פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפורים אירוטיים במחשב של בני
    ענת א'
    26/06/2011

אני נוהגת לבצע בקרה במחשב של בני (שאינו המחשב המשפחתי) ולאחרונה מצאתי בדפי ההיסטוריה שלו בדפדפן אתרי אינטרנט של סיפורים אירוטיים בנושא גילוי עריות. מה אני עושה? זוהי לא פנטזיה שאני רוצה שבני בן ה-15 ייחשף אליה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיפורים אירוטיים במחשב של בני - תגובה

שלי ורדי
    27/06/2011

שלום,
    תמשיכי לעקוב, אם יהיו עוד כניסות לאתר דומה, זה מצריך שיחה בעקיפין ועדיף ע"י בעלך. כדאי שיהיה בבית איזה ספר על התפתחות המיניות למתבגרים. הנושא של גילוי עריות מאד ספציפי, חבל בכלל שנותנים שיהיו אתרים כאלה.. כל העניין זה לא שתאסרו עליו את הצפיה, העיקר מה מסקרן אותו בכך, אך ייתכן שזה חד פעמי.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרחפת באופן יוצא דופן
    איילת
    26/06/2011

שלום,יש לי ילדה בת 15 סיימה חטיבה עד השנה האחרונה היתה ילדה מדהימה צייתנית, משקיעה בלימודים,מבחינה חברתית קצת היה לה קושי,בשנה האחרונה היא נרשמה לצופים וגם התחילה להיות מכורה כבדה לפייסבוק,היא יכולה לשבת שעות על גבי שעות בפייסבוק והדבר השני שהיא מכורה אליו זה הצופים,בין פעמיים לשלוש בשבוע היא בצופים ונהנית מאוד,יש לה שם חיי חברה והיא הולכת להדרכה.הבעיה היא ש בבית לא עושה כלום ישנה הרבה,והפכה להיות מעין זומבי שמה שמעניין אותה זה רק צופים ופייסבוק,בלימודים היא ירדה במחצית שניה,אני יודעת שהיא לא משקיעה הרבה, אני רוב היום לא בבית ויודעת שהיא כל היום במחשב. מה שלא ניסיתי לא עזר, אני יודעת שצופים זה מקום חינוכי אבל היא הפכה שקטה בקושי מדברת איתי ,ואנחנו רבות הרבה על זה שהיא חיה בבועה.אני שוקלת לקחת לה את המחשב וגם להטיל וטו על הצופים למרות שזה חינוכי , אני כבר מיואשת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    מרחפת באופן יוצא דופן

הוספת תגובה

• מרחפת באופן יוצא דופן - תגובה

שלי ורדי
    27/06/2011

שלום איילה,
    חוץ מהירידה בלימודים שאם היא דרסטית, צריך "לאסוף" את הבת שלך חזרה לחובותיה, ולא לאפשר לה להזניח את התחום הלימודי, כל עוד יש לה יכולות וכישורים, אני לא רואה בעיה. מה שקורה לה, זו ירידה זמנית בעניין שלה במשפחה כי היא נתונה כולה לגיבוש הזהות והדימוי שלה בעולם החברתי של בני גילה. את מרגישה שהיא מתרחקת, וחיה בבועה של עצמה, אך חלק מהמטרה הגיל הזה היא להתרחק ולהשיג נפרדות. מי רוצה בדיוק ילדה צייתנית מאד? לחיים זה לא טוב, לא היית רוצה שתמשיך לוותר לעצמה בגיל הבגרות... לעתים קרובות רואים מתבגרים אגויסטים החושבים רק על עצמם, מתבגרים שפעם היו "ילדים טובים" להוריהם.
    ההיכנסות וההתעסקות הזו בעצמה דווקא רצויה כי כך היא תבנה את עצמה. להורים זה קשה לקבל שינויים כאלה, כשהילדה הקטנה שלהם לא בדיוק "שלהם" עכשיו אך מתעניינת ומשקיעה את האנרגיה שלו באנשים אחרים.. אני מייעצת לך להיות סבלנית, לא לעשות צעדים דראסטים וקיצוניים כמו לקחת לה את המחשב, היא לא ילדה קטנה, זה לא מתאים עכשיו.עדיף "ליישר" אותה מידי פעם עם איזו שיחה חינוכית בבית הספר בתיווך הצוות.
    תיעזרי בסבלנות ובעוד שנתיים תראי בחורה אחרת, חוזרת להתחשב שוב, העיקר אל תיעלבי מההתרקחות שלה, בסופו של דבר הילדים חוזרים להוריהם, הרי "אמא יש רק אחת".

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי

זינה
    28/06/2011

שלי, תגובה שלך מאוד מרשימה. לי גם יש בת 15, התחברתי לכל מילה שכתבת. זה לא קל לנו, ההורים. לילדים יש דעה משלהם, בטחון עצמי גבוה (שאנו כל כך חיזקנו כשהם היו קטנים..). צריך סבלנות ואני מאמינה שיהיה בסדר. וגם - כנראה לא תמיד ילדים שלנו יבחרו את הדרך שאנו רוצים בעבורם וצריך לכבד את זה.
    כיף שיש פורום כזה, זה מחזק ועוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון להתאבד ....
    סיגי
    25/06/2011

אז ככה , לפני כמה ימים קיבלנו תעודות , קיבלתי ציון ממש נמוך בחשבון [ 10 ] תאמינו או לא , אמא שלי הייתה הכי בסדר אם זה ותמכה שאני יצליח יותר בשנה הבאה , אבל יום אחר כך היא התהפכה עליי , היא אמרה שאני בעווונש וככה וככה , ממש התעצבנתי עליה , התחלתי לצעווק עליה ולהגיד לה שאני לא רוצה לגוור איתה באותו בית ואני לא רוצה לראות אותה ושאני רוצה להתאבד , יום אחר כך כבר כמעט עשיתי את זה היא נתנה לי הרגשה חרא , היא נתנה לי הרגשה שבשבילה תאריך הלידה שלי זה יום אבל בשבילה שאני לא רצוויה בבית שלה ושאני לא הבת שלה יותר שהיא כלכך שונאת והיא מוכנה להרווג אותי , מאז אני יושנת אצל חברות ולא ראיתי אותה שבוע שלם היא לא מתקשרת ולא שולחת הוודעה , אני לא יודעת מה לעשות , פעם אחת חזרתי הביתה לקחת בגדים היא לא הייתה בבית , אז התחברתי לפייסבוק שלי ודיברתי אם חברה ובטעות אמרתי לחברה שאמא שלי זונה , כמובן שאני לא חושבת ככה , ושהיא חשוובה לי , והיא נכנסה לפייסבוק שלי וראתה את זה , היא כלכך חשוובה לי ואני אווהבת אותה , אבל היחס שלה כלפיי גורם לי להתהפך עלייה פשוט ולהתחיל לשנוא אותה , אני ממש רוצה לשים קץ לחיי , אבל חבריי תומכים בי והמחשבה שאני יתאבד גוורמת לי לחשוב מה יקרה להם , אבל אם אמא שלי תשמע את זה היא תשמח לפי דעתי , אני מאווד אוהב אותה , אבל היא לא מבינה אוותי , היא כל הזמן צווועקת עליי כאילו אני הטעוות הכי גדולה היא אף פעם לא אמרה לי משהו כמו - את יותר חשובה לי מהחיים שלי או אני אווהבת אותך או סתם חיבקה אותי ואמרה שאני חשובה לה , וכשאני רואה יחס של אמהות לחברות שלי אני פשווט רוצה את האמהות האלה , מה שממש מעצבן אותי הוא ש היא התחתנה אם " אבא שלי " - ואני לא יכולה לחיות איתו , הוא חושב שהוא אבא שלי כשהוא בכלל לא .
    אני שונאת את זה , אבל לפעמים הוא נחמד וכשהוא נחמד אני מתה על הבן אדם הזה ,
    אבל כשהוא חוושב שהוא יכוול לצעוק עליי ולהחרים לי דברים ? הוא לא ! שיבין את זה
    בקיצוור , אני אווהבת את אמא שלי אבל אני לא יכולה לגשת אליה , כי אני כבר לא מחווברת אליה מספיק , אני מרגישה שאין לי אמא , זה משגע אוווותי !
    אם פעם אחת היא יכלה לבוא ולקחת אותי ליום כיף של בת או משהו כזה והיינו יכולות לצחווק ולדבר ולסגוור את הכל ולהבין אחת את השנייה ולהציב גבולות אחת לשנייה אני הייתי נדבקת אליה ולא צוועקת ולא כלוום ולא מתחרטת על זה שנולדתי אני כבר שנים מתחננת ליום כזה , רק אני והיא שתבין אותי מה יושב עליי ומה יושב עלייה ואז אני יאהב אותה פי 100000 !
    רק שתבין אותי , הבעיה היא שאני יודעת שזה בחיים לא יקרה :[
    נ.ב אני בת 14 עוד מעט ....

לקביעת תור
    סגירה
    רצון להתאבד ....

הוספת תגובה

• רצון להתאבד .... - תגובה

שלי ורדי
    28/06/2011

שלום סיגי,
    יאכן הצרות גדולות.., והיחסים עם אמא כל כך מלאים מרגשות סותרים! אוהבת ושונאת, בו זמנית, את צריכה אותה ונפגעת וגם פוגעת בה. אתן לא אמיתיות אחת כלפי השנייה, מתעצבנות, מתפרצות ומתפרקות אחת אל השנייה בעצבים אך את הכאב ואת הרגשות האמיתיים אתן לא מראות אחת לשנייה. לא הבנתי את הנקודה עם האבא.. האם הוא האבא האמיתי שלך? כלפיו גם את מרגישה במצבים שונים רגשות סותרים... זה בטח מבלבל אותך לחיות כך.
    טוב שיש לך את היכולת ליצור חברויות, נראה שחברייך אוהבים ומגינים עלייך ולמענם כדאי להמשיך ולהתמודד.
    מהתיאור את אמך נראה שגם לה יש מצבי רוח, "מתהפכת" כמוך ומשנה את העמדה ואת הדעה והיחס אלייך.
    אתן צריכות התערבות מקצועית, אולי ביחד אולי בנפרד, לא נראה לי שלבד תוכלו בזמן סביר לפתור את הבעיות ביניכן. אולי תכתבי לה מכתב ותסבירי לה חלק מרגשותייך , תבקשי סליחה, תגידי מה שאמרת כאן - שאת אוהבת אותה, ותסכימו לכמה זמן לדבר בלי צעקות ולהקשיב אחת לשנייה. אני מציעה מכתב כדי שאימא תוכל לקרוא אותו בצורה רגועה ותימנעו מריבים. נדמה לי שאתן כל כך עצבניות שכל אי הבנה בשיחה מתלהטת לריב...אולי במכתב תציעי לה שתלכו לייעוץ ביחד, אם בכלל את מסכימה עם ההצעה שלי...

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון להתאבד ...

סיגי
    29/06/2011

בקשר לאבא , הוא לא האבא האמיתי שלי , (:
    ואני מסכימה איתך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16
    אנונימית
    25/06/2011

שלום, אני בת 16 וקיבלתי מחזור בפעם הראשונה לפני שנה ביולי, ולפני יומיים קיבלתי בפעם השניה, הפעם בניגוד למחזור הקודם שנמשך שלושה ימים והיה יחסית חלש זה כבר היום השלישי ויוצא לי המון דם בלי הפסקה, אני פוחדת שככה יהיה לי כל מחזור כי זה המון דם ואני סובלת...זה נורמאלי שאחרי שנה הפסקה יהיה לי כלכך הרבה דם? מתי זה אמור להיגמר או לפחות להיחלש?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 16

הוספת תגובה

• בת 16 - תגובה

שלי ורדי
    28/06/2011

כדאי שתפני שאלות כאלה לפורום של רפואת נשים. מנסיוני הדל אני חושבת שזה נורמאלי אך תמיד יש רופאי נשים שאת יכולה להתייעץ או גם עם האימא.

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדאגי

סיגי
    25/06/2011

ביום הרביעי או החמישי זה אמור להיחלש תלוי כמה זמן יש לך מחזוור (:
    נגיד אצלי זה ביום הרביעי נחלש או בחמישי , ואם לא אז כדי שלכי לרופא נשים
    מקווה שעזרתי מאמי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוופש
    דוד
    24/06/2011

אני ממש מתוסכל מעצמי אין לי שומדבר בחןפש שום עבודה שום כלום ואני אגיד את זה ככה מסיבות כאלה ואחרות אין לי גם כ''כ עזרה מההורים בנוגע לכספים עבור בילויים אני ממש מתוסכל.

לקביעת תור
    סגירה
    חוופש

הוספת תגובה

• חוופש - תגובה

אייל קנדינוף
    24/06/2011

שלום דויד
    התסכול לא יעזור, יש לעשות מאמץ וכן למצוא עבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתפרקים לי החיים
    טל
    24/06/2011

שלום...
    עד גיל 14 היו לי חיים מושלמים היו לי מלא חברות וחבר שהכרתי בגיל 13.
    היייתי כל היום עם אותו החבר עד שלא היה לי זמן לחברות בכלל והטעות הזאת הביאה לכך שהיום אני בת 16 אני עדיין עם חבר שלי אבל אני לא אוהבת אותו ואין לי בכלל חברות. לפני שנה רציתי לעזוב תלימודים בגלל שלא רציתי להיות לבד בבית ספר אבל זה ממש כאב להורים שלי ולא יכולתי לראות אותם ככה אז שלחתי הודעה לשתי החברות הטובות שהיו לי לפני שנתיים ועם אחת מהן שהיינו החברות הכי טובות הייתי כל השנה, היינו כל הזמן ביחד וחשבתי שסוף סוף יצאתי מהשנתיים שהייתי לבד והיא גם עזרה לי בכל הזמן שאני וחבר שלי לא היינו ביחד כי הרגשתי שאני לא יהיה לבד אם אני יפרד ממנו. לפני 3 חודשים בערך החברה הזאת התרחקה ממני לגמרי ושוב חזרתי לחבר שלי . ועכשיו אין לי בכלל חברות ועוד כמה ימים אני מתחילה קורס קיץ שגם בוא אני יהיה לבד.
    אני מאילת ואני מאוד רוצה להתחיל חיים חדשים אנחנו עוברים דירה עכשיו ויש את בית ספר מעלה שחרות ביוטבתא שזה 40 דקות נסיעה מאילת והשאלה שלי היא מה לדעתכם כדאי לי לעשות? לעבור לשם? אני מפחדת שאני לא אתקבל שם בחברה וסתם אני יגרום להורים שלי לעשות מאמצים שאני התקבל לבית ספר כי זה נורא קשה וזה גם עולה המון כסף. בבקשה תעזרו לי אני לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שכל החיים מתפרקים לי

לקביעת תור
    סגירה
    מתפרקים לי החיים

הוספת תגובה

• מתפרקים לי החיים - תגובה

אייל קנדינוף
    24/06/2011

שלום לך
    אותי מטרידה העובדה שאת עם חבר שאת לא אוהבת!!!
    נראה שיש לך קושי להיות בחזקת עצמך, וכל פעם את חייבת לקבל חיזוקים מהסביבה. זה נכון ובריא עד גבול מסוים. אך כשזה נהייה מוטיב מרכזי, כדאי לבדוק לעומק את הסיבה. לגבי המעבר לב"ס החדש, יהיה קשה מאוד לתת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם ואלימות
    טלי
    23/06/2011

שלום לכולם
    בני בן 10 לא יודע לשלוט בעצבים שלו וכל פעם שמישהו מעצבן או מעליב אותו הוא מגיב באלימות .כל יום הוא רב עם אחיו הקטן בן 5 וכל היום יש לי בבית בכי וצעקות. הקטן מקלל או מציק וישר חוטף מכות. אני מנסה להסביר שזה אסור אבל ללא הצלחה . אני מרתקת אותו ועדיין אין שיפור.
    היום בבית הספר ילדים יציקו לו אז הוא הלך מכות ..אני מיואשת אני כל כך רוצה לעזור לו אבל כבר אין לי תשומות
    הוא ילד טוב עוזר עדין מאוד ממושמע אבל כאשר העניין מגיעה או עצבים הוא פשוט מאבד שליטה על המעשים שלו.
    בבקשה תנו עצה אני אני אובדת עצות וממש ממש מיואשת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות זעם ואלימות

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם ואלימות - תגובה

אייל קנדינוף
    24/06/2011

היי נתי
    הסברים ושיחות לא עוזרות לילדים בני 10, נראה שבמצבנו החברתי בארץ, להרבה מבוגרים זה גם לא עוזר.
    נראה שיהיה נבון ונכון לפנות לאיש מקצוע שיוכל לעזור לך לאתר את מקור הקושי של בנך ובמקביל להקניית כלים הוריים עדכניים תוכלו לצאת לדרך חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם המשך

טלי
    27/06/2011

שלום ותודה על התשובה
    יש לבני הפרעות קשב ואינפולסיביות אני בהתלבטויות עם לתת לו ריטלין או ריכוזית.
    מצד שני קראתי מאמר שאם מסבירים לילדים איך להתנהג ולבראים להם דוגמא איך להתמודד עם מצבי זעם הם לומדים וממתנים את ההתפרצויות.
    אני מאזור חדרה האם קיים מרכז או סדנא באזור שלנו בנושאים האלה?
    מאוד מודה על התיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיבציה ללמוד
    זינה
    22/06/2011

שלום רב,
    בת בכרוה שלנו סיימה חטיבת ביניים. בחצי שנה אחרונה היא ירדה בהישגים בצורה משמעותית. היא פשוט היתה עסוקה מידי עם חבר שיש לה בשנה אחרונה וגם פעילות חברתית בכלל.
    בחלק מהמקצועות היה לה מורה פרטי צמוד, אך מכוון שלא עשתה תרגילים, זה לא ממש עזר בשורה אחרונה.
    שנה הבא היא מתחילה ללמוד בתיכון (באותו מקום). בסך הכל מדובר בנערה חברתית ומקובלת, יש לה דעה, בטחון עצמי גבוה. היא מעורבת בכל מיני פרויקטים חברתיים. בקיץ התקבלה לעבודה לחודש ימים. הכל נראה די נורמטיבי.
    אך אני קצת מודאגת בנושא לימודים. ברור לי שרק היא יכולה ללמוד, אנו יכולים לחזק, לחבק, לעזור עם שעורים פרטיים - אך בסופו של דבר היא זו שאמורה ללמוד. כנראה עדיים היא לא רואה את הרציונל שבלמידה. למה בכלל צריך את זה. היא די בטוחה שתצליח בכל מה שהיא רוצה לעשות.
    שאלה שלי - איך ניתן לעורר מוטיבציה שלה ללמוד? כששאלנו אותה בנוגע לירידה ברמת הלימודים, אמרה לנו שהיא יודעת שלא השקיע מספיק ושהיא מתכוונת בשנה הבאה לשנות את זה, להשקיע יותר ולגרום לציונים לעלות. האם זה מספיק לדעתך? האם יש משהו שאנו, כהורים, יכולים לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטיבציה ללמוד

הוספת תגובה

• מוטיבציה ללמוד - תגובה

אייל קנדינוף
    24/06/2011

היי מרינה
    נו, בעיה מוכרת, יהיה נכון לבנות איתה מערכת של הסכמים שמסדירים את כל הנושאים שקשורים לחייה. לימודים, יציאות, חברים, עזרה בבית, דמי כיס, בגדים, ועוד.
    בהסכמים אלו חשוב להתנות הצלחה או ירידה בלימודים בתקבול או תשלום. את התשלום במקרה של ירידה בלימודים, היא קובעת ולא אתם(יש לנהל על כך משא ומתן). נוצר מצב שבו היא אחראית על חייה והיא גם קובעת מה יקרה בסיטואציות שונות. במצב זה היא מתרגלת לקיחת אחריות וקבלת אחריות. מיותר לציין שאתם הם אלו שאחראיים למימוש ההסכם במקרה של אי עמידה בהסכמות וההתחייבויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקרעת בין שניהם
    אדווה
    19/06/2011

שלום לכם, אני בת 18 וחצי ואני חייבת לספר לכם משהו
    לפני כ-5 חודשים הכרתי מישהו ובמשך חודשיים חשבתי שאנחנו ידידים ואחרי חודשיים התברר לי שהוא ראה בי פוטנציאל לקשר ודיבר איתי על זה וסירבתי והחלטנו שנישאר ידידים
    אחרי חודש הוא ניסה לנשק אותי וסירבתי סיכמנו שוב שאנחנו ידידים.. ואחרי חודש, כלומר אחרי 4 חודשים של קשר מוזר כזה ולא מוגדר.. התנשקנו ומאז ועד היום (כבר חודשיים) הוא כל הזמן שואל מה יש בינינו ולמה אנחנו לא ביחד
    וחודשיים שאין לי תשובה.. ודווקא אתמול באמת החלטתי שאני רוצה לדבר איתו ולהיות איתו.. ואז נכנס האקס שלי לתמונה, נפגשנו במקרה ודיברנו והוא פתאום החליט שהוא רוצה להחזיר אותי
    ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות אני נקרעת בין שניהם.. יש לציין שהבחור שהייתי איתו בקשר כמה חודשים לפעמים רע אליי ולפעמים טוב אליי אבל אני מרגישה אליו רגש חזק, לא יודעת אם לקרוא לזה אהבה
    בעוד שלאקס אני לא מרגישה כבר כלום חוץ מרסיסים של אהבה.. אני מפחדת להפסיד את שניהם אני לא נרדמת בלילה מרוב מחשבות כבר כמה ימים
    האקס שלי חושב שאנחנו שוב בדרך ללחזור כי הוא לא יודע על הבחור שאני איתו בקשר.. מה עליי לעשות?! בבקשה תעזרו לי אני על סף ייאוש
    אני מרגישה שאני עלולה לפספס את שניהם בעוד שאני דוגלת ב"עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ", אני פשוט לא יודעת באיזה "ציפור" לבחוררררר..

לקביעת תור
    סגירה
    נקרעת בין שניהם

הוספת תגובה

• נקרעת בין שניהם - תגובה

שלי ורדי
    19/06/2011

שלום אדווה,
    אני מאמינה בדרך כלל כשלא יכולים להחליט באמת בין שני בנים, אז לא רוצים את שניהם. ... את החבר הקודם שלך כנראה את לא רוצה, רק רסיסים.. של אהבה, זו לא אהבה באמת, את די בטוחה. עם הבחור החדש מוזר לי ולא מובן לי למה לא נכנסת לקשר איתו ומסרבת ורוצה להשאיר את זה רק בפסים של ידידות...אך כן מרגישה רגש חזק, אולי החיזור שלו מפתה אותך , רוצה לחשוב על מישהו או אולי חוששת ממנו....אולי את רוצה לקחת מרחב מקשר מחייב ואת לא בתקופה טובה לקשר? תבדקי לעומק את הרגשות שלך. ואולי מפחדת להשאר לבד? זו נראית לי הנקודה האמיתית...לדעתי את לא מפספסת שום דבר ושום בחור, הלב שלך אומר לך שאת לא צריכה להחליט, לקחת אולי פסק זמן עד שדברים בתוכך יתבררו. אז , העצה שלי היא לא להחליט....

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה - אמא מודאגת
    רונית
    19/06/2011

יש לי ילדה בת 15 זה גיל שרוצים לצאת ולבלות היא ילדה טובה ואחראית לא מעשנת ולא שותה אני לא רוצה לסגור אותה בבית אבל החברה שהיא מסתובבת איתם נראים לי ערסים היא מודה שהם מעשנים ושותים אבל היא לא נוגעת בדברים האלה , בעלי ראה במחשב בתקיה שלה תמונות מחובקת עם הבחורים האלה הוא רוצה לאסור עליה לצאת איתם ויש לה גם חברה טובה שאוהבת בילויים והוא לא אוהב אותה אני לא יודעת איך לנהוג עכשיו משראיתי את התמונות מה לומר לה אני מצד אחד לא רוצה לנתק אותה מהחברות שלה וגם לא רוצה לקשור אותה בבית לא יודעת איך לפנות אליה אח שלה ראה את התמונות והוא מזהה ילדים מהשכבה שלו בגיל שלו 18 והוא מאיים עלי שאם לא אעשה משהו איתה הוא יכנס בילדים האלה הוא טוען שלא אכפת לי שאני לא יודעת עם מי היא מסתובבת מה לעשות ואיך לנהוג ?
    אודה על תשובה מהירה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    עצה דחופה - אמא מודאגת

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

רונית
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה דחופה - אמא מודאגת - תגובה

שלי ורדי
    20/06/2011

שלום רונית,
    נראה לי שאחיה צודק בכך שאתם כהורים לא צריכים לחשוש למהלך אולי דרסטי אך משמעותי בחייה, אתם צריכים לדבר איתה להציע לה להתחבר עם חברות אחרות, לצפות שתחזור מקודם הביתה, לא לאפשר בילויים רבים. זה מוקדם מיד עם בחורים בוגריםממנה בכמה שנים ולא ממש בחורים אחראיים שיכולים כן להשפיע עליה לעשן ולשתות. תדברו גם עם המורים לשה, אולי שיחה עם היועת , המחנכת תוכל לעזור והם ייעצו לך איך לפנות עליה.יש לך אמביוולנטיות הם לאסור עליה יציאות וחברויות,, אך אם היא חברותית, היא בטח תמצא במהרה חברות אחרות, ואם אלה הם החבר'ה שהיא מחפשת, אז יש לה בעיה, אז עדיף שתישאר בבית לכמה זמן.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת רוצה להתחיל גלולות
    אנני
    19/06/2011

שלום
    המתבגרת שלי בת 17 והיא רוצה להתחיל לקחת גלולות(יש לה חבר) ואני לא יודעת עד כמה אני מאושרת מהרצון הזה שלה. אני שמחה שהיא באה לדבר איתי על זה ולא הלכה מאחורי הגב אבל בגלל זה אני אמורה לתת לה לקחת גלולות? היא התחילה לבדוק ומדברת איתי על זה בכל הזדמנות שראתה שיש גלולות עם מינונים נמוכים כמו פליים ואין לזה תופעות לוואי ומצד אחד זה קצת מנחם מצד שני איך אני יכולה להיות שלמה עם החלטה שנתתי לה אישור לקיים יחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה
    הבת רוצה להתחיל גלולות

הוספת תגובה

• הבת רוצה להתחיל גלולות - תגובה

שלי ורדי
    19/06/2011

שלום אנני,
    אם לא תהיי אתה, היא ממלא תעשה את זה לבד , יותר טוב עם הליווי וההדרכה שלך, וטוב שהיא במערכת יחסים, אני מקווה שזו מערכת יחסים רצינית. את צריכה להיות מסופקת שיש לבת שלך כזה אמון ופתיחות כלפייך שחסר כל כך בקשר בין הרבה בנות לאמהותיהן עד מתי אפשר להחזיק אותה קטנה? החיים עושים את שלהם,
    יחסי מין בתוך מערכת יחסים טובה זה דבר רצוי, היא בגיל סה"כ די נורמטיבי להתחלה כזו ואני מקווה שהיא בחורה בשלה גם בתחומים אחרים.

תראי, תתגברי ותתחילי לתפוס אותה כבוגרת יותר עם הזמן.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת מחלת CHLAMYDIA ureaplasma
    ללא
    17/06/2011

שלום אני בת אוטוטו 38 לפני שנה לא יודעת מה קרה לי נראה לי ההורמונים השתוללו לי והרגשתי כאילו מתבגרת ולא אישה שנשואה כמעט 20 שנה ומאחר שלא שכבתי עם אף אחד חוץ מבעלי ואף פעם גם לא הייתי מרוצה מיחסי מין עם בעלי החלטתי למצוא לי מאהב מאחר שהתאהבתי במישהו פעם אחד שכבתי איתו בלי שום אמצעי מניעה ואחרי זה פשוט נפרדתי ממנו תמיד היו לי בעיות במתן שתן ואף פעם כשהיו לוקחים לי בדיקת POP לא היו מגלים את שתי המחלות שציינתי בכותרת וגם לא ידעתי מה זה עכשיו אני המומה ומפחדת כשבעלי ילך לרופא הרופא יגלה לו שאני בגדתי כי גם הוא צריך להיבדק יש לי פחד שזה לא יעבור לי אשמח לקבל את התשובה דרך המייל כי לא יודעת אם אדע להיכנס שוב לכאן

לקביעת תור
    סגירה
    הופעת מחלת CHLAMYDIA ureaplasma

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    19/06/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_מין' id=link]מחלות מין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת מתבגרת מבקשת לנסוע עם חבר
    זינה
    17/06/2011

שלום רב,
    בת שלי, בת 15, מסיימת השנה חטיבת ביניים. ילדה נורמטיבית, מקובלת מאוד בבית ספר, מורים אוהבים אותה מאוד. לומדת לא רע, אך אחראית מאוד. השקעה די רגילה בלימודים (עדיפות לחברים, פרויקטים חברתיים בהם היא פעילה מאוד). היא תעבוד בחודש יולי כמדריכה בקייטנה. לה יש חבר תקופה ממושכת (כמעט שנה), הוא בן 16.5. הם מבלים הרבה זמן יחד. היא גם לא מוותרת על חברות שלה, לפעמים בילויים עם חבר וגם חברים/חברות אחרות. חבר שלה לפעמים מגיע איתה אצילנו הביתה ולפעמים היא מבקרת אצלו, הוא גר לא רחוק מאיתנו.
    אתמול חבר שלה ביקש ממני לאפשר להם לנסוע יחד לאילת בחופשת קיץ, נסיע של כמה ימים. הסברתי להם שזה לא נושא לחצי רגע, צריך לחשוב על זה, לשאול גם מאבא (בעלי) חושב ואז להחליט.
    אני אישית חושבת שהיא די צעירה לנסיעה כזאת. מצד שני, אני רואה שבגיל הזה ילדים נוסעים יחד לבילויים של כמה ימים, אפילו לחו"ל.
    אשמח לשמוע ממך מה דעתך על כך? אני יודעת שגיל ההתבגרות היום מתחיל בגיל צעיר יותר כך שכנראה גיל 15 זה לא גיל תינוקי. יחד עם זאת, ברור לי שאחריות עדיין בגיל הזה שלנו, של הורים. בעלי חושב שהיא לא צריכה לנסוע, היא עדיין קטנה. אמר, אולי בשנה הבאה.
    אני די מתלבטת, יחסים איתה די טובים, אני לא הייתי רוצה לפגוע באמון שלה בנו וגם לא רוצה להכזב אותה.
    לא ידוע לי על קיום יחסי מין בינה לבין החבר. היא טוענת שזה לא עומד על הפרק. (סיכמנו שבמידה ותחליט על כך, היא תספר לי כדי שנוכל להגן אליה בפני מחלות מין והריון לא רצוי).

הוספת תגובה

• בת מתבגרת מבקשת לנסוע עם חבר - תגובה

אייל קנדינוף
    19/06/2011

היי רינה
    מובן לחלוטין הקושי שנוצר מבחינתך, אך יש לזכור, לפי דבריך, שבתך אחראית.
    בנוסף, מדובר פה על מערכת יחסים ארוכה ויציבה עם כבוד הדדי . נראה שאתם ההורים מחבבים את הבחור ואתם שקטים ביחס לקשר הזה. יהיה נבון לזמן את שניהם לשיחה שמסדירה את החופשה בצורה כזו שלך ולבן זוגך יהיה את השקט והביטחון לגבי הנסיעה.
    אפוא ילונו, מה יעשו, ההורים שלו מיודעים, איך נוסעים, כמה מבזבזים, ועל מה, מתי מתקשרים, וכל שאלה נוספת שיכולה לעלות.
    יהיה כדאי גם לשוחח עם ההורים של הבחור!!!
    במקביל נהלי שיחה עם בתך לגבי ההבטחה שלה שלא לקיים יחסי מין לפני עידכונך ונקיטת הצעדים הנדרשים ביחס לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז....
    Mish
    16/06/2011

אני בן 17 ויש לי בעיה להתחבר עם אנשים מסויימים, למשל בכיתה שלי יש רק מישהי אחת שאני מתחבר אליה וכל האחרים פשוט נראים לי "איטיים במוח", לפני שנתיים וחצי אובחני כבעל מנת IQ של 152, ומאז אני מרגיש שאנשים מסביב פשוט לא מבינים את רוב מה שאני אומרץ
    כל המורים כבר הבינו שאין טעם לתת לי שיעורי בית ועבודות כדי שאני ילמד בבית אז קצת יותר קל לי מהצד שלהם.
    אני לא יכול להתחבר לאנשים שלא מהווים אתגר כל שהוא בשבילי....

איך בדיוק אני יכול להתחיל להתחבר עם יותר אנשים?

לקביעת תור
    סגירה
    אז....

הוספת תגובה

• אז.... - תגובה

אייל קנדינוף
    19/06/2011

שלום לך
    זה שגילו שיש לך מנת משכל מעל הממוצע לא אומר שאתה יותר חכם ושווה משאר האנשים. זה אומר שבתחומים מסוימים שנבדקו אתה מהיר יותר מהשאר. לכן יהיה נבון ונכון לחפש את המיוחד והשונה באנשים אחרים שיכול לעניין ולאתגר אותך תוך שימת דגש על ההבנה שבכול אחד מאיתנו יש משהו מיוחד ושונה. בנוסף, כדאי להיזהר משפיטה גורפת של בני אדם זה מוביל לבדידות. גם אנשים לא מהירים במחשבתם יכולים להיות מדהימים בקשרים חברתיים משמעותיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ביתי
    לאה פלק
    15/06/2011

שלום רב הבעיה היא כזאת זה כמה פעמים שתפסתי את ביתי משקרת אלי היא בת 10 ויש לה עוד2 אחים האחד גדול והשני קטן ממנה.
    הילדה אמרה שיש מסיבת סיום בבית הספר ללא הורים, לאחר כמה ימים הגיע מכתב מהמורה שיש לבוא אם ההורים, כלומר הילדה ידעה שצריך הורים אבל אמרה לנו זה ללא הורים. שאלתי אותה למה לא אמרה את האמת . אז היא אמרה שהיא לא יודעת למה היא משקרת כל הזמן, אחר כך אמרה שהיא מפחדת מאיתנו ההורים שאנחנו צועקים וכועסים אליה כל הזמן.

אני ממש לא יודעת מה לעשות. אנחנו מאד אוהבים אותה וגם נותנים לה כל מה שהיא רוצה ובכל זאת הילדה מתרחקת מאיתנו ומפחדת אין לי מושג למה....

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם ביתי

הוספת תגובה

• בעיה עם ביתי - תגובה

אייל קנדינוף
    19/06/2011

שלום לך
    אין התייחסות בדברייך לגבי תשובתה על שאלתך לגבי השקרים. ילדה בת 10 לא שקרנית. היא מפחדת ממשהו ולכן היא משנה את הדברים מראייה לטווח קצר ביותר. בחנו את מערכת היחסים שיש לכם איתה וראו, אולי יש מוטיבים מסוימים שמעלים אצלה את המתח הנפשי. יהיה נכון לפנות לייעוץ/אימון הורים כדי לאתר את הסיבות הראשוניות להתנהלות זו שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה