מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער מתבגררבקה20/09/2011
שלום הבן שלי בן 15 אנחנו גרים במרכז הארץ ועושים חג אצל חמותי שמתגוררת באזור שלנו והבן שלי מאוד רוצה לעשות חג אצל המשפחה שלי שגרים בחדרה אני לא יודעת מה נכון לעשות לתת לא לעשות חג איתם .כי יש אחיינים בגיל שלו ואני יהיה מין הסתם קצת עצובה כי הבן שלי לא איתי או להחליט שהוא בא איתי .אצל חמותי אין ילדים בגיל שלו ומשעמם לא {יש לציין שלאחרונה מאז החופש הגדול הוא נוסע שישבת לחדרה ומאוד מפנקים אותו מה עליי לעשות יש לי עוד שתי בנות קטנות מהנישואים אני נשואה שבע שנים תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער מתבגר - תגובה
אייל קנדינוף21/09/2011שלום רבקה
על פניו נראה שמשפחה אמורה לחגוג יחדיו. יהיה נבון להבהיר לבנך את המשמעות של ההפרדה מבחינתך ועד כמה הדבר יקשה עליך ואם בכל זאת הוא מעדיף לנסוע הוא יצטרך לקחת בחשבון שבעתיד בוא יצטרך לוותר ולבלות עם משפחתו. נסי להגיע איתו להסכם שמקובל עליך ומקל עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לילדה בת 12אידית18/09/2011
אני אמא ל 2 בנות 8,12 ובן 2.5 . אני מאוד רוצה לקבל עצה לגבי בתי הגדולה. היא ילדה טובה, ערכים טובים,מנומסת. הבסיס מהבית הוא טוב. בכל זאת, אני לא מצליחה להגיע אליה.היא מאוד מושפעת מהתנהגות החברות שלה .למשל-הן מתאפרות,גם היא רוצה להתאפר(לבי"ס הן שמות מסקרה), כולן קונות נעלי אדידס,גם היא רוצה אדידס. כאשר הלכנו לקנות נעליים,היא רצתה נעליים בשווי 450 ש"ח.הסברנו שזה לא בתקציב שלנו והיא העדיפה לא לקנות בכלל. כל זאת, למרות שאנחנו ההורים מלמדים לצניעות ולא חייבים לקנות מותגים.היא נוטה להתעצבן מהר מאוד ולצרוח על אחותה בת ה-8 (כמובן,שגם הצעירה יודעת להרגיז),היא הרבה פעמים מרביצה ולמרות שהיא יודעת שבבית שלנו, מי שמתשתמש באלימות לא מקבל את מה שהוא אוהב,במקרה שלה-מחשב. היא גם מתחצפת אליי ומרימה עליי את הקול.כמובן,שאני לא מסכימה לכך ואני אומרת לה את זה.
אני רוצה עצה-איך לנהל איתה את הדברים, כך שלא נגיע לכעס מיותר וגם שהיא תוכל לפנות אלינו כל הזמן.היא כבר עשתה דבר (אמנם קטן) ללא רשותנו-אביה לא הסכים שתיקח מצלמה שקנינו לבי"ס ,והיא לקחה. כשדיברנו על זה היא אמרה שזה לא יקרה שוב ,אבל "אבא לא מסכים לי כלום" כך לפי הילדה (ויש בזה משהו.כי בעלי לא מסכים לה את רוב הדברים שהיא מבקשת ואני אומרת לו שהוא חייב לשחרר קצת)
אני יודעת שהארכתי,אבל אשמח לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לילדה בת 12 - תגובה
שלי ורדי21/09/2011שלום אידית, את מתארת מצב של תקשורת בין הורים לילדים שאפשר לשמוע בכל בית שני בישראל, ילדה בטרום התבגרות, מתחילה להגירר ולהיות מושפעת מהלחץ החברתי כי היא רוצה בכל כוחה להשאר מקובלת ולהרגיש שייכות לבנות גילה. זה הגיל שבדיוק הדרישות למותגים מתחילות...
אתם צריכים לעזור לה לבנות את הבטחון שלה על ידי זיהוי הדעות האישיות שלה והאבחנה מתי היא מאמינה וחושבת משהו כשלעצמה ומתי היא עושה משהו למען החברות. זה טוב שאתם מלמדים לצניעות ובסוף אני מאמינה שערך זה יחלחל לבת שלכם ותפנים זאת, אך אל תצפו שהדרך תהיה קצרה. אולי אתם מצפים שמהר מדי תציית לכם, אך זו חלק מההתבגרות של הילדים- לא לציית, לפעמים לטעות, ולפעמים גם לתקן לבד. כפי שאת מתארת, אתם לא מסכימים לה להרבה דברים וגם כנראה שלא מגלים מספיק הבנה רגשית ללחצים החברתים בהם היא נמצאת. בגלל זה הנוקשות כאן לא תעזור לה , יש סיכוי שתישמע יותר לדעותיכם אם תגלו גם אמפתיה ויחד עם זאת, לא תמיד תוכלו לקנות לה את מה שהיא רוצה.
היה טוב אם אתם, ההורים הייתם מקבלים הדרכת הורים. זו ביתכם הגדולה ופעם ראשונה אתם נתקלים בבעיות של טרום התבגרות.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה אסורהרוני18/09/2011
ביתי בת ה 22 בקשר עם נשוי.... אני אובדת עיצות .... איך אני יכולה למנוע את הקשר הזה
אשמח לקבל עזרה פשוט נואשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה אסורה - תגובה
שלי ורדי21/09/2011שלום רוני,
העצה שלי בנאלית אך הכי נכונה שאני יכולה לתת: לכי לטיפול, תנסי להבין למה לך,בחורה צעירה ופנויה,את חייבת להכנס לקשר עם איש נשוי, אולי את לא רוצה מחוייבות בתוך תוכך, פוחדת מקשר טוטלי? מרגישה לא שווה לקשר טוב יותר? לכי, תתבנוני בעצמך, זה ישתלם לך, אני מבטיחה לך!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה אסורה
רוני24/09/2011שבת שלום שלי.... לדעתי לא הבנת את ההודעה מדובר על הבת שלי ולא עליי....
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ענת זפני מייעצת בפורום זה?שירלי17/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם ענת זפני מייעצת בפורום זה? - תגובה
שלי ורדי23/09/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם אמאU.Uשם מקורי16/09/2011
שלום, אני לא ממש רוצה לכתוב את שמי... אבל שיהיה. אני בת 16 ויש לי שני הורים. כאילו הם בסדר והכל, טכנית הם הורים רגילים שרוצים מה שהורים רגילים רוציםU.U הבעייה היא אצלי, יש לי פטיל קצת, אבל מאוד קצר@_@ ככה שאני מתרגזת ממש מהר. ואמא שלי, היא בנאדם נודניק, חופר ולחוץ. שלושת הדברים שהכי מרגיזים אותיU.U אז היא מאוד אוהבת לבוא אלי לחדר כשאני עסוקה(בגלל הרגזנות שלי אני מאבדת את הריכוז מהר מאוד כך שכשאני עושה משהו ומתחילים לדבר איתי תוך כדי אני צריכה להתחיל את המשהו מהתחלהU.U) ולהתחיל לחפור לי ולצעוק עלי בגלל שטויות שמטרידות אותה, ולא. אלה לא דברים חשובים וגם אם הם היו חשובים זה לא סוגר את הבעייה. היא מודעת לכך שכשמאוד מרגיזים אותי אני עלולה להשתגע... אבל במקום זה היא ממשיכה לצעוק ולצרוח עלי עד שנמאס לה והיא נותנת לי איזה עונש ראנדומלי(לפי מה שאני עושה באותו הרגע או מתכננת לעשותU.U). ולפעמים כשאני מתרגזת היא קוראת לי משוגעת או כל מיני דברים מעצבנים כאלה@_@ חוץ מזה שלפעמים היא מתרגזת עלי כל כך שהיא מאיימת לרצוח או לזרוק מהבית את החתול שלי(הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, והיא יודעת את זה) אז הבקשה שלי זה, איך להסביר לה שיש לה בעיות ושהיא צריכה לנסות קצת להתחשב?
הנה רשימה של דברים שניסיתי, שאף אחד מהם לא עבד:
לרמוז לה
להתאפק
להתחנף
להסביר לה בנימוס
להסביר לה בצעקות
להסביר לה בקללות
להסביר לה דרך אבא שלי
להסביר לה דרך אחותי
לנעול את הדלת
לאיים בהתאבדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם אמאU.U - תגובה
שלי ורדי18/09/2011שלום,
אני מבינה שאת ואמך, דומות באופי, רגזניות ועם פטיל קצר. כך זה לא מסתדר, אף אחת לא רגועה, הרבה מאד מתח, איומים , כוחנות ואי הקשבה אני רואה כאן. חייבים טיפול משפחתי, את צריכה לבקש את זה, לא יעזרו כאן דברים אחרים. או ייעוץ משפחתי, או קודם בעצמך לקבל ייעוץ כדי להירגע.אפשרות אחרת היא להיות פחות בבית דרך מציאת דרכים ללכת לחברות,ללמוד שם איתן, להקטין את החיכוך עם האמא. כל הדברים שניסית ולא עבדו - חלק למהם לא מועיל מימלא, כמו לדבר בצעקות ובקללות אלא להיפך, מוסיף שמן למדורה. לדבר בנימוס ובשקט זה רצוי ויכול להביא לשינוי אך הבעיה שלא מתמידים בזה, רק התמדה בהתנהגות הזו מביאה שינוי.
אין לי מושג מה הרקע ליחסים האלה ביניכן, מה היא מצפה ממך ומה את בדיוק מרגישה כלפיה. נראה ששאר המשפחה כמו אבא והאחות עומדים מהצד, אולי יחסיי עם אמא משקפים מתחים משפחתיים רחבים יותר שבאים לביטוי דרך הקשר המתוח עם אמא? מקום למחשבה...
בכל מקרה, קשה לי לייעץ משהו ספציפי , יש יותר מדי דברים נסתרים כאן, הדבר הבטוח הוא שבדרך הזו, אם מישהי משתיכן לא משנה משהו לטובה, המתח יימשך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כללים בביתשלומית15/09/2011
הבן שלי בן 27, עובד ולומד, ורוצה להחזיק אלכוהול בחדר.
אני לא מסכימה.
הוא אומר שהחדר שלו, ומותר לו.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללים בבית - תגובה
אייל קנדינוף16/09/2011שלום שלומית
אני מניח שאם בנך משתכר בלילות ומפריע לכול המשפחה ובנוסף פוגע בעצמו, אז הייתי מתנגד.
אם זה לא המצב, אזי, הוא בוגר, אחראי ויודע מה הוא עושה ולכן הייתי מכבד את רצונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללים בבית
שלומית18/09/2011היית אומר אותו דבר לגבי אחזקת סמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללים בבית
שלומית18/09/2011כהורה לבן בן 27 האם לדעתך, אין לי שום יכולת או זכות להתערב? גם אם מדובר בהתמכרות לאלכוהול או לסמים? האם העובדה שהוא עובד ולומד נותנת לדעתך גיטימציה לשתיה או לעישון?
אודה לך אם תוכל להרחיה על עמדתך בנושאים אלה בהקשר של הורים לילדים בוגרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללים בבית - תגובה
אייל קנדינוף21/09/2011היי שלומית
בנך לא ילד בוגר. הוא בוגר, בגיר, אחראי למעשיו מבחינת החוק והמדינה. וזאת עובדה.
אלכוהול לפי הגדרות המדינה לא סם.
גראס וחשיש כן.
כל זמן שבנך מכבד את חוקי הבית ולא פוגע במישהו יהיה נכון לאפשר לו להחזיק אלכוהול בחדרו.
לגבי סמים אחרים, כדאי שיהיה לו ברור שאין לו זכות לסכן את בטחונכם בשום צורה ואם זאת בחירתו אז יאלץ לעזוב
אישית אני לא תומך בשום צורה של עירפול חושים כדי להגיע לרגיעה. לא סמים ולא
אלכוהול. אבל מה לעשות שהוא בגיר?
אפשר להסביר להתווכח אך בסופן של יום זו החלטתו. את צריכה להחליט מה מקובל בביתך ומה לא ולהודיע זאת. הוא יקח את החלטתו בהתאם לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלומית24/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם מחנךיפעת14/09/2011
לפני מספר חודשים פתחתי פייסבוק ולא היתה התנגדות מצד בני שאצרף את המחנך שלו. הוא טיפוס מיוחד, כיף לנו לדבר יחד, אנו מדברים רק על בני בן ה-16 בלבד. לאחרונה, בני קיבל קריזה, מעוניין שאמחוק אותו באופן פתאומי מחברי הפייסבוק שלי בטענה שהוא מורה שלו ולא ידיד שלי. כיבדתי אותו. אבל הוא גם דרש בכל תוקף מהמחנך וממני לנתק לחלוטין לחלוטין את הקשר ואם ירצה לדבר שירים טלפון רק לבעלי ולא יעזוב את הבי"ס. לדעתי זוהי חוצפה שאין דוגמתה, השיחות שלנו היו אך ורק על נושא לימודים והתנהגות של בני ולא מעבר לזה. אני פגועה עד מאד, כי ביקשתי מבני לפחות לכתוב בהודעה האישית למחנך את המצב ושיבין, ולא לנתק בפתאומיות הוא איים על המחנך ועלי שיעזוב את הבי"ס לחלוטין, ובני אצלו מילה זה מילה. לבעלי זה לא הפריע שלפעמים דיברנו על הילד בטלפון או בפייסבוק , בני מרגיש עם זה לא נעים וחושש שיהיה לנו אולי קשר רומנטי.אני בחיים לא אבגוד ולא בגדתי בבעלי. מאד לא נעים לי מהמצב אבל בני לא מוכן להשתנות והוא מאד החלטי בעניין. המחנך מי שהיה מאורה במה שקורה בביה"ס מכיתה א ועד היום זאת רק אני. המורים תמיד דיברו רק איתי ולא עם בעלי,אני חסרת אונים. אם אכתוב לו בהודעה האישית לפחות בכמה שורות לפני ניתוק הקשר אני חוששת שהמחנך יגלה לבני, כי הספקתי להכירו שהוא כל דבר מיידע אותו, הם בקשר טוב. מה עלי לעשות? אני חוששת מבני שיגלה ואני גם לא סומכת על המחנך. מה דעתכם ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם מחנך - תגובה
שלי ורדי14/09/2011שלום,
אני דווקא חושבת שבנך קצת צודק, ההרגשה שלו לא נעימה ראשית כי חושד שהקשר בינך לבין המורה גולש לפסים חבריים מדי ושנית, כי אפילו אם נושא השיחה הוא בנך, הוא בכל זאת בן 16 וכמה אפשר לדבר עליו שלא בנוכחותו, גם זה לא מכבד.
הדרשנות מצד בנך והאיומים שלו מעט מוגזמים, אני לא יודעת אם הוא תמיד משתמש בכוחנות כזו או במצב הספציפי הזה הוא בלחץ. אני באמת לא חושבת שיש לדבר רבות על בנך עם המחנך שלא בנוכחותו, ומעכשיו כדאי שהשיחות יהיו בבית הספר. נדמה לי גם שמצד המחנך אין גבולות ברורים, גם לא היה צריך לשתף את הבן בכל הנאמר ביניכם,
אני חושבת שבנך נמצא במצב רגיש ביניכם ובכלל בתקופה רגישה, שבה בעצמו המיניות שלו מתעצמת והדבר האחרון שחסר לו זה לחשוד שאולי אימא שלו מפלרטטת או בונה קשר עצמאי, אפילו לא רומנטי, עם המחנך שלו. אני חושבת שצריך לכבד את בקשתו למרות שהוא מביא אותה בצורת דרישה. מכאן והילך עדיף יהיה שבעלך יצטרף לאסיפות התקופתיות לגבי מצב הלימודים.
בהצלחה,
שלי ורדי
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יפעת14/09/2011לי אישית זה לא נראה יפה שכך פתאום חותכים קשר , רציתי לפחות לגמור בלכתוב לו בהודעה האישית בפייסבוק ולהבהיר את העניינים ולא כך לחתוך, כי יש לי מה לומר למחנך. ובני לא מסכים. האם עלי להיות כנועה לבני ולא לכתוב בכלל למחנך?? ואם אקח את הסיכון לכתוב, אולי המחנך יפלוט בפניו שכתבתי, ואז בני עלול לעזוב את לימודיו ומאד לא הייתי רוצה. מדוע הוא כ"כ חושש ממכתב אחרון?? מה עלי לעשות?? ותודה לך על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
שלי ורדי14/09/2011את יודעת , המחנך נראה לי לא בן אדם בוגר מאד... האם את לא יכולה להסביר לו את המצב האמיתי ולבקש ממנו לא לשתף את בנך בכל משפט שעובר ביניכם? עדיף שתתקשרי אלייו מאשר לא לכתוב לו ותסבירי לו מהן החששות של הבן שלך,כגון הוא חושש שאתם מדברים עליו לא בנוכחותו ואולי חושש גם מקשר עצמאי ביניכם שאינו קשור בענייניו בחבד, ותבקשי ממנו שתהיו בקשר ענייני בלבד ולא דרך פייסבוק שזו פלטפורמה הנתפסת יותר לקשרים חברתיים ואישיים. המחנך לא שומר על גבולות ואת צריכה להיות זו שמציבה אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה
יפעת14/09/2011ניסיתי לעשות כפי שהצעת לי, התקשרתי, המחנך במקרה היה ליד בני, ומתוך פחד המחנך ראה לבני שאני התקשרתי וביקש ממנו רשות להחזיר לי טלפון לפחות מטעמי נימוס, בני אסר עליו בכל תוקף ואיים שיעזוב את ביה"ס. אם הייתי יודעת שאפשר לסמוך עליו הייתי כותבת לו הודעה האישית בפייסבוק אצלו, אני חוששת שיראה לו. בא לי לתת לו כזו מנה ואז לסיים יחסים אבל אני פוחדת שיגלה לבני ואז בני יעשה צעד שלא הייתי רוצה. יש לי עסק עם מחנך שיודע ללמד, סימפטי, נחמד, אך כנראה גם יש לו את הצד התינוקי,וכל דבר מעביר לבני. אולי אם אכתוב בתקיפות ובאיום הוא לא יעביר לו??? איך אדע בביטחון שזה מה שיעשה?. האם לקחת את הסיכון??? מתמודדת כאן עם פרנויה של בני בגיל ההתבגרות ועם מחנך-תינוק. מה עלי לעשות. אנא ייעצי לי, ובאמת, אין לי מילים להודות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה - תגובה
שלי ורדי14/09/2011אם המצב כזה כפי שאת מתארת, הוא בכלל מ צב חסר גבולות. מה זאת אומרת, הבן שלך היה לידו כשקיבל את הטלפון? והמחנך כל כך פחד והראה לו את השיחה... אני ממליצה לך לנתק קשר. לאסיפות ההורים ההכרחיות עדיף שתגיעי יחד עם בעלך ושבעלך יהיה איתו בקשר להודעות השוטפות. נדמה לי שכך למחנך יהיו יותר גבולות. אפשר גם שביחד עם בעלך תכתבו לו מכתב דרך המייל ותבקשו בצורה תקיפה שלא יעביר כל שיחה לבנך.
כן מותר לך להציב גבולות לבן שלך, אסור לך לפחד לממנו. רצוי להבין את הצרכים שלו וגם לומר לו שהוא צודק בחלקו, אך לאיים, להשתולל ולהפחיד אותך, זה לא מקובל. תבהירו זאת ביחד, את ובעלך, זה יישמע יותר טוב ויותר סמכותי אם זה יבוא משניכם.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 מרדןשירלי12/09/2011
בני ילד רגיש מאד מתמודד עם קשיים בכל התחומים : לקות שפתית (מקבל עזרה מבית הספר,מורה מתקנת)בעיות חברתיות (מתנצח,תחרותי,חסר בכישורים חברתיים)בנוסף החלו בעיות התנהגות (צועק,מתחצף., מאשים את כולם בכל דבר)יש לציין שהוא ילד חם מראה אהבה במילים,הרבה נשיקות וחיבוקים. הוא יחסית ילד ממושמע למרות שנראה שבודק גבולות כל הזמן ..האוירה בבית נעימה באופן יחסי עד שהוא מתהפך והבית הופך לשדה קרב שבו כל המשפחה נלחמת אחד עם השניה. יש ימים שאנו כהורים מרגישים מותשים ,כבויים ללא אנרגיות עד כדי כך שמשליך על העבודה ושאר העיסוקים. הילד מטופל רגשית (רכיבה טיפולית) ותרפיה באומנות (מבית הספר)ונראה שהשינוי הוא מאד איטי ואנו בתהליך מאד מאד ארוך. מרגישים שמיצינו את כל העזרה והטיפול הדרוש ולא הגענו למקום רגוע ובטוח. מפחדים מהדרדרות בלימודים .הוא נוטה לוותר לעצמו ואומר הרבה פעמיםם שלא צריך ללמוד והוא מחליט על החיים שלו ...מה עוד ניתן לעשות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 10 מרדן - תגובה
אייל קנדינוף13/09/2011שלום שירלי
על פניו נראה שאתם עושים מעל ומעבר, יכול להיות שיהיה נכון לפנות להדרכת הורים כדי להבין ולקבל כלים שיעזרו לכם לא להכנס למעורבויות רגשיות שמתישות אותכם כל כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יאושעידית12/09/2011
שלום לכל העוזרים והקוראים..
אני בת 18 וחצי, ולא מזמן (לפני כשלושה שבועות), סיימתי קשר בן חצי שנה.
הכל התחיל בחודש ינואר, הכרתי מישהו.. אחרי שלושה חודשי קשר התחלנו לצאת.. הקשר הזה היה הדבר הכי מדהים שקרה לי בחיים, הרגשתי הכי טוב עם עצמי בעולם, אבל מהרגע שהפכנו לזוג? הכל נהרס. הוא התחיל לזלזל, נעלם לי לשבוע-שבועיים.. חוזר רק כשהגעגוע גובר עליו.
נפרדתי ממנו אחרי חודשיים.. ואז ניתקנו את הקשר סופית.
כעבור חודש היה לו יום הולדת ואיחלתי לו מזל טוב והוא הזמין אותי בקטע ידידותי למסיבה שהוא עושה, ואפילו קרא לי בטלפון בשם המשפחה שלי, דבר שמעיד על הקטע הידידותי. כשהגעתי, איכשהו יצא שישבנו אחד לשני במשך כל הערב, ואז הייתה לי שיחת טלפון והלכתי הצידה והוא בא אחריי. לקח אותי לשיחה ודיברנו שעתיים שלמות(!!) על המצב בינינו, על כמה שהוא רוצה לתקן וכו'. אני כמובן נשבתי בקסמו וחזרתי אליו.
מאותה מסיבה שבה החלטנו שאנחנו יוצאים, הכל נרס שוב אבל הפעם עוד יותר. הוא הבטיח שיתקשר להעיר אותי לעבודה בבוקר ולא עשה את זה. וגם לא למחרת, וגם לא למחרת ולמחרת.. ככה במשך 6 ימים שלא קיבלתי אות חיים מהבנאדם, החלטתי אני להתקשר אליו.. הוא ענה והתחלתי לבכות והוא אמר שהוא יודעשהוא לא בסדר אבל לא היה לו יותר מדי מה להגיד, אמרתי לו שזה נגמר ושלא יפנה אליי יותר וניתקתי.
לא דיברנו מאז כשלושה שבועות, עד לפני כמה ימים.. נפגשנו במסיבה והתעלמתי ממנו לחלוטין, כשהלכתי לבית בסוף המסיבה קיבלתי ממנו טלפון הוא אמר שהוא רוצה לפגוש אותי ושהוא בא עד אליי. יצאתי לפגוש אותו והוא התנצל, ואני סלחתי
עכשיו אני מוטרדת כבר יומיים מהעובדה שאולי הוא מבקש רק כי יום כיפור קרב ובא? אולי לא באמת אכפת לו ממני? למרות שבד"כ הוא לא מתחשב ברגשות ולאקסית שלו הוא עשה קטע מגעיל ואפילו לא טרח לדבר איתה או להתנצל אחר כך.
אני חייבת לציין שאני במצב של ייאוש טוטאלי, סיימתי ביה"ס ואני לפני גיוס ואני גרה בעיר קטנה ופשוט כל מקום שאני מחפשת עבודה או שלא צריכים עובדים או שצריך קשרים (מה שאין לי בשום מקום..) או שפשוט לא חוזרים אליי. דבר זה גורם לי להערכה עצמית נמוכה מאוד..
רציתי לשמוע אם יש לכם מה לומר לי אולי הזדהות או סתם לשמוע חוות דעת שלכם.. אין לי מישהו שבאמת ישמע אותי, כל הסביבה שלי יודעת רק לספר לי דברים אבל לא להקשיב לי באמת..
תודה-עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאוש - תגובה
אייל קנדינוף13/09/2011היי עידית
נראה לי שהבחור הזה הגיע כדי לאפשר לך לקבל שיעור על איך לא לקחת דברים כמובן מאליו. נראה לי שהוא די הוכיח שהוא לא מספיק שווה שאת תתני עליו את הדעת. 3 פעמים זה מעל ומעבר. לכן סמכי על עצמך, דעי את יכולותיך הרגשיות העצומות ואל תבזבזי אותן במקומות לא מוערכים כי נראה שאת יותר משווה!!!
אז אוטוטו את בצבא ועולם חדש הולך להתחיל, והרבה הזדמנויות להכיר בחורים ובחורות ממקומות שונים וזה מסקרן ומרתק. עם הבחור, הגיע הזמן שיבין שאותך לא לוקחים כמובן מאליו.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמיישוי לאה10/09/2011
בתי בת 8 לומדת הטב וסיימה כיתה "ב" בהצטיינות.
אך בכיתה יש לה חברה 1 בלבד ..איננה מוכנה לחוגים.
בשיחה אישית מציינת שמפחדת לקשר עם אנשים -חברים חדשים-פחד שיצחקו עלייה .
חוסר ביטחון מוחלט וגם מודה בכך ילדה עצמה.
החלטתי לרשום אותה לחוג דרמה ותאטרון -מסרבת למרות ההסברים .
שנה שעברה בקשי סיימה חוג ריקודים וגם זה רק עקב בקשותי הרבים למרות שמורה היתה מרוצה מאוד מהסגיה.
איך לעזור לה ולעלות ביטחון עצמי ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי - תגובה
אייל קנדינוף13/09/2011שלום לאה
בתך מדווחת על חרדה. יש לכבד זאת ולא לנסות לדחוף אותה למקומות שהיא לא רוצה. מה שכן יש לעשות זה לפנות לטיפול מקצועי עם פסיכולוג ילדים שיעזור לתת את הסגרת הטיפולית הנכונה שתעזור לה להתגבר על פחדיה. אין להמתין מאחר ולחרדות יש נטייה לגדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפה לילדה בת 10טלי06/09/2011
שלום רב ,יש לי ילדה בת 10 מנישואים קודמים ויש לי ילדה נוספת מנישואים חדשים בת 2
,הילדה בת 10 ילדה מאוד מאוד חכמה ומניפולטיבית .היא משתמשת בכול הכלים שיש לה בכדי להכעיס אותי .
לדוגמא : לפני כול אירוע שהיא יודעת שאני לחוצה להרדים את אחותה הקטנה שלא תבכה לביביסיטר
היא עושה דווקא בכי כעס רעש להעיר את אחותה ,ואז אני יוצאת בכעס לאירוע .והביביסיטר לא מצליחה להרדים את הקטנה וכול האירוע נהרס.
אייך מתמודדים איתה ,כול עונש שאני אומרת לא מחזיק יותר מיום אחד .
מה עושיים ? אייך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה לילדה בת 10 - תגובה
אייל קנדינוף13/09/2011היי טלי
קודם כל מבינים שבתך משדרת לך את המסר שהיא ממש זקוקה לך ואת חסרה לה. יכול להיות שזה נובע ממערכת היחסים החדשה שלך שבה היא לא מותאת את מקומה. ויכול להיות שהיא מרגישה שאחותה הקטנה דחקה אותה לפינה ועל כך היא לא מוכנה להתפשר וזה יתר ממובן לגבי ילדה קטנה בת עשר.
עונשים לא יעזרו אלא ההיפך. הם יקבעו את ההתנהגות הזו להרבה שנים וזה רק יפגם בקשר שלכן. נסי לפנות לה זמן איכות של רק שתיכן. ונסי לשתף אותה
(עד כמה שאפשר) הערה עם הקטנה. צרפי אותה למעגל החדש שנוצר בינך לבין אחותה הקטנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירושליםנורית05/09/2011
ביתי בת 16 וחצי מעשת שותה לשוכרה למרות כל השיחות שניהלנו הבקשות וההבהרות שלי כי אני לא מסכימה לכך משקרת באופן קבוע שום מילה שלה לא אמת תמיד אנחנו מגלים שהיא שקרה. עכשיו גם גיליתי שהיא מקיימת יחסי מין (היא לא יודעת שאני יודעת ).דיברנו רבות על יחסי מין שצריך להיות מוכנים לכך זה היה בערך לפני כשנה ומידי פעם שוב אני מזכירה את הנושא ומבקשת ממנה שתבוא אלי לפני ., אין לה חבר קבוע ויש לי הרגשה שהיא נותנת את גופה פעמים רבות. אני מרגישה שאיבדתי אותה אין בי כעס יש בי כאב עמוק שעומד בגרון בתחושה של רגע פשוט בא לי לזרוק אותה מהבית ולא להתייחס אליה כביתי היא עושה את כל הדברים הכי אסורים. מה שהכי קשה לי שמסיגריה או שתיה יש דרך חזרה אבל מקיום יחסי מין ועוד לא עם משהוא קבוע (חבר) אין דרך חזרה. עזרה ב ב ק ש ה אני אבודה מרגיש שזה גדול עלי שנכשלתי בגדול שלא הצלחתי לההעביר לה את המסרים הנכונים שאני חושבת שהם נכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירושלים - תגובה
אייל קנדינוף13/09/2011שלום נורית
בתך זועקת לעזרה. בתך נמצאת בקושי רב שלפי השערתי נובעת מדימוי עצמי נמוך. יש לפנות בהקדם ליעוץ מקצועי כדי שתקבלו את הכלים הנדרשים לעזור לה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בלב,מותניים,וגב תחתוןד.28/08/2011
אני בת 17 וחצי,וכבר יותר משנתיים ישלי דקירות פיתאומיות בלב,לפעמים זה במותן שמאל ולפעמים בימין ולפעמים גם בגב למטה בצד שמאל
רוב הזמן הכאבים הם חלשים לעומת מיקרים שבכיתי מהכאב הזה
רציתי לדעת מה אפשר לעשות בקשר לזה,ולמי לפנות כדי לברר את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף30/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_פרקים_בילדים_כאבי_פרקים' id=link]מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14.5רונית26/08/2011
ביתי נערה נאה ,נבונה ובאופן כללי נערה מאוד חיובית. ביתי מאוד מוטרדת מכך שאין לה כלל חברות ואכן היא יושבת כל היום בבית או עסוקה בצפיה בטלויזיה במחשב או קוראת ספרים. לכאורה הכל בסדר אלא שלא כיוון שהיא כל הזמן מתלוננת על המצב. ביתי מסרבת להתקשר לחברותיה כיוון שנכוותה מהן והן עצמן ניתקו עימה קשר. לי אישית מאוד עצוב לראותה עצובה ומתוסכלת וכל עצה כמו ללכת לתנועת נוער ,או ליצור קשר עם חברה נדחה בכעס מצידה. לקראת תחילת שנת הלימודים אני מרגישה שביתי נמצאת בחרדה גדולה לקראת המפגש עם ילדי הכיתה החדשה (כתה ט שמורכבת מילדים ישנים וילדים חדשים) כל ניסיונותיי לשכנע אותה שזו הזדמנות נהדרת להכיר ילדים חדשים נדחת גם היא בטענה שהיא מאוכזבת מכולם.
לדאבוני רק קניות של בגדים וקניית אוכל ממסעדות עושה לה טוב. היא כל היום מגיבה בכעס והאשמות כלפינו ההורים ,אשמח לשמוע איך אפשר לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לבת 14.5
אורית יוסף27/08/2011אמא יקרה, ליבי על ביתך שניכוותה מחברויות. זה קורה הרבה בגיל ההתבגרות. הילדים שלנו מקושרים אחד לשני, הם חושפים סודות, מאמינים שיש להם חברים טובים, וכשמגלים שמשתמשים בדברים נגדם הם נכנסים למגננה קשה ביותר.
בואי נחשוב שבן הזוג שלנו היה פותח דברים הראויים לאוזניו בלבד, בפני כולם. יתכן שביתך חוותה כוויה דומה. היא צריכה את הקצב שלה להתאושש.
מכיוון שאנו לפני שנה חדשה, הייתי מדברת איתה תוך רביצה משותפת, ומסכמת את הקיץ הקשה. הייתי משתמשת במשפטים כמו:"אני מבינה שהקיץ היה לך קשה. אני זוכרת פעמים שאני הייתי רבה עם החברות והייתי סובלת (תדלי מהארכיון סיפורים), מטרת הסיפורים זה כדי ל"נרמל" את הקושי. הילדה תבין שזה קורה. חשוב מאוד לתת לה תחושה שמבינים לליבה. לא להאיץ בה לעשות פעולות, אין צורך לתת עצות. זה הזמן לתת לה את הביטחון שיש לה בית שמקשיב לה. כשאני מעבירה סדנא להורים זה השיעור הראשון: קבלת רגשות.
בהצלחה רבה. אורית יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 14.5 - תגובה
אייל קנדינוף30/08/2011היי רונית
את מתארת מצב של דימוי עצמי נמוך שבא לידי ביטוי עם חוסר בטחון עצמי. יהיה נכון לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם כדי לעזור לבתך לשבור את מעגל הקסמים שבו היא נתונה. הקושי שלה הוא לא רק שלה ולכן הייתי ממליץ על טיפול משפחתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!! סמים.הילה25/08/2011
אומנם אני לא אמא למתבגר אבל אני אחות למתבגר. אח שלי בן 17 עד לפני שנתיים היה ילד לתפארת... בשנתיים האחרונות חלה הדרדרות קשה במצבו וניתן לראות שמשהו קשה עובר על הילד. ההורים שלי לצערי קצת תמימים ולא רואים ולא מודעים מספיק לסכנות שיש בחוץ, לכן אני ואחי הגדול החלטנו לפקוח עליו יותר עין...
לצערי הרב היום קיבלתי עידכון מאח שלי שהוא משתמש בסמים, ואף מצא אצלו בחדר.
להורים כרגע אנחנו מפחדים לפסר (למרות שסיפרנו להם שהוא מעשן סיגריות)
מה ניתן לעשות בנידון באופן מיידי חוץ מ"להרוג" אותו?!?!?
אודה לכם על העזרה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!! סמים. - תגובה
שלי ורדי25/08/2011להילה,
כל הכבוד לאחריות שאתם לוקחים בתור אחים, אך זו לא פוטרת את ההורים שלכם מהאחריות והצורך להתעמת עם הבעיה ולצאת "מהתמימות" שלהם. דוקא הפגישה עם האמת, ועצם היותו מודע שהבעיה מוכרת אצל בני המשפחה יכולה לעזור לאח שלכם. אתם צריכים לפנות לתחנת "אל סם" הקרובה למקום מגוריכם וייעצו לכם. הוא צריך טיפול ואולי גם טיפול משפחתי ופיקוח של עובדת סוציאלית המקומית. אל תקלו ראש שהשימוש יעבור במהרה, אני לא יודעת כמה זמן הוא בעסק, מי חבריו אך לפעמים גם את המסגרת החברתית צריך לשנות. ישר כוח!!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה25/08/2011נפנה ונטפל בבעיה כשהיא עוד בשליטה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)