מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבה לא הגיוניתאפרת06/06/2012
יש לי ילדה בבית והכל טוב ויפה איתה ולא עברתי איתה דכאון אחרי לידה אלא ההפך.
נולד לי לפני שנה בן ויש לי כל הזמן מחשבה שלא עוזבת אותי שאני רואה אותו שאולי הוא גלגול נשמות של מישהו שהכרתי שנפטר צעיר וזה מפחיד אותי.
עלתה לי המחשבה המגוחכת הזאת בהריון ומאז לא עוזבת אותי ופשוט הורסת לי את החיים אני לא מצליחה באמת להנות עם הילד ומה שקשה שזאת בעיה שאני לא רואה איך היא יכולה לעבור כי זה הילד שלי שכל הזמן אני רואה אותו.
לקחתי כדורים כמעט שנה והיה יותר טוב אבל עדיין הפכתי מבן אדם שלא הפסיק לחייך לבן אדם עצוב.
מה אפשר לעשות כדי להנות מהבן החמוד שלי ולהוציא לגמרי את המחשבה הלא הגיונית הזאת מהראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבה לא הגיונית - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל06/06/2012אפרת שלום,
לא ברור לי האם כעת את מטופלת תרופתית. בכל אופן, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן גם לשלב ביופידבק. במהלך הטיפול הקוגניטיבי תלמדי כלים של תגובות נכונות למחשבות וגם כיצד לא להגיב, להתעלם מהמידות הטורדניות. כלים אלה מביאות להכחדתן של המחשבות הטורדניות. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה לא הגיונית - תגובה
שרון לויט06/06/2012היי אפרת,
לדעתי כדאי לפנות לאבחון וטיפול אצל מטפל קוגניטיבי- התנהגותי או פסיכיאטר. קודם כל, יש לאבחן האם מדובר במחשבה אובססיבית טהורה או במחשבה בעלת מרכיב פסיכוטי (תלוי בשאלה עד כמה את מאמינה שהמחשבה הזו מציאותית). אם מדובר במחשבה אובססיבית, ניתן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שישפר את המצב תוך זמן קצר. הדבר הכי חשוב לזכור הוא, שאין טעם לנסות להילחם במחשבות, אלא לקבל אותן ואפילו לנסות "לחשוב אותן בכוונה". זהו הבסיס של הטיפול, ובסופו של דבר מה שגורם למוח להתעייף מהמחשבה ולהפסיק באופן טבעי לחשוב אותה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהתעלפות.אניני03/06/2012
שלום, אני בת 17.5 כתבתי כאן כמה פעמים - בעבר סבלתי מהתקפי חרדה אך למזלי הבנתי שהכל בראש - הכנסתי לעצמי לראש שאני היפוכונדרית התחלתי להאמין בזה והיו לי התקפי חרדה. קראתי המון מאמרים וכתבות על חרדות ודרך טיפול . בהתחלה למדתי לשלוט על ההתקפים ולזהות מתי הם באים - לעצור את המחשבה שגורמת לחרדה ולהרגע . והיה התקף חרדה אחד שאחריו קמתי ואמרתי לעצמי שאני לא מוכנה שזה ינהל אותו - קראתי מדריכים ופשוט עצרתי את זה בעצמי ! אני מאוד גאה בעצמי שהצלחתי לצאת מזה - כבר כמה חודשים טובים שלא היה לי התקף חרדה .
שמתי לב שאני מאוד מפחדת מהתעלפות, ובחיים לא התעלפתי! בנוסף אני גם מפחדת להקיא. ולכן כל פעם שאני חשה חולשה או סחרור אני נכנסת ללחץ ופחד.
אני מפחדת לקרוא מידע על התעלפות כי תמיד כתובים תסמינים ודברם כאלה , ואני מכירה את עצמי- אם אני יחוש משהו דומה לתסמינים שקראתי אני אכנס ללחץ וחרדה ולכן אני בורחת מכל מידע אפשרי שקשור להתעלפות (חוץ מזה שזה נגרם בגלל לחץ דם נמוך) בראש שלי אני חושבת שאפשר להתעלף סתם ללא סיבה או משהו דומה ולכן כל פעם שאני חשה סחרור או חולשה אני נכנסת ללחץ. הייה לי לא מזמן צו ראשון ולכן עשיתי מלא מלא בדיקות רפואיות וכל הרופאים אמרו לי שאני בריאה לחלוטין (אני עדיין עובדת על להאמין לזה כי תמיד יש את הפחד שיש איזה מחלה שלא מגלים חחח) בקיצור כשקראתי באחד המאמרים שאי אפשר להתעלף בגלל התקף חרדה מאוד נרגעתי והפסקתי לפחד מהתקפי החרדה וזה גם מה שעזר לי להפסיק אותם.
מה אפשר לעשות עם הפחד מהתעלפות ? האם לקרוא מידע מהאינטרנט ? אני מפחדת שאחרי האקרא מידע אני אתחיל לשים לב לתחושות שלי יותר ולהלחץ מכל תחושה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהתעלפות. - תגובה
שרון לויט03/06/2012שלום לך,
קודם כל, כל הכבוד על התהליך שעשית לבד, ועל הדרך שבה הצלחת לעזור לעצמך להתגבר על חלק מהבעיה שלך. לדעתי, חלק מהבעיה עדיין קיים, והוא מתבטא בסימפטומים שתיארת- חרדה מפני התעלפות והקאה. אפשר לשייך זאת לאותה בעיה שציינת שהפריעה לך. אגב, לא בטוח שזו היפוכונדריה- ייתכן שאפשר לשייך את כל הסימפטומים להפרעת פאניקה. בדומה ללימוד העצמי שעשית לגבי התקפי חרדה, ניתן ללמוד לגבי התעלפות והקאה. אולם, כמו שאמרת, לא בטוח שהחיפוש העצמי של מידע יוביל אותך בדרך הנכונה- יש לרכוש את המידע בצורה שתגרום לך להשכיל ולהפחית חרדה מן הסיטואציות הללו, ולא להעלות אותה. יש אפשרות לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, בו המטפל יספק לך את ההסבר הנאות לגבי הקאה והתעלפות, באילו סיטואציות התופעות הללו קורות, באילו לא, ומה הפונקציונליות שלהן לגוף. בנוסף, המטפל יכול לעבוד איתך על המחשבות הקטסטרופליות שקשורות לסיטואציות האלה- מה כל כך נורא באפשרות שיתרחשו, והאם זה באמת נורא כל כך. ניתן למצוא את המידע גם בספרי עזרה עצמית שעוסקים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, אך ייתכן שזה אינו מספיק ושיש להיעזר גם במטפל, שידריך, ירגיע וינחה אותך בתהליך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמ03/06/2012
אני לוקחת ציפרלקס כבר חצי שנה בערך, כרגע על 20 מיליגרם. אני כל הזמן עולה במשקל,לא משנה כמה מעט אני אוכלת,לא אוכלת ממתקים,לא אוכלת לחם,לא שותה שתייה ממותקת,אני כל הזמן עולה במשקל.
האם הכדור לא מתאים לי? יש לציין שבדיקה בבלוטת התריס יצאה תקינה.
האם הכדורים הפסיכיאטרים הרסו לי את חילוף החומרים?
תמיד הייתי רזונת ופתאום יש לי נטייה להשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן05/06/2012שלום. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית. השמנה עם ציפרלקס הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. תדברי עם רופא שלך.
חשוב לעשות פעילות גופנית .
בהצלחה
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן05/06/2012שלום. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית. השמנה עם ציפרלקס הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'. תדברי עם רופא שלך.
בהצלחה
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמוטי31/05/2012
שלום לכולם אני בן 29 סובל מהפרעת חרדה כללית אם מאפיינים כפייתים ניסיתי הרבה תרופות :ציפרלקס לוסטראל ויפאק איקסל פרוזאק וכלום לא עוזר אני תמיד מפסיק אותם בגלל תופעות לוואי קשות במערכת המינית ובחוסר יעילות ....הזדמן לי לעשן מריחואנה כדי לראות ולנסות למצוא פיתרון למצבי והצמח מאוד עזר לי עזר לי לישון טוב להיות רגוע ושלוו והפחית את החרדה בצורה שראיתי אור בקצה המנהרה השימושים בצמח היו לתקופה קצרה מכוון שאני לא רוצה להיות עובר חוק וגם תחושת הסוטול לא מתאימה לי והייתי רוצה להישאר מפוקס...היום קראתי בעיתונות ובאינטרנט שפיתחו צמח קנאביס ללא תופעות ההיי והסוטול הצליחו לבודד את החומר שנקרא THC ורמת חומר CBD הועלתה מה שאומר שהחומר שעוצמתו מרוכזת יש לו תכונות מפחיתות חרדה וכו שאלתי היא מה לדעתכם אני יכול לעשות על מנת לקבל או לפחות לנסות להוציא רשיו האם יש לכם מושג מי יכול לעזור לי מכירים פסיכיאטר שיכול ללוות אותי בתהליך בתודה מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
שרון לויט31/05/2012היי מוטי,
ניתן לפנות לפסיכיאטר ולבקש את הטיפול, אך השגת האישור אינה קלה כלל וכלל, מאחר שקיים בקרב הרופאים חשש משימוש לרעה (abuse) בחומר. מניסיוני, רופאים מאשרים את הטיפול בדרך כלל עבור PTSD כרוני (במידה שתרופות אחרות לא עוזרות), או מחלות פיזיות כגון כאב כרוני או סרטן. קשה לי להאמין שיאשרו גם עבור הבעיה ממנה אתה סובל. מה גם, שניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי (קוגניטיבי התנהגותי) שיכול לעזור בצורה משמעותית. אתה יכול בכל זאת לנסות אצל הפסיכיאטר שלך או פסיכיאטר אחר, בתואנה שתרופות אחרות לא עוזרות. להערכתי, אין פסיכיאטר ספציפי שקל יותר להשיג דרכו את האישור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מראיון עבודה ודינמיקות קבוצתישי30/05/2012
שלום! אני בן 28 סיימתי תואר ראשון,והגיע הזמן למצוא עבודה טובה ורצינית. אך ככל שאני מרגיש את הלחץ למצוא עבודה ומקום חדש אני נלחץ יותר ויותר ( אני עובד כ-5 שנים באותו המקום והגיע הזמן לעזוב). הייתי בראיונות וכן גם בדינמיקה קבוצתית, אך מפעם לפעם אני חרד יותר ויותר עד שהתחלתי לבטל כל עבודה שכרוכה בדינמיקה קבוצתית. אין לי בעיות חברותיות, אני מתחבב בקלות ונראה טוב זה רק הראש שלי שמטריד אותי.המצב מעקב אותי להיתקדם וככל שאיש יותר לחץ מהבית, חברים לזוז קדימה אני לצערי הולך אחורה... מה עליי לעשות כדי להיתגבר על המכשול הזה.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מראיון עבודה ודינמיקות קבוצתי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2012היי שי,
אני שומעת שאתה מודע חכך שהמחסום שלך נובע מהמחשבות שעוברות בראשך, מהשיח הפנימי בינך לבין עצמך. כפי שאתה מתאר הינך חביב ונחמד לאנשים ולא סובל מחרדה חברתית. לכן, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב היא לאזן את המחשבות. כלים של שליטה במחשבות ניתן ללמוד הפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן גם לשלב ביופידבק על מנת ללמוד לשלט בתגובות הפיזיולוגיות של הגוף למצבים המעוררים חרדה. חשוב לי לציין גם שנמנעות ממצבים המעוררים חרדה מעצמים ומקבעים את החרדה. לכן, חשוב לקבל את הטיפול הנכון על מנת לא לקבע את החרדה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כאן לא שםמתוסבכת28/05/2012
נראה לי שאני באיזשהו דיכאון
עוד לפני שאני קמה בבוקר אני בחוסר חשק לקום לשגרת היום שלי
גם דברים שבעבר יותר אהבתי והעניקו לי סיפוק עכשיו אני הולכת רק כי כבר לא נעים לא להגיע
אני חושבת לעזוב את הלימודים ולעבור למשהו אחר וביינתים אני הולכת אבל לא משקיעה ואין לי רצון לעשות את המטלות ,ובימים כמו היום מעדיפה לדחות עד כמה שניתן את ההליכה ללימודים ואם היה אפשר הייתי נשארת בבית
אני קמה וישר תוקפות אותי מחשבות שנאה והאשמות לאקס למרות שעברה כבר שנה וכמה חודשים מאז הפרידה אני עדין מאשימה אותו בהרבה דברים ולא מבינה איך סבלתי אותו כ"כ הרבה זמן
אני יודעת שכדאי לעבור את האידיוט שיצאתי איתו אני צריכה להתאהב באחר וכך משקיעה יותר מדי אנרגיות בלחפש אחר
הייתי מעדיפה להישאר במיטה לא לעשות כלום ומתישהו לקרוא להעביר את הזמן שלי בקריאה אולי מתישהו ללכת להוציא את העצבים בספורט.
גם מהחברים אני מתוסכלת מרגיש לי שאני לא מספיק חשובה ומעניינת עבורם ושהם מעדיפים להיות עם אחרים ולא איתי ,מרגיש לי שאני בעיקר מתעסקת במה שקורה איתי בחברויות האלה ופחות מעניין אותי מה קורה אצלם וזו לא הדרך לחברות
אני בעיקר רוצה לבלות עם חברים אבל זה קורה פחות מדי
אני כמעט במחשבה פשוט לוותר גם על היום הזה פשוט לא בא לי על כל זה
איך אני מפסיקה את המחשבות האובססיביות על האקס
אם אני אתחיל לעבוד וללמוד אז אני אכנס לתוך זה אבל פשוט לא בא לי
אני גם חושבת להפסיק איזו מסגרת ששואבת לי זמן ולא תיתן לי את מה שהיא אמורה ללתת בסופו של דבר כי אני צריכה זמן לנוח נמאס לי מהמרוץ הזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן לא שם - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל28/05/2012שלום לך,
אני שומעת שאת נמצאת בתקופה קשה, חסרים לך כוחות ומוטיבציה להמשיך את שגרת חייך. את יודעת מה עליך לעשות אך לא מצליחה להניע את עצמך. כשאת מוותרת לעצמך את מתדרדרת ונחלשת עוד יותר. נסי להלחם, לדחוף את עצמך, להכריח את עצמך למרות שהדבר קשה מאוד. בסופו של בדר המאמץ ישתלם כאשר לא תשקעי בתוך הדיכאון. כלים נוספים להתמודדות יעילה עם המצב ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT. במהלך הטיפול תרכשי מיומנויות של שליטה במחשבות המטרידות, שיטות להגברת האקטיביות ועוד.
חזקי ואמצי,
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לינילי26/05/2012
הי לכם, לי נמאס, אבל ממש. בעלי שקוע בדיכאון שלו כבר שנה שנתיים ואין שום אור בקצה של המנהרה שלו - ושלי... נראה לי כאילו שוהא מתבוסס אם כי לא בהנאה בדיכאון המז'ורי שלו וכל מה שהוא רוצה זה לדבר כל הזמן על איך הוא מרגיש היום לועמת איך שהרגיש אתמול לעומת איך שירגיש מחר... וכל הזמן הוא יושב בכורסה שלו בסלון, עטוף בשמיכה ובוהה בטלויזיה. אין לי כבר סבלנות אליו במיל. אין לי חיים בכלל חוץ מלהסתובב סביבו כל הזמן ולהעניק לו שירותים, כמו לעשות לו קפה, לנקות אחריו כי הוא חדל לעזור במטבח ובבית וכו'. להטות לו אוזן, להעניק לו תמיכה, לדבר איתו...שיעמום המחץ. הוא בן 65 ואני בת 60. גם אני לא בריאה ובכל זאת לא מכופפת את כל הסביבה לפי ההרגשה שלי. לא עושה מהמחלה שלי עניין כזה גדול. האם אני עושה טוב שמתכופת לפני התכתיבים שלו או שמא זה בדיוק מה שתוקע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל27/05/2012שלום לך,
אני שומעת שאת עייפה, מתוסכלת, חסרת אונים מול המצב עם בעלך. אכן כן, לעיתים קרובות ההטיה הטבעית שלנו לעזור לאדם שסובל מדיכאון דווקא מחזקת, מנציחה, מאפשרת ומדרדרת את המצב. רצוי להציב גבולות, להקפיד שבעלך יעשה שברים לבד, בכוחות עצמו. כך הוא יתחזק וגם את תיהי פחות עמוסה. יתכן ושווה לך לעבור הדרכה עם אנשי מקצוע כדי ללמוד חוקי ״עשה ואל תעשה״ בהתמודדות עם בן זוג שסובל מדיכאון.
אני מקווה שבעלך מטופל תרופתית. במידה ולא, פנו להתיעצות עם רופא פסיכיאטר.
חזקי ואמצי
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכולם ..שלום ו..אייל25/05/2012
מאוד אשמח לקבל רעיונות מכם על .. התפתחותי האישית .. >
מאז ומתמיד הרגשתי שייש לי כוחות ויכולות לעשות עם עצמי משהו..
אני לא משתחצן או משהו כזה אבל א יש לי אישיות טובה וחיובית אז רוצה לנצל אותה לקידומי האישי .
מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוין .
ללמוד משהו וכ"ד כמעט שלא בא בחשבון כי יש לי הפרעת ocd כך שמאוד מאוד קשה לי ללמוד לימודים עיוניים
אך אשמח לשמוע כל מיני הצעות מכם .
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכולם ..שלום ו.. - תגובה
אני מאוד ממליצה על עיסוק בספרט. זה תורם לביאות, מפתח, מחזק, אפשר לראות תוצאות של התקדמות וכו׳.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דר
אייל29/05/2012אז מה שאת אומרת ש..הספורט יכול לפתח בי יכולות וכ"ו .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דר - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2012כמובן! לדוגמא, רצי מרטון שמתחילים לרוץ תחילה זמן קצר מאוד ולאט לאט מגדילים את הזמן והמרחק, ככל שממשיכים להתאמן יותר הם מצליחים לרוץ יותר זמן ומרחק יותר גדול עד שמגיעים לריצת המרטון. גם אתה יכול. תבחר תחום שאתה מתחבר אליו ונסה לדבוק בו. אפשר להצטרף לקבוצות השונות: אופניים, שחייה וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
אייל04/06/2012שלום דר אירנה !
אז מה שאת מציעה לי זה שאתאמן..? וכי מה ייצא לי מזה .?
אני דיברתי על התפתחות האישית שלי..> ולכן לא מובן איך זה משתייך לשאלתי . ..
קשה לי מאוד להניע את הגוף .. ולא אוהב ספורט כי זה מאמץ רב .
ומאידך אני מאוד רוצה להרגיש יותר טוב עם מחלות הנפש מהם אני סובל .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל04/06/2012שלום אייל,
התפתחות אישית, שינוי או התקדמות הינם דורשים השקעת מאמץ, עבודה עצמית והתמדה. ספורט זאת רק דוגמה אחת, תבחר תחום שאתה אוהב ותעסוק בו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת מה..
אייל05/06/2012או-קיי דר אירנה ..!
אך איך אני יודע מה אני "אוהב " לעשות .. ?
שאלה ותמיהה זו נובעת מ. כך שאני סובל מהפרעות פסיכיאטריות קשות
למרות שאני מתמודד בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת מה.. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל05/06/2012אייל שלום,
אני מציעה לך להתיעץ עם המטפלים שלך שמכירים אותך ואת מצבך ולדון איתם מה מומלץ לך לעשות בכיוון של התפתחות אישית. באופן כללי, אפשר לנסות דברים שונים ולבחון את עצמך עם אתה מתחבר או לא. אם יש איזה שהוא תחום מסויים שמדבר עליך לך עליו ותתחיל ממנו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה דחוף תודהמירי24/05/2012
שלום.אני בן 20
לפני כשלשה חודשים הופנתי לפסיכיאטרית בעקבות כך שהרגשתי שיש לי תלות בחבר ובאופן כללי
היו לי הרבה הסתפקויות בנושא האמונה שלי באלוקים,נדודי שינה תקופה ארוכה ועוד.הפסיכיאטרית טענה שיש לי אובבסיות ורשמה לי פאקסט שאח"כ הוחלף לפבוקסיל-2 כדורים של 100 מ"ג.בפגישה אחרת היא טענה שהיא מבחינה בהתנהגות שמתאימה להיפו מאניה ורשמה גם ריספונד אחד שהחליף אחד מכדורי הפבוקסיל.לאחר כמה שבועות שהיה בסדר יחסית התחילה אצלי תחושה רעה שקשה לי להסביר,מן חוסר אונים חזק עם פחד ועצבות.עד שלילה אחד ממש הרגשתי שאני לא יכול לשאת את זה יותר התמלאתי בצער יותר ויותר עד שממש הרגשתי שאני עומד להתעלף מרוב הצער. לקחתי אסיוול שבמקרה נשאר אצלי ונרדמתי .לאחר מכן הייתי בדיכאון כמה ימים.בביקור אצל הפסיכיאטרית היא טענה שזה סוג של חרדתיות ואובססיה והעלתה את הפבוקסיל שוב לשניים והחליפה את הריספונד בסוליאן ,והביאה לי ווהבן למקרי חירום.יש לציין שאני משלב בטיפול אישי עם אדם לא מוסמך שנחשב למבין בתחום אך אני מרגיש שהוא לא עזר לי כלל.ולסיכום מאז אני קם כל בוקר עם תחושה נוראית ועכשיו שרוי בדיכאון שאני מאמין שהוא זה שמביא לחולשה כללית ועייפות. אפשר לומר בהחלט שמצבי גרוע בהרבה מלפני שהתחלתי בטיפול. השאלות הם: 1.האם מהתיאור שלי עולה בעיה שונה או שאכן היא צודקת באבחנה שלה?2. האם יש אפשרות להפסיק עם הכדורים או שכבר מאוחר מידי בשלב זה?3. מה הסיכוי שהכדורים לא נכונים? 4. שהם אלו שגרמו לי לתופעות החדשות? (חרדה ודיכאון ) 5.מה היעילות של התחליף הטיבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה דחוף תודה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל27/05/2012מנחם שלום,
אתה שואל שאלות מאוד מורכבות שבלתי אפשרי לענות עליהן דרך הפורום. על מנת לבדוק אבחנה לא מספיק תאור, לצורך זה נדרשת פגישה פגישה עם איש מקצוע. במידה ואתה לא סומך על הרופא שלך פנה לקבלת חוות דעת שניה לרופא אחר. גם בעניין של התאמת התרופות זהו עניין מאוד אינדיווידואלי ומשתנה מאדם לאדם, ממצב למצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאיש אחד23/05/2012
יש לי מידי פעם פחדים מדברים טפשיים... אני מודע להם שאני טפשיים וסביר להניח שאינם הגיוניים ובכל זאת הפחד מהם גורם לי תחושת שיתוק...
למשל קיבלתי טלפון מהעבודה ובגלל שלמעביד יש בעלות עליו אזיי אני חושש שהוא יצוטט לי או פעם יקח לי את הקו ואז יתקשרו אליו אנשים ויפתחו שיחה עם מי שהקו יהיה בבעלותו וזה מישהו מהעבודה.
בתכלס, גם אם זה יקרה אז מה ??? מה כבר ידעו ???? למה אני כה חרד לפרטיות שלי גם אם אין לי מה להסתיר ????? ולמה שזה בכלל יקרה ?????
או למשל אני חרד ממה שאנשים חושבים עליי... למה זה בכלל צריך להיות אכפת לי ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
יתכן ותופעה שאתה יכולות להתאים לחרדה חברתית. אני מציע שתקרא על על חרדה חברתית. יתכן ושם תמצא את התשובות לשאלות שמעניינות אותך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטוחוה22/05/2012
כ-5 שבועות אני מקבלת אסטו 10 מ"ג, מדי כמה ימים אני מרגישה ממש טוב, אך רוב הימים אני מרגישה איזו אי-נוחות וכמו מועקה קלה. האם יתכן שתרופה זו אינה מתאימה לי? האם אפשר להפסיק לקיחת אותה ללא תופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן05/06/2012לחווה שלום. תדברי עם הרופא שלך. יכול להיות שצריך להתאים את המינון של תרופה: להעלות, להחליך או להוסיף תרופה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם שואה כלכלית בגיל פרישהגדי בראון21/05/2012
התמודדות עם שואה כלכלית בגיל פרישה ועוד..? gbrown
אנחנו זוג פנסיונרים בגיל 66 שאיבד את כול חסכונותיו באירועי השקעה ונשאר רק עם הקצבאות ודירה צנועה ועם חובות שעדיין צריך לשלם, תקופה לא קצרה. מדובר על זוג אנשים משכילים שהיו פעילים אינטנסיבית כל חייהם, סקרנים, אנשי תרבות, צרכני תרבות, נסעו הרבה בעולם. המציאות הכלכלית אינה ניתנת לשינוי מפני שאין לנו אפשרות ליצור הכנסה נוספת. ואין לנו כול אפשרות למשל לסייע לבנינו בכלום בשלב זה. אנחנו נמצאים בתחושת חוסר בטחון כלכלי קיצוני המלווה בחרדות בלתי פוסקות ובתחושת "עלובי החיים" הטופחת על פנינו כול יום מחדש. והיא קשה מנשוא. יש מחשבות אבדניות שנדחות בגלל שיקול לוגי כמו למשל "אנחנו לא יכולים לעשות את זה לילדים" ועוד.. כתוצאה מהלחץ הכלכלי והצורך להחזיר חובות וליצור איזה שהוא חסכון שיקטין את חוסר הביטחון הכלכלי הקיצוני הפסקנו כול פעילות תרבותית, ספורטיבית, חוגים שהשתתפנו בהם ועוד. כול אירוע משפחתי של חברים שלנו כמו חתונה, מכניס אותנו ל"דאון" רציני ביותר כשאנחנו משווים הכול למצבנו העלוב אנחנו נוטלים כדורים נוגדי דיכאון וכדורי הרגעה.
אחד מבני הזוג מאד פסימי ולא מאמין בשינוי מהותי בעתיד, מה עוד שאנחנו מתקדמים בגיל... השני יותר אופטימי, בלי להתחשב כול כך בנושא הגיל...
שאלת השאלות, איך מתמודדים הלאה עם מצב כזה ואיך יוצאים מהמצב הנפשי הבלתי אפשרי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שואה כלכלית בפנסיה
גדי בראון21/05/2012תודה על תגובתך המהירה. קראתי העיון רב את שני חלקי המאמר.
תרשי לי לחדד. אני לא במצב של פחד וחרדה ממה יהיה. אצלי זה כבר קרה !! כאמור בהודעה הקודמת. השאלה כעת היא איך מתמודדים עם זה במציאות שקרתה ובעיקר עם תחושת "עלובי החיים" שיש לנו בהשוואה לסביבה הרגילה שלנו. כאמור המצב מונע מאיתנו כול פעילות של הכנסת תוכן הכרוכה בכסף כפי שהינו מורגלים עד כה, מאלצת אותנו להסתגר בדלת אמותינו, אינה מאפשרת כול סיוע לילדים כשיצטרכו, בקיצור איך ממשיכים לחיות עם זה... איך יוצאים מזה ?? אנחנו שני אנשים משכילים ולוגיים אבל נראה שכרגע זה לא עוזר...., תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם שואה כלכלית בפנסיה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל21/05/2012גדי שלום,
המצב באמת קשה ומורכב. ברמה פרקטית יתכן ושווה לשקול יעוץ פיננסי כדי לתכנן את החיים בהווה וגם לגבי העתיד. בנוסף, ללא ספק אתמם זקוקי להרבה תמיכה ועידוד של המשפחה. חשוב שתבינו שהתמודדות עם משבר פיננסי כולל בטוחו לא קר אובדן של כספים אלה גם אובדן של אורך חיים מסויים, אובדן של דברים מהנים שעשיתם בעבר, אובדן של מעמד חברתי מסויים, תחושה של חוסר מסוגלות לעזור לילדים ועוד. מצב זה מלווה בתחושות של בושה, תסכול, רגשות אשם, ייאוש וכו'. לכן, אתם זקוקים לסביבה שתומכת, מחזקת, מעודדת ומנחמת. יתכן ובייעוץ פיננסי תקבלו רעיונות שלא חשבתם עליהם שיכולים באיזה שהו אופן לשפר את המצב.
נסו לא לשים תוויות כגון "עלובי החיים", זה לא משפר את המצב אלא רק מוסיף יותר רגשות שליליים. גם בהשוואות מול הסביבה אתם תמיד תפסידו לכן, נסו להימנע מהשוואות. נסו לא להסתכל על אחרים. תתרכזו בלעזור לעצמכם ולא לדרדר את מצבכם הנפשי שנפגע גם כך עצם התמודדות עם המשבר.
שמרו על הכוחות הנפשיים,
חזקו ואמצו, לבי אתכם!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת חרדות ופניקה בעקבות ארוענעמה21/05/2012
שלום,לפני כשנה סבלתי מחרדות והתקפי פניקה .הרגשתי מועקה והיו לי את כל התסמינים.לקח זמן עד שגיליתי זאת.הלכתי לפסיכיאטרית והיא נתנה לי 10 מ״ג ציפרלקס.אני בשיחות אצל פסיכולוגית עד היום והיה שיפור . בפסיכיאטרית העלתה לי את במינון לפני כשלושה חודשים ל15 מ״ג,אך לאחר כשלושה שבועות חזרתי על דעת עצמי ל10 מ״ג כי לא יכולתי לתפקד והייתי עייפה כל הזמן. עברתי המון תקופות של התמודדויות לא קלטת בחיי,בכקבות היותי נכה,אך תמיד הייתי חזקה ולהיפך,היוותי כעמוד בדישון של כל סובביי. בעקבות אובדן אנשים קרובים סביבי ממחלת הסרטן בשנתיים האחרונות והתאבדות שכן בעזרת בלון גז,כשהייתי לבד בבית בלי יכולת לברוח,יצאתי מהאיזון.חרדות ופחדים התפרצו החוצה. בחודש הבא אני חוגגת לביתי את בת המצווה ופתאום שוב המתח חזר לקראת הסידורים וכן המתח הכלכלי . ושוב חזרו התקפי הפניקה והחרדות. בחילות ,בעיות פתאומיות בעיכול,מחשבות טורדניות,חוסר יכולת להרדם,רעידות,פעימות לב מואצות. מה עליי לעשות?לחזור ל15 מ״ג ציפרלקס?לשלב לתקופה זו עם כדור הרגעה? מה אעשה?האם עליי לחיות עם החרדות והפניקה בכל פעם שיהיה שינוי בחיי?לטוב ולרע? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת חרדות ופניקה בעקבות ארוע - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל21/05/2012נעמה שלום,
לפי מה שאת מתארת אני מבינה שאת עוברת תקופה ממושכת של לחצים בעירבון אירועים חקרו או שעומדים להתרחש. אנשים רבים עשויים להרגיש מתח מוגבר בתקופות אלו, אף לסבול מהתקפי חרדה. על מנת לעזור לך להתמודד עם התקופה העמוסה בחייך קיבלת את הציפרלקס. אחת תופעות הלוואי השכיחות והמוכרות ביותר הינה תחושת עייפות. היא חולפת תוך מספר שבועות עד חודש כאשר הגוף מסתגל לכדור. אני ממליצה לא לעשות שינויים תרופתיים על דעת עצמך. תחזרי לפסיכיאטרית ותתיעצי איתה גם לגבי כדור הרגעה. בדרך כלל מקובל לשלב כדור הרגעה לתקופה קצרה. בנוסף, כדאי ללמוד תרגילי הרגעה ומדיטציה. זה מאוד עוזר להוריד את רמות החרדה ולהחזיר את הגוף לאיזון. כלים אלה ונוספים להתמודדות עם חרדות,לחצים ועם מצבי החיים בכלל ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטוספיר19/05/2012
שלום דר
אני לוקחת אסטו 15 חודשים. התחלתי עם 10 מ"ג עליתי ל20 מ"ג ועכשיו הרופא אמר לרדת כבר ל10 מ"ג.
מה שמתסכל אותי
א. שעליתי במשקל 7 קילו!!! שזה לבד גורם להחמיר את הדיכאון!
ב. למרות שיש שיפור גדול בהרגשה של החרדה והדיכאון, התרופות לא העלימו את זה עד הסוף!! אני עדיין מפחדת מנסיעות ארוכות, ומקומות חדשים אז מה היה לי כאן???
האם אין תרופה נוגדת דיכאון שלא גורם לעליה במשקל???
ולמה התרופות לא עשו את שלהם עד הסוף???
תודה מראש
וממתינה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבל תשובה??תודה
ספיר21/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגיבו מה לעשות???
ספיר22/05/2012הרופא חסר סבלני לשמוע אותי.
הוא בעיקר מבסוט שיש קצת שיפור במצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת תשובה. תודה
ספיר03/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו - תגובה
ד''ר אלונה גוברמן05/06/2012לספיר שלום. עלייה במשקל מהתרופות נוגדי דיכאון וחרדה מאוד אינדיבידואלית. השמנה עם אסטו הינה תופעת לוואי מאוד נדירה. זה קורה מסיבות שונות: שינויים מטבוליים, עלייה במצב הרוח , גורמת לעליה בתיאבון וכו'.תחזור שוב לרופא שלך
יכול להיות שיש מקום להחליף את התרופה.
בהצלחה
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ? חרדה ?דני19/05/2012
שלום,
בני בן ה 17 אובחן לפני כ שנה כסובל מדכאון. זאת לאחר שהפסיק ללמוד והסתגר בבית.
הוא קיבל כדורי לוסטראל ועוד כדור נוסף, שנותנים אותו גם במקרי אפילפסיה (שהבנתי גם מייצבת מצב רוח).
מאז המצב שלו השתפר , אך יחד עם זאת התחילו אצלו כל מיני עוויתות בפנים, הליכה מוזרה .
אולי זה כבר התחיל במידה מסויימת לפני הכדורים, אך גבר עם הכדורים או לפחות לא עזר.
הוא חזר ללמוד והצליח מאוד תקופה ראשונה.
אך מאז הוא החליט מרצונו להפסיק את הכדורים, גם לא אוכל טוב
, הוא גבה מאוד ויחד עם זאת רזה מאוד.
הוא עדיין ממשיך ללמוד, אבל ההשגים שלו התדרדרו מאוד.
גם העוויתות ממשיכות, למרות שיש לי הרגשה כשמאירים לו על כך, הוא עושה מאמץ ומשפר את המצב.
אבל עם לימודים יש לו ממש ירידה - נראה לי הוא מאוד נלחץ כשמגיע המבחן ולא מצליח לעשות את המבחנים.
אני מפחד שהמצב שלו ייתדרדר, אך תרופות הוא לא מסכים לקחת שוב.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון ? חרדה ? - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל19/05/2012דני שלום,
נראה שהמצב מורכב וכן מחייב התערבות מקצועית. האם בנך נמצא בטיפול פסיכולוגי? האם יועצת בית הספר נמצאת בתמונה? במידה ולא כדאי לערב קודם כל את היועצת שתוכל לעזור לו בהתמודדות בבית הספר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)