מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרתכם בבקשהענת16/10/2010
בני החייל החל בבעיות אכילה מזה כ 10 חודשים אוכל פרוסה נוסע לבסיס שם לא אוכל כלום ובערב פרוסה
הגענו למצב של שיחרור.
כעת גם בבית ממעט לאכול אומר שכואבת לו הבטן כשאוכל הרבה( יותר מקציצה אחת לדוגמה)
שאלותי : האם זה נחשב כבר הפרעת אכילה ? הוא בתת משקל אבל אני עדיין מקווה שירגע מהצבא הוא יחזור לאכול.
איך לגרום לו לאכול יותר???
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם בבקשה - תגובה
אפרת לוי19/10/2010
שלום ענת,
אני מבינה את דאגתך ונראה שבהחלט מצבו של בנך דורש ברור: האם מדובר בהפרעת אכילה? האם הירידה במשקל היא תוצאה של חוסר תאבון בגלל דיכאון ( יתכן ועבר משבר ). האם תוכלי למסור פרטים נוספים ביחס להתנהגותו, מצב רוחו, איך הוא מסביר את חוסר התאבון שלו.
אנא עני לי על מנת שאוכל לייעץ לך .
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להרזות בכל מחירמקווה לטוב06/10/2010
שלום אני די מתביישת לבקש עזרה אבל באמת הרמתי ידיים.
אני לוקחת גלולות לסידור המחזור ואקנה ואכן אני רואה תוצאות מעולות הבעיה העיקרית שקרתה בדרך זה עלייה במשקל.
זה הגיע למצב שעליתי 3-4 קילו ואני לא יודעת ממה. אם זה מאוכל אז זה ממש לא הגיוני אני אוכלת בממוצע 1200 קלוריות ליום ואני עובדת במסעדה אז העבודה שלי היא דיי פיזית ואני עדיין מרגישה כבדה מלאה שמנה .
אני אפילו לא מוסגלת להסתכל במראה אני מחפשת אנשים שרק יוכיחו לי את העובדה הזו.
אני בת 18 בערך 1.60 וכיום אני שוקלת 55 (כן אני מודעת שאני שמנה בהתאם לגובה שלי) אני אשמח אם תתנו לי עצות להרזיה לא אכפת לי כבר מה יקרה בדרך כי על הגלולות אני לא יכולה לוותר כי האקנה יחזור ועם השומנים האלה אני לא מסוגלת להשאר .
אני לא מסוגלת להסתכל במראה כל הזמן אני מסתכלת על בנות כמה שהן רזות ואני שמנה זה כבר הגיע למצב של דכאון אני חייבת שתעזרו לי. אני לא רוצה להתחיל לנסות להקיא בכוח זה לא טוב ואני גם לא מסוגלת להקיא
אני לא רוצה לערב בזה את הוריי כי לטענתם זה שטויות מה שאני מדברת אבל אני לא מסוגלת לחיות עם עצמי יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת על פי מה שאת מציינת
אביביתוששש11/10/2010לפי מה שאת מציינת את לא משמינה בגלל המזון שאת אוכלת הגב תפריט של 1200 הוא תפריט דיאטה .. אני גם השתמשתי בגלולות למען סידור הווסת וכבר לא ואכן גם כן עליתי במשקל עקב רצון עז למתוק ..
אני ממליצה לך לפנות לרופא/ת נשים שלך כדי שימליצו לך על גלולה אחרת .. כנראה הגלולות שאת נוטלת לא מתאימות לך ואכן את עולה במשקל ..
בדר"כ בנות שמשתמשות בגלולות עולות מעט במשקל .. אל תידאגי הגוף יתאזן .. וגם את עלית אולי מהצטברות נוזלים לפני מחזור .. אני גם עולה עד 3 קילו לפני מחזור זה טיבעי
השמך שתשתפי אותנו בהמשך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להרזות בכל מחיר - תגובה
אפרת לוי11/10/2010
אני לא יכולה לתת לך עצות כיצד לרזות, (סביר להניח שאת יודעת כיצד)
מה שעולה מתוך מה שכתבת הן העוצמות של המצוקה סביב המראה החיצוני (האקנה
המשקל, השומנים ותחושת הכבדות).
אני דואגת שמא תפתחי הפרעת אכילה ( אם אכן תתחיל להקיא ) , עוצמות המצוקה
שלך הן לא בפורופורציה למשקל אותו העלית נשאלת השאלה למה? מדוע זה כה בלתי נסבל?
ממליצה לך לפנות לקבל עזרה מקצועית.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מקווה לטוב19/10/2010התגובה שלי נובעת שתמיד הייתי באובססיה לגביי המשקל שלי
כשהייתי ילדה בערך עד גיל 10 הייתי ילדה שמנה ומגיל 11 בערך רזיתי מלא ומאז אני באובססיה אם אני שמנה או רזה
אם אני מעלה קילו או יותר אני חוטפת דכאון ואני מסוגלת לא לצאת בגלל זה ולכן גם הבטחון העצמי שלי נורא נמוך
אני בטוחה שאני חופרת ושאני מדברת המון שטויות אבל באמת זה דברים שמפריעים לי ויפריעו לי תמיד אני תמיד ארדוף אחרי המשקל שלי
לפעמיים זה מגיע למצב שאחרי שאני אוכלת אני חוטפת התקף של "למה אכלתי ולמה את לא יודעת לשלוט בעצמך" אני רוצה להשתחרר מזה אבל לא נראה לי זה יקרה אף פעם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
קרן אור27/10/2010יקרה,
אני מאמינה בכל מאודי בכך שתמיד יכול להיות טוב יותר,השאלה שאני שואלת את עצמי לאחר קריאת דברייך-מה את עושה עמ"נ לשנות את מצבך ולקדם הרגשה יותר טובה?
את כותבת שהעיסוק האובססיבי עם האוכל מאפיין את התנהגותך לאורך שנים ושהתנהגות זאת מרגישה כאילו נשזרה בזהות שלך ואת תוהה האם אפשר לצאת מזה.
האמביולנטיות הזאת מאפיינת את כל החולים בה"א.מצד אחד,ישנו רצון לצאת מזה מתוך הבנה שהחיים לצד ה"א לא מאפשרים באמת חיים במלוא מובן המילה והם גם בלתי אפשריים לאורך זמן,ומצד שני קיים הפחד לוותר על משהו שעדיין יושב על רבדים נפשיים עמוקים יותר והנחת הסימפטום בצד תחייב התבוננות והתמודדות עם הרגשות האמיתיים שהם הבסיס לה"א שלך.
אני מאמינה שקיים בך צד חזק מאוד של רצון לצאת מזה,והצד הזה(למרות מה שאת כותבת על חוסר האמונה שלך בעצמך להחלים) הוא זה שבתקשורת איתנו כרגע,ואותי זה מעודד.
לא כתבת כלום על טיפול-האם את נמצאת בטיפול??האם היית בטיפול??
אשמח לשמוע יותר,כי יש מה לעשות,ברגע שתרצי באמת.
מחזקת אותך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לכולןהאופטימית23/09/2010
הייתי חלק מהפורום הזה לפני 8 חודשים. לא זוכרת באיזה שם השתמשתי אבל זוכרת את התגובות החמות שלכן. הייתי\עודני בולמית. לא הקאתי כבר חצי שנה. וזה אחרי 6 שנות מחלה אז אני במצב דיי טוב. פשוט עכשיו עובר עליי רגע נורא קשה. ורציתי לשתף אותכן כי בטוח שתבינו לליבי. מקווה:) ידעתי שחלק מהמשמעות של להפסיק להקיא זה להשמין. הייתי ועדיין מוכנה ומקבלת את זה כי רק ככה אוכל להבריא.
הגובה שלי הוא 1.65 ובתקופת "הזהב", שהכי אהבתי איך שנראתי שקלתי 47. אני לא נשקלת עכשיו כדי לא להכאיב לעצמי וגם כדי לא לגרות את מנגנון הביקורת וההרס שתמיד הביא אותי למקומות לא טובים עם עצמי, ובסופו של דבר גם להקאה.
ההשמנה הזו (מניחה שעכשיו עומדת על 57) לקחה מחיר: התרחקתי מהרבה אנשים, ובכלל מגברים שרוצים במחיצתי. מאחר ואני לא מרגישה נחשקת. כל הזמן אומרת לעצמי.. כשארזה, כשאחזור לעצמי- לא דרך הקאה אלא בדרך בריאה אצא שוב ואכיר אנשים. כבר כמה חודשים זה לא קורה. אני לומדת כרגע אז קל לי להישאר מנותקת ללמוד ללמוד. וכשצריך וחייבים לצאת אז יוצאת. חזרתי לבית הוריי (בת 22) ורוב שעות היום איתם. הייתי דוגמנית ועכשיו לא רק שלא הולכת לאודישנים גם לא רוצה שהסוכנות תראה אותי. אני יפה. אבל מרגישה בטטה. ועכשיו זה רגע קשה כי אכלתי המון בחג הזה והיום בכלל. המון= 1500-2100 קל' ביום. פעם לחרוג בביס מ1200 לא היה בא בחשבון.
ויתרתי גם על הרעב הזה, שפעם היה מניע אותי. נותן לי כוח וביטחון. כשהייתי מרגישה רעב הייתי מרגישה חיה. ובכן, עכשיו אני חיה. לא רעבה. לא מושלמת. לא רזונת. ולא יודעת מהיכן להטעין את עצמי מחדש..
הייתי מתאמנת הרבה (ריצה של 30 דק ביום או אימון בחדר כושר 1 ליום) ובימים, שבועות האחרונים גם לא מוצאת את המשאבים האנרגטיים לזה.
לבנות היקרות פה- אני מתארת לעצמי שכמו שהמחלה של כל 1 שונה- כך גם הדרך. אבל יש כאן מישהי שמזדהה עם חלק מהדברים?
לפסיכולוגית הקלינית- היי. אשמח גם לתגובתך.
תודה. וגם אם זה היה חופר מדיי ומרוכז בעצמי, מגיע לי לפעמים:)
מקווה שלא שעממתי
שתיהיה לנו שנה מלאה באושר ואהבה, ואור (קרן אור יקרה ואמיצה. חשבתי עלייך לא אחת בחודשים האחרונים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי-אופטימית שלא יודעת את שמה:)
נטע24/09/2010מה שלומך?
שמחה שחזרת- רק חבל שאת לא יודעת את שמך...:-)
את השם שלי את לפחות זוכרת?
כמובן שהדברים שלך מאד מאד מאד מוכרים .
מאד הזדהיתי עם מה שכתבת.... נראה שעברת בחודשים האחרונים שינוי לטובה, לא?
איך הצלחת לעלות 10 קילו ? עברת אישפוז?
בת כמה את?
האם את הולכת לטיפול?
אשמח לשמוע ממך
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטימית יקרה,
קרן אור24/09/2010יש משהו מאוד מעודד ומנחם בכינוי שהשתמשת בו עכשיו(לא הצלחתי לקשר עדיין באיזה כינוי אז השתמשת),ואולי זה מצביע יותר מכל על הדרך אשר עברת.
את מתארת מצב של חזרה לחיים במשמעויות הפיזיות של העניין,את סלחנית יותר כלפיי עצמך,מבינה היום שאת היא יותר מסך שני ספרות ע"ג הצד,אך יחד עם זאת,ישנה ריקנות בפנים ,שתרשי לי להניח שהיא לא חדשה ושהיא עומדת גם בבסיס הפרעת האכילה "הפעילה" שלך .רובנו משלים את עצמנו שאם רק נהיה רזים יותר..יפים יותר..עשירים יותר..חיינו יהיו מלאים ומאושרים יותר,האשליה הזאת גורמת לנו לעשות דברים שאף פעם לא באמת יספיקו,כי תמיד כשאנו מגיעים למשקל שרצינו(כדוג'),אנחנו מגלים שכלום בפנים לא השתנה(אולי רק יצאנו יותר,התלבשנו יותר טוב,אבל אלו לא באמת הדברים האמיתיים),כי אי אפשר להיות מושלם,שום דבר אף פעם לא יספיק,אבל כן אפשר ללמוד להיות שלם.
חשוב להתחקות אחר שורשי הריקנות שלך,וזה תהליך( ואני מניחה שאת כבר יודעת) שצריך להעשות פנים מול פנים עם איש מקצוע.אני לא יודעת אם היית בעברך בטיפול כלשהו,אבל נראה לי שחשוב דווקא עכשיו כן לפנות לטיפול כזה,זאת הדרך היחידה בה תצליחי להחיות את עצמך מבפנים.
ואני כאן,תרגישי חופשי להמשיך לשתף(ולא,את ממש לא חופרת או קרובה לזה!),
שלך,
קרן אור.
נ.ב. סתם מעניין אותי,למה חשבת עליי לא אחת בחודשים האחרונים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לכולן - תגובה
קרן אור15/11/2010אופטימית יקרה,
רק עכשיו נפל לי האסימון..(עדיף מאוחר..כמו שאומרים..) והצלחתי לקשר.
אשמח לשמוע ממך יותר ואני מניחה שאת עדיין שומרת את כתובת המייל הפרטית שלי.
נ.ב.אני עדיין שומרת את התמונות.
נשיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור המדהימה שלי!!נטע21/09/2010
מה שלומך יקירתי?
איך את מרגישה?? איך עוברים עלייך הימים?
אי היה החג וכיפור?
את לא מבינה באיזה רמות התגעגעתי לפורום, אבל לא הצלחתי אפילו להכנס ולהגיד שלום... משום מה לא הצלחתי להכנס לאתרים בעיברית ולכן לא הצלחתי לעדכן פה.(הצלחתי רק להכנס למייל ולכתוב במקלדת באנגלית)
אתמול היה הפסיכומטרי!!!!
זהו, זה מאחורי.... היה ממש בסדר גמור. יצאתי בהרגשה טובה , מקווה שהתוצאות יספקו אותי...
תכננתי ללמוד יותר לפסיכו בעת השהיה בחו"ל ,חשבתי שיהיה לי טיפה פנאי אבל בסוף למדתי כל יום רק איזה שעה מקסימום שעה וחצי, שזה לא הרבה..הלימוד עבר עלי בנעימים, אמרתי לך שאני מאד אוהבת מתמטיקה וזה התחום שהכי נהנתי ללמוד. חווית הלימוד היתה משותפת לי לגל ולהורי כולנו ישבנו מידי ערב וניסנו לפתור את התרגילים כמו ב"חידון פומבי"....:-)
בנוסף- חשבתי שיהיה לי זמן לחרוש כמה ימים שלמים לפני מועד הבחינה אבל בסוף דחינו את הטיסה כי שמענו שהולך להיות שביתה בנמל התעופה בישראל אז מראש כבר דחינו את הטיסה וזהו. כך שרק הגעתי וכבר ישר נפלתי לפסיכומטרי!
החג עבר בנעימים.. הינו אצל הסבא וסבתא של גל בפלורידה והיה נחמד... אווירה מאד שונה מאשר בישראל.
חוץ מיזה- שברתי שיא בביטחון שלי- ובטיסות שלי.
אני לא מאמינה שעשיתי את זה- נסעתי לאיה-נאפה ל- 7 ימים עם גל וחביריו ...
נסיעה ממש לא מתוכננת!!! זה היה ההשיג הכי אדיר והספונטני שהשגתי בחיים שלי.
מה חדש אצלך?
יש לי עוד הרבה מה לספר אבל לאט לאט...
אוהבת המון
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטוש,ברוכה השבה!
קרן אור24/09/2010יקרה,חסרת לנו כאן בפורום ושמחתי לקרוא שידייך מלאות.אני מאוד שמחה שהפסיכומטרי מאחורייך(ותהיה התוצאה אשר תהיה,מגיע לך שאפו שעברת את זה בכלל עם כל הקושי!) ושמחתי עוד יותר לקרוא על ההחשפויות שלך,על שאיפשרת לעצמך להנות ולהשתחרר!
יחד עם זאת,יש לי הרגשה(לאור ההיכרות איתך) שבתוך כל הכיף והחופש הזה,היה לך מאוד לא פשוט עם עצמך.ואשמח לשמוע מעבר לכל איך הרגשת פיזית בחו"ל??איך התמודדת עם כל נושא האוכל והמשקל??
כמובן שאני גם רוצה לשמוע על כל החוויות עם גל,משפחתו ובכלל.
נשיקות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוכה הנמצאת:-) קצת מהחופש שלי...
נטע25/09/2010מלאכית שלי את!!!
לא יכלתי לבכות לך על ההודעה הראשונה... ויפה שהצלחת להבין שגם קשיים עברתי יחד עם כל הכייף!
לגבי כל מה שקשור למצב הרפואי ולמשקל הלכתי פעמיים לבית חולים "מאונט סיני" , עברתי שם בדיקות פיזיקליות ובדיקות דם לראות שהכל בסדר כולל קרישיות הדם, נוזלים חלבונים וכו.. והשתחררתי תוך כמה שעותJ
3 פעמים דיברתי בטלפון איזה רבע שעה בערך עם העו"ס שלי. והדיאטנית שלחה לי פעמיים מייל תפריט חדש. למרות שזה ממש לא היה נחוץ כי שום דבר לא היה בשליטתי והתפריט היה ממש בדיחה אבל הורי ביקשו ממנה מראש לשלוח למען הסדר הטוב! הם דאגו ו אפילו לכל הפרטים הקטנטנים האלו...
אז קודם כל- בשבועות הראשונים היה ממש מושלם מבחינת הכל, כי הורי ממש התארגנו מראש למרות שלא תמיד הלך לפי התכנונים הכל היה מושלם כולל האוכל!
אח"כ כשנסעתי עם גל לאיהנאפה הענינים הסתבכו זה היה כלכך ספונטני פשוט חטפנו למזוודה רק בגד ים וכסף – ושם חיכו לי הפתעות :
מבחינת האוכל כל העיר הזו היא עיר נוער. שאין שם זכר כמעט למבוגר כולם שם נערים ונערות .ואגב- המון ישראלים היו שם ?
ואז כמו שכל הנוער אוכלים גם אני הייתי צריכה לאכול- את הג'נק פוד הקפריסני ולשתות את הבירות והוודקות ... משקאות שאין לי איתם שום רומנטיקה. וזה היה מאד מאד קשה!!!
לילה אחד היה לילה סיגריות - ואני?סיגריה? מה הקשר? אבל כוווווולם היו עם מעפרות, כולם התחילו לשכנע אותי, ואמרו לגל כל הזמן - נו מה נסגר עם חברה שלך? תדליק לה .
גל נשמה טובה, הוא זרם...ריחמתי עליו שלא ירדו עליו שיש לו חברה מסוממת שלא רוצה לעשן...! אז נטלתי מצית וסיגריה והתחלתי לשחק אותה.. זה הרגיש לי זוועה הרגשתי כמו במשחקים הישנים שלי עם האוכל ולא יכלתי להזכר בזה. לקחתי את גל לצד והתחלתי לבכות...ולבכות...
גם במסיבות קצף עברתי חוויות לא כל כך נעימות ?
מספר פעמים נכנסתי לדילמה, האם להתקשר להורי? לא רציתי להלחיץ אותם. ידעתי שגם ככה לשלוח אותי עלה להם נפשית, ועוד בכזו ספונטיות שלא היה להם אפילו זמן לחשוב על זה... ! התגברתי בעזרת גל נשפכתי עליו והוא היה מקום המפלט עבורי לאורך כל הדרך...רק כשחזרתי להורי סיפרתי להם את החוויות המביכות והבלתי נעימות שעברתי.
אך בטלפון לא יכלתי לאכזב אותם... ידעתי שגם ככה הם לחוצים... והפלאפון לא הפסיק לרטוט מהודעות ושיחות התענינות מההורים שבאמריקה ומהסבתא ההיסטרית בישראל שכמעט תלתה את הורי על כך ששיחררו אותי למסע הנוער באיהנאפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהחופשה שלי
נטע25/09/2010מכיון שנסעתי עם גל, הורי שינו תוכניות לאותו שבוע בו סבי וסבתי שהיו אמורים להגיע עד אלינו (כי רצו להקל עלי עם נסיעות וטיסות מיותרת שלא עושות לי טוב במיוחד כי גם ככה להגיע ממקום למקום באמריקה לוקח כמה שעות טובות שעולות לי סחחרחורות והקאות ) אבל בגלל שנסעתי אז הורי לקחו יוזמה ונסעו לסבא וסבתא שלי בקנדה, ככה שיצא שראיתי את סבא וסבתא שלי רק פעם אחת בנויורק כשהגענו. ולא היתי אתם כמתוכנן שבוע, התאכזבתי שפיספסתי שבוע במחיצתם , הם עודדו שאי-אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ושזה הזמן לבלות עם חברים ושלחו לי סכום כספי שהופתעתי לקבל ... אני חושבת שהחלטתי מה אני רוצה לעשות עם הכסף אבל לא לגמרי בטוחה, ואני אספר לכם בהזדמנות .יש למישו אולי רעיון מה אפשר לעשות עם סכום כסף מכובד???
בחג היה ממש נחמד למדתי הרבה דברים ומנהגים חדשים שלא הכרתי... והיה לי מוזר ומעניין...
והדבר שהכי הכי הכי הכי הכי לא האמנתי שאני יעשה זה Extreme Sports - הבאנג'י! בעיקרון זה הולך אחד על אחד אבל ראו שאני כלכך חוששת והמשקל שלי לא היה כל כך מאיים אז נתנו לי ולגל ביחד הוא החזיק אותי כזה חזק שהרגשתי בטוחה? זה כמו מנוף ענק כזה שמעיף אותך לים עם חוט שמחובק את הקרסול של הרגל . זה הזכיר לי את הצניחה החופשית שעשיתי ביומהולדת. זה היה ממש כייף בשבילי זה היה שבירת שיא הפחד!
בזמן קצר הספקתי להיחשף להמון שפות וללמוד מעט ספרדית ושפת-סימנים.
היו עוד הרבה חוויות רובם נעימות וחלק קטן לא במיוחד... אבל בגדול ממש היה סבבה!
קרן אור שלי- אני אשמח שתגיבי לי מה היית עושה במקומי בלילה הסיגריות...ואיך לדעתך נהגתי.
חג-שמח ושבת שלום לכל המתוקות
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מהחופשה שלי - תגובה
קרן אור05/10/2010יקרה,כפי שנוכחת לדעת לא תמיד בחיים מתאפשר לנו לתכנן סדר יום מדויק,מה הוא יכיל,עם מי נפגש,מה נאכל ועוד.ואני גם חושבת שזה לא נכון להצמד לסדר נוקשה שכזה שלא משאיר מקום למעט גמישות וספונטניות,כי מה לעשות שבחיים האמיתיים לא הכול תלוי רק בנו.כשמקבלים את זה,אז כל סטיה כזאת או אחרת הופכת להיות רכה וסלחנית יותר,הרבה יותר מתפשרת.
בדיוק כמו בתפריט,בהתחלה אין ברירה וחייבים להצמד לתפריט מדויק,אבל עם ההתקדמות והזמן פשוט לומדים לאזן את הארוחות,או את המרכיבים,כל עוד שיש מסגרת.
נשמע שהטיול לאיי נאפה הצריך ממך גמישות שכזאת.הצורך להיות "כמו כולם" על כל המשתמע מכך,גבה ממך מחיר נפשי לא פשוט.שאלת מה הייתי עושה-אני חושבת שבן אדם צריך להצמד לאני המאמין שלו כל עוד שזה לא פוגע באחר.אם את לא נוהגת לעשן,והעישון מגעיל אותך,אז אל תעשני גם במחיר של להרגיש קצת שונה.ואני גם מצפה ממי שאיתי,שיכבד ויבין את ההחלטות שלי.את לא צריכה להיות מי שאת לא,ולמה כ"כ איכפת לך מה יחשבו על זה??אבל זאת אני.ואני ערה לכך שגם לי לקח הרבה זמן להגיע לזה,ושההתנהלות שלך אחרת.
אני רוצה להחזיר אלייך שאלה(שלי אישית קרתה)-אם באותו ערב היו מעשנים גראס(שזה גם הפך להיות נורמטיבי,לצערי),מה היית עושה את??האם היית מבטלת האני המאמין שלך כדי לא להראות שונה או בגלל שאולי יגידו שאת "חננה"?
אני חושבת שהחשש שלך מפני מה יחשבו ויגידו עלייך הוא משהו שמאוד חשוב לעבוד עליו בטיפול,מה דעתך לפתוח את הנושא בפגישה הבאה עם הפסיכולוגית??
בסה"כ אני רוצה לומר לך שמגיע לך שאפו! כי בכ"ז התמודדת,שמרת על עצמך רוב הזמן ואיפשרת לעצמך לצבור חוויות שאולי לא היית מאמינה לפני כמה זמן שאת מסוגלת להן.
אשמח לשמוע מה את חושבת על מה שכתבתי,
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטעעע
אביביתוששש10/10/2010נטעעע כמה זמן לא דיברנווו ..עברה עלי תקופה טובה אבל עכשיו זוהי תקופה פחות טובה .. התחלתי ללמוד עד השעות המאוחרות הגעתי למשקל של 70 קילו.. אבל המצב הבריאותי השתפר ..ועכשיו שוב אני רוצה להרזות מהרבה סיבות אבל אני מפחדת לפגוע בעצמי שוב אני שמחה שאצלך העניינים זורצים יותר בקלות ואת נהנת מכל רגע ורגע ושעברת את הפסיכו מקווה שתגיעי לתוצאה שאת רוצה
אני כל כך שמחה שאת וגל נהנתם מכל רגע והלוואי שהשמחה הזאת תמשיך לצמוח ..
אוהבת המון והתגעגעתי נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיייייי איזה הפתעההה
נטע11/10/2010מה שלומכן יקרות שלי????
קרן אור ואביבית.... אני ממש מתגעגעת אלייכן תודה על התמיכה והתגובה!
אני כרגע קצת לא מרגישה טוב נפשית....
כי שוב מתחילה השנה ואני לא נעולה על עצמי...
מבחינת הבריאות אני בסדר... משתדלת מאד.
קרן אור שלי- אני אענה למה שכתבת לי בהמשך פשוט כרגע לא מרגישה טוב ככ
אוהבתותכןןןןןן המון המון המון המון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטוש
אביביתוששש13/10/2010מממממאממי אני אוהבת אותךך גםם =]
גם אני לא מרגישה טוב היום ...
התאמנתי וקיבלתי סחרחורת ואני לא יודעת למה אכלתי מעולה לפני אימון וכל היום אניחלשה כזאת =[
מה ככה מה מספרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוקהההה
נטע13/10/2010אויש מצטערת לשמוע שגם את לא מרגישה טוב מאמי!
איך היה האימון? איזה אימון עשית?
לא תאמיני כמה זמן לא עשיתי אימונים..... המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן זמן.....
המשקל שלי אותו דבר עדיין לא עליתי ולא ירדתי בכל התקופה הזו...אבל עברו עלי ימים טובים וכאלה שפחות..
זהו, השנה התחילה ושוב אני עם ראש בחוץ כזה... לא יודעת איפה לשים את עצמי השנה.
רציתי להתחיל ללמוד כבר השנה!!!
אולי אולי יהיה עוד מצב...
מצחיק אותי לחשוב על כל המחשבות שחשבתי ותיכננתי ושום תכנון לא יצא לפועל, על זה נאמר רבות מחשבות בלב איש:-)
מה שלומך ככה? איך הלימודים עבודה?
אני קצת לא הרגשתי טוב פיזית בנוסף לרקע הנפשי, היתי חלשה ומה זה סמרטוטה!
פתאום התחלתי להשתעל ולהקיא... הלכתי לרופא כמובן, ויש לי דלקת בסימפונות :-(
מקווה שיעבור מהר.
בינתים אני קצת לומדת פיזיקה וכמיה במגמה עצמית כמו באונברסיטה הפתוחה:-)
אוהבתתתתתת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמייייי
אביביתוששש14/10/2010אני גם מתחילה דיאטה בריאה ..
הורדתי את המתוקים מאפים עוגות סוכרים ...
אוכלת אוכל בריא ... ודברי חלב עד 5%
אני חייבת להרזות .. אני שוקלת 68.5.. על 1.74
שמנתי 10 קילווווווווו...סיוטטטטטט
אבל שטויות עכשיו אני אוכלת בריא המון חלבנים פחמימות מלאות ופירות 3 יח' ביום והמון ירקות ומעדנים 0%
האימון שעשיתי אירובי וקצת אנ-אירובי
וקיבלתי סחרחורת קשה ראיתי אפילו כוכבים ,בקושי הלכתי ..
עכשיו אני מרגישה יותר טוב ..ההתקררות עברה לי ..
מה איתך איך את אוכלת ?
מקווה שאת מחזיקה מעמד
אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור היקרה:תקווה18/09/2010
מה שלומך? איך את מרגישה? איך בעבודה?ועם המשפחה? הרגיש לי קצת חסר שלא התכתבתי איתך כבר כמה זמן אז חשוב לי להכנס ולחזור לזה עד כמה שאני יכולה..
רציתי לעדכן אותך קצת במה שקורה אצלי בזמן האחרון-קודם כל עברתי מהמושבים לעיר(ב"ה גם הצלחנו לסגור את התקן שהיה שם!), הגעתי להחלטה להפביק לראות את הדיאטנית הצבאית אחרי שהבנתי שזה סתם מפעיל עלי לחץ ועצבים מיותרים(למסקנה הזאת הגעתי אחרי שהיא אמרה לי שהתפקיד שלה הוא לא לטפל בי אלא לתחזק אותי כדי ששום דבר לא יקרה לי שאני תחת האחריות של הצבא..)אני ממשיכה ללכת לקב"ן- זה די קשה ולא תמיד רציתי ללכת אבל עכשיו אני שמחה שאני מתמידה בזה, באמת שזה עוזר-עוד לא התחלתי לעלות במשקל אבל אני מרגישה שהדברים שגרמו לה"א אכילה שלי מלכתחילה עולים לפני השטח בפגישות האלו ואני מקווה שבעזרתו אגיע למצב שאדע איך להמשיך בחיים שלי אם כל מה שקרה אז ללא ליווי צמוד של ה"א..
בע"ה בשבוע הבא יהיה לי קצת יותר זמן אז אכתוב לך קצת יותר לעומק מה בדיוק קורה, אשמח ממש לשמוע מה איתך!-תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה נשמה
נטע21/09/2010למרות שההודעה לא היתה מיועדת לי מלכתכילה, היה לי ממש כייף לקרוא אותה...איזה כייף לשמוע שאת מתקדמת ... מה שלומך יקרה?
שלחתי לך מייל.אני מתנצלת שלא היה לי מקלדת בעיברית לכן כתבתי לך באנגלית, אבל לא נורא, העיקר שהבנת שאני מתגעגעת :-)
מה שלומך?
איך היה בחג ? ואיך היה לך בכיפור?
מחכה לשמוע ממך
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע!!!
תקווה22/09/2010מה נשמע? את לא מבינה איך כיף לשמוע ממך! גם אני ממש התגעגעתי אליך, היה לי חסר הדיבור איתך.. בראש השנה היה בסדר, קצת מתיחות אבל בגדול בסדר.
בכיפור צמתי ובאמת שב"ה הצום היה קל אבל להתאושש ממנו אח"כ היה קצת יותר מסובך..
מה איתך? מה עוד קורה?בלי נדר אכתוב לך מייל קצת יותר מפורט בקרוב..
תקווה.
נ.ב.-ממש שימח אותי לקבל את המייל ממך למרות שהוא היה באנגלית זה ממש חימם לי את הלב וחוצמזה היה כיף לקרוא אותו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודההה
נטע23/09/2010איזה כייף שעבר לך בסדר....
כל כך קיוותי שיהיה כך!
מתוקה- גם אותי שימח לקרוא את המייל שלך:-)
מה שלומך?
איך החג החדש???
את מבלה בבית?
ואיך הולך בצבא?
אוהבת נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקווה יקרה,
קרן אור24/09/2010אני תמיד שמחה שלמרות כל העומס שלך,את שבה לפורום לעדכן.
אני שמחה גם על הקשר הטיפולי שמתחיל להיווצר עם הקב"ן(את רואה אותו כבר יותר מפעם בשבועיים??) וע"כ שאת נותנת מקום לכל התחושות והרגשות שעומדים בבסיס הפרעת האכילה שלך.
ברור לי שלא קל בהתחלה עם "ההצפה" הזאת,אבל זאת הדרך,ואני מחזקת אותך בה.
יחד עם זאת,לא מובן לי למה החלטת להפסיק להפגש עם הדיאטנית.באיזה מובן הרגשת שזה מחמיר את הפרעת האכילה שלך??אני רוצה להתעכב בנקודה הזאת ,כי מניסיון אני יודעת שדווקא שם,על המשקל המאיים כ"כ,שמשקף לנו את כל הפחדים שלנו,היא הנקודה הכי קשה,אולי אפילו יותר מלדבר על הרגשות.את חייבת טיפול תזונתי במערך הטיפולי שלך,ולראייה את מספרת שעדיין לא התחלת לעלות במשקל..העלייה במשקל היא המדד האמיתי להאם הטיפול הנפשי יעיל או לא.ולי נשמע שאת בורחת ממנו.כאילו את לא מוכנה לוותר על ה"א שלך לגמריי.את רוצה טיפול,מודעת לחשיבות של הטיפול הנפשי,אך יחד עם זאת,לא רוצה\מוכנה לעלות במשקל(אי אפשר לאחוז את החבל משני קצוותיו..).זה דברים שחשוב לעבוד עליהם בטיפול הנפשי והתזונתי כאחד.לא הולכים לדיאטנית רק כדי להשקל,אלא כדי לדבר בדיוק על אותם תחושות שהם בשיאם בהתמודדות עם האוכל,בכול אותם רגשות שעולים כל ארוחה,כל היום.הדרך למדר אותם היא להתמודד איתם.
אשמח לשמוע מה את חושבת.
מחזקת אותך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה:
תקווה29/09/2010מה נשמע? איך את מרגישה? יש חדש?
בעקרון אני רוצה לענות על כל השאלות ששאלת אותי וגם בכלל לשתף אותך בכל מה שקורה.. אני עדין רואה את הקב"ן רק פעם בשבועיים זה כל מה שהמערכת הצבאית מאפשרת נכון לעכשיו,זה די קשה במיוחד שקורה לי הרבה בזמן האחרון שיש לי חודש שאני לא רואה אותו בכלל כי עם מסיבה מסוימת מתפספס לי תור אני צריכה לחכות שוב שבועיים עד שאני יכולה לראות אותו שוב מה שהופך את ההתמודדות ליותר קשה ומורכבת אבל אני די בטוחה שזה עדיף על שום טיפול בכלל.
לגבי הדיאטנית זה פשוט לא הסתדר נראה לי שכבר סיפרתי לך אז אבל היה לי אפשרות לראות אותה רק פעם בחודש כי תמיד יש לה לו"ז ממש עמוס בחיילים שצריכים לראות אותה. כל פעם שניסתי לדבר איתה על דברים שהציקו לי הרגשתי שהיא לא כזה מבינה או שהיא סוג של צוחקת על הקשיים שהייתי מעלה. בסופו של עניין היא אמרה לי שהצבא הוא לא סביבה טיפולית ושהתפקיד שלה הוא לתחזק את החיילים שנמצאים במצבים קשים עד שהם משתחררים מהצבא לאזרחות. ששמעתי את זה אמרתי לה שעם כל הכבוד שיש לי אליה כבנאדם אני מעדיפה לא לחזור.היא אמרה לי שהצבא צריך להיות במעקב אחרי המשקל שלי אבל אמרתי לה שגם לזה אני מעדיפה ללכת לחובשת בבסיס ולא להגיע אליה,היא נראתה קצת כאילו היא מתחרטת על כל הדברים שהיא אמרה אבל זה היה קצת מאוחר להתחרט..
ההתמודדות היא לא פשוטה,כמו שאת יודעת אבל יש ימים טובים וכאלה שפחות-נכון בזמן האחרון היו לי כאלה שהם פחות טובים מאשר טובים אבל אני משתדלת בד"כ לשאוף לשיפור במצב..זה לא כזה פשוט במיוחד שאני מרגישה בזמן האחרון שהמשפחה שלי מתפרקת-אח שלי טס חזרה לגור באוסטרליה והודיע לנו על זה רק יומיים לפני שהוא טס,ככה שזה די נפל על המשפחה ונראה לי שכולם עדין מנסים להתאושש..
מקווה שהכל אצלך טוב,תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה: - תגובה
קרן אור05/10/2010תודה על השיתוף.אבל הרשי לי לשתף אותך במה שאני חושבת-כיוון שחייך כאן מוטלים על הכף,רק את צריכה להחליט שאת לוקחת אחריות עליהם.ואם הטיפול בצבא לא נותן לך מענה מלא המתבקש במצבך(וכך זה נשמע לאור התיאורים שמסרת),הרי שיש צורך לטעמי בשיחת הבהרה מול הגורמים הרלוונטים.אני יודעת שגם בנות משרתות הסובלות מה"א מקבלות מענה אמבולטורי מחוץ לצבא,כשהצבא משתכנע שיש צורך בטיפול אינטנסיבי יותר ממה שהוא מציע.יחד עם זאת,אני מכירה אותך מעט ויודעת שיש לך ודאי חלק לא קטן ששותף לעניין,כמו הפחד להודות בגודל הבעיה באמת(מסיבות כאלה ואחרות)או "הבונוס" להמנע מלהתמודד עם טיפול אינטנסיבי ,על כל המשמעויות שלו..
לי יש תחושה שאם להיות בטיפול חשוב לך,את יכולה להשיג אותו(ולא רק לסמן עליו וי),בדיוק כפי שרצית לשרת במקום אחר והצלחת.
אני חושבת שזה הזמן ואל לך להתפשר על דברים שיש להם משמעות עצומה להמשך חייך.
שבי עם עצמך וקבלי את ההחלטה.
אשמח לשמוע מה את חושבת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון קיצוניאפי15/09/2010
שלום וברכה
אני בת 24 גובה 1.68 משקל: 49
אף פעם לא אכלתי הרבה, אבל תמיד היה לי תיאבון ונהניתי לאכול.
בתקופה האחרונה (כחודשיים) אני סובלת לסירוגין מחוסר תיאבון קשה,
נלחמת על כל ביס, וממש מכריחה את עצמי לאכול. כתוצאה מכך, אני חשה כל הזמן
חולשה חזקה ואין לי כח לעשות כלום, אחרי האוכל אני מרגישה עוד יותר גרוע כאילו האוכל כלל לא מתעכל, ובא לי להקיא אותו.
אני דואגת במיוחד מיום כיפור, איך אצליח לאכול טוב לפני כן כדי שאוכל לעבור את הצום בשלום?
למי כדאי לי לפנות כדי לטפל בבעיה?
האם זה בעיה ידועה ומוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפי
אפרת לוי15/09/2010חוסר תאבון יכול להיות סמפטום של מס' דברים.
הוא יכול להצביע על משהו פזיולוגי אותו יש לברר אצל רופא המשפחה.
הוא יכול להצביע על קושי רגשי ומצוקה, האם סמוך לירידה בתאבון היה איזשהו ארוע בחייך ( מעבר דירה? חתונה? פרידה? או משהו אחר )
אני הייתי פונה קודם לרופא כדי לשלול גורם פיזיולוגי ואז פונה לפסיכולוג על מנת לברר למה איבדת את התיאבון.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצילו אותימופרעת14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תצילו אותי
אפרת לוי14/09/2010תצילו אותך ממה? ממי? בואי ותספרי .
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוטין 20רינה11/09/2010
שלום,
ביתי בת 28 סובלת מבולמיה מיזה כמה שנים הפסיכיאטר המליץ לקחת פלוטין 20 ,אשר אותם היא נוטלת מיזה כשנה..הבעיה שמיזה כמה חודשים אין תיאבוןף והיא בקושי אוכלת, כמות האוכל שהיא מכניסה לפה הוא בקושי בקושי אולי מזון רגיל ונורמלי של רבע ארוחת בוקר.ומיזה היא מתקיימת במשך כל היום.
אני לא יודעת מה לעשות וכיצד לעזור לה.היא אוכלת מאט מאד ואומרת שהיא מלאה ומפוצצת.
אני חסרת אונים לא יודעת איך לנהוג כיצד להתנהג,ואיך אוכל לעזור לה.
בבקשה תדריכו אותי כיצד אוכל לעזור לה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינה,
קרן אור12/09/2010דאגתך לבתך היא טבעית ומובנת,שהרי אנו מכירים ויודעים שלעיתים יש מעבר בין הפרעת אכילה אחת לאחרת.
פלוטין שייך לתרופות ממשפ' הSSRI ,ובדומה לשאר התרופות ממשפחה זאת אכן יש לו השפעה על התיאבון(לרוב,חוסר תיאבון).זאת הסיבה שמשתמשים בו לויסות בהפרעת אכילה מסוג בולימיה.יחד עם זאת, כן חשוב להיות עם היד על הדופק לאור הנתונים שציינת יש לדאוג ולוודא שלא מתפתחת אצל בתך אנורקסיה.מה שכן ברור הוא שהתזונה שלה לוקה בחסר ויכולה לגרום לחוסרים בטווח הארוך.
בכול שינוי כזה חשוב לפנות ולעדכן את הפסיכיאטר שמטפל בבתך ושרשם לה את התרופה(האם היא לא נפגשת איתו באופן קבוע??האם היא לא נמצאת בטיפול מקיף ומערכתי הכולל גם ליווי תזונתי?) ולשקול לשנות בהמלצתו את הטיפול התרופתי לתרופות ממשפחה אחרת שאין להן השפעה על התיאבון ולבחון אז את המצב.
כך או כך,הכתובת הראשונית היא הגורם המטפל,זה שמכיר הכי טוב את ההיסטוריה והאנמנזה של בתך.
אני כאן אם יש שאלות נוספות.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה טובה לכל גולשי הפורום!קרן אור08/09/2010
לצד ארוחות החג המאיימות,
השאלות המעיקות של קרובי המשפחה,
והחובה המאולצת לשמוח,
יש גם בהתחלה של שנה הזדמנות -
הזדמנות לשינוי.
תזכרו שהחגים האלה באים והולכים,
הם זמניים ביותר.
מה שחשוב זה הדרך שאתם הולכים בה,
וכל דרך יש בה עליות וירידות,
מכשולים והתגברות,
רגעים קשים ומרגשים.
העיקר להמשיך ללכת.
אני מאחלת לכם שנה של אמת,
שנה של הצלחות קטנות,
שנה של התחברות, בריאות, שפיות,
והרבה אהבה וקבלה.
אני אהיה כאן גם בחג,אם תרצו לשתף,לחלוק,לספר..
מחבקת את כולכם
שנה טובה ובריאה!
שלכם תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
אביביתוששש08/09/2010קרן אור ואפרת שיהיה לכן חג שמח .. שתהנו כל רגע ורגע עם הרבה אהבה ואושר ורק שימחת חיים והנה ..
איזה כיף עוד חג באה הארוחות הטעימות והמשפחתיות .. בנות יקרות וגם בנים תהנו .. מי שסובלת מה"א אני יודעת כמה זה קשה וכמה אתם מתות שהחג יעוף ולחזור לשגרה אני יודעת כמה קשים הרגעים האלו של הארוחות אבל בנות ובנים יקרים תאזרו כוחות כי החיים שווים כל רגע רק צרייך לדעת להנות מהם מזהמשנה קילו יותר קילו פחות הרי החיים עוברים הזמן רץ והדקה שעברה לא תחזורר אז תהנו לכם וחג שמחח =]]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
קרן אור12/09/2010אשמח לשמוע איך עבר עלייך החג באופן אישי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אורflower120904/09/2010
הרבה זמן לא שמעתי ממך..
הכל בסדר??
קצת מדאיגה אותי האמת העובדה שלא שמעתי ממך הרבה זמן..
אשמח אם תיכנסי רק להגיד מה קורה איתך ושהכל בסדר..
אפרת- ידוע לך משהו אגב על קרן אור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירני יקרה שלי,
קרן אור05/09/2010בדיוק היום נכנסתי לאחר שלא ביקרתי די הרבה זמן וראיתי את הודעתך.תודה רבה יקרה על הדאגה וההתעניינות.האמת היא שהיתה לי תקופה די לחוצה-גם עם כל החופש של הילדים וגם עם כניסתם למסגרות החדשות(בי"ס),ובין השאר מצבי הגופני ידע עליות וירידות.צר לי שלא נכנסתי לכאן כדי לעדכן,אבל לא ממש הייתי מחוברת.
מה שלומך את??איך עוברים עלייך הימים והאם את מרגישה כבר בשינוי בעוצמת החרדות מאז התחלת הטיפול התרופתי??
החג בפתח-האם יש תכנונים לגביו??היכן לחגוג??אשמח לשמוע יותר על מה שעובר עלייך.
נשיקות יקרה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור המדהימה
flower120907/09/2010מה שלומך יקרה?
קודם כל אני רגועה לראות שהכל בסדר איתך.. את האמת שדי נלחצתי..
אני שמחה לשמוע גם שאת מתפקדת.. האם החלמת כבר ממחלתך? או שאת עדיין בטיפולים?
את עובדת כרגע?
אני עדיין בטיפול דיאטני-פסיכולוגי, הפרעת האכילה שלי דועכת ודועכת מיום ליום...התקדמתי המון מהבחינה הזו, אני מרגישה ממש קרובה להחלמה. :]
מבחינת החרדות- אין עדיין שיפור לצערי. העלו לי את המינון התרופתי לצורך שיפור המצב הנפשי ורמת החרדה הגבוהה שאני חיה בה כרגע.
אני מקווה שזה יעזור.. אני מרגישה שאני נוטלת את התרופות הללו סתם למען האמת..נמאס לי לקוות שהן ישפיעו ובסוף להתברר שלא..
עבר יותר מחודש ואין להם שום השפעה. אני מקווה שהמינון הנוכחי יעשה את השפעתו ויצליח במעט להרגיע אותי.
בעוד שבוע-שבועים בערך אני אמורה להתחיל את תהליך הייעוץ הלימודי שלי לקראת שנה הבאה. אני נורא חוששת, אני לא מרגישה הכי חזקה כרגע להתחיל בזה..אין לי את האנרגיות הדרושות. העניין הוא שהפסיכו' התעסוקתית שלי הציעה שדווקא כן כדאי ושניבנה לזה לאט לאט..אני עדיין לא יודעת אם זה יהיה הדבר הנכון בעבורי כרגע לעשות..
אשמח לשמוע מה קורה איתך בינתיים..
אוהבת מאד,
שנה טובה וחג שמח יקירתי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור08/09/2010את מספרת על דברים כ"כ חשובים ומשמעותיים אותם את עוברת ועושה ולי ברור שכל עניין הלימודים,עד כמה שהוא בודאי קשה(כמתחייב מכל שינוי כזה או אחר),ממש קטן עלייך !
אני מציעה לך להתחיל,לגשש את דרכך,לנסות.מה יכול להיות בעצם??ממה את מפחדת??הרי תמיד תוכלי להחליט לשנות,להאט??הרי שום דבר לא ממש רודף אחרינו,וגם אם יתברר לך בדיעבד שזה היה מוקדם יותר ממה שאת נכונה לו כעת,תמיד אפשר להפסיק ולחכות מעט ואז לנסות שוב.אבל לטעמי כן חשוב לנסות,לא לשלול דברים על הסף,כי ברוב המקרים מגלים שהפחד שלנו מפני העתיד וממה שיהיה גדול יותר ממה שקורה במציאות.
אותו הדבר לגביי עניין השימוש בתרופות-אני לא רואה סיבה למה שזה לא יעזור(הרי בעבר השתמשת וזה מאוד הקל עלייך,למיטב זכרוני),רק שלעיתים צריך להתאזר בסבלנות,לפעמים צריך גם לשנות את המינון מהמינון ההתחלתי או להחליף לתרופה אחרת,ממשפ' תרופות שונה,וזה הרבה עניין של ניסוי וטעייה.אין כאן מדע מדויק.צריך לנסות עד שמוצאים את התרופה המתאימה.ואני יודעת שזה קשה,אך תזכרי תמיד שזה רק עניין של זמן ובסוף תמצא התרופה המתאימה.
אני גם שמחה על שאת משלבת את זה עם טיפול פסיכותרפי,כי כדורים יכולים להקל,אבל התהליך והשינוי האמיתי נעשים בתהליך הטיפולי.
לגביי-תודה על ההתעניינות והמחשבה,שוב.לא הייתי במיטבי מבחינה בריאותית בתקופה האחרונה,אבל מדובר רק בנזקים נילווים,אני בבדיקות ובטיפול שונה ומתחילה להרגיש שמצאתי את הדרך.וכן,אני עובדת לפרקים,בהתאם למצבי.
מאחלת לך חג שמח ושנה טובה,המשכי לעדכן ולשתף,
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור
flower120910/09/2010אני מתמוטטת..
היה לי חג שחור..
לא הייתי בארוחת החג, הייתי סגורה בחדר משום שהייתי עסוקה בהתקף החרדה שתקף אותי, בבכי שלא נעצר, בלב שלי שדפק בעוצמה כ"כ גבוהה, ברעידות שלי, בדיכאון שלי..
ככה עבר עלי החג..בדמעות.. בהתקפים.. המצב מחמיר..
ואתמול- אפילו יותר גרוע הרגשתי..רציתי לפנות כבר לבית חולים כי הרגשתי שאני ממש בהתמוטטות עצבים..ישבתי שעות על גבי שעות ובכיתי.. פניתי אתמול בלילה לפסיכיאטר פרטי והוא הגדיל לי את מינון התרופות שאני לוקחת..
המחשבות השליליות שלי מתעצמות אני מרגישה אותן בולעות אותי.. כ"כ בקלות.. כמו טרף קל. אין לי כוחות יותר להילחם בהן הן כ"כ עוצמתיות ומאיימות.. כבר חלפו בי מחשבות מפחידות..
יום ראשון בבוקר אפנה לפסיכיאטרית המטפלת שלי באופן דחוף- אין לי מושג איך אלך לעבודה במצב כזה, אין לי מושג איך אפשר בכלל לחשוב על לימודים כשאני מרגישה בצורה הזו.. אני מרגישה שהזוגיות החדשה שלי מתפוררת כבר..ובן זוגי שכל הזמן רואה אותי במצב הזה ואין לי מושג אפילו מה הוא חושב על זה..הוא לא יודע איך "לאכול" את זה וממה זה נובע..
נמאס לי..
כבר אמרתי לו שאולי כדאי שיעזוב וישאיר אותי לבד להתמודד עם הכל.
אני כבויה..
אני לא נושמת ואין לי אוויר..
מרגישה רק את נשימותיה של מפלצת החרדה נושפות בעורפי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור12/09/2010צר לי לשמוע על עוד התקף חרדה,אני מתארת לעצמי כמה זה ודאי מבהיל.
אבל יקרה,חשוב לי דווקא עכשיו להזכיר לך שיש מוצא,שהיו לך תקופות טובות יותר בהם הצלחת לראות ולחוות דברים אחרים,שההתקף הזה,כמה שהוא קשה וכמה שודאי את לא מצליחה כרגע לראות מעבר אליו,טיבו לחלוף.אבל מה שישאר אלו הם המאמצים והעבודה הקשה שעשית,שבכ"ז איפשרו לך היום להיות במקום אחר,טוב יותר.הרי לפני שנה בכלל לא האמנת ויכולת לחשוב על אופציה אפשרית של עבודה ולימודים,וראי היום כמה זה הפך להיות חלק מחייך.
ההתקף הזה לא יצליח לגמד ולמחוק את כל הדברים האחרים,הטובים בחייך.
ויש לאן לשאוף.אפשר לחיות עם התקפי חרדה ולצמצם את תדירותם.יכול להיות שאת כרגע בקו התפר,עד שימצאו את התרופה שכן מתאימה ועובדת עלייך.אבל אני יכולה להבטיח לך שברגע שזה יקרה,וזה יקרה,את תרגישי ותהיי במקום אחר עם עצמך וחייך.
רק עוד נשימה עמוקה...
אשמח לשמוע איך היה לך היום בפגישה עם הפסיכיאטרית..
ממתינה לעדכון ועד אז שולחת אלייך חיבוק גדול ועוטף.
איתך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה
flower120913/09/2010מה שלומך??
בסופו של דבר לא נפגשתי עם הפסיכיאטרית אתמול משום שהיא כרגע נמצאת בחופשת מחלה.
אני ממשיכה ליטול את הויאפקס עם הרסיטל ולקחת את המינון החדש שנתן לי הפסיכיאטר הפרטי. אני מקווה שזה יעזור.
מה שכן קראתי באתר האינטרנט ששילוב של ויאפקס עם רסיטל עלול להיות מאד מסוכן!! בשל תסמונת שנקראת- "תסמונת סירוטונין" שזה בעצם סוג של הרעלה/עודף סרוטונין ושיש לכך תופעות לוואי חמורות!! הפסיכיא' שלי לא אמרה לי כלום לגבי זה אך אני עדיין חוששת מזה, לאחר שקראתי על זה אתמול בערב.
אני אמורה להתחיל כבר את הליך הייעוץ הלימודי בשבועות הקרובים.. לומר לך את האמת, אני לא חושבת שאני אי פעם אהיה מסוגלת לחזור למסגרת כ"כ תובענית של לימודים כמו שהיה לי בעבר בבית הספר. בטח ובטח שלא כרגע כשאני כ"כ חלשה ורוצה רק את השקט והחופש שלי. לא חושבת שלימודים כאלה יתאימו לבעיות הנפשיות שלי..זה ידרוש ממני המון כוח ועוצמה ולעמוד בתנאי לחץ ואני חוששת שאולי לא אצליח להחזיק מעמד בכזו מסגרת.
מה איתך? איך עוברים עליך הימים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור24/09/2010לגבר מה שמכונה "משבר סרוטונין",היא אינטרקציה מוכרת,אך יחד עם זאת,פעמים רבות הצירוף התרופתי הנ"ל מאושר לשימוש,בהנחה שהפסיכיאטרית שלך מסונכרנת לגביי כל התרופות שאת לוקחת.בכול מקרה,נשמע שאת מאוד מפוחדת וחוששת ממה שקראת ואני מציעה לך לשתף אותה בחששות שלך ולשמוע מה יש לה להגיד.הרבה פעמים זה מרגיע.
לגביי הייעוץ הלימודי-אני יכולה להבין את התחושות שזה מעורר,אך יחד עם זאת,זה רק ייעוץ למה ללמוד ולא הלימודים עצמם.אם ארת מרגישה בשלב זה שהלימודים יהיו מעמסה נפשית(שאולי גרמה גם לרגרסיה ולהתקפת חרדה שלך) ,דחי אותם כרגע,זה יחכה לזמן מתאים יותר,כשתרגישי יציבה ומחוזקת יותר.
בכול מקרה,אני כאן ואת מוזמנת להמשיך לשתף.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלמתי קצתחסוייה27/08/2010
כי עברה עלי תקופה לא קלה.
גיליתי שהייתי בהריון
והלכתי לעשות הפלה.
ואני מרגישה כמו רוצחת.
שרצחתי מישהו ועוד לא ססתם מישהו אלא חלק ממני, מהדם שלי.
קשה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדשה
אפרת לוי29/08/2010
אני שמחה שחזרת ואת מעדכנת, ( גם אם זה עדכון קשה) .
האם הורייך לוו אותך בתהליך של ההפלה, אם אני זוכרת טוב את בת 14 נכון?
האם ההריון הוא תוצאה של התקיפה אותה עברת?
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
חסוייה29/08/2010ההורים שלי לא יודעים כלום.
חברה שלי ליוותה אותי. היא בת 17 וחצי.
היא התייאשה ממני ובצדק.
היא יודעת רק על מה שקרה, היא לא יודעת על הסיגריות ועל הע''א.
אני שמחה שגיליתי את זה מוקדם.
אני בת 13 וחצי (עוד חודש)
וזה בגלל מה שקרה.
קשה לי מאוד, אני לא יודעת מה לעשות.
עוד יומיים מתחיל הבצפר ועוד לא עיכלתי את כל מה שקרה. אני צריכה זמן לסדר את הראש ואין לי את הזמן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור05/09/2010תודה שחזרת לעדכן.נשמע שכ"כ הרבה עובר עלייך,בגילך הצעיר,ואני חושבת שאת לא צריכה לעבור את זה לבד.
שום דבר ממה שקרה לא באשמתך!! לי דווקא נשמע שאת עשית ועושה את הכי טוב שאת יכולה וכן לוקחת אחריות על מה שאפשר,אבל אלו אכן דברים גדולים מידי אפילו בגילאים מבוגרים יותר,כל שכן בגילך הצעיר מאוד.
אם זכרוני לא מטעני אז סיפרת שפנית למוקד והם עזרו לך ושניגשת להגיש תלונה,נכון??מה קורה עם זה??האם התקיפה בוצעה ע"י מישהו קרוב אלייך\שאת מכירה??
חברתך לא התייאשה ממך,אלא שהיא בטח מוצאת את עצמה חסרת אונים לנוכח הדברים הלא פשוטים האלו,כפי שאת ודאי מרגישה בעצמך.ולכן אני חושבת שיש לשתף בסיפור הזה מישהו מבוגר,אולי יועצת בי"ס(עכשיו שחזרת ללימודים)?או כל מבוגר אחר שאת סומכת עליו.
זה טבעי שאת צריכה "לסדר את הראש" (כלשונך),ולכן מחזקת אותך ומבקשת ממך לא להשאיר עצמך לבד!
בבקשה עדכני מה חשבת,
חיזקי ואימצי,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסוייה06/09/2010ניגשתי למוקד אבל לא התלוננתי.
אני לא מכירה אותו.
ועכשיו עם הבית ספר קשה לי מאוד ואני לא יודעת מאיפה אני מוצאת כוחות.
אין לי מישהו להיות איתו. ניתקתי קשר ען כולם כולל חברה שלי.
אני מעדיפה לבד.
אני לא מוצאת משהו לחיות בשבילו.
נמאס לי כבר.
אני בדרך כלל לא מרחמת על עצמי אבל הפעם אין לי כוח.
אני באפיסת כוחות.
לא יודעת כבר מה לעשות.
תודה על התמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,
קרן אור08/09/2010אני קוראת את שאת כותבת ואני תוהה כיצד אוכל לעזור לך.ואני רוצה לשאול אותך-
למה את בעצם בוחרת להשאיר את עצמך לבד??למה הפחד הזה לשתף ולתת למישהו לתמוך בך,שעה שנשמע שאת כ"כ זקוקה לתמיכה הזאת??
ואני תוהה-האם יש משהו שאת חושבת עליו שיכול לעזור לך כרגע??משהו שאוכל לעזור??
אשמח לשמוע תשובותייך.
החזיקי מעמד וחג שמח,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסוייה10/09/2010אני לא רוצה להכביד על אנשים..
אני פוחדת שהם ישפטו אותי.
או שהם יגידו שזה בשביל "צומי".
אני יודעת שאני יימצא את הכוח לקום, אבל אני לא יודעת מתי.
אני צריכה מישהו שיבין אותי, מישהו שלא יישפוט אותי.
סיפרתי לחברה שלי על הכל גם על העישון והע''א והיא ישר שאלה אותי - למה?
למה את עושה את זה?
היא לא מבינה אותי.
אני צריכה מישהו שיבין אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסוייה10/09/2010נשלח לי לפני הזמן...
שנה טובה
שיהיה בנואת הכוח להחזיק את עצמנו ולא לאפשר לעצמו ליפול.
ואם אנחנו קמים לתת לעצמנו את הכוח לקום כמה שיותר מהר!
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה יקרה,
קרן אור12/09/2010ממה שאני למדתי בעצמי אני רוצה לשתף אותך שפעמים כה רבות התחושות שאנחנו עול ומכבידים על אחרים עם הבעיות שלנו,הם תחושות שלקוחות מעולמנו הפנימי(ושחשוב לעבד אותם בטיפול..כמה שאת ודאי לא רוצה לשמוע זאת..),כשהאמת היא שהרבה פעמים אנשים מרגישים שאנחנו לא בסדר אבל לא יודעים איך להתמודד,איך לגשת,מה לומר כשאנחנו רק ממשיכות למדר.
אני חושבת שמי שלא רוצה להיות לצידך במילא לא יהיה,אבל למה לשלול מראש את כל האחרים שודאי את יקרה להם ורוצים כן לעזור??לכולנו יש אנשים כאלו ואני חושבת שאם רק תבחרי מישהו אחד שאת מרגישה קרובה אליו,זה כבר יעזור ויקל עלייך.
חשוב לדבר על הדברים כי אם לא מדברים עליהם הם לא נעלמים,עד כמה וכמה במקרים טראומטיים כמו אלו שחווית,תני לעצמך את האפשרות להשען.
אשמח אם תמשיכי לעדכן.
שבוע מבורך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
חסוייה12/09/2010אני מפחגת "להישען" על מישהו כי אני פוחדת ליפול.
אני לא יכולה לסמוך על אף אחד כי הוא יכול לבגוד בי.
קשה לי אבל אני מקווה שיהיה יותר טוב.
אני צריכה מישהו שיבין אותי.
מישהו שאני יוכל לסמוך עליו אבל אין בנאדם כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה..
קרן אור12/09/2010אין ספק שהפחד משתק,עד כי לעיתים נדמה שעדיף להשאר לבד רק לא לחשוף את עצמך לאפשרות של אכזבה מצד האחר.
כמי ששנים מתנהלת והתנהלה כך אני רוצה לומר לך שזה נכון שבלבד התחושה היא שהכול תלוי בך לטוב ולרע,ואת יודעת למה לצפות.(ולרוב במצבים מסוג זה דווקא התרחישים הפחות טובים קורים),אבל ביחד (וזאת לא קלישאה) יש הרבה מן הנחמה,ההקלה.גם ראיה של האחר מבחוץ את הדברים ממקום אוביקטיבי פעמים רבות מאירה נקודות שלא שמו לב אליהם.
ממה את בעצם מפחדת??מה התרחיש הכי גרוע שיכול לקרות אם תשעני על מישהו?איך מישהו יכול לבגוד בך,לספר?(האם את מרגישה אשמה עדיין במה שקרה??כי אני מקווה שאת יודעת שאת לא!).
את מציינת שאת פוחדת להשען על מישהו כי את מפחדת ליפול,וסליחה אם זה בוטה מידי-אבל לי נשמע שכבר נפלת!הרי את לא מתפקדת כרגיל,ומילא אם ניסיונותייך לחזור לשגרה ולא לברוח להרס עצמי היו עוזרים,אבל הנקודה היא שאת משאירה את עצמך לבד ובנתיים חוץ מלשקוע ולצלול עמוק יותר לא נראה שמסתמנת דרך אחרת.ואם כך הדבר,מה יש לך להפסיד???
אני מקווה שתוכלי לענות בצורה כנה על השאלה הזאת,אפילו לעצמך אם לא נוח לך מעל גבי הפורום.
מה שלא יהיה לי נשמע שאת זקוקה לעזרה מידית,תני לעצמך את האפשרות לקבל אותה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי פורום יקר..ילדונת אבודה24/08/2010
קוראת כאן כבר זמן מה..
לא היה לי אומץ ואת האמת גם לא את הכוחות (פיזית ונפשית..) לכתוב בעצמי..
אני במצוקה נורא, נורא גדולה........ לא כלכך מאמינה שמישהו יכול לעזור... אך הייאוש הוא זה שמניע את אצבעותיי על המקלדת עתה.
אין לי,
אין בי, כוחות לשרוד ככה יותר, זה בלתי אפשרי, זה לא אנושי. זה קשה מדי.
אני מרגישה שהכל סוגר עליי,
אין לי אוויר, אין לי תקווה, אין במה להאחז, אין... אין אף אחד, אין כלום......
אני שבורה. מיואשת וחלשה כל כך...
אבודה יותר מאי פעם.
אני זקוקה לעזרה אך מתביישת לספר ולפרט.. וגם חשש לאאוטינג... למרות שגם זה כבר לא מעניין כלכך..... כבר לא אכפת לי מכלום... לא יודעת כלום... רק שקשה מדי ורע מדי ואני סובלת. כל כך..
בבקשה, עיזרו לי... מיואשת. אין לי כוח לבכות עוד.
רוצה למות יותר מתמיד. (ולא, אני לא אמות. כבר הבנתי אחרי אינספור נסיונות בעבר, אז הפסקתי לנסות. רק מתפללת ומחכה בסבל ושתיקה)
באמת שאני לא עומדת בזה....זה בלתי אפשרי ככה. באמת.....
כלכך רוצה וזקוקה שיושיטו לי יד.......
וכלכך מצטערת- כי בד"כ אני היא זו שמושיטה את היד והעזרה... ועכשיו, מה נותר ממני... שבר כלי....
:'(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חמודה
=>24/08/2010קשה לי כ"כ לקרוא את דברייך,ליבי ניקרה .. קצת קשה לי להגיב כי איני מבינה ממה את סובלת מאיזה הפרעת אכילה .. אבל אין ברירה עצם העובדה שכתבת וניסית למצוא עזרה ותמיכה מוכיחה שאת רוצה להשתנות ולכן לכי לטיפול תטפלי בעצמך כן זה אפשרי הכל תלוי רק בך וכמובן עם סביבה תומכת העניין יותר קל ...
מחכה לשמוע ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה,
קרן אור05/09/2010אני קוראת את מה שאת כותבת וליבי יוצא אלייך.אני יודעת כמה זה כואב וקשה לחיות בצל מחלה שהפכה להיות חלק ממי שאנחנו.ודווקא מהמקום הזה אני רוצה להושיט אלייך את ידיי,ולקוות שתאפשרי לעצמך לאחוז בהם,ושמתוך כך תצליחי לראות שיש דרך גם אם כרגע במקום השחור שאת נמצאת בו לא רואים קצה של אור..יש דרך ואני כאן לספר עליה.זה אפשרי,אני מאמינה בכך בכל ליבי!
אני לא יודעת בת כמה את או מה עברת והאם היית בטיפול או מה מצבך,אבל נשמע שאת זועקת לעזרה ,אני שומעת את קולך,גם אם הוא חרישי.
האם תוכלי את לפחות לתת לקול הזה מקום להשמע??ולא לפחד מאיך שזה מרגיש.
החיים יקרים,ואנחנו כאן כדי לחיות אותם.וזאת באמת בחירה שלנו איך לחיות.אני לא אומרת שזה קל,ממש לא.יודעת כמה זה קשה,אבל גם יודעת שהמלחמה הזאת,כמה שהיא מתישה ורוצים לעיתים להניח את כלי המלחמה בצד,כשעוברים אותה מגלים שהיא המלחמה המתגמלת ביותר.
אל תתני לחיים להמשיך לחלוף על ידך,היאחזי בהם.את צעירה,כל החיים באמת עוד לפנייך,אפשר שתחיי אותם מאושרת.
המחלה שלנו רק מבודדת אותנו מהחיים,מהחברה,ובדיעבד אנו מגלות שהיא רק מכרה לנו שקרים ואשליות,שאין מאחוריהם כלום.ומצד שני,אם המדיניות שלנו הוכחה עד היום כשגויה,לא הגיע הזמן לנסות דווקא לשנות אותה??
ישנו משפט שנצרב בתודעתי שנאמר לי ע"י אחד מרופאיי,ולמרות המצב הקשה בו הייתי כשהוא נאמר,אני זוכרת אותו כי הוא היחיד שהצליח לחלחל לתוכי:"כ"כ הרבה שנים ניסית למות,ותמיד תוכלי למות,אבל אולי פעם אחת תנסי לחיות??".
יקרה,אני כאן ואשמח לשמוע את מה שתרצי להשמיע,
את לא לבד.
יותר מאשמח לחשוב איתך על אפשרויות טיפוליות שיתאימו לך.
בבקשה עדכני,
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבהדס22/08/2010
לאחר 3 שנות בולמיה עם הרכבים אנורקסים אני שואלת:
האם מולטי ויטמינים וכ"ד אכן נספגים בגופי?
כיצד ניתן במידה ולא לתקן את נשירת השיער הקטלנית. אני חשה כמו אסירה בבית הסוהר.
מדוע מתייחסים לבולמיות כאל שקרניות ואומללות. ואין טיפול למענה הנפשי עצמו ולא דוקא הפיזי?
לאחר חרישת הארץ לאורכה ולרוחבה, שיטוט אמל הרבה מטפלים וחוסר מיקוד של טיפול במקומות
מסודרים. האם ישנו מקום שנותן טיפול מניעה מתאים בתנאים נפשים נוחים ולא במתקני כליאה?
וכל זה בעלות בהשג יד אדם ולא בסכומים עם 00000 אפסים לחודש.
אשמח בתשובתך.
אל סף הייאוש.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הדס
אפרת לוי24/08/2010
את שואלת למעשה איזה טיפול יהיה יעיל וטוב עבורך? טיפול שיספג בגוף ולא תקיאי אותו החוצה.
האם את מוכנה למסור פרטים נוספים? גיל, מה מצבך כיום? ( מבחינה בריאותית)
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיהאני19/08/2010
לאחר ירידה ניכרת במשקל,הגעתי למצב של תת תזונה-לא תת משקל! אלא חוסרים בגוף
בשנתיים האחרונות אוכלת משהו כמו 400-700 קלוריות ביום+פעילות גופנית יומיומית.
אובחנתי השבוע שיש לי הפרעת אכילה ושמה אנורקסיה לפחות במובן של החשיבה וההתנהגות שלי.
הדיאטנית כתבה לי תפריט של כמעט 2000 קלוריות ביום,אבל אני נורא מפחדת לאכול כדי שלא אשמין.
אני כן מעוניינת לעזור לעצמי אבל לא רוצה להשמין.נכון זה המון קלוריות?והגוף כן יעלה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הייתי בתת תזונה
=>19/08/2010אני לא יודעת עם הגעת למצב של נשירת שיער ,ציפונים נשברות או סדוקות ,קושי בפעילות יומיומיות כמו הליכה אפילו דיבור ,אי הגעת ווסת או העלמות ווסת וכו'..תיקחי בחשבון לאחר צימצו קלורי שכזה הגוף לא רגיל לקבל מזונות שייתרמו לגוף ואף יסייעו לו .. אני לא הגיד חייבת אבל צריכה להבין שאת חייבת לאכול טוב בשביל הבריאות שלך והעתיד שלך מזה משנה לך עם תעלי 3-5 קילו .. אם את כ"כ מפחדת מהשמנה .. תשמיני ואז תעשי תזונה נכונה ותרזי .. אני גם הייתי בתת תזונה ומשהו טוב לא יצא מזה אני סובלת מאי הגעת ווסת ללא תרופות .. זה מה שגרמתי לעצמי למרות שהשמנתי זה לא הגיע ולוקח לו זמן .. אני שמנתי ואוכלת נכון ומבוקר ומתאמנת בצורה מבוקרת ונכונה אבל את יודעת מה אני גאה להגיד שאני מתחזקת אני מסוגלת לעשות פעילויות יומיומיות ללא מאמץ וולא חולשה וסחרחורות וזה כן שווה את ה 10 קילו שעליתי .. טוב לי ואני נהנת מכל רגע אז אני ממליצה לך קחי את עצמך לידיים כיח הבריאות שלך שווה הרבה יותר מאיזשהו מספר על המשקל מניסיון ..!!אני הייתי אנורקסית ואז בולמית שנטלה משלשלים ללא גבול אבל דיי החלטתי לשים לזה סוף .. החיים שלי שווים הרבה יותר מכח הרזון שהע"א מנסות לתקוע לנו בראש ..לקח לי הרבה זמן להבין וסבלתי עד שהבנתי .. וחוץ מיזה את נמצאת אצל תזונאית והיא בטח יודעת יותר טוב מימני מה מתאים לך אבל לשאלתך כן עולים במשקל לאחר צימצום קלורי כמו שלך כי פגעת בחילוף החומרים שלך וכדי להתחיל להחזיר אותו למסלול הנכון צרייך לאכול ולאכול טוב גם עם משמינים אני מקווה שהפנמת את הכתוב ועם יש לך שאלות אני כאן ואשמח לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אני20/08/2010כנראה שהראש שלי ממש נפגע,למשל הדיאטנית אמרה לי לאכול 3 ארוחות ביום.
היום לדוגמא אכלתי יוגורט בבוקר+נס קפה,ארוחת צהריים,פרוסת עוגה קטנה אחר"צ+קפה,ואני לקראת ארוחת שישי.
נורא טוב לי מצד אחד אבל מצד שני מרגישה רע ונגעלת מעצמי איך ומה אני חושבת לעצמי.
כל הזמן מהדהדת בי המחשבה ,מה אני לא אכנס לג'ינס שלי?"
אני לא רוצה להשמין נורא ולהראות פרה....אבל כן רוצה להחלים מההפרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי לקח
=>21/08/2010זמן להבין ,אבל יש לי סדר עדיפויות בחיים .. אני אמרתי לעצמי זה רק מכנס ג'ינס סוווו... אז שמנתי אבל אני בריאהההה .. לא אכפת לי גם להיות מידה 40 כל עוד אני בריאה בארוחת שישי אכליתי טוב וגם צהריים זה לא משפיע עלי כבר אני נהנת לאכול .. וכן גם מאפים וכו' פעם בשבוע מאמי תהני פשוט .. קשה לצאת מזה אבל את חייבת טיפול אין ברירה אני לא הייתי בטיפולים אבל אני הבראתי בזכות הסביבה שבה אני נימצאת ואני חושבת שאת יכולה גם ,כל אחד יכול עם הוא רוצה ותחשבי קודם כל הריאות ואז המידה של המכנס חוץ מיזה תמיד אפשר אחר כך להוריד במשקל לחטב את הגוף ולאכול תזונה מתאימה פשוטט לכיי על זה את יכוווולללה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתן ממש מחזקות אותי
אני21/08/2010מה דעתכן שאצטרף לקבוצת תמיכה שבה אני גם אוכל טוב וגם לא אשתולל עם האוכל?
למשל שומרי משקל---אני יאכל את מספר הנקודות שלי [אבל לפחות אני יאכל],וגם אני יהיה במעקב ובשליטה!!
אגב מישהי יכולה לומר לי האם להמשיך כרגע בפעילות הגופנית?אני הולכת כל יום כמעט 40 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת
=>21/08/2010בטח ,פעילות גופנית תמיד מומלצת ..
ושומרי מישקל מאמי זה כדי במשקל ולא לשמור עליו .. ולפי מה שהבנתי ע"פ התפריט שהתזונאית נתנה לך את לא צריכה.. למה שלא תעשי לפי מה שהתונאית נתנה לך עם פעילות גופנית ??
עם בכל זאת חלטת על שומרי משקל תבקשי מס' נק' כדי לשמור על המשקל הקיים בצורה בריאה ונכונה ולא לרדת יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר גמור...
אני21/08/2010אני יעדכן לגבי התפתחויות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פה תשובות גם מהצוות?
אני22/08/2010יש פה תשובות גם מהצוות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
אפרת לוי24/08/2010ראשית, מצטערת על העיכוב במתן התשובה.
עשית צעד חשוב בהליכה לדיאטנית, אך זה לא מספיק כיוון שהפחד שלך להשמין יכול לחרב את כל תפריט התזונה שלך. ממליצה לך לשלב זאת עם טיפול פסיכולוגי.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליתי במשקל אמא'לה
אני26/08/2010מופיע לי שעליתי כמעט 3 קילו,זאת ולא ממש "השתוללתי" עם האוכל ולא אכלתי בדיוק בדיוק את התפריט מרוב פחד להשמין ולמרות זאת אני רואה עלייה משמעותית.
מוזר,כי לפני בערך 4 ימים הייתי במשקל הרגיל שלי...
איך זה יתכן?
גם הפסקתי פעילות ספורטיבית כי כואבות לי הרגליים,
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת להבין מספר דברים...
ענת26/08/20101. כשמתחילים פעילות גופנית לעתים מעלים קצת במשקל כי הגוף פוחד לאבד רזרוות. אחרי כחודש המשקל אמור לחזור לעצמו. אם את עובדת על השרירים את קחי בחשבון ששרירים שוקלים יותר לכן ייתכן שתעלי במשקל אבל זה לא יהייה שומן זה יהייה שרירים.
2. כשמפסיקים פעילות גופנית יכולים לעלות מעט במשקל. הדבר נובע מכך שפתאום אין פעילות אינטנסיבית הגורמת לשריפה. מכיוון שכואבות לך הרגליים הייתי ממליצה לך להפחית אולי מעט מהעומס על הרגליים במהלך ההתעמלות.
3. כשעושים שינויי בתזונה זה גם יכול להשפיע על המשקל, עד שהגוף מתרגל לשינוי שנוצר.
4. אולי החלפת גלולות או תרופות כלשהן? ישנן תרופות שיכולות לגרום בהתחלה לעלייה במשקל. כך גם הגלולות, בגלל ההורמונים שבהם לעתים כשמתחילים לקחת גלולות או כשמחליפים סוג יש עלייה במשקל. לי זה קרה לפני קצת פות מחצי שנה והייתי בסרטים! עליתי 2 קילו!! אני הרגשתי כמו היפופוטם, אנשים אמרו לי שאני נראית סבבה, אבל הרגשתי נורא רק בגלל המשקל (וגם בגלל ההרגשה). לאחר החבילה הראשונה, בלי שינוי תוזנתי, חזרתי לעצמי ולמשקל שלי (לשמחתי הרבה מאוד).
תאמיני לי שאין ממני שמבינה אותך בקשר לעלייה במשקל (וזה סיפור ארוך ומסובך.... מזדהה פה עם הרבה מהכותבות). לכן, אני אומרת לך את כל הידוע לי מניסיון אישי ומידע אישי. אני לא חושבת שאת צריכה להלחץ. לפחות לא עכשיו.....
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
=>27/08/2010מאמי תקשיבי, את היית בתת תזונה !![לפי מה שכתבת בתגובות]הגוף לא רגיל לקבל מזון שתורם לפעילויות יומית תקינה !
סוווו עלית 3 קילו זה לא משמעות ,אני עליתי 10-12 קילווווו מ 58 ל70 ועכשיו אני 68 על 1.74 ואני יגיד לך עוד משהו בנות עם הפרעות אכילה חושבות שרזון זה מהממם ואין יה מזה אבל האמת היא בנות שהם רזות נורמאלית אפילו מעט עגלגלות זה מושך הרבה יותר ..!! אני כשעלתי וראיתי תמשקל קיבלתי שוק של החיים כמעט התעלפתי ,התחלתי לבכות להשתגע אבל הבנתי זה לא מה שיעזור אני עושה פעילות גופנית לפחות 3-4 פעמים בשבע שעה ,ושותה גם כן גלולות להחזרת המחזור וזה מנפח ואני עולה 3 קילו לפני מחזור ואז זה יורד .
מאמי אל תסתכלי על המשקל תסכלי במראה ועל מכנסיים שאת לובשת המשקל יכול להשתנות מיכוןן שינוי במאזן הנוזלים והרבה סיבות אחרות כמו אי סדירות של יציאות[צואה] וכו' .
ועם את עדיין נורא דואגת ומפחדת לאחר שאני וענת ניסינו להסביר לך תפגשי שוב עם התזונאית והסבירי לה את המצב !! את חייבת בשביל עצמך להבריא ולא בשביל אף אחד סוד ההצלחה תמון בך ,ושוב אומר זה אפשרי בהחלט מניסיון @* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני28/08/2010תודה,אני אפגש השבוע עם התזונאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני,
קרן אור05/09/2010ראשית,ברור לך שלא ניתן פיזיולוגית לעלות במשקל שלושה ק"ג בכמה ימים!! לי נשמע שיותר מדובר כאן בהצטברות נוזלים(האם יש הפסקה בהקאות??משלשלים??),וזה דבר שמסתדר לאחר כמה ימים שמתאזנים עם אכילה רגילה.
שנית,שמחה לקרוא שהלכת לתזונאי(אם כי כתבת שהיית אצל דיאטנית שאיבחנה אותך והרכיבה לך תפריט,ואני תוהה-מה קורה עם זה??),ואשמח אם תעדכני בהתפתחויות.
בכול מקרה רק בריאות ושנה טובה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולך לי בסדר אבל...
אני10/09/2010אני פחות או יותר מיישמת את התפריט של הדיאטן,ויש לציין שגופנית לפחות טוב לי---פחות חלשה אבל הפסקתי את הפעילות הגופנית בגלל כאבים בברך,וזה נורא מטריד אותי כי גם אני יותר אוכלת וגם ללא פעילות גופנית---אין לי מושג מה עליי לעשות כעת כי פגישתי הבאה עם הדיאטן רק בעוד שבוע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אתי,
קרן אור12/09/2010לי נשמע שחשוב להקשיב למה שהגוף שלך אומר לך.ואם זה אומר הפסקת הפעילות הגופנית(האם הבעיה בברך מקורה בהתעמלות מופרזת??) לתקופה מסוימת,אז עם כל הקושי,זה מה שצריך להיות.
אני בטוחה שהדיאטן שלך לקח בחשבון את השינוי הזה בהוצאה הקלורית שלך,ואם לא סיפרת,אז חשוב לשתף אותו בחששות ובפחדים שלך(האם הוא דיאטן שעבר התמחות בה"א..??),שהרי הוא כאן בשבילך וזאת העבודה שלו.בטיפול תזונתי בה"א,בניגוד לטיפול תזונתי "רגיל",הדגש הוא לא רק על האכילה ועל מה שנכנס או לא,אלא עבודה על מה שקורה לך בתהליך הזה,על הבנה של הקשיים שאת חווה,על הפחדים שלעיתים הם רק בראש שלנו ואין להם ממש אחיזה במציאות..
ואם את מרגישה ששבוע זה עוד הרבה זמן לחכות לפני המפגש הבא שלך,הרמי אליו טלפון ובקשי להקדים (אפילו באופן חד פעמי) את המועד של הפגישה הקרובה.
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיאטן הוא צחי כנען
אני12/09/2010הדיאטן הוא צחי כנען,הייתי אצלו פעם אחת והוא מדהים. אני רק יודעת לומר שהוא הבין את בעייתי והמליץ לי על תפריט מסודר...
זה מספיק בסדר?או שרצוי ממוחה בה"א? או שאולי הוא בעצמו מומחה בה"א?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אני,
קרן אור24/09/2010אני חושבת שאם מצאת דיאטן שאת מרגישה מובנת ופתוחה איתו ,זה מרכיב מאוד חשוב שבהתגייסות שלך בטיפול בעצמך.
במקרה או שלא,אני מכירה את הדיאטן שהוזכר,לא באופן אישי,אבל ככל הידוע לי יש לו הסמכה גם בטיפול בה"א.
כל שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי כעת=>16/08/2010
הי קרן אור ואפרת היקרות
רציתי לשתף אותכן במה שעובר עלי ..
אני רוצה להגיד ו=ג=א=ה להגיד שזהוווו.. הפסקתי לקחת משלשלים .. לפעמים יש לי אכילה חסרת מעצורים ויודעות מה אני אוכלת רק מה שבריא כמו ירקות פרות ויוגורטים דלי שומן .. אני מתאמנת כ 3-4 פעמים בשבוע משהו כמו שעתיים ..
נירא לי שאני כבר לא שקוע עמוק בהפרעה שלי בגלל שאני אוכלת ואוכלת טוב כשאני יוצאת נהנת אני לא אגיד שאני לא רוצה לרדת במשקל אבל אומר לעצמי שוב שאסור לי לעשות דיאטה בגלל שאז אני הרגיש מסוחררת ויתעלף ויהיה לי רע וזה לא משהו שאני רוצה .. בעבר אני הייתי מכינה למשפחתי ארוחות מלאות שומן שהם יואכלו ולא אני .. אבל זהו זה נגמר לא משנה לי כמה מבני משפחתי צורך בכמות הקלוריות .. אני מקפידה רק על הארוחות שלי ומנסה לחשוב רק דברים חיובים היה לי משברים בנוגע לתחום האישי [החיים הפרטים שלי] אבל לא נפלתי למרות הקושי .. הרמתי תראש ואמרתי זה לא מה שיפיל אותי שוב .. כי הע"א אכילה פשוט גולזת את החיים רק אוכל והרעבה וספורט וכו' בראש ואני סה"כ רוצה להצליח רוצה ללמוד בעתיד ולהיות מישהו חשוב אני רוצה להיות תזונאית או כתבת ובעתיד רוצה להביע תמיכה לאלו שסובלות מהע"א ולעזור כמה שיותר ..ואני כבר ממש מתרגשת לחזור ללמוד בתיכון .. שנה אחרונה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבך כעת
אפרת לוי24/08/2010
הי,
שמחה שאת מעדכנת. הגמילה מהמשלשלים היא צעד חשוב.
המעורבות שלך בפורום חשובה גם היא. אני קוראת את התשובות שאת כותבת לגולשות האחרות.
תמשיכי לעדכן, ותחילת שנת לימודים מוצלחת
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אפרת
=>27/08/2010תודה רבה אפרת .
כן גם אני חושבת שהגמילה ממשלשלים זהו צעד חשוב ואכן לא השתמשתי בהם עד עכשיו והתזונה שלי נכונה ועושה פעילות גופנית בינתיים הכל טוב איתי ומחכה לתחילת הלימודים ,למרות שאני יודעת יהיה לי קשה לשמור על תזונה כי לא יהיה לי הרבה זמן לאכול כי מצפה לי לימודים בעלי ימים ארוכים ושעות מאוחרות אבל אני יעשה הכל כדי להקפיד !!
ואכן אני מגיבה לגולשות כי אני מזדהה עם מה שהם עברו וחושבת שאני יכולה לעזור במעט מיכון זה גם כן מה שאני עברתי
אז אפרת וקרן אור שתיהיה לכם שישי-שבת מדהימה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,
קרן אור05/09/2010כמה משמח לקרוא על העבודה העצמית שאת עושה עם עצמך,וכל הכבוד על הפסקת השימוש במשלשלים!(יודעת כמה זה קשה..)
יחד עם זאת,אני מקווה שתצליחי לשמור על מה שהשגת ולהמשיך לדאוג לעצמך גם בלו"ז הלימודים הארוך,ע"י התארגנות מראש.
המשיכי לשתף אותנו ואת הקוראות!
שתהיה שנה טובה ובריאה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי קרן אור
אביביתוששש07/09/2010אני סוף סוף מתחילה להנות .. אני אוכלת מסודר אבל מסודר ממש.. כבר לא מפחדת לאכול .. מתאמנת בערך 3-4 פעמים בשבוע שעה אחת .. אני כבר לא לוקחת משלשלים ונהנת מכל רגע ..
רציתי לשאול אותך האם הכל טוב אצלך ..כי הרבה זמן לא הגבת בפורום ?
והאם שמעת מנטע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאפו יקירה!
קרן אור08/09/2010מאו'ד מאוד שמחה לשמוע!
לגביי מצבי-הגבתי ע"כ בהודעתי מהיום לשירן.
לגביי נטע-אני יודעת שהיא בחו"ל עדיין,וכנראה שלא נמצאת ליד מחשב.אבל בטוחה שעוד תחזור לעדכן.
חג שמח,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)