פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 15
    עזרה
    22/07/2011

שלום. אני בת 15 עוד מעט .ויחסית לגיל הצעיר שלי עברתי הרבה דברים בשנים האחרונות
    אני אחרי דיכאון וטיפולים .. סיימתי אותם כבר ועכשיו קצת יותר טוב אצלי אבל עדיין נישאר לי כאלה כמו שירידים של דיכאון אני עדיין מפחדת שדברים רעים יקרו לי שאני לא יסתדר בבית ספר .. אני לא מיסתדרת עים אמא שלי ובבית ביכלל אני כבר מרגישה חנוקה
    אני יוצאת הרבה כדי להרגיש טוב אבל אני לא נהנת ביכלל אני מרגישה כאילו שאני לא חייה באמת כמו שכל ילד בגילי כל הזמן ישלי מחשבות ואני לא מצליחה להנות בלי לדאוג .
    אני ממש חייבת עצה מה לעשות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 15

הוספת תגובה

• בת 15 - תגובה

שלי ורדי
    27/07/2011

שלום,
    אני לא יודעת מה היה לך ומה יש לך, מהן הסיבות לדכאון, בטח סיבות "טובות". לפי התרשמותי ממה שאת מתארת את עוד צריכה טיפול, האם אפשר לבקש המשך כלשהו? את עוד צריכה תמיכה או טיפול משפחתי בגלל היחסים עם אמא..

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות
    שרון
    20/07/2011

שלום,ביתי בת 11 ילדה חברותית פתוחה וחריפה
    היא מבינה את החיים ומאד בוגרת לגילה.הנה אנחנו בחופש הגדול ואין טלפונים מחברות
    היא מנסה ליזום מפגשים אך נענת בשלילה .
    היא מאד מתוסכלת ובודדה וכמובן לא מבינה מדוע לא יוצרים איתה קשר.
    מה לעשות?אני יודעת שהחברות סביבה נפגשות יחד ואינן מזמינות אותה.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדידות

הוספת תגובה

• בדידות - תגובה

שלי ורדי
    21/07/2011

שלום שרון,
    כרגע קשה להבין אך בטח יש סיבה, במיוחד אם פעם הבת הייתה כן נפגשת עם החברות ועכשיו לא. אולי תתקשר את לכמה אמהות ותשאלי בעדינות האם קרה משהו בין הבת שלך לבנות האחרות? קשה לי להאמין שלא קרה שום דבר במשך השנה ופתאום לא רוצים את חברתה...בתחילת שנה תשוחחי גם עם המחנכת כדי לדעת יותר על היחסים, נראה לי שקודם כל את צריכה להבין יותר איך טיב היחסים שהיא יוצרת ואיך הסביבה החברתית שלה. כשאת אומרת שבתך "חריפה" מה הכוונה? ייתכן שהיא פגעה פעם בחברה בחריפותה, ייתכן והיא שתלטנית?

נקודות למחשבה,

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם ילדה שמתנגחת
    tal
    17/07/2011

הילדה שלי סיימה יא
    איך שהתחיל החופש התחילו הבעיות
    כל פעם שאני שואלת לאן היא הולכת היא טוענת שנאי חוקרת אותה וחופרת לה.. באחד השבועות החליטה שהיא לא חוזרת ונישארה לישון אצל חברה ולא חזרה אלא לאחר שניסיתי לדובב אותה לאחר שבוע.
    גם לאחר שחזרה לא נמצאת כמעט בבית . יוצאת לבלות עד 3-4 לפנות בוקר ומדברת אלי בחוצפה וכמו כן לאחיות שלה...
    היום היא כבר לא מדברת איתי כ 4 ימים - אמרה לי שהיא מוחקת אותי מהחיים שלה ושונאת אותי....
    אני לא מודאגת ממה שהיא אומרת אני רק מודאגת שזה כתוצאה של משהו יותר עמוק שאני לא יכולה להגיע אליו
    חברים שלה אומרים שהיא בסדר גמור - שמחה וחייכנית...
    איך מחזיקים מעמד ואיך שומרים עליהם עם כל האיומים שלהם?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם ילדה שמתנגחת

הוספת תגובה

• מה עושים עם ילדה שמתנגחת - תגובה

שלי ורדי
    21/07/2011

שלום טל,
    קשה לתת עצה עם כל כך הרבה מידע, על הקשר ביניכם, הרקע שהביא למילים האלה אצלה הילדה, כמו שהיא מצהירה שהיא מוחקת אותך מהחיים שלה...ייתכן שהיציאות והעדרויות שלה מהבית נובעות מרצון להתרחקות ולאו דווקא מצורך עז לבלות שעות על גבי שעות. זה חמור בעיניי ששבוע שלם לא הגיעה הביתה וארבע ימים לא מדברת איתך.
    תצטרכי להבין לעומק מה קרה ביניכן, מהן הטעויות שלך גם, מציעה לך למצוא קודם כל מסגרת לעצמך לדבר ולהבין את ההורות שלך, את הרגשות שלך כלפיה, מה היא גורמת לך להרגיש ואיך היא גורמת לך להגיב אליה. אני ממליצה לך הדרכת הורים , לעצמך ולבעלך קודם ,ללא בקשה שהבת תצטרף לטיפול בשלב זה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    23/07/2011

תודה.... האמת היא שלקחה את הזמן ודוקא ששחררתי היא באה לדבר ... העניינים הרבה יותר טוב עכשיו... האמת היא שניסיתי לקבל יעוץ... אבל שום דבר ממה שנאמר לי לעשות עזר עד שלקחתי צעד אחורה וננתי לה את הזמן. כשהיא שמה לב שהורדתי הילוך כי באמת כבר לא היה לי כוחות... היא חזרה בה והבינה שצורת ההתנהגות שלה ממש לא היתה נכונה... היא בכתה והתנצלה וביחד הבנו שמשבר גיל ההתבגרות עם החופש שבא בבום אחרי הלחץ של הבגרויות והבלבול והצורך לעצמאות מצד אחד ...והצורך לקירבה מצד שני... הכל השפיע... אנחנו עכשיו במצב הרבה יותר טוב ...יותר מדברות ומקשיבות..חבל לי שהיה צריך פיצוץ כזה על מנת להגיע לעמק השווה אבל לא בוכה על חלב ודמעות שנשפכו וממשיכה הלאה...והכי חשוב למדתי להקשיב לאינטואיציה שלי ...כי אף אחד לא מכיר את הילדים שלך יותר טוב מעצמך... וכל ילד אחר מהשני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמי התחרפנה.???
    אלדר
    13/07/2011

רציתי לשתף אותכם ולשמוע חוות דעתכם. אמי כבת 59 סבתא למספר נכדים. לאחרונה קיבלה מוזה, ובא לה לרכב על סוסים. ואכן היא התחילה לרכב על סוסים ונהנית. האם זה נראה לכם נורמלי שסבתא בגילה מתחילה לרכב על סוסים. מה בעצם גורם לאדם בגיל הזה לרכב, מה שמעניין שהיא תמיד מקרינה וידועה בתור אחת חסרת בטחון עצמי. כל המשפחה בהלם. ברור שאף אחד לא מונע ממנה, מעודדים אותה, אך מרימים גבה. אשמח לשמוע דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אמי התחרפנה.???

הוספת תגובה

• התחרויות

משה
    14/07/2011

מב שרלכחג הלכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמי התחרפנה.??? - תגובה

שלי ורדי
    17/07/2011

אני רואה שהפורום הזה נהייה מרחב גם לתלונות על הורים החוזרים לגיל ההתבגרות!!
    כנראה אמך מרגישה שלא רוצה לפספס דברים שדחתה ולא עשתה בחיים, מרגישה כבר את סופיות החיים וקורים לאדם בגיל זה שינויים, הוא מעריך כל רגע ורגע בחיים יותר מבעבר כי הוא מודע לכך שההווה הזה שחווה עומד להיגמר ולא יחזור..
    אם בריאותית זה מתאפשר לה והיא מרגישה טוב עם זה, אז תסתגלו... זה רק מראה שהיא מנסה לשמור על עצמה כצעירה ולצבור חוויות ואולי הבטחון שהיה חסר לה תמיד. אנשים עוברים שינויים פסיכולוגים בכל עת בחייהם, גם בגיל הבוגר. העובדה שלמרות אי שביעות רצון והמשפחה, היא החליטה לרכוב על סוסים, מראה גם על שינויי פסיכולוגי בגישתה לעצמה ולאחרים. אולי כל זה יוצא דופן ולכן מעט מוזר אך היא אשה אמיצה...

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילדה בגיל ההתבגרות קשה
    סמדר
    13/07/2011

בוקר טוב
    יש לי ילדה בגיל 14.5 ,שכואבת בטירוף, עברנו גירושים לפני שנה ומאז הילדה רק מתדרדרת יותר ויותר,כל הלילות מסתובבת בחוץ עד 5 -6 בבבוקר ישנה כל היום ולא מבצעת את המוטל עליה (בכדי לעלות לכתה י צריכה לעבור בתחילת השנה 3 מבחנים לא למדה כל כתה י חיסורים בלי סוף, אני לא מצליחה להגיע איתה למצב שתקח אחריות על מה שעובר עליה, ותפתח ותדבר על הכל ושנוכל לעבור הלאה
    אודה לכל עזרה או ניסיון שיש למישהוא אחר

הוספת תגובה

• אמא לילדה בגיל ההתבגרות קשה - תגובה

שלי ורדי
    21/07/2011

שלום סמדר,
    את מקשרת את הידרדרות של הילדה בגירושין, את גם מודעת, כפי שכתבת, שהיא כואבת מאד.. אין לה כוחות, נחלשה מאד, אז על איזו אחריות אפשר לדבר איתה כרגע? לבוא ממקום של מצפון וערכים נראה לי שלא יעזור לה במצבה.
    קודם צריך לחזק את הכוחות שלה, אז אין מנוס מהתערבות מקצועית, נראה לי נכוןטיפול משפחתי בכלל השפעה השינוי המשפחתי על חייה, או טיפול פרטני לבת אם היא מסרבת לשתף אותכם, ההורים ברגשות הכואבים שלה, בשילוב עם הדרכת הורים לגבי הבנת השיניים בחייה. אין ספק שהיה עוזר מאד אם הייתן יכולות להתקרב אחת לשנייה והתערבות מקצועית יכולה כאן להועיל.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים עם אמא
    נירית
    12/07/2011

היי אני עוד מעט בת 20 , כבר המון שנים אני בקשר ממש גרועה עם אימי , ריבים צעקות האשמות ירידות אפילו קללות , חשוב לי לציין שכשהייתי יותר קטנה אמא שלי הייתה מודל לחיקוי בשבילי ואפשר להגיד שהיא הייתה כל עולמי , תמיד ניסיתי לרצות אותה ומאוד מאוד אהבתי אותה.
    היום אני יכולה להגיד שיש לי אפילו שנאה לאמא שלי זלזול , אני מדברת עם אמא שלי כי אין לי ברירה אני גרה איתה באותו בית .
    לפעמים אני רוצה לשתף אותה במה שקורה לי בכל זאת אמא שלי , רוב הפעמים היא קוטלת אותי ומנסה להוציא אותי לא בסדר , לפעמים אני מציעה משהו ואז היא יורדת על הטעם שלי גם כשאני יריב עם מישהו היא תמיד תיהיה נגדי .
    המצב הזה קורע אותי אני באמת במצב רע , אני לא מצילחה להבין מי אני מה אני רוצה אני אפילו לא מצילחה להבין את זה שאני כבר לא בת 14 אלא כבר בת 20 .
    ואין לי עם מי לדבר כי עם אמא שלי ככה למה שאני ינסה בכלל אנשים אחרים ?!
    וכן הייתי אצל הרבה פסיכולוגים וזה לא בשבילי .

מה עלי לעשות אני מנסה לדבר עם האשה הזאת להגיד לה שרע לי והיא צינית איתי היא לא מבינה אותי .
    כתבתי את זה כשיש לי דמעות בעניים מתסכול ומעצב
    בבקשה עם מישהו יכול להגיד לי משהו שיעזור לי להמליץ לי משהוו אני אודה לו מאוד!

לקביעת תור
    סגירה
    ריבים עם אמא

הוספת תגובה

• ריבים עם אמא - תגובה

שלי ורדי
    17/07/2011

שלום נירית,
    הפער שאת מתארת בין הקשר עם אמך כילדה והרגשות והקשר שאת חווה היום מעציב מאד! האם זה אומר שאת כל כך קשורה אליה ולא מצליחה עדיין לרכוש ממנה איזו נפרדות לראות אותה מתוך חוויה של אדם בוגר, נדמה לי שהמון רגשות מושקעים אליה, יותר מדי עבור בחורה בת 20. אולי את כמהה עדיין להשאיר אותה אמא אידאלית של פעם, וקרובה ומבינה תמיד.איך רגשות חיובים של פעם הפכו לשנאה? אולי כי כך את מנסה להיפרד , ליצור איזו הפרדה ביניכן? אני לא יודעת מהי התנהגותה הקשה כלפיך מצד אימך, עד כמה זו תחושה סובייקטיבית או אובייקטיבית בחלקה, אך אני יודעת שאת העבודה הרצינית את צריכה כרגע לעשות לבד ולא איתה. אולי עברו עליכהם, על המשפחה משברים שפגעו בפניות האמא אלייך וכך גם בקשר אך אני מרגישה שהקשר קצת סימביוטי היום וזה לא מבשר טובות, לפעמים בגלל החוסר דיפרנציאציה הזאת בין אם-בת נוצרות בעיות. אני מייעצת לך ללכת לטיפול איש ולהעלות את הכל הקשר הזה והקשרים הנוספים לדיון. זה יעזור לך מאד. את האמא לא תשני היום אך את האמא המופנמת בתוכך אולי כן.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיבוד הורים

אמא
    18/07/2011

לדעתי הבעייה היא אצלך ולא אצל האמא, אם היית יודעת לכבד אותה "כבד את אביך ואת אימך", אני בטוחה שהיית מקבלת יחס אחר.
    אין הורה שלא אוהב את הילד שלו ושלא אכפת לו ממנו.
    תאמיני לי לאמא שלך כואב מוד מהמצב שאת מתארת לא פחות ממך, אז תתחילי לעשות שינוי בגישה שלך אליה ותראי אור.
    אמא לילדה כמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 15
    אמא שאכפת לה
    12/07/2011

אתמול הצצתי בפייסבוק של הבן שלי וגיליתי שילדה בכיתה שלו הזמינה לאירוע את כל הכיתה למעט ילד אחד ואף טרחה לומר ולהדגיש כי היא לא מזמינה אותו כי "היא שונאת אותו".העניין מרתיח אותי מאוד.אני נגד כל סוג של חרמות חברתיות ובמחיוחד שזה מופנה כלפי ילד חלש חברתית. הבעייה ,שאני לא יודעת מה לעשות שכן המידע הזה לא נודע לי מהבן שלי וששאלתי אותו לפני כמה ימים (בלי קשר לכלום) אם כולם מוזמנים ,הוא ענה לי שכן,כך שלפתוח את הדיון איתו על זה עשוי להיות חשוד.
    מה עושים? לא נראה לי שנכון לעבור על זה לסדר היום.....

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 15

הוספת תגובה

• ילד בן 15 - תגובה

שלי ורדי
    20/07/2011

שלום,
    זו הבעיה שכנכנסים לפרטיות של הילדים ויודעים דברים עליהם ועל סביבתם אך לא יכולים לשוחח עליהם איתם. עניין הפרטיות חשוב לגיל זה ובגלל זה אני מתעכבת בו כי אם הבן יידע על זה, ירגיש רע וירגיש שעוברים את הגבולות שלו. עדיף לנסות להתקרב אל הבן באופן כללי כדי להיות מעורבת בחיים שלו בדרגה שהוא רוצה ובוחר, ותאמיני לי-כאשר הקשר לא רגיש לפריצת גבולות מצד ההורים, לילדים ולנוער הרבה יותר קל לבוא ולשתף בחוויות וברגשות השונים. בעניין הספציפי של חרם חברתי, אני מאד מסכימה איתך, אני מרגישה בדיוק כמוך, גם אותי זה מרתיח, ועוד יותר מכעיסההעמדה הפאסיבית מצד מורים והורים. את יכולה לחנך את הבן שלך לא להיות כמו שאר חבריו בכתה, לחנך אותו בערכים של קבלת השונה, אמפתיה לאחר ולחלש, חמלה. נראה לי שחמלה כל כך חסרה בתרבות שלנו.. ואת יכולה בתחילת השנה לשתף את המחנך/כת והמנהל ולבקש מהם לשים את הנושא בסדר עדיפויות.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עיצות
    מתוסכלת
    06/07/2011

אני בת 15 וחצי. בשנה וחצי האחרונה היו לי שני חברים ושתי הצעות חברות ,שקדם להם קשר ארוך קודם לכן. בכל ארבעת המקרים אני יזמתי את הפרידה או סירבתי לחברות. הבעייה שבכל אחד מהמקרים אותם בנים הפסיקו לדבר איתי ושאני מדברת על הפסיקו ,אני מדברת על התעלמות מוחלטת. אני לא יודעת אם זה היה מפריע לי ממש ,אלולא 3 מהם היו בכיתה שלי. השאלה שלי- למה זה קורה? זה אני או שבנים פשוט לא יודעים לקבל לא?

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עיצות

הוספת תגובה

• אובדת עיצות - תגובה

שלי ורדי
    08/07/2011

קשה לי להגיד לך, מה את חושבת ? ייתכן שזה סוג התגובה והיחס שלך, את יודעת איך סירבת להם , האם ריככת את זה.. יכול להיות שבמקרה זה הבנים האלה מאד פגיעים וגאים. מה שאני יודעת זה שבדרך כלל אדם יכול לקבל דחיה כשהיא כואבת אך לא אם היא פוגעת...תעשי דין וחשבון עם עצמך, אל תשפטי בהכרח את עצמך, תבררי זאת עם חברותייך שמכירות אותך וגם אותם. אולי אפשר לפנות אליהם ולהגיד להם שתגובתם לא נעימה לך ושהיית רוצה שיהיה דיבור ביניכם,שתהיו ידידים. יכול להיות שעצם בקשת החברות הופצה ברבים ונעלבו מכך?
    מקום לחשיבה

כל טוב

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    לילי
    04/07/2011

היום רבתי עם אח שלי שעה ומשהו . אבל לא ריב של קללות אלא של מכות והוא יותר חזק ממני ועכשיו כל הידיים של מדממות יש חלקים ביד שהם נפוחים ועם נקודות אדומות וממש כואב ואני רועדת וזה לא שרציתי לעשות את זה או שנריב ואני לא רוצה לספר לאף אחד אלא להסתיר את זה אבל בא לי להתאבד בגלל זה ואני מרגישה ממש רע ובזמן הריב הוא קרה לי את הצמיד שלי שהוא כמו צמיד המזל שלי ואני יודעת שאני לא יכולה לספר את זה להורים שלי . כי הוא מתחיל עם זה ואני מחזירה לו ואני ממש סובלת ולא בא לי לראות אותו יותר או לדבר איתו. אני לא יודעת מה לעשות כי ממש כואב לי ואני רוצה להסתיר את זה אבל נמאס לי שאני סובלת בגלל שהוא מתחיל עם זה .. מה לעשות ?
    בבקשה תעזרו לי ....

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

שלי ורדי
    08/07/2011

שלום לילי,
    האמת שלא הבנתי הרבה מהתיאור שלך, בת כמה את? בן כמה אחיך? ולמה כל הסודיות הזו? האם להורים שלך אין כוח וסמכות להתערב ביניכם במריבות כאלה שמלוות במכות?האם ההורים לא מבחינים בידיים שלך? למי את יכולה לספר כדי שדבר כזה יפסק? אולי מישהו מהמשפחה, דודה, סבתא.... בעצם את יכולה לפנות לרוווחה. אם אחיך הוא נער או בוגרויש הבדלי גיל ביניכם, הם יתערבו אולי יעשו איזה תהליך טיפולי. אני משערת שאת לא רוצה דבר כזה אך מה לעשות כשהשינוי לא בא מבפנים, מהמשפחה, לפעמים צד חיצוני , שלישי יכול לזעזע את המערכת כדי שתעבור שינויים. להתרשמותי את מרגישה יותר מדי חסרת אונים או מחויבת, אני לא יודעת למה ולמי ואת בוחרת להמשיך לסבול.

צריך לעשות מעשה....לא להשאר פאסיבית.
    מקווה עבורך,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או יותר מזה?
    מ
    03/07/2011

הי,
    בני בן 11. עד לפני כחצי שנה היה ילד עם הפרעות קשב שהוגדר כמחונן. ילד שלא לומד לא מאורגן כלל ,אבל חכם מוציא ציונים טובים .משחק הרבה במחשב ודי שקט .מבחינה חברתית היה די לא מקובל וזה מאד הפריע לו.
    כיום הוא העמיד את המטרה של להיות מקובל בראש סדר עדיפויותיו וכל מעשיו סובבים סביב הנושא.
    עקב כך - התחיל להפריע מאד בשעור ,מנסה להצחיק כל הזמן ולכן גם מתחצף מאד למורות , משתולל וכל שעור הוא בחוץ.
    כעת,התחיל החופש הגדול,הוא רק עם חברים ,הפך להיות מאד מקובל ולכן לא מוכן להיות בבית,לא מקשיב לנו,חסר אחריות לחלוטין,איבד את האייפוד שקיבל לפני חודש,כל היום בפייסבוק ,מתווכח ורב איתנו כל הזמן.כל מגבלה הכי קטנה שאנחנו רוצים להגביל-הוא רב ובוכה וכועס .עצבני ומעט אלים . בעיקר מילולית.
    נראה כאילו הוא שונא או לפחות מזלזל בנו מאד. הוא כבר 4 ימים בקושי היה פה , ישן אצל חברים ולא מוכן "להשתעמם" או לנוח בבית.
    אני מבינה שמדובר בתחילת גיל ההתבגרות אבל לדעתי התנהגותו קיצונית מאד ,הרבה יותר משל חבריו, כי הוא "נגרר" אחריהם מבלי להפעיל שיקול דעת שיפוטי. רק מה שכייף.ולא מעניין מי יפגע מזה או לאן אני מאחר או את מי אני מדאיג.
    רוב חבריו הרבה יותר מתונים .

הוא אינו מטופל בריטלין מפני שרגיש מאד לתופעות הלוואי.

שאלתי העיקרית היא- האם רק לדעתי התנהגותו עוברת את גבול הטעם הטוב??
    האם יש מקום לחשש? איך משתלטים על ילד כזה מבלי לאבד אותו?

אני חייבת לציין שאנחנו משפחה חמה מאד ואוהבת ואני ובעלי מתייעצים עם פסיכולוגית כבר כמה זמן לגבי התמודדות עימו.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב או יותר מזה?

הוספת תגובה

• הפרעות קשר וריכוז

טלי
    05/07/2011

שלום
    אצלינו התחילו ההתנהגויות האלה לפני 3 שנים גם בערך גיל 10-11
    היום בני בן 13 ואני יכולה להגיד שזה לא הולך ומשתפר.

יש לי כמה המלצות מניסיון אישי:

1. להגביל אותו במה שלדעתכם עובר גבול (ילדי הפרעות קשב וריכוז נמצאים בסכנה מתמדת וחייבים להיות עם יד על הדופק גם אם ז\ה לא מוצא חן בעיניו)

2.כאשר מגבילים עושים את זה עם אהבה ולא עם צעקות וכעס בכדי לא לגרום לו שנאה ואיבוד ביטחון עצמי. תמיד להזכיר לו שאתם מאוד אוהבים אותו ומאוד רוצים לשמור עליו.

3.אני ממליצה לכם לעקוב אחר מעשיו בפאייסבוק (אצל בני גיליתי הרבה דברים ופשוט עצרתי אותו )

4. התפרצויות צעקות וגסויות זה משהו שעד היום אני לא משלימה עם זה ומאוד קשה לי אבל למדתי לא להגיב עליהם בכעס וצעקות. פשוט להגיד לו בשקט ורוגע שלא נעים לכם לשמוע . זה משהו פסיכולוגי ורגשי אצל ילדי קשר וריכוז הם פשוט לא יכולים לשלוט על זה ו"חייבים להוציא את הקיטור"

5. הוא לומד בכיתה רגילה ומצליח בלי ריטלין? כי בני לא הצליח ועברנו גהנום עכשיו הוא עולה ל ח' בכיתה ללקוי למידה ופעם ראשונה בחייו הוא מרגיש שיצליח ללמוד וממש מאושר )

6. חבריה בגיל הזה מאוד חשובים אבל תעקבו אחרי זה . למשל עם הוא מסתובב עם ילדים משפיעים עליו לרעה פשוט לנתק !!!!! כמו שאמרת הוא נגרר וזה יוביל אותו למקומות שליליים (הוא לא בטוח בעצמו ובכדי למשוך תשומת לב כלשהיא אפילו שלילית יעשה הכל ) לכן הרבה פידביקים חיוביים המון תמיכה ומילות עידוד- זה בונה ביטחון עצמי שלהם.

הלואי שהיה לי בזמנו מישהו שידריך אותי . ככה היו נחסכים מאיתנו שנים של עוגמת נפש וכאב.

אם יש לך שאלות אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

מ
    05/07/2011

תודה על תגובתך! למרות שהיא לא שימחה אותי בכלל .רציתי לדעת האם אתם ניסיתם תרופות?
    האם זה עזר?
    האם היו כלים אחרים (מוצלחים..)בהם נעזרתם?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

טלי
    06/07/2011

היי שוב

כן ניסינו .
    התחלנו עם רקיטלין 10 20
    עברנו לקונצרטה 18
    אצלינו זה לא עבד יפה
    ניסיתי גם יותר טבעי את ריכוזית זה בטעם מגעיל אבל עוזר מעט.

תשמעי אצלי 3 בנים ולפעמים אני פשוט מוטשת מצעקות ומריבות שלהם . העיקר לא לצאת מהכלים ולהבין שכל הצרחות וקללות וגסות רוח זה בא להם אינטואיטיבי הם לא חושבים על הנעשה פשוט מוציאים קיטור.

אני בטוחה שבנך אחרי מצטער (שלי תמיד אומר סליחה לא התכוונתי)

אל תתאיישי . תחזיקי מעמד והעיקר הכל ברגוע ובהסבר.
    תפני לנורולוג הוא כבר ינסה לעזור לך תרופתי למרות שלא תמיד רק התרופה עובדת צריך לטפל בקטע הריגשי.

בהצלה

טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או יותר מזה? - תגובה

שלי ורדי
    08/07/2011

שלום,
    לי נראה שתאבדו אותו אם לא תיהוו עבור דמויות סמכותיות, האבחנה שלך שהוא נגרר ולא מפעיל שיפוט היא כנראה נכונה, האם אתם מרחמים עליו מכיוון שבעבר היה יותר בודד ופחות מקובל?אתם מאפשרים לו את כל הפורקן הזה, לא להיות בבית, לבר אליכם לא יפה.אם אתם מתייעצים עם פסיכולוגים בוודאי יגידו לכם שהוא זקוק אותכם כעוגן ומעצור לדחפים ולצורך שלו "לבלוע" את העולם. לא כדאי שינהל את החיים שלו במתח רגשי ובסערה כזו ללא רגיעה. אתם לא צריכים לחשוש, החברים לא ייעלמו, אך בזה הוא יווכח אם תתנו לו גבול , מסגרת יותר מפקחת ותלמדו אותו להקשיב לקולו הפנימי ולשיקול הדעת שלו. אם זה ילד חכם, יבין בסוף שחברות אמיתית אינה להגרר אחרי חבר אלא גם שבעצמו ישפיע על האחרים. אני מייעצת להחזיק אותו יותר קצר בד בבד אם נתינת אפשרויות לחוויות חברתיות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .עזרתן לי!

מ
    08/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או יותר מזה? - תגובה

אייל קנדינוף
    09/07/2011

שלום
    אכן כן, גיל ההתבגרות או ההתנגדות או ההתמרדות הופיע במלוא אונו. לכן יש לעבור מבקשות או הנחיות להסכמים מחייבים שעל הפרה של הסכם יש תשלום מקובל. את התשלום כל צד קובע לעצמו. כך שאם הגעתם להסכמה שכל יום הוא צריך לחזור הביתה עד שעה מסויימת והוא לא עומד בהכם, הוא מחליט איזה תשלום וישלם: למשל 4 ימים ללא פייסבוק. בצב חדש זה הוא לוקח אחריות על מעשיו וגם לומד לקחת החלטות. יש להיות נחוש ועקבי ולדעת שזה ייקח הרבה זמן עד שהרגיעה תגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת ברמות!!
    נועה
    02/07/2011

היי
    זה כבר כמה חודשים שאני מתוסכלת ממלא מלא בחינות..
    אני סיימתי י"ב השנה, מצאתי עבודה והכל תודה לאל, בדיוק כמו שההורים רצו ובכל זאת אני מרגישה שאני שונאת את ההורים שלי!!
    קודם כל נתחיל מהבחינה הזאת שהם מכריחים אותי כל יום ללכת לישון ב 10!!
    זה מחרפן ומתסכל שהם שולחים מישהי לישון ב 10, מישהי שעוד מעט בת 18, מישהי שסיימה י"ב ויכולה לעשות צבא ולישון 5 שעות בלילה!!
    דבר שני לא מזמן הוצאתי רישיון ונגמר לי המלווה לפני חודשיים, אנחנו גרים במושב ויש 10 דקות נסיעה לעיר הקרובה, והם פשוט לא סומכים עליי לנסוע מחוץ למושב
    זה ממש מציק ומוריד לי את הבטחון!!
    כי אני מרגישה שהוצאתי רישיון רק בשבילם, בשביל שהם יוכלו לסנג'ר אותי לקחת את האחים שלי לכל מקום שהם רוצים והם יוכלו לנוח, וזה לא ככה כי אני הוצאתי את הרישיון הזה קודם כל בשבילי!! כי אין כלום במושב והכל נמצא בעיר ולכן אני רוצה ליהנות
    גם ידידים שלי כל הזמן אומרים לי שנצא מהמושב וחברות שלי ואני כבר לא יודעת איזה תירוץ להמציא להם.. אני לא רוצה שיידעו שלא סומכים עליי כי כל מי שהוציא רישיון סומכים עליו בעיניים עצומות, וזה מביך שלא סומכים עליי
    אולי זה כי אני הבכורה והם עוד לא התרגלו לעניין הזה שאני ילדה גדולה אבל בכל זאת אני כבר לא יכולה לחיות ככה!!
    אני גם מרגישה ממש לא רצויה בבית אני רבה עם ההורים שלי בתדירות של 6 פעמים ביום ואפילו יותר ותמיד זה מגיע למצב שאבא שלי מאיים עליי שאם לא טוב לי בבית הוא עכשיו בא לעזור לי לארוז את הדברים ושאני יעוף מהבית כי הדלת פתוחה!!
    ואני תמיד בוכה ולא טוב לי פשוט לא טוב לי!!
    עוד עניין זה הבילויים, הם לא מרשים לי לצאת לבלות עם בנים שהם ידידים טובים שלי, וגם אם הם מרשים אז אני צריכה לחזור בשעות מאוד מוקדמות ולא הגיוניות לגילי, וזה מונע ממני לרצות לצאת כי זה פדיחות ללכת מוקדם וכל הזמן להמציא תירוץ!
    אני כבר מתה להתגייס ולעוף מהבית הזההההההה
    אבל יש לי מעל חצי שנה עד הגיוס ובינתיים אני לא יודעת מה לעשות עם כל הדברים האלו, אשמח לעזרה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת ברמות!!

הוספת תגובה

• מתוסכלת ברמות!! - תגובה

שלי ורדי
    06/07/2011

שלום לנועה,
    באמת קשה לך בבית, אולי היותך בכורה משפיע על חוסר הביטחון של ההורים לתת לך את המכונית. אך המכונית היא רק דוגמא אחת לחוסר תמיכה וחוסר אמפתיה לצרכים שלך שאת מרגישה מצד הורייך, והוכחה לכך הריבים התכופים ביניכם. האם תוכלי למצוא עבודה לחצי שנה, את צריכה להיות מעט בבית והרבה בעבודה בתקופה הזו ואני מקווה שהגיוס יפתח בשבילך אפשרויות אחרות, כדאי שתשרתי רחוק מהבית. לגבי ההתייחסות אלייך לילדה קטנה - נראה לי שכחיילת היחס שלהם ישתנה. אני מוצאת שאת צודקת ברוב הטענות שלך, אין שוב סיבה שתשני בגילך, אם אין בית ספר למחרות בשעה 10! המצב המשפחתי די מורכב, אני לא יודעת הרבה למה המקום שלך כבכורה לא טוב בבית, יכול להיות שההורים רוצים להשאיר את כל ילדיהם ולא דוקא אותך כקטנים וקרובים אליהם ולא נותנים להם לפרוש כנפיים..אם המצב יימשך כך תרגיש לא מקובלת ולא מובנת בתוך ביתך וזה ישפיע גם חברתית ובדימוי העצמי, אני ממליצה לך לפנות לטיפול אישי תמיכתי.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנימיה
    שרית
    02/07/2011

אני מחפשת פנימיה לבת שלי... לאחרונה חשבנו על פנימיה למנהיגות במצפה רמון.
    קצת רחוק אך מיוחד... מה אתם חושבים? ללכת על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פנימיה

הוספת תגובה

• הפנימייה בכנות

tzahi
    03/07/2011

שלום
    אני יכול להמליץ לך על כפר הנוער כנות , בין גדרה לאשדוד.
    שזו פנימייה מדהימה לבני נוער - בן כמה הילד שלך?
    יש לך מושג מה מעניין אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נרגילה ועוד......
    רבקה
    30/06/2011

שלום הבן שלי הבכור בן 15 רוצה לעשן נרגילה אני לא מרשה והוא אומר לי טוב אז אני יעשן מחוץ לבית אם חברים גם זה לא מקובל עליי מה עליי לעשות שיעזור לי ?ועוד שאלה הוא אם בעיית קשב וריכוז וכדי להעסיק את עצמו הוא אוכל אמון וכל היום מחפס מה לנשנש ומה לא הספיק לאכול זה נראה לי כבר בהגזמה לאחרונה אני מדברת יותר מידי על הנושא מה עליי לעשות 1-לתת לא יד חופשית מה שבא לא לאכול או להגביל {דרך אגב אין לא בעיה במשקל} אך עליי להסביר לא תודה רבה מראש ויש לציין כל פעם שהוא אוכל זה חייב ארוחה שהוא מאוד משקיע ואך ורק זה מעניין אותו אם הוא מכין טוסט למשל חייב להיות בפנים כל מה שרק הוא יכול זה כבר לא נראה טוב תודה שוב רבקה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נרגילה ועוד......

הוספת תגובה

• המשך לבעייה נרגילה

רבקה
    03/07/2011

שלחתי שאלה שמאוד חשובה לי אשמח לקבל תשובה וכיוון תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיימתי תיכון...מה עכשיו?
    אני
    29/06/2011

מה שיש לי לפרוק עשוי להיות קצת ארוך כי יש לי המון על הלב, מקווה שתצליחו לעקוב.
    לפני שבועיים סיימתי תיכון ויצאתי לחופש המוחלט, שזה לכשלעצמו אמור להיות נחמד, אבל החופש הזה גורם לי רק לשבת בבית מול המחשב כל היום ופשוט לא לעשות כלום, על אף שאני נורא רוצה.
    אתחיל מההתחלה: כחודש וחצי לפני סיום הלימודים נפרדתי מחבר שלי. הפרידה היתה כואבת מאוד ואני עדיין לא מצליחה לשכוח אותו ולתת לזה לעבור. מאז אני מרגישה שהחיים שלי נכנסו למין מעגל שיעמום כזה. בהתחלה הרבה חברות "ניחמו" אותי על הפרידה (החבר לשעבר ואני הכרנו ארבע שנים ויצאנו כחצי שנה) ונסענו הרבה והרגשתי שהדברים מסתדרים לטובה כי החיים עמוסים ואין זמן לנשום- הנה אני מסיימת בגרות אחרונה, והנה נגמר התיכון. מצאתי עבודה נחמדה במלצרות ואפילו הכרתי מישהו חדש.
    אני לא אפרט איך העניינים התגלגלו, אלא רק שפישלתי בצורה בלתי נסבלת עם אותו הבחור החדש, ועזבתי את העבודה כי עשיתי המון פאשלות במלצרות והרגשתי ממש כישלון עם כל המלצרות הזה..
    השבוע רבתי נורא עם אמא שלי ומשם הכל נהיה פשוט על הפנים. בקושי יצאתי מהבית בימים האחרונים, אני שקועה עמוק בתוך הפרופיל של האקס בפייסבוק (שמין הון להון טס מחר עם חברים שלו לחו"ל, כנראה בשביל בחורות), רוב החברים שלי נוסעים לאיזה טיול מסכם של הצופים ואני מרגישה בודדה. אני בקושי מזהה את עצמי, אני מתקשרת לאנשים ומרגישה שאני מטרידה אותם ומציקה להם רק כדי לא לחוש את תחושת ה"אני לא מנצלת טוב את החופש האחרון שלי". אני מרגישה כאילו כולם נורא נהנים ורק אני תקועה בבית.
    אני לא מרחמת על עצמי, אלא להיפך- אני דוחפת את עצמי כן לצאת עם אנשים שבקושי יצא לי להכיר, שהיו איתי בתיכון, כי אני אדם די חברותי בסה"כ ואני מרגישה לרוב רצויה. אבל אז משתלטת עליי תחושת ה"אני פאטתית, אני מתקשרת לאנשים לארגן איתם כל מיני תוכניות, ולמה אף אחד לא מתקשר אליי לארגן תוכניות? אולי אני לא רצויה?". אני מתחרפנת כשאני נמצאת יותר מיומיים בבית וכבר שבוע שאני יוצאת רק פה ושם כדי פאקינג לא לעשות כלווםםם!! מה את מציעה לי לעשות כדי להעלים את תחושת השיעמום הבלתי נסבלת הזאת? עבודה זה לא כלכך פרקטי עכשיו כי אני נכנסת למכינה שלפני הצבא בעוד כחודש וחצי ואף אחד לא יעסיק אותי לחודש...מה לעשות עם החיים עד אז..??!
    תודה רבה וסליחה מקרב לב על החפירה..

לקביעת תור
    סגירה
    סיימתי תיכון...מה עכשיו?

הוספת תגובה

• סיימתי תיכון...מה עכשיו? - תגובה

שלי ורדי
    05/07/2011

שלום,
    קודם כל את מאד חמודה, את מדברת עם הלב ועם הרבה כנות.
    אני לא יודעת אם זה מנחם, אבל הרבה נערים בגילך בשלב זה של מעבר בחיים, ועם תחושת סופיות של תקופה מרגישים ריקנות, חוסר כיוון, בדידות. קרה המקרה ואת גם בתקופה אישית לא טובה כי עדיין את "מלקקת את הפצעים" של אבדן הקשר שלך. בשילוב עם תחושת הפספוס בעבודה זה לא מוסיף למצב רוח.... נראה לי שבגלל כל זה קל להתעצבן ולריב עם אמא...
    זו גם תקופה של סיכומים, התבוננות על מי את ומה הישגת עד כה, מי החברים שלך, האם יש באמת חברים קרובים. עכשיו שאין את המסגרת להיפגש צריך לארגן הכל לבד, את יוזמת וזה יופי אך גם לי נראה מעייף ומעליב אם זו את תמיד שמבקשת את הפגישות והבילויים המשותפים בעוד חברייך השונים לא יוזמים איתך זאת.
    יכול להיות שהקשיים של התקופה האחרונה גרמו לך למצב רוח רע, אולי את התבודדת ועכשיו שאת חוזרת לחברויות השונות, את לא ממש מוצאת מענה הדדי? או אולי בגלל שאת דוחפת מדי לצאת ולהיפגש, לחברים שלך אין את המרחב ליזום ולהזמין אותך בעצמם כי הקצב שלהם איטי יותר?
    בכל מקרה, אם תמצאי תעסוקה ואף הקטנה ביותר לזמן הזה למרות שזה חודש וחצי יהיה טוב, כי זה ימנע ממך לשקוע במצב רוח קודר, כן להתקרב לבני משפחתך, אחייך למשל ולקבל כוח מהמשפחה. במקום להיות עצבנית מול אימא אולי תשתפי אותה, תתקרבי אליה..
    אפשר להתנדב למקום אם את לא יכולה למצוא עבודה זמנית בשכר, בייבי סיטר תמיד תוכלי למצוא לחודש וחצי. ספורט משפר את ההרגשה.
    תנסי לחפש איזה אנשים עושים לך,באמת טוב, עם מי באמת את מרגישה נוח בקרבתו.

חודש וחצי עד הצבא זה לא ממש הרבה זמן. אני חושבת ששם תתחיל בשבילך תקופה חדשה עם אפשרויות חדשות למימוש עצמי וחברתי.

כל טוב ובהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרגילה וילד בן 13
    טלי
    29/06/2011

שלום לכולם
    בני בן ה13 מעשן נרגילה. ברור שזה בחסוי ואני יודעת אל זה מהתכתביות שלו עם חברים בפאייסבוק.(הוא לא יודע על כך)
    אנחנו מנהלים המון שיחות נגד נרגילה והוא הבטיח שלא ישתמש בה (אחרי כמה פעמים שתפסתי אותו).
    מה עלי לעשות ??? אני רוצה לרתק אותו לצמיתות אבל ברור לי שזה לא יעזור. מכעיס אותי שלמרות ההבטחה שלו הוא ממשיך עם זה ויותר מכעיס שהוא משקר.
    אני מציעה לו חוגים או כל מיני פעילויות בכדאי שתהיה לו תעסוקה כלשהיא וכדי שיצא פחות עם ה"חבריה". אבל הוא מסרב להכל.
    בבקשה בבקשה תנו לי הצעה מועילה!!!!!!!
    נ.ב. אני יודעת מי החברים שמעשנים אולי לפנות להוריהם? וזה ירחיק אותם ממנו

לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה וילד בן 13

הוספת תגובה

• נרגילה וילד בן 13

טלי
    03/07/2011

בוקר טוב

בקשתי עזרא בנושא נרגילה ולא קבלית תשובה
    אשמח לתשובה שתכוון אותי

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרגילה וילד בן 13 - תגובה

שלי ורדי
    06/07/2011

שלום טלי,
    קודם כל להמשיך לדבר תמיד כדאי, להסביר ולהפנות את הבן למידע כדי שיקרא בעצמו. נרגילה מסוכן מסיגריה בכמה דרגות, יותר חזק למרות שלא מרגישים כך, יש סיכון להידבקויות כי עובר מפה לפה והגרוע מכל - הטבק מגיע מארצות ערב ועלול להיות בו חומרים כמו גז עצבים ddt.למה לילדים בני 13צריכים לעשן טבק בכלל? זה לא כולל רק חומרי טעם וריח כפי שרבים מאמינים..
    אני לא יודעת למה הבן שלך ממשיך למרות ההזהרות שלך, אולי הוא נתון ללחצים חברתיים, גם בכך צריך להעצים אותו, האם בכלל יודע מהי הדעה שלו, מהו הקול הפנימי שלו?עד כמה התנהגותו ובחירותיו הינן כרטיס כניסה וקבלה לחבר'ה? זה נכון לגבי תחומים והתנהגויות אחרות גם? לא כדאי להתמקד רק לעישון נרגילה. יכול להיות שרוצה להרגיש גדול ובוגר ולהקשיב לכם להורים נראה לו ילדותי, צריך להסביר לו דברים בגובה העיניים ולא להקטין אותו.
    אני לא חושבת שזה פסול להתקשר להורים. מדובר בילדים בני 13. הילדים לא צריכים לדעת מהשיחות האלה. תתייעצי עם חלק מההורי לפי שיקול דעתך, על מה הם חושבים על עישון נרגילה, האם בכלל הם יודעים מזה, תנסי להבין מה דעתם. תבחרי את ההורים שהכי מאמינה בסמכותיות שלהם מול הילד שלהם. ייתכן שאם בו זמנית כל ההורים ידברו ויחנכו נגד השימוש בנרגילה, יקרה משהו. הילדים לא חייבים לדעת מזה. יש לכם זכות לחשוב ביחד על חינוך ילדיכם ולא לשתף את הילדים מיד בכל דילמה והתלבטות על הדרך החינוכית. זו הדרך הכי יעילה בעצם, כאשר רוב ההורים מעורבים ומביעים דעה, ושמים גבול. תפעילי שיקול דעת ותפני רק להורים שאת מאמינה שיש להם זקיפות קומה ותפיסה חינוכית.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה