מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש לי בעיהליאל18/08/2009
אני עובדת במקום עבודה כמעט שנה
אני מאוד מרוצה ממקום עבודתי ,הן מבחינת התנאים והן מבחינת השכר ,אך אני מרגישה שאני ממש נפגעת מכל דבר ,אם שמעתי שריכלו עליי אני מאוד נפגעת ולוקחת את זה קשה ,אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה וזה הורס לי את כל היום ,אני כ"כ משתדלת להיות בסדר ואפילו יותר מכך אך תמיד אני מוצאת את עצמי שנואה על ידי כמה מחבריי לעבודה (פגשתי את זה גם בצבא ,אני בת 22 עוד חודשיים)
אני אתן דוג' משום מה באופן סיסטמתי אני שולחת מכתבים בדואר ללא כתובת ,אני לא מצליחה להבין למה אני עושה את זה אבל זה קורא לי פעמיים בחודש ,היום המנכלית שלי קראה לי אליה למשרד ואמרה ושאלה אותי זה שלך?,אמרתי לה כן ,היא אמרה את יודעת שאני משלמת על זה בול וזה נשלח חזרה אלינו כי לא רשמת כתובת וכרגע שוב צריכים לשלוח את זה ,זה עולה לי כסף ,אם תמשיכי ככה אני יוריד לך במשכורת ,תקפידי על העבודה ,נורא נפגעתי ממנה ,לקחתי את זה מאוד קשה ,עצוב לי מאוד ,למה את צריכ לרדת לפסים כאלה ,"אני יוריד לך במשכורת ",זה כ"כ איום כזה !
מעבר לכך מאוד קשה לי לקבל ביקורת ולומר טעיתי ,זה מתבטא גם ביחסים שלי עם בן זוגי ,למה זה קורה לי ?למה אני נפגעת מכל דבר קטן? איך אני פותרת את הבעיה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים
יפעת קלוש יגל19/08/2009שלום ליאל
את מתארת את עצמך כאדם רגיש ופגיע. נשמע שהערך העצמי שלך מושפע מאוד מתגובות חיצוניות והדבר גורום לך סבל. ייתר על כן את מתארת התנהגות שהיא לא בשליטה שמסבכת אותך, ומובילה אותך למצב של נזיפה וביקורת ממנו את כלכך חוששת. אולי את בוחנת את עצמך אם תעמדי בזה, אולי את בוחנת אחרים האם יהיה מישהו שיגיב סוף כל סוף אחרת, ויביא נחמה.
את בחורה צעירה, החיים לפנייך וכדאי שתטפלי בנושא, המון אנרגיה וסבל מושקעים בזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה חד צדדיתנטע17/08/2009
שלום
יש לי בעיה שמאד קשה לי להתמודד איתה והמצב מחריף בשבועות האחרונים
לפני כשנה וחצי הכרתי מישהי במסגרת לימודים שהפכה מהר מאד לחברה טובה מאד שלי
לאחר כ שנה של חברות
התנשקנו וניהלנו סוג של מערכת יחסים
לא היינו זוג אבל במשך כמה חודשים היינו נפגשות הרבה ומקיימות יחסי מין
כל הזמן הזה היה לנו ברור שאנחנו לא לסביות וזה משיכה ספציפית אחת לשניה
לשתינו היה חבר לפני כן ונמשכות לגברים
לאחר כמה חודשים החלטנו (פחות אני יותר היא) שאנחנו לא יכולות להיות ביחד ואנחנו צריכות להפסיק לקיים יחסי מין, כל הזמן פחדנו שזה יפגע בחברות שלנו
המשכנו להיות חברות מאד מאד טובות אבל הפסקנו לקיים יחסי מין
מאז המשכתי להרגיש דברים אליה
אבל בתקופה האחרונה יש לה חבר חדש
ואני מאד מאד מקנאה
אני כל היום חושבת על זה
מהרגע שאני קמה בבוקר ועד הרגע שאני הולכת לישון
מה היא עושה? על מה היא חושבת? למה היא לא מתקשרת אלי
נהייתה לי אובסיסיה קשה אליה
אני כרגע סטודנטית בחיפה והיא לומדת איתי באותה האונברסיטה
אני ממש רוצה להפסיק לחשוב עליה
המחשבות עליה לא מפסיקות לי
אני בוכה המון, ולא יודעת איך להתמודד עם זה
אני מתקשרת ומנתקת
אני לא מצליחה להתרכז בלימודים ולא יודעת מה לעשות
אשמח לכל תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין היקרה
דניאלה הרץ17/08/2009את מאוהבת בחברתך.
קצת הישלית את עצמך שמדובר רק בחברות ו"רק" ביחסי מין, כאשר בעצם נקשרת אליה בדרכים רבות של קרבה גופנית ורגשית.
כאשר אנו מאוהבים במישהו שלא בוחר בנו (וזדה לא משנה עם זה גבר או אשה) זה נורא כואב. ואת מאוהבת ופגועה כי איבדת את קשר האהבה ואינטימיות עם אהובתך.
כל עוד ההחלטה להפסיק היתה של שתיכן ,פחות או יותר - זה היה פחות נורא. אבל כשאת רואה אותה בוחרת במישהו אחר, את נורא סובלת.
ברבות הזמן ,מן הסתם, תשלימי עם המצב או שאת יכולה לנסות לחזר אחריה ולהתחרות על לבה, למרות שנראה לי שהיא כבר בחרה ושהיא לא מעוניינת במערכת רומנטית ומינית אתך (אולי בגלל מינך).
צר לי יקיריתי. אני יודעת שאהבה שוברת את הלב. ואני מקווה שבמהרה תתאהבי במישהו/מישהי שיאהב אותך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה חד צצדית
נטע17/08/2009ברור לי שאני מאוהבת בה
אך איך אני יוצאת ממצב האובססיה שיש לי אליה?
קשה לי לנתק אותה מהחיים שלי
יש לנו חברים משותפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מעיין
דניאלה הרץ17/08/2009בכל מאוהבות יש אובססיה, לפעמים פחות לפעמים יותר. פרויד אמר שבזמן של התאהבות אנו לא לגמרי שפויים.. .
בתקופה הזו נסי להפריד את חייך מחייה. תתנהלי בנפרד ממנה. אל תלכי לפגישות משותפות עם חברים, בקשי מהם לפגוש אותך לחוד, לעת עתה.. התרחקי ממנה כדי שתוכלי להתחיל לשכוח. יהיה לזה מחיר של נתק ממנה אבל אין ברירה כרגע. תתחילי לצאת מעט עם אחרים, אולי יהיה מישהו שפתאום מאד ימצא חן. זה כואב מאד אבל אם היא לא רוצה או יכולה אז אין ברירה. תתחילי לבנות את חייך בלעדיה.
חיבוק
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה חד צצדית
נטע17/08/2009תודה רבה
אין ספק שאני ינסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה חד צדדית
נטע18/08/2009האם עלי לספר להגיד לה משהו על זה?
כי זה קצת קשה לי לנתק אותה לגמרי
עד עכשיו דיברנו לפחות פעם ביום
פשוט להפסיק לענות לה לטלפונים?
אנחנו גם גרות נורא קרוב פיזית ולומדות באותה האונ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה וייסורים
יפעת קלוש יגל19/08/2009שלום מעין
מעבר להגדרות על זהות מינית, ללא ספק הקשר עם הבחורה היה משמעותי ביותר מבחינה רגשית עבורך, והפרידה עוררה בך כאב רב, שאולי גם יושב על כאב של פרידות מוקדמות יותר.
לעניות דעתי את כבר במצב שיהיה לך מאוד קשה לצאת ממנו בכוחות עצמך. היא נפרדה ממך, כנראה הייתה בשלה לכך וזה היה נכון לה, ואת לא. את גם לא מצליחה לעשות זאת ממרחק מסוים.
אינני יודעת מה היה בקשר הזה כל כך עוצמתי ומה הוא סיפק לך מבחינה רגשית, אבל העדרו גורם לך סבל רב, וכדאי לך פנות לעזרה, להבין למה את זקוקה מבחינה רגשית, איזה "בור" היא מילאה, ואם תוכלי למלא אותו בתהליך טיפולי, תרגישי פחות ריקה לאחר פרידות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה16/08/2009
שלום, קוראים לי נעמה אני בת 23 מתחילה ללמוד פסיכולוגיה, מאוד אוהבת את התחום וקוראת עליו כבר מגיל 19 אף הולכת לטיפול.
אני מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב ומאוד מאוד חרדה. היתה לי נטייה בכל תחומי חיי להתחיל דבר מסויים באנרגיות גבוהות כמו ביסודי, בתיכון, בצבא, בעבודה ותמיד הרגשתי שסיימתי לא טוב, או הפסקתי באמצע.
לצורך העניין למדתי לימודי תעודה של אימון חדר כושר עברתי את כל המבחנים בהצלחה פרט למבחן אחד שניכשלתי ואפילו לא נגשתי למועד ב'. התחלתי ללמוד עיצוב פנים ואחרי שגיליתי שזה לא התחום שלי הפסקתי. בתיכון התמודדתי עם בעיות בבית ובעיות שהיו לי עם עצמי מה שגרם לי לסיים לא בצורה טובה כמו שרציתי את התיכון.
ואני מאוד מפחדת שאני אחבל לעצמי בלימודי הפסיכולוגיה, אני מאחלת לעצמי להגיע לתואר שני לדוקטורט, להוציא ספר, לפתוח קליניקה... אני מרגישה שיש לי איזו אמונה כזו שאני לא מספיק טובה כדי לסיים ולהצליח.
אני אשמח לעיצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסע...
רונן דוד16/08/2009
מאו צה טונג אמר שמסע בן אלף מילין מתחיל בצעד הראשון...
כך זה צריך להיות עבורך, לאיש אין מידע מוקדם שיסייע לו לדעת בודאות אם יסיים תואר ראשון, שני או דוקטוראט בהצלחה. הדרך הנכונה לעשות זאת היא להתחיל ולזרום עם העניין.
תואר ראשון ואחריו השני לא דומים לשום דבר שעשית לפניי כן בחייך ולכן תהווה ההתנסות הזו פעם ראשונה עבורך.
אם תרצי - תסיימי בהצלחה ואם לא אז לא וגם אז - לא קרה כלום, אז ניסית.
אבל אם לא תנסי לא תדעי.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לסיועגיל15/08/2009
שלום רב,
אני כותב לכם בעקבות דברים שעוברים ומקשים עליי. הבעייה היא בעיקר בהתנהלות מול אנשים סמכותיים במקום העבודה. אני שם לב שאני מבצע פעולות אולי בשביל לרצות אנשים, אני מרגיש צורך תמיד להיות "בסדר". שאם מבקשים משהו אני תמיד מתנדב לעשות זאת ובעצם אח"כ אני מבין שזה לא מתוך רצון פנימי אמיתי כ"כ, אלא מתוך כך ש"לא נעים" לי או מה יחשבו עלי וכו'. הבעיה היא שבמקום העבודה ובסיטואציות מסויימות בו אני מרגיש די דרוך, ומרגיש את הרגשות מסוג "מה יחשבו" ו"לא נעים" וכו', ולאחר מכן אני מגיע למסקנה שאני לא אובייקט שבוחנים אותו ומסתכלים עליו כל הזמן.. ואחרי כל מיני סיטואציות שקורות לי, ואחרי שהדברים מתעכלים בי, אני מרגיש מרירות, מנוצל, כעס עמוק, השפלה, מדבר עם עצמי כל הזמן ומנסה למצוא פרשנויות שונות. ממש קשה לי ונגרם לי סבל רב. אני נמצא רוב הזמן בתחושה מוזרה וקשה בעקבות מה שעובר עלי.
כיצד מוגדרת בעייתי ממה שתארתי? האם טיפול פסיכולוגי מתאים למצבי? אם כן, הוא יכול לעזור לי ולהיטיב עמי?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב גיל
דניאלה הרץ15/08/2009אני בטוחה שטיפול פסיכולוגי עשוי להיטיב עמך מאד.
ממכתבך עולה שאתה אדם מודע, בעל יכולת להתבוננות עצמית מעמיקה - גם לגבי התנהגותך וגם לגבי רגשותיך - ושמאד חשוב לך להבין מדוע אתה מתנהל כפי שאתה מתנהל ומחפש להבין את הסיבות.
אתה מציין שמאד חשוב לך לרצות, וברוב המקרים, בסופו של דבר, אתה חש מנוצל וכועס. כלומר שאתה מנסה לרצות מפחד. ממה?
קשה לך לפעול ממקום בו הצרכים ש ל ך חשובים, מרצונך שלך, מתשוקותיך שלך, מה הסיבה?
לא אכנס למיני-טיפול באינטרנט. משום שכדאי שתפנה לטיפול ותעשה את העבודה כמו שצריך.
כל מטפל ישמח לקבל מטופל כמוך: מעמיק, סקרן ומוכן להתמודד עם שאלות מהותיות לגבי חייו, כדי לחולל שינוי. לכן, כן ללא היסוס אמליץ לך לפנות לטיפול ומהר.
אני מאמינה שכל רגע של סבל שניתן למנוע - מיותר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מסובסד ומוזל או חינםצבר14/08/2009
האם יש עמותות ואירגונים שנותנים בחינם או מסובסד או מוזל
מה הן שמותיהן ואיך אני יכול להגיע אליהן
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מסובסד
רוני פרישוף14/08/2009הי צבר,
טיפול חינם לפרק זמן קצוב ניתן במרפאות לבריאות הנפש של משרד הבריאות.
טיפול מסובסד ניתן ע"י כל קופות החולים (בד"כ ל60 פגישות בשנתיים בתעריף 160 ש"ח בערך).
לעיתים ניתן לקבל טיפול בלשכות הרווחה של העירייה.
טיפולים מסובסדים יש גם במכונים פרטיים (בטיפול אצל מתמחים), בשרותים פסיכולוגיים לסטודנטים בכל המוסדות להשכלה גבוהה, בעמותות שונות כמו "עמך" "נטל" (תוכל למצוא עוד בעזרת חיפוש ב"גוגל"),
ויש גם מטפלים צעירים וטובים בתחילת הדרך שגובים תעריף נמוך יחסית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה שאני משתגעתמאיה13/08/2009
קוראים לי אמיה אני בת 13 אני מריגשה שאני משתגעת בחילות פתאום נהיה לי חם אני בלחץ לפעמיים רועדת מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה משתגעת
רוני פרישוף14/08/2009הי מאיה,
מה שתארת לא נשמע כמו "השתגעות" אלא כמו מתח גדול ואולי פחד, עצב או חוסר בטחון.
נסי להתייעץ עם אחד ההורים, עם המחנכת, יועצת בית הספר או כל אדם אחר שיוכל לעזור לך.
יכול להיות שתרצי להעזר בטיפול, שיכול להיות בשבילך חווייה מרגיעה, מחזקת ונעימה.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תסמונת מינכהאוזן?אנונימי13/08/2009
שלום רב,
יש לי ידיד (אם אפשר לקרוא לזה כך), שכבר כמה שנים מתנהג כאדם חלש ומסכן, כמי שקיים צורך תמידי שירחמו עליו. הדבר הגיע לכך שפרץ לי לתיבות אימייל כדי לשלוח לשאר חבריי הודעות נגדו (בשמי) וגם לאחר שנתפס על חם המשיך להציג עצמו כאותו אדם מסכן וחסר יכולת. הרבה פעמים נראה כי בסוף פעולות אלה הוא משיג מבוקשו של תשומת לב רבה והרגשת שייכות, לכן התחלתי לחשוב כי הוא אולי משתמש בפעולות קיצוניות אלה על מנת להשיג תשומת לב. האם זוהי תסמונת מינכהאוזן? נראה כי הפריצה לאימייל מבטאת תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח (שהרי פגע בי דרכי על מנת להשיג מבוקשו מאחרים).
אנא הגידו לי בבקשה האם הדבר הגיוני והאם הדבר דורש התערבות פסיכולוגית.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מינכהאוזן
רוני פרישוף14/08/2009הי אנונימי,
תסמונת מינכהואזן היא תסמונת נפשית שבה אדם מדמה עצמו לחולה או גורם בכוונה לנזק גופני או למחלה לעצמו, על מנת לקבל חמלה, תשומת לב רפואית וטיפול רפואי. התסמונת קרויה על שם הברון מינכהאוזן שסיפר בדיות יוצאות דופן.
"תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח" היא וריאציה המובילה לפגיעה באנשים אחרים התלויים באדם הלוקה בתסמונת. תופעה זו שניתן לראות בה התעללות, עלולה להסתיים לא אחת בפגיעה חמורה בחסרי האונים.
התנהגותו של חברך כנראה לא ניתנת לאיבחון כתסמונת מינכהואזן (ובכלל, לא ניתן לאבחן או לשלול אבחנה עפ"י תאור ברשת). עם זאת, סביר להניח שהצרכים והדינמיקה הנפשית דומים.
אתה יכול לבחור לראות זאת כאיתות מצוקה, קריאה לעזרה, ולהגיב בהתאם. או מאידך לשים גבולות תקיפים, לרבות תלונה ברשויות המתאימות, ולהתרחק מגורם הנזק.
אגב, האם עם האנונימי אני משוחחת כעת, או עם ידידו אשר אוהב להשמיץ את עצמו... ?? (-;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות מאוד לפחות מילת עידודאלמונית12/08/2009
שלום!
יש לי כ"כ הרבה בעיות בחיים שאני לא יודעת מה כבר לעשות עם עצמי. גם בעיות בריאותיות ואסטתיות וגם בעיות חברתיות. אני בת 20 ואפשר להגיד שמעולם לא היו לי חיים טובים. אבל בשנתיים האחרונות מאז שעברתי 4 אשפוזים פסיכיאטרים החיים שלי הפכו לסיוט. עכשיו הבעיה העיקרית שכל השכונה יודעת על אשפוזים שלי ומרכלים עליי ופשוט צוחקים לי בפנים. המוניטין שלי פשוט התרסק לרצפה. כל הזמן יש חבורה של נערים ליד הדלת שלי שמצוטטים לי ואח"כ מעבירים לכל השכונה את מה שאני אומרת לפני שידעתי על זה דברתי עם אמא שלי על האשפוזים ועל אנשים שפגשתי בביה"ח ומה שעשיתי שם ואמרתי חופשי, ואז פתאום שמעתי מהחלון משהו מחקה אותי ואומר מה שאמרתי וכולם צוחקים, באותו רגע רציתי למות. ובנוסף אמא שלי מאוד כועסת על שטות מאוד גדולה שעשיתי באחד האשפוזים שהתחרמנתי עם גבר בביה"ח. הוא בנוסף שיקר לי וריכל עליי לפני כל החולים וכולם גם צחקו עליי. אמא שלי התחרפנה כשספרתי לה על זה וצעקה עליי ובכתה והאמת שלא רציתי לספר לה בכלל אבל בסוף הוא איים עליי שהוא לא יעזוב אותי אז רק מחוסר ברירה ופחד ספרתי לה בפרטי פרטים כל מה שעשיתי איתו. אני מאוד מתביישת שעשיתי את זה והאמת שמתי כבר פס על החיים שלי ולא היה לי אכפת רק להתנשק, להתחבק עם משהו.
בנוסף לכל אני בחורה ממש לא יפה, אני שעירה ויש לי כתמים על העור וצלקות והזעת יתר ומשקפיים
אבל עוד איכשהו אנשים שם אמרו לי שאני יפה ונראית טוב( ובעיקר הוא אמר). ועכשיו המראה החיצוני שלי נהיה עוד יותר גרוע, חזרתי מהבי"ח עם כינים ועד שנפתרתי מהם נשר לי המון שיער (הייתה לי נשירה גם לפני כן שנים) אז הסתפרתי קצוץ . אומנם מצאתי פתרון לבעיית הזעת היתר תודה לאל אבל נוצרה לי צלקת באוזן והסתפרתי קצוץ. אני פשוט מרגישה זוועה עם עצמי .
במשך שנים הייתי בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי אבל אני מרגישה שהבעיה שלי אפילו לא פסיכיאטרית וגם הטיפול הפסיכולוגי לא עזר כי לא יכולתי לבד לשנות את הכל, אמא שלי לא מלאה דרישה בסיסית אחת לגידול נורמלי של ילד. ולחשוב שאז עוד היו הזמנים הטובים.
אני מבקשת בעיקר עצה למה לעשות עם האנשים בשכונה ואולי איך לשפר את המראה חיצוני שלי טיפה. ובאופן כללי שלא הכל עוד אבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילת עידוד
רוני פרישוף15/08/2009אלמונית יקרה,
קודם כל - - חיבוק גדול!! מרגישה?!!
את נשמה יפה ומקסימה!
מגיע לך לאהוב את עצמך כמו שאת ולהיות מאושרת.
אני לא רוצה לאמר מה מגיע לכל מי שמעז ללעוג לך או לנצל אותך..
נסי להאמין שהם עושים את זה רק מתוך בורות, חוסר חינוך ופרימיטיביות.
את צעירה, ויש הרבה מסגרות במדינה שיכולות לעזור לך, מבחינה נפשית, חברתית, לימודית ותעסוקתית. בדקי אם מגיע לך "סל שיקום" מהבטיוח הלאומי, אפשר להתחיל משם. תוכלי גם להצטרף למועדון חברתי כלשהו, ברווחה או "אנוש".
בקשר למראה החיצוני, את יכולה להתייעץ עם יועצת יופי בתמרוקיה או מספרה. היא תציע לך קרמים לשיער ואיפור שיתאים לך. בחנויות בגדים לטעמך יהיו מוכרות שישמחו לייעץ. אין אישה מכוערת, רק אישה לא מטופחת.
אני מבינה שיש לך הרבה קשיים ובעיות, אבל נסי לא להתמקד בהם. גלי מה את אוהבת, במה את מוכשרת, וטפחי את זה! הרבה אנשים עם קשיים נפשיים מאד חזקים ביצירה ובביטוי עצמי. בדקי אם מתאים לך לכתוב, לצייר, לפסל. חשבי על תעסוקה או לימודים שבהם תבואי לידי ביטוי.
את אישה צעירה ומגיע לך להנות מקשר זוגי, אהבה ומיניות. בחרי בן-זוג בזהירות ובהדרגה, אחרי שראית שהוא ראוי לאמונך.
למדי איך לשמור על עצמך מפני פגיעה או ניצול לרעה. חשוב שתלמדי לשים גבולות, ולא "לשים" על התנהגות ברברית וטפשית של אנשים.
בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
אלמונית15/08/2009האמת שכבר חשבתי שלא תענו לי כי המצב שאליו נקלעתי די טפשי ודי באשמתי. האמת שיכולתי קרוב לוודאי להמנע ממצב כזה של מגע עם אותו גבר ובכלל פחות לדבר על האשפוזים והבי"ח ההוא
ואז החיים שלי היו נראים אחרת. אני מאמינה שבסופו של דבר השמועות והרכילויות יפסקו מתישהו
ובכלל אני לא בקשר ישיר עם אף אחד מהשכנים וממש "רוח רפאים" בשכונה אז אולי זה לא כזה נורא.
אני רגילה להיות לבד כל החיים ושונאת חברה חוץ מאמא והמשפחה. לגבי התחביבים פעם כתבתי וציירתי קצת ויכול להיות שאני עוד אחזור לזה. וככה גם לגבי הבעיות האסתטיות אני מקפידה מדי פעם להוריד שערות בשעווה ופינצטה ויכול להיות שאני אחסוך כסף ואקנה מכונת גילוח. בכל אופן המצב רוח שלי השתפר מעט. תודה רבה על התשובה והיחס!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעהx12/08/2009
שלום לכולם,
מתארגנת קבוצה לעזרה עצמית במודל 12-הצעדים, אשר מיועדת לגברים הומוסקסואלים אשר החליטו שאינם מעוניינים לחיות על פי הנטייה שלהם.
אין כאן שום הצעה לטיפול, ואף אחד לא מנסה לשנות אף אחד, אלא מדובר בקבוצה בה נוכל לעזור אחד לשני יחד להתמודד עם המצב המשותף שלנו, לשתף בכוחנו נסיוננו ותקוותנו ולהכיר את הכלים שמציעה תוכנית 12 הצעדים להתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות יפה
רוני פרישוף12/08/2009הי נאור,
אני מכבדת את מודעתך ומותירה אותה בפורום.
לצידה, אני מרגישה צורך להביע את דעתי האישית, והיא שכל מיניות היא יפה ולגיטימית, ואין שום צורך להסתירה או להתכחש לה, אלא מתוך לחצים וסנקציות חברתיים, שעלינו כחברה להלחם בהם.
אני מזמינה הומוסקסואליים שמתלבטים לגבי יציאה מהארון, או בכל סוגייה אחרת, לשתף בפורום ולקבל עצה ותמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בבעיהניני11/08/2009
שלחתי שאלה לגבי החברה שלי שסיפרה לי שהיא לסבית.כבר די הבנתי וסיפרתי להורים שלי והכל בסדר.החברה שלי כבר לא בקשר עם הילדה שהיא התנשקה איתה אז עכשיו היא כל הזמן זורקת הערות בנושא של מה שהיא אוהבת בבנות. הסתובבנו יחד ואז היא אמרה שהיא אוהבת סוג מסוים של בנות (אני לא חושבת שאני צריכה לפרט) ושהיא ישנה אצל חברה ושאחות של החברה ישנה בלי חולצה ואז היא "נדלקה" כי גם קודם היא אהבה את איך שהיא נראתה. יום אחד דיברנו ואז היא אמרה שמשעמם לה ואמרתי לה תיכנסי לפורומים ואז הצעתי לה בצחוק ויצא לי סתם נושא חזיות אופנתיות. זה יצא לי סתם ואז היא עשתה מין גרגור כזה וזה גרם לי להרגיש מוזר מאוד. שוב, אני לא ממש אוהבת לדבר עם אנשים על נושאים שקשורים למין ואני לא ממש מרגישה בנוח לרשום מילים כמו התחרמנות ובגלל זה מאוד מאוד קשה לי כשהחברה שלי כל הזמן מזכירה דברים כאלה. לא דיברנו שבועיים בגלל הנושא הזה אז אני מפחדת להעיר לה על זה כי אני לא רוצה שזה ייקרה שוב. בגללה אני כל הזמן חושבת על נושאים כאלה אני מסתכלת על בנות בקליפים והן לבושות בבגדים חשופים ואז אני מרגישה לא בנוח וגם מין הרגשה מוזרה כזאת ואני בכלל לא רוצה בנות ואני כל הזמן חושבת על דברים כמו מה אז אני גם אוהבת בנות אני אוהבת בנים ואני פשוט לא יודעת איך להפסיק את כל זה. בבקשה תעזרו לי אני לגמרי מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות בגיל ההתבגרות
רוני פרישוף12/08/2009הי ניני,
את נשמעת נערה בגיל ההתבגרות.
זהו גיל שבו הגוף משתנה, היצרים המיניים עולים, והכל מאד מציף ומבלבל.
זה טבעי שתתענייני במין, בגוף ובכל מה שקשור לאינטימיות נשית. טבעי גם שתרגישי סקרנית, מוצפת ומבולבלת. זה לא אומר כלום לגבי זהותך המינית, שתלך ותתגבש בשנים הקרובות.
תרשי לעצמך להנות בלי בושה מהמסע הסקרני הזה. חשוב שתשמרי על עצמך וגופך, ותשתפי רק את מי שבאמת קרוב אלייך ויש לך אמון.
שימי לב לא להחשף יותר מדי באינטרנט ולא לתת על עצמך פרטים מזהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "איזה כיף" שאין בכלל חברים...דניאלה11/08/2009
שלום רב,
אני בת 24 עובדת במשרה מלאה. יש לי בעיה שבעבודה אני מעמידה פנים בפני העובדים איתי שיש לי חברים אבל האמת היא שאין לי.
בעבודה, אני כל היום עם אנשים, ושזה לא ייראה כאילו אני סוציופטית או משהו כזה: אני כל היום מחייכת ואני הכי ח'ברמנית, מצחיקה וקולית שם, אבל כשאני באה הבייתה, אני מוצאת את עצמי לגמרי לבד, ללא חברים, ללא בן זוג. ובא לי פשוט למות.
האמת שזוהי אשמתי בלבד. כל פעם הייתי דוחה חברים בתקופות שונות בחיי מסיבות שונות: הייתי נעלבת (גם שלא היה מקום להעלב לטענתם) מהם, הם היו מעצבנים אותי, והייתי מגיעה למצב שהייתי מחליפה חברים כמו גרביים. עד לרגע שבו זה נמאס לי והחלטתי להתבודד. עכשיו, זה לפתע כן מפריע לי.
מפריע לי שכולם יוצאים, מבלים ורק אני גלמודה. עכשיו הם חסרים לי. אבל עכשיו נדמה כי אף אחד לא מעוניין להכיר חברים חדשים, לכל אחד יש את החבורה המגובשת שלו, ולא מעוניין להכניס שחקנים זרים נוספים.
יש לי עבודה מכניסה ומהנה, אבל איכשהו, גם כשניסיתי להפוך את החברים לעבודה ולחברים יותר קרובים, משהו מתפקשש. אין לי רשיון נהיגה, ואני לא יכולה להזמין אותם לצאת לאנשהו, וזה גם לא כל כך נעים "להתעלק" ולבקש לצאת לאנשהו ושגם יסיעו אותי. ואז אין לי כל כך איך לבלות איתם את שעות הפנאי, ואז אי אפשר להפוך את היחסים לקרובים יותר. הם גם לא מעוניינים לבוא אליי, כי הם כבר מיצו את העניין של "לבקר חברים בבית" בכיתה ו'...
ואני מרגישה שאני מתחרפנת. אני לא יכולה להמשיך יותר עם הקיצוניות הזאת במצבי הרוח שלי.
בעבודה, אני הכי ב"היי" בעולם, כיף לי, אני מחייכת מאוזן לאוזן...
ובבית, כשהבדידות משתלטת עליי, או כשאני רואה תמונות שאנשים מעלים לפייסבוק, בים או במסיבה, ורק לי אין תמונות להעלות, אני נכנסת לדיכאון, בכי וכו'.
יש לציין שאני בת יחידה, ולהוריי גם אין חברים. הם אנשים שהדברים האלה לא מעניינים אותם כלל, ולא מבינים למה אני עצובה בכלל...
בא לי כבר להפסיק להעמיד פנים. או שיהיו לי גם חיי חברה מחוץ לעבודה ואז הכל יהיה מעולה, או שגם בעבודה אני אהפוך ל"פרצוף ט' באב" ותוך מספר ימים אני מאמינה שכבר יפטרו אותי...
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
דניאלה12/08/2009דניאלה שלום,
עברה פחות מיממה מאז העלית את שאלתך. כולנו, מנהלי הפורום, אנשי מקצוע עסוקים שעונים על פניותכם בהתנדבות.
המתח שבו את שואלת "למה לא עונים לי", משקף את הפגיעות שלך, הפירוש השלילי שאת מייחסת להיענות או חוסר היענות שאינם על פי ציפיותייך, וגם את האופן שבו את מגיבה.
אולי זה יכול להיות עבורך קצה חוט מדוע את מתקשה באינטראקציות חברתיות, ומתקשה להחזיק קשרים. יחסי אנוש דורשים הרבה סבלנות, יכולת לשאת תסכול ועמימות, קבלת האחר והעצמי כמו שאנחנו, סלחנות וזרימה.
מכיון שהבעייה החברתית שאת מתארת מתמשכת וגורמת לך בדידות וסבל, אני ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להגיע לשורש הבעייה ולפתח מיומנויות חברתיות, קשר ואינטימיות. תוכלי להעזר גם בטיפול קבוצתי, שבו תקבלי פידבק חברתי משמעותי, ותוכלי לחזק את יחסייך הבינאישיים.
בעיקר חשוב שתפתחי תחושת אחריות למצבך, ופחות תתלי אותו בגורמים "חיצוניים" כמו חבורות סגורות, העדר רשיון נהיגה וכיוב'. אני בטוחה ששינוי גישה, פתיחות ומיומנויות חברתיות יעזרו לך למצוא חברים ובן-זוג למרות מכשולים חיצוניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים חברתיים
רוני פרישוף12/08/2009דניאלה שלום,
עברה פחות מיממה מאז העלית את שאלתך. כולנו, מנהלי הפורום, אנשי מקצוע עסוקים שעונים על פניותכם בהתנדבות.
המתח שבו את שואלת "למה לא עונים לי", משקף את הפגיעות שלך, הפירוש השלילי שאת מייחסת להיענות או חוסר היענות שאינם על פי ציפיותייך, וגם את האופן שבו את מגיבה.
אולי זה יכול להיות עבורך קצה חוט מדוע את מתקשה באינטראקציות חברתיות, ומתקשה להחזיק קשרים. יחסי אנוש דורשים הרבה סבלנות, יכולת לשאת תסכול ועמימות, קבלת האחר והעצמי כמו שאנחנו, סלחנות וזרימה.
מכיון שהבעייה החברתית שאת מתארת מתמשכת וגורמת לך בדידות וסבל, אני ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להגיע לשורש הבעייה ולפתח מיומנויות חברתיות, קשר ואינטימיות. תוכלי להעזר גם בטיפול קבוצתי, שבו תקבלי פידבק חברתי משמעותי, ותוכלי לחזק את יחסייך הבינאישיים.
בעיקר חשוב שתפתחי תחושת אחריות למצבך, ופחות תתלי אותו בגורמים "חיצוניים" כמו חבורות סגורות, העדר רשיון נהיגה וכיוב'. אני בטוחה ששינוי גישה, פתיחות ומיומנויות חברתיות יעזרו לך למצוא חברים ובן-זוג למרות מכשולים חיצוניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
מישהי21/08/2009שיתוף קצרצר...
לפני כשנה הייתי עמוסת חברות... יתר חברות.. היו באות אליי הבייתה ,נכנסות לחדר מבלי לדפוק אפילו.
ימי שישי היו אצלי קבוע יושבים עם הורים שלי ואחים שלי מרוב שהרגישו חופשי.
אני גרה בישוב שלא חסרים בו חברה.
עד שהגיע יום ותקופה שנכנסתי למשבר לא קל ופתאום כולם נעלמו..בהתחלה קצת עזרו ותמכו אך אט אט נעלמו להם.
ואני החלטתי פשוט לנתק קשר עם כולם אבל כולם.
היה לי קשה מאוד היו לי יימי שישי של בדידות וכעס עלייהם, מזל שהייתה לי אחותי היחידה שתמכה בי תמיד.
כבאותה התקופה התחלתי ללמוד וצברתי חברה נורא נחמדים במכללה, אך מאוד קשה לי לסמוך על אנשים מאז ומתמיד.
כיום, אחרי שנה החברות הללו אט אט "מנסות לחזור אליי" בכל מיני דרכים. אני מדברת איתם כך כשיוצא לא בהרחבה,ואף מסננת לרוב.
כואב מאוד להיות לבד, אני מבינה ללבך, אך כואב מאוד להיות מוקפת בחבורה של"זאבים".
אני מאמינה בך דניאלה וגם בי שנלמד באמת להאמין באנשים אךף שזה קשה, ולהתקרב, לחייך, להיות ידידותיים יותר.
מאחלת לך שתתחברי לחברים אך חברים טובים! ושיהיה לך בן זוג שרק יסב לך אושר!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכולה להיות חברה שלך אם את רוצה
הייהיי22/08/2009תראי מאמי סתם פתאום נכנסתי אליך וראיתי.
אני יכולה להזדהות איתך בקטע קטן, הייתה לי תקופה וגם עכשיו יש לי תקופה עם החברות שלי שהן מעצבנות אותי או לפעמים מעליבות אותי שאני כל פעם חושבת על זה שאני רוצה לנתק איתן את הקשר, אבל צריך ללמוד לפעמים איפוק.
תראי למשל הייתה לי חברה ממש טובה איזה 9 שנים ופשוט לא הסתדרנו כי כל פעם רבנו ואז אני החלטתי שאני לא רוצה להיות חברה שלה יותר.
אבל תראי יש כמה מצבים אם באמת לא מסתדרים ומעליבים אותך בצדק- ברור שלא כדאי להיות בחברה שלהם.
תראי לפעמים אומרים עדיף חברה אחת מאשר אלף מגעילים. )למרות שזה לא כ"כ קשור).
אבל אל תדאגי בתכלס חברים באים והולכים, בכל מקום בדר"כ מכירים אנשים חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על יחסים ותמיכהאדווה11/08/2009
שלום..הייתי רוצה להתיעץ:אני יוצאת מזה כחודש עם בחור מקסים..יש בינינו חיבור מדהים וכיף לשנינו זה עם זאת...כבר בתחילת הקשר הוא סיפר ממש קצת על כך שאביו חולה במחלה ההיא שכולם מפחדים לומר את שמה..קצת שאלתי מתוך התענינות הוא ענה אבל הבנתי שהוא מעדיף שלא להרחיב כי קשה לו...לפני כמה ימים הוא שפך את ליבו בפניי ולליבי...הוא אמר כמה קשה לו לראותו דועך וסובל...כמה התקווה לא ידועה....כמה קשה פיזית לטפל בו ורגשית להתמודד עם זה...ישבתי ופשוט הקשבתי..חיבקתי...לא ממש ידעתי מה נכון לומר או לעשות....לא אמרתי שיהיה בסדר כי אין לי שמץ מה יהיה....אני בעלת נכות מסוימת אחרת לגמרי תודה לאל..אז ניסיתי להכניס את זה בתור ניסיון להתמודדות בחיים וגם כדי סתם להשחיל את העובדה הזו....
כפי שרשמתי בהתחלה קיימת הרגשה טובה ביניונו,הרגשה של כייף,חיבור,כבוד...אבל אני לא ממש מכירה אותו עד הסוף ואין לי מושג מה לומר,איך לעזור לו...מצד אחד אני רוצה לעזור ולתמוך ומצד שני מפחדת שלא לקחת על עצמי כובע של מטפלת /עוס"ית שאני לא....ומצד אחר רק לתמוך ולהיות גם נאהבת ...אני לא יודעת איך להתמודד עם זה..חשוב שגם נדאג להמשיך לקשר שלנו...אז איך אשלב בין המשך פיתוח הקשר לבין הבנה,תמיכה ולא טיפול?חשוב לציין כי הוא ממש מצא חן בעיני ונראה שגם להיפך ככה שממש חשוב לי לדעת מה הצעדים הטובים ביותר....
(הצעתי לו קב' תמיכה/עוס"ית...)
תודה מראש
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בחבר
רוני פרישוף12/08/2009הי מעיין,
את נשמעת בחורה מקסימה, עדינה ורגישה. התנהגותך, כפי שתארת אותה, נשמעת נכונה ומדוייקת.
את מגלה התעניינות, אך לא לוחצת, מאזינה ומשתפת במינונים נכונים, ובעיקר אוהבת.
אין שום סכנה שתהפכי ל"מטפלת". להפך, אנשים נזקקים לפסיכולוגים, כי חסרו להם ב"חיים האמיתיים" דמויות קשובות ואכפתיות כמוך.
נראה לי שאת קצת חסרת בטחון, ופוחדת לאבד את חברך. חבל, תעבדי על הבטחון העצמי שלך והאמונה שאת טובה כמו שאת, ושיש לך הרבה מה לתת.
יתכן שחברך יעבור קשיים ומשברים, זה לא בהכרח קשור בך, ולא בהכרח תלוי בך ובתגובותייך.
חזק ואמצי, המשיכי להנות מאהבתך ובעיקר רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 מעלות חום נפשיאורי10/08/2009
הצילווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
היום לא נגמר אני מחכה שיבוא כבר מחר ,ומחר לחזור על אותו סיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורי
דניאלה הרץ11/08/2009מה קורה? להצילך ממה? כתוב קצת יותר כדי שאוכל להבין ואולי לעזור. דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "הרעת תנאים" בטיפולMiri10/08/2009
אני מבקשת את עזרתכם ועצתכם בעניין שמציק לי מאד. אני נמצאת בטיפול כשנתיים, ובחצי השנה האחרונה הגעתי למפגשים פעמיים בשבוע למפגש כפול של שעתיים. לאחרונה אני במצב כלכלי גרוע שאינו מאפשר לי טיפול כפול כזה. עברתי לפעם בשבוע, אך המטפל שלי הודיע לי שעלי לחזור לפעמיים בשבוע, אחרת הטיפול אינו אפקטיבי. למעשה הוא העמיד זאת כתנאי להמשך הטיפול. אני עצמי איני מרגישה צורך לפעמיים בשבוע. המצב הנפשי שלי יציב ורגוע וכפי שאמרתי המצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי. בנוסף הוא עומד על כך שהמפגש יתקצר לחצי הזמן וזה דווקא מטריד אותי מאד, כיוון שהקצב הפנימי שלי דורש מפגש ארוך, ובהרגשתי שעה תהיה קצרה מידי. כיוון שהמטפל שלי לא מוכן להתפשר ואלה הם תנאים שלו, אני מרגישה שלמעשה הטיפול הגיע לסיום אלא אם כן אכנע לסחיטה (כך אני מרגישה את זה) וזה מכניס אותי למצוקה גדולה.
בתודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על טיפול
רוני פרישוף10/08/2009שלום מירי,
כפי שכבר כתבתי לך בעבר, לא נוכל להעריך כאן בפורום את התנהלותם המקצועית של מטפלים אחרים או לתת חוות דעת.
אני חוזרת וממליצה לך לפתוח את כל מה שעל ליבך עם המטפל, ולנהל דיאלוג עד שתגיעו לדרך שתשביע את רצונך, או שתבחרי לסיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה רכושנית ותלותית בקשר עם חברהדנה09/08/2009
שלום רב, ואשמח לסיוע.
אני בחורה כבת 30, נשואה די באושר ואמא לילדים. לעיתים קורה לי שאני נקשרת בצורה עזה לאיזו חברה, והקשר נהיה מבחינתי תלותי- אני נהית רכושנית. שואלת כל הזמן איפה את? למה את לא מתקשרת? למה יש לך זמן לכל אחד אחר רק לא לי? ואז אני מאד מתחרטת ומבקשת סליחה. לא מפסיקה לחשוב על החברה הזאת ואפילו לפנטז עליה, אם כי הפסקתי עם הפנטזיות עליה, כדי שזה לא יפגע בנישואים שלי. הרגש שלי עז ונע כל הזמן בין שנאה לקנאה לבין אהבה וחמלה אליה. אני מרגישה מבולבלת וזועמת, רוצה כן להשתחרר מזה שנקשרתי אליה בעבותות. אני יודעת שזה קשור ליחסי עם אימי- אלו יחסים שמעולם לא היו אינטימיים, אלא מנוכרים.
אשמח לתגובתכם ואולי לאיזה תרגיל ראשוני שיוכל לגרום לי להסיט את מחשבותיי ממנה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות עזים בקשרי חברות
רוני פרישוף10/08/2009שלום דנה,
את מתארת צרכים רגשיים עזים וסוערים הקיימים בך, ומופנים כלפי חברה, אשר דמותה משתנה מעת לעת.
העובדה שהדינמיקה הזו התרחשה מספר פעמים כלפי נשים שונות מעידה על כך שמקורם עמוק בעולמך הפנימי, והחברה הנוכחית היא רק מעין "קולב" שעליו את תולה את כל הצרכים, המשאלות, החרדות והפנטזיות העמוקים שלך.
את מציעה, וכנראה צודקת, ששורשי הדברים נעוצים ביחסים האמביוולנטיים עם אימך.
מכיון שהדינמיקה סוערת, משתחזרת שוב ושוב ומפריעה לך בחייך, אני מאד ממליצה לך לחקור את פשרה ומקורה בטיפול נפשי. סביר להניח שמשהו מן הדברים תחושי גם כלפי דמות המטפל/ת, באופן שיזכה להכלה, התבוננות ופתרון.
בינתיים, נסי לפתוח את הדברים לשיחה כנה עם חברתך. דברי איתה בכנות על הדפוסים שלך, שמעי ממנה איך היא מרגישה בעניין, מה היא אוהבת בך וביחסיכן, מה מפריע לה ומה קונקרטית היא מבקשת ממך לשנות בהתנהגותך.
במקביל, נסי להיות מודעת לעצמך ולהכיל ככל האפשר את הציפיות, המשאלות, הקינאה והשליטה. זכרי שאת מהווה מודל לילדייך, נסי להציג להם דוגמא של חברות בוגרת, מאוזנת, לא תלותית ו"נושמת".
יחד עם זאת, עדיף מאד לא להדחיק או לדכא רגשות וצרכים אלו, שהם לגיטימיים ואמיתיים ביותר, אלא להביאם לטיפול. שם מקומם הטוב והנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא גם:
דנה11/08/2009קודם כל תודה מעומק הלב רוני, על התשובה המפורטת והנכונות לעזור.
השאלה היא גם: למה אני כזאת תלותית? למה אני צריכה את האישור שלה ואם אני לא מקבלת אותו אני נכנסת למצב רוח די דכאוני, שדוחף אותי לכעוס עליה ואפילו לרצות לנקום בה? למה נקשרתי בעבותות? בצורה כזאת שאני לא מפסיקה לחשוב עליה??? (לא בקטע רומנטי)
אלו רגשות שאינם מופגנים כלפי חוץ, הילדים שלי לא יודעים מזה ולא יודעים על מערכות היחסים שלי עם אחרים. ולא סובלים ברמה חריגה מהלחצים שלי. יש להם אמא רגילה שמתפקדת די טוב.
באופן כללי כשאני נקשרת כך זה גורם לי בפעם הבאה להיות זהירה, להתחפר מאחורי חומות, וזה נורמאלי כך אני נותנת לאנשים להשתחרר אני מהם והם ממני. אני לא כבולה ברגשותיי כלפיהם. אני יכולה להיפרד מהם, וזה כן קורה לי רוב הזמן, אבל מדי פעם כפי שתארתי לך - מגיעה מישהי ופתאום אין לי שום שליטה ברגשות שלי!!!!! זה מחרפן !! למה זה קורה?
ומנסיון העבר שלי, הזמן שיחלוף יעלים את זה ועמו תחלוף גם המעמסה הכבדה הזאת.
אולי זה גם סבל רגעי שאני צריכה לספוג בסבלנות.
אגב, הכעס שלי נבע מזה גם שהיא לא תמיד הדדית איתי (דיברתי איתה על זה, והיא רק מבקשת שלא אכעס ואתאזר בסבלנות, אבל כן מוצאת זמן לאנשים אחרים. היא מספרת לי על כך!! אז אני חושבת לעצמי אולי עם כל זה שאני כל כך נהנית מהקשר הזה ומרגישה כל כך קשורה, בעבותות, אולי בגלל שזה לא הדדי כמו שאני רוצה- אני צריכה לוותר על הקשר. אם זה יכאב לה גם היא תיזום.
תודה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת ה"למה"
רוני פרישוף14/08/2009הי דנה,
טוב שאת מתבוננת לתוכך, ממיינת רגשות, מחפשת תובנה, מבקשת להבין את שורשי מורכבותך, ולא "נתקעת" עם העלבון והפגיעה.
במסע החיפוש הפנימי הזה הגעת לשלב, שכבר לא ניתן לתת לו מענה הולם דרך התייעצות וירטואלית.
לשאלת ה"למה": "למה אני כזו.." "למה אני מרגישה רגשות כאלו ואחרים" "למה אני מגיבה כך" עשויות להיות אלפי תשובות, ואותן תוכלי לגלות בעזרת מסע טיפולי, או בעזרת דיבור מעמיק ואמיתי עם עצמך.
בעניין הילדים, דעי לך שילדים מאד רגישים, "קולטים" מן האוויר, ורואים בך מודל גם בדברים סמויים מן העין. ככל שתעבדי על התלות, הקנאה, הפגיעות והחומות שבך, כך תוכלי להיות שקטה ובטוחה באימהותך.
ומעבר לכך, ביקשת "תרגיל", אז זהו תרגיל לא רע, לנסות להתנהל ביחסים כפי שהיית רוצה ללמד את ילדייך. הרעיון שאנחנו משמשים דוגמא נותן זריקת עידוד להתנהגות שקולה, בוגרת ומאוזנת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)