פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיפרסון של אנדרסון
    א
    19/05/2012

האם ידוע על אינטירקציה מסוימת בשימוש של דיפרסון תרופה טבעית המאושרת לטיפול בדיכאון עם תרופות אנטי דיכאוניות כגון וולבוטרין ולמיקטל ? האם זה מותר ואפשרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיפרסון של אנדרסון

הוספת תגובה

• דיפרסון של אנדרסון - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/05/2012

שלום לך,

עד כמה שאני יודעת מותר לשלב.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רגשי
    אני
    19/05/2012

אני מגדירה את עצמי כאדם עצמאי אפילו מאוד.
    יש לי תחביבים שאני נהנת לבצע ובוחרת לבצעם לבד
    אך קורה לא מעט שאני מרגישה לא "מסופקת חברתית" אין לי הרבה חברים
    וגם המעט האלה לא רואה הרבה ,ולרוב מרגישה שהם יוצרים איתי קשר רק כשמתאים להם בדיוק ולא יחשבו עליי מעבר, לא יזמו איתי פעילויות מעניינות יותר ואילו עם אחרים כן ,וכשאני יודעת על פעיליות עם אחרים אני נפגעת. אני מצידי כן יוזמת ומציעה וגם מתקשרת לשלאול לשלומם.
    אני מרגישה בודדה לעיתים, על אף שאני מנסה להעסיק את עצמי ולמלא את זמני הפנוי. לפעמים מרגיש לי כי אין לי זמן לעצמי אך מעציב אותי שכשאני רוצה להיות עם חבריי הם כבר חשבו על משהו אחר ולא חשבו עליי, אני חוששת שבזוגיות הבאה שתהייה לי אני ארגיש תלותית אולי וארצה שהחבר ימלא את החסר הזה, בזוגיות שהייתה לי נתתי המון חופש לבן זוגי והיינו נפגשים רק בזמנים מסויימים וגם איתו הרגשתי לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב רגשי

הוספת תגובה

• מצב רגשי - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/05/2012

שלום לך,

לפי מה שאת מתארת את מרגישה בודדה ולא מצליחה לבנות קשרים חברתיים משמעותיים. יתכן וכדאי לך ללמוד כישורים חברתיים על מנת לשפר את האינטרקציות החברתיות שלך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה
    יעל
    18/05/2012

מישהו מכיר קבוצות תמיכה של אנשים במצבים נפשיים לא הכי טובים, שיכולים לתת כוח, עזרה, ותמיכה אחד לשני?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצות תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    19/05/2012

יעל שלום,

נסי לברר בעמותת אנו״ש ששייכת לאזור מגורייך. חפשי באינטרנט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה?
    מיכל
    18/05/2012

שלום רב, אני כחודשיים אחרי לידת בני (שלישי אחרי 2 בנות) לידות רגילות הריונות תקינים מרגישה בזמן האחרון שינויים קיצוניים במצבי הרוח. חשוב לי לציין שלא היו לי דברים כאלה בלידות הקודמים הכל היה בסדר אבל משום מה פה מאוד קשה וחדש לי כל הדברים האלה, אפילו לעבוד (מה שעשיתי בשמחה ובכיף) לא בא לי בכלל ואני אפילו חושבת לפעמים עד כמה אני אני לא טובהוגרועה כי העצבים והלחץ שלי באים לידי ביטוי לא פעם ביחס לילדות. אני לא ידועת אם זה דיכאוןאחרי לידה או שפשוט השגרה ה"חדשה" הזאת (לא לצאת מהבית, הבכי בגלל גזים וכדומה) זה מה שגורם לי לכך. אני מאוד אשמח לקבל הכוונה איך מתמודדים עם זה ומה ניתן לעשות על מנת לטפל בזה כי זה מאוד קשה לי, מלחיץ ולא נוח לי רגשית עם כל השינויים הללו.
    תודה רבה על היכולת לפרוק ולסייע.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה?

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה? - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2012

למיכל שלום. מזל טוב להולדת התינוק!
    כדי לתת אבחנה מדויקת נדרשת בדיקה מעמיקה של מצבך. דיכאון וחרדות אחרי לידה הינה תופעות שכיחות יחסית אשר דורשות טיפול. נשים רבות מתנסות במצבים דיכאוניים וחרדתיים לאחר הלידה.
    אני מאוד ממליצה לך לפנות או לרופא משפחה (הארכה ראשונית) או לרופא נשים או לפסיכיאטר בהקדם לאבחון והמלצה על טיפול.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקב ןיובש בפנים
    סיגל
    17/05/2012

שלוםץ נוטלת ציפרלקס מזה כחודש וחצי. האם יכול להיות שגורם ליובש בפנים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקב ןיובש בפנים

הוספת תגובה

• ציפרלקב ןיובש בפנים - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2012

שלום. בתקופה ראשונה של הטיפול ציפרלקס יכול לגרום לתחושה של יבש . אני ממליצה לדבר עם מטפל שלך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    משהי
    17/05/2012

שלום אני בת 21 מזה שנים אני סובלת מחרדות בזמן צפירות(יום השואה, חללי צה"ל),
    לפני שנה טופלתי במרפאת חרדה בבית חולים שניידר ל תקופה וקיבלתי פריזמה של 20 מ"ג. בשל הגיל שלי נאלץ להפסיק את המפגשים עם הפסיכאטרית ועד לפני חודש טופלתי על ידי פסכולוגית בבית חולים אחר היום אני סובלת ממש מחרדות ואין לי אף אחד לדבר איתו לא במשפחה כי אין מי שמבין אותי ולכן אני מסתגרת ולא מדברת על מה שמציק לי וזה קשה לי לפני אנשים אני עושה "הכל בסדר"

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

שרון לויט
    17/05/2012

שלום לך,
    לא ברור לי האם את ממשיכה לקחת את התרופה, מדוע הפסקת את הפגישות עם הפסיכולוגית אם את עדיין סובלת, כמה זמן טופלת והאם הטיפול (הן התרופתי והן הפסיכולוגי) עזר. אין מניעה שתמשיכי טיפול פסיכיאטרי אצל פסיכיאטר מבוגרים בקופת חולים או אצל פסיכיאטר מבוגרים במרפאה לבריאות הנפש בה טופלת. בנוסף, מומלץ להמשיך ולהיעזר בטיפול פסיכולוגי, רצוי מסוג קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שיכול להקנות לך כלים מעשיים להתמודדות עם החרדות, תוך זמן קצר יחסית. כנראה שנוצרה התניה לגבי הצפירה, כלומר, המוח למד להפעיל באופן אוטומטי תגובת פחד עם הישמע הצפירה, והחלק ההתנהגותי של הטיפול יכול לבטל התניה זו בקלות. בנוסף, הטיפול המשולב- פסיכולוגי ותרופתי- הוא בעל היעילות המקסימלית. אם פריזמה לא עזרה לך, ניתן לשנות מינון או להחליף תרופה, בהוראת פסיכיאטר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    נורית
    16/05/2012

שלום, אני סובלת מהפרעות חרדה כבר כמעט 20 שנה עם עליות וירידות בתדירות ובעוצמה. מטופלת כל השנים בכדורים. בנוסף, הייתי בטיפול פסיכולוגי, קבוצה, CBT, ביו פידבק ודמיון מודרך. שום דבר לא גרם לחרדות להפסיק. עדיין יש לי התקפי חרדה. כרגע אני לוקחת ויאפקס (כל כמה שנים בערך אני מחליפה כדור מכיוון שחוזרות החרדות) האם יש טיפול אחר? אני כבר נואשת ולא יודעת לאיזה טיפול לפנות ומה לעשות - האם יש משהו יותר אינטנסיבי - אגרסיבי - או כל דבר אחר שיכול לעזור??? אני נמנעת מלעשות המון המון דברים מפחד מההתקפים למרות כל הטיפולים והידע מהנושא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

שרון לויט
    16/05/2012

היי נורית,
    לפני שפונים לעוד ועוד טיפולים, יש לבדוק מדוע הטיפולים הקודמים לא עבדו, ומה השתבש שם בדיוק. יכולים להיות גורמים רבים לאי הצלחת טיפול: חוסר כימיה עם המטפל, חוסר הבנה של הגישה הטיפולית/ הפנמה של הטכניקות, חוסר מוטיבציה או השקעה, עזיבה לפני הזמן וכו'. הטיפול בהתקפי חרדה הוא ברוב המקרים קצר מועד ויעיל מאוד, ואם אינו מצליח, יש לבדוק באופן מדויק את הסיבות לכך, ולנסות לפנות לטיפול או מטפל שיענו על הציפיות. לו הייתי יודעת מה בדיוק היה בטיפולים שעברת ולמה זה לא עבד, הייתי יכולה לייעץ לך בצורה ממוקדת יותר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין, חרדה וריטלין.
    דידי
    14/05/2012

בזמן שירותי הצבאי נדרשתי לנטול מלטונין 50 מ"ג לתקופה של חצי שנה, בעקבות שיתוקי שינה רבים כ4-7 פעמים בחודש(שקרו במשך 4 חודשים).
    בחודש הראשון נטלתי יום ביומו את הכדור. בחודשים ה2 וה3 לקחתי את הכדור רק כשנתנו לי שעות שינה בלילה (הייתי לוקחת2-3 בלילה), עד שזה הגיע למצב שהפסקתי לקחת את הכדור בשל חוסר אונים, השיתוקי שינה חזרו החרדה התחילה לעלות כיוון שהרגשתי די לבד במערכת הזאת. לאחר תקופה ארוכה נקבעה רשלנות מצד מפקדיי על כך שלא נתנו לי את שעות שינה בלילה (היה לנו שעון של 20 שעות- כל יום ישנתי בשעה אחרת לצורך המישמרות) הרופא הצבאי מצדו דרש בכל פעם לתת לי שעות שינה ליליות (8), וכן נתן המלצה לצאת מהתפקיד. (הייתי תצפיתנית בחבל עזה כ8 שעות מסך ביממה, מזכירה כי מחזור הימים הלך לפי 20 שעות, לפי 24 שעות- 10 שעות מסך) עד שזה הגיע למצב שסגן אלוף התערב וכתב במפורשות כי עליי להמשיך בטיפול, 8 שעות שינה נטווו בלילה.

מאותה תקופה מבלבלת עד היום (כ4 שנים) אני מוצאת את עצמי במצד חרדתי- תמידי. מצבי רוח קיצוניים למדי שמתרחשים במהלך היום (!!), כל יום. (שיתוקי שינה חוזרים אחת ל3 חודשים בערך)
    אני לפעמים מדמיינת מחשבות/מילים של אנשים שלא באמת קיימים במציאות(איבדתי כך די הרבה חברים), אני נוטה לא לדבר בטלפון(רק הודעות), לא לדבר משפטים ארוכים כי אני מרגישה שאני נאבדת במיוחד אם זה כרוך בסיפור קצר או הסבר כלשהו, הרבה פעמים אנשים לא מבינים אותי כשאני מדברת או לאן אני חותרת כי הכל נמצא בראש פשוט לא מצליחה לתרגם נכונה למילים שיוצאות מפי, מערכות היחסים שלי לא סדירות. ובשנה האחרונה כל סוג של מוזיקה מוציאה אותי מדעתי(במחשבות) ולכן הפסקתי לחלוטין.

אובחנתי לאחרונה בבעיות קשב וריכוז והתחלתי לפני שבועיים לנטול רטלין..

האם יש קשר בין בין כל הגורמים הנ"ל?
    אני די מפחדת ללכת לפסיכולוג פסיכיאטר, אבקש את דעתך בברכה יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין, חרדה וריטלין.

הוספת תגובה

• תיקון קטן בהודעה

דידי
    14/05/2012

בחודש הראשון נטלתי יום ביומו את הכדור. בחודשים ה2 וה3 לקחתי את הכדור רק כשנתנו לי שעות שינה בלילה (הייתי לוקחת2-3 בלילה) <- הכוונה ל2-3 כדורים בשבוע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן בהודעה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/05/2012

יובל שלום,

קשה לדעת לגבי המקרה הספציפי שלך לגבי הקשר בין הגורמים, אך אנסה לענות לך באופן כללי לגבי התופעה. שיבוש בשינה הינו שיבוש במקצבים ביולוגיים מחזורי השינה והערות מתואמים לרוב עם השעון הביולוגי של הגוף.הגוף מפריש חומרים שונים בצורה מחזורית. לדוגמה, מוליך עיצבי בשם היסטומין אחראי על הרדמות ועוררות הגוף. הפרשת יתר של היסטומין גורמת לקשיי הרדמות. כאשר העדם ער מופרשים הורמונים שמקשים על הרדמות. לכן, שיבוש במחזורי השינה עלול לגרום להפערת האיזון של הפרשת החומרים השונים בגוף. בנוסף, מחסור בשינה פוגעת בתפקודים הקוגניטיביים כגון: ריכוז, זכרון, קבלת החלטות ועוד. אדם שלא ישן מספיק שעות או שינה לא איכותית מרגיש ירידה במצב הרוח, עצבני, כעסן, מתרגז בקלות ואף יכול להיות חסוף להתקפי חרדה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד חברתי
    אני
    11/05/2012

אני חוששת מתלות באנשים משפחה חברים ובעיקר בן זוג
    היה לי בן זוג שהיחסים נגמרו בכאב גדול וחשבתי וחשבנו שנהיה ביחד תמיד
    ומיוזמתי אנחנו לא בקשר בכלל
    אני מפחדת מזוגיות למרות שאני רוצה חבר אני מפחדת מאיזושהי הקרבה שצריך לתת בשביל זוגיות ושבסוף הקשר נגמר ואז זה מרגיש שויתרתי מעצמי
    יש לי מעט חברים אומנם מאוד טובים אבל אני מרגישה לבד שאין לי מספיק חברה

אני במצב נורא מבלבל בחיים ואולי אעבור עיר ואהיה בעיר אחרת לבד לגמרי
    ואחזור לעיר שלי פעם ב3 שבועות חודש אני יודעת שאדבר ואהיה בקשר עם חבריי
    אבל אם עכשיו אני לא רואה חברים ישנים וטובים איך אכיר אנשים חדשים בעיר שאעבור אליה?
    ואני מאוד רוצה זוגיות אבל לא מבינה איך משלבים ואיך לא נעלמים בזוגיות אבל גם איך נותנים מקום לזוגיות

לפעמים כואב לי שנגמרה מערכת היחסים שהייתה לי כי אף אחד לא קרוב אליי כמוהו ואני מפחדת שלא אכיר מישהו שיהיה כמו שאני צריכה ושאהיה לבד

לקביעת תור
    סגירה
    פחד חברתי

הוספת תגובה

• פחד חברתי - תגובה

שרון לויט
    13/05/2012

שלום לך,
    כאשר נכנסים לקשר זוגי, תמיד קיים הסיכוי שהקשר יסתיים בסופו של דבר, ותמיד קיים גם סיכוי להיפגע. מאידך, אם לא נכנסים לקשר זוגי, אין סיכוי להיפגע, אך גם אין קשר זוגי- דבר שרוב האנשים תופסים אותו כחיסרון גדול יותר מאשר הפגיעה. ייתכן שאת חוששת ליצור קשר זוגי, מאחר שאת מאמינה כי הפגיעה הצפויה היא דבר נורא, שאסור לקרות, ויש להימנע ממנו בכל מחיר. המחשבה הזו יכולה למנוע ממך לקבל את מה שאת באמת רוצה, שהוא זוגיות. רצוי לעבוד על מחשבות מסוג זה ומחשבות נוספות שמקשות עלייך (למשל הפחד להיבלע בזוגיות). אפשר לעשות זאת בעזרת מטפל CBT או מאמן אישי (כאשר מטרת האימון היא מציאת זוגיות או הכנה לכך). בנוסף, הטיפול או האימון יכולים לסייע לך במציאת שיטות להרחבת המעגל החברתי שלך, בצורה יעילה ושיטתית. למשל, האינטרנט היא דרך טובה להכיר אנשים, אך יש דרכים לעשות זאת בצורה נכונה ויעילה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון לוסטרול
    עופר
    10/05/2012

שלום רב,
    עקב דיכאון הפסיכיאטר נתן לי תרופת לוסטרול, בהתחלה 100 מ"ל ואחר כך 200 מ"ל -אני לוקח את התרופה כמעט כשנה והמצב טיפה השתפר -בערך 10-20%, האם כך צריך להיות? ואם לא האם אני צריך מינון גבוה יותר ?
    תודה עופר

לקביעת תור
    סגירה
    מינון לוסטרול

הוספת תגובה

• מינון לוסטרול - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    18/05/2012

שלום. המינון המקסימלי של לוסטרל עד 200 מג'. אני ממליצה לדבר עם פסיכיאטר המטפל. יכול להיות שצריך לעשות שיניים: להוסיף תרופה, לשנות וכו'
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת מנכהאווזן
    בת 28
    08/05/2012

צוהריכם טובים ,
    הצילו אותי... כן כתבתי אותה נכון ומתייחסת לכל אות ואות ...
    הצילו אותי ! וחוזרת עליה ומדגישה הצילו אותי ... כבר נמאס לי על רוב האבחנות הרפואיות המושגיות ... נמאס לי והסבלנות מדהה בחוזק רב ...
    המצב התחיל כך : כשלפני חמש שנים התחלתי לסבול מבעיות בריאותיות רבות וחוזרות פעם אחרי פעם ... ללא סיבות עיקריות רפואיות ישיריות לפגיעה בהם ...
    ותחלתי לנוע מרופא לרופא ומהתמחות להתמחות ומאשפוז לאשפוז אפילו בזמנו חשבתי על התייעצות פרטיות וכך היה ... עד לפני כשנתיים ביקשה ממני המשפחה אפילו להחליף לא רק הרופאים שלי אלא גם בית החולים והקופה שלהם , ולצערי הרב הסכמתי עם המשפחה והייתי והייתי פעם הולכת לרופא X ופעם לרופא Y וזה משהחמיר את המצב במתחרטת שנייה - שנייה על כך .
    וואלה נראה לי שסיבכתי אותכם , אבל מתוך אנשי מקצוע אני מבינה שממה שכתבתי עד כה אתם בקלי קלות אבחנתם אותי "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " . כמו ששמע אותה באוזניו מפיו של רופאים אחרים שכך טען פסיכיאטר בב"ח וכתב במכתב השחרור שלי לפני כשנתיים ועד עכשיו אפילו אם שולחים אותי לביצוע בדיקה או מפנים אותי למיון בגלל כאב כל שהו יכתבו את האבחנה הזאת . וילחשו בה הצוות הרופאית "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " בכל פעם יראו אותי ...
    את האמת כששמעתי אותה בפעמיים הראשונים השתגעתי , מענישה את עצמי ומעליבה אותה , הייתי אני ומשפחתי בשוק גדול – צעקנו , זעמנו , מרדנו ...
    ובסוף הסכמנו במשפחה (בין עצמנו –אני ובצדי השני הוריים, אחים, אחיות, וכמובן חברות קרובות ) אם יש כאב כלשהו או מחלה כלשהי נטפל בה עכשיו ומיד ולא יכול שהיא מדמייננת או היא גרמה למחלה הזאתי או משקרת עלינו .... למשל דוגמה פשוטה מאוד ובכוח ביצעתי את הבדיקות שלה כאבי ראש פניתי למיון עם כאבי ראש חזקים ( מתוך הבדיקות שביצעתי בדיקות דם וct ראש שהראה ציסטה מאוד גדולה שגורמת להלחץ תוך גולגלתי וצריך לשקול ניקוז הציסטה ונתנו לי תרופות חזקות יותר אבל אחרי ........... אחרי שעות ארוכות של כאב וסבל רב גדול ...

באמת רק מילות , איך אפשר להתמודד עם המצב הזה ?
    איך אפשר לשכניע את הצוות הרפואי שאיני סובלת מהמחלה הזאת ?
    בת 28

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת מנכהאווזן

הוספת תגובה

• תסמונת מנכהאווזן - תגובה

שרון לויט
    08/05/2012

שלום לך,
    תסמונת מינכהאוזן, המכונה גם "תסמונת התמכרות לבתי חולים", היא אינה מחלה. מדובר בהפרעה נפשית, שהסובלים ממנה נהנים מתשומת הלב הרפואית שהם מקבלים. הדבר גורם להם לדווח על סימפטומים פיזיים באופן חוזר ונשנה, כאשר למעשה הם אינם סובלים מבעיה רפואית כלשהי ומודעים לכך. האבחנה של תסמונת מינכהאוזן יכולה לתייג אותם כשקרנים ומניפולטיביים, ולפיכך להיות מאוד מעליבה, וזה אכן מקומם שלא מאמינים לך. בייחוד לאור העובדה, שישנן אבחנות אחרות שניתן לקחת בחשבון במקרים כמו שלך- למשל הפרעת סומטיזציה.
    איני יכולה לאבחן אותך דרך האינטרנט, אך בהחלט יכול להיות שהאבחנה מוטעית, במיוחד אם את משוכנעת שקיימת בעיה רפואית, ובמיוחד לאור הממצא האחרון, שמצביע על בעיה רפואית אמיתית (ציסטה). האם הצוות הרפואי עדיין משוכנע שאת סובלת מהתסמונת הזו, גם לאחר מציאת הציסטה? אם התשובה חיובית, ניתן לפנות לפסיכיאטר לאבחון מדויק יותר והסבר על מצבך. עם כל הכבוד לפסיכיאטר של בית החולים, עדיף לנהל שיחה מעמיקה עם איש מקצוע שמכיר אותך בצורה מעמיקה יותר כדי לדעת מהי הבעיה הנפשית, אם בכלל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ... אבל עד מתי ..?!!!

בת 28
    09/05/2012

צוהריים טובים,
    בהבתחלה תודה על תשובתך , הנה לפי התיאור שלי קל לך להדגיש את הצדק של האבחנה וישר זרקתי אר המונח "הפרעת סומטיזציה" שבינו לבין התסמונת שכתבתי לא רחוק ובאותו כיווון ...

הפרעה או קוראים לזה מחלה או תסמונת זה לא העיניין , את האמת אני הרבה קראתי על התסמונת הזאת בשלוש שפות כדי להבין אותה לעומקה ולפעמיים וואלה אומרת שהרופאים צודקים במחשבתם אם שומעים את הסיפורים שלי והתלונות כמובן , אבל איני אשמה אם משאני סבלתי וסובלת מבחינה רופאית דומה "לאבחנה פסיכולוגית מוטעת" ...

הם עדיין כותבים את האבחנה של הפסיכיאטר ומדגישים אותה וזה פחות מרכיז אותי ולפעמיים אני אומרת לרופא החדש שהולכת איליו |(אם יש איזשהי מחלה חדשה- או סימפטון חדש וכאילו שלא מעניין אותי אם הם מאמיניים בי או לא וכמובן זה לא נכון ... את זה לפני שייבדק אותי ויקרא על האבחנות עליי לבד והפרצופים על פניו יגלו אותו !!!...

באמת אני לא אשמה אם למשל לפני כשנתיים איבדתי הכרה מול המשפחה ליום שלם ואישפוז בטיפול נמרץ ליומיים עד איזון הסוכר (הרופאים מייד טענו שאני ניסתי להתאבד והזרקתי כמות גדולה מאינסולין לגופי או בלעתי כמות גדולה מתרופות להורדת הסוכר בדם ((היה ערך הגלוגוז בדם 15)) - ואני מול כל המשפחה בלילה לפני איבוד ההכרה בשתי דקות דודי קנה מכשיר להזרקת אינסולין בבטן הספרתי לו איך יפעיל את המכשיר ואיך ימלא את הבקבוק....איך ואיך... וכמובן נגע בידי טיפות מהתרופה שלא חשבנו לזה שום ערך ולא הספרנו לזה לרופאים את זה בגלל שלא חשבנו שיש לזה משמעות ולא שטפטפי ידיים והייתי למשל בכוונה מטפטפת על היד כדי שיראה שהתרופה מזלפת מהצינור אכלתי כאחרי זה מה מחטפי הבמבה ואז אני בעולם אחר ...- למשל הדוגמה הזאת סיבכה את מצבי יותר גרוע ... במה אני אשמה בזה ??? ובכל מכתב כתוב אישופז בט"נ בגלל נסיון להתאבדות .

יש הרבה דוגמאות, כן הרבה הרבה ... אבל עד מתי ..????

אני ומשפחתי (תודה לאל משוכנעת באייני סובלת מההפרעה הזו וכל כאב חדש שאיני יכולה לסבול אותו או כאב שמחמחיר הולכת לרופא להבדק "כאילו שהתסמונת הזו היא סוד בין הצוות הרופאי בלבד ולא יודעים עליה בכלל "... אבל עד מתי ..?!!!
    כן, עד מתי אנחנו יכולים לסבול את זה ?! ולמה בכלל חייבים לסבול אותו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ... אבל עד מתי ..?!!! - תגובה

שרון לויט
    09/05/2012

שלום לך,
    לצערי, לשאלות האלה אין תשובה, מלבד העובדה שסבל וחוסר צדק הם פעמים רבות חלק מהחיים. אצל מי פחות ואצל מי, לצערנו, יותר.
    אני חוזרת על המלצתי לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי או דרך הקופה, לקבלת אבחנה יותר מדויקת, שיכולה לסייע לך בעתיד בתקשורת עם רופאים, במידה שתצטרכי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 28
    09/05/2012

וזה משעשינו (אני ומשפחתי - רק שני מפגשים אצל פסיכיאטר באופן פרטי ) ...
    הוא היה אוזן הקושבת לנו , אפילו בקשנו ממנו לדבר עם רופא המשפחה שלי ... אבל ... כן, אבל ... הוא האמין בנו ונתנו לו הסבר לכל דבר אפילו קטננננן ... עברנו על מחלה ומחלה , על סיבה וסיבה .במכתבי השחרור ... ובסוף הוא נתן לי את הסוד הזה ואיך נתמודד עם העולם הזה ... אם מרגישה שאת לא בסדר מבחינה רופאית או נפשית אל תהססי מלהגיד את זה למשפחתך התומכת ומאמינה בך בכל דבר ודבר ותלכי מייד לקבלת עזרה אצל הצוות הרופאי שמכיר אותי ולהתמקד בב"ח גדול אחד ... זכותך לקבל את הטיפול הרופאי , הם חייבים לבדוק אותך אפילו "אם את חס וחלילה מינכאהוזן" ולטפל בכך כמו כל אחד ואחד מהעם הזה , את אחד מאזרחי המדינה ...
    אל תהרסי את חייך בגלל אבחנות שגואות עליך מאף אחד , תנסי לתמוך בעצמך ובאחרים ... ויבוא יום שיידעו את הסיבות למחלות שלך ויאמינו בך וידעו שהם טועים וטועים ,,,, אבל, אף פעם אל תתני לשום בעיה קטנה או גדולה הייתה תשפיע עליך , תהי גדולה וחזקה , ואמיצה להתמודד עם העולם האכזר הזה , אני לא לבד בהחיים האלה ויש הרבה אנשים נופלים בין השורות בגלל טעיות האחרים ...

נכון, זה משעשינו , אבל עד מתי... ???!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור שינה
    ציקי
    08/05/2012

שלום אני סטודנט ויש לי בעיה שלפני מבחנים אינני מצליח להירדם מהלחץ. כמובן שלא ישנת צהריים לפני ושלא שתיתי קפאין , וכמובן שאנני לוקח ריטלין באותו יום שלפני . ניסיתי תרופות טבעיות ושום דבר לא עוזר .

איזה כדור שינה מומלץ לקחת ערב לפני , ושלא יעשה תופעת לוואי של הנגאובר. יום למחרת ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור שינה

הוספת תגובה

• כדור שינה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    08/05/2012

שלום. תפנה לרופא משפחה. וואבן יכול לעזור , כדור שינה נוקטורנו או אמביאן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור שינה

תומר
    09/05/2012

אה זה קורה לי גם ובעצם להרבה אנשים שאני מכיר, זה קורה אולי אתה יכול ללכת לרופא משפחה להתיעץ או שאתה יכול ללכת גם לבית מרקחת כי מנסיון שלי יש תרופות בלי מרשם וזה מאוד עוזר לישון, כדור שינה כמו טונייט שאני לקחתי. תתיעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפני כל הקשור ברפואה
    גלילה
    07/05/2012

אני עברתי את גיל ה-60 וחוששת מאז ומתמיד מללכת לרופאים, מלמדוד לחץ דם, ללכת לערוך בדיקות דם שמה ימצאו לי משהו, בקיצור יש לי פחד לא נשלת מכל משקשור ברפואה, שכחתי לכתוב שאני סובלת מלחץ דם וכשאני מודדת במרפאה או אצל רופא הערכים עולים הרבה יותר מאשר כשאני מודדת בבית, ברצוני לדעת מה עלי לעשות בכדי לפחות להרגיע את עצמי בזמן שהרופא מודד לי לחץ דם כך שיקבל תמונה אמיתית, אשמח לקבל תשובה !!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפני כל הקשור ברפואה

הוספת תגובה

• פחד מפני כל הקשור ברפואה - תגובה

שרון לויט
    07/05/2012

היי גלילה,
    הצוות הרפואי שמודד לך לחץ דם בדרך כלל מודע לעובדה שאת בלחץ, במיוחד אם את מציינת זאת, ולוקח את הנתון הזה בחשבון. לכן, החישוב של לחץ הדם שלך הוא באופן אוטומטי נמוך יותר מהמספר שמופיע על צג המכשיר, כאשר הצוות יודע כמה "נקודות" מתווספות בעקבות החרדה. את יכולה פשוט לשאול את הצוות הרפואי מה היה לחץ הדם לולא היית בחרדה. אם את בכל זאת מתעקשת להפחית את לחץ הדם באופן אקטיבי, ניתן להיעזר בביו פידבק ובטכניקות הרפיה. ביו פידבק מלמד אותך לשלוט במדדים פיזיולוגיים שונים, כאשר מחובר מכשור לגופך המראה את המדד הרצוי, ואת שולטת במדדים באופן רצוני.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה....

גלילה
    08/05/2012

ראשית תודה על התשובה, אהיה חוצפנית ואוסיף עוד כמה דברים, קודם כל היכן אפשר לעשות את הביו-פידבק הזה ומה עם הפחד הלא נשלט בפני כל משקשור בביקורים אצל רופאים וכשיש לערוך בדיקות כל שהן ואחר כך לקבל תשובות זה ממש מלחיץ אותי ברמות כמו שאומרים, בקיצור יש לי חרדות מכל מה שקשור ברפואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה.... - תגובה

שרון לויט
    08/05/2012

היי גלילה,
    אפשר לחפש מרכזי טיפול או מטפלים שעוסקים בביו פידבק, לא קשה למצוא. חיפוש בגוגל מניב תוצאות רבות. שנית, אפשר לטפל בחרדת הבריאות באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי, אשר יעניק לך כלים מעשיים להתמודדות עם המחשבות והחרדות. מומלץ לקרוא על טיפול קוגניטיבי התנהגותי באתר שלי, קיים שם מידע רב לגבי טיפול בחרדות.
    בנוסף לכך, את מוזמנת לשאול כאן כל שאלה שתרצי, נשמח לענות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !!

גלילה
    09/05/2012

תודה רבה על התשובה ואין ספק שאהיה בקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    בר
    07/05/2012

הי. אני בת 31, נשואה+1. כרגע בהיריון בחודש שני. אני סובלת מבחילות מתמשכות, הקאות, תחושה של חולשה ועייפות מוגברת. אין לי סבלנות לשום דבר, לא בבית ולא בעבודה. קשה לי להתנהל כרגיל בעבודה בזמן האחרון כי בעבודה שלי צריך הרבה סבלנות. בנוסף, אין לי הרבה סבלנות לבתי הקטנה. כל אלו גורמים לי להרגיש רע.
    בימים האחרונים אין לי חשק ללכת לעבודה, לצאת מהמיטה, אני מדוכדכת מאוד וכל היום בא לי להיות במיטה או לבהות בטלוויזיה. אני לא יודעת מה מציק לי יותר המצב הפיזי או הנפשי. אשמח לשמוע את חוות דעת המומחים. והאם יכול להיות שאני בדיכאון??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

שרון לויט
    07/05/2012

היי בר,
    יכול להיות שאת סובלת מדיכאון, אך קשה להפריד את המצב הנפשי מהפיזי. כלומר, זו "לא חוכמה" להיות בדיכאון כאשר מרגישים רע באופן מתמשך. אני מציעה שתפני לרופאים המטפלים בך, כדי שיערכו לך בדיקות ואולי יציעו פתרונות. בנוסף, מומלץ מאוד להקיף את עצמך בחוויות/ פעולות נעימות ובאנשים שאוהבים אותך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ptsd
    שושי
    05/05/2012

שלום, אני בחורה צעירה בת 25 הסובלת מפוסט טראומה. אני מחפשת קבוצת תמיכה באיזור ירושלים לאנשים פוסט טראומטים. האם יש כזה? אשמח אם יוכלו להפנות אותי למקום שיכול לעזור.

לקביעת תור
    סגירה
    ptsd

הוספת תגובה

• ptsd - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/05/2012

שושי שלום,

נסי לברר בבית חולים הדסה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה