פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחד מהתגובה שלהם .
    עידן
    04/08/2011

ההורים שלי בתהליך גירושין ארוך כבר 3 שנים שעדיין לא הסתיים , הם רבים צועקים ... מאז התחלת התהליך הם גרמו לי להיות בלחץ מאוד גדול , הלחץ הזה הביא אותי להיות בודד עם עצמי לעיתים ולהתחיל לעשן לפני שנה , דבר שמאוד עוזר לי להירגע למרות הנזק הבריאותי שאני מודע אליו .... אני רוצה לומר לאימא שלי שאני מעשן ? היא גם מעשנת אבל אני מאוד מתבייש .... ולאבא אני מאוד מפחד כי הוא יכול להיות אגרסיבי ומפחיד .... אני
    יודע שצריך להפסיק אבל אני מעדיף להפסיק בעוד כמה שנים , לאחר הצבא כאשר הכל יהיה מאחוריי . אני מאוד מתבייש לדבר על זה ... את מכירה אנשים שמעשנים ? את מעשנת? מישהו מהמשפחה ? ובבקשה תעזרו לי איך לומר ? מה לומר ?
    אני בן 16

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחד מהתגובה שלהם .

הוספת תגובה

• מפחד מהתגובה שלהם . - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום עידן,
    אתה באמת בחור טוב, אוהב את הוריך ורוצה להתקרב אליהם. כל מה שעובר עליכם גרם לכולכם להתרחק...
    העישון - הסוד הזה שלך, שאתה מעריך שהורייך לא יהיו מרוצים ואף יהיו מאוכזבים מהמעשה שלך, רובץ עליך. אמרת שאתה מרגיש בודד, כי ההורים עסוקים בריב ביניהם, וקצת שכחו מה עובר עליך באופן כללי ובפרט, בגלל תהליך הגירושין המכוער. נדמה שיותר מכל אתה מחפש שיבינו אותך.
    דרך גילוי העישון כסימפטום של לחץ אתה מחפש ומקווה שיקלטו מה עובר עליך. בנוסף, אולי אתה רוצה שההורים יעזרו לך להפסיק לעשן, יתנו גבול להרגל הזה שאתה מודע לנזקים שלו.
    עישון מזיק אך אנשים שמעשנים אינם אנשים רעים, אתה שופט את עצמך יתר על המידה, העצה שלי לנסות להתקרב לאמא, אולי וקם לספר לה שאתה בלחץ מהצעקות והריבים בבית ומחפש דרכים להירגע. אני לא חושבת שתשפוט אותך כל כך רע, אני לא מכירה אותה, אך בעצמה היא מבינה עד כמה לפעמים העישון עוזר להירגע.

אין לי תשובה טובה בשבילך כי אני לא מכירה את האוירה בבית, ואת תגובות האמא, אך בטוח אתה מחפש קשר ותשומת לב למצוקות שלך. אם תרגיש פחות בודד, זה גם יעזור להפסיק לעשן.

מקווה שיהיה טוב יותר,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לא מרשה לי כלום ..
    חסויה
    04/08/2011

אני בת 13 וקצת .. וישלי בעיה עם אמא שלי - היא לא מסכימה לי כלום !
    אני רוצה לעשות חור שני באוזן .. - והיא לא מסכימה לי .
    אני רוצה לצאת אחרי השעה 22:00 .. - והיא לא מסכימה לי .
    היא אומרת שאני עדיין קטנה בשביל זה .. אבל אני לא !
    והיא לא מבינה את זה .
    היא גם לא סומכת עליי מספיק , ולא חושבת שאני אחראית מספיק .. וזה קצת פוגע בי .
    אני בוכה לה , אני מבקשת ממנה .. ומתחננת , והיא לא מסכימה לי .
    אני לא יודעת איך להתמודד עם זה , וכל פעם שאני מבקשת ממנה משהו , והיא לא מסכימה לי , אני מתחילה להתעצבן עליה , ואנחנו מתחילות לריב .
    אבל היא לא מבינה שאני לא ילדה קטנה יותר .
    אני כבר לא יודעת איך לדבר איתה .. כל מה שהיא אומרת לי , מעצבן אותי .
    לפעמים אני פשוט חושבת שהיא אוהבת לראות אותי סובלת .. למרות שהיא אמא שלי .
    אני ממש חייבת עזרה בנוגע לזה .. אני כבר לא יודעת מה לעשות . ):

לקביעת תור
    סגירה
    היא לא מרשה לי כלום ..

הוספת תגובה

• היא לא מרשה לי כלום .. - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום,
    את העובדה שאמא לא סומכת עלייך וחושבת שאת אחראית , את יכולה לשנות. תחשבי בעצמך איך, תשאלי אפילו את אמא, באיזה תנאים היא הייתה חושבת עלייך אחרת. ייתכן שהיא לא חושבת שאת לא מספיק אחראית כדי לחזור אחרי השעה 10לבית, אך חוששת ממי שישנו בחוץ..סה"כ את לא מאד גדולה, בואי נודה בזה, שעה 10 היא שעה די סבירה לגילך לחזור הביתה. אם את רוצה להיות עם חברותיך יותר זמן, פשוט תצאי מוקדם יותר. תזכרי שהזמן רק פועל לטובתך, ככל שאת גדלה יהיו פחות איסורים. אז יש תקווה...
    הדבר החשוב שאולי פוגע בך יותר הינו שאת חושבת שאמא נהנית לראות אותך סובלת...אולי זה מה שפוגע בך יותר,טיב הקשר ביניכן. תפיסת האמא כמישהי שלא מבינה כלום ממה עושה לך טוב וממה לא. אך האם זו באמת ההרגשה של אמא? לדעתי היא יותר חוששת עלייך. חבל שהקשר הוא כזה, אולי זו סיבה נוספת למה את מעדיפה לבלות בחוץ והרבה פחות בבית. את צריכה כמה שיחות טובות איתה על כך. נראה שאתן רחוקות ואת מרגישה לבד ולא מובנת.
    מקווה שתמצאו את הכוחות לשפר את הקשר,

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות לערך הכסף
    רחל
    03/08/2011

איך אוכל להבהיר לבני שהגיע הזמן להעריך את הכסף שהוא מקבל ושהוא מוציא?
    הוא בן 14 וחצי, והאמת שהוא מצא עבודה זמנית לקיץ בחלוקת עיתונים אבל בגלל שבחופש עסקינן הוא לא מפסיק לבזבז את כספו ולא מספיק לחזור הביתה וכבר מבקש ממני או מאביו עוד כסף
    הצעתי לו לפתוח חשבון בבנק, שיפקיד את הכסף שהוא מקבל בעבודה ויראה איך הוא מסתדר עם זה
    אבל הוא ממש מתעלם מהנושא ויוצא עם חברים
    אבא שלו קצת פחות פנוי כדי להתעמר איתו בנושא
    ואני קצת חסרת אונים מול חוסר הערך הזה לכסף

עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    מודעות לערך הכסף

הוספת תגובה

• מודעות לערך הכסף - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום רחל
    גם בלי עבודה ולא הייתם נותנים סכומי כסף לא מתאי מים לבילויים של נער בן 14 וחצי, נכון. אז תפסיקו לתת הרבה, ותשימו לב למה מבזבז, אם הוא מבזבז מהר מאד, כפי שאת מתארת, ולדברים לא חשובים,(טוב לדעת למה הוא מבזבז את הכסף שמרוויח..) תגידו לו שאתם מפסיקים לתת לו. איך יעריך משהו אם אתם ממשיכים לתת לו כספים, אם אין לו שלא יצא לבלות.. צריך שיכאב לו קצת כדי שיבין, רק מילים לא מועילות, ומוטב שאביו יקח חלק מעורב יותר, בכל עניין התנהלות עם כסף יש למסר מצד האבא השפעה גדולה.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודעות לערך הכסף

יואב
    08/08/2011

גם לנו היתה את הבעיה הזו עם הבת שלנו, וזו סיטואציה לא נוחה בהחלט
    ידענו שיש לנו לתת לה אבל רצינו לחנך אותה להעריך את הכסף שברשותה. היום זה בית קפה עם חברות אבל עוד שנתיים זה יכול להגיע לג'ינסים ב600 שקלים, ולכן החלטנו לשים לזה סוף כשהיא עוד צעירה.
    הדרך שלנו לשכנע אותה היא שמצאנו דיל במזרחי, פותחים לה חשבון והם נותנים לה מתנה 200 ש"ח. זה היה קצת שוחד מצד הבנק, אבל זה שירת אותנו מצויין..
    חודשיים אחרי ואני יכול לספר לך שהיא מקבלת קצבה שבועית ולא חורגת ממנה.

אולי כדאי לכם לחשוב על זה

בכל מקרה, אני מסכים שזה צריך להיות מהלך של שני ההורים יחד כדי שהגבולות יהיו ברורים מאד לילד- אין חריגה מההקצבה השבועית ויהי מה.

בהצלחה, יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב
    שירי
    02/08/2011

שלום,
    בני בן ה-16 לא יוצא מהבית בכלל כל היום בחדר שלו במחשב\ישן, כשאני מעירה לו ומבקשת ממנו לצאת הוא טוען שחברים לא מעניינים אותו ומשעממים אותו ושהוא נהנה ממה שהוא עושה (הוא מתקשר עם אנשים בוגרים וחכמים מאוד בתחום המחשבים) אני כל הזמן מאיימת עליו שאנתק את האינטרנט....מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות למחשב

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב - תגובה

שלי ורדי
    02/08/2011

שלום שירי,
    גיל 16 זה קצת בוגר כדי לנתק לו את האינטרנט, כמו לילד קטן, האם יש חוג שהיה רוצה להרשם? האם היה רוצה לצאת עם המשפחה למקומות בילוי? אולי עבודה? תדחפו אותו לעבוד מעט, כך יתחבר לחיים, ליצור קשר עם חברים שלא מעוניין בהם, מהסיבות שלו, קשה להכריח אותו. אני חושבת שהמסר העיקרי מצידכם אליו צריך להיות על כך שהייתם רוצים שיעשה דברים פרודוקטיבים, שיהיה פעיל ולאו דוקא לצאת עם חברים, אם זה לא התחום החזק שלו ולא תלוי רק בו אלא גם בסביבה החברתית שלו.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול ומראה
    אני
    31/07/2011

שלום אני בן 17 ,ובזמן האחרון אני מרגיש הרבה תסכול עייפות רצון לישון מאוד מוקדם תסכול מפצעי הבגרות התעסקות בלתי פוסקת ואובססיבית במראה וכל דבר קטן מעסיק אותי בצורה מעצבנת ואני חופר על זה? רציתי לדעת אם זה אופייני...התחושות וההתנהגות ורציתי לדעת אם ישנם פעולות כמו ספורט ודברים כאלה שיכולים להקל על התחושות?

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול ומראה

הוספת תגובה

• תסכול ומראה - תגובה

שלי ורדי
    02/08/2011

ספורט תמיד מקל על התחושות, חשוב לתתעסק בזה, אפילו ריצה, הליכה, שחייה, מבחינה פיזיולוגית עוזר למצב רוח. נדמה לי שאת מדוכדך ולא מרוצה מעצמך ומתעסק רק עם הדברים הפחות טובים שבך כמו פצעי הבגרות. אתה הרבה יותר מזה...!קודם כל אתה יכול ללכת לרופא עור גם להקל על הפצעים. אם אתה עוד לא עשית זאת.זה כן אופייני תחושת הדכדוך שמלווה ברצון לישון הרבה ותחושת עייפות. כנראה הרבה דברים לא מספקים אותך. תנסה להיות פעיל כמה שיותר, להיות בקשר עם אנשים, כדורים של אומגה 3 שאפשר לקנות מסופר פארם גם עוזר למצב רוח לפי מחקרים וגם לבריאות בכלל,

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברות בגיל הבגרות
    סמדי
    30/07/2011

בתי בת 15.5 יפה חכמה ומוכשרת. בחודש האחרון יש לה חבר בן 16 ילד חמוד .הסכמתי שיפגשו בבית במקום בגני שעשועים מה שמפריע לנו ההורים שהם מסתגרים רוב הזמן בחדר גם כשהיא נימצאת אצלו.שוחחתי עם בתי והסברתי לה שאני חוששת שהשייה הממושכת בחדר יכולה להוביל לפתויים שלא לגילה היא אמרה שחוץ מלהתנשק לדבר ולצחוק הם לא גולשים לדברים נוספים.היא רוצה לקבל חיסון לסרטן הרחם ואני מעודדת ומפרגנת על האחריות כמובן שהסברתי את דעתי לגבי קיום יחסי מין בגיל זה ובקשתי שלפני שתקיים יחסי מין אקח אותה
    לרופאת נשים לקבל גלולות חשובה לי הפתיחות ביננו והשיחה הסתיימה בהסכמה .
    האם אני נוהגת נכון? זקוקה לטיפים איך לנהוג בחברות בגיל זה .

לקביעת תור
    סגירה
    חברות בגיל הבגרות

הוספת תגובה

• חברות בגיל הבגרות - תגובה

שלי ורדי
    02/08/2011

שלום סמדי,
    נראה לי שאת נוהגת נכון, מדברת עם בתך בפתיחות, וחוששת באופן טבעי מהסתבכויות... ומחוויות מיניות טרם זמנן. לפעמים אנו גם חוששים כהורים מכך שילדנו גדלים, נהיים מבוגרים מתרחקים מאיתנו, מתקשרים לאדם אחר חוץ מהמשפחה. זה די טבעי שירצו להיות לבד, גם אם הם לא עושים שום דבר חוץ מנשיקות, ובינינו.. אולי יעשו קצת מעבר, לא לגמרי תוכלי למנוע זאת, אך בודאי כן תוכלי לפתח אצל הבת שלך החברות אמיתית רגשית לעצמה, מודעות לרגשותיה, לצרכיה הגופניים והרגשיים, האם רצונה לטעום היום מחוויה מינית כלשהי, חלקית ככל שתהיה, האם זו סקרנות או צורך אמיתי, עם מי תבחר להיות ועד כמה היא מרגישה טוב עם החבר הנוכחי שלה.
    נראה לי שיש לך קשר בר אמון עם בתך ותוכלי להועיל לה ולכוון אותה נכון בד בבד עם רגישות כדי לא לתת לה תחושת חודרנות ושתלטנות על הבחירות שלה.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקר או תירוץ
    אבלינה
    29/07/2011

בני עד גיל 18 הולך בכל שישבת לבית הכנסת עם בעלי. מגיל 18 החל ללכת רק בשישי ובשבת ישן, בשישי לפני שבועיים טען שקיבל מכה ברגל ולא הלך לבית הכנסת בשישי ומשביקש בעלי בשבת להעיר אותו אמר שהרגל כואבת ולא יכול ללכת, משחזר בעלי מביה"כ ראה כי הבן הולך ומקפץ בלי בעיה , נוצר וויכוח בינהם ,בעלי טוען שהוא שיקר והבן אומר שלא שיקר רק תירץ, הם לא מדברים כבר שבועיים , ואני האמא נמצאת באמצע, לציין שרק שלושתנו גרים כיום בבית הילדים האחרים מתגוררים לבד,
    לשאלתי, האם היה כאן שקר כפי שבעלי טוען , ואיך אני אמורה להתנהל ,שאף אחד מהם לא מוכן להתנצל בפני השני, וזה גורם למתח בבית ואף לוויכוחים עם בעלי אשמח לתשובה מהירה אבלינה
    אבקש לקבל תשובה במייל בכדי שאוכל להראות להם אותה

לקביעת תור
    סגירה
    שקר או תירוץ

הוספת תגובה

• שקר או תירוץ - תגובה

שלי ורדי
    04/08/2011

שלום אבלינה,
    לפי התיאור שלך והתחושות שלך נראה שהבן מתחמק...מביקור בבית הכנסת. אך לא נראה לי שבגיל 18 אתם צריכים להתעסק באם זה שקר או אמת...השאלה החשובה, האם מרגיש שמתרחק מהדת, ולא יכול אפילו לדבר איתכם ומתקשר איתכם על כך בצורה עקיפה, אין דיבור ישיר על דברים די חשובים, הו אגם הגיע לגיל שאם ירצה יעשה בסופו של דבר מכאן והילך מה שבא לו, אולי לא בהתחלה אך בעתיד כשירגיש עצמאי, יבחור לפי ליבו אולי תעזרו עוז ותשאלו אותו מה קורה איתו עם הדת, עם המצוות, עם הביקור לבית הכנסת, איזה אורח חיים היה רוצה, אולי הוא נמצא בתקופה של התלבטות, אולי זו רק תקופה, אולי בכלל לא מתכוון לשנות אך לאט לאט יתרגל לשגרה אחרת ויתרחק בלי שיהיה מודע לכך.. אתם לא יכולים להכריח אותו לרצות דברים שאתם רוצים, אך הדרך הכי מקרבת אולי גם הכי מאפשרת לו להזדהות איתכם היא דרך ההידברות הישירה ללא צעקות והטפות.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    ניצן
    29/07/2011

מהי לדעתכם שעת ההשכבה המתאימה לנער בין 15.8 שעולה לכיתה י' בזמן החופש?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

שלי ורדי
    31/07/2011

שלום ניצן,
    ממחקרים השוואתיים כאן בארץ הנוער נוהג לישון מאוחר...
    אם אין בעיות התארגנות והתעוררות בבקרים לבית הספר ואת לא חוששת שיתרגל לרעה אפשר לתת לו חופש יחסי בקיץ, בסביבות חצות נדמה לי וגם מעבר לזה אם הוא יוצא עם חברים. צריך לקחת בחשבון שהוא לא עייף ,ישן טוב בבוקר, זה כל כך תלוי במשפחות ובהרגלים שלהם... אך בכל זאת הוא בן 16 ולא מתאימות יותר מדי הגבלות בגיל הזה על מועד השינה, אלא אם ממש הולך לישון כל פעם באמצע הלילה.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין כותרת
    חסויה
    28/07/2011

שלום
    אני בת 14 וחצי אני לא יודעת מה אבל בזמן האחרון מצבי הרוח שלי משתנים מהר אני מרגישה ממש לחץ מהכל כאילו גם מהחרה וגם מההורים
    אני לא יכולה לדבר עם אמא לשי אין דבר כזה אני כל הזמן רק רבה איתה אין תמיד אנחנו לא מדברות וקשה לי עם זה
    וגם בזמן האחרון סתם אני שומעת ומדברת עם חברות וזה שומעת כאילו כל מיני דברים שאני לפעמיים יותר מידי תוקפנית או שאני נראת סנובית אבל כשמדברים איתי אז מבינים שלו כאילו אני גם תמיד צוחקת ומדברת ושמחה אבל כאילו לא יודעת זמם האחרון אני לא מרגישה כל כך באמת שמחה כאילו אני סתם מנסה להראות לאנשים שאני בסדר אולי אני גם יותר מידי תוקפנית כי אני לא סומכת על אנשיםכאילו אין לי מישהו שאני ידבר איתו ויספר לו הכל מה אני מרגישה אין דבר כזה כי אני מפחדת אני כן פתוחה לאנשים ואומרים לי שיש לי בטיחון עצמי גבוה וזה אבל אני מפחדת להיפתח לאנשים רגשית כאילו מרגישה ממש מוזר לא מבינה אפילו את עצמי

אני לא יודעת אם אני באמת רוצה תשובה אולי סתם אני רושמת אבל אם יש לכם תגובה אז אשמח לשמוע ..

לקביעת תור
    סגירה
    אין כותרת

הוספת תגובה

• אין כותרת - תגובה

שלי ורדי
    31/07/2011

שלום, נראה לי שאת מבולבלת, מרגישה שינויים כל הזמן, רגשות מוזרים וסותרים. באופן עקבי את מדברת על כך שאין לך אמון באנשים כדי להיפתח אליהם רגשית, כנראה את לא מורגלת לזה, להתקרב רגשית למישהו, הקשר הלא תומך, נכון להיום, עם האמא בגיל כל כך רגיש משאיר אותך בודדה ובלי תמיכה. כנראה הרבה חסך ותסכול מצטברים אצלך וזה נותן את אותותיו בתוקפנות שאת מגלה לפעמים כלפי חוץ.
    היה עוזר לכם טיפול שמשפחתי או אישי. חשוב להבין למה את ואמא רבות ואיזה לחצים נוספים מופעלים עלייך. מצבי הרוח המשתנים זה לא דבר טוב, זה מצב מתיש, אולי את מדוכדכת.
    מקווה שתצליחו להביא לשינוי, תדברי עם אמא על זה או עם מישהו במשפחה שאת חושבת שיכול להקשיב.
    תראי להם אולי את המכתב הזה בפורום או תספרי להם שכתבת כאן,

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 15
    עזרה
    28/07/2011

בהתחלה הלכתי לפסיכולוגית לבד בלי שום עצה של אף אחד מדעת עצמי כזה
    והפסיכולוגית היתה חייבת לדבר עים אמא שלי גם ולספר לה על מה שקרה וזה
    אבל אמא שלי הציקה לי עים זה היא היתה כל הזמן מזיכרה את זה
    ומדברת על זה בבית עים אחותי או אחי.. עד עכשיו וזה עושה לי הרגשה רעה כזאת
    אני רבה איתה הרבה .. אני גם חושבת שאני צריכה ללכת לפסיכולוגית עדיין ולדבר איתה
    אבל אני לא יכולה לעשות את זה בלי שאמא שלי יודעת מכל זה
    והיא סתם עושה לי יותר רע . אז אני מוותרת על להתחיל הכל מהתחלה
    ואני מנסה להיות חזקה ולהמשיך לבד אבל זה לא קל ..

לקביעת תור
    סגירה
    בת 15

הוספת תגובה

• בת 15 - תגובה

שלי ורדי
    31/07/2011

שלום,
    חבל שזה כך...
    אני משערת שהלכת לפסיכולוגית בקהילה, אמא מפחדת משינוי ומכך שאנשים אחרים יודעים על מה שקורה ביחסים במשפחה. אולי תוכלי לדבר עם יועצת בית ספר, היא פחות צריכה לדווח מיידית לאמא שאתן משוחחות, היועצתגם לדעתי צריכה לעשות שיחה רצינית בעניין הזה עם הורייך, על התנהגותם כלפייך כי ביקשת טיפול ודיברת בגלוי על הבעיות...את האמיצה במשפחה שמביטה בבעיות בלי לחשוש.

מקווה שיהיה לך כח להאמין שאת צודקת,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות התחיל...מה עושים?
    Ima
    27/07/2011

שלום,
    אני אם גרושה לבת יחידה בגיל 11.5. לאחרונה אני נתקלת בהתמרדות שלה לכל דבר שאני אומרת לה. היא בסה"כ ילדה טובה ואחראית. אך החברה שהיא מסתובבת איתה לא ממש מעודדת אותה. אני מגבילה אותה בשעות ובימים שהיא יכולה להיות איתם. חשוב לי שתישן בשעה קבועה, שתאפשר לה לקום רעננה ללימודים. עכשיו חופש ואני הרבה יותר גמישה.
    אני מאפשרת לה להשתמש בפייסבוק, כיוון שהיא מאוד אחראית ומדווחת לי אם יש משהו חריג - שעובר לטיפולי. משום מה היא לוקחת את החופש הזה יותר מידי רחוק וכשישנתי היא נכנסה לפייסבוק בסביבות 2 בלילה. במקרה התעוררתי, אז ביקשתי ממנה לכבות את המחשב ועד שלא כיבתה, לא זזתי ממנה.
    להחביא את המחשב לא יעזור, כיוון שהיא יכולה להיכנס למחשבים שלי.
    מה עליי לעשות? מרגישה שהיא הולכת לאיבוד ועלולה להפסיק להקשיב לי.

שאלה נוספת,
    חשוב לי לעודד את בתי להישגים טובים בלימודים, כדי שתוכל בשנה הבאה להתקבל לבתי ספר טובים. החברים איתם היא מסתובבת לא ממש בעניין.
    אני לא יכולה להכריח אותה, כיוון שלראות עיניי אשיג תוצאות הפוכות.

לתשובתך אודה.

IMA

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות התחיל...מה עושים? - תגובה

שלי ורדי
    28/07/2011

שלום,
    כפי שאמרת נכון - גיל טרום ההתבגרות התחיל הילדה בוחרת את שעות השינה מתי להיכנס לפייסבוק וכו'. יופי שאת מקפידה על מסגרת ומפקחת, והיא די משתפת אותך בסה"כ, היא לא מרחיקה אותך אך הבת שלך מעט מרדנית בעקיפין, כשאת לא רואה היא מנסה לתפוס לה מרחב חופשי.
    אני לא חושבת שהיה טוב יותר אם תמיד הייתה מקשיבה לך מדחיקה את הרצונות שלה, גם כשהם לא לרוחך, היא צריכה ללמוד גם מהטעויות שלה, אין אדם שלא טועה. לגבי החברים שאת לא מחבבת ומעריכה במיוחד, טוב שאת לא מגבילה לגמרי ולא מתנגדת נמרצות כי באמת תקבלי את התוצאות ההפוכות, אך האם אי אפשר לדבר איתה בגובה העיניים ולהראות לה בעדינות שאולי יש חבר'ה טובים יותר ומתאימים לה יותר?. ואולי כדאי לחשוב מהם הצרכים שלה כאשר היא בוחרת בחבר'ה האלה דווקא.
    אולי היא צריכה להשתחחר והחברים הם כאלה או שהיא נגררת, למשל אין לה דעה משלה וזה תחום שאת צריכה לחזק אצלה, את הבטחון בדעות והמודעות לצרכים והרצונות האישיים שלה.
    אני חווה את הבת שלך דרכך כעצורה, אולי את צריכה לשחחר ופחות להתערב בכמה תחומים, לאו דוקא באלו שתיארת כאן. אולי לתת אפשרות לשיחה , לדיאלוג ביניכן, כדי להעציים את האישיות שלה.
    אני לא חושבת שהמצב כל כך גרוע כפי שאת מתארת, שהיא הולכת לך לאיבוד, היא זקוקה לקצת מרדנות, כך ילדים נהיים מודעים לאינדיווידואליזציה שלהם ומגבשים את הזהות שלהם.

כל טוב,

שלי ורדי

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים קשים האם לוותר עליהם?
    sd
    24/07/2011

היי שמי.....ואני בת 14 אני לא יודעת מאיפה להתחיל אבל בואו נגיד שאני ממש מקנא בילדים שההורים מבינים שהם בגיל ההתבגרות אצלי לא מקבלים את זה (אולי קצת אבל אני ניכנסתי לזה עמוק) כולם מצפים ממני שאני אהיה ילדה טובה כמו ביסודי (הימודדתי אם נידוי חברתי ויש לי קצת טראומה מזה כי המשפחה שלי לא כל כך ידעה על זה ולא קיבלתי תמיכה מלאה אבל עבר)אבל הם לא מבינים שזה לא וזה מורכב ואם אני אסביר להם הם יפריכו את זה ואני יוצאת כשאני מרגישה מפונקת ומטומטמת מצפים ממני ליתר מידי כי אני הילדה הכי קטנה וכל האחיות שלי מצליחות וזה מלחיץ שאני גם צריכה לשמור על כבוד המשפחה אין לי פרטיות....כבר חפרתי יש עוד אבל לא משנה אני מספרת את זה כי אני רוצה לשפוך סוף סוף אז תודה למי שקורא (חחח..) כנראה אין טעם לחיים...כל זה זה רק 20% מהבעיות שלי

הוספת תגובה

• חיים קשים האם לוותר עליהם? - תגובה

שלי ורדי
    31/07/2011

שלום,
    מצטערת שלא קראתי קודם את הפניה שלך...
    את נשמעת לי שקשה לך מאד, עד כדי כך שקשה לך לתאר מה עובר עלייך...
    אני מבינה בוודאות שאת לא מרגישה שום תמיכה מהמשפחה, מופעלים עלייך לחצים להסתדר, להצליח ולא "קוראים" אותך נכון , או לא רוצים לראות שיש לך גם בעיות, כך שאת ממש לא מרגישה מובנת. בנוסף, יש כנראה בעיות חברתיות, גם מהחברה את לא מרגישה שיש לך תמיכה.
    למרות שהנידוי היה בעבר, נראה לי שהשאיר את הטראומות שלו - איך לא , למי לא משאיר טראומות?גם כשאת כותבת כאן בפורום, את מרגישה שאת "חופרת" ,זאת אומרת , מקשה על האחרים ולא מגיע לך שיקשיבו לך,
    תאזרי כוחות ובתחילת השנה תפני ליועצת או לפסיכולוגית של בית הספר, או אפילו תבקשי מהורייך שיקחו אותך לפסיכולוג, לעובד סוציאלי, לא משנה, מישהו מתחום בריאות הנפש, מצב הרוח שלך לא טוב, וזקוקה נואשות להקשבה והבנה. זה לא דבר רע, זה אפילו מאד מובן וזה לא פינוק להרגיש כך.

בהצלחה רבה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 13 במצוקה
    דינה
    24/07/2011

שלום,
    ביתנו בת 13 וחצי,כבר 9 חוד',יש לה חבר בן גילה,היא סיפרה לי שהתנשקו והחשיבה המינית שלו לא מתימה לבני גילו. שוחחתי עם ביתי רבות בנושא,הכרתי את הבחור ואת אימו ושוחחתי גם איתה בעניין.
    באחת השיחות שהיו לי עם ביתי לפני כחודש היא סיפרה שנגע לה בחזה ודחף אצבעות באיבר מינה,כמובן שהזדעזעתי והסברתי לביתי שזה חמור והיא נחשפת לדברים שלא לגילה.
    בנתיים לשמחתנו החבר עבר דירה לעיר אחרת והם כבר לא נפגשים.
    לפני יומיים חיטטתי בפלאפון שלה ונחרדתי לגלות תמונות שלה בעירום מלא שלא היו מביישות שום כוכבת פורנו,בבירור שערכנו בעלי ואני איתה ,היא אמרה שהחבר שיכנעה אותה לקיים שיחת סקס,וכל פעם שלח לה הודעות שהוא אוהב אותה תמיד ולא תהיי לו אף אחת אחרת ושתמשיך לשלוח לו תמונות.
    אנחנו,פגועים,מזועזעים,מבוהלים ובעיקר מאוכזבים.
    שוחחנו עם אימו של הילד (האב נפטר),וסיכמנו שהקשר ביניהם נגמר ולא אנחנו מגישים תלונה במשטרה על שידול להתנהגות מינית לא ראויה.

בנתיים שוחחנו עם ביתנו לא ברור לנו אם היא מבינה עד כמה חמורים מעשיה,לקחנו לה את הפלאפון,המחשב וחסמנו את כל הערוצים בטלויזיה....

חושבים לקחת אותה לטיפול,מה דעתכם על המקרה המזעזע שחווינו? איזה טיפול יועיל לה?
    מצטערים על האורך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 13 במצוקה

הוספת תגובה

• בת 13 במצוקה - תגובה

שלי ורדי
    27/07/2011

שלום דינה,
    אני איתכם, פעלתם והתערבתם נכון עד כה. כנראה הנער הזה מסוגל לגרור ילדות תמימות למעשים לא מתאימים לגיל... לפי ניסיוני קורים לצערי דברים כאלה, בת פוגשת בן שהוא מפותח מגילו ודברים נגררים.
    אני חושבת שאתם צריכים לבקש ממנו למחוק את התמונות, הוא עוד מסוגל להפיץ אותן..או לגרום לו להבין שאם יעשה דבר כזה, צפויה לו ענישה והתערבות משטרה... לגבי ביתכם, נראה לי שהיא יותר קלת דעת, מעט תמימה, קל להשפיע עליה, אינה חושבת מספיק לפני שעושה מעשה.... ומאמינה בקלות יתר לאנשים. ייתכן שאין לה בעיה רגשית ממש אך תכונות הנ"ל עלולות לגרום לה להרבה צרות . כדאי ללכת לייעוץ, גם כדי לעבד את האירועים האחרונים וגם כדי לשמור על היחסים בין הבת לביניכם. עם כל ההגבלות והמעורבות שלכם במקרה הזה, בטח מרגישה לא טוב, עם עצמה וכלפיכם...

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום הפך ללילה- והלילה ליום
    רננה
    22/07/2011

בני המתבגר בן ה- 16 הפך את יומו ללילה ואת הלילה ליום. הוא ישן בשעה מאוחרת מאוד, יוצא עם חברים או נשאר בבית, צופה בטלויזיה או במחשב כמעט עד שעות הבוקר המוקדמות ומתעורר לקראת 16:00. אני כמובן מדברת על תקופה זו של החופש הגדול. דיברתי איתו על כך. "כך כיף לי. כך אני מרגיש את החופש" זוהי תגובתו. מה לעשות? לי זה נראה לא הגיוני.

הוספת תגובה

• מצפה לתשובה

רננה
    25/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היום הפך ללילה- והלילה ליום - תגובה

שלי ורדי
    27/07/2011

שלום לך רננה,
    זו תופעה מוכרת לבני נוער, במיוחד בארץ. כך גם מבדילים עצמם מעולם המבוגרים, אוהבים את השקט והאווירה השונה כשכולם ישנים, לי נראה לי שחבל להילחם על כך אתו, יותר רע יצא מאשר טוב, עם הלימודי הכל יסתדר בחזרה. אולי תעודדו אותו למצוא תעסוקה חלקית אז זה יעיר אותו יותר מוקדם.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים על האף
    אנונימי
    22/07/2011

שלום אני בן 17 ובמשך תקופה של כ 4 חודשים אני סובל מפצעים בעיקר באזור האף ,קיבלתי משחה "פוסידין" והלכתי לקוסמטיקאית והיא אמרה לי שיש לי חיידק p acne רציתי לדעת אם ישנן פעילויות שיכולות למנוע הופעת פצעים ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים על האף

הוספת תגובה

• פצעים על האף - תגובה

שלי ורדי
    28/07/2011

אתה לא בפורום הנכון, תחפש פורום של רופא עור לפצעי בגרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה