מה שאני מרגישה
מבחוץ כולם חושבים שטוב לי,יש לי חברות,יש לי הורים ובית לא חסר לי כלום,אני חכמה יש לי ציונים טובים אני יפה ורזה ואני יודעת שיש לא מעט אנשים שהיו רוצים להתחלף איתי אבל זה לא ככה באמת. אני מרגישה לא נוח , רע לי עם הכל , רע לי עם המשפחה רע לי עם בית הספר והאנשים הנמצאים בו , רע לי עם עצמי ועם הדת שלי , אני מרגישה כאילו שאני לא שייכת לגוף שלי כשאני עם אנשים אני פתאום לא אני , אני נהיית שונה , מדברת שונה , מתנהגת שונה , משדרת משהו שונה ,משהו שלא באמת קיים , אני משדרת נוחות ושמחה למרות שזה ממש ההפך,עם אנשים שאני לא כ"כ מכירה אני ישר נסגרת ומתביישת,אני מתביישת בעצמי ובהתנהגות שלי,אני חייה בהכחשה מוחלטת,אני נסגרת בבועה שיצרתי לעצמי,אני פשוט משקרת לעצמי ולסביבה שלי אני פשוט לא יכולה להיות עצמי ! אני מרגישה שאין בתוכי שום תוכן או אופי אני כל היום בבית כי רק בבית אני
יכולה להיות עצמי אני לא הולכת לטייל אני מנסה שלא להכיר אנשים חדשים .
יש לי הרגשה שאני מחכה למשהו , כל יום אני הולכת לבית הספר וחייה את השיגרה כאילו הציפייה ליום שבכלל לא קיים כמו למשל כשיש טיול אז אני כל יום מחכה לטיול הזה ומצפה לו ועכשיו אני כאילו מחכה למשהו ואני לא יודעת למה אני מחכה אני לא כל כך יודעת להסביר את ההרגשה הזאת , אני פשוט מחכה למשהו , ואני לא יודעת למה אני מחכה .
יש לי הרגשה מגעילה בגוף .
אתמול היה לי חוג ריקודים שהצטרפתי אליו לפני שנה , ויש ילדה אחת בחוג שמשפיעה עליי , אם היא לא באה לחוג אני מרגישה משוחררת ואני יכולה לרקוד ולנסות את התנועות וכאילו להיות חופשיה , אבל כשהיא באה אז אני כאילו כלואה אני לא מנסה תנועות אני לא רוקדת כמו שאני יכולה אני כל הזמן בהרגשה שהיא מדברת עלי וצוחקת עליי , היא מאוד חמודה יצא לי שנה שעברה לדבר איתה פה ושם אבל השנה מהיום הראשון בכלל לא אמרתי לה שלום אפילו וגם לא ביי ואני לא דיברתי איתה בכלל ואין לי מושג למה , כל פעם שהיא שם יש בי איזה שהיא הרגשה מגעילה כזאת כאילו שאני לא רוצה שהיא תהיה שם , וכל פעם שאני רוצה להגיד לה משהו אפילו היי יש לי כמו מחסום כזה שעוצר אותי ואני כאילו מתעלמת מנוחכותה ואני מרגישה מגעילה שאני מתעלמת ממנה , ומאתמול יש לי הרגשה מאוד מאוד מגעילה ושלילית , היום נשארתי בבית , רציתי לקחת פסק זמן להיות יום אחד עצמי , אני לא יודעת למה אבל קמתי עם הרגשה מאוד מוזרה כאילו משהו מחזיק אותי להשאר בבית וכאילו שאני ממש לא רוצה ללכת לבית הספר שלי ולראות את האנשים שבו ואת המורים [אני אף פעם לא רצה ללכת לבית הספר אבל היום כאילו משהו חסם אותי ולא נתן לי ללכת לבית הספר]
אני מרגישה רע ,עכשיו אמא שלי התקשרה ניסתה להבין מה קרה והתחלתי לבכות ואני לא יודעת למה
ואל תפנו אותי לטיפול מקצועי כי אף אחד לא יודע על ההרגשה הזאת והייתי מאוד שמחה ללכת לטיפול מקצועי אבל אין להורים שלי אפשרות
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
רוני פרישוף27/10/2009שלום לך,
אני מתרשמת שאת נערה מאד חכמה, מחוברת לעצמך ומורכבת. את יודעת שיש בך הרבה, אך מתקשה להנות ממי שאת. יש בך הרבה סבל וכאב, שלא ברור לך מאין הוא בא ואיך להשתחרר ממנו.
את עסוקה בשאלות של זהות, שייכות, מקומך בעולם, ערכך בעיני עצמך ובעיני אחרים.
השאלות שלך גדולות ונבונות, ולצערי אין לי יכולת על סמך מכתבך הקצר לתת לך תשובות. ממילא, התשובות האמיתיות נמצאות רק בתוכך.
מכיון שאת רוצה להעזר בטיפול פסיכולוגי, ונראה לי שאת מאד מתאימה לסוג כזה של מסע, אני ממליצה לך לבקש מהורייך למצוא לך טיפול מתאים דרך השירות הציבורי או קופת החולים, שהוא מסובסד ומתאים לכל כיס. את יכולה להיעזר ביועצת שתיתן כיוון לאן לפנות.
קחי את שאלותייך למקום של צמיחה, ואל תוותרי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה , אבל ..
שרון28/10/2009אין משהו למש שאני יוכל לעשות ללא הטיפול הפסיכולוגי ?
למשל תרגילים כל שהם עם עצמי או דברים בסגנון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
רוני פרישוף28/10/2009הי,
על סמך מכתבך הקצר לא אוכל לצייד אותך בעצות או בתרגילים.
את מוזמנת להעלות את תחושותייך בפורומים שפועלים כקבוצות תמיכה, ולקבל הרבה פידבקים מזדהים ואוהדים.
בכל חנות ספרים תמצאי שפע של ספרים לעזרה עצמית, בנושאי מצב רוח, בטחון עצמי, השתלבות חברתית, זהות וכו'. יש ספרים מעולים של כותבים ישראלים ומתורגמים. קחי לך זמן לעיין בהם ולרכוש את מה שהכי מדבר אלייך. אני בטוחה שקריאה כזו תלמד אותך הרבה על עצמך ותחזק אותך.
כדאי מאד גם לפנות ליועצת, או למבוגר אחר בעל נסיון חיים שאת סומכת עליו. גם חברה טובה היא אוזן קשבת ומקור לעזרה ותמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה! בת 18מירית20/10/2009
שלום אני בת 18 ויצאתי עד עכשיו עם שני גברים שהיום מבוגרים בהרבה ממני..בסביבות ה30 לגילם...הם לא היו עשירים ולא פינקו אותי וזה לא היה מתוך פיתוי או ניצול..אלא מתוך משיכה אמיתית...לא יצא לי לצאת עם מישהו יותר צעיר... תמיד אעדיף מישהו גדול בכמה שנים, כמובן שאני לא שוללת אבל אעדיף גדולים יותר במחשבה על זה..התחלתי לחשוב למה בעצם זה קורה הרי מובן שזה לא דבר רגיל לגמרי.. יש לזה איזה מושג בפסיכולוגיה או שזו יכולה להיות באמת עניין של העדפה אישית? אם להיות כנה גיל לא נחשב אצלי בכלל בכלל!! כמובן שלא אתחיל עם קטינים חס ושלום שלא אשב בכלא.. אני בטיפול פסיכולוגי אבל אני לא מעיזה לדבר על זה פנים מול פנים עם המטפלת..אני אשמח לחוות דעת כדי להבין אם משהו באמת לא בסדר, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה מאוחרת
יפעת קלוש יגל20/10/2009שלום מירית
מתוך הנתונים שספקת על עצמך יהיה לי קשהלהתיחס באופן אישי לאת בחירותיך, לכן אתייחס באופן כללי, ואולי משהו מזה ידבר אלייך.
פער הגילאים עליו את מדברת ללא ספק גדול, ומעלה שאלות. ראשית דווקא לבני הזוג שלך, שאמורים להיות בשלב אחר בחייהם, ןגם אם את בחורה מאוד בוגרת לגילך עדיין פער המטרות והמקום בחיים גדול.
באופן כלי הרבה פעמים משיכה לבן זוג מבוגר באופן משמעותי יכולה לרמז על צורך בדמות הורית, אם זה גבר, אבהית, בבן הזוג. מישהו שנותן תחושה שיש לו תשובות שהוא בשל יודע מה נבון או לא נכון, מעניק ביטחון, גם כלכלי וגם אם הואלא עשיר. כזה שלידו אפשר לחפש בבטחה את הדרך שלך, כי יש מי ששומר עלייך.
בכל מקרה מאחר ואת בטיפול פסיכולוגי אין ל שום ספק שזה המקום לבבר את משמעות בחירותייך, עשי את כל המאמצים לפתוח את הנושא עם הפסיכולוגית, וגם את החשש או הבושה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם חד הורית שבורהשני19/10/2009
שלום לכם
אני בת 36. יש לי תינוק בן שנה. האבא הוא אזרח שאינו ישראלי. מידי חודש-חודשיים הוא בא לבקר. הכל היה בסדר עד לא מזמן.
הסברתי לו שאני רוצה שנעשה את בדיקת סיווג הרקמות כדי לאפשר רישום של התינוק שלנו במשרד הפנים.
שילמנו לעורך דין, התחלנו את התהליך וכו' עד שלפני כמה ימים שאלתי אותו מתי בדצמבר הוא בא כדי שנקבע מועד לבדיקה. אז הוא התעצבן ואמר שזה המון כסף, ושלא מבין איך גובים סכום כזה רק בשביל לרשום אותו כאבא.
ואני - מיד עם הפחדים שהוא יסוג ויתחרט - הצעתי שאשלם חלק מהסכום. הוא כעס ואמר לי שאני "נשמעת נואשת" ושבאמת בזמן האחרון הוא לא מרגיש שאני אוהבת מספיק, ולא שמה לב אליו אלא רק לתינוק וכו'.
הדברים התדרדרו עד כדי נתק. שלחתי הודעה.טילפנתי - אבל תמיד הוא עסוק.
פרט נוסף - יש לו שני ילדים (11,3) מהיכרות קודמת. הוא עדיין לא סיפר להם על קיומנו. אני מוצאת שזה מאוד מעליב שהוא מסתיר את קיומנו והוא טוען שהילד שלו מאוד רגיש והוא לא רוצה לפגוע בו, ואולי תגובת הבן שלו תהיה שהוא לא רוצה לראות אותו יותר לכן הוא חושש לספר לו.
מה דעתכם? האם אני סמרטוט שממשיך לקבל את הטיעון הזה או שיש משהו שמה שהוא אומר?
ומה עליי לעשות כעת? אינני רוצה לנתק קשר. רוצה שלבן שלי תהיה זהות, יכיר את שורשיו וכו'.
אין לי עם מי לדבר, את מי לשתף - ואני בר מתפוצצת מבפנים. הדמעות עכשיו שוטפות את המקלדת.
סליחה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורות וזוגיות
יפעת קלוש יגל20/10/2009שלום שני
אין ספק שלהיות אם חד הורית, עם בן זוג חלקי ולא בטוח זה קשה מאוד.
לא ברור מדברייך אם הוא רצה בהריון ובילד, האם משהו סוכם בינכם קודם, והאם קודות אלו משפיעות על התנהגותו כיום.
נשמע שהתנהגותך נובעת מצורך מאוד גדול בהכרתו וחשש שזה לא יקרה.
אני חושבת שההכרה צריכה להיות קודם כל רגשית ופנימית, הניירות פחות חשובים. (תמיד יש עורכי דין) אולי הוא צריך קצב אחר , עדיין לא מרגיש מספיק קשורלילד.
לחץ לא ממש יעזור,והוא צריך לקבל החלטה אם הוא לוקח את אחריות על הילד ורוצה להיות אבא ואז זה צריך לכלול את כל המשתמע מכך.
נראה שאת במצוקה גדולה, המלוה בחרדות נטישה. כדאי שתפני לטיפול לקבלת תמיכה רגשית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות הרסניתגבריאלה19/10/2009
שלום אני בת 18 ויש לי כבר כמעט שנה.
בהתחלה הכול היה מושלם, הרגשתי שהוא מרפא אותי מכל המערכות היחסים הלא מוצלחות שהיו לי, מכל הבעיות שלי, ושאנחנו נפשות תאומות
ולאט לאט הכל התחיל להדרדר, הוא נכנס לתקופת דיכאון, הוא לא רוצה עזרה מאף אחד, הוא מסתגר בתוך עצמו
הוא התחיל עם התפרצויות זעם, רוב הזמן עליי, הוא מקלל אותי וזורק דברים בחדר לדוג' (חשוב לציין שהוא לעולם לא פגע בי פיזית)
אני לא יכולה לדבר איתו על זה כי הוא ישר מתפרץ, קשה לי איתו, רע לי איתו מאוד, הוא אמר לי כבר הרבה פעמים שאם אני אעזוב אותו הוא יתאבד. והוא באמת נמצא במצב קשה. והוא לא רוצה עזרה.
אבל רע לי איתו, אני כבר לא יודעת מה לעשות, לא עובר יום מבלי שהוא מקבל התפרצות. בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים של אחרים
יפעת קלוש יגל20/10/2009שלום גבריאלה
את מתארת מצב בלתי אפשרי בו את כבולה לקשר שאינך רוצה בו מתוך חשש שמא החבר יזיק לעצמו והאשמה תהיה עלייך.
אין ספק שחברך נמצא במצוקה וזקוק לעזרה, הוא חש שדברים בחייו נשמטים לו בין הדיים ואותך הוא מצליח לכבול דרך איומים. אינך יכולה לקחת אחריות על חיים של מישהו אחר, זו אחריות כבדה מידי לכל אחד, בודאי לנערה בגילך. חשוב שתשתפי מישהו במצבו. אולי את הורייך, או את הוריו, אם אתם נמצאים עדיין במסגרת חינוכית אז אולי את היועצת. חשוב שמשפחתו תהיה ערה למצבו, כדי לא לקחת סיכון להדרדרות מצבו ולפגיעה עצמית. זהו צעד נכון והכרחי למישהו שכרגע אינו יכול לדאוג לעצמו ולהפעיל שיקול דעת נכון לגבי מצבו.
את מספרת על מערכות יחסים כושלות בחייך, ועכשיו גם זו התגלתה ככזו. אולי כדאי שגם את תפני לטיפול בו תוכלי לברר מדוע את נכנסת למערכות יחסים שגורמות לך סבל.
המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פרידהנעמה19/10/2009
יש לי קושי להיפרד.
אני בת 35 נשואה 10 שנים עם 3 ילדים. כאשר אני ובעלי רבים גם אם הוא מאוד פגע בי והיה הכי לא בסדר. אני ישר מנסה להתפייס כי אני מפחדת מריבים ותמיד יש לי בראש פחד מפרידה.
לפני כחצי שנה היה לנו משבר מאוד רציני שבו עברתי שינוי עם עצמי ולא הייתי המפייסת ותפסתי מרחק מה שעזר לי בכך זה גבר שאני מכירה מהעבודה הקודמת שלי מזה 6 שנים שלפני שנה התוודה לאהבתו לי. (לציין שהוא נשוי) לפני שנה שללתי לחלוטין והמשכנו בקשר אפלטוני אך כשהתחיל המשבר עם בעלי נענתי בחיוב לחיזוריו וניפגשתי איתו מספר פעמים. כיום יחסי עם בעלי חזרו לתיקנם , אך אינני מצליחה להתנתק מאותו גבר. אני כל הזמן מתגעגעת אליו. אני יודעת שאני צריכה להתנתק ממנו אך אינני מצליחה. ברור לי שאני לא יכולה להמשיך את הקשר איתו וריגשית אני לא מצליחה. זקוקה לעזרה זה משפיעה עלי נפשית בצורה לא טובה - לחץ עצבים, אני מרגישה כמו נערה מתבגרת שחובה אהבה נכזבת זה פשוט אבסורד. איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה ומחוייבות
יפעת קלוש יגל20/10/2009שלום נעמה
את קרועה בין מחוייבות לנישואין ומשפחה לבין משיכה ואולי אהבה לגבא אחר.
לא ברורים לי רגשותייך לבעלך וגם לא לאותו מחזר. אניחושבת שבשלב הראשון כדאי שתנסי לברר לעצמך את רגשותייך לגבי בעלך, האם את מרוצה מחיי הנישואין האם יש דברים שחשוב לך שלשנות. לעיתים דווקא משברים ומצבים מעין אלו יכולים להוות זרזלטיפול זוגי ולשיפור הקשר הקיים, ולפעמים הם מובילים לפרידה ולפרק חדש. את מדברת על חרדות פרידה ונטישה, אלו מועים מימך לברר בכנות עם עצמך את רגשותייך ורצונותייך, כי פחדים בדרך כלל הם אלו שמנהלים אותנו. אפשרות נוספת היא לפנות לטפול עצמאי ולטפל בחרדת הנטישה ולברר לעצמך מה את רוצה בקשר הזוגי שלך.
הגעגוע מעיד על משהו שחסר לך כיום ואנו מניח לך, צאי לחפש אותו, לאו דווקא בגבר אחר אלא קודם בתוך עצמך.
בבהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוג/יתמתמודדת18/10/2009
או טרפיסט/ית באומנות עברתי דירה לפני כשנה מחיפה לעומר, יש לי ילד בן שנתיים ואני בתחילת הריון :), בעלי עובד ואני בבית. בחיפה הייתי מטופלת אצל פסיכיאטר מעולה בגלל בעיות של התפרצויות זעם ובכי, במשך שנה הייתי בטיפול תרופתי.
מחפשת מטפל כאן בבאר שבע. זקוקה לעזרה. מיואשת ובוכה המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
רוני פרישוף18/10/2009שלום מתמודדת,
ברכות על הבית החדש וההריון החדש! אני מקווה שהיאוש יפחת, ותוכלי להנות מכל החידושים בחייך.
איננו נותנים המלצות למטפלים בפורום. את מוזמנת להשאיר את המייל שלך, ולקבל המלצות באופן פרטי.
נסי לסקור אתרים של מטפלים ברשת, או דרך קופת החולים. סביר שגם המטפל הקודם שלך יוכל להפנות אותך לכתובת מתאימה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ע"י ביבליותרפיהטלי16/10/2009
הומלץ לי על טיפול כזה ושזה מאוד יטיב עימי.
ברצוני לדעת מה בדיוק עשוים בטיפול זה.
אשמח למדיע בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביבליותרפיה
רוני פרישוף16/10/2009שלום סיגל,
עיני ערך "ביבליותרפיה" בויקיפדיה.
תמצאי שם הסבר ממצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)