פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    מימי
    22/05/2011

יש לי בעיה תמיד שאני נמצאת באתר ה"פייסבוק" ומשוטטת לי בין פרופילים זה תמיד יהיה בפרופילים של בנות (בעיקר מקובלות) ... אני תמיד מסתכלת על תמונות שלהן . אני עושה את זה כי אני רוצה לראות איך הן מתלבשות ואיך הן מצטלמות כדי שאני גם יתלבש כמוהן ושאני אצטלם כמוהן כדי שאני גם אהיה מקובלת עם הבנים וגם כדי שאני אדע איך להתלבש יותר יפה ואיך להצטלם יותר יפה כדי שבנים יתייחסו אליי כפי שמתייחסים אליהם. אני כמעט ולא מסתכלת על תמונות של בנים. אבל אני כן רוצה שיהיו לי ידידים ואני רוצה כבר חבר אבל אף אחד לא רוצה אותי. גם כשאני רואה תמונה של בן ובת ביחד אני תמיד מסתכלת על הבת... כדי לראות איך היא מתאפרת ואיך היא מתלבשת והכל... אני כאילו רוצה להיות כמוהן כדי להיות גם מקובלת וכדי שהבנים יאהבו אותי כפי שאוהבים אותם!! ולעתים אני גם מסתכלת ברחוב על בנות שמתלבשות יפה כדי לראות איך הן מתלבשות וכדי שאני ייתלבש כמוהן. זה קצת מוזר לי ואני צריכה עזרה... האם בגלל שאני מסתכלת רק על תמונות של בנות כל הזמן אז אני נמשכת לבנות? תודה מראש מימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    23/05/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_זהות_מינית_תפקוד_מיני' id=link]זהות מינית, תפקוד מיני[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות מתמדת בגיל 17
    נעמי
    19/05/2011

שלום רב ,

היום אחרי שיחה עם אחת המורות שלי בני החלטתי להעלות לרשת תהייה שלי ...

בני הבכור ,בקרוב בן -18 השתנה מאוד השנה בהתנהגותו בבית הספר .

אחד הדברים המרכזיים שעליהם מדברים המורים הוא עייפות ,שינה בזמן השיעור והוא כל הזמן
    מתלונן על עייפות .

בבית הוא מסתגר בחדר .מידי פעם כשמאלצים אותו הוא יוצא משם לזמן קצר ושוב חוזר .
    הוא מבלה עם חבריו ,כך שהוא פעיל חברתית.
    הציונים שלו בבית הספר בסה"כ טובים אך היו הרבה יותר טובים בשנים הקודמות .
    הוא עצבני לא פעם .

המסקנות שלי להתנהגות היו התבגרות , לדעתי ההורמונים שלו התחילו להשתולל השנה ..

האם אני צודקת ? האם עלי לחשוב על כיוונים אחרים ? האם עלי לבדוק דברים אחרים .

הוא בסה"כ ילד טוב וממושמע אבל העובדה שכל המורים פה אחד אומרים שהוא עייף רוב הזמן בשיעורים מדאיג אותי .
    הבן שלי מסביר את העייפות שפועל יוצא משיעמום ..

תודה מראש על התגובות

נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות מתמדת בגיל 17

הוספת תגובה

• עייפות מתמדת בגיל 17 - תגובה

שלי ורדי
    22/05/2011

שלום נעמי,
    אני חושבת שהעייפות אינה תוצאה של שעמום, בגיל 18 בכתות הגבוהות של בית הספר החומר מספיק מסובך כדי לא להיות משעמם...
    אני חושבת שאת צריכה לבדוק כל כיוון אפשר ולא לחשוש, אולי אלה סמים- (סימן שכיח לעייפות, ביחד עם עניים אדומות)כדאי לבדוק לשאול ולהתעמת עם המציאות, אם זה כך.. לא להדחיק, את לא משרתת אותו אם את מדחיקה, אני גם חושבת שגם בתוך תוכו , אם לא תבדקי הוא ירגיש שאת לא מתעניינת באמת, למרות התנגדות גלויה שלו לשאלות. אך העייפות יכולה להיות סימן למצב רוח לא טוב, כמו דכדוך, או תוצאה של לבילוי במשך הערבים של השבוע, אולי הוא שותה?... או לבילוי עם בחורות?
    באופ הטבעי ביותר העייפות יכולה להיות תוצר של חוסר שינה, את יכולה לדעת מתי נרדם וכמה שעות הוא ישן בסה"כ בלילות? ואם כן האם זה עניין של הרגלים רעים והוא זקוק למסגרת חדשה או תוצר של משהו שמטריד אותו וגורם לו למצבי רוח לא טובים. אני מציעה לך להתחיל לשאול , להתחיל עם השאלה של השינה ולהתקדם הלאה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה רגישה ביותר
    טליה
    17/05/2011

יש לי ילדה בת 12 ומאז שהעברתי אותה בי"ס כל דבר קטן גורם לה לבכות לדוגמא: בבית הספר אם המורה פונה אליה באיזה שאלה לדוגמא אם היא עשתה שיעורים(ותמיד היא עושה היא גם תלמידה טובה) ישר היא פורצת בבכי המורה אמרה לי שבהתחלה היא לא ידעה איך לאכול את ההתנהגות הזו והיא כבר היתה פוחדת לפנות אליה ישירות בכל מצב. למשל עוד דוגמא: אם נוסעים לביקור משפחה מחוץ לעיר ומגיעים למקום איך ששואלים אותה מה נשמע היא ישר פורצת בבכי. היא טוענת שהיא לא שולטת בזה. עכשיו היא אמורה שנה הבאה ללכת לחטיבה והיא מודאגת אתמול היא ממש בכתה בערב ואמרה שהיא פוחדת שבחטיבה יצא לה גם בכי ויצחקו עליה. הסברתי לה שהיא חייבת לנסות לשלוט בזה וניסיתי לתת לה כל מיני טיפים לדבר עם עצמה בלב כשפונים אליה או נוסעים לאיזה ביקור משפחתי שלא תבכה, אבל זה לא עוזר. היא טוענת שמאז שהעברתי אותה בי"ס (מדתי לחילוני) זה התחיל לה. אני לא יודעת מה לעשות עם התופעה הזו ומנסה לעזור לה להתגבר אבל לא מצליחה. כיצד אתם מסבירים תופעה כזו ממה זה נובע? ומה הטיפול בזה כיצד אני אמורה בתור אמא לטפל בזה.

האמא המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה רגישה ביותר

הוספת תגובה

• ילדה רגישה ביותר - תגובה

שלי ורדי
    18/05/2011

שלום לך טליה,
    המעבר ככל הנראה הקשה עליה, ההסתגלות למסגרת אחרת קשה לה, אפילו מבחינת נורמות התנהגות השונות. אין הסבר אחר, מהמידע שאת מעבירה, אלא אם קרה עוד משהו בחיים שלה.. לילדה לא טוב , היא לא יודעת איך לתקשר את הקושי שלה, לכן היא בוכה, מתבטאת בעצם רק באמצעות הסימפטוס- בכי שמייצג עצב או לחץ גדולים.
    חייבים לשוחח איתה על המעבר, האם קשה לה להכיר חברות? האם היא מתגעגעת לחברות הקודמות שלה ויש איתן עדיין קשר? אם יש לה בלבול תרבותי עקב המעבר מדתי לחילוני (למה בעצם? מהי הסיבה למעבר מדתי לחילוני? האם היא רצתה בזאת, האםהתייעצתם איתה או זו הייתה החלטה שלכם כהורים בלבד?) האם היה עוד מעברים כמו שינוי דירה ושכונת מגורים או לעיר אחרת, ביחד עם שינוי בית הספר?
    יש יועצת לבית הספר, אני מניחה, ואפשר ביחד איתה להבין מה קורה, כדאי לשבת בשיחה משולשת, את, הבת שלך והיועצת ולנסות באמת להקשיב לה. אם היא לא עונה אז להעלות השערות, יכול להיות שאינה רוצה לאכזב אותך, אז אינה מדברת על הקשיים שלה, לכן את צריכה לתת לגיטימציה לקשיים אפשריים עקב השינויים.. ייתכן גם שבית הספר הזה יותר מלחיץ מבחינה לימודית בהשוואה לבית ספרה הקודם והיא מרגישה שצריכה להילחם על המעמד הלימודי שלה. יש הרבה אפשרויות אך בטוח שלילדה לא טוב ורק אם היא תרגיש מובנת ותרגיש אמפתיה לקשיים שלה, אולי יעבור סימפטום הבכי האוטומטי שבעצם נובע מכך שהיא סופגת הרבה רגשות פנימה ולא מרגישה שיכולה לשתף מישהו בהן.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחת החבר של הבת שלי
    N,HFVI
    16/05/2011

בתי בת 17 ילדה מקסימה חמודה לא מעשנת ולא שותה .
    הייתה ילדה בובה ומקסימה .

ערב אחד הבת החליטה לצאת לטייל עם החבר ולא לחזור לבית .וללון אצל ההורים של החבר.מאותו לילה שהבת נשארה שם והחליטה על דעת עצמה לעשות מה שרוצה .לא חזרה לבית

ורק שתידעו זאת משפחה שכולם ישנים בחדר אחד בריצפה
    מחשב יש אחד
    בבית הזה מדברים במילים יא זבל יא בת זונה האמא מדברת בצורה בוטה .ואני לא מוכנה שהבת שלי תדבר ככה .
    יש עוד ילדה בסיפור שחברה של הבת שלי שגם האמא של החבר גם אותה משאירה אותה לישון ימים ולילות.זאת משפחה צחצחים ואני מאוד מפחדת.

דרך אגב האם היא מבקשת כסף או נעלים ויש לה נעליים.
    האם לתת לה כל מה שמבקשת. עד עכשיו הילדה קבלה הכל.
    גם הרווחה אמרה לא כל דבר שמבקשת לתת לה .

מאז הבת נישארה שם חודש.

מה לעשות איך לנהוג.

פנינו לרווחה ואמרה שאנחנו יכולים להתלונן במשטרה .

אנחנו רוצים שהיא תחזור הביתה מרצונה הטוב .ולא בכוח.כך בעלי טוען.

למרות שהילדה נימצאת בסיכון .וחבר בן 16 .
    המשפחה של החבר משפחה ממש לא לעניין .גורמים לבת שלי מרעילים אותה וגורמים לה האמא שהבת שלי תשמע לכל מילה שלה כמו טטלה.

האמא חולה בטרשת נפוצה .
    האמא לא יכולה לעשות כלום.

יש אינטרס אחד לאמא זה שהאמא רוצה שהבת שלי תיהיה איתם בבית .
    ככה שגם הבן שלה יהיה תמיד לידה .ושיערו לה בבית .הבן כן עוזר לה מרים את האמא מניח אותה בשירותים ומנקה .

וגם היא מעודדת אותה מפנקת אותה מתנהגת ומסיטה אתה נגדנו .

כי נוח לאמא שהבת שלי נימצאת שם .

מה לעשות אני מתיאשת מאוד.

אמרתי לה אני מוכנה להתפשר איתך את כל השבוע ימי חול תיהיה איתנו.
    וסופי שבוע תיהיה עם המשפחה של החבר שלך.
    ניסינו להסביר לה לדבר איתה
    חברים נוסו
    סבתות
    לא מוכנה לשמוע איש מיקצוע לא רוצה שיחות כלום.

זאת ילדה שקבלה הכל בבית בתי מלון טיולים מה לא יחסרנו ממנה כלום.

וזה מה שהיא עושה לי בדיוק אני בזמן התחלת מחלה .ופשוט הבת לא מוכנה לשמוע

אני ליבנתים לא מצליחה לישון לילות

לא מרוכזת מרגישה רע ובוכה ועצב .
    וזה למצב הבריאות י שלי רק יותר מחמיר לי את המחלה .

דרך אגב יש כאן מישהי שיכולה לכתוב איזה פרקים על הילדה ואני יוסיף בפיסבוק
    שיזעזע קצת את הילדה ונגיד לאנשים שיגיבו .

משהו שהילדה תרגיש שהיא לא בסדר .
    אשמוח לשמוע תגובות מהורים בבקשה
    וגם מהמומחים תעשו טובה תעזרו לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    משפחת החבר של הבת שלי

הוספת תגובה

• משפחת החבר של הבת שלי - תגובה

אייל קנדינוף
    16/05/2011

שלום רב
    יש לפנות למחלקת הרווחה בעיר בו אתם גרים ולערב את המשטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    מ.
    15/05/2011

מה אומרים ואיך עוזרים לילדה בת 12 שמספרת לי שהחברות שלה מהשכבה - איתן היא חברה , יצאו לבלות ואותה לא הזמינו. יש לציין שביתי - מאוד מקובלת - חברותית - אהודה - אך לאחרונה זו כבר הפעם השניה שזה קורה לה (שהן יוצאות בלעדיה) והיא מתחילה להתעצב....מאוד לא מתאים לי שזה יקרה לה מפני שזה משליך על לימודיה ובכלל על מצב רוחה. מה אומרים לה במצב כזה? תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מ.
    15/05/2011

בנוסף, התברר לי שגם בהפסקות בבית הספר - היא נשארת לבדה מפני שכל "החבורה" של הבנות בורחת ממנה. לבקשתה - יש לה הרבה חברות מחטיבה אחרת - והיא מבקשת לעבור לשם. מה אני אמורה לעשות? לאפשר לה לעבור? או להילחם בה להישאר בידיעה שזה "כבר לא יהייה אותו הדבר" - לדבריה . תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

אייל קנדינוף
    16/05/2011

במקרים חמורים שזה גובל בחרם יש לערב את ההנהלה והמורים וכן לשקול מעבר לבית ספר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

אייל קנדינוף
    16/05/2011

שלום
    קודם כל מבררים מה הסיבה שפתאום בתך לא מוזמנת. יש לעשות זאת בעדינות ולחפש בין השורות לשינוי שקרה. הרבה פעמים מצבים כאלו קורים בגלל יריבויות בין חברות דומיננטיות.
    אחרי הברור יש לאפשר לילדה לראות את המצב מנקודת ראות גבוהה יותר ולתת לה את הבחירה להחליט מה לעשות תוך עדכונה לגבי ההשלכות של בחירותיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בת 15 ושקרים
    בת 40
    14/05/2011

ביתי בת -15 וחצי. בחודש האחרון גילינו שרוב חבריה מעשנים וחלקם שותים.
    שוחחנו על הנושא והיא הבטיחה שהיא נמצאת בחברתם אבל לא לוקחת חלק בשתיה ועישון. מצאנו בחדר שלה תיק שבו "שמרה" לטענתה אלכוהול לחברים.
    השלכנו לפח את הבקבוקים והיא הבטיחה שלא תשתף פעולה עם הסתרת אלכוהול.
    (מיותר לציין שכמובן נשבעה שלא שתתה). השבוע נהלנו שוב שיחה בנושא . ניסיתי לעודד אותה לשתף אותנו במידה והיא מעשנת ואמרנו שהדבר יצער אותנו מאוד ונקווה שתבין את ההשלכות והסכנות בעניין. גם בשיחה זו הכחישה .
    השבוע מצאתי סיגריות בתיק בית הספר. (שטענה ששמרה לחבר) במקביל קיבלתי דייוח מגיסתי שהיא מורה בית הספר שלה שראתה אותה יושבת מחוץ לבית הספר ומעשנת. היא לא ניסתה להסתיר את הסיגריה ואף אמרה לגיסתי "תגידי לאמא שהחלטתי לא לעשן יותר וזו סיגריה אחרונה" - הרגשתי שהיא מחפשת תשומת לב יותר מאשר רוצה לעשן. בקשתי מגיסיתי שלא תשתף פעולה בנושא.
    היא תלמידה טובה שמגלה אחריות גם בבית ואף עובדת (בהשגחה על ילדים באופן קבוע אחר הצהריים). התעמתתי איתה על הנושא ואמרתי לה שהדבר שכואב לי במיוחד הוא חוסר הכנות שלה.
    בסוף השבוע האחרון כשביקשה שאסיע אותה לחברות החלטתי לא להסיע אותה ולא לתת לה כסף לבילויי. טענתי שמאוד נפגעתי ואינני רוצה לעשות כל מאמץ עבורה אם היא מזלזלת בנו. בנוסף לא מעוניינת לממן "סיגריות ואלכוהול" ולכן תאלץ להסתדר לב.
    הוספתי שמאחר והיא לוקחת אחריות על חייה וממילא לא מקשיבה ומקבלת את דעתנו ובכלל משקרת , אני לא מעוניינת לדעת לאן בחרה לצאת ועם מי בחרה להסתובב שכן ממילא לא אדע מתי היא דוברת אמת.
    היא הסבירה שלא ספרה את האמת כי לא רצתה לצער אותנו ושעשתה טעות ולא תחזור עליה. (גם כשמצאנו אלכוהול דקלמה אותו משפט). לגיסתי אמרה שהיא מעשנת כבר תקופה ארוכה יחסית לפחות קופסה לשלושה ימים.
    בסוף הילדה הזמינה מונית ונסעה לחברות (עד היום לא הרשנו לה לסוע במונית לבד).
    לא יכולתי למנוע את הנסיעה במונית מאחר ו"הצהרתי" שאני לא אתערב יותר והיא תיקח אחריות על ההחלטות שלה.
    אני מרגישה שבגלל העלבון והכעס שאני נמצאת בו פעלתי בצורה קיצונית ולא יודעת איך לפעול מכאן. מצד שני לא מוכנה לשתף פעולה לאפשר לה לבלות לעשן ולשתות ואף לממן אותה. מרגישה שכל השיחות, הפתיחות ודרכי הנועם שפעלנו עד היום לא עזרו .
    עד לפני חודש הרגשתי שיש ביננו תקשורת טובה ובסיס לאמון - עכשיו הכל השתנה.
    תודה מראש על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    נערה בת 15 ושקרים

הוספת תגובה

• נערה בת 15 ושקרים - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

שלום לך
    אכן כן, מצב מצער לגלות שהילד/ה מסתיר דברים ומתנהג בצורה חשודה לא כנה. השאלה היא למה זה קורה ? וזה לא רק באחריות הילד!!!
    אמנם הלכת רחוק אך גישתך בגדול נכונה לחלוטין!!!!
    מצד שני, יש להגיע למצב שבו את לא פולשת לפרטיותה של בתך ובמקביל בונה איתה קשר אמיתי וחם שבו היא יכולה לסמוך עליך יותר מכל אדם אחר.
    עונשים וסנקציות לא עובדים, הם רק מקדמים הסתרה והתנגדות. לעומת זאת הסכמים מחייבים שבמהלכם יוסכם על תשלום במידה של אי עמידה בהסכם יכול להוות מענה נאות.
    בתחום אחד אין פשרות וזה אלכוהול. גם אם אלכוהול לא מוגדר כסם תחת חוקי מדינת ישראל, הוא אחד הגורמים הראשונים לתאונות דרכים ולהתדרדרות חברתית. על כך אין פשרות ויש להעביר את העמדה הזו בכל תוקף ומה יקרה אם תהיה חריגה בנושא.(עד שלילת יציאות מהבית ובילויים או אפילו עבודה)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית
    רות דוד
    13/05/2011

הילד עבר לפני 5 חודשים פגיעה מינית בצהרון שבבית ספר עי ילד בן מינו, (סגר אותו בשירותים ודחף לו ורצה שיעשה לו אוראלי) , הילד הפוגע סולק לאחר 3 חודשים, הבן שלי מאותו תקופה חלה בו רגרסיה, בתחילה כאבי בטן ואחכ חוסר רצון לבוא לבית ספר, מטופל ברגע בפרוזק ורספונד, בשל התמדתנו לבוא כל יום לבית ספר עימו, בתחילה לא היה מסוגל להיכנס לכיתה היום מסוגל מעט, לא פנוי ללמידה עדיין, בד"כ יש לו אינטלגניצה טובה מאוד, בהפסקות ואחהצ היום חל שיפור ומשחק עם בני כתתו, מטופל כבר חודש רגשי (פסכולוגית), הבהס ממש מתחתנו והילד לא מעוניין לעבור בית ספר, הוא טוען וגם רואים שלאט לאט הוא מתגבר, ההאם לדעתך זה טעות להשאיר אותו באותה מסגרת, עוד מעט יש לנו ועדת השמה, אני די רואה פגיעה לשים אותו בכיתה עם חינוך מיוחד, כי במהות הוא ילד מדהים תקשורתי, רק בשל הפגיעה הוא לא סומך על המבוגרים שלא עזרו לו בשעת צרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מינית

הוספת תגובה

• פגיעה מינית - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

שלום
    אנא צרו איתי קשר במיידי. יש באפשרותי לעזור ומהר, זהו תחום התמחותי.
    איל קנדינוף 0502451581

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות וחבר
    גילי
    13/05/2011

שלום רב,
    לבת שלי, כמעט בת 15 יש חבר כבר תקופה ממושכת. בעבר היתה איתו בקשר, אחר כך נפרדו ולפני מספר חודשים חזרו להיות חברים. הפעם זה נראה קשר יותר רציני, הם מגיעים לבית שלנו וגם לבית של החבר, משתתפים בשיחות משפחתיות בבית שלנו וגם בבית של החבר, מבלים יחד בקבוצת חברים שלהם, מדברים המון בטלפון ובעיקר כך נראה נהנים.
    עשיתי כמה שיחות עם בתי בנוגע לאפשרות של קיום יחסי מין. הסברתי לבת שלי שבמידה ותחליט על כך היא חייבת לספר לי כדי שנוכל להגן אליה בפני מחלות והריון לא רצוי. הבטחתי לה גם שאני לא אכעס אליה ושרק היא תוכל להחליט מתי הזמן הנכון לכך.היא הבטיחה שכך תעשה ואמרה לי שכרגע זה לא רלוונטי.
    אני יודעת שקשר שלהם כולל חיבוקים ונשיקות, חבר שלה בן 16.5. בסך הכל הכל מתנהל בצורה תקינה לדעתי, אך אני קצת דואגת בנוגע לכך שבכל זאת תחליט לקיים יחסי מין ותתבייש להגיד לי, אני גם מפחדת שהוא ינצל אותה (למרות שהוא נראה בחור נורמטיבי). החשש שלי נובע בעיקר בגלל חוסר ניסיון שלה וגם עובדה שהיא מאוד צעירה עדיין.
    מצד שני, אני גם לא רוצה כל הזמן לדבר איתה על קיום יחסי מין, כמו שמתבגרים אומרים "לחפור" לה בלי סוף. זה לדעתי יכול לגרום לה להסגר בפני ואז זה בכלל לא יהיה אפקטיבי.
    מה עוד אפשר לעשות? האם פשוט לסמוך עליה ועל החבר שלה? האם זה באמת מספיק?

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות וחבר

הוספת תגובה

• התבגרות וחבר - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

היי גילי
    לפני הכול חסני אותה נגד וירוס הפאפילומה.
    בנוסף, הרגעי, סמכי על בתך שתדע מה לעשות ונסי לבלות איתה לפחות פעם בשבוע לבד כשאת מנצלת בילוי זה לספר לה על עצמך כשהיית בגילה. הימנעי משאלות "חופרניות". תני לה לגשת אליך ולשאול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעג ודחייה חברתית
    ט
    12/05/2011

איך מתמודדים עם ילד בן 11, שמאוד פגיע ולאחרונה חווה דחייה חברתית בעת מסיבת יוןם הולדת שבה שיחקו משחקים חברתיים כמו אמת או חובה ועוד?

עליי לציין שבני אינו מגיב, לוקח הכל פנימה ובבית כשאנו רואים שמשהו קרה ושואלים איך היה וכו' אז הוא מספר.

לקביעת תור
    סגירה
    לעג ודחייה חברתית

הוספת תגובה

• נראה שפספסתם את שאלתי

ט
    13/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעג ודחייה חברתית - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

היי ט
    אשמח לקבל עוד פרטים לגבי המקרה וגם לגבי אופיו של הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ט
    15/05/2011

שלום אייל
    תודה על ההתייחסות. המקרה היה בשעת משחק חברת - נשיקה סטירה, אחת הבנות היתה אמורה לנשק את אחד הבנים. תוך כדי שהיא עוברת בין הבנים כדי לבחור בן, היא השמיעה קול דחייה (כאילו היא נגעלת) כשחלפה על פני בני היא אמרה "ועליך עוד יותר בע..." בני ממש נעלב, לא ענה לה. התיישב בצד ולאחר שהתחילו משחק אחר הוא כן רצה להשתתף אך המשחק החל והם לא רצו לשתף אותו.
    בכללי, בני מאוד פגיע, ובזמן האחרון מרגישה שבכמה מצבים בטחונו יורד, כמו כן בני שינה קצת את הרכב החברים שלו ולאחרונה התחבר עם "מלך הכיתה" ילד שקצת שונה מאופיו של בני, אבל כנראה במטרה להתחיל להיות יותר מקובל, מתקרב אליו. עליי לציין שבני הוא "מנהיג" בקרב חבריו הישניםן יותר, פעיל במסגרת פרלמנט בית ספרי כך שקשה לי פתאום לקבל את השינוי שהוא עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

אייל קנדינוף
    16/05/2011

שלום ט
    ברור ומובן שלנו ההורים יש קושי רב לראות את הקשים שילדינו חווים. זה גורם לנו ממש להזדהות עם כאבם ובמידה מסוימת אנחנו חוזרים להיות בני גילם. אך זה לא מה שהם צריכים מאיתנו. הם זקוקים לחוסר הזדהות שלנו ולראיה מפוכחת לטווח קצת יותר רחוקה ממה שהם מסוגלים לייצר.
    נכון, בנך עבר חוויה לא נעימה, בלשון המעטה, אך זה לא סוף העולם וחוויות כאלו יכולות אפילו לעצב אותו לחוזק, יושרה והתמדה אם יראה את התמונה הגדולה יותר, ואת זה הוא חייב לראות דרך עיניים שלכם ההורים. כמובן שתמיכה ואהבה חייבים להיות מרכיב חשוב בכול ההובלה.
    יכול להיות שאותה בחורה דווקא מאוד מחבבת את בנך והדרך שלה להראות זאת הייתה דרך התנגדות אליו......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14
    רונית
    11/05/2011

אנו הורים לנערה בת 14 מדובר בעקרון בילדה חיובית.
    מיום ליום אנו חשים שקשה לנו מאוד איתה. היא מבלה שעות בפייסבוק
    בשיחות בפלפון ובמסעות של קניות בעיר. המוטיבציה שלה ללמוד ירדה באופן חד.היא לא משקיעה לא מכינה שיעורים לא לומדת באופן רציני למבחנים, מרבה להעדר מבית ספר בטענות שונות. לאחרונה לקראת מבחנים נתקפת בהקאות ונכנסת ללחץ מכמות החומר שהצטברה ומהפערים שצברה. ( אולי גם אי נוחות לעומת הצלחתן ושקדנותן של שתי אחיותיה הבוגרות)
    לאחרונה היו מספר מקרים איתה שפגעו באמינות שלה והאימון שלנו בה( לקיחת 50 שקל מהארנק שלי בלי רשות והתכחשות למעשה,שהייה בפיסבוק למרות שטענה שהיא מכינה שיעורים במחשב, חריגה בשיחות הפלפון..............) אני מרגישה שהילדה במצוקה ואינה משתפת אותנו אך אני מתלבטת אם רק שיחות עם פסיכולוג שעלותם גבוהה יעזרו? האם צריך יד נוקשה יותר? /להתעלם? מה ניתן לעשות כדי לעזור לה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14

הוספת תגובה

• בת 14 - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

היי רונית
    אין ספק שבתך חווה בלבול אדיר בחייה. היא בת 14 והיא פוגשת את החיים ה"בוגרים" מוקדם מידי. יש לה קושי רב לדחות סיפוקים, וזה בא לידי ביטוי ב"סחיבת 50 ש"ח וזמן הפייסבוק. אין לה את האפשרות להגדיר תיחומים שקשורים ללימודים ובילויים ועל כך יש לתת את הדעת. יהיה נבון להגדיר לה את התחומים מחדש על בסיס של הסכמים מחייבים כשאם היא לא עומדת בהם יידרש תשלום שיקבע על ידה לאחר משא ומתן שלכם איתה.
    אתם הם אלו שממשים את ההסכם בשבילה ובשבילכם ולא משנה עד כמה זה יהיה כואב.
    לדוגמה:
    שעתיים פייסבוק ביום. והיה וההסכם נשבר: 3 ימים ללא מחשב. יש להביא אותה לרעיון של התשלום.
    וכך עוברים על כל הטריטוריות שאיתן היא באה במגע שוטף במהלך השבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי
    נויה
    09/05/2011

הבנתי...
    שאלה נוספת, האם קיים ליווי כלשהו שבאמת עוזר ותומך שיוכל לעזור לי להגיע אליה לגבי הטיפול שלה ולעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי

הוספת תגובה

• קושי - תגובה

שלי ורדי
    09/05/2011

היועצת או הפסיכולוג/ית לשל בית הספר שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית
    שרון
    09/05/2011

שלום,ביתי בת 11 (מבחינתי מתבגרת כבר)תלמידה טובה ,ילדה אנרגטית וחריפה כשצריך.בחודשים האחרונים היא טוענת שקשה לה בכתה מבחינה חברתית .
    יש לה חברה טובה אחת ואין בבית טלפונים אחה"צ .היא מאד חברותית אך מוצאת תמיד פגמים בכל אחד וכניראה מכך החברים מתרחקים.היום חזרה מבית הספר בבכי וכעס שכולם קבעו ללכת לחגוג עצמאות ולה אף אחד לא התייחס.אמרתי לה שהיא צריכה ללכת ולא להתייחס לכל דבר ולהנות ולהראות שהיא זורמת.היא כל הזמן מרחמת על עצמה ובוכה ומדיי פעם זורקת שעדיף לה למות ולא להיות בכתה הזו.נתתי לה את האופציה של לעבור כתה ואינה מעוניינת.אציין שיש לה 2 אחיות גדולות ממנה בשנתיים ושלוש וגם איתן יש מלחמות .מה עושים?כמה שאני תומכת בה אני מבינה שגם בה לא הכל מושלם.תודה אמא אוהבת וכואבת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• ניראה שפספסתם אותי...

שרון
    11/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

אייל קנדינוף
    14/05/2011

היי שרון
    אוהבת כן, כואבת לא!!!
    בתך מנסה לנהל לכולם את העולם וכשזה לא מצליח לה היא כועסת ומרחמת על עצמה. נראה לי שהיא מקבלת שיעור טוב לחיים. אל תפרעי לה, תני לה לשבור את הראש. היא רק תגדל מזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים וילדים
    גילי
    09/05/2011

שלום רב,
    יש לנו בבית 3 בנות מתבגרות - גילאים 15,12 ו10.
    הבנות בסך הכל מקסימות -הן מאוד מקובלות מבחינה חברתית, יש להן דעה, בטחון עצמי. אווירה בבית מאוד כיפית, יש הרבה ערכים של משפחה, כבוד הדדי בין כל חברי המשפחה.
    גם מבחינת התנהגות - בסך הכל הכל טוב, פרט למקרים בודדים של שובבות של בת הקטנה.
    אני בעיקר הייתי רוצה לשאול מה דעתך על מעורבות שלנו כהורים בנושא לימודים. עד כמה חשוב לנו (או אולי כלל לא חשוב) לדרבן ילדים שלנו ללמוד, להסביר להם כמה זה חושב, במיוחד בגיל כזה שהם כבר לא קטנים ולמעשה נמצאים בתהליך ההתבגרות.
    בנות לומדות בסך הכל סביר פלוס. יש ציונים טובים לרוב, אך מבחינת השקעה בבית בלימודים – היא שואפת לאפס. אנו מנסים לעזור ולכוון – יש עזרה של מורה פרטי בכמה נושאים, עשינו אבחון לבת הגדולה. אין שום בעיות מיוחדות, אך ילדים פשוט לא משקיעים בלימודים, יש להם סדר עדיפות אחר – חברים, פרויקטים חברתיים, חוגים וכו'. אני כלל לא מזלזלת בתחומים אחרים, אך משום מה אני קצת בלחץ, במיוחד בנוגע לבת הגדולה – שנה הבאה היא תתחיל לימודים בתיכון. כשאני מזכירה לה בעדינות שיש לה מבחן, היא אומרת לי "למה את בלחץ? אני זו שצריכה להיות בלחץ, לא את". בתוך תוכי אני מסכימה איתה, זה באמת אחריות שלה להכין את עצמה למבחן, אך משום מה קשה לי "לשחרר" ולסמוך אליה. יש הרבה פחדים נסוג שהיא לא תוכל לממש את עצמה (אולי בגלל שאני כך מרגישה בנוגע לעצמי?), יש פחד מה סביבה והורים שלי יגידו במידה והיא לא תהיה מספיק טובה בלימודים?
    ברור לי שכל זה באה מרקע של חינוך הסובייטי שקיבלתי – בעיקר לעשות מה שהורים אומרים, אם אתה לא לומד – אתה לא טוב וכו'..בעלי חושב אחרת (יליד ישראל). הוא בטוח שאנו בכלל לא צריכים להתערב, רק לכוון קצת במידת הצורך ולמסור את האחריות לגמרי לילדים. הן בוגרות ואת יכולה לסמוך אליהן – כך הוא טוען. אני מסכימה שאפשר לסמוך אליהן אך כפי שאמרתי קודם, קשה לשחרר את הדפוס של מעורבות יתר, של פרדיגמה מסוג "רק הורים יכולים להחליט בגיל הזה", "ילדים רוצים רק לשחק ולא לעשות כלום", "אם לא תלמדו קשה לא תשיגו כלום".. ועוד. אני מבינה שכל זה שטויות ולא תמיד נכון, אמונות מסוג זה לא משרתות אותי, אך משום מה איכשהו אני תקועה.

לקביעת תור
    סגירה
    הורים וילדים

הוספת תגובה

• נראה לי שבטעות לא התייחסתם להודעה

מריה
    09/05/2011

שלי. אבקש את תשובתכם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים וילדים - תגובה

אייל קנדינוף
    10/05/2011

ערב טוב מריה
    מצטער על העיכוב בתשובה.
    מרשים ביותר הכנות והראיה הפנימית שלך. נראה שיש לך את התשובות הנכונות ובאמת הלחץ שלך נובע מהחינוך שקיבלת בעבר. בנוסף, את שמה דגש על חופש בחירה ולקיחת אחריות מול בנותיך וזה לכשעצמו נכון ביותר. בדרך זו מגדלים בני אדם שלוקחים את עצמם ברצינות ולא מוכנים להיכנע לתכתיבים של אחרים. אם כך, במקביל לעבודה הפנימית שאת עושה עם עצמך, יש להשאיר את האצבע על הדופק ולהראות התעניינות בלימודים ולבדוק שהמגמה נשארת כרגיל.
    יישר כוח, וכן ירבו הורים כמוך!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

גילי
    11/05/2011

אייל שלום,
    המון תודה על תגובתך, היא מאוד מחזקת אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 1 וחצי
    חסויה
    08/05/2011

שלום לכם,
    המליצו לי על פורום זה בכדי שאוכל לפנות לעזרה ולייעוץ והתרשמתי!
    אז שלום שמי מריה בת 14 וחצי ממודיעין , וברצוני לומר שיש לי משפחה בקנדה ובן דוד שלי הכיר לי נער בשם נתן(נייתן). מאוד התרשמתי ממנו אנחנו מכירים יותר מ-7 שנים והוא יודע לנגן בגיטרה, לשיר, הוא אוהב ספורט ועוד..
    הבעיה היא שאני מאוד מחבבת אותו ואני לא יודעת עם זה הדדי, ואני תמיד חולמת עליו בהקיץ בלימודים, או כשאני חולמת עליו .. בקיצור, אין מקום או זמן שאינני חושבת עליו.
    יש לנו המון במשותף ואנחנו חברים טובים, למרות שהוא גר 10 ק"מ ויותר ממני ואינני יכולה לראותו, אנחנו מדברים בפייסבוק במסנג'ר ובעוד מקומות קשר..
    הבעיה היא שאינני מסוגלת להגיד לו מה אני מרגישה כלפיו וזה הורג אותי כל הזמן, הרי יחסים בין-יבשתיים הם לא ממש אתם יודעים .. נחמדים כי אתה לא יכול לראות את הבן אדם שאתה רוצה לראות למעלה מ-7 שנים וזה מטריף מאוד..
    מה עושים? איך אפשר לתפוס אותו על הרגע האחרון כדי לומר לו את רגשותיי כלפיו?!

אנא עזרו לי!
    מריה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 1 וחצי

הוספת תגובה

• בת 1 וחצי - תגובה

שלי ורדי
    09/05/2011

שלום מריה,
    את רוצה להגיד לי שאת מחבבת את הנער הזה שחי בקנדה במשך 7 שנים?
    מהיותך ילדה קטנה? או שהרגש התפתח עם הקשר דרך המסנג'ר וכו' במשך השנים הללו..?
    אני יודעת שזה מאד קשה להתוודות, אך למה את צריכה להתוודות בפניו? מה את מצפה. שיגיד לך דבר דומה, גם לא הזכרת את גילו, בן כמה הוא, האם הוא מבוגר ממך או בגילך.
    ההחלטה אם לשתף ברגשותיו היא גם תלויה באם את מרגישה שתקבלי תשובה חיובית גם ממנו, כי אחרת תהיה לך עוגמת נפש. נראה לי שהנער הזה יותר משמש עבורך איזו פנטזיה , איזה צורך להרגיש אהבה, צורך אמיתי אמנם אלא שהוא כאובייטק לא מוכר לך ממש ורק באופן חלקי, את אוהבת חלק מהתכונות שלו. את לא ממש מכירה אותו כי כמו שאת אומרת ואני מסכימה איתך, אין כמו יחסים ממשיים שרואים וחשים אחד את השני..
    יש משהו חיובי בלשתף אותו ברגשותיו במובן הזה שכך תדעי מה גם הוא מרגיש עבורך, גם אם לא מרגיש אותו הדבר, ייתכן שתשובתו תבאס אותך אך אולי תסמן עבורך איזו התקדמות מהתקיעות הרגשית, אם מותר לי להגיד שאת נמצאת תקופה ארוכה, תקיעות בכך שאת מלאת רגשות והם לא הולכים לשום מקום ולא באים לידי ביטוי, זה באמת מטריף.אז אולי תכתבי לו במייל משהו כמו שאת מחבבת אותו מאד ושהוא מיוחד עבורך, ומאד היית שמחה אם שניכם הייתם גרים באותה ארץ והייתה לכם האפשרות להפגש ולא להיות חברים וירטואליים בלבד. מעניין אותך בוודאי מה הוא חש ואיך היה עונה. בשום פנים ואופן אל תגידי מילים כמו "אוהבת" וכו' כי הן מחייבות וגם יכולות לגרום לו להרגיש לחוץ.
    אז בהצלחה, תצטרכי לעשות איזה צעד עדין כדי לבדוק את הרגשות שלו גם. זה חשוב בשביליך כדי להתקדם, ולצאת מהמצב הזה או לחלופין או יגיד לך שגם הוא מרגיש בהתאם אלייך תוכלו לבטא ביתר חופשיות את רגשותיכם אחד כלפי השני.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים
    נויה
    08/05/2011

אני אמא לילדה בת 16 שמתקשה ללמוד, תמיד היה לה קושי ללמוד אבל בבית הספר עזרו לה ויש לה מורים פרטיים והיא שומרת על ציונים ממוצעים
    היא עברה איבחון ויש לה הפרעות קשב וריכוז אבל היא פחות מעדיפה את הטיפול התרופתי אז היא לא מטפלת בעצמה, אני חושבת שאם יהיה לה טיפול כלשהו, עזרה יהיה לה קל יותר
    אשמח לדעת איך לנסות לשכנע אותה להתמודד עם זה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלימודים

הוספת תגובה

• בעיות בלימודים - תגובה

שלי ורדי
    09/05/2011

שלום,
    אם הבת לא רוצה טיפול תרופתי, אז שתנסה הוראה מתקנת לפחות שעוזרת להתארגן ומגבירה הרגלי עבודה נכונים שחסרים אצל תלמידים בעלי הפרעות קשב וריכוז. בכל זאת אם בעייתה קשה בתחום קשב כדאי לדבר אל ליבה לנסות ריטלין אם לא בבקרים לפחות , אז בעת התכוונות למבחנים גדולים או במבחנים עצמם. תמיד היא תוכל להפסיק את התרופה אם לא מועילה לה או מופיעות תופעות לוואי. הרצון ליטול את התרופה ולנסות אותה לפחות היא גם פונקציה של כמה מוטיבציה יש לה להצליח ולהתגבר על מיכשוליה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנויה שלום

רעות
    12/05/2011

קראתי את הודעתך והיא נגעה ללבי מכיוון שאני עצמי עוברת את זה עם בני לאחרונה הכל כ"כ טרי אצלי, ולכן אני יכולה רק לחזק את ידיך ולהציע לך לגבי דרכי טיפול שבמקרה שלנו בני עבר את האיבחון במקום שנקרא "דרך מהות", שם גם הוא מטופל כרגע, (הטיפול כולל אימון אישי וטיפול באומניות ועוד..) ומציע לו דרכים וכלים להתמודד גם עם נושא הלמידה וגם עם עוד סיטואציות בחייו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם היא מסרבת לשתף פעולה בכלל..

פרידה
    07/06/2011

הילדה בת 17.. מחוננת עם הפרעות למידה. זה ברור לכל מי שמתקרב אליה אבל זו אבחנה מהעבר כי בהווה, היא מסרבת לדבר ומסרבת לשתף פעולה ורק מעיפה אותנו לכל הרוחות. עכשיו, היא דופקת לעצמה את הבגרויות.. למרות שפה ושם היא מנסה ללמוד ומכיוון שהיא כל כך חכמה, ברגע שהיא מנסה, ברור שהיא יכולה (המורים הפרטיים רק מתפעלים מהיכולות שלה להתגבר בקלות ובמהירות על החומר) אבל היא לא ניגשת לבחינות, יוצאת באמצע.. מתמרדת נגד כל שאלה. ובעיקר נהיית ממש אלימה אם מעיזים להציע לה הצעות לעזור לה. סוגרת את הדלת (גם הדלת של החדר וגם הדלת הפנימית..) סוגרת, נועלת, צועקת ולא רוצה לדבר עם אף אחד. אבל, עם החברים שלה היא מתקשרת יפה. לא ניראה שהיא סובלת. היא נראית בעיקר במלחמה עם ההורים, לא עם החיים או עם עצמה. המלחמה, היא עם ההורים ועם הלימודים.אנחנו , ההורים, יוצאים מדעתנו מרוב תיסכול. פשוט תיסכול. מה עושים? דיברנו כבר עם כל הפסיכולוגים שבעולם והעצה הקבועה היא.. עיזבו אותה. רק, עיזבו אותה. גם כן עצה. יש למישהו פה עצה אחרת חוץ מה"עיזבו אותה" הזה? אני אמא שהשקיעה בילדה הזו את כל הנשמה.. עד מתי לעזוב? מה לעשות במקום? אין הגדרה טובה יותר למילה תיסכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

פרידה
    08/06/2011

תודה על ההפניה לדרך מהות. עיינתי עכשיו באתר שלהם ואני מקווה שאוכל למצוא שם מזור מסויים . תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה