פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שונא את החגים!!! הבדידות גומרת אותי
    yesican
    01/10/2012

ואני מרגיש שאין לי למי לפנות כי אני לא רוצה להדאיג את המשפחה שלי, שכבר חוותה התאבדות של אמא שלי ז"ל בגלל דיכאון.
    ביום אין לי אנרגיות לכלום. רק קצת מול המחשב או הטלוויזיה. בקושי אוכל ומעשן בשרשרת.
    בלילה אני קצת יותר "חי", אבל גם זה לא להיט.

אני בטיפול כבר שנים, בתחילה בגלל התקפי חרדה אבל עכשיו גם בגלל דיכאון. אני על כדורים והכול, ונפגש עם פסיכולוג ופסיכיאטר.
    אבל זה לא מספיק. הדיכאון פשוט יותר חזק מהכול.

הרגשתי צורך להשתפך פה ולהוציא דברים מהלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שונא את החגים!!! הבדידות גומרת אותי - תגובה

שרון לויט
    02/10/2012

שלום לך,
    צר לי לשמוע שאתה מרגיש בדידות ודיכאון, וזאת למרות שאתה נמצא בטיפול כבר זמן רב. למעשה, נטילת תרופות והגעה לפגישות עם הפסיכולוג, פעמים רבות אינם מספיקים כדי להשיג הקלה של ממש בתחושות הדיכאון, וכמובן שגם בבדידות. מציאת פעילויות מעניינות לעסוק בהן, או כל דבר שיפעיל אותך מעבר לישיבה וצפייה בטלוויזיה, יכולה לעזור מאוד, בעיקר פעולות שכרוכות במפגש עם אנשים אחרים. בטיפול התנהגותי, זוהי אחת הטכניקות היעילות יותר שבהן משתמשים. והרי זה הגיוני שאדם שנמצא לבדו יחוש בדידות, ואדם שנמצא בחברת אנשים אחרים יחוש פחות בדידות (או לא יחוש אותה כלל). בנוסף, פעילות גופנית, או פעילות שכרוכה בתזוזה מתמדת של הגוף, עוזרת מאוד להקל תחושות של דיכאון. מאידך, ישיבה בבית בחוסר מעש רק מעצימה את התחושות הללו.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון לויט

yesican
    04/10/2012

תודה רבה על התגובה והרצון לסייע.
    מקווה שאצליח ליישם את מה שרשמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי yesican

סה"ר תמיכה
    04/10/2012

אני מניחה שזה לא פשוט בשבילך להחזיק את הרגשות האלה בבטן, כדי לא להכאיב עוד יותר למשפחה. הדיכאון שאתה נאבק בו בכל מיני אמצעים- נראה שהוא מצליח כל הזמן לנצח, ואתה מותש כבר מהמאבק השקט הזה שמכלה את כל הכוחות שלך.....

ואולי אתה מרגיש שאפילו לצעוק לעולם שידע שאתה נגמר פה - לוקח ממך כוחות. זה יכול להכניס אותך למעגל כזה שכולא אותך בתוך הבדידות...
    דווקא באינטרנט לפעמים יותר קל להיות מוקף בחברה, ולסמן שאתה כאן.

אז אם זה מתאים לך, אתה יכול לבוא לצ'ט של סה"ר (סיוע והקשבה ברשת). אנחנו שם בשביל להיות אוזן קשבת, בכל ערב, ואתה מוזמן... אני חושבת שזה יתאים לעצה שנתנה לך מנהלת הפורום - לנסות לשבור את הלבד הזה, לצאת מהבית, אפילו באופן וירטואלי, ולמצוא פרטנר לשפוך בפניו את הלב...
    מקווה שתבוא,
    שלך
    מתנדבת סה"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתנדבת סה"ר

yesican
    04/10/2012

היי,
    תודה על ההודעה החמה ועל הרצון לסייע.
    אני בהחלט איעזר בסה"ר,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    רונן
    01/10/2012

שלום,
    אני בן 28, בן לאם חד הורית (אבי עזב את הבית כשהייתי בן 6), ואני מאובחן כסובל
    מחרדת נטישה. אני מרגיש ננטש ע"י בחורה איתה נהלתי קשר של חצי (למרות שאני יזמתי את הפרידה), וננטש גם ע"י מקום העבודה שלי בשנים האחרונות.
    הדבר גורם לי לחרדות ופחדים, חוסר בטחון עמוק וחוסר חשק לעשות דברים בסיסיים.
    אני מתכוון להתחיל פגישות עם פסיכולוג אך רציתי לדעת אילו תרופות מומלצות לאדם במצבי, בעיקר לחרדת הנטישה והחוסר בטחון.
    ניסיתי רמוטיב אך הכדור מכיל לקטוז ואני רגיש לזה וממילא הכדור לא היה מספיק אפקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

שרון לויט
    01/10/2012

היי רונן,
    כדאי לפנות לפסיכיאטר, אשר יתאים לך את התרופה או התרופות שיעזרו להשיג הקלה בחרדה לטווח הארוך. אכן, חלק מהתרופות מכילות לקטוז. לדעתי ומניסיוני, פסיכיאטר כנראה יציע לך טיפול בתרופות מקבוצת ה- SSRIs, שהן תרופות המשמשות לטיפול בחרדה ודיכאון בטווח הארוך, כגון ציפרלקס, סרוקסט ודומותיהן. יש לציין, כי תרופות לטיפול בחרדה משמשות עבור כל סוגי החרדה, בלי קשר למושא הפחד.
    חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש חונק בגרון
    ריקי
    29/09/2012

בת 48 מזה זמן רב אני סובלת מהרגשה של גוש חונק בגרון,הגוש מתלווה אליי לכל מקום ובזמן האחרון קשה לי גם לנשום איתו הייתי בטיפולים אלטרנטיביים בדיקור סיני באן אל פי ושום דבר לא עזר הגוש החונק גורם לי להתקפי חרדה קשים, פניתי לפסיכיאטר שנתן ציפרלקס 20 מג ווליום לתקופת הסתגלות,הציפרלקס הפחית לי את התקפי החרדה אבל לא את הגוש החונק,אם מישהו סבל מבעיה כזו אולי יכול לעזור לי בבקשה אני נורא סובלת ולא יוצרת מהבית

לקביעת תור
    סגירה
    גוש חונק בגרון

הוספת תגובה

• גוש חונק בגרון - תגובה

שרון לויט
    29/09/2012

היי ריקי,
    הייתי ממליצה להיבדק קודם כל אצל רופא אף אוזן גרון, או רופא אחר שיכול לבדוק אותך פיזית ולמצוא, אולי, מקור גופני לקשיי הנשימה. אם תעברי את כל הבדיקות הגופניות הדרושות ולא תימצא סיבה חיצונית לתחושה שלך, ניתן לנסות להקל על ההרגשה באמצעות טכניקות של עבודה עם הגוף והרפיה. ניתן ללמוד טכניקות הרפיה, למשל, בטיפול קוגניטיבי- התנהגותי או בסוגים אחרים של פסיכותרפיה שמשלבים בין הטיפול בגוף ובנפש.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש חונק בגרון-המשך

ריקי
    29/09/2012

היי שרון, נבדקתי אצל רופא א.א.ג. והבדיקות תקינות מין גוש חנק חוסם מעבר של אוכל ושתייה וקושי לנשום שמוביל להתקף חרדה מקשה על בליעת רוק מיואשת בא לי למות מה אני יכולה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש חונק בגרון-המשך - תגובה

שרון לויט
    30/09/2012

היי ריקי,
    יש לוודא שביררת בוודאות את הסיבה לגוש. אם אין שום ספק שהסיבה היא נפשית ולא רפואית, קראי את התגובה שכתכתי לך למעלה, לגבי פסיכותרפיה ותרגילי הרפיה.
    חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ריקי, אני סובלת מאותה בעיה

מורן
    28/08/2015

שלום ריקי, אני סובלת מאותה בעיה כבר שנתיים וחצי
    עברתי את כל הבדיקות הגופניות

האם מצבך השתנה לטובה מאז?
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך תופעה כזאת נקראת ?
    אלינור
    29/09/2012

האם יש שם פסיכולוגי ספציפי להתמודדות כזאת עם רגשות קשים (קנאה, דיכאון וחרדה) של אדם מבוגר (אישה או גבר) מאוד שלא נהנה בנעורים בזוגיות, בלי ניסיון, ועכשיו רוצה נעורים.
    אישה שמאז שהיא בת 40 נכנסה לדיכאון על רקע תסכול שבנעוריה היא היתה דתיה, התנזרה ממין, והתחילה אצלה קינאה לנערות צעירות, רצתה להיות נערה צעירה, אבל היא הזדקנה והרצון להיות נערה צעירה עם גברים צעירים הלך הולך והורס אותה.
    אז בגיל 60, אחרי טיפולים נפשיים של עשרים שנה של טיפולים תרופתיים ושיחות שלא עזרו, היא הולכת ומשלמת לגברים צעירים כדי שהם יאהבו אותה כי בעיניה אהבתו של גבר בן 30 לא שווה. היא רוצה להרגיש נאהבת על ידי גבר בן 20 כי אהבתו שווה יותר.
    נהוג לחשוב שהמבוגרת רוצה להעלות לעצמה את האגו. אבל נניח שזו לא הסיבה, ויחסים רומנטיים (לאו דווקא מיניים כי מספיק לה שיש לה זוגיות עם צעיר והעיקר שהוא יאהב אותה כאישה שלו ויהיה נאמן לה) הם הדבר החשוב לה, אז איך ההתמודדות שלה עם התסכול שאיננה יכולה להיראות נערה צעירה ולהיות נאהבת על ידי גברים צעירים, איך ההתמודדות שלה עם התסכול הזה נקרא בשפה הפסיכולוגית. אם אפשר שם ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה
    איך תופעה כזאת נקראת ?

הוספת תגובה

• איך תופעה כזאת נקראת ? - תגובה

שרון לויט
    29/09/2012

היי ורדה,
    בפסיכולוגיה נהוג לתת שמות לרגשות (למשל: עצב, פחד, כעס) או לבעיות נפשיות (דיכאון, הפרעות חרדה). קיימים מעט שמות לתיאור התנהגויות, למשל: הימנעות, התנהגות כפייתית. לגבי רוב ההתנהגויות, בדרך כלל נהוג פשוט לתאר אותן בכמה משפטים כפי שאת תיארת, כאשר להתנהגויות מסוג זה אין שם ספציפי. את הרגשות שאת מייחסת לתופעה תיארת ונתת להם שמות, וכן את המחשבות והאמונות שלדעתך הן הסיבה לבעיה. מאחר שלא מדובר בפתולוגיה, כלומר בהפרעה פסיכיאטרית מוכרת, אין שם שמאחד את המחשבות, הרגשות וההתנהגויות האלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך כדורי שינה?
    רועי
    28/09/2012

היי,

קיבלתי מרשם לרסיטל ושעה אחרי שלקחתי את הכדור הראשון - בבוקר - גל של עייפות הכריע אותי. האם אפשר לקחת אותו לפני השינה, והאם זה בכלל משנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מי צריך כדורי שינה?

הוספת תגובה

• מי צריך כדורי שינה? - תגובה

שרון לויט
    28/09/2012

היי רועי,
    באופן כללי, אין מניעה לשנות את שעת נטילתה של תרופה זו או אחרת, אך יש ליידע את הרופא המטפל. מבחינת עירנות ושינה, זה יכול להיות מאוד משמעותי, ותרופות רבות מומלצות לנטילה בשעות הערב מהסיבה הזו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ דחוף!
    לירון
    25/09/2012

שלום, אני משוחרר די טרי משירות צבאי סדיר, בערך שנה הייתי בשירות קרבי אך מאז השיחרור אני סובל מחרדות קשות מהצבא, אני גם משרת בשירות מילואים וכמו כן קיבלתי כבר כמה פעמים זימון למילואים אך בגלל שזו שנה ראשונה כל פעם דחיתי את זה אני בחרדות קשות ולא מסוגל להשלים עם העובדה שאני צריך ללכת עם הצבא, המחשבות מלוות אותי ביום יום וגורמות לי להרבה תיסכולים ומפריעות לי בתיפקוד היום יומי, לפני כמה ימים הגעתי למצב של הרטבה במיטה בלילה, התייעצתי עם בני המשפחה ואמרו לי שאני חייב לקבל פטור משירות מילואים ושזה לא יכול להימשך ככה. מה עליי לעשות? האם חוות דעת מפסיכיאטר תעזור לי לקבל את הפטור? שבעצם את החוות דעת אני אביא לגורם צבאי וכך העיניין יתגלגל לגורמים הנכונים?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ דחוף!

הוספת תגובה

• יעוץ דחוף! - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/09/2012

לירון שלום,

כן, בהחלט. חוות דעת פסיכיאטרית יכולה לעזור.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה
    לורי59
    25/09/2012

ניסיתי ולא מצאתי אני גרה בקרית אונו תודה לך

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה

הוספת תגובה

• קבוצה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/09/2012

נסי לצלצל ללשכה של הפסיכיאטר המחוזי. נסי לברר דרכם.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    לורי59
    24/09/2012

אני בת 60 מחפשת קבוצות תמיכה לנשים בגילי שחוו דיכאון אני אלמנה

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    25/09/2012

שלום לך,

נסי לברר במרפאה לבריאות הנפש ששייכת לאזור בו את גרה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    מ
    23/09/2012

שלום,אני חייבת להחליט לגבי המשך והרופאה בשיבה...היא לא חשבה על רמוטיב נגד דכאון(ולדעתי שום כדור לא יתמודד עם צרות רבות שיש לי כיום,אבל איך להקל?) אלא אפקסור.שתופעות לוואי היו נוראיות אחרי כמה שעות והצלחתי להחזיק רק 3 כדורים.אז אמרנו שאנסה רמוטיב כי הוא "קל".בעבר ניסיתי תרופות שהן גם נגד דכאון וגם לבעלי הק"ר וניסיתי למטרה השניה.לא הצלחתי לסבול שום תרופה בגלל תופעות לוואי(וניסיתי עד חודשיים).לגבי רמוטיב-מסיימת חבילה של 60 כאשר שבוע ראשון נטלתי פעם ביום ואחרי פעמיים.לא מרגישה שום סימן.מדגישה שהמציאות פשוט קובעת.הכל רע(כולל אופי של חצי כוס הריקה).אם להמשיך צריך להמציא דחוף מרשם כי יש חגים.ולמה בעצם?אם לא-האם פשוט להפסיק כי הייתי מעדיפה לרדת בהדרגה,אבל לא נשארה כמות.להתחיל להפסיק קודם לא רציתי כי נתתי לזה צ'אנס.גם פה רשומות תופעות לוואי שאין לי מושג אם זה מהתרופה או גיל מעבר או מי יודע מה...גם גיל מעבר כתוב שגורם לדכאון,פשוט להרים ידיים:-(.

הוסף תגובה פתיחה בעמוד נפרד הדפס

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• אפשר גם לי לענות-תודה

מ
    27/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

שרון לויט
    27/09/2012

שלום לך,
    הפסקת התרופה צריכה להיעשות רק בתיאום עם הרופאה המטפלת, מאחר שמדובר בתרופה לכל דבר, וייתכן שיופיעו תסמיני גמילה. בנוסף, צריך לזכור שאם מנסים טיפול תרופתי מסוים, צריך לתת לו זמן כדי לבחון את השפעתו המלאה, ולכל תרופה הזמן המומלץ עבורה. ידוע לי שאת הרמוטיב מומלץ ליטול כ-12 שבועות לפני שקובעים עובדות, אך עדיף להתייעץ עם הרופאה. אם קשה לך לשאת את תופעות הלוואי של טיפול תרופתי, כדאי לנסות גם טיפולים אחרים- כגון טיפול פסיכולוגי, רצוי בגישה קוגניטיבית התנהגותית. כמו- כן, פעילות גופנית יכולה להועיל מאוד לשיפור מצב הרוח. בנוסף, ניתן לנסות תוספי תזונה כגון אומגה 3, שאין להם שום תופעות לוואי- אם לא יועיל, לא יזיק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 12שבועות?אז למה שירשמו בעלון שבועים

מ
    27/09/2012

ברור שעדיף רופא.מה לעשות שרופאה אחת בשיבה והשניה(משפחה) לא הכינה מרשם נוסף.הייתי יודעת על 12 שבועות...הייתי מבקשת הרבה לנפי שזה נגמר.
    רמוטיב עוד ממש נסבל.לעומת אפקסור,ציפרלקס שזה סיוט.
    וברור שהכי טוב לבטל מקור הדכאון.כמו תיק בית משפט...הלוואי וזה היה אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 12שבועות?אז למה שירשמו בעלון שבועים - תגובה

שרון לויט
    27/09/2012

במקרים רבים זה אכן אפשרי- לא הייתי קוראת לזה "לבטל" את מקור הדיכאון, מאחר שאי אפשר לבטל את הסיבה לכך שהדיכאון פרץ מלכתחילה, אך אפשר להגיע לשיפור ניכר בסימפטומים גם באמצעים שאינם תרופתיים. לגבי הרמוטיב, כנראה שהכוונה היא שההשפעה מתחילה להיות מורגשת לאחר שבועיים, אך מלוא ההשפעה, כלומר תוצאות אופטימליות, מושגות לאחר 12 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת ציפרלקס ואסטו
    אייל
    23/09/2012

היי,
    בחצי שנה האחרונה אני סובל מהתקפי חרדה ונוטל ציפרלקס 20 מ"ג בהנחיית רופא ופסיכיאטר.
    מטעמי עלויות החלפתי לאסטו 20 מ"ג (הרבה יותר זול מציפרלקס). נאמר לי ע"י הפסיכיאטר שמדובר באותו חומר פעיל ולכן אין סכנה.

ב3 החודשים האחרונים הרגשתי מעולה ואז החלפתי לאסטו. לאחר כמספר ימים לאחר ההחלפה בין הכדורים החלתי להרגיש חרדה שגברה מיום ליום והחזירה אותי למעשה לתקופה קשה יותר מלאה בחרדות ופחדים.

השאלה שלי היא, האם זו הייתה טעות להחליף כדור?
    האם כדאי להחליף בחזרה לציפרלקס או שעדיף לתת לאסטו להשתלב ולא לשגע את הגוף עם החלפות כל הזמן?

אודה לתשובתכם!
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת ציפרלקס ואסטו

הוספת תגובה

• החלפת ציפרלקס ואסטו - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/10/2012

שלום. מדובר באותו חומר פעיל אסציטלופרם. אני ממליצה לדבר עם רופא מטפל. במידה ואתה מרגיש שינוי תחזור לציפרלקס מקורי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ש
    23/09/2012

שלום
    אני בן 39 נשוי באושר עם ילדים אפשר להגיד שלא חסר לי כלום
    אני מטיבעי מאוד דאגן וחרד זה התחיל אצלי עוד בילדות לאחר שאבי חלה בליבו
    אני סובל מידי פעם מפעימות מוקדמות בלב .לאחר בירור רפואי נאמר לי שזה לא מסוכן ולחיות עם זה
    אני חושב בכלל שהפעימות באות ממקור של מתח .
    הבעיה היא שבתקופות שמופעות הפעימות אני נכנס למצב של חוסר מצב רוח וחרדה .אומנם אני לא מראה זאת לילדים אך אשתי מרגישה .אני נוסע למיון בזמן שיש לי פעימות מוקדמות הם מרגיעים אותי שזה שום דבר ושולחים אותי הביתה אך אני כאילו לא רוצה להאמין . הרופא נתן לי ואבן או קלונקס שאקח בתקופות שזה קורה זה קצת עוזר ואני עדיין חושב על זה .יש לציין שכאשר ההפרעות חולפות חוזר המצב רוח ואני אדם חדש
    שאלתי היא האם כדור ממשפחת הSSRI יכול לעזור .הרופא אמר שאני לא צריך שאני סתם היפוכונדר
    מה דעתכם ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

שרון לויט
    23/09/2012

שלום לך,
    תרופה ממשפחת ה- SSRIs לטיפול בחרדה אפילו עדיפה על תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, אותן אתה נוטל. ה- SSRIs עוזרות להקל על חרדה בטווח הארוך, בעוד התרופות שאתה נוטל עוזרות בטווח הקצר בלבד, ובנוסף יש להן השפעות ממכרות, והסבילות עולה ככל שהזמן עובר (צריך להעלות את המינון כדי לקבל את אותו האפקט). הטיפול האופטימלי, בהנחה שאלה אכן התקפי חרדה, הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיכול לתת לך כלים להתמודדות ולפתרון בעית החרדה לצמיתות, גם לאחר הפסקת הטיפול התרופתי. כמובן, ניתן לשלב בין שני הטיפולים. המטרה של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי היא לעזור לך להגיע, תוך זמן קצר, למצב שבו תחיה ללא חרדה וללא תרופות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לוסטרל משפיע על המשקל שלי?
    מבולבלת
    20/09/2012

היי, אשמח לדעת אם יש קשר בין לקיחת לוסטרל 100 מ"ג כבר למעלה משנה, לבין זה שבמהלך זמן זה התחילה לפתע לצוץ לי כרסונית קטנה, אומנם די קטנה אך בהתחשב שאני בדר"כ רזה (לא עליתי במשקל ככה אף פעם) למרות שאני עכשיו כבר בת 36, זה נראה לי פשוט קצת מוזר כי אני גם לא אוכלת מספיק בדר"כ ואני צריכה להזכיר לעצמי לאכול בכלל...אז זה מוזר לי ולא סתם, עכשיו אני פשוט לא רוצה להשמין יתר על המידה, אז מה הקשר?

תודה

חלי

הוספת תגובה

• האם לוסטרל משפיע על המשקל שלי? - תגובה

שרון לויט
    21/09/2012

היי חלי,
    רק אם אכלת יותר בעקבות השימוש בלוסטרל, אפשר להגיד שבדרך עקיפה הוא השפיע על המשקל שלך. התרופה עצמה אינה משפיעה על המשקל. אצל חלק מהאנשים, תרופות מסוימות מגבירות את התיאבון, ובעקבות זאת אוכלים כמויות גדולות יותר, ולכן עולים במשקל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ותחושת נבגדות והשפלה.
    דניאלה
    19/09/2012

הייתי בקשר 4 שנים עם בחור.זאת לא הייתה זוגיות.זאת הייתה סוג של יזיזות (עם הערכה מ-2 הצדדים)הבחור לא התאהב בי אך פיתח רגשות מסויימים.המפגשים היו שבועיים .וחוף מפרידה של חצי שנה היינו בקשר רציף.אני יודעת בוודאות שלא שכב עם אחרות בזמן שהיה איתי.נקשרתי אליו מאוד.ולא יכולתי ללכת למרות שידעתי שזה נדרש.כי אני רווקה. לפני כמה ימים הוא חתך ממני בפתאומיות בשביל בחורה אחרת.גיליתי זאת בעקיפין והוא הודה שכבר התחיל לצאת עם מישהי חדשה ומרגיש התלהבות.הרגשתי שזאת בגידה כי לא יידע אותי על כך.האם זאת נחשבת בגידה?הוא היה נחרץ שלא יהיה ביננו קשר יותר.אני לקחתי זאת קשה. אני מאוד רוצה לשקם את עצמי אך מאז בקושי חיה-קשה לישון..ולתפקד. זה יותר מעצם העלבון והזלזול שלא נפרד ממני יפה. איך את מציעה לי להתמודד עם המצב?הבחור דיבר איתי בשיחת הטלפון האחרונה כאילו שאני זרה לו...ורק רצה להיפטר ממני.האם זו בגידה?איך אין לו רגשות אשם בכלל?לטענתי החליט שהוא רוצה כבר זוגיות וזה לא יהיה איתי.

הוספת תגובה

• דיכאון ותחושת נבגדות והשפלה. - תגובה

שרון לויט
    19/09/2012

היי דניאלה,
    ההגדרה של בגידה תלויה בטיב הקשר שלך עם הבחור. ייתכן שאת רואה את תגובותיו כבגידה והוא לא, מאחר שמבחינתו הוא לא היה איתך בקשר רומנטי, והקשר לא כלל בלעדיות. במקרים כאלה, הדרך היחידה להתגבר ולהשתקם היא לנתק כל קשר עם הבחור, ולהמשיך בחייך בלעדיו. סביר להניח שהדבר יהיה מלווה בתקופת אבל, כפי שמרגישים אחרי פרידה בקשר רומנטי. אולם, תחושת הקושי המלווה את השבועות או החודשים הראשונים תפנה את מקומה לקשרים רומנטיים אמיתיים, שיבואו מאוחר יותר. עלייך להאמין כי את ראויה לקשר אמיתי, עם גבר שיידע להעריך ולכבד אותך. לי אין שום ספק כי את מסוגלת להתאהב בגבר נוסף מלבדו- אך זכרי כי הדבר מותנה בניתוק מוחלט.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורנה
    19/09/2012

שלום רב,
    בתי בת 21, אתמול הבנתי שיש לה חרדות, היא לא מסוגלת לדבר בחברה, משפחה, כשיש הרבה אנשים היא בשקט שלה. בעבודה היא כל הזמן בפחד עד כאבי והתכווצויות בבטן כל הזמן, לפני שהיא יוצאת לעבודה היא כל הזמן מקטרת שהיא לא רוצה ללכת לעבודה, ויש לה עבודה די טובה, כל הזמן בעבודה אומרים לה בואי תשבי איתנו דברי איתנו והיא הולכת לחדר אחר יושבת לבד.
    עכשו היא מחפשת עבודה שבה היא תשב לבד בלי אנשים.
    אז זו חרדה? והאם אפשר לטפל בזה ללא תרופות?
    תודה האמא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שרון לויט
    19/09/2012

היי אורנה,
    הדרך הטובה ביותר לדעת האם זו חרדה, היא לשאול את בתך מה היא מרגישה. אם היא חווה תחושה של חרדה בסיטואציות שהיא נמנעת מהן, ייתכן מאוד שהסימפטומים שלה אכן נובעים מחרדה. כדאי לעשות בדיקות גופניות אצל רופא משפחה כדי לשלול גורמים אחרים פרט לחרדה, וכן לפנות לאיש מקצוע המטפל בחרדה. מומלץ לפנות למטפל העוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיכול להפחית את החרדה באופן משמעותי תוך זמן קצר. בנוסף, ניתן לשלב טיפול תרופתי לחרדה שניתן על ידי פסיכיאטר או רופא המשפחה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפקס- תופעות לוואי
    יוסי
    16/09/2012

בהמלצת פסיכיאטר, התחלתי לקחת ואיפקס לפני ארבעה ימים (75 מ"ג ליום). מיד שהתחלתי לקחת את התרופה, היה לי קושי להירדם בלילה. בכל הלילות מאז שלקחתי את התרופה כמעט ולא הצלחתי לישון. אני מרגיש שהמתח הכללי שהרגשתי לפני שלקחתי את התרופה רק התגברו. האם אלו תופעות לוואי רגילות? האם כדאי לי לקחת את התרופה בבוקר ולא בערב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ואיפקס- תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תשובה

דן
    27/09/2012

מכיוון שאני שם לב שלא עונים פה וזה מטריף אני ינסה לענות לך על השאלה-

הייתי מטופל שנה בויפאקס בדיוק כמוך גם אותו מינון

לא היו לי אותן תופעות לוואי אבל היה לוקח לי המון זמן לגמור והייתי עם תחשות מוזרות הרבה זמן, תבדוק את זה עם הרופא\פסיכיאטר הכל הם אמורים לדעת בקשר לתופעות תאמין לי.

דבר שני- לוקח למוח\ולגוף כ3 שבועות להתרגל לתרופה ולכן טבעי שתתקשה לישון שתהיה חרד שתהייה לחוץ, זה נורמאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפקס- תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    09/10/2012

שלום. קודם כל השפעה של ויאפקס מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 -8שבועות .
    יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בתרופה בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. מומלץ לקחת תרופה בשעות הבוקר .
    בנוסף, חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר בהתמודדות עם דיכאון וחרדה - היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן גם לשלב CBT עם ביופידבק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה