פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים מזלזלים ומקפחים
    תומר
    24/08/2011

שלום, אני בן 16 עולה לי"א
    ההורים שלי מאוד מזלזלים בי, מתנשאים וחושבים שהם שווים הרבה יותר ממני כי הם ההורים שלי. רק היום קרתה תקרית שמראה עד כמה ההורים שלי כאלה.
    לפני כמה ימים אבא שלי הבטיח לי שהוא יסע מחר איתי ועם אחותי למקום שאני מאוד אוהב. ההורים שלי היו עם אחותי בצימר והיום הם חזרו ושאלתי את אבא שלי אם נוסעים מחר והוא אומר לי "אנחנו נוסעים אבל לא לוקחים אותך" אז אני שאלתי למה, והוא ענה "עוד מעט שנת הלימודים מתחילה וצריך להתכונן, והיה לך הרבה כיף בחופש אז מספיק, חוץ מזה כמה נשאר לך מהעבודה במתמטיקה?" ואני אמרתי לו לשזה לא עניין שלו ושסיכמנו שהם לא מתערבים בעניינים הלימודיים שלי. אני ממש הזדעזתי מהתשובה שלו, כי ממש רציתי לנסוע ופתאום בום! אני כבר לא נוסע אבל אחותי כן. היא גם הייתה בצימר (אותי לא לקחו, כרגיל) ומחר היא נוסעת ואותי לא לוקחים! ועוד מסיבה כזאת! אני רציתי עוד פעם אחרונה לנסוע למקום שאני ממש אוהב לפני הבית ספר (י"א הולכת להיות שנה קשה מאוד) וזאת התשובה שלו "כי עוד מעט בית ספר"!
    אני מרגיש שההורים שלי מקפחים אותי לטובת אחותי. הם כמעט אף פעם לא לוקחים אותי לטיולים ואת אחותי כן. הם קונים לה מה שהיא רוצה (היא כבר בת 9 וחצי) ותמיד מגנים עליה וחושבים שהיא תמימה, אבל בעצם היא פרובוקטיבית ומניפולטיבית וההורים שלי כך כך תמימים והיא תמיד מצליחה "להפיל" אותם עלי.
    אמא שלי מתנהגת בהתנשאות ובזלזול כלפי. היא מדברת בציניות מעצבנת ועל שאלה רצינית שלי היא עונה "בדיוק..." או "אתה באמת מפגר או שאתה עושה את עצמך" או שהיא לפעמים מחליטה שהיא לא רוצה לענות ואומרת לי "אם אני לא עונה, זה אומר שאין טעם לשאול את השאלה". היא חושבת שכל הדברים הם ברורים מאליו. היא חושבת שאני אחראי לכל נזק שנעשה בבית וקונסת אותי על כל פעם שאני שוכח לעשות מטלות בית (אבל בעצם לא שכחתי, אלא לא עשיתי אותן בזמן שהיא רוצה). והכי מצחיק זה שהיא אומרת אחרי זה שלי יש בעיות בתקשורת עם אנשים. בקיצור היא חושבת שאם היא אמא שלי היא יכולה להתייחס אלי כמו שפחה ושהיא תקבע על מה היא תענה לי ועל מה לא. אני גם כמעט בטוח שהיא הכניסה לאבא שלי את הרעיון לא לקחת אותי מחר לטיול. היא כבר מזמן הכניסה את אבא שלי למועדון שלה. הוא כבר מזמן שפוט שלה וגם אותו היא מקלקלת לאט לאט... אמא שלי משפילה גם את סבתא שלי שגרה איתנו ועוזרת למשפחה מאוד, ולפעמים סבתא שלי פשוט בוכה בגללה.
    לסיכום אני מרגיש שההורים שלי (במיוחד אמא שלי) לא מתייחסים אלי בצורה תרבותית וראויה כמו שמתייחסים לבן משפחה. אני יודע שבכל זאת הם ההורים שלי וזכותם אני חי, אבל זה לא נותן להם זכות להתנהג בצורה כזו לא מכבדת ופוגעת.
    אני ממש לא יודע מה לעשות. עצות?

תודה רבה (סליחה על האורך, זה רק חלק קטן ממה שקורה כאן בבית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורים מזלזלים ומקפחים

הוספת תגובה

• תומר יקר

אורית יוסף
    27/08/2011

כל כך הבנתי לליבך. פעמים רבות אנו מרגישים שההורים שלנו ממש מפלים אותנו לרעה, ולפעמים אנחנו גם צודקים. ראשית, אני עובדת עם הורים ובני נוער, כדי שתדע שתגובתי היא גם מקצועית.
    הייתי פונה להורים בהזדמנות ומנסה לעשות שינוי דרך השפה שלי. כלומר, קשה מאוד להגיע לאדם דרך הטחת האשמות, זה בולם אותו, והדבר נכון גם כלפיך. אך מכיוון שאתה הוא זה שפנית, אני נותנת את הכלים לך: הייתי פונה להורים ואומרת:"אני מבינה שאתם לא מרוצים מדרך התנהלותי...(תמצא את המלל הנכון לך). אני שומע את מורת הרוח בקולכם". כמו כן אני מרגיש מתוסכל מדברים שאינם קורים בנינו...(תמצא את הדרך העדינה להגיד זאת), ותגיע לשורה התחתונה: הייתי רוצה לשבת ולחשוב ביחד מה ניתן לעשות. יותר מזה אני מציע שנרשום את הדברים כדי שנוכל להגיב בדרך תרבותית אחד לשני.
    אני חייבת לספר לך סיפור איך זה עובד: אני עובדת עם בני נוער. לפני שבועיים (בחופש הגדול) התקשר אלי נער בן 16. הוא לא השיג אותי, ולמחרת התקשרתי. הוא סיפר לי שכשחיפש אותי הוא איחר הביתה. הוא ידע שהדבר יביא לריב גדול, וזה הדבר האחרון שרצה. הוא פשוט עמד ליד הבית וחשב:"מה אורית יוסף הייתה עושה". הוא נכנס הביתה ואמר:"אמא, אבא, אני יודע שאתם כועסים. במקומכם גם אני הייתי כועס. אני מבקש רק לספר מה קרה לי, ואני יודע שאתן את הדין על כך..." הוא סיפר שהיה כל כך גאה בעצמו, ההורים נשארו בהלם, ומערכת היחסים השתפרה.
    מאמינה שגם אתה יכול לנסות להגיע לשיח עם ההורים, גם אם זה נשמע סוף העולם.
    בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלי הם לא ממש אנשי שיחה...

תומר
    27/08/2011

הרבה פעמים ניסיתי לדבר עם אמא שלי בצורה רגועה על מה שקורה בבית ועל היחסים בינינו, אבל אמא שלי תמיד מסיימת ב "אנחנו קובעים ואנחנו תמיד עושים מה שאנחנו מוצאים לנכון" או שהיא פשוט קוטעת אותי בזמן שאני מדבר ואז אני מתעצבן והולך.
    עם אבא שלי יותר פשוט לדבר אבל הוא תמיד מסיים ב "אני אדבר עם אמא ונראה מה נעשה" וזה לא עוזר מכיוון שהתשובה שלה אלי זהה לתשובה שלה אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים שלי הם לא ממש אנשי שיחה... - תגובה

שלי ורדי
    12/09/2011

שלום תומר,
    אולי תכתוב לה מכתב? בדרך זו היא לא יכולה לקטוע אותך באמצע, תסביר לה למה אתה כותב לה, תסביר לה שאתה לא מרגיש שהיא מבינה, או אפשרות שנייה שתיעזר באדם שלישי ולא אבא.. שתדבר איתה בלעדיך או בנוכחותך , יכול להיות מישהו מהמשפחה שאתה סומך עליו ושאמא מעריכה את דעתו, יכול להיות גם היועצת בבית הספר. כנראה צריך להתעקש על כך שתקבל מענה ושיחה יותר עניינית על דברים שכואבים לך.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מזלזלים ומקפחים - תגובה

אייל קנדינוף
    30/08/2011

היי תומר
    אכן אתה מתאר מצב ביש. יש חוק יקומי שאומר: אתה נשען כלפי מה שמתנגד אליך. המשקל שאתה מפעיל כלפי הכסא שאתה יושב עליו הוא בדיוק המשקל שהכסא מפעיל כלפיך. אחרת היית עובר דרך הכסא. או שהמשקל שאתה מפעיל גדול מידי והכסא נשבר. אם עקרון זה נכון ברמה הפיזית, אז הוא נכון לכל הרמות, גם לרמה הרגשית והמנטלית.
    אתה מתאר מצב מסויים ויש לי את הנטייה לקחת את מה שאתה כותב כמציאות שמתקיימת. אך אני בטוח שאם הייתי מדבר עם הוריך הם היו מספרים סיפור אחר. כך שזה לא יהיה נכון מצידי להגיד לך עד כמה אתה מסכן וסובל גם אם זה נכון.
    מה שכן יהיה נכון זה לצייד אותך בהבנה ובכלי שיכול לעזור לך לצלוח את הימים הקשים שאתה חווה.
    בהתייחס למה שכתבתי בתחילת דברי, ראה שככול שאתה לוקח ללב את ההתנהלות של הוריך כך הם בעצם קונים עליך שליטה. בסופו של דבר אין לך שליטה עליהם. יש לך אך ורק שליטה על איך אתה חושב. והמחשבה הנכונה תהייה שהם זה מה שהם ואתה זה מה שאתה, וכשיגיע היום אתה תתנהל אחרת עם ילדיך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני המתבגר כבר החל בחולי פסיכוסומטי
    עזרה דחופה
    24/08/2011

שנה"ל החדשה מתקרבת, עליה לתיכון, התחלת האימונים בספורט המקצועי שלו, מאמן חדש תובעני לגבי עבודה ומאמץ, הבן לא בכושר, עלה עוד במשקל-עודֿף 30 ק"ג
    =================================
    אז מתלונן על כאבי בטן ובחילות -לא מתבטא לא בהקאות ולא שלשול.
    וזה נראה כמו ההתחלויות שלו במהלך שנת הלימודים-חסר המון המון !!!
    הוא לא מפברק חולי. אלא באמת נעשה חולה בגלל לחץ ומתח.
    =קצת רקע )מי אמר שהחיים פשוטים) :
    בן 15, בגדול יחד טוב. רוצה להיות בסדר=אבל רוצה לרצות, להיות נאהב. לא מרגיש כך, בודק כל הזמן. בן יחיד, אחרי 10 ש' טיפולים. מקטנות ספג מאבא התעללות רגשית מילולית (גם אני) וסובל מדימוי עצמי נמוך מאוד, רגיש מאוד ופגיע ללא בטחון עצמי. כשקלטתי את ענין ההתעללות של אביו ניסיתי לדבר על ליבו ולנסות להעביר את המסר של הנזקים לבן. זה לא עזר=אביו אדם מאוד קשה, ביקורתי ושיפוטי.
    בכיתה ד' אובחן כבעל בעית קשב וריכוז. החולמנים לא היפר, וזאת על רקע רגשי.
    התחיל לקבל סוגים שונים של עזרה לא עזר. כעת מזה כשנה נפגש עם פסיכולגית ילדים ואין כל שיפור.
    לפני 5 ש' חליתי בדיכאון עמוק עכב המצב, בעלי הודיעני על רצון בגירושים. לאחר זמן חליתי בסרטן. קצת ובעלי יצא מהבית.
    אני מגדלת את הבן, עדיין עם דיכאון מינון גבוה של תרופות, הכימותרפיה גרמה בעיות פיזיות ריאומתיות, כולסטרול גבוה, קוצר נשימה ו-פיברומיאלגיה-תפקוד זוועה, הבית מוזנח. אוירה לא טובה.
    הולך לאביו לפי זמנים. לא רוצה לאבד את אביו אך מספר שלא טוב לו ומתגעגע, לעיתים רחוקות נחמד.
    אין משפחה אין חברים. המעט שהיו נעלמו בהיוודא הסרטן.
    שום דבר לא נורמלי במציאות הזאת, הוא מסתכל על חיי החברים שלו: הולכים באים מטיילים עטופים על ידי הוריהם ובמעגל השני סבים ודודים.
    איני יודעת מה לעשות כדי להקל ולעודד אותו. אשמח מאוד לתגובותיכם.

הוספת תגובה

• בני המתבגר כבר החל בחולי פסיכוסומטי - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

שלום לך,
    אכן כן, את מתארת מצב קשה שבו הנער בעצם נזרק ממקום למקום ולא מוצא את מקומו החברתי. אין ספק שאת, למרות הקושי הגדול שאת חווה עושה מעל ומעבר לבנך. נראה שאין יותר מידי מה לעשות עם אביו והחשוב מכל הוא לעזור לבנך למצוא מקום שבו הוא יכול לבנות מערכות קשרים חברתיים על בסיס חדש.
    הייתי ממליץ, וכמובן עם הסכמתך ורצונו, למצוא מסגרת חברתית רחוקה יותר שבה הוא יכול להתחיל ממקום חדש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני והחוליים הפסיכוסומטיים

עזרה דחופה
    24/08/2011

שלום אייל,
    תודה על תשובתך. תוכל להרחיב יותר למה הכוונה ב"מסגרת חברתית רחוקה יותר" ? לדוגמא ?

ואיך לדרבן אותו לרדת מ- 120 ק"ג שלו ? זה כבר לא בעיה אסתטית אלא בריאותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ???
    אריאל
    22/08/2011

אני בן 17 האם מותר ומומלץ לגלח את איבר המין ???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה ???

הוספת תגובה

• שאלה ??? - תגובה

שלי ורדי
    23/08/2011

תיכנס לפורום של סקס ונוער של BEOK

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת בלבול
    רועי
    18/08/2011

שלום.
    אני משה ואני בן 17, והייתי מעוניין להתייעץ בנוגע לשנה האחרונה שעברה עליי.
    השנה למדתי בכיתה י"א, ועקב עומס לימודים החלטתי לעזוב את הספורט שהייתי עושה במשך שנים רבות בצורה מקצוענית ותחרותית.
    לפני שעזבתי את הספורט הזה, אבי היה הרבה פעמים מבלבל אותי, לפעמים הוא רצה שאשאר ואשקיע בספורט, ולפעמים הוא רצה שאעזוב ואשקיע בלימודים.
    הדבר הביא לבלבול רב אצלי, ובסופו של דבר החלטתי לעזוב את הספורט הזה.
    במשך כל השנה הזו שלא עסקתי בספורט, אבי ניסה לגרום לי לחזור לאותו הספורט, ניסה לשכנע אותי כמה זה טוב, ושניפצתי לו את החלום שהבן שלו יהיה ספורטאי באולימפיאדה.

הדבר הזה הביא אותי לבלבול במשך השנה וגם פתאום התחילו אצלי מחלות שמזוהות אצל אנשים עם הפרעה נפשית ולחץ, כמו בעיות מעיים, הזעה בכפות הידיים, שיערות לבנות ועוד.

השאלה שלי היא, איך אני יוצא מהבלבול הזה? גם אני לפעמים חושב כן לחזור בשנה הבאה לאימונים, ואחר כך החשק יורד, מה גם שיושב לי על המצפון שאכזבתי את אבא שלי והמשפחה שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת בלבול

הוספת תגובה

• תקופת בלבול - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

היי משה
    אין ספק שהשינוי שעברת משפיע ברמות שונות.
    בגדול אני רוצה להגיד לך משהו מאוד מאוד חשוב:
    אתה צריך לחיות את החיים שלך ולא את הציפיות של אנשים אחרים גם אם זה ההורים שלך!!!!!!!
    המלצתי היא שתפגוש פסיכולוג נוער שיוכל לעזור לך לעשות סדר בבלגן ומוקדם ככול האפשר. עזרה כזו ממומנת ע"י קופות חולים בחלקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתולה שלנו נהרגה ע"י כלב
    רונית
    17/08/2011

היום בבוקר גילתה ביתי הבוגרת כי החתולה שלנו מתה .כלב מהישוב טרף אותה.ביתי שהייתה מאוד מאוד קרובה אליה 12 שנה אבלה עליה מאוד בוכה ומסתגרת כל היום ,(למרבה הצער רק היום שבה לעבודה שנעדרה ממנה שבוע בשל מחלה) מה ניתן להגיד איך אפשר לעודד את רוחה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החתולה שלנו נהרגה ע"י כלב

הוספת תגובה

• החתולה שלנו נהרגה ע"י כלב - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

היי רונית
    אכן מקרה מצער, אך מצד שני אפשרות לפתוח בפניה את כל מחזורי החיים בטבע ולשים את התמונה הטבעית והאמיתית מול עיניה. חתול זכר פראי חי בממוצע שנתיים ונקבע ארבע שנים. כך שנכון שזה לא מחפה על הכאב אך שם דברים בפרופורציה, מה גם שכול דבר חי מגיע לסוף דרכו שאולי זו התחלה חדשה. בלי קשר למה שאני מתאר יש לאפשר לה להתאבל על החיה האהובה שלה כמה שנידרש. חשוה לשים את ההבנות הנדרשות כדי שתהיה דרך יציאה מהאבל, וזו נמצאת באיך שהדברים מתנהלים בטבע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הערכה
    חסויה
    17/08/2011

שלום רב..בתי בת ה14 חושבת שמגיע לה הכל דבר ראשון היא מנסה לשלוט בבית רוצה שיקשיבו רק לה ואם לא היא מרימה את הקול..סדר היום צריך להתנהל ע"פ הכללים שלה כל יום היא מסדרת לנו "סידורים"אחרי העבודה (כגון קניות בשבילה!!יום זה ללכת לקנות ספרים למחרת לקנות בגדים וכו'..)היא כמעט ולא נפגשת עם חברות ופשוט "נופלת" עלינו ההורים.
    האמנם היא עובדת איתנו כל יום הרבה שעות(ומקבלת תשלום על-כך) אך גם בעבודה מנסה להשליט את הסדר שלה ..לאחרונה היא מאוד חצופה עד כדי פגיעה בסובבים שלה ברמה שלא נעים להיות איתה..בבית היא לא עוזרת בכלום אפילו לא לסדר את החדר שלה!!
    אנחנו עובדים הרבה שעות יחד ואחרי העבודה לפעמים גם לנו מגיעה פרטיות (מנוחה)היא לא מקבלת את זה ..ואם הלכתי עם הבן לבד (18)לסידור אישי שלו אז התגובה ממנה היא.."אני עוד אמרמר אותך.."היא יוצר חוסר נעימות של ה"ביחד" בערב כולנו יושבים בכיף לצפות בסרט או תכנית כל שהיא ולה תמיד יש מה לומר האוירה מאד מתוחה..
    אני לא מבינה את זה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר הערכה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    17/08/2011

לעומת חברותיה היא מקבלה הרבה דברים אך לא מעריכה כלום ואם אנחנו אומרים לה לא.. אז יש לה משפט חדש .."אני יודעת שאני מאומצת בגלל זה אתם מתנהגים אלי כך."
    לא והיא לא מאומצת !!!!!
    זה פשוט דרך לסחוט דברים עלי זה לא מקובל ..זה נמאס לשמוע..
    מה אפשר לעשות כדי "לסדר לה את הדברים" ???
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הערכה - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

שלום לך
    נראה שהיוצרות בבית התהפכו.
    יש פה מצב שבת 14 שולטת במשפחה שלמה. הסיבה לכך מאוד פשוטה: מאפשרים לה!!!
    המלצתי היא להתנות את המשך העסקתה בשינוי מגמה ואם המגמה לא תשתנה היא תאבד את מקום עבודתה-נכון, לא פשוט ויכול להיות מפחיד אך היא זקוקה לגבול הזה כדי להמשיך ולהתפתח כשלא תהיו בסביבה לעזור לה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    חגית
    15/08/2011

אני אמא לילדה בת 14 , בסוף השנה שחלפה כמה מחברותיה של בתי עזבו את הכיתה בה היא למדה, אציין כי מדובר בבית ספר קטן עם כיתה של 22 ילדים בשכבה , היא נכנסה למשבר איבדה את כל הבטחון העצמי ונכנסה להתקפות חרדה קשות שגרמו לה להשאר בבית כ 3 חודשים עד סוף שנת הלימודים .
    במהלך השנה היא הספיקה להרשם לבית ספר תיכון שאילו היא אמורה ללכת לבד ללא בנות מן הכתבה הקודמת.
    היא עברה איבחן גם אצל פסיכאטר וגם אצל פסיכולוג .הפסיכאטר הציע שנתחיל עם שיחות ולאחר 10 שיחות היא הודיעה לנו חגיגית שהיא לא מוכנה ללכת יותר מאחר וזה לא עוזר לה . החלטנו לאחר התיעצות עם פסיכאטר נוסף להתחיל טיפול תרופתי בציפרלקס
    היא התחילה בטיפול של חצי כדור לפני כשבוע .
    השבוע היא אמורה היתה להתחיל קורס קיץ בתיכון החדש שאילו היא נרשמה, היא הלכה ביום הראשון וביום למחרת בבקר היא שוב נתקפה בחרדה התחילה לבכות ולטעון שהיא חולה ולכן היא לא יכולה ללכת ולא משום סיבה אחרת .
    ניסינו טיפול קבוצתי והיא עדיין ממשיכה אולם אני לא מוצאת שזה הדבר שהולך "להרים "אותה.
    איך אפשר לפחות לגרום לה לפחות ללכת לבית ספר - סך הכל מחוץ למסגרת היא ילדה מדהימה פתוחה וחברתית

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

שלום לך
    לצערי בתך חווה התקף חרדה. ידוע שטיפול תרופתי יכול לעזור אך נדרש זמן לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסתדרת עם אמא
    ליאן
    13/08/2011

אני לא מסתדרת עם אמא שלי כבר כמה זמן כל פעם אנחנו רבות על משהו אחר.
    לפני כמה ימים רבתי עם אחותי והיא התערבה והייתה לטובת אחותי
    התעצבנתי ורבנו, היא התנהגה באלימות והרימה עליי יד בכיתי ונלחצתי והזמנתי לה משטרה, רצו שאני אבוא לתחנה להגיש תלונה אבל ויתרתי , לא קרה כלום רק דיברו איתה .
    בסהכ רציתי לגרום לכך שהיא לא תנהג באלימות כלפי, אני לא רוצה להיות ילדה מוכה .
    היא צעקה והשתוללה היא אמרה שהיא לא תשכח את זה בחיים ועכשיו היא לא מדברת איתי
    אנחנו בריב וכל המשפחה כועסת עליי על מה שעשיתי, הם אומרים שאין לי מצפון וכבוד.
    אני לא יודעת מה לעשות כדי שיסלחו לי ושהיא תשכח מזה אני מצטערת שעשיתי ככה,
    אני לא מרגישה טוב עם עצמי ,
    אני שוקלת לעזוב את הבית אבל אני בסהכ בת 17 ואין לי כסף לממן את עצמי
    אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה בודדה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מסתדרת עם אמא

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    22/08/2011

אני מבינה שנלחצת מאד ואולי רצית 'ללמד אותה לקח' ואני שמחה שאת מבינה שלא עשית את הדבר הנכון.

אמנם כן צריך להתלונן במקרים של אלימות במשפחה,אך נראה שכאן המצב אחר לגמרי...
    האלימות אינה על בסיס קבוע ומדובר בטעות אנושית שאני מאמינה שגם היא(אמא שלך)לא התכוונה אליה.

אני לא חושבת שיש הרבה מה לעשות,אם את מסוגלת,חכי כמה ימים ואז תלכי לדבר איתה,תאמרי לה שאת מאד מאד מצטערת שזה יצא ככה.
    כרגע אל תנסי להצטדק,פשוט תצטערי ותאמרי שהיא צודקת.
    אחרי שתפייסי אותה והיאתרגע ותקשיב לך באמת,ולא מתוך כעס(אחרי כמה ימים),תדברי איתה ותאמרי לה מה את מרגישה.
    אולי תלכו יחד לטיפול?

בצהלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסתדרת עם אמא - תגובה

אייל קנדינוף
    24/08/2011

היי ליאן
    ראשית, לעזוב את הבית לא הייתי ממליץ אלא אם תופעל כלפיך אלימות פיזית נוספת, ואז כן לפנות למשטרה ולמחלקת הרווחה.
    לאף אחד בעולם אין את הזכות להרים עליך יד וגם לך אין את הזכות להפעיל אלימות כלפי האחר גם אם זאת אחותך !!!!
    נראה שעשית נכון שלא הגשת תלונה על אימך מאחר וזה היה יכול להוביל להרחקתך מהבית ובסך הכל אני משוכנע שלמרות הקושי הגדול שאתן חוות יש אהבה.
    מצד שני אימך מודעת לעובדה שהיא הלכה צעד אחד רחוק מידי ולא תהייה לה הזדמנות נוספת.
    לכן המלצתי אליך היא להוריד פרופיל, ולנסות להיות לעזר בבית בלי בקשה מיוחדת ממשהו. גם אם זה לא יייתן תוצאות מיידיות התמידי בכך והמתיני עד שאימך תרגע ותתרצה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות
    שי
    12/08/2011

שלום, אני כבר בכיתה ח' ורציתי לשאול לגבי התפתחות השדיים שלי הם מאוד קטנים ואני לא יודעת מה אפשר לעשות בכדי להגביר את ההתפתחות שלהם האם יש תרופות או מאכלים כלשהם שיוכלו לעזור לי ?
    תודה שי @!2505

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

שלי ורדי
    14/08/2011

שלום שי, לאכול טוב ובריא תמיד זה מוסיף, אולי זו גם גנטיקה. הכי טוב שתחכי בסבלנות, עדיין לא התפתחת לגמרי, יש עוד זמן. עדיף שתתענייני בפורום רפואי-גינקולוגי ידעו בוודאי יותר ממני.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    רונן
    12/08/2011

אני בן 17 ואין לי כל כך ביטחון אם זה להתחיל לדבר עם אנשים או לומר משהו בכיתה יכול להיות שזה נובע מכך שלא גדלתי עם אבא

אשמח לתשובה

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שלי ורדי
    14/08/2011

שלום רונן,
    בטח לא מוסיף ביטחון חיים בלי אבא, אין לך מודל אך כנראה לא הכל נובע מכך, אולי קצת אופי סגור, תחושת אי שייכות, יש כל כלך הרבה סיבות.. החשוב זה שתצטרך הרבה אומץ כדי לשנות משהו, נדמה לי שאתה רוצה. לידיעתך, הרבה אנשים חשובים בעולם גדלו בלי אבא (קלינטון, אובמה...), לפעמים זה גם מאתגר להצליח יותר בחיים, בנסף עם נתונים נוספים. תמיכה רגשית הייתה מועילה לך אוליכדי לפרוץ החוצה.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רונן
    16/08/2011

אמרו לי שעם הגיל הביטחון העצמי עולה האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון
    נעמה
    10/08/2011

היי אני בת 12 ואני לא יותר מדי מלאה או יותר מדי רזה מבנה הגוף שלי בסדר ובזמן האחרון אני מרגישה חוסר תאבון ובחילות מה זה יכולה להיות?חוסר ויטמנים או מצב נפשי כלשהו ושאני מתחילה לאכול בא לי להקיא ...

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון - תגובה

שלי ורדי
    14/08/2011

שלום לורן,
    קודם כל תתייעצי ברופא משפחה, האם המקור פיזיולוגי,
    מהאופן בו את מתארת את עצמך ואת הגוף שלך, אולי מדובר במקורות פסיכולוגים.. האם את אוכלת פחות ופחות, כי אז יש תחושות בחילה והקאה.., האם ההקאות רצוניות? למשל את רוצה להקיא או הגוף שלך נוטה לתחושת הקאה?קשה לי להבחין ממה שאת אומרת, תנסי לתת לעצמך קודם את התשובת.תעשי בדיקות דם, זה יכול להאיר על מצבך.

בהצלחה,
    שלי רודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם אמא
    שני
    08/08/2011

שלום,
    אני בת 12 עוד מעט 13 ועולה לכיתה ח.
    לפני כחודש וחצי אני ואמא שלי רבנו ואנחנו לא מדברות עד כה.
    הסיבה לכך זה משום שאמא שלי התחילה לריב איתי שוב בערב ואמרה שאני מתחצפת עליה, מתנהגת לא בכבוד וכו. אבל אני חושבת שזה לא נכון כי נמאס לי מהזלזול שלה כלפי. בערב ההוא רציתי לנסוע לסבתא שלי ואמא שלי אמרה לי שאני אנסע עליה מחר בבוקר ולר קציתי להשאר בבית אלא מיד ועכשיו לנסוע לשם. היא להוריד לי את הבגדים וסוג של להרביץ שלי מה שגרם לבלוטה על הראש ו3 שריטות על הצוואר גדולות מאוד של שתף דם. אני לא יודעת מי מאיתנו צודקת ומי מאיתנו צריכה לבקש סליחה כי אנחנו לא מדברות כבר חודש וחצי. אני באמת התחלתי להתחצף עליה כי פשוט נמאס לי מהזלזול שלה ומזה שהיא אפילו לא מרשה לי ללכת עם שיער פזור! אני באמת בוגרת מאוד ומבינה על ערך החיים אבל אני פשוט צריכה עזרה בזה.
    תודה ואני מחכה לעזרה בנושא..
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם אמא

הוספת תגובה

• בעיות עם אמא - תגובה

שלי ורדי
    24/08/2011

שלום שני,
    המצב באמת קשה ואני יודעת עד כמה קשה לילדה להיות ברוגז עם אמא שלה! אפילו קשה לי לתאר לעצמי את המצב שאתן חיות באותו בית ולא מדברות ביניכן במשך חודש וחצי. אני חושבת שאתן דומות, יש לכם כעסים מצטברים שקשה לבטא אותן ללא צעקות כלן מעדיפות להתרחק אחת מהשניי. את מדברת על זלזול, ואני לא באמת מבינה לעומקן את המילים שלך. אולי את רוצה לקחת לעצמך יותר חופש פעולה והיא לא מתחשבת בצרכים שלך, או אולי לפעמים גם האם צודקת כי היא מציבה גבולות? בין הורים לילדים תמיד יש את הריבים האלה, בתחילת גיל ההתבגרות ובמהלכה, על כמה חופש לקחת בלי לשאול את ההורים. אך גם הילדים מבינים שלא יכולים לעשות כרוחם.
    אני חושבת שאת ואימך לא מתקשרות באמת על הדברים האמיתיים שמפריעים לכן. הגרוע מכל שאתן נגררות לויכוח אלים.
    את צריכה עזרה מקצועית לדעתי בתקשורת עם האם ובכלל כדי להרגיש שהמקום שלך במשפחה יותר מוערך. את מדגישה שמזלזלים בך.
    אני מציעה לך לכתוב לאמא מכתב, בזמן שאת רגועה, מכתב פיוס, תבקשי ממנה ששתיכן תסלחו אחת לשנייה ותתחילו דף חדש.
    ייעוץ משפחתי היה מועיל לכן.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון, בת 15
    זינה
    08/08/2011

שלום רב,
    כבר זמן רב חשדתי שבתי בת 15 (בכורה במשפחה) מעשנת. ניסיתי כמה פעמים לשאול בעדינות והיא הכחישה. לפני מספר ימים, אמרתי לה כדרך אגב, שאני לא טפשה, אני יודעת שהיא מעשנת וביקשתי ממנה תמיד לספר לי כל דבר. הבטחתי שאני לא כועסת, אני מאוד יכעיס אותי במידה ותשקר. הפעם היא דחקה קצת ולא הכחישה.
    יש לי תקשורת טובה מאוד עם הבת, גם בכלל אווירה בבית טובה מאוד. קשר עם אבא גם תומך ואוהב. אני עצמי התחלתי לעשן בגיל 15, אבא שלי תמיד כעס ופשוט עשיתי דווקא, חיפשתי כל הזדמנות שהיתה לי לצורך עישון הסיגריות. לפני מספר שנים חדלתי מלעשן באופן מוחלט, בעיקר כדי להוות דוגמה לילדיי שעישון זה לא טוב. בעלי לא מעשן בכלל.
    מצד אחד בתי יודעת מה עמדה שלי בנוגע לעישון, אני מתנגדת נחרצות. גם בבית שלנו אף אחד לא מעשן (גם אורחים). מצד שני התנהגות שלה די מובנת לי (בעיקר מכוון שעשיתי אותו דבר בגילה). היא יודעת שעישון מזיק מאוד ובעיקר לא נותן כלום - משיחות איתי וגם בבית ספר מדברים על זה המון.
    שאלה שלי - מה נכון לעשות? האם פשוט לחכות שהיא תתבגר ותבין שזה לא טוב?
    או שיש משהו נוסף שאוכל לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון, בת 15

הוספת תגובה

• עישון, בת 15 - תגובה

שלי ורדי
    10/08/2011

שלום זינה,
    זו יכולה להיות השפעה חברתית, לנסות לחזק אותה להיות היא עצמה, לעשות דברים שהיא אוהבת מתוך בחירות שלה ולא בהשפעת לחץ חברתי. כדאי לך להסביר להעל הנזקים של העישון (אם לא עשית את זה) על כך שבעצמך מצטערת על שנים ששמת בגופך חומרים מזיקים. כן, להסביר, כן להגיד שלא היית רוצה שתלך בדרכך כשהיית נערה, אך כפי שאת חושבת נכון, העיקר הוא להמשיך ולשמור איתה על הקשר הטוב שקיים.
    האם היא בכלל אוהבת את העישון או רוצה להיות מקובלת ולהרגיש אחת מהחבר'ה? גם את זה היא צריכה לשאול את עצמה. אולי משהו בבחירת החברים לא נכון?

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי

זינה
    10/08/2011

שלי, תודה רבה על התשובה. אני מתכוונת לדבר איתה בקרוב. מבחינת החברים, נראה לי יש לה חברה טובה. אני לא חיה באשליה ויודעת שניסיון עישון סיגריות לא חריג בגיל הזה. רוב הילדים איתם היא מסתובבת הם ילדים בהחלט חיובים, חלקם מתנדבים במ.ד.א, לומדים בבתי ספר, בקיץ עבדו כמעט כל החברים. חלק ממשפחות שלהם אני מכירה, נראה לי גם אווירה חיובית.
    האם לדעתך יש קשר בין ניסיון עישון סיגריות בגיל הזה לבין שימוש בסמים? בעלי בלחץ שהיא יכולה להתדרדר לסמים. אני חושבת שהיא צריכה לפני הכל להרגיש נוח בבית, גם מבחינת אווירה וגם מבחינת קשר איתנו, הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלי - תגובה

שלי ורדי
    10/08/2011

שלום זינה
    יש קשר בין סיגריות לסמים, כי זה עישון מהווה "השער" לחומרים אחרים. אך לא בהכרח כל אחד שיעשן ישתמש גם בסמים. תביאו לבת שלכם מידע על ההבדל בהשפעה הגופנית בין סמים לסיגריות, על הנזקים במוח שהסמים גורמים, לעומת עישון סיגריות.
    הבעיה העיקרית בהתמכרות בסמים הינה כי משכיחה ומרדימה כאב נפשי, וכך אנשים רוצים יותר ויותר לצרוך אותם. ההתמכרות מתרחשת כי המרכז במוח האחראי להנאה מתרגל לפעול רק דרך צריכת סמים כך יש אפשרות מצומצמת להרגיש הנאה דרך חוויות נוספות. המחקרים והניסיון הקליני מוכיחים שדיבור וחינוך ישיר מצד ההורים על המניעים/ השפעה/ השלכות הסמים די מונעת את שימושם ע"י הילדים.

אני מתרשמת שאתם הורים מודעים, מעורבים ולא מכחישים בעיות, וזה חשוב.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לך

מישהי
    22/08/2011

אני בת 17 וחצי,ולפני כשנה גם כן התנסיתי בעישון סיגריות..
    אומנם לא המשכתי,וההורים שלי גם לא ידעו על זה,אבל אני חושבת שבתור הורה את צריכה להראות עמדה ברורה.
    את לא יכולה מצד אחד לאמר שאת מתנגדת לסיגריה ומצד שני לפעול אחרת.
    כמובן שאין דרך להכריח אותה להפסיק לעשן,אבל יש דרך להציג את דעתך בצורה סמכותית שמצד אחד תמנע סכסוכים מיותרים והתרחקות שלה ממך,ומצד שני תבהיר היטב את דעתך:
    אסרי עליה לעשון בבית-כי אצלכם בבית לא מעשנים.
    ואל תתני לה כסף שאת יודעת שעשוי ללכת לסיגריות-בגלל שאת לא רוצה לתת יד לשום פעולה שלה שעשויה להזיק לה באופן כזה או אחר.

וכל אלו אגב,הם לא עונשים...
    אלא השלכות הגיוניות לבחירות שהיא עושה...
    אז בלי כעס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהילד מאיים בבריחה
    אבא
    06/08/2011

מעניין אותי לשמוע את דעתכם כיצד עלינו לנהוג בילד בגיל 16וחצי שכאשר משהו לא מוצא חן בעיניו הוא נמאיים שיברח מהבית. עלי לציין שפעם אחת הוא נעלם לשלושה ימים וחזר לאחר שכנועים.
    מדובר בילד עצבני ותוקפני מבחינת האינטונציה שלו ותנועות הגוף (בלי קללות או מכות).
    מצד אחד אני מאד רוצה להראות כאילו לא אכפת לי ולאמר לו שיחזור רק כאשר יהיה מסוגל לשלוט בעצמו. מצד שני אנחנו ההורים שלו ומאד רוצים לסייע לו כי אנחנו יודעים שקיימת מצוקה כלשהי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כשהילד מאיים בבריחה

הוספת תגובה

• כשהילד מאיים בבריחה - תגובה

שלי ורדי
    09/08/2011

שלום,
    אני חושבת שהטקטיקה שלהראות שלא איכפת לכם ממנו, כדי שיחזור מהר, לא עובדת, ילדים רוצים לדעת שלהורים איכפת מהם, בטח ובטח כשהם בורחים. ההתנהגות שלו נשמעת לי חמורה, מדאיגה, ואתם צריכים להעיזר באנשי מקצוע מתחום הטיפול המשפחתי והפרטני למתבגרים. אין לי מספיק מידע אך מצב שאתה מתאר - תוקפנות, עבנות יתר, בריחה והיעלמות מהבית חייב בהתערבות מקצועית
    ייתכן שמדובר בנער בסיכון וטוב תעשו אם תקבלו עזרה אפשר גם מהרוחחה כמה שיותר מוקדם.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לילמוד
    גילה
    05/08/2011

שלום לך.ביתי בת 15.5 שהיתה ילדה מיצטיינת עד סוף כיתה ח ולמדה במגמה מדעית -החליטה שלא רוצה יותר להשקיע בלימודים.הוחלט בסוף השנה שהיא עוברת לכיתה עיונית כשל ירידה חדה בשנה האחרונה.היא כשנה בטיפול של הרווחה ובחודשים האחרונים היא התחילה בטיפול פסיכיאטרי והחלה לקחת טיפול תרופתי.בחופש הביאו לה להכין עבודה במתמטיקה ולא אכפטת לה כלל ולא רוצה להכין שיעורים.מה עליי לעשות? האים אני צריכה לעזוב אותה לנפשה או לידרוש ממנה להכין שיעורים?בבקשה תשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לילמוד

הוספת תגובה

• לא רוצה לילמוד - תגובה

שלי ורדי
    09/08/2011

שלום גילה,
    על פי תיאורך לבתך משבר נפשי וכנראה זה הביא לירידה הדרסטית בלימודים, זו לא רק "החלטה" שלה לא ללמוד, אין לה כוחות נפש היום. לא בלחץ , לאט לאט, הכי טוב להתייעץ עם מי שמטפל בה ומכיר אותה. לא נראה לי עכשיו שהעבודה במתמטיקה כל כך חשובה. אולי לבד אינה כולה, (נפשית אני מתכוונת) אך אם מישהו היה יושב ומלווה אותה בעבודה, זה היה נותן לה כוח.

כל טוב,
    מקווה שתעבור את התקופה הקשה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה