פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר לא יודעת מה לעשות
    אמא
    08/11/2011

שלום! אני אמא לשני ילדים בן 13 ובת 12,גרושה כבר 8 שנים. בעלת עסק שילדים מאוד תומכים. הבן בתקופה אחרונה מאוד מורד. הוא מתעלם ממה שאומרים,עושה מה שהוא רוצה. לא לומד כלל,כל יום אני מקבלת שיחה ממורה אחר:הוא לא מביא ציוד,כשאני יודעת שציוד בתיק,הוא לא עושה כלום בשיעורים,מתפרץ וכו... . בבית גם,ממש שם קצוץ על כולם. היום כשדיברתי איתו הוא אמר,שלא אצפה ממנו,ושעדיף לו להיות בבית,ועוד כל מיני דברים שבסופו של דבר נתנו לי להבין וזה גם מה שהוא אמר, שעדיף שאני לא אתייחס ושיהיה מה שיהיה. וגם חוסר תגובה שלו על המתרחש. וכולם אומרים זה גיל ההתבגרות ואין מה לעשות,אבל אי אפשר להתעלם . אני צריכה עזרה באיך להתנהל איתו ו מה לעשות . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• כבר לא יודעת מה לעשות - תגובה

אייל קנדינוף
    08/11/2011

שלום אמא
    אין ספק שהגיע הזמן לשנות את צורת ההתיחסות שלך כלפיו אחרת יהיה מאוחר מידי. הוא בגיל ההתבגרות ומשתמע מכך שהוא בטוח יודע הכול ומבין הכול. והמבוגרים לא מבינים כלום מהחיים ועדיף שלא יתערבו בכלום. נכון?
    אז הסברים שיחות ובקשות יפלו על אוזניים ערלות ויש לשנות את הגישה למתן חופש בחירה תחת הסכמים מחייבים. הגיע הזמן לתת לו לנהל את חייו בצורהכזו שתקדם אותו בלימודים בחברה. זה נעשה ע"י הסכם שבו מפורטים חובותיו וזכויותיו וגם שלכם ההורים. ומסכם גם מה קורה כאשר לא עומדים בהסכם. רק שאת התשלום במקרה של אי עמידה הוא קובע לעצמ(כמובן שיש לכם את הזכות המלאה להתנגד אם התשלום מגוכך) כך שנוצר מצב שהוא נהיה אחראי לגורלו ואתם, ההורים, מוצאים לפועל את ההסכמות שלכם. זה יכול גם להסדיר את כל נושא התקשורת בבית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות מחשב
    דורון
    07/11/2011

עד איזה גיל רצוי להגביל נוער בשעות מחשב ?

היום כל עולמם סובב סביב המחשב : לימודים, משחקים, חברים.....

מה עושים ואיך מפקחים על השעות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שעות מחשב

הוספת תגובה

• שעות מחשב - תגובה

שלי ורדי
    13/11/2011

בכל גיל אפשר לדבר ולהשפיע בתור הורים על הדברים האחרים המפוספסים במקום עיסוק במחשב, כפי שאת אומרת: המפגש פנים בפנים עם חברם, המשחקים, הלמידה. אז אין גיל בו אנחנו לא משפיעים רגשית וחינוכית על ילדינו. יש גילאים שעונשים למשל והגבלות לפי שנות הם מגוחכים ורק עושים רע כמו גיל הההתבגרות המאוחרת, 15 ומעלה. לדעתי אפשר להגביל עד גיל 13-14 בערך בצורה חד משמעית במיוחד כשהעיסוק מהווה מניעה או בריחה מלמידה, מהחובות של הילד.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה פה נא עזרתכם, תודה
    אמא
    05/11/2011

שלום לכולם,
    אני חדשה כאן אז לא בדיוק יודעת איך דברים עובדים בכל מקרה יש לי שאלה
    אולי זה לא המקום אולי כן בכל מקרה מקווה שאקבל תשובה
    אני אמא לארבעה ילדים הגדולה 25 אחריה 23, 21 והקטן בן 14.5
    שלוש בנות ובן זקונים קטן
    לפני כמה ימים גיליתי שהבן הקטן לקח את הכרטיס אשראי שלי ועשה בו שימוש
    בפייסבוק והכניס את הנתונים וחייב לי את כרטיס האשראי בכ 600 ש"ח במשחק פוקר
    מיותר לציין שהוא ילד טוב לא עושה דברים כאלה וזה מעשה מאוד חריג
    הייתי בשוק ולא כל כך ידעתי בכלל איך להגיב, כששאלתי אותו הוא אמר שלא ידע שמדובר
    בחיוב אלא רק לאמצעי ביטחון מה שהתברר לי מהר מאוד כלא נכון רק לפני התגובות שלו
    והדרך פעולות שבה הוא ביצע את זה במחשב שדיי ברור בה שמדובר בחיוב ולא באמצעי ביטחון
    ברור לי שמקרה כזה לא יכול לעבור לסדר היום ויחד עם זאת לא רוצה להעניש אותו בעונש ללא
    ערך מוסף, חשוב לי שהוא יבין את חומרת המעשה ולא סתם יענש ללא אפקט של למידה
    אני אובדת עצות ולא יודעת איך לפעול, מה דעתכם??

לקביעת תור
    סגירה
    חדשה פה נא עזרתכם, תודה

הוספת תגובה

• חדשה פה נא עזרתכם, תודה - תגובה

אייל קנדינוף
    05/11/2011

שלום לך אמא
    אכן מקרה מעורר שאלות.
    עד כמה הוא מבין את חומרת המעשה?
    עד כמה הוא לוקח אתכם בבורים כמובן מאליו!?
    האם בעבר נשנו מקרים כאלו?
    בכל מקרה יש להעמיד אותו על חומרת המעשה בלי להשתמש במילה גנבה!!!!!
    במקביל יש ליידע אותו שיצטרך להחזיר את הכסף או מדמי הכי או עבודה.
    אין לעבור על מקרה כזה ללא תגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    05/11/2011

ברור לי שמקרה כזה לא יכול לעבור ללא תגובה!
    אני לא מתכוונת לעבור לסדר היום ללא תגובה מצידי
    זה פשוט תפס אותי לא מוכנה ומאוד מאוד מופתעת
    מקרה כזה לא קרה בעבר אף פעם ולכן לא ידענו(אני ובעלי)
    איך להגיב מה נכון להגיד ומה לא
    השאלה מה כן להגיד כדי שבאמת יבין את חומרת המצב
    חשבנו אני וביתי הבכורה(בת 25) על תוכנית שכוללת מתן דמי כיס חודשיים
    כיום הוא לא מקבל דמי כיס בכלל אבל מקבל כל יום 20 ש"ח ביום לקנות אוכל
    ואם צריך מבקש ומקבל לפי הצורך והיכולת שלנו לתת לו
    התוכנית היא לתת לו כל יום:
    20ש"ח*6 ימים בשבוע=120ש"ח
    + 50 ש"ח בזבוזים או חיסכון לפי החלטתו
    ובין לבין לא יקבל כסף נוסף
    כמובן שתוכנית זו תתחיל מהחזר החוב שלו
    שבשבועיים הראשונים לא יקבל כלל כסף וכולו ילך לכיסוי החוב
    כמובן שישלח לו אוכל לבית הספר-סנדוויץ מהבית ולא פיצה או פלאפל כמו שהוא רגיל לקנות בכל יום
    ואז ישאר 600-340=260ש"ח לחוב
    ובחודש הקרוב הוא יוכל להחזיר את החוב לפי החלטתו בחלוקת הכסף

כמובן שלפני הסברת התוכנית לילד שתמשיך כמובן גם אחרי היא הסבר על חומרת המעשה של לקיחת כרטיס האשראי ללא אישור ושבירת האימון שלנו מולו כהורים
    כשהוא נוגע בלי רשות בחפצינו האישיים
    בנוסף כעונש על המעשה- ישלל ממנו במשך חודש כניסה לפייסבוק ולפוקר-המשחק שבו נעשה השימוש בכרטיס האשראי ואסביר שאני לא מתכוונת לבדוק אותו אלא לסמוך עליו שהוא מבין את העונש ולא יעשה את זה גם אם אני לא אבדוק אותו

מה דעתך על התוכנית, האם אנחנו פועלים כנדרש ולא מפספסים משהו?
    אני רואה בזה אות האזהרה לעתיד ולא רוצה להקל ראש בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    06/11/2011

שלום שוב
    לא הייתי ממליץ לך להתייעץ ולשתף ולקחת החלטות עם בתך ביחס לאחיה. בשביל זה יש לו הורים.
    יש להביע את עמדתכם ההורים ביחס לרכוש פרטי וההשלכות בעוניין ולהחליט ביחד איתו ללא שיתוף אחרים (אחים אחיות) איך בוא מחזיר את מה שלקח מתוך בלבול, חוסר יכולת דחיית סיפוקים או חוסר הבנה לכם.
    שיחות לא עזרו. נקיטת עמדה ופעולה ביחס לעמדה תעשה את העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מספיק?

אמא
    06/11/2011

האמת שהיינו כל כך המומים שמקרה כזה קרה שלא כל כך ידעתי איך להגיב
    האינסטינקט הראשוני היה לספר לביתי(שהיא חברה טובה שלי)היא בעצם אמרה את דעתה והפנתה אותי לכאן.
    בפורומים נוספים שכתבתי ושאלתי המליץ לי פסיכולוג קליני כשכתבי לו את אותו מקרה בדיוק את הייעוץ הבא:
    "את מספרת על נער "נורמטיבי " שהוציא 600 שקל בגנבה על הימורים באינטרנט ולאחר מכן שיקר בנושא .אני מציע לך לפנות בהקדם לקבל סיוע בנושא של התמכרויות אצל נוער.דפוס מעין זה ללא טיפול עלול להחמיר ולהוביל להתנהגות אנטי חברתית גם מחוץ לתחומי הבית. "
    אתה באמת חושב שיש צורך בהתערבות של גורם חיצוני?? אני באמת מאמינה שאפשר לפתור את זה בבית מה דעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מספיק? - תגובה

אייל קנדינוף
    07/11/2011

שלום שוב
    לא הייתי קופץ למסקנות נמהרות ללא בדיקה וללא הישנות המקרה, גם בקונסטלציה שונה. המתיני עם קביעת מסקנות חמורות וישמי את ההמלצה שקיבלת. ואם את מגלה שהמצב דורש התערבות חיצונית אז עשי זאת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני החמוד
    קרן
    03/11/2011

שלום
    הבן שלי בן7 ילד מקסים חכם חרוץ ילד שבאמת קל נורא להתאהב בו
    מחפש גבולות, ויודע מה הם מדבר ומשתף, יש לי בעיה שאני לא יוןדעת מה לעשות יש לו מידי פעם התקפי זעם בבית זה בכי, צעקות ובבית ספר צועק מקלל ומתעצבן על כל דבר וקשה ממש להתקרב אליו צועק על ילדים מרביץ, קשה נורא להתקרב ולנסות אפילו לחבק,
    עוד משהו שהילד קצת הרבה אובססי על דברים שהוא מעריץ כמו כדורגל, הוא יכול כל היום לדבר על כדורגל לראות כל היום תוצאות, לראות ערוצי ספורט , במחשב וגם לשחק (אני גרושה ) והילד יותר כייף לו להיות אצל אבא שלו כי האבא משתף פעולה וכל היום מדבר איתו על כדורגל גם אני מסכימה אבל נותנת גבולות ומפסיקה ומגבילה ונותנת אך לא יותר מידי.
    יש לי שני שאלות1. מה עושים שהילד מקבל התקפ זעם האם צריך להעניש ? איך פועלים?
    ולהגבי האובססיה מה לעשות לתת גבולות לתת לו כן לראות יותר מידי משחקים לתת גבולות
    אני חסרת אונים וממש לא יודעת איך לפעול
    אשמח להצעתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני החמוד

הוספת תגובה

• בני החמוד - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

שלום מירב
    ילדך מתנהג בצורה שזועקת על קושי מסויים. כדי לטפל בהתקפי הזעם יש צורך לאתר את סיבת המקור. ואת זה יש לעשות באופן מקצועי. זה נכון גם לאובססיה. חסרים המון פרטים וזה יהיה לא נכון לתת לך עצות על בסיס אינפורמטיבי דל כול כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 13
    רונית
    01/11/2011

שלום רב, בני בן ה- 13 איננו בעל מוטיבציה ללמוד וכמעט בכל בוקר יש לו תרוץ מדוע לא ללכת לביה"ס . אני ממש במלחמה כדי להעיר אותו ועד שקם ומתארגן לעיתים באיחור (בטן,צרבת,וכדו' ). אני דואגת לקחת אותו ברכב ע"מ שיגיע בזמן. ניסיתי להסביר לו כמה חשוב עבורו ללמוד ולהשיג ציונים טובים. חברתית בכיתה מצבו לא הכי טוב ואני מבינה את חוסר הרצון אך מה עליי לעשות אינני יודעת ??? קשה לי איתו . מה עושים כדי להחדיר בו רצון ??
    אשמח לקבלת תגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 13

הוספת תגובה

• בני בן 13 - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

היי רונית
    כנראה שמאוד נוח לבנך שיש לו אמא שכל כך דואגת לו ולא נותנת לו להתמודד עם החיים. מה היה קורה אם היית משנה את כללי המשחק וקובעת שאם הוא טוען שהוא חולה אז הוא חייב להשאר בבית ולא ללכת לצפר? ובנוסף, אם הוא חולה אז אי אפשר לצפות בטלויזיה או במיטה כי כשחולים לא מרגשים טוב, וצריך לשכב במיטה ויש חום ..... את מבינה את כוונתי?
    הגיע הזמן שבנך יתחיל לקחת אחריות ולשאת בתוצאות ש החלטותיו לטוב ולרע. בגדול, את לא יכולה להחדיר בו רצון, את יכולה לעודד, לעזור, לתמוך, אך זה צריך לבוא ממנו. וזה יבוא ממנו אך ורך כאשר יבין שזכויות וחובות הדדיות. כך שעברי לתקשורת מבוססת הסכמים. יעמוד בהסכם ירויח, לא יעמוד יפסיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי

רונית
    03/11/2011

תודה רבה שענית לי ואקח זאת לתשומת הלב . האמת שבגיל צעיר יותר עשיתי איתו הסכמים וזה עבד לא רע רק שהילד גדל והיום אינו מקשיב לי וטוען שאני חופרת אך הריני משתדלת וחוזרת ומסבירה שהחיים שלו והוא לא משתדל ללמוד עבורי. מחזקת ומעודדת -נכון אך יתכן ואני גם טועה ביתר דאגה ! השאלה אם בעזרת ההסכמים אצליח בענין המדובר עימו .??

תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי - תגובה

אייל קנדינוף
    05/11/2011

היי רונית שוב
    תצטרכי לקחת בחשבון שהוא גדל, ובגלל זה עוצמת ההתנגדות שלו ברגע שבו תצטרכי לממש את התשלום שהוא קבע לעצמו( חופש בחירה) בעבור אי עמידה בהסכם יהיה גדול יותר עם הרבה יותר דרמה. לכן, שם המשחק הוא נחישות התמדה וחוסר מעורבות רגשית עם הכעס, כאב, דרמה ועוד שלו
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה- 13
    רונית
    01/11/2011

שלום רב, בני בן ה- 13 איננו בעל מוטיבציה ללמוד וכמעט בכל בוקר יש לו תרוץ מדוע לא ללכת לביה"ס (יובלים באור יהודה -חטיבה). אני ממש במלחמה כדי להעיר אותו ועד שקם ומתארגן לעיתים באיחור (בטן,צרבת,וכדו' ). אני דואגת לקחת אותו ברכב ע"מ שיגיע בזמן. ניסיתי להסביר לו כמה חשוב עבורו ללמוד ולהשיג ציונים טובים. חברתית בכיתה מצבו לא הכי טוב ואני מבינה את חוסר הרצון אך מה עליי לעשות אינני יודעת ??? קשה לי איתו . מה עושים כדי להחדיר בו רצון ??
    אשמח לקבלת תגובה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 13

הוספת תגובה

• בני בן ה- 13 - תגובה

שלי ורדי
    06/11/2011

שלום רונית,
    זו סוגיה מסובכת, הסיבות לאי מוטיבציה אפילו ללכת לבית ספר, ולא מדברת על ללמוד אפילו, יכולות להיות רבות. החל מבעיה חברתית ותחושת אי שייכות או במקרים קיצוניים דחיה שגורמת לא להימנע ולא לרצות ללכת, עד לדכאון שיכול להיות קשור לסיבות אישיות ולא חברתיות דוקא, או קשיים לימודיים הגורמים לברוח מהתמודדות. צריך ללכת לאיש מקצוע ובדרך כלל יש בבית ספר פסיכולוג, יועצת וגם קצין ביקור סדיר, מעטם העירייה שיכול לשוחח ולנסות להבין. המידע מההתנהלות שלו בבית ספר חיוני. אני מבינה שזה בית ספר חדש עבורו, אז אולי איזושהי חרדה סביב בית ספר, חברתית או לימודית או ביחד.
    צריך לשוחח עם המחנכת, להבין איך הוא מתנהל שם.
    עד עכשיו את מראה נוכחות ודומיננטיות ואת לא נותנת לו "ליפול" וזה מצויין. אני מבינה שזה מעייף לאורך זמן אך צריך להבין יותר כדי להקל עליו את ההתמודדות בעתיד. אז דבר ראשון לדבר עם הצוות של בית הספר ולבקש שאיש מקצוע יתערב.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??
    אמא לבן 15
    29/10/2011

אני גרשה..
    בני בן ה15 הפקיד כסף שחסך אצל אביו..
    לאחרונה הבן מתעניין במכון כושר ועיצוב הגוף ..
    הוא רוצה ייעוץ שעולה איזה 250 שח דרך איזה מדריך שמצא באניטרנט
    מנגד אביו רשם אתו לחדר כושר ששם אמור כבר לקבל הדרכה..
    הבן מתעקש לקבל את הייעוץ הספציפי הזה כלומר שעולה כסף.. ורוצה שאביו ישלם מהכסף שלו שנמצא אצל אביו זה סירב בטענה ששילם כסף על מכון שאמור להיות הדרכה...
    ומצד שני הכסף של הילד לדעתי וזכותו לבקש..גם אם לא מוצדק..
    האב אומר שמתפקידינו להדריך... ולכוון וזה לא הגיוני לשלם..
    הילד מאוד נפגע.. ואף הזיל דמעה ו די התאכזב.. כי בעצם זה כספו..
    יש לציין שהוא מצטין בלימודים וילד טוב.
    אביו לא מוכן להקשיב שלילד זכות על הכסף...
    מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??

הוספת תגובה

• מה לעשות?? - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

היי אמא
    את צודקת לחלוטין וכדי לך לעמוד מול אביו שלר בנכחותו ולהביא אותו להבנה שדרכו פסולה וזה יתנקם בו בעתיד. בדרך זו הוא מזמן ניכור והתרחקות מצד הנער. אל תוותרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13 בדיכאון קשה לא יודע מה לעשות?
    ורוניקה
    28/10/2011

בן 13 , יש לי בעיה הרבה פעמים יורדים עליי עם כינויים בסגנון "הומו" וזה ממש מפריע לי , גיליתי שאני הולך כמו הומו אני מאוד רוצה ללמוד ללכת נכון כמו גבר אבל אני לא יודע איך גברים הולכים , חוץ מזה גם יש לי קול מאוד גבוה ונראה לי שזה קשור לזה כי פעם הקלטתי את עצמי ואני הקשבתי להקלטה וזה נשמע לי כמו בחורה ולהרבה ילדים יש קול גבוה אבל שלהם נשמע כמו קול של בן . ואני גם בטוח שאלה לא הבעיות היחידות שיש גם עוד אבל אני לא יודע מה?
    וחשוב לי להזכיר שאני לא הומו ואני נימשך רגשית ומינית לנשים תודה מראש

הוספת תגובה

• בן 13 בדיכאון קשה לא יודע מה לעשות? - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

היי שחק
    לגבי הקול שלך, פשוט סבלנות, זה ישתנה כשתגדל, לגבי הליכה, לא כל כך אפשרי לשנות צורת הליכה וזה גם יכול לגרום לך כאבי גב.
    לגבי שאר הדברים שאתה מציין אני ממש ממליץ לך לפנות ליועצת של בצפר ולהתייעץ איתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר

דפנה
    13/11/2011

אם אתה יכול- פשוט להתעלם מהמציקים! אתה נשמע לי בחורצ'יק נבון עם מודעות - אל תתן להם להשפיע עליך! תצחק על זה ותתחבר לחברים הטובים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ציפי גליק
    05/01/2012

היי בן 13,
    אני מאוד מבינה ללבך, אכן, התחושות שאתה מעלה מעוררות פחד ובלבול. אולם, נשמע שאתה מאוד בטוח בעצמך ומודע לנטיות שלך. החברה, בדרכה שלה מחפשת כל הזמן את האחד שקצת חסר ביטחון וקצת שונה ולהשליך עליו את כל הפחדים ומחשבות שלהם על עצמם. מאוד נוח!. חשוב שתתחבר למה שאתה מאמין ולאיך שאתה מכיר את עצמך. לדעתי אתה צריך לחזק את הביטחון העצמי שלך. נסה לשתף את היועצת או אחד מההורים ולבקש שיחות טיפוליות על מנת לרכוש כלים להתמודד עם חוסר הביטחון שלך.

לייעוץ- 054-5504228

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה על יחסי מין
    אמא של קרן
    25/10/2011

שלום לכם.
    ביתי בת 16 וחצי ויש לה חבר כבר חצי שנה. לעיתים היא נשארת לישון אצלו ולהיפך. אני מטבעי בן אדם פתוח שמשתדל לסמוך על כושר השיפוט שלה, אך אני תוהה האם יש צורך כעת בשלב הזה (שיאו של גיל ההתבגרות הייתי אומרת) לשבת איתה ולשוחח איתה על יחסי מין, על אמצעי מניעה וכדומה.
    מצד אחד אני לא רוצה שתחשוב שאני חודרת לה לפרטיות, אך מצד שאני אני דואגת לשלומה ולבריאותה.
    כיצד כדאי לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    שיחה על יחסי מין

הוספת תגובה

• שיחה על יחסי מין - תגובה

שלי ורדי
    26/10/2011

למה שלא תקני בשבילה ספר בעניין זה? אפשר גם להציע לה לשאול האם יש דברים שהייתה רוצה לדעת וממי היא חושבת או רוצה לדעת אותן, אפשר לשלוח אותה לרופאת נשים גם,

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא של קרן

טליה
    27/10/2011

נשמע שיש לך בת בוגרת עם את ככה סומכת עליה. אני מאמינה שהיא דואגת לעצמה ושומרת על עצמה ויחד עם זאת לא הייתי מוותרת על השיחה ולו רק כדי שתרגישי שקטה עם עצמך ותדעי שאמרת מה שיש ל לומר בנושא. כמובן שההחלטה בהמשך היא שלה בלבד. תציעי לה לגשת לרופא נשים אפילו הוא יכול לשוחח איתה על זה אם היא מביישת ממך אולי. הוא גם יכול לרשום לה גלולות במידת הצורך (יש היום סוגים שמתאימים לנערות שרק מתחילות לקחת כמו פליים למשל שביתי לוקחת).
    הילדים האלה גדלים כ"כ מהר ובאמת אנחנו אף פעם לא מפסיקות לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם יציאות של בנינו
    גארי
    25/10/2011

אנו הורים בשנות ה 40 במאוחרות ויש לנו 2 ילדים: בן 15 וחייל בן 19.5 שמשרת קרוב לבית.
    מזה מספר שנים בננו החייל יוצא בערבים וחוזר בשעות מאוחרות של הלילה ואפילו בבוקר.
    לאחרונה התרבו היציאות הללו ונערכים כמעט יום יום.
    הוא כמעט לא נמצא בבית, כל רגע פנוי הוא יוצא עם חברים,חברות וכו'
    הבעיה שלנו כהורים היא כפולה:
    כאשר הוא חי את חיי הלילה הוא מפר את שלוותנו, מעיר אותנו משנתנו ואנו מרגישים שהבית כמו ספינה מטלטלת בלב ים.
    יוצא מכך שהבית סובב סביבו ואנו לא מצליחים לישון לילות שלמים דבר שמשפיע מאוד עלינו.כמובן דבר זה יוצר מתחים קשים לנו כהורים .
    אנו כמובן גם מודאגים מאופי הבילויים שלו-מסיבות מועדונים בחורות וכו'(הוא טוען שהכל בסדר אבל אנו לא כל כך מאמינים לו ופוחדים שיעשה "שטויות").
    האם ואיך ניתן להגביל יציאות אלו. איזה סמכות יש לנו כהורים האחראים על ניווט הבית יש לנו כדי למזער את התופעה.
    טענתו שלו היא שהוא גדול ויעשה מה שהוא רוצה..

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם יציאות של בנינו

הוספת תגובה

• בעיות עם יציאות של בנינו - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

היי גארי
    בגדול, אם הוא גדול ויעשה מה שהוא רוצה, אז שיעשה את במקום אחר. יש לכם את כל הלגיטימציה להעמיד אותו במקומו ולמנוע ממנו להפר את שלוותכם. חפש את הדברים שאתם מספקים לו כמותרות ומנע אותם עד אשר יבין שכך הוא לא יכול להמשיך:כסף כיס, רכב, קניות של בגדים,חשבון טלפון, גיהוצים, נקיון החדק שלו, ויש עוד הרבה. בקיצור, דרך ארץ קדמה לתורה. אתה לא חייב לכבד אותו אם הוא לא מכבד אותך!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

גארי
    09/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה נרגילה
    רבקה
    23/10/2011

שלום הבן שלי בן 15 התחתנתי כשהוא היה בן 7 ועד לפני חצי שנה היה סביר אך שנקרא לזה חצי שנה אחרונה הבן שלי נוסע כל חופשה או כל סוף שבוע למשפחה שלי הילד שלי טוען שאם המשפחה שלי יותר כייף לא ובין הייתר הוא מעשן נרגילה אם האחיינים שלי שהם בני 17 או 20 מה עליי לעשות 1 לא לתת לבן שלי לנסוע למשפחה שלי 2 לכעוס עליו בגלל שהוא מעשן נרגילה 3 אני פוחדת לא לאבד אותו זה נראה לי מוקדם לעשן נרגילה תעזרו לי מה לעשות כדי לא לפגוע בילד דרך אגב הוא אם בעיית קשב וריכוז הוא תלמיד מצטיין ולא קל לא אם בעלי {בעלי מסוג האנשים ויש לא לבן ושחור אין אפור הוא מחנך כמו מיכל דליות ואם הוא כועס מעט על הילד הוא מסוגל לא לדבר איתו ימים וזה מאוד מרחיק את הבן שלי ולא כייף לא בבית }האווירה לא ממש נינוחה בבית בעלי מאוד אובססיבי וכל דבר יש לא מה לומר למה ולמה ולמה יש לנו שתי בנות משותפות ולבעלי יש ילדה מאומצת מנישואין קודמים שהקשר שלי אם הילדה שלו מיוחד אני מאוד אוהבת אותה והיא אותי הבן שלי אמר לי משפט מאוד חזק שחשבתי עליו בכובד ראש {אמא למה את נשארת במקום הזה הרי שנינו יודעים שלא טוב לך }אני אוהבת את בעלי ויחד אם זאת קשה לי איתו והבנות קטנות בת 5 ובת שלוש תעזרו לי אני ממש מרגישה שמבחינה נפשית עייפתי מאוד תודה רבה לכם וישאר כוח

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה נרגילה

הוספת תגובה

• צריכה תגובה דחוף

רבקה
    27/10/2011

בבקשה לענות לי דחוף
    ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתגובה

רבקה
    03/11/2011

שלום ממתינה המון זמן לתגובה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה נרגילה - תגובה

אייל קנדינוף
    03/11/2011

היי רבקה
    נראה לי שבעיית הנרגילה מתגמדת לעומת הקושי הרגשי שאת נמצאת בו מול בן זוגך. הגיע הזמן לעשות מעשה וחשבון נפש אמיתי ולהגיד לעצמך ולו עד כאן. ככה לא ממשיכים. אני אוהבת אותך ומכבדת אותך אבל כמה דברים חייבים להשתנות אחרת אתעיייף מידי ואתחיל לחשוב שאולי באמת נמאס.
    זה ביידים שלך, לפנות לייעוץ זוגי בהקדם האפשרי כדי שילדכם יהנו מאוירה נעימה מכבדת ותומכת. אחרת אתם בעצם מעבירים להם ירושה של עצבים ומתחים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    חסוי
    18/10/2011

אני בת 15 .. אני עדיין הולכת לפסיכולוגית לדבר אבל זה לא עוזר לי
    הטיפול הקודם שהיה לי זה היה בהתחלה שיחות ואחרכך הפיסכולוגית אמרה לי שאני בדיכאון
    . ואז היא שלחה אותי לפסיכאטר כדי לקחת תרופות ובסוף לא לקחתי אותם כי המצב ניהיה יותר טוב .. אני לא יודעת למה את מיתכוונת שאת אומרת תנאים ..
    יש לי פה חדר וכל מה שאני צריכה וגם אצל אמא היה ככה
    אבל אצל אבא זה לא אותו דבר אני קצת לבד פה אני לא מכירה אף אחד
    ואני חושבת שזה שאני מיתגעגעת וחושבת על לחזור הביתה כל הזמן עושה את המצב יותר
    גרוע .. ובענין האוכל .. אני לא יודעת ממש להסביר אבל לפעמים אני מרגישה שאני כאילו
    כבר אכלתי הרבה שאין לי תיאבון אפילו שלא אכלתי כלום .. או שכשאני אוכלת משהו אז
    אני מרגישה כזה בחילה תוך כדי ואז אני מפסיקה לאכול ..

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

שלי ורדי
    18/10/2011

כנראה את צריכה את אמא יותר.. לא יודעת למה עברת לאבא..אני לא מתכוונת לתנאים פיזיים כמו חדר וכו', זה לא הדבר שגורם לנו סבל או אושר בדרך כלל, אני מתכוונת האם יש לך אנשים שביבך שאת אוהבת , אוהבים אותך , דואגים לך, לפי דברייך את מרגישה בבית אצל אמא יותר. אם הדיכאון ממשיך אני ממליצה לשקול את הטיפול התרופתי ביחד עם הפסיכולוגי. כמובן רק מי שמכיר אותך ועם הסכמתך יכול להמליץ לך על כך, נשמע לי גם שיש הפרעת אכילה קטנה אבל אולי אני טועה....יש לך מעצורים מלקחת תרופות, תרופות דרך אגב בלי ממש טיפול רגיש שמתלווה לא עוזרות לאורך זמן.

מקווה שתמצאי כוחות להיות קודם כל במקום שאת רוצה, להתקרב אולי להורים, לאמא.. נשמע לי שאת מתגעגעת.

כל טוב

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מעשן חשיש מה לעשות????
    מרי
    18/10/2011

הבן שלי מעשן חשיש הוא בצבא. התקשרתי לאל סם אבל הם הפנו אותי לקבן בצבא. היוון שהוא בצבא הם לא יכולים להתערב. אני מאוד מאוד מוטרדת מכך ולא יודעת מה לעשות.. אני משוחחת איתו על כך אבל ברגע שמגיעים לנושא הוא נאטם ולא מסכים לשמוע. לפי דעתי הוא מעשן פעם ביום שזה המון. אני לא יודעת איך הוא מסתדר ככה בתפקוד שלו במשך היום וגם מאיפה הוא משיג כל כך הרבה כסף והכי חשוב זה איך לגרום לו להפסיק עם זה...אשמח אם תהיה לכם איזושהיא עצה עבורי
    תודה

הוספת תגובה

• הבן שלי מעשן חשיש מה לעשות???? - תגובה

שלי ורדי
    18/10/2011

שלום מרי,
    האם את מרגישה שיש לן שלך מצוקות, אולי ממסגרת הצבאית? אם הוא בעצמו לא יביע רצון להפסיק, את לא תוכלי ישירות לעשות כלום ,אלא אם תחליטי כן לפנות לצבא אך את לא רוצה לשבש את העניינים עד כמה אני מבינה... תדברי איתו על הרגשות שלו, על איך הוא יכול להתמודד רגשית אחרת עם בעיות במקום עם סמים. האם יש לך גישה לחבריו הקרובים, ותקבלי מידע מהם? זה נושא חשוב על מנת גם לפנות אליהם. החשוב זה לא להתמקד רק בהפסקת העישון אך לנסות לגרום לבן לשאול שאלות לעצמו - למה בוחר בדרך הזו, במקום בדרך אולי אחרת שהיום נראית לו קשה יותר ,למה בעצם מנסה "להרדים" את עצמו, להרגיש טוב בדרך מזויפת וכך לא להכיל את עצמו ואת מצוקותיו.

בהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרי
    23/10/2011

תודה על ההתיחסות והעיצה
    לגבי לשוחח עם חבריו - הוא הקיף את עצמו ב"חברה" שגם מעשנים כך שלפנות אליהם זה לא ממש יעזור כי הם באותו ראש שלו בנושא...
    לגבי לשוחח איתו על המצוקות שלו - אנימשתדלת וברור לי שהשימוש בסם נובע משם.. הצעתי לו לגשת למטפל שהיה איתו בקשר בזמנו אך הוא איך שהו ממסמס את זה.. אבל את צודקת אני אשקיע יותר בעניין של שיחות איתו ואנסה לכוון אותו לחזור לשיחות עם המטפל שלו..
    תודה. אני מפחדת לאבד אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ..
    חסוי
    18/10/2011

לא היה לי למי ליפנות ואני חייבת לישאול ..
    לפני שנתיים בערך הייתי בדיכאון והייתי הולכת לפסיכולוגים וכאלה
    אחרי הטיפולים המצב קצת הישתפר אבל אני עדיין לא כמו שהייתי
    שנה שעברה {שנה אחרי הדיכאון) איבדתי את התיאבון והיתי בוכה הרבה בלי סיבה
    ובלי מצב רוח תמיד ..
    ובתחילת השנה הזאת זה קצת עבר ועכשיו המצב ממש לא טוב
    ישלי בחילות תמיד .. אני לא יכולה לאכול אין לי תיאבון ביכלל אני אפילו ניגעלת קצת
    התחלתי לעשן .. תמיד קר לי גם בקיץ ואין לי מצב רוח ואני בוכה מיכל דבר רע שקורה
    מה לעשות ? :(

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ..

הוספת תגובה

• דיכאון .. - תגובה

שלי ורדי
    18/10/2011

שלום

אני אפילו לא יודעת בת כמה את....אולי שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופות? נראה לי במקרה שלך השילוב המתאים למרות שאין לי הרבה מידע. האם את מפתחת הפרעת אכילה או אין לך תיאבון מהדיכאון.. נראה לי שצריכה להיות סיבה טובה כדי שתיכנסי לדיכאון, אולי את לא מוצאת אותה בתוך עצמך, אך זה בדיוק אחת המטרות של הטיפול, הפסקת את הטיפול מהר מדי..אולי את חייה בתנאי חיים לא טובים , בטוח יש סיבות לא יכול להיות. תחזרי לטיפול , אני לא יכולה להמליץ לך עוד דברים כי לא יודעת עלייך ועל תנאי חייך כלום.
    אני יודעת שלכדורי אומגה שלוש יש השפעה מסוימת על מצב הרוח גם.
    תנסי להילחם בדיכאון בכך שתהייה עסוקה, חוסר תעסוקה רק מחריף את המצב.

בהצלחה רבה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות במקלחת
    חסויה
    17/10/2011

שלום רב..בתי בת 14 ילדה חכמה מאוד אך עצלנית ..לעולם לא תעזור מיוזמתה בבית אלא רק אם מבקשים ממנה מספר פעמים ולפעמים זה מגיע לצעקות בכדי שהיא "תזוז".
    דבר נוסף הוא המקלחת שלוקחת שעה ואף יותר ..אני פשוט יוצאת מדעתי נמאס לי להעיר לה כל הזמן ..כל ההתנהלות איתה מעיקה על כולם בבית ..זה גורם לעצבים צעקות והאשמות אחד על השני .מה אפשר לעשות ואיך אפשר להנעים את האוירה???

דבר נוסף בני בן 18 בעוד חודש ילד עצמאי עובד ומממן את עצמו מחזיק רכב שרכש מכספו..השבוע הוא וחבריו החליטו שהם רוצים לנסוע לכנרת לאחד החופים לחג.אך אנחנו לא מרשים לו לנסוע עם הרכב מכיוון שהדרך די מפחידה אותי הוא עדיין לא מיומן לנסיעה ארוכה כזו ..הם נהגים חדשים כולם..הוא טוען שככככל החברים באים עם רכבים(אני לא מאמינה)ובטון אחר אומר אני לא שואל אתכם אלא אומר שאני נוסע ..ופה זה מתחיל ..יש מתח בבית הוא מגיע מהעבודה בסביבות 6 בערב לחצי שעה ויוצא כל ערב עד 1 בערך פשוט אין עם מי לדבר הוא מתעלם צועק עלינו כאשר אנו מתקשרים לשאול איפה הוא ..זה לא יכול להמשך כך..מה ניתן לעשות???
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שעות במקלחת

הוספת תגובה

• לא ענו לי ??

חסויה
    23/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות במקלחת - תגובה

שלי ורדי
    28/10/2011

שלום,
    אני רואה בעיה גדולה עם סמכות הורים, במיוחד בכל הנוגע לבן. לגבי הבת, אני רואה התנהלות "נורמלית"ת ניתן לומר של מתבגרת שכמו רוב חברותיה בגילה לא רוצות לעזור בבית. צריך להתעקש ולא לצפות שתיזום עזרה מעצמה, העיקר שתתעקשו שתעזור ושיהיה לה תפקיד מגדר כלשהו בבית.ך צריך קצת יותר בנועם מצידכם, תשתדלו לעבוד על עצמכם, להיות פחות אימפולסיבים ולהיגרר פחות לפרובוקציות או לעצבנות שלה, אך להמשיך ולהתעקש. כך יש סיכוי שהיא תתחיל לכבד, הכל לאט לטא יתרחש והחשוב הוא תנחילו לה הרגלים של עזרה ומחויבות כלפיה המשפחה שלה.
    לגבי הבן והנסיעה שלו, את צודקת שאת לא צריכה לאפשר לו לצאת לנסיעה כזו ארוכה, שני ההורים צריכים לדבר איתו בו זמנית, לאחד כוחות. כאן זה העיין של סכנת חיים, לכן צריך לנסות לדבר להגיון הבריא שלו, לכך שצריך לבכיר גם במגבלות שלו, בחוסר הניסיון שלו ,שזאת תכונה של אנשים נבונים לדעת מה הם יכולים בתקופה מסוימת ומה לא.תבהירו לו שאתם לא נגד הנאות, אתם סומכים שיהיה נהג טוב בסוף אך כרגע צריך להפעיל שיקול דעת ולהיות זהיר לאור חוסר הניסיון שלו ותרבות הנהיגה "האלימה" אפשר לומר במקומותינו.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    29/10/2011

תודה ..עוד לפני שענית לי דיברנו עם הבן והוא קיבל את הדאגה ומאוחר בערב הוא אמר לי שהם החליטו לא לנסוע ..

לגבי הבת זה ממש מתסכל היא לא מוכנה לעשות כלום..אפילו את הצלחת שלה היא לא מפנה לכיור ..אני ממש מיואשת וועושה הכל לבד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה