פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיניות בגיל 7
    רינה
    16/10/2011

בני טוען כי לפעמים שרואה ילדה יפה מרגיש כי איבר מינו נעמד ולא נוח לו יש לציין כי בני מתאפק הרבה לפיפי ולא בטוח ההקשר שהוא טוען איך להיחס לזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיניות בגיל 7

הוספת תגובה

• מיניות בגיל 7 - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

אני לא יודעת מה להגיד לך, אולי מתרגש מילדה יפה, לגבי זקפה בגיל הזה, אני לא יודעת תתייעצי בפורום אחר, מתאים יותר .

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של נערה בת 14.5
    אלמונית17
    15/10/2011

שלום, בתי הבכורה בת 14.5 . ילדה מוכשרת, טובה בלימודים, יפה ותמיד יש מסביבה מלא חברות. לפני כחצי שנה הכירה נער בן 16 מהאזור (לא מבית ספרה) והתאהבה בו. הנער ניצל את תמימותה והם שכבו. היא עברה תקופה קשה מאוד וכל הזמן בכתה, עד שיועצת ביה"ס התקשרה אלי ואמרה לי, וכשהתערבתי הבנתי את שקרה ממני, וטיפלנו בזה דרך ביה"ס, והיא לא הביעה חרטה על העניין. בנוסף היא רזתה כ-10 ק"ג בארבעה חודשים האחרונים ורזתה מאוד. היא כל הזמן נשקלת... מה שגילינו היום זה סימנים על היד שלה, וששאלנו אותה לפשר הסימנים הבנו שהיא עשתה לעצמה "סמיילי" עם קליפר של מצית לאורך היד(כ- 4 סימנים), התברר שלחבר שלה (זה ששכבה עימו) היום הם ביחד, אך ללא יחסים אינטימיים, יש כזה והיא רצתה גם... אנחנו ההורים שלה מרגישים שאנחנו מאבדים אותה . היא עושה דברים מוזרים.. רק אחרי שהיא נתפסת היא מביעה חרטה למרות שאינני מאמינה לה. בעלי נוקט בשיטה של "לא לצאת מהבית" ואני חושבת שזה לא נכון. יש לציין כי היא רגישה מאוד ובתקופה ההיא היה לה קשה מאוד, לא הפסיקה לבכות. אודה לכם על מענה איך להתנהג איתה ומה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של נערה בת 14.5

הוספת תגובה

• התנהגות של נערה בת 14.5 - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

שלום,
    יש יותר מדי סימני שאלה בסיפור הזה של בתך, מה טיב אופיו של הנער, איך הוא משפיע עליה, האם הם ביחד ולא מקיימים יחסים אינטימים, האם יש אהבה בכלל? זה לא נראה לי כי בתך לא הייתה מרגישה כך היום, היא לא נמצאת במצב טוב, מפתחת הפרעות אכילה שמאחוריהן יש תמיד סוג של דיכאון וניסיון לשליטה. אני לא חושבת שיחסים מין עם מי שהיה ועד הינו חבר שלה גרמו לה למצב הנפשי הזה. יכול להיות שפיתחה אליה תלות פתולוגית...אולי היא טיפוס תלותי למרות שלכאורה לא היה נראה כך מיחסיה החברתיים בעבר. אתם צריכים לקחת אותה בהקדם לאיש מקצוע, לפסיכולוג קליני וגם לערוך בדיקות רפואיות כדי לדעת מה מצב הבריאותי לאור הירידה במשקל. לאחר הערכה ראשונית שתכלול כמה שיחות עם הבת, ואיתכם בנפרד, תקבלו תוכנית טיפולית בהתאם וגם תבינו חלק מהנסיבות הנפשיות שהביאו אותה למצב כזה.

בהצלחה רבה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת לישון
    גילה
    15/10/2011

שלום וחג שמח לכל הצוות.ביתי בת 15.5 בת יחידה - אוהבת לישון המון ביום בחופשות ובשבתות. כשאני מאירה אותה בצהריים להכין שיעורים אין לה חשק כלל. היא לא אוהבת לילמוד ולא אכפת לה הלימודים. בלילה אני מקפידה שהיא לא תיהיה במחשב אך לטענתה אין לה שינה והיא נאלצת לקרא בחדר.אני לא לוחצת עליה אבל אני מאירה לה הרבה על הלימודים והעתיד-אך בכל זאת לא מעניין אותה הלימודים ומיצידה שלא יהיו לה ציונים טובים.כיצד עליי לינהוג האים אני צריכה לעזוב אותה ולא להעיר לה על הלימודים?

לקביעת תור
    סגירה
    אוהבת לישון

הוספת תגובה

• אוהבת לישון - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

שלום גילה,
    את לא צריכה לעזוב אותה, את צריכה להראות לה שאיכפת לך ממנה, מעתידה, וגם את דורשת ומצפה ממנה. כמובן, בלי להגיע ליותר מדי מתיחויות, וניכור ממנה. תמיד לדעת לשלב ביחסים עם הבת גם את הדברים הטובים..
    אולי יש קושי לימודי, אולי היא לא במקום המתאים שלה בבית הספר. לפי דברייך אני מבינה שלא מדובר במצב שהבת שלך עסוקה עם חברים ווצאת לבלות וחושבת על הנאות בלבד ולא על לימודים. אולי מצב רוחה ירוד ואין לה כוחות ובגלל זה היא ישנה הרבה? את צריכה להתייעץ עם צוות בית הספר, זה מעניין איך הצוות קולט אותה, את היכולות, המוטיבציה ומצב רוחה. ותפעלי בהתאם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    אמא
    15/10/2011

שלום,
    בני בן 11.5 , בכיתה ו', לא מעונין ביצירת קשרים חברתיים.
    בגיל יותר צעיר (5,6) עוד היה הולך לחברים, אך כעת הוא ממש לא רוצה לצאת מהבית, מעדיף לשחק במחשב, לראות טלויזיה, ולקרוא ספרים.
    במפגשים שיש עם הכיתה, אנחנו רואים שהוא פופולארי, ילדים ממש רוצים בחברתו (הוא ילד שנון, חכם, חוש הומור - ילד מדהים!!), ילדים גם לפעמים מתקשרים אליו כדי להפגש, והוא לא מעונין.
    ניסינו להציע לו להצטרף לצופים, או לחוג ספורט קבוצתי - הוא לא מעונין.

אנחנו מרגישים שאנחנו נמצאים בנקודה הוא "חייב לקחת את עצמו בידיים" בנושא החברתי. ביום כיפור למשל כל הבנים מהכיתה נפגשו יחד, רק הוא ישב בבית. הוא אומר שזה לא מפריע לו, אבל אנחנו מרגישים שכן, ובכל מקרה בגילו זה נראה לנו משהו קריטי..(שיהיה לו לפחות קשר משמעותי אחד עם בן גילו)
    אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות..
    האם יש מקום לדאגה? האם יש פתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

שלום,
    לכאורה נראה שאין בעיה, הו אמופנם יותר, לא מתחבר עם הילדים הסצפציפיים בכתה שלו, קצת אינדיווידואליסט. אמרת שאתם כהורים חושבים שזה מפריע לו המצב, איך אתם מסיקים זאת? צריך לחשוב האם יש משהו אחר שמפריע לו וגורם לו להיות לבד, כי לכאורה אין לו בעיה במיומנויות חברתיות. אני חושבת שכן היה צריך חבר טוב אחד לפחות, אך אם המצב הזה לא נמשך הרבה זמן, חכו עוד קצת. אם המצב לא משתנה, תתייעצו יותר לעומק עם איש מקצוע. צריך לעקוב אחרי תפקודו הכללי, כמו לימודים, חוגים, האם הוא סקרן ללמידה, האם משקיע במה שמעניין אותו ובחובותיו? צריך לעקוב גם אחר מצב רוחו, האם הוא עצוב, מדוכדך או עם מצבר רוח רגיל. אם מתפקד ומרגיש טוב אין הרבה מקום לדאגה.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייאוש טוטלי
    שוש
    11/10/2011

שלום רב
    אני כתבתי אתמול הודעה ולצערי אין לי מושג לאן היא נעלמה אז אני אכתוב שוב
    אני נשואה +3 הגדול בן 15.5 ואיתו כמובן הבעיות שלנו , הוא נראה יותר גדול מגילו
    וגם מתנהג כך, הוא מתחצף ומתהלך בבית כאילו הוא בעל הבית הוא לומד בישיבה תיכונית (למרות שלא מתנהג כבן ישיבה) מחוץ לבית ומגיע הביתב רק בסופי שבוע ובחגים ובזמן הקצר הזה שהוא נמצא בבית יש בלאגן, הבלאגן בעיקר עם אביו כי הם שניהם כל הזמן במאבקי כוחות הריבים שלהם מגיעים גם לפעמים להרמת ידיים הדדית
    אני ממש מיואשת אין לי מושג מה לעשות , לפעמיים בא לי לברוח מהבית ולא לחזור.
    אני מבקשת שתפנו אותי לעזרה ולמפגשים שילמדו אותנו מה לעשות עם הילד אני ממש פוחדת שהמצב יגיע יום אחד למשהו רע מאד וכמובן מיותר לציין שאני ובעלי כל הזמן רבים בגלל המצב האשמות הדדיות בלי סוף גם זוגיות כבר אין לנו מרוב שאין לנו חשק לכלום אפילו לא לצאת מהבית לבילוי
    תודה
    שוש

לקביעת תור
    סגירה
    ייאוש טוטלי

הוספת תגובה

• המצב באמת נשמע עצוב....

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישה בטוחה
    עינת
    05/10/2011

בני בן 13 וחצי. במקרה נכנסתי לקיר הפייסבוק שלו וראיתי שיחות בינו ובין בחורות פרובוקטיביות שאינו מכיר שמכנות את עצמן בשמות מיניות ומצטלמות בעירום ובתנוחות מיניות. נדהמתי מהתחברות בני לבחורות כאלה, כמובן שיש גם מספרי טלפון. לאחר שבדקתי בפלאפון שלו ראיתי שהוא גם מדבר איתן ושולח הודעות טקסט. יש לו גם תמונות פורנו בפלאפון. אביו ואני הסברנו לו על הסיכונים ועל מתחזים שיש באינטרנט ביקשתי ממנו לא להכנס יותר לפייסבוק אם הוא לא מאשר אותי כחברה. לקחתי לו את הפלאפון ומחקתי את התמונות, ובנוסף אשים תוכנה במחשב שמסננת אתרים אלו. אני מודאגת מהתייחסותו לנושא המיניות ומהתכנים שהוא רואה וגם שמדבר עם בחורות מסוג זה ואין לדעת מי מסתתר מאחורי המסך. ברצוני לציין שכל הזמן אני מזהירה ומדגישה את נושא הסיכונים ובכל זאת הוא לא נזהר. כמו כן לגבי התמונות בפלא הערתי לו לא פעם אחת אך הוא "לא דופק חשבון". יש לי עוד 3 בנים בוגרים הוא הצעיר וההרפתקן שלא יודע סיכונים מהם. הראש שלו כל היום בעניין החברתי ומזניח גם את לימודיו. ברצוני לשאול איך אפשר להסביר לו ומה אפשר עוד לעשות כדי שידע איך להתמודד עם הנושא ולקבל פרופורציות נכונות בלי לגרום לנזק חברתי ורגשי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלישה בטוחה

הוספת תגובה

• גלישה בטוחה - תגובה

שלי ורדי
    10/10/2011

שלום עינת,
    אני חושבת שהוא אולי מחקה את אחיו הבוגרים, רוצה מהר להיות בוגר כמוהם, להתנסות כמוהם. אולי באמת האחים שלו יהיו עבורו מורי דרך? אולי יישמע מהם יותר מאשר מאבא ואמא. הבן שלכם מלא דחפים שהתעוררו עם פריצת גיל ההתבגרות, ואימפולסיבי מאד ושיקול הדעת שלו יורד עקב כך. גם אם את חושבת שהוא לא מציית ולא מפנים את מה שאתם מסבירים, צריך להמשיך ולהטיל הגבלות ולדבר על הנושאים (בפרופורציה כמובן, תנו לו גם זמן לעכל מה שאתם אומרים לו).
    אולי כדאי גם לקנות לו ספרי מתבגרים על מיניות (יש ספרים לבנים במיוחד).
    אתם בדרך הנכונה אני חושבת, אל תרפו בעניין הלימודי, תנו לו עזרה אם אין לו הרגלים, העיקר שלא יצא מהתלם הלימודי ולא ידרדר.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא טוב, לא טוב בכלל!

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד כל היום במחשב
    גדעון
    03/10/2011

שלום.

בני בן 15 לומד בתיכון ומרגע שמגיע הביתה מלבד שעורים , ושעורי עזר הוא כל היום במחשב .
    לדעתי חייבים להגביל את זמן המחשב מאחר וזה מונע ממנו לצאת לחברים וגורם לו למין "התמכרות " ועיסוק רק בתחום אחד ברוב היום .
    אשתי לא רואה בזה בעיה ומלבד לשוחח איתו דבר לא נעשה והילד ממשיך בשלו כי לא מצליחים לשים לו גבולות בנושא .
    בנושא המחשב הילד קובע מה יקרה בבית ולא אנחנו ההורים .
    אני לבדי מסוגל להעמיד את הגבולות אך לא מסוגל לשמור על הגבולות לבדי כי אני מגיע מאוחר ואני חושב ששני ההורים יחד צריכים לעשות זאת .
    אשתי לא מסוגלת להעמיד גבולות ולשמור עליהם ואם היא מעמידה אותם הילד פורץ אותם תוך יום יומיים ואשתי מתעלמת מהמצב .
    ברור לי ששנינו חייבים להציב את הגבולות ולשמור עליהם אבל לצערי זה לא הולך .
    ניסנו להגיע להסכמה עם הילד לגבי שעות מחשב וגם זה לא מצליח ולדעתי הסיבה היא שאשתי לא רואה את נושא ה"התמכרות למחשב" כבעיה ואם כן היא אינה מסוגלת להתמודד עם הבעיה .
    מה המלצתכם עלי לעשות .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הילד כל היום במחשב

הוספת תגובה

• הילד כל היום במחשב - תגובה

שלי ורדי
    09/10/2011

שלום שחר,
    הבעיה העיקרית שאני מרגישה שבנכם כבר די בוגר עבור עונשים והגבלות בדרך הכוח, זה יזיק, ירחיק אותו מכם ולא יוריד לו את העניין במחשב. רק בשיחות, בעידוד לצאת לחוגים כמו חוגי ספורט אפשר "להוריד" אותו מהמחשב. אני לא יודעת אם זו התמכרות כפי שאתה אומר, הרי כל כך הרבה אנשים, ילדים ומבוגרים "מכורים" היום למחשב. העניין הגדול במחשב היום הוא חברתי-תקשורתי, אני מניחה שהוא מתקשר עם חברים דרך המחשב. אם הוא מכין שיעורים ואת חובותיו הבסיסיות, אני מניחה שזה יעבור פעם. החשיבות היא כאן לעניין אותו בתור הורים בדברים אחרים, לעודד בלי להלחיץ אותו ובלי להיראות לחוצים, להיות איתו, אפילו לבקש ממנו להיות איתכם בסלון ,לשוחח. האם יש לו שיחות באמת איתכם? האם היה רוצה זמן איכות איתך במיוחד? בבית, בחוץ, בחוויה משותפת איתך? זוהי יכולה להיות התחלת פתרון טובה, כדי שיחוות שיש גם עניין במציאות החברתית מסביבו, במציאות של הבית. מנסיוני, בנים מתבגרים, צריכים מאד את נוכחות אביהם גם אם לא מראים זאת ואינם מבקשים ישירות אותה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדי עצות
    אנונימי
    01/10/2011

שלום רב,
    אני כותב לכם עקב התנהגות בעייתית של אחי המתבגר (גיל 16 בקרוב).
    בבית אנו כרגע ארבעה - אני (25), אחי הבכור (30), אמי ואחי (16). ההורים גרושים כ-10 שנים.

העניין הוא שכבר במשך שנים אנו חיים במצב לא תקין כלל, בו אנו לא מצליחים להוביל את אחי הקטן לדרך הנכונה, הוא לא אחראי בכל הקשור ללימודים, כרגע לא לומד (בתי ספר לא קיבלו אותו והוא גם לא מתאמץ שיקבלו אותו). הוא רק מבלה כל לילה, אין לילה שהוא בבית. אך הגרוע מכל, שבמקום סמכות יציבה, אנו חיים בפחד, הוא נוטה להתפרץ ולצרוח באגרסיביות על כל הערה או ניסיון חינוך, וזה מתבטא גם באגרסיביות כלפי חפצים (דופק על הקירות, כבר הספיק לגרום נזק לדלת ולחלון בעבר). אני צופה התדרדרות חמורה אם לא יקרה שינוי, אני חושש שיגיע יום והוא יהיה אלים כלפינו (זה לפחות, לא קרה. אך אין לדעת בקצב הזה...). אחי הגדול בחר מזה שנים לא לדבר איתו כלל, אני ניסיתי לפצות על כך ביחס חם אך זה לא עזר ואולי רק הזיק. אימי אומרת שפנתה להרבה גורמים בין היתר לרווחה, אך אחי הקטן סרב לערוך שיחות על בסיס קבוע, חיי עצלות נוחים לו.
    אני התייאשתי, זה משפיע עליי רבות ומטריד אותי רבות גם כשאני בעבודה, שיבוש אמיתי במהלך החיים התקין. הוא לא מוכן לעשות צעד לקראת עתיד טוב יותר, ואני חרד מהבאות בכל הנוגע אליו.

תודה רבה מראש ואיחולים כנים לשנה טובה.
    מתנצל על הכתיבה המרובה, השתדלתי ליצור תמונה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדי עצות

הוספת תגובה

• אובדי עצות - תגובה

שלי ורדי
    02/10/2011

שלום,
    אתה צודק, נשמע מצב מייאש..., מי יודע באיזו חברה אחיך מסתובב... האם היה ניסיון טיפולי פרטני או ניסיון לטיפול משפחתי? מה הקהילה ייעצה בעניינו? נראה לי שאתם צריכים לפנות לרווחה עובדת סוצאילות שהיא גם פקידת סעד לחוק נוער, שיכולה לבדוק אם מצבו וצורת החיים שלו טומנים סכנה כל שהי לעתידו, האם הוא נער בסיכון? יש כמה צורות טיפול בנערים בסיכון, ממועדונים עד לטיפולים קבוצתיים, עד לפנימיה. נדמה לי שהסמכות ההורית מזמן אבדה עבור האח שלך. האי קרו לו מצבים בעייתיים בעבר? לא במקרה הגיע למצב שהוא נמצא היום. אני אומרת זאת כי התמונה כל פשוטה כל כך, לא רק אוהב חיי עצלות וחיי כפי שהוא חי ללא מטרה וללא לימודים.
    דבר נוס, שאפשר לעשות זה ללכת כולכם, אבל כולכם, לטיפל משפחתי(יש טיפולים כאלה מטעם הרווחה), כדי להתחיל להבין את הדינמקיה המשפחתית שיכולה אולי להשתנות ולקרב אותו לאליכם. כרגע זה מרגיש שאחיך לא שייך כל כך לבית....

הצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לילמוד
    גילה
    01/10/2011

ביתי בכיתה י בכיתה רגילה.כבר מתחילת השנה גילתה חוסר היתעניינות בלימודים.היא הולכת באופן קבוע ללא שיעורי - בית לביה"ס.היו 2 מיבחנים וכבר ניכשלה בישניהם.יש לציין שיש לה הקלות בשל איבחון פסיכו דידקטי שעברה.הילדה גם מטופלת אצל פסיכיאטרית ועובדת סוציאלית.מה עליי לעשות כדי שתילמד טוב יותר והאים עליי להפעיל עליה לחץ או להעניש אותה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לילמוד

הוספת תגובה

• לא רוצה לילמוד - תגובה

שלי ורדי
    02/10/2011

שלום גילה,
    נשמע לי מקרה מורכב, כי יש קשים רגשיים.
    תוכנית לימודים צריכה להעישות ביחד עם היועצת, המחנכת ואיתך. הבת צריכה אולי תגבור לימודי, משיו בבית שכמה פעמים בשבוע ישב אתה, אפילו לא חייבת להיות מורה, יכלה להיות סטודנטית. אין לי הרבה מידע על כל הגורמים האחרים כמו סוג בית ספר, רמת יכולת, מוטיבציה לימודית לאורך כל שנות הלימוד, עד כמה בעיותיה הרגשיות מטופלות היטב ועד כמה מתקדמת בתחום הרגשי. אני מבינה שאת לא צריכה להזניח את התחום אך צריכה להתייעץ עם כל האנשים במערכת החינוך וברווחה שמכירים אותה ולהגיע להצעות קונקרטיות.

כל טוב.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה או תחושה מוצדקת?
    אדווה
    30/09/2011

שלום, יש לי משהו לספר שעובר עליי בחודשים האחרונים.
    יש לי חברה שנראית ממש טוב, וגם אני נראית טוב אני לא רואה את זה כאילו היא יותר ייפה ממני בהרבה
    הבעיה היא שכל פעם שאנחנו יוצאות מסתכלים עליה, דבר שגורם לי ריחוק מסוים ממנה בעיקר לאור העובדה שאם אני נפגשתם עם אנשים אפילו אם הם באו בשבילי בסופו של דבר הם מבקשים מ מ נ י לסדר להם אותה
    באמת שאני עושה חשבון נפש עם עצמי ומנסה להרגיע את עצמי לא לחשוב ככה אבל זה עובר כל גבול, ידידים שלי שאני מתנהגת איתם בצורה הכי חביבה שיש מתייחסים אליה יותר יפה רק בגלל המראה החיצוני.. אמרו לי להתרחק מהם כי הם הדפוקים שמתייחסים למראה חיצוני במקום לאופי, לא שאני בעלת אופי מושלם אבל אני יותר נינוחה ממנה
    אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מתחילה לשנוא אותה ולהתרחק ממנה והיא לא מבינה למה הרי היא לא האשמה פה (למרות שלפעמים היא מפלרטטת ..)
    מה אפשר לעשות? להתרחק או להגיד לעצמי שאני בסדר ופשוט לחכות לאחד שיעריך אותי כמו שאני? או שכל עוד אני איתה תמיד יעדיפו אותה
    אני מרגישה אוויר לידה..

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה או תחושה מוצדקת?

הוספת תגובה

• קנאה או תחושה מוצדקת? - תגובה

שלי ורדי
    02/10/2011

שלום אדווה,
    אני לא מטילה ספק שמשהו ממה שאת מרגישה בחברה נכון, אני שואלת את עצמי האם תמונה המציאות היא כזו קיצונית עד כדי כך שהחברים האישיים שלך, שאת מכירה אותם טוב יותר ממנה, מעדיפים להתייחס אל החברה יותר מאשר אליך. אולי זה קורה בין היתר כי היא האדם החדש בחבורה, שלא מכירים ומעוניינים להכיר אותה ולפלרטט איתה. את אומרת שהחברה בעצמה פלרטטנית, אין בזה משהו רע, כל האנשים אוהבים לפלרטט, אלא אם היא עושה את זה בחוסר רגישות בנוכחותך.
    חלק מהפתרון זה לא לצאת תמיד איתה, אם זה גורם לך לחוסר בטחון, אתן לא חייבות לצאת תמיד ביחד. האם היא גם מרגישה את העובדה שמסתכלים יותר אליה? האם אתן משוחחות ביניכן על כך? ייתכן שהעובדה שאת יותר נינוחה ורגועה גורמת לך להיות פחות בולטת.. אך כפי שאמרת, תמיד יהיו האנשים שיואבו את האופי הנינוח שלך ולא שלה, לדעתי היא כן עושה משהו אפילו לא מודע בהכרוח כדי לבלוט ולמשוך את תשומת הלב.
    אני חושבת שהפתרון הוא באמצע - לפעמים לצאת בלעדיה, לבחור לעצמך החברים שמתאימים דואק לך, אוהבים את האופי שלך הנינוח יותר, מייחסים חשיבות לאופי בנוסף ליופי, ולפעמים לצאת גם אתה ולהיות ערוכה מראש שהיא תהיה באור הזרקורים, אם את תרגשי טוב עם המקום שלך, תקריני את זה החוצה, אני חושבת שתראי שגם מתייחסים ושמים לב אלייך. וגם, לדבר עם החברה על תחושותייך, כי אולי היא פחות נותנת לך מקום בחברה בעצמה, גונבת לך את ההצגה... לפתוח את זה אתה. אולי היא רואה דברים מזווית שאת לא רואה,

בהצלחה!

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים של ילד בגיל 13
    אילן
    26/09/2011

שלום לכם,
    לאחרונה בני החל לעשות טיקים (אני לא יודע אם לכנות זאת כך), אבל הוא משמיע קולות כאילו יש עכבר בבית, קולות של אי-אי (בחיריק) וללא הפסקה. ניסיתי להסביר לו, שיפסיק עם זה אחרת יהיה לו מאד קשה להגמל מזה, אבל הבעיה רק הולכת ומחמירה וזה כבר עולה על העצבים כל האי-אי-אי הזה שלו. אם היה ניתן להקליט אותו ולהעלות זאת כאן, הייתם מבינים למה המדובר.
    בנוסף לכך (אנו תושבי באר שבע), לאחר האזעקות שהיו עד לפני חודש בערך, הוא כל הזמן משמיע קולות של אזעקה ובכך מבהיל את כל בני הבית. נראה כי הוא נהנה מזה, אך אותנו זה מעצבן ברמות וחלקנו סובל מטראומה מהאזעקות אך הוא ממשיך ולא מתייחס לאף אחד חוץ מלעצמו.
    חשבנו שזו דרכו למשוך "צומי", אך הוא ילד שמקבל די והותר אהבה ואנו לא יודעים היכן הבעיה ומה ניתן לעשות כדי להפסיק את כל השטויות שלו.
    נא עוצו עצה ותבורכו.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים של ילד בגיל 13

הוספת תגובה

• טיקים של ילד בגיל 13 - תגובה

שלי ורדי
    02/10/2011

שלום אילן,
    נראה לי שהטיקים הקוליים שלו, רצוניים, בניגוד למשמעות הרפלקטיביות והלא רצינית שיש לטיקים. ההשערה הראשונית שלי זו שהם נובעים ממתח, וכך מצליח להגיע לפורקן של המתח הזה. עד כמה שזה נראה לא הגיוני, דוקא צריך לנסות ולהתעלם מכך, כי התגובה שלכם מחזקת., תנסו אולי גם בזמן שעושה את הקולות להעסיק אותו עם משהו, לשאול אותו שאלות, לבקש ממנו מטלה בבית, או כל דבר אחר כדי יהיה פחות עסוק בעשיית קולות. החיקוי של צליל ההזעקות אולי מסגיר את המתח והטראומה שהוא נמצא בו והניסיון שלו להתגבר דרך חזרתיות. אם אתם חושבים שחלק מהטיקים לא רצוניים, תתייעצו עם נוירולוג. דבר אחר - ניסיון לגרום לו להרגעה, דרך נשימות, עיסוי הגוף, נראה שהוא ילד במתח.

בהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי נכון לאפשר לביתי חבר ?
    רונה
    25/09/2011

ביתי בגיל ההתבגרות בעוד 3 חודשים בת 14 , כיתה ח'. עברה למסגרת לימודית חדשה בקרבת הבית. היחסים ביננו טובים, היא מספרת לי כל מה שעובר עליה בכל רזולוציה.
    לאחרונה היא מאוד מחוזרת וסיפרה לי שיש לה חבר חדש בן כיתתה.הסברתי לה לפי ראות עיניי מהן הגבולות שעליה לעמוד עליהן ושכעת זה ממש לא הזמן המתאים לקיים חברות אינטימית כגון: נשיקה יבשה/רטובה. נתתי לה ברוב טיפשותי להיפגש עימו בגן הציבורי בשעה 19:00 עד 20:00 אמש ביחד עם חברתה והצלחתי להציץ ולראות שהחבר מחבק אותה ואף נושק לה על הלחי.היא קלטה שאנחנו ראינו זאת ומאוד נעלבה ובצדק. אני ובעלי מרגישים ששיחררנו אותה לחופשי במרכעות מהר מידיי ומביעים חרטה איומה על זה שאפשרנו לה ללכת אם זה צעד אחד קדימה.
    היא אמרה לי מפורשות באחת משיחותינו שהיא אמרה לחבר שרק בעוד שבועיים תהייה נשיקה רטובה ואני כן מרגישה שיש לחץ של החבר להתקדם הלאה.
    היום לקחתי צעד אחד אחורה ואמרתי לה בדרך יפה שאנחנו לא מאפשרים לה בגילה להיות ביחסים אינטימיים עם חבר ובטח ובטח לא להיפגש יותר לבד וכמובן ללא שום התחייבות, נישקות ועוד.
    אנחנו מבקשים מכם עזרה דחופה מה לומר ואיך עלינו לנהוג עימה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי נכון לאפשר לביתי חבר ?

הוספת תגובה

• מתי נכון לאפשר לביתי חבר ? - תגובה

שלי ורדי
    02/10/2011

שלום רונה,
    זה הגיל שהרבה בנות מתחילות להרגיש התאהבויות,ענין ומשיכה לבנים, מבחינה זו, יש נורמטיביות בהתעניינויות של הבת שלכם. בסה"כ אתם הורים מאד קרובים אליה, פתוחים ומאפשרים לה גם להתייעץ אתכם ולהיות פתוחה אליכם. זה הבסיס לכל, גם כאשר נעשות מעט טעויות, זה לא הדבר הנורא, כי הבסיס ישנו. מבחינתה יש עוגן של הורים והיא יכולה לבוא והתייעץ, לפעמים גם לקבל סירוב על רצונותיה...
    נדמה שהבת שלכם רוצה מאד להיות מקובלת במסגרת החדשה, זה מכניס אותה מעט ללחץ, אולי נגררת רגשית אחרי הלחצים של הבחורים, במקרה המסוים, הבחור שאת מתארת. טוב שלקחתם צעד אחורה, הוא נראה בחור "אגרסיבי", רוצה מהר להתנסות והיא צריכה לעמוד בלוח הזמנים שלו... החשוב כאן לחזק אותה, שתדע לעמוד על שלה בלי להתבייש, לתת כבוד לרצונותיה, לדעת להפריד מהם צרכיה לעומת צרכים של אחרים. האם להיות חברה של מישהו זה בהכרח כרטיס הביקור שלה בחברה של למסגרת החדשה? אתם צריכים לתת לה כוח שלא להתפתות ולא לעשות משהו שהקול הפנימי שלה מסרב לו רק מתוך לחץ חיצוני.צריך ללמד אותה לאט לאט להיות חזקה ובטוחה, זה לוקח זמן, אך אתם שם ומכם היא תתחזק, אני לא דואגת.

בהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי אפשר להרפות
    אמא או מורה?
    25/09/2011

בני היקר בן ה-16 נמצא בכיתה י"א בכיתת מב"ר.
    מכיתה ד' הוא מובחן ADD ומאוזן בריטלין לשעות בה"ס ובמקרים של ריכוז בהכנת ש"ב או מבחנים.
    לקראת בגרות בהיסטוריה בי" הוא ביקש את עזרתי וישבנו כחודשיים על החומר בשיטת "ראשי פרקים"
    ביום הבגרות הוא לא זכר כלום.....
    אתמול קיבלתי טלפון מורה בהיסטוריה, ונאמר לי כי " הוא לא התחיל את השנה"
    אני עייפה מלקבל את האכזבות והכעס של בני היקר והמתוסכל ואין לי את הכילים לעזור לו ללהזכיר לו לנדנד לו.
    הוא נער ממש חביב, טוען שרוצה, אך לא מתאמץ....

להרפות?
    למצוא לו ליווי?
    מה עושים??????????

לקביעת תור
    סגירה
    מתי אפשר להרפות

הוספת תגובה

• מתי אפשר להרפות - תגובה

שלי ורדי
    26/09/2011

שלום
    אני מבינה, זה מתסכל, שנים רבות של מאמצים, גם הוא מתוסכל וגם את בוודאי. למצוא לו ליווי לשיעורים זה תמיד טוב, כי כנראה בתוך תוכו רוצה ללמוד אם ביקש ממך עזרה למבחן. אך כשאי להיות ריאלית, הוא כנראה לא יעשה את כל הבגרויות די קשה לו וזו הסיבה שאינו מתאמץ מספיק, הוא חסר אונים, לא מרגיש שתמיד מאמץ משתלם כנראה.
    מורה פרטית זה תמיד טוב לדעתי צריך מורה להוראה מתקנת. הכי חשבו שתדאגי לפחות שילך לבית ספר, שלא יבריז, שיהיה עם חבר'ה טובים, אולי ימצא גם תחביר לעניין וכדי שיהרגיש שהוא חזק במשהו. בלמודים לא לזלזל אך גם לא לצפות מדי.

בהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער מתבגר
    אמא דואגת
    25/09/2011

שלום, בני בן ה-12 מגלה סימני התבגרות. הוא ילד מקסים ותלמיד מבריק, ומאד מסייע בעבודות הבית השונות. לאחרונה הוא החל להיפגש עם חבריו לכיתה אחר-הצהריים שזה נפלא אך לא היה קודם. אנו מרגישים שפעמים רבות הוא "חושב רק על עצמו" ורב המון עם אחותו בת ה-9 לעומת הקטנה שאיתה הוא מסתדר (בת 4). הים קרה לי מקרה לא נעים וראשון מסוגו: נכנסתי במקרה לחדר האמבטיה בזמן שהוא מתקלח וגיליתי שהו מאונן עם סבון על איבר המין. לא אמרתי כלום , ביקשתי סליחה ויצאתי. אנו משפחה מאד פתוחה ומשוחחת על הכל אולם, בתקופה האחרונה אני ובעלי מרגישים מעין "חוסר שליטה" כיצד להגיב לילד. הוא מרבה להתווכח איתנו לא לקבל את דעתנו אנו ממשיכים להציב את הגבולות אולם, לא יודעים עד כמה ומתי באמת להניח לו. כנ"ל לגבי שעות השנה לרוב הוא רגיל לישון בשעה 9 אולם לאחרונה הוא "מטייל" בבית עד שעה 10:30 או צופה בטלוויזיה עד אשר אנו מעירים לו. מה לעשות האם להגביל בשעהללכת לישון או לא? נשמח לקבל עצות תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נער מתבגר

הוספת תגובה

• נער מתבגר - תגובה

שלי ורדי
    26/09/2011

שלום לך,
    את מתארת תגובות והתנהלויות מאד נורמטיביות, של נער בטרום התבגרות, המגלה את גופו, מתעניין יותר בבני גילו, הדחפים שלו מטבע השינויים בגוף שלו עולים וזה בא לידי ביטוי גם בפריצה מסוימת של גבולות. לדעתי אין לכם מה לדאוג, התפתחותו טוב, טוב עשית שלא אמרת כלום באמבטיה, אל תתייחסי, התנהלות פרטית רגילה לגיל זה, מוזר לי שהוא לא נעל רק את האמבטיה.תנו לו פרטיות, תשמרו על גבולות אך גם תחשבו איפה אתם יכולים להגמיש ולהתאים אותם לכך שהוא מתבגר ולא נשאר ילד. הריבים גם לא משמעותיים, הוא פשוט משתנה, נהיה קצת מרדןאולי, ביקוריתי, אך עד כמה שזה משונה ולא נוח, זה צפוי ובריא מבחינה רגשית שהוא כך... הייתי דואגת אם הייה נשאר ילד טוב ירושלים, מנסה לרצות עדיין את כולם.
    תמשיכו להיות הורים טובים לילד חמוד!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    יואל
    20/09/2011

ביתי בת 8 וחצי, כיתה ג'. מאז גיל הגן אני מוצא אצלה קושי חברתי. היא כמעט אינה מתחברת עם ילדים אחרים ומעמדה החברתי מן הנמוכים. לדבריה, כל הילדות האחרות בגן (אז ) או בכיתה (עכשיו) כבר מתחברות בינהן ולא נותנות למישהי שלישית להיכנס באמצע. יש המון אינטריגות בין הבנות בכיתה, משחקי ברוגז-שולם, " אם תהיי חברה שלה - לא אהיה חברה שלך" וכאלה, וביתי אינה חלק מזה, אלא רק סובלת מזה. איכשהו, בסוף היא נשארת לבד.
    בהתחלה האשמתי (בליבי) את הכיתה ואת החברות האחרות בחוסר פתיחות וברעות לב, אבל היום אני מבין שאולי גם לבתי חלק בכך. היא נחשבת לילדה סגורה ודי מופנמת. אינני יודע אם זה כתוצאה מהקושי החברתי שהיא חווה, או שהיא כזאת באופן טבעי. בבית היא דווקא מאד דומיננטית ושמחה.
    דיברתי בזמנו עם הגננת על כך והיא חלקה על דבריי, אולם המצב לא השתפר לאורך השנים. דיברתי השנה גם עם המורה, והיא הבטיחה שתתן לה יותר תשומת לב.
    יצויין כי ביתי תלמידה יחסית טובה, מאד נבונה ופקחית, עירנית, בעלת שמחת חיים, חייכנית בדרך כלל. היא מעט שמנמונת (חובבת שוקולדים) ומתעקשת ללכת עם שרוולים ארוכים בלבד, גם בימי הקיץ.
    שאלתי היא איך אפשר לטפל בבעיה מסוג זו? ואיך אני גורם לה יותר להתערות חברתית?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

שלי ורדי
    21/09/2011

שלום יואל,
    יש סיבות רבות לקושי חברתי, החל מכך שהילדים אגוצנטרים ולא רואים את האחרים, או אינם מבינים קודים חברתיים, חסרה להם אינטליגנציה רגשית מספקת, או יש להם המון דחפים כמו קנאה ותוקפנות ואנים יכולים לשלוט בהם. קיים גם מצב הפול בו הילדים מתביישים מהדחפים שלהם, הם עצורים, לא מגלים יוזמה חברתית, מצפים שמישהו יגלה אותם ויזום עבורם, נשארים פאסיבים וכך הבטחון העצמי הבריא לא נבנה.
    יש קבוצות טיפוליות לילדים שעובדות על מיומנויות חברתיות, אפשר להתעניין באיזור מגוריך.
    מחשבה נוספות הינה למצוא איזה תחביב שהבת שלך מתחברת אליו, משהו שגם מעניין אותה וגם היא תהיה טובה ומוכשרת בו ולכוון אוה לזה. את כדי שתרגיש בעלת בטחון וגם כדי שתבנה לה אולי מסגרת חברתית נוספת למסגרת של בית הספר.

בהצלחה!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה